Test

Dacia Sandero 1.0 SCe 75 Autentic

Zagarantovani minimalac

Na pola životnog puta, Dacija Sandero 2017. godište doterala je svoj izgled, ujedno zamenivši osnovni 1.2 16v/75, novim trocilindarskim 1.0 SCe, iste snage

Dacia Sandero, pored stilskih izmena, dobio i novi agregat. Stari atributi su tu i dalje, ali koji su novi? Twituj ovo!

Kako na prvi pogled prepoznati automobil nastao posle 2010. godine? Lako, po LED dnevnim svetlima. E pa kad mogu svi, što nebi i Dacia Sandero, "ledificiranjem" prednje i zadnje svetlosne grupe. Iako nisu toliko izražena, da ne kažem blještava, kao kod pojedinih prestižnijih modela, i samim tim ne definišu svetlosni identitet, lepo su integrisana na obodu farova. Zadnja su možda još orginalnija, u vidu četiri integrisana kvadrata.

cena,
bogatija oprema,
unutrašnji prostor,
udobno ogibljenje,
novi 1.0 SCe globalno bolji od 1.2 1.6v

i dalje skromne perfomanse,
rustičan enterijer,
zastarela koncepcija

Ujedno, izmenjena je prednja maska, kao i odbojnik (od sada u boji karoserije i za osnovni model), ispod kojeg su dopadljiva svetla za maglu. Sandero tako deluje modernije, u duhu sa vremenom, no kome je do izgleda, za to je zadužen Stepwey. Ovaj mali crossover, uzdignut za 4 cm, bez sumnje deluje znatno atraktivnije, s tim da nije u ponudi sa osnovnim agregatom 1.2 16v/75, odnosno voženim 1.0 SCe. Izuzmemo li navedene izmene, na karoseriji sve ostalo je po starom. Posve normalno, jer aktuelni Sandero 2 pojavio se na tržištu krajem 2012. godine, što će reći da je još uvek rano za novu generaciju.

Uostalom za tim ni nema veće potrebe, pre svega uzevši u obzir odlične komercijalne rezultate. Verovali ili ne, Sandero je model na šestom mestu po prodaji u Francuskoj, o Srbiji da ni ne pričamo! Što se tiče unutrašnjosti, izmene su istao tako suptilne, ali dobrodošle. Vozač će odmah primetiti novi, znatno dopadljiviji upravljač sa četiri paoka, sa integrisanom sirenom u sredini. Neuporedivo logičnije rešenje, jer se nekadašnja ručica pored upravljača, lako mogla zameniti sa ostalima. Drugo, električni podizači za prozore najzad su prebačeni tamo gde im je i mesto, tj. na vrata. I to sa automatskom komandom za vozača (opa bato), tj samostalno se podižu i spuštaju jednim pritiskom prsta. Primetili smo i nove umetke od tamno sive lakirane plastike na centralnoj konsoli, kao i kvalitetnije presvlake na sedištima.

     
 

Za putnike pozadi sada je predviđena još jedna utičnica od 12V, između prednjih sedišta. I oprema je lagano obogaćena, praktični sistem za pomoć na uzbrdici je u seriskoj opremi, po ugledu na četiri vazdušna jastuka, ABS, ESP, limiter brzine i tempomat (barem u FR). Ko želi i može da doplati, na raspolaganju je kamera za vožnju unazad i medija NAV sistem, sa ekranom od 7 inča. Jeste da je prenisko smešten, što skreće vozaču pažnju sa puta, ali pruža mnoštvo praktičnih informacija. Naprotiv, "vozačice" neće oprostiti Daciji odsustvo ogledalca na poleđini zaštitnika na sunce, prosto je neverovatno da se želelo uštedeti 20-30 evro santima, koliko pretpostavljam da košta. Za utehu, sedište je podesivo po visini, tako barem neće morati stavljati jastučiće ispod stražnjice... Udobnost istog ne zaslužuje veću kritiku, barem dok je novo!

Sam kvalitet meterijala je bez izmena, iako tvrda i ružna, upotrebljena plastika deluje solidno, predviđena da traje. Gornji deo konzole je iz jednog komada (mono blok), što bi trebalo sprečiti razne parazitne šumove, posebno nakon dugih godina eksploatacije. Nažalost, bazična verzija nema sve komande kao skuplje, zbog čega se mogu primetiti prazni prekidači i udubljenja.

     
 

No, ono zbog čega se mnogi kupci opredeljuju za Sandero, pored cene je i unutrašnji prostor. Sa 4,04 m, omogučuje prevoz 4-5 osoba, uz prtljažnik zapremine 320 lit (20 lit više od Renaulta Clio). U dnu smo pronašli tanji rezervni točak, predviđen za brzine do 80 km/h. No, od nedavno, na ovom polju Sandero ima nekoliko ozbiljnih protivnika, pre par meseci voženi Ford Ka+, svakako je jedan od njih (test u arhivi). Jeste da je nešto skuplji, ali je unutrašnji prostor sličan, dok je enterijer privlačniji.

Tri bolje od četiri?
Podsećanja radi, ispod haube Sandera, koja je uzgred rečeno potpomognuta hidrauličnim držačem (opa bato, po drugi put), pronalazimo benzinski 0.9 TCe/90 (140 Nm), kao i dobro poznati dizel 1.5 dCi od 75 KS (200 Nm) i 90 KS (220 Nm). TCe 90 i snažniji dizel mogu biti u kombinaciji sa automatskim robotizovanim menjačem Easy-R (test u arhivi). No restizacija je ujedno iskorišćena za zamenu starog četvorocilindarskog 1.2 16v/75, koga je nasledio posve novi 1.0 SCe, iste snage. Ovaj blok je pre svega čistiji za 10 % (umesto 130, izbacuje u atmosferu 117 g/CO2), no zamena se podrazumeva samo za pojedina tržišta. U prevodu, sirotinja i dalje ima pravo na veći stepen zagađenja...

Ispunjava dakle Euro 6 norme, osim toga, moderniji je, ekonomičniji i lakši za 20 kg (sav od aluminijuma). Inženjeri Renaulta smanjili su unutrašnje trenje uvođenjem pumpe za ulje sa promenljivom zapreminom, koja vrši podmazivanje prema potrebi, te tako optimizuje pritisak ulja i poboljšava potrošnju goriva. Treba reči da iako Dacija tvrdi da se radi o potpuno novom bloku, brojni elementi preuzeti su iz SCe 70, koji pronalazimo kod Twinga. Zapremina je u jedan cm3 identična, ali SCe 75 razvija 97 Nm pri 3.500 omin, za razliku od 91 Nm, pri 2.850 o/min, kod SCe 70.

Malo bolji poznavaoci odmah će primetiti da četvorocilindarski 1.2 16v ima 107 Nm, i opravdano se zapitati da li je trocilindarski blok bolji? Hmmm, bolji nisam siguran, ali je svakako temperamentniji, što će reći da se brže penje u obrtaje. Ubrzanja do 100 km/h su više manje identična kod oba agregata (14,2 sec), ali su međubrzanja bolja kod trocilindarskog, kako zbog maksimalnog obrtnog momenta, koji se ostvaruje pri nižem režimu rada (1.2 16v mora da se pogura na visokih 4.250 o/min), tako i zahvaljujući kraćim prenosnim odnosima. Već sa 2.000 o/min može se preći u viši prenos, i zadržati korektan odziv na gas. Ovaj Sandero se tako može voziti po gradu u poslednjem, petom stepenu, jer upravo toliko ima obrtaja pri brzini od 60 km/h.

Dacia Sandero 1.0 SCe 75 Autentic

Motor: benzin, trocilindarski
Zapremina: 998 cm3
Snaga: 73 KS pri 6.300 o/min
Obrtni momenat: 97 Nm pri 3.500 o/min
Menjač: petostepeni ručni
Pogon: na prednje točkove
Dimenzije: 4.060 x 1.730 x 1.520 mm
Međuosovinsko rastojanje: 2.590 mm
Zapremina prtljažnika: 320 - 1.200 lit
Pneumatici: 185/65 R15
Masa: 967 kg
Rezervoar za gorivo: 50 lit
Ubrzanje 0-100 km/h 14,2 sekundi
Maksimalna brzina 158 km/h
Emisija štetnih izduvnih gasova 117 grama CO2/km

Jednim pogledom

Karoserija

Udobnost

Izgled

3,7

Napred

4,0

Funkcionalnost

4,4

Pozadi

3,8

Kvalitet izrade

3,7

Ukupno:

3,90

Ukupno

3,93

Ponašanje u vožnji

Enterijer

Vozne osobine

3,6

Funkcionalnost

3,9

Performanse

3,3

Dizajn

3,5

Kočnice

3,7

Ponuda prostora

4,4

Ukupno:

3,53

Kvalitet materijala

3,6

Motor

3,8

Završna obrada

3,5

Menjač

3,6

Ukupno:

3,78

Cena

4,8

Prosečna ocena: 3,849

Verovatno ste odmah zaključili da će na auto putu režim rada biti visok, što mogu sam da potvrdim. Ko se pridržava ograničenja od 120-130 km/h, videće kazaljku obrtomera iznad 4.000 obrtaja. Sva sreća, Dacija je pre par godina poradila na izolaciji, tako da je nivo buke podnošljiv, barem na kraćoj relaciji, recimo između NS i BG. Sam zvuk je posve prepoznatljiv i tipičan za blok sa tri cilindra. Sve u svemu od ovog motorčića ne treba očekivati čuda, njegove perfomanse pre svega su predviđene za grad i okolinu. Dogod se ne "siluje", sve se odvija više manje kako treba, nakon toga prisutni su "a-cup" (cimanja), a i buka je znatno manje podnošljiva kada se približi maksimalnim obrtajima. Ovo se odnosi i na potrošnju, koja u ovakvim okolnostima može da prebaci 8 litara. Naprotiv, vožnjom u stilu " cool i ekolo", zadovoljava se 5,5-6 litara, za šta može zahvaliti i maloj težini (969 kg). Prosek se kreće između 6,5 i 7 l, i to bez Stop&Start sitema, koji nije predviđen uz ovaj motor.

Svi ostali kvaliteti i mane Sandera su nam poznati od ranije, potsećanja radi, recimo da je hidraulična asistencija upravljača i dalje nedovoljna, posebno prilikom parkiranja. Ogibljenje koje je podešeno na udobnost, talentovano upija velika oštečenja na putu, no kada se brzo pređe preko jačih "ležećih policajaca" Sandero je kao na federima. Treba mu vremena da se smiri... Vozna dinamika je u skladu sa agregatom, što će reći zadovoljavajuća ,sve dok je vožnja umerena. Bez imalo sumnje, čitava koncepcija, koja počiva na platformi Clia 2, polako ali sigurno počinje da datira.

Za upravljačem Sandera ne očekujte dakle nikavo uzbuđenje, osim ukoliko se na suvozačevom sedištu ne nađe izazovna koleginica sa posla! Ručici menjača i kočnicama nisam pronašao veću manu, jednostavno ispunjavaju ulogu koja im je namenjena. Usput rečeno, uz ovaj agregat i završni nivo idu čelični naplaci od 15 cola (gume dimenzija 185/65), ali sa novim ukrasnim "ratkapnama", za koje bi se na prvi pogled dalo pomisliti da su od aluminijuma. Sva sreća, uprkos bogatijoj opremi, izvesnim poboljšanjima i novom motoru, cena je u Francuskoj ostala neizmenjena. Početkom maja meseca, kada je objavljena test vožnja, na sajtu Dacije za Srbiju nisu se mogli saznati detalji, no verovatno je da će za završni nivo Ambiance cena i dalje biti ubedljivo ispod 8.000 evra. Pored već navedene opreme, računajte na centralno zaključavanje sa daljinskom komandom, radio CD MP3, Bluetooth, zadnju klupu deljivu u odnosu 60/40, indikator pritiska u gumama...

Tekst i slike: Perica Rajković
23736
Postavljeno: 15.05.2017

Arhiva: Testovi

Rubrika: Uporedni testovi
Postavljeno: 08.11.2018

Peugeot Partner i Citroen Berlingo VU

Preko dve decenije Peugeot Partner i Citroen Berlingo lideri su u kategoriji lakih dostavnih vozila. Nova generacija donosi brojna poboljšanja i inovacije, što joj je odmah donelo titulu "Van of the year" za 2019. godinu


Rubrika: Testovi
Postavljeno: 30.10.2018

Renault Captur 1.3 TCe/150 EDC

Nakon Renaulta Scenic, Megana i izvesnog Mercedesa Classe A, red je na Capturu da usvoji novi 1.3 TCe, ovoga puta u verziji od 150 KS. Sportski mini SUV ili običan "naduvenko", proverili smo tokom sedmodnevnog druženja


Rubrika: Testovi
Postavljeno: 24.10.2018

Peugeot 508 GT 2.0 BlueHDi/180

Da li je sa novim 508 Peugeot najavio kraj limuzinama u D segmentu? Ukoliko je suditi po nasledniku jeste, njegov stil koketira sa kupeima tipa Audi A5 Sportback i BMW Serie 4 Gran Coupe


Ford Ka+ Active 1.5 TDCI/95

22.10.2018

Opel Grandland X 1.2 Turbo/130 Ultimate Tekst sa video prilogom!

20.10.2018

VW Touareg III 3.0 V6 TDI 4MOTION Tekst sa video prilogom!

12.10.2018

Renault Megane 1.3 Tce/140 Intense

10.10.2018

Citroen Berligo 3 1.5 BlueHDi/130 XTR Tekst sa video prilogom!

05.10.2018

Peugeot Rifter 1.5 BlueHDi/130 Automatic

01.10.2018

Dacia Duster Confort 1.2 TCe/125 4x4

17.08.2018

Ford EcoSport 1.5 TDCI/100 Titanium

01.08.2018

Mazda MX-5 RF

29.07.2018

Renault Megane RS

14.07.2018

Citroen Berlingo

07.07.2018

Kia Stinger 2.2 CRDi 4x2 GT-Line automatic

29.06.2018

Peugeot 508 2.0 BlueHDi/180 EAT6 GT-Line

26.06.2018

Mitsubishi L200 2.2 DI-I Insyle 4WD A/T

21.06.2018

Lada Vesta 1.6 16V Tekst sa video prilogom!

16.06.2018

Volvo XC40 D4 AWD Tekst sa video prilogom!

07.06.2018

Fiat Tipo SW 1.4 T/120 TNG

05.06.2018

Renault Scenic 1.3 Tce/160 Bose Energy

29.05.2018

AUDI A6 – 50TDI V6 quattro Tiptronic Tekst sa video prilogom!

18.05.2018

Opel Crossland X 1.6 D/120 Innovation

16.05.2018

Peugeot 308 1.2 Puretech 130 EAT8 i BMW Serie 1 118i/136 automatik

05.05.2018

Alfa Romeo Stelvio Super 2.2 JTDm 210 Q4

19.04.2018

Jaguar E-Pace First Edition S 2.0 180 Tekst sa video prilogom!

12.04.2018

Mitsubishi Eclipse Cross 1.5/163 2WD

07.04.2018

Toyota Land Cruiser 2.8 D-4-D Tekst sa video prilogom!

31.03.2018

Ford Fiesta 1.0 EcoBoost 140 ST- Line

28.03.2018

DS7 Crossback 2.0 BlueHDi Perfomance Line +

22.03.2018

Kia Soul EV

15.03.2018

Audi A8 50 TDI quattro Tekst sa video prilogom!

07.03.2018

Jeep Compass 1.6 Multijet/120 4x2 Limited

27.02.2018

Citroen C4 Cactus 1.2 PureTech

23.02.2018

Dacia Duster 1.5 dCi/110 4x2 Prestige

17.02.2018

Volkswagen T-Roc 2.0 TDI 4MOTION Tekst sa video prilogom!

14.02.2018

Opel Grandland X 1.6D Ultimate

06.02.2018

Hyundai KONA 1.6 T Tekst sa video prilogom!

02.02.2018

Renault Scenic 1.5 dCi Hybrid Assist Zen

29.01.2018

Dacia Duster 1.5 dCi 110 4x4 Tekst sa video prilogom!

24.01.2018

Opel Insignia Sports Tourer OPC Line 2.0 CDTI/170

17.01.2018

BMW 630d GT Tekst sa video prilogom!

10.01.2018

Citroen C3 Aircross 1.6 BlueHDi/120 Shine

03.01.2018

Suzuki Swift 1,2 Dualjet Tekst sa video prilogom!

29.12.2017

Ford Fiesta 1.5 TDCi protiv VW Polo 1.0 TSI Tekst sa video prilogom!

27.12.2017

Renault Alaskan 2.3 dCi/190 Intens automatic

11.12.2017

Dacia Logan MCV Stepway 1.5 dCi/90

05.12.2017

Volvo XC60 D5 AWD Tekst sa video prilogom!

29.11.2017

Ford Fiesta 1.5 TDi/120 Titanium

26.11.2017

Jaguar F-Type 3.0 V6 Cabrio Tekst sa video prilogom!

21.11.2017

Kia Picanto 1.0

18.11.2017

Mitsubishi ASX 1.6 Intense 2WD Tekst sa video prilogom!

15.11.2017

Suzuki Ignis 1.2 AllGrip (4WD) Tekst sa video prilogom!

09.11.2017

Kia Stonic 1.6 CRDi/110

07.11.2017

VW Arteon 2.0 TDI Elegance Tekst sa video prilogom!

02.11.2017

Peugeot 308 1.5 BlueHDi/130 GT-Line

31.10.2017

BMW X3 M40i Tekst sa video prilogom!

27.10.2017

Infiniti Q60 Tekst sa video prilogom!

21.10.2017

Citroen C3 Aircross

19.10.2017

Opel Insignia Grand Sport 1.5 Turbo /165 Innovation

13.10.2017

Renault Megane GT TCe 205 EDC Tekst sa video prilogom!

10.10.2017

Hyundai i30 1,4 T-GDI Tekst sa video prilogom!

05.10.2017

Opel Crossland X Innovation 1.2 Turbo/110 Automatic

27.09.2017

Seat Ibiza 1.0 TSI Tekst sa video prilogom!

22.09.2017

Renault Koleos 2.0 dCi/175 4WD CVT Intens

19.09.2017

Mazda 2 G90 Takumi Tekst sa video prilogom!

15.09.2017

BMW i8 Tekst sa video prilogom!

13.09.2017

Range Rover Velar V6 3.0 D300 Tekst sa video prilogom!

07.09.2017

Citroen C3 1.6 BlueHDi/75 Feel

05.09.2017

Dacia Duster 1.5 dCi 110 Laureate Tekst sa video prilogom!

30.08.2017

Mazda CX-5 CD175 AWD AT Revolution Top Tekst sa video prilogom!

26.08.2017

Volkswagen Amarok 3.0 TDI V6 Highline 4Motion Tekst sa video prilogom!

22.08.2017

Smart Cabrio Electric Drive Tekst sa video prilogom!

19.08.2017

BMW i3 (94 Ah) Tekst sa video prilogom!

18.08.2017

Renault Captur 1.5 dCi/110 Initiale Paris

11.08.2017

Volkswagen Golf 1.0 TSI Tekst sa video prilogom!

04.08.2017

Peugeot 5008 2.0 BlueHDi/150 Allure

01.08.2017

Volvo V90 Cross Country D5 Tekst sa video prilogom!

27.07.2017

Nissan Micra 1.5 dCi/90

24.07.2017

Mercedes-Benz E 220 d 4Matic All Terrain Tekst sa video prilogom!

20.07.2017

Renault Kadjar 1.6 TCe/165 Extended Grip

17.07.2017

Ford EDGE 2.0 TDCi/180 Tekst sa video prilogom!

14.07.2017

Kia Rio 1.2/84 KS

10.07.2017

Land Rover Discovery 5 Tekst sa video prilogom!

03.07.2017

Kia Optima 1.7 CRDi EX Business DCT

26.06.2017

Honda Civic 1.5 VTEC Turbo Tekst sa video prilogom!

19.06.2017

Peugeot 308 Tekst sa video prilogom!

17.06.2017

Subaru Outback 2.0D Lineartronic Exclusive Sport

12.06.2017

VW E-Golf Tekst sa video prilogom!

05.06.2017

Citroen SpaceTourer 2.0 BlueHDi/150 Bussines Lounge

02.06.2017

Hyundai Ioniq 1,6 GDI Hybrid Tekst sa video prilogom!

29.05.2017

Alfa Giulietta 1.6 JTDm/120 TCT

22.05.2017

Dacia Sandero 1.0 SCe 75 Autentic Tekst sa video prilogom!

15.05.2017

Volkswagen Up 1.0 MPI Tekst sa video prilogom!

09.05.2017

Peugeot 5008 1.6 THP/165 EAT6 GT-Line

01.05.2017

Renault Zoe Z.E. 40 Edition One

24.04.2017

Mazda6 CD175 AT Revolution Top Tekst sa video prilogom!

19.04.2017

Ford Kuga ST-Line 2.0 TDCi/150 4WD PowerShift

10.04.2017

Opel Zafira 2.0 CDTI/170 EcoFlex

03.04.2017

Alfa Romeo Giulia 2.2 JTDm/180 Sport

27.03.2017

BMW 520d Luxury Line Tekst sa video prilogom!

20.03.2017

Renault Twingo GT

14.03.2017

Audi Q5 2.0 TDI Quattro Stronic Tekst sa video prilogom!

02.03.2017

Renault Grand Scenic 1.5 dCi/110 Intens

23.02.2017

Ford Ka+ 1.2 Ti-VCT 85 KS Ultimate

20.02.2017

Toyota Corolla 1.6 Valvematic Sol

18.02.2017

Kia Niro

13.02.2017

Audi Q2 Sport 1.4 TFSI Tekst sa video prilogom!

10.02.2017

Opel Mokka X 1.6 CDTi/110

07.02.2017

Land Rover Discovery Sport 2.0 HSE TD4 Tekst sa video prilogom!

04.02.2017

Subaru Levorg 1.6 GT-S Premium Navi Sport

30.01.2017

Suzuki SX4 S-Cross 1.4 Boosterjet Elegance Tekst sa video prilogom!

27.01.2017

Citroen C3 1.2 PureTech/82 Feel

23.01.2017

Peugeot 3008 2.0 HDi Allure Tekst sa video prilogom!

19.01.2017

Bimota DB9 Brivido Tekst sa video prilogom!

16.01.2017

Toyota C-HR 1.2 C-ULT

09.01.2017

Chrysler Pacifica LX

05.01.2017

Fiat Spider 124 1.4 MultiAir

02.01.2017

Nissan Navara DC 2.3 dCi 190 Tekst sa video prilogom!

29.12.2016

Ford Edge 2.0 TDCI/210 Sport

26.12.2016

Kia Sportage 2.0 CRDI/136 4x4

23.12.2016

Ford Mustang 2.3 EcoBoost S Tekst sa video prilogom!

20.12.2016

Fiat Panda Cross 1.3 Multijet/80 4x4

16.12.2016

Mazda CX-5 CD150 TAKUMI

12.12.2016

Peugeot 3008 2.0 BlueHDi/150 GT Line Tekst sa video prilogom!

09.12.2016

BMW 730d xDrive (Long) Tekst sa video prilogom!

05.12.2016

Suzuki Baleno 1.2 Dualjet Elegance Tekst sa video prilogom!

28.11.2016

Renault Scenic 4 1,6 dCi/130

25.11.2016

TOYOTA Hilux Double Cab 2.4 D-4D Tekst sa video prilogom!

21.11.2016

Renault Kadjar Iconic Energy dCi 130 4WD

18.11.2016

Audi Q3 2.0 TDi Quattro S-tronic/S-line Tekst sa video prilogom!

14.11.2016

Fiat Tipo 1.4 T-Jet/120 Lounge

10.11.2016

Opel Astra 1,6 CDTI Tekst sa video prilogom!

07.11.2016

Citroen C3 1.2 PureTech 82 & 110 KS

03.11.2016

JAGUAR F-PACE R-SPORT 3.0d 300 AWD Tekst sa video prilogom!

31.10.2016

Mercedes-Benz G 500 4x4² Tekst sa video prilogom!

26.10.2016

Peugeot 208 1.2 PureTech/110 Allure

20.10.2016

Opel ADAM Jam 1.2

13.10.2016

Renault Clio 1.5 dCi/110

10.10.2016

2017 Cadillac XTS 3.6

06.10.2016

Renault Megane Estate 1.6 GT

28.09.2016

Citroen C4 Picasso 2.0 BlueHDi/150 Exclusive

21.09.2016

KIA Sportage 1.6 GDi EX Fresh

06.09.2016

Suzuki Vitara 1.6 VVT Elegance 4WD

01.09.2016

Opel Astra Sports Tourer 1.6 CDTi/110 Innovation

24.08.2016

Audi A6 2.0 TDI Quattro S Tronic S-Line

22.08.2016

Peugeot 2008 1.2 Pure Tech/110 i 1.6 BlueHDi/120

18.08.2016

Renault Clio Dynamique Energy TCe 90 Stop/Start GT Line

16.08.2016

BMW C650 Sport

08.08.2016

Citroen E-Mehari

04.08.2016

Peugeot 308 SW 1.2 Pure Tech/130 i 1.6 BlueHDi/120 GT-Line

28.07.2016

Fiat Tipo 1.3 MJTD Opening Edition Plus

23.07.2016

Mazda3 Sport G120 TAKUMI

12.07.2016

DS3 1.6 BlueHDi/120 Sport Chic

07.07.2016

Renault Talisman Grandtour 1.6 dCi/130 EDC

30.06.2016

Subaru BRZ

21.06.2016

Nissan Qashqai 1.2 DIG-T 2wd X-TRONIC 360 Plus

13.06.2016

Ford EcoSport 1.0 EcoBoost/125 i 1.5 TDCI/95

07.06.2016

Kia cee’d 1.0 T-GDI/120 GT Line

28.05.2016

Dacia Sandero Stepway 0.9 TCe Easy-R

26.05.2016

Mazda MX-5

18.05.2016

Ford S-Max 2.0 TDCi/180 4WD PowerShift Titanium

13.05.2016

Peugeot Partner Tepee Outdoor 1,6 BlueHDi/120

03.05.2016

Jeep Cherokee 2.2 MultiJet 185 Limited

27.04.2016

Mazda CX-5 2.2 D/150 Dynamique

20.04.2016

Opel Astra 1.6 CDTi136 Dynamic

14.04.2016

Kia Venga 1.6 CRDi/125 Premium

05.04.2016

MINI Cooper S JOHN COOPER WORKS

29.03.2016

Renault Espace 1.6 dCi 130 Life

23.03.2016

Fiesta Red & Black Edition 1.0 EcoBoost/140 ks i ST 1.6/182 ks

15.03.2016

Opel Karl 1.0 Cosmo

10.03.2016

Fiat 500X 1.6 MJT/120 vs. 1.4 MultiAir/140 DCT

05.03.2016

Fiat Tipo 1.6 Multijet Tekst sa video prilogom!

01.03.2016

Peugeot 308 1.6 GTi/270

26.02.2016

DS4 Crossback BlueHDi/180 EAT6 i DS4 2.0 BlueHDi/150

19.02.2016

Kia Picanto Sport 1.25 MPI

16.02.2016

Ford C-Max 1.5 TDCi/120 Titanium

10.02.2016

Renault Megane 1.6 dCi/130 Intens Tekst sa video prilogom!

02.02.2016

Renault Talisman 1.6 TCe/200 EDC 7 Intens

25.01.2016

Nissan X-Trail 1.6 4WD Tekna

22.01.2016

Dacia Logan MCV 1.5 dCi Life Plus Tekst sa video prilogom!

19.01.2016

Mitsubishi Outlander 2.2 DI-D 4WD Tekst sa video prilogom!

15.01.2016

Kia Sorento 3 2.2 CRDi Automatic EX Exclusive

14.01.2016

Opel Astra 1.4 T/125 Innovation Stop&Start

05.01.2016

Opel Corsa 1.3 CDTi/ 95 Ecoflex S&S Cosmo

29.12.2015

Renault Twingo 0.9/90 EDC

21.12.2015

Dacia Duster URBAN Explorer 1.5 dCi 110 4x4 S&S

16.12.2015

Jeep Renegade 2.0 Multijet/140 4WD Automatic Limited

08.12.2015

Opel Adam Rocks

02.12.2015

Honda HR-V 1.6 i-DTEC 2WD Tekst sa video prilogom!

23.11.2015

Fiat 500 1.2 Lounge

18.11.2015

Mazda CX-3 Skyactiv-1.5 D

11.11.2015

Citroen Berlingo XTR 1.6 BlueHDi/120

02.11.2015

MINI One Countryman Tekst sa video prilogom!

27.10.2015

Fiat 500X 1.4 MultiAir/140

22.10.2015

Peugeot 208 1.2 Pure Tech/110 Feline

07.10.2015

Kia Optima Hybrid

01.10.2015

Citroen C4 1.6 BlueHDi/120 Feel

30.09.2015

Renault Kadjar 1.5 dCi/110 EDC

25.09.2015

Renault Espace 1.6 dCi/160 EDC Initiale Paris

12.09.2015

Citroen DS5 1.6 THP/165

05.09.2015

Renault Captur 1.5 dCi/110

28.08.2015

Mazda6 Wagon CD175 AWD AT Revolution TOP

20.08.2015

Citroen C4 1.2 PureTech 110KS

13.08.2015

Dacia Lodgy&Dokker Stepway

28.07.2015

Peugeot 308 1.6/205 GT

24.07.2015

Peugeot 308 GT 2.0 BlueHDi

22.07.2015

Nissan Pulsar 1.5 dCi/110

14.07.2015

Ford Focus SW 1.5TDCI/120

10.07.2015

Mazda2 SKYACTIV 1.5 G-115 Revolution Top Soul Red Tekst sa video prilogom!

03.07.2015

Kia Rio 1.1 CRDi/75

30.06.2015

Mercedes-Benz V 250 BlueTEC AVANTGARDE Lang Tekst sa video prilogom!

15.06.2015

Peugeot 508 SW 2.0 BlueHdi/150

10.06.2015

Ford Mondeo 2.0 SW TDCi/180 Powershift Titanium

03.06.2015

Renault Twingo TCe/90 Dinamique vs. Smart Forfour Tekst sa video prilogom!

26.05.2015

Kia Pro_cee’d GT

20.05.2015

Opel Corsa 1.0 T/115 Cosmo Tekst sa video prilogom!

16.05.2015

Citroen C4 Grand Picasso 2.0 BlueHDi/150 KS Exclusive

07.05.2015

Toyota Auris 1.6 Valvematic Style Tekst sa video prilogom!

27.04.2015

BMW X6 xDrive 30d Tekst sa video prilogom!

20.04.2015

Hyundai i20 1.4 CRDI/90

30.03.2015

Smart ForTwo 1.0 Tekst sa video prilogom!

24.03.2015

BMW Active Tourer 218d Tekst sa video prilogom!

02.03.2015

Renault Clio 1.2 TCe/120 EDC Initiale Paris

26.02.2015

Volkswagen Passat 2.0 TDI BlueMotion Tekst sa video prilogom!

14.02.2015

Renault Twingo TCe/90 Dinamique Tekst sa video prilogom!

10.02.2015

Toyota Yaris 1.33 VVT-i Lounge Tekst sa video prilogom!

22.01.2015

Nissan Juke 1.2 DiG-T

12.01.2015

Fiat 500L Living 1.6 MultiJet/120

07.01.2015

Renault Megane Coupe 1.2 TCe 130 Energy GT Line

03.01.2015

Chevrolet Tahoe 5.3 V8 LS

30.12.2014

Toyota Aygo 1.0 x-play + x-touch Tekst sa video prilogom!

27.12.2014

Jeep Grand Cherokee 3,0 MultiJet Summit Tekst sa video prilogom!

12.12.2014

Renault Captur 1.5 dCi/90 EDC Helly Hansen

03.12.2014

Opel Astra Sedan 1.6 CDTi/136 Cosmo

28.11.2014

JEEP Cherokee 2.0 MJTD Tekst sa video prilogom!

18.11.2014

Mercedes GLA 220 CDI 4Matic AMG Line Tekst sa video prilogom!

13.11.2014

Kia Soul 1.6 CRDi/128

05.11.2014

Citroën C-Elysée 1.2 Vti Tekst sa video prilogom!

27.10.2014

Ford Fiesta 1.6 TDCi vs Renault Clio 1.5 dCi Tekst sa video prilogom!

22.10.2014

Renault Twingo 1.0 SCe/70 Expression

17.10.2014

Ford Tourneo Courier 1.0 EcoBooste/100KS

10.10.2014

Citroen C1 1.2VTi/82

25.09.2014

Opel Insignia Country Tourer 4x4

16.09.2014

Mercedes-Benz 220 CDI BlueTEC AMG Line Tekst sa video prilogom!

11.09.2014

Peugeot 308 1.6 BlueHDi

03.09.2014

Honda CRV 1.6 i-DTEC Comfort

25.08.2014

Jaguar XF Premium Luxury 2.2d Tekst sa video prilogom!

18.08.2014

Toyota Verso 1.6 D-4D Stella Tekst sa video prilogom!

13.08.2014

Citroen DS5 2.0 BlueHDi 180 automatic

05.08.2014

Opel Meriva 1.6 CDTI/136 Cosmo

29.07.2014

Isuzu D-Max 2.5 D Double Cab Premium Tekst sa video prilogom!

21.07.2014

Mazda 3 Sport 2.0i G165 / Mazda 3 Sport CD150

12.07.2014

Renault Megane CC 1.6 dCi/130

10.07.2014

Kia Cee’d 1.6 GDi / Kia Cee’d 1.6 CRDi

04.07.2014

BMW 220 d

27.06.2014

Mazda3 2.2 Skyactive-D

17.06.2014

Nissan Qashqai 1.5 dCi/110 Acenta Tekst sa video prilogom!

12.06.2014

BMW 518d

02.06.2014

Citroen C4 1.2 e-THP/130 Exclusive

21.05.2014

Toyota Auris Hybrid

14.05.2014

Dacia Duster 1.2 TCi/125 Prestige

08.05.2014

Mercedes-Benz ML 350 i BMW X5

03.05.2014

Ford Grand Tourneo Connect 1.6 TDCi/115

01.05.2014

Mazda 3

26.04.2014

Nissan Micra

21.04.2014

Seat Leon ST 1.6 TDi/105

18.04.2014

BMW X5 Xdrive 3.0 D

11.04.2014

Renault Megane 1.2 TCe GT Line 130 Energy

07.04.2014

Nissan NV-200 Evalia

31.03.2014

VW Golf vs Peugeot 308

26.03.2014

Opel Insignia Break Sport Tourer 2.0 CDTI/195 KS Cosmo

20.03.2014

Honda CR-V 2.0 i-VTEC Black Edition

18.03.2014

Toyota Corolla

15.03.2014

Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm/150

07.03.2014

Suzuki SX4 S-Cross

25.02.2014

Nissan Note 2 1.2/80 Acenta Connect

21.02.2014

Ford Fiesta 1.6 TDCi

19.02.2014

Peugeot 308 1.6 THP/156 Feline

14.02.2014

Toyota Auris Touring Sports 1.6 Valvematic Sol

12.02.2014

Fiat 500 Abarth 595 Turismo 1.4 T-Jet/160

10.02.2014

Opel Insignia 2.0 BiTurbo Tekst sa video prilogom!

06.02.2014

Nissan Qashqai 1.6 dCi

04.02.2014

Ford Fiesta 1.0 EcoBoost Titanium

31.01.2014

Honda Jazz 1,2 S i–VTEC Tekst sa video prilogom!

29.01.2014

Mazda6 2.0i Attraction

27.01.2014

Renault Grand Scenic 1,6 dCi Tekst sa video prilogom!

24.01.2014

Opel Cascada 2.0 CDTi Biturbo

21.01.2014

SsangYong Korando 2.0d 4x4 Style Tekst sa video prilogom!

16.01.2014

Mercedes-Benz E 300 BlueTEC HYBRID Tekst sa video prilogom!

14.01.2014

Nissan Micra 1.2 DIG-S Tekna

10.01.2014

Dacia Logan MCV 1.5 dCi/90

01.01.2014

Subaru Forester

25.12.2013

Fiat Panda 4x4

20.12.2013

Fiat 500L Trekking 1.6 MultiJet/105

12.12.2013

Mercedes-Benz ML 350 BlueTEC

09.12.2013

Hyundai ix35 2.0 CRDi GL Impression

06.12.2013

Nissan Juke Nismo

27.11.2013

Peugeot 208 GTi

20.11.2013

Kia pro_cee’d Tekst sa video prilogom!

08.11.2013

Dacia Dokker Tekst sa video prilogom!

05.11.2013

Peugeot 2008 Tekst sa video prilogom!

01.11.2013

Citroen C4 Picasso

30.10.2013

Mercedes-Benz CLA 45 AMG Tekst sa video prilogom!

25.10.2013

Opel Zafira Tourer 1.6 CDTI/136

16.10.2013

Honda Civic 1.8 Sport

15.10.2013

Mercedes E220 CDI

04.10.2013

Mazda 6

02.10.2013

Renault Captur Tekst sa video prilogom!

27.09.2013

Opel Mokka Tekst sa video prilogom!

21.09.2013

Renault Clio 4 RS 200 Cup

19.09.2013

Renault Scenic XMOD

04.09.2013

Volvo V40 Cross Country Tekst sa video prilogom!

21.08.2013

KIA cee’d Tekst sa video prilogom!

16.08.2013

Mercedes-Benz CLA Tekst sa video prilogom!

09.08.2013

Citroen DS3 Cabrio

07.08.2013

KIA Carens

24.07.2013

Subaru XV Tekst sa video prilogom!

05.07.2013

Renault Clio Grandtour

03.07.2013

Opel Adam

28.06.2013

Toyota RAV4, Honda CR-V, Hyundai Santa Fe Tekst sa video prilogom!

21.06.2013

Kia Ceed SW

19.06.2013

Renault Captur

12.06.2013

Citroen C4-Aircross

05.06.2013

Audi A3 - BMW serija 1 - Mercedes-Benz A klase Tekst sa video prilogom!

24.05.2013

Ford Fiesta

22.05.2013

Hyundai Santa Fe

17.05.2013

Citroen C- Elysée

08.05.2013

Škoda Citigo

26.04.2013

Dacia Logan 2 0.9/90 KS Laureate

24.04.2013

Mercedes-Benz ML 250 BlueTec Tekst sa video prilogom!

12.04.2013

Fiat 500L 1.3 Multijet Easy

10.04.2013

Honda CR-V Tekst sa video prilogom!

05.04.2013

Fiat 500 L

29.03.2013

Seat Mii

27.03.2013

Peugeot 301 Tekst sa video prilogom!

22.03.2013

Mercedes-Benz GL500

15.03.2013

Citroen C3 1.2 VTi Exclusive

13.03.2013

Hyundai i20 Tekst sa video prilogom!

06.03.2013

Opel Ampera

27.02.2013

Dacia Sandero 1.2 16V Story

13.02.2013

Dacia Sandero Stepway 1.5 dCi/90 Prestige

06.02.2013

Toyota Yaris Hybrid

01.02.2013

BMW X1 Tekst sa video prilogom!

25.01.2013

Dacia Dokker

23.01.2013

Renault Clio Tekst sa video prilogom!

18.01.2013

Audi A3

16.01.2013

Chevrolet Malibu 2.0 VCDi LTZ

11.01.2013

Renault Grand Scenic Tekst sa video prilogom!

28.12.2012

Volkswagen Golf VII

21.12.2012

Kia cee’d 1.6 CRDi/128 EX Maxx

19.12.2012

Alfa Romeo Giulietta

14.12.2012

Honda Civic Sedan

12.12.2012

Fiat Panda

07.12.2012

Citroen DS5 2.0 HDi/163 KS Sport Chic Automatic

28.11.2012

Mercedes A klasa i BMW Serija 1

16.11.2012

Ford Focus ST

31.10.2012

Renault Megane GT Line

23.10.2012

Opel Zafira Tourer 2.0 CDTi Cosmo Pack

17.10.2012

Toyota GT 86 Tekst sa video prilogom!

05.10.2012

Mazda CX-5

03.10.2012

Hyundai i30 Tekst sa video prilogom!

21.09.2012

Dacia Lodgy 1.5 dCi/110 Laureate

19.09.2012

Kia Rio Hatchback

03.09.2012

Renault Megan Coupe 1.2 TCe GT Line

29.08.2012

Peugeot 208

15.08.2012

Kia Rio 1.4 CRDi Sport

01.08.2012

Toyota Hilux

31.07.2012

Tata Nano

18.07.2012

Kia Rio Sport Sedan

13.07.2012

Toyota Prius

10.07.2012

Renault Grand Scenic

04.07.2012

Honda Civic

29.06.2012

Renault Twizy

20.06.2012

BMW 320d Tekst sa video prilogom!

15.06.2012

Kia Optima

06.06.2012

Mini Cooper S Coupe vs Renault Twingo Gordini

25.05.2012

Chevrolet Cruze 5 vrata 1.8/141 LTZ

23.05.2012

Opel Astra GTC Tekst sa video prilogom!

21.05.2012

Mercedes-Benz B klasa

11.05.2012

Renault Fluence ZE

09.05.2012

Toyota Avensis Tekst sa video prilogom!

04.05.2012

Opel Astra GTC

18.04.2012

Renault Twingo

04.04.2012

Fiat Punto Classic vs Dacia Sandero

30.03.2012

Ford Kuga vs Jeep Compass vs Toyota RAV4

26.03.2012

Ford Fiesta

21.03.2012

Citroen DS5

07.03.2012

Range Rover Evoque

24.02.2012

Nissan Leaf

22.02.2012

Mercedes-Benz ML

17.02.2012

Citroen C-Zero

08.02.2012

Toyota Yaris

31.01.2012

Volvo V60 D5 2.4/215 KS Ocean Race

25.01.2012

Renault Megane RS Trophy

20.01.2012

Ford Focus SW

11.01.2012

Hyundai i40

04.01.2012

Renault Koleos

28.12.2011

Hyundai Elantra

21.12.2011

Fiat Freemont 2.0 MJT/140 Urban

14.12.2011

KIA Rio

13.12.2011

Chevrolet Aveo 1.4/100 KS LTZ

30.11.2011

KIA Picanto

29.11.2011

Hyundai Veloster

18.11.2011

Peugeot 508 SW 1.6 e-HDi/112 KS Allure

16.11.2011

Renault Clio Gordini 1.5 dCi/105 KS

09.11.2011

Jeep Grand Cherokee

08.11.2011

Infiniti FX English version

03.11.2011

Ford Focus 1.6 SCTi/183 KS

26.10.2011

Opel Astra Sport Tourer vs Renault Megan Grandtour

12.10.2011

Nissan Micra English version

03.10.2011

Citroen DS4

28.09.2011

Subaru Impreza XV

14.09.2011

Suzuki Kizashi English version

01.09.2011

Ford Focus 1.6 TDCi/115 Titanium

30.08.2011

Mazda 5 1.6 MZ-CD/115 KS

17.08.2011

Mercedes C180 Coupe English version

15.08.2011

Renault Megane CC Floride 1.9/130KS

03.08.2011

Kia Picanto 1.0 Active

20.07.2011

Renault Scenic 1.6 dCi/130 KS Exception

13.07.2011

Hyundai ix35 vs KIA Sportage English version Tekst sa video prilogom!

08.07.2011

Peugeot 308 1.6 e-HDi

06.07.2011

Ford Grand C-Max

29.06.2011

Chevrolet Orlando

22.06.2011

Citroen DS4

15.06.2011

Alfa Romeo Giulietta 1750 TBi Quadrifoglio Verde

08.06.2011

Peugeot 508

01.06.2011

Hyundai ix20 English version

31.05.2011

Honda CR-V English version Tekst sa video prilogom!

27.05.2011

Nissan Juke

25.05.2011

Hyundai iX35 1.7 CRDi/115 KS 2WD Diamond

18.05.2011

Opel Corsa 1.7 CDTI/130KS OPC Line

11.05.2011

Audi A7 i Vlado Georgiev Tekst sa video prilogom!

10.05.2011

Mazda 3 1.6 MZ-CD Sport

04.05.2011

Automobili cene do 10.000 evra

02.05.2011

Renault Latitude 2.0dCi/150 Initiale

27.04.2011

Citroen DS3 Racing

20.04.2011

Citroen C5 2.2 HDi 204 KS Exclusive

13.04.2011

Volvo S60 English version Tekst sa video prilogom!

08.04.2011

Nissan Micra

06.04.2011

Dacia Sandero Stepway 1.5 dCi/90 KS

29.03.2011

KIA Sportage

16.03.2011

Lexus IS 200d

11.03.2011

Fiat 500 0.9 TwinAir

09.03.2011

Peugeot 5008

02.03.2011

VW Passat English version Tekst sa video prilogom!

26.02.2011

Volvo S60 D3/163 ks Summum automatik

23.02.2011

Mitsubishi ASX English version

18.02.2011

Citroen C4

16.02.2011

Chery Tengo English version

10.02.2011

Michelin zimski test

04.02.2011

Citroen C4 Picasso 1.6 HDi/112 Confort

02.02.2011

Renault Laguna 2.0 dCi/130 GT 4Control

26.01.2011

Suzuki Swift vs Suzuki Swift English version

25.01.2011

Mazda 6 2.2 MZR-CD/163 Combi GTA

19.01.2011

Seat Ibiza ST English version

14.01.2011

Opel Meriva 1.7 CDTi/100 ks Automatic

12.01.2011

Nissan Juke English version Tekst sa video prilogom!

06.01.2011

Ford C-Max

05.01.2011

Audi RS5 vs BMW M3 English version

03.01.2011

Subaru Outback

22.12.2010

VW MultivanGP

14.12.2010

BMW 730d Tekst sa video prilogom!

13.12.2010

Audi A1 vs MINI Cooper English version

10.12.2010

Hyundai i30 English version Tekst sa video prilogom!

09.12.2010

Ford Kuga 2.0 TDCi 4x2 Titanium

08.12.2010

KIA Sorento

03.12.2010

Peugeot 308 CC

01.12.2010

Dacia Duster vs Chery Tiggo English version

26.11.2010

Renault Megane 1.5 dCi/110 Estate EDC GT Line

24.11.2010

Renault Wind

17.11.2010

Nokian Z G2

11.11.2010

Alfa Giulietta 1.4 Tjet 120 Distinctive English version

11.11.2010

Fiat Doblo / Renault Kangoo

03.11.2010

Opel Astra 1.4 Turbo Sport

27.10.2010

VW Touareg English version Tekst sa video prilogom!

22.10.2010

Citroen DS3 / Peugeot RCZ / Renault Megane RS

12.10.2010

Citroen C4 2.0 HDi Excusive English version

09.10.2010

Peugeot 3008

06.10.2010

Honda CR-Z Tekst sa video prilogom!

05.10.2010

Renault Megane CC

29.09.2010

Mercedes E Cabriolet

28.09.2010

Kia Venga

22.09.2010

Renault Twingo RS Gordini

15.09.2010

Nissan GT-R

10.09.2010

Kia Venga 1.4 CRDi/90 i Citroen C3 Picasso 1.6 HDi/90

08.09.2010

Citroen DS3 1.6 HDi/110 Sport Chic

01.09.2010

Toyota RAV4

27.08.2010

Alfa Romeo MiTo

24.08.2010

Fiat Punto Classic LPG

20.08.2010

Kia C’eed SW

18.08.2010

Nokian Z G2

12.08.2010

Mazda 6

11.08.2010

Nissan 370Z

10.08.2010

Toyota Avensis

09.08.2010

Nissan Qashqai Tekst sa video prilogom!

05.08.2010

Peugeot RCZ

04.08.2010

Chery Ego Tekst sa video prilogom!

30.07.2010

Dacia Duster 1.5 dCi/110 4x4

28.07.2010

Chevrolet Spark 1.2 GPLi LS

21.07.2010

Renault Sport

20.07.2010

Toyota Auris

19.07.2010

Citroen C3 Tekst sa video prilogom!

16.07.2010

Volvo C30

14.07.2010

Jeep Cherokee

13.07.2010

Mazda MX-5

12.07.2010

KIA Soul

06.07.2010

Dacia Duster

30.06.2010

Hyundai ix35 Tekst sa video prilogom!

28.06.2010

BMW 530d Tekst sa video prilogom!

25.06.2010

Nissan Cube

23.06.2010

Audi S5 Coupe vs Audi S5 Cabrio

18.06.2010

KIA pro_cee’d

17.06.2010

Fiat Sedici 4x4 2.0 Multijet 135 ks

16.06.2010

Chevrolet Spark Tekst sa video prilogom!

15.06.2010

Opel Astra vs Renault Megane

09.06.2010

Audi Allroad

07.06.2010

Citroen Nemo

02.06.2010

FIAT 500 Abarth

01.06.2010

Volvo S80 2.4D/175 ks Summum

26.05.2010

Toyota iQ
III deo - Enterijer i oprema

24.05.2010

MTM Audi TT-RS

20.05.2010

Hyundai i20

19.05.2010

Renault Megan 2.0T RS Luxe

12.05.2010

Renault Fluence Tekst sa video prilogom!

29.04.2010

Peugeot 4007 2.2 HDi DCS6 Premium Pack

28.04.2010

Citroen C3 1.4/70 HDi Confort

21.04.2010

Chevrolet Cruze 2.0 VDCi/125 LS

14.04.2010

Mazda CX-7

08.04.2010

BMW X1 Tekst sa video prilogom!

03.04.2010

Nissan Note

31.03.2010

Opel Astra

30.03.2010

Fiat Punto Evo

24.03.2010

Peugeot 407 Coupe i Renault Laguna Coupe

17.03.2010

Alfa Romeo 159

10.03.2010

FIAT Punto Classic Dynamic LPG 1.2
1. deo - uvod

05.03.2010

Peugeot 5008

03.03.2010

Ford Ka 1.3 TDCi Titanium

24.02.2010

Toyota Land Cruiser 150 D-4D Tekst sa video prilogom!

22.02.2010

Opel Insignia Sports Tourer 2.0 CDTi/160 Cosmo Pack

17.02.2010

Mazda 3 i Kia Ceed

12.02.2010

Renault Scenic 1.5 dCi/110 Dinamique

10.02.2010

Renault Megane Grandtour Tekst sa video prilogom!

09.02.2010

Dacia Sandero Stepway 1.5 dCi Tekst sa video prilogom!

03.02.2010

BMW 320xd

01.02.2010

Audi A5 Sportback Tekst sa video prilogom!

29.01.2010

Honda Accord
4. deo - vozna dinamika
Tekst sa video prilogom!

28.01.2010

VW Golf GTD

22.01.2010

Hyundai i30 1,6 CRDi Tekst sa video prilogom!

20.01.2010

Mazda 3 1.6 MZ-CD Sport TX Navi

20.01.2010

Renault Fluence Tekst sa video prilogom!

11.01.2010

BMW Serija 5 GT Tekst sa video prilogom!

08.01.2010

Toyota IQ 1,0 VVT
2. deo - motor

31.12.2009

Ford Focus CC 2.0 TDCi Titanium

30.12.2009

Seat Exeo Tekst sa video prilogom!

29.12.2009

Dacia Sandero Stepway i Suzuki SX4

25.12.2009

Nissan Pixo

23.12.2009

Fiat 500C 1,2 Lounge

16.12.2009

Dodge Caliber SRT4 Tekst sa video prilogom!

14.12.2009

VW Golf GTI Tekst sa video prilogom!

11.12.2009

Opel Insignia

09.12.2009

Alfa Romeo MiTo

02.12.2009

Dodge Journey

27.11.2009

Mazda MX-5

25.11.2009

Citroen C5 V6 3.0 HDi/240 Exclusive

18.11.2009

Lexus RX vs BMW X5 vs Audi Q7

18.11.2009

Citroen C3 Picasso

11.11.2009

Volkswagen Polo

09.11.2009

VW Passat CC

05.11.2009

Mazda 6 SW

04.11.2009

Renault Clio GT 1.6/128

04.11.2009

Toyota iQ
1. deo - uvod

30.10.2009

Porsche 911 GT3

29.10.2009

Peugeot 3008

28.10.2009

Honda Jazz

23.10.2009

Lancia Delta

21.10.2009

Renault Megane Estate

14.10.2009

Alfa Romeo MiTo vs Mini Cooper S

13.10.2009

Honda Accord
3. deo - enterijer i oprema

09.10.2009

Hyundai Sonata

07.10.2009

Fiat Fiorino Qubo

07.10.2009

Toyota Urban Cruiser

06.10.2009

Porsche Panamera

05.10.2009

Saab 9-3 Cabriolet 2.0T Bio Power Aero

30.09.2009

Mercedes-Benz E klasa

25.09.2009

Mazda 3

24.09.2009

Dacia Sandero LPG

23.09.2009

Mini Clubman

22.09.2009

BMW Z4

17.09.2009

Chevrolet Cruze

16.09.2009

Peugeot 206+

09.09.2009

VW Scirocco

07.09.2009

Audi A5 Cabriolet

04.09.2009

Renault Koleos i Subaru Forester

26.08.2009

Audi TT RS

21.08.2009

Renault Thalia

19.08.2009

Toyota Avensis Wagon

17.08.2009

Peugeot 308 CC

12.08.2009

Hyundai Santa Fe

05.08.2009

Kia Soul

29.07.2009

Opel GT

20.07.2009

Seat Leon FR TDI

15.07.2009

Opel Astra GTC i Kia Procee'd

14.07.2009

Renault Grande Scenic 1.4 TCe Dinamique

08.07.2009

Citroen C1

01.07.2009

Carlsson Smart

26.06.2009

Kia Carnival 2.9 CRDi EX

24.06.2009

Nissan Qashqai +2

18.06.2009

Miloš Pavlović & Toyota iQ

17.06.2009

Renault Kangoo Be bop

17.06.2009

Ford Fiesta

12.06.2009

Hyundai i20 i Opel Corsa

11.06.2009

Subaru Impreza

10.06.2009

Renault Laguna Coupe

08.06.2009

Chevrolet Captiva

03.06.2009

Kia Pro_cee'd
4. deo - oprema

02.06.2009

Opel Agila

27.05.2009

Mercedes C180 Kompressor i C220 CDI

26.05.2009

Volvo XC60

20.05.2009

Hyundai iX55

19.05.2009

Ford Focus RS

18.05.2009

Mazda 6 1.8

13.05.2009

Škoda Superb

08.05.2009

Dacia Logan pick-up

06.05.2009

Toyota Avensis vs Honda Accord vs Mazda 6

04.05.2009

Dacia Sandero 1.5 dCi/85 Laureate

29.04.2009

Hyundai i30 CW

22.04.2009

Porsche Boxster S

17.04.2009

Citroen C6 2,2 HDi FAP/173 Exclusive

15.04.2009

Alfa Romeo MiTo

14.04.2009

Ford Ka

08.04.2009

Hyundai i10 vs Kia Picanto

03.04.2009

Mazda 2

01.04.2009

Mercedes-Benz GLK

27.03.2009

Honda Accord
1. deo - uvod

25.03.2009

Renault Megane 1.5 dCi Privilege

25.03.2009

Lexus IS

20.03.2009

Citroen C4

18.03.2009

VW Golf VI

16.03.2009

Renault Megane Coupe

11.03.2009

Jeep Wrangler vs Land Rover Defender

06.03.2009

Chevrolet Aveo GPL

04.03.2009

Maserati Quattroporte S

02.03.2009

Automobilske navigacije

26.02.2009

Mazda CX-7

25.02.2009

Volvo XC70

18.02.2009

Kia Procee'd
3. deo - servis i održavanje

13.02.2009

Renault Laguna Coupe

11.02.2009

Ford Fiesta

04.02.2009

Porsche Cayman S

03.02.2009

Peugeot Partner Tepee 1.6 HDi Outdoor

28.01.2009

Mercedes A160 CDI

22.01.2009

Citroen C5 Tourer 2.0 HDi Exclusive

21.01.2009

Ford Mondeo SW 2.2 TDCi i Peugeot 407 SW 2.2 HDi

14.01.2009

Ferrari California

09.01.2009

Shuanghuan sCEO 2,4 4WD

05.01.2009

Dacia Sandero 1,6 MPI

02.01.2009

Kolica za pijacu

31.12.2008

Audi Q5 2,0 TDI

30.12.2008

Renault Kangoo 1,5 dCi i Citroen Berlingo 1,6 HDi

24.12.2008

Suzuki Splash 1,2 GS
3. deo - servis i održavanje

23.12.2008

Michelin Pilot Alpin 3

22.12.2008

Subaru Forester

18.12.2008

Ford Kuga, Renault Koleos i Toyota RAV4

10.12.2008

Maserati GranTurismo S

08.12.2008

Lexus RX400h

05.12.2008

VW Passat CC

04.12.2008

Renault Twingo RS Cup

03.12.2008

Seat Ibiza 1,6 16v

02.12.2008

Kia Pro Cee'd 1,6 CRDi
2. deo - vožnja

24.11.2008

Daihatsu Cuore 1.0 i Citroen C1

19.11.2008

Peugeot 308 SW 1.6 VTi Sport

05.11.2008

Fiat 500, Hyundai i10 i Suzuki Splash

04.11.2008

Audi RS6, Audi Q7 V12 TDI

03.11.2008

Kia - fabrika Zilina u Slovačkoj

29.10.2008

Renault Twingo GT

27.10.2008

BMW X6 xDrive 35D

24.10.2008

Peugeot 4007 2,2 i Toyota RAV4 2,2 D-4D

08.10.2008

Porsche 911 Carrera 4S

03.10.2008

Ford Galaxy 2,0 TDCi Ghia

01.10.2008

Honda Accord 2,4 Executive

29.09.2008

Renault Laguna GT 2,0T

24.09.2008

Citroen C4 Picasso 1,6 HDi i Mazda 5 2,0 MRZ CD

17.09.2008

Kia Pro Cee'd 1,6 CRDi
1. deo - uvod

16.09.2008

Subaru Legacy 2,0 D SW Club

10.09.2008

Dacia Logan 1.5 dCi/70 Laureate

03.09.2008

Kia Pro Cee'd 2.0 CRDi Sport

27.08.2008

Isuzu D-Max Crew LS 3,0 td

26.08.2008

Peugeot 308 RCZ

21.08.2008

Renault Koleos 2.0 dCi/150 4X2 Dinamique

20.08.2008

Citroen 2CV TPV

09.08.2008

Suzuki Splash 1,2
1. deo - uvod

30.07.2008

BMW X5 3,0d i VW Touareg 3,0 V6 TDI

22.07.2008

Honda Legend 3,5 V6

14.07.2008

Subaru Impreza 2.5 WRX

10.07.2008

Nissan GT-R

07.07.2008

Citroen C5 2,7 V6 HDI Exclusive

04.07.2008

Subaru Justy 1.0 S

26.06.2008

Mazda 2 1,5 / 103KS Pack Sport

19.06.2008

Ford Focus 2,0 TDCi i Peugeot 308 2,0 HDi

12.06.2008

Opel Corsa OPC 1,6

09.06.2008

Volvo V70 2,4D Summum

05.06.2008

Mitsubishi Lancer Evolution

03.06.2008

Dacia Sandero

29.05.2008

Pneumatici

23.05.2008

Renault Grande Modus 1,5 dCi Expression 105 KS

22.05.2008

SsangYong Kyron 2,7 CDi

21.05.2008

VW Passat 2,0 TDI Highline

16.05.2008

Volvo V50 2.0D R-Designe

15.05.2008

Nissan Qashqai 1,5 dCi Acenta Pack

08.05.2008

Toyota Auris 1,6 VVT-i
3. deo - zaključak

05.05.2008

Kia Picanto 1,1 Active

01.05.2008

Kia Sorento 2.5 CRDi/170 EX Shilton

17.04.2008

Mazda 6 MZR 2,0

15.04.2008

Ford Mondeo SW 2,0 TDCi i Renault Laguna Estate 2,0 dCi

10.04.2008

Toyota Land Cruiser V8 D-4D Luxury

04.04.2008

Peugeot 207 SW 1.6 VTi Outdoor

27.03.2008

Opel Astra Sedan 1,6

25.03.2008

Kia Cee'd SW 1,6 CRDi

20.03.2008

Škoda Fabia 1,4 16v Elegance
2. deo - zaključak

18.03.2008

Renault Clio Estate 1,5 dCi / 85 Dinamique

13.03.2008

Peugeot 207 SW 1,6 HDI Trendy

06.03.2008

Mazda 2

05.03.2008

Audi A4 2,0 TDI

03.03.2008

Citroen C4 1.6 BioFlex

28.02.2008

Renault Laguna 2,0 dCi

27.02.2008

Volvo C30 T5 Summum 230KS

21.02.2008

Opel Antara 2,0 CDTI

15.02.2008

Dacia Logan MCV 1.5 dCi/85 Laureate 7 sedišta

14.02.2008

Peugeot 308 na putevima šampanjca

07.02.2008

Volkswagen Multivan 2,5 TDI

05.02.2008

Renault Laguna 3 1.5 dCi 110 Expression

31.01.2008

Peugeot 308 1,6 HDi

29.01.2008

Kia Cee'd 1,6 CRDi 115 Activa

24.01.2008

Toyota Auris 1,6 VVT-i
2. deo - motor, menjač i donji prostor

23.01.2008

Subaru Impreza 2,0 R Sport

17.01.2008

BMW 530xd

17.01.2008

Audi A3 2,0 TDI Ambition

14.01.2008

Daihatsu Materia 1,5 16v

10.01.2008

Hyundai i30 1.6 CRDi/115 ks Pack Confort

03.01.2008

Ford Transit 3,2 TDCi/200 KS i Transit Sportvan 2,2 TDCi/140

27.12.2007

Citroen C6 2,7 HDi i Citroen DS 21 "Ajkula"

24.12.2007

Ford Focus CC 2.0 TDCi Titanium

20.12.2007

Porsche 911 GT3

18.12.2007

Nissan Tiida 1,8 Tekna

14.12.2007

Renault Twingo 1.2 GT

13.12.2007

Fiat 500 1,3 MultiJet 16v Sport

12.12.2007

Mercedes CLS 320 CDI

07.12.2007

Ford Ranger 2.5 XLT Super Cab 4X4

06.12.2007

Seat Altea Freetrack 2,0 TDi

05.12.2007

Opel Corsa 1,7 CDTI Cosmo
3. deo - zaključak

04.12.2007

Volvo S80 3.2 AWD Summum

29.11.2007

Ferrari F430 Scuderia

23.11.2007

Pariski bicikli - Velib

22.11.2007

Kia Sportage 2,0 CRDi i Hyundai Tucson 2,0 CRDi 4WD Pack Luxe

15.11.2007

Citroen C-Crosser

08.11.2007

Toyota Auris 1,6

07.11.2007

Renault Kangoo 2

30.10.2007

VW Caddy Combi 1,9 TDI

26.10.2007

Ford S-Max 2.5 T Titanium

25.10.2007

Opel Corsa 1,7 CDTi Cosmo
2. deo - donji postroj i pogon

19.10.2007

Renault Megane RS 2.0 dCi/175 ks Luxe

18.10.2007

Peugeot 207 CC 1,6 HDi Griffe

11.10.2007

Honda Civic sedan 1,8 i-VTEC SE

10.10.2007

Volvo C70 D5 Summum

04.10.2007

Škoda Fabia 1,4 MPI Confort
1. deo - uvod

04.10.2007

Gumpert Apollo

26.09.2007

Fiat Bravo 1,9 MJ 16v 150KS

21.09.2007

Kia Carens 2,0 CRDi / Renault Grand Scenic 1,9 dCi

20.09.2007

Citroen C4 Grand Picasso 2,0 HDi Exclusive

13.09.2007

Dodge Nitro 2,8 CRD

12.09.2007

Ford Mondeo 2,0 TDCi Trend Plus

10.09.2007

Renault Twingo 1,5 dCi Initiale

06.09.2007

Hyundai i30 1,4 Comfort

04.09.2007

Opel Corsa 1,7 CDTi

29.08.2007

Peugeot 1007 1.6 HDi Spoty Pack

23.08.2007

Alfa Romeo 159 V6 3,2 JTS Q4

22.08.2007

Renault Modus 1.2 16v/100 ks Alyum

16.08.2007

Hyundai Sonata 2,0 CRDI Pack Luxe

09.08.2007

Toyota Corolla 1,6 VVT-i

07.08.2007

Mazda MX-5 1,8 Coupe-Roadster

02.08.2007

Ford C-Max

26.07.2007

Honda CR-V 2,2 CTDi

20.07.2007

Hyundai Tucson 2.0 CRDi 4WD Pack Luxe

19.07.2007

Hyundai Grandeur 2,2 CRDI

13.07.2007

Mercedes C280

11.07.2007

Stabilna situacija

09.07.2007

Mini Cooper S

03.07.2007

Peugeot 407 V6 2.7 HDi Feline

27.06.2007

Citroen Jumpy 2,0 HDI Combi Confort / 9 sedišta

20.06.2007

Subaru Outback 3,0R

13.06.2007

Toyota Hilux 3,0 D-4D i Mutsubishi L200 2,5 DI-D

08.06.2007

Volvo V50 1,8 Flexifuel E85 Summum

06.06.2007

Ford S-Max 1,8 TDCi/125 KS Trend

30.05.2007

Isuzu D-Max Crew Cab LS 3,0

25.05.2007

Dacia Logan MCV 1,6 16v / 7 sedišta

23.05.2007

Peugeot 207 1,6 THP/150 KS

16.05.2007

Toyota Auris 1,4 D-4D

11.05.2007

Audi TT 3,2 Quattro

04.05.2007

Subaru B9 Tribeca 3,0R

02.05.2007

Suzuki Swift 1,3 GS

28.04.2007

Daihatsu Trevis 1,0

25.04.2007

SsangYong Rexton II Prestige Plus 2,7 XVT

24.04.2007

Jeep Wrangler i Jeep Willys

19.04.2007

Hyundai Coupe 2,0 Pack Luxe

18.04.2007

Škoda Fabia II 1,4

16.04.2007

Renault Clio 2,0 16v Dynamique

11.04.2007

Nova Fabia

07.04.2007

Peugeot 307 1,6

04.04.2007

Toyota Avensis 2,0 D-4D Luna

03.04.2007

VW Jetta 2,0 TDI Confortline

02.04.2007

Toyota Yaris 1,3
3. deo - zaključak

30.03.2007

Škoda Roomster 1,4 TDI

26.03.2007

Mazda 6 2,0 MZR-CD Elegance

21.03.2007

Jeep Trailhawk Concept

13.03.2007

Renault Megane Coupe GT 2,0 dCi / Volvo C30 2,0 D

07.03.2007

Citroen Picasso 1,6 HDi BMP6 Pack Ambiance

28.02.2007

Mazda 5 2,0 MRZ-CD 110 KS Elegance

21.02.2007

Opel Vectra GTS 2,0 Turbo
2. deo - motor

16.02.2007

Nissan Micra C+C 1,6 automatik

14.02.2007

Ford Transit Van 330 SWB

13.02.2007

Volvo S40 D Summum

07.02.2007

Renault Clio RS 2,0

31.01.2007

Jeep Compass 2,3 i Suzuki Grand Vitara 2,0

25.01.2007

Fiatom Grande Punto 1,2 Dynamic na putevima Andaluzije

24.01.2007

Toyota Yaris 1,3 VVT-i Sol
2. deo - motor i ponašanje u vožnji

20.01.2007

Citroen C4 Picasso sa 5 sedišta

09.01.2007

Dacia Logan 1.6 16V/105 KS

03.01.2007

Mazda 3 2,3 MPS

02.01.2007

Mali automobili

28.12.2006

Opel Vectra GTS 2,0 Turbo
1. deo - uvod

25.12.2006

Mazda 3 1.6 MZ-CD Perfomance

13.12.2006

Citroen C4 1.6 HDi BMP6 Exclusive

29.11.2006

Porsche Cayenne S 4,5 V8

23.11.2006

Toyota Yaris 1,3 VVT-i

21.11.2006

Jeep Grand Cherokee 3,0 CRDI i Range Rover Sport TD

20.11.2006

Nissan Note 1,5 dCi/86 KS Acenta

15.11.2006

Ford S-Max 2,0 TDCi Titanium

01.11.2006

Renault Laguna Estate 2,0 dCi i Peugeot 407 SW 2,2 HDi

25.10.2006

Chevrolet Lacetti
3. deo - zaključak

24.10.2006

Range Rover Sport TD V6 HSE

19.10.2006

Super test polovnjaka:
Renault Megane sedan 1.5 dCi/100 KS

18.10.2006

Peugeot 207 1,6

17.10.2006

Ford Focus ST

12.10.2006

Renault Megane CC 2.0 dCi/150 KS Sport

12.10.2006

Toyota Avensis Wagon 2,2 D-4D
3. deo - servis

09.10.2006

Daihatsu Copen 1,3 VVT

27.09.2006

Renault Megane 2,0 dCi

26.09.2006

Chevrolet Lacetti 1,4 SE
2. deo - enterijer

25.09.2006

Hyundai Santa Fe

22.09.2006

Citroen C-Metisse

20.09.2006

Dodge Caliber 2,0 CRD SXT

14.09.2006

Citroen C5 2.2 HDi 173 KS FAP Exclusive

13.09.2006

Daihatsu Cuore 1.0 X

06.09.2006

Renault Espace 2,0 dCi FAP i Peugeot 807 2,2 HDi FAP

16.08.2006

Ford Focus Wagon 1,6
3. deo - zaključak

07.08.2006

Citroen C6 V6 2,7 HDi FAP Exclusive Pack Lounge

02.08.2006

Dacia Logan 1,5 dCi

31.07.2006

Peugeot 207 1.6 HDi 90 KS Sport

19.07.2006

Peugeot 207 1,6 16V i Renault Clio 1,6 16V

12.07.2006

Daihatsu Terios 1,5 Sport

05.07.2006

Ford Fiesta ST 2,0

04.07.2006

Chevrolet Lacetti 1,4 SE
1. deo - uvod

29.06.2006

Renault Modus 1.5 dCi/105 KS Confort

28.06.2006

Honda Civic 2,2 i-CDTi

27.06.2006

Ford Fiesta S 1.6 TDCi

21.06.2006

Seat Ibiza 1,4

20.06.2006

VW Jetta 1,9 TDI i Renault Megane Sedan 1,5 dCi

19.06.2006

Škoda Octavia 2.0 RS

14.06.2006

Toyota Avensis Wagon 2,2 D-4D
2. deo - enterijer

13.06.2006

Renault Grande Scenic 2.0 dCi 150 KS Luxe Dinamique

07.06.2006

Opel Zafira 1,9 CDTI OPC Line

06.06.2006

Ford Focus 1,6 Wagon
2. deo - enterijer

05.06.2006

Citroen C2 1.4 16V Stop&Start

31.05.2006

Hyundai Accent 1,5 CRDi

30.05.2006

Renault Clio 1.4 16V Luxe Privilege

22.05.2006

CITROEN PICASSO 1.6 HDi/92 KS Pack

10.05.2006

Renault Megane 2,0 RS Luxe i Ford Focus ST 2,5T

09.05.2006

Jeep Grand Cherokee 3,0 CRD Limited
2. deo - pogon i održavanje

08.05.2006

Peugeot 1007 1.6e 2-Tronic Sporty Pack

03.05.2006

Toyota RAV4 2,2 D-4D Executive

02.05.2006

Ford Fiesta 1.6 TDCi Ghia

26.04.2006

Uporedni test:
Citroen Berlingo 1.6 HDi/75 i Renault Kangoo 1.5 dCi/70

19.04.2006

VW GOLF V 1,9 TDI 4Motion

18.04.2006

Dacia Logan 1.5 dCi Laureate Pack

12.04.2006

Toyota Avensis Wagon 2,2 D-4D

07.04.2006

Toyota Yaris 1,3 Sol

06.04.2006

Peugeot 407 1.8i 16V 125 KS Confort

05.04.2006

Peugeot 407 Coupe 2,7 V6 HDi Sport Pack

31.03.2006

Renault Vel Satis 2.2 dCi Privilege

29.03.2006

Francuska posla

22.03.2006

Renault Megane 1,5 dCi
5. deo - zaključak

17.03.2006

Savremeni dizeli i loše gorivo

15.03.2006

Renault Megane 2,0 dCi

14.03.2006

Peugeot 407 Coupe 3.0 V6 Pack

08.03.2006

VW Polo 1,9 TDI Carat

07.03.2006

Ford Focus C-MAX 1.6 TDCi/90 KS

01.03.2006

Suzuki Swift 1,3

28.02.2006

Uporedni test:
Citroen C4 1.6 HDi i Ford Focus 1.6 TDCi

23.02.2006

Fiat Grande Punto 1,4 8V Dynamic

21.02.2006

SEAT LEON 2.0 TDI Stylance

15.02.2006

Toyota Hilux 2,5 D-4D i Isuzu D-Max 3,0 TD

09.02.2006

VW Fox 1.4 TDi 70 Pack Confort

08.02.2006

Peugeot 1007 1,4

07.02.2006

Renault Megane 1,5 dCi
4. deo - vozne osobine

02.02.2006

Ford Fusion Plus 1.6 TDCi

01.02.2006

Citroen C3 1,6 HDi i Renault Clio 1,5 dCi

26.01.2006

Renault Laguna Estate 2.0 dCi Initiale

26.01.2006

Mercedes Benz B 200 Turbo

24.01.2006

Peugeot 307 2.0 16V/180 KS Feline

19.01.2006

Škoda Octavia Combi 4x4 1,9 TDi

16.01.2006

Renault Megane 1,5 dCi
3. deo - enterijer

04.01.2006

Nissan Xterra

03.01.2006

Peugeot 307 CC 2,0 HDi Pack Sport

29.12.2005

Citroen C-SportLounge

27.12.2005

Peugeot 107 1,4 HDi Trendy

16.12.2005

Toyota Aygo 1,0

09.12.2005

Nissan Micra 1,2

05.12.2005

VW Passat 1,9 TDi Confort

02.12.2005

Citroen C1 1,4 HDi Pack

29.11.2005

Seat Leon 2,0 TDI

24.11.2005

BMW M6

21.11.2005

Ford Focus SW 1,6 TDCi Ghia

11.11.2005

VW Fox 1,2 Confort

10.11.2005

Renault Megane 1,5 dCi
2. deo - karoserija

04.11.2005

Citroen C5 Break 2,0 HDi i Renault Laguna Estate 2,2 dCi

28.10.2005

BMW 750 Li

27.10.2005

Peugeot 407 SW 2,0 HDi

20.10.2005

Jeep Grand Cherokee 3,0 CRD Limited

18.10.2005

Dacia Logan 1,4 MPI

10.10.2005

Hyundai Tucson 2,0 CRDi

07.10.2005

Citroen C4 1,4 16V Coupe VTR

04.10.2005

Chevrolet Spark 0,8

29.09.2005

Toyota Corolla 1,4 D-4D

26.09.2005

Honda Jazz 1,4

26.09.2005

Nissan Pathfinder 2,5 dCi

23.09.2005

Ford Fiesta 2,0 ST

20.09.2005

Honda Civic 1,6 16V

06.09.2005

Tigar Prima

31.08.2005

Daihatsu Sirion 1,3 X

30.08.2005

Seat Altea 1,6 Stylance

26.08.2005

Renault Megane 1,5 dCi

26.08.2005

Audi A4 2,0 TDI

25.08.2005

Renault Scenic 1,6 16V GPL

24.08.2005

Peugeot 107 1,0 Trendy

23.08.2005

Kia Cerato 1,5 CRDI

09.08.2005

Renault Trafic Generation 2,5 dCi Privilege

01.08.2005

VW Golf Plus 1,9 TDI Comfort

26.07.2005

Jeep Grand Cherokee 5,7 HEMI

19.07.2005

Ford Fiesta 1,6 TDCi Ghia

05.07.2005

Toyota Yaris 1,3 VVT-i Rhythm'n'Blues

30.06.2005

Nissan X-Trail

27.06.2005

Honda Jazz 1,4 i Mitsubishi Colt 1,3

23.06.2005

Renault Laguna 2,0 GT

23.06.2005

Peugeot 1007 Vitamine

20.06.2005

Citroen C3 Pluriel 1,4 HDi

10.06.2005

Peugeot 607 2,7 V6 HDi Signature

06.06.2005

Isuzu D-MAX 3,0 TD Crew Cab

27.05.2005

BMW 320i i 320d

25.05.2005

VW Golf V GTI

20.05.2005

Seat Toledo 1,9 TDI Reference

13.05.2005

Citroen C3 1,4 16V Sensodrive Stop/Start

06.05.2005

3000 km sa Renault Espace 2,2 dCi Aluminium

26.04.2005

Škoda Octavia Combi 1,9 TDi

22.04.2005

Honda Jazz 1,4

21.04.2005

Audi A6 3,0 TDI Quattro

29.03.2005

Citroen Xsara Picasso 1,6 HDi 16V

25.03.2005

Ford Mondeo 2,2 TDCi Clipper Titanium

22.03.2005

Peugeot 307 1,6 HDi i Renault Megane 1,5 dCi

18.03.2005

BMW X3 3,0d

15.03.2005

Citroen C4 1,6 HDi 92 KS Pack

11.03.2005

VW Caddy Life 1,9 TDi

02.03.2005

Peugeot 307 SW 2,0 HDi i Ford Focus C-Max 2,0 TDCi

28.02.2005

Seat Altea 2,0 TDi

23.02.2005

Toyota Prius 1,5

17.02.2005

Honda Jazz 1,4

14.02.2005

Mitsubishi Colt 1,3

11.02.2005

Peugeot 407 2,2

07.02.2005

Seat Ibiza Cupra 1,9 TDi / 160 KS

02.02.2005

VW Golf 1,9 TDi / 90 KS Confort

31.01.2005

Nissan Micra 1,2

25.01.2005

Citroen Xsara Picasso 1,6 HDi 16V

24.01.2005

Citroen C5 1,6 16V i 1,6 HDi

20.01.2005

Dacia Logan 1,6 MPI

15.01.2005

Renault Modus 1,4 16V Luxe Privilege

10.01.2005

Ford Focus 1,6 Ti-VCT Titanium

05.01.2005

Mercedes G55 AMG

31.12.2004

Toyota Land Cruiser 3,0 D-4D

29.12.2004

Škoda Octavia 2,0 TDi Ambiente

22.12.2004

Mitsubishi Outlander, Nissan X-Trail i Toyota RAV4

22.12.2004

Honda Jazz 1,4

22.12.2004

Citroen Xsara Picasso 1,6 HDI 16V 110 KS

23.11.2004

Honda Jazz 1,4

22.10.2004

Citroen Xsara Picasso 1,6 HDi 16V 110 KS

21.09.2004

Chrysler 300C

15.11.2004

Opel Corsa 1,3 CDTi

30.11.2004

BMW 645 Ci

16.10.2004

Peugeot 407 SW 1,6 HDi

21.10.2004

Fiat Idea 1,4

24.10.2004

Toyota Corolla 2,0 D-4D

28.10.2004

Peugeot 307 CC 2,0 16V

31.10.2004

Porsche Carrera 911 S

3.11.2004

Mitsubishi Outlander 2,0

8.11.2004

Aston Martin DB9

11.11.2004

Fiat Panda 1,2

12.09.2004

Citroen C3 X-TR 1,4 HDi 92 KS

15.09.2004

VW Polo 1,9 SDi

22.09.2004

Hyundai Tucson

25.09.2004

Peugeot 206 1,4 HDI

1.10.2004

RENAULT Megane 2,0 RS

10.08.2004

MERCEDES-BENZ C180 Kompressor

14.08.2004

HONDA FR-V

19.08.2004

FORD Fusion+

24.08.2004

ŠKODA Octavia 1,9 TDI

29.08.2004

BMW 760 Li

2.09.2004

CITROEN Xsara Picasso 1,6 HDi 16V Exclusive

8.07.2004

HONDA Civic Sedan 1,6 ES AT

12.07.2004

RENAULT Grand Scenic 1,5 dCi/100 KS Luxe Privilege

17.07.2004

SEAT Cordoba 1,9 TDi Sport

22.07.2004

TOYOTA Corolla Verso 2,0 D-4D

27.07.2004

MERCEDES-BENZ SLK 200 Kompressor

3.06.2004

LOTUS Elise 111R

10.06.2004

TOYOTA Corolla Wagon 1,6

18.06.2004

AUDI A3 2,0 TDi

13.05.2004

CITROEN C2 1,1

27.05.2004

FORD Focus C-Max 1,8 Trend

4.04.2004

TOYOTA Avensis D-CAT

9.04.2004

RENAULT Kangoo 4x4 1,9 dCi Privilege

14.04.2004

MAZDA 3 Sport

19.04.2004

FIAT Idea 1,3 JTD

24.04.2004

SEAT Leon 1,9 TDI

3.05.2004

BMW X3 3,0i

3.03.2004

RENAULT Clio Sport

8.03.2004

MERCEDES E320 4MATIC Avantgarde

13.03.2004

HONDA CR-V

17.03.2004

TOYOTA RAV4 2,0 D-4D Executive

22.03.2004

ŠKODA Fabia RS 1,9 TDi 130

27.03.2004

CHRYSLER PT Cruiser Cabrio

31.03.2004

LAMBORGHINI Gallardo

2.02.2004

VOLVO S60 2,4 D Summum

9.02.2004

SAAB 9-5 Wagon

16.02.2004

RENAULT Laguna 1,6 16V GPL Expression

23.02.2004

OPEL Vectra Caravan 3,0 CDTI

5.01.2004

HONDA Accord 2,4 Executive

11.01.2004

MITSUBISHI Lancer

19.01.2004

VW Beetle Cabrio

26.01.2004

MAZDA 3 1,6i

2.12.2003

VW Touran 1,9 TDi Comfort

9.12.2003

RENAULT Megane Coupe Cabrio 2,0

16.12.2003

SUZUKI Ignis 1,5

23.12.2003

PEUGEOT Partner 1,9 D

30.12.2003

CHEVROLET Corvette V8 5,7

1.11.2003

RENAULT Megane Grand Tour i Megane Sedan

5.11.2003

ROLLS-ROYCE Phantom

12.11.2003

CHRYSLER Sebring 2,7 LE

19.11.2003

FORD Tourneo Connect 1,8 TDCi

26.11.2003

FIAT Panda

4.10.2003

LEXUS RX 300

7.10.2003

SMART Roadster Coupe

11.10.2003

MERCEDES SL 55 AMG

14.10.2003

RENAULT Trafic 2,5 dCi 16V Passenger

18.10.2003

FORD Fusion 1,4 TDCi

21.10.2003

MINI One D

27.10.2003

FORD Focus C-Max

28.08.2003

CITROEN Pluriel 1,4i

2.09.2003

OPEL Meriva 1,6

6.09.2003

DAIHATSU Copen

12.09.2003

FIAT Stilo 1,8

16.09.2003

NISSAN 350 Z

19.09.2003

CHRYSLER Crossfire

27.07.2003

RENAULT Scenic II

31.07.2003

OPEL Signum 3,2 V6

4.08.2003

MERCEDES Vito i Viano

8.08.2003

DAEWOO Nubira II

12.08.2003

FIAT Doblo Cargo 1,9 DS High Roof

17.08.2003

PEUGEOT 807 3,0 V6 SV Pullman

22.08.2003

BMW Z4 3,0i SMG

27.06.2003

ALFA ROMEO 156 2,4 JTD

4.07.2003

HYUNDAI Getz 1,4

13.07.2003

ŠKODA Octavia Combi 1,8T RS Pack Sport

20.07.2003

FORD Streetka

26.05.2003

RENAULT Megane Coupe 1,5 dCi

1.06.2003

SEAT Alhambra 1,9 TDI

7.06.2003

TOYOTA Corolla Verso 1,6

11.06.2003

PEUGEOT 307 Break 1,6 16V XT

16.06.2003

AUDI A3

20.06.2003

OPEL Meriva

25.04.2003

LANCIA Thesis 2,4

30.04.2003

HYUNDAI Terracan 2,9 CRDI

6.05.2003

SEAT Cordoba 1,9 SDI Stella

13.05.2003

PEUGEOT Partner Ushuaia Grand Raid 1,6 16V

18.05.2003

TOYOTA Avensis Wagon 1,8 VVT-i

25.03.2003

FORD Fiesta Coupe 1,6 Trend

2.04.2003

SSANGYONG Rexton

14.04.2003

MITSUBISHI Pajero 3,2 DI-D

1.03.2003

CITROEN C8 2,2 16V HDi

11.03.2003

FORD Focus ST 170

5.02.2003

RENAULT Espace 1,9 dCi Authentique

14.02.2003

FORD Mondeo ST220

11.01.2003

TOYOTA Land Cruiser 3,0 D4-D

17.01.2003

SAAB 9-3 2,0t

21.01.2003

CITROEN Berlingo

26.01.2003

ALFA ROMEO 147 GTA

10.12.2002

RENAULT Kangoo 1,5 dCi 80 KS

21.12.2002

SUBARU Forester 2,0X AWD

26.12.2002

ŠKODA Superb 1,9 TDi Classic

4.01.2003

NISSAN 350 Z

12.11.2002

RENAULT Megane II

20.11.2002

HONDA Accord

3.12.2002

MAZDA 6 Sport

11.10.2002

FORD Fiesta 1,4 TDCi

18.10.2002

FERRARI Enzo Ferrari

25.10.2002

DAEWOO Kalos

31.10.2002

AUDI RS6 Avant

4.11.2002

MERCEDES SL 500

26.09.2002

PEUGEOT 307 SW 2,0 HDi

6.10.2002

KIA Sorento

29.08.2002

OPEL Vectra GTS

29.08.2002

VW Polo 1,2 6V

3.09.2002

moron
15.5.2017 09:50
37
24

Meni je fascinantno da ovaj automobil, koji u Srbiji može serijski opremljen da košta do 12.800 €, ni opciono ne nudi vazdušne zavese ili podešavanje volana "u dve ose". O auto klimi da i ne govorim.
Kod sandera čak i podešavanje volana "u jednoj osi" može da bude "opcija" ( ili potpuno nedostupno i kao opcija ).
Da ne kažem da za pomenutih 12.800 možete da kupute čak i fabiju TSI 110 u najvišem paketu (sa nekim opcionalima).
Kada pogledate koliko je sandero zaista realno ogoljen ( i koliko je to u bitnome delu praistorijska tehnika ), sandero ne da je skup. On je preskup. Za moje razumevanje sveta automobila.

boki
15.5.2017 10:42
31
3

Sve to pada u vodu kada Srbin postavi dobro poznato pitanje: koji je najeftiniji auto sa 4 vrata, pristojnim gepekom i klima uredjajem?

Boki
15.5.2017 10:57
23
5

Diajn eksterijera je dobar, auto deluje moderno i skladno. Enterijer a razliku od toga nije lep. Izuzetak je novi volan, ostalo ne samo što je čista plastika, nego je i loše oblikovano. Pa čak i Jugo koji je koštao 4000-5000 evra na kraju proizvodnje nije imao enterijer sa golom plastikom, nego je bio delimično i tapaciran. Lepše je kad se vidi lim lepo ofarban, nego samo jednobojna plastika. To je neka glavna zamerka. Pitanje je koliko je dobra antikorozivna zaštita jer obično jeftine verzije nisu pocinkovane. Tu tajnu će otkriti vlasnici nakon 10 - 15 godina. Ja bih ipak pre 1.2 motor izabrao, a što se ekologije tiče, najmanje nas truju motori tipa 1.1 i 1.2, problem su mnogo veći neki drugi zagađivači.

LAcity®
15.5.2017 11:59
15
24

Pre svega jako pristrasan tekst.
Mene je začudilo da je poklopac gepeka skroz go lim.
Takodje nedostaju podkrila, (korube) pa se čuje svaki kamenčić koji točkovi ponesu, zvučna i toplotna izolacija je nula.
Fabija možda nema ništa u baznoj opremi, ali je makar meka plastika i završna obrada, je na visini zadatka, a najveća razlika je u zvučnoj izolaciji, kod Fabije se motor ne čuje. Ima zaštitnu plastiku rubova blatobrana, ima meke komande, a sve je uklopljeno u milimetar. Kod Sandera se previše štedelo, ali zato ima podizače, muziku i lepše ratkapne.
I to je to. Ni Fabija više nije jeftina kao nekad, pa nije ni čudo što se Sandero pozicionirao na 1.mesto posle sajamskog meseca.

don, financijski direktor Dacia Motorsa
15.5.2017 12:15
16
9

"Nećemo se oglašavati kod vas I tačka.

Pišite šta hoćete, apsolutno nas je baš briga!!!"

:-)
Aa,Peki, jesil se prepao?
hihih

Peki
15.5.2017 21:53
28
7

@LaCItu, bio bih ti veoma zahvalan ako malo opsirnije obrazlozis zasto je tekst "jako pristrasan"?
@Moron, tacno je da se upravljac ne podesava u dve ose, ali po meni, za nepunih 8.000 evra, sasvim je dovoljno sto se podesava po visini, kao i sediste. Za vazdusne zevese bi rekao da su "luksuz", cetiri air baga su puna kapa, uzevsi u obzir da pre desetak godina mnoga vozila u ovom segmentu nisu imala jastuk ni za vozaca... Drugo, uporedio si cenu dizela 1.5 dCi od 12.800, sa benzinskom Fabiom TSI. Slozicu se sa tobom da Sandero gubi na konkurentnosti cim se posegne za bolje opremljenim dizelom. Licno verujem da je najinteresantniji sa osnovnim benzinskim motorom, eventualno uz doplatu za klima uredaj, kada je tesko pronaci jeftinije vozilo tog gabarita. Tako je barem u Francuskoj, gde je Fabija osetno skuplja. Inace Sandero se ovde nudi na lizing za samo 3 evra na dan (90 evra mesecno), znaci narodsko vozilo za svakodnevno mrcvarenje po gradu i okolini. Kako sam u vrlo nezavidnoj, odnosno nestabilnoj financiskoj situaciji, a privatni automobil koristim maksimalno sedam dana masecno, sve se vise nosim mislju da pazarim nesto u tom stilu. Kosta me koliko i mesecna karta za metro...
Naravno da je u tehnickom smislu Sandero prevaziden, ali upravo zbog toga Dacije spadaju u najpouzdanija vozlla, barem tako tvrde statistike (rezultati tehnickih pregleda).
Pozzzz

BB
15.5.2017 22:33
6
4

Šta to čujem... Sandero se sprema na maraton test?

moron
16.5.2017 11:48
13
11

Peki
Ti si u naslovu testa izneo suštinu projekta dacija - "Zagarntovani minimalac".
Jer, ne možete nigde da platite više, a da realno dobijete manje, nego što je to kod daćije.
Koliko god da platite, budite bez dileme ubedjeni da ste u odnosu na ono što postoji na tržištu realno dobili najmanje moguće za Vaš novac. Prosto, "minimalac" iz naslova Vam je sa dačijom uvek "zagarantovan", u kom god segmentu da je gledate, bez razlike da li je plaćate 8 ili 18.000.
U relaciji plaćeno-dobijeno, sa dačijom su Vam duge uši uvek izvučene.
Da ne bude da sam toliko maliciozno poredio cene fabije i sandera, fabija TSI 90 ( sa 170 Nm) u srednjem paketu košta 10.368, dok sandero TCE 90 (sa 140 Nm) sa fancy plastikama "dobacuje" do 10.600.
Kod škode ću da dobijem makar osnovnu ergonomiju, FUNKCIONALNO podešavanje sedišta vozača po visini, a kod dačije "predpotopno" tehničko rešenje tog pitanja, uz napomenu da su mnoga vozila i pre više od 40 godina (ne šalim se, mogu dati i nazive modela) imala bolje ( funkcionalnije, jednistavnije i više "ergonomijski" ) rešeno to pitanje nego danas dačija. Ono danas kod dalčije je "šamar razumu".
Ista primedba za podešavanje volana u dve ose, što je kod dačije misaona imenica i onda kada košta 17-18.000. Imao sam jako davno suzuki bez takvog podševanja i znam da se tokom "decenije" imanja istog nikada namestio nisam kako Bog zapoveda.
Da li su vazdušne zavese danas glupost ili ne, ja mislim da nisu i da to pitanje ne treba ceniti u odnosu na vozila pre 20 ili 30 godina ( kada nije bilo kola sa vazdušnim zavesama), već to treba ceniti u odnosu na ostala danas postojeća vozila. Jer se ova dačija prodaje "danas" .
Dakle, ne sporim ja njoj da je ona bezbednija od juga. Ali, to nam i nije neki bazbednosni argument, zar ne?
Kao što rekoh, naslov si zaista "ubo za desetku" :)
Konačno, da ne bude zabune ni u tom delu, nisam ja zastupnik škode, a škoda je jako slična dačiji. Kao što je dačija "zlatna koka" Renault Nissan grupacije, na istoj filozofiji živi VW grupacija od "kokoške" škode.

LAcity®
16.5.2017 12:16
13
14

Dačija = ko ne plati na mostu, platiće na ćupriji.
Prvo Dačija jeste jeftinija za oko 10% od Fabije, ali kod viših paketa, Dačija je skuplja i nema toplotnu, a ni zvučnu izolaciju. Auto ne drži zimi topolotu i brzo se ohladi unutra.
Drugo, kao polovnjak, na Dačiji mnogo više gubite jer joj za 5 godina cena bude 40% od kupovne.
To što moron kaže je u pravu, vazdušne zavese u full opremi nema Sandero, dok Fabija ima već za 11.000€.
Ono što mene nervira kod najboljeg druga u Dačiji jeste što je sve klimavo, ali sve, kaseta drnda i zvoni, dci motor se na 90km/h čuje kao da je u kabini. Polica gepeka klepeće.
Jedino za pohvalu je ogibljenje, ne lupa, ne drnda, ne čvaka ni posle 140.000km.
I što je povišen auto. Za to respect, nema dalje.
Daleko od toga da je loša, kupo bih je polovnu sa dci motorom, ali sve je nedovršeno. Pogotovo plastike kontrolne table, luft svuda, i svi kederi škripe u krivini i preko ivičnjaka.
Isto zameram Dačiji što je za Stepway verziju redovan servis duplo skuplji, ko da je motor modifikovan, a ne ogibljenje.
Profil guma je nenormalan i nema ga nigde, a gume komad 8.600 din.
Kroz godine upotrebe, FABIA/SANDERO dodjete na to da ste mnogo više dali za održavanje Sandera, a na kraju je mnogo jeftiniji kao polovnjak.
Blago onom ko kupi polovnu Dačiju, relativno nov auto po ceni 40% od nove.

DC
16.5.2017 16:05
20
5

Moron, kompletno masis temu a evo i zasto. Konstanto pricas sta Dacia nema i sta ne nudi, medjutim cela poenta Dacie je da za nesto manju cifru ponudi vozilo onoj vrsti kupaca koji ne gledaju situaciju iz tvoje perspektive i koji zapravo ne zele nista suvisno a kojih ima po prilicno pogotovo u ovom segmentu vozila.

Kod Dacie je sve osnovno, ono sto jedan auto cini autom a ne recimo biciklom ili avionom uradjeno kvalitetno i na nivou ili cak i iznad drugih vozila tog segmenta. Dacie danas takodje od bezbednosnih sistema imaju sve ono sto Evropsko kao verovatno najzahtevnije trziste u tom pogledu zahteva. Gde je na njima zakinuto je na svim onim manje bitnim stvarima koje danas mnogi uzimaju zdravo za gotovo i koje ulepsavaju zivot ali koje nisu neophodne. Ako je sediste iz prvke odmereno kako treba, za auto koji ce se samo vozikati po gradu, ne treba mi podesavanje visine. Vise me nervira BMW kod koga su manualna sedista u recimo seriji tri jako komplikovana nego to sto Sandero u slabijim verzijama nema podesavanje visine, iako moj auto ima elektricno sa memorijom, kozom, grejanjem i ventilacijom. Ofarbani branici na autu B-segmenta koji ce svoj vek da provede u Parizu ili Milanu i koji ce biti izgrebani i osteceni u roku od nekoliko meseci ili krace su glupost, ali danas skoro da ne mozes da kupis auto sa crnim branicima. Ja aplaudiram Dacii odn Renou sto su okrenuli drugi list i trzistu ponudili nesto gde kupac moze da odabere da nema sve ono sto vidi kao nepotrebno i za koje smatra da mu samo komplikuju zivot i koje ne zeli. Ako ti kao kupac trazis u svom autu vazdusne zavese, samo-parkiranje, aktivan tempomat itd, imas sirok izbor jer ce ti svaki proizvodjac rado izvuci pare iz dzepa. Ali sta ako ne zelis nista od toga? Ako ti je iz nekog razloga klima suvisna, ako ti ne trebaju elektricni otvaraci prozora, ako zelis crne branike jer znas da jako brzo i onako nece liciti ni na sta? Dacia ti nudi taj izbor - niko vise. Ja nisam taj kupac ali kazem svaka cast sto su uvideli da na trzistu postoji potreba za jednostavnijim vozilima, a njihova prodaja u Evropi to i dokazuje. Shvati da mnogi potencijalni kupci novih vozila a pogotovo ove klase u Evropi ne dele tvoj stav da je vise uvek bolje i Dacia sluzi Renou upravo da pokrije to trziste.

DC
16.5.2017 16:27
18
5

@Peki: Da se nadovezem na tvoju racunicu ali iz perspective nekog ko zivi u Svajcarskoj: Ambience sa 0.9TCe sa dodatnim podesavanjem sedista, pojasa i volana po visini, manulnom klimom i radiom sa DAB i Bluetooth: lizing na cetiri godine, bez ucesca - 137 franaka mesecno. U zemlji gde je mesecna karta za tramvaj i bus 80 franaka, gde je cena jedne karte za bioskop preko 20CHF. Kao sto kazes, za svakodnevno mrcvarenje po gradu i okolini a da ne razmisljas i da ga ne stedis - ja bih jos dodao bez obzira na finansijsku situaciju. Ovde na forumu komentarisu ljudi koji jos uvek zive u iluzijama da je ovaj tip vozila nesto vise od potrosne robe.

Vlado nk
16.5.2017 17:34
9
25

Ovako, smece ! Nazalost nemam drugi komentar. Ko da ga kupi? Ima li tolika budala, ja mislim da nema. Sta ovaj auto ima da trazi pored Citroena C-Elyseee. Bas nista. Nit je veci, nit je bolja marka. Reno mi je mila marka, ali ga je promasio da nema dalje. Za iste pare imate odlican Suzuki, novi, Fiesta nova skoro isto kosta. Sto e tice polovnih vozila, da ne pominjem da Passat 6 2007 mozete pazariti i to dizel, odlican za 5000 eura, Pezo 308 za 4000 eura. Tako da Reno, t Dacija mora malo vise da se potrudi, ne moze se zivjeti od stare slave.

Peki
16.5.2017 21:00
11
4

@Laciti i Moron, iskreno receno u startu nisam ni pomislio da uporedim Sandero sa Fabijom, jer je ova u svakom pogledu modernija (bolja), i kao sto rekoh osetno skuplja na francuskom trzsitu (osnovna verzija). Sticajem okolnosti ne i kod nas, no to je neka druga prica... Po meni direktni konkurenti su navedeni Ford Ka+, Opek Karl i recimo Mitsubishi Space Star. To su nisko budzetski automobili slicne cene i gabarita. Moze i taj Citroen C-Elysee, vozio sam ga par puta, ali nisam siguran da ga ima za 8.000 evra (ovde je pocetna cena oko 12.000 evra sa 1.2 Pure Tech/82). O poredenju sa polovnim vozilima necemo, prici nebi bilo kraja...
Pozdrav svima

ucha
16.5.2017 21:15
2
3

...

Ja
16.5.2017 22:09
19
3

Komentari nekih ljudi ovde su cist pokazatelj uticaja marketinga i klasican primjer potrosackog drustva. Nije mi Dacia najdraza, ali mi nije ni mrska. Ne vozim njihove modele i mislim da uskoro i necu, ali ovde ljudi pisu u najboljem slucaju kao da se za 8000 kupuje nov Mercedes pa je Daciu ponizenje voziti.

gdejan
17.5.2017 13:43
17
6

Ne znam ja šta svi pričaju ovde ali auto je auto a ne produžetak nečega što fali. Imao novu daciu Logan 105 ks, 8 godina i ~80.000 km. Promenio sam je samo zbog oblika karoserije, trebao mi je karavan ili MPV. Kada sam kupovao novi auto, iako sam bio zadovoljan Loganom, ali nisam razmatrao Daciu, samo iz jednog razloga, slabije prolaze na kreš testovima. Što se mog starog auta tiče nije neka kilometraža, ali kada sam je prodavao ništa nije drndalo i sve je bilo utegnuto kao i prvog dana. Kada ga operem boja zasija kao da je nov, što nisam baš očekivao. Auto jako udoban, jedino mu ergonomija nije baš najbolja. Zimi brzo ugreje kabinu, leti klima odlična. Plastika je takva kakva je, ali meni je pogleda kada vozim 100% na putu, a ruke na volanu i menjaču a tu je bila koža. Buka u kabini jeste bila veća, ali to mi nije smetalo. Sve je pomalo lošije od normalnijih marki, ali za mene dovoljno dobro, osim sigurnosti. A nijednu marku iz VW koncerna ne bih uzeo nikada u razmatranje zbog njihovog debilnog, lažovskog odnosa prema razvoju motora u poslednjoj deceniji.

Vlado nk
17.5.2017 16:16
5
13

Nisam rekao da su Dacije losa auta, ali nikako ne shvatam kako misle da prodaju ovaj auto. Motor jeste ok, me trosi puno, volan je sad lijep, ali.... Zae nije bolje da su , konacno, promjenili plastiku unutra, samo da drugacije izgleda i ubacili opremu koja se podrazumjeva u 2017 godini? Jednostavno, nece imati prodju. Steta, jer je ovo izuzetno popularna kategorija. Reno je mogao malo vise da se potrudi, isplatilo bi mu se visestruko. Zasto da ne pominjem polovne automobile? Jesu polovni ali i jeftini, kvalitetni, Dizeli, odrzavanje jeftino, udobni i imaju bolju opremu.

Vlado nk
18.5.2017 13:11
7
10

Izasao je Fiat Argo, tj novi Punto koji ne da je ljepsi od ove Dacije, nego se ne mogu nikako uporediti. Dakle, zaista je moglo .bolje.

moron
18.5.2017 13:25
8
11

Ne bih više "trovao" na ovoj temi. Ali bih napomenuo da sam 2008. godine kupio svom ocu dačiju logan 1,4, u drugom paketu opreme ( ne sećam se sada tačne cene, ali, mislim da je bila možda oko 8.500).
Nije imala čak ni ABS "od opreme". Ništa. Ni radio. Osim klime i serva. Vozio je to oko 3 godine. Dovoljno da i ja upoznam ta kola u sitna creva (pa i da se i sam sa njima navozam).
Nikada sebi to nisam oprostio. Jer tako nešto "loše" od mene nije bio zaslužio.

DC
18.5.2017 15:19
16
4

@moron:
Dacia je 2008. godine ugradjivala u svoja vozila Renoov motor 1.4 koji je nastao negde cirka 1990 - znaci nekih dvadeset godina star dizajn plus minus koju godinu. 2013. godine je Dacia u Sandero ubacila 0.9TCe koji se istovremeno pojavio i u najmodernijim Renoima. 2008. Logan nije imao nista od opreme, a pet godina kasnije Sandero ima standardno ABS, sistem za stabilnost, 4 airbaga itd.
Razlika je od prilike na istom nivou kao kada bi iznosio stav o drugoj generaciji Fabije ali neka bude i prve, na osnovu Skode Felicije.

moron
18.5.2017 19:25
12
11

DC
Ono kako je ta "moja" dačija 2008. bila opremljena u odnosu na ostala tadašnja nova vozila, tako je i danas nova dačija opremljena u odnosu na ostala današnja nova vozila.
Stim da je i danas sa mnogim "pozicijama" ostala na nivou ovog prvog logana iz 2004. godine. Onaj "prokleti" (potpuno nefunkcionalni) mehanizam za podešavanje visine sedišta vozača, "prokleto" (ne)podeševanje volana, "prokleto" promašena pozicija i nagib komandi klimatizacije, po suncu "nevidljiva" upaljena dioda prekidača klima uredjaja, ergonomija uopšte, brisači u 2017. kao da su sa renoa 12 (imali u kući) ...
Ne znam da li si kada imao priliku videti kako je kod Lodgy-a uradjen mehanizam za pomeranje drugog reda sedišta radi ulaska u treći red (kunem ti se da je na prvoj ladi nivi iz 80-ih godina bolje bio uradjen mehanizam za podizanje prednjih sedišta), da li si nekada bio u prilici da se skoro "isečeš" na lim pri otvaranju dvodelnih vrata gepeka kod Dokkera ( i to Stepay-a)...?
Koju god daciju "dotakneš", u mozak te ubije potcenjivanjem zdravoga razuma ...

don
18.5.2017 22:26
11
11

Moron je u pravu.

Petar Petrović
18.5.2017 23:39
17
9

Stvarno mi nisu jasni ljudi koji vode krstaški rat protiv niskobudžetnih automobila tipa Dacia, Lada, čak i FIAT-a Tipo itd jer ti modeli ne zadovoljavaju njihov istančan aristokratski ukus (valjda su navikli samo na Aston Martin i sl). Na svaki članak na bilo kom sajtu gde se kaže da takav niskobudžetni model pruža odgovarajuću vrednost za svoju cenu reaguju kao na ličnu uvredu. Sandero sa 4 air baga, ABS i ESP i klimom kosta u Srbiji 8100E i tu prestaje svaka priča, ne postoji jeftiniji automobil koji to isto nudi. A oni kojima 2-5 hiljada evra više manje ne menja ništa prilikom kupovine ionako nisu kupci Sandera. Takođe ni oni koji misle da kupovinom automobila kupuju i neki svoj lični prestiž, da ne kažem titulu.

Zoca
18.5.2017 23:39
8
7

Peki ,kazi im talisman 20 k eura ,samo 5000 vise od fabie sa istom snagom i slicnom kubikazom .

car expert
19.5.2017 09:03
17
1

@peki
Test je OK. Zanima me poređenje ovog novog motora 1.0 SCE, sa starim proverenim 1,2 16V 75ks. Posebno elastičnost na manjim obrtajima 1500-2500 rpm? Ovaj novi je 3 cilindra, što mu daje elastičnost, ali mala kubikaža i MAX snaga navedena dobro preko 6000rpm mi nekako ne stoje dobro.

@moron
Grešiš dobrano u početku razmišljanja. A kome treba Dacija Sandero sa vazdušnim zavesama i sl gedžetima? Ko to i zamisli da kupi, treba ga kazniti po džepu, jer u glavi nema pravu ideju šta činiti. I to su u Daciji dobro shvatili, i lepo nafilovali cene dodatne opreme. Ko se uhvati u mežu i ko nema razuma neka plati! Ako hoćeš opremljen auto, naravno daciju nećeš gledati. Tu je onda Reno (pošto je isti proizvođač), recimo Clio i Kaptur, što je logika stvari.
Dacija se kupuje (polu)gola, ili se ne kupuje i to je to. Osnovni model + klima i neka sitnica, i to je to. Realno, nov auto za ove novce nema, i to auto koji je prilično proveren, pouzdan i koji ima realno malu potrošnju goriva.

moron
19.5.2017 10:07
9
3

Zoca
Da, u pravu si, postoji u Srbiji Talisman i za 20.000 eura.
Na prvu loptu, rekao bih da je u D segmentu danas "neoubičajeno", a i veoma nepraktično, pozadi nemati barem parking senzore, kao što ih taj Talisman nema (pri čemu taj paket to nema čak ni kao opciju). "Ferum felne" koje taj paket ima ima su stvar ukusa, a da li su danas uobičajene u D segmentu, stvar je slobodne ocene.
Ako ne želi da ispadne dugouhi magarac, čovek bi trebalo da sagledava odnos cene i opreme, kao i šta drugi nude za slične pare.
Bazni sandero ima cenu koji ima, samo zato što slikovito rečeno "ništa nema". Svako bi mogao na takav način da "očerupa kola". I "skine masu". A i cenu. Čim dačija "ima nešto" od opreme, košta realno više nego bilo šta slično, a što je bolje opremljeno i često i bolje motororizovano.

moron
19.5.2017 10:56
9
1

car expert
Da, slažem se. Naravno. Klotna dačija ima smisao.

car expert
19.5.2017 15:40
14
3

@moron
I kad bi na Daciju Sandero dodao, vazdušne zavese, dvozonsku klimu, parking senzore, i ko zna šta sve i dođeš do 12 000€, opet imaš ni manje ni više jedan Sandero.
Jer Sandero nema zvučnu izolaciju, bezbednost, jačinu školjke, sigurnost školjke (NCAP), atikorozivnu zaštitu, kvalitet materijala, kočnice, vešanje..... ni blizu najgorem Renou (pošto je ista kompanija, zato navodim),
Zato je glupo "spucati" tolike pare u Daciju. A dačija je očigledno pametno rešila da odere takve.
Ali zato, što navede Peki, da se Dacija voza po gradu - špicu, da se parkira po ulicama, penje po trotoarima i izlaže kojekakvim rizicima grada, gde su putovana kratka, to je po meni odlična kupovina. Naviše se dobije i najmanje izgubi.
A ja svima predlažem 0,9 TCE 90ks u Sanderu, samo bez TNG. To je izuzetna kombinacija, auto ide kao metak, jako elastičan, troši malo, i ne čuje se kao da je elektromobil.

Petar Petrović
19.5.2017 19:25
11
4

@car expert

Podaci sa EURO NCAP testa:
Dacia Sandero zastita putnika napred 80%, dece na zadnjim sedistima 79%
Renault Twingo 78% 81%
Skoda Fabia 81% 81%

Bas drasticne razlike.

LAcity®
20.5.2017 13:08
3
10

@ Petar Petrovic
Fabija mk3 je došla na N-cap u trenutku kada su pooštrene mere i uvedeni novi bezbednosni kriterijumi, po kojima Sandero ne bi dobio ni 2 zvezdice

Petar Petrović
20.5.2017 14:50
13
2

@LAcity®

Sandero je testiran 2013. i dobio 4 zvezdice, Fabia 2014. i dobila 5 zvezdica. Na broj zvezdica utice i oprema, npr Megan je 2014. dobio samo 3 zvezdice jer nije serijski imao lampicu koja pokazuje da li je pojas vezan. Dodali su lampicu i onda dobili 4 zvezdice. No na stranu ti detalji, aktuelni Audi A6 je testiran 2011. i dobio je 5 zvezdica, koliko bi po vasoj logici vredeo danas? 2 zvezdice, a Fabia i dalje 5? Malo objektivnosti, molim.

moron
20.5.2017 17:34
5
8

Petar Petrović
Taj megan koji je testiran 2014. godine (i tada dobio 4 zvezdice) je bio "prethodni" megan.
A pogledaj za 2014. godinu, kada staviš sortiranje od najgoreg, ka najboljem, ko je bio najgori po ukupnom rezultatu? Dačija, zar ne?
U 2013. sandero je bio "četvrti od dna". A najgora je opet bila jedna dačija, model citan.

LAcity®
20.5.2017 18:27
3
5

@ Petar Petrović
Gospodine, Sandeo je testiran po starim, a Fabija po novim kriterijumima.
Ako je Sandero dobio 4 po starim, sada bi dobio 3 zvezdice po novim kriterijumima koje je 01.01.2014 uveo N-Cap.
za januar 2017. najavljuju još strožije kriterijume, što navodno zahteva EU komisija, a kako bi obezbedili siguran posao za komponentaše, a kao standardnu opremu, kako, navode, uvešće obavezne vazdušne zavese i obaveznu kameru za snimanje (snimak 60 sekundi) putovanja i saobraćaja sa hard diskom

Goran
24.5.2017 10:55
11
0

Kada sam 2010. godine planirao da kupim auto želio sam auto koji će biti prihvatljive cijene, jeftin za održavanje, mali potrošač. kupio sam Sandero stepway i kada bih planirao da kupim novi auto, kupio bih isti model. Za sedam godina nisam imao ni namjanji kvar. Ono što je najveći kvalitet Dacie jeste što je kao stvorena za naše puteve, zbog visine dobro trpi rupe na putu i nema prepreke koju ne može da pređe. To mi je znatno važnije od podešavanja visine sjedišta i volana. Moj brat ima drugačiju folozofiju i kupio je polovan Audi za 10.000 Eura koji je prešao 140,000 km i prvi dan nakon kupovine morao je da mu popravi podizač stakla. Kupio je auto kome će uskoro morati da skupo zamijeni mnogo toga. Zaboravio sam da kažem da je njemu mnogo bitno koji auto vozi, a ja auto doživljavam kao stvar koja treba da meni služi, a ne ja njoj.

Pošaljite komentar:

Molimo vas da pre slanja komentara pročitate sledeće uputstvo:
Redakcija zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara.
Anonimni komentari se ne objavljuju.
Komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Govor mržnje ne tolerišemo.
Zbog ograničenog prostora, komentare koji predstavljaju komentar drugih (već objavljenih) komentara ne objavljujemo, kao ni polemike između komentatora. Molimo vas da u svrhu diskusije i polemike koristite naš Forum.
Pre pisanja samog komentara, molimo vas da izaberete tačan tekst na koju se odnosi komentar. Komentari koji sadržajem ne korespondiraju sa tekstom sa koje su poslati neće biti objavljeni.
VRELE GUME ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije.

Vaše ime:


Vaš komentar:Anti-spam-kod:
Kako bi bili sigurni da ste osoba, a ne robot-spamer, molimo Vas da u donje polje unesete kod sa slike: