Test

Honda Civic 1.5 VTEC Turbo

Naoštrena Katana

Izgubljeni japanski ratnik se u desetoj generaciji konačno orijentisao prema evropskom kupcu. Honda Civic je opet nakon dužeg vremena na dobrom putu

Nova Honda Civic deluje sveže, drugačije, dinamično ali ruku na srce nikako ne mogu reći i skladno Twituj ovo!

Ništa goreg od spavanja na lovorikama. Upravo zbog toga je Honda sa modelom Civic doživela desetak i više košmarnih godina. Orijentisani na američkog kupca, pre svega stilski, ne samo da su promašili centar interesovanja evropske publike već i čitavu metu. Srećom, sve se menja, pa je tako i Honda usmerena pre svega na motociklizam i nautiku shvatila da bez novog, snažnog i popularnog Civica nema dobrog glasa i prestižnog imidža.

Koliko zbog nostalgije za prethodnim uspešnim modelom koji smo testirali još davne 2006. toliko zbog nade da nova vremena dosnose novi Civic, za upravljač ovog automobila sedam sa posebnim uzbuđenjem.

agresivan dizajn,
sportski karakter,
kvalitet izrade,
ergonomija,
upravljivost,
prtlljažnik,
komfor zadnje klupe,
dinamika vožnje,
performase

niska pozicija sedišta,
skroman obrtni momenat motora,
dugačak hod ručice menjača,
zvuk motora,
mala zapremina rezervoara za gorivo,
potrošnja,
cena

Prvi vizuelni utisak: zadržana je opšta prepoznatljivost Civica
Upravljač je precizan i komunikativan i vrlo raspoložen da vrati informaciju vozaču

Preteći izgled
Iako u Hondi tvrde da je novi Civic potpuno iznova konstruisan automobil, što se dizajna tiče, održali su opštu prepoznatljivost Civic brenda. Oštre linije i nagli prelazi očigledno mnogo bolje pristaju karakteru Civica od onih jajastih i zaobljenih formi prethodnih generacija. Deluje sveže, drugačije, dinamično ali ruku na srce nikako ne mogu reći i skladno. Nagli prelazi i istaknuti detalji ga čine veoma pretećim na prvi pogled ali i preterano agresivnim. Ovo se posebno odnosi na prednji deo sa razjapljenim čeljustima koji nameravaju progutati pešaka na prelazu ili asfalt ispod sebe. Od nazad je stvar nešto smirenija i moram priznati opuštenija. Smanjena je količina svetlosne plastike, uzdignuta je zadnjica da bi svima koje preteknemo pošla voda na usta. Zapravo Civic je tipičan primer onih od kojih ružne linije lica čine ukupno lepu osobu. To nije čest slučaj u prirodi ali dešava se, kao što se desilo i sa novim Civicom.

Moguće je da za taj prvi utisak valja zahvaliti i ukupnim dimenzijama Civica koji je sada dugačak 4,51 metar sa 270 cm međuosovinskog rastojanja. Ne treba biti previše mudar pa otkriti da to znači sledeće: mnogo više prostora u kabini. Bar po katalogu tako bi se moglo zaključiti.

     
 
Deluje sveže, drugačije i dinamčno ali ne previše skladno
Nisko pozicionirano vozačko sedište sugeriše sportski karakter Civica

Sportska škola enterijera
Njuškanjem po kabini zaključujem da katalog ne greši mnogo! Prostora zaista ima dovoljno pogotovo za one na zadnjim sedištima. Mesta za prtljag takođe ne manjka jer skoro 500 litara zapremine je itekako dovoljno za kofere.

Međutim, vozač i suvozač neka već sada počnu skidati stomak i naslage sala ako žele potpuni doživljaj u Civicu. Naravno, nećemo biti tako strogi i dati lošu ocenu komforu ali ni sakriti da se do nisko pozicioniranog vozačkog sedišta (-35 mm u odnosu na prethodnika) stiže uz duboki čučanj koristeći strategiju ulaska u sportki automobil. Što Honda Civic svakako u svojoj genetici jeste. Čvrsta a udobna i snažno oivičena sedišta podsećaju na svaki kilogram viška u vozača, surovo ali bez reči opominju na propuštene rekreativne treninge. Zapravo Honda Civic je automobil u sjajnoj formi, koji zahteva i odgovarajućeg partnera za upravljačem.

     
 
Komande su na dohvat ruke uz obilje informacija koje se mogu „uzeti“ sa raskošne instrumet table ili centralnog monitora

Vozačko mesto je zapravo jedan dobro tapacirani tunel u kojem se više leži nego sedi. To ne smeta da sve komande budu na dohvat ruke uz obilje informacija koje se mogu „uzeti“ sa raskošne instrumet table ili centralnog monitora. Baš kao u pravom sportisti. Novi Civic poseduje laganu, ali vrlo snažnu karoseriju koja uprkos dimenzijama meri svega 1.380 kilograma. Nisko sedenje nagoveštava i vrlo nisko težište vozila (10 mm niže od prethodnika) kao i vrlo sofisticirano podvozje koje naglašava sportski karakter. Ovaj karakter prati i upravljač. Precizan, mogu reći komunikativan i vrlo raspoložen da vrati informaciju vozaču kako bi se upravljanje učinilo zabavnijim i sigurnijim.

Tu negde, aspolutno pri ruci je i poluga manuelnog menjača sa 6 stepena prenosa. On je dobro odmeren i zahtevan zbog prilično kratkih odnosa u prve četiri brzine. Sve je predodređeno aktivnom “punjenju” snage, što podrazumeva da nema dremanja pri ubrzanjima već da se mora raditi ručicom i kvačilom. Oni “dremljivi” na raspolaganju imaju konfekcijski CVT automatik, kojeg smo srećom izbegli na testu.

Novi Civic poseduje laganu, ali vrlo snažnu karoseriju koja je uprkos dimenzijama teška svega 1.380 kilograma

Jednim pogledom

Karoserija

Udobnost

Izgled

4,2

Napred

4,2

Funkcionalnost

4,3

Pozadi

4,4

Kvalitet izrade

4,4

Ukupno:

4,30

Ukupno

4,30

Ponašanje u vožnji

Enterijer

Vozne osobine

4,5

Funkcionalnost

4,4

Performanse

4,3

Dizajn

4,4

Kočnice

4,4

Ponuda prostora

4,3

Ukupno:

4,40

Kvalitet materijala

4,5

Motor

4,3

Završna obrada

4,5

Menjač

4,4

Ukupno:

4,42

Cena

4,0

Prosečna ocena: 4,302

Turbo rupa vadi iz mrtvih
Dolazimo i do samog srca novog Civica. Ponuda agregata je bar za sada prilično “tanka”, što podrazumeva dva osnovna agregata i to od do skora tako reći smešnih zapremina od 1,0 i 1,5 litara u VTEC Turbo tehnologiji. Očigledno nova vremena donose i nova pravila pa ovaj prvi poseduje 129 KS, dok se testirani 1,5 VTEC razmeće sa čak 182 KS. Nećemo reći malo, već sasvim dovoljno. Mada da budem iskren, više volim u ovakvim automobilima onu konstataciju da od viška glava ne boli. Međutim, sada šta je – tu je! Valja se potruditi pa iz ovog motora izvući što više. Srećom dobra aerodinamika i mala težina idu na ruku Civicu. Osrednjih 240 Nm obrtnog momenta na 1.800-5.000 obrtaja, danas ima gotovo svaki prosečni turbo dizelaš i to na skromnih 1.600 obrtaja. Podatak koji ne idu na ruku očekivanjima. Baš zato, evo još jednog razloga da u Civicu nije dosadno. Ta veza između glave, ruke na menjaču i noge na papučici gasa koja u vreme automatike i autonomnosti počinje da zakržljava, opet šalje impulse. Sve fukcioniše kao podmazano uz primetnu jezu koja prolazi kroz telo.

Odavno nisam VOZIO automobil, jer uglavnom oni danas nas voze! Priznajem, do izlaska na otvoreni put i postignutih 3.200 obrataja, hteo sam da izađem napolje i krenem dalje taksijem. Međutim, onda se desila eksplozija. Pa to je dobra-stara turbo rupa koja čupa asfalt. Civic od pitomog jagnjeta postaje predator. Katalog kaže da do stotke stiže za 8,4 sekunde uz maksimalnih 224 km/h. Izvanredno se to sve doživljava i u praksi! Ipak, iako pretičem sve oko sebe, nešto mi nedostaje! Pa da, shvatam, zvuk! Umesto da grmi i preti, Civic zuji i prede! Molim za sledeću generaciju ili novi izduvni sistem ili bar neki sintetički svuk, pa da svi nadražaji dođu na svoje.

     
 

Honda Civic 1.5 VTEC Turbo

Motor: benzin, četvorocilindarski
Zapremina: 1.498 cm3
Snaga: 182 KS pri 5.500 o/min
Obrtni momenat: 240 Nm pri o/min
Menjač: šestostepeni ručni
Pogon: na prednje točkove
Dimenzije: 4.580 x 1.799 x 1.434 mm
Međuosovinsko rastojanje: 2.697 mm
Zapremina prtljažnika: 487 - 1.200 lit
Pneumatici: 235/45 R17
Masa: 1.382 kg
Rezervoar za gorivo: 46 lit
Ubrzanje 0-100 km/h 8,4 sekundi
Maksimalna brzina 220 km/h
Emisija štetnih izduvnih gasova 133 grama CO2/km
Prosečna potrošnja na testu: 7,9 litara/100 km
Cena testiranog modela: 24.990 evra

Civic “poleće” iz turbo rupe na preko 3.200 obrtaja
Skromna zapremina i solidna snaga! Pogonski 1,5 VTEC razmeće sa sa čak 182 KS

Što se ekonomičnosti tiče, “Civic troši upravo onoliko goriva koliko se sipa u njega. Ne može potrošiti više od toga”. Prevod ovog vica glasi, može prosečno da troši i 6,5 litara ali ni desetka mu nije nedostižna. Sve isključivo zavisi od temperamenta vozača! Mi smo se na testu zadržali na trunku ispod 8 litara benzina na 100 pređenih kilometara.

I šta da Vam još više kažem o ovom Civicu!? Košta koliko košta, a to je oko 24.990 evra što je za 10 manje od 25.000 evra. Strogo gledano kroz recimo Excell tabelu u koju bi ubacili sve podatke, to je puno para za koje se može “pazariti” dosta toga. Međutim! Ako prilikom izbora u formulu ubacimo i kategoriju “dišpet” (duša po dalmatinskom), onda je Civic jedan vrlo interesantan auto! Pre svega za one koji poštuju što bliži asfalt i sportsku emociju.

Iako je novi Civic opet na jako dobrom putu, na ovome mestu sam počeo sanjati Civic Type R! Od viška glava ne boli!

Nije štedljiv! Prosečna potrošnja na testu je oko 8 litara
Tekst: Miodrag Piroški
Foto: Igor Pejović i Branko Avramović
32971
Postavljeno: 19.06.2017

Arhiva: Testovi

Rubrika: Uporedni testovi
Postavljeno: 08.11.2018

Peugeot Partner i Citroen Berlingo VU

Preko dve decenije Peugeot Partner i Citroen Berlingo lideri su u kategoriji lakih dostavnih vozila. Nova generacija donosi brojna poboljšanja i inovacije, što joj je odmah donelo titulu "Van of the year" za 2019. godinu


Rubrika: Testovi
Postavljeno: 30.10.2018

Renault Captur 1.3 TCe/150 EDC

Nakon Renaulta Scenic, Megana i izvesnog Mercedesa Classe A, red je na Capturu da usvoji novi 1.3 TCe, ovoga puta u verziji od 150 KS. Sportski mini SUV ili običan "naduvenko", proverili smo tokom sedmodnevnog druženja


Rubrika: Testovi
Postavljeno: 24.10.2018

Peugeot 508 GT 2.0 BlueHDi/180

Da li je sa novim 508 Peugeot najavio kraj limuzinama u D segmentu? Ukoliko je suditi po nasledniku jeste, njegov stil koketira sa kupeima tipa Audi A5 Sportback i BMW Serie 4 Gran Coupe


Ford Ka+ Active 1.5 TDCI/95

22.10.2018

Opel Grandland X 1.2 Turbo/130 Ultimate Tekst sa video prilogom!

20.10.2018

VW Touareg III 3.0 V6 TDI 4MOTION Tekst sa video prilogom!

12.10.2018

Renault Megane 1.3 Tce/140 Intense

10.10.2018

Citroen Berligo 3 1.5 BlueHDi/130 XTR Tekst sa video prilogom!

05.10.2018

Peugeot Rifter 1.5 BlueHDi/130 Automatic

01.10.2018

Dacia Duster Confort 1.2 TCe/125 4x4

17.08.2018

Ford EcoSport 1.5 TDCI/100 Titanium

01.08.2018

Mazda MX-5 RF

29.07.2018

Renault Megane RS

14.07.2018

Citroen Berlingo

07.07.2018

Kia Stinger 2.2 CRDi 4x2 GT-Line automatic

29.06.2018

Peugeot 508 2.0 BlueHDi/180 EAT6 GT-Line

26.06.2018

Mitsubishi L200 2.2 DI-I Insyle 4WD A/T

21.06.2018

Lada Vesta 1.6 16V Tekst sa video prilogom!

16.06.2018

Volvo XC40 D4 AWD Tekst sa video prilogom!

07.06.2018

Fiat Tipo SW 1.4 T/120 TNG

05.06.2018

Renault Scenic 1.3 Tce/160 Bose Energy

29.05.2018

AUDI A6 – 50TDI V6 quattro Tiptronic Tekst sa video prilogom!

18.05.2018

Opel Crossland X 1.6 D/120 Innovation

16.05.2018

Peugeot 308 1.2 Puretech 130 EAT8 i BMW Serie 1 118i/136 automatik

05.05.2018

Alfa Romeo Stelvio Super 2.2 JTDm 210 Q4

19.04.2018

Jaguar E-Pace First Edition S 2.0 180 Tekst sa video prilogom!

12.04.2018

Mitsubishi Eclipse Cross 1.5/163 2WD

07.04.2018

Toyota Land Cruiser 2.8 D-4-D Tekst sa video prilogom!

31.03.2018

Ford Fiesta 1.0 EcoBoost 140 ST- Line

28.03.2018

DS7 Crossback 2.0 BlueHDi Perfomance Line +

22.03.2018

Kia Soul EV

15.03.2018

Audi A8 50 TDI quattro Tekst sa video prilogom!

07.03.2018

Jeep Compass 1.6 Multijet/120 4x2 Limited

27.02.2018

Citroen C4 Cactus 1.2 PureTech

23.02.2018

Dacia Duster 1.5 dCi/110 4x2 Prestige

17.02.2018

Volkswagen T-Roc 2.0 TDI 4MOTION Tekst sa video prilogom!

14.02.2018

Opel Grandland X 1.6D Ultimate

06.02.2018

Hyundai KONA 1.6 T Tekst sa video prilogom!

02.02.2018

Renault Scenic 1.5 dCi Hybrid Assist Zen

29.01.2018

Dacia Duster 1.5 dCi 110 4x4 Tekst sa video prilogom!

24.01.2018

Opel Insignia Sports Tourer OPC Line 2.0 CDTI/170

17.01.2018

BMW 630d GT Tekst sa video prilogom!

10.01.2018

Citroen C3 Aircross 1.6 BlueHDi/120 Shine

03.01.2018

Suzuki Swift 1,2 Dualjet Tekst sa video prilogom!

29.12.2017

Ford Fiesta 1.5 TDCi protiv VW Polo 1.0 TSI Tekst sa video prilogom!

27.12.2017

Renault Alaskan 2.3 dCi/190 Intens automatic

11.12.2017

Dacia Logan MCV Stepway 1.5 dCi/90

05.12.2017

Volvo XC60 D5 AWD Tekst sa video prilogom!

29.11.2017

Ford Fiesta 1.5 TDi/120 Titanium

26.11.2017

Jaguar F-Type 3.0 V6 Cabrio Tekst sa video prilogom!

21.11.2017

Kia Picanto 1.0

18.11.2017

Mitsubishi ASX 1.6 Intense 2WD Tekst sa video prilogom!

15.11.2017

Suzuki Ignis 1.2 AllGrip (4WD) Tekst sa video prilogom!

09.11.2017

Kia Stonic 1.6 CRDi/110

07.11.2017

VW Arteon 2.0 TDI Elegance Tekst sa video prilogom!

02.11.2017

Peugeot 308 1.5 BlueHDi/130 GT-Line

31.10.2017

BMW X3 M40i Tekst sa video prilogom!

27.10.2017

Infiniti Q60 Tekst sa video prilogom!

21.10.2017

Citroen C3 Aircross

19.10.2017

Opel Insignia Grand Sport 1.5 Turbo /165 Innovation

13.10.2017

Renault Megane GT TCe 205 EDC Tekst sa video prilogom!

10.10.2017

Hyundai i30 1,4 T-GDI Tekst sa video prilogom!

05.10.2017

Opel Crossland X Innovation 1.2 Turbo/110 Automatic

27.09.2017

Seat Ibiza 1.0 TSI Tekst sa video prilogom!

22.09.2017

Renault Koleos 2.0 dCi/175 4WD CVT Intens

19.09.2017

Mazda 2 G90 Takumi Tekst sa video prilogom!

15.09.2017

BMW i8 Tekst sa video prilogom!

13.09.2017

Range Rover Velar V6 3.0 D300 Tekst sa video prilogom!

07.09.2017

Citroen C3 1.6 BlueHDi/75 Feel

05.09.2017

Dacia Duster 1.5 dCi 110 Laureate Tekst sa video prilogom!

30.08.2017

Mazda CX-5 CD175 AWD AT Revolution Top Tekst sa video prilogom!

26.08.2017

Volkswagen Amarok 3.0 TDI V6 Highline 4Motion Tekst sa video prilogom!

22.08.2017

Smart Cabrio Electric Drive Tekst sa video prilogom!

19.08.2017

BMW i3 (94 Ah) Tekst sa video prilogom!

18.08.2017

Renault Captur 1.5 dCi/110 Initiale Paris

11.08.2017

Volkswagen Golf 1.0 TSI Tekst sa video prilogom!

04.08.2017

Peugeot 5008 2.0 BlueHDi/150 Allure

01.08.2017

Volvo V90 Cross Country D5 Tekst sa video prilogom!

27.07.2017

Nissan Micra 1.5 dCi/90

24.07.2017

Mercedes-Benz E 220 d 4Matic All Terrain Tekst sa video prilogom!

20.07.2017

Renault Kadjar 1.6 TCe/165 Extended Grip

17.07.2017

Ford EDGE 2.0 TDCi/180 Tekst sa video prilogom!

14.07.2017

Kia Rio 1.2/84 KS

10.07.2017

Land Rover Discovery 5 Tekst sa video prilogom!

03.07.2017

Kia Optima 1.7 CRDi EX Business DCT

26.06.2017

Honda Civic 1.5 VTEC Turbo Tekst sa video prilogom!

19.06.2017

Peugeot 308 Tekst sa video prilogom!

17.06.2017

Subaru Outback 2.0D Lineartronic Exclusive Sport

12.06.2017

VW E-Golf Tekst sa video prilogom!

05.06.2017

Citroen SpaceTourer 2.0 BlueHDi/150 Bussines Lounge

02.06.2017

Hyundai Ioniq 1,6 GDI Hybrid Tekst sa video prilogom!

29.05.2017

Alfa Giulietta 1.6 JTDm/120 TCT

22.05.2017

Dacia Sandero 1.0 SCe 75 Autentic Tekst sa video prilogom!

15.05.2017

Volkswagen Up 1.0 MPI Tekst sa video prilogom!

09.05.2017

Peugeot 5008 1.6 THP/165 EAT6 GT-Line

01.05.2017

Renault Zoe Z.E. 40 Edition One

24.04.2017

Mazda6 CD175 AT Revolution Top Tekst sa video prilogom!

19.04.2017

Ford Kuga ST-Line 2.0 TDCi/150 4WD PowerShift

10.04.2017

Opel Zafira 2.0 CDTI/170 EcoFlex

03.04.2017

Alfa Romeo Giulia 2.2 JTDm/180 Sport

27.03.2017

BMW 520d Luxury Line Tekst sa video prilogom!

20.03.2017

Renault Twingo GT

14.03.2017

Audi Q5 2.0 TDI Quattro Stronic Tekst sa video prilogom!

02.03.2017

Renault Grand Scenic 1.5 dCi/110 Intens

23.02.2017

Ford Ka+ 1.2 Ti-VCT 85 KS Ultimate

20.02.2017

Toyota Corolla 1.6 Valvematic Sol

18.02.2017

Kia Niro

13.02.2017

Audi Q2 Sport 1.4 TFSI Tekst sa video prilogom!

10.02.2017

Opel Mokka X 1.6 CDTi/110

07.02.2017

Land Rover Discovery Sport 2.0 HSE TD4 Tekst sa video prilogom!

04.02.2017

Subaru Levorg 1.6 GT-S Premium Navi Sport

30.01.2017

Suzuki SX4 S-Cross 1.4 Boosterjet Elegance Tekst sa video prilogom!

27.01.2017

Citroen C3 1.2 PureTech/82 Feel

23.01.2017

Peugeot 3008 2.0 HDi Allure Tekst sa video prilogom!

19.01.2017

Bimota DB9 Brivido Tekst sa video prilogom!

16.01.2017

Toyota C-HR 1.2 C-ULT

09.01.2017

Chrysler Pacifica LX

05.01.2017

Fiat Spider 124 1.4 MultiAir

02.01.2017

Nissan Navara DC 2.3 dCi 190 Tekst sa video prilogom!

29.12.2016

Ford Edge 2.0 TDCI/210 Sport

26.12.2016

Kia Sportage 2.0 CRDI/136 4x4

23.12.2016

Ford Mustang 2.3 EcoBoost S Tekst sa video prilogom!

20.12.2016

Fiat Panda Cross 1.3 Multijet/80 4x4

16.12.2016

Mazda CX-5 CD150 TAKUMI

12.12.2016

Peugeot 3008 2.0 BlueHDi/150 GT Line Tekst sa video prilogom!

09.12.2016

BMW 730d xDrive (Long) Tekst sa video prilogom!

05.12.2016

Suzuki Baleno 1.2 Dualjet Elegance Tekst sa video prilogom!

28.11.2016

Renault Scenic 4 1,6 dCi/130

25.11.2016

TOYOTA Hilux Double Cab 2.4 D-4D Tekst sa video prilogom!

21.11.2016

Renault Kadjar Iconic Energy dCi 130 4WD

18.11.2016

Audi Q3 2.0 TDi Quattro S-tronic/S-line Tekst sa video prilogom!

14.11.2016

Fiat Tipo 1.4 T-Jet/120 Lounge

10.11.2016

Opel Astra 1,6 CDTI Tekst sa video prilogom!

07.11.2016

Citroen C3 1.2 PureTech 82 & 110 KS

03.11.2016

JAGUAR F-PACE R-SPORT 3.0d 300 AWD Tekst sa video prilogom!

31.10.2016

Mercedes-Benz G 500 4x4² Tekst sa video prilogom!

26.10.2016

Peugeot 208 1.2 PureTech/110 Allure

20.10.2016

Opel ADAM Jam 1.2

13.10.2016

Renault Clio 1.5 dCi/110

10.10.2016

2017 Cadillac XTS 3.6

06.10.2016

Renault Megane Estate 1.6 GT

28.09.2016

Citroen C4 Picasso 2.0 BlueHDi/150 Exclusive

21.09.2016

KIA Sportage 1.6 GDi EX Fresh

06.09.2016

Suzuki Vitara 1.6 VVT Elegance 4WD

01.09.2016

Opel Astra Sports Tourer 1.6 CDTi/110 Innovation

24.08.2016

Audi A6 2.0 TDI Quattro S Tronic S-Line

22.08.2016

Peugeot 2008 1.2 Pure Tech/110 i 1.6 BlueHDi/120

18.08.2016

Renault Clio Dynamique Energy TCe 90 Stop/Start GT Line

16.08.2016

BMW C650 Sport

08.08.2016

Citroen E-Mehari

04.08.2016

Peugeot 308 SW 1.2 Pure Tech/130 i 1.6 BlueHDi/120 GT-Line

28.07.2016

Fiat Tipo 1.3 MJTD Opening Edition Plus

23.07.2016

Mazda3 Sport G120 TAKUMI

12.07.2016

DS3 1.6 BlueHDi/120 Sport Chic

07.07.2016

Renault Talisman Grandtour 1.6 dCi/130 EDC

30.06.2016

Subaru BRZ

21.06.2016

Nissan Qashqai 1.2 DIG-T 2wd X-TRONIC 360 Plus

13.06.2016

Ford EcoSport 1.0 EcoBoost/125 i 1.5 TDCI/95

07.06.2016

Kia cee’d 1.0 T-GDI/120 GT Line

28.05.2016

Dacia Sandero Stepway 0.9 TCe Easy-R

26.05.2016

Mazda MX-5

18.05.2016

Ford S-Max 2.0 TDCi/180 4WD PowerShift Titanium

13.05.2016

Peugeot Partner Tepee Outdoor 1,6 BlueHDi/120

03.05.2016

Jeep Cherokee 2.2 MultiJet 185 Limited

27.04.2016

Mazda CX-5 2.2 D/150 Dynamique

20.04.2016

Opel Astra 1.6 CDTi136 Dynamic

14.04.2016

Kia Venga 1.6 CRDi/125 Premium

05.04.2016

MINI Cooper S JOHN COOPER WORKS

29.03.2016

Renault Espace 1.6 dCi 130 Life

23.03.2016

Fiesta Red & Black Edition 1.0 EcoBoost/140 ks i ST 1.6/182 ks

15.03.2016

Opel Karl 1.0 Cosmo

10.03.2016

Fiat 500X 1.6 MJT/120 vs. 1.4 MultiAir/140 DCT

05.03.2016

Fiat Tipo 1.6 Multijet Tekst sa video prilogom!

01.03.2016

Peugeot 308 1.6 GTi/270

26.02.2016

DS4 Crossback BlueHDi/180 EAT6 i DS4 2.0 BlueHDi/150

19.02.2016

Kia Picanto Sport 1.25 MPI

16.02.2016

Ford C-Max 1.5 TDCi/120 Titanium

10.02.2016

Renault Megane 1.6 dCi/130 Intens Tekst sa video prilogom!

02.02.2016

Renault Talisman 1.6 TCe/200 EDC 7 Intens

25.01.2016

Nissan X-Trail 1.6 4WD Tekna

22.01.2016

Dacia Logan MCV 1.5 dCi Life Plus Tekst sa video prilogom!

19.01.2016

Mitsubishi Outlander 2.2 DI-D 4WD Tekst sa video prilogom!

15.01.2016

Kia Sorento 3 2.2 CRDi Automatic EX Exclusive

14.01.2016

Opel Astra 1.4 T/125 Innovation Stop&Start

05.01.2016

Opel Corsa 1.3 CDTi/ 95 Ecoflex S&S Cosmo

29.12.2015

Renault Twingo 0.9/90 EDC

21.12.2015

Dacia Duster URBAN Explorer 1.5 dCi 110 4x4 S&S

16.12.2015

Jeep Renegade 2.0 Multijet/140 4WD Automatic Limited

08.12.2015

Opel Adam Rocks

02.12.2015

Honda HR-V 1.6 i-DTEC 2WD Tekst sa video prilogom!

23.11.2015

Fiat 500 1.2 Lounge

18.11.2015

Mazda CX-3 Skyactiv-1.5 D

11.11.2015

Citroen Berlingo XTR 1.6 BlueHDi/120

02.11.2015

MINI One Countryman Tekst sa video prilogom!

27.10.2015

Fiat 500X 1.4 MultiAir/140

22.10.2015

Peugeot 208 1.2 Pure Tech/110 Feline

07.10.2015

Kia Optima Hybrid

01.10.2015

Citroen C4 1.6 BlueHDi/120 Feel

30.09.2015

Renault Kadjar 1.5 dCi/110 EDC

25.09.2015

Renault Espace 1.6 dCi/160 EDC Initiale Paris

12.09.2015

Citroen DS5 1.6 THP/165

05.09.2015

Renault Captur 1.5 dCi/110

28.08.2015

Mazda6 Wagon CD175 AWD AT Revolution TOP

20.08.2015

Citroen C4 1.2 PureTech 110KS

13.08.2015

Dacia Lodgy&Dokker Stepway

28.07.2015

Peugeot 308 1.6/205 GT

24.07.2015

Peugeot 308 GT 2.0 BlueHDi

22.07.2015

Nissan Pulsar 1.5 dCi/110

14.07.2015

Ford Focus SW 1.5TDCI/120

10.07.2015

Mazda2 SKYACTIV 1.5 G-115 Revolution Top Soul Red Tekst sa video prilogom!

03.07.2015

Kia Rio 1.1 CRDi/75

30.06.2015

Mercedes-Benz V 250 BlueTEC AVANTGARDE Lang Tekst sa video prilogom!

15.06.2015

Peugeot 508 SW 2.0 BlueHdi/150

10.06.2015

Ford Mondeo 2.0 SW TDCi/180 Powershift Titanium

03.06.2015

Renault Twingo TCe/90 Dinamique vs. Smart Forfour Tekst sa video prilogom!

26.05.2015

Kia Pro_cee’d GT

20.05.2015

Opel Corsa 1.0 T/115 Cosmo Tekst sa video prilogom!

16.05.2015

Citroen C4 Grand Picasso 2.0 BlueHDi/150 KS Exclusive

07.05.2015

Toyota Auris 1.6 Valvematic Style Tekst sa video prilogom!

27.04.2015

BMW X6 xDrive 30d Tekst sa video prilogom!

20.04.2015

Hyundai i20 1.4 CRDI/90

30.03.2015

Smart ForTwo 1.0 Tekst sa video prilogom!

24.03.2015

BMW Active Tourer 218d Tekst sa video prilogom!

02.03.2015

Renault Clio 1.2 TCe/120 EDC Initiale Paris

26.02.2015

Volkswagen Passat 2.0 TDI BlueMotion Tekst sa video prilogom!

14.02.2015

Renault Twingo TCe/90 Dinamique Tekst sa video prilogom!

10.02.2015

Toyota Yaris 1.33 VVT-i Lounge Tekst sa video prilogom!

22.01.2015

Nissan Juke 1.2 DiG-T

12.01.2015

Fiat 500L Living 1.6 MultiJet/120

07.01.2015

Renault Megane Coupe 1.2 TCe 130 Energy GT Line

03.01.2015

Chevrolet Tahoe 5.3 V8 LS

30.12.2014

Toyota Aygo 1.0 x-play + x-touch Tekst sa video prilogom!

27.12.2014

Jeep Grand Cherokee 3,0 MultiJet Summit Tekst sa video prilogom!

12.12.2014

Renault Captur 1.5 dCi/90 EDC Helly Hansen

03.12.2014

Opel Astra Sedan 1.6 CDTi/136 Cosmo

28.11.2014

JEEP Cherokee 2.0 MJTD Tekst sa video prilogom!

18.11.2014

Mercedes GLA 220 CDI 4Matic AMG Line Tekst sa video prilogom!

13.11.2014

Kia Soul 1.6 CRDi/128

05.11.2014

Citroën C-Elysée 1.2 Vti Tekst sa video prilogom!

27.10.2014

Ford Fiesta 1.6 TDCi vs Renault Clio 1.5 dCi Tekst sa video prilogom!

22.10.2014

Renault Twingo 1.0 SCe/70 Expression

17.10.2014

Ford Tourneo Courier 1.0 EcoBooste/100KS

10.10.2014

Citroen C1 1.2VTi/82

25.09.2014

Opel Insignia Country Tourer 4x4

16.09.2014

Mercedes-Benz 220 CDI BlueTEC AMG Line Tekst sa video prilogom!

11.09.2014

Peugeot 308 1.6 BlueHDi

03.09.2014

Honda CRV 1.6 i-DTEC Comfort

25.08.2014

Jaguar XF Premium Luxury 2.2d Tekst sa video prilogom!

18.08.2014

Toyota Verso 1.6 D-4D Stella Tekst sa video prilogom!

13.08.2014

Citroen DS5 2.0 BlueHDi 180 automatic

05.08.2014

Opel Meriva 1.6 CDTI/136 Cosmo

29.07.2014

Isuzu D-Max 2.5 D Double Cab Premium Tekst sa video prilogom!

21.07.2014

Mazda 3 Sport 2.0i G165 / Mazda 3 Sport CD150

12.07.2014

Renault Megane CC 1.6 dCi/130

10.07.2014

Kia Cee’d 1.6 GDi / Kia Cee’d 1.6 CRDi

04.07.2014

BMW 220 d

27.06.2014

Mazda3 2.2 Skyactive-D

17.06.2014

Nissan Qashqai 1.5 dCi/110 Acenta Tekst sa video prilogom!

12.06.2014

BMW 518d

02.06.2014

Citroen C4 1.2 e-THP/130 Exclusive

21.05.2014

Toyota Auris Hybrid

14.05.2014

Dacia Duster 1.2 TCi/125 Prestige

08.05.2014

Mercedes-Benz ML 350 i BMW X5

03.05.2014

Ford Grand Tourneo Connect 1.6 TDCi/115

01.05.2014

Mazda 3

26.04.2014

Nissan Micra

21.04.2014

Seat Leon ST 1.6 TDi/105

18.04.2014

BMW X5 Xdrive 3.0 D

11.04.2014

Renault Megane 1.2 TCe GT Line 130 Energy

07.04.2014

Nissan NV-200 Evalia

31.03.2014

VW Golf vs Peugeot 308

26.03.2014

Opel Insignia Break Sport Tourer 2.0 CDTI/195 KS Cosmo

20.03.2014

Honda CR-V 2.0 i-VTEC Black Edition

18.03.2014

Toyota Corolla

15.03.2014

Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm/150

07.03.2014

Suzuki SX4 S-Cross

25.02.2014

Nissan Note 2 1.2/80 Acenta Connect

21.02.2014

Ford Fiesta 1.6 TDCi

19.02.2014

Peugeot 308 1.6 THP/156 Feline

14.02.2014

Toyota Auris Touring Sports 1.6 Valvematic Sol

12.02.2014

Fiat 500 Abarth 595 Turismo 1.4 T-Jet/160

10.02.2014

Opel Insignia 2.0 BiTurbo Tekst sa video prilogom!

06.02.2014

Nissan Qashqai 1.6 dCi

04.02.2014

Ford Fiesta 1.0 EcoBoost Titanium

31.01.2014

Honda Jazz 1,2 S i–VTEC Tekst sa video prilogom!

29.01.2014

Mazda6 2.0i Attraction

27.01.2014

Renault Grand Scenic 1,6 dCi Tekst sa video prilogom!

24.01.2014

Opel Cascada 2.0 CDTi Biturbo

21.01.2014

SsangYong Korando 2.0d 4x4 Style Tekst sa video prilogom!

16.01.2014

Mercedes-Benz E 300 BlueTEC HYBRID Tekst sa video prilogom!

14.01.2014

Nissan Micra 1.2 DIG-S Tekna

10.01.2014

Dacia Logan MCV 1.5 dCi/90

01.01.2014

Subaru Forester

25.12.2013

Fiat Panda 4x4

20.12.2013

Fiat 500L Trekking 1.6 MultiJet/105

12.12.2013

Mercedes-Benz ML 350 BlueTEC

09.12.2013

Hyundai ix35 2.0 CRDi GL Impression

06.12.2013

Nissan Juke Nismo

27.11.2013

Peugeot 208 GTi

20.11.2013

Kia pro_cee’d Tekst sa video prilogom!

08.11.2013

Dacia Dokker Tekst sa video prilogom!

05.11.2013

Peugeot 2008 Tekst sa video prilogom!

01.11.2013

Citroen C4 Picasso

30.10.2013

Mercedes-Benz CLA 45 AMG Tekst sa video prilogom!

25.10.2013

Opel Zafira Tourer 1.6 CDTI/136

16.10.2013

Honda Civic 1.8 Sport

15.10.2013

Mercedes E220 CDI

04.10.2013

Mazda 6

02.10.2013

Renault Captur Tekst sa video prilogom!

27.09.2013

Opel Mokka Tekst sa video prilogom!

21.09.2013

Renault Clio 4 RS 200 Cup

19.09.2013

Renault Scenic XMOD

04.09.2013

Volvo V40 Cross Country Tekst sa video prilogom!

21.08.2013

KIA cee’d Tekst sa video prilogom!

16.08.2013

Mercedes-Benz CLA Tekst sa video prilogom!

09.08.2013

Citroen DS3 Cabrio

07.08.2013

KIA Carens

24.07.2013

Subaru XV Tekst sa video prilogom!

05.07.2013

Renault Clio Grandtour

03.07.2013

Opel Adam

28.06.2013

Toyota RAV4, Honda CR-V, Hyundai Santa Fe Tekst sa video prilogom!

21.06.2013

Kia Ceed SW

19.06.2013

Renault Captur

12.06.2013

Citroen C4-Aircross

05.06.2013

Audi A3 - BMW serija 1 - Mercedes-Benz A klase Tekst sa video prilogom!

24.05.2013

Ford Fiesta

22.05.2013

Hyundai Santa Fe

17.05.2013

Citroen C- Elysée

08.05.2013

Škoda Citigo

26.04.2013

Dacia Logan 2 0.9/90 KS Laureate

24.04.2013

Mercedes-Benz ML 250 BlueTec Tekst sa video prilogom!

12.04.2013

Fiat 500L 1.3 Multijet Easy

10.04.2013

Honda CR-V Tekst sa video prilogom!

05.04.2013

Fiat 500 L

29.03.2013

Seat Mii

27.03.2013

Peugeot 301 Tekst sa video prilogom!

22.03.2013

Mercedes-Benz GL500

15.03.2013

Citroen C3 1.2 VTi Exclusive

13.03.2013

Hyundai i20 Tekst sa video prilogom!

06.03.2013

Opel Ampera

27.02.2013

Dacia Sandero 1.2 16V Story

13.02.2013

Dacia Sandero Stepway 1.5 dCi/90 Prestige

06.02.2013

Toyota Yaris Hybrid

01.02.2013

BMW X1 Tekst sa video prilogom!

25.01.2013

Dacia Dokker

23.01.2013

Renault Clio Tekst sa video prilogom!

18.01.2013

Audi A3

16.01.2013

Chevrolet Malibu 2.0 VCDi LTZ

11.01.2013

Renault Grand Scenic Tekst sa video prilogom!

28.12.2012

Volkswagen Golf VII

21.12.2012

Kia cee’d 1.6 CRDi/128 EX Maxx

19.12.2012

Alfa Romeo Giulietta

14.12.2012

Honda Civic Sedan

12.12.2012

Fiat Panda

07.12.2012

Citroen DS5 2.0 HDi/163 KS Sport Chic Automatic

28.11.2012

Mercedes A klasa i BMW Serija 1

16.11.2012

Ford Focus ST

31.10.2012

Renault Megane GT Line

23.10.2012

Opel Zafira Tourer 2.0 CDTi Cosmo Pack

17.10.2012

Toyota GT 86 Tekst sa video prilogom!

05.10.2012

Mazda CX-5

03.10.2012

Hyundai i30 Tekst sa video prilogom!

21.09.2012

Dacia Lodgy 1.5 dCi/110 Laureate

19.09.2012

Kia Rio Hatchback

03.09.2012

Renault Megan Coupe 1.2 TCe GT Line

29.08.2012

Peugeot 208

15.08.2012

Kia Rio 1.4 CRDi Sport

01.08.2012

Toyota Hilux

31.07.2012

Tata Nano

18.07.2012

Kia Rio Sport Sedan

13.07.2012

Toyota Prius

10.07.2012

Renault Grand Scenic

04.07.2012

Honda Civic

29.06.2012

Renault Twizy

20.06.2012

BMW 320d Tekst sa video prilogom!

15.06.2012

Kia Optima

06.06.2012

Mini Cooper S Coupe vs Renault Twingo Gordini

25.05.2012

Chevrolet Cruze 5 vrata 1.8/141 LTZ

23.05.2012

Opel Astra GTC Tekst sa video prilogom!

21.05.2012

Mercedes-Benz B klasa

11.05.2012

Renault Fluence ZE

09.05.2012

Toyota Avensis Tekst sa video prilogom!

04.05.2012

Opel Astra GTC

18.04.2012

Renault Twingo

04.04.2012

Fiat Punto Classic vs Dacia Sandero

30.03.2012

Ford Kuga vs Jeep Compass vs Toyota RAV4

26.03.2012

Ford Fiesta

21.03.2012

Citroen DS5

07.03.2012

Range Rover Evoque

24.02.2012

Nissan Leaf

22.02.2012

Mercedes-Benz ML

17.02.2012

Citroen C-Zero

08.02.2012

Toyota Yaris

31.01.2012

Volvo V60 D5 2.4/215 KS Ocean Race

25.01.2012

Renault Megane RS Trophy

20.01.2012

Ford Focus SW

11.01.2012

Hyundai i40

04.01.2012

Renault Koleos

28.12.2011

Hyundai Elantra

21.12.2011

Fiat Freemont 2.0 MJT/140 Urban

14.12.2011

KIA Rio

13.12.2011

Chevrolet Aveo 1.4/100 KS LTZ

30.11.2011

KIA Picanto

29.11.2011

Hyundai Veloster

18.11.2011

Peugeot 508 SW 1.6 e-HDi/112 KS Allure

16.11.2011

Renault Clio Gordini 1.5 dCi/105 KS

09.11.2011

Jeep Grand Cherokee

08.11.2011

Infiniti FX English version

03.11.2011

Ford Focus 1.6 SCTi/183 KS

26.10.2011

Opel Astra Sport Tourer vs Renault Megan Grandtour

12.10.2011

Nissan Micra English version

03.10.2011

Citroen DS4

28.09.2011

Subaru Impreza XV

14.09.2011

Suzuki Kizashi English version

01.09.2011

Ford Focus 1.6 TDCi/115 Titanium

30.08.2011

Mazda 5 1.6 MZ-CD/115 KS

17.08.2011

Mercedes C180 Coupe English version

15.08.2011

Renault Megane CC Floride 1.9/130KS

03.08.2011

Kia Picanto 1.0 Active

20.07.2011

Renault Scenic 1.6 dCi/130 KS Exception

13.07.2011

Hyundai ix35 vs KIA Sportage English version Tekst sa video prilogom!

08.07.2011

Peugeot 308 1.6 e-HDi

06.07.2011

Ford Grand C-Max

29.06.2011

Chevrolet Orlando

22.06.2011

Citroen DS4

15.06.2011

Alfa Romeo Giulietta 1750 TBi Quadrifoglio Verde

08.06.2011

Peugeot 508

01.06.2011

Hyundai ix20 English version

31.05.2011

Honda CR-V English version Tekst sa video prilogom!

27.05.2011

Nissan Juke

25.05.2011

Hyundai iX35 1.7 CRDi/115 KS 2WD Diamond

18.05.2011

Opel Corsa 1.7 CDTI/130KS OPC Line

11.05.2011

Audi A7 i Vlado Georgiev Tekst sa video prilogom!

10.05.2011

Mazda 3 1.6 MZ-CD Sport

04.05.2011

Automobili cene do 10.000 evra

02.05.2011

Renault Latitude 2.0dCi/150 Initiale

27.04.2011

Citroen DS3 Racing

20.04.2011

Citroen C5 2.2 HDi 204 KS Exclusive

13.04.2011

Volvo S60 English version Tekst sa video prilogom!

08.04.2011

Nissan Micra

06.04.2011

Dacia Sandero Stepway 1.5 dCi/90 KS

29.03.2011

KIA Sportage

16.03.2011

Lexus IS 200d

11.03.2011

Fiat 500 0.9 TwinAir

09.03.2011

Peugeot 5008

02.03.2011

VW Passat English version Tekst sa video prilogom!

26.02.2011

Volvo S60 D3/163 ks Summum automatik

23.02.2011

Mitsubishi ASX English version

18.02.2011

Citroen C4

16.02.2011

Chery Tengo English version

10.02.2011

Michelin zimski test

04.02.2011

Citroen C4 Picasso 1.6 HDi/112 Confort

02.02.2011

Renault Laguna 2.0 dCi/130 GT 4Control

26.01.2011

Suzuki Swift vs Suzuki Swift English version

25.01.2011

Mazda 6 2.2 MZR-CD/163 Combi GTA

19.01.2011

Seat Ibiza ST English version

14.01.2011

Opel Meriva 1.7 CDTi/100 ks Automatic

12.01.2011

Nissan Juke English version Tekst sa video prilogom!

06.01.2011

Ford C-Max

05.01.2011

Audi RS5 vs BMW M3 English version

03.01.2011

Subaru Outback

22.12.2010

VW MultivanGP

14.12.2010

BMW 730d Tekst sa video prilogom!

13.12.2010

Audi A1 vs MINI Cooper English version

10.12.2010

Hyundai i30 English version Tekst sa video prilogom!

09.12.2010

Ford Kuga 2.0 TDCi 4x2 Titanium

08.12.2010

KIA Sorento

03.12.2010

Peugeot 308 CC

01.12.2010

Dacia Duster vs Chery Tiggo English version

26.11.2010

Renault Megane 1.5 dCi/110 Estate EDC GT Line

24.11.2010

Renault Wind

17.11.2010

Nokian Z G2

11.11.2010

Alfa Giulietta 1.4 Tjet 120 Distinctive English version

11.11.2010

Fiat Doblo / Renault Kangoo

03.11.2010

Opel Astra 1.4 Turbo Sport

27.10.2010

VW Touareg English version Tekst sa video prilogom!

22.10.2010

Citroen DS3 / Peugeot RCZ / Renault Megane RS

12.10.2010

Citroen C4 2.0 HDi Excusive English version

09.10.2010

Peugeot 3008

06.10.2010

Honda CR-Z Tekst sa video prilogom!

05.10.2010

Renault Megane CC

29.09.2010

Mercedes E Cabriolet

28.09.2010

Kia Venga

22.09.2010

Renault Twingo RS Gordini

15.09.2010

Nissan GT-R

10.09.2010

Kia Venga 1.4 CRDi/90 i Citroen C3 Picasso 1.6 HDi/90

08.09.2010

Citroen DS3 1.6 HDi/110 Sport Chic

01.09.2010

Toyota RAV4

27.08.2010

Alfa Romeo MiTo

24.08.2010

Fiat Punto Classic LPG

20.08.2010

Kia C’eed SW

18.08.2010

Nokian Z G2

12.08.2010

Mazda 6

11.08.2010

Nissan 370Z

10.08.2010

Toyota Avensis

09.08.2010

Nissan Qashqai Tekst sa video prilogom!

05.08.2010

Peugeot RCZ

04.08.2010

Chery Ego Tekst sa video prilogom!

30.07.2010

Dacia Duster 1.5 dCi/110 4x4

28.07.2010

Chevrolet Spark 1.2 GPLi LS

21.07.2010

Renault Sport

20.07.2010

Toyota Auris

19.07.2010

Citroen C3 Tekst sa video prilogom!

16.07.2010

Volvo C30

14.07.2010

Jeep Cherokee

13.07.2010

Mazda MX-5

12.07.2010

KIA Soul

06.07.2010

Dacia Duster

30.06.2010

Hyundai ix35 Tekst sa video prilogom!

28.06.2010

BMW 530d Tekst sa video prilogom!

25.06.2010

Nissan Cube

23.06.2010

Audi S5 Coupe vs Audi S5 Cabrio

18.06.2010

KIA pro_cee’d

17.06.2010

Fiat Sedici 4x4 2.0 Multijet 135 ks

16.06.2010

Chevrolet Spark Tekst sa video prilogom!

15.06.2010

Opel Astra vs Renault Megane

09.06.2010

Audi Allroad

07.06.2010

Citroen Nemo

02.06.2010

FIAT 500 Abarth

01.06.2010

Volvo S80 2.4D/175 ks Summum

26.05.2010

Toyota iQ
III deo - Enterijer i oprema

24.05.2010

MTM Audi TT-RS

20.05.2010

Hyundai i20

19.05.2010

Renault Megan 2.0T RS Luxe

12.05.2010

Renault Fluence Tekst sa video prilogom!

29.04.2010

Peugeot 4007 2.2 HDi DCS6 Premium Pack

28.04.2010

Citroen C3 1.4/70 HDi Confort

21.04.2010

Chevrolet Cruze 2.0 VDCi/125 LS

14.04.2010

Mazda CX-7

08.04.2010

BMW X1 Tekst sa video prilogom!

03.04.2010

Nissan Note

31.03.2010

Opel Astra

30.03.2010

Fiat Punto Evo

24.03.2010

Peugeot 407 Coupe i Renault Laguna Coupe

17.03.2010

Alfa Romeo 159

10.03.2010

FIAT Punto Classic Dynamic LPG 1.2
1. deo - uvod

05.03.2010

Peugeot 5008

03.03.2010

Ford Ka 1.3 TDCi Titanium

24.02.2010

Toyota Land Cruiser 150 D-4D Tekst sa video prilogom!

22.02.2010

Opel Insignia Sports Tourer 2.0 CDTi/160 Cosmo Pack

17.02.2010

Mazda 3 i Kia Ceed

12.02.2010

Renault Scenic 1.5 dCi/110 Dinamique

10.02.2010

Renault Megane Grandtour Tekst sa video prilogom!

09.02.2010

Dacia Sandero Stepway 1.5 dCi Tekst sa video prilogom!

03.02.2010

BMW 320xd

01.02.2010

Audi A5 Sportback Tekst sa video prilogom!

29.01.2010

Honda Accord
4. deo - vozna dinamika
Tekst sa video prilogom!

28.01.2010

VW Golf GTD

22.01.2010

Hyundai i30 1,6 CRDi Tekst sa video prilogom!

20.01.2010

Mazda 3 1.6 MZ-CD Sport TX Navi

20.01.2010

Renault Fluence Tekst sa video prilogom!

11.01.2010

BMW Serija 5 GT Tekst sa video prilogom!

08.01.2010

Toyota IQ 1,0 VVT
2. deo - motor

31.12.2009

Ford Focus CC 2.0 TDCi Titanium

30.12.2009

Seat Exeo Tekst sa video prilogom!

29.12.2009

Dacia Sandero Stepway i Suzuki SX4

25.12.2009

Nissan Pixo

23.12.2009

Fiat 500C 1,2 Lounge

16.12.2009

Dodge Caliber SRT4 Tekst sa video prilogom!

14.12.2009

VW Golf GTI Tekst sa video prilogom!

11.12.2009

Opel Insignia

09.12.2009

Alfa Romeo MiTo

02.12.2009

Dodge Journey

27.11.2009

Mazda MX-5

25.11.2009

Citroen C5 V6 3.0 HDi/240 Exclusive

18.11.2009

Lexus RX vs BMW X5 vs Audi Q7

18.11.2009

Citroen C3 Picasso

11.11.2009

Volkswagen Polo

09.11.2009

VW Passat CC

05.11.2009

Mazda 6 SW

04.11.2009

Renault Clio GT 1.6/128

04.11.2009

Toyota iQ
1. deo - uvod

30.10.2009

Porsche 911 GT3

29.10.2009

Peugeot 3008

28.10.2009

Honda Jazz

23.10.2009

Lancia Delta

21.10.2009

Renault Megane Estate

14.10.2009

Alfa Romeo MiTo vs Mini Cooper S

13.10.2009

Honda Accord
3. deo - enterijer i oprema

09.10.2009

Hyundai Sonata

07.10.2009

Fiat Fiorino Qubo

07.10.2009

Toyota Urban Cruiser

06.10.2009

Porsche Panamera

05.10.2009

Saab 9-3 Cabriolet 2.0T Bio Power Aero

30.09.2009

Mercedes-Benz E klasa

25.09.2009

Mazda 3

24.09.2009

Dacia Sandero LPG

23.09.2009

Mini Clubman

22.09.2009

BMW Z4

17.09.2009

Chevrolet Cruze

16.09.2009

Peugeot 206+

09.09.2009

VW Scirocco

07.09.2009

Audi A5 Cabriolet

04.09.2009

Renault Koleos i Subaru Forester

26.08.2009

Audi TT RS

21.08.2009

Renault Thalia

19.08.2009

Toyota Avensis Wagon

17.08.2009

Peugeot 308 CC

12.08.2009

Hyundai Santa Fe

05.08.2009

Kia Soul

29.07.2009

Opel GT

20.07.2009

Seat Leon FR TDI

15.07.2009

Opel Astra GTC i Kia Procee'd

14.07.2009

Renault Grande Scenic 1.4 TCe Dinamique

08.07.2009

Citroen C1

01.07.2009

Carlsson Smart

26.06.2009

Kia Carnival 2.9 CRDi EX

24.06.2009

Nissan Qashqai +2

18.06.2009

Miloš Pavlović & Toyota iQ

17.06.2009

Renault Kangoo Be bop

17.06.2009

Ford Fiesta

12.06.2009

Hyundai i20 i Opel Corsa

11.06.2009

Subaru Impreza

10.06.2009

Renault Laguna Coupe

08.06.2009

Chevrolet Captiva

03.06.2009

Kia Pro_cee'd
4. deo - oprema

02.06.2009

Opel Agila

27.05.2009

Mercedes C180 Kompressor i C220 CDI

26.05.2009

Volvo XC60

20.05.2009

Hyundai iX55

19.05.2009

Ford Focus RS

18.05.2009

Mazda 6 1.8

13.05.2009

Škoda Superb

08.05.2009

Dacia Logan pick-up

06.05.2009

Toyota Avensis vs Honda Accord vs Mazda 6

04.05.2009

Dacia Sandero 1.5 dCi/85 Laureate

29.04.2009

Hyundai i30 CW

22.04.2009

Porsche Boxster S

17.04.2009

Citroen C6 2,2 HDi FAP/173 Exclusive

15.04.2009

Alfa Romeo MiTo

14.04.2009

Ford Ka

08.04.2009

Hyundai i10 vs Kia Picanto

03.04.2009

Mazda 2

01.04.2009

Mercedes-Benz GLK

27.03.2009

Honda Accord
1. deo - uvod

25.03.2009

Renault Megane 1.5 dCi Privilege

25.03.2009

Lexus IS

20.03.2009

Citroen C4

18.03.2009

VW Golf VI

16.03.2009

Renault Megane Coupe

11.03.2009

Jeep Wrangler vs Land Rover Defender

06.03.2009

Chevrolet Aveo GPL

04.03.2009

Maserati Quattroporte S

02.03.2009

Automobilske navigacije

26.02.2009

Mazda CX-7

25.02.2009

Volvo XC70

18.02.2009

Kia Procee'd
3. deo - servis i održavanje

13.02.2009

Renault Laguna Coupe

11.02.2009

Ford Fiesta

04.02.2009

Porsche Cayman S

03.02.2009

Peugeot Partner Tepee 1.6 HDi Outdoor

28.01.2009

Mercedes A160 CDI

22.01.2009

Citroen C5 Tourer 2.0 HDi Exclusive

21.01.2009

Ford Mondeo SW 2.2 TDCi i Peugeot 407 SW 2.2 HDi

14.01.2009

Ferrari California

09.01.2009

Shuanghuan sCEO 2,4 4WD

05.01.2009

Dacia Sandero 1,6 MPI

02.01.2009

Kolica za pijacu

31.12.2008

Audi Q5 2,0 TDI

30.12.2008

Renault Kangoo 1,5 dCi i Citroen Berlingo 1,6 HDi

24.12.2008

Suzuki Splash 1,2 GS
3. deo - servis i održavanje

23.12.2008

Michelin Pilot Alpin 3

22.12.2008

Subaru Forester

18.12.2008

Ford Kuga, Renault Koleos i Toyota RAV4

10.12.2008

Maserati GranTurismo S

08.12.2008

Lexus RX400h

05.12.2008

VW Passat CC

04.12.2008

Renault Twingo RS Cup

03.12.2008

Seat Ibiza 1,6 16v

02.12.2008

Kia Pro Cee'd 1,6 CRDi
2. deo - vožnja

24.11.2008

Daihatsu Cuore 1.0 i Citroen C1

19.11.2008

Peugeot 308 SW 1.6 VTi Sport

05.11.2008

Fiat 500, Hyundai i10 i Suzuki Splash

04.11.2008

Audi RS6, Audi Q7 V12 TDI

03.11.2008

Kia - fabrika Zilina u Slovačkoj

29.10.2008

Renault Twingo GT

27.10.2008

BMW X6 xDrive 35D

24.10.2008

Peugeot 4007 2,2 i Toyota RAV4 2,2 D-4D

08.10.2008

Porsche 911 Carrera 4S

03.10.2008

Ford Galaxy 2,0 TDCi Ghia

01.10.2008

Honda Accord 2,4 Executive

29.09.2008

Renault Laguna GT 2,0T

24.09.2008

Citroen C4 Picasso 1,6 HDi i Mazda 5 2,0 MRZ CD

17.09.2008

Kia Pro Cee'd 1,6 CRDi
1. deo - uvod

16.09.2008

Subaru Legacy 2,0 D SW Club

10.09.2008

Dacia Logan 1.5 dCi/70 Laureate

03.09.2008

Kia Pro Cee'd 2.0 CRDi Sport

27.08.2008

Isuzu D-Max Crew LS 3,0 td

26.08.2008

Peugeot 308 RCZ

21.08.2008

Renault Koleos 2.0 dCi/150 4X2 Dinamique

20.08.2008

Citroen 2CV TPV

09.08.2008

Suzuki Splash 1,2
1. deo - uvod

30.07.2008

BMW X5 3,0d i VW Touareg 3,0 V6 TDI

22.07.2008

Honda Legend 3,5 V6

14.07.2008

Subaru Impreza 2.5 WRX

10.07.2008

Nissan GT-R

07.07.2008

Citroen C5 2,7 V6 HDI Exclusive

04.07.2008

Subaru Justy 1.0 S

26.06.2008

Mazda 2 1,5 / 103KS Pack Sport

19.06.2008

Ford Focus 2,0 TDCi i Peugeot 308 2,0 HDi

12.06.2008

Opel Corsa OPC 1,6

09.06.2008

Volvo V70 2,4D Summum

05.06.2008

Mitsubishi Lancer Evolution

03.06.2008

Dacia Sandero

29.05.2008

Pneumatici

23.05.2008

Renault Grande Modus 1,5 dCi Expression 105 KS

22.05.2008

SsangYong Kyron 2,7 CDi

21.05.2008

VW Passat 2,0 TDI Highline

16.05.2008

Volvo V50 2.0D R-Designe

15.05.2008

Nissan Qashqai 1,5 dCi Acenta Pack

08.05.2008

Toyota Auris 1,6 VVT-i
3. deo - zaključak

05.05.2008

Kia Picanto 1,1 Active

01.05.2008

Kia Sorento 2.5 CRDi/170 EX Shilton

17.04.2008

Mazda 6 MZR 2,0

15.04.2008

Ford Mondeo SW 2,0 TDCi i Renault Laguna Estate 2,0 dCi

10.04.2008

Toyota Land Cruiser V8 D-4D Luxury

04.04.2008

Peugeot 207 SW 1.6 VTi Outdoor

27.03.2008

Opel Astra Sedan 1,6

25.03.2008

Kia Cee'd SW 1,6 CRDi

20.03.2008

Škoda Fabia 1,4 16v Elegance
2. deo - zaključak

18.03.2008

Renault Clio Estate 1,5 dCi / 85 Dinamique

13.03.2008

Peugeot 207 SW 1,6 HDI Trendy

06.03.2008

Mazda 2

05.03.2008

Audi A4 2,0 TDI

03.03.2008

Citroen C4 1.6 BioFlex

28.02.2008

Renault Laguna 2,0 dCi

27.02.2008

Volvo C30 T5 Summum 230KS

21.02.2008

Opel Antara 2,0 CDTI

15.02.2008

Dacia Logan MCV 1.5 dCi/85 Laureate 7 sedišta

14.02.2008

Peugeot 308 na putevima šampanjca

07.02.2008

Volkswagen Multivan 2,5 TDI

05.02.2008

Renault Laguna 3 1.5 dCi 110 Expression

31.01.2008

Peugeot 308 1,6 HDi

29.01.2008

Kia Cee'd 1,6 CRDi 115 Activa

24.01.2008

Toyota Auris 1,6 VVT-i
2. deo - motor, menjač i donji prostor

23.01.2008

Subaru Impreza 2,0 R Sport

17.01.2008

BMW 530xd

17.01.2008

Audi A3 2,0 TDI Ambition

14.01.2008

Daihatsu Materia 1,5 16v

10.01.2008

Hyundai i30 1.6 CRDi/115 ks Pack Confort

03.01.2008

Ford Transit 3,2 TDCi/200 KS i Transit Sportvan 2,2 TDCi/140

27.12.2007

Citroen C6 2,7 HDi i Citroen DS 21 "Ajkula"

24.12.2007

Ford Focus CC 2.0 TDCi Titanium

20.12.2007

Porsche 911 GT3

18.12.2007

Nissan Tiida 1,8 Tekna

14.12.2007

Renault Twingo 1.2 GT

13.12.2007

Fiat 500 1,3 MultiJet 16v Sport

12.12.2007

Mercedes CLS 320 CDI

07.12.2007

Ford Ranger 2.5 XLT Super Cab 4X4

06.12.2007

Seat Altea Freetrack 2,0 TDi

05.12.2007

Opel Corsa 1,7 CDTI Cosmo
3. deo - zaključak

04.12.2007

Volvo S80 3.2 AWD Summum

29.11.2007

Ferrari F430 Scuderia

23.11.2007

Pariski bicikli - Velib

22.11.2007

Kia Sportage 2,0 CRDi i Hyundai Tucson 2,0 CRDi 4WD Pack Luxe

15.11.2007

Citroen C-Crosser

08.11.2007

Toyota Auris 1,6

07.11.2007

Renault Kangoo 2

30.10.2007

VW Caddy Combi 1,9 TDI

26.10.2007

Ford S-Max 2.5 T Titanium

25.10.2007

Opel Corsa 1,7 CDTi Cosmo
2. deo - donji postroj i pogon

19.10.2007

Renault Megane RS 2.0 dCi/175 ks Luxe

18.10.2007

Peugeot 207 CC 1,6 HDi Griffe

11.10.2007

Honda Civic sedan 1,8 i-VTEC SE

10.10.2007

Volvo C70 D5 Summum

04.10.2007

Škoda Fabia 1,4 MPI Confort
1. deo - uvod

04.10.2007

Gumpert Apollo

26.09.2007

Fiat Bravo 1,9 MJ 16v 150KS

21.09.2007

Kia Carens 2,0 CRDi / Renault Grand Scenic 1,9 dCi

20.09.2007

Citroen C4 Grand Picasso 2,0 HDi Exclusive

13.09.2007

Dodge Nitro 2,8 CRD

12.09.2007

Ford Mondeo 2,0 TDCi Trend Plus

10.09.2007

Renault Twingo 1,5 dCi Initiale

06.09.2007

Hyundai i30 1,4 Comfort

04.09.2007

Opel Corsa 1,7 CDTi

29.08.2007

Peugeot 1007 1.6 HDi Spoty Pack

23.08.2007

Alfa Romeo 159 V6 3,2 JTS Q4

22.08.2007

Renault Modus 1.2 16v/100 ks Alyum

16.08.2007

Hyundai Sonata 2,0 CRDI Pack Luxe

09.08.2007

Toyota Corolla 1,6 VVT-i

07.08.2007

Mazda MX-5 1,8 Coupe-Roadster

02.08.2007

Ford C-Max

26.07.2007

Honda CR-V 2,2 CTDi

20.07.2007

Hyundai Tucson 2.0 CRDi 4WD Pack Luxe

19.07.2007

Hyundai Grandeur 2,2 CRDI

13.07.2007

Mercedes C280

11.07.2007

Stabilna situacija

09.07.2007

Mini Cooper S

03.07.2007

Peugeot 407 V6 2.7 HDi Feline

27.06.2007

Citroen Jumpy 2,0 HDI Combi Confort / 9 sedišta

20.06.2007

Subaru Outback 3,0R

13.06.2007

Toyota Hilux 3,0 D-4D i Mutsubishi L200 2,5 DI-D

08.06.2007

Volvo V50 1,8 Flexifuel E85 Summum

06.06.2007

Ford S-Max 1,8 TDCi/125 KS Trend

30.05.2007

Isuzu D-Max Crew Cab LS 3,0

25.05.2007

Dacia Logan MCV 1,6 16v / 7 sedišta

23.05.2007

Peugeot 207 1,6 THP/150 KS

16.05.2007

Toyota Auris 1,4 D-4D

11.05.2007

Audi TT 3,2 Quattro

04.05.2007

Subaru B9 Tribeca 3,0R

02.05.2007

Suzuki Swift 1,3 GS

28.04.2007

Daihatsu Trevis 1,0

25.04.2007

SsangYong Rexton II Prestige Plus 2,7 XVT

24.04.2007

Jeep Wrangler i Jeep Willys

19.04.2007

Hyundai Coupe 2,0 Pack Luxe

18.04.2007

Škoda Fabia II 1,4

16.04.2007

Renault Clio 2,0 16v Dynamique

11.04.2007

Nova Fabia

07.04.2007

Peugeot 307 1,6

04.04.2007

Toyota Avensis 2,0 D-4D Luna

03.04.2007

VW Jetta 2,0 TDI Confortline

02.04.2007

Toyota Yaris 1,3
3. deo - zaključak

30.03.2007

Škoda Roomster 1,4 TDI

26.03.2007

Mazda 6 2,0 MZR-CD Elegance

21.03.2007

Jeep Trailhawk Concept

13.03.2007

Renault Megane Coupe GT 2,0 dCi / Volvo C30 2,0 D

07.03.2007

Citroen Picasso 1,6 HDi BMP6 Pack Ambiance

28.02.2007

Mazda 5 2,0 MRZ-CD 110 KS Elegance

21.02.2007

Opel Vectra GTS 2,0 Turbo
2. deo - motor

16.02.2007

Nissan Micra C+C 1,6 automatik

14.02.2007

Ford Transit Van 330 SWB

13.02.2007

Volvo S40 D Summum

07.02.2007

Renault Clio RS 2,0

31.01.2007

Jeep Compass 2,3 i Suzuki Grand Vitara 2,0

25.01.2007

Fiatom Grande Punto 1,2 Dynamic na putevima Andaluzije

24.01.2007

Toyota Yaris 1,3 VVT-i Sol
2. deo - motor i ponašanje u vožnji

20.01.2007

Citroen C4 Picasso sa 5 sedišta

09.01.2007

Dacia Logan 1.6 16V/105 KS

03.01.2007

Mazda 3 2,3 MPS

02.01.2007

Mali automobili

28.12.2006

Opel Vectra GTS 2,0 Turbo
1. deo - uvod

25.12.2006

Mazda 3 1.6 MZ-CD Perfomance

13.12.2006

Citroen C4 1.6 HDi BMP6 Exclusive

29.11.2006

Porsche Cayenne S 4,5 V8

23.11.2006

Toyota Yaris 1,3 VVT-i

21.11.2006

Jeep Grand Cherokee 3,0 CRDI i Range Rover Sport TD

20.11.2006

Nissan Note 1,5 dCi/86 KS Acenta

15.11.2006

Ford S-Max 2,0 TDCi Titanium

01.11.2006

Renault Laguna Estate 2,0 dCi i Peugeot 407 SW 2,2 HDi

25.10.2006

Chevrolet Lacetti
3. deo - zaključak

24.10.2006

Range Rover Sport TD V6 HSE

19.10.2006

Super test polovnjaka:
Renault Megane sedan 1.5 dCi/100 KS

18.10.2006

Peugeot 207 1,6

17.10.2006

Ford Focus ST

12.10.2006

Renault Megane CC 2.0 dCi/150 KS Sport

12.10.2006

Toyota Avensis Wagon 2,2 D-4D
3. deo - servis

09.10.2006

Daihatsu Copen 1,3 VVT

27.09.2006

Renault Megane 2,0 dCi

26.09.2006

Chevrolet Lacetti 1,4 SE
2. deo - enterijer

25.09.2006

Hyundai Santa Fe

22.09.2006

Citroen C-Metisse

20.09.2006

Dodge Caliber 2,0 CRD SXT

14.09.2006

Citroen C5 2.2 HDi 173 KS FAP Exclusive

13.09.2006

Daihatsu Cuore 1.0 X

06.09.2006

Renault Espace 2,0 dCi FAP i Peugeot 807 2,2 HDi FAP

16.08.2006

Ford Focus Wagon 1,6
3. deo - zaključak

07.08.2006

Citroen C6 V6 2,7 HDi FAP Exclusive Pack Lounge

02.08.2006

Dacia Logan 1,5 dCi

31.07.2006

Peugeot 207 1.6 HDi 90 KS Sport

19.07.2006

Peugeot 207 1,6 16V i Renault Clio 1,6 16V

12.07.2006

Daihatsu Terios 1,5 Sport

05.07.2006

Ford Fiesta ST 2,0

04.07.2006

Chevrolet Lacetti 1,4 SE
1. deo - uvod

29.06.2006

Renault Modus 1.5 dCi/105 KS Confort

28.06.2006

Honda Civic 2,2 i-CDTi

27.06.2006

Ford Fiesta S 1.6 TDCi

21.06.2006

Seat Ibiza 1,4

20.06.2006

VW Jetta 1,9 TDI i Renault Megane Sedan 1,5 dCi

19.06.2006

Škoda Octavia 2.0 RS

14.06.2006

Toyota Avensis Wagon 2,2 D-4D
2. deo - enterijer

13.06.2006

Renault Grande Scenic 2.0 dCi 150 KS Luxe Dinamique

07.06.2006

Opel Zafira 1,9 CDTI OPC Line

06.06.2006

Ford Focus 1,6 Wagon
2. deo - enterijer

05.06.2006

Citroen C2 1.4 16V Stop&Start

31.05.2006

Hyundai Accent 1,5 CRDi

30.05.2006

Renault Clio 1.4 16V Luxe Privilege

22.05.2006

CITROEN PICASSO 1.6 HDi/92 KS Pack

10.05.2006

Renault Megane 2,0 RS Luxe i Ford Focus ST 2,5T

09.05.2006

Jeep Grand Cherokee 3,0 CRD Limited
2. deo - pogon i održavanje

08.05.2006

Peugeot 1007 1.6e 2-Tronic Sporty Pack

03.05.2006

Toyota RAV4 2,2 D-4D Executive

02.05.2006

Ford Fiesta 1.6 TDCi Ghia

26.04.2006

Uporedni test:
Citroen Berlingo 1.6 HDi/75 i Renault Kangoo 1.5 dCi/70

19.04.2006

VW GOLF V 1,9 TDI 4Motion

18.04.2006

Dacia Logan 1.5 dCi Laureate Pack

12.04.2006

Toyota Avensis Wagon 2,2 D-4D

07.04.2006

Toyota Yaris 1,3 Sol

06.04.2006

Peugeot 407 1.8i 16V 125 KS Confort

05.04.2006

Peugeot 407 Coupe 2,7 V6 HDi Sport Pack

31.03.2006

Renault Vel Satis 2.2 dCi Privilege

29.03.2006

Francuska posla

22.03.2006

Renault Megane 1,5 dCi
5. deo - zaključak

17.03.2006

Savremeni dizeli i loše gorivo

15.03.2006

Renault Megane 2,0 dCi

14.03.2006

Peugeot 407 Coupe 3.0 V6 Pack

08.03.2006

VW Polo 1,9 TDI Carat

07.03.2006

Ford Focus C-MAX 1.6 TDCi/90 KS

01.03.2006

Suzuki Swift 1,3

28.02.2006

Uporedni test:
Citroen C4 1.6 HDi i Ford Focus 1.6 TDCi

23.02.2006

Fiat Grande Punto 1,4 8V Dynamic

21.02.2006

SEAT LEON 2.0 TDI Stylance

15.02.2006

Toyota Hilux 2,5 D-4D i Isuzu D-Max 3,0 TD

09.02.2006

VW Fox 1.4 TDi 70 Pack Confort

08.02.2006

Peugeot 1007 1,4

07.02.2006

Renault Megane 1,5 dCi
4. deo - vozne osobine

02.02.2006

Ford Fusion Plus 1.6 TDCi

01.02.2006

Citroen C3 1,6 HDi i Renault Clio 1,5 dCi

26.01.2006

Renault Laguna Estate 2.0 dCi Initiale

26.01.2006

Mercedes Benz B 200 Turbo

24.01.2006

Peugeot 307 2.0 16V/180 KS Feline

19.01.2006

Škoda Octavia Combi 4x4 1,9 TDi

16.01.2006

Renault Megane 1,5 dCi
3. deo - enterijer

04.01.2006

Nissan Xterra

03.01.2006

Peugeot 307 CC 2,0 HDi Pack Sport

29.12.2005

Citroen C-SportLounge

27.12.2005

Peugeot 107 1,4 HDi Trendy

16.12.2005

Toyota Aygo 1,0

09.12.2005

Nissan Micra 1,2

05.12.2005

VW Passat 1,9 TDi Confort

02.12.2005

Citroen C1 1,4 HDi Pack

29.11.2005

Seat Leon 2,0 TDI

24.11.2005

BMW M6

21.11.2005

Ford Focus SW 1,6 TDCi Ghia

11.11.2005

VW Fox 1,2 Confort

10.11.2005

Renault Megane 1,5 dCi
2. deo - karoserija

04.11.2005

Citroen C5 Break 2,0 HDi i Renault Laguna Estate 2,2 dCi

28.10.2005

BMW 750 Li

27.10.2005

Peugeot 407 SW 2,0 HDi

20.10.2005

Jeep Grand Cherokee 3,0 CRD Limited

18.10.2005

Dacia Logan 1,4 MPI

10.10.2005

Hyundai Tucson 2,0 CRDi

07.10.2005

Citroen C4 1,4 16V Coupe VTR

04.10.2005

Chevrolet Spark 0,8

29.09.2005

Toyota Corolla 1,4 D-4D

26.09.2005

Honda Jazz 1,4

26.09.2005

Nissan Pathfinder 2,5 dCi

23.09.2005

Ford Fiesta 2,0 ST

20.09.2005

Honda Civic 1,6 16V

06.09.2005

Tigar Prima

31.08.2005

Daihatsu Sirion 1,3 X

30.08.2005

Seat Altea 1,6 Stylance

26.08.2005

Renault Megane 1,5 dCi

26.08.2005

Audi A4 2,0 TDI

25.08.2005

Renault Scenic 1,6 16V GPL

24.08.2005

Peugeot 107 1,0 Trendy

23.08.2005

Kia Cerato 1,5 CRDI

09.08.2005

Renault Trafic Generation 2,5 dCi Privilege

01.08.2005

VW Golf Plus 1,9 TDI Comfort

26.07.2005

Jeep Grand Cherokee 5,7 HEMI

19.07.2005

Ford Fiesta 1,6 TDCi Ghia

05.07.2005

Toyota Yaris 1,3 VVT-i Rhythm'n'Blues

30.06.2005

Nissan X-Trail

27.06.2005

Honda Jazz 1,4 i Mitsubishi Colt 1,3

23.06.2005

Renault Laguna 2,0 GT

23.06.2005

Peugeot 1007 Vitamine

20.06.2005

Citroen C3 Pluriel 1,4 HDi

10.06.2005

Peugeot 607 2,7 V6 HDi Signature

06.06.2005

Isuzu D-MAX 3,0 TD Crew Cab

27.05.2005

BMW 320i i 320d

25.05.2005

VW Golf V GTI

20.05.2005

Seat Toledo 1,9 TDI Reference

13.05.2005

Citroen C3 1,4 16V Sensodrive Stop/Start

06.05.2005

3000 km sa Renault Espace 2,2 dCi Aluminium

26.04.2005

Škoda Octavia Combi 1,9 TDi

22.04.2005

Honda Jazz 1,4

21.04.2005

Audi A6 3,0 TDI Quattro

29.03.2005

Citroen Xsara Picasso 1,6 HDi 16V

25.03.2005

Ford Mondeo 2,2 TDCi Clipper Titanium

22.03.2005

Peugeot 307 1,6 HDi i Renault Megane 1,5 dCi

18.03.2005

BMW X3 3,0d

15.03.2005

Citroen C4 1,6 HDi 92 KS Pack

11.03.2005

VW Caddy Life 1,9 TDi

02.03.2005

Peugeot 307 SW 2,0 HDi i Ford Focus C-Max 2,0 TDCi

28.02.2005

Seat Altea 2,0 TDi

23.02.2005

Toyota Prius 1,5

17.02.2005

Honda Jazz 1,4

14.02.2005

Mitsubishi Colt 1,3

11.02.2005

Peugeot 407 2,2

07.02.2005

Seat Ibiza Cupra 1,9 TDi / 160 KS

02.02.2005

VW Golf 1,9 TDi / 90 KS Confort

31.01.2005

Nissan Micra 1,2

25.01.2005

Citroen Xsara Picasso 1,6 HDi 16V

24.01.2005

Citroen C5 1,6 16V i 1,6 HDi

20.01.2005

Dacia Logan 1,6 MPI

15.01.2005

Renault Modus 1,4 16V Luxe Privilege

10.01.2005

Ford Focus 1,6 Ti-VCT Titanium

05.01.2005

Mercedes G55 AMG

31.12.2004

Toyota Land Cruiser 3,0 D-4D

29.12.2004

Škoda Octavia 2,0 TDi Ambiente

22.12.2004

Mitsubishi Outlander, Nissan X-Trail i Toyota RAV4

22.12.2004

Honda Jazz 1,4

22.12.2004

Citroen Xsara Picasso 1,6 HDI 16V 110 KS

23.11.2004

Honda Jazz 1,4

22.10.2004

Citroen Xsara Picasso 1,6 HDi 16V 110 KS

21.09.2004

Chrysler 300C

15.11.2004

Opel Corsa 1,3 CDTi

30.11.2004

BMW 645 Ci

16.10.2004

Peugeot 407 SW 1,6 HDi

21.10.2004

Fiat Idea 1,4

24.10.2004

Toyota Corolla 2,0 D-4D

28.10.2004

Peugeot 307 CC 2,0 16V

31.10.2004

Porsche Carrera 911 S

3.11.2004

Mitsubishi Outlander 2,0

8.11.2004

Aston Martin DB9

11.11.2004

Fiat Panda 1,2

12.09.2004

Citroen C3 X-TR 1,4 HDi 92 KS

15.09.2004

VW Polo 1,9 SDi

22.09.2004

Hyundai Tucson

25.09.2004

Peugeot 206 1,4 HDI

1.10.2004

RENAULT Megane 2,0 RS

10.08.2004

MERCEDES-BENZ C180 Kompressor

14.08.2004

HONDA FR-V

19.08.2004

FORD Fusion+

24.08.2004

ŠKODA Octavia 1,9 TDI

29.08.2004

BMW 760 Li

2.09.2004

CITROEN Xsara Picasso 1,6 HDi 16V Exclusive

8.07.2004

HONDA Civic Sedan 1,6 ES AT

12.07.2004

RENAULT Grand Scenic 1,5 dCi/100 KS Luxe Privilege

17.07.2004

SEAT Cordoba 1,9 TDi Sport

22.07.2004

TOYOTA Corolla Verso 2,0 D-4D

27.07.2004

MERCEDES-BENZ SLK 200 Kompressor

3.06.2004

LOTUS Elise 111R

10.06.2004

TOYOTA Corolla Wagon 1,6

18.06.2004

AUDI A3 2,0 TDi

13.05.2004

CITROEN C2 1,1

27.05.2004

FORD Focus C-Max 1,8 Trend

4.04.2004

TOYOTA Avensis D-CAT

9.04.2004

RENAULT Kangoo 4x4 1,9 dCi Privilege

14.04.2004

MAZDA 3 Sport

19.04.2004

FIAT Idea 1,3 JTD

24.04.2004

SEAT Leon 1,9 TDI

3.05.2004

BMW X3 3,0i

3.03.2004

RENAULT Clio Sport

8.03.2004

MERCEDES E320 4MATIC Avantgarde

13.03.2004

HONDA CR-V

17.03.2004

TOYOTA RAV4 2,0 D-4D Executive

22.03.2004

ŠKODA Fabia RS 1,9 TDi 130

27.03.2004

CHRYSLER PT Cruiser Cabrio

31.03.2004

LAMBORGHINI Gallardo

2.02.2004

VOLVO S60 2,4 D Summum

9.02.2004

SAAB 9-5 Wagon

16.02.2004

RENAULT Laguna 1,6 16V GPL Expression

23.02.2004

OPEL Vectra Caravan 3,0 CDTI

5.01.2004

HONDA Accord 2,4 Executive

11.01.2004

MITSUBISHI Lancer

19.01.2004

VW Beetle Cabrio

26.01.2004

MAZDA 3 1,6i

2.12.2003

VW Touran 1,9 TDi Comfort

9.12.2003

RENAULT Megane Coupe Cabrio 2,0

16.12.2003

SUZUKI Ignis 1,5

23.12.2003

PEUGEOT Partner 1,9 D

30.12.2003

CHEVROLET Corvette V8 5,7

1.11.2003

RENAULT Megane Grand Tour i Megane Sedan

5.11.2003

ROLLS-ROYCE Phantom

12.11.2003

CHRYSLER Sebring 2,7 LE

19.11.2003

FORD Tourneo Connect 1,8 TDCi

26.11.2003

FIAT Panda

4.10.2003

LEXUS RX 300

7.10.2003

SMART Roadster Coupe

11.10.2003

MERCEDES SL 55 AMG

14.10.2003

RENAULT Trafic 2,5 dCi 16V Passenger

18.10.2003

FORD Fusion 1,4 TDCi

21.10.2003

MINI One D

27.10.2003

FORD Focus C-Max

28.08.2003

CITROEN Pluriel 1,4i

2.09.2003

OPEL Meriva 1,6

6.09.2003

DAIHATSU Copen

12.09.2003

FIAT Stilo 1,8

16.09.2003

NISSAN 350 Z

19.09.2003

CHRYSLER Crossfire

27.07.2003

RENAULT Scenic II

31.07.2003

OPEL Signum 3,2 V6

4.08.2003

MERCEDES Vito i Viano

8.08.2003

DAEWOO Nubira II

12.08.2003

FIAT Doblo Cargo 1,9 DS High Roof

17.08.2003

PEUGEOT 807 3,0 V6 SV Pullman

22.08.2003

BMW Z4 3,0i SMG

27.06.2003

ALFA ROMEO 156 2,4 JTD

4.07.2003

HYUNDAI Getz 1,4

13.07.2003

ŠKODA Octavia Combi 1,8T RS Pack Sport

20.07.2003

FORD Streetka

26.05.2003

RENAULT Megane Coupe 1,5 dCi

1.06.2003

SEAT Alhambra 1,9 TDI

7.06.2003

TOYOTA Corolla Verso 1,6

11.06.2003

PEUGEOT 307 Break 1,6 16V XT

16.06.2003

AUDI A3

20.06.2003

OPEL Meriva

25.04.2003

LANCIA Thesis 2,4

30.04.2003

HYUNDAI Terracan 2,9 CRDI

6.05.2003

SEAT Cordoba 1,9 SDI Stella

13.05.2003

PEUGEOT Partner Ushuaia Grand Raid 1,6 16V

18.05.2003

TOYOTA Avensis Wagon 1,8 VVT-i

25.03.2003

FORD Fiesta Coupe 1,6 Trend

2.04.2003

SSANGYONG Rexton

14.04.2003

MITSUBISHI Pajero 3,2 DI-D

1.03.2003

CITROEN C8 2,2 16V HDi

11.03.2003

FORD Focus ST 170

5.02.2003

RENAULT Espace 1,9 dCi Authentique

14.02.2003

FORD Mondeo ST220

11.01.2003

TOYOTA Land Cruiser 3,0 D4-D

17.01.2003

SAAB 9-3 2,0t

21.01.2003

CITROEN Berlingo

26.01.2003

ALFA ROMEO 147 GTA

10.12.2002

RENAULT Kangoo 1,5 dCi 80 KS

21.12.2002

SUBARU Forester 2,0X AWD

26.12.2002

ŠKODA Superb 1,9 TDi Classic

4.01.2003

NISSAN 350 Z

12.11.2002

RENAULT Megane II

20.11.2002

HONDA Accord

3.12.2002

MAZDA 6 Sport

11.10.2002

FORD Fiesta 1,4 TDCi

18.10.2002

FERRARI Enzo Ferrari

25.10.2002

DAEWOO Kalos

31.10.2002

AUDI RS6 Avant

4.11.2002

MERCEDES SL 500

26.09.2002

PEUGEOT 307 SW 2,0 HDi

6.10.2002

KIA Sorento

29.08.2002

OPEL Vectra GTS

29.08.2002

VW Polo 1,2 6V

3.09.2002

don
19.6.2017 02:48
11
11

Kao da Honda sa novim civicom želi jednim udarcem da pokrije i civic i Accord za evropsko tržište. Primjetna je razlika ( u unutrašnjosti)u odnosu na prošli model, te je ista jako dobro došla.Šta je sa ponudom dizela?

Goran_Goran
19.6.2017 08:32
16
8

Samo za poželeti je novi Civic uprkos malim manama kao što je potrošnja i sportski "komfor". Cena? Honda nikada nije bila jeftina roba

Nikola79
19.6.2017 08:35
14
9

Vrhunska test produkcija. Foto/ video/tekst/priča! Sve je više praznih mesta između vrelih guma i konkurencije kao i između Honde cIvic i recimo Megane

LAcity®
19.6.2017 08:59
32
6

Honda je izgubila 2 modela u Evropi Legend i Accord. Ali se zato CR-V drži dosta dobro.
Potez da se 1 vozilom nadoknade 2 klase ISTORIJA je pokazala kao samoubistvo. Imamo mnogo primera za to, a jedan od njih je 407 i 607 zamenjeni sa 508. Nije se prodao u brojkama koliko 407 i 607 zajedno, niti će. Prvo jer je poskupeo previše za D klasu, a ostao nedovoljno spektakularan za E klasu. U stvari šta je merilo klase, međuosovinski raspon, platforma ili dimenzije? Taj recept je uspeo Škodi sa Superbom, dimenzijama je E klasa, a pripada D klasi, ali cenom nije otišao u E klasu. Tako i Civic, poskupeo je nekih 5.000€ u odnosu na odlazeći, mogli su makar da hečbek pojeftine malo, a sedan približe ceni Accorda.
Što se izgleda tiče, bolje da ćutim, a što se enterijera tiče, hvala Bogu sada imamo i lep i kvalitetan enterijer. Stvarno mi se ovog puta svidja Civic unutra.
Po meni, a ko mene pita Civic ne bi smeo da ide preko 17.500€ za osnovnu opremu.
Ono što bih dodao je i to da je Piroški bio objektivan. Ovoga puta na njegovo izlaganje imam 1 primedbu, kome treba Type-R verzija? Ionako su nam ograničenja na putu za trotinete. U Lazarevcu je uvedeno 39 kamera, a očekuje se još najmanje 20. Kako je krenulo, svi ćemo u Lazarevcu kupovati automobile sa cylinder on demand motorima. Do izlaska na ibarsku, moćićemo na 1 cilindru da vozimo, smešno, ali istinito

Pop
19.6.2017 09:06
15
2

Turbo rupa je nagli gubitak snage na nizim obrtajima, kada se punjenje turbine smanji zbog nedovoljnog pritiska izduvnih gasova, odnosno pri ubrzanju turbina jos ne pocinje da puni. Na tom rezimu motor izuzestno slabo vuce, a onda naglo dobije snagu kad turbina proradi.

boki
19.6.2017 09:45
21
8

Steta. Dobar auto, ali izdivljali su sa cenama. Usput, kvalitet plastike je los, sve deluje jeftino. I na pogled i na dodir.

Devenir
19.6.2017 12:03
17
6

@ LAcity
Sta ti se to svidja u Civicu? Sad je plasticna imitacija koze koju je Pezo imao na modelu 307. I jos gore je sto je u Civicu 4 boje jedne iste plastike. Ergonomija je za patuljke. Mnogo si u pravu za Reno, ali o Hondi nemas pojma.
Bar ih ja vidjam mnogo vise nego ti. Truli blatobrani i sajte.

Davor
19.6.2017 14:14
11
6

Ovo je prvi realan test novog Civica. Mnogi sajtovi u Hrvatskoj samo prepisuju fabricke podatke i tvrde recimo "skladan dizajn", "visok komfor sjedista" itd,itd
Isto tvrdim da Civic ima manje prostora naprijed nego prethodnik, skuplji je od konkurencije, itd itd

Zoran
19.6.2017 16:31
3
3

Davore, Civic x i ix su skoro pa identicni po prostoru za vozaca. Ne znam gde su tih 20cm razlike...

lazar bojanic
19.6.2017 17:03
32
5

ja vozim jednu ovakvu slicnu skoro vec 4.100 milja i oko 6 meseci.

Moja je sedan (omiljeni oblik ovde u USA) , nije turbo nego 2.0 atmo L4 sa direktnim ubrizgavanjem sa CVT prenosom i EX opremom, nesto nizim paketom od ove testirane cca 21600$ na putu ...turbo je dodatnih 700$ a nisam ga uzeo jer ovde jos sira javnost nije upoznata sa tim motorom pa su me savetovali da ako budem moramo da je brzo prodajem ipak je bolje icu na atmo motor ... kada bih doplatio svu tu opremu koji ima i testirani model to bi bilo ovde oko 25.000$ cisto za poredjenje . Model Si sa 200KS i nesto sportskijim izgledom je 24.000$ sto je po meni prava mera u svakom pogledu ...Type R je 34.000# ali to je potpuno preterivanje , verujte mi

Pre svega CVT nije nikakav los menjac za izbegavanje ! Hondina izvedba je kazu upuceni i iskusni najbolja do sada gledajuci sve proizvodjace a ja samo mogu da dodam da je normalnu i ponekad ofanzivnu voznju koju ja svakodnevno primenjujem sasvim OK
Svakako on ima i S sportski mod u kome su reakcije dramaticno krace ali manuelni je ipak kralj performansi ...

Vidim da se Pira malo podmaladio vozeci ovu makinu i da mu je samo malo trkackog zvuka nedostajalo za potpun ugodjaj ..

Da li je stvarno niska ?
Jeste , poprilicno neprijatno za 50+ (ja sam 50- na svu srecu) ali kad se izvezba ide nekako
Zbog toga svakako nije neudobna i celokupan utisak je one audijvske sportske udobnosti ...nije da pliva ali lepo odradjuje sve sto naleti ispod tockova
U krivinama je poprilicno mirna i slabo se naginje a niska pozicija vam uliva poverenje .

Velika potrosnja , mali rezervoar ?
Pa ne znam sta da kazem ... moja je trenutno na 30 mpg ili oko 8l/100Km ciste gradske voznje ala NBG umereno do umereno forsiranog karaktera , cisto u borbi za prestrojavanje
Kako kazu ovde ljudi 2.0 trosi malo vise od 1.5 turbo onda ne vidim da je tu neka potrosnja velika ...meni to deluje sasvim OK. Pre ovoga sam vozio Mazdu g120 koja je uproseku trosila 7.1l/100Km i imala isto tako "mali" rezervoar i ni VG se nisu bunile zbog toga ???
J a sa svojim stilom zivota ovde svracam na pumpu jednom u 10 dana a i tada mi ne svetli rezerva nego jos imam oko 1/4 ...

Prostor unutra je veci nego u Djuliji , mereno metodom sednem napred ja (184/110Kg) i sedne iza mene moj drugar (195cm/120Kg) ...u Civicu se namestimo u Alfi nikako pa sad vi vidite ...u stvari bi se moglo reci da je prostor unutra iznenadjujuce velik... sigurno je komotnija od Mazde 3 , Fokusa, Astre itd.
O prtljazniku ne vredi trositi reci , ogroman u slucaju hatch-a a kod limuzine solidan i nezgodnog oblika ...ali je limuzina meni mnoooogo lepsa i posto sam sam ovde nije mi ni potreban nesto velik gepek ...inace ako zatreba da se nasto prenese bas veliko , moguce je iznajmiti truck za 19$/sat tako da ne moram godinama da vozim ruzniji auto zbog par momenata u zivotu...

Jeftina plastika ...
Unutrasnjost nije svakako u klasi nekih daleko pretencioznijih modela kao sto je A3 ili Q30 ali je sasvim pristojna i u skladu sa pozitivnim trendovima ...instrument tabla je od meke plastike , vrata i konzola takodje . Mene naervira onaj tekstil na oblogama vrata koji je stalno beo od znoja jer je ovde jako toplo i cim malo izadjete napolje ruke vam se oznoje i onda njima dodirujete vratne obloge pa ostanu bele fleke ...tek u najskupljim paketima TOURING dobijete svuda kozu koja izgleda jako lepo i otmeno (moze se dobiti i kombo u dve boje ) Ono sto je sigurno nista ne cvrci i pucketa i ne bode oci

Ergonomija je jedna od najboljih u klasi i sire ...
Kad se namestis u sedistu bukvalno sve je na dohvat ruke i nema potrebe da se pomeraju ledja napred da bi se dohvatio tablet ili neki drugi prekidac , sto me je nerviralo kod Mazde 3. Tablet nosi i klimatizacijske kontrole i cesto se nesto cacka po njemu ali je to sve lako i brzo . Sam meni je malo konfuzan ali se covek navikne i onda nema problema , tj sve radi pouzdano . Nije mi se resetovao do sada ni jednom i svi vidovi komunikacije rade jako dobro ...Viber , Skype sve radi i preko zice i preko bluetootha , dok sam kod mazde imao raznih problemcica

Takodje , Pira je komentarisao zvuk...
Pa zvuka nema , auto je poprilicno tih i osim malog povecanja buke tokom naglih ubrzanja voznja tece kao po loju , ugladjeno i gospodski ...rupa ovde nema ali su putevi od betonskih ploca jer je pretoplo pa si se asfalt istopio ...spojevi su malo problematicni pa se cuju ali se cuju i u 2x skupljim vozilima tako da tu nema pomoci.
Na mnogim mestima se vidi izolacija , vide se dupli / trostruki kederi , vidi se i po tezini da je teza od Mazde 3 za nesto manje od 100Kg ...Mazda 3 je ovde glavni takmac , barem po stampi (C&D) i naglasava se da Honda znatno tisa i da manje gubi na upravljivosti na pravcu od Mazde ...kako sam vozo Mazdu 3 znam o cemu pricaju , naime volan je pri vecim brzinama previse lak tako da samo jedan pogled u stranu automatski malo skrene auto u tu stranu...neprijatno!

Moja ima 16" gume , vidim da u EU uvek idu 17" gume...ovde su malo ustedeli na opremi pa se tako ne nudi ni kozni volan ali ni honda sensing u nizim paketima ... generalno je Civic najskuplji model i ovde ali je i najbolje zamisljen i realizovan i svi se slazu da je trziste jako dobro odgovorilo tako da popusta nema , jer je traznja konstantna ... sedana ima zatno vise od hatch-a

Ono sto je sigurno , svaki put kad prilazim, otvaram vrata (sama se otkljuca) i sedam , srce malo zakuca jace

Piro , kad predjem pedesetu , tu je novi CR-V sa povisenom Civic platformom i nesto modifikovanim 1.5 turbo motorm sa 195KS za koji kazu da je fenomenalan ...automobil je potpuno redizjaniran mada podeseca na stari model koji se jos uvek prodaje u EU. Sve su izmenjali , sve dimenzije su povecane osim visine , unutrasnjost je potpuno ista kao kod Civica osim polozaja menjaca ...sedista su veca i bolje drze, upravljanje je promenjeno , vesanje naostreno cak i pogon na 4 tocka sudeci po filmicima koje sam gledao ima nekog smisla ...eto to mi je sledeca lestvica , ako se primim ovde za par godina ima da se castim sa nekim povisenim lako ulazecim cudovistem !

moron
19.6.2017 17:03
11
3

Ovo vozilo nesporno ima Wb kao poslednji evropski accord, ali ipak ne mogu da se pomirim sa činjenicom da im je i cena skoro ista, jer oni nisu ista klasa.
Ne kažem da je ovaj civic po bilo čemu loše vozilo. Naprotiv. To je honda. Večna vrednost. U duhovnom i materijalnom smislu. I ko je kupio hondu, taj se nikada "zajebao" nije (bar ja nisam čuo).
Inače, mislim da će najprodavanija roba za njega da bude onaj "migavac" na spoju prednjeg krila ("blatobrana" ) i branika. On malo "štrči" ( možda pola cm ) i to će (bojim se) često da strada pri "češanjima" po parkingu.
Naravno, ima tu nekih rešenja koje "ne razumem". Poput one "roletne" pozadi (umesto police). Ali, idealna kola ne postoje.

Hondafun
19.6.2017 18:18
8
15

Honda

Devenir
19.6.2017 20:44
14
19

Za sta 20.000 eura? Za nesto sto Ce potruliti. Ovde sused ima Civic 8 i sva 4 blatobrana su trula. Menjac mu je ostao bez ulja. Napukla plastika na ladici pred suvozacem. U mladosti sam voleo Hondu, sad moze pod ruku sa Dacijom. I zakucala mu skazaljka obrtomera na 6000 rpm. Nije to ta Honda

mkm
19.6.2017 21:10
15
2

I starom Civic-u osim cene nije nista falilo sto se tice evropskog ukusa. Dizajn je mozda bio na pocetku cudan ali cena je bila kao kod Accord-a. Hondasi su potpuno pomesali klase. Jazz je u cenovnom razredu Golf-a, Civic u cenovnom razredu Passat-a...
Ovom cenovnom politikom ne vidim da ce uspeti na europskom trzistu.

d29
19.6.2017 21:35
11
3

Za razliku od pre dve generacije /čini mi se/ kada je bio apsolutno futuristički /a i danas je/, ovaj civic mi nije izazvao posebnu emociju.
Gledao sam ga na sajmu a i sedeo u njemu i ovo je moj definitvni komentar.

lazar bojanic
20.6.2017 00:58
9
5

@Devenir
Da nije problem u susjedu ?
Ja vidjam ljude koj voze razne Honda automobile i niko ama bas niko ni jedan problem pre 100.000 milja ..

Gospodine Piroski ,
Malo mi nije jasna Vasa konstatacija da je tu kod motora primetna turbo rupa ispod 3.200 rpm .
Grafikon obrtnog momenta na linku :

http://www.automobile-catalog.com/curve/2017/2548445/honda_civic_limousine_1_5_vtec_turbo.html

to ni u kom slucaju ne pokazuje , naprotiv vec na ispod 1800 rpm motor dise punim plucima i drzi potpuno ravan obrtni moment sve do skoro 5200 rpm.

Jel moze malo objasnjenje redakcijskih test utisaka ?


Munze Ljux
20.6.2017 01:22
9
11

Za te pare Leon FR 184 ks. probao sam ga, izuva kako ide, a dizel. Honda se dosta kvarucka u zadnje vreme, imam poznanika u servisu Delte. Glavu ne dizu od posla.

Raziel
20.6.2017 03:48
12
5

najružniji civic ikada...
listam hondin katalog iz 1993 i ne mogu se načuditi kakvu su ponudu tada imali. kada je većina proizvođača imala nekoliko modela u ponudi ovi su imali velike kupee, gt modele i šta sve ne. dizajn je za to vreme bio vrhunski.

moje poslednje iskustvo s Hondom je Accord 2.4 prethodne generacije. nažalost poslednja lepa Honda po mom mišljenju. enterijer je i posle 150.000km bio kao nov i mehanički je bio kao čaša. nikakve primedbe što sam ovde čitao nisam primetio...

dodao bih samo da su sva auta danas približnog kvaliteta. manje-više svi koriste iste dobavljače, sklapaju ih s istim mašinama i koriste približne materijale. ta priča o plastici je tragikomična i dosadila je i bogu i narodu.

poz

DC
20.6.2017 09:43
12
4

@lazar bojanic: Mislim da se u clanku Piroski nije najbolje izrazio. Nemoguce je da ijedan moderan motor ima turbo-rupu sve do 3200rpm jer svi savremeni turbo uredjaji se zavrte vec na nekih 1700-1800rpm pa i manje. Turbo rupa do 3200rpm je jedino moguca kod vozila iz sedamdesetih i osamdesetih, Porsche-a 911 Turbo iz tog perioda i sl.

Medjutim postoje dva faktora kod ovog vozila koja mogu da dovedu do pogresnog utiska. Jedan je VTEC variabilni system otvaranja ventila koji kod Honde na odredjenom broju obrtaja prelazi sa jednog profila bregaste na drugi. Stari VTEC u nekim Hondama visokih performansi su taj prelaz vrsili na mnogo visim brojevima obrtaja ali su se i vrteli mnogo vise, Honda S-2000 je pravi primer. Moguce je da je to sve spusteno na nize, jer kod turbo-motora nema potrebe za tako visokim brojevima obrtaja. Ukoliko je bregasta profilisana za ekonomicnu voznju do 3200rpm a na tom broju prelazi na agresivnije bregove gde motor pocinje da radi punim plucima, moguce je da se odjednom javlja mnogo bolji odziv na gas pa time i utisak turbo rupe na manjim brojevima obrtaja.

Drugi factor je CVT menjac. Engleski testovi se slazu sa stavom da je jedan od boljih ovog tipa, ali to ne kaze mnogo i uglavnom je predstavljen kao iritantan kod bilo kog vida dinamicnije voznje, gde bezrazlozno tera motor u visoke obrtaje pa ga potom drzi na istim dok menjac varira prenosni odnos. Moj licni stav je da uzeti CVT, pa jos i doplatiti za njega, apsolutno nema logike pored Hondinih manualnih menjaca, jednih od najlepsih za voznju. I to pricam kao neko ko voli da vozi automatike.

@Munze Ljux: Poznato je da Hondini dizel motori, pogotovo u pocetku, nisu bili paragon pouzdanosti. Pretpostavljam da je vecina Hondi u Srbiji upravo dizel desetak godina starosti.

moron
20.6.2017 10:04
8
2

lazar bojanić
Grafikon obrtnog momenta jasno pokazuje da taj motor već od oko 1.900 rpm ima "ravnu liniju" obrtnog momenta (do 5.000 rpm) i da u nastavku vuče kao elektromotor.
Lepo Ti u testu piše "Obrtni momenat: 240 Nm pri o/min", a autor ti je u testu izneo njegovu ocenu "umjetničkog dojma" obrtnog momenta :)
Još nam samo fali Milka Babović i njen trostruki aksl ...
Doduše, ako je autor u ovu hondu seo odmah iz nekog savremenog dizela koga je neposredno pre toga vozio, a koji na oko 1.500 rpm može da ima i jedno 100 Nm više, onda čovek sa pravom može da se žali na "osećaj" turbo rupe kod ovog hondinog 1,5 turbo. Ali, sve je to samo osećaj.
Sve ovo nam govori koliko su sve te "ocene" na ovakvim ili sličnim testovima, čak i onda kada se radi o objektivno merljivim veličinama, krajnje subjektivne ...

pecagt
20.6.2017 11:54
7
3

Kupio sam 2014te akorda 2.0i vtec 2008(domaca iz delte za 140tkm),kao sto neko rece poslednju lepu hondu...opet kao sto neko rece sva 4 blatobrana pocela da trule,kao i zadnja vrata sa unutrasnje strane, plastike pukle na centralnoj kozoli oko rucne i oko piksle i ispod radija, sve ono sivo sto je lakirano,menjac izgubio malo ulja i poceo da krci pri saltanju iz druge u trecu na visim obrtajima,bas kao sto neko rece dosta slicnosti....ruku na srce nikada nije stala i nikad lampicu upalila, i prodao sam je posle godinu dana skuplje nego sta sam je paltio...lak je generalno katastrofa,neravnomerno nanesen,matira ga pticiji izmet,unistava lipa,nezgodan za poliranje...genralno najveca mana limarija sve u svemu,za mene neoprostiva...na putu je bez greske.

lazar bojanic
20.6.2017 13:10
8
3

kad pricamo o Mazdu onda se spominje trulez , ad pricamo o Hondi opet trulez ...

ja imam dosta prijatelja u Kanadi i niko ne spominje Hondu u kontekstu trulezi ... ali zato kod nas , boze sacuvaj !

Dakle , turbo rupe nema , ima bolje vuce iznad 3.200 rpm koja je najverovatnije izazvana varijabilnim razvodjenjem ventila ...sta je da je , vazno je da vuce dobro i bolje !

Honda je imala problema sa 2.2 dizelkom ali je posteno resavala u garantnom roku ... jedan moj prijatelj je dobio nov motor , drugom su ponudili da otkupe auto i zamenuo je za CRV benzinca
Tu su lekciju naucili nadam se ali svakako po meni Honda i dizel nisu spojive reci jer vec ovaj benzinac koji ja vozim trosi sasvim prihvatljivo da se ne bih zamarao sa dizelasem ...


Piroški
20.6.2017 16:31
15
5

Poštovani Lazar/Peca/Moron/DC/... i svi ostali koji ste svojim komentarima značajno doprineli i doprinosite svakom testu, najpre HVALA na tome.

Što se tiče Honde Civic, reakao bih da se bar u 90% ocena slažemo, što je velika potvrda vašeg poznavanja teme ali i naše objektivnosti koja prolazi kroz Vaš "filter".
Elem, gde smo ono zapeli? Da, "turbo rupa osećaj vs. dijagram"
Ono što SIGURNO mogu da Vam potvrdim ja da testirani Civic apsolutno nema kontinuirani razvoj snage u realnom vremenu. Turbo rupa je opipljiva od recimo 1.500 sve do nekih 3.100-3.200 obrtaja kada se počinje dešavati eksplozivan priliv snage. Moguće je da to ima veze sa prenosnim odnosima, jer put preko Fruške Gore nije isto što i ispitni sto u fabrici. Pokušaćemo da probamo i model sa CVT menjačem.

Još jednom hvala na korisnim komentarima,

srdačno, Piroški

Turboje
20.6.2017 21:41
11
1

Znaci nije "turbo rupa" nego "fruskogorska rupa" :))))

FX
20.6.2017 22:13
3
14

Uglavnom kada citam testove dobijem zelju da imam taj auto (cak i kada su kriticki nastrojeni). Medjutim, za ovu Hondu ni mrvu zelje. Osim odvratnog izgleda, ne mogu da svarim ni taj niski polozaj vozaca.

Goran_Goran
20.6.2017 22:52
2
2

Realno, kada ovako mala zapremina motora pruža respekrabilnu snagu isključuvo uz pomoć turbo punjača, sasvim je logično da je teško poravnati liniju snage

FX
21.6.2017 00:25
4
7

Uglavnom kada citam testove dobijem zelju da imam taj auto (cak i kada su kriticki nastrojeni). Medjutim, za ovu Hondu ni mrvu zelje. Osim odvratnog izgleda, ne mogu da svarim ni taj niski polozaj vozaca.

lazar bojanic
21.6.2017 01:14
3
4

@FX
Jes malo ruzana zadnjica ali kod sedana je mnogo lepsa

Sto se tice sedenja jeste malo nize ali je zato oscaj kod napada u krivinu odlican...kod Djulije bi voleo da sam nizi ali sediste nece da se spusti ...jedino kod A4 sedim bas odmereno !

@Piroski
ako budete isprobavali CVT imam par napomena ... odlicno cita namere vozaca ako se malo energicnije radi sa papucicom gasa nego sto je uobicajeno sa manulenim menjacem ...meni je trebalo neko vreme da se upoznamo pa sam probao i S mod u kome je menjac napsanovan da drzi motor na znatno vecim obrtajima pa su reakcije zaista brze ...ako ostanete u D modu i primenite energicnije gazenje gasa , menjac brzo salta a obrtaji su na normalnom nivou i lako se dizu po potrebi .


velibor
21.6.2017 11:21
11
1

Ford Fokus ST eco boost 250 ks na akciji 24.900 evra.
Znam da mnoge nerviraju ovakva poredjenja, ali su sa cenom ovog sivika zaista preterali.

moron
21.6.2017 13:05
3
2

lazar bojanic
Ko o čemu, ja o koroziji ( pošto je pominješ, u kontekstu onoga što je "pecagt" napisao za accorda ). Dobar drug mi radi u Vinči ( mislim da je to Centar za motore i vozila ). Osim novih modela vozila (kojima rade homologaciju), dolaze im i razni polovnjaci (na razna atestiranja), kako domaći, tako i iz uvoza.
I sva ta vozila se baš detaljno fotografišu. On mi često pošalje setove fotografija koje smatra interesantnim (sa bilo kog razloga). Nedavno mi je poslao "tonu slika" novih renoa (na homologaciji), da bi mi pokazao koliko su zazori kod renoa (Espace) navodno "neujednačeni" (meni ti zazori ništa ne znače) i kako tu ima dosta "nedoradjenih stvari" ( po njemu, vrh "nedoradjenosti", tj. "poluproizvod" je 500L).
Slao mi je dosta i fotografije hondi, pa i civica i to - zbog korozije, koja je posebno bila izražana kod civica sedana osme generacije (koji se kod nas dosta prodavao). Sećam se i jednog "domaćeg" civica, iz 2008 ili 2009, koga mi je slao pre oko godinu dana (dakle, bio je star najviše oko 8 godina ) i bio je "sav u koroziji" (rubovi (obrve), podovi, sajtne (pragovi), vrata iznutra ...).
Hoće to kod njih. Tako da veruj u to što "pecagt" kaže.

LAcity®
21.6.2017 13:58
7
10

@ DC
Server će da crkne, ti koliko vidim imaš neka svoja merila.
@ lazar bojanić
A ona igra, vrti se kao čigra, srećno sa novim Hondama, sećam se pre samo 18 meseci PR Honde: "Honda nikada neće odustati od atmosferaca" "Nije nam potrebna turbina" . Jako su dosledni, a kao i fanovi, menjate mišljenje kao putar drumove

Sredovecni
21.6.2017 15:26
6
4

Ljubitelj Sam Honde, Ali od stare dobre Honde nema ni H ni O ni... A sada su I ruzne. Preskupe za odrzavanje, Delta da se zapita jel normalno da mali servis kosta 200 eura

lazar bojanic
21.6.2017 19:28
7
5

@LAcity®

Sta da vam kazem , Mazda motori zaista vuku dobro da covek ne pomisli da stavi turbinu ...vozio g120 , uverio se licno . Voleo bih da probam CX-5 sa 2.5 benzincem a mislim da cu to i srediti za neki vikend dok sam jos u USA

Kod Honde je nakako uvek sve bilo na obrtaje i oni nisu zeleli da experimentisu sa povecanjem kompresije kao Mazda , tako da drugog resenja nije bilo ...Honda za USA trziste jos uvek ima u ponudi 2.0 atmo benzinac sa direktinm ubrizgavanjem (moj motor) koji ima 156KS i oko 200Nm obrtnog momenta , znaci nesto manje od Mazde i drugacije profilisano kroz obrtaje ...sve u svemu sasvim upotrebljiv motor koji lep radi svakodnevne zadatke toliko dobro da covek ne pomisli da doda jos 700$ kolko je razlika do 1.5 turbo ...

Ali moda , jurcanje za cistijim izduvnim gasovi i ko zna sta jos tera proizvodjace da polako odustaju od atmo koncepta i okrecu se turbinama ...

@moron
Ja to stalno ponavljam ali reci su jos jednom :
video sam da i Mercedes (A,2005) zna da prordja na primeru mog ujaka ...takodje i Jetta made in mexico rdja , drugar iz Otawe kaze da tamo sve rdja pa i njegov Dodge ...
Ali na osnovu pojedinacnih iskustava ne moze se donositi generalni zalkjucak ...mozda je neko ima udes pa nije dobro popravio stetu , mozda neko ima nenormalne uslove koriscenja , mozda ovo , mozda ono ... reci te vi meni sta ne rdja ? Ja cu vam naci na internetu neki primer da rdja i sta onda ? Danas je sve relativno ali je cinjenica da generalno japanci rade na smanjenju mase i da njihov lim nije primer za dugovecnost ...ali mene to ne brine jer kola se menjaju na 3-4 , max 5-6 godina a dotle ce sve izdrzati . Niko vise ne drzi automobile citavu vecnost , sve sto se danas pravi ima za cilj da traje neko odredjeno vreme i da se posle kupi nesto novo ...

Jos jednom ja sam imao dve Mazde u Srbiji , od toga jednu 4 godine i drugu 2 , ova prva je bas videla dosta snega i soli i nigde se nista nije pojavilo ..;ova druga je tek ocesala neki snegic tako da je necemo pominjati

Honde sam video d trule posle 20 godina sto vala OK !

Verujem da ima serija koje su losije uradjene ali kakve to veze ima sa novim automobilima ? To niko ne moze da kaze jer ne zna ...


Pozzz

bosko avramovic
22.6.2017 23:16
6
2

sredovecni, pomenuo si da je 200 evra previse za mali redovan servis. ja sam pre neki dan odradio redovan servis na 15000km na octaviji 1.6 tdi i cena u ovlascenom servisu je bila 24700 dinara. Moj stari vozi Caddy isti motor, u garanciji, cena malog servisa u Komisionu 24850 din, a promenio je i prednje plocice i to ga je kostalo dodatnih 12200 dinara...realno, danas ti je za svako vozilo golf klase i vece, mini servis u ovlascenom 200+evra...da je mnogo mnogo je, cak sta vise tezak bezobrazluk, ali tako je kod svih dilera, ne samo kod Honde tj. Delte.

Sredovecni
23.6.2017 07:07
7
0

Saznao Sam od radnika Delte da su od 2004. do 2010. u Hondi koristili ekoloske boje rastvorljive u vodi, koje nisu mogle da podnesu uticaj spoljne sredine I zato su trule oko blatobrana I oko kedera.
Mali servis za Oktaviju 2015.god 1.6 TDI je 8.956 din u ACS centru. Zet ima Oktaviju i da nisam uzeo C5 verovatno bi kupio Oktaviju karavan

Smisko
23.6.2017 16:59
3
2

Svuda se koriste te ekoloske boje sada i nisu prestali sa tim sigurno. Te boje koriste svi poznatiji proizvodjaci sigurno. A kao sto sam reko oko te korozije nije svaka Honda ili Mazda trula. Ne znam do cega zavisi ali neke trule opasno dok neke nista.

DC
23.6.2017 18:27
4
3

@Smisko: Pisao sam o tome u komentarima ispod clanka o Subaru Outback. Honde pravljene u Evropi (Swindon UK) i Americi najcesce imaju solidnu zastitu. Modeli sklapani u Velikoj Britaniji su vecina Civic modela za Evrosko trziste od 1994 pa na ovamo, CR-V (od 2000), Jazz (2009-2014), Accord (1992-2002). Modeli koji nam dolaze iz Japana, pogotovo ako su identicni sa njihovim Japanskim modelima ce imati problema sa korozijom jer Japanci ne sole svoje puteve i u najvecem delu zemlje imaju suvu klimu koja ne dovodi do problema sa rdjom tako da nemaju potrebe za boljom antikorozivnom zastitom donjeg dela vozila.

Smisko
23.6.2017 18:41
4
2

@DC pa verovatno je do toga ali imas neke koji su ubedjeni da je svaki japanac truo.

Nebojsa
17.7.2017 10:38
0
2

Za mojih 100 kg i 186 cm bolji je bio prosli model. Lepse se i udobnije sedelo a i 1,6 dizel je primamljiviji od ovih turbo benzinaca. Za nekoliko godina cu verovatno upravo prosli model Civika da jurim, ovo je ipak za mladje i vitkije.

NikolaL
20.4.2018 21:22
4
0

Vozim Hondu Civic 2.2 ictdi 2009 godište sa preko 200 000 na satu. NA automobilu je fabrička turbina, fabrički zamajac i dizne. Motor nije nikad otvaran. Sa svojih preko 200tkm na satu prede i radi lepše nego bilo koji Reno, Ford ili Vw sa duplo manje kilometara. Za sada me nigde nije ostavio i verujem da će mi auto pre dosaditi nego što me izneveri. Na forumima pišu ljudi da ovaj motor prelazi i preko 400 pa i preko 500 hiljada kilometara sa fabričkom turbnim uz jednu zamenu kvačila i zamajca. Primera radi, VW na toj kilometraži potroši već 3 komada.

U pravu su svi koji kažu da danas za cenu od 25000 eura koliko staje novi CIvic sa jačim motorom može da se uzme snažniji Pežo, Citroen ili Ford sa još više opreme. Potpuno su u pravu. ŠTaviše, tim ljudima preporučujem da bez oklevanja kupe upravo te automobile i da ne troše svoje dragoceno vreme čitajući testove o nekoj bezveznoj i preskupoj Hondi iz dalekog Japana. Ipak, osećaj koji ovakakav automobil pruža u momentu kada sednete iza upravljača i okrenute ključ znaće samo oni koji su dovoljno glupi da ovaj automobil kupe i voze,.


Honda nikada neće imati popularnost niit prodaju u Evropi na nivou jednog VW, Forda lii Renoa. Ni ne treba da ima, jer onoga dana kada se to desi, znaću da je vizija osnivača fabrike, već odavno pokojnog Soicira Honde odavno izgubljena i da tada Honda neće biti više zabavan i kvalitetan a iznad svega ultimativno pouzdan automobil kao što je sada.

A dok se to ne desi, nekolicina nas neshvaćenih uživaće u remek delu japankog auto inženjeringa. Pozdrav svima i vidimo se na asfaltu! ;)

Pošaljite komentar:

Molimo vas da pre slanja komentara pročitate sledeće uputstvo:
Redakcija zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara.
Anonimni komentari se ne objavljuju.
Komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Govor mržnje ne tolerišemo.
Zbog ograničenog prostora, komentare koji predstavljaju komentar drugih (već objavljenih) komentara ne objavljujemo, kao ni polemike između komentatora. Molimo vas da u svrhu diskusije i polemike koristite naš Forum.
Pre pisanja samog komentara, molimo vas da izaberete tačan tekst na koju se odnosi komentar. Komentari koji sadržajem ne korespondiraju sa tekstom sa koje su poslati neće biti objavljeni.
VRELE GUME ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije.

Vaše ime:


Vaš komentar:Anti-spam-kod:
Kako bi bili sigurni da ste osoba, a ne robot-spamer, molimo Vas da u donje polje unesete kod sa slike: