Test

Fiat 500 L

Sa političke tačke o 500L je sve rečeno! Šta kaže o njemu automobilska struka?

Mama, tata, pas i kravata

Dok većina svetskih proizvođača smanjuje proizvodne kapacitete, posebno one u Evropi, Fiat je čini se u istorijskoj ekspanziji. Koju će ulogu u tome imati model 500L biće jasnije nakon ovog testa.

Na našem tržištu, Fiat 500L nije još jedan u nizu novih modela. On je bar prema interesovanju medija i široke populacije, promovisan u poseban simbol nacije od rekli bi istorijskog značaja. Oko njega su se stiskali i Boris i Toma i Mlađa i Aleksandar...

Dugo su se lomila koplja za i kontra čitave operacije u Kragujevcu, pre svega na političkom i ekonomskom planu. Kada se konačno prašina slegla, na red je došla suština projekta i potraga za odgovorom na pitanje, šta je to proizveo naš „Gedža“, više prepoznatljiv po kvalitetu šljive i šljivovice nego automobila?

Jednostavno dopadljiv
Sva je sreća, pa se nismo puno pitali oko najbitnijih stvari, poput dizajna, razvoja modela i tehnologije njegovog stvaranja, jer verovatno u tom slučaju ne bi ni imali prilike šta da vozimo.

Spolja analizirano, dizajn Fiata 500L je više nego dopadljiv, skoro do nivoa da se o ukusima ne diskutuje. O tome svedoče apsolutno svi komentari koje smo doživeli na ulici. Jednostavno, skoro da je magičan oku posmatrača ili se ipak u njega globalno gleda kroz prizmu dizajna prethodnika iz Kragujevca, pa se nije previše ni očekivalo.

     
 
Veliku ponudu prostora u unutrašnjosti, možemo nazvati dominantnim kvalitetom ovog Fiata

Kako bilo, dominantna pojava začinjena šarmom italijanskog dizajna prepoznatljiva je na daleko. Fiat 500L je u tom smislu i konstruisan, da zadrži fensi stil novog Fiće ali i da ponudi veliku upotrebljivost porodičnog automobila.

Treba takođe konstatovati bez imalo zadrške, da su u tome potpuno uspeli. Osvajanje izgledom je samo deo njegove ponude. Otkrivanje svih njegovih funkcionalnih mogućnosti traje danima, a posebno zadovoljstvo u kabini pričinjavaju odeljci za odlaganje svega i svačega, posebno telefona, ključeva, dokumenata, parking kartica,...

Jedini naslednik Renaulta 4
Veliku ponudu prostora u unutrašnjosti, možemo nazvati dominantnim kvalitetom ovog Fiata. Kragujevački 500L nije samo simpatični „mališan“, već „mali div“, kako su nekada zvali Renault 4. Zapravo, kada smo već kod ovog poređenja, mnogi su pokušavali pa i sam Renault da naprave modernu verziju „četvorke“ i nisu stigli ni na domak tome. Twingo je bio „štosan“ ali premali. Clio „ni riba ni devojka“. Megane Scenic klasa iznad. Gle čuda, Fiatu je pošlo za rukom da napravi „mali“, komforan i za evropske pojmove jeftin automobil u ovom segmentu.

Fiatu je prošlo za rukom da napravi "mali", komforan i za evropske pojmove jeftin automobil u ovom segmentu

Fiat 500 L 1.3 Multijet

Motor
turbo-dizel, 4; 1248 cm3; 16/common-rail; 62 kW; 85 KS pri 3.500 o/min; 201 Nm pri 1.500 o/min
Karoserija
monovolumen/5/5; D x Š x V 4140x1781x1661 mm; Međ. rast. 2612 mm; Masa 1315 kg; prtljažnik 343/1310 l
Ogibljenje
napred: MacPherson, spiralne opruge, amortizeri, horizontalni stabilizator,
nazad: torziona osovina, spiralne opruge, amortizeri, horizontalni stabilizator
Kočnice
napred/nazad: vent. diskovi/diskovi
Pneumatici
napred/nazad: 225/45 R17
Transmisija
pogon: na sve prednje točkove; menjač: 5/M
Performanse
ubrzanje 0-100 km/h: 14,9 s; maks. brzina: 165 km/h; pros. potrošnja: 4,2; emisija CO2: 108 g/km
Cena: od 15.490 evra

potrošnja, performanse, komfor, preglednost, upotrebljivost, potrošnja

cena, upravljivost, buka na visokim obrtajima

Porodična upotrebljivost je drugo ime ovog automobila, pa čak i u uslovima zahtevnog super testa koji su sproveli naši mali saradnici Maksimilijan, Todor i Dario

Oni koji su sedamdesetih ili osmdesetih posedovali francusko automobilsko čudo, znaju šta želimo reći.

Za ostale, posebno mlađe generacije da pojasnimo atribute takvog vozila: upečatljiva spoljašnjost, jednostavno rukovanje, natprosečan komfor, mali izdašni a ekonomični agregati, primerena cena.

Fiat 500L je upravo takav. U njega, bez problema staju „i mama i tata i pas i kravata“. Porodična upotrebljivost je drugo ime ovog automobila, pa čak i u uslovima zahtevnog super testa koji su sproveli naši mali saradnici Maksimilijan, Todor i Dario.

Iako su se momci potrudili, čak ni u susretu sa tri njihova velika sigurnosna sedišta, takozvana „bustera“ i ozbiljnom količinom prtljaga, 500L nije poklekao.

Ipak nije sve idealno. Iako sedišta deluju bogato, masivno i lepo dizajnirana, zbog relativno kratkog sedalnog dela prednja sedišta nisu idealna za višečasovna putovanja.

Osim prostoranosti, posebno treba napomenuti preglednost, gradsku udobnost i upravljivost ovog automobila. Voziti 500L je vrlo interesantna stvar. Upravljanje je precizno i zabavno. Uprkos velikim gabaritima, iz njega se sve dobro vidi, pa se samim tim sa lakoćom probija kroz saobraćajni metež.

Diskutabilan benzinac
U režimu prosečnih prohteva, sasvim korektno podnosi i agresivniju vožnju na lokalnim putevima, dok postizanje kažnjivih brzina na autoputu ne predstavlja zadovoljstvo ni automobilu ni putnicima.

Fiat 500 L 1.4

Motor
benzinski atmosferski, 4; 1368 cm3; 16/multi-point; 70 kW; 95 KS pri 6.000 o/min; 127 Nm pri 4.500 o/min
Karoserija
monovolumen/5/5; D x Š x V 4140x1781x1661 mm; Međ. rast. 2612 mm; Masa 1245 kg; prtljažnik 343/1310 l
Ogibljenje
napred: MacPherson, spiralne opruge, amortizeri, horizontalni stabilizator,
nazad: torziona osovina, spiralne opruge, amortizeri, horizontalni stabilizator
Kočnice
napred/nazad: vent. diskovi/diskovi
Pneumatici
napred/nazad: 225/45 R17
Transmisija
pogon: na sve prednje točkove; menjač: 6/M
Performanse
ubrzanje 0-100 km/h: 12,8 s; maks. brzina: 180 km/h; pros. potrošnja: 6,2; emisija CO2: 145 g/km
Cena: od 13.490 evra

upravljivost, udobnost, komfor, preglednost, upotrebljivost, cena

potrošnja, performanse, menjač

Ne voli posebno bočni vetar pri brzinama preko 120 km/h, ali se to od njega, kao porodičnog ljubimca, može tolerisati.

Da bi testiranje dobilo potpuni smisao, i da bismo odgovorili na što više pitanja potencijalnih kupaca, odmah smo uporedili dva modela motorizovanosti Fiata 500L. Jeftiniji 1,4 litarski benzinac sa 95 KS i njemu adekvatan Fiatov 1,3 multijet od 85 KS.

Svaki ma svoje dobre i loše strane. Benzinac je tiši, lakši, uglađeniji, jeftiniji, ali troši prilično goriva i pokazuje apsolutni nedostatak snage ispod 3000 obrtaja. Traži dodatni pritisak na papučicu gasa i učestalije promene stepena prenosa, jer maksimalnih 95 konja izvlači na astronomsih 6000 „đira“. Bezmalo kao F1.

Multijet dizel se prikazao kao bolja (skuplja) opcija pokretanja karoserije teške 1400 kilograma. Ono što nedostaje benzincu, a zove se obrtni moment, dizel uprkos manjoj snazi nudi u optimalnoj količini na niskom broju obrtaja. Bučniji je u višim obrtajima ali i 20% ekonomičniji od benzinca. Sa njim smo postigli i rekord naših testiranja. Na jednoj deonici lokalnog puta dugoj 50 km, pri konstantnoj brzini od 85 km/h na tempomatu sa dve osobe i bez vetra, zabeležili smo prosečnu potrošnju od 3,9 litara.

Gde je Twin Air?
Na ovom ocenjivanju motora treba zastati i postaviti jedno opravdano pitanje. Zbog čega je Fiat startovao novi model neadekvatnim benzinskim agregatom? Samo da se podsetimo, u špajzu čuvaju izvanredni dvocilindarski Twin Air agregat, koji je kao „rođen“ za 500L?!

     
 

Osim na performanse i veliku potrošnju benzinskog agregata, zamerku upućujemo relativno kratkom sedalnom delu sedišta, koja nisu idealna za višečasovna putovanja.

Menjač, sa 6 stepeni prenosa kod benzinske opcije i petostepeni kod dizelaša iako izgleda izvanredno, ne možemo nazvati savršenstvom tehnike. Relativno je dugog hoda između brzina i još se nje izlečio od tipične Fiatove boljke da ponekad treba „potražiti“ adekvatnu poziciju ručice da uhvati prenos u rikverc.

Udoban i upravljiv
Što se osećaja u vožnji tiče, ocene su zadovoljavajuće, čak veoma dobre kod oba modela. Fiat 500L, benzinac ima za nijansu bolju upravljivost i povratnu informaciju na volanu. Dizelaš je prilično težak u prednjem delu, što se odmah i oseti pri upravljanju. I jedan i drugi izvanredno forsiraju prolećne kratere na našim „održavanim“ saobraćajnicama.

Sve u svemu, Fiat 500 L je jedan od retkih automobila koje smo testirali a da je istovremeno tako dopadljiv, interesantan i sposoban za razne zadatke.

Naravno, iako je iz Kragujevca, ne vidimo nijedan razlog da bude cenjen ispod svoje tržišne vrednosti, kako to očekuju naši vozači, navikli na jeftino i trulo đubre sa auto pijaca u EU.

U ovom svetlu možemo da sa punom odgovornošću kontatovati da apsolutno vredi skoro 14.000 evra koliko košta u svojoj baznoj varijanti sa popustima za kupce na tržištu Srbije.

Još ako Rusija ukine carinu za njega jer je iz bratske Srbije, više neće država ulagati u Fiat, već će on graditi državu.

Držimo palčeve za ovo, jer 500 L to zaslužuje, a i mi koji smo trpeli Zastavin nerad decenijama!

Tekst Miodrag Piroški
Fotografije Predrag Rakić, Saša Nikolić
29739
Postavljeno: 29.03.2013

Arhiva: Testovi

Rubrika: Testovi
Postavljeno: 12.10.2018

VW Touareg III 3.0 V6 TDI 4MOTION
Tekst sa video prilogom!

Novi pokušaj VW da zaigra u premijum klasi ima i svoje drugo ime, Touareg. Nakon žestoke lekcije po pitanju fijaska Pheatona, evo Volkswagena opet u klasi koja nije njegovo prirodno stanište. Da li su ovako brze mutacije u automobilskoj industriji moguće i poželjne? Mogu li biti uspešne?


Rubrika: Testovi
Postavljeno: 10.10.2018

Renault Megane 1.3 Tce/140 Intense

Dve godine nakon lansiranja, aktuelni Renault Megane dobio je novi benzinski pogon označen pod 1.3 TCe. Reako bih apsolutno neophodan za uspešan nastavak već «zamorene» karijere


Rubrika: Testovi
Postavljeno: 05.10.2018

Citroen Berligo 3 1.5 BlueHDi/130 XTR
Tekst sa video prilogom!

Ovogodišnji "Super test" proveli smo za volanom novog Citroena Berlingo, kao nikada do sada adaptiranim za familijarno putovanje. Tek sišao sa fabričkih traka, prevezao nas je dobro poznatim gastarbajterskim putevima kroz Francusku, Nemačku, Austriju i Mađarsku do "zavičaja", koji je to sve manje decenijama provedenim u "tuđini"…


Peugeot Rifter 1.5 BlueHDi/130 Automatic

01.10.2018

Dacia Duster Confort 1.2 TCe/125 4x4

17.08.2018

Ford EcoSport 1.5 TDCI/100 Titanium

01.08.2018

Mazda MX-5 RF

29.07.2018

Renault Megane RS

14.07.2018

Citroen Berlingo

07.07.2018

Kia Stinger 2.2 CRDi 4x2 GT-Line automatic

29.06.2018

Peugeot 508 2.0 BlueHDi/180 EAT6 GT-Line

26.06.2018

Mitsubishi L200 2.2 DI-I Insyle 4WD A/T

21.06.2018

Lada Vesta 1.6 16V Tekst sa video prilogom!

16.06.2018

Volvo XC40 D4 AWD Tekst sa video prilogom!

07.06.2018

Fiat Tipo SW 1.4 T/120 TNG

05.06.2018

Renault Scenic 1.3 Tce/160 Bose Energy

29.05.2018

AUDI A6 – 50TDI V6 quattro Tiptronic Tekst sa video prilogom!

18.05.2018

Opel Crossland X 1.6 D/120 Innovation

16.05.2018

Peugeot 308 1.2 Puretech 130 EAT8 i BMW Serie 1 118i/136 automatik

05.05.2018

Alfa Romeo Stelvio Super 2.2 JTDm 210 Q4

19.04.2018

Jaguar E-Pace First Edition S 2.0 180 Tekst sa video prilogom!

12.04.2018

Mitsubishi Eclipse Cross 1.5/163 2WD

07.04.2018

Toyota Land Cruiser 2.8 D-4-D Tekst sa video prilogom!

31.03.2018

Ford Fiesta 1.0 EcoBoost 140 ST- Line

28.03.2018

DS7 Crossback 2.0 BlueHDi Perfomance Line +

22.03.2018

Kia Soul EV

15.03.2018

Audi A8 50 TDI quattro Tekst sa video prilogom!

07.03.2018

Jeep Compass 1.6 Multijet/120 4x2 Limited

27.02.2018

Citroen C4 Cactus 1.2 PureTech

23.02.2018

Dacia Duster 1.5 dCi/110 4x2 Prestige

17.02.2018

Volkswagen T-Roc 2.0 TDI 4MOTION Tekst sa video prilogom!

14.02.2018

Opel Grandland X 1.6D Ultimate

06.02.2018

Hyundai KONA 1.6 T Tekst sa video prilogom!

02.02.2018

Renault Scenic 1.5 dCi Hybrid Assist Zen

29.01.2018

Dacia Duster 1.5 dCi 110 4x4 Tekst sa video prilogom!

24.01.2018

Opel Insignia Sports Tourer OPC Line 2.0 CDTI/170

17.01.2018

BMW 630d GT Tekst sa video prilogom!

10.01.2018

Citroen C3 Aircross 1.6 BlueHDi/120 Shine

03.01.2018

Suzuki Swift 1,2 Dualjet Tekst sa video prilogom!

29.12.2017

Ford Fiesta 1.5 TDCi protiv VW Polo 1.0 TSI Tekst sa video prilogom!

27.12.2017

Renault Alaskan 2.3 dCi/190 Intens automatic

11.12.2017

Dacia Logan MCV Stepway 1.5 dCi/90

05.12.2017

Volvo XC60 D5 AWD Tekst sa video prilogom!

29.11.2017

Ford Fiesta 1.5 TDi/120 Titanium

26.11.2017

Jaguar F-Type 3.0 V6 Cabrio Tekst sa video prilogom!

21.11.2017

Kia Picanto 1.0

18.11.2017

Mitsubishi ASX 1.6 Intense 2WD Tekst sa video prilogom!

15.11.2017

Suzuki Ignis 1.2 AllGrip (4WD) Tekst sa video prilogom!

09.11.2017

Kia Stonic 1.6 CRDi/110

07.11.2017

VW Arteon 2.0 TDI Elegance Tekst sa video prilogom!

02.11.2017

Peugeot 308 1.5 BlueHDi/130 GT-Line

31.10.2017

BMW X3 M40i Tekst sa video prilogom!

27.10.2017

Infiniti Q60 Tekst sa video prilogom!

21.10.2017

Citroen C3 Aircross

19.10.2017

Opel Insignia Grand Sport 1.5 Turbo /165 Innovation

13.10.2017

Renault Megane GT TCe 205 EDC Tekst sa video prilogom!

10.10.2017

Hyundai i30 1,4 T-GDI Tekst sa video prilogom!

05.10.2017

Opel Crossland X Innovation 1.2 Turbo/110 Automatic

27.09.2017

Seat Ibiza 1.0 TSI Tekst sa video prilogom!

22.09.2017

Renault Koleos 2.0 dCi/175 4WD CVT Intens

19.09.2017

Mazda 2 G90 Takumi Tekst sa video prilogom!

15.09.2017

BMW i8 Tekst sa video prilogom!

13.09.2017

Range Rover Velar V6 3.0 D300 Tekst sa video prilogom!

07.09.2017

Citroen C3 1.6 BlueHDi/75 Feel

05.09.2017

Dacia Duster 1.5 dCi 110 Laureate Tekst sa video prilogom!

30.08.2017

Mazda CX-5 CD175 AWD AT Revolution Top Tekst sa video prilogom!

26.08.2017

Volkswagen Amarok 3.0 TDI V6 Highline 4Motion Tekst sa video prilogom!

22.08.2017

Smart Cabrio Electric Drive Tekst sa video prilogom!

19.08.2017

BMW i3 (94 Ah) Tekst sa video prilogom!

18.08.2017

Renault Captur 1.5 dCi/110 Initiale Paris

11.08.2017

Volkswagen Golf 1.0 TSI Tekst sa video prilogom!

04.08.2017

Peugeot 5008 2.0 BlueHDi/150 Allure

01.08.2017

Volvo V90 Cross Country D5 Tekst sa video prilogom!

27.07.2017

Nissan Micra 1.5 dCi/90

24.07.2017

Mercedes-Benz E 220 d 4Matic All Terrain Tekst sa video prilogom!

20.07.2017

Renault Kadjar 1.6 TCe/165 Extended Grip

17.07.2017

Ford EDGE 2.0 TDCi/180 Tekst sa video prilogom!

14.07.2017

Kia Rio 1.2/84 KS

10.07.2017

Land Rover Discovery 5 Tekst sa video prilogom!

03.07.2017

Kia Optima 1.7 CRDi EX Business DCT

26.06.2017

Honda Civic 1.5 VTEC Turbo Tekst sa video prilogom!

19.06.2017

Peugeot 308 Tekst sa video prilogom!

17.06.2017

Subaru Outback 2.0D Lineartronic Exclusive Sport

12.06.2017

VW E-Golf Tekst sa video prilogom!

05.06.2017

Citroen SpaceTourer 2.0 BlueHDi/150 Bussines Lounge

02.06.2017

Hyundai Ioniq 1,6 GDI Hybrid Tekst sa video prilogom!

29.05.2017

Alfa Giulietta 1.6 JTDm/120 TCT

22.05.2017

Dacia Sandero 1.0 SCe 75 Autentic Tekst sa video prilogom!

15.05.2017

Volkswagen Up 1.0 MPI Tekst sa video prilogom!

09.05.2017

Peugeot 5008 1.6 THP/165 EAT6 GT-Line

01.05.2017

Renault Zoe Z.E. 40 Edition One

24.04.2017

Mazda6 CD175 AT Revolution Top Tekst sa video prilogom!

19.04.2017

Ford Kuga ST-Line 2.0 TDCi/150 4WD PowerShift

10.04.2017

Opel Zafira 2.0 CDTI/170 EcoFlex

03.04.2017

Alfa Romeo Giulia 2.2 JTDm/180 Sport

27.03.2017

BMW 520d Luxury Line Tekst sa video prilogom!

20.03.2017

Renault Twingo GT

14.03.2017

Audi Q5 2.0 TDI Quattro Stronic Tekst sa video prilogom!

02.03.2017

Renault Grand Scenic 1.5 dCi/110 Intens

23.02.2017

Ford Ka+ 1.2 Ti-VCT 85 KS Ultimate

20.02.2017

Toyota Corolla 1.6 Valvematic Sol

18.02.2017

Kia Niro

13.02.2017

Audi Q2 Sport 1.4 TFSI Tekst sa video prilogom!

10.02.2017

Opel Mokka X 1.6 CDTi/110

07.02.2017

Land Rover Discovery Sport 2.0 HSE TD4 Tekst sa video prilogom!

04.02.2017

Subaru Levorg 1.6 GT-S Premium Navi Sport

30.01.2017

Suzuki SX4 S-Cross 1.4 Boosterjet Elegance Tekst sa video prilogom!

27.01.2017

Citroen C3 1.2 PureTech/82 Feel

23.01.2017

Peugeot 3008 2.0 HDi Allure Tekst sa video prilogom!

19.01.2017

Bimota DB9 Brivido Tekst sa video prilogom!

16.01.2017

Toyota C-HR 1.2 C-ULT

09.01.2017

Chrysler Pacifica LX

05.01.2017

Fiat Spider 124 1.4 MultiAir

02.01.2017

Nissan Navara DC 2.3 dCi 190 Tekst sa video prilogom!

29.12.2016

Ford Edge 2.0 TDCI/210 Sport

26.12.2016

Kia Sportage 2.0 CRDI/136 4x4

23.12.2016

Ford Mustang 2.3 EcoBoost S Tekst sa video prilogom!

20.12.2016

Fiat Panda Cross 1.3 Multijet/80 4x4

16.12.2016

Mazda CX-5 CD150 TAKUMI

12.12.2016

Peugeot 3008 2.0 BlueHDi/150 GT Line Tekst sa video prilogom!

09.12.2016

BMW 730d xDrive (Long) Tekst sa video prilogom!

05.12.2016

Suzuki Baleno 1.2 Dualjet Elegance Tekst sa video prilogom!

28.11.2016

Renault Scenic 4 1,6 dCi/130

25.11.2016

TOYOTA Hilux Double Cab 2.4 D-4D Tekst sa video prilogom!

21.11.2016

Renault Kadjar Iconic Energy dCi 130 4WD

18.11.2016

Audi Q3 2.0 TDi Quattro S-tronic/S-line Tekst sa video prilogom!

14.11.2016

Fiat Tipo 1.4 T-Jet/120 Lounge

10.11.2016

Opel Astra 1,6 CDTI Tekst sa video prilogom!

07.11.2016

Citroen C3 1.2 PureTech 82 & 110 KS

03.11.2016

JAGUAR F-PACE R-SPORT 3.0d 300 AWD Tekst sa video prilogom!

31.10.2016

Mercedes-Benz G 500 4x4² Tekst sa video prilogom!

26.10.2016

Peugeot 208 1.2 PureTech/110 Allure

20.10.2016

Opel ADAM Jam 1.2

13.10.2016

Renault Clio 1.5 dCi/110

10.10.2016

2017 Cadillac XTS 3.6

06.10.2016

Renault Megane Estate 1.6 GT

28.09.2016

Citroen C4 Picasso 2.0 BlueHDi/150 Exclusive

21.09.2016

KIA Sportage 1.6 GDi EX Fresh

06.09.2016

Suzuki Vitara 1.6 VVT Elegance 4WD

01.09.2016

Opel Astra Sports Tourer 1.6 CDTi/110 Innovation

24.08.2016

Audi A6 2.0 TDI Quattro S Tronic S-Line

22.08.2016

Peugeot 2008 1.2 Pure Tech/110 i 1.6 BlueHDi/120

18.08.2016

Renault Clio Dynamique Energy TCe 90 Stop/Start GT Line

16.08.2016

BMW C650 Sport

08.08.2016

Citroen E-Mehari

04.08.2016

Peugeot 308 SW 1.2 Pure Tech/130 i 1.6 BlueHDi/120 GT-Line

28.07.2016

Fiat Tipo 1.3 MJTD Opening Edition Plus

23.07.2016

Mazda3 Sport G120 TAKUMI

12.07.2016

DS3 1.6 BlueHDi/120 Sport Chic

07.07.2016

Renault Talisman Grandtour 1.6 dCi/130 EDC

30.06.2016

Subaru BRZ

21.06.2016

Nissan Qashqai 1.2 DIG-T 2wd X-TRONIC 360 Plus

13.06.2016

Ford EcoSport 1.0 EcoBoost/125 i 1.5 TDCI/95

07.06.2016

Kia cee’d 1.0 T-GDI/120 GT Line

28.05.2016

Dacia Sandero Stepway 0.9 TCe Easy-R

26.05.2016

Mazda MX-5

18.05.2016

Ford S-Max 2.0 TDCi/180 4WD PowerShift Titanium

13.05.2016

Peugeot Partner Tepee Outdoor 1,6 BlueHDi/120

03.05.2016

Jeep Cherokee 2.2 MultiJet 185 Limited

27.04.2016

Mazda CX-5 2.2 D/150 Dynamique

20.04.2016

Opel Astra 1.6 CDTi136 Dynamic

14.04.2016

Kia Venga 1.6 CRDi/125 Premium

05.04.2016

MINI Cooper S JOHN COOPER WORKS

29.03.2016

Renault Espace 1.6 dCi 130 Life

23.03.2016

Fiesta Red & Black Edition 1.0 EcoBoost/140 ks i ST 1.6/182 ks

15.03.2016

Opel Karl 1.0 Cosmo

10.03.2016

Fiat 500X 1.6 MJT/120 vs. 1.4 MultiAir/140 DCT

05.03.2016

Fiat Tipo 1.6 Multijet Tekst sa video prilogom!

01.03.2016

Peugeot 308 1.6 GTi/270

26.02.2016

DS4 Crossback BlueHDi/180 EAT6 i DS4 2.0 BlueHDi/150

19.02.2016

Kia Picanto Sport 1.25 MPI

16.02.2016

Ford C-Max 1.5 TDCi/120 Titanium

10.02.2016

Renault Megane 1.6 dCi/130 Intens Tekst sa video prilogom!

02.02.2016

Renault Talisman 1.6 TCe/200 EDC 7 Intens

25.01.2016

Nissan X-Trail 1.6 4WD Tekna

22.01.2016

Dacia Logan MCV 1.5 dCi Life Plus Tekst sa video prilogom!

19.01.2016

Mitsubishi Outlander 2.2 DI-D 4WD Tekst sa video prilogom!

15.01.2016

Kia Sorento 3 2.2 CRDi Automatic EX Exclusive

14.01.2016

Opel Astra 1.4 T/125 Innovation Stop&Start

05.01.2016

Opel Corsa 1.3 CDTi/ 95 Ecoflex S&S Cosmo

29.12.2015

Renault Twingo 0.9/90 EDC

21.12.2015

Dacia Duster URBAN Explorer 1.5 dCi 110 4x4 S&S

16.12.2015

Jeep Renegade 2.0 Multijet/140 4WD Automatic Limited

08.12.2015

Opel Adam Rocks

02.12.2015

Honda HR-V 1.6 i-DTEC 2WD Tekst sa video prilogom!

23.11.2015

Fiat 500 1.2 Lounge

18.11.2015

Mazda CX-3 Skyactiv-1.5 D

11.11.2015

Citroen Berlingo XTR 1.6 BlueHDi/120

02.11.2015

MINI One Countryman Tekst sa video prilogom!

27.10.2015

Fiat 500X 1.4 MultiAir/140

22.10.2015

Peugeot 208 1.2 Pure Tech/110 Feline

07.10.2015

Kia Optima Hybrid

01.10.2015

Citroen C4 1.6 BlueHDi/120 Feel

30.09.2015

Renault Kadjar 1.5 dCi/110 EDC

25.09.2015

Renault Espace 1.6 dCi/160 EDC Initiale Paris

12.09.2015

Citroen DS5 1.6 THP/165

05.09.2015

Renault Captur 1.5 dCi/110

28.08.2015

Mazda6 Wagon CD175 AWD AT Revolution TOP

20.08.2015

Citroen C4 1.2 PureTech 110KS

13.08.2015

Dacia Lodgy&Dokker Stepway

28.07.2015

Peugeot 308 1.6/205 GT

24.07.2015

Peugeot 308 GT 2.0 BlueHDi

22.07.2015

Nissan Pulsar 1.5 dCi/110

14.07.2015

Ford Focus SW 1.5TDCI/120

10.07.2015

Mazda2 SKYACTIV 1.5 G-115 Revolution Top Soul Red Tekst sa video prilogom!

03.07.2015

Kia Rio 1.1 CRDi/75

30.06.2015

Mercedes-Benz V 250 BlueTEC AVANTGARDE Lang Tekst sa video prilogom!

15.06.2015

Peugeot 508 SW 2.0 BlueHdi/150

10.06.2015

Ford Mondeo 2.0 SW TDCi/180 Powershift Titanium

03.06.2015

Renault Twingo TCe/90 Dinamique vs. Smart Forfour Tekst sa video prilogom!

26.05.2015

Kia Pro_cee’d GT

20.05.2015

Opel Corsa 1.0 T/115 Cosmo Tekst sa video prilogom!

16.05.2015

Citroen C4 Grand Picasso 2.0 BlueHDi/150 KS Exclusive

07.05.2015

Toyota Auris 1.6 Valvematic Style Tekst sa video prilogom!

27.04.2015

BMW X6 xDrive 30d Tekst sa video prilogom!

20.04.2015

Hyundai i20 1.4 CRDI/90

30.03.2015

Smart ForTwo 1.0 Tekst sa video prilogom!

24.03.2015

BMW Active Tourer 218d Tekst sa video prilogom!

02.03.2015

Renault Clio 1.2 TCe/120 EDC Initiale Paris

26.02.2015

Volkswagen Passat 2.0 TDI BlueMotion Tekst sa video prilogom!

14.02.2015

Renault Twingo TCe/90 Dinamique Tekst sa video prilogom!

10.02.2015

Toyota Yaris 1.33 VVT-i Lounge Tekst sa video prilogom!

22.01.2015

Nissan Juke 1.2 DiG-T

12.01.2015

Fiat 500L Living 1.6 MultiJet/120

07.01.2015

Renault Megane Coupe 1.2 TCe 130 Energy GT Line

03.01.2015

Chevrolet Tahoe 5.3 V8 LS

30.12.2014

Toyota Aygo 1.0 x-play + x-touch Tekst sa video prilogom!

27.12.2014

Jeep Grand Cherokee 3,0 MultiJet Summit Tekst sa video prilogom!

12.12.2014

Renault Captur 1.5 dCi/90 EDC Helly Hansen

03.12.2014

Opel Astra Sedan 1.6 CDTi/136 Cosmo

28.11.2014

JEEP Cherokee 2.0 MJTD Tekst sa video prilogom!

18.11.2014

Mercedes GLA 220 CDI 4Matic AMG Line Tekst sa video prilogom!

13.11.2014

Kia Soul 1.6 CRDi/128

05.11.2014

Citroën C-Elysée 1.2 Vti Tekst sa video prilogom!

27.10.2014

Ford Fiesta 1.6 TDCi vs Renault Clio 1.5 dCi Tekst sa video prilogom!

22.10.2014

Renault Twingo 1.0 SCe/70 Expression

17.10.2014

Ford Tourneo Courier 1.0 EcoBooste/100KS

10.10.2014

Citroen C1 1.2VTi/82

25.09.2014

Opel Insignia Country Tourer 4x4

16.09.2014

Mercedes-Benz 220 CDI BlueTEC AMG Line Tekst sa video prilogom!

11.09.2014

Peugeot 308 1.6 BlueHDi

03.09.2014

Honda CRV 1.6 i-DTEC Comfort

25.08.2014

Jaguar XF Premium Luxury 2.2d Tekst sa video prilogom!

18.08.2014

Toyota Verso 1.6 D-4D Stella Tekst sa video prilogom!

13.08.2014

Citroen DS5 2.0 BlueHDi 180 automatic

05.08.2014

Opel Meriva 1.6 CDTI/136 Cosmo

29.07.2014

Isuzu D-Max 2.5 D Double Cab Premium Tekst sa video prilogom!

21.07.2014

Mazda 3 Sport 2.0i G165 / Mazda 3 Sport CD150

12.07.2014

Renault Megane CC 1.6 dCi/130

10.07.2014

Kia Cee’d 1.6 GDi / Kia Cee’d 1.6 CRDi

04.07.2014

BMW 220 d

27.06.2014

Mazda3 2.2 Skyactive-D

17.06.2014

Nissan Qashqai 1.5 dCi/110 Acenta Tekst sa video prilogom!

12.06.2014

BMW 518d

02.06.2014

Citroen C4 1.2 e-THP/130 Exclusive

21.05.2014

Toyota Auris Hybrid

14.05.2014

Dacia Duster 1.2 TCi/125 Prestige

08.05.2014

Mercedes-Benz ML 350 i BMW X5

03.05.2014

Ford Grand Tourneo Connect 1.6 TDCi/115

01.05.2014

Mazda 3

26.04.2014

Nissan Micra

21.04.2014

Seat Leon ST 1.6 TDi/105

18.04.2014

BMW X5 Xdrive 3.0 D

11.04.2014

Renault Megane 1.2 TCe GT Line 130 Energy

07.04.2014

Nissan NV-200 Evalia

31.03.2014

VW Golf vs Peugeot 308

26.03.2014

Opel Insignia Break Sport Tourer 2.0 CDTI/195 KS Cosmo

20.03.2014

Honda CR-V 2.0 i-VTEC Black Edition

18.03.2014

Toyota Corolla

15.03.2014

Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm/150

07.03.2014

Suzuki SX4 S-Cross

25.02.2014

Nissan Note 2 1.2/80 Acenta Connect

21.02.2014

Ford Fiesta 1.6 TDCi

19.02.2014

Peugeot 308 1.6 THP/156 Feline

14.02.2014

Toyota Auris Touring Sports 1.6 Valvematic Sol

12.02.2014

Fiat 500 Abarth 595 Turismo 1.4 T-Jet/160

10.02.2014

Opel Insignia 2.0 BiTurbo Tekst sa video prilogom!

06.02.2014

Nissan Qashqai 1.6 dCi

04.02.2014

Ford Fiesta 1.0 EcoBoost Titanium

31.01.2014

Honda Jazz 1,2 S i–VTEC Tekst sa video prilogom!

29.01.2014

Mazda6 2.0i Attraction

27.01.2014

Renault Grand Scenic 1,6 dCi Tekst sa video prilogom!

24.01.2014

Opel Cascada 2.0 CDTi Biturbo

21.01.2014

SsangYong Korando 2.0d 4x4 Style Tekst sa video prilogom!

16.01.2014

Mercedes-Benz E 300 BlueTEC HYBRID Tekst sa video prilogom!

14.01.2014

Nissan Micra 1.2 DIG-S Tekna

10.01.2014

Dacia Logan MCV 1.5 dCi/90

01.01.2014

Subaru Forester

25.12.2013

Fiat Panda 4x4

20.12.2013

Fiat 500L Trekking 1.6 MultiJet/105

12.12.2013

Mercedes-Benz ML 350 BlueTEC

09.12.2013

Hyundai ix35 2.0 CRDi GL Impression

06.12.2013

Nissan Juke Nismo

27.11.2013

Peugeot 208 GTi

20.11.2013

Kia pro_cee’d Tekst sa video prilogom!

08.11.2013

Dacia Dokker Tekst sa video prilogom!

05.11.2013

Peugeot 2008 Tekst sa video prilogom!

01.11.2013

Citroen C4 Picasso

30.10.2013

Mercedes-Benz CLA 45 AMG Tekst sa video prilogom!

25.10.2013

Opel Zafira Tourer 1.6 CDTI/136

16.10.2013

Honda Civic 1.8 Sport

15.10.2013

Mercedes E220 CDI

04.10.2013

Mazda 6

02.10.2013

Renault Captur Tekst sa video prilogom!

27.09.2013

Opel Mokka Tekst sa video prilogom!

21.09.2013

Renault Clio 4 RS 200 Cup

19.09.2013

Renault Scenic XMOD

04.09.2013

Volvo V40 Cross Country Tekst sa video prilogom!

21.08.2013

KIA cee’d Tekst sa video prilogom!

16.08.2013

Mercedes-Benz CLA Tekst sa video prilogom!

09.08.2013

Citroen DS3 Cabrio

07.08.2013

KIA Carens

24.07.2013

Subaru XV Tekst sa video prilogom!

05.07.2013

Renault Clio Grandtour

03.07.2013

Opel Adam

28.06.2013

Toyota RAV4, Honda CR-V, Hyundai Santa Fe Tekst sa video prilogom!

21.06.2013

Kia Ceed SW

19.06.2013

Renault Captur

12.06.2013

Citroen C4-Aircross

05.06.2013

Audi A3 - BMW serija 1 - Mercedes-Benz A klase Tekst sa video prilogom!

24.05.2013

Ford Fiesta

22.05.2013

Hyundai Santa Fe

17.05.2013

Citroen C- Elysée

08.05.2013

Škoda Citigo

26.04.2013

Dacia Logan 2 0.9/90 KS Laureate

24.04.2013

Mercedes-Benz ML 250 BlueTec Tekst sa video prilogom!

12.04.2013

Fiat 500L 1.3 Multijet Easy

10.04.2013

Honda CR-V Tekst sa video prilogom!

05.04.2013

Fiat 500 L

29.03.2013

Seat Mii

27.03.2013

Peugeot 301 Tekst sa video prilogom!

22.03.2013

Mercedes-Benz GL500

15.03.2013

Citroen C3 1.2 VTi Exclusive

13.03.2013

Hyundai i20 Tekst sa video prilogom!

06.03.2013

Opel Ampera

27.02.2013

Dacia Sandero 1.2 16V Story

13.02.2013

Dacia Sandero Stepway 1.5 dCi/90 Prestige

06.02.2013

Toyota Yaris Hybrid

01.02.2013

BMW X1 Tekst sa video prilogom!

25.01.2013

Dacia Dokker

23.01.2013

Renault Clio Tekst sa video prilogom!

18.01.2013

Audi A3

16.01.2013

Chevrolet Malibu 2.0 VCDi LTZ

11.01.2013

Renault Grand Scenic Tekst sa video prilogom!

28.12.2012

Volkswagen Golf VII

21.12.2012

Kia cee’d 1.6 CRDi/128 EX Maxx

19.12.2012

Alfa Romeo Giulietta

14.12.2012

Honda Civic Sedan

12.12.2012

Fiat Panda

07.12.2012

Citroen DS5 2.0 HDi/163 KS Sport Chic Automatic

28.11.2012

Mercedes A klasa i BMW Serija 1

16.11.2012

Ford Focus ST

31.10.2012

Renault Megane GT Line

23.10.2012

Opel Zafira Tourer 2.0 CDTi Cosmo Pack

17.10.2012

Toyota GT 86 Tekst sa video prilogom!

05.10.2012

Mazda CX-5

03.10.2012

Hyundai i30 Tekst sa video prilogom!

21.09.2012

Dacia Lodgy 1.5 dCi/110 Laureate

19.09.2012

Kia Rio Hatchback

03.09.2012

Renault Megan Coupe 1.2 TCe GT Line

29.08.2012

Peugeot 208

15.08.2012

Kia Rio 1.4 CRDi Sport

01.08.2012

Toyota Hilux

31.07.2012

Tata Nano

18.07.2012

Kia Rio Sport Sedan

13.07.2012

Toyota Prius

10.07.2012

Renault Grand Scenic

04.07.2012

Honda Civic

29.06.2012

Renault Twizy

20.06.2012

BMW 320d Tekst sa video prilogom!

15.06.2012

Kia Optima

06.06.2012

Mini Cooper S Coupe vs Renault Twingo Gordini

25.05.2012

Chevrolet Cruze 5 vrata 1.8/141 LTZ

23.05.2012

Opel Astra GTC Tekst sa video prilogom!

21.05.2012

Mercedes-Benz B klasa

11.05.2012

Renault Fluence ZE

09.05.2012

Toyota Avensis Tekst sa video prilogom!

04.05.2012

Opel Astra GTC

18.04.2012

Renault Twingo

04.04.2012

Fiat Punto Classic vs Dacia Sandero

30.03.2012

Ford Kuga vs Jeep Compass vs Toyota RAV4

26.03.2012

Ford Fiesta

21.03.2012

Citroen DS5

07.03.2012

Range Rover Evoque

24.02.2012

Nissan Leaf

22.02.2012

Mercedes-Benz ML

17.02.2012

Citroen C-Zero

08.02.2012

Toyota Yaris

31.01.2012

Volvo V60 D5 2.4/215 KS Ocean Race

25.01.2012

Renault Megane RS Trophy

20.01.2012

Ford Focus SW

11.01.2012

Hyundai i40

04.01.2012

Renault Koleos

28.12.2011

Hyundai Elantra

21.12.2011

Fiat Freemont 2.0 MJT/140 Urban

14.12.2011

KIA Rio

13.12.2011

Chevrolet Aveo 1.4/100 KS LTZ

30.11.2011

KIA Picanto

29.11.2011

Hyundai Veloster

18.11.2011

Peugeot 508 SW 1.6 e-HDi/112 KS Allure

16.11.2011

Renault Clio Gordini 1.5 dCi/105 KS

09.11.2011

Jeep Grand Cherokee

08.11.2011

Infiniti FX English version

03.11.2011

Ford Focus 1.6 SCTi/183 KS

26.10.2011

Opel Astra Sport Tourer vs Renault Megan Grandtour

12.10.2011

Nissan Micra English version

03.10.2011

Citroen DS4

28.09.2011

Subaru Impreza XV

14.09.2011

Suzuki Kizashi English version

01.09.2011

Ford Focus 1.6 TDCi/115 Titanium

30.08.2011

Mazda 5 1.6 MZ-CD/115 KS

17.08.2011

Mercedes C180 Coupe English version

15.08.2011

Renault Megane CC Floride 1.9/130KS

03.08.2011

Kia Picanto 1.0 Active

20.07.2011

Renault Scenic 1.6 dCi/130 KS Exception

13.07.2011

Hyundai ix35 vs KIA Sportage English version Tekst sa video prilogom!

08.07.2011

Peugeot 308 1.6 e-HDi

06.07.2011

Ford Grand C-Max

29.06.2011

Chevrolet Orlando

22.06.2011

Citroen DS4

15.06.2011

Alfa Romeo Giulietta 1750 TBi Quadrifoglio Verde

08.06.2011

Peugeot 508

01.06.2011

Hyundai ix20 English version

31.05.2011

Honda CR-V English version Tekst sa video prilogom!

27.05.2011

Nissan Juke

25.05.2011

Hyundai iX35 1.7 CRDi/115 KS 2WD Diamond

18.05.2011

Opel Corsa 1.7 CDTI/130KS OPC Line

11.05.2011

Audi A7 i Vlado Georgiev Tekst sa video prilogom!

10.05.2011

Mazda 3 1.6 MZ-CD Sport

04.05.2011

Automobili cene do 10.000 evra

02.05.2011

Renault Latitude 2.0dCi/150 Initiale

27.04.2011

Citroen DS3 Racing

20.04.2011

Citroen C5 2.2 HDi 204 KS Exclusive

13.04.2011

Volvo S60 English version Tekst sa video prilogom!

08.04.2011

Nissan Micra

06.04.2011

Dacia Sandero Stepway 1.5 dCi/90 KS

29.03.2011

KIA Sportage

16.03.2011

Lexus IS 200d

11.03.2011

Fiat 500 0.9 TwinAir

09.03.2011

Peugeot 5008

02.03.2011

VW Passat English version Tekst sa video prilogom!

26.02.2011

Volvo S60 D3/163 ks Summum automatik

23.02.2011

Mitsubishi ASX English version

18.02.2011

Citroen C4

16.02.2011

Chery Tengo English version

10.02.2011

Michelin zimski test

04.02.2011

Citroen C4 Picasso 1.6 HDi/112 Confort

02.02.2011

Renault Laguna 2.0 dCi/130 GT 4Control

26.01.2011

Suzuki Swift vs Suzuki Swift English version

25.01.2011

Mazda 6 2.2 MZR-CD/163 Combi GTA

19.01.2011

Seat Ibiza ST English version

14.01.2011

Opel Meriva 1.7 CDTi/100 ks Automatic

12.01.2011

Nissan Juke English version Tekst sa video prilogom!

06.01.2011

Ford C-Max

05.01.2011

Audi RS5 vs BMW M3 English version

03.01.2011

Subaru Outback

22.12.2010

VW MultivanGP

14.12.2010

BMW 730d Tekst sa video prilogom!

13.12.2010

Audi A1 vs MINI Cooper English version

10.12.2010

Hyundai i30 English version Tekst sa video prilogom!

09.12.2010

Ford Kuga 2.0 TDCi 4x2 Titanium

08.12.2010

KIA Sorento

03.12.2010

Peugeot 308 CC

01.12.2010

Dacia Duster vs Chery Tiggo English version

26.11.2010

Renault Megane 1.5 dCi/110 Estate EDC GT Line

24.11.2010

Renault Wind

17.11.2010

Nokian Z G2

11.11.2010

Alfa Giulietta 1.4 Tjet 120 Distinctive English version

11.11.2010

Fiat Doblo / Renault Kangoo

03.11.2010

Opel Astra 1.4 Turbo Sport

27.10.2010

VW Touareg English version Tekst sa video prilogom!

22.10.2010

Citroen DS3 / Peugeot RCZ / Renault Megane RS

12.10.2010

Citroen C4 2.0 HDi Excusive English version

09.10.2010

Peugeot 3008

06.10.2010

Honda CR-Z Tekst sa video prilogom!

05.10.2010

Renault Megane CC

29.09.2010

Mercedes E Cabriolet

28.09.2010

Kia Venga

22.09.2010

Renault Twingo RS Gordini

15.09.2010

Nissan GT-R

10.09.2010

Kia Venga 1.4 CRDi/90 i Citroen C3 Picasso 1.6 HDi/90

08.09.2010

Citroen DS3 1.6 HDi/110 Sport Chic

01.09.2010

Toyota RAV4

27.08.2010

Alfa Romeo MiTo

24.08.2010

Fiat Punto Classic LPG

20.08.2010

Kia C’eed SW

18.08.2010

Nokian Z G2

12.08.2010

Mazda 6

11.08.2010

Nissan 370Z

10.08.2010

Toyota Avensis

09.08.2010

Nissan Qashqai Tekst sa video prilogom!

05.08.2010

Peugeot RCZ

04.08.2010

Chery Ego Tekst sa video prilogom!

30.07.2010

Dacia Duster 1.5 dCi/110 4x4

28.07.2010

Chevrolet Spark 1.2 GPLi LS

21.07.2010

Renault Sport

20.07.2010

Toyota Auris

19.07.2010

Citroen C3 Tekst sa video prilogom!

16.07.2010

Volvo C30

14.07.2010

Jeep Cherokee

13.07.2010

Mazda MX-5

12.07.2010

KIA Soul

06.07.2010

Dacia Duster

30.06.2010

Hyundai ix35 Tekst sa video prilogom!

28.06.2010

BMW 530d Tekst sa video prilogom!

25.06.2010

Nissan Cube

23.06.2010

Audi S5 Coupe vs Audi S5 Cabrio

18.06.2010

KIA pro_cee’d

17.06.2010

Fiat Sedici 4x4 2.0 Multijet 135 ks

16.06.2010

Chevrolet Spark Tekst sa video prilogom!

15.06.2010

Opel Astra vs Renault Megane

09.06.2010

Audi Allroad

07.06.2010

Citroen Nemo

02.06.2010

FIAT 500 Abarth

01.06.2010

Volvo S80 2.4D/175 ks Summum

26.05.2010

Toyota iQ
III deo - Enterijer i oprema

24.05.2010

MTM Audi TT-RS

20.05.2010

Hyundai i20

19.05.2010

Renault Megan 2.0T RS Luxe

12.05.2010

Renault Fluence Tekst sa video prilogom!

29.04.2010

Peugeot 4007 2.2 HDi DCS6 Premium Pack

28.04.2010

Citroen C3 1.4/70 HDi Confort

21.04.2010

Chevrolet Cruze 2.0 VDCi/125 LS

14.04.2010

Mazda CX-7

08.04.2010

BMW X1 Tekst sa video prilogom!

03.04.2010

Nissan Note

31.03.2010

Opel Astra

30.03.2010

Fiat Punto Evo

24.03.2010

Peugeot 407 Coupe i Renault Laguna Coupe

17.03.2010

Alfa Romeo 159

10.03.2010

FIAT Punto Classic Dynamic LPG 1.2
1. deo - uvod

05.03.2010

Peugeot 5008

03.03.2010

Ford Ka 1.3 TDCi Titanium

24.02.2010

Toyota Land Cruiser 150 D-4D Tekst sa video prilogom!

22.02.2010

Opel Insignia Sports Tourer 2.0 CDTi/160 Cosmo Pack

17.02.2010

Mazda 3 i Kia Ceed

12.02.2010

Renault Scenic 1.5 dCi/110 Dinamique

10.02.2010

Renault Megane Grandtour Tekst sa video prilogom!

09.02.2010

Dacia Sandero Stepway 1.5 dCi Tekst sa video prilogom!

03.02.2010

BMW 320xd

01.02.2010

Audi A5 Sportback Tekst sa video prilogom!

29.01.2010

Honda Accord
4. deo - vozna dinamika
Tekst sa video prilogom!

28.01.2010

VW Golf GTD

22.01.2010

Hyundai i30 1,6 CRDi Tekst sa video prilogom!

20.01.2010

Mazda 3 1.6 MZ-CD Sport TX Navi

20.01.2010

Renault Fluence Tekst sa video prilogom!

11.01.2010

BMW Serija 5 GT Tekst sa video prilogom!

08.01.2010

Toyota IQ 1,0 VVT
2. deo - motor

31.12.2009

Ford Focus CC 2.0 TDCi Titanium

30.12.2009

Seat Exeo Tekst sa video prilogom!

29.12.2009

Dacia Sandero Stepway i Suzuki SX4

25.12.2009

Nissan Pixo

23.12.2009

Fiat 500C 1,2 Lounge

16.12.2009

Dodge Caliber SRT4 Tekst sa video prilogom!

14.12.2009

VW Golf GTI Tekst sa video prilogom!

11.12.2009

Opel Insignia

09.12.2009

Alfa Romeo MiTo

02.12.2009

Dodge Journey

27.11.2009

Mazda MX-5

25.11.2009

Citroen C5 V6 3.0 HDi/240 Exclusive

18.11.2009

Lexus RX vs BMW X5 vs Audi Q7

18.11.2009

Citroen C3 Picasso

11.11.2009

Volkswagen Polo

09.11.2009

VW Passat CC

05.11.2009

Mazda 6 SW

04.11.2009

Renault Clio GT 1.6/128

04.11.2009

Toyota iQ
1. deo - uvod

30.10.2009

Porsche 911 GT3

29.10.2009

Peugeot 3008

28.10.2009

Honda Jazz

23.10.2009

Lancia Delta

21.10.2009

Renault Megane Estate

14.10.2009

Alfa Romeo MiTo vs Mini Cooper S

13.10.2009

Honda Accord
3. deo - enterijer i oprema

09.10.2009

Hyundai Sonata

07.10.2009

Fiat Fiorino Qubo

07.10.2009

Toyota Urban Cruiser

06.10.2009

Porsche Panamera

05.10.2009

Saab 9-3 Cabriolet 2.0T Bio Power Aero

30.09.2009

Mercedes-Benz E klasa

25.09.2009

Mazda 3

24.09.2009

Dacia Sandero LPG

23.09.2009

Mini Clubman

22.09.2009

BMW Z4

17.09.2009

Chevrolet Cruze

16.09.2009

Peugeot 206+

09.09.2009

VW Scirocco

07.09.2009

Audi A5 Cabriolet

04.09.2009

Renault Koleos i Subaru Forester

26.08.2009

Audi TT RS

21.08.2009

Renault Thalia

19.08.2009

Toyota Avensis Wagon

17.08.2009

Peugeot 308 CC

12.08.2009

Hyundai Santa Fe

05.08.2009

Kia Soul

29.07.2009

Opel GT

20.07.2009

Seat Leon FR TDI

15.07.2009

Opel Astra GTC i Kia Procee'd

14.07.2009

Renault Grande Scenic 1.4 TCe Dinamique

08.07.2009

Citroen C1

01.07.2009

Carlsson Smart

26.06.2009

Kia Carnival 2.9 CRDi EX

24.06.2009

Nissan Qashqai +2

18.06.2009

Miloš Pavlović & Toyota iQ

17.06.2009

Renault Kangoo Be bop

17.06.2009

Ford Fiesta

12.06.2009

Hyundai i20 i Opel Corsa

11.06.2009

Subaru Impreza

10.06.2009

Renault Laguna Coupe

08.06.2009

Chevrolet Captiva

03.06.2009

Kia Pro_cee'd
4. deo - oprema

02.06.2009

Opel Agila

27.05.2009

Mercedes C180 Kompressor i C220 CDI

26.05.2009

Volvo XC60

20.05.2009

Hyundai iX55

19.05.2009

Ford Focus RS

18.05.2009

Mazda 6 1.8

13.05.2009

Škoda Superb

08.05.2009

Dacia Logan pick-up

06.05.2009

Toyota Avensis vs Honda Accord vs Mazda 6

04.05.2009

Dacia Sandero 1.5 dCi/85 Laureate

29.04.2009

Hyundai i30 CW

22.04.2009

Porsche Boxster S

17.04.2009

Citroen C6 2,2 HDi FAP/173 Exclusive

15.04.2009

Alfa Romeo MiTo

14.04.2009

Ford Ka

08.04.2009

Hyundai i10 vs Kia Picanto

03.04.2009

Mazda 2

01.04.2009

Mercedes-Benz GLK

27.03.2009

Honda Accord
1. deo - uvod

25.03.2009

Renault Megane 1.5 dCi Privilege

25.03.2009

Lexus IS

20.03.2009

Citroen C4

18.03.2009

VW Golf VI

16.03.2009

Renault Megane Coupe

11.03.2009

Jeep Wrangler vs Land Rover Defender

06.03.2009

Chevrolet Aveo GPL

04.03.2009

Maserati Quattroporte S

02.03.2009

Automobilske navigacije

26.02.2009

Mazda CX-7

25.02.2009

Volvo XC70

18.02.2009

Kia Procee'd
3. deo - servis i održavanje

13.02.2009

Renault Laguna Coupe

11.02.2009

Ford Fiesta

04.02.2009

Porsche Cayman S

03.02.2009

Peugeot Partner Tepee 1.6 HDi Outdoor

28.01.2009

Mercedes A160 CDI

22.01.2009

Citroen C5 Tourer 2.0 HDi Exclusive

21.01.2009

Ford Mondeo SW 2.2 TDCi i Peugeot 407 SW 2.2 HDi

14.01.2009

Ferrari California

09.01.2009

Shuanghuan sCEO 2,4 4WD

05.01.2009

Dacia Sandero 1,6 MPI

02.01.2009

Kolica za pijacu

31.12.2008

Audi Q5 2,0 TDI

30.12.2008

Renault Kangoo 1,5 dCi i Citroen Berlingo 1,6 HDi

24.12.2008

Suzuki Splash 1,2 GS
3. deo - servis i održavanje

23.12.2008

Michelin Pilot Alpin 3

22.12.2008

Subaru Forester

18.12.2008

Ford Kuga, Renault Koleos i Toyota RAV4

10.12.2008

Maserati GranTurismo S

08.12.2008

Lexus RX400h

05.12.2008

VW Passat CC

04.12.2008

Renault Twingo RS Cup

03.12.2008

Seat Ibiza 1,6 16v

02.12.2008

Kia Pro Cee'd 1,6 CRDi
2. deo - vožnja

24.11.2008

Daihatsu Cuore 1.0 i Citroen C1

19.11.2008

Peugeot 308 SW 1.6 VTi Sport

05.11.2008

Fiat 500, Hyundai i10 i Suzuki Splash

04.11.2008

Audi RS6, Audi Q7 V12 TDI

03.11.2008

Kia - fabrika Zilina u Slovačkoj

29.10.2008

Renault Twingo GT

27.10.2008

BMW X6 xDrive 35D

24.10.2008

Peugeot 4007 2,2 i Toyota RAV4 2,2 D-4D

08.10.2008

Porsche 911 Carrera 4S

03.10.2008

Ford Galaxy 2,0 TDCi Ghia

01.10.2008

Honda Accord 2,4 Executive

29.09.2008

Renault Laguna GT 2,0T

24.09.2008

Citroen C4 Picasso 1,6 HDi i Mazda 5 2,0 MRZ CD

17.09.2008

Kia Pro Cee'd 1,6 CRDi
1. deo - uvod

16.09.2008

Subaru Legacy 2,0 D SW Club

10.09.2008

Dacia Logan 1.5 dCi/70 Laureate

03.09.2008

Kia Pro Cee'd 2.0 CRDi Sport

27.08.2008

Isuzu D-Max Crew LS 3,0 td

26.08.2008

Peugeot 308 RCZ

21.08.2008

Renault Koleos 2.0 dCi/150 4X2 Dinamique

20.08.2008

Citroen 2CV TPV

09.08.2008

Suzuki Splash 1,2
1. deo - uvod

30.07.2008

BMW X5 3,0d i VW Touareg 3,0 V6 TDI

22.07.2008

Honda Legend 3,5 V6

14.07.2008

Subaru Impreza 2.5 WRX

10.07.2008

Nissan GT-R

07.07.2008

Citroen C5 2,7 V6 HDI Exclusive

04.07.2008

Subaru Justy 1.0 S

26.06.2008

Mazda 2 1,5 / 103KS Pack Sport

19.06.2008

Ford Focus 2,0 TDCi i Peugeot 308 2,0 HDi

12.06.2008

Opel Corsa OPC 1,6

09.06.2008

Volvo V70 2,4D Summum

05.06.2008

Mitsubishi Lancer Evolution

03.06.2008

Dacia Sandero

29.05.2008

Pneumatici

23.05.2008

Renault Grande Modus 1,5 dCi Expression 105 KS

22.05.2008

SsangYong Kyron 2,7 CDi

21.05.2008

VW Passat 2,0 TDI Highline

16.05.2008

Volvo V50 2.0D R-Designe

15.05.2008

Nissan Qashqai 1,5 dCi Acenta Pack

08.05.2008

Toyota Auris 1,6 VVT-i
3. deo - zaključak

05.05.2008

Kia Picanto 1,1 Active

01.05.2008

Kia Sorento 2.5 CRDi/170 EX Shilton

17.04.2008

Mazda 6 MZR 2,0

15.04.2008

Ford Mondeo SW 2,0 TDCi i Renault Laguna Estate 2,0 dCi

10.04.2008

Toyota Land Cruiser V8 D-4D Luxury

04.04.2008

Peugeot 207 SW 1.6 VTi Outdoor

27.03.2008

Opel Astra Sedan 1,6

25.03.2008

Kia Cee'd SW 1,6 CRDi

20.03.2008

Škoda Fabia 1,4 16v Elegance
2. deo - zaključak

18.03.2008

Renault Clio Estate 1,5 dCi / 85 Dinamique

13.03.2008

Peugeot 207 SW 1,6 HDI Trendy

06.03.2008

Mazda 2

05.03.2008

Audi A4 2,0 TDI

03.03.2008

Citroen C4 1.6 BioFlex

28.02.2008

Renault Laguna 2,0 dCi

27.02.2008

Volvo C30 T5 Summum 230KS

21.02.2008

Opel Antara 2,0 CDTI

15.02.2008

Dacia Logan MCV 1.5 dCi/85 Laureate 7 sedišta

14.02.2008

Peugeot 308 na putevima šampanjca

07.02.2008

Volkswagen Multivan 2,5 TDI

05.02.2008

Renault Laguna 3 1.5 dCi 110 Expression

31.01.2008

Peugeot 308 1,6 HDi

29.01.2008

Kia Cee'd 1,6 CRDi 115 Activa

24.01.2008

Toyota Auris 1,6 VVT-i
2. deo - motor, menjač i donji prostor

23.01.2008

Subaru Impreza 2,0 R Sport

17.01.2008

BMW 530xd

17.01.2008

Audi A3 2,0 TDI Ambition

14.01.2008

Daihatsu Materia 1,5 16v

10.01.2008

Hyundai i30 1.6 CRDi/115 ks Pack Confort

03.01.2008

Ford Transit 3,2 TDCi/200 KS i Transit Sportvan 2,2 TDCi/140

27.12.2007

Citroen C6 2,7 HDi i Citroen DS 21 "Ajkula"

24.12.2007

Ford Focus CC 2.0 TDCi Titanium

20.12.2007

Porsche 911 GT3

18.12.2007

Nissan Tiida 1,8 Tekna

14.12.2007

Renault Twingo 1.2 GT

13.12.2007

Fiat 500 1,3 MultiJet 16v Sport

12.12.2007

Mercedes CLS 320 CDI

07.12.2007

Ford Ranger 2.5 XLT Super Cab 4X4

06.12.2007

Seat Altea Freetrack 2,0 TDi

05.12.2007

Opel Corsa 1,7 CDTI Cosmo
3. deo - zaključak

04.12.2007

Volvo S80 3.2 AWD Summum

29.11.2007

Ferrari F430 Scuderia

23.11.2007

Pariski bicikli - Velib

22.11.2007

Kia Sportage 2,0 CRDi i Hyundai Tucson 2,0 CRDi 4WD Pack Luxe

15.11.2007

Citroen C-Crosser

08.11.2007

Toyota Auris 1,6

07.11.2007

Renault Kangoo 2

30.10.2007

VW Caddy Combi 1,9 TDI

26.10.2007

Ford S-Max 2.5 T Titanium

25.10.2007

Opel Corsa 1,7 CDTi Cosmo
2. deo - donji postroj i pogon

19.10.2007

Renault Megane RS 2.0 dCi/175 ks Luxe

18.10.2007

Peugeot 207 CC 1,6 HDi Griffe

11.10.2007

Honda Civic sedan 1,8 i-VTEC SE

10.10.2007

Volvo C70 D5 Summum

04.10.2007

Škoda Fabia 1,4 MPI Confort
1. deo - uvod

04.10.2007

Gumpert Apollo

26.09.2007

Fiat Bravo 1,9 MJ 16v 150KS

21.09.2007

Kia Carens 2,0 CRDi / Renault Grand Scenic 1,9 dCi

20.09.2007

Citroen C4 Grand Picasso 2,0 HDi Exclusive

13.09.2007

Dodge Nitro 2,8 CRD

12.09.2007

Ford Mondeo 2,0 TDCi Trend Plus

10.09.2007

Renault Twingo 1,5 dCi Initiale

06.09.2007

Hyundai i30 1,4 Comfort

04.09.2007

Opel Corsa 1,7 CDTi

29.08.2007

Peugeot 1007 1.6 HDi Spoty Pack

23.08.2007

Alfa Romeo 159 V6 3,2 JTS Q4

22.08.2007

Renault Modus 1.2 16v/100 ks Alyum

16.08.2007

Hyundai Sonata 2,0 CRDI Pack Luxe

09.08.2007

Toyota Corolla 1,6 VVT-i

07.08.2007

Mazda MX-5 1,8 Coupe-Roadster

02.08.2007

Ford C-Max

26.07.2007

Honda CR-V 2,2 CTDi

20.07.2007

Hyundai Tucson 2.0 CRDi 4WD Pack Luxe

19.07.2007

Hyundai Grandeur 2,2 CRDI

13.07.2007

Mercedes C280

11.07.2007

Stabilna situacija

09.07.2007

Mini Cooper S

03.07.2007

Peugeot 407 V6 2.7 HDi Feline

27.06.2007

Citroen Jumpy 2,0 HDI Combi Confort / 9 sedišta

20.06.2007

Subaru Outback 3,0R

13.06.2007

Toyota Hilux 3,0 D-4D i Mutsubishi L200 2,5 DI-D

08.06.2007

Volvo V50 1,8 Flexifuel E85 Summum

06.06.2007

Ford S-Max 1,8 TDCi/125 KS Trend

30.05.2007

Isuzu D-Max Crew Cab LS 3,0

25.05.2007

Dacia Logan MCV 1,6 16v / 7 sedišta

23.05.2007

Peugeot 207 1,6 THP/150 KS

16.05.2007

Toyota Auris 1,4 D-4D

11.05.2007

Audi TT 3,2 Quattro

04.05.2007

Subaru B9 Tribeca 3,0R

02.05.2007

Suzuki Swift 1,3 GS

28.04.2007

Daihatsu Trevis 1,0

25.04.2007

SsangYong Rexton II Prestige Plus 2,7 XVT

24.04.2007

Jeep Wrangler i Jeep Willys

19.04.2007

Hyundai Coupe 2,0 Pack Luxe

18.04.2007

Škoda Fabia II 1,4

16.04.2007

Renault Clio 2,0 16v Dynamique

11.04.2007

Nova Fabia

07.04.2007

Peugeot 307 1,6

04.04.2007

Toyota Avensis 2,0 D-4D Luna

03.04.2007

VW Jetta 2,0 TDI Confortline

02.04.2007

Toyota Yaris 1,3
3. deo - zaključak

30.03.2007

Škoda Roomster 1,4 TDI

26.03.2007

Mazda 6 2,0 MZR-CD Elegance

21.03.2007

Jeep Trailhawk Concept

13.03.2007

Renault Megane Coupe GT 2,0 dCi / Volvo C30 2,0 D

07.03.2007

Citroen Picasso 1,6 HDi BMP6 Pack Ambiance

28.02.2007

Mazda 5 2,0 MRZ-CD 110 KS Elegance

21.02.2007

Opel Vectra GTS 2,0 Turbo
2. deo - motor

16.02.2007

Nissan Micra C+C 1,6 automatik

14.02.2007

Ford Transit Van 330 SWB

13.02.2007

Volvo S40 D Summum

07.02.2007

Renault Clio RS 2,0

31.01.2007

Jeep Compass 2,3 i Suzuki Grand Vitara 2,0

25.01.2007

Fiatom Grande Punto 1,2 Dynamic na putevima Andaluzije

24.01.2007

Toyota Yaris 1,3 VVT-i Sol
2. deo - motor i ponašanje u vožnji

20.01.2007

Citroen C4 Picasso sa 5 sedišta

09.01.2007

Dacia Logan 1.6 16V/105 KS

03.01.2007

Mazda 3 2,3 MPS

02.01.2007

Mali automobili

28.12.2006

Opel Vectra GTS 2,0 Turbo
1. deo - uvod

25.12.2006

Mazda 3 1.6 MZ-CD Perfomance

13.12.2006

Citroen C4 1.6 HDi BMP6 Exclusive

29.11.2006

Porsche Cayenne S 4,5 V8

23.11.2006

Toyota Yaris 1,3 VVT-i

21.11.2006

Jeep Grand Cherokee 3,0 CRDI i Range Rover Sport TD

20.11.2006

Nissan Note 1,5 dCi/86 KS Acenta

15.11.2006

Ford S-Max 2,0 TDCi Titanium

01.11.2006

Renault Laguna Estate 2,0 dCi i Peugeot 407 SW 2,2 HDi

25.10.2006

Chevrolet Lacetti
3. deo - zaključak

24.10.2006

Range Rover Sport TD V6 HSE

19.10.2006

Super test polovnjaka:
Renault Megane sedan 1.5 dCi/100 KS

18.10.2006

Peugeot 207 1,6

17.10.2006

Ford Focus ST

12.10.2006

Renault Megane CC 2.0 dCi/150 KS Sport

12.10.2006

Toyota Avensis Wagon 2,2 D-4D
3. deo - servis

09.10.2006

Daihatsu Copen 1,3 VVT

27.09.2006

Renault Megane 2,0 dCi

26.09.2006

Chevrolet Lacetti 1,4 SE
2. deo - enterijer

25.09.2006

Hyundai Santa Fe

22.09.2006

Citroen C-Metisse

20.09.2006

Dodge Caliber 2,0 CRD SXT

14.09.2006

Citroen C5 2.2 HDi 173 KS FAP Exclusive

13.09.2006

Daihatsu Cuore 1.0 X

06.09.2006

Renault Espace 2,0 dCi FAP i Peugeot 807 2,2 HDi FAP

16.08.2006

Ford Focus Wagon 1,6
3. deo - zaključak

07.08.2006

Citroen C6 V6 2,7 HDi FAP Exclusive Pack Lounge

02.08.2006

Dacia Logan 1,5 dCi

31.07.2006

Peugeot 207 1.6 HDi 90 KS Sport

19.07.2006

Peugeot 207 1,6 16V i Renault Clio 1,6 16V

12.07.2006

Daihatsu Terios 1,5 Sport

05.07.2006

Ford Fiesta ST 2,0

04.07.2006

Chevrolet Lacetti 1,4 SE
1. deo - uvod

29.06.2006

Renault Modus 1.5 dCi/105 KS Confort

28.06.2006

Honda Civic 2,2 i-CDTi

27.06.2006

Ford Fiesta S 1.6 TDCi

21.06.2006

Seat Ibiza 1,4

20.06.2006

VW Jetta 1,9 TDI i Renault Megane Sedan 1,5 dCi

19.06.2006

Škoda Octavia 2.0 RS

14.06.2006

Toyota Avensis Wagon 2,2 D-4D
2. deo - enterijer

13.06.2006

Renault Grande Scenic 2.0 dCi 150 KS Luxe Dinamique

07.06.2006

Opel Zafira 1,9 CDTI OPC Line

06.06.2006

Ford Focus 1,6 Wagon
2. deo - enterijer

05.06.2006

Citroen C2 1.4 16V Stop&Start

31.05.2006

Hyundai Accent 1,5 CRDi

30.05.2006

Renault Clio 1.4 16V Luxe Privilege

22.05.2006

CITROEN PICASSO 1.6 HDi/92 KS Pack

10.05.2006

Renault Megane 2,0 RS Luxe i Ford Focus ST 2,5T

09.05.2006

Jeep Grand Cherokee 3,0 CRD Limited
2. deo - pogon i održavanje

08.05.2006

Peugeot 1007 1.6e 2-Tronic Sporty Pack

03.05.2006

Toyota RAV4 2,2 D-4D Executive

02.05.2006

Ford Fiesta 1.6 TDCi Ghia

26.04.2006

Uporedni test:
Citroen Berlingo 1.6 HDi/75 i Renault Kangoo 1.5 dCi/70

19.04.2006

VW GOLF V 1,9 TDI 4Motion

18.04.2006

Dacia Logan 1.5 dCi Laureate Pack

12.04.2006

Toyota Avensis Wagon 2,2 D-4D

07.04.2006

Toyota Yaris 1,3 Sol

06.04.2006

Peugeot 407 1.8i 16V 125 KS Confort

05.04.2006

Peugeot 407 Coupe 2,7 V6 HDi Sport Pack

31.03.2006

Renault Vel Satis 2.2 dCi Privilege

29.03.2006

Francuska posla

22.03.2006

Renault Megane 1,5 dCi
5. deo - zaključak

17.03.2006

Savremeni dizeli i loše gorivo

15.03.2006

Renault Megane 2,0 dCi

14.03.2006

Peugeot 407 Coupe 3.0 V6 Pack

08.03.2006

VW Polo 1,9 TDI Carat

07.03.2006

Ford Focus C-MAX 1.6 TDCi/90 KS

01.03.2006

Suzuki Swift 1,3

28.02.2006

Uporedni test:
Citroen C4 1.6 HDi i Ford Focus 1.6 TDCi

23.02.2006

Fiat Grande Punto 1,4 8V Dynamic

21.02.2006

SEAT LEON 2.0 TDI Stylance

15.02.2006

Toyota Hilux 2,5 D-4D i Isuzu D-Max 3,0 TD

09.02.2006

VW Fox 1.4 TDi 70 Pack Confort

08.02.2006

Peugeot 1007 1,4

07.02.2006

Renault Megane 1,5 dCi
4. deo - vozne osobine

02.02.2006

Ford Fusion Plus 1.6 TDCi

01.02.2006

Citroen C3 1,6 HDi i Renault Clio 1,5 dCi

26.01.2006

Renault Laguna Estate 2.0 dCi Initiale

26.01.2006

Mercedes Benz B 200 Turbo

24.01.2006

Peugeot 307 2.0 16V/180 KS Feline

19.01.2006

Škoda Octavia Combi 4x4 1,9 TDi

16.01.2006

Renault Megane 1,5 dCi
3. deo - enterijer

04.01.2006

Nissan Xterra

03.01.2006

Peugeot 307 CC 2,0 HDi Pack Sport

29.12.2005

Citroen C-SportLounge

27.12.2005

Peugeot 107 1,4 HDi Trendy

16.12.2005

Toyota Aygo 1,0

09.12.2005

Nissan Micra 1,2

05.12.2005

VW Passat 1,9 TDi Confort

02.12.2005

Citroen C1 1,4 HDi Pack

29.11.2005

Seat Leon 2,0 TDI

24.11.2005

BMW M6

21.11.2005

Ford Focus SW 1,6 TDCi Ghia

11.11.2005

VW Fox 1,2 Confort

10.11.2005

Renault Megane 1,5 dCi
2. deo - karoserija

04.11.2005

Citroen C5 Break 2,0 HDi i Renault Laguna Estate 2,2 dCi

28.10.2005

BMW 750 Li

27.10.2005

Peugeot 407 SW 2,0 HDi

20.10.2005

Jeep Grand Cherokee 3,0 CRD Limited

18.10.2005

Dacia Logan 1,4 MPI

10.10.2005

Hyundai Tucson 2,0 CRDi

07.10.2005

Citroen C4 1,4 16V Coupe VTR

04.10.2005

Chevrolet Spark 0,8

29.09.2005

Toyota Corolla 1,4 D-4D

26.09.2005

Honda Jazz 1,4

26.09.2005

Nissan Pathfinder 2,5 dCi

23.09.2005

Ford Fiesta 2,0 ST

20.09.2005

Honda Civic 1,6 16V

06.09.2005

Tigar Prima

31.08.2005

Daihatsu Sirion 1,3 X

30.08.2005

Seat Altea 1,6 Stylance

26.08.2005

Renault Megane 1,5 dCi

26.08.2005

Audi A4 2,0 TDI

25.08.2005

Renault Scenic 1,6 16V GPL

24.08.2005

Peugeot 107 1,0 Trendy

23.08.2005

Kia Cerato 1,5 CRDI

09.08.2005

Renault Trafic Generation 2,5 dCi Privilege

01.08.2005

VW Golf Plus 1,9 TDI Comfort

26.07.2005

Jeep Grand Cherokee 5,7 HEMI

19.07.2005

Ford Fiesta 1,6 TDCi Ghia

05.07.2005

Toyota Yaris 1,3 VVT-i Rhythm'n'Blues

30.06.2005

Nissan X-Trail

27.06.2005

Honda Jazz 1,4 i Mitsubishi Colt 1,3

23.06.2005

Renault Laguna 2,0 GT

23.06.2005

Peugeot 1007 Vitamine

20.06.2005

Citroen C3 Pluriel 1,4 HDi

10.06.2005

Peugeot 607 2,7 V6 HDi Signature

06.06.2005

Isuzu D-MAX 3,0 TD Crew Cab

27.05.2005

BMW 320i i 320d

25.05.2005

VW Golf V GTI

20.05.2005

Seat Toledo 1,9 TDI Reference

13.05.2005

Citroen C3 1,4 16V Sensodrive Stop/Start

06.05.2005

3000 km sa Renault Espace 2,2 dCi Aluminium

26.04.2005

Škoda Octavia Combi 1,9 TDi

22.04.2005

Honda Jazz 1,4

21.04.2005

Audi A6 3,0 TDI Quattro

29.03.2005

Citroen Xsara Picasso 1,6 HDi 16V

25.03.2005

Ford Mondeo 2,2 TDCi Clipper Titanium

22.03.2005

Peugeot 307 1,6 HDi i Renault Megane 1,5 dCi

18.03.2005

BMW X3 3,0d

15.03.2005

Citroen C4 1,6 HDi 92 KS Pack

11.03.2005

VW Caddy Life 1,9 TDi

02.03.2005

Peugeot 307 SW 2,0 HDi i Ford Focus C-Max 2,0 TDCi

28.02.2005

Seat Altea 2,0 TDi

23.02.2005

Toyota Prius 1,5

17.02.2005

Honda Jazz 1,4

14.02.2005

Mitsubishi Colt 1,3

11.02.2005

Peugeot 407 2,2

07.02.2005

Seat Ibiza Cupra 1,9 TDi / 160 KS

02.02.2005

VW Golf 1,9 TDi / 90 KS Confort

31.01.2005

Nissan Micra 1,2

25.01.2005

Citroen Xsara Picasso 1,6 HDi 16V

24.01.2005

Citroen C5 1,6 16V i 1,6 HDi

20.01.2005

Dacia Logan 1,6 MPI

15.01.2005

Renault Modus 1,4 16V Luxe Privilege

10.01.2005

Ford Focus 1,6 Ti-VCT Titanium

05.01.2005

Mercedes G55 AMG

31.12.2004

Toyota Land Cruiser 3,0 D-4D

29.12.2004

Škoda Octavia 2,0 TDi Ambiente

22.12.2004

Mitsubishi Outlander, Nissan X-Trail i Toyota RAV4

22.12.2004

Honda Jazz 1,4

22.12.2004

Citroen Xsara Picasso 1,6 HDI 16V 110 KS

23.11.2004

Honda Jazz 1,4

22.10.2004

Citroen Xsara Picasso 1,6 HDi 16V 110 KS

21.09.2004

Chrysler 300C

15.11.2004

Opel Corsa 1,3 CDTi

30.11.2004

BMW 645 Ci

16.10.2004

Peugeot 407 SW 1,6 HDi

21.10.2004

Fiat Idea 1,4

24.10.2004

Toyota Corolla 2,0 D-4D

28.10.2004

Peugeot 307 CC 2,0 16V

31.10.2004

Porsche Carrera 911 S

3.11.2004

Mitsubishi Outlander 2,0

8.11.2004

Aston Martin DB9

11.11.2004

Fiat Panda 1,2

12.09.2004

Citroen C3 X-TR 1,4 HDi 92 KS

15.09.2004

VW Polo 1,9 SDi

22.09.2004

Hyundai Tucson

25.09.2004

Peugeot 206 1,4 HDI

1.10.2004

RENAULT Megane 2,0 RS

10.08.2004

MERCEDES-BENZ C180 Kompressor

14.08.2004

HONDA FR-V

19.08.2004

FORD Fusion+

24.08.2004

ŠKODA Octavia 1,9 TDI

29.08.2004

BMW 760 Li

2.09.2004

CITROEN Xsara Picasso 1,6 HDi 16V Exclusive

8.07.2004

HONDA Civic Sedan 1,6 ES AT

12.07.2004

RENAULT Grand Scenic 1,5 dCi/100 KS Luxe Privilege

17.07.2004

SEAT Cordoba 1,9 TDi Sport

22.07.2004

TOYOTA Corolla Verso 2,0 D-4D

27.07.2004

MERCEDES-BENZ SLK 200 Kompressor

3.06.2004

LOTUS Elise 111R

10.06.2004

TOYOTA Corolla Wagon 1,6

18.06.2004

AUDI A3 2,0 TDi

13.05.2004

CITROEN C2 1,1

27.05.2004

FORD Focus C-Max 1,8 Trend

4.04.2004

TOYOTA Avensis D-CAT

9.04.2004

RENAULT Kangoo 4x4 1,9 dCi Privilege

14.04.2004

MAZDA 3 Sport

19.04.2004

FIAT Idea 1,3 JTD

24.04.2004

SEAT Leon 1,9 TDI

3.05.2004

BMW X3 3,0i

3.03.2004

RENAULT Clio Sport

8.03.2004

MERCEDES E320 4MATIC Avantgarde

13.03.2004

HONDA CR-V

17.03.2004

TOYOTA RAV4 2,0 D-4D Executive

22.03.2004

ŠKODA Fabia RS 1,9 TDi 130

27.03.2004

CHRYSLER PT Cruiser Cabrio

31.03.2004

LAMBORGHINI Gallardo

2.02.2004

VOLVO S60 2,4 D Summum

9.02.2004

SAAB 9-5 Wagon

16.02.2004

RENAULT Laguna 1,6 16V GPL Expression

23.02.2004

OPEL Vectra Caravan 3,0 CDTI

5.01.2004

HONDA Accord 2,4 Executive

11.01.2004

MITSUBISHI Lancer

19.01.2004

VW Beetle Cabrio

26.01.2004

MAZDA 3 1,6i

2.12.2003

VW Touran 1,9 TDi Comfort

9.12.2003

RENAULT Megane Coupe Cabrio 2,0

16.12.2003

SUZUKI Ignis 1,5

23.12.2003

PEUGEOT Partner 1,9 D

30.12.2003

CHEVROLET Corvette V8 5,7

1.11.2003

RENAULT Megane Grand Tour i Megane Sedan

5.11.2003

ROLLS-ROYCE Phantom

12.11.2003

CHRYSLER Sebring 2,7 LE

19.11.2003

FORD Tourneo Connect 1,8 TDCi

26.11.2003

FIAT Panda

4.10.2003

LEXUS RX 300

7.10.2003

SMART Roadster Coupe

11.10.2003

MERCEDES SL 55 AMG

14.10.2003

RENAULT Trafic 2,5 dCi 16V Passenger

18.10.2003

FORD Fusion 1,4 TDCi

21.10.2003

MINI One D

27.10.2003

FORD Focus C-Max

28.08.2003

CITROEN Pluriel 1,4i

2.09.2003

OPEL Meriva 1,6

6.09.2003

DAIHATSU Copen

12.09.2003

FIAT Stilo 1,8

16.09.2003

NISSAN 350 Z

19.09.2003

CHRYSLER Crossfire

27.07.2003

RENAULT Scenic II

31.07.2003

OPEL Signum 3,2 V6

4.08.2003

MERCEDES Vito i Viano

8.08.2003

DAEWOO Nubira II

12.08.2003

FIAT Doblo Cargo 1,9 DS High Roof

17.08.2003

PEUGEOT 807 3,0 V6 SV Pullman

22.08.2003

BMW Z4 3,0i SMG

27.06.2003

ALFA ROMEO 156 2,4 JTD

4.07.2003

HYUNDAI Getz 1,4

13.07.2003

ŠKODA Octavia Combi 1,8T RS Pack Sport

20.07.2003

FORD Streetka

26.05.2003

RENAULT Megane Coupe 1,5 dCi

1.06.2003

SEAT Alhambra 1,9 TDI

7.06.2003

TOYOTA Corolla Verso 1,6

11.06.2003

PEUGEOT 307 Break 1,6 16V XT

16.06.2003

AUDI A3

20.06.2003

OPEL Meriva

25.04.2003

LANCIA Thesis 2,4

30.04.2003

HYUNDAI Terracan 2,9 CRDI

6.05.2003

SEAT Cordoba 1,9 SDI Stella

13.05.2003

PEUGEOT Partner Ushuaia Grand Raid 1,6 16V

18.05.2003

TOYOTA Avensis Wagon 1,8 VVT-i

25.03.2003

FORD Fiesta Coupe 1,6 Trend

2.04.2003

SSANGYONG Rexton

14.04.2003

MITSUBISHI Pajero 3,2 DI-D

1.03.2003

CITROEN C8 2,2 16V HDi

11.03.2003

FORD Focus ST 170

5.02.2003

RENAULT Espace 1,9 dCi Authentique

14.02.2003

FORD Mondeo ST220

11.01.2003

TOYOTA Land Cruiser 3,0 D4-D

17.01.2003

SAAB 9-3 2,0t

21.01.2003

CITROEN Berlingo

26.01.2003

ALFA ROMEO 147 GTA

10.12.2002

RENAULT Kangoo 1,5 dCi 80 KS

21.12.2002

SUBARU Forester 2,0X AWD

26.12.2002

ŠKODA Superb 1,9 TDi Classic

4.01.2003

NISSAN 350 Z

12.11.2002

RENAULT Megane II

20.11.2002

HONDA Accord

3.12.2002

MAZDA 6 Sport

11.10.2002

FORD Fiesta 1,4 TDCi

18.10.2002

FERRARI Enzo Ferrari

25.10.2002

DAEWOO Kalos

31.10.2002

AUDI RS6 Avant

4.11.2002

MERCEDES SL 500

26.09.2002

PEUGEOT 307 SW 2,0 HDi

6.10.2002

KIA Sorento

29.08.2002

OPEL Vectra GTS

29.08.2002

VW Polo 1,2 6V

3.09.2002

Filip
29.3.2013 01:29
37
6

I......ajmo komentari! Meni licno se auto svidja, pogotovo u tamno zelenoj boji. Veoma lepo izgleda i izdvaja se od ostalih automobila u klasi koji su previse agresivno dizajnirani.

Šumadinac
29.3.2013 02:32
49
12

Hehehe kao Beograđanin kaže nekom "Gedža" meni smešno.

U tom našem glavnom gradu 4/5 ljudi se dovuklo erozijom sa planina u isti, a ostatak još živi po Ovčama , Borčama i ostalim selima.

Sve su to naša posla.

Inače ovo je moj budući auto, posebno kada mu je cena ovoliko smanjena.
Prelep je !!!

ML
29.3.2013 09:32
25
6

Super je...
hahahaha
odlican test i prateci tekst, klinci su fenomenalni.
Bilo bi jos bolje da je bilo vise slika sa ovim klincima.

Trebali bi vise ovako zivih testova da pravite.

Pozdrav

Mile iz discoteque
29.3.2013 10:37
24
34

E sada je tek sa ovom cenom to povoljan auto. Kupio bih ga pre nego bilo koji Opel Astra ili Hyundai i KIA... Boze sacuvaj

Toni
29.3.2013 10:42
11
42

U zivotu ga ne bi kupio.

Dikh tu kava
29.3.2013 11:41
28
5

Ono što je bila moja prva impresija kad sam prvi put seo u njega su sedišta. Ne mogu više da se složim sa autorom. Sedišta su najslabija karika ovog FIAT-a. Pored kraćeg sedalnog dela, nekako se u njima i neprirodno sedi, teško se nalazi opušten, "prirodan" položaj. Možda tako treba u MPV-jevima, a ako je tako, onda MPV nije za mene. Unapred se ograđujem od definitivnog zaključka, s obzirom da ga na dužim relacijama probao nisam.

Druga stvar, motori. Slabiji dizel me je ostavio potpuno ravnodušnim, tek 2-3 brzina pokazuje da je dizel, dok prvom pri startu pokazuje znake mučenja i prilično se dere.

Benzinac je, začudo, ostavio bolji utisak, solidno vuče u gradu, verujem autoru da mnogo više troši i da je na auto-putu bolji dizel. Menjač kad se šalta u mestu ostavlja utisak neupotrebljivosti i rasštelovanosti, međutim, u toku vožnje utisak se (subjektivno) popravlja. Inače je motor bučniji nego što se može očekivati, da li zbog izolacije, ili samog motora, ili oba, ne bih znao.
Nisam uspeo da ga vozim po auto-putu, pa se ograđujem od ponašanja vozila na istom.

Rekao bih da je prava mera za ovaj auto - 1.6 dizel, koji bih voleo da probam.

U zaključku, s obzirom na cenu i uslove finansiranja, kad se sve prednosti i mane stave na papir, mislim da je 500L prilično solidan odnos uloženog i dobijenog (ništa više od toga), da je izuzetno upotrebljiv (ne znam za duža putovanja, nisam probao), i da je racionalnija kupovina benzinac nego dizel.
Najjači utisak na kupca neće ostaviti ni motori, ni vozne karakteristike, nego količina prostora i izgled (nekom će se jako svideti, nekom se jako neće svideti).

CBR
29.3.2013 12:54
8
70

Ovu krntiju ni za poklon ne bih uzeo da vozim. Draga moja HONDA, ni za citav Kragujevac je ne bih dao...Jednom HONDA....uvek H♥O♥N♥D♥A♥♥♥♥♥♥♥

Bojan
29.3.2013 13:31
29
1

Zanima me kako je upravljivost kod 1,3 mana, a kod 1,4 vrlina. Takodje me znaima kako je porosnja kod 1,4 od 6,2l mana. Pa koliko ste ocekivali od atmosverskog motora od 95 konja? Po meni, pametnije je kupiti ovaj drugi i ugraditi mu plin, cak i sa fabrickim plinom bi bio jeftiniji, jeftiniji za odrzavanje i jeftiniji za voznju, a pritom brzi i tisi, mada su oba motora slaba za ovoliku masu. Zanimljiva je i dimenzija guma, prava sportska. Od ovako sirokih i niskoprofilnih guma se ne moze ocekivati ni udobnost, niti ekonomicnost. Da mu lepo stoje, stoje mu...

piroski
29.3.2013 13:59
22
0

@Bojan
Varijanta sa multijet dizel agregatom je zbog njegove nesto vece tezine, debalansirala raspored mase vozila, pa je stoga prilicno tromiji na upravljacu od benzinca!

Milan 2
29.3.2013 15:14
16
8

Za 19.500 eura (koliko kosta u Svedskoj) ne nudi mnogo, a da ne pricam da za samo 2 do 3000 eura u Svedskoj moze da se bira i bira npr Hyundai i40, Hyundai ix35, KIA Sportage...itd to su dzinovi za ovaj Fiat 500, razlika je kao nebo i zemlja u svakom pogledu.
Sto se tice dizajna, spolja je skroz ok, ali instrument tabla mi je nekako jako prosta, fali nesto, takodje strasno bode oci rucica menjaca koja je dizajnirana kao da izbija iz poda.
Takodje veliki minus su slabi motori, treba mu dizelas 1.6 i neki benzinac 1.4 ili 1.6 od najmanje 120ks.

Vladimir
29.3.2013 20:06
25
2

@ Piroški... "maksimalnih 95 konja izvlači na astronomsih 6000 „đira“."...
Maksimalna snaga motora je izvedena veličina od osnovnih : obrtnog momenta i obrtaja motora, i ostvaruje se na maksimalnim obrtajima.
Elastičnost motora koju ste čini mi se hteli da opišete bi trebalo objasniti maksimalnim obrtnim momentom pri X obrtaja, a još bolje krivom obrtnog momenta koja to najbolje grafički prikazuje.
U svim tekstovima mi upravo to fali, jer se preko nje mnogo toga vidi o motoru.
Nadam se da ću u budućnosti u tekstovima nailaziti na takve opise motora.
Lep pozdrav

igi
29.3.2013 20:20
16
3

Istovremeno i nažalost i na sreću, ovaj model se proizvodi kod nas. Na sreću. A nažalost, nijedan domaći novinar jednostavno ne može da bude objektivan, a sa njim ni mi.
Zato mu recimo engleski WhatCar? daje tri zvezdice, i to koliko vidim uglavnom zbog (slabih) motora i visoke cene.

Peki
29.3.2013 22:06
15
1

Sticajem okolnosti dobio sam na probnu voznju 500L 1.3 Multijet u isto vreme kao i redakcija. Pokusao sam da ga sagledam iz jednog drugog ugla, bez emocija, kao prosecan evropski vozac. O utiscima uskoro, tj za nedelju dana.
Pozdrav svima

Dejan L
30.3.2013 10:57
31
5

Ovde većina treba da razgraniči neke stvari.
1. i osnovno ovo je MINIVEN. Namenjen je porodičnim ljudima kojima treba FUNKCIONALAN i PROSTRAN auto, a ne performanse.
2. Konkurenti tipa Venga, Meriva, B-max koštaju sa ovom opremom preko 14.000€
3. Škoda Roomster ima motor 1.2 od 60KS, a sasvim solidno obavlja namenu i kao porodični auto i kao taxi i kao dostavno vozilo (Praktik).
4. Nije isto 14.000€ i 10.900€, za tih 2.100€ neke stvari moraju i da se progledaju kroz prste.
5. Šta vi hoćete? Bezbedan i kvalitetan multipraktik po ceni Sandera dizel?

Dejan L
30.3.2013 11:00
24
4

Pardon 3.100€
Ako može redakcija da ispravi u mom prethodnom komentaru. Hvala

jolle
30.3.2013 11:02
14
5

auto je extra,uostalom ne bi badava na zapadu imao super prodaju,ali kod nas su svi pametnjakovici koji su do juÄŤe vozili zastave,jugice i lade,pa uvezli neke lomove iz italije stari po 10-ak godina,i sad im fiat ne valja!kao ne bi ga uzeli ni na poklon....vaĹľi!kad bih imao pare sigurno bih ga kupio,a kome se ne svidja i ne mora!

piroski
30.3.2013 12:27
15
2

@vladimir
Slazem se sa Vama da bi detaljniji prikaz obrtnog momenta i snage u odnosu na broj obrtaja kroz "krivu" jasnije oslikao motorizaciju automobila. Ipak, koncepcija naseg i Vaseg magazina Vrele Gume nije da poput Sluzbenog glasnika definise automobil, vec da u njemu uz objektivne pokazatelje pronadje i dusu vozila, koju je sve teze spoznati u poplavi konfekcije. Za dijagrame je dovoljno ukucati google isve ce biti na monitoru.
@igi
Nikako se ne bih slozio sa Vama odnosno Vasom generalizacijom profesije. Procitajte ponovo tekst u kojem nismo "zamerali" na poziciju pepeljare, dubinu drzaca za napitke I policu prtljaznika. Nase najvece zamerke upravo jesu motor (benzinski 1.4) uz pitanje zasto je novi model startovao sa starim agregatima pod haubom. Cena je sirok pojam, pogotovo sada sa aspekta njenog snizenja a broj zvezdica subjektivna kategorija.
Usput, analizirajte ocene pomenutog magazina za automobile proizvedene u njihovoj zemlji... ;)

Trst_je_nas
30.3.2013 13:23
33
5

Auh obozavam englesku objektivnost u auto industriji. Onaj Jeremy je najbolji primer rezimskog novinara koji za pare poreskih obveznika na bbc glumi neku moc. Pa nema bre vecih lazova od engleza u svakom pogledu! To im je istorijska karakteristika. Evo i Skotska se odvaja 2014 ne mogu ljudi izdrzat tu imperijalisticku hegemoniju.
Fiat je sada NAS pa ga treba tako i tretirati. Sada za cenu krsa iz Italije ili Holandije 3.500 eur mozes sesti u novi auto. 130 eur lizing rate je sasvim izdrzivo za dobar deo srpcadi koji nesto privredjuje.
Konacno: Trst je nas!

Bojan
30.3.2013 13:46
16
3

Ja se slazem sa Vladimirom. Svaka cast na objekivnosti i nacinu predstavljanja. Da Vrele Gume nisu dobre ne bih ih pratio godinama unazad, ali tkehnickih podataka nikad nije previse, koga zamaraju ne mora da ih proucava, ali meni je konkretno dijagaram dovoljan da steknem utisak kakav je motor. To kad se napise da motor nije elastican je relativna stvar. Nije u porededjenju sa nekim motorima, sa nekima sigurno jeste. Vidi se da je maksimalni obrtni moment na visokih 4500 obrtaja, ali koliki je ispod toga to je jako vazan podatak. Ako je jako nizak onda ce nam biti jasnije zato je auto neelastican i da je provlem u motoru, ako je odbrtni moment ravan relativno, onda je neadekvatan motor za kareoseriju...

Acika
30.3.2013 15:07
22
5

Ja ne znam dokle ce ljudi da se cude kako je kod nekog atmosferskog benzinca max.o.moment na lupam 4.500 obrtaja. Neka mi neko kaze, koji to proizvodjac ili koji to atmosferski benzinac postize max.o.moment na lupam 2000 obrtaja?
Ja koliko znam, to se moze postici samo uz upotrebu turba. Zato pitam, DOKLE vise cudjenje kad su atmosferski motori u pitanju, sta bi vi hteli???

Lazar Bojanić
30.3.2013 19:23
23
7

Na starnu cepidlačenje oko opisa karakteristika motora , ovaj auto je gradski multipraktik i kao takav ističe se iz sivila današnjice gde su svi auti manje više isti i jako, jako liče jedni na druge . A kome treba da se juri po gradu i okolini ? A kad se krene put mora novim srpskim autoputevima i ovaj mali ali hrabar motor će sigurno moći da se zaleti do zakonskih limita !

Ko želi više , mora da plati više i to je tako kod svih proizvođača . Možda onaj veći diesel sa 105KS i 320Nm obraduje mnoge trkače među nama :-)

Šta da Vam kažem , danas sam išao da pogledam auto i kako je salon Hyundaija i Toyote odmah pored Fiata svratim i tamo a ispred parkiran nov Auris i novi i30 ... spolja kao blizanci a tek mali pogled kroz stakla i videh neku razliku :-)
E to kod našeg novog fiće sigurno neće biti problem ! On je tako sladak i drugačiji da prosto mami osmeh čim ga ugledate .

Ja sam siguran da je auto OK i da je u granicama onog što većina proizvođača nudi u toj klasi ali mislim da je cena i dalje i pored značajnog popusta malo poveća. Kao dokaz za tvrdnju spomenuću da slično opremljen i30 sa malkice jačim i kultivisanijim motorom izađe 10.990€ a nudi manje(stila), više(snage i bolji motor, bolje sedenje) isto za iste pare ... A proizvodi se u dalekoj Češkoj odakle samo dovoz mora da je barem 500€ skuplji nego iz Kragujevca.

Ono što je najlepše , Fiat nudi neverovatno povoljan kredit sa samo 1,99% kamate tako da uz učešće od 3.370€ razliku otplaćujete na 72 rate od po 112,5€ a ukupno davanje za kamatu u toku 6 godina je svega 470€ ! ! !
Senzacionalno ...
Mislim da će mu mnogi zbog ovoga oprostiti i kratka sedišta i štošta i da će ih biti ipak značajno više na ulicama ...

Na kraju ja bih ipak za grad izabrao novi CLIO u onoj šarmerskoj crveno-bordo metalik boji sa najslabijim motorom i nekim srednjim paketom opreme ...

Pozzzz

Grgas
30.3.2013 20:31
10
47

Piroski ti se vozi u jahtama a mi cemo u polovnjacima sa zapada.
Garantujem da ce polovina njih bolje sluziti od ovog fiata.
Na sajmu kad sam seo u 500L kao da sam se na klupu u parku.
Sve je to lepo upakovano a kvalitet nula.
Toliko o ovome.

Cvrcak
30.3.2013 20:46
17
7

Jedva cekam rezultate dizel verzije motor je cista perverzija em ekstremno malo trosi em ide ko mecava sve pohvale za redakciju automobil je vrh!!!

Djuro
31.3.2013 14:07
4
12

Za trzista zemalja koja trenutno imaju novca mislim da ovaj automobil nece biti zanimljiv. Subvencija u nasoj zemlji ce samo za nijansu poboljsati prodaju kod nas, ali dugorocno gledano smatram da auto nece imati znacajniji uspeh na svetskom trzistu.


Aleksandar
31.3.2013 20:46
69
1

Iznecu Vam neke svoje stavove, koje smatram da ce podrzati vecina porodicnih ljudi kod nas.

Nikad nisam kupovao polovan automobil, pa necu ni sad. Pre ovog automobila vozio sam (a vozicu jos 10-tak dana) Yuga 55. Proglaseno najlosiji automobil na svetu sluzio me je uz redovno odrzavanje 8 godina bez ijednog kvara. Dok sam bio momak nije mi smetao, ali kako mi se porodica prosirila nije mi vise dovoljan.

Recite vi meni koji sam to NOV porodicni automobil da kupim za te pare (10.900), uz ucesce od 3.270 eura i ratu od 111 eura mesecno? Nemojte mi predlagati polovne. Do kupovine 500L razmisljao sam o Sanderu, i Peugeotu 301, ali u poredjenju sva tri presudio je 500L, koji mi je znatno upotrebljiviji za moje potrebe nego Sandero (prostraniji i laksi za kretanje kroz grad i parkiranje).

Ovaj automobil zelim da vozim sledecih 10-tak godina. Ako sam mogao juga 8 god, zasto ovog ne bih... da predjem oko 100.000 za to vreme. Ne volim brzinu - vec sigurnost. Ne treba mi bolje... ni losije!


Bojan
31.3.2013 21:14
9
1

@Acika
Na 2000 obrtaja nijedan, ali Megan predhodne generacije ima 127 Nm na 3750 obrtaja, sto je znacano nize. Golf 5 1,4 ima 132 Nm na 3800, ostali motori sa 16 venila uglevnom imaju od 4000. Jeste da je obrtni moment na visim rezimima pogodan za trke, ali ko ce se trkati sa ovim autom...

Aleksandar
31.3.2013 22:05
20
1

P.s. uzeo sam ipak malo bolji paket opreme - 1.3 dizel i paket 1 dodatne opreme. Razmisljao se, razmisljao i prelomio:
1. Dizel ce se isplatiti na razlici u ceni goriva otplatice se siguno za 100.000 km, a imacu bolji motor do tada.
2. Multimedijalni displej, komande na upravljacu i podizaci zadnjih stakala jesu 850 eura doplate, ali to je nekih 12 eura mesecno. Za tu cenu dobijam sledece: da se ne plasim obijanja zbog naknadno ugradjenog radija... i jos vaznije kontrolu nad malim detetom koji sedi na zadnjim sedistima - da ne otvara prozore (rucno) kad ne treba... Ne bih sad da ulazim u polemiku oko vaspitanja - slozicete se da je bezbednije imati opciju da se zakljucaju zadnji prozori nego 12 eura svakog meseca i razmisljati o tome.

Igor
01.4.2013 01:03
29
0

@Aleksandar
Sva tri automobila koje ste naveli pripadaju razlicitim segmentima (klasama) automobila.
Posto je presudio 500l njegov konkurent je ford b-max.Ali ne kupujem ja,nego vi,a meni licno b-max se vise svidja.
A posto je u opciji bila i dacia,zasto sandero...za te pare duster.

A sto se dice 500l ma koliko neki smatrali da je to ne znam kako los auto, on je definitivno najbolji automobil koji se ikada pravio ili "pravio" u ovoj drzavi. To je nesporno.
I zelim da se proda u sto vise primeraka,makar radili subotom,nedeljom,praznicima,danju,nocu...
Rad je ono sto ce nas izvuci iz ovog stanja.
Pozdrav svima.

Enzo
01.4.2013 07:44
24
1

Juce sam na sajmu prvi put ozbiljno pogledao 500L i zakljucak mi je jednostavan: ovaj auto ce ostati potpuno neshvacen na domacem trzistu.
Neki automobili su napravljeni da dobro ubrzavaju, neki da dobro leze u krivinama, a ovaj... E ovaj je idealan za beskrajno cekanje. Nista uvredljivo, pogledajte na navigaciji koliko provedete vremena u gradu cekajuci. :)
Vedre boje, neobicno uredjen sa puno prostora. Svi detalji vam mame neki blazeni osmeh.
Ovakav auto se kupuje iz fore, kao Mini, PT Cruiser ili Pluriel.

serpico
01.4.2013 10:16
31
0

ma dajte trkeljate svi bez osnova!ovaj auto je ok po svim kategorijama,ali je prvenstveno namjenjen gradskoj voznji i obiteljskoj primeni!tu savrseno ispunjava svoju bit.

Sofronije
01.4.2013 15:41
12
0

@Serpiko,
tacno tako!

Munizaba
01.4.2013 16:56
19
2

Stvarno ne vidim razlog ko bi danas kupio nekog polovnjaka za recimo 5000 eur. Za te pare mozes sesti u novi auto ukljucujuci rate u prvoj godini.
Koliko god da je u Srbiji tesko, 120 eur mesecno moze sa sakupi za auto dobar broj radno sposobnih.
Polovnjak kroz popravke, gume i ostalo nepredvidjeni kosta toliko u proseku.

leSa1982
02.4.2013 10:27
18
0

Ja na ga narucio... Stize za nedelju dana :)

Max
02.4.2013 21:13
7
0

Da li bi, neko ko zna, mogao da mi kaze kako ide placanje modela sa 1.6 dizel motorom? Znaci, koliko je ucesce i kolika je mesecna rata? Hvala.

Tata
03.4.2013 14:23
4
0

Bas je sve lepo receno! Fiat 500L Nationale je velika stvar za Srbiju

chaki
03.4.2013 16:37
8
21

A sta je 7,1L/100km na slici?


A potrosnja 4L?

wtf?


Elem, ne bih dao 15 soma za nesto sto sklapa zivorad i milorad jer smo nacija koja ne voli da radi.

stiv
03.4.2013 20:24
9
1

Poz svima. 1 malo pitanje ...da li je 500L NAS, Srpski proizvod, ili mi samo VRSIMO USLUGU SKLAPANJA istog za Italijane, zbog jeftine radne snage i sl. Jel, nesto ne vidim da je na sajmu automobila 500L na nasem standu...tj Zastavinom. Hvala

Djordje
03.4.2013 21:05
15
2

Na 500L-u u Kragujevcu rade mladi ljudi koji su od prvog radnog dana uceni da postuju svoje radno mesto i stvarno rade i tu nema mesta Fuseraju! Kontrola kvaliteta je rigorozna a sam auto je napravljen sposoban kao tenk. Ne pricam ovo bezveze, radim u kontroli kvaliteta a sto se tice komentara da je nesto moglo drugacije da bude, naravno da je moglo! Ali koliko bi trebalo da bude razlicitih varijacija modela da bi se bas svakom ugodilo? Jedino da krenemo da pravimo svaki automobil po zelji svakog kupca ponaosob. I na kraju, svako ima svoje misljenje i to treba cuti i postovati, samo ne razumem hejtere koji pljuju pa autu bez razloga.Haters gonna hate...

stiv
04.4.2013 23:12
1
9

ali ipak...kako kazu..." devojka moze da bude sa sela ali auto mora da bude iz Nemacku" :P :) anyway...sto se tice kontrole kvaliteta obrtite paznja na youtube..ima lepih snimaka i za Daciu i za 500L sto se tice kontrole kvaliteta. A, sto se tice 500L-a...fin Italijanski auto, ponavljam Italijanski, Fijatov, a NE nas, domaci !!!

evroskeptik
05.4.2013 09:11
6
1

Ovde mnogi nisu razumeli pojam globalizacije. Danas su svi automobili svetski a igrom slucaja se sklapaju u Kini, Koreji, Slovackoj, Majdarskoj, Srbiji, Spaniji,...
Nas je problem sto je to na temeljima Zastave i sto smo se kao drzava zaglibili do guse u taj projekat, koji mora uspeti!
Inace potpuno podrzavam snizenje cene 500L ma kako se ono zvalo.

serpico
05.4.2013 10:53
7
1

500L se pravi u srbiji istina ,al to nije zastava 10hehd prepakirani punto 2.to je najnoviji model a srbija ga nije dizajnirala,ni projektirala pa i polo se radi u slovackoj;kia i hyundai i30 u ceskoj,nova a klasa ,audi tt,suzuki i opelovi motoru u madjarskoj,corsa sa 3vrata u spaniji ,opel mokka u j.koreji itd....da nenabrajam nema smisla!

Aleksandar
06.4.2013 10:25
10
0

Eto, čitam tuđe komentare i vidim da mnogi pričaju svašta negativno o 500L a nisu ga najverovatnije ni videli uživo. Auto je zaista ubica predrasuda!
Tek kada ga vidite i osetite uživo vidite da je sve ok i tamo gde niste ni pomišljali. Naravno, svemu se uvek može pronaći mana (za one koji večito traže dlake u jajetu) pa i RR, MB... 500L je odličan za Srbiju i srpske puteve. Ko će ga ovde i gde voziti preko 120km/h? Cena je ok, ovaj auto nije iz najnižeg cenovnog razreda i zato i nije za svakoga.

Sofronije
06.4.2013 20:22
3
0

FIAT VOR ALLEM!

Slavisica
07.4.2013 10:03
4
0

Prvo da kazem da je subvencija drzave sjajna stvar (za onoga ko je, inace, planirao da ga kupi).
Priznajem, ispocetka sam bio prilicno skeptican sto se vozila tice.
Nisam mogao otici u NAVAK kad je bila promocija, bio sam u BIH (pojedoh se ziv), tako da se moji utisci odnose samo na sedenje u njemu na NS sajmu.
Prvi utisak je bilo iznenadjenje velicinom, pre svega visinom. Drugi, kvalitet i zavrsna obrada (u tih par minuta) mi se ucinilo skroz ok (pogotovo sto je iz fabrike koja je do pre nekako sklapala Yuga).
Secam se jos da su mi prednja sedista bila nekako cudna za sedenje...
Ali...i tada i sada kada ga vidim na ulici, utisak je isti sto se dizajna tice : jako lep auto.
E sad, da imam te pare, da li bih ga kupio..hm, pa bilo bi tesno, jer, recimo, i nova Octavia kosta od 12.492e.
Msm, ne kazem da ne vredi, nego samo da za te pare moze podosta da se bira.


Dušan 037
10.4.2013 02:50
3
0

@ piroski

Poštovani, kada smo se već dotakli te teme moram reći da i meni u VG nedostaju jedino tehnički podaci, preseci, pa i poneki dijagram.

Naravno, subjektivni utisci su najmarkantniji deo teksta u kome kroz pisanje autora možemo naslutiti kakav osećaj auto pruža u vožnji, njegovo ležanje, karakter... ali čak ni čuveni troslovni magazin ne uspeva baš uvek da adekvatno predstavi sveobuhvatni doživljaj nekog vozila - e, tada na scenu stupaju tehnički podaci da spasu test i članak. I recept uspeva. Uvek. Odličan primer je manje srodni Moto Puls (preporuka).

Inače, već dugo mislim da Vrelim Gumama treba vratiti koncept iz prvih brojeva, onaj koji je koketirao sa nekadašnjim najčuvenijim SFRJ magazinom a koji je vrlo uspešno nadograđen, i vrlo sam zadovoljan (ma, oduševljen!) što u prethodnih nekoliko brojeva vidim jasne pomake u tom smeru. Sve čestitke po ovom pitanju, rast kvaliteta je tu očigledan!


PS

Bez ljutnje, ali ako ćemo tako - pominjani Gugl nudi i skenove, ne samo tehničkih podataka.

Srdačan pozdrav!

Aleksandar
13.4.2013 21:20
3
0

Jedno su obecanja, drugo je realnost u Srbiji... Pre nego sto sam se odlucio za automobil obecavan je bio rok isporuke u roku od 7 dana. Kada sam uplatio rok je porastao - citiram: "Najkasnije za 14 dana, da me posle ne psujete ako vam kazem da ce biti ranije, ali sigurno ce biti za to vreme..." Trenutno je 17. dan i jos uvek ne znam kad ce isporuciti auto. Srbija ostaje Srbija! :(

Nadam se da mu i kvalitet nece biti kakva je isporuka...

Aleksandar
01.5.2013 21:11
3
0

Stigao 30-tog dana. Kazu da je interesovanje toliko veliko da su jedva ispostovali krajnji rok. Malo je reci da je odlican - za sve pare. Jedina zamerka koju imam je da su mu sedista malo tvrda (ne moze se bas zaspati u njima;). Sve ostalo reci mogu da budu samo pohvale! Svaka cast!!

petar
02.5.2013 22:58
0
1

Meni je prošlo mesec dana 30.04. naravno od auta i dalje ništa.

goran
15.6.2013 17:46
1
6

Čekam ga strpljivo 25 dana. Izabrao sam srebranu boju pa je možda i to razlog za malo veće kašnjenje. Interesuje me mišljenje koji tip alarma da ugradim!

Aleksandar
10.9.2013 23:00
3
10

Super auto ako imate para za bacanje. Previsok I pretezak a sa tim starim motorima deluje kao eksperimentalni prototip. Nije los za pijacare ako obore zadnja sedista. Kupite normalan automobil za te pare.

e
16.7.2015 16:00
1
0

auto je perfektan?

Pošaljite komentar:

Molimo vas da pre slanja komentara pročitate sledeće uputstvo:
Redakcija zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara.
Anonimni komentari se ne objavljuju.
Komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Govor mržnje ne tolerišemo.
Zbog ograničenog prostora, komentare koji predstavljaju komentar drugih (već objavljenih) komentara ne objavljujemo, kao ni polemike između komentatora. Molimo vas da u svrhu diskusije i polemike koristite naš Forum.
Pre pisanja samog komentara, molimo vas da izaberete tačan tekst na koju se odnosi komentar. Komentari koji sadržajem ne korespondiraju sa tekstom sa koje su poslati neće biti objavljeni.
VRELE GUME ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije.

Vaše ime:


Vaš komentar:Anti-spam-kod:
Kako bi bili sigurni da ste osoba, a ne robot-spamer, molimo Vas da u donje polje unesete kod sa slike: