Vrela jela

Hotel Premier Aqua

Zanimljiva vožnja u Vrdnik po zdravlje i dobar zalogaj

Na izvoru zdravlja

Vrdnik, mesto u srcu Fruške Gore, okruženo stoletnim šumama, vinogradima, sa žilom lekovite termalne vode, na pola puta od Novog Sada do Beograda, idealno je mesto za beg od brzog života


Mumin je naručio kajsiju dok sam se ja opredelio za dunju.Odmah smo poručili konobaru da sledeća tura buda obrnuta Twituj ovo!

Vrdnik, živopisni gradić u podnožju Fruške Gore, postaje sve popularnije odredište putnika namernika pretežno iz Beograda i Novog sada ali i okolnih mesta, pa čak i daleke Rusije. Bivše rudarsko, siromašno mesto koje je živelo od tvrde kore rudarskog hleba, zahvaljujući lekovitim termalnim izvorima, od banjskog lečilišta pretvara se u mondenski rekreativno-zdravstveni centar.

Ono što je nedostajalo Vrdniku ranijih godina je svakako ponuda smeštajnih kapaciteta koja je decenijama bila na nivou koji je daleko od očekivanja današnjeg urbanog čoveka. Međutim, danas posetioci Vrdnika imaju odličnu ponudu, što kroz nekoliko privatnih pansiona, što kroz novi hotel Premier Aqua koji je i bio krajnji cilj našeg gastronomskog puta.

Posetioci Vrdnika imaju odličnu ponudu, što kroz nekoliko privatnih pansiona, što kroz novi hotel Premier Aqua Twituj ovo!

Pet zvezdica koje obećavaju
Nakon kratke reli vožnje od Novog Sada, kroz šumski pejzaž uskog puta puta koji vodi od Rakovca do Vrdnika obreli smo se pred velelepnim zdanjem hotela Aqua Premier, koji je kategorisan sa 5 zvezdica.

Hotel ima najsavremeniji medicinski wellnes i spa centar. U medicinskom centru mogu se obaviti fizikalne terapije , medicinska estetika , aqua medica programi a tu je i hiperbarična komora. Što se tiče spa programa, tu su različite vrste sauna, parno kupatilo, slana soba, spoljašni i unutrašnji bazen sa termalnim vodama, kokteli različitih vrsta tretmana i dr.

Hotel poseduje kongresnu salu, Vip salon i više barova. Od aktivnosti gostu se omogućuje obilazak fruškogorskih manastira , etno kuća i vinarija, šetnje stazama zdravlja . Tu su još i škola streličarstva , paint ball i bilijar.

Ne čudi me da je ovo zdanje postalo stecište znalaca i to kako domaćih tako i stranih, znanih i manje znanih, željnih pravog odmora , oporavka i prijatnih aktivnosti .

Higijena za pohvalu. Pored velkog ogledala na raspolaganju gostu je kompletan asortiman kozmetike Twituj ovo!

Love Hunters i kruška
Naš gost, rock zvezda, frontmen grupe Love Hunters provereni hedonsita MILAN MUMIN i ja smo se nakon razgledanja, udobno smestili uz specijalitet kuće, bar što se pića tiče a to su sopstvene rakije Premier ovenčane višestrukim nagradama kvaliteta.

Mumin je naručio kajsiju dok sam se ja opredelio za dunju. Odmah smo poručili konobaru da sledeća tura buda obrnuta. Nakon par gutljaja rakije znali smo šta ćemo piti do kraja naše posete, samo se nismo odlučili koja je bila najbolja – dunja, kajsija ili viljamovka. Izvinjavam se šljivi i lozi koje iz ličnih afiniteta nismo probali .

Uredan WC
Pošto se bližilo vreme našeg prelaska u salu za ručavanje, otišao sam do muškog toaleta. Detalji i sitnice ponekad govore sve. Higijena za pohvalu. Pored velikog ogledala, na raspolaganju gostu je kompletan asortiman kozmetike, četka za brisanje kaputa i odela sa mikro fiber vlaknima, kao i anti age krema Q 10, što nisam nikad video kao standard ni u jednom objektu . Šta li je tek ponuđeno damama?

Glavno jelo po izboru šefa, „Biftek premier“. Juneći biftek , šampinjoni, pileća džigerica, beli sos, grilovano povrće Twituj ovo!

Uglancao sam cipele mašinom.
Ima nešto što se meni lično jako dopalo a to je da osoblje hotela deluje poletno, zadovoljno i da se raduje gostu! Očigledno plata im ne kasni!

Od svega po mnogo
Pošto smo taktično preskočili doručak a zagrejali se, otišli smo do sale za ručavanje gde nas je dočekao šef kuhinje Milan Guteša. Na sredini sale dominira topli bife po sistemu švedskog posluženja sa raznoraznim specijalitetima. Pre predjela degustirali smo gulaš o divlje svinje, koji je bio toliko dobar da smo se morali zaustaviti pod ručnom, jer nam je šef Milan najavio šta nas još čeka. Za predjelo „Fruškogorska zakuska“ ( kulen , njeguški pršut, domaća kobasica, goveđa pečenica , sremski sir i kajmak) .

Kao što doliči restoranu ovog hotela, u ponudi je veliki izbor različitih jela, specijaliteta internacionalne i lokalne kuhinje, jela od ribe i plodova mora. U ponudi su i sirevi, topla i hladna predjela, supe, čorbe, paste , rižota, salate i poslastice.

Nismo se odlučili za vino, a bilo ga je i to dobrog, pre svega onog iz okolnih iriških podruma Mačak i Kovačević.

     
 

Kafa za kraj pa u bazen na rekreaciju i sagorevanje kalorija, jer ovaj užitak u Vrdniku prija a ne goji! Twituj ovo!

Pošto smo ispraznili tanjire . Doneto nam je glavno jelo po izboru šefa, „Biftek premier“. ( juneći biftek , šampinjoni , pileća džigerica , beli sos , grilovano povrće). Ja sam tražio slabije pečen biftek i pogodili su me . Mumin se poslužio devičanskim maslinovim uljem koje je prelio preko grilovanog povrća, sledili smo njegov primer, uz malo svežeg bibera i još po jedno živeli. Prateći sos je bio u harmoniji.

Dezert pa u bazen
Biftek je planuo. Na red je došao dezert po izboru. U ponudi su različite vrste torti, kolača , palačinki. Iako nisam ljubitelj slatkiša, radoznalosti radi, poslužio sam se krempitom, to je bio kolač našeg detinjstva. Nakon prvog zalogaja, zatvorenih očiju nisam osetio onaj stari ukus, ova krempita je bila bolja.

Kafa za kraj pa u bazen na rekreaciju i sagorevanje kalorija, jer ovaj užitak u Vrdniku prija a ne goji!

Piše Aleksandar Garabandić
Fotografija Saša Nikolić
8352
Postavljeno: 07.05.2014

Arhiva: Vrela jela

Rubrika: Vrela jela
Postavljeno: 23.01.2015

Vinarija Deurić - Mala Remeta

U Sremu, tako blizu a tako daleko! Mala Remeta postaje sve poznatija po jabukama, vinogradima, dobrom vinu i ukusnom zalogaju


Rubrika: Vrela jela
Postavljeno: 31.07.2014

Arača i Novi Bečej

Za sve one, koji misle da su impozantne ruine gotičkih crkava atrakcija isključivo britanskih pejzaža, predstavljamo jednu upravo takvu destinaciju i to na samo 110 km od Beograda i 58 km od Novog Sada


Rubrika: Vrela jela
Postavljeno: 13.07.2014

Čarda Tiha Tisa

Naše današnje gastronomsko putovanje vodi nas u jedno od najživopisnijih mesta Vojvodine, Čurug, gde će nas na samoj obali Stare Tise u Ribljoj Čardi Tiha Tisa ugostititi naši domaćini porodica Vujkov


Hotel Fantast

01.07.2014

KRČMA ULIKA – Rovinj, Istra

20.06.2014

Hotel Premier Aqua

07.05.2014

Горисла&
07.5.2014 10:26
5
0

Врдник је предиван градић, са одличним положајем: на југу равница, на северу планина. Клима је феноменална. Вода је мелем за ране. Штета је што су укинули воз од Руме.

Sremac
07.5.2014 14:13
5
0

Jako lep Vrdnik.
Predložite jos neku destinaciju na do sat vožnje od Bg?

MunzeLjux
07.5.2014 15:28
6
0

Kada udjemo u neki restoran u kome ranije nismo jeli,moja supruga prvo ode u WC,pa ako se ne vrati zgrozena,ja potrazim jelovnik i gledam ponudu."Ako im je WC ovakav,kakva im je tek kuhinja",je argument kojim opravdava svoj interni test.Da bi gost mogao da napravi realnu sliku o kvalitetu ponude,nebi smeo da se najavljuje kao medijski ocenjivac.Svi veliki kulinarski kriticari dolaze anonimno,a u restoranu za njihovo prisustvo saznaju tek kada kritika izadje u novinama ili nekom drugom mediju.Da biste bili potpuno realni,jelo morate da platite,jer ako je gratis,spremni ste da oprostite sitne nedostatke.Takodje ne vidim ni cene,jer odnos kvalitet-cena je presudan u svim aspektima zivota,pa i u restoranu.Inace ne sumnjam u kvalitet ovog centra i podrzavam ozbiljan i priljezan red vrednih ljudi.

pecagt
08.5.2014 15:53
6
0

Govedji biftek...:-)

Audifan
17.5.2014 23:18
1
0

vrele gume,saobracaj turizam .....
Ala Mirko Alvirovic !?

Marko
12.11.2014 19:51
1
0

Dobro mesto ali preskupo

Pošaljite komentar:

Molimo vas da pre slanja komentara pročitate sledeće uputstvo:
Redakcija zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara.
Anonimni komentari se ne objavljuju.
Komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Govor mržnje ne tolerišemo.
Zbog ograničenog prostora, komentare koji predstavljaju komentar drugih (već objavljenih) komentara ne objavljujemo, kao ni polemike između komentatora. Molimo vas da u svrhu diskusije i polemike koristite naš Forum.
Pre pisanja samog komentara, molimo vas da izaberete tačan tekst na koju se odnosi komentar. Komentari koji sadržajem ne korespondiraju sa tekstom sa koje su poslati neće biti objavljeni.
VRELE GUME ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije.

Vaše ime:


Vaš komentar:



Anti-spam-kod:
Kako bi bili sigurni da ste osoba, a ne robot-spamer, molimo Vas da u donje polje unesete kod sa slike: