Test

Mazda2 SKYACTIV 1.5 G-115 Revolution Top Soul Red

Može li Mazda sa novom „dvojkom“ odigrati značajniju ulogu?

Mali KODO

Sudbina se baš poigravala! Mazda2 je po pravilu završavala na začelju uspešnosti game. Nova KODO „dvojka“ najavljuje da su možda došla neka druga, srećnija vremena?

KODO dizajnu prijaju kraće linije, manji prepusti i uža maska hladnjaka Twituj ovo!

KODO prati KODO pa dođe KODO! Ovako bi mogla glasiti skraćena verzija opisa dizajna nove Mazdine generacije. Međutim, ni KODO ne leži svakome podjednako dobro! Iako je osmišljen kao fillozofija dizajna velikih vozila, reklo bi se sa ove vremenske distance da je ovaj dizajnerski jezik uspešniji što je automobil manji. Očigledno, neke stvari se moraju prepustiti i slučaju a ne samo matematičkim formulama. Sada je evidentno, KODO dizajnu prijaju kraće linije, manji prepusti i uža maska hladnjaka. Mazda2 pa Mazda CX-3 to apsolutno potvrđuju. U malom pakovanju, KODO postaje neodoljiv.

Oba modela jednostavno odišu nekom specijalnom energijom, a oštre linije daju naglašenu notu sportskog izgleda čineći vozilo agresivnim i još privlačnijim.

Ako bismo nešto posebno izdvajali po pitanju detalja, onda su to veliki retrovizori sa integrisanim pokazivačima pravca, jer osim što pružaju dobru preglednost, lepog su oblika i što je jako bitno ne deluju predimenzionirano. Ipak, najupečatljiviji detalj je prednja svetlosna grupa sa LED dnevnim svetilima, koja novoj „dvojci“ daje prepoznatljivost u odnosu na ostale automobile iz Mazdine porodice.

Još jedan zanimljiv detalj nam je zapao za oko, a to su zadnja vrata. Kad se otvore i pogledaju zasebno bez ostatka karoserije, deluju kao da su dizajnirana za neki sportski kupe sa četvoro vrata. Jenostavno odlično odrađen posao, lep i agresivan sportski dizajn ukomponovan sa visoko kvalitetnim materijalima i vro dobrom, gotovo odličnom završnom obradom.

     
 

dizajn,
izrada,
kvalitet materijala,
performanse,
udobnost

cena,
komfor,
prtljažnik

Enterijer
Slično eksterijeru, hvalimo izbor materijala i završnu obradu, ovakvom koncepcijom Mazda2 se postavila kao jedan od lidera među automobilima B segmenta.

Kopkit je podeljen u dve celine i neodoljivo po mnogim finim detaljjima podseća na BMW „školu“. Vozačko mesto je „svetinja“. Pozicija za upravljačem i orijentisanost instrumenata i svih prekidača jasno daju do znanja da se na prvo mesto stavlja onoga koji upravlja njime.

Pribeglo se filozofiji „mono posto“ orijentisanosti kopkita, koju poslednjih godina posebno primenjuju proizvođači superautomobila, a najpoznatiji predstavnici ovog koncepta su Audi R8, SRT Viper i Corvette C7. Stilizovani luk u obliku latiničnog slova „U“, obuhvata potez od oplate vozačkih vrata, instrument tablu do centralnog grebena, stvarajući utisak kod vozača da sedi za upravljačem jednoseda. Ako je vozač malo krupniji, svakako će poželeti da je ovo jednosed, jer zbog „nagojenih“ sedišta, oplata vrata, prednje i centralne konzole, mesta za prosečnog balkanskog „eliminatora“ plodova tora, nema baš na rasipanje.

Sedišta su lepo profilisana, malo robusnija, tako da zauzimaju više prostora u kabini. Njihova udobnost može se smatrati zlatnom sredinom, ona nisu prefiše mekana, a nisu ni pretvrda, daju dovoljnu potporu u krivinama shodno performansama automobila i njegovoj nameni.

Kopkit je podeljen u dve celine i neodoljivo po mnogim finim detaljima podseća na BMW školu - vozačko mesto je „svetinja“

Najupečatljiviji detalj je prednja svetlosna grupa sa LED dnevnim svetilima i koja novoj „dvojci“ daje prepoznatljivost u odnosu na ostale automobile iz Mazdine porodice Twituj ovo!

Motor i menjač
Kao što smo već pomenuli, naša Mazda2 pogonjena je četvorocilindarskim agregatom, koji iz 1,5 litara osobađa 115 atmosferskih „konjića“. Skyactiv motori poznati su po tome što imaju visok kompresioni odnos, napravljeni su od lakih legura i u proseku imaju za 20% manju potrošnju i emisiju štetnih izduvnih gasova u odnosu na motore iz iste kategorije.

Verovatno ste primetiti da Mazda nije ispratila opšti trend u svetskoj auto industriji koji diktira smanjivanje zapremine motora i ugradnju turbo kompresora. Japanski proizvođač ostaje pri svojim tvrdnjama da je ovo adekvatna zapremina motora (rightsize) i da neće posegnuti za njenim smanjivanjem (downsize).

     
 

Na našem testu imali smo priliku da se uverimo u Mazdine tvrdnje, motor je živahan i ima snage, manja zamerka je da do tri hiljade obrtaja u minuti agregat deluje za nijansu slabije, ali kad pređe ovu cifru, „Liliputanac“ postaje pravi snagator. Njene performanse govore za sebe, sprint do stotke traje 8,7 sekundi, a maksimalna brzina je 200 km/h.

Što se tiče prosečne potrošnje goriva na našem testu ona se kretala malo iznad okvira koji fabrika obećava, a to je oko sedam litara bezolovnog benzina, uz napomenu da je Start/Stop sistem jedan od najboljih sa kojim smo se sreli do sad, uključujući i mnogo skuplje premijum modele.

Menjačka kutija sa šest stepeni prenosa jedino je dostupna u kombinaciji sa ovim agregatom. Ona najkraće rečeno funkcioniše savršeno i precizno . Palica menjača je lagana sa kratakim hodom između brzina prilikom „šaltanja“, jedino je za nijansu duži hod između petog i šestog stepena prenosa.

Mazda2 SKYACTIV 1.5 G-115 Revolution Top Soul Red

Cena: od 11.490 evra, do 18.390 evra
Cena testiranog modela: 18.890 evra (Soul Red boja 500 evra)
Motor: atmosferski benziski, R4/1496 ccm, multipoint ubrizgavanje, 85 kw/115 ks pri 6.000 o/min, 248 Nm pri 4.000 o/min
Transmisija: na prednje točkove, M/6
Ogibljenje: napred McPherson, nazad torziona osovina
Performanse: 0-100 km/h – 8,7 s, maksimalna brzina 200 km/h
Potrošnja: od 4,1 - 6,4 l (fabrički podatak), 4,6 – 6,9 l (na testu), emisija CO2 115 g/kg
Karoserija: hečbek 5/5, DxŠxV 4.060x1.695x1495 mm, međuosovinsko rastojanje 2.570 mm, masa 1.055 kg, prtljažnik 280/950 l

Jednim pogledom

Karoserija

Udobnost

Izgled

4,3

Napred

4,2

Funkcionalnost

4,5

Pozadi

3,8

Kvalitet izrade

4,4

Ukupno:

4,00

Ukupno

4,40

Ponašanje u vožnji

Enterijer

Vozne osobine

4,2

Funkcionalnost

4,0

Performanse

4,2

Dizajn

4,4

Kočnice

4,3

Ponuda prostora

3,9

Ukupno:

4,23

Kvalitet materijala

4,3

Motor

4,2

Završna obrada

4,5

Menjač

4,3

Ukupno:

4,22

Cena

3,8

Prosečna ocena: 4,16

Kočinice i upravljanje
Još jedan od aduta ovog automobila je ekstremno efikasan kočioni sistem, on i posle više oštrih kočenja ne popušta, kočiona sila se ne menja i ne dolazi do „propadanja“. Zanimljiva je povratna informacija kočionog sistema koji prilikom učestalog jačeg pritiska na pedalu postaje znatno tvrđi umesto mekši, kako je uobičajena praksa. Tu dobru posledicu prouzrokuje uključenje sistema regenerativnog kočenja.

Ipak, moramo primetiti da kalibracija rasporeda kočione sile između prednje i zadnje osovine nije idealna, jer pri naglim kočenjima na autoputu, pri brzinama od oko 120 km/h naša dvojka „podiže šapice“ čineći da zadnji točkovi u znatnoj meri gube kontakt sa podlogom. Ipak bez obzira na lakši zadnji kraj, Mazdina prednja osovina ostaje kao lancima vezana za podlogu.

Mazda je poznata da pravi automobile koju su zanimljivi za vožnju, takav slučaj je i kada je u pitanju nova „dvojka“. Šasija je dobro izbalansirana tako da automobil ima dosta „gripa“, odnosno ima odlično prijanjanje za podlogu. Mazdini inženjeri su pronašli odličan kompromis kada su birali amortizere i opruge koji će sarađivati sa šasijom.

     
 

Najveća zamerka Malom KODOU je njegova cena. Testirani model košta 18.360 evra! Twituj ovo!

Cilj je bio da vozač ovog automobila u skladu sa njegovim agresivnim dizajnom i vozački orijentisanim kokpitom dobije vozilo koje ima sportske karakteristike ali da time nije ugrožena udobnost automobila.

„Mali KODO“ je žargonski rečeno automobil kojim možete paliti i žariti drumovima, što će vam zaista staviti veoma veliki osmeh na lice.

Upravljački sistem nije baš najprecizniji u klasi, kao na primer kod Ford Fieste, daleko od toga da je neprecizan, ali treba provesti određeni vremenski period družeći se sa njim. Zato je povratna informacija koju dobijamo preko njega od upravljačkih točkova izuzetna. Bilo nam je potrebno malo vremena da se naviknemo, odnosno da se iskalibriramo sa ovim sistemom upravljanja. Nakon prilagođavanja upravljačkom mehanizmu, može se zaključiti da je Mazda 2 u samom vrhu B segmenta kada je u pitanju jurcanje po izuvijanim putevima.

Jedan od aduta ovog automobila je ekstremno efikasan kočioni sistem

Kad saberemo sve utiske koje smo prikupili prilikom testiranja nove Mazda 2, možemo reći da je ovo automobil sa puno vrlina i po kojom manom. Druženje sa njom nam je bilo prijatno, sa dosta uživanja iza njenog upravljača. Složili smo se da po svemu što je pokazala tokom testa sa punim pravom atakuje na lidersku poziciju u svojoj klasi automobila.

Ipak neće to ići baš tako lako! Najveća zamerka „Malom KODOU“ je njegova cena. Testirani model košta 18.860 evra! Ali uzmimo u obzir da za tako visoku cenu nije samo zaslužna Mazda, već i poreski sistem koji ne tretira isto automobile koji su proizvedeni van Evropske Unije. Kada bi smo oduzeli tih 12,5 % carine dobili bi smo više nego realnu cenu za ovako opremljen automobil. U tom slučaju Mazdi bi smo uputili kritike jedino za cenu Sol Red boje koja je skuplja za 200 evra u odnosu na ostale metalik boje koje se nalaze u ponudi.

Pre nego što se razočarate napomenućemo da osnovni model u skromnijem Emotion paketu opreme i sa motorom od 75 KS košta 11.490 evra, što već vredi svaki cent.

Tekst: Vrele Gume tim & Branko Avramović
Foto: Pavle Barta & Miroslav Šosberger
7253
Postavljeno: 03.07.2015

Arhiva: Testovi

Rubrika: Uporedni testovi
Postavljeno: 08.11.2018

Peugeot Partner i Citroen Berlingo VU

Preko dve decenije Peugeot Partner i Citroen Berlingo lideri su u kategoriji lakih dostavnih vozila. Nova generacija donosi brojna poboljšanja i inovacije, što joj je odmah donelo titulu "Van of the year" za 2019. godinu


Rubrika: Testovi
Postavljeno: 30.10.2018

Renault Captur 1.3 TCe/150 EDC

Nakon Renaulta Scenic, Megana i izvesnog Mercedesa Classe A, red je na Capturu da usvoji novi 1.3 TCe, ovoga puta u verziji od 150 KS. Sportski mini SUV ili običan "naduvenko", proverili smo tokom sedmodnevnog druženja


Rubrika: Testovi
Postavljeno: 24.10.2018

Peugeot 508 GT 2.0 BlueHDi/180

Da li je sa novim 508 Peugeot najavio kraj limuzinama u D segmentu? Ukoliko je suditi po nasledniku jeste, njegov stil koketira sa kupeima tipa Audi A5 Sportback i BMW Serie 4 Gran Coupe


Ford Ka+ Active 1.5 TDCI/95

22.10.2018

Opel Grandland X 1.2 Turbo/130 Ultimate Tekst sa video prilogom!

20.10.2018

VW Touareg III 3.0 V6 TDI 4MOTION Tekst sa video prilogom!

12.10.2018

Renault Megane 1.3 Tce/140 Intense

10.10.2018

Citroen Berligo 3 1.5 BlueHDi/130 XTR Tekst sa video prilogom!

05.10.2018

Peugeot Rifter 1.5 BlueHDi/130 Automatic

01.10.2018

Dacia Duster Confort 1.2 TCe/125 4x4

17.08.2018

Ford EcoSport 1.5 TDCI/100 Titanium

01.08.2018

Mazda MX-5 RF

29.07.2018

Renault Megane RS

14.07.2018

Citroen Berlingo

07.07.2018

Kia Stinger 2.2 CRDi 4x2 GT-Line automatic

29.06.2018

Peugeot 508 2.0 BlueHDi/180 EAT6 GT-Line

26.06.2018

Mitsubishi L200 2.2 DI-I Insyle 4WD A/T

21.06.2018

Lada Vesta 1.6 16V Tekst sa video prilogom!

16.06.2018

Volvo XC40 D4 AWD Tekst sa video prilogom!

07.06.2018

Fiat Tipo SW 1.4 T/120 TNG

05.06.2018

Renault Scenic 1.3 Tce/160 Bose Energy

29.05.2018

AUDI A6 – 50TDI V6 quattro Tiptronic Tekst sa video prilogom!

18.05.2018

Opel Crossland X 1.6 D/120 Innovation

16.05.2018

Peugeot 308 1.2 Puretech 130 EAT8 i BMW Serie 1 118i/136 automatik

05.05.2018

Alfa Romeo Stelvio Super 2.2 JTDm 210 Q4

19.04.2018

Jaguar E-Pace First Edition S 2.0 180 Tekst sa video prilogom!

12.04.2018

Mitsubishi Eclipse Cross 1.5/163 2WD

07.04.2018

Toyota Land Cruiser 2.8 D-4-D Tekst sa video prilogom!

31.03.2018

Ford Fiesta 1.0 EcoBoost 140 ST- Line

28.03.2018

DS7 Crossback 2.0 BlueHDi Perfomance Line +

22.03.2018

Kia Soul EV

15.03.2018

Audi A8 50 TDI quattro Tekst sa video prilogom!

07.03.2018

Jeep Compass 1.6 Multijet/120 4x2 Limited

27.02.2018

Citroen C4 Cactus 1.2 PureTech

23.02.2018

Dacia Duster 1.5 dCi/110 4x2 Prestige

17.02.2018

Volkswagen T-Roc 2.0 TDI 4MOTION Tekst sa video prilogom!

14.02.2018

Opel Grandland X 1.6D Ultimate

06.02.2018

Hyundai KONA 1.6 T Tekst sa video prilogom!

02.02.2018

Renault Scenic 1.5 dCi Hybrid Assist Zen

29.01.2018

Dacia Duster 1.5 dCi 110 4x4 Tekst sa video prilogom!

24.01.2018

Opel Insignia Sports Tourer OPC Line 2.0 CDTI/170

17.01.2018

BMW 630d GT Tekst sa video prilogom!

10.01.2018

Citroen C3 Aircross 1.6 BlueHDi/120 Shine

03.01.2018

Suzuki Swift 1,2 Dualjet Tekst sa video prilogom!

29.12.2017

Ford Fiesta 1.5 TDCi protiv VW Polo 1.0 TSI Tekst sa video prilogom!

27.12.2017

Renault Alaskan 2.3 dCi/190 Intens automatic

11.12.2017

Dacia Logan MCV Stepway 1.5 dCi/90

05.12.2017

Volvo XC60 D5 AWD Tekst sa video prilogom!

29.11.2017

Ford Fiesta 1.5 TDi/120 Titanium

26.11.2017

Jaguar F-Type 3.0 V6 Cabrio Tekst sa video prilogom!

21.11.2017

Kia Picanto 1.0

18.11.2017

Mitsubishi ASX 1.6 Intense 2WD Tekst sa video prilogom!

15.11.2017

Suzuki Ignis 1.2 AllGrip (4WD) Tekst sa video prilogom!

09.11.2017

Kia Stonic 1.6 CRDi/110

07.11.2017

VW Arteon 2.0 TDI Elegance Tekst sa video prilogom!

02.11.2017

Peugeot 308 1.5 BlueHDi/130 GT-Line

31.10.2017

BMW X3 M40i Tekst sa video prilogom!

27.10.2017

Infiniti Q60 Tekst sa video prilogom!

21.10.2017

Citroen C3 Aircross

19.10.2017

Opel Insignia Grand Sport 1.5 Turbo /165 Innovation

13.10.2017

Renault Megane GT TCe 205 EDC Tekst sa video prilogom!

10.10.2017

Hyundai i30 1,4 T-GDI Tekst sa video prilogom!

05.10.2017

Opel Crossland X Innovation 1.2 Turbo/110 Automatic

27.09.2017

Seat Ibiza 1.0 TSI Tekst sa video prilogom!

22.09.2017

Renault Koleos 2.0 dCi/175 4WD CVT Intens

19.09.2017

Mazda 2 G90 Takumi Tekst sa video prilogom!

15.09.2017

BMW i8 Tekst sa video prilogom!

13.09.2017

Range Rover Velar V6 3.0 D300 Tekst sa video prilogom!

07.09.2017

Citroen C3 1.6 BlueHDi/75 Feel

05.09.2017

Dacia Duster 1.5 dCi 110 Laureate Tekst sa video prilogom!

30.08.2017

Mazda CX-5 CD175 AWD AT Revolution Top Tekst sa video prilogom!

26.08.2017

Volkswagen Amarok 3.0 TDI V6 Highline 4Motion Tekst sa video prilogom!

22.08.2017

Smart Cabrio Electric Drive Tekst sa video prilogom!

19.08.2017

BMW i3 (94 Ah) Tekst sa video prilogom!

18.08.2017

Renault Captur 1.5 dCi/110 Initiale Paris

11.08.2017

Volkswagen Golf 1.0 TSI Tekst sa video prilogom!

04.08.2017

Peugeot 5008 2.0 BlueHDi/150 Allure

01.08.2017

Volvo V90 Cross Country D5 Tekst sa video prilogom!

27.07.2017

Nissan Micra 1.5 dCi/90

24.07.2017

Mercedes-Benz E 220 d 4Matic All Terrain Tekst sa video prilogom!

20.07.2017

Renault Kadjar 1.6 TCe/165 Extended Grip

17.07.2017

Ford EDGE 2.0 TDCi/180 Tekst sa video prilogom!

14.07.2017

Kia Rio 1.2/84 KS

10.07.2017

Land Rover Discovery 5 Tekst sa video prilogom!

03.07.2017

Kia Optima 1.7 CRDi EX Business DCT

26.06.2017

Honda Civic 1.5 VTEC Turbo Tekst sa video prilogom!

19.06.2017

Peugeot 308 Tekst sa video prilogom!

17.06.2017

Subaru Outback 2.0D Lineartronic Exclusive Sport

12.06.2017

VW E-Golf Tekst sa video prilogom!

05.06.2017

Citroen SpaceTourer 2.0 BlueHDi/150 Bussines Lounge

02.06.2017

Hyundai Ioniq 1,6 GDI Hybrid Tekst sa video prilogom!

29.05.2017

Alfa Giulietta 1.6 JTDm/120 TCT

22.05.2017

Dacia Sandero 1.0 SCe 75 Autentic Tekst sa video prilogom!

15.05.2017

Volkswagen Up 1.0 MPI Tekst sa video prilogom!

09.05.2017

Peugeot 5008 1.6 THP/165 EAT6 GT-Line

01.05.2017

Renault Zoe Z.E. 40 Edition One

24.04.2017

Mazda6 CD175 AT Revolution Top Tekst sa video prilogom!

19.04.2017

Ford Kuga ST-Line 2.0 TDCi/150 4WD PowerShift

10.04.2017

Opel Zafira 2.0 CDTI/170 EcoFlex

03.04.2017

Alfa Romeo Giulia 2.2 JTDm/180 Sport

27.03.2017

BMW 520d Luxury Line Tekst sa video prilogom!

20.03.2017

Renault Twingo GT

14.03.2017

Audi Q5 2.0 TDI Quattro Stronic Tekst sa video prilogom!

02.03.2017

Renault Grand Scenic 1.5 dCi/110 Intens

23.02.2017

Ford Ka+ 1.2 Ti-VCT 85 KS Ultimate

20.02.2017

Toyota Corolla 1.6 Valvematic Sol

18.02.2017

Kia Niro

13.02.2017

Audi Q2 Sport 1.4 TFSI Tekst sa video prilogom!

10.02.2017

Opel Mokka X 1.6 CDTi/110

07.02.2017

Land Rover Discovery Sport 2.0 HSE TD4 Tekst sa video prilogom!

04.02.2017

Subaru Levorg 1.6 GT-S Premium Navi Sport

30.01.2017

Suzuki SX4 S-Cross 1.4 Boosterjet Elegance Tekst sa video prilogom!

27.01.2017

Citroen C3 1.2 PureTech/82 Feel

23.01.2017

Peugeot 3008 2.0 HDi Allure Tekst sa video prilogom!

19.01.2017

Bimota DB9 Brivido Tekst sa video prilogom!

16.01.2017

Toyota C-HR 1.2 C-ULT

09.01.2017

Chrysler Pacifica LX

05.01.2017

Fiat Spider 124 1.4 MultiAir

02.01.2017

Nissan Navara DC 2.3 dCi 190 Tekst sa video prilogom!

29.12.2016

Ford Edge 2.0 TDCI/210 Sport

26.12.2016

Kia Sportage 2.0 CRDI/136 4x4

23.12.2016

Ford Mustang 2.3 EcoBoost S Tekst sa video prilogom!

20.12.2016

Fiat Panda Cross 1.3 Multijet/80 4x4

16.12.2016

Mazda CX-5 CD150 TAKUMI

12.12.2016

Peugeot 3008 2.0 BlueHDi/150 GT Line Tekst sa video prilogom!

09.12.2016

BMW 730d xDrive (Long) Tekst sa video prilogom!

05.12.2016

Suzuki Baleno 1.2 Dualjet Elegance Tekst sa video prilogom!

28.11.2016

Renault Scenic 4 1,6 dCi/130

25.11.2016

TOYOTA Hilux Double Cab 2.4 D-4D Tekst sa video prilogom!

21.11.2016

Renault Kadjar Iconic Energy dCi 130 4WD

18.11.2016

Audi Q3 2.0 TDi Quattro S-tronic/S-line Tekst sa video prilogom!

14.11.2016

Fiat Tipo 1.4 T-Jet/120 Lounge

10.11.2016

Opel Astra 1,6 CDTI Tekst sa video prilogom!

07.11.2016

Citroen C3 1.2 PureTech 82 & 110 KS

03.11.2016

JAGUAR F-PACE R-SPORT 3.0d 300 AWD Tekst sa video prilogom!

31.10.2016

Mercedes-Benz G 500 4x4² Tekst sa video prilogom!

26.10.2016

Peugeot 208 1.2 PureTech/110 Allure

20.10.2016

Opel ADAM Jam 1.2

13.10.2016

Renault Clio 1.5 dCi/110

10.10.2016

2017 Cadillac XTS 3.6

06.10.2016

Renault Megane Estate 1.6 GT

28.09.2016

Citroen C4 Picasso 2.0 BlueHDi/150 Exclusive

21.09.2016

KIA Sportage 1.6 GDi EX Fresh

06.09.2016

Suzuki Vitara 1.6 VVT Elegance 4WD

01.09.2016

Opel Astra Sports Tourer 1.6 CDTi/110 Innovation

24.08.2016

Audi A6 2.0 TDI Quattro S Tronic S-Line

22.08.2016

Peugeot 2008 1.2 Pure Tech/110 i 1.6 BlueHDi/120

18.08.2016

Renault Clio Dynamique Energy TCe 90 Stop/Start GT Line

16.08.2016

BMW C650 Sport

08.08.2016

Citroen E-Mehari

04.08.2016

Peugeot 308 SW 1.2 Pure Tech/130 i 1.6 BlueHDi/120 GT-Line

28.07.2016

Fiat Tipo 1.3 MJTD Opening Edition Plus

23.07.2016

Mazda3 Sport G120 TAKUMI

12.07.2016

DS3 1.6 BlueHDi/120 Sport Chic

07.07.2016

Renault Talisman Grandtour 1.6 dCi/130 EDC

30.06.2016

Subaru BRZ

21.06.2016

Nissan Qashqai 1.2 DIG-T 2wd X-TRONIC 360 Plus

13.06.2016

Ford EcoSport 1.0 EcoBoost/125 i 1.5 TDCI/95

07.06.2016

Kia cee’d 1.0 T-GDI/120 GT Line

28.05.2016

Dacia Sandero Stepway 0.9 TCe Easy-R

26.05.2016

Mazda MX-5

18.05.2016

Ford S-Max 2.0 TDCi/180 4WD PowerShift Titanium

13.05.2016

Peugeot Partner Tepee Outdoor 1,6 BlueHDi/120

03.05.2016

Jeep Cherokee 2.2 MultiJet 185 Limited

27.04.2016

Mazda CX-5 2.2 D/150 Dynamique

20.04.2016

Opel Astra 1.6 CDTi136 Dynamic

14.04.2016

Kia Venga 1.6 CRDi/125 Premium

05.04.2016

MINI Cooper S JOHN COOPER WORKS

29.03.2016

Renault Espace 1.6 dCi 130 Life

23.03.2016

Fiesta Red & Black Edition 1.0 EcoBoost/140 ks i ST 1.6/182 ks

15.03.2016

Opel Karl 1.0 Cosmo

10.03.2016

Fiat 500X 1.6 MJT/120 vs. 1.4 MultiAir/140 DCT

05.03.2016

Fiat Tipo 1.6 Multijet Tekst sa video prilogom!

01.03.2016

Peugeot 308 1.6 GTi/270

26.02.2016

DS4 Crossback BlueHDi/180 EAT6 i DS4 2.0 BlueHDi/150

19.02.2016

Kia Picanto Sport 1.25 MPI

16.02.2016

Ford C-Max 1.5 TDCi/120 Titanium

10.02.2016

Renault Megane 1.6 dCi/130 Intens Tekst sa video prilogom!

02.02.2016

Renault Talisman 1.6 TCe/200 EDC 7 Intens

25.01.2016

Nissan X-Trail 1.6 4WD Tekna

22.01.2016

Dacia Logan MCV 1.5 dCi Life Plus Tekst sa video prilogom!

19.01.2016

Mitsubishi Outlander 2.2 DI-D 4WD Tekst sa video prilogom!

15.01.2016

Kia Sorento 3 2.2 CRDi Automatic EX Exclusive

14.01.2016

Opel Astra 1.4 T/125 Innovation Stop&Start

05.01.2016

Opel Corsa 1.3 CDTi/ 95 Ecoflex S&S Cosmo

29.12.2015

Renault Twingo 0.9/90 EDC

21.12.2015

Dacia Duster URBAN Explorer 1.5 dCi 110 4x4 S&S

16.12.2015

Jeep Renegade 2.0 Multijet/140 4WD Automatic Limited

08.12.2015

Opel Adam Rocks

02.12.2015

Honda HR-V 1.6 i-DTEC 2WD Tekst sa video prilogom!

23.11.2015

Fiat 500 1.2 Lounge

18.11.2015

Mazda CX-3 Skyactiv-1.5 D

11.11.2015

Citroen Berlingo XTR 1.6 BlueHDi/120

02.11.2015

MINI One Countryman Tekst sa video prilogom!

27.10.2015

Fiat 500X 1.4 MultiAir/140

22.10.2015

Peugeot 208 1.2 Pure Tech/110 Feline

07.10.2015

Kia Optima Hybrid

01.10.2015

Citroen C4 1.6 BlueHDi/120 Feel

30.09.2015

Renault Kadjar 1.5 dCi/110 EDC

25.09.2015

Renault Espace 1.6 dCi/160 EDC Initiale Paris

12.09.2015

Citroen DS5 1.6 THP/165

05.09.2015

Renault Captur 1.5 dCi/110

28.08.2015

Mazda6 Wagon CD175 AWD AT Revolution TOP

20.08.2015

Citroen C4 1.2 PureTech 110KS

13.08.2015

Dacia Lodgy&Dokker Stepway

28.07.2015

Peugeot 308 1.6/205 GT

24.07.2015

Peugeot 308 GT 2.0 BlueHDi

22.07.2015

Nissan Pulsar 1.5 dCi/110

14.07.2015

Ford Focus SW 1.5TDCI/120

10.07.2015

Mazda2 SKYACTIV 1.5 G-115 Revolution Top Soul Red Tekst sa video prilogom!

03.07.2015

Kia Rio 1.1 CRDi/75

30.06.2015

Mercedes-Benz V 250 BlueTEC AVANTGARDE Lang Tekst sa video prilogom!

15.06.2015

Peugeot 508 SW 2.0 BlueHdi/150

10.06.2015

Ford Mondeo 2.0 SW TDCi/180 Powershift Titanium

03.06.2015

Renault Twingo TCe/90 Dinamique vs. Smart Forfour Tekst sa video prilogom!

26.05.2015

Kia Pro_cee’d GT

20.05.2015

Opel Corsa 1.0 T/115 Cosmo Tekst sa video prilogom!

16.05.2015

Citroen C4 Grand Picasso 2.0 BlueHDi/150 KS Exclusive

07.05.2015

Toyota Auris 1.6 Valvematic Style Tekst sa video prilogom!

27.04.2015

BMW X6 xDrive 30d Tekst sa video prilogom!

20.04.2015

Hyundai i20 1.4 CRDI/90

30.03.2015

Smart ForTwo 1.0 Tekst sa video prilogom!

24.03.2015

BMW Active Tourer 218d Tekst sa video prilogom!

02.03.2015

Renault Clio 1.2 TCe/120 EDC Initiale Paris

26.02.2015

Volkswagen Passat 2.0 TDI BlueMotion Tekst sa video prilogom!

14.02.2015

Renault Twingo TCe/90 Dinamique Tekst sa video prilogom!

10.02.2015

Toyota Yaris 1.33 VVT-i Lounge Tekst sa video prilogom!

22.01.2015

Nissan Juke 1.2 DiG-T

12.01.2015

Fiat 500L Living 1.6 MultiJet/120

07.01.2015

Renault Megane Coupe 1.2 TCe 130 Energy GT Line

03.01.2015

Chevrolet Tahoe 5.3 V8 LS

30.12.2014

Toyota Aygo 1.0 x-play + x-touch Tekst sa video prilogom!

27.12.2014

Jeep Grand Cherokee 3,0 MultiJet Summit Tekst sa video prilogom!

12.12.2014

Renault Captur 1.5 dCi/90 EDC Helly Hansen

03.12.2014

Opel Astra Sedan 1.6 CDTi/136 Cosmo

28.11.2014

JEEP Cherokee 2.0 MJTD Tekst sa video prilogom!

18.11.2014

Mercedes GLA 220 CDI 4Matic AMG Line Tekst sa video prilogom!

13.11.2014

Kia Soul 1.6 CRDi/128

05.11.2014

Citroën C-Elysée 1.2 Vti Tekst sa video prilogom!

27.10.2014

Ford Fiesta 1.6 TDCi vs Renault Clio 1.5 dCi Tekst sa video prilogom!

22.10.2014

Renault Twingo 1.0 SCe/70 Expression

17.10.2014

Ford Tourneo Courier 1.0 EcoBooste/100KS

10.10.2014

Citroen C1 1.2VTi/82

25.09.2014

Opel Insignia Country Tourer 4x4

16.09.2014

Mercedes-Benz 220 CDI BlueTEC AMG Line Tekst sa video prilogom!

11.09.2014

Peugeot 308 1.6 BlueHDi

03.09.2014

Honda CRV 1.6 i-DTEC Comfort

25.08.2014

Jaguar XF Premium Luxury 2.2d Tekst sa video prilogom!

18.08.2014

Toyota Verso 1.6 D-4D Stella Tekst sa video prilogom!

13.08.2014

Citroen DS5 2.0 BlueHDi 180 automatic

05.08.2014

Opel Meriva 1.6 CDTI/136 Cosmo

29.07.2014

Isuzu D-Max 2.5 D Double Cab Premium Tekst sa video prilogom!

21.07.2014

Mazda 3 Sport 2.0i G165 / Mazda 3 Sport CD150

12.07.2014

Renault Megane CC 1.6 dCi/130

10.07.2014

Kia Cee’d 1.6 GDi / Kia Cee’d 1.6 CRDi

04.07.2014

BMW 220 d

27.06.2014

Mazda3 2.2 Skyactive-D

17.06.2014

Nissan Qashqai 1.5 dCi/110 Acenta Tekst sa video prilogom!

12.06.2014

BMW 518d

02.06.2014

Citroen C4 1.2 e-THP/130 Exclusive

21.05.2014

Toyota Auris Hybrid

14.05.2014

Dacia Duster 1.2 TCi/125 Prestige

08.05.2014

Mercedes-Benz ML 350 i BMW X5

03.05.2014

Ford Grand Tourneo Connect 1.6 TDCi/115

01.05.2014

Mazda 3

26.04.2014

Nissan Micra

21.04.2014

Seat Leon ST 1.6 TDi/105

18.04.2014

BMW X5 Xdrive 3.0 D

11.04.2014

Renault Megane 1.2 TCe GT Line 130 Energy

07.04.2014

Nissan NV-200 Evalia

31.03.2014

VW Golf vs Peugeot 308

26.03.2014

Opel Insignia Break Sport Tourer 2.0 CDTI/195 KS Cosmo

20.03.2014

Honda CR-V 2.0 i-VTEC Black Edition

18.03.2014

Toyota Corolla

15.03.2014

Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm/150

07.03.2014

Suzuki SX4 S-Cross

25.02.2014

Nissan Note 2 1.2/80 Acenta Connect

21.02.2014

Ford Fiesta 1.6 TDCi

19.02.2014

Peugeot 308 1.6 THP/156 Feline

14.02.2014

Toyota Auris Touring Sports 1.6 Valvematic Sol

12.02.2014

Fiat 500 Abarth 595 Turismo 1.4 T-Jet/160

10.02.2014

Opel Insignia 2.0 BiTurbo Tekst sa video prilogom!

06.02.2014

Nissan Qashqai 1.6 dCi

04.02.2014

Ford Fiesta 1.0 EcoBoost Titanium

31.01.2014

Honda Jazz 1,2 S i–VTEC Tekst sa video prilogom!

29.01.2014

Mazda6 2.0i Attraction

27.01.2014

Renault Grand Scenic 1,6 dCi Tekst sa video prilogom!

24.01.2014

Opel Cascada 2.0 CDTi Biturbo

21.01.2014

SsangYong Korando 2.0d 4x4 Style Tekst sa video prilogom!

16.01.2014

Mercedes-Benz E 300 BlueTEC HYBRID Tekst sa video prilogom!

14.01.2014

Nissan Micra 1.2 DIG-S Tekna

10.01.2014

Dacia Logan MCV 1.5 dCi/90

01.01.2014

Subaru Forester

25.12.2013

Fiat Panda 4x4

20.12.2013

Fiat 500L Trekking 1.6 MultiJet/105

12.12.2013

Mercedes-Benz ML 350 BlueTEC

09.12.2013

Hyundai ix35 2.0 CRDi GL Impression

06.12.2013

Nissan Juke Nismo

27.11.2013

Peugeot 208 GTi

20.11.2013

Kia pro_cee’d Tekst sa video prilogom!

08.11.2013

Dacia Dokker Tekst sa video prilogom!

05.11.2013

Peugeot 2008 Tekst sa video prilogom!

01.11.2013

Citroen C4 Picasso

30.10.2013

Mercedes-Benz CLA 45 AMG Tekst sa video prilogom!

25.10.2013

Opel Zafira Tourer 1.6 CDTI/136

16.10.2013

Honda Civic 1.8 Sport

15.10.2013

Mercedes E220 CDI

04.10.2013

Mazda 6

02.10.2013

Renault Captur Tekst sa video prilogom!

27.09.2013

Opel Mokka Tekst sa video prilogom!

21.09.2013

Renault Clio 4 RS 200 Cup

19.09.2013

Renault Scenic XMOD

04.09.2013

Volvo V40 Cross Country Tekst sa video prilogom!

21.08.2013

KIA cee’d Tekst sa video prilogom!

16.08.2013

Mercedes-Benz CLA Tekst sa video prilogom!

09.08.2013

Citroen DS3 Cabrio

07.08.2013

KIA Carens

24.07.2013

Subaru XV Tekst sa video prilogom!

05.07.2013

Renault Clio Grandtour

03.07.2013

Opel Adam

28.06.2013

Toyota RAV4, Honda CR-V, Hyundai Santa Fe Tekst sa video prilogom!

21.06.2013

Kia Ceed SW

19.06.2013

Renault Captur

12.06.2013

Citroen C4-Aircross

05.06.2013

Audi A3 - BMW serija 1 - Mercedes-Benz A klase Tekst sa video prilogom!

24.05.2013

Ford Fiesta

22.05.2013

Hyundai Santa Fe

17.05.2013

Citroen C- Elysée

08.05.2013

Škoda Citigo

26.04.2013

Dacia Logan 2 0.9/90 KS Laureate

24.04.2013

Mercedes-Benz ML 250 BlueTec Tekst sa video prilogom!

12.04.2013

Fiat 500L 1.3 Multijet Easy

10.04.2013

Honda CR-V Tekst sa video prilogom!

05.04.2013

Fiat 500 L

29.03.2013

Seat Mii

27.03.2013

Peugeot 301 Tekst sa video prilogom!

22.03.2013

Mercedes-Benz GL500

15.03.2013

Citroen C3 1.2 VTi Exclusive

13.03.2013

Hyundai i20 Tekst sa video prilogom!

06.03.2013

Opel Ampera

27.02.2013

Dacia Sandero 1.2 16V Story

13.02.2013

Dacia Sandero Stepway 1.5 dCi/90 Prestige

06.02.2013

Toyota Yaris Hybrid

01.02.2013

BMW X1 Tekst sa video prilogom!

25.01.2013

Dacia Dokker

23.01.2013

Renault Clio Tekst sa video prilogom!

18.01.2013

Audi A3

16.01.2013

Chevrolet Malibu 2.0 VCDi LTZ

11.01.2013

Renault Grand Scenic Tekst sa video prilogom!

28.12.2012

Volkswagen Golf VII

21.12.2012

Kia cee’d 1.6 CRDi/128 EX Maxx

19.12.2012

Alfa Romeo Giulietta

14.12.2012

Honda Civic Sedan

12.12.2012

Fiat Panda

07.12.2012

Citroen DS5 2.0 HDi/163 KS Sport Chic Automatic

28.11.2012

Mercedes A klasa i BMW Serija 1

16.11.2012

Ford Focus ST

31.10.2012

Renault Megane GT Line

23.10.2012

Opel Zafira Tourer 2.0 CDTi Cosmo Pack

17.10.2012

Toyota GT 86 Tekst sa video prilogom!

05.10.2012

Mazda CX-5

03.10.2012

Hyundai i30 Tekst sa video prilogom!

21.09.2012

Dacia Lodgy 1.5 dCi/110 Laureate

19.09.2012

Kia Rio Hatchback

03.09.2012

Renault Megan Coupe 1.2 TCe GT Line

29.08.2012

Peugeot 208

15.08.2012

Kia Rio 1.4 CRDi Sport

01.08.2012

Toyota Hilux

31.07.2012

Tata Nano

18.07.2012

Kia Rio Sport Sedan

13.07.2012

Toyota Prius

10.07.2012

Renault Grand Scenic

04.07.2012

Honda Civic

29.06.2012

Renault Twizy

20.06.2012

BMW 320d Tekst sa video prilogom!

15.06.2012

Kia Optima

06.06.2012

Mini Cooper S Coupe vs Renault Twingo Gordini

25.05.2012

Chevrolet Cruze 5 vrata 1.8/141 LTZ

23.05.2012

Opel Astra GTC Tekst sa video prilogom!

21.05.2012

Mercedes-Benz B klasa

11.05.2012

Renault Fluence ZE

09.05.2012

Toyota Avensis Tekst sa video prilogom!

04.05.2012

Opel Astra GTC

18.04.2012

Renault Twingo

04.04.2012

Fiat Punto Classic vs Dacia Sandero

30.03.2012

Ford Kuga vs Jeep Compass vs Toyota RAV4

26.03.2012

Ford Fiesta

21.03.2012

Citroen DS5

07.03.2012

Range Rover Evoque

24.02.2012

Nissan Leaf

22.02.2012

Mercedes-Benz ML

17.02.2012

Citroen C-Zero

08.02.2012

Toyota Yaris

31.01.2012

Volvo V60 D5 2.4/215 KS Ocean Race

25.01.2012

Renault Megane RS Trophy

20.01.2012

Ford Focus SW

11.01.2012

Hyundai i40

04.01.2012

Renault Koleos

28.12.2011

Hyundai Elantra

21.12.2011

Fiat Freemont 2.0 MJT/140 Urban

14.12.2011

KIA Rio

13.12.2011

Chevrolet Aveo 1.4/100 KS LTZ

30.11.2011

KIA Picanto

29.11.2011

Hyundai Veloster

18.11.2011

Peugeot 508 SW 1.6 e-HDi/112 KS Allure

16.11.2011

Renault Clio Gordini 1.5 dCi/105 KS

09.11.2011

Jeep Grand Cherokee

08.11.2011

Infiniti FX English version

03.11.2011

Ford Focus 1.6 SCTi/183 KS

26.10.2011

Opel Astra Sport Tourer vs Renault Megan Grandtour

12.10.2011

Nissan Micra English version

03.10.2011

Citroen DS4

28.09.2011

Subaru Impreza XV

14.09.2011

Suzuki Kizashi English version

01.09.2011

Ford Focus 1.6 TDCi/115 Titanium

30.08.2011

Mazda 5 1.6 MZ-CD/115 KS

17.08.2011

Mercedes C180 Coupe English version

15.08.2011

Renault Megane CC Floride 1.9/130KS

03.08.2011

Kia Picanto 1.0 Active

20.07.2011

Renault Scenic 1.6 dCi/130 KS Exception

13.07.2011

Hyundai ix35 vs KIA Sportage English version Tekst sa video prilogom!

08.07.2011

Peugeot 308 1.6 e-HDi

06.07.2011

Ford Grand C-Max

29.06.2011

Chevrolet Orlando

22.06.2011

Citroen DS4

15.06.2011

Alfa Romeo Giulietta 1750 TBi Quadrifoglio Verde

08.06.2011

Peugeot 508

01.06.2011

Hyundai ix20 English version

31.05.2011

Honda CR-V English version Tekst sa video prilogom!

27.05.2011

Nissan Juke

25.05.2011

Hyundai iX35 1.7 CRDi/115 KS 2WD Diamond

18.05.2011

Opel Corsa 1.7 CDTI/130KS OPC Line

11.05.2011

Audi A7 i Vlado Georgiev Tekst sa video prilogom!

10.05.2011

Mazda 3 1.6 MZ-CD Sport

04.05.2011

Automobili cene do 10.000 evra

02.05.2011

Renault Latitude 2.0dCi/150 Initiale

27.04.2011

Citroen DS3 Racing

20.04.2011

Citroen C5 2.2 HDi 204 KS Exclusive

13.04.2011

Volvo S60 English version Tekst sa video prilogom!

08.04.2011

Nissan Micra

06.04.2011

Dacia Sandero Stepway 1.5 dCi/90 KS

29.03.2011

KIA Sportage

16.03.2011

Lexus IS 200d

11.03.2011

Fiat 500 0.9 TwinAir

09.03.2011

Peugeot 5008

02.03.2011

VW Passat English version Tekst sa video prilogom!

26.02.2011

Volvo S60 D3/163 ks Summum automatik

23.02.2011

Mitsubishi ASX English version

18.02.2011

Citroen C4

16.02.2011

Chery Tengo English version

10.02.2011

Michelin zimski test

04.02.2011

Citroen C4 Picasso 1.6 HDi/112 Confort

02.02.2011

Renault Laguna 2.0 dCi/130 GT 4Control

26.01.2011

Suzuki Swift vs Suzuki Swift English version

25.01.2011

Mazda 6 2.2 MZR-CD/163 Combi GTA

19.01.2011

Seat Ibiza ST English version

14.01.2011

Opel Meriva 1.7 CDTi/100 ks Automatic

12.01.2011

Nissan Juke English version Tekst sa video prilogom!

06.01.2011

Ford C-Max

05.01.2011

Audi RS5 vs BMW M3 English version

03.01.2011

Subaru Outback

22.12.2010

VW MultivanGP

14.12.2010

BMW 730d Tekst sa video prilogom!

13.12.2010

Audi A1 vs MINI Cooper English version

10.12.2010

Hyundai i30 English version Tekst sa video prilogom!

09.12.2010

Ford Kuga 2.0 TDCi 4x2 Titanium

08.12.2010

KIA Sorento

03.12.2010

Peugeot 308 CC

01.12.2010

Dacia Duster vs Chery Tiggo English version

26.11.2010

Renault Megane 1.5 dCi/110 Estate EDC GT Line

24.11.2010

Renault Wind

17.11.2010

Nokian Z G2

11.11.2010

Alfa Giulietta 1.4 Tjet 120 Distinctive English version

11.11.2010

Fiat Doblo / Renault Kangoo

03.11.2010

Opel Astra 1.4 Turbo Sport

27.10.2010

VW Touareg English version Tekst sa video prilogom!

22.10.2010

Citroen DS3 / Peugeot RCZ / Renault Megane RS

12.10.2010

Citroen C4 2.0 HDi Excusive English version

09.10.2010

Peugeot 3008

06.10.2010

Honda CR-Z Tekst sa video prilogom!

05.10.2010

Renault Megane CC

29.09.2010

Mercedes E Cabriolet

28.09.2010

Kia Venga

22.09.2010

Renault Twingo RS Gordini

15.09.2010

Nissan GT-R

10.09.2010

Kia Venga 1.4 CRDi/90 i Citroen C3 Picasso 1.6 HDi/90

08.09.2010

Citroen DS3 1.6 HDi/110 Sport Chic

01.09.2010

Toyota RAV4

27.08.2010

Alfa Romeo MiTo

24.08.2010

Fiat Punto Classic LPG

20.08.2010

Kia C’eed SW

18.08.2010

Nokian Z G2

12.08.2010

Mazda 6

11.08.2010

Nissan 370Z

10.08.2010

Toyota Avensis

09.08.2010

Nissan Qashqai Tekst sa video prilogom!

05.08.2010

Peugeot RCZ

04.08.2010

Chery Ego Tekst sa video prilogom!

30.07.2010

Dacia Duster 1.5 dCi/110 4x4

28.07.2010

Chevrolet Spark 1.2 GPLi LS

21.07.2010

Renault Sport

20.07.2010

Toyota Auris

19.07.2010

Citroen C3 Tekst sa video prilogom!

16.07.2010

Volvo C30

14.07.2010

Jeep Cherokee

13.07.2010

Mazda MX-5

12.07.2010

KIA Soul

06.07.2010

Dacia Duster

30.06.2010

Hyundai ix35 Tekst sa video prilogom!

28.06.2010

BMW 530d Tekst sa video prilogom!

25.06.2010

Nissan Cube

23.06.2010

Audi S5 Coupe vs Audi S5 Cabrio

18.06.2010

KIA pro_cee’d

17.06.2010

Fiat Sedici 4x4 2.0 Multijet 135 ks

16.06.2010

Chevrolet Spark Tekst sa video prilogom!

15.06.2010

Opel Astra vs Renault Megane

09.06.2010

Audi Allroad

07.06.2010

Citroen Nemo

02.06.2010

FIAT 500 Abarth

01.06.2010

Volvo S80 2.4D/175 ks Summum

26.05.2010

Toyota iQ
III deo - Enterijer i oprema

24.05.2010

MTM Audi TT-RS

20.05.2010

Hyundai i20

19.05.2010

Renault Megan 2.0T RS Luxe

12.05.2010

Renault Fluence Tekst sa video prilogom!

29.04.2010

Peugeot 4007 2.2 HDi DCS6 Premium Pack

28.04.2010

Citroen C3 1.4/70 HDi Confort

21.04.2010

Chevrolet Cruze 2.0 VDCi/125 LS

14.04.2010

Mazda CX-7

08.04.2010

BMW X1 Tekst sa video prilogom!

03.04.2010

Nissan Note

31.03.2010

Opel Astra

30.03.2010

Fiat Punto Evo

24.03.2010

Peugeot 407 Coupe i Renault Laguna Coupe

17.03.2010

Alfa Romeo 159

10.03.2010

FIAT Punto Classic Dynamic LPG 1.2
1. deo - uvod

05.03.2010

Peugeot 5008

03.03.2010

Ford Ka 1.3 TDCi Titanium

24.02.2010

Toyota Land Cruiser 150 D-4D Tekst sa video prilogom!

22.02.2010

Opel Insignia Sports Tourer 2.0 CDTi/160 Cosmo Pack

17.02.2010

Mazda 3 i Kia Ceed

12.02.2010

Renault Scenic 1.5 dCi/110 Dinamique

10.02.2010

Renault Megane Grandtour Tekst sa video prilogom!

09.02.2010

Dacia Sandero Stepway 1.5 dCi Tekst sa video prilogom!

03.02.2010

BMW 320xd

01.02.2010

Audi A5 Sportback Tekst sa video prilogom!

29.01.2010

Honda Accord
4. deo - vozna dinamika
Tekst sa video prilogom!

28.01.2010

VW Golf GTD

22.01.2010

Hyundai i30 1,6 CRDi Tekst sa video prilogom!

20.01.2010

Mazda 3 1.6 MZ-CD Sport TX Navi

20.01.2010

Renault Fluence Tekst sa video prilogom!

11.01.2010

BMW Serija 5 GT Tekst sa video prilogom!

08.01.2010

Toyota IQ 1,0 VVT
2. deo - motor

31.12.2009

Ford Focus CC 2.0 TDCi Titanium

30.12.2009

Seat Exeo Tekst sa video prilogom!

29.12.2009

Dacia Sandero Stepway i Suzuki SX4

25.12.2009

Nissan Pixo

23.12.2009

Fiat 500C 1,2 Lounge

16.12.2009

Dodge Caliber SRT4 Tekst sa video prilogom!

14.12.2009

VW Golf GTI Tekst sa video prilogom!

11.12.2009

Opel Insignia

09.12.2009

Alfa Romeo MiTo

02.12.2009

Dodge Journey

27.11.2009

Mazda MX-5

25.11.2009

Citroen C5 V6 3.0 HDi/240 Exclusive

18.11.2009

Lexus RX vs BMW X5 vs Audi Q7

18.11.2009

Citroen C3 Picasso

11.11.2009

Volkswagen Polo

09.11.2009

VW Passat CC

05.11.2009

Mazda 6 SW

04.11.2009

Renault Clio GT 1.6/128

04.11.2009

Toyota iQ
1. deo - uvod

30.10.2009

Porsche 911 GT3

29.10.2009

Peugeot 3008

28.10.2009

Honda Jazz

23.10.2009

Lancia Delta

21.10.2009

Renault Megane Estate

14.10.2009

Alfa Romeo MiTo vs Mini Cooper S

13.10.2009

Honda Accord
3. deo - enterijer i oprema

09.10.2009

Hyundai Sonata

07.10.2009

Fiat Fiorino Qubo

07.10.2009

Toyota Urban Cruiser

06.10.2009

Porsche Panamera

05.10.2009

Saab 9-3 Cabriolet 2.0T Bio Power Aero

30.09.2009

Mercedes-Benz E klasa

25.09.2009

Mazda 3

24.09.2009

Dacia Sandero LPG

23.09.2009

Mini Clubman

22.09.2009

BMW Z4

17.09.2009

Chevrolet Cruze

16.09.2009

Peugeot 206+

09.09.2009

VW Scirocco

07.09.2009

Audi A5 Cabriolet

04.09.2009

Renault Koleos i Subaru Forester

26.08.2009

Audi TT RS

21.08.2009

Renault Thalia

19.08.2009

Toyota Avensis Wagon

17.08.2009

Peugeot 308 CC

12.08.2009

Hyundai Santa Fe

05.08.2009

Kia Soul

29.07.2009

Opel GT

20.07.2009

Seat Leon FR TDI

15.07.2009

Opel Astra GTC i Kia Procee'd

14.07.2009

Renault Grande Scenic 1.4 TCe Dinamique

08.07.2009

Citroen C1

01.07.2009

Carlsson Smart

26.06.2009

Kia Carnival 2.9 CRDi EX

24.06.2009

Nissan Qashqai +2

18.06.2009

Miloš Pavlović & Toyota iQ

17.06.2009

Renault Kangoo Be bop

17.06.2009

Ford Fiesta

12.06.2009

Hyundai i20 i Opel Corsa

11.06.2009

Subaru Impreza

10.06.2009

Renault Laguna Coupe

08.06.2009

Chevrolet Captiva

03.06.2009

Kia Pro_cee'd
4. deo - oprema

02.06.2009

Opel Agila

27.05.2009

Mercedes C180 Kompressor i C220 CDI

26.05.2009

Volvo XC60

20.05.2009

Hyundai iX55

19.05.2009

Ford Focus RS

18.05.2009

Mazda 6 1.8

13.05.2009

Škoda Superb

08.05.2009

Dacia Logan pick-up

06.05.2009

Toyota Avensis vs Honda Accord vs Mazda 6

04.05.2009

Dacia Sandero 1.5 dCi/85 Laureate

29.04.2009

Hyundai i30 CW

22.04.2009

Porsche Boxster S

17.04.2009

Citroen C6 2,2 HDi FAP/173 Exclusive

15.04.2009

Alfa Romeo MiTo

14.04.2009

Ford Ka

08.04.2009

Hyundai i10 vs Kia Picanto

03.04.2009

Mazda 2

01.04.2009

Mercedes-Benz GLK

27.03.2009

Honda Accord
1. deo - uvod

25.03.2009

Renault Megane 1.5 dCi Privilege

25.03.2009

Lexus IS

20.03.2009

Citroen C4

18.03.2009

VW Golf VI

16.03.2009

Renault Megane Coupe

11.03.2009

Jeep Wrangler vs Land Rover Defender

06.03.2009

Chevrolet Aveo GPL

04.03.2009

Maserati Quattroporte S

02.03.2009

Automobilske navigacije

26.02.2009

Mazda CX-7

25.02.2009

Volvo XC70

18.02.2009

Kia Procee'd
3. deo - servis i održavanje

13.02.2009

Renault Laguna Coupe

11.02.2009

Ford Fiesta

04.02.2009

Porsche Cayman S

03.02.2009

Peugeot Partner Tepee 1.6 HDi Outdoor

28.01.2009

Mercedes A160 CDI

22.01.2009

Citroen C5 Tourer 2.0 HDi Exclusive

21.01.2009

Ford Mondeo SW 2.2 TDCi i Peugeot 407 SW 2.2 HDi

14.01.2009

Ferrari California

09.01.2009

Shuanghuan sCEO 2,4 4WD

05.01.2009

Dacia Sandero 1,6 MPI

02.01.2009

Kolica za pijacu

31.12.2008

Audi Q5 2,0 TDI

30.12.2008

Renault Kangoo 1,5 dCi i Citroen Berlingo 1,6 HDi

24.12.2008

Suzuki Splash 1,2 GS
3. deo - servis i održavanje

23.12.2008

Michelin Pilot Alpin 3

22.12.2008

Subaru Forester

18.12.2008

Ford Kuga, Renault Koleos i Toyota RAV4

10.12.2008

Maserati GranTurismo S

08.12.2008

Lexus RX400h

05.12.2008

VW Passat CC

04.12.2008

Renault Twingo RS Cup

03.12.2008

Seat Ibiza 1,6 16v

02.12.2008

Kia Pro Cee'd 1,6 CRDi
2. deo - vožnja

24.11.2008

Daihatsu Cuore 1.0 i Citroen C1

19.11.2008

Peugeot 308 SW 1.6 VTi Sport

05.11.2008

Fiat 500, Hyundai i10 i Suzuki Splash

04.11.2008

Audi RS6, Audi Q7 V12 TDI

03.11.2008

Kia - fabrika Zilina u Slovačkoj

29.10.2008

Renault Twingo GT

27.10.2008

BMW X6 xDrive 35D

24.10.2008

Peugeot 4007 2,2 i Toyota RAV4 2,2 D-4D

08.10.2008

Porsche 911 Carrera 4S

03.10.2008

Ford Galaxy 2,0 TDCi Ghia

01.10.2008

Honda Accord 2,4 Executive

29.09.2008

Renault Laguna GT 2,0T

24.09.2008

Citroen C4 Picasso 1,6 HDi i Mazda 5 2,0 MRZ CD

17.09.2008

Kia Pro Cee'd 1,6 CRDi
1. deo - uvod

16.09.2008

Subaru Legacy 2,0 D SW Club

10.09.2008

Dacia Logan 1.5 dCi/70 Laureate

03.09.2008

Kia Pro Cee'd 2.0 CRDi Sport

27.08.2008

Isuzu D-Max Crew LS 3,0 td

26.08.2008

Peugeot 308 RCZ

21.08.2008

Renault Koleos 2.0 dCi/150 4X2 Dinamique

20.08.2008

Citroen 2CV TPV

09.08.2008

Suzuki Splash 1,2
1. deo - uvod

30.07.2008

BMW X5 3,0d i VW Touareg 3,0 V6 TDI

22.07.2008

Honda Legend 3,5 V6

14.07.2008

Subaru Impreza 2.5 WRX

10.07.2008

Nissan GT-R

07.07.2008

Citroen C5 2,7 V6 HDI Exclusive

04.07.2008

Subaru Justy 1.0 S

26.06.2008

Mazda 2 1,5 / 103KS Pack Sport

19.06.2008

Ford Focus 2,0 TDCi i Peugeot 308 2,0 HDi

12.06.2008

Opel Corsa OPC 1,6

09.06.2008

Volvo V70 2,4D Summum

05.06.2008

Mitsubishi Lancer Evolution

03.06.2008

Dacia Sandero

29.05.2008

Pneumatici

23.05.2008

Renault Grande Modus 1,5 dCi Expression 105 KS

22.05.2008

SsangYong Kyron 2,7 CDi

21.05.2008

VW Passat 2,0 TDI Highline

16.05.2008

Volvo V50 2.0D R-Designe

15.05.2008

Nissan Qashqai 1,5 dCi Acenta Pack

08.05.2008

Toyota Auris 1,6 VVT-i
3. deo - zaključak

05.05.2008

Kia Picanto 1,1 Active

01.05.2008

Kia Sorento 2.5 CRDi/170 EX Shilton

17.04.2008

Mazda 6 MZR 2,0

15.04.2008

Ford Mondeo SW 2,0 TDCi i Renault Laguna Estate 2,0 dCi

10.04.2008

Toyota Land Cruiser V8 D-4D Luxury

04.04.2008

Peugeot 207 SW 1.6 VTi Outdoor

27.03.2008

Opel Astra Sedan 1,6

25.03.2008

Kia Cee'd SW 1,6 CRDi

20.03.2008

Škoda Fabia 1,4 16v Elegance
2. deo - zaključak

18.03.2008

Renault Clio Estate 1,5 dCi / 85 Dinamique

13.03.2008

Peugeot 207 SW 1,6 HDI Trendy

06.03.2008

Mazda 2

05.03.2008

Audi A4 2,0 TDI

03.03.2008

Citroen C4 1.6 BioFlex

28.02.2008

Renault Laguna 2,0 dCi

27.02.2008

Volvo C30 T5 Summum 230KS

21.02.2008

Opel Antara 2,0 CDTI

15.02.2008

Dacia Logan MCV 1.5 dCi/85 Laureate 7 sedišta

14.02.2008

Peugeot 308 na putevima šampanjca

07.02.2008

Volkswagen Multivan 2,5 TDI

05.02.2008

Renault Laguna 3 1.5 dCi 110 Expression

31.01.2008

Peugeot 308 1,6 HDi

29.01.2008

Kia Cee'd 1,6 CRDi 115 Activa

24.01.2008

Toyota Auris 1,6 VVT-i
2. deo - motor, menjač i donji prostor

23.01.2008

Subaru Impreza 2,0 R Sport

17.01.2008

BMW 530xd

17.01.2008

Audi A3 2,0 TDI Ambition

14.01.2008

Daihatsu Materia 1,5 16v

10.01.2008

Hyundai i30 1.6 CRDi/115 ks Pack Confort

03.01.2008

Ford Transit 3,2 TDCi/200 KS i Transit Sportvan 2,2 TDCi/140

27.12.2007

Citroen C6 2,7 HDi i Citroen DS 21 "Ajkula"

24.12.2007

Ford Focus CC 2.0 TDCi Titanium

20.12.2007

Porsche 911 GT3

18.12.2007

Nissan Tiida 1,8 Tekna

14.12.2007

Renault Twingo 1.2 GT

13.12.2007

Fiat 500 1,3 MultiJet 16v Sport

12.12.2007

Mercedes CLS 320 CDI

07.12.2007

Ford Ranger 2.5 XLT Super Cab 4X4

06.12.2007

Seat Altea Freetrack 2,0 TDi

05.12.2007

Opel Corsa 1,7 CDTI Cosmo
3. deo - zaključak

04.12.2007

Volvo S80 3.2 AWD Summum

29.11.2007

Ferrari F430 Scuderia

23.11.2007

Pariski bicikli - Velib

22.11.2007

Kia Sportage 2,0 CRDi i Hyundai Tucson 2,0 CRDi 4WD Pack Luxe

15.11.2007

Citroen C-Crosser

08.11.2007

Toyota Auris 1,6

07.11.2007

Renault Kangoo 2

30.10.2007

VW Caddy Combi 1,9 TDI

26.10.2007

Ford S-Max 2.5 T Titanium

25.10.2007

Opel Corsa 1,7 CDTi Cosmo
2. deo - donji postroj i pogon

19.10.2007

Renault Megane RS 2.0 dCi/175 ks Luxe

18.10.2007

Peugeot 207 CC 1,6 HDi Griffe

11.10.2007

Honda Civic sedan 1,8 i-VTEC SE

10.10.2007

Volvo C70 D5 Summum

04.10.2007

Škoda Fabia 1,4 MPI Confort
1. deo - uvod

04.10.2007

Gumpert Apollo

26.09.2007

Fiat Bravo 1,9 MJ 16v 150KS

21.09.2007

Kia Carens 2,0 CRDi / Renault Grand Scenic 1,9 dCi

20.09.2007

Citroen C4 Grand Picasso 2,0 HDi Exclusive

13.09.2007

Dodge Nitro 2,8 CRD

12.09.2007

Ford Mondeo 2,0 TDCi Trend Plus

10.09.2007

Renault Twingo 1,5 dCi Initiale

06.09.2007

Hyundai i30 1,4 Comfort

04.09.2007

Opel Corsa 1,7 CDTi

29.08.2007

Peugeot 1007 1.6 HDi Spoty Pack

23.08.2007

Alfa Romeo 159 V6 3,2 JTS Q4

22.08.2007

Renault Modus 1.2 16v/100 ks Alyum

16.08.2007

Hyundai Sonata 2,0 CRDI Pack Luxe

09.08.2007

Toyota Corolla 1,6 VVT-i

07.08.2007

Mazda MX-5 1,8 Coupe-Roadster

02.08.2007

Ford C-Max

26.07.2007

Honda CR-V 2,2 CTDi

20.07.2007

Hyundai Tucson 2.0 CRDi 4WD Pack Luxe

19.07.2007

Hyundai Grandeur 2,2 CRDI

13.07.2007

Mercedes C280

11.07.2007

Stabilna situacija

09.07.2007

Mini Cooper S

03.07.2007

Peugeot 407 V6 2.7 HDi Feline

27.06.2007

Citroen Jumpy 2,0 HDI Combi Confort / 9 sedišta

20.06.2007

Subaru Outback 3,0R

13.06.2007

Toyota Hilux 3,0 D-4D i Mutsubishi L200 2,5 DI-D

08.06.2007

Volvo V50 1,8 Flexifuel E85 Summum

06.06.2007

Ford S-Max 1,8 TDCi/125 KS Trend

30.05.2007

Isuzu D-Max Crew Cab LS 3,0

25.05.2007

Dacia Logan MCV 1,6 16v / 7 sedišta

23.05.2007

Peugeot 207 1,6 THP/150 KS

16.05.2007

Toyota Auris 1,4 D-4D

11.05.2007

Audi TT 3,2 Quattro

04.05.2007

Subaru B9 Tribeca 3,0R

02.05.2007

Suzuki Swift 1,3 GS

28.04.2007

Daihatsu Trevis 1,0

25.04.2007

SsangYong Rexton II Prestige Plus 2,7 XVT

24.04.2007

Jeep Wrangler i Jeep Willys

19.04.2007

Hyundai Coupe 2,0 Pack Luxe

18.04.2007

Škoda Fabia II 1,4

16.04.2007

Renault Clio 2,0 16v Dynamique

11.04.2007

Nova Fabia

07.04.2007

Peugeot 307 1,6

04.04.2007

Toyota Avensis 2,0 D-4D Luna

03.04.2007

VW Jetta 2,0 TDI Confortline

02.04.2007

Toyota Yaris 1,3
3. deo - zaključak

30.03.2007

Škoda Roomster 1,4 TDI

26.03.2007

Mazda 6 2,0 MZR-CD Elegance

21.03.2007

Jeep Trailhawk Concept

13.03.2007

Renault Megane Coupe GT 2,0 dCi / Volvo C30 2,0 D

07.03.2007

Citroen Picasso 1,6 HDi BMP6 Pack Ambiance

28.02.2007

Mazda 5 2,0 MRZ-CD 110 KS Elegance

21.02.2007

Opel Vectra GTS 2,0 Turbo
2. deo - motor

16.02.2007

Nissan Micra C+C 1,6 automatik

14.02.2007

Ford Transit Van 330 SWB

13.02.2007

Volvo S40 D Summum

07.02.2007

Renault Clio RS 2,0

31.01.2007

Jeep Compass 2,3 i Suzuki Grand Vitara 2,0

25.01.2007

Fiatom Grande Punto 1,2 Dynamic na putevima Andaluzije

24.01.2007

Toyota Yaris 1,3 VVT-i Sol
2. deo - motor i ponašanje u vožnji

20.01.2007

Citroen C4 Picasso sa 5 sedišta

09.01.2007

Dacia Logan 1.6 16V/105 KS

03.01.2007

Mazda 3 2,3 MPS

02.01.2007

Mali automobili

28.12.2006

Opel Vectra GTS 2,0 Turbo
1. deo - uvod

25.12.2006

Mazda 3 1.6 MZ-CD Perfomance

13.12.2006

Citroen C4 1.6 HDi BMP6 Exclusive

29.11.2006

Porsche Cayenne S 4,5 V8

23.11.2006

Toyota Yaris 1,3 VVT-i

21.11.2006

Jeep Grand Cherokee 3,0 CRDI i Range Rover Sport TD

20.11.2006

Nissan Note 1,5 dCi/86 KS Acenta

15.11.2006

Ford S-Max 2,0 TDCi Titanium

01.11.2006

Renault Laguna Estate 2,0 dCi i Peugeot 407 SW 2,2 HDi

25.10.2006

Chevrolet Lacetti
3. deo - zaključak

24.10.2006

Range Rover Sport TD V6 HSE

19.10.2006

Super test polovnjaka:
Renault Megane sedan 1.5 dCi/100 KS

18.10.2006

Peugeot 207 1,6

17.10.2006

Ford Focus ST

12.10.2006

Renault Megane CC 2.0 dCi/150 KS Sport

12.10.2006

Toyota Avensis Wagon 2,2 D-4D
3. deo - servis

09.10.2006

Daihatsu Copen 1,3 VVT

27.09.2006

Renault Megane 2,0 dCi

26.09.2006

Chevrolet Lacetti 1,4 SE
2. deo - enterijer

25.09.2006

Hyundai Santa Fe

22.09.2006

Citroen C-Metisse

20.09.2006

Dodge Caliber 2,0 CRD SXT

14.09.2006

Citroen C5 2.2 HDi 173 KS FAP Exclusive

13.09.2006

Daihatsu Cuore 1.0 X

06.09.2006

Renault Espace 2,0 dCi FAP i Peugeot 807 2,2 HDi FAP

16.08.2006

Ford Focus Wagon 1,6
3. deo - zaključak

07.08.2006

Citroen C6 V6 2,7 HDi FAP Exclusive Pack Lounge

02.08.2006

Dacia Logan 1,5 dCi

31.07.2006

Peugeot 207 1.6 HDi 90 KS Sport

19.07.2006

Peugeot 207 1,6 16V i Renault Clio 1,6 16V

12.07.2006

Daihatsu Terios 1,5 Sport

05.07.2006

Ford Fiesta ST 2,0

04.07.2006

Chevrolet Lacetti 1,4 SE
1. deo - uvod

29.06.2006

Renault Modus 1.5 dCi/105 KS Confort

28.06.2006

Honda Civic 2,2 i-CDTi

27.06.2006

Ford Fiesta S 1.6 TDCi

21.06.2006

Seat Ibiza 1,4

20.06.2006

VW Jetta 1,9 TDI i Renault Megane Sedan 1,5 dCi

19.06.2006

Škoda Octavia 2.0 RS

14.06.2006

Toyota Avensis Wagon 2,2 D-4D
2. deo - enterijer

13.06.2006

Renault Grande Scenic 2.0 dCi 150 KS Luxe Dinamique

07.06.2006

Opel Zafira 1,9 CDTI OPC Line

06.06.2006

Ford Focus 1,6 Wagon
2. deo - enterijer

05.06.2006

Citroen C2 1.4 16V Stop&Start

31.05.2006

Hyundai Accent 1,5 CRDi

30.05.2006

Renault Clio 1.4 16V Luxe Privilege

22.05.2006

CITROEN PICASSO 1.6 HDi/92 KS Pack

10.05.2006

Renault Megane 2,0 RS Luxe i Ford Focus ST 2,5T

09.05.2006

Jeep Grand Cherokee 3,0 CRD Limited
2. deo - pogon i održavanje

08.05.2006

Peugeot 1007 1.6e 2-Tronic Sporty Pack

03.05.2006

Toyota RAV4 2,2 D-4D Executive

02.05.2006

Ford Fiesta 1.6 TDCi Ghia

26.04.2006

Uporedni test:
Citroen Berlingo 1.6 HDi/75 i Renault Kangoo 1.5 dCi/70

19.04.2006

VW GOLF V 1,9 TDI 4Motion

18.04.2006

Dacia Logan 1.5 dCi Laureate Pack

12.04.2006

Toyota Avensis Wagon 2,2 D-4D

07.04.2006

Toyota Yaris 1,3 Sol

06.04.2006

Peugeot 407 1.8i 16V 125 KS Confort

05.04.2006

Peugeot 407 Coupe 2,7 V6 HDi Sport Pack

31.03.2006

Renault Vel Satis 2.2 dCi Privilege

29.03.2006

Francuska posla

22.03.2006

Renault Megane 1,5 dCi
5. deo - zaključak

17.03.2006

Savremeni dizeli i loše gorivo

15.03.2006

Renault Megane 2,0 dCi

14.03.2006

Peugeot 407 Coupe 3.0 V6 Pack

08.03.2006

VW Polo 1,9 TDI Carat

07.03.2006

Ford Focus C-MAX 1.6 TDCi/90 KS

01.03.2006

Suzuki Swift 1,3

28.02.2006

Uporedni test:
Citroen C4 1.6 HDi i Ford Focus 1.6 TDCi

23.02.2006

Fiat Grande Punto 1,4 8V Dynamic

21.02.2006

SEAT LEON 2.0 TDI Stylance

15.02.2006

Toyota Hilux 2,5 D-4D i Isuzu D-Max 3,0 TD

09.02.2006

VW Fox 1.4 TDi 70 Pack Confort

08.02.2006

Peugeot 1007 1,4

07.02.2006

Renault Megane 1,5 dCi
4. deo - vozne osobine

02.02.2006

Ford Fusion Plus 1.6 TDCi

01.02.2006

Citroen C3 1,6 HDi i Renault Clio 1,5 dCi

26.01.2006

Renault Laguna Estate 2.0 dCi Initiale

26.01.2006

Mercedes Benz B 200 Turbo

24.01.2006

Peugeot 307 2.0 16V/180 KS Feline

19.01.2006

Škoda Octavia Combi 4x4 1,9 TDi

16.01.2006

Renault Megane 1,5 dCi
3. deo - enterijer

04.01.2006

Nissan Xterra

03.01.2006

Peugeot 307 CC 2,0 HDi Pack Sport

29.12.2005

Citroen C-SportLounge

27.12.2005

Peugeot 107 1,4 HDi Trendy

16.12.2005

Toyota Aygo 1,0

09.12.2005

Nissan Micra 1,2

05.12.2005

VW Passat 1,9 TDi Confort

02.12.2005

Citroen C1 1,4 HDi Pack

29.11.2005

Seat Leon 2,0 TDI

24.11.2005

BMW M6

21.11.2005

Ford Focus SW 1,6 TDCi Ghia

11.11.2005

VW Fox 1,2 Confort

10.11.2005

Renault Megane 1,5 dCi
2. deo - karoserija

04.11.2005

Citroen C5 Break 2,0 HDi i Renault Laguna Estate 2,2 dCi

28.10.2005

BMW 750 Li

27.10.2005

Peugeot 407 SW 2,0 HDi

20.10.2005

Jeep Grand Cherokee 3,0 CRD Limited

18.10.2005

Dacia Logan 1,4 MPI

10.10.2005

Hyundai Tucson 2,0 CRDi

07.10.2005

Citroen C4 1,4 16V Coupe VTR

04.10.2005

Chevrolet Spark 0,8

29.09.2005

Toyota Corolla 1,4 D-4D

26.09.2005

Honda Jazz 1,4

26.09.2005

Nissan Pathfinder 2,5 dCi

23.09.2005

Ford Fiesta 2,0 ST

20.09.2005

Honda Civic 1,6 16V

06.09.2005

Tigar Prima

31.08.2005

Daihatsu Sirion 1,3 X

30.08.2005

Seat Altea 1,6 Stylance

26.08.2005

Renault Megane 1,5 dCi

26.08.2005

Audi A4 2,0 TDI

25.08.2005

Renault Scenic 1,6 16V GPL

24.08.2005

Peugeot 107 1,0 Trendy

23.08.2005

Kia Cerato 1,5 CRDI

09.08.2005

Renault Trafic Generation 2,5 dCi Privilege

01.08.2005

VW Golf Plus 1,9 TDI Comfort

26.07.2005

Jeep Grand Cherokee 5,7 HEMI

19.07.2005

Ford Fiesta 1,6 TDCi Ghia

05.07.2005

Toyota Yaris 1,3 VVT-i Rhythm'n'Blues

30.06.2005

Nissan X-Trail

27.06.2005

Honda Jazz 1,4 i Mitsubishi Colt 1,3

23.06.2005

Renault Laguna 2,0 GT

23.06.2005

Peugeot 1007 Vitamine

20.06.2005

Citroen C3 Pluriel 1,4 HDi

10.06.2005

Peugeot 607 2,7 V6 HDi Signature

06.06.2005

Isuzu D-MAX 3,0 TD Crew Cab

27.05.2005

BMW 320i i 320d

25.05.2005

VW Golf V GTI

20.05.2005

Seat Toledo 1,9 TDI Reference

13.05.2005

Citroen C3 1,4 16V Sensodrive Stop/Start

06.05.2005

3000 km sa Renault Espace 2,2 dCi Aluminium

26.04.2005

Škoda Octavia Combi 1,9 TDi

22.04.2005

Honda Jazz 1,4

21.04.2005

Audi A6 3,0 TDI Quattro

29.03.2005

Citroen Xsara Picasso 1,6 HDi 16V

25.03.2005

Ford Mondeo 2,2 TDCi Clipper Titanium

22.03.2005

Peugeot 307 1,6 HDi i Renault Megane 1,5 dCi

18.03.2005

BMW X3 3,0d

15.03.2005

Citroen C4 1,6 HDi 92 KS Pack

11.03.2005

VW Caddy Life 1,9 TDi

02.03.2005

Peugeot 307 SW 2,0 HDi i Ford Focus C-Max 2,0 TDCi

28.02.2005

Seat Altea 2,0 TDi

23.02.2005

Toyota Prius 1,5

17.02.2005

Honda Jazz 1,4

14.02.2005

Mitsubishi Colt 1,3

11.02.2005

Peugeot 407 2,2

07.02.2005

Seat Ibiza Cupra 1,9 TDi / 160 KS

02.02.2005

VW Golf 1,9 TDi / 90 KS Confort

31.01.2005

Nissan Micra 1,2

25.01.2005

Citroen Xsara Picasso 1,6 HDi 16V

24.01.2005

Citroen C5 1,6 16V i 1,6 HDi

20.01.2005

Dacia Logan 1,6 MPI

15.01.2005

Renault Modus 1,4 16V Luxe Privilege

10.01.2005

Ford Focus 1,6 Ti-VCT Titanium

05.01.2005

Mercedes G55 AMG

31.12.2004

Toyota Land Cruiser 3,0 D-4D

29.12.2004

Škoda Octavia 2,0 TDi Ambiente

22.12.2004

Mitsubishi Outlander, Nissan X-Trail i Toyota RAV4

22.12.2004

Honda Jazz 1,4

22.12.2004

Citroen Xsara Picasso 1,6 HDI 16V 110 KS

23.11.2004

Honda Jazz 1,4

22.10.2004

Citroen Xsara Picasso 1,6 HDi 16V 110 KS

21.09.2004

Chrysler 300C

15.11.2004

Opel Corsa 1,3 CDTi

30.11.2004

BMW 645 Ci

16.10.2004

Peugeot 407 SW 1,6 HDi

21.10.2004

Fiat Idea 1,4

24.10.2004

Toyota Corolla 2,0 D-4D

28.10.2004

Peugeot 307 CC 2,0 16V

31.10.2004

Porsche Carrera 911 S

3.11.2004

Mitsubishi Outlander 2,0

8.11.2004

Aston Martin DB9

11.11.2004

Fiat Panda 1,2

12.09.2004

Citroen C3 X-TR 1,4 HDi 92 KS

15.09.2004

VW Polo 1,9 SDi

22.09.2004

Hyundai Tucson

25.09.2004

Peugeot 206 1,4 HDI

1.10.2004

RENAULT Megane 2,0 RS

10.08.2004

MERCEDES-BENZ C180 Kompressor

14.08.2004

HONDA FR-V

19.08.2004

FORD Fusion+

24.08.2004

ŠKODA Octavia 1,9 TDI

29.08.2004

BMW 760 Li

2.09.2004

CITROEN Xsara Picasso 1,6 HDi 16V Exclusive

8.07.2004

HONDA Civic Sedan 1,6 ES AT

12.07.2004

RENAULT Grand Scenic 1,5 dCi/100 KS Luxe Privilege

17.07.2004

SEAT Cordoba 1,9 TDi Sport

22.07.2004

TOYOTA Corolla Verso 2,0 D-4D

27.07.2004

MERCEDES-BENZ SLK 200 Kompressor

3.06.2004

LOTUS Elise 111R

10.06.2004

TOYOTA Corolla Wagon 1,6

18.06.2004

AUDI A3 2,0 TDi

13.05.2004

CITROEN C2 1,1

27.05.2004

FORD Focus C-Max 1,8 Trend

4.04.2004

TOYOTA Avensis D-CAT

9.04.2004

RENAULT Kangoo 4x4 1,9 dCi Privilege

14.04.2004

MAZDA 3 Sport

19.04.2004

FIAT Idea 1,3 JTD

24.04.2004

SEAT Leon 1,9 TDI

3.05.2004

BMW X3 3,0i

3.03.2004

RENAULT Clio Sport

8.03.2004

MERCEDES E320 4MATIC Avantgarde

13.03.2004

HONDA CR-V

17.03.2004

TOYOTA RAV4 2,0 D-4D Executive

22.03.2004

ŠKODA Fabia RS 1,9 TDi 130

27.03.2004

CHRYSLER PT Cruiser Cabrio

31.03.2004

LAMBORGHINI Gallardo

2.02.2004

VOLVO S60 2,4 D Summum

9.02.2004

SAAB 9-5 Wagon

16.02.2004

RENAULT Laguna 1,6 16V GPL Expression

23.02.2004

OPEL Vectra Caravan 3,0 CDTI

5.01.2004

HONDA Accord 2,4 Executive

11.01.2004

MITSUBISHI Lancer

19.01.2004

VW Beetle Cabrio

26.01.2004

MAZDA 3 1,6i

2.12.2003

VW Touran 1,9 TDi Comfort

9.12.2003

RENAULT Megane Coupe Cabrio 2,0

16.12.2003

SUZUKI Ignis 1,5

23.12.2003

PEUGEOT Partner 1,9 D

30.12.2003

CHEVROLET Corvette V8 5,7

1.11.2003

RENAULT Megane Grand Tour i Megane Sedan

5.11.2003

ROLLS-ROYCE Phantom

12.11.2003

CHRYSLER Sebring 2,7 LE

19.11.2003

FORD Tourneo Connect 1,8 TDCi

26.11.2003

FIAT Panda

4.10.2003

LEXUS RX 300

7.10.2003

SMART Roadster Coupe

11.10.2003

MERCEDES SL 55 AMG

14.10.2003

RENAULT Trafic 2,5 dCi 16V Passenger

18.10.2003

FORD Fusion 1,4 TDCi

21.10.2003

MINI One D

27.10.2003

FORD Focus C-Max

28.08.2003

CITROEN Pluriel 1,4i

2.09.2003

OPEL Meriva 1,6

6.09.2003

DAIHATSU Copen

12.09.2003

FIAT Stilo 1,8

16.09.2003

NISSAN 350 Z

19.09.2003

CHRYSLER Crossfire

27.07.2003

RENAULT Scenic II

31.07.2003

OPEL Signum 3,2 V6

4.08.2003

MERCEDES Vito i Viano

8.08.2003

DAEWOO Nubira II

12.08.2003

FIAT Doblo Cargo 1,9 DS High Roof

17.08.2003

PEUGEOT 807 3,0 V6 SV Pullman

22.08.2003

BMW Z4 3,0i SMG

27.06.2003

ALFA ROMEO 156 2,4 JTD

4.07.2003

HYUNDAI Getz 1,4

13.07.2003

ŠKODA Octavia Combi 1,8T RS Pack Sport

20.07.2003

FORD Streetka

26.05.2003

RENAULT Megane Coupe 1,5 dCi

1.06.2003

SEAT Alhambra 1,9 TDI

7.06.2003

TOYOTA Corolla Verso 1,6

11.06.2003

PEUGEOT 307 Break 1,6 16V XT

16.06.2003

AUDI A3

20.06.2003

OPEL Meriva

25.04.2003

LANCIA Thesis 2,4

30.04.2003

HYUNDAI Terracan 2,9 CRDI

6.05.2003

SEAT Cordoba 1,9 SDI Stella

13.05.2003

PEUGEOT Partner Ushuaia Grand Raid 1,6 16V

18.05.2003

TOYOTA Avensis Wagon 1,8 VVT-i

25.03.2003

FORD Fiesta Coupe 1,6 Trend

2.04.2003

SSANGYONG Rexton

14.04.2003

MITSUBISHI Pajero 3,2 DI-D

1.03.2003

CITROEN C8 2,2 16V HDi

11.03.2003

FORD Focus ST 170

5.02.2003

RENAULT Espace 1,9 dCi Authentique

14.02.2003

FORD Mondeo ST220

11.01.2003

TOYOTA Land Cruiser 3,0 D4-D

17.01.2003

SAAB 9-3 2,0t

21.01.2003

CITROEN Berlingo

26.01.2003

ALFA ROMEO 147 GTA

10.12.2002

RENAULT Kangoo 1,5 dCi 80 KS

21.12.2002

SUBARU Forester 2,0X AWD

26.12.2002

ŠKODA Superb 1,9 TDi Classic

4.01.2003

NISSAN 350 Z

12.11.2002

RENAULT Megane II

20.11.2002

HONDA Accord

3.12.2002

MAZDA 6 Sport

11.10.2002

FORD Fiesta 1,4 TDCi

18.10.2002

FERRARI Enzo Ferrari

25.10.2002

DAEWOO Kalos

31.10.2002

AUDI RS6 Avant

4.11.2002

MERCEDES SL 500

26.09.2002

PEUGEOT 307 SW 2,0 HDi

6.10.2002

KIA Sorento

29.08.2002

OPEL Vectra GTS

29.08.2002

VW Polo 1,2 6V

3.09.2002

Laserb
03.7.2015 07:50
9
6

Au kad videh C stub...
Iza okvira zadnjih vrata nema ni 10cm lima.
Inače prelepa, prelep enterijer, ali 11.500€ za osnovnu verziju...
Opet za taj novac može da se kupi EU kompakt sa mnogo opreme

Miki
03.7.2015 09:12
12
0

Mazda pravi solidne automobile, moj komentar se odnosi na potrosnju. Naime vozio sam Clio sa 1.4 16V motorom, 98KS i bez problema imao potrosnju koju navodite u testu kao 20% nizu u odnosu na slicne motore. Ako neko ima iskustva drugim automobilima voleo bih da ih podelimo. Imam utisak da se u testovima vrlo lako prenose podaci proizvodjaca koji su cisto teoretske prirode ili ostvareni u laboratorijskim kontrolisanim uslovima koji nama vozacima kasnije nista ne znace, a mislim da na duge staze prave suprotan efekat i proizvodjacima.

lazar bojanić
03.7.2015 11:13
18
1

Miki ,

vozim mazdu 3 G120 i do sada na više od 5.000Km mi je prosek 7,1L/100Km .... po gradu mi troši 8 na regionalnom 5 a na autotputu 7 litara na 100Km .

Potrošnja je više nego skromna i 100% verujem da je i kod dvojke slična priča .

Ono što meni ovde najviše smeta to i nije specifično samo za Mazdu to je priča koja važi za sve proizvođače koji se guraju u toj klasi ... jednostavno naprave dobar auto ali preskup kada se4 to uporedi sa npr Mazdom 3 ...dobijete malu bombonicu koja barem u mom ekonomskom sklopu nema opravdanja . Čak i ako se uzme slabija oprema i slabiji motor opet tu cena iskače kao problem jer ipak je to jedan auto za sve prilike .

Voleo bih da živimo u svetu gde jedna porodica sebi može da priušti više vozila pa da ispred kuće imam jednu dvojku i jedan CX-5 ... ovako jedna trojka završava sve poslove .

Hans
03.7.2015 12:14
14
2

Moja zamjerka na test se odnosi upravo na isticanje negativnosti na racun cijene. Da, jeste skup za auto B segmenta, ali cijenjena gospodo zasto nije navedena detaljna oprema? Ako ne grijesim, tu su i kozna sjedista, navigacija, ksenon farovi... Pogledajte katalog, pa i slicno opremljena Fabia gura do 17.000 e, Polo cak i nesto vise. Clio Initiale Paris, prica za sebe...

otac Makarije
03.7.2015 12:16
7
2

Primedbe na testu su: "cena, komfor, prtljažnik". Može li gore biti za vozilo ( ono služi za prevoz putnika i prtljaga )?
Što se tiče cene od "18.890 evra", ljudi dragi, pa za te pare može da se kupi ne samo bolje motorizovan i bolje opremljen HB C segmenta ( čak i sa imenom mazda ), već i neki dobar karavan C segmenta.
Da ne pominjem da od ove benzin mazde manje košta najjači i najbolje opremljeni DIZEL Clio, 208, Rio, ...
Tako da - "zbogom razume" :)
Naravno, u nekim jeftnijim verzijama ( a sve one imaju petostepeni menjač ), ova mazda možda i ima smisla.

Hans
03.7.2015 12:18
13
4

@Laserb Za 11.500E je nemoguce kupiti nov evropski kompakt sa dobrom opremom :-)

otac Makarije
03.7.2015 13:11
6
1

@Miki
Moje vozilo ima deklarisanu "mešovitu" potrošnju 5,1 (308 SW, 1,6 HDI, 2009 ).
Posle oko 135 kkm stvarni "mešoviti" prosek je 5,44 (a brzine oko 47 km/h).
Mislim da ne lažu (mnogo) sa deklarisanim, ali bord potrošnja laže (5-6%). Laže i brzinomer (oko 6 km/h pri većim brzinama), pa i prosek brzine (1-2), a čak i odometar (ali, nešto smešno, možda 0,5%).

observer
03.7.2015 15:21
8
3

@Miki,
Mazda pravi veoma dobre automobile, da ne kaĹľem odliÄŤne.
Solidne automobile proizvode neki drugi...

Japanautofan
03.7.2015 21:10
12
2

Odlican automobil. Mazda je napravila iskorak u dizajnu jos od sestice . Trenutno najlepse izgledaju od svih japanaca. Mozda cena jeste malo veca ali vremenom se ona opravda kvalitetom i retkim posetama majstoru.

don
04.7.2015 00:23
8
2

Posto je ovo kvazi gradski auto, kakav je na prelasku po poprecnim neravninama, primjera radi tramvajskim sinama, pa onda na poplocanom putu sa onim kvadraticima umjesto asfalta?

xx
04.7.2015 06:24
5
6

unutra extra kao preminum ali ovaj dizajn je ocaj...na drugima izgleda lepse ali ovo ovako smanjeno meni ne lici bas....

Peki
04.7.2015 09:47
6
1

@Don, dobra je u svim okolnostima. jeste malo tvrde trimovana, ali uzivanje za voznju. Direktno upravljanje, kratak hod rucice menjaca, rekordno mali precnik okretanja, relativno snazan motor, kompaktne dimenzije... Momacki auto, ili eventualno za omanju porodicu, unutrasnji prostor nije joj jaca strana...
Redakcije je bila brze od mene, ja sam istu uzeo pre dva dana i eno je ispred prozora (barem se nadam). Ne bih sada da ulazim u detalje i napisem kompletne utiske, jer smo je juce jedan prijatelj i ja ceo dan uporedivali sa Cliom 1.2 /120. Na zalost i meni je dopala najaca verzija od 115 KS u najvisem paketu opreme, pa smo je morali suprostaviti Cliu Initiale. Skupi su do bola, ali na zapadu vole tako napucane malisane, bez obzira sto se za iste pare moze kupiti nesto u visem segmentu. No provazao sam i slabiju verziju Mazde od 90 KS, da nije petostepeni menjac, ne bi ni znao... Uostalom poseduje isti obrtni momenat kao i snaznija od 148 Nm (malo u sustini, nema turbo), kome je do ustede nema znacajnih razlika u perfomansama, posebno sto je na raspolaganju sa nizim paketima opreme.
Pozzz

serpico
04.7.2015 11:21
5
0

Toyoto pogledaj kakao mazda dizajnira svoje aute pa se javite?

Miki
04.7.2015 14:19
6
2

@lazar b. i otac Makrije - hvala za odgovor. potrosnja trojke za respekt, dizeli su druga prica i pristup, pezo je uvek u vrhu po ekonomicnosti.

@observer
Izuzetne automobile ipak prave neki drugi proizvodjaci. Mazda je ipak vise na terenu solidnosti i pouzdanosti nego izuzetnosti- moje skromno iskustvo.

Mario
04.7.2015 15:02
8
0

Na sajmu sam ga zagledao, izgleda super spolja, unutra, kvalitetni materijali, bar ono sto se moze videti i opipati je skoro bez greske. Ali ubedljivo ima najmanje prostora napred u kabini, bukvalno se ramenima pipkas sa suvozacem, i definitivno je zbog toga poslednji auto u klasi koji bi razmatrao kao kupovinu.

Paprikar
04.7.2015 17:56
4
2

Daleko je ovo u realno bitnim oblastima (prostor i mesto za putnike, gepek) od najboljih i najprodavanijih u klasi.

igi
04.7.2015 17:59
6
2

Kao što sam već ranije pisao, najviše mi smeta što nema naslon za ruku vozača (a pritom je ovo valjda i najskuplja/najopremljenija verzija) i što nema nikakvu plastičnu ili gumenu zaštitu karoserije, ni vrata ni ivica. A gradski auto, namenjeno mu je "guranje" sa ostalima u saobraćaju, sa znakovima, žardinjerama i stubićima.

Toyota
04.7.2015 21:21
1
2

@serpico Evo gledam i javljam ti se.

observer
04.7.2015 23:08
8
4

@Miki,
zavisi sta gledas kod automobila.
Mazda je oduvek pravila veoma dobre automobile i to nije tajna niti cudo.
Sa poslednjom serijom Skyactiv motora i agresivnim dizajnom opasno se priblizila Hondi i Toyoti, ako ne i premasila.
Mazda se proizvodi u Japanu (ako znas sta to znaci), ne kao Toyota ili Honda koji svoje modele proizvode sirom Evrope.
Da li si nekad posedovao japanski auto? Mazdu?
Sta je za tebe izuzetan auto?

Peki
04.7.2015 23:22
8
1

@Igi, u pravu si za naslon za desni lakat, po meni to je toliko vazna stavka, te iako je ne kosta bog zna koliko, mnogi proizvodaci je "zaborave" u ovom segmentu. No ova "moja" dvojka, sa istom opremom kao na testu, IMA naslon!? Visina se podesava tockicem odozdo (trebalo mi je dva dana da ga otkrijem), nazalost u njega ne mozes staviti novcanik osrednjih dimenzija, maksimalno kutiju cigareta. Za sada ne znam da li je ponuden kao opcija, sto moze da zavisi od trzista. Sto se tice zastite karoserije, e toga nema ni uz doplatu. Treci dan i vec mi je neko obelezio zadnji branik...

lazar bojanić
04.7.2015 23:32
10
1

@MARIO,

to pipkanje sa suvozačem nije loše ako je suvozač prava dama ...

uvek se setim dedinog juga 55 sa 5 brzina koji je kod ubacivanja u 5. uvek omogućio da devojku pomazim po kolenima ...a okakav auto , o kakva vremena :-)

@PEKI

slažem se da po Parizu vole male napucane ali mi ovde nije da ih ne volimo nego imamo više mesta za parking a i aktivno radimo na masi pa nam znači koji cm više :-)

@Miki

mazda je svakako solidan mali proizvođač koji je daleko od izuzetnih automobila ali je za male pare u odnosu na te izuzetne jako originalna i ima svoj stav i mišljenje i drži do toga svega ...dok svi prepisuju ekipa iz Hirošime ima svoju ideju i realizaciju a danas treba imati m**a za tako nešto jer ipak stavljaš na kocku celu budućnost firme .

mivec
05.7.2015 18:10
9
0

Sta je izuezetan automobil? Molim da mi neko objasni..
Ipak ako mene pitate, da li je ova mala Mazda izuzetna u svojoj klasi, rekao bih da.. Jedan od najlepsih i najoriginalnijih modela. Zapremina prtljaznika nije svima osnovna karakteristika, possebno u ovoj klasi.

N.G.
06.7.2015 00:47
6
1

@observer

Ne dopada mi se tvoj stav jer si trebao da proveris prvo gde se proizvodi Mazda 2 i Mazda 3 za evropsko trziste... Proizvode se u Meksiku, grad Salamanka! Tipican nas mentalitet i necemo mi daleko dogurati sa takvim razmisljanjem.

Miki
06.7.2015 01:04
4
3

@observer
Vezanu za izradu automobila u Japanu, na prvu loptu pomislim na nekih 550 hiljada opozvanih Mazda automobila u proteklih godinu dana zbog vazdusnih jastuka, i jos 100 hiljada zbog sistema nadzora pritiska u gumama. I svetski rekord od ukupno opozvanih 34 miliona vozila zbog problema sa vazdusnim jastucima Takata koji se prave u Japanu. Ne znam sta si mislio sa pitanjem oko proizvodnje u Japanu, ali u poslednje vreme nemaju bas sa cime da se podice.
Japanske automobile sam cesto vozio ukljucujuci i Mazdu, ali ih privatno ne posedujem. Najvise radi ocajne post prodajne podrske, servisa i bezobrazno skupih rezervnih delova kojih kod nas gotovo nikada nema na lageru - a ovde su se bas Mazda i Subaru isticali. Licno iskustvo.
Mnogo izuzetnih automobila ima, ali Tesla je nesto sto ostavlja utisak kako kada je u voznji tako i po dizajnu.

Neca
06.7.2015 07:43
7
0

Drugari, Mazda 2 nam dolazi iz Meksika!

otac Makarije
06.7.2015 10:45
6
2

Što se tiče pomena oslonca za ruku vozača, to je ( ako i postoji ) u B segmemtu najčešće čisti funkcionalni promašaj. Retka su vozila B segmenta gde postoji funkcionalan oslonac (j er nema prostora da se stavi kvalitetan). Ja ga imam na 500 L. Žali Bože para (montiran na sedište, uzak, jadan i ne uliva poverenje).

Inače, za mene, mazda dvojka može da bude "za preporuku" samo u nekom nižem paketu. I sa dosta nižom cenom.

Nego, može li neko da objasni ovaj gornji komentar: "Mozda cena jeste malo veca ali vremenom se ona opravda kvalitetom i retkim posetama majstoru."?

Ja imam veoma "bliskog čoveka" (onaj što za njega kažu da "nije dugme") i taj na svojoj trojci iz 2005. nema šta nije menjao za 100 kkm (dva puta bobinu (poručivao iz SLO),pumpu goriva,sve amortizere,sve diskove,komplet kvačilo (moguće čak da ga je dva puta menjao)...). Sve to je dosta koštalo (i u novcu). Možda je on bio nevidjen maler.

Ja vozim francuski djubar od kola (nekvalitet pežoa je ovde već i u pesmama opevan),ali za 135 kkm nisam promenio NIŠTA, ni imao bilo kakav kvar. Možda je izuzetak u pitanju, ali sam i pre toga imao PSA preko 100 kkm sa samo jednim problemom (ručica migavaca).

Kada će, dakle, mazda tim "retkim posetama servisu" (iz komentara) da opravda svoju malo višu cenu u odnosu na ostala vozila? Za milion kilometara? Ili za dva miliona?
Bez da budem hejter, mislim da bi neki (samo neki) trebalo malo objektivnije da sagledavaju mazdu. Ona je nesporno odlična, savršena, ali nije nikakvo "čudo". I ne mislim da je načelno išta bolja (ili gora) od konkurenta. Obična konfekcija (kao sve ostalo). Ja je poštujem zbog atmo motora (G120), kao što i hondu poštujem zbog 1,8 atmo.

Eki
06.7.2015 11:22
4
4

Mazda je najbolji japanac.
Tehnoloski i dizajnom.

lazar bojanić
06.7.2015 12:11
9
0

oče makarije ,

statistike koje vodi ADAC i JD Power govore u korist mazde a protiv francuza , mada vaša lična statistika kaže obrnuto .

takođe neki znak je i post prodaja i vrednost auta kroz godine , gde opet rekao bih mazda drži cenu odlično i uvek bolje od firmi kao što su peugeot ili renault .

ima i mazda svojih rak rana kao što je (bila) korozija za koji se tvrdi da je rešena ali ja još uvek imam rezervu prema tom pitanju

statistika je kao mini suknja , sve otkriva ali se ništa baš ne vidi :-) tako da svako traži svoju istinu sam ...

Paprikar
06.7.2015 12:47
8
1

A zasto niko u pouzdanost samog automobila nikada ne svrsta i vozaca, jer vrlo cesto vozaci svojim neznanjem, nemarnoscu, losim nacinom tj stilom voznje dovode automobile do kvarova?!?

otac Makarije
06.7.2015 12:52
5
1

lazar bojanić
Slažem se potpuno. Statistika je čudo i za svakog lično je u konačnom sledu bitno samo lično iskustvo (a moje iskustvo sa (novim) Francuzima je "desetka" i svakome bih preporučio, ali mi je skroz ok (i ne ljutim se) kada neko kaže da je to "dno kvaliteta"). Što se mene tiče, može PSA statistički da bude i "ispod dna".
A što se tiče cene "polovnjaka", više ni japanci ne drže cenu, ništa ne drži cenu, i na to reči ne treba trošiti. Samo treba pogledati cene npr. polovnih hondi accord, sve ovde kupljene i održavane (sa smešnim klilometrima), danas i pre 4-5 godina. Jeziv stromglav cena (ali ne samo kod njih).
Ko, pak, želi da umanji gubitak na padu vrednosti, treba da kupuje samo polovna vozila (po mom razumevanju) i da uživa (i) u ostvarenoj uštedi.

Ako se ne varam, pre te trojke je kod Tebe ( Vas ) bila šestica dizel?
Zašto benzinac G120 posle CD129 (ako ne grešim)? I zašto kola "za broj manja"?
Ako grešim, moje iskreno izvinjenje.
A pozdrav svakako.

lazar bojanić
06.7.2015 14:10
5
0

oče Makarije ,

tačno , ja sam sišao sa mazde 6 cd 129 na mazdu 3 g120

razloga ima više a najvažniji je taj što mi se posao promenio i više nisam bio u situaciji da moram da prelazim 30.000Km godišnje nego sam "spao" na svega 10.000 Km za šta se diesel motor od 2184 cm3 ne isplati zbog registracije , zbog mogućih problema sa DPF filterom kojih nije bilo ali bi i oni došli na red svakako posle par godina ... dalje , porodica je odrasla pa sad velika deca više ne idu sa matrocima na more i praktično moja supruga i ja smo jedini putnici na duže staze .

Ja sam moju mazdu 6 jako dobro prodao posle 4 godine i 45.000Km što govori u prilog mojoj tezi da japanci ipak dobro drže cenu . Dobio sam toliko para da sam uz minimalnu doplatu od par hiljada eurića uzeo novu malo manju ali daleko atraktivniju, bolje opremljenu i primereniju makinu u kojoj uživam maksimalno a ona me nagrađuje niskom potrošnjom i manjom bukom ...jedino što sam izgubio je povlačenje koje atmo benzinac nikada neće moći da pruži u odnosu na turbo diesel motor ...
Mada ako se od starta poželi brzina , nova trojka ima zaista impresivan sprint i zna da iznenadi i mnogo jače etablirane konkurente sa svojih 8,8 s ubrzanja .

Sve u svemu ja sam zadovoljan konzument majstora iz daleke Hirošime i za sada ne menjam "štalu" . Ima i boljih automobila , znam , ali kako me godine načinju nemam onog zaleta da trošim pare naročito u ova teška vremena ... a mnogi bi rekli i da je ovo već previše !

Inače danas pričitah da je Mazda odmakla u iistraživanju SkyActive 2 motora sa kompresijom od 18:1 , gde se paljenje dešava bez svećice i po njihovom saopštenju očekuje se još 50% uštede u gorivu u odnosu na postojeće Skyactive
motore ... ima li kraja ovom ludilu ?

Pozzzz

lazar bojanić
06.7.2015 14:11
5
2

oče Makarije ,

tačno , ja sam sišao sa mazde 6 cd 129 na mazdu 3 g120

razloga ima više a najvažniji je taj što mi se posao promenio i više nisam bio u situaciji da moram da prelazim 30.000Km godišnje nego sam "spao" na svega 10.000 Km za šta se diesel motor od 2184 cm3 ne isplati zbog registracije , zbog mogućih problema sa DPF filterom kojih nije bilo ali bi i oni došli na red svakako posle par godina ... dalje , porodica je odrasla pa sad velika deca više ne idu sa matrocima na more i praktično moja supruga i ja smo jedini putnici na duže staze .

Ja sam moju mazdu 6 jako dobro prodao posle 4 godine i 45.000Km što govori u prilog mojoj tezi da japanci ipak dobro drže cenu . Dobio sam toliko para da sam uz minimalnu doplatu od par hiljada eurića uzeo novu malo manju ali daleko atraktivniju, bolje opremljenu i primereniju makinu u kojoj uživam maksimalno a ona me nagrađuje niskom potrošnjom i manjom bukom ...jedino što sam izgubio je povlačenje koje atmo benzinac nikada neće moći da pruži u odnosu na turbo diesel motor ...
Mada ako se od starta poželi brzina , nova trojka ima zaista impresivan sprint i zna da iznenadi i mnogo jače etablirane konkurente sa svojih 8,8 s ubrzanja .

Sve u svemu ja sam zadovoljan konzument majstora iz daleke Hirošime i za sada ne menjam "štalu" . Ima i boljih automobila , znam , ali kako me godine načinju nemam onog zaleta da trošim pare naročito u ova teška vremena ... a mnogi bi rekli i da je ovo već previše !

Inače danas pričitah da je Mazda odmakla u iistraživanju SkyActive 2 motora sa kompresijom od 18:1 , gde se paljenje dešava bez svećice i po njihovom saopštenju očekuje se još 50% uštede u gorivu u odnosu na postojeće Skyactive
motore ... ima li kraja ovom ludilu ?

Pozzzz

otac Makarije
06.7.2015 15:00
7
1

lazar bojanić
Hvala za iskren odgovor. Razumem ( i "prihvatam" ) pobude za promenu, jer je odrastanje dece i "osipanje porodice" neizbežno (i mene to čeka).
Uz to, mazdin G120 je jedini "mali benzinac" (neko bi rekao, relativno male snage za C segment), koji obezbedjuje najveći obrtni moment atmo. benzinca u toj klasi (a moment je čudo). A i potrošnja koju si naveo je sasvim korektna, za poželeti (pa, više troši fabija 1,2 TSI).
Svaka sreća sa novom mazdom! Da posluži kako Bog zapoveda.
Meni je, inače, mazda 6 karavan nešto kao san, ali (za moja razumevanja) toliko skup san, da će (za mene) i ostati samo san. Još u onoj crvenoj me(n)talik boji. A kada me deca "šutnu", možda će mi i ova mazda 2 biti sasvim OK. Kada bih joj još na krov stavio moj "Thuli grobić", mogao bi čovek sa njom i na letovanje/zimovanje :)

Japanautofan
06.7.2015 21:07
6
1

@otac Makarije Licno iskustvo. Jedno na Mazdi i drugo na Toyoti. Prelazim zaista puno kilometara .......valjda se nisu pokvarili ovi noviji modeli ?! Nisam ja kriv sto japanci prave kvalitetne automobile sto je danas u ovoj hiperprodukciji ravno"cudu" Istina je da su stariji modeli doprineli toj reputaciji ali i ovi novi ne zaostaju (vreme ce pokazati najbolje) @g Lazar Bojanic Zadovoljstvo je citati vase komentare . Jos malo pa cete zaseniti i Pekija :)) Mozda sam malo pristrasan u vezi jap. automobila ali kao sto rekoh samo licno iskustvo. @ Peki Koje novine ce sad objaviti test o "tvojoj" mazdi ? Nece valjda VG dva puta Mazdu 2

Peki
07.7.2015 00:34
7
0

@Japanautofan, mozda ti je promaklo, vec sam najavio uporedni test Mazde 2 1.5/115 i Clia 1.2 TCe/120. Dve razlicite skole, Japanac sa atmosferskim motorom i rucnim menjacem, protiv Francuza sa turbom i automatskim menjacem sa duplom spojnicom. Sreca moja jos uvek imam par prijatelja, zapacenih za automobile, koji su spremni provesti ceo dan jurcajuci se po okolini Pariza. Osim toga, imam utisak da nije sve receno o ovoj talentovanoj mazdici... Vidis, pre pola sata vratio sam se sa njom iz Normandije (oko 500 Km u oba pravca, malo kupanja u Atlantiku, vecera i nazad), a vec je vozim 5-6 dana, tako da sam sakupio dovoljno utisaka za duplo duzi tekst. Znaci ide u VG, a gde bi drugde :-D ? Kada, e to ne znam!
Pozzzz

Japanautofan
07.7.2015 16:19
5
1

@Peki Cekamo utiske onda u VG. Da ih ne hvalim vise ali ovde su ubedljivo najkvalitetniji tekstovi od svih casopisa koji se bave temom automobila u Srbiji. Uporedo pratim i druge ali zaostaju za VG. Necu da ulazim u strucnost posto prvi ja nisam pa ni ne mogu da ocenjujem ali po meni su VG. NO. 1 to jest ljudi koji pisu tekstove tamo , ili tu i tamo :)) .

lazar bojanić
07.7.2015 22:29
9
4

kad smo kod testova ...

voleo bih malo egzaktnih brojki da bude standardno u svakom testu , tipa relativna potrošnja na 60/90/120 Km/h , buka na 90/130 Km/h merena nekom jednostavnom metodom pa makar i putem neke aplikacije na smartphone-u itd.

jeste da je to možda bezveze ali ipak nešto govori o automobilu ...ovako Peki kaže da npr neki auto troši u gradu 10 l/100Km a ja znam da po Novom Sadu to nikako ne prelazi 8,5 pa se pitam gde to Peki isprobava ? Srećom vozikao sam se pomalo i po gradu svetlosti pa znam šta je gužva u njihovim uslovima ...

Takođe bi voleo da VG ako je to izvodljivo što više praktikuju uporedne testove koji su pomeni ubedljivo najzanimljiviji naročito ako je izbor takmaca intrigantan ...

@observer
07.7.2015 22:34
9
4

@otac Makarije
To sto si naveo je tvoje iskustvo, ne znaci da ce svako sa Pezoom imati isto iskustvo. TOme i sluzi statistika da opise verovatnocu da se neki dogadjaj desi. Pricamo o proseku na hiljadama i stotinu hiljada vozila gde pojedinacni primerci mogu funkcionisati besprekorno (poput tvog Pezoa recimo).
Indikativno je da japanci vec decenijama unazad vaze za majstore sto se tice mehanike, automobila, motora itd itd. Takodje je neobicno da japanski automobili vec decenijama vaze za najkvalitetnije i najpouzdanije i to nije sarena laza, to je cinjenica, aksiom...
@Miki, dobro je da umes da koristis Google, proguglao si ali nisi do kraja. Takata je jedan od najvecih proizvodjaca vazdusnih jastuka na svetu, proizvodi jastuke i za BMW, Audi, VW, Mercedes itd itd. Tako, da greske se SVIMA desavaju, samo japanci priznaju svoje "greske" i ispravljaju ih za razliku od vecine drugih proizvodjaca koji proizvode "izuzetne" automobila. Sta reci onda o GM-u koji je zbog kvara na kontakt bravi (a popravka iste je kostala manje od 10 dolara) bio prinudjen da povuce ogroman broj automobila jer nije zeleo da prizna gresku i ispravi kvar.
Kad budes vozio (posedovao) neku Toyotu, Mazdu, Hondu, onda mozes biti kompetentan da komentarises kvalitet istih. Doduse, u jednom nisi pogresio, zaista imas skromno iskustvo...

Moje licno iskustvo:
5 japanski auto u porodici, za 4 godine je za vanredne kvarove izdvojeno manje od 100 € (verovali ili ne).
Pojedini izdvajaju i preko 300 evra godisnje jer ipak voze IZUZETNE automobile a takvi moraju redovno i propisno da se odrzavaju :)


otac Makarije
08.7.2015 09:37
8
3

@observer
Istina je to što kažeš ( važna je statistika ), ali ni izuzeci nisu za zaborav. Ti voziš petu mazdu? Moj otac je imao dve, kao "prvi vlasnik" ( 1.200 i 1.800 ), davni "predaci" današnje trojke i šestice. Prvu je držao 4 godine i prodao da bi kupio drugu, a drugu je prodao posle 8 godina. Delom paralelno sa drugom je imao volvo serije 244, i taj je u našoj porodici bio 18 godina (dugo sam ga i ja posedovao kao "moj"). Imali smo porodično svašta (npr.R12, nive ...), ja pre 307/308 sam imao vitaru (13 godina sam je imao).
Mogu "bez greške" da ti kažem da je "održavanje" volva bilo dosta skupo (u glavi sam "imao kalkulator za švedske krune", samo sam preračunavao kurseve, dodavao carinu, porez i 60% "za ruke" ). A i da je on, u odnosu na kvalitet današnjih vozila, bio dosta nekvalitetan (možda smešno zvuči), osim antikorozivno (tu je bio vrh). No, za "ono vreme" je pouzdanošću bio daleko IZNAD te naše porodične mazde, čije "održavanje" je bilo još skuplje, a potrebnih delova nije bilo nigde - osim u Austriji (tamo samo zbog mazde skoro češće boravili nego "na Avali" ... ). Menjač mazde smo skidali par puta (najpre zamena druk lagera (kao nova ),posle zamena viljuške korpe kvačila, pa onda rastavljanje menjača da bi se utvrdilo da je oštećena "kandža" druge brzine (stalno je ispadao iz "druge"), kog dela, naravno, nije bilo (i pravac Austrija), pa jedan kardanski krst, pa drugi, pa nam pukli ( bili su viseći nosači motora, haos zbog toga ispao...). O ceni zamenskih delova da ti ne pričam. Kada je stari malo "stukao" volvo, kupili smo sve što treba. I sve u Beogradu, u "Univerzalu", za 5 minuta. Bilo skupo, ali se moglo. Kada je prvi put "stukao" mazdu (dva prednja vezna lima, jedno krilo, farovi), kost nam je u grlu stala od cena. Ali smo stegli zube i kupili novo - u Austriji. No, kada ju je "stukao" drugi put (dvoje vrata), kupili smo - na otpadu - u Austriji.
Sledeći put smo "svetlosne grupe" za Mazdu (koje su nevidjeno bile sklone koroziji), "privremeno" stavili - od "tristaća" (i on je imao 4 okrugla fara), a ovih nigde nije bilo u tom trenu (ni u Austriji). Koristila je i njegov izduvni lonac (i srednji i zadnji). Posle smo, naravno, kupili originalni celi auspuh, amortizere...
Problem korozije na mazdi da ti ne pominjem. R12 je korodirao brzo (igrao sam se krpeći ga gitom za čamce), ali mazda je korodirala još brže. Ne možeš da zamisliš koje su to bile "rupe" ("krateri"). Na kraju je "zaribala" (ne bih pouzdano znao zašto). I tako je prodata, posle dugo "ležanja" i kalkulisanja koliko bi nas došla "generalka", sve dok nismo shvatili da "toliki novac nemamo" (tj. da ga "ne damo" ).

"Krpljačina kuću čuva" i "Lako je novo kupiti", moj otac je to stalno govorio (pravdajući se, valjda, i zašto tu mazdu krpi(mo) "od štapa i kanapa" ), a i ja to mojoj deci često govorim (ne bi i shvatila potrebu da se nešto možda najpre pokuša "zakrpiti" ako to deluje izvedivo i celishodno). Ali, kada je taj primerak mazde bio u pitanju, nama je kuću možda sačuvao i dan kada smo je "likvidirali" (šalim se), jer nismo mogli ( nismo hteli ) sebi da više pruštimo ni da je "krpimo" .
Slobodan si da ovo shvatiš kao "hejtovanje" (i čistu izmišljotinu), a ja ti kažem kako jeste (po mom sećanju). Bez obzira na sve, ja mazdu i danas poštujem, posebno G120 motor. Ali, da zaboravim porodično i lično iskustvo, to ne mogu. I neću. Bez obzira šta statistika kaže.

observer
08.7.2015 22:58
3
0

@otac Makarije
Ne shvatam tvoj post kao hejtovanje, naprotiv.
SlaĹľem se da su japanci generalno skuplji za odrĹľavanje, ÄŤak sam jedno vreme gledao kao opciju Mazdu 3 ali sam odustao zbog paprenog odrĹľavanja.
Do sada najviše imam iskustva sa Toyotom i Hondom ali smatram da je Mazda dosta napredovala i dodala gas od saradnje sa Fordom.
Sve u svemu, pokazaće vreme :)

lazar bojanić
09.7.2015 10:09
7
0

@obsderver

ne znam na koje održavanje tačno mislite ali npr redovni servisi su egal ...kod Honde za Civic 1.8 je oko 13.000 rsd ali je servisni interval 10.000Km a kod mazde 3 G120 je oko 22.000 rsd na intervalu od 20.000Km , što dođe na isto . Kod mazde se dobije kartica za pomoć na putu koja važi na području europe a pokriva sve što je mazdina greška .

Kad istekne garancija koja je ista kod oba posmatrana modela tu je alternativa japanauto ili trio koji nude servisiranje za 50% jeftinije od zvaničnih servisa .

Ja stvarno ne znam kako jekod drugih brendova ali mi se ovo sve čini pristojno . pre Mazde sam vozio službene audije pa se i ne sećam više cena za opele , škode i hyundai vozila koja sam vozio pre 2009. godine

realno je za očekivati da za prvih 5 do 6 godina na vozilu i nema nekih kvarova koji bi prouzrokovali kupovinu nekih delova itd. , što znači da se sve svede na redovno održavanje a posle ga ionako prodaš pa idemo dalje . Onaj ko kupi japanca sa npr 6 god i 100.000Km ima sigurno još toliko da se vozi bez većih ulaganja a onda kod mazde mogu početi problemi sa rđom a kod honde ni to :-)

i sad šta tu ne valja ?

po meni ne valja samo to ako napravite neki nedaj bože sudar ili vas neko čukne ...ako nemate kasko onda je to belaj a ako imate i onda je samo znatno znatno manji . ja sam zato uzeo kasko osiguranje koje me košta 3400rsd mesečno i mirnije spavam .

koliko se sećam većina problema oca makarija je bila kombinacija čukanja i korozije uz poneki mehanički dfeler koji su sad kod mazde i honde svedeni na minimum miimuma naročito kod benzinskih motora ...tu i tamo neka turbina prosvira kod mazde a kod honde bude problema sa dpf filterom koji su veoma nezgodni za rešavanje .

Peki
09.7.2015 18:07
3
0

I za kraj samo mala ispravka, maksimalni obrtni momenat iznosi samo 145, a ne 245 Nm, kako stoji u tabeli sa tehnickim podacima. Bilo bi previse lepo da uspeva da razvije toliko bez turbo punjaca...

nocomment
27.7.2015 13:03
3
0

zbirni komentar autora teksta:
Pozitivno :) UDOBNOST
negativno :( KOMFOR
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Zar ubobnost na srpskom ne znaci comfort na engleskom

Pošaljite komentar:

Molimo vas da pre slanja komentara pročitate sledeće uputstvo:
Redakcija zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara.
Anonimni komentari se ne objavljuju.
Komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Govor mržnje ne tolerišemo.
Zbog ograničenog prostora, komentare koji predstavljaju komentar drugih (već objavljenih) komentara ne objavljujemo, kao ni polemike između komentatora. Molimo vas da u svrhu diskusije i polemike koristite naš Forum.
Pre pisanja samog komentara, molimo vas da izaberete tačan tekst na koju se odnosi komentar. Komentari koji sadržajem ne korespondiraju sa tekstom sa koje su poslati neće biti objavljeni.
VRELE GUME ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije.

Vaše ime:


Vaš komentar:Anti-spam-kod:
Kako bi bili sigurni da ste osoba, a ne robot-spamer, molimo Vas da u donje polje unesete kod sa slike: