Ekskluzivno

Fiat Freemont 2.0 MJT/140 Urban

Spaghetti Western

Zahvaljujući novom Freemontu, koji nije ništa drugo do poboljšani Dodge Journey, Fiat ponovo može da računa na brojne familije.

Povlačenjem iz proizvodnje modela Multipla i Ulysse (klonirani Citroen C8 i Peugeot 807), pa ukoliko hoćete i velike Crome, Fiat je ostao “kratak” u porodičnom segmentu. Prava sramota za jednog “narodskog” proizvođača, kome se čitava gama svela na par modela iz nižeg segmenta. I umesto da potroši koju milijardu evra, kako bi razvio nove vezrije, Fiat je lukavo iskoristio pomalo mutne sporazume sa “Amerima”, došavši tako do par interesantnih modela. Naime 2009. godine, Fiat Group Auto i Chrysler Group LLC, potpisuju ugovor o saradnji, čime ovaj poslednji, zajedno sa “satelitom” Dodgeom, progresivno prestaje sa aktivnostima na evropskom tržištu.

Njihovo mesto preuzima Fiat, koji tako popunjava prazninu u ponudi, određenim vozilima tipa Chrysler Grand Voyager i 300C, kao i Dodge Journey. Prva dva navedena preuzela je Lancia (300 C kršten je u Thema), a poslednji Fiat, promenivši mu ime u Freemont. Sa njim, Italijani imaju velikih ambicija, jer osim što pokriva dva segmenta, trebalo bi da privuče potpuno nove kupce. Naime, Freemont je negde na pola puta između vana i SUV-a, što može biti interesantna opcija za one koji se žele voziti drugačije. Kako? Pa spoljašnjim izgledom naginje pojedinim 4x4, dok je unutrašnjom organizacijom prostora, više manje na nivou vanova. Kažete dobitna kombinacija? Možda, pogoto što je Fiat ozbiljno poradio na ovom Dodgeu, adaptiravši ga što je moguće više evropskom ukusu.

     
 

4+3 sedišta
Počnimo sa stilom, bez ikakve sumnje potpuno u američkom duhu. Kao da je krojen sekirom, Freemont deluje močno i poseduje sasvim dopadljive proporcije. Izuzmemo li prednju masku i svetlosnu grupu, ni sa čim se ne distancira od američke verzije, što nije slučaj sa enterijerom.

Dobra vest za one koji su imali prilike smestiti se u Journey, Fiat nije štedeo truda i para, kako bi personalizovao svoje novo čedo. Iako klasične koncepcije, dizajn centralne armature je posve dopadljiv, i što je još važnije, kvalitet materijala, pa čak i završna obrada, neuporedivo su superiorniji od originala. Mekana plastika zastupljena je u izobilju, kako na samoj komandnoj tabli, tako i na gornjem delu vrata. Ukoliko bi ga trebalo porediti sa recimo Chevroletom Orlando, koji mi se slučajno našao pri ruci, mirne savesti mogu konstatovati da je kod Fiata znatno kvalitetnija, uz nadahnutiji dizajn.

Instrument tabla je orginalna i pregledna, sa izuzetkom komplikovanog putnog računara (previše sitna slova i brojke na centralnom displeju). Uostalom, brojne komande su preuzete iz novog Jeep Grand Cherokeeja, kao što su prekidači na upravljaču i one pored njega. E, tu se vidi prisutvo jedne posve druge škole automobilizma, jer nisu tamo gde smo navikli da ih sretnemo. Recimo za CD i radio prijemnik su ispod obruča upravljača, tamo gde su vrhovi prstiju. Zaista ih je trebalo napipati, odnosno poslužiti se tehničkim upustvom, što se odnosi i na komande za brisače napred i pozadi, sa prskalicama, grupisane na samo jednoj ručici. No, kada se navikne, vozač se dobro oseća na svom veoma uzdignutom radnom mestu, jer u Freemont se ne spušta, već se penje!

Ergonomija je bez većih zamerki, jedino nam se učinilo da je ručica menjača smeštena previše unazad. Praktičnih pregrada i boksova za odlaganje sitnica ima zaista na pretek, šteta je, ipak, što ona ispred suvozača nije veće zapremine. Zauzvrat, kada se podigne sedalni deo njegovog sedišta, otkriva se veliko udubljenje, sposobno da primi poveću žensku torbu. Slično je i pozadi, podni boksovi su veličine omanjeg podruma.

Nakon prednjih sedišta, nastavljamo sa onim u drugom redu, gde bivamo prijatno iznenađeni njihovom modularnošću i brigom za detalje. Osim što se obaraju nasloni, po želji se preklope poput novčanika, kako bi se olakšao pristup trećem redu. Na plafonu su komande za klima uređaj i ventilaciju, dok smo u sedalnom delu pronašli integrisana uzdignuća za malu decu, kao kod Volvoa. Šteta je jedino što je sedalni deo kratak, a i sunđera bi moglo biti malo više. U svakom slučaju, klupa deljiva na 2/3, neudobnija je i teža za manipulisanje, od tri nezavisna sedišta.

A ukoliko povedete i komšijske klince na pecanje ili fudbal (mi smo ih poveli do mora), tu su i još dva za nuždu, u trećem redu. Već kao po običaju, ne računajte da će se na njima prijatno osećati viši od 1,5 metara, bez obzira što se Freemont izdužio na čitavih 4,9 m! Više od jednog Renaulta Grand Espace, što samo potvrđuje da su Evropljani “maheri” za unutrašnju organizaciju prostora. Naime, i pored izdašnih dimenzija, prtljažnik je relativno skroman, i pre svega nepraktičan. U konfiguraciji sa pet sedišta, navodi se između 610 i 710 dm3, u zavisnosti od položaju klupe u drugom redu (smeštena na klizačima). No ono što nervira je previše visok utovarni prag, i odsustvo bilo kakvog prekrivača! OK, lako je Amerima, oni kolima uđu u svoje dvorište ili garažu, no u Parizu i okolini, nista vredno (vidljivo) se ne ostavljava u kolima…

     
 

opšti kvalitet u porastu,
modularnost i unutrašnji prostor,
moderan agregat,
cena

prtljažnik,
spoljašnje dimenzije i težina,
menjač

FIAT Freemont 2.0 JTDm

Motor
Tip/broj cilindara turbodizel, redni/4
Radna zapremina [cm3] 1956
Broj ventila/tip ubrizgavanja 16/common-rail
maks. snaga [kW/KS/o/min] 103/140/4000
obrtni moment [Nm/o/min] 350/1750
Karoserija
tip/broj sedišta/vrata monovolumen/7/5
D x Š x V [mm] 4890x1880x1720
međuosovinski razmak [mm] 2890
masa vozila/nosivost [kg] 1910/480
zapremina prtljažnika [l] 120-1460
Ogibljenje
napred dvostruka poprečna ramena, spiralne opruge, amortizeri, popr. stabilizator
pozadi multilink, spiralne opruge, amortizeri, popr. stabilizator
Kočnice
napred/pozadi samovent. diskovi/diskovi
Pneumatici
dimenzije 225/65 R17
Prenos snage
pogon na prednje točkove
tip menjača/stepeni prenosa manuelni/6
Performanse
ubrzanje 0-100 km/h [s] 11,0
maksimalna brzina [km/h] 180
prosečna potrošnja [l/100 km] 8,2
buka pri 100 km/h [dB] 71
zaustavni put [m] 40,8
CO2 165g
Cena (u EU) € od 26.500

Podizanjem dva dopunska sedišta, njegova zapremina opada na 155 dm3, dovoljno tek za “ceger” sa hranom i omanji frižider. Za kraj poglavlja istaknimo samo da se sva vrata otvaraju pod gotovo pravim uglom, dok se prozori mogu kompletno spustiti. Prava retkost kod evropskih automobila.

Jedan ali vredan
Za početak, Fiat ugrađuje samo jedna dizel blok od dve litre, a radi se o novom i savremenom 2.0 MJT, koji trazvija 140, odnosno 170 KS. Nama je zapao slabiji, koji, uprkos masi od bezmalo dve tone (vozač i pun rezervoar), u potpunosti zadovoljava familijarnu upotrebu. Ističem familijarnu, jer 13 sekundi, koliko mu treba da ubrza do 100 km/h, nisu perfomanse za hvalu.

Zauzvrat, sa 350 Nm obrtnog momenta, koliko razvija i snažnija verzija od 170 KS, povlači već sa 1.000 obrtaja, što će reči da je elastičnost motora sasvim na mestu. Tim bolje, jer tako ga barem nije neophodno “navlačiti” u obrtaje, kada nivo decibela u kabini postaje preterano visok (iznad 3.000 o/min). Naprotiv, kada se postigne željena brzina, pa sve do nekih 150-160 km/h, vožnja auto putem je pravo zadovoljstvo, što samo potvrđuje njegovo poreklo i namenu. Naime Freemont ne voli da se previše “cima” po krivinama, iako je Fiat ozbiljno poradio i na ogibljenu. Ponašanje na putu je dakle sigurno, ali ne preterano zabavno, što znači da je akcenat na udobnosti, manje na voznoj dinamici. I dalje se snažno naginje u oštrim krivinama, sa izražen podupravljanjem. “Dodir” sa asfaltom bi mogao biti bolji, kada bi Freemont, umesto u sasvim prosečne Yokohama, bio obuven u neke kvalitetnije pneumatike. Jednim delom krivi su i za predugačak zaustavni put.

Zaključak je da uprkos poboljšanjima i dalje kaska za konkurencijom, pod uslovom da je možemo identifikovati? Ukoliko su vanovi u pitanju, nema dvoumljenja, neuporedivo su efikasniji. Stvari dolaze na svoje mesto kada ga uporedimo sa pojedinimo SUV, sa kojima se ravnopravno može nadmetati. Za sada, Freemont je na raspolaganju isključivo sa prednjom vučom, no uskoro se očekuje i sa integralnim pogonom, u paru sa benzinskim V6 3.6 i automatskim menjačem. Super “afera” za one koji imaju sopstevni izvor nafte, jer ne treba previše mudrosti da bi se predvidela prosečna potrošnja od 20 litara!

     
 

Inače, ovaj dizel isključivo je u kombinaciji sa manuelnim šestostepenim menjačem, ne preterano preciznim i sa dugim hodom ručice. Šta ćete, ni Fiat, ni Ameri nisu maheri na ovom polju…

No, tako je barem osigurana relativno ekonomična vožnja, sa zabeleženim prosekom od 8,2 lit. Nikada nismo uspeli sići ispod 6 lit, dok je na auto putu za Normandiju, putni računar pokazao 7,8 lit/100 (prosečna brzina 132 km/h). Po gradu sve naravno zavisi od saobraćaja i vozača, no računajte na barem desetak litara. No, kada smo se zaustavili na pumpi, neprijatno nas je iznenadilo što je zatvarač za gorivo bez ikakve brave. Bilo ko ga može u prolazu odvrnuti i odneti, ili, nedaj bože, ubaciti kocku šećera…

Svega ima, to istina
Početkom oktobra, cena za tržište Srbije bila je nepoznata, prenesimo vam zato onu koja se praktikuje u Francuskoj. Za voženi 2.0 MJT/140 Urban treba nekih 28.000 evra, dok je bazna verzija jeftinija za 1.500 evra. U našem smo pronašli dugu listu serijske opreme, navedimo samo startovanje motora bez ključa, klima uređaj sa tri zone podešavanja, regulator brzine, automatsko uključivanje svetla, kontrolu pritiska u gumama, radio CD-mp3, sa komandama na upravljaču, taktilni ekran na centralnoj konsoli, senzore pozadi za pomoć pri parkiranju, aluminijumske naplatke od 17 cola (gume 225/65), krovne nosače, snažno zatamljena zadnja stakla, ESP…

Trenutno se može doplatiti samo za aluminijumsku boju, kožna sedišta i krov na otvaranje, a ubrzo se očekuje i integrisani GPS, marke TomTom. Naime, prvi primerci, kao što je to bio slučaj sa našim, fabrikovani su i dalje u Meksiku, no Fiat od nove godine prebacuje proizvodnju u Italiju. Snažniji agregat od 170 KS, skuplji je za 1.500 evra. Ove cene uzmite samo kao informativne, jer su u Srbiji u principu osetno niže, Uostalom, nakon samo par minuta “surfanja”, našao sam ga na internetu sa 16 % popusta.

Šta reći za kraj, osim da svi imaju pravo na još jednu šansu. To bi ukratko i bila poruka koju Fiat želi poslati sa novim Freemontom. Značajno poboljšan u odnosu na Dodge Journey, u Evropi će bez sumnje imati bolju prođu od ovog, tako da Fiat spominje čak četiri puta veću količinu vozila. Maločas spomenuta fabrika Chryslera u Meksiku, gde se proizvode jedan pored drugog, na muci je da isporuči predviđenih 13.000 Freemonta za 2011 godinu. Za punu narednu godinu, planirano je 33.000 primeraka, no, ohrabren početnim rezultatima, Fiatu je i to malo…

iz Pariza, Perica Rajković
foto: P. Rajković, Vrele Gume
perica.rajkovic@vrelegume.rs
38206
Postavljeno: 14.12.2011

Arhiva: Ekskluzivno

Rubrika: Ekskluzivno
Postavljeno: 02.02.2016

Renault Megane 1.6 dCi/130 Intens
Tekst sa video prilogom!

Zvezda u svojoj domovini, Megane je na evropskom tržištu u zaostatku za najprodavanijim nemačkim predstavnicima. Dolazak četvrte generacije može preokrenuti situaciju, barem se tako nadaju u Renaultu


Rubrika: Ekskluzivno
Postavljeno: 25.01.2016

Renault Talisman 1.6 TCe/200 EDC 7 Intens

Kako bi što pre zaboravilo Lagunu, Renault je nasledniku promenio čak i ime, a sve u želji da se od autsajdera, transformiše u lidera u segmentu


Rubrika: Ekskluzivno
Postavljeno: 29.12.2015

Opel Corsa 1.3 CDTi/ 95 Ecoflex S&S Cosmo

Nova Opel Corsa 1.0 T/115 ostavila je veoma pozitivan utisak, no kada je pokretana malim dizelom 1.3 CDTi, situacija je znatno komplikovanija, pre svega zbog brojne i talentovane konkurencije


Dacia Lodgy&Dokker Stepway

28.07.2015

Nissan Pulsar 1.5 dCi/110

14.07.2015

Ford Focus SW 1.5TDCI/120

10.07.2015

Kia Rio 1.1 CRDi/75

30.06.2015

Peugeot 508 SW 2.0 BlueHdi/150

10.06.2015

Ford Mondeo 2.0 SW TDCi/180 Powershift Titanium

03.06.2015

Kia Pro_cee’d GT

20.05.2015

Opel Corsa 1.0 T/115 Cosmo Tekst sa video prilogom!

16.05.2015

Citroen C4 Grand Picasso 2.0 BlueHDi/150 KS Exclusive

07.05.2015

Toyota Auris 1.6 Valvematic Style Tekst sa video prilogom!

27.04.2015

Renault Clio 1.2 TCe/120 EDC Initiale Paris

26.02.2015

Renault Twingo TCe/90 Dinamique Tekst sa video prilogom!

10.02.2015

Nissan Juke 1.2 DiG-T

12.01.2015

Fiat 500L Living 1.6 MultiJet/120

07.01.2015

Renault Captur 1.5 dCi/90 EDC Helly Hansen

03.12.2014

Opel Astra Sedan 1.6 CDTi/136 Cosmo

28.11.2014

Kia Soul 1.6 CRDi/128

05.11.2014

Renault Twingo 1.0 SCe/70 Expression

17.10.2014

Ford Tourneo Courier 1.0 EcoBooste/100KS

10.10.2014

Citroen C1 1.2VTi/82

25.09.2014

Citroen DS5 2.0 BlueHDi 180 automatic

05.08.2014

Opel Meriva 1.6 CDTI/136 Cosmo

29.07.2014

Renault Megane CC 1.6 dCi/130

10.07.2014

Mazda3 2.2 Skyactive-D

17.06.2014

Citroen C4 1.2 e-THP/130 Exclusive

21.05.2014

Dacia Duster 1.2 TCi/125 Prestige

08.05.2014

Ford Grand Tourneo Connect 1.6 TDCi/115

01.05.2014

Seat Leon ST 1.6 TDi/105

18.04.2014

Nissan NV-200 Evalia

31.03.2014

Opel Insignia Break Sport Tourer 2.0 CDTI/195 KS Cosmo

20.03.2014

Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm/150

07.03.2014

Nissan Note 2 1.2/80 Acenta Connect

21.02.2014

Peugeot 308 1.6 THP/156 Feline

14.02.2014

Fiat 500 Abarth 595 Turismo 1.4 T-Jet/160

10.02.2014

Opel Cascada 2.0 CDTi Biturbo

21.01.2014

Nissan Micra 1.2 DIG-S Tekna

10.01.2014

Dacia Logan MCV 1.5 dCi/90

01.01.2014

Subaru Forester

25.12.2013

Fiat 500L Trekking 1.6 MultiJet/105

12.12.2013

Peugeot 208 GTi

20.11.2013

Citroen C4 Picasso

30.10.2013

Opel Zafira Tourer 1.6 CDTI/136

16.10.2013

Mazda 6

02.10.2013

Renault Clio 4 RS 200 Cup

19.09.2013

Renault Scenic XMOD

04.09.2013

Volvo V40 Cross Country Tekst sa video prilogom!

21.08.2013

Citroen DS3 Cabrio

07.08.2013

KIA Carens

24.07.2013

Renault Clio Grandtour

03.07.2013

Kia Ceed SW

19.06.2013

Renault Captur

12.06.2013

Citroen C4-Aircross

05.06.2013

Ford Fiesta

22.05.2013

Citroen C- Elysée

08.05.2013

Dacia Logan 2 0.9/90 KS Laureate

24.04.2013

Fiat 500L 1.3 Multijet Easy

10.04.2013

Seat Mii

27.03.2013

Citroen C3 1.2 VTi Exclusive

13.03.2013

Opel Ampera

27.02.2013

Dacia Sandero 1.2 16V Story

13.02.2013

Dacia Sandero Stepway 1.5 dCi/90 Prestige

06.02.2013

Dacia Dokker

23.01.2013

Chevrolet Malibu 2.0 VCDi LTZ

11.01.2013

Kia cee’d 1.6 CRDi/128 EX Maxx

19.12.2012

Citroen DS5 2.0 HDi/163 KS Sport Chic Automatic

28.11.2012

Ford Focus ST

31.10.2012

Opel Zafira Tourer 2.0 CDTi Cosmo Pack

17.10.2012

Mazda CX-5

03.10.2012

Dacia Lodgy 1.5 dCi/110 Laureate

19.09.2012

Renault Megan Coupe 1.2 TCe GT Line

29.08.2012

Peugeot 208

15.08.2012

Kia Rio 1.4 CRDi Sport

01.08.2012

Tata Nano

18.07.2012

Renault Grand Scenic

04.07.2012

Renault Twizy

20.06.2012

Kia Optima

06.06.2012

Chevrolet Cruze 5 vrata 1.8/141 LTZ

23.05.2012

Renault Fluence ZE

09.05.2012

Opel Astra GTC

18.04.2012

Renault Twingo

04.04.2012

Ford Fiesta

21.03.2012

Citroen DS5

07.03.2012

Nissan Leaf

22.02.2012

Citroen C-Zero

08.02.2012

Volvo V60 D5 2.4/215 KS Ocean Race

25.01.2012

Ford Focus SW

11.01.2012

Renault Koleos

28.12.2011

Fiat Freemont 2.0 MJT/140 Urban

14.12.2011

Chevrolet Aveo 1.4/100 KS LTZ

30.11.2011

Peugeot 508 SW 1.6 e-HDi/112 KS Allure

16.11.2011

Renault Clio Gordini 1.5 dCi/105 KS

09.11.2011

Ford Focus 1.6 SCTi/183 KS

26.10.2011

Opel Astra Sport Tourer vs Renault Megan Grandtour

12.10.2011

Citroen DS4

28.09.2011

Subaru Impreza XV

14.09.2011

Ford Focus 1.6 TDCi/115 Titanium

30.08.2011

Mazda 5 1.6 MZ-CD/115 KS

17.08.2011

Renault Megane CC Floride 1.9/130KS

03.08.2011

Kia Picanto 1.0 Active

20.07.2011

Renault Scenic 1.6 dCi/130 KS Exception

13.07.2011

Peugeot 308 1.6 e-HDi

06.07.2011

Ford Grand C-Max

29.06.2011

Chevrolet Orlando

22.06.2011

Citroen DS4

15.06.2011

Alfa Romeo Giulietta 1750 TBi Quadrifoglio Verde

08.06.2011

Peugeot 508

01.06.2011

Nissan Juke

25.05.2011

Hyundai iX35 1.7 CRDi/115 KS 2WD Diamond

18.05.2011

Opel Corsa 1.7 CDTI/130KS OPC Line

11.05.2011

Mazda 3 1.6 MZ-CD Sport

04.05.2011

Renault Latitude 2.0dCi/150 Initiale

27.04.2011

Citroen DS3 Racing

20.04.2011

Citroen C5 2.2 HDi 204 KS Exclusive

13.04.2011

Nissan Micra

06.04.2011

Dacia Sandero Stepway 1.5 dCi/90 KS

29.03.2011

KIA Sportage

16.03.2011

Fiat 500 0.9 TwinAir

09.03.2011

Peugeot 5008

02.03.2011

Volvo S60 D3/163 ks Summum automatik

23.02.2011

Citroen C4

16.02.2011

Citroen C4 Picasso 1.6 HDi/112 Confort

02.02.2011

Renault Laguna 2.0 dCi/130 GT 4Control

26.01.2011

Mazda 6 2.2 MZR-CD/163 Combi GTA

19.01.2011

Opel Meriva 1.7 CDTi/100 ks Automatic

12.01.2011

Ford C-Max

05.01.2011

Subaru Outback

22.12.2010

Ford Kuga 2.0 TDCi 4x2 Titanium

08.12.2010

Peugeot 308 CC

01.12.2010

Renault Megane 1.5 dCi/110 Estate EDC GT Line

24.11.2010

Renault Wind

17.11.2010

Alfa Giulietta 1.4 Tjet 120 Distinctive English version

11.11.2010

Fiat Doblo / Renault Kangoo

03.11.2010

Opel Astra 1.4 Turbo Sport

27.10.2010

Citroen C4 2.0 HDi Excusive English version

09.10.2010

Peugeot 3008

06.10.2010

Renault Megane CC

29.09.2010

Kia Venga

22.09.2010

Renault Twingo RS Gordini

15.09.2010

Kia Venga 1.4 CRDi/90 i Citroen C3 Picasso 1.6 HDi/90

08.09.2010

Citroen DS3 1.6 HDi/110 Sport Chic

01.09.2010

Kia C’eed SW

18.08.2010

Peugeot RCZ

04.08.2010

Dacia Duster 1.5 dCi/110 4x4

28.07.2010

Chevrolet Spark 1.2 GPLi LS

21.07.2010

Volvo C30

14.07.2010

Dacia Duster

30.06.2010

Nissan Cube

23.06.2010

Fiat Sedici 4x4 2.0 Multijet 135 ks

16.06.2010

Opel Astra vs Renault Megane

09.06.2010

Citroen Nemo

02.06.2010

Volvo S80 2.4D/175 ks Summum

26.05.2010

Hyundai i20

19.05.2010

Renault Megan 2.0T RS Luxe

12.05.2010

Peugeot 4007 2.2 HDi DCS6 Premium Pack

28.04.2010

Citroen C3 1.4/70 HDi Confort

21.04.2010

Chevrolet Cruze 2.0 VDCi/125 LS

14.04.2010

Nissan Note

31.03.2010

Fiat Punto Evo

24.03.2010

Peugeot 407 Coupe i Renault Laguna Coupe

17.03.2010

Alfa Romeo 159

10.03.2010

Peugeot 5008

03.03.2010

Ford Ka 1.3 TDCi Titanium

24.02.2010

Opel Insignia Sports Tourer 2.0 CDTi/160 Cosmo Pack

17.02.2010

Renault Scenic 1.5 dCi/110 Dinamique

10.02.2010

Dacia Sandero Stepway 1.5 dCi Tekst sa video prilogom!

03.02.2010

Mazda 3 1.6 MZ-CD Sport TX Navi

20.01.2010

Ford Focus CC 2.0 TDCi Titanium

30.12.2009

Nissan Pixo

23.12.2009

Fiat 500C 1,2 Lounge

16.12.2009

Opel Insignia

09.12.2009

Alfa Romeo MiTo

02.12.2009

Mazda MX-5

25.11.2009

Citroen C5 V6 3.0 HDi/240 Exclusive

18.11.2009

Citroen C3 Picasso

11.11.2009

Renault Clio GT 1.6/128

04.11.2009

Peugeot 3008

28.10.2009

Lancia Delta

21.10.2009

Renault Megane Estate

14.10.2009

Fiat Fiorino Qubo

07.10.2009

Saab 9-3 Cabriolet 2.0T Bio Power Aero

30.09.2009

Dacia Sandero LPG

23.09.2009

Chevrolet Cruze

16.09.2009

Peugeot 206+

09.09.2009

Renault Koleos i Subaru Forester

26.08.2009

Peugeot 308 CC

12.08.2009

Kia Soul

29.07.2009

Renault Grande Scenic 1.4 TCe Dinamique

08.07.2009

Citroen C1

01.07.2009

Kia Carnival 2.9 CRDi EX

24.06.2009

Renault Kangoo Be bop

17.06.2009

Subaru Impreza

10.06.2009

Chevrolet Captiva

03.06.2009

Opel Agila

27.05.2009

Volvo XC60

20.05.2009

Mazda 6 1.8

13.05.2009

Dacia Logan pick-up

06.05.2009

Dacia Sandero 1.5 dCi/85 Laureate

29.04.2009

Hyundai i30 CW

22.04.2009

Citroen C6 2,2 HDi FAP/173 Exclusive

15.04.2009

Ford Ka

08.04.2009

Mazda 2

01.04.2009

Renault Megane 1.5 dCi Privilege

25.03.2009

Citroen C4

18.03.2009

Renault Megane Coupe

11.03.2009

Chevrolet Aveo GPL

04.03.2009

Mazda CX-7

25.02.2009

Volvo XC70

18.02.2009

Renault Laguna Coupe

11.02.2009

Ford Fiesta

04.02.2009

Peugeot Partner Tepee 1.6 HDi Outdoor

28.01.2009

Citroen C5 Tourer 2.0 HDi Exclusive

21.01.2009

Ford Mondeo SW 2.2 TDCi i Peugeot 407 SW 2.2 HDi

14.01.2009

Renault Kangoo 1,5 dCi i Citroen Berlingo 1,6 HDi

24.12.2008

Ford Kuga, Renault Koleos i Toyota RAV4

10.12.2008

Renault Twingo RS Cup

03.12.2008

Daihatsu Cuore 1.0 i Citroen C1

19.11.2008

Peugeot 308 SW 1.6 VTi Sport

05.11.2008

Kia - fabrika Zilina u Slovačkoj

29.10.2008

Peugeot 4007 2,2 i Toyota RAV4 2,2 D-4D

08.10.2008

Ford Galaxy 2,0 TDCi Ghia

01.10.2008

Renault Laguna GT 2,0T

24.09.2008

Citroen C4 Picasso 1,6 HDi i Mazda 5 2,0 MRZ CD

17.09.2008

Subaru Legacy 2,0 D SW Club

10.09.2008

Dacia Logan 1.5 dCi/70 Laureate

03.09.2008

Kia Pro Cee'd 2.0 CRDi Sport

27.08.2008

Renault Koleos 2.0 dCi/150 4X2 Dinamique

20.08.2008

Citroen 2CV TPV

09.08.2008

Subaru Impreza 2.5 WRX

10.07.2008

Subaru Justy 1.0 S

26.06.2008

Mazda 2 1,5 / 103KS Pack Sport

19.06.2008

Ford Focus 2,0 TDCi i Peugeot 308 2,0 HDi

12.06.2008

Volvo V70 2,4D Summum

05.06.2008

Dacia Sandero

29.05.2008

Renault Grande Modus 1,5 dCi Expression 105 KS

22.05.2008

Volvo V50 2.0D R-Designe

15.05.2008

Nissan Qashqai 1,5 dCi Acenta Pack

08.05.2008

Kia Picanto 1,1 Active

01.05.2008

Kia Sorento 2.5 CRDi/170 EX Shilton

17.04.2008

Ford Mondeo SW 2,0 TDCi i Renault Laguna Estate 2,0 dCi

10.04.2008

Peugeot 207 SW 1.6 VTi Outdoor

27.03.2008

Kia Cee'd SW 1,6 CRDi

20.03.2008

Renault Clio Estate 1,5 dCi / 85 Dinamique

13.03.2008

Peugeot 207 SW 1,6 HDI Trendy

06.03.2008

Citroen C4 1.6 BioFlex

28.02.2008

Volvo C30 T5 Summum 230KS

21.02.2008

Dacia Logan MCV 1.5 dCi/85 Laureate 7 sedišta

14.02.2008

Peugeot 308 na putevima šampanjca

07.02.2008

Renault Laguna 3 1.5 dCi 110 Expression

31.01.2008

Kia Cee'd 1,6 CRDi 115 Activa

24.01.2008

Subaru Impreza 2,0 R Sport

17.01.2008

Daihatsu Materia 1,5 16v

10.01.2008

Hyundai i30 1.6 CRDi/115 ks Pack Confort

03.01.2008

Ford Transit 3,2 TDCi/200 KS i Transit Sportvan 2,2 TDCi/140

27.12.2007

Ford Focus CC 2.0 TDCi Titanium

20.12.2007

Renault Twingo 1.2 GT

13.12.2007

Ford Ranger 2.5 XLT Super Cab 4X4

06.12.2007

Volvo S80 3.2 AWD Summum

29.11.2007

Pariski bicikli - Velib

22.11.2007

Kia Sportage 2,0 CRDi i Hyundai Tucson 2,0 CRDi 4WD Pack Luxe

15.11.2007

Citroen C-Crosser

08.11.2007

Renault Kangoo 2

30.10.2007

Ford S-Max 2.5 T Titanium

25.10.2007

Renault Megane RS 2.0 dCi/175 ks Luxe

18.10.2007

Peugeot 207 CC 1,6 HDi Griffe

11.10.2007

Volvo C70 D5 Summum

04.10.2007

Kia Carens 2,0 CRDi / Renault Grand Scenic 1,9 dCi

20.09.2007

Citroen C4 Grand Picasso 2,0 HDi Exclusive

13.09.2007

Renault Twingo 1,5 dCi Initiale

06.09.2007

Peugeot 1007 1.6 HDi Spoty Pack

23.08.2007

Renault Modus 1.2 16v/100 ks Alyum

16.08.2007

Hyundai Sonata 2,0 CRDI Pack Luxe

09.08.2007

Mazda MX-5 1,8 Coupe-Roadster

02.08.2007

Ford C-Max

26.07.2007

Hyundai Tucson 2.0 CRDi 4WD Pack Luxe

19.07.2007

Stabilna situacija

09.07.2007

Peugeot 407 V6 2.7 HDi Feline

27.06.2007

Citroen Jumpy 2,0 HDI Combi Confort / 9 sedišta

20.06.2007

Subaru Outback 3,0R

13.06.2007

Volvo V50 1,8 Flexifuel E85 Summum

06.06.2007

Ford S-Max 1,8 TDCi/125 KS Trend

30.05.2007

Dacia Logan MCV 1,6 16v / 7 sedišta

23.05.2007

Peugeot 207 1,6 THP/150 KS

16.05.2007

Subaru B9 Tribeca 3,0R

02.05.2007

Daihatsu Trevis 1,0

25.04.2007

Hyundai Coupe 2,0 Pack Luxe

18.04.2007

Renault Clio 2,0 16v Dynamique

11.04.2007

Nova Fabia

07.04.2007

Mazda 6 2,0 MZR-CD Elegance

21.03.2007

Renault Megane Coupe GT 2,0 dCi / Volvo C30 2,0 D

07.03.2007

Citroen Picasso 1,6 HDi BMP6 Pack Ambiance

28.02.2007

Mazda 5 2,0 MRZ-CD 110 KS Elegance

21.02.2007

Nissan Micra C+C 1,6 automatik

14.02.2007

Volvo S40 D Summum

07.02.2007

Renault Clio RS 2,0

31.01.2007

Fiatom Grande Punto 1,2 Dynamic na putevima Andaluzije

24.01.2007

Citroen C4 Picasso sa 5 sedišta

09.01.2007

Dacia Logan 1.6 16V/105 KS

03.01.2007

Mazda 3 1.6 MZ-CD Perfomance

13.12.2006

Citroen C4 1.6 HDi BMP6 Exclusive

29.11.2006

Nissan Note 1,5 dCi/86 KS Acenta

15.11.2006

Ford S-Max 2,0 TDCi Titanium

01.11.2006

Renault Laguna Estate 2,0 dCi i Peugeot 407 SW 2,2 HDi

25.10.2006

Super test polovnjaka:
Renault Megane sedan 1.5 dCi/100 KS

18.10.2006

Renault Megane CC 2.0 dCi/150 KS Sport

12.10.2006

Daihatsu Copen 1,3 VVT

27.09.2006

Citroen C-Metisse

20.09.2006

Citroen C5 2.2 HDi 173 KS FAP Exclusive

13.09.2006

Daihatsu Cuore 1.0 X

06.09.2006

Renault Espace 2,0 dCi FAP i Peugeot 807 2,2 HDi FAP

16.08.2006

Citroen C6 V6 2,7 HDi FAP Exclusive Pack Lounge

02.08.2006

Peugeot 207 1.6 HDi 90 KS Sport

19.07.2006

Peugeot 207 1,6 16V i Renault Clio 1,6 16V

12.07.2006

Daihatsu Terios 1,5 Sport

05.07.2006

Renault Modus 1.5 dCi/105 KS Confort

28.06.2006

Ford Fiesta S 1.6 TDCi

21.06.2006

Škoda Octavia 2.0 RS

14.06.2006

Renault Grande Scenic 2.0 dCi 150 KS Luxe Dinamique

07.06.2006

Citroen C2 1.4 16V Stop&Start

31.05.2006

Renault Clio 1.4 16V Luxe Privilege

22.05.2006

CITROEN PICASSO 1.6 HDi/92 KS Pack

10.05.2006

Peugeot 1007 1.6e 2-Tronic Sporty Pack

03.05.2006

Ford Fiesta 1.6 TDCi Ghia

26.04.2006

Uporedni test:
Citroen Berlingo 1.6 HDi/75 i Renault Kangoo 1.5 dCi/70

19.04.2006

Dacia Logan 1.5 dCi Laureate Pack

12.04.2006

Peugeot 407 1.8i 16V 125 KS Confort

05.04.2006

Renault Vel Satis 2.2 dCi Privilege

29.03.2006

Francuska posla

22.03.2006

Savremeni dizeli i loše gorivo

15.03.2006

Peugeot 407 Coupe 3.0 V6 Pack

08.03.2006

Ford Focus C-MAX 1.6 TDCi/90 KS

01.03.2006

Uporedni test:
Citroen C4 1.6 HDi i Ford Focus 1.6 TDCi

23.02.2006

SEAT LEON 2.0 TDI Stylance

15.02.2006

VW Fox 1.4 TDi 70 Pack Confort

08.02.2006

Ford Fusion Plus 1.6 TDCi

01.02.2006

Renault Laguna Estate 2.0 dCi Initiale

26.01.2006

Peugeot 307 2.0 16V/180 KS Feline

19.01.2006

Zvrk
14.12.2011 19:54
31
34

Jos jedna automobilska prevara, kupis jedno vozis drugo

Đura
15.12.2011 09:03
33
25

Meni izgleda sasvim na mestu. Motor je savremen, jos i ukoliko je cena povoljna, sto da ne? Sigurno je bolji od originala.

goran
17.12.2011 14:11
17
22

u fiatu su se potrudili da ga prilagode evropskom kupcu ali mi se cini da je bolje da su iskoristili platformu a da su napravili svoju karoseriju

Aleksandar
19.12.2011 03:12
13
10

Stvarno je bezveze sto je skroz ista karoserija. Kao i kod Lancie Theme...

haski
25.12.2011 01:50
23
2

BRAVO ZA FIAT - FREEMONT no 1

ovo deluje sasvim OK, i za par godina kad ga izakaju zapadnjaci - uzeću za sebe sigurno jedan ovakav ...

naravno ako mu padne cena dovoljno...

Zeks
27.12.2011 14:57
14
3

Idealan porodicni automobil kome je motor neizderiv u preduzecu imamo punta 1.3 mjtd vec mu je 354 000 i dalje ide kao metak motor nepipan...

Don
08.3.2012 08:50
5
11

2 tone!! majko mila.Ovo ce biti totalni promasaj, volio bih radi Fiata da to nije tako, ali...

vlada
20.4.2012 14:21
2
8

isti kao chevrolet orlando . samo sto je orlando jeftiniji i mislim mnogo kvalitetniji.

Dodge Journey
04.6.2012 00:20
18
1

Vlasnik sam vec 4 godine Journey-a, po meni nisam do sada imao priliku da koristim prakticniji porodicni ili multifunkcionalni auto od ovog dodge-a. Kupio sam ga novog, svakodnevno ga koristim, prelazim znacajno kilometara u kombinovanoj voznji i kao zakljucak: Prezadovoljan sam. Dogodine ako budem u finansiskoj situaciji uzeo bi novog Freemont-a. Moje poverenje je zadobio. Pozdrav

Aleksandar
03.7.2012 18:59
18
4

Prvi komad koji je usao u Srbiju je na srecu u mom vlasnistvu.Fiat Freemont je pun pogodak za sve one kojima je potreban lep,mocan,multifunkcionalan porodicni automobil.Pre odluke o kupovini ovakvog automobila sam dobro pregledao konkurenciju i smesno mi je kada neko Freemonta poredi sa Orlandom,jer kod Chevroleta na svakom delu auta se prepozna jeftina izrada.Moj primerak je sa full opremom 170ks i moze jedino da se uporedjuje sa nekim BMW-X ili Audi-Q koje sam pregledao pre kupovine i u pitanju su samo nijanse a u ceni je razlika drasticna.Freemont svakim detaljem odise kvalitetom i mislim da se Fiat dobrano potrudio da oduzme drugima deo kolaca u ovom segmentu vozila.Najtoplija preporuka za sve buduce kupce !!!

MALI PERICA
10.6.2018 19:54
0
0

Cemu izrazi u textu
Pneumatici
Naplatke. .
Jel tesko reci gume,felne,tockovi. .
Barem znam da ceo svet tako kaze. .

Pošaljite komentar:

Molimo vas da pre slanja komentara pročitate sledeće uputstvo:
Redakcija zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara.
Anonimni komentari se ne objavljuju.
Komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Govor mržnje ne tolerišemo.
Zbog ograničenog prostora, komentare koji predstavljaju komentar drugih (već objavljenih) komentara ne objavljujemo, kao ni polemike između komentatora. Molimo vas da u svrhu diskusije i polemike koristite naš Forum.
Pre pisanja samog komentara, molimo vas da izaberete tačan tekst na koju se odnosi komentar. Komentari koji sadržajem ne korespondiraju sa tekstom sa koje su poslati neće biti objavljeni.
VRELE GUME ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije.

Vaše ime:


Vaš komentar:Anti-spam-kod:
Kako bi bili sigurni da ste osoba, a ne robot-spamer, molimo Vas da u donje polje unesete kod sa slike: