Test

Mazda CX-3 Skyactiv-1.5 D

Italijanski šarm u japanskom izdanju

Nakon što je osvežila sve postojeće modele, Mazda je proširila gamu gradskim krosoverom CX-3, rasnog stila i zavidnih performansi

Krosoveri kod Mazde podsećaju na ruske lutkice „Babuške“, istog oblika ali različitih dimenzija. Nakon velikog CX-7, te kompaktnog CX-5, a sve u iščekivanju prestižnog CX-9 (predviđen za kraj 2016.), mali CX-3 upotpunio je gamu. Rekli bismo na veliko zadovoljstvo poklonika „japanske Alfe“ i svih potencijalnih kupaca koji traže atraktivne i finansijski pristupačne mini SUV. Jer, zašto ne reći odmah, CX-3 je retko privlačan krosover, čije forme po mnogo čemu asociraju na italijansku školu dizajna. Uspešno ukomponovane obline i reljefi, sa dugom haubom i kratkim zadnjim delom, daju mu senzualnost i osobenost koju ne srećemo kod konkurenata.

Pripadnost segmentu pojačana je crnom mat plastikom po obodima proreza za točkove i pragovima, kao i povišenim odstojanjem od tla. Šlag na tortu svakako je dupla izduvna grana, ali i vertikalno isečena prednja maska, uokvirena hromiranim detaljima. Osim toga, već od drugog završnog nivoa, svetla napred i pozadi, kao i za maglu, su u LED tehnologiji. Jednom rečju, bravo Mazda, odnosno Gospodine Laurens Van Den Acker, odlično ste pripremili renesansu najmanjeg japanskog proizvođača, pre nego li ste promenili „klub“ i prešli u Renault. Za neupućene, bivši direktor dizajna kod Mazde, začetnik je Kodo stila, inaugurisanog kod modela Shinari 2010. godine.

     
 

Ukoliko ste se zapitali odakle „ispade“ CX-3, znajte da je za bazu poslužila nova Mazda 2 Twituj ovo!

Dvojka uprkos imenu
Ukoliko ste se zapitali odakle „ispade“ CX-3, znajte da je za bazu poslužila nova Mazda 2, iako bi se na osnovu imena dalo pomisliti da je bliži „trojki“. Od prve je duži za 21 cm ( 4,27 m), ali je istovremo kraći od Mazde 3 za 28 cm, tako da je za otkrivanje porekla poslužilo međuosovinsko odstojanje. Isto je kao kod „dvojke“, u šta smo se uverili čim smo se instalirali na zadnju klupu. Sa svojih 1,72 m visine, dole potpisani „delija“ staje bez veće muke, s tim da mi kolena dodiruju naslon prednjeg sedišta, podešenog za vozača sličnih dimenzija. Bez da smo merili u santimetar, reklo bi se da prostora ima manje nego li kod konkurenata tipa Renault Captur, Peugeot 2008, Fiat 500X, Opel Mokka... Osim toga, subjektivan utisak stešnjenosti pojačan je malim staklenim površinama. Shvatili ste, bez obzira što je najduži u segmentu, CX-3 nema pretenzija da postane familijarni SUV, ova uloga i dalje je namenjena većem CX-5.

A kad smo već krenuli od pozadi, recimo da je prtljažnik na nivou konkurenata, sa zapreminom od 350 litara, odnosno samo 287 litara, ukoliko se radi o najvišem završnom nivou. Razlog je baš zvučnik, kao deo odličnog Hi-Fi sistema „Bose“. Podeljen je horizontalnom policom na dva nivoa, kako bi se obaranjem naslova dobila ravna površina od 1.260 litara.

izgled,
kvalitet izrade,
nivo opreme,
odnos vozna dinamika/udobnost,
potrošnja

prostor za putnike pozadi,
previše hladan enterijer kod jeftinijih verzija,
crna zaštitna plastika po obodima karoserije brzo izbledi i osetljiva je na ogrebotine,
cena

Važnije od ovih šturih navođenja svakako je osećaj za upravljačem, odnosno sama ergonomija. E tu je sve više manje u superlativima, bez obzira što se volan podešava samo po visini i nema toliko praktičnog naslona za desni lakat (samo uz više završne nivoe ili uz doplatu). No amplituda pomeranja je impresivna, što se odnosi i na sedište, tako da bez obzira na stas, vozač lako pronalazi željenu poziciju. Sedište je dobro profilisano, mada nalazim da je bolje adaptirano sitnijim osobama, jednim delom i zbog kratke sedalne površine. Uostalom, preuzeto je iz Mazde 2, kao i komadna tabla. Ovo ne treba uzeti kao manu, jer uopšteno uzevši kvalitet materijala i završne obrade, posve je na nivou najboljih izdanaka. Podrazumeva se da je plastika na komandnoj tabli tvrda, kao i kod većine konkurenata, s tim da postoji sunđerasta traka koja se proteže celom dužinom, što ostavlja veoma pozitivan utisak. U želji da vam što bolje prenesem utiske, naglašavam da instrument tabla postoji u dva izdanja. Pojedini „stručnjaci“ oduševljeno pričaju o velikom centralnom obrtomeru, sa numeričkim pokazivačem brzine pri dnu, odnosno na „head up“ displeju. Tačno, stim što se ovo odnosi samo na najviši završni nivo, dok je za obične smrtnike i uz jeftinje verzije (vožena) predviđena znatno manje atraktivna, sa standardnim brzinomerom i minijaturnim obrtomerom, bez merača temperature rashladne tečnost (samo lampica).

     
 

Sam dizajn centralne armature je prilično klasičan, nalik ostalim modelima kuće. Crna boja caruje, pa kome se svidi! Praktični aspekt je isto tako za pohvalu, pored već nezaobilaznih udubljenja za limenke kod japanskih predstavnika, spomenimo još prostrani pregradak ispred suvozača (naglo pada kada se otvori), kao i upotrebljive police u vratima. Kao poslednji izdanak u segmentu, naravno da je i Mazda potrpala celu paletu sigurnosne opreme, gde pre svega mislimo na nadzor mrtvog ugla (BSM), automatsko kočenje u gradu (SCBC), upozorenje na izlazak iz trake (LDWS), automatska duga svjetla (HBC), autoadaptivni regulator brzine... Opet, u zavisnosti od paketa opreme, nije neophodno posegnuti za ključem kako bi se startovao motor, odnosno otključala/zaključala vrata. Tu je i famozni tablet od 7 inča (identičan kod „dvojke“ i „trojke“), nakačen na gornji deo konzole. Iz razloga sigurnosti, osetljiv je na dodir samo u stanju mirovanja, u protivnom, mora se poslužiti komandama između sedišta. Za razliku od mnogih protivnika, poseduje CD plejer, pri dnu centralne konzole. Poseban „šmek“ imaju velike klasične komande klima uređaja, lake i prijatne za podešavanje. Integrisani GPS je pomalo „glup“, neophodno je uneti kompletnu adresu da bi se starovao (grad, ulicu i broj), što zna da nervira kada se na brzinu želi ukucati samo željeni pravac.

     
 

O Mazdinim motorima novije generacije, ispevane su samo ode! Twituj ovo!

Motorizovana kamila
O Mazdinim motorima novije generacije, ispevane su samo ode! Mirne savesti možemo reći sa pravom, jer se po mnogo čemu distanciraju od konkurentskih. Umesto da kao ostali proizvođači posegne za smanjenjem zapremine motora (downsizing) i odstrani cilindar-dva, Mazda zadržava klasičan četvorocilndarski blok, zapremine dve litre. Ona to naziva „rightsizing“ (dobrom, tj adekvatnom zapreminom), ostvarujući istovremeno odličan odnos perfomanse/potrošnja. Kako? Postoje najmanje dva načina. Prvi je nazvan Skyactiv, sa ciljem da se maksimalno poveća kompresija kod benzinaca, odnosno smanji kod dizela. U oba slučaja je gotovo identična (14:1 kod prvih, odnosno 14,8:1 kod dizela), što je istovremeno najveća i najmanja kompresija na svetu! U principu, stvar je veoma jednostavna, iz motora se želi izvući optimum, što Mazdinim inženjerima začuđujuće dobro polazi za rukom. Drugi način je znatno konvencionalniji, i odnosi se na smanjenje ukupne mase vozila, što se na kraju pozitivno odražava i na nivo štetnih izduvnih gasova.

U CX-3 za sada se ugrađuje jedan benzinski blok 2.0, sa 120 i 150 ks, dok boje dizela brani potpuno novi 1.5 D od 105 ks. Pomalo iznenađuje zašto nije ponuđen i benzinski 1.5/115 ks (postoji i u slabijem izdanju od 90 ks), kao kod Mazde 2, što bi sigurno uticalo na nižu početnu cenu? Lično mišljenje dole potpisanog je da se CX-3 želeo distancirati od „boranije“, odnosno gradskih krosovera sa samo prednjom vučom i slabašnim agregatima. Drugim rečima „puca“ na premijum segment... Bilo kako bilo, mi smo se ovoga puta odlučili za dizel blok, iz prostog razloga što o benzincima znamo dosta toga, iz ranijih test vožnji. Dakle skromnih 1,5 litara zapremine, ali dobar obrtni moment od 270 Nm (204 kod oba bezninca), raspoloživ sa samo 1.600 o/min. Zapravo zadovoljava se i sa par stotina manje, bez da treba očekivati da poskoči i na najmanji dodir na papučicu za gas. Nalazim da je ekstremno blag, u pozitivnom smislu te reči, pa iako je buka koju oslobađa znatno veća nego li kod benzinskog, kultura rada je za primer. Iako sa 105 ks na papiru ne impresionira, snaga je sasvim dovoljna za vožnju u svim okolnostima, bez obzira na opterećenje.

Mazda CX-3 Skyactiv 1.5 D

Motor: Turbo dizel, četiri cilindra
Zapremina: 1.499 cm3
Snaga: 105 ks pri 4.000 o/min
Obrtni momenat: 270 Nm između 1.600 i 2.500 o/min
Menjač: šestostepeni ručni ili automatski sa duplom spojnicom
Pogon: na prednje točkove ili integralni
Dimenzije: 4.275 x 1.770 x 1.540 mm
Međuosovinsko rastojanje: 2.570 mm
Zapremina prtljažnika: 350 - 1.260 l
Pneumatici: 215/60 R16 ili 215/50 R18
Kočnice: diskovi na sva četiri točka, napred samoventilirajući
Masa: 1.200 kg
Rezervoar za gorivo: 48 l
Ubrzanje 0-100 km/h 10,1 sekundi
Maksimalna brzina 177 km/h
Potrošnja na testu 5,3 litara
Emisija štetnih izduvnih gasova 105 grama CO2/km

Jednim pogledom

Karoserija

Udobnost

Izgled

4,7

Napred

4,2

Funkcionalnost

4,2

Pozadi

3,8

Kvalitet izrade

4,3

Ukupno:

4,00

Ukupno

4,40

Ponašanje u vožnji

Enterijer

Vozne osobine

4,5

Funkcionalnost

4,0

Performanse

4,2

Dizajn

4,2

Kočnice

4,2

Ponuda prostora

4,5

Ukupno:

4,30

Kvalitet materijala

4,5

Motor

4,3

Završna obrada

3,8

Menjač

4,7

Ukupno:

4,20

Cena

4,0

Prosečna ocena: 4,27

Prazno vozilo ima 1.200 kg, a kako je unutrašnji prostor skromnih dimenzija, teško da će ga budući korisnici optereti sa više od 250-300 kg (bračni par sa dvoje dece, plus prtljag). Realno, ovaj Mazdi i nije neophodan snažniji agreat, kao što smo rekli, za bazu nije poslužila „trojka“, već za broj manja „dvojka“, što za sobom povlači izvesne kompromise. Apriori, ponašanje na putu je veoma zdravo, s tim da na klizavoj podlozi može doći do gubitka trakcije (proklizavanja pogonskih točkova). Kada proradi turbo, zbog naglog priliva snage prednji trap je pomalo na muci. Integralni pogon, koji je predviđen uz ovaj motor i snažniji benzinski, sigurno otklanja problem, s tim da opterećuje vozilo za 75 kg, a budžet za dopunskih 1.800 evra.

S druge strane, pri višim brzinama ponaša se kao velika limuzina, do te mere da smo često zaboravi u kojem smo segmentu. Dobro odmeren šestostepeni menjač, prijatan za rukovanje, svakako doprinosi osećaju ozbiljnosti. Povišen klirens sa 25 mm, ne odražava se negativno na voznu dinamiku, dok je opšta udobnost posve zadovoljavajuća. Ogibljenje uspešno upija udarne rupe po zemljanim putevima, kada zna i da „nosom“ očeše pod. Nema brige, CX-3 dovoljno je talentovan za visoke ivičnjake i „ležeće policajce“, njegov omiljeni teren ipak je urbana džunga. A kako smo maločas spomenuli finansije, recimo da je dizel skuplji od benzinskog Skyactiv-G 2.0/120 za još 1.800 evra, pod uslovom da se izabere isti završni nivo.

Bez sumnje značajna suma, posebno jer smo se prilikom ranijih susreta sa ovim motorom uverili u njegovu efikasnost i malu potrošnju. Da, samo 1.5 Skyactiv-D je šampion ekonomičnosti, iskreno rečeno ne pamtim kada sam poslednji put vozio ovako štedljivo vozilo. Tokom stotinak kilometara, striktno respektujući ograničenja od 70, 90 i 110 km/h (priznajem nije lako), uspeo sam ostvariti prosečnu potrošnju od 3,2 litre! Naravno da ovo važi samo u idealnim uslovima, no ni nakon nedelju dana nismo bili razočarani ukupnim prosekom od 5,3 litre, upravo koliko troši i na autoputu. Po gradu ne prelazi 6-6,5 litara, uz svestranu pomoć veoma efikasnog Stop&Start sistema. Ukoliko ste, kao i ja, pomislili kako putni računar pokazuje previše optimistične rezultate, pogrešili ste. Pre nego li se upalila signalna lampica za rezervu (kapacitet rezervoara iznosi 48 litara, odnosno 44 litre kod 4x4), prevalili smo preko 800 km. Važna stavka prilikom izbora, jer su perfomanse benzinca superiornije, a početna cena niža.

CX-3 je veoma talentovan i estetski neodoljiv, tako da je gotovo izvesno da neće imati problema sa plasmanom Twituj ovo!

Nazvan Emotion, prvi završni nivo nije predviđen uz dizel motor, što znači da najjeftiniji CX-3 košta u Srbiji 14.990 evra. Za voženi Challenge treba 19.590 evra, a za najskuplji 1.5 Skyactive-D 1.5 AWD Revolutiom TOP, 27.790 evra. Nije malo, no CX-3 je veoma talentovan i estetski neodoljiv, tako da je gotovo izvesno da neće imati problema sa plasmanom. Za krosovere ovoga tipa se otimaju u Evropi kao za „petit pain“ (mali hleb), tako da je u poslednjih pet godina potražnja za njima porasla za 640 %. U ciframa izraženo, prošle godine prodalo se na „Starom kontinentu“ 810.000 jedinica, što znači da je CX-3 za Mazdu veoma značajan model. Odnedavno u partnerskom odnosu sa Toyotom, planira da godišnje „utopi“ čak 180.000 primeraka, od čega najmanje 35.000 u Evropi. Ambicije koje su zasnovane na izuzetno dobrom zdravlju kompanije, do marta ove godine zabeležen je rekordni profit od 1,45 milijardi evra.

Tekst i slike: Perica Rajković
13525
Postavljeno: 11.11.2015

Arhiva: Testovi

Rubrika: Uporedni testovi
Postavljeno: 08.11.2018

Peugeot Partner i Citroen Berlingo VU

Preko dve decenije Peugeot Partner i Citroen Berlingo lideri su u kategoriji lakih dostavnih vozila. Nova generacija donosi brojna poboljšanja i inovacije, što joj je odmah donelo titulu "Van of the year" za 2019. godinu


Rubrika: Testovi
Postavljeno: 30.10.2018

Renault Captur 1.3 TCe/150 EDC

Nakon Renaulta Scenic, Megana i izvesnog Mercedesa Classe A, red je na Capturu da usvoji novi 1.3 TCe, ovoga puta u verziji od 150 KS. Sportski mini SUV ili običan "naduvenko", proverili smo tokom sedmodnevnog druženja


Rubrika: Testovi
Postavljeno: 24.10.2018

Peugeot 508 GT 2.0 BlueHDi/180

Da li je sa novim 508 Peugeot najavio kraj limuzinama u D segmentu? Ukoliko je suditi po nasledniku jeste, njegov stil koketira sa kupeima tipa Audi A5 Sportback i BMW Serie 4 Gran Coupe


Ford Ka+ Active 1.5 TDCI/95

22.10.2018

Opel Grandland X 1.2 Turbo/130 Ultimate Tekst sa video prilogom!

20.10.2018

VW Touareg III 3.0 V6 TDI 4MOTION Tekst sa video prilogom!

12.10.2018

Renault Megane 1.3 Tce/140 Intense

10.10.2018

Citroen Berligo 3 1.5 BlueHDi/130 XTR Tekst sa video prilogom!

05.10.2018

Peugeot Rifter 1.5 BlueHDi/130 Automatic

01.10.2018

Dacia Duster Confort 1.2 TCe/125 4x4

17.08.2018

Ford EcoSport 1.5 TDCI/100 Titanium

01.08.2018

Mazda MX-5 RF

29.07.2018

Renault Megane RS

14.07.2018

Citroen Berlingo

07.07.2018

Kia Stinger 2.2 CRDi 4x2 GT-Line automatic

29.06.2018

Peugeot 508 2.0 BlueHDi/180 EAT6 GT-Line

26.06.2018

Mitsubishi L200 2.2 DI-I Insyle 4WD A/T

21.06.2018

Lada Vesta 1.6 16V Tekst sa video prilogom!

16.06.2018

Volvo XC40 D4 AWD Tekst sa video prilogom!

07.06.2018

Fiat Tipo SW 1.4 T/120 TNG

05.06.2018

Renault Scenic 1.3 Tce/160 Bose Energy

29.05.2018

AUDI A6 – 50TDI V6 quattro Tiptronic Tekst sa video prilogom!

18.05.2018

Opel Crossland X 1.6 D/120 Innovation

16.05.2018

Peugeot 308 1.2 Puretech 130 EAT8 i BMW Serie 1 118i/136 automatik

05.05.2018

Alfa Romeo Stelvio Super 2.2 JTDm 210 Q4

19.04.2018

Jaguar E-Pace First Edition S 2.0 180 Tekst sa video prilogom!

12.04.2018

Mitsubishi Eclipse Cross 1.5/163 2WD

07.04.2018

Toyota Land Cruiser 2.8 D-4-D Tekst sa video prilogom!

31.03.2018

Ford Fiesta 1.0 EcoBoost 140 ST- Line

28.03.2018

DS7 Crossback 2.0 BlueHDi Perfomance Line +

22.03.2018

Kia Soul EV

15.03.2018

Audi A8 50 TDI quattro Tekst sa video prilogom!

07.03.2018

Jeep Compass 1.6 Multijet/120 4x2 Limited

27.02.2018

Citroen C4 Cactus 1.2 PureTech

23.02.2018

Dacia Duster 1.5 dCi/110 4x2 Prestige

17.02.2018

Volkswagen T-Roc 2.0 TDI 4MOTION Tekst sa video prilogom!

14.02.2018

Opel Grandland X 1.6D Ultimate

06.02.2018

Hyundai KONA 1.6 T Tekst sa video prilogom!

02.02.2018

Renault Scenic 1.5 dCi Hybrid Assist Zen

29.01.2018

Dacia Duster 1.5 dCi 110 4x4 Tekst sa video prilogom!

24.01.2018

Opel Insignia Sports Tourer OPC Line 2.0 CDTI/170

17.01.2018

BMW 630d GT Tekst sa video prilogom!

10.01.2018

Citroen C3 Aircross 1.6 BlueHDi/120 Shine

03.01.2018

Suzuki Swift 1,2 Dualjet Tekst sa video prilogom!

29.12.2017

Ford Fiesta 1.5 TDCi protiv VW Polo 1.0 TSI Tekst sa video prilogom!

27.12.2017

Renault Alaskan 2.3 dCi/190 Intens automatic

11.12.2017

Dacia Logan MCV Stepway 1.5 dCi/90

05.12.2017

Volvo XC60 D5 AWD Tekst sa video prilogom!

29.11.2017

Ford Fiesta 1.5 TDi/120 Titanium

26.11.2017

Jaguar F-Type 3.0 V6 Cabrio Tekst sa video prilogom!

21.11.2017

Kia Picanto 1.0

18.11.2017

Mitsubishi ASX 1.6 Intense 2WD Tekst sa video prilogom!

15.11.2017

Suzuki Ignis 1.2 AllGrip (4WD) Tekst sa video prilogom!

09.11.2017

Kia Stonic 1.6 CRDi/110

07.11.2017

VW Arteon 2.0 TDI Elegance Tekst sa video prilogom!

02.11.2017

Peugeot 308 1.5 BlueHDi/130 GT-Line

31.10.2017

BMW X3 M40i Tekst sa video prilogom!

27.10.2017

Infiniti Q60 Tekst sa video prilogom!

21.10.2017

Citroen C3 Aircross

19.10.2017

Opel Insignia Grand Sport 1.5 Turbo /165 Innovation

13.10.2017

Renault Megane GT TCe 205 EDC Tekst sa video prilogom!

10.10.2017

Hyundai i30 1,4 T-GDI Tekst sa video prilogom!

05.10.2017

Opel Crossland X Innovation 1.2 Turbo/110 Automatic

27.09.2017

Seat Ibiza 1.0 TSI Tekst sa video prilogom!

22.09.2017

Renault Koleos 2.0 dCi/175 4WD CVT Intens

19.09.2017

Mazda 2 G90 Takumi Tekst sa video prilogom!

15.09.2017

BMW i8 Tekst sa video prilogom!

13.09.2017

Range Rover Velar V6 3.0 D300 Tekst sa video prilogom!

07.09.2017

Citroen C3 1.6 BlueHDi/75 Feel

05.09.2017

Dacia Duster 1.5 dCi 110 Laureate Tekst sa video prilogom!

30.08.2017

Mazda CX-5 CD175 AWD AT Revolution Top Tekst sa video prilogom!

26.08.2017

Volkswagen Amarok 3.0 TDI V6 Highline 4Motion Tekst sa video prilogom!

22.08.2017

Smart Cabrio Electric Drive Tekst sa video prilogom!

19.08.2017

BMW i3 (94 Ah) Tekst sa video prilogom!

18.08.2017

Renault Captur 1.5 dCi/110 Initiale Paris

11.08.2017

Volkswagen Golf 1.0 TSI Tekst sa video prilogom!

04.08.2017

Peugeot 5008 2.0 BlueHDi/150 Allure

01.08.2017

Volvo V90 Cross Country D5 Tekst sa video prilogom!

27.07.2017

Nissan Micra 1.5 dCi/90

24.07.2017

Mercedes-Benz E 220 d 4Matic All Terrain Tekst sa video prilogom!

20.07.2017

Renault Kadjar 1.6 TCe/165 Extended Grip

17.07.2017

Ford EDGE 2.0 TDCi/180 Tekst sa video prilogom!

14.07.2017

Kia Rio 1.2/84 KS

10.07.2017

Land Rover Discovery 5 Tekst sa video prilogom!

03.07.2017

Kia Optima 1.7 CRDi EX Business DCT

26.06.2017

Honda Civic 1.5 VTEC Turbo Tekst sa video prilogom!

19.06.2017

Peugeot 308 Tekst sa video prilogom!

17.06.2017

Subaru Outback 2.0D Lineartronic Exclusive Sport

12.06.2017

VW E-Golf Tekst sa video prilogom!

05.06.2017

Citroen SpaceTourer 2.0 BlueHDi/150 Bussines Lounge

02.06.2017

Hyundai Ioniq 1,6 GDI Hybrid Tekst sa video prilogom!

29.05.2017

Alfa Giulietta 1.6 JTDm/120 TCT

22.05.2017

Dacia Sandero 1.0 SCe 75 Autentic Tekst sa video prilogom!

15.05.2017

Volkswagen Up 1.0 MPI Tekst sa video prilogom!

09.05.2017

Peugeot 5008 1.6 THP/165 EAT6 GT-Line

01.05.2017

Renault Zoe Z.E. 40 Edition One

24.04.2017

Mazda6 CD175 AT Revolution Top Tekst sa video prilogom!

19.04.2017

Ford Kuga ST-Line 2.0 TDCi/150 4WD PowerShift

10.04.2017

Opel Zafira 2.0 CDTI/170 EcoFlex

03.04.2017

Alfa Romeo Giulia 2.2 JTDm/180 Sport

27.03.2017

BMW 520d Luxury Line Tekst sa video prilogom!

20.03.2017

Renault Twingo GT

14.03.2017

Audi Q5 2.0 TDI Quattro Stronic Tekst sa video prilogom!

02.03.2017

Renault Grand Scenic 1.5 dCi/110 Intens

23.02.2017

Ford Ka+ 1.2 Ti-VCT 85 KS Ultimate

20.02.2017

Toyota Corolla 1.6 Valvematic Sol

18.02.2017

Kia Niro

13.02.2017

Audi Q2 Sport 1.4 TFSI Tekst sa video prilogom!

10.02.2017

Opel Mokka X 1.6 CDTi/110

07.02.2017

Land Rover Discovery Sport 2.0 HSE TD4 Tekst sa video prilogom!

04.02.2017

Subaru Levorg 1.6 GT-S Premium Navi Sport

30.01.2017

Suzuki SX4 S-Cross 1.4 Boosterjet Elegance Tekst sa video prilogom!

27.01.2017

Citroen C3 1.2 PureTech/82 Feel

23.01.2017

Peugeot 3008 2.0 HDi Allure Tekst sa video prilogom!

19.01.2017

Bimota DB9 Brivido Tekst sa video prilogom!

16.01.2017

Toyota C-HR 1.2 C-ULT

09.01.2017

Chrysler Pacifica LX

05.01.2017

Fiat Spider 124 1.4 MultiAir

02.01.2017

Nissan Navara DC 2.3 dCi 190 Tekst sa video prilogom!

29.12.2016

Ford Edge 2.0 TDCI/210 Sport

26.12.2016

Kia Sportage 2.0 CRDI/136 4x4

23.12.2016

Ford Mustang 2.3 EcoBoost S Tekst sa video prilogom!

20.12.2016

Fiat Panda Cross 1.3 Multijet/80 4x4

16.12.2016

Mazda CX-5 CD150 TAKUMI

12.12.2016

Peugeot 3008 2.0 BlueHDi/150 GT Line Tekst sa video prilogom!

09.12.2016

BMW 730d xDrive (Long) Tekst sa video prilogom!

05.12.2016

Suzuki Baleno 1.2 Dualjet Elegance Tekst sa video prilogom!

28.11.2016

Renault Scenic 4 1,6 dCi/130

25.11.2016

TOYOTA Hilux Double Cab 2.4 D-4D Tekst sa video prilogom!

21.11.2016

Renault Kadjar Iconic Energy dCi 130 4WD

18.11.2016

Audi Q3 2.0 TDi Quattro S-tronic/S-line Tekst sa video prilogom!

14.11.2016

Fiat Tipo 1.4 T-Jet/120 Lounge

10.11.2016

Opel Astra 1,6 CDTI Tekst sa video prilogom!

07.11.2016

Citroen C3 1.2 PureTech 82 & 110 KS

03.11.2016

JAGUAR F-PACE R-SPORT 3.0d 300 AWD Tekst sa video prilogom!

31.10.2016

Mercedes-Benz G 500 4x4² Tekst sa video prilogom!

26.10.2016

Peugeot 208 1.2 PureTech/110 Allure

20.10.2016

Opel ADAM Jam 1.2

13.10.2016

Renault Clio 1.5 dCi/110

10.10.2016

2017 Cadillac XTS 3.6

06.10.2016

Renault Megane Estate 1.6 GT

28.09.2016

Citroen C4 Picasso 2.0 BlueHDi/150 Exclusive

21.09.2016

KIA Sportage 1.6 GDi EX Fresh

06.09.2016

Suzuki Vitara 1.6 VVT Elegance 4WD

01.09.2016

Opel Astra Sports Tourer 1.6 CDTi/110 Innovation

24.08.2016

Audi A6 2.0 TDI Quattro S Tronic S-Line

22.08.2016

Peugeot 2008 1.2 Pure Tech/110 i 1.6 BlueHDi/120

18.08.2016

Renault Clio Dynamique Energy TCe 90 Stop/Start GT Line

16.08.2016

BMW C650 Sport

08.08.2016

Citroen E-Mehari

04.08.2016

Peugeot 308 SW 1.2 Pure Tech/130 i 1.6 BlueHDi/120 GT-Line

28.07.2016

Fiat Tipo 1.3 MJTD Opening Edition Plus

23.07.2016

Mazda3 Sport G120 TAKUMI

12.07.2016

DS3 1.6 BlueHDi/120 Sport Chic

07.07.2016

Renault Talisman Grandtour 1.6 dCi/130 EDC

30.06.2016

Subaru BRZ

21.06.2016

Nissan Qashqai 1.2 DIG-T 2wd X-TRONIC 360 Plus

13.06.2016

Ford EcoSport 1.0 EcoBoost/125 i 1.5 TDCI/95

07.06.2016

Kia cee’d 1.0 T-GDI/120 GT Line

28.05.2016

Dacia Sandero Stepway 0.9 TCe Easy-R

26.05.2016

Mazda MX-5

18.05.2016

Ford S-Max 2.0 TDCi/180 4WD PowerShift Titanium

13.05.2016

Peugeot Partner Tepee Outdoor 1,6 BlueHDi/120

03.05.2016

Jeep Cherokee 2.2 MultiJet 185 Limited

27.04.2016

Mazda CX-5 2.2 D/150 Dynamique

20.04.2016

Opel Astra 1.6 CDTi136 Dynamic

14.04.2016

Kia Venga 1.6 CRDi/125 Premium

05.04.2016

MINI Cooper S JOHN COOPER WORKS

29.03.2016

Renault Espace 1.6 dCi 130 Life

23.03.2016

Fiesta Red & Black Edition 1.0 EcoBoost/140 ks i ST 1.6/182 ks

15.03.2016

Opel Karl 1.0 Cosmo

10.03.2016

Fiat 500X 1.6 MJT/120 vs. 1.4 MultiAir/140 DCT

05.03.2016

Fiat Tipo 1.6 Multijet Tekst sa video prilogom!

01.03.2016

Peugeot 308 1.6 GTi/270

26.02.2016

DS4 Crossback BlueHDi/180 EAT6 i DS4 2.0 BlueHDi/150

19.02.2016

Kia Picanto Sport 1.25 MPI

16.02.2016

Ford C-Max 1.5 TDCi/120 Titanium

10.02.2016

Renault Megane 1.6 dCi/130 Intens Tekst sa video prilogom!

02.02.2016

Renault Talisman 1.6 TCe/200 EDC 7 Intens

25.01.2016

Nissan X-Trail 1.6 4WD Tekna

22.01.2016

Dacia Logan MCV 1.5 dCi Life Plus Tekst sa video prilogom!

19.01.2016

Mitsubishi Outlander 2.2 DI-D 4WD Tekst sa video prilogom!

15.01.2016

Kia Sorento 3 2.2 CRDi Automatic EX Exclusive

14.01.2016

Opel Astra 1.4 T/125 Innovation Stop&Start

05.01.2016

Opel Corsa 1.3 CDTi/ 95 Ecoflex S&S Cosmo

29.12.2015

Renault Twingo 0.9/90 EDC

21.12.2015

Dacia Duster URBAN Explorer 1.5 dCi 110 4x4 S&S

16.12.2015

Jeep Renegade 2.0 Multijet/140 4WD Automatic Limited

08.12.2015

Opel Adam Rocks

02.12.2015

Honda HR-V 1.6 i-DTEC 2WD Tekst sa video prilogom!

23.11.2015

Fiat 500 1.2 Lounge

18.11.2015

Mazda CX-3 Skyactiv-1.5 D

11.11.2015

Citroen Berlingo XTR 1.6 BlueHDi/120

02.11.2015

MINI One Countryman Tekst sa video prilogom!

27.10.2015

Fiat 500X 1.4 MultiAir/140

22.10.2015

Peugeot 208 1.2 Pure Tech/110 Feline

07.10.2015

Kia Optima Hybrid

01.10.2015

Citroen C4 1.6 BlueHDi/120 Feel

30.09.2015

Renault Kadjar 1.5 dCi/110 EDC

25.09.2015

Renault Espace 1.6 dCi/160 EDC Initiale Paris

12.09.2015

Citroen DS5 1.6 THP/165

05.09.2015

Renault Captur 1.5 dCi/110

28.08.2015

Mazda6 Wagon CD175 AWD AT Revolution TOP

20.08.2015

Citroen C4 1.2 PureTech 110KS

13.08.2015

Dacia Lodgy&Dokker Stepway

28.07.2015

Peugeot 308 1.6/205 GT

24.07.2015

Peugeot 308 GT 2.0 BlueHDi

22.07.2015

Nissan Pulsar 1.5 dCi/110

14.07.2015

Ford Focus SW 1.5TDCI/120

10.07.2015

Mazda2 SKYACTIV 1.5 G-115 Revolution Top Soul Red Tekst sa video prilogom!

03.07.2015

Kia Rio 1.1 CRDi/75

30.06.2015

Mercedes-Benz V 250 BlueTEC AVANTGARDE Lang Tekst sa video prilogom!

15.06.2015

Peugeot 508 SW 2.0 BlueHdi/150

10.06.2015

Ford Mondeo 2.0 SW TDCi/180 Powershift Titanium

03.06.2015

Renault Twingo TCe/90 Dinamique vs. Smart Forfour Tekst sa video prilogom!

26.05.2015

Kia Pro_cee’d GT

20.05.2015

Opel Corsa 1.0 T/115 Cosmo Tekst sa video prilogom!

16.05.2015

Citroen C4 Grand Picasso 2.0 BlueHDi/150 KS Exclusive

07.05.2015

Toyota Auris 1.6 Valvematic Style Tekst sa video prilogom!

27.04.2015

BMW X6 xDrive 30d Tekst sa video prilogom!

20.04.2015

Hyundai i20 1.4 CRDI/90

30.03.2015

Smart ForTwo 1.0 Tekst sa video prilogom!

24.03.2015

BMW Active Tourer 218d Tekst sa video prilogom!

02.03.2015

Renault Clio 1.2 TCe/120 EDC Initiale Paris

26.02.2015

Volkswagen Passat 2.0 TDI BlueMotion Tekst sa video prilogom!

14.02.2015

Renault Twingo TCe/90 Dinamique Tekst sa video prilogom!

10.02.2015

Toyota Yaris 1.33 VVT-i Lounge Tekst sa video prilogom!

22.01.2015

Nissan Juke 1.2 DiG-T

12.01.2015

Fiat 500L Living 1.6 MultiJet/120

07.01.2015

Renault Megane Coupe 1.2 TCe 130 Energy GT Line

03.01.2015

Chevrolet Tahoe 5.3 V8 LS

30.12.2014

Toyota Aygo 1.0 x-play + x-touch Tekst sa video prilogom!

27.12.2014

Jeep Grand Cherokee 3,0 MultiJet Summit Tekst sa video prilogom!

12.12.2014

Renault Captur 1.5 dCi/90 EDC Helly Hansen

03.12.2014

Opel Astra Sedan 1.6 CDTi/136 Cosmo

28.11.2014

JEEP Cherokee 2.0 MJTD Tekst sa video prilogom!

18.11.2014

Mercedes GLA 220 CDI 4Matic AMG Line Tekst sa video prilogom!

13.11.2014

Kia Soul 1.6 CRDi/128

05.11.2014

Citroën C-Elysée 1.2 Vti Tekst sa video prilogom!

27.10.2014

Ford Fiesta 1.6 TDCi vs Renault Clio 1.5 dCi Tekst sa video prilogom!

22.10.2014

Renault Twingo 1.0 SCe/70 Expression

17.10.2014

Ford Tourneo Courier 1.0 EcoBooste/100KS

10.10.2014

Citroen C1 1.2VTi/82

25.09.2014

Opel Insignia Country Tourer 4x4

16.09.2014

Mercedes-Benz 220 CDI BlueTEC AMG Line Tekst sa video prilogom!

11.09.2014

Peugeot 308 1.6 BlueHDi

03.09.2014

Honda CRV 1.6 i-DTEC Comfort

25.08.2014

Jaguar XF Premium Luxury 2.2d Tekst sa video prilogom!

18.08.2014

Toyota Verso 1.6 D-4D Stella Tekst sa video prilogom!

13.08.2014

Citroen DS5 2.0 BlueHDi 180 automatic

05.08.2014

Opel Meriva 1.6 CDTI/136 Cosmo

29.07.2014

Isuzu D-Max 2.5 D Double Cab Premium Tekst sa video prilogom!

21.07.2014

Mazda 3 Sport 2.0i G165 / Mazda 3 Sport CD150

12.07.2014

Renault Megane CC 1.6 dCi/130

10.07.2014

Kia Cee’d 1.6 GDi / Kia Cee’d 1.6 CRDi

04.07.2014

BMW 220 d

27.06.2014

Mazda3 2.2 Skyactive-D

17.06.2014

Nissan Qashqai 1.5 dCi/110 Acenta Tekst sa video prilogom!

12.06.2014

BMW 518d

02.06.2014

Citroen C4 1.2 e-THP/130 Exclusive

21.05.2014

Toyota Auris Hybrid

14.05.2014

Dacia Duster 1.2 TCi/125 Prestige

08.05.2014

Mercedes-Benz ML 350 i BMW X5

03.05.2014

Ford Grand Tourneo Connect 1.6 TDCi/115

01.05.2014

Mazda 3

26.04.2014

Nissan Micra

21.04.2014

Seat Leon ST 1.6 TDi/105

18.04.2014

BMW X5 Xdrive 3.0 D

11.04.2014

Renault Megane 1.2 TCe GT Line 130 Energy

07.04.2014

Nissan NV-200 Evalia

31.03.2014

VW Golf vs Peugeot 308

26.03.2014

Opel Insignia Break Sport Tourer 2.0 CDTI/195 KS Cosmo

20.03.2014

Honda CR-V 2.0 i-VTEC Black Edition

18.03.2014

Toyota Corolla

15.03.2014

Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm/150

07.03.2014

Suzuki SX4 S-Cross

25.02.2014

Nissan Note 2 1.2/80 Acenta Connect

21.02.2014

Ford Fiesta 1.6 TDCi

19.02.2014

Peugeot 308 1.6 THP/156 Feline

14.02.2014

Toyota Auris Touring Sports 1.6 Valvematic Sol

12.02.2014

Fiat 500 Abarth 595 Turismo 1.4 T-Jet/160

10.02.2014

Opel Insignia 2.0 BiTurbo Tekst sa video prilogom!

06.02.2014

Nissan Qashqai 1.6 dCi

04.02.2014

Ford Fiesta 1.0 EcoBoost Titanium

31.01.2014

Honda Jazz 1,2 S i–VTEC Tekst sa video prilogom!

29.01.2014

Mazda6 2.0i Attraction

27.01.2014

Renault Grand Scenic 1,6 dCi Tekst sa video prilogom!

24.01.2014

Opel Cascada 2.0 CDTi Biturbo

21.01.2014

SsangYong Korando 2.0d 4x4 Style Tekst sa video prilogom!

16.01.2014

Mercedes-Benz E 300 BlueTEC HYBRID Tekst sa video prilogom!

14.01.2014

Nissan Micra 1.2 DIG-S Tekna

10.01.2014

Dacia Logan MCV 1.5 dCi/90

01.01.2014

Subaru Forester

25.12.2013

Fiat Panda 4x4

20.12.2013

Fiat 500L Trekking 1.6 MultiJet/105

12.12.2013

Mercedes-Benz ML 350 BlueTEC

09.12.2013

Hyundai ix35 2.0 CRDi GL Impression

06.12.2013

Nissan Juke Nismo

27.11.2013

Peugeot 208 GTi

20.11.2013

Kia pro_cee’d Tekst sa video prilogom!

08.11.2013

Dacia Dokker Tekst sa video prilogom!

05.11.2013

Peugeot 2008 Tekst sa video prilogom!

01.11.2013

Citroen C4 Picasso

30.10.2013

Mercedes-Benz CLA 45 AMG Tekst sa video prilogom!

25.10.2013

Opel Zafira Tourer 1.6 CDTI/136

16.10.2013

Honda Civic 1.8 Sport

15.10.2013

Mercedes E220 CDI

04.10.2013

Mazda 6

02.10.2013

Renault Captur Tekst sa video prilogom!

27.09.2013

Opel Mokka Tekst sa video prilogom!

21.09.2013

Renault Clio 4 RS 200 Cup

19.09.2013

Renault Scenic XMOD

04.09.2013

Volvo V40 Cross Country Tekst sa video prilogom!

21.08.2013

KIA cee’d Tekst sa video prilogom!

16.08.2013

Mercedes-Benz CLA Tekst sa video prilogom!

09.08.2013

Citroen DS3 Cabrio

07.08.2013

KIA Carens

24.07.2013

Subaru XV Tekst sa video prilogom!

05.07.2013

Renault Clio Grandtour

03.07.2013

Opel Adam

28.06.2013

Toyota RAV4, Honda CR-V, Hyundai Santa Fe Tekst sa video prilogom!

21.06.2013

Kia Ceed SW

19.06.2013

Renault Captur

12.06.2013

Citroen C4-Aircross

05.06.2013

Audi A3 - BMW serija 1 - Mercedes-Benz A klase Tekst sa video prilogom!

24.05.2013

Ford Fiesta

22.05.2013

Hyundai Santa Fe

17.05.2013

Citroen C- Elysée

08.05.2013

Škoda Citigo

26.04.2013

Dacia Logan 2 0.9/90 KS Laureate

24.04.2013

Mercedes-Benz ML 250 BlueTec Tekst sa video prilogom!

12.04.2013

Fiat 500L 1.3 Multijet Easy

10.04.2013

Honda CR-V Tekst sa video prilogom!

05.04.2013

Fiat 500 L

29.03.2013

Seat Mii

27.03.2013

Peugeot 301 Tekst sa video prilogom!

22.03.2013

Mercedes-Benz GL500

15.03.2013

Citroen C3 1.2 VTi Exclusive

13.03.2013

Hyundai i20 Tekst sa video prilogom!

06.03.2013

Opel Ampera

27.02.2013

Dacia Sandero 1.2 16V Story

13.02.2013

Dacia Sandero Stepway 1.5 dCi/90 Prestige

06.02.2013

Toyota Yaris Hybrid

01.02.2013

BMW X1 Tekst sa video prilogom!

25.01.2013

Dacia Dokker

23.01.2013

Renault Clio Tekst sa video prilogom!

18.01.2013

Audi A3

16.01.2013

Chevrolet Malibu 2.0 VCDi LTZ

11.01.2013

Renault Grand Scenic Tekst sa video prilogom!

28.12.2012

Volkswagen Golf VII

21.12.2012

Kia cee’d 1.6 CRDi/128 EX Maxx

19.12.2012

Alfa Romeo Giulietta

14.12.2012

Honda Civic Sedan

12.12.2012

Fiat Panda

07.12.2012

Citroen DS5 2.0 HDi/163 KS Sport Chic Automatic

28.11.2012

Mercedes A klasa i BMW Serija 1

16.11.2012

Ford Focus ST

31.10.2012

Renault Megane GT Line

23.10.2012

Opel Zafira Tourer 2.0 CDTi Cosmo Pack

17.10.2012

Toyota GT 86 Tekst sa video prilogom!

05.10.2012

Mazda CX-5

03.10.2012

Hyundai i30 Tekst sa video prilogom!

21.09.2012

Dacia Lodgy 1.5 dCi/110 Laureate

19.09.2012

Kia Rio Hatchback

03.09.2012

Renault Megan Coupe 1.2 TCe GT Line

29.08.2012

Peugeot 208

15.08.2012

Kia Rio 1.4 CRDi Sport

01.08.2012

Toyota Hilux

31.07.2012

Tata Nano

18.07.2012

Kia Rio Sport Sedan

13.07.2012

Toyota Prius

10.07.2012

Renault Grand Scenic

04.07.2012

Honda Civic

29.06.2012

Renault Twizy

20.06.2012

BMW 320d Tekst sa video prilogom!

15.06.2012

Kia Optima

06.06.2012

Mini Cooper S Coupe vs Renault Twingo Gordini

25.05.2012

Chevrolet Cruze 5 vrata 1.8/141 LTZ

23.05.2012

Opel Astra GTC Tekst sa video prilogom!

21.05.2012

Mercedes-Benz B klasa

11.05.2012

Renault Fluence ZE

09.05.2012

Toyota Avensis Tekst sa video prilogom!

04.05.2012

Opel Astra GTC

18.04.2012

Renault Twingo

04.04.2012

Fiat Punto Classic vs Dacia Sandero

30.03.2012

Ford Kuga vs Jeep Compass vs Toyota RAV4

26.03.2012

Ford Fiesta

21.03.2012

Citroen DS5

07.03.2012

Range Rover Evoque

24.02.2012

Nissan Leaf

22.02.2012

Mercedes-Benz ML

17.02.2012

Citroen C-Zero

08.02.2012

Toyota Yaris

31.01.2012

Volvo V60 D5 2.4/215 KS Ocean Race

25.01.2012

Renault Megane RS Trophy

20.01.2012

Ford Focus SW

11.01.2012

Hyundai i40

04.01.2012

Renault Koleos

28.12.2011

Hyundai Elantra

21.12.2011

Fiat Freemont 2.0 MJT/140 Urban

14.12.2011

KIA Rio

13.12.2011

Chevrolet Aveo 1.4/100 KS LTZ

30.11.2011

KIA Picanto

29.11.2011

Hyundai Veloster

18.11.2011

Peugeot 508 SW 1.6 e-HDi/112 KS Allure

16.11.2011

Renault Clio Gordini 1.5 dCi/105 KS

09.11.2011

Jeep Grand Cherokee

08.11.2011

Infiniti FX English version

03.11.2011

Ford Focus 1.6 SCTi/183 KS

26.10.2011

Opel Astra Sport Tourer vs Renault Megan Grandtour

12.10.2011

Nissan Micra English version

03.10.2011

Citroen DS4

28.09.2011

Subaru Impreza XV

14.09.2011

Suzuki Kizashi English version

01.09.2011

Ford Focus 1.6 TDCi/115 Titanium

30.08.2011

Mazda 5 1.6 MZ-CD/115 KS

17.08.2011

Mercedes C180 Coupe English version

15.08.2011

Renault Megane CC Floride 1.9/130KS

03.08.2011

Kia Picanto 1.0 Active

20.07.2011

Renault Scenic 1.6 dCi/130 KS Exception

13.07.2011

Hyundai ix35 vs KIA Sportage English version Tekst sa video prilogom!

08.07.2011

Peugeot 308 1.6 e-HDi

06.07.2011

Ford Grand C-Max

29.06.2011

Chevrolet Orlando

22.06.2011

Citroen DS4

15.06.2011

Alfa Romeo Giulietta 1750 TBi Quadrifoglio Verde

08.06.2011

Peugeot 508

01.06.2011

Hyundai ix20 English version

31.05.2011

Honda CR-V English version Tekst sa video prilogom!

27.05.2011

Nissan Juke

25.05.2011

Hyundai iX35 1.7 CRDi/115 KS 2WD Diamond

18.05.2011

Opel Corsa 1.7 CDTI/130KS OPC Line

11.05.2011

Audi A7 i Vlado Georgiev Tekst sa video prilogom!

10.05.2011

Mazda 3 1.6 MZ-CD Sport

04.05.2011

Automobili cene do 10.000 evra

02.05.2011

Renault Latitude 2.0dCi/150 Initiale

27.04.2011

Citroen DS3 Racing

20.04.2011

Citroen C5 2.2 HDi 204 KS Exclusive

13.04.2011

Volvo S60 English version Tekst sa video prilogom!

08.04.2011

Nissan Micra

06.04.2011

Dacia Sandero Stepway 1.5 dCi/90 KS

29.03.2011

KIA Sportage

16.03.2011

Lexus IS 200d

11.03.2011

Fiat 500 0.9 TwinAir

09.03.2011

Peugeot 5008

02.03.2011

VW Passat English version Tekst sa video prilogom!

26.02.2011

Volvo S60 D3/163 ks Summum automatik

23.02.2011

Mitsubishi ASX English version

18.02.2011

Citroen C4

16.02.2011

Chery Tengo English version

10.02.2011

Michelin zimski test

04.02.2011

Citroen C4 Picasso 1.6 HDi/112 Confort

02.02.2011

Renault Laguna 2.0 dCi/130 GT 4Control

26.01.2011

Suzuki Swift vs Suzuki Swift English version

25.01.2011

Mazda 6 2.2 MZR-CD/163 Combi GTA

19.01.2011

Seat Ibiza ST English version

14.01.2011

Opel Meriva 1.7 CDTi/100 ks Automatic

12.01.2011

Nissan Juke English version Tekst sa video prilogom!

06.01.2011

Ford C-Max

05.01.2011

Audi RS5 vs BMW M3 English version

03.01.2011

Subaru Outback

22.12.2010

VW MultivanGP

14.12.2010

BMW 730d Tekst sa video prilogom!

13.12.2010

Audi A1 vs MINI Cooper English version

10.12.2010

Hyundai i30 English version Tekst sa video prilogom!

09.12.2010

Ford Kuga 2.0 TDCi 4x2 Titanium

08.12.2010

KIA Sorento

03.12.2010

Peugeot 308 CC

01.12.2010

Dacia Duster vs Chery Tiggo English version

26.11.2010

Renault Megane 1.5 dCi/110 Estate EDC GT Line

24.11.2010

Renault Wind

17.11.2010

Nokian Z G2

11.11.2010

Alfa Giulietta 1.4 Tjet 120 Distinctive English version

11.11.2010

Fiat Doblo / Renault Kangoo

03.11.2010

Opel Astra 1.4 Turbo Sport

27.10.2010

VW Touareg English version Tekst sa video prilogom!

22.10.2010

Citroen DS3 / Peugeot RCZ / Renault Megane RS

12.10.2010

Citroen C4 2.0 HDi Excusive English version

09.10.2010

Peugeot 3008

06.10.2010

Honda CR-Z Tekst sa video prilogom!

05.10.2010

Renault Megane CC

29.09.2010

Mercedes E Cabriolet

28.09.2010

Kia Venga

22.09.2010

Renault Twingo RS Gordini

15.09.2010

Nissan GT-R

10.09.2010

Kia Venga 1.4 CRDi/90 i Citroen C3 Picasso 1.6 HDi/90

08.09.2010

Citroen DS3 1.6 HDi/110 Sport Chic

01.09.2010

Toyota RAV4

27.08.2010

Alfa Romeo MiTo

24.08.2010

Fiat Punto Classic LPG

20.08.2010

Kia C’eed SW

18.08.2010

Nokian Z G2

12.08.2010

Mazda 6

11.08.2010

Nissan 370Z

10.08.2010

Toyota Avensis

09.08.2010

Nissan Qashqai Tekst sa video prilogom!

05.08.2010

Peugeot RCZ

04.08.2010

Chery Ego Tekst sa video prilogom!

30.07.2010

Dacia Duster 1.5 dCi/110 4x4

28.07.2010

Chevrolet Spark 1.2 GPLi LS

21.07.2010

Renault Sport

20.07.2010

Toyota Auris

19.07.2010

Citroen C3 Tekst sa video prilogom!

16.07.2010

Volvo C30

14.07.2010

Jeep Cherokee

13.07.2010

Mazda MX-5

12.07.2010

KIA Soul

06.07.2010

Dacia Duster

30.06.2010

Hyundai ix35 Tekst sa video prilogom!

28.06.2010

BMW 530d Tekst sa video prilogom!

25.06.2010

Nissan Cube

23.06.2010

Audi S5 Coupe vs Audi S5 Cabrio

18.06.2010

KIA pro_cee’d

17.06.2010

Fiat Sedici 4x4 2.0 Multijet 135 ks

16.06.2010

Chevrolet Spark Tekst sa video prilogom!

15.06.2010

Opel Astra vs Renault Megane

09.06.2010

Audi Allroad

07.06.2010

Citroen Nemo

02.06.2010

FIAT 500 Abarth

01.06.2010

Volvo S80 2.4D/175 ks Summum

26.05.2010

Toyota iQ
III deo - Enterijer i oprema

24.05.2010

MTM Audi TT-RS

20.05.2010

Hyundai i20

19.05.2010

Renault Megan 2.0T RS Luxe

12.05.2010

Renault Fluence Tekst sa video prilogom!

29.04.2010

Peugeot 4007 2.2 HDi DCS6 Premium Pack

28.04.2010

Citroen C3 1.4/70 HDi Confort

21.04.2010

Chevrolet Cruze 2.0 VDCi/125 LS

14.04.2010

Mazda CX-7

08.04.2010

BMW X1 Tekst sa video prilogom!

03.04.2010

Nissan Note

31.03.2010

Opel Astra

30.03.2010

Fiat Punto Evo

24.03.2010

Peugeot 407 Coupe i Renault Laguna Coupe

17.03.2010

Alfa Romeo 159

10.03.2010

FIAT Punto Classic Dynamic LPG 1.2
1. deo - uvod

05.03.2010

Peugeot 5008

03.03.2010

Ford Ka 1.3 TDCi Titanium

24.02.2010

Toyota Land Cruiser 150 D-4D Tekst sa video prilogom!

22.02.2010

Opel Insignia Sports Tourer 2.0 CDTi/160 Cosmo Pack

17.02.2010

Mazda 3 i Kia Ceed

12.02.2010

Renault Scenic 1.5 dCi/110 Dinamique

10.02.2010

Renault Megane Grandtour Tekst sa video prilogom!

09.02.2010

Dacia Sandero Stepway 1.5 dCi Tekst sa video prilogom!

03.02.2010

BMW 320xd

01.02.2010

Audi A5 Sportback Tekst sa video prilogom!

29.01.2010

Honda Accord
4. deo - vozna dinamika
Tekst sa video prilogom!

28.01.2010

VW Golf GTD

22.01.2010

Hyundai i30 1,6 CRDi Tekst sa video prilogom!

20.01.2010

Mazda 3 1.6 MZ-CD Sport TX Navi

20.01.2010

Renault Fluence Tekst sa video prilogom!

11.01.2010

BMW Serija 5 GT Tekst sa video prilogom!

08.01.2010

Toyota IQ 1,0 VVT
2. deo - motor

31.12.2009

Ford Focus CC 2.0 TDCi Titanium

30.12.2009

Seat Exeo Tekst sa video prilogom!

29.12.2009

Dacia Sandero Stepway i Suzuki SX4

25.12.2009

Nissan Pixo

23.12.2009

Fiat 500C 1,2 Lounge

16.12.2009

Dodge Caliber SRT4 Tekst sa video prilogom!

14.12.2009

VW Golf GTI Tekst sa video prilogom!

11.12.2009

Opel Insignia

09.12.2009

Alfa Romeo MiTo

02.12.2009

Dodge Journey

27.11.2009

Mazda MX-5

25.11.2009

Citroen C5 V6 3.0 HDi/240 Exclusive

18.11.2009

Lexus RX vs BMW X5 vs Audi Q7

18.11.2009

Citroen C3 Picasso

11.11.2009

Volkswagen Polo

09.11.2009

VW Passat CC

05.11.2009

Mazda 6 SW

04.11.2009

Renault Clio GT 1.6/128

04.11.2009

Toyota iQ
1. deo - uvod

30.10.2009

Porsche 911 GT3

29.10.2009

Peugeot 3008

28.10.2009

Honda Jazz

23.10.2009

Lancia Delta

21.10.2009

Renault Megane Estate

14.10.2009

Alfa Romeo MiTo vs Mini Cooper S

13.10.2009

Honda Accord
3. deo - enterijer i oprema

09.10.2009

Hyundai Sonata

07.10.2009

Fiat Fiorino Qubo

07.10.2009

Toyota Urban Cruiser

06.10.2009

Porsche Panamera

05.10.2009

Saab 9-3 Cabriolet 2.0T Bio Power Aero

30.09.2009

Mercedes-Benz E klasa

25.09.2009

Mazda 3

24.09.2009

Dacia Sandero LPG

23.09.2009

Mini Clubman

22.09.2009

BMW Z4

17.09.2009

Chevrolet Cruze

16.09.2009

Peugeot 206+

09.09.2009

VW Scirocco

07.09.2009

Audi A5 Cabriolet

04.09.2009

Renault Koleos i Subaru Forester

26.08.2009

Audi TT RS

21.08.2009

Renault Thalia

19.08.2009

Toyota Avensis Wagon

17.08.2009

Peugeot 308 CC

12.08.2009

Hyundai Santa Fe

05.08.2009

Kia Soul

29.07.2009

Opel GT

20.07.2009

Seat Leon FR TDI

15.07.2009

Opel Astra GTC i Kia Procee'd

14.07.2009

Renault Grande Scenic 1.4 TCe Dinamique

08.07.2009

Citroen C1

01.07.2009

Carlsson Smart

26.06.2009

Kia Carnival 2.9 CRDi EX

24.06.2009

Nissan Qashqai +2

18.06.2009

Miloš Pavlović & Toyota iQ

17.06.2009

Renault Kangoo Be bop

17.06.2009

Ford Fiesta

12.06.2009

Hyundai i20 i Opel Corsa

11.06.2009

Subaru Impreza

10.06.2009

Renault Laguna Coupe

08.06.2009

Chevrolet Captiva

03.06.2009

Kia Pro_cee'd
4. deo - oprema

02.06.2009

Opel Agila

27.05.2009

Mercedes C180 Kompressor i C220 CDI

26.05.2009

Volvo XC60

20.05.2009

Hyundai iX55

19.05.2009

Ford Focus RS

18.05.2009

Mazda 6 1.8

13.05.2009

Škoda Superb

08.05.2009

Dacia Logan pick-up

06.05.2009

Toyota Avensis vs Honda Accord vs Mazda 6

04.05.2009

Dacia Sandero 1.5 dCi/85 Laureate

29.04.2009

Hyundai i30 CW

22.04.2009

Porsche Boxster S

17.04.2009

Citroen C6 2,2 HDi FAP/173 Exclusive

15.04.2009

Alfa Romeo MiTo

14.04.2009

Ford Ka

08.04.2009

Hyundai i10 vs Kia Picanto

03.04.2009

Mazda 2

01.04.2009

Mercedes-Benz GLK

27.03.2009

Honda Accord
1. deo - uvod

25.03.2009

Renault Megane 1.5 dCi Privilege

25.03.2009

Lexus IS

20.03.2009

Citroen C4

18.03.2009

VW Golf VI

16.03.2009

Renault Megane Coupe

11.03.2009

Jeep Wrangler vs Land Rover Defender

06.03.2009

Chevrolet Aveo GPL

04.03.2009

Maserati Quattroporte S

02.03.2009

Automobilske navigacije

26.02.2009

Mazda CX-7

25.02.2009

Volvo XC70

18.02.2009

Kia Procee'd
3. deo - servis i održavanje

13.02.2009

Renault Laguna Coupe

11.02.2009

Ford Fiesta

04.02.2009

Porsche Cayman S

03.02.2009

Peugeot Partner Tepee 1.6 HDi Outdoor

28.01.2009

Mercedes A160 CDI

22.01.2009

Citroen C5 Tourer 2.0 HDi Exclusive

21.01.2009

Ford Mondeo SW 2.2 TDCi i Peugeot 407 SW 2.2 HDi

14.01.2009

Ferrari California

09.01.2009

Shuanghuan sCEO 2,4 4WD

05.01.2009

Dacia Sandero 1,6 MPI

02.01.2009

Kolica za pijacu

31.12.2008

Audi Q5 2,0 TDI

30.12.2008

Renault Kangoo 1,5 dCi i Citroen Berlingo 1,6 HDi

24.12.2008

Suzuki Splash 1,2 GS
3. deo - servis i održavanje

23.12.2008

Michelin Pilot Alpin 3

22.12.2008

Subaru Forester

18.12.2008

Ford Kuga, Renault Koleos i Toyota RAV4

10.12.2008

Maserati GranTurismo S

08.12.2008

Lexus RX400h

05.12.2008

VW Passat CC

04.12.2008

Renault Twingo RS Cup

03.12.2008

Seat Ibiza 1,6 16v

02.12.2008

Kia Pro Cee'd 1,6 CRDi
2. deo - vožnja

24.11.2008

Daihatsu Cuore 1.0 i Citroen C1

19.11.2008

Peugeot 308 SW 1.6 VTi Sport

05.11.2008

Fiat 500, Hyundai i10 i Suzuki Splash

04.11.2008

Audi RS6, Audi Q7 V12 TDI

03.11.2008

Kia - fabrika Zilina u Slovačkoj

29.10.2008

Renault Twingo GT

27.10.2008

BMW X6 xDrive 35D

24.10.2008

Peugeot 4007 2,2 i Toyota RAV4 2,2 D-4D

08.10.2008

Porsche 911 Carrera 4S

03.10.2008

Ford Galaxy 2,0 TDCi Ghia

01.10.2008

Honda Accord 2,4 Executive

29.09.2008

Renault Laguna GT 2,0T

24.09.2008

Citroen C4 Picasso 1,6 HDi i Mazda 5 2,0 MRZ CD

17.09.2008

Kia Pro Cee'd 1,6 CRDi
1. deo - uvod

16.09.2008

Subaru Legacy 2,0 D SW Club

10.09.2008

Dacia Logan 1.5 dCi/70 Laureate

03.09.2008

Kia Pro Cee'd 2.0 CRDi Sport

27.08.2008

Isuzu D-Max Crew LS 3,0 td

26.08.2008

Peugeot 308 RCZ

21.08.2008

Renault Koleos 2.0 dCi/150 4X2 Dinamique

20.08.2008

Citroen 2CV TPV

09.08.2008

Suzuki Splash 1,2
1. deo - uvod

30.07.2008

BMW X5 3,0d i VW Touareg 3,0 V6 TDI

22.07.2008

Honda Legend 3,5 V6

14.07.2008

Subaru Impreza 2.5 WRX

10.07.2008

Nissan GT-R

07.07.2008

Citroen C5 2,7 V6 HDI Exclusive

04.07.2008

Subaru Justy 1.0 S

26.06.2008

Mazda 2 1,5 / 103KS Pack Sport

19.06.2008

Ford Focus 2,0 TDCi i Peugeot 308 2,0 HDi

12.06.2008

Opel Corsa OPC 1,6

09.06.2008

Volvo V70 2,4D Summum

05.06.2008

Mitsubishi Lancer Evolution

03.06.2008

Dacia Sandero

29.05.2008

Pneumatici

23.05.2008

Renault Grande Modus 1,5 dCi Expression 105 KS

22.05.2008

SsangYong Kyron 2,7 CDi

21.05.2008

VW Passat 2,0 TDI Highline

16.05.2008

Volvo V50 2.0D R-Designe

15.05.2008

Nissan Qashqai 1,5 dCi Acenta Pack

08.05.2008

Toyota Auris 1,6 VVT-i
3. deo - zaključak

05.05.2008

Kia Picanto 1,1 Active

01.05.2008

Kia Sorento 2.5 CRDi/170 EX Shilton

17.04.2008

Mazda 6 MZR 2,0

15.04.2008

Ford Mondeo SW 2,0 TDCi i Renault Laguna Estate 2,0 dCi

10.04.2008

Toyota Land Cruiser V8 D-4D Luxury

04.04.2008

Peugeot 207 SW 1.6 VTi Outdoor

27.03.2008

Opel Astra Sedan 1,6

25.03.2008

Kia Cee'd SW 1,6 CRDi

20.03.2008

Škoda Fabia 1,4 16v Elegance
2. deo - zaključak

18.03.2008

Renault Clio Estate 1,5 dCi / 85 Dinamique

13.03.2008

Peugeot 207 SW 1,6 HDI Trendy

06.03.2008

Mazda 2

05.03.2008

Audi A4 2,0 TDI

03.03.2008

Citroen C4 1.6 BioFlex

28.02.2008

Renault Laguna 2,0 dCi

27.02.2008

Volvo C30 T5 Summum 230KS

21.02.2008

Opel Antara 2,0 CDTI

15.02.2008

Dacia Logan MCV 1.5 dCi/85 Laureate 7 sedišta

14.02.2008

Peugeot 308 na putevima šampanjca

07.02.2008

Volkswagen Multivan 2,5 TDI

05.02.2008

Renault Laguna 3 1.5 dCi 110 Expression

31.01.2008

Peugeot 308 1,6 HDi

29.01.2008

Kia Cee'd 1,6 CRDi 115 Activa

24.01.2008

Toyota Auris 1,6 VVT-i
2. deo - motor, menjač i donji prostor

23.01.2008

Subaru Impreza 2,0 R Sport

17.01.2008

BMW 530xd

17.01.2008

Audi A3 2,0 TDI Ambition

14.01.2008

Daihatsu Materia 1,5 16v

10.01.2008

Hyundai i30 1.6 CRDi/115 ks Pack Confort

03.01.2008

Ford Transit 3,2 TDCi/200 KS i Transit Sportvan 2,2 TDCi/140

27.12.2007

Citroen C6 2,7 HDi i Citroen DS 21 "Ajkula"

24.12.2007

Ford Focus CC 2.0 TDCi Titanium

20.12.2007

Porsche 911 GT3

18.12.2007

Nissan Tiida 1,8 Tekna

14.12.2007

Renault Twingo 1.2 GT

13.12.2007

Fiat 500 1,3 MultiJet 16v Sport

12.12.2007

Mercedes CLS 320 CDI

07.12.2007

Ford Ranger 2.5 XLT Super Cab 4X4

06.12.2007

Seat Altea Freetrack 2,0 TDi

05.12.2007

Opel Corsa 1,7 CDTI Cosmo
3. deo - zaključak

04.12.2007

Volvo S80 3.2 AWD Summum

29.11.2007

Ferrari F430 Scuderia

23.11.2007

Pariski bicikli - Velib

22.11.2007

Kia Sportage 2,0 CRDi i Hyundai Tucson 2,0 CRDi 4WD Pack Luxe

15.11.2007

Citroen C-Crosser

08.11.2007

Toyota Auris 1,6

07.11.2007

Renault Kangoo 2

30.10.2007

VW Caddy Combi 1,9 TDI

26.10.2007

Ford S-Max 2.5 T Titanium

25.10.2007

Opel Corsa 1,7 CDTi Cosmo
2. deo - donji postroj i pogon

19.10.2007

Renault Megane RS 2.0 dCi/175 ks Luxe

18.10.2007

Peugeot 207 CC 1,6 HDi Griffe

11.10.2007

Honda Civic sedan 1,8 i-VTEC SE

10.10.2007

Volvo C70 D5 Summum

04.10.2007

Škoda Fabia 1,4 MPI Confort
1. deo - uvod

04.10.2007

Gumpert Apollo

26.09.2007

Fiat Bravo 1,9 MJ 16v 150KS

21.09.2007

Kia Carens 2,0 CRDi / Renault Grand Scenic 1,9 dCi

20.09.2007

Citroen C4 Grand Picasso 2,0 HDi Exclusive

13.09.2007

Dodge Nitro 2,8 CRD

12.09.2007

Ford Mondeo 2,0 TDCi Trend Plus

10.09.2007

Renault Twingo 1,5 dCi Initiale

06.09.2007

Hyundai i30 1,4 Comfort

04.09.2007

Opel Corsa 1,7 CDTi

29.08.2007

Peugeot 1007 1.6 HDi Spoty Pack

23.08.2007

Alfa Romeo 159 V6 3,2 JTS Q4

22.08.2007

Renault Modus 1.2 16v/100 ks Alyum

16.08.2007

Hyundai Sonata 2,0 CRDI Pack Luxe

09.08.2007

Toyota Corolla 1,6 VVT-i

07.08.2007

Mazda MX-5 1,8 Coupe-Roadster

02.08.2007

Ford C-Max

26.07.2007

Honda CR-V 2,2 CTDi

20.07.2007

Hyundai Tucson 2.0 CRDi 4WD Pack Luxe

19.07.2007

Hyundai Grandeur 2,2 CRDI

13.07.2007

Mercedes C280

11.07.2007

Stabilna situacija

09.07.2007

Mini Cooper S

03.07.2007

Peugeot 407 V6 2.7 HDi Feline

27.06.2007

Citroen Jumpy 2,0 HDI Combi Confort / 9 sedišta

20.06.2007

Subaru Outback 3,0R

13.06.2007

Toyota Hilux 3,0 D-4D i Mutsubishi L200 2,5 DI-D

08.06.2007

Volvo V50 1,8 Flexifuel E85 Summum

06.06.2007

Ford S-Max 1,8 TDCi/125 KS Trend

30.05.2007

Isuzu D-Max Crew Cab LS 3,0

25.05.2007

Dacia Logan MCV 1,6 16v / 7 sedišta

23.05.2007

Peugeot 207 1,6 THP/150 KS

16.05.2007

Toyota Auris 1,4 D-4D

11.05.2007

Audi TT 3,2 Quattro

04.05.2007

Subaru B9 Tribeca 3,0R

02.05.2007

Suzuki Swift 1,3 GS

28.04.2007

Daihatsu Trevis 1,0

25.04.2007

SsangYong Rexton II Prestige Plus 2,7 XVT

24.04.2007

Jeep Wrangler i Jeep Willys

19.04.2007

Hyundai Coupe 2,0 Pack Luxe

18.04.2007

Škoda Fabia II 1,4

16.04.2007

Renault Clio 2,0 16v Dynamique

11.04.2007

Nova Fabia

07.04.2007

Peugeot 307 1,6

04.04.2007

Toyota Avensis 2,0 D-4D Luna

03.04.2007

VW Jetta 2,0 TDI Confortline

02.04.2007

Toyota Yaris 1,3
3. deo - zaključak

30.03.2007

Škoda Roomster 1,4 TDI

26.03.2007

Mazda 6 2,0 MZR-CD Elegance

21.03.2007

Jeep Trailhawk Concept

13.03.2007

Renault Megane Coupe GT 2,0 dCi / Volvo C30 2,0 D

07.03.2007

Citroen Picasso 1,6 HDi BMP6 Pack Ambiance

28.02.2007

Mazda 5 2,0 MRZ-CD 110 KS Elegance

21.02.2007

Opel Vectra GTS 2,0 Turbo
2. deo - motor

16.02.2007

Nissan Micra C+C 1,6 automatik

14.02.2007

Ford Transit Van 330 SWB

13.02.2007

Volvo S40 D Summum

07.02.2007

Renault Clio RS 2,0

31.01.2007

Jeep Compass 2,3 i Suzuki Grand Vitara 2,0

25.01.2007

Fiatom Grande Punto 1,2 Dynamic na putevima Andaluzije

24.01.2007

Toyota Yaris 1,3 VVT-i Sol
2. deo - motor i ponašanje u vožnji

20.01.2007

Citroen C4 Picasso sa 5 sedišta

09.01.2007

Dacia Logan 1.6 16V/105 KS

03.01.2007

Mazda 3 2,3 MPS

02.01.2007

Mali automobili

28.12.2006

Opel Vectra GTS 2,0 Turbo
1. deo - uvod

25.12.2006

Mazda 3 1.6 MZ-CD Perfomance

13.12.2006

Citroen C4 1.6 HDi BMP6 Exclusive

29.11.2006

Porsche Cayenne S 4,5 V8

23.11.2006

Toyota Yaris 1,3 VVT-i

21.11.2006

Jeep Grand Cherokee 3,0 CRDI i Range Rover Sport TD

20.11.2006

Nissan Note 1,5 dCi/86 KS Acenta

15.11.2006

Ford S-Max 2,0 TDCi Titanium

01.11.2006

Renault Laguna Estate 2,0 dCi i Peugeot 407 SW 2,2 HDi

25.10.2006

Chevrolet Lacetti
3. deo - zaključak

24.10.2006

Range Rover Sport TD V6 HSE

19.10.2006

Super test polovnjaka:
Renault Megane sedan 1.5 dCi/100 KS

18.10.2006

Peugeot 207 1,6

17.10.2006

Ford Focus ST

12.10.2006

Renault Megane CC 2.0 dCi/150 KS Sport

12.10.2006

Toyota Avensis Wagon 2,2 D-4D
3. deo - servis

09.10.2006

Daihatsu Copen 1,3 VVT

27.09.2006

Renault Megane 2,0 dCi

26.09.2006

Chevrolet Lacetti 1,4 SE
2. deo - enterijer

25.09.2006

Hyundai Santa Fe

22.09.2006

Citroen C-Metisse

20.09.2006

Dodge Caliber 2,0 CRD SXT

14.09.2006

Citroen C5 2.2 HDi 173 KS FAP Exclusive

13.09.2006

Daihatsu Cuore 1.0 X

06.09.2006

Renault Espace 2,0 dCi FAP i Peugeot 807 2,2 HDi FAP

16.08.2006

Ford Focus Wagon 1,6
3. deo - zaključak

07.08.2006

Citroen C6 V6 2,7 HDi FAP Exclusive Pack Lounge

02.08.2006

Dacia Logan 1,5 dCi

31.07.2006

Peugeot 207 1.6 HDi 90 KS Sport

19.07.2006

Peugeot 207 1,6 16V i Renault Clio 1,6 16V

12.07.2006

Daihatsu Terios 1,5 Sport

05.07.2006

Ford Fiesta ST 2,0

04.07.2006

Chevrolet Lacetti 1,4 SE
1. deo - uvod

29.06.2006

Renault Modus 1.5 dCi/105 KS Confort

28.06.2006

Honda Civic 2,2 i-CDTi

27.06.2006

Ford Fiesta S 1.6 TDCi

21.06.2006

Seat Ibiza 1,4

20.06.2006

VW Jetta 1,9 TDI i Renault Megane Sedan 1,5 dCi

19.06.2006

Škoda Octavia 2.0 RS

14.06.2006

Toyota Avensis Wagon 2,2 D-4D
2. deo - enterijer

13.06.2006

Renault Grande Scenic 2.0 dCi 150 KS Luxe Dinamique

07.06.2006

Opel Zafira 1,9 CDTI OPC Line

06.06.2006

Ford Focus 1,6 Wagon
2. deo - enterijer

05.06.2006

Citroen C2 1.4 16V Stop&Start

31.05.2006

Hyundai Accent 1,5 CRDi

30.05.2006

Renault Clio 1.4 16V Luxe Privilege

22.05.2006

CITROEN PICASSO 1.6 HDi/92 KS Pack

10.05.2006

Renault Megane 2,0 RS Luxe i Ford Focus ST 2,5T

09.05.2006

Jeep Grand Cherokee 3,0 CRD Limited
2. deo - pogon i održavanje

08.05.2006

Peugeot 1007 1.6e 2-Tronic Sporty Pack

03.05.2006

Toyota RAV4 2,2 D-4D Executive

02.05.2006

Ford Fiesta 1.6 TDCi Ghia

26.04.2006

Uporedni test:
Citroen Berlingo 1.6 HDi/75 i Renault Kangoo 1.5 dCi/70

19.04.2006

VW GOLF V 1,9 TDI 4Motion

18.04.2006

Dacia Logan 1.5 dCi Laureate Pack

12.04.2006

Toyota Avensis Wagon 2,2 D-4D

07.04.2006

Toyota Yaris 1,3 Sol

06.04.2006

Peugeot 407 1.8i 16V 125 KS Confort

05.04.2006

Peugeot 407 Coupe 2,7 V6 HDi Sport Pack

31.03.2006

Renault Vel Satis 2.2 dCi Privilege

29.03.2006

Francuska posla

22.03.2006

Renault Megane 1,5 dCi
5. deo - zaključak

17.03.2006

Savremeni dizeli i loše gorivo

15.03.2006

Renault Megane 2,0 dCi

14.03.2006

Peugeot 407 Coupe 3.0 V6 Pack

08.03.2006

VW Polo 1,9 TDI Carat

07.03.2006

Ford Focus C-MAX 1.6 TDCi/90 KS

01.03.2006

Suzuki Swift 1,3

28.02.2006

Uporedni test:
Citroen C4 1.6 HDi i Ford Focus 1.6 TDCi

23.02.2006

Fiat Grande Punto 1,4 8V Dynamic

21.02.2006

SEAT LEON 2.0 TDI Stylance

15.02.2006

Toyota Hilux 2,5 D-4D i Isuzu D-Max 3,0 TD

09.02.2006

VW Fox 1.4 TDi 70 Pack Confort

08.02.2006

Peugeot 1007 1,4

07.02.2006

Renault Megane 1,5 dCi
4. deo - vozne osobine

02.02.2006

Ford Fusion Plus 1.6 TDCi

01.02.2006

Citroen C3 1,6 HDi i Renault Clio 1,5 dCi

26.01.2006

Renault Laguna Estate 2.0 dCi Initiale

26.01.2006

Mercedes Benz B 200 Turbo

24.01.2006

Peugeot 307 2.0 16V/180 KS Feline

19.01.2006

Škoda Octavia Combi 4x4 1,9 TDi

16.01.2006

Renault Megane 1,5 dCi
3. deo - enterijer

04.01.2006

Nissan Xterra

03.01.2006

Peugeot 307 CC 2,0 HDi Pack Sport

29.12.2005

Citroen C-SportLounge

27.12.2005

Peugeot 107 1,4 HDi Trendy

16.12.2005

Toyota Aygo 1,0

09.12.2005

Nissan Micra 1,2

05.12.2005

VW Passat 1,9 TDi Confort

02.12.2005

Citroen C1 1,4 HDi Pack

29.11.2005

Seat Leon 2,0 TDI

24.11.2005

BMW M6

21.11.2005

Ford Focus SW 1,6 TDCi Ghia

11.11.2005

VW Fox 1,2 Confort

10.11.2005

Renault Megane 1,5 dCi
2. deo - karoserija

04.11.2005

Citroen C5 Break 2,0 HDi i Renault Laguna Estate 2,2 dCi

28.10.2005

BMW 750 Li

27.10.2005

Peugeot 407 SW 2,0 HDi

20.10.2005

Jeep Grand Cherokee 3,0 CRD Limited

18.10.2005

Dacia Logan 1,4 MPI

10.10.2005

Hyundai Tucson 2,0 CRDi

07.10.2005

Citroen C4 1,4 16V Coupe VTR

04.10.2005

Chevrolet Spark 0,8

29.09.2005

Toyota Corolla 1,4 D-4D

26.09.2005

Honda Jazz 1,4

26.09.2005

Nissan Pathfinder 2,5 dCi

23.09.2005

Ford Fiesta 2,0 ST

20.09.2005

Honda Civic 1,6 16V

06.09.2005

Tigar Prima

31.08.2005

Daihatsu Sirion 1,3 X

30.08.2005

Seat Altea 1,6 Stylance

26.08.2005

Renault Megane 1,5 dCi

26.08.2005

Audi A4 2,0 TDI

25.08.2005

Renault Scenic 1,6 16V GPL

24.08.2005

Peugeot 107 1,0 Trendy

23.08.2005

Kia Cerato 1,5 CRDI

09.08.2005

Renault Trafic Generation 2,5 dCi Privilege

01.08.2005

VW Golf Plus 1,9 TDI Comfort

26.07.2005

Jeep Grand Cherokee 5,7 HEMI

19.07.2005

Ford Fiesta 1,6 TDCi Ghia

05.07.2005

Toyota Yaris 1,3 VVT-i Rhythm'n'Blues

30.06.2005

Nissan X-Trail

27.06.2005

Honda Jazz 1,4 i Mitsubishi Colt 1,3

23.06.2005

Renault Laguna 2,0 GT

23.06.2005

Peugeot 1007 Vitamine

20.06.2005

Citroen C3 Pluriel 1,4 HDi

10.06.2005

Peugeot 607 2,7 V6 HDi Signature

06.06.2005

Isuzu D-MAX 3,0 TD Crew Cab

27.05.2005

BMW 320i i 320d

25.05.2005

VW Golf V GTI

20.05.2005

Seat Toledo 1,9 TDI Reference

13.05.2005

Citroen C3 1,4 16V Sensodrive Stop/Start

06.05.2005

3000 km sa Renault Espace 2,2 dCi Aluminium

26.04.2005

Škoda Octavia Combi 1,9 TDi

22.04.2005

Honda Jazz 1,4

21.04.2005

Audi A6 3,0 TDI Quattro

29.03.2005

Citroen Xsara Picasso 1,6 HDi 16V

25.03.2005

Ford Mondeo 2,2 TDCi Clipper Titanium

22.03.2005

Peugeot 307 1,6 HDi i Renault Megane 1,5 dCi

18.03.2005

BMW X3 3,0d

15.03.2005

Citroen C4 1,6 HDi 92 KS Pack

11.03.2005

VW Caddy Life 1,9 TDi

02.03.2005

Peugeot 307 SW 2,0 HDi i Ford Focus C-Max 2,0 TDCi

28.02.2005

Seat Altea 2,0 TDi

23.02.2005

Toyota Prius 1,5

17.02.2005

Honda Jazz 1,4

14.02.2005

Mitsubishi Colt 1,3

11.02.2005

Peugeot 407 2,2

07.02.2005

Seat Ibiza Cupra 1,9 TDi / 160 KS

02.02.2005

VW Golf 1,9 TDi / 90 KS Confort

31.01.2005

Nissan Micra 1,2

25.01.2005

Citroen Xsara Picasso 1,6 HDi 16V

24.01.2005

Citroen C5 1,6 16V i 1,6 HDi

20.01.2005

Dacia Logan 1,6 MPI

15.01.2005

Renault Modus 1,4 16V Luxe Privilege

10.01.2005

Ford Focus 1,6 Ti-VCT Titanium

05.01.2005

Mercedes G55 AMG

31.12.2004

Toyota Land Cruiser 3,0 D-4D

29.12.2004

Škoda Octavia 2,0 TDi Ambiente

22.12.2004

Mitsubishi Outlander, Nissan X-Trail i Toyota RAV4

22.12.2004

Honda Jazz 1,4

22.12.2004

Citroen Xsara Picasso 1,6 HDI 16V 110 KS

23.11.2004

Honda Jazz 1,4

22.10.2004

Citroen Xsara Picasso 1,6 HDi 16V 110 KS

21.09.2004

Chrysler 300C

15.11.2004

Opel Corsa 1,3 CDTi

30.11.2004

BMW 645 Ci

16.10.2004

Peugeot 407 SW 1,6 HDi

21.10.2004

Fiat Idea 1,4

24.10.2004

Toyota Corolla 2,0 D-4D

28.10.2004

Peugeot 307 CC 2,0 16V

31.10.2004

Porsche Carrera 911 S

3.11.2004

Mitsubishi Outlander 2,0

8.11.2004

Aston Martin DB9

11.11.2004

Fiat Panda 1,2

12.09.2004

Citroen C3 X-TR 1,4 HDi 92 KS

15.09.2004

VW Polo 1,9 SDi

22.09.2004

Hyundai Tucson

25.09.2004

Peugeot 206 1,4 HDI

1.10.2004

RENAULT Megane 2,0 RS

10.08.2004

MERCEDES-BENZ C180 Kompressor

14.08.2004

HONDA FR-V

19.08.2004

FORD Fusion+

24.08.2004

ŠKODA Octavia 1,9 TDI

29.08.2004

BMW 760 Li

2.09.2004

CITROEN Xsara Picasso 1,6 HDi 16V Exclusive

8.07.2004

HONDA Civic Sedan 1,6 ES AT

12.07.2004

RENAULT Grand Scenic 1,5 dCi/100 KS Luxe Privilege

17.07.2004

SEAT Cordoba 1,9 TDi Sport

22.07.2004

TOYOTA Corolla Verso 2,0 D-4D

27.07.2004

MERCEDES-BENZ SLK 200 Kompressor

3.06.2004

LOTUS Elise 111R

10.06.2004

TOYOTA Corolla Wagon 1,6

18.06.2004

AUDI A3 2,0 TDi

13.05.2004

CITROEN C2 1,1

27.05.2004

FORD Focus C-Max 1,8 Trend

4.04.2004

TOYOTA Avensis D-CAT

9.04.2004

RENAULT Kangoo 4x4 1,9 dCi Privilege

14.04.2004

MAZDA 3 Sport

19.04.2004

FIAT Idea 1,3 JTD

24.04.2004

SEAT Leon 1,9 TDI

3.05.2004

BMW X3 3,0i

3.03.2004

RENAULT Clio Sport

8.03.2004

MERCEDES E320 4MATIC Avantgarde

13.03.2004

HONDA CR-V

17.03.2004

TOYOTA RAV4 2,0 D-4D Executive

22.03.2004

ŠKODA Fabia RS 1,9 TDi 130

27.03.2004

CHRYSLER PT Cruiser Cabrio

31.03.2004

LAMBORGHINI Gallardo

2.02.2004

VOLVO S60 2,4 D Summum

9.02.2004

SAAB 9-5 Wagon

16.02.2004

RENAULT Laguna 1,6 16V GPL Expression

23.02.2004

OPEL Vectra Caravan 3,0 CDTI

5.01.2004

HONDA Accord 2,4 Executive

11.01.2004

MITSUBISHI Lancer

19.01.2004

VW Beetle Cabrio

26.01.2004

MAZDA 3 1,6i

2.12.2003

VW Touran 1,9 TDi Comfort

9.12.2003

RENAULT Megane Coupe Cabrio 2,0

16.12.2003

SUZUKI Ignis 1,5

23.12.2003

PEUGEOT Partner 1,9 D

30.12.2003

CHEVROLET Corvette V8 5,7

1.11.2003

RENAULT Megane Grand Tour i Megane Sedan

5.11.2003

ROLLS-ROYCE Phantom

12.11.2003

CHRYSLER Sebring 2,7 LE

19.11.2003

FORD Tourneo Connect 1,8 TDCi

26.11.2003

FIAT Panda

4.10.2003

LEXUS RX 300

7.10.2003

SMART Roadster Coupe

11.10.2003

MERCEDES SL 55 AMG

14.10.2003

RENAULT Trafic 2,5 dCi 16V Passenger

18.10.2003

FORD Fusion 1,4 TDCi

21.10.2003

MINI One D

27.10.2003

FORD Focus C-Max

28.08.2003

CITROEN Pluriel 1,4i

2.09.2003

OPEL Meriva 1,6

6.09.2003

DAIHATSU Copen

12.09.2003

FIAT Stilo 1,8

16.09.2003

NISSAN 350 Z

19.09.2003

CHRYSLER Crossfire

27.07.2003

RENAULT Scenic II

31.07.2003

OPEL Signum 3,2 V6

4.08.2003

MERCEDES Vito i Viano

8.08.2003

DAEWOO Nubira II

12.08.2003

FIAT Doblo Cargo 1,9 DS High Roof

17.08.2003

PEUGEOT 807 3,0 V6 SV Pullman

22.08.2003

BMW Z4 3,0i SMG

27.06.2003

ALFA ROMEO 156 2,4 JTD

4.07.2003

HYUNDAI Getz 1,4

13.07.2003

ŠKODA Octavia Combi 1,8T RS Pack Sport

20.07.2003

FORD Streetka

26.05.2003

RENAULT Megane Coupe 1,5 dCi

1.06.2003

SEAT Alhambra 1,9 TDI

7.06.2003

TOYOTA Corolla Verso 1,6

11.06.2003

PEUGEOT 307 Break 1,6 16V XT

16.06.2003

AUDI A3

20.06.2003

OPEL Meriva

25.04.2003

LANCIA Thesis 2,4

30.04.2003

HYUNDAI Terracan 2,9 CRDI

6.05.2003

SEAT Cordoba 1,9 SDI Stella

13.05.2003

PEUGEOT Partner Ushuaia Grand Raid 1,6 16V

18.05.2003

TOYOTA Avensis Wagon 1,8 VVT-i

25.03.2003

FORD Fiesta Coupe 1,6 Trend

2.04.2003

SSANGYONG Rexton

14.04.2003

MITSUBISHI Pajero 3,2 DI-D

1.03.2003

CITROEN C8 2,2 16V HDi

11.03.2003

FORD Focus ST 170

5.02.2003

RENAULT Espace 1,9 dCi Authentique

14.02.2003

FORD Mondeo ST220

11.01.2003

TOYOTA Land Cruiser 3,0 D4-D

17.01.2003

SAAB 9-3 2,0t

21.01.2003

CITROEN Berlingo

26.01.2003

ALFA ROMEO 147 GTA

10.12.2002

RENAULT Kangoo 1,5 dCi 80 KS

21.12.2002

SUBARU Forester 2,0X AWD

26.12.2002

ŠKODA Superb 1,9 TDi Classic

4.01.2003

NISSAN 350 Z

12.11.2002

RENAULT Megane II

20.11.2002

HONDA Accord

3.12.2002

MAZDA 6 Sport

11.10.2002

FORD Fiesta 1,4 TDCi

18.10.2002

FERRARI Enzo Ferrari

25.10.2002

DAEWOO Kalos

31.10.2002

AUDI RS6 Avant

4.11.2002

MERCEDES SL 500

26.09.2002

PEUGEOT 307 SW 2,0 HDi

6.10.2002

KIA Sorento

29.08.2002

OPEL Vectra GTS

29.08.2002

VW Polo 1,2 6V

3.09.2002

pecagt
11.11.2015 00:34
13
0

Odlican i kompletan te(k)st mog imenjaka upotpunio bih informacijom da je na poslednjem euro ncap testiranju mazda cx-3 zaradila 4 zvezdice,pozz!

don
11.11.2015 06:09
3
18

broj ubranih seljancica, 0. pobjednik je, fiat 500x! bravoo, dame i gospodo ili gospodjo i gospodje sto bi reko Soic, presudio X faktor. cestitke fiatu na cistoj pobjedi. u namjestanju ovog rezultata nije sudjelovao niko iz vw nit adac-a il boscha, poznatih prevarantski kompanija!nismo se obratili ni fiatu koji je omanuo na njivom domacem terenu po cemu su poznati diljem svijeta, tj. prevari, buduci da im je menadzment nesposoban. za francuskinje od presudne vaznosti bila je prostranost zadnje klupe! cestitamo!

lazar bojanić
11.11.2015 08:39
17
3

potpuno sam subjektivan , volim mazdu , vozim već drugu mazdu ( trojka G120 ) ...

bio sam u prilici da provozam i CX-3 na "Mazda experience day" na NAVAK-u ali nažalost obzirom da mi mere počinju sa visinom 185cm a završavaju sa težinom od 110Kg iskustvo nje bilo baš skroz pozitivno :-) . Pokušali smo da uletimo naš petoro ali smo odmah izbacili jednog člana ...

Kad smo u drugom krugu seli u CX-5 sve je bilo mnogo bolje ...

Elem , CX-3 očarava dizajnom i voznim osobinama ali gađa specifičnu publiku za koju bojim se ovde neće biti toliko publike kao npr za trojku ili CX-5 ...možda se i varam ali multipraktičnost je ovde ipak tražena osobina .

Ali ko je trenutno singl ili u duetu ovo je odlična , uzbudljiva varijanta prevoza za sve pare !

Mi ostali koji spadamo u klasu trio ili kvartet ipak ćemo dirigovati jednoj trojci ili barem CX-5 ..

oDSkora
11.11.2015 09:27
9
7

dok sam razmisljao sta da uzmem prilikom zamene auta mazda cx3 mi je bila prvi izbor.e tu dolazi problem barem kod mene...
odlazim na dajt mazda srbija,ne postoji spisak opreme po paketima i cenama za iste ni za jedan model...
to jos nisam video ni kod jednog uvoznika u srbiji...skroz mi je bilo cudno...
razmisljao sam,ok uzecu emotion paket...klima mi je bitna a doplaticu tempomat i naslon za ruku napred...
nista,okrecem telefon i zovem da se raspitam...emotion paket je klot skroz,nema nista...ni klimu cinimi se nema...moram da uzmem sledeci paket a on kosta 4500 vise...to je prosto neverovatno,to jos nisam nigde video...ni kod jednog proizvodjaca...sad mi je jasno zasto nema spiska opreme na sajtu...
svaka cast mazdi na svemu ali neka ukinu taj emotion paket ili neka ga pojacaju malo,ovako stvarno nema smisla...i neka se ne stide svojih paketa opreme i neka ih objave slobodno...nema razloga da me muce i da zovem i odlazim tamo...odluku necu promeniti...sem ovih "sitnica" sve je na mestu...ja uzeo drugu marku i savrsena je...kao u avionu :-)

otac Makarije
11.11.2015 21:14
9
4

Vizuelno je ova mazda OK. Ako je samo "vizuelni doživljaj posmatrača" ono što treba da bude ključno za izbor vozila.
Šokantno mi deluje da volan ne može da se podešava po dubini. Mislio sam da je to odlika samo dačije.
Ako bih bio prinudjen da kupim kola baš u ovom segmentu, a da je 2WD, kupio bih bez razmišljanja Jeep Renegade, jer sa svojih 192 cm i pozadi za mene ima dovoljno mesta, tako da taj "đip" čak i za porodicu može da posluži. A mislim da je njegov 1,6 MJ sa 120 ks i 320 Nm nešto najbolje u toj klasi. (da pomenem, čak i "ćopavoga" ima ). Neverovatno je koliko je 500X tesan pozadi u zoni glave putnika drugog reda u odnosu na rengade ( ja u 500 X mogu da sednem samo obezgvavljen). A opet, komotniji je znatno od mazde CX-3.
Ako bi moralo 4WD u ovom segmentu, uzeo bih vitaru, jer koristi taj isti motor i mislim da je ovaj mazdin sa 270 Nm naprosto "nemoćan" za 4WD (istina, kao CX-3, vitara može da se "pohvali" samo sa "kitom za reparaciju").
Ali, kao što rekoh, lepa je ova mazda.

lazar bojanić
11.11.2015 22:12
12
5

Makarije ,


Renegade i CX-3 su dva suprotna kraja u ovom segmentu ... CX-3 ni ne pomišlja da ide tamo gde Renegade može ladno da prođe ... opet u gradu i autoputu CX-3 će uz manje goriva i okretnije odraditi posao . Nisam vozio renegade ali koliko čitam piše se da je pomalo sirov na otvorenom pa ajde da im verujemo . Mada ko zna , možda je na nivou zadatka .

CX-3 je lagana šminka i to sve radi posao ako se vozač i suvozač smeste nekako unutra ...mi očigledno nismo ti na koga pucaju .

Mada meni i neki ozbiljni ljudi koje srećem po Novom Sadu realno izgledaju smešni u Renegade-u ...mislim odmah se vidi da je to bonsai suv i odaješ utisak da si štedeo , sve je kao pravi ali je mali , a veličina je bitna , zar ne ?
A na kraju krajeva nije ni jeftin i samo par hiljada te deli od pristojno dimenzionisanih modela kod konkurencije , koji možda nisu toliko dobri na terenu ali za poziranje su odlični i deluju kao pravi , tj veliki i moćni (mislim na npr Tucson)

Tako da u ovoj čudnoj šumi mini SUV modela teško možemo biti realni i racionalni kakvi obično pokušavamo da budemo pa kao delimo dlaku na tri dela i tražimo neke relikvije kao što su rezerevni točak (šala na račun Makarija :-) , pa kao gledamo potrošnju ( malo i na svoj račun ) , pa funkcionalnost prostora itd .

To ovde sve ne važi , ovo je klasa za imućne ljude koji auto kupuju srcem ćerke/sina ili žene a da ne kažem švalerke ...znači kao drugi auto u kući .

Takav je isto i Fiat 500X , lep i rastrošan pa nek ide život ...što neko pametan reče , jednom se živi pa treba i uživati jer se pare ne nose na onaj svet , he he

POzzzz

kalabaster
12.11.2015 08:26
5
1

Odlican automobil i najatraktivniji definitivno,unutra vrlo kvalitetan ali nazalost preskup i premalo mjesta i naprjed i pozadi svakako!tko je i malo vislji a pogotovo malo jaci i deblji bit ce mu tijesno!steta dizajn je smanjio prostranost!

otac Makarije
12.11.2015 09:10
4
2

lazar bojanić
Ja sam na početku i rekao "Ako bih bio prinudjen da kupim kola baš u ovom segmentu" :)
Renegade sam pomenuo sa sebičnim razlogom - on i 500X su tehnički klonovi, pri čemu Renegade zbog "kocka formata" može da posluži i kao porodično vozilo (za 4 osobe), dok 500X ne može. Pri tome mislim na ljude "moga formata" (192cm), pri čemu su mi i deca "u porastu" (trenutno na 182/172 cm) i veoma sam osetljiv/gadljiv na pitanje nedostatka prostora za smešaj glava pozadi. A baš zato me Renegade i oduševljava ( a kola kao 500X ili ova mazda suprotno tome).
Dobro opremljen Renegade 1,6 MJ koji sam ja gledao pre 15-ak dana (nadogradjeni Longitude) je bio 19.900. OK cena za tu klasu.
Naravno, ako izadjem iz okvira ove klase i predjem u onu iznad, odmah ću reći "Tu(p)son", jer on kao dizel startuje baš sa 19.900. A mesta imao u njemu kao u bajci. A dosta i opreme. A u paketu iznad može i rezervni točak da se nadje:) Mada, bolja je varijanta (što i sami kažu ) uzeti zimski set kod njih, lepe originalne alu felne za njega su smešnih 11.500 dinara. A ima i za manje.
Što sve ne znači da ova mazda nije ok za nekoga. A kao benzinac je i dobro motorizovana.
Pozdrav

Suburban
12.11.2015 09:13
3
1

@otac Makarije
Kako ti se cini Moka?
Prodaja joj ide prilicno dobro.

lazar bojanić
12.11.2015 09:34
6
1

Makarije ,

Jedva čekam test novog Tucsona ...iako ne volim Hyundai više zbog loših ličnih iskustava sa ovlašćenim servisima , mislim da su ovaj put na boljem putu nego sa iX35 .

Cifre za ovu Mazdu CX-3 ili Renegade ili Tucson su sasvim bliske ...samo zavisi šta se traži i očekuje . Meni lično u ovoj klasi veličina igra važnu ulogu tako mi je Tucson najzanimljiviji ako ne podbaci npr u dinamici vožnje ...

Dakle pitanje redakciji : znamo da ste vozili Tucsona i kada planirate da sa nama podelite iskustva sa testa ?

Pozzzz

@lazar bojanic

Lazare vozili smo ga pre desetak dana! Vrlo, vrlo solidan auto, izuzetne prostranosti, i odlicnih performansi za ovu kategoriju. On je veliko iznenadjenje . medjutim podbacilo se u opremi enterijera , previse jeftinbe plastike.

uskoro opsirnije!

otac Makarije
12.11.2015 14:23
6
3

Mokka mi je dizajnerski takodje OK, motor 1.6 CDTI je za poželeti, ali cela ta "klasa vozila" mi je bez nekog posebnog "porodičnog smisla". Doduše, i sam vozim jedno dimenzijama slično vozilo, ali ove klase(500L), istina kao "drugo vozilo" i prosto, spoljne dimenzije čine svoje i unutra (u pravilu) ne možeš očekivati čuda u drugom redu. Izuzetak je možda samo taj Renegade, ali samo u smislu visine za glave pozadi.
Svim tim vozilima unutra, izmedju ostalog, nedostaje i dosta širine u zoni ramena (možda je to samo oko 10 cm) i šanse nema da se u ta vozila pozadi smesti troje ljudi (ili malo veće dece), mada mi to realno ne treba (osim izuzetno).
I mislim da ću "idući put" pri kupovini kola svakako "krojačkim metrom" meriti i širinu pozadi u zoni ramena.
A u ovoj mazdi na zadnjoj klupi "nema života" za "moje potrebe" ni u jednoj "ravni".
Ali se slažem da to vozilo ima svoju ciljnu grupu (ljudi bez porodice) i to je za njih odlično.

Sa druge strane, pomenuti Tu(p)son je u smislu unutrašjnjih dimenzija zaista očigledno za broj veći, naslon zadnjih sedišta (i u baznoj verziji) može malo da se obori i to je pravi prostorni "prijatelj porodice", a i gepek je "podnošljiv", vizelno ok (mada je i po specifikacijama nesporno manji nego kod bilo kog (pa i najgoreg) karavana C segmenta).
Vozačka pozicija mi je za svaku pohvalu, čista desetka.
Meni kod Tu(p)sona ne smeta plastika (neko ju je pomenuto), već "paketiranje". Ako nećeš bazni (jer, eto, nema park. senzor pozadi, tempomat ...), onda su zaista maheri kako u postupku "nadogradnje" da te "iz gaća izuju" :)
Pozdrav

don
12.11.2015 17:45
7
4

pa otkud mjesta u b segmentu, ak nije kocka u pitanju? vanjski dizajn uvjetovao je prostor za glave pozadi, al kapitalci i nisu ciljana klasa kupaca. ja ju jesam "cackao",al davno je to bilo, ne sjecam se vise detalja,model je bio opremljen do bola,dvobojna unutrasnjost i kao takav prava poslastica. ostajem pri misljenju da skupa sa 500x dijeli prvo mjesto u klasi, ostali su daleko ispod. reneGade je prilicno surov,neotesan ak gledamo spoljasnji dizajn i poredimo sa ovim ljepotanima.

Peki
12.11.2015 18:47
11
1

Dobro vece svima,
@otac Makarije nasao sam auto po meri za tebe!? Pre neki dan vratio sam Espace 5, bazicna verzija, 1.6 dCi/130 sa rucnim menjacem, za "samo 29.990 evra! Ispunjava gotovo sve kriterijume koje si postavio, nedelju dana sam vozio 4 odrasle osobe, plus jednog "kapitalca" od 140 kg, i niko se nije pozalio na nedostatak prostora za ramena i kolena. Cak je i motor na visini zadatka.
@Lazare, kojim slucajem od jutros sam za upravljacem Jeep Renegard 2.0 MultiJet/140 4x4 automatic (9 brzina), zaista imam utisak da je najprostraniji u segmentu. U vezi ostalih utisaka uskoro... E da, rezervisao sam za sledecu nedelju i novu Kiu Sorento, problem je sto je izgledan preskupa na nasem trzistu. Valjda blizu 50.000 evra?

zvezdan
12.11.2015 19:37
3
15

U celoj ovoj klasi dzipova (uvazavajuci fenomenalan dizajn ove Mazde) meni se najvise dopao BMW X5, sto zbog ponude prostora, pogona na svim tockovima, kvaliteta enterijera - u kome ne dominira crna boja,vozne dinamike... Jedino menjac zbunjuje, jer ima 8 stepena prenosa i brzo ih menja, sto cini jako teskim pracenje u kom si stepenu prenosa.

zvezdan
12.11.2015 19:42
5
6

Molim redakciju da objavi moj prethodni komentar (ne ovaj), da unese malo vedrine u strucnu polemiku, videcete reakcije starosedelaca, na mene "nepismenog"... Misli su mi plemenite:)

Hans
12.11.2015 22:05
9
1

Mene momci zanima spominjanje i provlacenje Tucsona kroz komentare. Auto ne pripada ovom segmentu/klasi vozila i tu zavrsava sva prica. :-)

don
13.11.2015 07:47
5
1

oho, Peki je u ofanzivi!! Hocel bit i video kakav?

Slavisica
13.11.2015 07:52
6
1

Pre svega, lep auto. Ne nuzno i praktican.
Za samu (pocetnu) cenu misljenja sam da je ok, mada cu se sloziti sa nekim gore oko paketa opreme.
Naime, najvise sto i meni bode oci je ova kombinacija malog digitalnog obrtomera i analognog brzinomera (mada se nesto slicno moze videti u Citroenima), a taj famozni veliki obrtomer je smesten samo u najvisi nivo.
Dodao bih da je i tezina povelika, imajuci u vidu da je osnova Dvojka.
Ostatak mi je, naoko, manje vise ok, uz ponovnu opasku da se kupuje kao lifestyle, a ne praktican auto.

lazar bojanić
13.11.2015 09:09
9
0

@ Hans

donekle ste u pravu , nisu ista klasa ali je ista cena !

to gledanje po klasama je po mom skromnom mišljenjui donekle ispravno ...prava je priča kad u skladu sa mogućnostima odredimo budžet za kupovinu pa sagledamo šta se sve nudi za te pare , nezavisno od klase , dužine , premium bedža i ostalih nebitnih kvalifikacija ...

otac Makarije
13.11.2015 09:40
6
1

@don
Da, sve ovo "maleno" je na osnovi B segmenta, u kome i vozač i suvozač skoro da se dodiruju ramenima, a tri putnika pozadi su misaona imenica. Pa, ipak, i u toj malenoj klasi ima velike razlike u ponudi prostora pojedinih modela za četiri putnika.
Neki od njih imaju čak i "relikvije" (kako Lazar reče) poput - rezervnog točka :) Kada Vam se, recimo, na putu u pola noći u gumu "zabije" celi vijak formata "Fi" 10 ili 12 mm, recimo, od šelne auspuha kamiona (kao što se meni znalo desiti), ili kada nabodete u sred grada na "armaturnu žicu", čovek shvati značaj tih "relikvija".
A za 27 godina koliko vozim imao sam "par puta" baš "velike rupe", nekada "u sred ničega", "u sred noći" i/ili i "porodično". Ostale rupe su, priznajem, bile male ili sa ekserima koji su i sami dobro "dihtovali".
Znam da statistika kaže da se guma u proseku buši svakih 80 kkm, kao što će "nekada" biti dovoljan i "kit", ali, statistika je statistika, a (moj) život je (moj) život. Nekada gumu ne probijem dve godine, nekada 2-3 puta jedne godine ...
I ja kod svakih kola najpre pogledam da li ima (i) rezervni točak, onda sednem pozadi da vidim da li će biti mesta za moje putnike, pa tek onda sednem na mesto vozača :)

@Hans
Naravno da Tu(p)son nije ista klasa sa CX-3, Renegade, 500X, Mokka i sl, već je od njih "za broj veći", ali ima jako sličnu cenu sa njima i tu razum može da nadvlada.

@Peki
Hvala za "ponudu", ali cenim da nisam pri novcima za tu "zgnječenu žabu" povišenog klirensa nataknutu na gume od damper kamiona :)
Šalim se, nadam se da mi ljubitelji renoa neće zameriti, dobro je to vozilo, ali ...

don
13.11.2015 11:24
7
6

Jel ono honda Hr-V u ovoj klasi? ak jeste a cini mi se da je, eto onda jos jednog belaja!
Molim redakciju da testira HR-V. Seljancice : Fiat 500x 1 komad, mazda Cx-3 0 komada. Hoce li novajlija iz Japana uspjeti poboljsati svalerski saldo naseg Don zuana, ostaje da se vidi!
P.S.
oba su odlicna testa, cestitke!

Bojan
13.11.2015 13:21
6
0

Upravo tako. Ova mazda je vise lifestyle nego prakticar. To je valjda svima jasno.
Priznajem da sam ne prvi put video detaljnije pre nedelju dana u NS, beli model, benzinac, mislim da je full oprema jer ima neke dodatke i farovr koji otlidaju koliko su mocni. Isla je polako pored mene, cista, tek oprana nova, a najjavi utisak je bio taj koliko je necujna u jednom.momentu a u drugom kad je lil dao jaci gas jos kako je pravo sportski zarezala. Odusevljenje autom.

Milan
13.11.2015 19:30
6
4

Ne bih kupio auto od 20K bez naslona za ruke i rezervnog tocka ( bravo Makarije, iskustvo je nezamenjivo).
Ja isto prvo sedam nazad a onda napred, mada kada ste "japanac" po stasu imate mnogo vise opcija.
Na kraju, nikad nisam shvatio cemu ovakva vozila sluze ( za razliku od espasa )

Enzo
13.11.2015 22:19
4
2

Ni sam ne znam zasto, ali guglam najruznije automobile. Retko ko propusti da u njih uvrsti Suzuki X-90, koji je meni beskrajno simpatican (valjda zato sto sam ga prvi put video sa 10 godina, a tada su ovakve stvari jos simpaticne). Jos je bio neki petrolej-plavi sa stikerima...

Moze + - anketa koliko vas smatra lepim ovaj dvosed, SUV, sta li je, crossover, sa panoramskim krovom i zivahnim motorom?

Inace, lepo se zakuvalo u ovoj mini crossover classi, ima automobila po svacijem ukusu. Da biram ne bih mirno spavao...

pecagt
14.11.2015 00:22
4
1

Makarije
Moram se sloziti sa tvojom konstatacijom oko cene,tocka i naslona,na mestu je 200 posto!
drugo zamerio sam ti ono za Renoa...

lazar bojanić
14.11.2015 14:23
7
2

Peki ,


jel si preživeo ovo od petka ?

Mi smo šokirani ...

otac Makarije
14.11.2015 19:20
3
1

@pecagt
Moje izvinjenje tebi :)
Ne brini, možda novi Espace kod mene ne izaziva oduševljenje (kao prethodni), ali postoje renoi koji kod mene još uvek izazivaju iskreno i veliko oduševljenje. Zovu se Scenic i Grand Scenic. Pozadi u oba mogu da sednem i sa "cilindrom" na glavi :) Mogu da dodju i sa "spare wheel", a sa 1,6 DCI su pravi F1.
To su porodična vozila iz mojih snova.
Naravno, ukusi, potrebe, "sagledavanja" i mogućnosti ljudi su veoma raznovrsne, pa će i ova lepa mazda, kao i novi "zgnječni" Espace, da imaju svoje brojne kupce.

don
14.11.2015 19:35
4
5

bice da je on u renegejdu negdje u lovu na fiat 500x :)
btw, glede mjesta, i onaj S kupe, dakle prek pet metara kanta, pa pozadi nemos mrsavog a visokog stavit a kamo li kapitalce, a auto hem je ogroman hem skup ko ...tak da je ova mazdica mila majka, na kakvom je temelju nastala, ne moze bolje! Ciljana klasa kupaca su tetkice (iste one kaj voze minije), milface sa klincima, japanke i italijanke te francuske seljancice :)
gledam i hrv, ima znacajno veci gepek od ove dvojice malisana. Jos nisam uspio naci podatak od ponudi prostora za putnike straga.

peki
14.11.2015 23:00
15
3

@Lazare, hvala na pitanju, dobro sam i ja i familija. A moglo je biti i dugacije, jer smo cesto u tom kvartu, pre par nedelja smo i vecerali u restoranu gde je bilo valjda 16 ubijenih. Malocas sam hteo da prodem tuda, ne moze, sve je blokirano. Pariz je avetinjski prazan, neverovatno malo ljudi i automobila na ulicama. Otkazane su sve manifestacije i koncerti, zatvorene velike robne kuce, brojne prodavnice, butici, bioskopi... Znalo se da se nesto kuva, vec pet napada su nedavno sprecana, ovoga puta im je uspelo. Uvedeno je i vanredno stanje, sto daje znatno veca ovlascenja policiji. Francuska vidi ovo kao objavu rata, i preti da ce tako i odgovoriti, nadam se... Jedino sto moze biti pozitivno, barem po meni, sto ce im ovo valjda otvoriti oci, pa umesto sto za racun amera nepotrebno zakuvavaju sa Rusima, bolje da se ujedine i sravne za zemljom sve te ludake u Siriji i Iraku... "imsala".

Rikošet
16.11.2015 15:41
5
3

Da u ovoj klasi kupujem automobil s obzirom na puteve po kakvim se vozimo i podneblje u kojem živimo, prvi izbor bi mi bila Škoda Yeti. Nekakva idealna mjera za nju ili njega je 2.0 TDI motor bez obzira bio onaj najjači ili najslabiji. Naravno sve to se mora kombinovati sa 4x4 pogonom da bi imalo smisla. Yetijeva mana je skroman prtljažnik... Klizna zadnja klupa donekle popravlja utisak, ali... Da ima višlji klirens vjerovatno bi imao bolje off-road mogućnosti, ali tada vjerovatno ne bi bio tako dobar na asfaltu. Za većinu je najveća Yetijeva mana dizajn. Ni udobnost mu nije jak adut, jer je poprilično tvrd u odnosu na konkurenciju...
U ovoj klasi u off-roadu je najsposobniji predstavnik klase bez sumnje Renegade, ali sa 2.0 dizelašem i 4x4 pogonom je jednostavno preskup da bi ga uzeli u konkurenciju...
Mazda CX-3 je čista egzotika, užitak za oči, ali automobil za lijepog asfalta i makadama bez rupa... I kad ima 4x4 pogon, on je tu više zbog sigurnosti nego zbog nekakvog off-roada...

dusan
21.11.2015 09:52
0
5

...

Pošaljite komentar:

Molimo vas da pre slanja komentara pročitate sledeće uputstvo:
Redakcija zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara.
Anonimni komentari se ne objavljuju.
Komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Govor mržnje ne tolerišemo.
Zbog ograničenog prostora, komentare koji predstavljaju komentar drugih (već objavljenih) komentara ne objavljujemo, kao ni polemike između komentatora. Molimo vas da u svrhu diskusije i polemike koristite naš Forum.
Pre pisanja samog komentara, molimo vas da izaberete tačan tekst na koju se odnosi komentar. Komentari koji sadržajem ne korespondiraju sa tekstom sa koje su poslati neće biti objavljeni.
VRELE GUME ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije.

Vaše ime:


Vaš komentar:Anti-spam-kod:
Kako bi bili sigurni da ste osoba, a ne robot-spamer, molimo Vas da u donje polje unesete kod sa slike: