Test

Fiat Tipo 1.3 MJTD Opening Edition Plus

Dobra prilika

Pojedini Fiati kupuju se srcem, drugi razumom. Zbog izuzetno atraktivne cene, novi Tipo bez sumnje pripada drugoj kategoriji, iako mu se ne mogu poreći izvesni kvaliteti

Moderna familijarna berlina po ceni gradskog automobila? Twituj ovo!

Moderna familijarna berlina po ceni gradskog automobila? Posve moguće, što je još 2005. godine dokazala Dacia Logan, ruku na srce po cenu maksimalne uštede i pomalo zastarele, ali proverene tehnologije.

No sada je red došao na Fiat da ponudi nešto slično, doista skuplje, ali znatno modernije, kvalitetnije, pa još i dopadljivo na oko. Radi se o novom Tipu sa četvoro vrata, koji je prvi otvorio bal, nakon koga su sledila još dva oblika karoserije, hečbek i karavan.

Neko će se nakon ove najave naći pomalo zbunjen, posebno ukoliko se seti prethodnih generacija Fiata u C segmentu, koje su se više-manje ravnopravno nadmetale sa sopranima, tipa Golf, Astra, Focus, Megane... Nekada bilo, sada se pripoveda, ova generacija nema takve ambicije, ruku na srce ni kapaciteta, iako takvu odluku smatram posve opravdanom. Zašto? Jednostavno, poslednji Bravo (nastao između 2007. i 2014.) nije ostvario željeni uspeh (daleko od toga), upravo kao ni Stilo, lansiran 2001. godine.

cena u zemljama EU,
unutrašnji prostor,
odnos udobnost/ponašanje na putu,
potrošnja

1.3 MJTD i dalje bučan,
dizajn bez šarma,
samo petostepeni menjač,
kočnice

Film moramo premotati sve do 1995. godine, kada je svetlost dana ugledao duo Bravo/Brava, čiji je nivo prodaje bio relativno značajan, ili još bolje sve do prvog Tipa iz 1988. godine (prodat u 2 miliona primeraka i 1989. proglašen automobilom godine). Svesni da je teško nadmetati se sa gore spomenutim zvezdama, u Fiatu su odlučili da promene taktiku, ponudivši "polu low cost" vozilo, atraktivne cene i bogate opreme, ali u tehnološkom pogledu za nijansu inferiornije od konkurenata. Upravo kako to kaže reklamni slogan u Francuskoj, gde je objavljena test vožnja "Il suffit de peu pour avoir beaucoup" (treba malo da bi se dobilo mnogo).

Znači, apsolutni cilj nije bio rekordno niska cena, već najbolji odnos uloženo/dobijeno, tako da je nakon spomenute Dacije Logan, odnosno blizanaca Citroen C-Elysee/Peugeot 301 (dostupni samo za pojedine zemlje EU), Tipo najeftiniji. Tako je barem u zemljama EU, gde je Tipo, verovali ili ne, znatno jeftiniji nego li na našem tržištu!? Da ne okolišamo, početna cena u Francuskoj, gde je izvršena test vožnja, iznosi 12.490 evra, dok je u našoj napaćenoj Srbiji neophodno najmanje 14.280 evra! Ukoliko grešim neka me odgovorni u Fiat Srbija isprave, odnosno neka koriguju cenovnik na zvaničnom sajtu. Ovo je vrlo važna stavka za nastavak priče, jer je moje mišljenje u vezi sa Tipom, i ne samo njim, "debelo" bazirano upravo na ceni. Uz to, nakon malo "surfanja" po internetu, našao sam ga sa 12 % popusta, odnosno za nepunih 11.000 evra! Dobro, kad smo i to rešili, da vidimo kakvim kvalitetima respolaže ovaj "narodski" model, jer po Fiatu postoje pasionirani (500, 500X i od nedavno 124 Spider) i oni drugi, gde pored Tipa spadaju još Panda i 500L.

     
 

Zlatna sredina
Na prvi pogled, Tipo sa četvoro vrata nije ni previše lep, ni preterano ružan! Rekao bih standardna familijarna limuzina u C segmentu, dizajnirana odmah kao Sedan. To znači da zadnji deo nije tek neukusno nakačen, odnosno da postoji izvesna harmonija, sa nekoliko orginalnih dizajnerskih rešenja. Mislim pre svega na reljefnu formu zadnje svetlosne grupe, koja je, gledano iz profila, udubljena u karoseriju.

Na prednjoj masci dopale su nam se pločice od metalizirane plastike i ispupčen poklopac motora, sve ostalo je čista automobilska klasika. Slična ocena odnosi se i na hečbek, koga smo merkali na Press voznom parku Fiata France (karavan još nije bio dostupan). Uzgred rečeno, od sedana je kraći za skromnih 18 centimetara, što znači da ovaj ima 4,53 metra. "Lepa" dužina koja obezbeđuje interesantan unutrašnji prostor i odličan prtljažnik, zapremine 520 litara, sa rezervnim točkom istih dimenzija. Čak je i ulazni otvor dovoljno velik, mada je činjenica da se mora "zaroniti" u njegovu unutrašnjost, kada se žele dohvatiti predmeti iz dubine.

Obaraju se i zadnji nasloni, dok se poklopac otvara daljinskom komandom, ili iz unutrašnjosti. Ne, ne, nije Fiat uveo nikakvu elektro-hidrauličnu asistenciju, otvaraju ga obični gasni atmortizeri i metalne opruge. Pozadi, prostora ima dovoljno za 2-3 osobe do 1,9 metara visine (međuosovinsko rastojanje od 2,64 metra isto je recimo kao kod Golfa), što se odnosi i na prednja sedišta. Nema im se bog zna šta zameriti, prosečno udobna, sa prosečno snažnim bočnim osloncima, zadovoljavaju prosečnog vozača. Podešavaju se po visini, kao i upravljač (plus po dubini), tako da je pozicija bez većih zamerki. Ovo se odnosi i na vidljivost, računajući i unazad.

U bolje opremljenim verzijama (vožena) imamo senzore i kameru za pomoć pri parkiranju. Lično, zasmetala mi je široka centralna konzola, koja češe desno koleno. A dizajn pitate, odnosno završna obrada i kvalitet upotrebljenih materijala, koji često nisu na najboljem glasu kod Fiata? U prvom slučaju (dizajn), nema ništa uzbuđujuće, sve je već odavno viđeno kod samog proizvođača ili konkurencije. Zadovoljavajuće pregledni analogni instrumenti obavljaju svoju funkciju, uz numerički putni računar i "digitalni" pokazivač brzine između njih. Upravljač je lep na oko, prijatno "mesnat" i sa sijaset dugmića spreda i pozadi. Prstima se mogu napipati komande za jačinu zvuka i menjanje stanica sa unutrašnje strane. U produžetku instrument table smešten je ekran skromnih dimenzija (5 inča, kao kod 500L), za razliku od hečbeka, kod koga nije integrisan, već je, kako je to trenutno u modi, samo nakačen. Njegove dimenzije su znatno superiornije, a stil moderniji (vidite sliku).

     
 

Jednim pogledom

Karoserija

Udobnost

Izgled

3,8

Napred

4,0

Funkcionalnost

4,0

Pozadi

4,0

Kvalitet izrade

3,8

Ukupno:

4,00

Ukupno

3,86

Ponašanje u vožnji

Enterijer

Vozne osobine

4,0

Funkcionalnost

4,0

Performanse

3,7

Dizajn

3,8

Kočnice

3,8

Ponuda prostora

4,2

Ukupno:

3,83

Kvalitet materijala

3,8

Motor

3,9

Završna obrada

3,9

Menjač

3,7

Ukupno:

3,94

Cena

4,5

Prosečna ocena: 3,948

Sam praktični aspekt enterijera je na mestu, za odložiti svakodnevne sitnice (telefon, ključevi, kutije sa cigaretama...), predviđeno je poveće udubljenje u centralnoj konsoli i za limenke, kao i boks ispod podešavajućeg naslona za laktove. Police u vratima su iste napred i pozadi, tj. dovoljno su duboke i široke za flaše do 1 litre. Čitač za CD nije predviđen, zamenjuju ga svi neophodni priključci sa savremenija medija. U našem slučaju klima uređaj je bio automatski, sa lepim i velikim točkićima. Plastika na gornjem delu komandne table je mekana (ruku na srce vrlo tanak sloj), dok je ostala više manje na nivou konkurencije. Za vreme test vožnje ništa nije škripalo, "cvrčci" se nisu čuli, a nivo fabrikacije nam se učinio posve zadovoljavajućim. Informacije radi, Tipo silazi sa proizvodnih traka u Turskoj, mada sam ga lično priželjkivao u Srbiji, kao dopunu, ukoliko ne i zamenu za postojeći 500L ...

Motori na nivou ambicija
Kada kažem da su agregati na nivou ambicija, onda mislim na svakodnevnu upotrebu, bez ikakvih sportskih pretenzija. Normalno, jer trenutno najveća snaga koju razviju 1.6 MultiJet i 1.4 Tjet, ne prelazi 120 ks. Dva slabija, tj. atmosferski benzinski 1.4 i 1.3 MultiJet, imaju 25 ks manje, odnosno skromnih 95 ks. Naša želja za osnovnim benzinskim motorom, odnosno najjeftinijom verzijom, nije se ispunila, vozni park Fiata pozajmio nam je 1.3 MJTD. Što da ne, tako smo se barem uverili da ovaj blok nije "smešan", u bezmalo 1.300 kg teškom Tipu.

Fiat Tipo 1.3 MJTD 4 vrata

Motor: dizel četvorocilindarski, turbo punjač
Zapremina: 1248 cm3
Snaga: 95 ks pri 3.750 o/min
Obrtni moment: 200 Nm pri 1.500 o/min
Menjač: petostepeni manuelni
Pogon: na prednje točkove
Dimenzije: 4.532 x 1.792 x 1.497 mm
Meduosovinsko rastojanje: 2.636 mm
Zapremina prtljažnika: 520 l
Pneumatici: 205/55 R16
Masa: 1.280 kg
Rezervoar za gorivo: 45 l
Ubrzanje 0-100 km/h 11,7 sekundi
Maksimalna brzina 180 km/h
Emisija štetnih izduvnih gasova 108 grama CO2/km
Prosečna potrošnja na testu 5,9 l

Poznat nam godinama, polako ali sigurno evoulira u pozitivnom smislu. Iako je odmah po startovanju svima jasno da se radi o jednom dizelu, nivo buke je prihvatljiv, posebno u konstantnom režimu rada. Ovde razvija 200 Nm, pri 1.500 o/min, no u praksi treba mu još par stotina obrtaja više, kako bi odziv na gas bio ubedljiv. Ipak, i dalje nalazim da je osetno inferiorniji i manje prijatan za vožnju od francuskih motora slične snage (1.5 dCi/90 i 1.6 BlueHDi/100). Uostalom, u Fiatu nisu našli za shodno da ga upare sa šestostepenim menjačem, kao i ostale verzije (računajući i 1.4/95), čime bi se sigurno dobilo na elastičnosti, pa i potrošnji.

Dobro, ova je i dalje za primer, sa lakim stopalom posve je izvodljivo preći 100 km sa 4 litre goriva. U proseku mu ipak treba bezmalo 6 litara, jer u gradskoj vožnji može da popije i 8 litara. Sistem Stop&Start nije predviđen uz njega. A Kada je reč o voznoj dinamici, opet ista priča. Tipo je u zlatnoj sredini. Dok je ritam normalan, sve je OK, ali kada se pojača, postaje jasno da se ne može nadmetati sa gore navedenim liderima. Jednostavno nema njihovu agilnost i talenat, onu finesu koju vozači osete kada često menjaju vozila.

     
 

Ni kočnice nisu na nivou ovih, doboši na zadnjim točkovima iznenađuju (srećom samo uz slabije agregate). Nasuprot tome, udobnost je sačuvana, ogibljenje je evidentno predviđeno za ne preterano dobre puteve, uzevši u obzir činjenicu da Tipo ima svetske ambicije. Prodavaće se u 40 evropskih država, plus u Africi i na Bliskom Istoku. I izolaciji kabinskog prostora posvećena je dužna pažnja, pri brzini od 150 km/h posve je izvodljivo normalno komunicirati i slušati muziku. Podrazumeva se da je radio aparat, sa svim konekcijama, uračunat u osnovnu cenu, kao i manuelni klima uređaj, centralno zaključavanje, električne komande za spoljašnje retrovizore i prednja stakla.., kao i svi aktivni i pasivni sigurnosni sistemi (ABS, ESP, 6 vazdušnih jastuka....). Voženi je posedovao najviši završni nivo Opening Edition Plus, uz koji ide automatska klima, tempomat, kožom obložen upravljač i ručica menjača, aluminijumski naplaci od 17 cola, senzori za kišu, TFT displej... Cena u Srbiji iznosi 17.995 evra, što je za nekih 2.500 evra više od benzinskog 1.4/95 (isti završni nivo).

Mnogo, pa iako je sigurno da ovaj troši 1,5-2 litre više, neophodne su duge godine eksploatacije i stotinak hiljada pređenih kilometara, kako bi se amortizovala razlika u ceni. Osim toga, perfomanse su veoma približne, pa ukoliko vam je dizel zaista neophodan, za oko 1.000 evra više dobijate znatno prijatniji i snažniji 1.6 MJTD.

Test i slike: Perica Rajković
20456
Postavljeno: 23.07.2016

Arhiva: Testovi

Rubrika: Uporedni testovi
Postavljeno: 08.11.2018

Peugeot Partner i Citroen Berlingo VU

Preko dve decenije Peugeot Partner i Citroen Berlingo lideri su u kategoriji lakih dostavnih vozila. Nova generacija donosi brojna poboljšanja i inovacije, što joj je odmah donelo titulu "Van of the year" za 2019. godinu


Rubrika: Testovi
Postavljeno: 30.10.2018

Renault Captur 1.3 TCe/150 EDC

Nakon Renaulta Scenic, Megana i izvesnog Mercedesa Classe A, red je na Capturu da usvoji novi 1.3 TCe, ovoga puta u verziji od 150 KS. Sportski mini SUV ili običan "naduvenko", proverili smo tokom sedmodnevnog druženja


Rubrika: Testovi
Postavljeno: 24.10.2018

Peugeot 508 GT 2.0 BlueHDi/180

Da li je sa novim 508 Peugeot najavio kraj limuzinama u D segmentu? Ukoliko je suditi po nasledniku jeste, njegov stil koketira sa kupeima tipa Audi A5 Sportback i BMW Serie 4 Gran Coupe


Ford Ka+ Active 1.5 TDCI/95

22.10.2018

Opel Grandland X 1.2 Turbo/130 Ultimate Tekst sa video prilogom!

20.10.2018

VW Touareg III 3.0 V6 TDI 4MOTION Tekst sa video prilogom!

12.10.2018

Renault Megane 1.3 Tce/140 Intense

10.10.2018

Citroen Berligo 3 1.5 BlueHDi/130 XTR Tekst sa video prilogom!

05.10.2018

Peugeot Rifter 1.5 BlueHDi/130 Automatic

01.10.2018

Dacia Duster Confort 1.2 TCe/125 4x4

17.08.2018

Ford EcoSport 1.5 TDCI/100 Titanium

01.08.2018

Mazda MX-5 RF

29.07.2018

Renault Megane RS

14.07.2018

Citroen Berlingo

07.07.2018

Kia Stinger 2.2 CRDi 4x2 GT-Line automatic

29.06.2018

Peugeot 508 2.0 BlueHDi/180 EAT6 GT-Line

26.06.2018

Mitsubishi L200 2.2 DI-I Insyle 4WD A/T

21.06.2018

Lada Vesta 1.6 16V Tekst sa video prilogom!

16.06.2018

Volvo XC40 D4 AWD Tekst sa video prilogom!

07.06.2018

Fiat Tipo SW 1.4 T/120 TNG

05.06.2018

Renault Scenic 1.3 Tce/160 Bose Energy

29.05.2018

AUDI A6 – 50TDI V6 quattro Tiptronic Tekst sa video prilogom!

18.05.2018

Opel Crossland X 1.6 D/120 Innovation

16.05.2018

Peugeot 308 1.2 Puretech 130 EAT8 i BMW Serie 1 118i/136 automatik

05.05.2018

Alfa Romeo Stelvio Super 2.2 JTDm 210 Q4

19.04.2018

Jaguar E-Pace First Edition S 2.0 180 Tekst sa video prilogom!

12.04.2018

Mitsubishi Eclipse Cross 1.5/163 2WD

07.04.2018

Toyota Land Cruiser 2.8 D-4-D Tekst sa video prilogom!

31.03.2018

Ford Fiesta 1.0 EcoBoost 140 ST- Line

28.03.2018

DS7 Crossback 2.0 BlueHDi Perfomance Line +

22.03.2018

Kia Soul EV

15.03.2018

Audi A8 50 TDI quattro Tekst sa video prilogom!

07.03.2018

Jeep Compass 1.6 Multijet/120 4x2 Limited

27.02.2018

Citroen C4 Cactus 1.2 PureTech

23.02.2018

Dacia Duster 1.5 dCi/110 4x2 Prestige

17.02.2018

Volkswagen T-Roc 2.0 TDI 4MOTION Tekst sa video prilogom!

14.02.2018

Opel Grandland X 1.6D Ultimate

06.02.2018

Hyundai KONA 1.6 T Tekst sa video prilogom!

02.02.2018

Renault Scenic 1.5 dCi Hybrid Assist Zen

29.01.2018

Dacia Duster 1.5 dCi 110 4x4 Tekst sa video prilogom!

24.01.2018

Opel Insignia Sports Tourer OPC Line 2.0 CDTI/170

17.01.2018

BMW 630d GT Tekst sa video prilogom!

10.01.2018

Citroen C3 Aircross 1.6 BlueHDi/120 Shine

03.01.2018

Suzuki Swift 1,2 Dualjet Tekst sa video prilogom!

29.12.2017

Ford Fiesta 1.5 TDCi protiv VW Polo 1.0 TSI Tekst sa video prilogom!

27.12.2017

Renault Alaskan 2.3 dCi/190 Intens automatic

11.12.2017

Dacia Logan MCV Stepway 1.5 dCi/90

05.12.2017

Volvo XC60 D5 AWD Tekst sa video prilogom!

29.11.2017

Ford Fiesta 1.5 TDi/120 Titanium

26.11.2017

Jaguar F-Type 3.0 V6 Cabrio Tekst sa video prilogom!

21.11.2017

Kia Picanto 1.0

18.11.2017

Mitsubishi ASX 1.6 Intense 2WD Tekst sa video prilogom!

15.11.2017

Suzuki Ignis 1.2 AllGrip (4WD) Tekst sa video prilogom!

09.11.2017

Kia Stonic 1.6 CRDi/110

07.11.2017

VW Arteon 2.0 TDI Elegance Tekst sa video prilogom!

02.11.2017

Peugeot 308 1.5 BlueHDi/130 GT-Line

31.10.2017

BMW X3 M40i Tekst sa video prilogom!

27.10.2017

Infiniti Q60 Tekst sa video prilogom!

21.10.2017

Citroen C3 Aircross

19.10.2017

Opel Insignia Grand Sport 1.5 Turbo /165 Innovation

13.10.2017

Renault Megane GT TCe 205 EDC Tekst sa video prilogom!

10.10.2017

Hyundai i30 1,4 T-GDI Tekst sa video prilogom!

05.10.2017

Opel Crossland X Innovation 1.2 Turbo/110 Automatic

27.09.2017

Seat Ibiza 1.0 TSI Tekst sa video prilogom!

22.09.2017

Renault Koleos 2.0 dCi/175 4WD CVT Intens

19.09.2017

Mazda 2 G90 Takumi Tekst sa video prilogom!

15.09.2017

BMW i8 Tekst sa video prilogom!

13.09.2017

Range Rover Velar V6 3.0 D300 Tekst sa video prilogom!

07.09.2017

Citroen C3 1.6 BlueHDi/75 Feel

05.09.2017

Dacia Duster 1.5 dCi 110 Laureate Tekst sa video prilogom!

30.08.2017

Mazda CX-5 CD175 AWD AT Revolution Top Tekst sa video prilogom!

26.08.2017

Volkswagen Amarok 3.0 TDI V6 Highline 4Motion Tekst sa video prilogom!

22.08.2017

Smart Cabrio Electric Drive Tekst sa video prilogom!

19.08.2017

BMW i3 (94 Ah) Tekst sa video prilogom!

18.08.2017

Renault Captur 1.5 dCi/110 Initiale Paris

11.08.2017

Volkswagen Golf 1.0 TSI Tekst sa video prilogom!

04.08.2017

Peugeot 5008 2.0 BlueHDi/150 Allure

01.08.2017

Volvo V90 Cross Country D5 Tekst sa video prilogom!

27.07.2017

Nissan Micra 1.5 dCi/90

24.07.2017

Mercedes-Benz E 220 d 4Matic All Terrain Tekst sa video prilogom!

20.07.2017

Renault Kadjar 1.6 TCe/165 Extended Grip

17.07.2017

Ford EDGE 2.0 TDCi/180 Tekst sa video prilogom!

14.07.2017

Kia Rio 1.2/84 KS

10.07.2017

Land Rover Discovery 5 Tekst sa video prilogom!

03.07.2017

Kia Optima 1.7 CRDi EX Business DCT

26.06.2017

Honda Civic 1.5 VTEC Turbo Tekst sa video prilogom!

19.06.2017

Peugeot 308 Tekst sa video prilogom!

17.06.2017

Subaru Outback 2.0D Lineartronic Exclusive Sport

12.06.2017

VW E-Golf Tekst sa video prilogom!

05.06.2017

Citroen SpaceTourer 2.0 BlueHDi/150 Bussines Lounge

02.06.2017

Hyundai Ioniq 1,6 GDI Hybrid Tekst sa video prilogom!

29.05.2017

Alfa Giulietta 1.6 JTDm/120 TCT

22.05.2017

Dacia Sandero 1.0 SCe 75 Autentic Tekst sa video prilogom!

15.05.2017

Volkswagen Up 1.0 MPI Tekst sa video prilogom!

09.05.2017

Peugeot 5008 1.6 THP/165 EAT6 GT-Line

01.05.2017

Renault Zoe Z.E. 40 Edition One

24.04.2017

Mazda6 CD175 AT Revolution Top Tekst sa video prilogom!

19.04.2017

Ford Kuga ST-Line 2.0 TDCi/150 4WD PowerShift

10.04.2017

Opel Zafira 2.0 CDTI/170 EcoFlex

03.04.2017

Alfa Romeo Giulia 2.2 JTDm/180 Sport

27.03.2017

BMW 520d Luxury Line Tekst sa video prilogom!

20.03.2017

Renault Twingo GT

14.03.2017

Audi Q5 2.0 TDI Quattro Stronic Tekst sa video prilogom!

02.03.2017

Renault Grand Scenic 1.5 dCi/110 Intens

23.02.2017

Ford Ka+ 1.2 Ti-VCT 85 KS Ultimate

20.02.2017

Toyota Corolla 1.6 Valvematic Sol

18.02.2017

Kia Niro

13.02.2017

Audi Q2 Sport 1.4 TFSI Tekst sa video prilogom!

10.02.2017

Opel Mokka X 1.6 CDTi/110

07.02.2017

Land Rover Discovery Sport 2.0 HSE TD4 Tekst sa video prilogom!

04.02.2017

Subaru Levorg 1.6 GT-S Premium Navi Sport

30.01.2017

Suzuki SX4 S-Cross 1.4 Boosterjet Elegance Tekst sa video prilogom!

27.01.2017

Citroen C3 1.2 PureTech/82 Feel

23.01.2017

Peugeot 3008 2.0 HDi Allure Tekst sa video prilogom!

19.01.2017

Bimota DB9 Brivido Tekst sa video prilogom!

16.01.2017

Toyota C-HR 1.2 C-ULT

09.01.2017

Chrysler Pacifica LX

05.01.2017

Fiat Spider 124 1.4 MultiAir

02.01.2017

Nissan Navara DC 2.3 dCi 190 Tekst sa video prilogom!

29.12.2016

Ford Edge 2.0 TDCI/210 Sport

26.12.2016

Kia Sportage 2.0 CRDI/136 4x4

23.12.2016

Ford Mustang 2.3 EcoBoost S Tekst sa video prilogom!

20.12.2016

Fiat Panda Cross 1.3 Multijet/80 4x4

16.12.2016

Mazda CX-5 CD150 TAKUMI

12.12.2016

Peugeot 3008 2.0 BlueHDi/150 GT Line Tekst sa video prilogom!

09.12.2016

BMW 730d xDrive (Long) Tekst sa video prilogom!

05.12.2016

Suzuki Baleno 1.2 Dualjet Elegance Tekst sa video prilogom!

28.11.2016

Renault Scenic 4 1,6 dCi/130

25.11.2016

TOYOTA Hilux Double Cab 2.4 D-4D Tekst sa video prilogom!

21.11.2016

Renault Kadjar Iconic Energy dCi 130 4WD

18.11.2016

Audi Q3 2.0 TDi Quattro S-tronic/S-line Tekst sa video prilogom!

14.11.2016

Fiat Tipo 1.4 T-Jet/120 Lounge

10.11.2016

Opel Astra 1,6 CDTI Tekst sa video prilogom!

07.11.2016

Citroen C3 1.2 PureTech 82 & 110 KS

03.11.2016

JAGUAR F-PACE R-SPORT 3.0d 300 AWD Tekst sa video prilogom!

31.10.2016

Mercedes-Benz G 500 4x4² Tekst sa video prilogom!

26.10.2016

Peugeot 208 1.2 PureTech/110 Allure

20.10.2016

Opel ADAM Jam 1.2

13.10.2016

Renault Clio 1.5 dCi/110

10.10.2016

2017 Cadillac XTS 3.6

06.10.2016

Renault Megane Estate 1.6 GT

28.09.2016

Citroen C4 Picasso 2.0 BlueHDi/150 Exclusive

21.09.2016

KIA Sportage 1.6 GDi EX Fresh

06.09.2016

Suzuki Vitara 1.6 VVT Elegance 4WD

01.09.2016

Opel Astra Sports Tourer 1.6 CDTi/110 Innovation

24.08.2016

Audi A6 2.0 TDI Quattro S Tronic S-Line

22.08.2016

Peugeot 2008 1.2 Pure Tech/110 i 1.6 BlueHDi/120

18.08.2016

Renault Clio Dynamique Energy TCe 90 Stop/Start GT Line

16.08.2016

BMW C650 Sport

08.08.2016

Citroen E-Mehari

04.08.2016

Peugeot 308 SW 1.2 Pure Tech/130 i 1.6 BlueHDi/120 GT-Line

28.07.2016

Fiat Tipo 1.3 MJTD Opening Edition Plus

23.07.2016

Mazda3 Sport G120 TAKUMI

12.07.2016

DS3 1.6 BlueHDi/120 Sport Chic

07.07.2016

Renault Talisman Grandtour 1.6 dCi/130 EDC

30.06.2016

Subaru BRZ

21.06.2016

Nissan Qashqai 1.2 DIG-T 2wd X-TRONIC 360 Plus

13.06.2016

Ford EcoSport 1.0 EcoBoost/125 i 1.5 TDCI/95

07.06.2016

Kia cee’d 1.0 T-GDI/120 GT Line

28.05.2016

Dacia Sandero Stepway 0.9 TCe Easy-R

26.05.2016

Mazda MX-5

18.05.2016

Ford S-Max 2.0 TDCi/180 4WD PowerShift Titanium

13.05.2016

Peugeot Partner Tepee Outdoor 1,6 BlueHDi/120

03.05.2016

Jeep Cherokee 2.2 MultiJet 185 Limited

27.04.2016

Mazda CX-5 2.2 D/150 Dynamique

20.04.2016

Opel Astra 1.6 CDTi136 Dynamic

14.04.2016

Kia Venga 1.6 CRDi/125 Premium

05.04.2016

MINI Cooper S JOHN COOPER WORKS

29.03.2016

Renault Espace 1.6 dCi 130 Life

23.03.2016

Fiesta Red & Black Edition 1.0 EcoBoost/140 ks i ST 1.6/182 ks

15.03.2016

Opel Karl 1.0 Cosmo

10.03.2016

Fiat 500X 1.6 MJT/120 vs. 1.4 MultiAir/140 DCT

05.03.2016

Fiat Tipo 1.6 Multijet Tekst sa video prilogom!

01.03.2016

Peugeot 308 1.6 GTi/270

26.02.2016

DS4 Crossback BlueHDi/180 EAT6 i DS4 2.0 BlueHDi/150

19.02.2016

Kia Picanto Sport 1.25 MPI

16.02.2016

Ford C-Max 1.5 TDCi/120 Titanium

10.02.2016

Renault Megane 1.6 dCi/130 Intens Tekst sa video prilogom!

02.02.2016

Renault Talisman 1.6 TCe/200 EDC 7 Intens

25.01.2016

Nissan X-Trail 1.6 4WD Tekna

22.01.2016

Dacia Logan MCV 1.5 dCi Life Plus Tekst sa video prilogom!

19.01.2016

Mitsubishi Outlander 2.2 DI-D 4WD Tekst sa video prilogom!

15.01.2016

Kia Sorento 3 2.2 CRDi Automatic EX Exclusive

14.01.2016

Opel Astra 1.4 T/125 Innovation Stop&Start

05.01.2016

Opel Corsa 1.3 CDTi/ 95 Ecoflex S&S Cosmo

29.12.2015

Renault Twingo 0.9/90 EDC

21.12.2015

Dacia Duster URBAN Explorer 1.5 dCi 110 4x4 S&S

16.12.2015

Jeep Renegade 2.0 Multijet/140 4WD Automatic Limited

08.12.2015

Opel Adam Rocks

02.12.2015

Honda HR-V 1.6 i-DTEC 2WD Tekst sa video prilogom!

23.11.2015

Fiat 500 1.2 Lounge

18.11.2015

Mazda CX-3 Skyactiv-1.5 D

11.11.2015

Citroen Berlingo XTR 1.6 BlueHDi/120

02.11.2015

MINI One Countryman Tekst sa video prilogom!

27.10.2015

Fiat 500X 1.4 MultiAir/140

22.10.2015

Peugeot 208 1.2 Pure Tech/110 Feline

07.10.2015

Kia Optima Hybrid

01.10.2015

Citroen C4 1.6 BlueHDi/120 Feel

30.09.2015

Renault Kadjar 1.5 dCi/110 EDC

25.09.2015

Renault Espace 1.6 dCi/160 EDC Initiale Paris

12.09.2015

Citroen DS5 1.6 THP/165

05.09.2015

Renault Captur 1.5 dCi/110

28.08.2015

Mazda6 Wagon CD175 AWD AT Revolution TOP

20.08.2015

Citroen C4 1.2 PureTech 110KS

13.08.2015

Dacia Lodgy&Dokker Stepway

28.07.2015

Peugeot 308 1.6/205 GT

24.07.2015

Peugeot 308 GT 2.0 BlueHDi

22.07.2015

Nissan Pulsar 1.5 dCi/110

14.07.2015

Ford Focus SW 1.5TDCI/120

10.07.2015

Mazda2 SKYACTIV 1.5 G-115 Revolution Top Soul Red Tekst sa video prilogom!

03.07.2015

Kia Rio 1.1 CRDi/75

30.06.2015

Mercedes-Benz V 250 BlueTEC AVANTGARDE Lang Tekst sa video prilogom!

15.06.2015

Peugeot 508 SW 2.0 BlueHdi/150

10.06.2015

Ford Mondeo 2.0 SW TDCi/180 Powershift Titanium

03.06.2015

Renault Twingo TCe/90 Dinamique vs. Smart Forfour Tekst sa video prilogom!

26.05.2015

Kia Pro_cee’d GT

20.05.2015

Opel Corsa 1.0 T/115 Cosmo Tekst sa video prilogom!

16.05.2015

Citroen C4 Grand Picasso 2.0 BlueHDi/150 KS Exclusive

07.05.2015

Toyota Auris 1.6 Valvematic Style Tekst sa video prilogom!

27.04.2015

BMW X6 xDrive 30d Tekst sa video prilogom!

20.04.2015

Hyundai i20 1.4 CRDI/90

30.03.2015

Smart ForTwo 1.0 Tekst sa video prilogom!

24.03.2015

BMW Active Tourer 218d Tekst sa video prilogom!

02.03.2015

Renault Clio 1.2 TCe/120 EDC Initiale Paris

26.02.2015

Volkswagen Passat 2.0 TDI BlueMotion Tekst sa video prilogom!

14.02.2015

Renault Twingo TCe/90 Dinamique Tekst sa video prilogom!

10.02.2015

Toyota Yaris 1.33 VVT-i Lounge Tekst sa video prilogom!

22.01.2015

Nissan Juke 1.2 DiG-T

12.01.2015

Fiat 500L Living 1.6 MultiJet/120

07.01.2015

Renault Megane Coupe 1.2 TCe 130 Energy GT Line

03.01.2015

Chevrolet Tahoe 5.3 V8 LS

30.12.2014

Toyota Aygo 1.0 x-play + x-touch Tekst sa video prilogom!

27.12.2014

Jeep Grand Cherokee 3,0 MultiJet Summit Tekst sa video prilogom!

12.12.2014

Renault Captur 1.5 dCi/90 EDC Helly Hansen

03.12.2014

Opel Astra Sedan 1.6 CDTi/136 Cosmo

28.11.2014

JEEP Cherokee 2.0 MJTD Tekst sa video prilogom!

18.11.2014

Mercedes GLA 220 CDI 4Matic AMG Line Tekst sa video prilogom!

13.11.2014

Kia Soul 1.6 CRDi/128

05.11.2014

Citroën C-Elysée 1.2 Vti Tekst sa video prilogom!

27.10.2014

Ford Fiesta 1.6 TDCi vs Renault Clio 1.5 dCi Tekst sa video prilogom!

22.10.2014

Renault Twingo 1.0 SCe/70 Expression

17.10.2014

Ford Tourneo Courier 1.0 EcoBooste/100KS

10.10.2014

Citroen C1 1.2VTi/82

25.09.2014

Opel Insignia Country Tourer 4x4

16.09.2014

Mercedes-Benz 220 CDI BlueTEC AMG Line Tekst sa video prilogom!

11.09.2014

Peugeot 308 1.6 BlueHDi

03.09.2014

Honda CRV 1.6 i-DTEC Comfort

25.08.2014

Jaguar XF Premium Luxury 2.2d Tekst sa video prilogom!

18.08.2014

Toyota Verso 1.6 D-4D Stella Tekst sa video prilogom!

13.08.2014

Citroen DS5 2.0 BlueHDi 180 automatic

05.08.2014

Opel Meriva 1.6 CDTI/136 Cosmo

29.07.2014

Isuzu D-Max 2.5 D Double Cab Premium Tekst sa video prilogom!

21.07.2014

Mazda 3 Sport 2.0i G165 / Mazda 3 Sport CD150

12.07.2014

Renault Megane CC 1.6 dCi/130

10.07.2014

Kia Cee’d 1.6 GDi / Kia Cee’d 1.6 CRDi

04.07.2014

BMW 220 d

27.06.2014

Mazda3 2.2 Skyactive-D

17.06.2014

Nissan Qashqai 1.5 dCi/110 Acenta Tekst sa video prilogom!

12.06.2014

BMW 518d

02.06.2014

Citroen C4 1.2 e-THP/130 Exclusive

21.05.2014

Toyota Auris Hybrid

14.05.2014

Dacia Duster 1.2 TCi/125 Prestige

08.05.2014

Mercedes-Benz ML 350 i BMW X5

03.05.2014

Ford Grand Tourneo Connect 1.6 TDCi/115

01.05.2014

Mazda 3

26.04.2014

Nissan Micra

21.04.2014

Seat Leon ST 1.6 TDi/105

18.04.2014

BMW X5 Xdrive 3.0 D

11.04.2014

Renault Megane 1.2 TCe GT Line 130 Energy

07.04.2014

Nissan NV-200 Evalia

31.03.2014

VW Golf vs Peugeot 308

26.03.2014

Opel Insignia Break Sport Tourer 2.0 CDTI/195 KS Cosmo

20.03.2014

Honda CR-V 2.0 i-VTEC Black Edition

18.03.2014

Toyota Corolla

15.03.2014

Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm/150

07.03.2014

Suzuki SX4 S-Cross

25.02.2014

Nissan Note 2 1.2/80 Acenta Connect

21.02.2014

Ford Fiesta 1.6 TDCi

19.02.2014

Peugeot 308 1.6 THP/156 Feline

14.02.2014

Toyota Auris Touring Sports 1.6 Valvematic Sol

12.02.2014

Fiat 500 Abarth 595 Turismo 1.4 T-Jet/160

10.02.2014

Opel Insignia 2.0 BiTurbo Tekst sa video prilogom!

06.02.2014

Nissan Qashqai 1.6 dCi

04.02.2014

Ford Fiesta 1.0 EcoBoost Titanium

31.01.2014

Honda Jazz 1,2 S i–VTEC Tekst sa video prilogom!

29.01.2014

Mazda6 2.0i Attraction

27.01.2014

Renault Grand Scenic 1,6 dCi Tekst sa video prilogom!

24.01.2014

Opel Cascada 2.0 CDTi Biturbo

21.01.2014

SsangYong Korando 2.0d 4x4 Style Tekst sa video prilogom!

16.01.2014

Mercedes-Benz E 300 BlueTEC HYBRID Tekst sa video prilogom!

14.01.2014

Nissan Micra 1.2 DIG-S Tekna

10.01.2014

Dacia Logan MCV 1.5 dCi/90

01.01.2014

Subaru Forester

25.12.2013

Fiat Panda 4x4

20.12.2013

Fiat 500L Trekking 1.6 MultiJet/105

12.12.2013

Mercedes-Benz ML 350 BlueTEC

09.12.2013

Hyundai ix35 2.0 CRDi GL Impression

06.12.2013

Nissan Juke Nismo

27.11.2013

Peugeot 208 GTi

20.11.2013

Kia pro_cee’d Tekst sa video prilogom!

08.11.2013

Dacia Dokker Tekst sa video prilogom!

05.11.2013

Peugeot 2008 Tekst sa video prilogom!

01.11.2013

Citroen C4 Picasso

30.10.2013

Mercedes-Benz CLA 45 AMG Tekst sa video prilogom!

25.10.2013

Opel Zafira Tourer 1.6 CDTI/136

16.10.2013

Honda Civic 1.8 Sport

15.10.2013

Mercedes E220 CDI

04.10.2013

Mazda 6

02.10.2013

Renault Captur Tekst sa video prilogom!

27.09.2013

Opel Mokka Tekst sa video prilogom!

21.09.2013

Renault Clio 4 RS 200 Cup

19.09.2013

Renault Scenic XMOD

04.09.2013

Volvo V40 Cross Country Tekst sa video prilogom!

21.08.2013

KIA cee’d Tekst sa video prilogom!

16.08.2013

Mercedes-Benz CLA Tekst sa video prilogom!

09.08.2013

Citroen DS3 Cabrio

07.08.2013

KIA Carens

24.07.2013

Subaru XV Tekst sa video prilogom!

05.07.2013

Renault Clio Grandtour

03.07.2013

Opel Adam

28.06.2013

Toyota RAV4, Honda CR-V, Hyundai Santa Fe Tekst sa video prilogom!

21.06.2013

Kia Ceed SW

19.06.2013

Renault Captur

12.06.2013

Citroen C4-Aircross

05.06.2013

Audi A3 - BMW serija 1 - Mercedes-Benz A klase Tekst sa video prilogom!

24.05.2013

Ford Fiesta

22.05.2013

Hyundai Santa Fe

17.05.2013

Citroen C- Elysée

08.05.2013

Škoda Citigo

26.04.2013

Dacia Logan 2 0.9/90 KS Laureate

24.04.2013

Mercedes-Benz ML 250 BlueTec Tekst sa video prilogom!

12.04.2013

Fiat 500L 1.3 Multijet Easy

10.04.2013

Honda CR-V Tekst sa video prilogom!

05.04.2013

Fiat 500 L

29.03.2013

Seat Mii

27.03.2013

Peugeot 301 Tekst sa video prilogom!

22.03.2013

Mercedes-Benz GL500

15.03.2013

Citroen C3 1.2 VTi Exclusive

13.03.2013

Hyundai i20 Tekst sa video prilogom!

06.03.2013

Opel Ampera

27.02.2013

Dacia Sandero 1.2 16V Story

13.02.2013

Dacia Sandero Stepway 1.5 dCi/90 Prestige

06.02.2013

Toyota Yaris Hybrid

01.02.2013

BMW X1 Tekst sa video prilogom!

25.01.2013

Dacia Dokker

23.01.2013

Renault Clio Tekst sa video prilogom!

18.01.2013

Audi A3

16.01.2013

Chevrolet Malibu 2.0 VCDi LTZ

11.01.2013

Renault Grand Scenic Tekst sa video prilogom!

28.12.2012

Volkswagen Golf VII

21.12.2012

Kia cee’d 1.6 CRDi/128 EX Maxx

19.12.2012

Alfa Romeo Giulietta

14.12.2012

Honda Civic Sedan

12.12.2012

Fiat Panda

07.12.2012

Citroen DS5 2.0 HDi/163 KS Sport Chic Automatic

28.11.2012

Mercedes A klasa i BMW Serija 1

16.11.2012

Ford Focus ST

31.10.2012

Renault Megane GT Line

23.10.2012

Opel Zafira Tourer 2.0 CDTi Cosmo Pack

17.10.2012

Toyota GT 86 Tekst sa video prilogom!

05.10.2012

Mazda CX-5

03.10.2012

Hyundai i30 Tekst sa video prilogom!

21.09.2012

Dacia Lodgy 1.5 dCi/110 Laureate

19.09.2012

Kia Rio Hatchback

03.09.2012

Renault Megan Coupe 1.2 TCe GT Line

29.08.2012

Peugeot 208

15.08.2012

Kia Rio 1.4 CRDi Sport

01.08.2012

Toyota Hilux

31.07.2012

Tata Nano

18.07.2012

Kia Rio Sport Sedan

13.07.2012

Toyota Prius

10.07.2012

Renault Grand Scenic

04.07.2012

Honda Civic

29.06.2012

Renault Twizy

20.06.2012

BMW 320d Tekst sa video prilogom!

15.06.2012

Kia Optima

06.06.2012

Mini Cooper S Coupe vs Renault Twingo Gordini

25.05.2012

Chevrolet Cruze 5 vrata 1.8/141 LTZ

23.05.2012

Opel Astra GTC Tekst sa video prilogom!

21.05.2012

Mercedes-Benz B klasa

11.05.2012

Renault Fluence ZE

09.05.2012

Toyota Avensis Tekst sa video prilogom!

04.05.2012

Opel Astra GTC

18.04.2012

Renault Twingo

04.04.2012

Fiat Punto Classic vs Dacia Sandero

30.03.2012

Ford Kuga vs Jeep Compass vs Toyota RAV4

26.03.2012

Ford Fiesta

21.03.2012

Citroen DS5

07.03.2012

Range Rover Evoque

24.02.2012

Nissan Leaf

22.02.2012

Mercedes-Benz ML

17.02.2012

Citroen C-Zero

08.02.2012

Toyota Yaris

31.01.2012

Volvo V60 D5 2.4/215 KS Ocean Race

25.01.2012

Renault Megane RS Trophy

20.01.2012

Ford Focus SW

11.01.2012

Hyundai i40

04.01.2012

Renault Koleos

28.12.2011

Hyundai Elantra

21.12.2011

Fiat Freemont 2.0 MJT/140 Urban

14.12.2011

KIA Rio

13.12.2011

Chevrolet Aveo 1.4/100 KS LTZ

30.11.2011

KIA Picanto

29.11.2011

Hyundai Veloster

18.11.2011

Peugeot 508 SW 1.6 e-HDi/112 KS Allure

16.11.2011

Renault Clio Gordini 1.5 dCi/105 KS

09.11.2011

Jeep Grand Cherokee

08.11.2011

Infiniti FX English version

03.11.2011

Ford Focus 1.6 SCTi/183 KS

26.10.2011

Opel Astra Sport Tourer vs Renault Megan Grandtour

12.10.2011

Nissan Micra English version

03.10.2011

Citroen DS4

28.09.2011

Subaru Impreza XV

14.09.2011

Suzuki Kizashi English version

01.09.2011

Ford Focus 1.6 TDCi/115 Titanium

30.08.2011

Mazda 5 1.6 MZ-CD/115 KS

17.08.2011

Mercedes C180 Coupe English version

15.08.2011

Renault Megane CC Floride 1.9/130KS

03.08.2011

Kia Picanto 1.0 Active

20.07.2011

Renault Scenic 1.6 dCi/130 KS Exception

13.07.2011

Hyundai ix35 vs KIA Sportage English version Tekst sa video prilogom!

08.07.2011

Peugeot 308 1.6 e-HDi

06.07.2011

Ford Grand C-Max

29.06.2011

Chevrolet Orlando

22.06.2011

Citroen DS4

15.06.2011

Alfa Romeo Giulietta 1750 TBi Quadrifoglio Verde

08.06.2011

Peugeot 508

01.06.2011

Hyundai ix20 English version

31.05.2011

Honda CR-V English version Tekst sa video prilogom!

27.05.2011

Nissan Juke

25.05.2011

Hyundai iX35 1.7 CRDi/115 KS 2WD Diamond

18.05.2011

Opel Corsa 1.7 CDTI/130KS OPC Line

11.05.2011

Audi A7 i Vlado Georgiev Tekst sa video prilogom!

10.05.2011

Mazda 3 1.6 MZ-CD Sport

04.05.2011

Automobili cene do 10.000 evra

02.05.2011

Renault Latitude 2.0dCi/150 Initiale

27.04.2011

Citroen DS3 Racing

20.04.2011

Citroen C5 2.2 HDi 204 KS Exclusive

13.04.2011

Volvo S60 English version Tekst sa video prilogom!

08.04.2011

Nissan Micra

06.04.2011

Dacia Sandero Stepway 1.5 dCi/90 KS

29.03.2011

KIA Sportage

16.03.2011

Lexus IS 200d

11.03.2011

Fiat 500 0.9 TwinAir

09.03.2011

Peugeot 5008

02.03.2011

VW Passat English version Tekst sa video prilogom!

26.02.2011

Volvo S60 D3/163 ks Summum automatik

23.02.2011

Mitsubishi ASX English version

18.02.2011

Citroen C4

16.02.2011

Chery Tengo English version

10.02.2011

Michelin zimski test

04.02.2011

Citroen C4 Picasso 1.6 HDi/112 Confort

02.02.2011

Renault Laguna 2.0 dCi/130 GT 4Control

26.01.2011

Suzuki Swift vs Suzuki Swift English version

25.01.2011

Mazda 6 2.2 MZR-CD/163 Combi GTA

19.01.2011

Seat Ibiza ST English version

14.01.2011

Opel Meriva 1.7 CDTi/100 ks Automatic

12.01.2011

Nissan Juke English version Tekst sa video prilogom!

06.01.2011

Ford C-Max

05.01.2011

Audi RS5 vs BMW M3 English version

03.01.2011

Subaru Outback

22.12.2010

VW MultivanGP

14.12.2010

BMW 730d Tekst sa video prilogom!

13.12.2010

Audi A1 vs MINI Cooper English version

10.12.2010

Hyundai i30 English version Tekst sa video prilogom!

09.12.2010

Ford Kuga 2.0 TDCi 4x2 Titanium

08.12.2010

KIA Sorento

03.12.2010

Peugeot 308 CC

01.12.2010

Dacia Duster vs Chery Tiggo English version

26.11.2010

Renault Megane 1.5 dCi/110 Estate EDC GT Line

24.11.2010

Renault Wind

17.11.2010

Nokian Z G2

11.11.2010

Alfa Giulietta 1.4 Tjet 120 Distinctive English version

11.11.2010

Fiat Doblo / Renault Kangoo

03.11.2010

Opel Astra 1.4 Turbo Sport

27.10.2010

VW Touareg English version Tekst sa video prilogom!

22.10.2010

Citroen DS3 / Peugeot RCZ / Renault Megane RS

12.10.2010

Citroen C4 2.0 HDi Excusive English version

09.10.2010

Peugeot 3008

06.10.2010

Honda CR-Z Tekst sa video prilogom!

05.10.2010

Renault Megane CC

29.09.2010

Mercedes E Cabriolet

28.09.2010

Kia Venga

22.09.2010

Renault Twingo RS Gordini

15.09.2010

Nissan GT-R

10.09.2010

Kia Venga 1.4 CRDi/90 i Citroen C3 Picasso 1.6 HDi/90

08.09.2010

Citroen DS3 1.6 HDi/110 Sport Chic

01.09.2010

Toyota RAV4

27.08.2010

Alfa Romeo MiTo

24.08.2010

Fiat Punto Classic LPG

20.08.2010

Kia C’eed SW

18.08.2010

Nokian Z G2

12.08.2010

Mazda 6

11.08.2010

Nissan 370Z

10.08.2010

Toyota Avensis

09.08.2010

Nissan Qashqai Tekst sa video prilogom!

05.08.2010

Peugeot RCZ

04.08.2010

Chery Ego Tekst sa video prilogom!

30.07.2010

Dacia Duster 1.5 dCi/110 4x4

28.07.2010

Chevrolet Spark 1.2 GPLi LS

21.07.2010

Renault Sport

20.07.2010

Toyota Auris

19.07.2010

Citroen C3 Tekst sa video prilogom!

16.07.2010

Volvo C30

14.07.2010

Jeep Cherokee

13.07.2010

Mazda MX-5

12.07.2010

KIA Soul

06.07.2010

Dacia Duster

30.06.2010

Hyundai ix35 Tekst sa video prilogom!

28.06.2010

BMW 530d Tekst sa video prilogom!

25.06.2010

Nissan Cube

23.06.2010

Audi S5 Coupe vs Audi S5 Cabrio

18.06.2010

KIA pro_cee’d

17.06.2010

Fiat Sedici 4x4 2.0 Multijet 135 ks

16.06.2010

Chevrolet Spark Tekst sa video prilogom!

15.06.2010

Opel Astra vs Renault Megane

09.06.2010

Audi Allroad

07.06.2010

Citroen Nemo

02.06.2010

FIAT 500 Abarth

01.06.2010

Volvo S80 2.4D/175 ks Summum

26.05.2010

Toyota iQ
III deo - Enterijer i oprema

24.05.2010

MTM Audi TT-RS

20.05.2010

Hyundai i20

19.05.2010

Renault Megan 2.0T RS Luxe

12.05.2010

Renault Fluence Tekst sa video prilogom!

29.04.2010

Peugeot 4007 2.2 HDi DCS6 Premium Pack

28.04.2010

Citroen C3 1.4/70 HDi Confort

21.04.2010

Chevrolet Cruze 2.0 VDCi/125 LS

14.04.2010

Mazda CX-7

08.04.2010

BMW X1 Tekst sa video prilogom!

03.04.2010

Nissan Note

31.03.2010

Opel Astra

30.03.2010

Fiat Punto Evo

24.03.2010

Peugeot 407 Coupe i Renault Laguna Coupe

17.03.2010

Alfa Romeo 159

10.03.2010

FIAT Punto Classic Dynamic LPG 1.2
1. deo - uvod

05.03.2010

Peugeot 5008

03.03.2010

Ford Ka 1.3 TDCi Titanium

24.02.2010

Toyota Land Cruiser 150 D-4D Tekst sa video prilogom!

22.02.2010

Opel Insignia Sports Tourer 2.0 CDTi/160 Cosmo Pack

17.02.2010

Mazda 3 i Kia Ceed

12.02.2010

Renault Scenic 1.5 dCi/110 Dinamique

10.02.2010

Renault Megane Grandtour Tekst sa video prilogom!

09.02.2010

Dacia Sandero Stepway 1.5 dCi Tekst sa video prilogom!

03.02.2010

BMW 320xd

01.02.2010

Audi A5 Sportback Tekst sa video prilogom!

29.01.2010

Honda Accord
4. deo - vozna dinamika
Tekst sa video prilogom!

28.01.2010

VW Golf GTD

22.01.2010

Hyundai i30 1,6 CRDi Tekst sa video prilogom!

20.01.2010

Mazda 3 1.6 MZ-CD Sport TX Navi

20.01.2010

Renault Fluence Tekst sa video prilogom!

11.01.2010

BMW Serija 5 GT Tekst sa video prilogom!

08.01.2010

Toyota IQ 1,0 VVT
2. deo - motor

31.12.2009

Ford Focus CC 2.0 TDCi Titanium

30.12.2009

Seat Exeo Tekst sa video prilogom!

29.12.2009

Dacia Sandero Stepway i Suzuki SX4

25.12.2009

Nissan Pixo

23.12.2009

Fiat 500C 1,2 Lounge

16.12.2009

Dodge Caliber SRT4 Tekst sa video prilogom!

14.12.2009

VW Golf GTI Tekst sa video prilogom!

11.12.2009

Opel Insignia

09.12.2009

Alfa Romeo MiTo

02.12.2009

Dodge Journey

27.11.2009

Mazda MX-5

25.11.2009

Citroen C5 V6 3.0 HDi/240 Exclusive

18.11.2009

Lexus RX vs BMW X5 vs Audi Q7

18.11.2009

Citroen C3 Picasso

11.11.2009

Volkswagen Polo

09.11.2009

VW Passat CC

05.11.2009

Mazda 6 SW

04.11.2009

Renault Clio GT 1.6/128

04.11.2009

Toyota iQ
1. deo - uvod

30.10.2009

Porsche 911 GT3

29.10.2009

Peugeot 3008

28.10.2009

Honda Jazz

23.10.2009

Lancia Delta

21.10.2009

Renault Megane Estate

14.10.2009

Alfa Romeo MiTo vs Mini Cooper S

13.10.2009

Honda Accord
3. deo - enterijer i oprema

09.10.2009

Hyundai Sonata

07.10.2009

Fiat Fiorino Qubo

07.10.2009

Toyota Urban Cruiser

06.10.2009

Porsche Panamera

05.10.2009

Saab 9-3 Cabriolet 2.0T Bio Power Aero

30.09.2009

Mercedes-Benz E klasa

25.09.2009

Mazda 3

24.09.2009

Dacia Sandero LPG

23.09.2009

Mini Clubman

22.09.2009

BMW Z4

17.09.2009

Chevrolet Cruze

16.09.2009

Peugeot 206+

09.09.2009

VW Scirocco

07.09.2009

Audi A5 Cabriolet

04.09.2009

Renault Koleos i Subaru Forester

26.08.2009

Audi TT RS

21.08.2009

Renault Thalia

19.08.2009

Toyota Avensis Wagon

17.08.2009

Peugeot 308 CC

12.08.2009

Hyundai Santa Fe

05.08.2009

Kia Soul

29.07.2009

Opel GT

20.07.2009

Seat Leon FR TDI

15.07.2009

Opel Astra GTC i Kia Procee'd

14.07.2009

Renault Grande Scenic 1.4 TCe Dinamique

08.07.2009

Citroen C1

01.07.2009

Carlsson Smart

26.06.2009

Kia Carnival 2.9 CRDi EX

24.06.2009

Nissan Qashqai +2

18.06.2009

Miloš Pavlović & Toyota iQ

17.06.2009

Renault Kangoo Be bop

17.06.2009

Ford Fiesta

12.06.2009

Hyundai i20 i Opel Corsa

11.06.2009

Subaru Impreza

10.06.2009

Renault Laguna Coupe

08.06.2009

Chevrolet Captiva

03.06.2009

Kia Pro_cee'd
4. deo - oprema

02.06.2009

Opel Agila

27.05.2009

Mercedes C180 Kompressor i C220 CDI

26.05.2009

Volvo XC60

20.05.2009

Hyundai iX55

19.05.2009

Ford Focus RS

18.05.2009

Mazda 6 1.8

13.05.2009

Škoda Superb

08.05.2009

Dacia Logan pick-up

06.05.2009

Toyota Avensis vs Honda Accord vs Mazda 6

04.05.2009

Dacia Sandero 1.5 dCi/85 Laureate

29.04.2009

Hyundai i30 CW

22.04.2009

Porsche Boxster S

17.04.2009

Citroen C6 2,2 HDi FAP/173 Exclusive

15.04.2009

Alfa Romeo MiTo

14.04.2009

Ford Ka

08.04.2009

Hyundai i10 vs Kia Picanto

03.04.2009

Mazda 2

01.04.2009

Mercedes-Benz GLK

27.03.2009

Honda Accord
1. deo - uvod

25.03.2009

Renault Megane 1.5 dCi Privilege

25.03.2009

Lexus IS

20.03.2009

Citroen C4

18.03.2009

VW Golf VI

16.03.2009

Renault Megane Coupe

11.03.2009

Jeep Wrangler vs Land Rover Defender

06.03.2009

Chevrolet Aveo GPL

04.03.2009

Maserati Quattroporte S

02.03.2009

Automobilske navigacije

26.02.2009

Mazda CX-7

25.02.2009

Volvo XC70

18.02.2009

Kia Procee'd
3. deo - servis i održavanje

13.02.2009

Renault Laguna Coupe

11.02.2009

Ford Fiesta

04.02.2009

Porsche Cayman S

03.02.2009

Peugeot Partner Tepee 1.6 HDi Outdoor

28.01.2009

Mercedes A160 CDI

22.01.2009

Citroen C5 Tourer 2.0 HDi Exclusive

21.01.2009

Ford Mondeo SW 2.2 TDCi i Peugeot 407 SW 2.2 HDi

14.01.2009

Ferrari California

09.01.2009

Shuanghuan sCEO 2,4 4WD

05.01.2009

Dacia Sandero 1,6 MPI

02.01.2009

Kolica za pijacu

31.12.2008

Audi Q5 2,0 TDI

30.12.2008

Renault Kangoo 1,5 dCi i Citroen Berlingo 1,6 HDi

24.12.2008

Suzuki Splash 1,2 GS
3. deo - servis i održavanje

23.12.2008

Michelin Pilot Alpin 3

22.12.2008

Subaru Forester

18.12.2008

Ford Kuga, Renault Koleos i Toyota RAV4

10.12.2008

Maserati GranTurismo S

08.12.2008

Lexus RX400h

05.12.2008

VW Passat CC

04.12.2008

Renault Twingo RS Cup

03.12.2008

Seat Ibiza 1,6 16v

02.12.2008

Kia Pro Cee'd 1,6 CRDi
2. deo - vožnja

24.11.2008

Daihatsu Cuore 1.0 i Citroen C1

19.11.2008

Peugeot 308 SW 1.6 VTi Sport

05.11.2008

Fiat 500, Hyundai i10 i Suzuki Splash

04.11.2008

Audi RS6, Audi Q7 V12 TDI

03.11.2008

Kia - fabrika Zilina u Slovačkoj

29.10.2008

Renault Twingo GT

27.10.2008

BMW X6 xDrive 35D

24.10.2008

Peugeot 4007 2,2 i Toyota RAV4 2,2 D-4D

08.10.2008

Porsche 911 Carrera 4S

03.10.2008

Ford Galaxy 2,0 TDCi Ghia

01.10.2008

Honda Accord 2,4 Executive

29.09.2008

Renault Laguna GT 2,0T

24.09.2008

Citroen C4 Picasso 1,6 HDi i Mazda 5 2,0 MRZ CD

17.09.2008

Kia Pro Cee'd 1,6 CRDi
1. deo - uvod

16.09.2008

Subaru Legacy 2,0 D SW Club

10.09.2008

Dacia Logan 1.5 dCi/70 Laureate

03.09.2008

Kia Pro Cee'd 2.0 CRDi Sport

27.08.2008

Isuzu D-Max Crew LS 3,0 td

26.08.2008

Peugeot 308 RCZ

21.08.2008

Renault Koleos 2.0 dCi/150 4X2 Dinamique

20.08.2008

Citroen 2CV TPV

09.08.2008

Suzuki Splash 1,2
1. deo - uvod

30.07.2008

BMW X5 3,0d i VW Touareg 3,0 V6 TDI

22.07.2008

Honda Legend 3,5 V6

14.07.2008

Subaru Impreza 2.5 WRX

10.07.2008

Nissan GT-R

07.07.2008

Citroen C5 2,7 V6 HDI Exclusive

04.07.2008

Subaru Justy 1.0 S

26.06.2008

Mazda 2 1,5 / 103KS Pack Sport

19.06.2008

Ford Focus 2,0 TDCi i Peugeot 308 2,0 HDi

12.06.2008

Opel Corsa OPC 1,6

09.06.2008

Volvo V70 2,4D Summum

05.06.2008

Mitsubishi Lancer Evolution

03.06.2008

Dacia Sandero

29.05.2008

Pneumatici

23.05.2008

Renault Grande Modus 1,5 dCi Expression 105 KS

22.05.2008

SsangYong Kyron 2,7 CDi

21.05.2008

VW Passat 2,0 TDI Highline

16.05.2008

Volvo V50 2.0D R-Designe

15.05.2008

Nissan Qashqai 1,5 dCi Acenta Pack

08.05.2008

Toyota Auris 1,6 VVT-i
3. deo - zaključak

05.05.2008

Kia Picanto 1,1 Active

01.05.2008

Kia Sorento 2.5 CRDi/170 EX Shilton

17.04.2008

Mazda 6 MZR 2,0

15.04.2008

Ford Mondeo SW 2,0 TDCi i Renault Laguna Estate 2,0 dCi

10.04.2008

Toyota Land Cruiser V8 D-4D Luxury

04.04.2008

Peugeot 207 SW 1.6 VTi Outdoor

27.03.2008

Opel Astra Sedan 1,6

25.03.2008

Kia Cee'd SW 1,6 CRDi

20.03.2008

Škoda Fabia 1,4 16v Elegance
2. deo - zaključak

18.03.2008

Renault Clio Estate 1,5 dCi / 85 Dinamique

13.03.2008

Peugeot 207 SW 1,6 HDI Trendy

06.03.2008

Mazda 2

05.03.2008

Audi A4 2,0 TDI

03.03.2008

Citroen C4 1.6 BioFlex

28.02.2008

Renault Laguna 2,0 dCi

27.02.2008

Volvo C30 T5 Summum 230KS

21.02.2008

Opel Antara 2,0 CDTI

15.02.2008

Dacia Logan MCV 1.5 dCi/85 Laureate 7 sedišta

14.02.2008

Peugeot 308 na putevima šampanjca

07.02.2008

Volkswagen Multivan 2,5 TDI

05.02.2008

Renault Laguna 3 1.5 dCi 110 Expression

31.01.2008

Peugeot 308 1,6 HDi

29.01.2008

Kia Cee'd 1,6 CRDi 115 Activa

24.01.2008

Toyota Auris 1,6 VVT-i
2. deo - motor, menjač i donji prostor

23.01.2008

Subaru Impreza 2,0 R Sport

17.01.2008

BMW 530xd

17.01.2008

Audi A3 2,0 TDI Ambition

14.01.2008

Daihatsu Materia 1,5 16v

10.01.2008

Hyundai i30 1.6 CRDi/115 ks Pack Confort

03.01.2008

Ford Transit 3,2 TDCi/200 KS i Transit Sportvan 2,2 TDCi/140

27.12.2007

Citroen C6 2,7 HDi i Citroen DS 21 "Ajkula"

24.12.2007

Ford Focus CC 2.0 TDCi Titanium

20.12.2007

Porsche 911 GT3

18.12.2007

Nissan Tiida 1,8 Tekna

14.12.2007

Renault Twingo 1.2 GT

13.12.2007

Fiat 500 1,3 MultiJet 16v Sport

12.12.2007

Mercedes CLS 320 CDI

07.12.2007

Ford Ranger 2.5 XLT Super Cab 4X4

06.12.2007

Seat Altea Freetrack 2,0 TDi

05.12.2007

Opel Corsa 1,7 CDTI Cosmo
3. deo - zaključak

04.12.2007

Volvo S80 3.2 AWD Summum

29.11.2007

Ferrari F430 Scuderia

23.11.2007

Pariski bicikli - Velib

22.11.2007

Kia Sportage 2,0 CRDi i Hyundai Tucson 2,0 CRDi 4WD Pack Luxe

15.11.2007

Citroen C-Crosser

08.11.2007

Toyota Auris 1,6

07.11.2007

Renault Kangoo 2

30.10.2007

VW Caddy Combi 1,9 TDI

26.10.2007

Ford S-Max 2.5 T Titanium

25.10.2007

Opel Corsa 1,7 CDTi Cosmo
2. deo - donji postroj i pogon

19.10.2007

Renault Megane RS 2.0 dCi/175 ks Luxe

18.10.2007

Peugeot 207 CC 1,6 HDi Griffe

11.10.2007

Honda Civic sedan 1,8 i-VTEC SE

10.10.2007

Volvo C70 D5 Summum

04.10.2007

Škoda Fabia 1,4 MPI Confort
1. deo - uvod

04.10.2007

Gumpert Apollo

26.09.2007

Fiat Bravo 1,9 MJ 16v 150KS

21.09.2007

Kia Carens 2,0 CRDi / Renault Grand Scenic 1,9 dCi

20.09.2007

Citroen C4 Grand Picasso 2,0 HDi Exclusive

13.09.2007

Dodge Nitro 2,8 CRD

12.09.2007

Ford Mondeo 2,0 TDCi Trend Plus

10.09.2007

Renault Twingo 1,5 dCi Initiale

06.09.2007

Hyundai i30 1,4 Comfort

04.09.2007

Opel Corsa 1,7 CDTi

29.08.2007

Peugeot 1007 1.6 HDi Spoty Pack

23.08.2007

Alfa Romeo 159 V6 3,2 JTS Q4

22.08.2007

Renault Modus 1.2 16v/100 ks Alyum

16.08.2007

Hyundai Sonata 2,0 CRDI Pack Luxe

09.08.2007

Toyota Corolla 1,6 VVT-i

07.08.2007

Mazda MX-5 1,8 Coupe-Roadster

02.08.2007

Ford C-Max

26.07.2007

Honda CR-V 2,2 CTDi

20.07.2007

Hyundai Tucson 2.0 CRDi 4WD Pack Luxe

19.07.2007

Hyundai Grandeur 2,2 CRDI

13.07.2007

Mercedes C280

11.07.2007

Stabilna situacija

09.07.2007

Mini Cooper S

03.07.2007

Peugeot 407 V6 2.7 HDi Feline

27.06.2007

Citroen Jumpy 2,0 HDI Combi Confort / 9 sedišta

20.06.2007

Subaru Outback 3,0R

13.06.2007

Toyota Hilux 3,0 D-4D i Mutsubishi L200 2,5 DI-D

08.06.2007

Volvo V50 1,8 Flexifuel E85 Summum

06.06.2007

Ford S-Max 1,8 TDCi/125 KS Trend

30.05.2007

Isuzu D-Max Crew Cab LS 3,0

25.05.2007

Dacia Logan MCV 1,6 16v / 7 sedišta

23.05.2007

Peugeot 207 1,6 THP/150 KS

16.05.2007

Toyota Auris 1,4 D-4D

11.05.2007

Audi TT 3,2 Quattro

04.05.2007

Subaru B9 Tribeca 3,0R

02.05.2007

Suzuki Swift 1,3 GS

28.04.2007

Daihatsu Trevis 1,0

25.04.2007

SsangYong Rexton II Prestige Plus 2,7 XVT

24.04.2007

Jeep Wrangler i Jeep Willys

19.04.2007

Hyundai Coupe 2,0 Pack Luxe

18.04.2007

Škoda Fabia II 1,4

16.04.2007

Renault Clio 2,0 16v Dynamique

11.04.2007

Nova Fabia

07.04.2007

Peugeot 307 1,6

04.04.2007

Toyota Avensis 2,0 D-4D Luna

03.04.2007

VW Jetta 2,0 TDI Confortline

02.04.2007

Toyota Yaris 1,3
3. deo - zaključak

30.03.2007

Škoda Roomster 1,4 TDI

26.03.2007

Mazda 6 2,0 MZR-CD Elegance

21.03.2007

Jeep Trailhawk Concept

13.03.2007

Renault Megane Coupe GT 2,0 dCi / Volvo C30 2,0 D

07.03.2007

Citroen Picasso 1,6 HDi BMP6 Pack Ambiance

28.02.2007

Mazda 5 2,0 MRZ-CD 110 KS Elegance

21.02.2007

Opel Vectra GTS 2,0 Turbo
2. deo - motor

16.02.2007

Nissan Micra C+C 1,6 automatik

14.02.2007

Ford Transit Van 330 SWB

13.02.2007

Volvo S40 D Summum

07.02.2007

Renault Clio RS 2,0

31.01.2007

Jeep Compass 2,3 i Suzuki Grand Vitara 2,0

25.01.2007

Fiatom Grande Punto 1,2 Dynamic na putevima Andaluzije

24.01.2007

Toyota Yaris 1,3 VVT-i Sol
2. deo - motor i ponašanje u vožnji

20.01.2007

Citroen C4 Picasso sa 5 sedišta

09.01.2007

Dacia Logan 1.6 16V/105 KS

03.01.2007

Mazda 3 2,3 MPS

02.01.2007

Mali automobili

28.12.2006

Opel Vectra GTS 2,0 Turbo
1. deo - uvod

25.12.2006

Mazda 3 1.6 MZ-CD Perfomance

13.12.2006

Citroen C4 1.6 HDi BMP6 Exclusive

29.11.2006

Porsche Cayenne S 4,5 V8

23.11.2006

Toyota Yaris 1,3 VVT-i

21.11.2006

Jeep Grand Cherokee 3,0 CRDI i Range Rover Sport TD

20.11.2006

Nissan Note 1,5 dCi/86 KS Acenta

15.11.2006

Ford S-Max 2,0 TDCi Titanium

01.11.2006

Renault Laguna Estate 2,0 dCi i Peugeot 407 SW 2,2 HDi

25.10.2006

Chevrolet Lacetti
3. deo - zaključak

24.10.2006

Range Rover Sport TD V6 HSE

19.10.2006

Super test polovnjaka:
Renault Megane sedan 1.5 dCi/100 KS

18.10.2006

Peugeot 207 1,6

17.10.2006

Ford Focus ST

12.10.2006

Renault Megane CC 2.0 dCi/150 KS Sport

12.10.2006

Toyota Avensis Wagon 2,2 D-4D
3. deo - servis

09.10.2006

Daihatsu Copen 1,3 VVT

27.09.2006

Renault Megane 2,0 dCi

26.09.2006

Chevrolet Lacetti 1,4 SE
2. deo - enterijer

25.09.2006

Hyundai Santa Fe

22.09.2006

Citroen C-Metisse

20.09.2006

Dodge Caliber 2,0 CRD SXT

14.09.2006

Citroen C5 2.2 HDi 173 KS FAP Exclusive

13.09.2006

Daihatsu Cuore 1.0 X

06.09.2006

Renault Espace 2,0 dCi FAP i Peugeot 807 2,2 HDi FAP

16.08.2006

Ford Focus Wagon 1,6
3. deo - zaključak

07.08.2006

Citroen C6 V6 2,7 HDi FAP Exclusive Pack Lounge

02.08.2006

Dacia Logan 1,5 dCi

31.07.2006

Peugeot 207 1.6 HDi 90 KS Sport

19.07.2006

Peugeot 207 1,6 16V i Renault Clio 1,6 16V

12.07.2006

Daihatsu Terios 1,5 Sport

05.07.2006

Ford Fiesta ST 2,0

04.07.2006

Chevrolet Lacetti 1,4 SE
1. deo - uvod

29.06.2006

Renault Modus 1.5 dCi/105 KS Confort

28.06.2006

Honda Civic 2,2 i-CDTi

27.06.2006

Ford Fiesta S 1.6 TDCi

21.06.2006

Seat Ibiza 1,4

20.06.2006

VW Jetta 1,9 TDI i Renault Megane Sedan 1,5 dCi

19.06.2006

Škoda Octavia 2.0 RS

14.06.2006

Toyota Avensis Wagon 2,2 D-4D
2. deo - enterijer

13.06.2006

Renault Grande Scenic 2.0 dCi 150 KS Luxe Dinamique

07.06.2006

Opel Zafira 1,9 CDTI OPC Line

06.06.2006

Ford Focus 1,6 Wagon
2. deo - enterijer

05.06.2006

Citroen C2 1.4 16V Stop&Start

31.05.2006

Hyundai Accent 1,5 CRDi

30.05.2006

Renault Clio 1.4 16V Luxe Privilege

22.05.2006

CITROEN PICASSO 1.6 HDi/92 KS Pack

10.05.2006

Renault Megane 2,0 RS Luxe i Ford Focus ST 2,5T

09.05.2006

Jeep Grand Cherokee 3,0 CRD Limited
2. deo - pogon i održavanje

08.05.2006

Peugeot 1007 1.6e 2-Tronic Sporty Pack

03.05.2006

Toyota RAV4 2,2 D-4D Executive

02.05.2006

Ford Fiesta 1.6 TDCi Ghia

26.04.2006

Uporedni test:
Citroen Berlingo 1.6 HDi/75 i Renault Kangoo 1.5 dCi/70

19.04.2006

VW GOLF V 1,9 TDI 4Motion

18.04.2006

Dacia Logan 1.5 dCi Laureate Pack

12.04.2006

Toyota Avensis Wagon 2,2 D-4D

07.04.2006

Toyota Yaris 1,3 Sol

06.04.2006

Peugeot 407 1.8i 16V 125 KS Confort

05.04.2006

Peugeot 407 Coupe 2,7 V6 HDi Sport Pack

31.03.2006

Renault Vel Satis 2.2 dCi Privilege

29.03.2006

Francuska posla

22.03.2006

Renault Megane 1,5 dCi
5. deo - zaključak

17.03.2006

Savremeni dizeli i loše gorivo

15.03.2006

Renault Megane 2,0 dCi

14.03.2006

Peugeot 407 Coupe 3.0 V6 Pack

08.03.2006

VW Polo 1,9 TDI Carat

07.03.2006

Ford Focus C-MAX 1.6 TDCi/90 KS

01.03.2006

Suzuki Swift 1,3

28.02.2006

Uporedni test:
Citroen C4 1.6 HDi i Ford Focus 1.6 TDCi

23.02.2006

Fiat Grande Punto 1,4 8V Dynamic

21.02.2006

SEAT LEON 2.0 TDI Stylance

15.02.2006

Toyota Hilux 2,5 D-4D i Isuzu D-Max 3,0 TD

09.02.2006

VW Fox 1.4 TDi 70 Pack Confort

08.02.2006

Peugeot 1007 1,4

07.02.2006

Renault Megane 1,5 dCi
4. deo - vozne osobine

02.02.2006

Ford Fusion Plus 1.6 TDCi

01.02.2006

Citroen C3 1,6 HDi i Renault Clio 1,5 dCi

26.01.2006

Renault Laguna Estate 2.0 dCi Initiale

26.01.2006

Mercedes Benz B 200 Turbo

24.01.2006

Peugeot 307 2.0 16V/180 KS Feline

19.01.2006

Škoda Octavia Combi 4x4 1,9 TDi

16.01.2006

Renault Megane 1,5 dCi
3. deo - enterijer

04.01.2006

Nissan Xterra

03.01.2006

Peugeot 307 CC 2,0 HDi Pack Sport

29.12.2005

Citroen C-SportLounge

27.12.2005

Peugeot 107 1,4 HDi Trendy

16.12.2005

Toyota Aygo 1,0

09.12.2005

Nissan Micra 1,2

05.12.2005

VW Passat 1,9 TDi Confort

02.12.2005

Citroen C1 1,4 HDi Pack

29.11.2005

Seat Leon 2,0 TDI

24.11.2005

BMW M6

21.11.2005

Ford Focus SW 1,6 TDCi Ghia

11.11.2005

VW Fox 1,2 Confort

10.11.2005

Renault Megane 1,5 dCi
2. deo - karoserija

04.11.2005

Citroen C5 Break 2,0 HDi i Renault Laguna Estate 2,2 dCi

28.10.2005

BMW 750 Li

27.10.2005

Peugeot 407 SW 2,0 HDi

20.10.2005

Jeep Grand Cherokee 3,0 CRD Limited

18.10.2005

Dacia Logan 1,4 MPI

10.10.2005

Hyundai Tucson 2,0 CRDi

07.10.2005

Citroen C4 1,4 16V Coupe VTR

04.10.2005

Chevrolet Spark 0,8

29.09.2005

Toyota Corolla 1,4 D-4D

26.09.2005

Honda Jazz 1,4

26.09.2005

Nissan Pathfinder 2,5 dCi

23.09.2005

Ford Fiesta 2,0 ST

20.09.2005

Honda Civic 1,6 16V

06.09.2005

Tigar Prima

31.08.2005

Daihatsu Sirion 1,3 X

30.08.2005

Seat Altea 1,6 Stylance

26.08.2005

Renault Megane 1,5 dCi

26.08.2005

Audi A4 2,0 TDI

25.08.2005

Renault Scenic 1,6 16V GPL

24.08.2005

Peugeot 107 1,0 Trendy

23.08.2005

Kia Cerato 1,5 CRDI

09.08.2005

Renault Trafic Generation 2,5 dCi Privilege

01.08.2005

VW Golf Plus 1,9 TDI Comfort

26.07.2005

Jeep Grand Cherokee 5,7 HEMI

19.07.2005

Ford Fiesta 1,6 TDCi Ghia

05.07.2005

Toyota Yaris 1,3 VVT-i Rhythm'n'Blues

30.06.2005

Nissan X-Trail

27.06.2005

Honda Jazz 1,4 i Mitsubishi Colt 1,3

23.06.2005

Renault Laguna 2,0 GT

23.06.2005

Peugeot 1007 Vitamine

20.06.2005

Citroen C3 Pluriel 1,4 HDi

10.06.2005

Peugeot 607 2,7 V6 HDi Signature

06.06.2005

Isuzu D-MAX 3,0 TD Crew Cab

27.05.2005

BMW 320i i 320d

25.05.2005

VW Golf V GTI

20.05.2005

Seat Toledo 1,9 TDI Reference

13.05.2005

Citroen C3 1,4 16V Sensodrive Stop/Start

06.05.2005

3000 km sa Renault Espace 2,2 dCi Aluminium

26.04.2005

Škoda Octavia Combi 1,9 TDi

22.04.2005

Honda Jazz 1,4

21.04.2005

Audi A6 3,0 TDI Quattro

29.03.2005

Citroen Xsara Picasso 1,6 HDi 16V

25.03.2005

Ford Mondeo 2,2 TDCi Clipper Titanium

22.03.2005

Peugeot 307 1,6 HDi i Renault Megane 1,5 dCi

18.03.2005

BMW X3 3,0d

15.03.2005

Citroen C4 1,6 HDi 92 KS Pack

11.03.2005

VW Caddy Life 1,9 TDi

02.03.2005

Peugeot 307 SW 2,0 HDi i Ford Focus C-Max 2,0 TDCi

28.02.2005

Seat Altea 2,0 TDi

23.02.2005

Toyota Prius 1,5

17.02.2005

Honda Jazz 1,4

14.02.2005

Mitsubishi Colt 1,3

11.02.2005

Peugeot 407 2,2

07.02.2005

Seat Ibiza Cupra 1,9 TDi / 160 KS

02.02.2005

VW Golf 1,9 TDi / 90 KS Confort

31.01.2005

Nissan Micra 1,2

25.01.2005

Citroen Xsara Picasso 1,6 HDi 16V

24.01.2005

Citroen C5 1,6 16V i 1,6 HDi

20.01.2005

Dacia Logan 1,6 MPI

15.01.2005

Renault Modus 1,4 16V Luxe Privilege

10.01.2005

Ford Focus 1,6 Ti-VCT Titanium

05.01.2005

Mercedes G55 AMG

31.12.2004

Toyota Land Cruiser 3,0 D-4D

29.12.2004

Škoda Octavia 2,0 TDi Ambiente

22.12.2004

Mitsubishi Outlander, Nissan X-Trail i Toyota RAV4

22.12.2004

Honda Jazz 1,4

22.12.2004

Citroen Xsara Picasso 1,6 HDI 16V 110 KS

23.11.2004

Honda Jazz 1,4

22.10.2004

Citroen Xsara Picasso 1,6 HDi 16V 110 KS

21.09.2004

Chrysler 300C

15.11.2004

Opel Corsa 1,3 CDTi

30.11.2004

BMW 645 Ci

16.10.2004

Peugeot 407 SW 1,6 HDi

21.10.2004

Fiat Idea 1,4

24.10.2004

Toyota Corolla 2,0 D-4D

28.10.2004

Peugeot 307 CC 2,0 16V

31.10.2004

Porsche Carrera 911 S

3.11.2004

Mitsubishi Outlander 2,0

8.11.2004

Aston Martin DB9

11.11.2004

Fiat Panda 1,2

12.09.2004

Citroen C3 X-TR 1,4 HDi 92 KS

15.09.2004

VW Polo 1,9 SDi

22.09.2004

Hyundai Tucson

25.09.2004

Peugeot 206 1,4 HDI

1.10.2004

RENAULT Megane 2,0 RS

10.08.2004

MERCEDES-BENZ C180 Kompressor

14.08.2004

HONDA FR-V

19.08.2004

FORD Fusion+

24.08.2004

ŠKODA Octavia 1,9 TDI

29.08.2004

BMW 760 Li

2.09.2004

CITROEN Xsara Picasso 1,6 HDi 16V Exclusive

8.07.2004

HONDA Civic Sedan 1,6 ES AT

12.07.2004

RENAULT Grand Scenic 1,5 dCi/100 KS Luxe Privilege

17.07.2004

SEAT Cordoba 1,9 TDi Sport

22.07.2004

TOYOTA Corolla Verso 2,0 D-4D

27.07.2004

MERCEDES-BENZ SLK 200 Kompressor

3.06.2004

LOTUS Elise 111R

10.06.2004

TOYOTA Corolla Wagon 1,6

18.06.2004

AUDI A3 2,0 TDi

13.05.2004

CITROEN C2 1,1

27.05.2004

FORD Focus C-Max 1,8 Trend

4.04.2004

TOYOTA Avensis D-CAT

9.04.2004

RENAULT Kangoo 4x4 1,9 dCi Privilege

14.04.2004

MAZDA 3 Sport

19.04.2004

FIAT Idea 1,3 JTD

24.04.2004

SEAT Leon 1,9 TDI

3.05.2004

BMW X3 3,0i

3.03.2004

RENAULT Clio Sport

8.03.2004

MERCEDES E320 4MATIC Avantgarde

13.03.2004

HONDA CR-V

17.03.2004

TOYOTA RAV4 2,0 D-4D Executive

22.03.2004

ŠKODA Fabia RS 1,9 TDi 130

27.03.2004

CHRYSLER PT Cruiser Cabrio

31.03.2004

LAMBORGHINI Gallardo

2.02.2004

VOLVO S60 2,4 D Summum

9.02.2004

SAAB 9-5 Wagon

16.02.2004

RENAULT Laguna 1,6 16V GPL Expression

23.02.2004

OPEL Vectra Caravan 3,0 CDTI

5.01.2004

HONDA Accord 2,4 Executive

11.01.2004

MITSUBISHI Lancer

19.01.2004

VW Beetle Cabrio

26.01.2004

MAZDA 3 1,6i

2.12.2003

VW Touran 1,9 TDi Comfort

9.12.2003

RENAULT Megane Coupe Cabrio 2,0

16.12.2003

SUZUKI Ignis 1,5

23.12.2003

PEUGEOT Partner 1,9 D

30.12.2003

CHEVROLET Corvette V8 5,7

1.11.2003

RENAULT Megane Grand Tour i Megane Sedan

5.11.2003

ROLLS-ROYCE Phantom

12.11.2003

CHRYSLER Sebring 2,7 LE

19.11.2003

FORD Tourneo Connect 1,8 TDCi

26.11.2003

FIAT Panda

4.10.2003

LEXUS RX 300

7.10.2003

SMART Roadster Coupe

11.10.2003

MERCEDES SL 55 AMG

14.10.2003

RENAULT Trafic 2,5 dCi 16V Passenger

18.10.2003

FORD Fusion 1,4 TDCi

21.10.2003

MINI One D

27.10.2003

FORD Focus C-Max

28.08.2003

CITROEN Pluriel 1,4i

2.09.2003

OPEL Meriva 1,6

6.09.2003

DAIHATSU Copen

12.09.2003

FIAT Stilo 1,8

16.09.2003

NISSAN 350 Z

19.09.2003

CHRYSLER Crossfire

27.07.2003

RENAULT Scenic II

31.07.2003

OPEL Signum 3,2 V6

4.08.2003

MERCEDES Vito i Viano

8.08.2003

DAEWOO Nubira II

12.08.2003

FIAT Doblo Cargo 1,9 DS High Roof

17.08.2003

PEUGEOT 807 3,0 V6 SV Pullman

22.08.2003

BMW Z4 3,0i SMG

27.06.2003

ALFA ROMEO 156 2,4 JTD

4.07.2003

HYUNDAI Getz 1,4

13.07.2003

ŠKODA Octavia Combi 1,8T RS Pack Sport

20.07.2003

FORD Streetka

26.05.2003

RENAULT Megane Coupe 1,5 dCi

1.06.2003

SEAT Alhambra 1,9 TDI

7.06.2003

TOYOTA Corolla Verso 1,6

11.06.2003

PEUGEOT 307 Break 1,6 16V XT

16.06.2003

AUDI A3

20.06.2003

OPEL Meriva

25.04.2003

LANCIA Thesis 2,4

30.04.2003

HYUNDAI Terracan 2,9 CRDI

6.05.2003

SEAT Cordoba 1,9 SDI Stella

13.05.2003

PEUGEOT Partner Ushuaia Grand Raid 1,6 16V

18.05.2003

TOYOTA Avensis Wagon 1,8 VVT-i

25.03.2003

FORD Fiesta Coupe 1,6 Trend

2.04.2003

SSANGYONG Rexton

14.04.2003

MITSUBISHI Pajero 3,2 DI-D

1.03.2003

CITROEN C8 2,2 16V HDi

11.03.2003

FORD Focus ST 170

5.02.2003

RENAULT Espace 1,9 dCi Authentique

14.02.2003

FORD Mondeo ST220

11.01.2003

TOYOTA Land Cruiser 3,0 D4-D

17.01.2003

SAAB 9-3 2,0t

21.01.2003

CITROEN Berlingo

26.01.2003

ALFA ROMEO 147 GTA

10.12.2002

RENAULT Kangoo 1,5 dCi 80 KS

21.12.2002

SUBARU Forester 2,0X AWD

26.12.2002

ŠKODA Superb 1,9 TDi Classic

4.01.2003

NISSAN 350 Z

12.11.2002

RENAULT Megane II

20.11.2002

HONDA Accord

3.12.2002

MAZDA 6 Sport

11.10.2002

FORD Fiesta 1,4 TDCi

18.10.2002

FERRARI Enzo Ferrari

25.10.2002

DAEWOO Kalos

31.10.2002

AUDI RS6 Avant

4.11.2002

MERCEDES SL 500

26.09.2002

PEUGEOT 307 SW 2,0 HDi

6.10.2002

KIA Sorento

29.08.2002

OPEL Vectra GTS

29.08.2002

VW Polo 1,2 6V

3.09.2002

LAcity
23.7.2016 18:43
38
19

Pitanje za Pericu:
Kažete Fijatov 1.3mjt sa 95 KS nije na nivou francuskih 1.5dci i 1.6hdi agregata.
Izvinite, ali Fiat kao odgovor na te motore ima 1.6mjt motor.
Žalosno kad god pročitam Vaš test, poredite babe i žabe.
Ono što izdvaja Tipo od konkurencije jeste OSNOVNA OPREMA koja ima sve, ali baš sve što se kod konkurencije doplaćuje.

Munze Ljux
23.7.2016 20:54
14
18

Rodjak vozi sluzbeni Tipo 1.4 benzinac, pa sam se ogrebao za kracu voznju. Pristojan auto za ljude koji od auta ne zahtevaju previse, vec zele nova kola u garanciji. Ono na sta me je rodjak upozorio se pokazalo kao ozbiljan problem. Ako ste kao nas dvojica visoki iznad 185cm, gornji rub sedista u delu ispod naslona za glavu ce vam se zariti u ledja u visini lopatica, sto ce posle nekog vremena da izazove nesvesno povijanje tela u pravcu volana. Posle nekog vremena se pri svakom naslanjanju javlja neprijatan osecaj nazuljanih ledja i nerviranja zbog takve kreacije sedista. Za cenu 1.6 dizela moze da se kupi Audi A4 iz 2013 koji ce vam doneti mnogo vise trofeja zbog kojih vas starost nece pitati gde vam je bila mladost.

car expert
23.7.2016 22:38
26
7

Prvo, 1,3 MJ nije primeren ovakvom automobilu. Tačno je da je motor izuzetno bučan, što je slično kao kod 1,6 MJ. Potrošnja na testu od 6L nije za pohvalu sa 1,3 MJ.
Ono što fijat tipo nidi u osnovnom paketu, je sirotinjski. Benzinac od 1,4 je savremeni Jugo, opasnost na putu ukoliko se krene u bilo kakvo rizičnije preticanje i koji zaista mnogo troši.
Materijali su osnovni, multimedija i tačskrin su najnižeg nivoa. Sam auto je rađen za jeftina tržišta. Sedišta su minimalistička, za sitnije ljude.
Dizajn, jasno ne dorečen, prednji deo pokušaj kopije nekih japanskih vozila
Dobro rešenje za ljude koji bi nov auto sa garancijom i koji ne prelaze mnogo.
I svaka čast za test. Jako tačno i korektno.

don
23.7.2016 22:40
13
11

Eee,sto ne provoza onog hatcha? Ja sam na kratko sjedio samo u limuzini, pošten komad auta. No, čini mi se da Ceed i kompaniju imaš po sličnoj cijeni, al nalazim da je Fiat bolji. Svakako, preporuka svima , odaberite jači motor, ni primjera radi, 1.6 sa 105ks u vw pasatu nije za pohvalit,dapace.

Baš me zanima kad bi istu prtljagu stavio u limuzinu i hatcha, dje bi više stalo? Sjedala se obaraju iz putničke kabine ili ima prekidač u gepeku? 8 l po gradu, tj parizu, vjerovatno sa klimom (iako tih 17c ne iziskuje ac) je prihvatljiva brojka za mali blok i težak auto. Čisto solidno.

HTC
23.7.2016 22:40
5
5

Lep je spolja samo mi se instrumental tabla nesvidja..

Peki
24.7.2016 06:08
17
7

@LAcity, cuj, uprkos godinama verujem da nisam ni lud ni senilan, a jos manje pristrasa!
Znaci ne poredim babe i zabe, vec agregate slicne snage. Renaultov dizel 1.5 dCi od 90 KS i grupacije PSA od 90 i 100 KS (novi BlueHDi razvija upravo toliko), ubedljivo su bolji od Fiatovog 1.3/95! Taj 1.6 MJT o kojem ti pricas, poredi se sa snaznijim vezrijama francuskih agregata od 110 i 120 KS. A to je neka posve druga prica o kojoj cemo sledeci put...

serpico
24.7.2016 08:28
9
22

pored 20-tak razno raznih brendova Fiat bi mi bio na zadnjem mjestu!Nedaj boze rata i fijata!

Speedphantom
24.7.2016 10:09
5
1

Imam jedno pitanje za redakciju, kada ce biti pustena aplikacija za iOS? Hvala :)

oDSkora
24.7.2016 10:30
8
1

hecbek i karavan su super,lepo izgledaju stvarno...
ali cena kvari posao...
bilje da zarade manje ali da prodaju dosta vozila...
sve to moze oko 10-11 u dobroj opremi da uklopi fabrika,zasto to ne rade?

Nemanjica
24.7.2016 11:22
12
20

serpico, ne daj boze traktora, a i krajnje je vreme da naucis negaciju... Red bi bio!

Uroš NBG ®
24.7.2016 11:28
35
8

Imao sam Astru H punih 8 godina i koji mesec, sada sam opet kupio novi auto i to novi Tipo Hačbek, nezvanično prvi primerak na našem tržištu. Da se izrazim tako, TIPO-vao sam Suzuki SX4 S-crooss i Hyundai i30. Išao sam čak da provozam i Duster. Duster je prava sramota za čitavih 12.000€. Ni jedan spoj nije na svom mestu, a buka koja dopire u kabinu je traktorska. Hyundai i30 ima lažnu garanciju i penzionerski motor koji se sa dva putnika guši uz Bežaniju. SX4 S-cross je tesan i nepregledan, suviše plastike kao i u Dusteru.
Da mi je neko rekao da ću kupiti Fiat i to nov, izgubio bih opkladu. Svaka preporuka za novi Tipo. Samo ko nikada nije ni seo u novije Fiate može da priča kao serpico.

loeb-np
24.7.2016 11:48
6
16

pak je bolje kupiti citroen Elysee od 1.6hdi mada ni ovaj fiat bije los ali elysee je ipak bolji i lepsi!!!

oDSkora
24.7.2016 13:33
11
1

@uros nbg
daj malo o utiscima...mislim na tipo...pusti ove ;-)
kakav je gepek,ta navigacija,volan,ima mesta...
pozz!!!

Dušan 037
24.7.2016 14:58
7
5

Pojasna linija oko auta koja prolazi kroz kvake, nabori na prednjoj haubi i oblik rešetke maske mi od prvog pojavljivanja deluju kao omaž prvoj seriji 1300/1500. Da, morao sam ovo da kažem.

Hvala za tekst, ali i ovde se priča o osećaju vožnje svodi na nekoliko kratkih, gotovo opštih komentara. Auto je beskarakteran ili... ? Svakako nije dovoljno jeftin da bi se taj deo ocenjivanja zanemario.

Slavisica
24.7.2016 17:51
15
0

Kaze cenovnik u Srbiji-14,100 za osnovni benzinac.
Da sam u situaciji da kupujem, mislim da u ovoj klasi izbor ne bi pao na Tipo.
Prosto, za koji evro vise dostupna je Mazda3 Sedan, cuvena Corolla, nova Elantra, Octavia...
Da je cena za par hiljada niza, pa ajd, al ovako...

JTD
24.7.2016 17:54
13
12

1.3mjt je prevashodno razvijen za manje modele fiatove grupacije,ako govorimo o kvalitetu dci i hdi nisu ni blizu jtd i mjt motorima , pouzdano znam da TI MOTORI PROLAZE PO 400 000-500 000km bez mijenjanja TURBINE , PLIVAJUĆEG ZAMAJCA, BRIZGALJKI I PUMPE VISOKOG PRITISKA ...što se tipa tice meni su hatchback i karavan ljepsi a i više preferirem te oblike karoserije

moron
24.7.2016 18:56
13
4

Ovo vozilo je neudobno za ljude dugog trupa. Ja imam 192 i prednja sedišta (udubljeni naslon ledja) lomi kičmu kao španska čizma. Katastrofa.
Moguće da je za ljude do 185 ok. Za 190 je SMRT.

don
24.7.2016 19:29
6
1

gledam video sto snimih kad sam sjedio u tipo limuzini, kritikovah uzak otvor prtljaznika,koji je dubok pa ce moja kicma platit a to ne zelim. Mjesta na zadnjoj klupi sam imao dovoljno,a upotrebljeni materijali su mi bolji neg u astre nove.
Instrument ploca, ono kak je osjecena, je nesto na sta se treba navic, kao i polozaj kljuca u bravi.

Nek nam Uros kaze drugo, nije napisao koji je motor u njegovom Tipu, kako se vozi, imal buke itd.

karadjole
24.7.2016 19:41
9
3

Fiat je ocigledno dobro odvagao sa ovim modelom!Auto sam po sebi uopce nije los,ali po meni nit smrdi nit mirisi,fiat je htio valjda da obuhvati i donju klasu i kompaktnu!ali iskreno novi fiat tipo nema sta traziti sa novom astrom,meganeom,308-com,golfom itd...prije bih rekao da je novi tipo bas izmedju recimo dosadasnjeg brava i fiat linee!a po meni najvise pase prosloj generaciji chevrolet cruzea!dobar auto ali iskreno ja bih prije pazario novu astru ili megane!

Enzo
24.7.2016 19:49
13
3

Loeb? Vide li C-Elysee unutra? Izgleda mi kao da je od pre 2000. Komande na volanu - nema. Kolor displej - nema. Komande klime kao na grejalici - sory al ono, realno.

moron
24.7.2016 20:11
14
1

Tipu cena nije loša. Najskuplji Tipo HB Longue 1,6 MJ je 16.900.
Sve je na njemu meni odlično, ali ta prokleta prednja sedišta nisu za visoke ljude. A džabe ti sve, ako je sedište neudobno. Sa par "dugačkih" ljudi sam razmenjivao utiske i svi su imali isti problem, pogubljenu kičmu napred.

Pedja
24.7.2016 20:25
10
2

Evo kao neko ko vozi Tipo limuzinu. 1.4 u opening edition plus paketu par opservacija za ovih 1500km. Nije puno ali ima se sta primetiti. Ozbiljno bolji auto od Lineae koju sam vozio do pre tri nedelje. Auto je dobro upakovan i nije fabrika cvrčkova kao što neki kažu. Materijali su sasvim solidni. Ima tvrde plastike, ali na mestima koja i nisu od značaja. Priča se kako je nežna i ne otporna na ogrebotine i zareze, ali moja deca su bila za sve ovo vreme vrlo neumoljiva i nisam primetio neke promene. Što se baznog motora tiče naravno da nije vatra živa, ali nije ni mrtvo puvalo. Može što šta više nego 1.4 8v koji sam vozio. Kombinacija sa menjačem daje dosta elastičan raspon obrtnog momenta, pa je moguće preteći sasvim korektno i u 5. brzini. Super je osećaj ubaciti u 6. ali mi povremeno mi treba koncentracije da vratim prvo u 5.
Mane: Prva i najdosadnija- nema ručke da ppvučeš da zatvoriš gepek vrata (Linea je imala i to je onda po meni nedopustiv propust). Otvor gepeka jeste manji, tako da bi rešenje Oktavije leglo kao budali šamar. Druga mana su rukohvati iznad vrata. Nemaju uspprivače ppvratnog hpda pa lupaju kao da su iz prošle decenije. Linea je imala i to. Ne mogu da prihvatim da su ta dva detalja mesta za štednju, a imaš parking senzore u serijskom paketu.
Ali objektivno gledano ja se radujem svakom trenutku koji provedem u Tipu. Jer je vrlo korektan auto sa jko puno prostora u svim delovima karoserije, meni privlačan, a vidim i da se svi redom okreću za njim. Potrošnja u gradu malo preko 8, evo do mora preko Žabljaka 6,2. Meni u ovom trenutku najbolja opcija.

LAcity
24.7.2016 21:04
17
10

Ovaj auto ne konkuriše Loganu, već Rapid, Cruze-u, Fluence-u, kao i recimo Elantri.
Šta je Elantra, nego i30 liftbakck?
Pri tome Fiat nudi najdužu garanciju, nudi široka vrata, dovoljno prostora za noge što ni jedan od navedenih ne nudi. A ti visoki neka se prilagode ceni, Fluence možda ima bolja prednja sedišta, ali zato iza vozača ne može da sedne osoba 180cm. Takodje Tipo 1.4 sa 95KS sigurno nije trom kao Golf 5 sa 80KS. Te priče daje Logan konkurent nema veze s vezom.

Nikola
25.7.2016 00:05
6
1

Peki, nije ti skoro neki test izazvao ovoliko paznje. Nekako, u komentarima, svi su po malo u pravu. Mislim da ce vremenom cena sigurno ici postepeno dole, a vrlo moguce da ce na izmaku trzisnog zivota biti i best buy.Nazalost, znamo odakle dolazi, tako da treba i geopolitiku ukljuciti u celu pricu, ali to je neka druga prica vezana i za Fluence, Corollu, Elantru.., Ono sto je sigurno, ima sve sanse da postane dobar polovnjak na nasem trzistu, pogotovo kod kolega taxista.

car expert
25.7.2016 00:36
15
15

LAcity
Brkaš pojmove. Fluens je izbačen iz proizvodjne, a i dalje je bolji auto od Tipa. Mesta ima na zadnjoj klupi za klasu više nego u Tipu. O prednjim sedištima ne treba dislutovati.
Tipo nije dorastao Fluensu, koji je renault ugasio. Ako se gleda Renault Nisan grupa, parnjak za Tipa se krije pod brendom Dacija. Porediti Elantru i Tipo je smešna zamisao - ideja neozbiljnog dečaka....
Tipo je projektovan i pravi se u Turskoj, za jeftina tržišta. To je niskobudžetni auto, koji će se u EU prodavati kao statistička greška, ako se ne računa Italija (možda).
Uopšte, Fiat je pukao i to je sad jasno kad se pogleda komplet ponuda tog proizvođača, koja se zasniva na broju 500 i turskom Tipu, kao i totalno zastarelim Grande Puntu i Pandi.

LAcity
25.7.2016 03:34
15
11

@ car expert
Fluence je hibrid. Prednji deo Megane 3, a zadnji Megane 2 sedan. Polu klasa I plastikaner. Fluence nema mesta pozadi jer ja SA 178cm nisam mogao da sednem iza coveka 187cm. Krov pada I moras da svuces dupe, a onda kolena udare u naslon prednjih sedista. To sto ti volis Reno, ostavi za sebe! Tipo je cvrsci I limarijski I na trapu. Znamo svi kako Reno ogibljenje podnosi nase puteve , posle 50.000km svakom Renou zvekecu kugle I solje amortizera. Stabilizatori na Fluensu od tezine pucaju 3x do 100.000km. Dosta bajki o premijum Daciji ovaj Fluence-u

Dejan pravi
25.7.2016 08:42
11
4

LAcity prestani da se potpisuješ lažnim imenima, svi znamo da je iza ovog istraumirani Dejan, koji prezire sve što dolazi od Renoa i Dacije. Nisi kredibilan i objektivan, oladi malo.

car expert
25.7.2016 09:19
13
7

LAcity
izvini, ali sad je jasno da pričaš bajke. Očigledno je da se nikada nisi vozio u Fluensu.... U Fluensu ne može čovek od 200cm, da sa zadnjeg sedišta udari kolenima u prednje, ako napred sedi čovek 185cm.
Zanimljiva je tvoja ideja da ti "ispituješ" krutost školjke, jabučice i ostalo.... i da si zaključio da je Tipo "čvršći", garantovano bez vožnje (i Fluensa i Tipa). Pogledaj malo Ncap testove, i nemoj baš toliko sanjati. Čak i malo dete zna, da ako neki auto "škripuće" i ima lošu plastiku i enterijer to je Fiat, što je ponovo dokazao sa turskim Tipom.
I što neko gore reče, nedaj Bože rata i Fiata...

al
25.7.2016 13:54
4
3

@LAcity
Izvini ali lupas za sve pare.

Vaske
25.7.2016 17:01
2
2

...

Dragan
25.7.2016 20:01
7
6

2012. na sajmu sam kupio Fluence 1.5dci, po sajamskoj ceni dao sam odmah 8.900e jer za taj novac nije bilo toliko lima, koji je meni potreban, ostatak od 4200e sam otplatio na 36 rata bez kamate. Najveca greska koju sam napravio je ta sto sam uzeo taj poluproizvod, umesto Elantru. U firmi vozimo Elantre. U Bgd vozim svaki dan, potrosnja ne pada ispod 7.1 litar sa klimom. Sve krcka i pucka, volan se pojeo,

Milan
25.7.2016 22:53
7
7

Zanimljivo je koliko jedan dosadan auto moze da izazove komentara, imam utisak da se prepucavaju prodavci FIAT-a i Renoa.
Meni je najfascinantniji podatak da neko pokusava da skuplje proda auto u Srbiji nego u Francuskoj! Neka me Peki ispravi ako gresim ali to je jedinstven slucaj. Iz toga se da zakljuciti sta misli o inteligenciji srpskog kupca i ako nista drgo ne bih ga kupio zbog toga.
Nisam ni seo u njega, samo zagledao spolja pa jedino mogu reci da auto deluje kao i logan,samo malo bolji, za kupce koje zanimaju jedino troskovi eksploatacije. I to je OK, i takvi treba da postoje i neka je sa srecom svakom ko ga kupi.

Vozač
26.7.2016 01:09
3
5

Ljudi kakve su ovo nenormalne cene? Pa najjeftiniji model je koštao 11.000 kada se pojavio,znači sve preko toga za 6 jastuka i klimu je mnogo.Neko spominje S kross, koji ima 120 ks i 7! jastuka uz tpms i svetla za maglu.Elantra ima još jači motor, i završnu obradu na nivou Bentlija za jedan Fiat.

maxy
26.7.2016 10:14
4
2

Najjeftinija Elantra košta 14k (akcijska cena), a u ovoj klasi svaki euro je bitan.

N.N.
26.7.2016 12:54
18
5

Za one koje zanima stvarno ozbiljan test neka pogleda talijanski Quattroruote koji daje detaljna mjerenja, a ne subjektivan dojam. Znači buka se mjeri, ubrzanje, međuubrzanje, maksimalna brzina, a i težina vozila. Isto tako je test potrošnje goriva normiran i sva vozila prođu isti test.

Na njima Tipo hathback sa 1.3 JTD motorom ima najnižu potrošnju u klasu što se gradske vožnje tiče.
Buka pri 130 km/h je i više nego prihvatljiva iako se motor vrt na za dizel visokih 3040 o/min jer je izolacija dobro riješena.

Međuubrzanja daleko bolja nego jedan 1.6 HDI sa 100 KS.

I kako je onda ovaj 1.3 JTD loš motor osim možda po buci? Neka mi Perica to objasni.

don
26.7.2016 14:31
5
4

Mozel link na test Quattroruote? hvala!

N.N.
26.7.2016 16:45
10
5

@ don

Za sada samo video:
http://www.quattroruote.it/news/prove_su_strada/2016/07/15/fiat_tipo_la_video_prova_della_1_3_mjt_5_porte_lounge.html

Sutra izlazi tiskano izdanje. Vjerujem da će kroz par dana biti PDF za skinuti.

Taj u testu ima dosta opreme, više nego li možeš dobiti sa sedanom. Kod hathbacka su diskovi straga sa svim motorima. Sa sedanom to nije slučaj.

Izmjerena težina je 1404 kg, a tu brojku ulazi i testni vozač, pun tank goriva i testna oprema. To je recimo 60 kg više od Corse sa istim motorom no Corsa je jedna od najtežih u klasi ispod. Klasa ispod sa dizelašima od cca 90 KS je redom na oko 1300 kg težine.
Zadnja 5. brzina je dosta kratka pa je pri 130 km/ već na 3000 o/min i po 4R mjerenju na autocesti troši kao model sa 1.6 JTD 120 KS motorom.
Čini mi se da je 12.4 s do 100 km/h, Vmax je 180 km/h. Potrošnja od 5.26 litara na 100 km za grad i 4.44 litre na 100 km van grada. Oboje vrhunski rezultat. Oni inače koriste jedincu l/km.

Peki
26.7.2016 18:09
10
1

@N.N. kada bi malo pazljivije procitao tekst, pronasao bi ovih par recenica: "Poznat nam godinama, 1.3 JTD polako ali sigurno evoulira u pozitivnom smislu. Iako je odmah po startovanju svima jasno da se radi o jednom dizelu, nivo buke je prihvatljiv, posebno u konstantnom režimu rada. Ovde razvija 200 Nm, pri 1.500 o/min, no u praksi treba mu još par stotina obrtaja više, kako bi odziv na gas bio ubedljiv. Ipak, i dalje nalazim da je osetno inferiorniji i manje prijatan za vožnju od francuskih motora slične snage (1.5 dCi/90 i 1.6 BlueHDi/100)..."

Odgovorno tvrdim i ponavljam, bez ikave potrebe sa silnim merenjima, da su navedeni francuski agregati prijatniji za voznju, tisi i ekonomicniji. Usput imaju i veci obrtni momenat. Recimo da mojih bezmalo 40 godina vozackog iskustva i mozda hiljadu testiranih vozila (najmanje svake sedmice po jedan, pa tako dvadesetak godina koliko se bavim dopisnickim radom), nesto znace, mada i dalje isticem da se radi o licnom misljenu, sa kojim se ne moras sloziti. Navedene dizele vozio sam nebrojeno puta u raznim modelima Renaulta i Peugeota, upravo kao i 1.3 JTD, i nikada nisam imao sumnju da su ovi za klasu iznad. To ne znaci da je 1.3 JTD los, nepouzdan i slicno, ali ga je nikada nebi uzeo, cak ni u ovom Tipu, koji me iskreno receno interesesuje kao sledeci privatni automobil. Sto neko rece, bice to dobar polovnjak, za par godina cena ce mu pasti na 7-8 hiljada evra i eto dobre prilike.

Milan
26.7.2016 18:32
9
1

@NN
quattroruote je objektivan prema FIATu isto koliko i autobild prema VW.U prevodu nije uopste.
Prihvaticu test iz bilo koje zemlje van Italije

don
26.7.2016 22:26
6
6

E jeziga sad, mislim da ste obojica upravu.Naime, navedeni francuzi imaju vecu zapreminu i taktiku da daju nesto vise momenta (50ak Nm pri nesto vecem broju okretaja), ali je Fiat poznat kao tatamata na polju dizela i pionir CR, pa valjda zna sta radi. Meni se licno cini da se odlucio na dugotrajnost motora ne bi li poboljsao ugled. Pri tome malecki 1.3 daje ovom Tipu u limuzinskoj formi, max brzinu i ubrzanje do 100km/h kao recimo 1.6bluehdi/100 c4 u hatchbak izvedbi.
1.3, ak se ne varam, imao malih problema sa dpf zbog njegovog smjestaja, dok je psa-ov motor, haman pa svake godine updejtan te ima zakrpi kao windovs!Svako malo neki k...mene mehanicari odgovorise da uzmem 508 sa 1.6 iz 2013 jerbo motor ima nekih problema, ne sjecam se, nesto na ispuhu dolje itd...kazu, drzi 2.0 (ovo kao digresija).Glede renoovog ceda nema se sta posebno reci, takmici se sa psa ko ce vise zakrpi izdat.
Na kraju dolazimo do cinjenice da u igru ulaze, osim motora, tip vozila, mjenjac, izolacija.
Fiatovi motori (osim ovih 1.4 za vozace pocetnike) su temperamentni a takvi su onda (tj adekvatni tome) i prijenosni odnosi u mjenjacu.1,3 ima lanac, ak se ne varam i na kraju nema zamjene za kubike...ak cemo ga nepravedno poredit sa 1.5 ili 1.6 samo zato sto razvijaju istu snagu, onda ce na nekim poljima gubiti ali u globalu kao ulazni dizelas je i vise nego dobar.Dapace.
Hyundai i toyota sa 1.4 motorima su mu donekle konkurencija (po zapremini).
Citam da je nekima potrosnja u hdi100 bila 6.7l i onda covjek moze reci, eto ti ekonomicnosti, ali treba napravit usporedni test sva tri odjednom, premda sam misljenja da bi to dalo rezultat od par decilitara razlike-beznacajno.
No, neosporna je cinjenica da fiat ima itekako dobar proizvod po super povoljnoj cijeni nizoj od konkurencije. Odlicne motore, dugotrajne, temperamentne dovoljno, prostran auto (iako malog osovinskog razmaka)...uglavnom, kao cjelina je odlican i ukusnog je dizajna (vanjstina je prelijepa, unutrasnjost nije)..i, jga odoh gledat dinamo, prodje mi cijela utakmica dok napisem komentar!:)

pecagt
27.7.2016 07:31
6
2

don lupas druze,1.5 dci se ne takmici ni sa kim,ko zna zna-reper je u klasi...

moron
27.7.2016 11:27
5
1

Mene nervira i fiat sa 1.3 dizelom u Tipu i PSA sa HDI 100 u 308 i C4, jer su oba i dalje sparena sa 5MT,dok je reno u meganu uz DCI 90 stavio 6 MT.
Pa, hjundai i20 sa 1,1 dizelom dolazi sa 6MT,tako da mi je postupak fiata i PSA cicijaški.

HDI 100 ima 254 Nm (više od 1.6 TDI sa 120 ks) i logično da nije baš kao 1,3 Mj sa 200 Nm.

don
27.7.2016 13:08
5
4

Ma moze bit i roker :-) sto se mene tice, fiatov 1.6 je daleko bolji

N.N.
27.7.2016 16:20
9
2

@ Peki

Pročitao sam ja test jako pažljivo.

Moram reći da kao neko inženjerske struke više tražim objektivna mjerenja po ustaljenoj test proceduri, a ne subjektivni dojam. I ne, 40 godina vozačkog staža ne pomaže da netko ne bude subjektivan.


@ Milan

Talijanski 4R za sve ima certifikate. Pričamo o MJERENJIMA, a ne o SUBJEKTIVNOM dojmu.
Test procedura, kojim brzinama se vozi, koliko je ubrzanje, koliko je trajanje testa, je sve unaprijed propisano.

Ako te baš zanima tko je najveći sponzor 4R-a, a tko ujedno po ocjenama prolazi najbolje. Odgovor je Audi i VW. Škoda im nije tako mila.


@ don

Što se DPF-a i 1.3 JTD-a tiče. Ovisi je li u Opelu ili Fiatu i koja je točno verzija motora. Posebice je problem pozicija u Opelima jer kako bi vi Srbi to rekli, Opel je "budžio".

moron
27.7.2016 16:46
5
1

Pa i u narodnim pesmama su opevani DPF problemi koje je imao Fiat 500 sa 1,3 Mj zbog potpuno promašene lokacije DPF-a, zbog čega je jako teško postizao temperaturu koja je potrebna za uspešnu regeneraciju. Nije to bila "budževina Opela", već detinjasti promašaj fiata, totalna tehnička nepismenost njegovih inžinjera.

Peki
27.7.2016 17:22
6
1

@N.N. izvini, ali ja i dalje ne vidim sta si hteo da mi kazes (dokazes)?
A sto se tice merenja ubrzanja i buke (e vala ovo poslednje je subjektivno da ne moze biti subjektivnije, nema tog instrumenta koji ce bolje zabeleziti sumove od vetra, brundanje motora ili buku od kotrljanja od iskusnog uha), vremena provedenog na pisti, 3-4 hiljade predenih kilometara i ostalih reklamnih atributa, kojim se svaka "ozbiljnija" redakcija hvali, mogu ti reci, opet iz sopstevenog iskustva da je cesto sve to sarena laza! Proveo sam sasvim dovoljno vremena u francuskom "Auto Plus" (filijala Auto Bilda), kao i u srpskom Auto Bildu, da bi se uverio kako se radi o bacanju prasine u oci citaocima... A tek pojedine face koje se bave tim poslom, onako tek da opravdaju platu i prisustvo... Nebi dalje ulazio u detalje, bice da "cinkarim" kolege ... Tek da znas, u francuskom Auto Plusu nisam ostao jer sam bio "previse kvalifikovan", odnosno od pojedinih odgovornih, kao i samih kolega, okarakterisan kao izvesna opanost po njihovu programsku semu, ukoliko ne i radno mesto. Vrlo dobro su znali iz mog CV sta i za koga piskaram, koliko godina se time bavim, a sa pojedinima sam se cesto vidao na raznim prezentacijama. Nebitno, zivot ide dalje, automobili su sastavni deo mog zivota, a sve aktivnosti vezane za saradnju sa VG su VOLONTERSKE, bez finaciske nadoknade!!! U prevodu, to znaci da nemam apsolutne nikavog interesa da favorizujem pojedine proizvodace, sto ne znaci da ponekad nisam pristrasan. Ljudski je gresiti, zar ne? Naprotiv, pojedine redakcije i te kako imaju interesa da privileguju nacionalne proizvodace, no tu pricu vec znamo i neko ju je vec spomenuo u komentarima.

Peki
27.7.2016 17:48
5
1

Zaboravih samo jedan detalj u vezi 1.3 MJT. Po meni, taj se motor muci, svaki put kada ga poguramo u obrtaje. Jednostavno nema prirodnog elana kao konkurenti, dali zbog koncepcije, godina ili zapremie, bem ga, ne znam ni ja. Taj osecaj sam imao svaki put kada sam se sreo sa njim, u bilo kojem modelu gde se ugraduje. Mozda merenja pokazuju drugacije, ali taj "subjektivni" osecaj kvari zadovoljstvo u voznji. Ne razumem cemu toliko "jeda" oko te konstatacije, uostalom kao sto je i napisano u tekstu, za 1.000 evra vise dobija se neuporedivo bolji 1.6 JTD ili benzinski 1.4 T/120. Za ostale detelje se vise ni ne secam, Tipo je uraden sredinom juna, posle njega bilo je jos 5-6 modela... Nakon odmora, uzecu Tipo hecbek ili karavan, mozda i sa istim agregatom, pa cu obratiti vise paznje na odredene zamerke (motor, sedista, prtljaznik...)
Pozzz

Mile
27.7.2016 18:35
4
4

Benzinci su mnogo finiji za vožnju od dizelaša. Kod dizela pri ubrzanju prvo turbo rupa, onda brutalno povuce a odma zatim iznad 3 do 3,5 hiljade prestaje naglo vučna sila. Na klizavom asvaltu moze da bude vrlo neprijatno. Atmosferski benzinci su nezamenljivi.

moron
27.7.2016 19:13
4
2

Pošto imam 1.6 HDI 110 Euro 4 i 1.6 Mj 105 Euro 5, daću sebi slobodu da ponovim moj SUBJEKTIVNI doživljaj da su ta dva motora nebo i zemlja po pitanju ugladjenosti i vibracija, jer 1.6 Mj radi "mirno" koliko i "drobilica za kamen". Da nisam "okusio" 1.6 HDI, verovatno ne bih primetio očite mane koje ima 1.6 Mj.
Što se tiče ulaska u visoke obrtaje (desi se pri preticanju), HDI se rado vrti "preko" , kao da je benzinac, dok Mj ne voli ni "blizu ispod"

Japanautofan
27.7.2016 19:54
5
1

@Peki Ako ne kupis Japanca kao sledeci privatni automobil totalno cu se razocarati u tvoje "strucno misljenje" :))) Jedino opravdanje je ako Francuzi daju extra,extra popuste ili ti iz Dacije poklone jedan :)))

pecagt
27.7.2016 21:56
5
2

E don sada si se vec ispravio, sto se tebe tice 1.3 mjet je daleko bolji, i to je skroz ok jer je to tvoje misljenje, i to mi ne smeta, cinjenicno sa druge strane ne moze da prismrdi 1.5 dci-ju....sluzim se ovakvom retorikom jer me strasno nervira i izvodi iz takta tvoje decije nja nja nja kad se radi o Fiat grupi,koju inace ja mnogo volim i postujem,ali ti jednostavno ne zelis biti realan....ja sam imao 1.9 mjet u novom bravu(za koji smatram da je avion za novog tipa od a do sh), i kazem bolji je od mnogih motora u klasi ako ne i najbolji,1.9 dci koji sam imao nije toliko dobar(sa druge strane nije ni toliko los koliko pricaju) i 1.9 tdi takodje,identicna prica,dakle po meni su 1.9 mjet i 2.0mjet najbolji u klasi(ali ne i savrseni,isto odlaze egr ovi,turbine...nije to ekskluziva drugih proizvodjaca)....sa druge strane taj 1.3 mjet koji branis zivotom je poluprozivod u odnosu na veceg i starijeg brata,i ti polemises iz ugla ostrascenog klinca...nadam se da ti je 1 procenat ovoga dopreo do mozga,mada ne verujem, a Fiat najbolji,aaaa Alfa najbolja,niko drugi ne pravi aute,aaaaaa...eto jel ti sad lepo?!
Mogu ja da je ne gotivim koliko hocu,ali sedi u novu BMW 5icu npr....provozaj pa iznesi neki argument protiv,ja ne mogu-ne umem,jbt dokle je ovo doslo kad ja Italo-Francusko-Skandinavsko-Japanski autofan treba da branim svabe od vas....istomisljenika u neku ruku,toliko ste bre ostrasceni ko deca neka na ovom portalu,pa to sto ja kazem sad za BMW npr...pretpostavljam da isto misle za Alfu Djuliju Serpico ili Audifan(koji se zbog takvih stvari i iskljucio),ali vi svi toliko zapucate u jednu krajnost,da drugim ljudima taj isti auto ogadite...Da zakljucim,taj 1.3 mjet ne da nije najbolji nego nije ni u 5 najboljih u klasi,srdacan pozdrav svim iskrenim ljubiteljima automobilskog sveta,pokusajte malo realnije da sagledavate i ono sto ne volite,i da malo iskulirate oko stvari koje volite,istina je uvek negde izmedju.

don
28.7.2016 00:46
4
5

E jebga, kako neko tako jasno napisan tekst moze shvatit totalno pogresno? Kakav je to mentalni sklop? Zar ne citas sta pise? Po meni 1.3 se ne moze poredit sa motorima 1.5 ili 1.6 radne zapremine, bez obzira sto razvija slicnu snagu kao navedeni francuzi, prosto jer mu nedostaje kubika, pa jest da je tehnicar no da je i dipl.ing. -mali je! I tu nema pomoci.
Ne znam kojom su se logikom vidili u fiatu kad su isli na tako malu zapreminu (neki imaju i manju),osim ako nisu opet neke eko norme. Ak je tako, tom tvom bijednom francuzu trebalo je 20tak usavrsavanja da dodju do iole prihvatljive razine pouzdanosti, snage, okretnog momenta itd, dok fiat ima samo genreacijski skok izazvan zbog cr sustava pod vecim tlakom a ne nekih konstrukcijskih gresaka, jer jedno je kad je neko pionir i ima know how, a drugo je kad neko uskace u hodu, kupuje licence il vara tj obmanjuje citav svijet. Stoga mu priblizna konkurencija nogu biti 1.4l motori od toyote il hjudaia. Sama cinjenica da njihov motor razvija snagu i moment istovjetan francuzima iz 1.5-1.6 govori o drugacijoj strategiji ali i tehnickoj usavrsenosti jtda.
Licno mislim da je buka zbog lanca i vece pouzdanosti motora s obzirom da svi prelaze puno km sto je za francuze dobjuce bila naucna fantastika, a mali 1.3 obzirom da se ugradjuje u vozila koja se uglavnom vrte u gradu a to znace teski uvjeti eksploatacije ne cudi podatak da ima malo modela pogonjenih 1.3 a da imaju puno km. Na koncu konca, buka donekle spadne kad se motor ugrije, a jeftina auta i nemaju kvalitetnu izolaciju poput auta iz d segmenta.

pecagt
28.7.2016 03:22
3
3

Don ako ti umes da citas, tj. da razmisljas shvati da taj bedni francuz nije moj,nego Renoov,ja samo kazem kako jeste,a ti si mi svojim odgovorom pokazao dve stvari, prva da do tebe nije doprelo ono sto sam i rekao da nece, i druga da se opet ostrasceno i klinacki lozis u jednoj polemici o automobilima,i hoces svima da nam pokazes da su dva i dva jednaka 5, jer to tako moze jer je u pitanju Fiat.
Zamolio bih te samo jednu stvar ,da mi ti iz tvog ugla vrsnog poznavaoca auto industrije narocito italijanske(nisam ironican, ne mislim da ne znas-nego kao sto rekoh da neces da priznas i da si zaslepljen).

Dakle, udostoji me odgovora da li je i koliko bolji ili gori Fiat Bravo predstavljen daleke 2007 god u odnosu na Fiat Tipo( da ne kazem Tofas Tipo,poskakacete), predstavljen koliko juce, nakon gotovo cele decenije???
Ja ti kao neko ko je svojevremeno vise godina vozio tada aktuelnog brava(i ko je otisao da vidi, proba i potencijalno kupi novog tipa), tvrdim da je taj stari auto bolji u apsolutno svakom smislu koji ti padne na pamet osim cene...dizajn deceniju star je bolji x 10,kvalitet materijala bolji puta x 3, kvalitet izrade x 3, vozne karakteristike i primenjena tehnicka resenja x 10, ponuda motorizacije...sto je najcrnje od svega ne bolji za ono vreme,nego bolji za danasnje pojmove,maltene neuporedivo bolji, opipljivo,osetno,vidno i slepom coveku....znam ja vrlo dobro koja je uloga i zamisao Tofas Tipa, ali pocese ljudi ovde na portalu skoro da ga porede sa Mazdom 3, novim Meganom ne znam ni ja cime sve ne,i mislim da tu neke stvari mnogim ljudima nisu jasne a narocito ostrascenim Italofanovima...to je polufabrikat iz Turske, hibrid jeftine radne snage, polu zaostale tehnologije, i kompromisnog da ne kazem improvizovanog industrijskog dizajna,koji ce svakako i vise nego dobro odraditi posao zbog kojeg je i stvoren...srecom ta ideja mi se odmah izbacila iz glave o kupovini tipa,cim sam proveo dva sata sa njim, i ne povratila se....naravno da me neko pogresno ne shvati,ok je auto za tu kintu narocito napolju,ali da ne mesamo babe i zabe...nema ovaj auto veze sa konkurentima u golf klasi osim samo naizgled i za nekog kome je vozacki racio u ravni sa prostom racunicom,krene se o Mazdi 3 ili Meganu ili Astri neko kaze tipo sve to i bolje za duplo manje para...a da neko kaze onda logan sve to i bolje za jos upola para,onda padate u trans...kia i hyundai ubise prodajom u toj klasi sa imenom i tradicijom nula,a Fiat primoran da mu prodaju pored rimejka Fice i dukata kombija drzi Tursko inzenjersko remek delo koje mozda kaska deceniju za onim sto je sam Fiat nekad radio,ali zato moze da se proda....meni prvom nije dobro kada se setim Ritma sa dvogrlim karbutorom,pa Tipa auto godine kao munja sa dig. tablom, pa Bravo/brava opet titula godine i svemirska pojava na putu 96-97....pa neprezaljeni zuti stilo abarth,pa bravo koji je po meni mozda i jedan od najboljih predstavnika u svojoj klasi bio,ali neopravdano ugasio niz...e to je nekad bio Fiat i za to je meni zao,boli me uvo kolko ce da prodaju,i sta je rekao Markione i sta je Jeep uradio....DAJTE NAM BRE NORMALNE AUTE! ja sam sa njima pricu zavrsio dok mozda ne kupim zeni neku nasminkanu 500ku, tu su i dalje top...ostalo je sramota...ili sebi neku lepu Djulku za jedno pet godina...ali oni su morali da krenu da skupljaju po margini trzista neke delove kolaca jer tamo gde su izmislili,inovirali i vladali u kalsama...sad nemaju nista!

don
28.7.2016 10:52
5
4

Ak ko pokusava da drugom nametne svoje misljenje, onda si to ti, na sta ukazuju tvoje vrijedjanje sugovornika koji ionako zna puno vise od tebe samoga i razumije puno bolje i ono sto ti zelis reci ali i ono sto je do sada receno.
Argumenti tipa ne moze da prismrdi i slicno, nisu argumenti. No to samo pokazuje na koji se nivo spustila rasprava i ne zelim da u njoj dalje ucestvujem.
Sta je kome bolje je drugi par rukava. Uostalom, tofas fabrika je odlicna fabrika, za razliku od sumadije i 500l derivata.
Fiat mora da prodaje auta, da bi prezivio (wow, ko bi reko, ha?)a shodno tome, posto treba za raju onda ce napravit nesto sto raja trazi i sto je ciljana grupa kupaca.
Juce me zove lik iz Fiata za probnu voznju tipa hatcha, ja trazio karavana. On se kune da nisu isti modeli i da je razlika povelika u voznji u odnosu na hatch i da moram cekat septembar za karavana. Sta je od toga istina, vidjecemo.

Nisam uopce vozio tipa, pa ne mogu da dam sud o tome kako se vozi.Bravo je za mene bio solidan auto i uopce mi nije jasno zasto nije prosao bolje na trzistu. Ovaj put su izbacili klinastu formu, nema vise klaustofobicne unutrasnjosti, islo se na klasiku, i za razliku od brava, tipo ima prelijepu "njusku". Ustede mogu ostavriti ak dijele platformu sa nekim (ili ko vw 40tak modela, a opet skupi) il ak se ugradjuje nesto low cost, a opet dobro. Tipo ce biti za drugaciju klijentelu neg megan,golf i ostala raja, cjenovno je dobro pogodjen (vec od 10k eura i 4 god. garancije). Aktualni ceed se vozi na staroj platformi a i on je oko 2k eura skuplji od adekvatnog tipa.Sve u svemu, pravi smjer za Fiat i ispravna strategija.I evo, sve vise vidjam na cestama tipa, a megana sam samo 1 vidio.
I ne vidim cemu tolika hajka na fiat? Evo, pijem kafu, kolega kupio prije 4 god bmw,a drugi punta. Bmw do sada bio 5 puta u garazi(izvanredno), punto niti jednom. Bmw, skoro pa nov (jako malo km, par godina bio star), punto sa hrpom km i dosta godina na ledjima, al hvala Bogu niti jednog jedinog kvara (a lik radi nekih 80tak km na dan samo na posao) i jos su obojica benzinci.I sad ovaj sto ima bmw, kaze da juce nije mogao s nama ici na fudbal, jer mu se pokvario kompjuter na bmwu i morao stati.(ovo nije ono fiat dobar, bmw smece)I sta je sad tu bila dobra kupovina? Neko bi rekao da ni u snu ne bi fiata vozio (i ja sam sa njim imao cudna iskustva, kvacilo jako brzo strada,auspuh,i greske sa strujom,amortizeri-prvi bravo onomad, i poslije toga nisam imao fiata na duze vrijeme,500tka se ne racuna, molim lijepo, ali ne blatim neosnovano firmu, iako sam imao losa iskustva,a imam eto razloga za pljuvanje, no treba biti objektivan,posten i realan:))
Suma sumarum, tipo je cisto solidan auto,najbolji odabir su jaci motori (ko si moze da priusti, onda svakako 1.6 dizel)a kao polovnjak bi trebao, ako Boga biti hit.Ima, realno gledajuci sve predispozicije za to. Na kraju, 4 godine garancije i nije mala stvar.

N.N.
28.7.2016 15:11
7
1

@ Peki

Nigdje nisam rekao da je ovaj test reklama za ili protiv nekoga. Samo sam dao primjer jednog časopisa koji ima detaljna tehnička mjerenja kakva ja volim vidjet.

Naravno da i taj Quattroroute ima velikih mana. Evo sada usporedni test Giulie kontra njemačkog tria. Kada se pogledaju brojke u svim mjerenjima Giulia dobiva. Bila dinamika, kočnice, čak je i udobnost na razini. Kada tamo kada pogledaš ocjene iz nekog valjda samo njima znanog razloga Audi ima pola zvjezdice više za kočnice. Ne treba valjda ni govoriti kako su bodovali subjektivni dio testa kao npr. položaj za volanom. A prve četiri stranice tog časopisa reklama baš za taj Audi A4.

I meni je jasno iz mjerenja da je Giulia tehnički najnapredniji auto u klasi. No dobar dio ljudi će sve preskočiti i otići na kraj i pročitati zaključak, vidjet će da je Audi prvi i to je to.

Kako ima ovdje isto ljudi koji su me pratili na drugim nekim sajtovima i kako imam određene insajderske za FCA. Za očekivati do kraja godine novi 1.0 GSE turbak u Tipu. Ne znam hoće li ponuditi veći 1.3 GSE. TwinAir i FIRE motori će u povijest.
Isto tako je na putu skroz novi aluminijski 1.6 dizel. Ne znam je li 3 ili 4 cilindra. Ako je 3 to znači i povlačenje 1.3 JTD motora.

don
28.7.2016 21:27
3
3

kakve su to lose vijesti? kakav je to turbak 1.0 ili pak 1.3 ?1.6 alu?..daj malo detaljnije.
slazem se u potpunosti sa NN,sa standardizacijom testova, kako nama tako svima jednako...al za to treba organizacija,a nas peki je samotnjak,dobrovoljac pa nema nikakvu logisticku podrsku, treba i njega shvatit, al ak njemu bude audi bolji od djulije, ima da fasuje disciplinsku! da se uvjerimo u razinu alkohola u krvi koja u tom slucaju nece biti mala :-)

don
29.7.2016 10:56
3
3

Glede ovih sjedista, sto je neko spominjao kao problem kojeg bi imali visoki ljudi. S obzirom da nas dopisnik iz Pariza ne moze to licno provjeriti, koliko je visok Piroski? On bi po toj logici, trebao imati problema sa sjedalom, a ja u testu ne vidim da se zalio na njih (u tom pogledu).

N.N.
29.7.2016 14:34
6
1

@ don

Pisao sam svašta na forumima posvećenim Talijanima. Mislim i na vaše srpske ala fiat-lancia foruma. Nick mi je isti.

Čak sam slike glave i bloka stavljao. Mislim na GSE. I to ima već neko vrijeme. Nije još izašao.
Radi se aluminijskom bloku open deck tipa proizvedenim naravno high pressure die cast metodom od strane talijanskog Teksida koji je dio FCA grupacije.
1.0 je I3, a 1.3 I4 motor. To su verzije koje će imati turbo. Biti će ih i sa 2 i sa 4 ventila po cilindru. VVT ili MultiAir ovisno o verziji. Naravno verzije sa turbom će biti sa direktnim ubrizgavanjem što sada ni FIRE ni TwinAir motor nemaju. Atmosferske verzije će vrlo vjerojatno imati nešto veći obujam 1.1 I3 odnosno 1.4 I4.
Nešto kasne jer originalni plan je bio da premijera budu u onom brazilskom Fiat Mobiu.

Za 1.6 dizel pouzdano ne znam ništa osim da je blok aluminijski. Neslužbeno se priča da će ići do 150 KS i da će doći u 500X. Ja to ne mogu potvrditi.


P.S.

Pozdrav za europe2seoul koji na nekim hrvatskim forumima tvrdi da se u ovom članku masovno žale VLASNICI novog Tipa. lol

pecagt
29.7.2016 15:51
4
0

I cisto jos jedna stvar Don,posto branis zivotom i najveca ti je svetinja sto je iz FCA,zasto hronicno toliki otpor i kritike samo prem 500L,Kragujevcu i mojoj voljenoj Sumadiji...cenim da to nema nikakve veze sa automobilima,zar ne.

don
04.8.2016 18:55
0
2

500l dizajnerski je ogavan,a ni kvalitetom, ak je suditi po izvjestajima kupaca u americi, nije nesto posebno dobar. Gledam zvanicni sajt i vidim jako niske cijeneza ove derivate,od 10ke. Pa kud ces bolje?
S druge strane, tu je tipo, iako je uvoz,novi i bolji od 500l,premda nisu ista klasa, kosta avega 12ke za hatcbeka. U ovoj verziji tipa imao sam priliku sjediti, jedan vio uulazni model oljusten do kraja(cijena u de 12ke) a drugi kostade 20ke. Jeftinija varijanta ima sve kao limuzina, cak nema ni naslon za ruke,dok skuplji model dici se strsecim tabletom,nesto kvalitetnijim sjedalima. Sve je lijepo slozeno,kvalitetno. Automobil je prostran, a ni gepek nije za bacit i mjeri citavih 440l ako se ne varam. Ak cak i nas doajen nije imao nekih zamjerki tijekom voznje limuzine, i da cak razmislja da ga ima i u privatne svrhe onda to govori u prilog da su turci odlicno slozili ono sto su talijani smisli. Hatchbek treba da bude jos bolji od limuzine.

Pošaljite komentar:

Molimo vas da pre slanja komentara pročitate sledeće uputstvo:
Redakcija zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara.
Anonimni komentari se ne objavljuju.
Komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Govor mržnje ne tolerišemo.
Zbog ograničenog prostora, komentare koji predstavljaju komentar drugih (već objavljenih) komentara ne objavljujemo, kao ni polemike između komentatora. Molimo vas da u svrhu diskusije i polemike koristite naš Forum.
Pre pisanja samog komentara, molimo vas da izaberete tačan tekst na koju se odnosi komentar. Komentari koji sadržajem ne korespondiraju sa tekstom sa koje su poslati neće biti objavljeni.
VRELE GUME ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije.

Vaše ime:


Vaš komentar:Anti-spam-kod:
Kako bi bili sigurni da ste osoba, a ne robot-spamer, molimo Vas da u donje polje unesete kod sa slike: