Test

Dacia Duster 1.5 dCi/110 4x2 Prestige

Zvezda je (ponovo) rođena?

Ispod diskretno prekrojenih skuta, druga generacija Dacie Duster skriva realan progres. Dovoljno ili ne da ponovi uspeh predhodne, proverili smo krstareći desetak dana na putevima Francuske, Švajcarske i Nemačke

Jedva par sedmica nakon domaće prezentacije Dustera 2 na Staroj planini, Renault France velikodušno nam ga je ustupio na prvi pravi,mogu reći i ozbiljniji test u našim (srpskim) medijima! Super, rekoh sam sebi, jer iako sam se u predhodnoj godini, kao nikada pre, družio sa brojnim SUV, Duster je priča za sebe! Prvi model koji je demokratizovao pristup "džipovima", postigao je za 7 godina karijere fantastičan uspeh, prodavši se u preko 2 miliona primeraka (pod znakom Renaulta i Dacije). Sasvim dovoljno da izazove pravu groznicu među "širokim narodnim masama", žednoj pristupačnih terenaca. Jer po ceni koja je bila neophodna za njegovu nabavku, eventualni konkurenti mogli su se nabrojati na prste jedne ruke, i to isključivo ukoliko su bili povlašćeni ozbiljnim akcijskim rasprodajama i popustima. Ne, nemojte se odmah zabrinuti što sam ovu konstataciju stavio u prošlo vreme.

Duster 2 ne odustaje od "low coast" opredeljenja, startna cena od 11.990 evra ostaje neizmenjena

     
 

atraktivnija spoljašnjost,
novi enterijer,
poboljšana ergonomija i kvalitet materijala,
diskretan i ekonomičan 1.5 dCi,
off road perfomanse (čak i 4x2),
cena

stara platforma,
i dalje nedostupna pojedina sofisticirana oprema,
kvalitet plastike,
doboši na zadnjim točkovima

Lepo, lepo, kažete, jedan SUV po prijateljskoj ceni prava je retkost, ali je još bolje ukoliko je taj isti SUV prijatan za gledanje i vožnju! Onako, na prvu loptu, rekao bih da je Dacija jednim udarcem ubila dve muve, oni koji su voleli Duster 1, obožavaće Duster 2, dok će pojedinci, koji su do sada oklevali, verovatno shvatiti da nije više sramota voziti jednu Daciju. Jer novi Duster je u estetskom pogledu znatno privlačniji, iako je zadržao prepoznatljive forme prethodnika.

Skromna evolucija spoljašnjosti, bazirana je na detaljima, iz prostog razloga što proizvođač nije želeo značajnije odstupiti od stila koji je doprineo njegovom uspehuIako se to ne bi reklo na prvi pogled, svi elementi karoserije su novi. Duster 2 lako se može prepoznati pre svega po višim bokovima, izraženijim prorezima za točkove, finijom prednjom maskom sa svetlima razvučenim na krajeve karoserije, zadnjom svetlosnom grupom u Stilu Jeepa Renegade, kao i specifičnim branicima. Bolji poznavaoci brenda odmah će zapaziti i novi dizajn aluminijumskih felni, atraktivnije boje karoserije i "škrge" na bokovima, čisto estetskog karaktera. Iako sam i pre test vožnje imao prilike videti ga u prolazu, kao i na fotografijama, znatno me je više impresionirao uživo, posebno sa velikim naplacima od 17 cola, LED dnevnim svetlima i krovnim nosačima, u drečavoj "atakama" narandžastoj boji. Znate kao ono kada ne preterano seksipilnu i uvek nenašminkanu koleginicu sa posla, u svakodnevnoj bezličnoj haljini do kolena, odjednom sretnete preobraženu na nekom prijemu, na štiklama i u miniću, sa perfektnom šminkom i novom frizurom. Hoću da kažem da nije zlato sve što sija, u nemogučnosti da se uverim kakav će efekat na moja čula imati bazična verzija, lišena svega nabrojanog, zadržavam pravo rezerve...

Na korak do proseka
Ovako stoje stvari. Ukoliko iz jednog savremenog SUV, tipa Opel Grandland X (razmenjen za ovu Daciju), odmah pređete u Duster 2, bićete razočarani.

Ako novi Duster uporedimo sa prvom generacijom, posebno pre restilizacije (početak 2014.), možemo konstatovati značajan progres na planu kvaliteta, ergonomije i opremePo otvaranju vrata teško je ne primetiti posve novu komandnu tablu, klasičnog ali dopadljivog dizajna, blago zaokrenutu prema vozaču. Karakterišu je tri, umesto nekadašnja dva centralna otvora za ventilaciju, ispod kojih je ekran od 7 inča, osetljiv na dodir. Sada je smešten za desetak santimetara više, što olakšava manipulaciju i preglednost. Novi su i instrumenti, dva numerička sa elegantnom crvenom kazaljkom, koje se po startovanju motora zakucaju udesno! Grafika je interesantna, ali Dacija ovde nastavlja u istom stilu; identičan obromer za sve agregate, bez obeleženog crvenog zabranjenog polja. Komplimente zaslužuju novi prekidači na centralnoj konzoli, u stilu Peugeota 3008, kao i komande, pazite sad, automatskog klima uređaja! E da, po prvi put ga pronalazimo u jednoj Daciji, iako će cepidlake odmah zakukati kako nije dvozonski. Neka mi oproste pojedini čitaoci, koje ni Duster ni sve što dolazi od Dacije ne interesuje, što ću u "sitna creva" izložiti sva zapažanja u vezi enterijera, ali jednostavno moram. Između ostalog jer sam pročitao utiske svih domaćih novinara sa Stare Planine, i ukoliko me pamćenje dobro služi, malo ih je obratilo pažnju na pojedine detalje a više na usputne vešalice sa kajmakom i ajvarom.

     
 

Ergonomija je poboljšana ali nije idealna
Komande za električne podizače prozora (četiri u našem slučaju) su kako i treba na vratima, ali su smeštene previše unazad, zbog čega je levu ruku neophodno svaki put neprijatno uvrnuti u laktu i ramenu. Vozačevo sedište se najzad podešava znatno preciznijom ručicom i po visini, kao i u lumbalnom delu, točkićem sa desne strane, integrisanim u naslonu za lakat (opcija). Osim što je produženo za 2 cm u sedalnom delu, udobnije je i sa jačim bočnim osloncima. Koža kojom je sedište presvučeno je prava, ali samo u jednom uskom delu koje ima kontakt sa telom, kako legendarna BB (Brigitte Bardot), nebi podnela peticiju da se Duster bojkotuje u Francuskoj. Sve je to OK, ipak eto nam i problema jer viši vozači (recimo naš kolega Moron) neće moći spustiti sedište dovoljno nisko, iz prostog razloga što sam sa svojih 172 cm, sve vreme vozio u najnižoj poziciji (kod osnovne verzije se ne podešava). Osim toga, nigde ne pronađoh električne grejače, spomenuta koža u hladna zimska jutra izaziva jeziv osećaj na stražnjici.

Kod novog Dustera se najzad podešava upravljač po dve ose, ali opet ne i za bazični Essential

A kad smo već kod upravljača, sada je elegantniji i sa četiri paoka, a dobri poznavaoci znaju da ga je proizvođač zamenio pred kraj životnog veka Dustera 1, i da isti može pronaći i kod restilizovanog Sandera. Ukratko, bolje se osećamo za volanom, čak je i prostor za putnike napred superiorniji. U Daciji navode da su u tom cilju pomerili A stubove za 10 cm prema napred. Evidentan je i pomak po pitanju završne obrade, primera radi, one ružne zavrtnje koje smo mogli videti u dnu kučišta gde su ručice za otvaranje vrata, sad pokriva parče crne plastike. Naslon za lakat na vratima je lako tapaciran i prošiven koncem, nažalost, to je jedino mesto gde smo napipali nešto mekano.

Čitava armaturna tabla je i dalje od tvrde plastike, mada je manje zrnasta i rustična nego u prethonom DusteruProstora za odlaganje sitnica ne nedostaje, iako nisu rekordne zapremine, pregrade u vratima mogu da prime flašu od 1,5 litara. Standardni boks ispred suvozača je osvetljen, a ispod njegovog sedišta pronašli smo i poveću praktičnu fioku. Putnici pozadi od sada mogu isprazniti džepove u ostave na vratima.

Prostor namenjen putnicima nazad nije preterano izdašan, šta više, zbog debljih prednjih sedišta izgubilo se 4-5 cm za kolenaNaslon je kao i pre, veoma uspravan, i kao takav nije baš preterano udoban za duža putovanja. Usled neizmenjenih spoljašnjih dimenzija (4,34 m), odnosno međuosovinskog rastojanja, prtljažnik se isto tako nije povećao. Konkretno, verzija sa pogon na prednje točkove poseduje 445 litara korisne zapremine (po nekim merenjima 475 litara), bez obzira da li je u dnu točak istih dimenzija. Zapravo i nije u dnu, već ispod vozila, zbog čega je izložen krađi. Međutim kada je sa 4x4 pogonom, pod prtljažnika je uzdignut i smanjen na 411 litara. Unutrašnjost prtljažnika je sada bolje izolovana, istim materijalom kao i kabina. Podrazumeva se da se naslon zadnje klupe obara u odnosu 2/3 (iz jednog dela kod najjeftinijeg Dustera), no dobijena površina, kao i kod predhodnog, nije ravna.

     
 

Prvo fruštuk pa onda na put
Nakon prvih par pređenih kilometara, nisam ni obratio pažnju da brzine menjam ručno! Ček, ček, rekoh sam sebi, pa dogovorio sam se sa šefom voznog parka da ću dobiti automatski šestostepeni EDC (dupla spojnica), a i na nalogu koji sam potpisao stoji isto!? "Désolé Perika" (žalim Perice), rekoše mi, došlo je do greške, automatski će biti drugi put... Dobro, šta je tu je, tako sam se barem uverio kako manuelni šestostepeni nije isto odmeren kao kada je u sprezi sa 4x4 pogonom. Naime, kod Dustera sa integralnim pogon prenosi su vrlo neobični i izuzetno kratki. Dacija čak savetuje da se krene iz mesta drugom brzinom, dok su kod voženog sa pogonom na samo prednjoj osovini oni kao i kod bilo kojeg "normalnog" vozila. Tim bolje, jer samo sa prednjom vučom Duster i jeste jedno obično vozilo, bez obzira što je uzdignut na 21 cm od tla, i što sada ima veći napadni i izlazni ugao (30, odnosno 33°). Znači družili smo se sa verzijom koja će verovatno predstavljati većinu prodaje, posebno jer je pogonjena dobro poznatim 1.5 dCi od 110 KS. Isti blok ponuđen je i u slabijem izdanju od 90 KS, opet u sprezi sa ručnim šestostepenim menjacem.

Šta reči a ne slagati, sa voženim Dusterom planirao sam lokalnu vožnju u gradskim i prigradskim uslovima. Sticajem okolnosti odosmo na kraći odmor do familije u Švajcarsku. Da sam znao ranije, sigurno bi se opredelio za 4x4 verziju, obuvenu u M+S pneumatike, koja bi nam olakšala zimske čarolije na 2.000 metara nadmorske visine, kao i haos koji je nastao u Parizu, "zavejanom" sa desetak santimetara snega. Krenusmo tako odličnim autoputem A5 prema Bazelu, gradu na tromeđi Francuske, Švajcarske i Nemačke. Put je protekao sa latentnom mučninom u stomaku, nakon što sam se uverio da voženi primerak nosi probne tablice sa kojima se ne može napustiti francuska teritorija (počinju sa slovom W). Znajući za poroznost evropskih granica, čak i kada se radi o Švajcarskoj koja nije u EU, pređosmo je bez ikakvih problema, možda i zato što sam izabrao lokalni granični prelaz, bez ikakve kontrole. Eh da sam znao pa da sam prošvercovao 2-3 Avganistanca, koji se sistematski predstavljaju kao Sirijci, tek da sa par stotina evra za "uslugu", pokrijem troškove puta...

Dacia Duster 1.5 dCi/110 4x2 Prestige

Motor: dizel, 4 cilindra, 8 ventila, turbo punjač
Zapremina: 1.461 cm3
Snaga: 110 KS pri 4.000 o/min
Obrtni moment: 260 Nm, pri 1.750 o/min
Menjač: ručni šestostepeni
Pogon: na prednjoj osovini
Dimenzije: 4.340 x 18 x 1.690 mm
Med. Rastojanje 2.670 mm
Zapremina prtljažnika 445 - 1.623 lit
Pneumatici: 215/60 R17
Masa: 1.205 kg
Rezervoar za gorivo: 50 lit
Ubrzanje 0-100 km/h 11,8 sekundi
Maksimalna brzina 171 km/h
Nivo izduvnih gasova 115 g/CO²
Prosečna potrošnja na testu 6,8 lit
Pocetna cena 11.990 evra
Cena vozene verzije 16.490 evra

Solidna izolacija, nepromenjena dinamika
Bilo kako bilo, naš Duster se pokazao na visini zadatka, uz sada sasvim solidnu izolaciju kabinskog prostora, prevalismo oko 500 km auto puta bez imalo muke.

Sedišta su definitivno znatno bolja, a naslon za lakat i lumbalna podrška olakšavaju vožnju na duge stazeTu je i neophodan regulator brzine, nažalost klasične koncepcije, bez radara koji održava distancu sa vozilom ispred (ala sam se razmazio...). Njegovom upotrebom odmara se desna noga, koju, ispod kolena, neprijatno "reže" široka centralna konzola a možda i pomalo reuma. Još jedna zamerka, prilikom noćne vožnje komande na upravljaču se moraju napipati, nejasno je zašto nisu osvetljene kao prekidači za električna stakla na vratima!? Do autorizovanih 130 km/h nije nephodno podizati glas ni pojačavati muziku, 1.5 dCi diskretno prede, mada je u ovakvim uslovima vožnje potrošnja povišena. Verovatno zbog aerodinamike inspirisane kutijom za cipele (ipak poboljšana u odnosu na predhodni Duster), računajte na 7 litara u proseku. Po Švajcarskoj je druga priča, u želji da uštedimo 40 švajcarskih Franaka za vinjetu, obaveznu ukoliko koristite auto puteve, kotrljamo se nonšalantno lokalnim, uživajući u pejzažima kao iz bajke. Prijateljski savet, ukoliko se nađete u ovoj zemlji, striktno respektujete sva ograničenja (nema tolerancije), tako ćete ujedno smanjiti potrošnju, koja je u našim okolnostima iznosila oko 5 litara.

Čak i u bogatoj Švajcarskoj novi Duster izaziva neočekivano veliku pažnju

     
 

Inače 4x4 pogon je ovde vrlo popularan. U planinama na domak Lucerna, gotova sva vozila ga imaju, za razliku od nas, oni su svi i sa obaveznim zimskim gumama. Sva sreća, glavni putevi su bili savršeno očišćeni, za razliku od lokalnih, gde se naš Duster ponašao kao moja pokojna baba na sličugama.

Sa druge strane, na suvim krivudavim putevima pokazao je dovoljno talenta da isprati jedan Subaru Forester, iako su platforma, kao i ogibljenje neizmenjeni već skoro deceniju jednu.

Dacija je samo pristupila određenim podešavanjima podvozja, tako da je odnos vozna dinamika/udobnost, tek neznatno poboljšan

     
 

Jednim pogledom

Karoserija

Udobnost

Izgled

4,2

Napred

4,2

Funkcionalnost

4,2

Pozadi

3,9

Kvalitet izrade

4,1

Ukupno:

4,05

Ukupno

4,16

Ponašanje u vožnji

Enterijer

Vozne osobine

4,0

Funkcionalnost

4,1

Performanse

4,1

Dizajn

4,0

Kočnice

3,9

Ponuda prostora

4,0

Ukupno:

4,00

Kvalitet materijala

3,8

Motor

4,3

Završna obrada

3,9

Menjač

4,2

Ukupno:

3,96

Cena

4,7

Prosečna ocena: 4,197

Doboši ne umiru
Kao i prethodnik, novi Duster je ektremno talentovan po lošim putevima, raznorazne rupe i rupetine za njega su pravi izazov, čime se posebno kandiduje za naše regionalne puteve u Srbiji. E sad, kada sam kroz atraktivne aluminijumske naplatke od 17 cola zapazio neugledne zadnje doboše, rekoh sam sebi mora da sanjam. Jer ovde se ipak radi o povećem vozilu, koje maksimalno opterećeno može da dostigne bezmalo 1.800 kg (4x4 sa pet putnika, prtljagom i punim rezervoarom od 50 litara).

Po gradu do izražaja dolaze kompaktne dimenzije, kao i nova električna asistencija upravljačaKod predhodnog modela, asistencija upravljaču je bila hidraulična i teška prilikom parkiranja, što je sada u potpunosti otklonjeno. Voženi Duster posedovao je i kamere koje pokrivaju sve četiri strane, što nisam sreo ni kod znatno prestižnijih modela. Sjajno, jedino je za zamerku što po polasku slika ostaje previše dugo na ekranu (čak i do desetak sekundi), kada je GPS neupotrebljiv. Baš nervira kada ste u žurbi, negde treba odmah skrenuti, vozači od pozadi vas pritiskaju, a vi nestrpljivo čekate da se kamera isključi!

Legendarni 1.5 dCi
O sada legendarnom dizelu 1.5 dCi verujem da nema potrebe trošiti reči, ovaj agregat lako izlazi na kraj sa oko 1.200 kg teškim vozilom (4x4 je teži za nekih 100 kg). Ubrzanja iz mesta su dovoljno ubedljiva, kao i međubrzanja, jedino treba sačekati da se zavrti na najmanje 1.500 o/min. Na kraju se pokazao i dovoljno ekonomičan, naša prosečna potrošnja stabilizovala se na nepunih 7 litara, baš kako sam i kalkulisao troškovnik puta. Naravno da može i manje, no naš je vožen u veoma nepovoljnim uslovima, kako po gradu i niskim temperaturama (prosek između 7,5 i 8 lit), tako i na nemačkim auto banovima, gde je poguran do maksimalnih 180 km/h (po kilometar satu). A kad već spomenuh Nemačku, odmah sa druge strane reke Rajne, u Francuskoj, prenočili smo u prelepom gradiću Colmar. Ukoliko vas put navede na tu stranu, obavezno ga posetite, njegove kuće duginih boja, kao da je nacrtao sam Walt Disney. Za kraj ovog našeg 2.000 km dugog puta, samo još nekoliko napomena u vezi opreme, odnosno cene.

     
 

Odmerena evolucija
Evidentno je da je Duster pozitivno evoluirao. Sistemi kao što su detektor mrtvog ugla, kamera od 360°, kartica slobodne ruke (super praktična ali svaki put signalizira zaključavanje vozila prejakim zvučnim signalom), i senzori za automatsko uključivanje svetla uvek su dobrošli. No ne treba smetnuti sa uma da mnogi drugi sistemi i dalje nisu u ponudi, gde pre svega mislim na uređaj za urgentno kočenje, za održavanje budnosti na auto putu, čitanje znakova, samostalno parkiranje, za automatsko uključivanje brisača...

Cena novog Dustera progresivno raste sa nivoom opreme, pa tako najskuplji Duster 4x4 Prestige, plus nekoliko opcija (metalizirana boja, kožna sedišta, kamera MultView...), dostiže nekih 20.000 evra. Sa pogonom na samo prednje točkove uvek je jeftiniji za 1.700 evra, odnosno za isto toliko je skuplji sa automatskim menjačem EDC, nedostupnim uz 4x4 pogon. Zapravo automatika je u ponudi samo uz voženi dizel, benzinski 1.2 TCe/125 KS i 1.6 SCe/115 KS, moraju se zadovoljiti ručnim. Mnogo ili ne, presudite sami, činjenica je da jeftinije nema, posebno ukoliko ga uporedimo sa kompaktnim SUV. Primera radi, njegov duhovni brat Nissan Qashqai, od kojeg je pozajmljena integralna transmisija, sličnih spoljašnjih i unutrašnjih dimenzija, skuplji je za 5.600 evra. Za poređenje sam uzeo Duster 1.5 dCi Comfort (15.190 evra) i bazični Qashqai 1.5 dCi Visia, sa sličnim nivoom opreme. Kome je sve ovo i dalje nedostižno, osnovni Duster Essential 1.6 SCe/115, nudi se za 11.900 evra. Zaboravite odmah na sve gore navedeno, radio prijemnik i klima uređaj (na sajtu Dacije stoji da ga poseduje, što po svemu sudeći nije slučaj), za uzvrat, mnogi pasivni i aktivni sigurnosni sistemi su uračunati u cenu. Mislim na šest vazdušnih jastuka i ESP, kao i sistem za pomoć pri kretanju na uzbrdici, električne komande za prednja stakla, automatsko uključivanje svetla, centralno zaključavanje sa daljinskom komandom, putni računar, čelične naplatke od 16 cola...

Sve u svemu, nova Dacia Duster nije bog zna šta od čega bi se danas palo na stražnjicu, ali je ipak bolja od prethodnika i za iste (realne) pare!

Tekst i slike: Perica Rajković
13434
Postavljeno: 17.02.2018

Arhiva: Testovi

Rubrika: Uporedni testovi
Postavljeno: 08.11.2018

Peugeot Partner i Citroen Berlingo VU

Preko dve decenije Peugeot Partner i Citroen Berlingo lideri su u kategoriji lakih dostavnih vozila. Nova generacija donosi brojna poboljšanja i inovacije, što joj je odmah donelo titulu "Van of the year" za 2019. godinu


Rubrika: Testovi
Postavljeno: 30.10.2018

Renault Captur 1.3 TCe/150 EDC

Nakon Renaulta Scenic, Megana i izvesnog Mercedesa Classe A, red je na Capturu da usvoji novi 1.3 TCe, ovoga puta u verziji od 150 KS. Sportski mini SUV ili običan "naduvenko", proverili smo tokom sedmodnevnog druženja


Rubrika: Testovi
Postavljeno: 24.10.2018

Peugeot 508 GT 2.0 BlueHDi/180

Da li je sa novim 508 Peugeot najavio kraj limuzinama u D segmentu? Ukoliko je suditi po nasledniku jeste, njegov stil koketira sa kupeima tipa Audi A5 Sportback i BMW Serie 4 Gran Coupe


Ford Ka+ Active 1.5 TDCI/95

22.10.2018

Opel Grandland X 1.2 Turbo/130 Ultimate Tekst sa video prilogom!

20.10.2018

VW Touareg III 3.0 V6 TDI 4MOTION Tekst sa video prilogom!

12.10.2018

Renault Megane 1.3 Tce/140 Intense

10.10.2018

Citroen Berligo 3 1.5 BlueHDi/130 XTR Tekst sa video prilogom!

05.10.2018

Peugeot Rifter 1.5 BlueHDi/130 Automatic

01.10.2018

Dacia Duster Confort 1.2 TCe/125 4x4

17.08.2018

Ford EcoSport 1.5 TDCI/100 Titanium

01.08.2018

Mazda MX-5 RF

29.07.2018

Renault Megane RS

14.07.2018

Citroen Berlingo

07.07.2018

Kia Stinger 2.2 CRDi 4x2 GT-Line automatic

29.06.2018

Peugeot 508 2.0 BlueHDi/180 EAT6 GT-Line

26.06.2018

Mitsubishi L200 2.2 DI-I Insyle 4WD A/T

21.06.2018

Lada Vesta 1.6 16V Tekst sa video prilogom!

16.06.2018

Volvo XC40 D4 AWD Tekst sa video prilogom!

07.06.2018

Fiat Tipo SW 1.4 T/120 TNG

05.06.2018

Renault Scenic 1.3 Tce/160 Bose Energy

29.05.2018

AUDI A6 – 50TDI V6 quattro Tiptronic Tekst sa video prilogom!

18.05.2018

Opel Crossland X 1.6 D/120 Innovation

16.05.2018

Peugeot 308 1.2 Puretech 130 EAT8 i BMW Serie 1 118i/136 automatik

05.05.2018

Alfa Romeo Stelvio Super 2.2 JTDm 210 Q4

19.04.2018

Jaguar E-Pace First Edition S 2.0 180 Tekst sa video prilogom!

12.04.2018

Mitsubishi Eclipse Cross 1.5/163 2WD

07.04.2018

Toyota Land Cruiser 2.8 D-4-D Tekst sa video prilogom!

31.03.2018

Ford Fiesta 1.0 EcoBoost 140 ST- Line

28.03.2018

DS7 Crossback 2.0 BlueHDi Perfomance Line +

22.03.2018

Kia Soul EV

15.03.2018

Audi A8 50 TDI quattro Tekst sa video prilogom!

07.03.2018

Jeep Compass 1.6 Multijet/120 4x2 Limited

27.02.2018

Citroen C4 Cactus 1.2 PureTech

23.02.2018

Dacia Duster 1.5 dCi/110 4x2 Prestige

17.02.2018

Volkswagen T-Roc 2.0 TDI 4MOTION Tekst sa video prilogom!

14.02.2018

Opel Grandland X 1.6D Ultimate

06.02.2018

Hyundai KONA 1.6 T Tekst sa video prilogom!

02.02.2018

Renault Scenic 1.5 dCi Hybrid Assist Zen

29.01.2018

Dacia Duster 1.5 dCi 110 4x4 Tekst sa video prilogom!

24.01.2018

Opel Insignia Sports Tourer OPC Line 2.0 CDTI/170

17.01.2018

BMW 630d GT Tekst sa video prilogom!

10.01.2018

Citroen C3 Aircross 1.6 BlueHDi/120 Shine

03.01.2018

Suzuki Swift 1,2 Dualjet Tekst sa video prilogom!

29.12.2017

Ford Fiesta 1.5 TDCi protiv VW Polo 1.0 TSI Tekst sa video prilogom!

27.12.2017

Renault Alaskan 2.3 dCi/190 Intens automatic

11.12.2017

Dacia Logan MCV Stepway 1.5 dCi/90

05.12.2017

Volvo XC60 D5 AWD Tekst sa video prilogom!

29.11.2017

Ford Fiesta 1.5 TDi/120 Titanium

26.11.2017

Jaguar F-Type 3.0 V6 Cabrio Tekst sa video prilogom!

21.11.2017

Kia Picanto 1.0

18.11.2017

Mitsubishi ASX 1.6 Intense 2WD Tekst sa video prilogom!

15.11.2017

Suzuki Ignis 1.2 AllGrip (4WD) Tekst sa video prilogom!

09.11.2017

Kia Stonic 1.6 CRDi/110

07.11.2017

VW Arteon 2.0 TDI Elegance Tekst sa video prilogom!

02.11.2017

Peugeot 308 1.5 BlueHDi/130 GT-Line

31.10.2017

BMW X3 M40i Tekst sa video prilogom!

27.10.2017

Infiniti Q60 Tekst sa video prilogom!

21.10.2017

Citroen C3 Aircross

19.10.2017

Opel Insignia Grand Sport 1.5 Turbo /165 Innovation

13.10.2017

Renault Megane GT TCe 205 EDC Tekst sa video prilogom!

10.10.2017

Hyundai i30 1,4 T-GDI Tekst sa video prilogom!

05.10.2017

Opel Crossland X Innovation 1.2 Turbo/110 Automatic

27.09.2017

Seat Ibiza 1.0 TSI Tekst sa video prilogom!

22.09.2017

Renault Koleos 2.0 dCi/175 4WD CVT Intens

19.09.2017

Mazda 2 G90 Takumi Tekst sa video prilogom!

15.09.2017

BMW i8 Tekst sa video prilogom!

13.09.2017

Range Rover Velar V6 3.0 D300 Tekst sa video prilogom!

07.09.2017

Citroen C3 1.6 BlueHDi/75 Feel

05.09.2017

Dacia Duster 1.5 dCi 110 Laureate Tekst sa video prilogom!

30.08.2017

Mazda CX-5 CD175 AWD AT Revolution Top Tekst sa video prilogom!

26.08.2017

Volkswagen Amarok 3.0 TDI V6 Highline 4Motion Tekst sa video prilogom!

22.08.2017

Smart Cabrio Electric Drive Tekst sa video prilogom!

19.08.2017

BMW i3 (94 Ah) Tekst sa video prilogom!

18.08.2017

Renault Captur 1.5 dCi/110 Initiale Paris

11.08.2017

Volkswagen Golf 1.0 TSI Tekst sa video prilogom!

04.08.2017

Peugeot 5008 2.0 BlueHDi/150 Allure

01.08.2017

Volvo V90 Cross Country D5 Tekst sa video prilogom!

27.07.2017

Nissan Micra 1.5 dCi/90

24.07.2017

Mercedes-Benz E 220 d 4Matic All Terrain Tekst sa video prilogom!

20.07.2017

Renault Kadjar 1.6 TCe/165 Extended Grip

17.07.2017

Ford EDGE 2.0 TDCi/180 Tekst sa video prilogom!

14.07.2017

Kia Rio 1.2/84 KS

10.07.2017

Land Rover Discovery 5 Tekst sa video prilogom!

03.07.2017

Kia Optima 1.7 CRDi EX Business DCT

26.06.2017

Honda Civic 1.5 VTEC Turbo Tekst sa video prilogom!

19.06.2017

Peugeot 308 Tekst sa video prilogom!

17.06.2017

Subaru Outback 2.0D Lineartronic Exclusive Sport

12.06.2017

VW E-Golf Tekst sa video prilogom!

05.06.2017

Citroen SpaceTourer 2.0 BlueHDi/150 Bussines Lounge

02.06.2017

Hyundai Ioniq 1,6 GDI Hybrid Tekst sa video prilogom!

29.05.2017

Alfa Giulietta 1.6 JTDm/120 TCT

22.05.2017

Dacia Sandero 1.0 SCe 75 Autentic Tekst sa video prilogom!

15.05.2017

Volkswagen Up 1.0 MPI Tekst sa video prilogom!

09.05.2017

Peugeot 5008 1.6 THP/165 EAT6 GT-Line

01.05.2017

Renault Zoe Z.E. 40 Edition One

24.04.2017

Mazda6 CD175 AT Revolution Top Tekst sa video prilogom!

19.04.2017

Ford Kuga ST-Line 2.0 TDCi/150 4WD PowerShift

10.04.2017

Opel Zafira 2.0 CDTI/170 EcoFlex

03.04.2017

Alfa Romeo Giulia 2.2 JTDm/180 Sport

27.03.2017

BMW 520d Luxury Line Tekst sa video prilogom!

20.03.2017

Renault Twingo GT

14.03.2017

Audi Q5 2.0 TDI Quattro Stronic Tekst sa video prilogom!

02.03.2017

Renault Grand Scenic 1.5 dCi/110 Intens

23.02.2017

Ford Ka+ 1.2 Ti-VCT 85 KS Ultimate

20.02.2017

Toyota Corolla 1.6 Valvematic Sol

18.02.2017

Kia Niro

13.02.2017

Audi Q2 Sport 1.4 TFSI Tekst sa video prilogom!

10.02.2017

Opel Mokka X 1.6 CDTi/110

07.02.2017

Land Rover Discovery Sport 2.0 HSE TD4 Tekst sa video prilogom!

04.02.2017

Subaru Levorg 1.6 GT-S Premium Navi Sport

30.01.2017

Suzuki SX4 S-Cross 1.4 Boosterjet Elegance Tekst sa video prilogom!

27.01.2017

Citroen C3 1.2 PureTech/82 Feel

23.01.2017

Peugeot 3008 2.0 HDi Allure Tekst sa video prilogom!

19.01.2017

Bimota DB9 Brivido Tekst sa video prilogom!

16.01.2017

Toyota C-HR 1.2 C-ULT

09.01.2017

Chrysler Pacifica LX

05.01.2017

Fiat Spider 124 1.4 MultiAir

02.01.2017

Nissan Navara DC 2.3 dCi 190 Tekst sa video prilogom!

29.12.2016

Ford Edge 2.0 TDCI/210 Sport

26.12.2016

Kia Sportage 2.0 CRDI/136 4x4

23.12.2016

Ford Mustang 2.3 EcoBoost S Tekst sa video prilogom!

20.12.2016

Fiat Panda Cross 1.3 Multijet/80 4x4

16.12.2016

Mazda CX-5 CD150 TAKUMI

12.12.2016

Peugeot 3008 2.0 BlueHDi/150 GT Line Tekst sa video prilogom!

09.12.2016

BMW 730d xDrive (Long) Tekst sa video prilogom!

05.12.2016

Suzuki Baleno 1.2 Dualjet Elegance Tekst sa video prilogom!

28.11.2016

Renault Scenic 4 1,6 dCi/130

25.11.2016

TOYOTA Hilux Double Cab 2.4 D-4D Tekst sa video prilogom!

21.11.2016

Renault Kadjar Iconic Energy dCi 130 4WD

18.11.2016

Audi Q3 2.0 TDi Quattro S-tronic/S-line Tekst sa video prilogom!

14.11.2016

Fiat Tipo 1.4 T-Jet/120 Lounge

10.11.2016

Opel Astra 1,6 CDTI Tekst sa video prilogom!

07.11.2016

Citroen C3 1.2 PureTech 82 & 110 KS

03.11.2016

JAGUAR F-PACE R-SPORT 3.0d 300 AWD Tekst sa video prilogom!

31.10.2016

Mercedes-Benz G 500 4x4² Tekst sa video prilogom!

26.10.2016

Peugeot 208 1.2 PureTech/110 Allure

20.10.2016

Opel ADAM Jam 1.2

13.10.2016

Renault Clio 1.5 dCi/110

10.10.2016

2017 Cadillac XTS 3.6

06.10.2016

Renault Megane Estate 1.6 GT

28.09.2016

Citroen C4 Picasso 2.0 BlueHDi/150 Exclusive

21.09.2016

KIA Sportage 1.6 GDi EX Fresh

06.09.2016

Suzuki Vitara 1.6 VVT Elegance 4WD

01.09.2016

Opel Astra Sports Tourer 1.6 CDTi/110 Innovation

24.08.2016

Audi A6 2.0 TDI Quattro S Tronic S-Line

22.08.2016

Peugeot 2008 1.2 Pure Tech/110 i 1.6 BlueHDi/120

18.08.2016

Renault Clio Dynamique Energy TCe 90 Stop/Start GT Line

16.08.2016

BMW C650 Sport

08.08.2016

Citroen E-Mehari

04.08.2016

Peugeot 308 SW 1.2 Pure Tech/130 i 1.6 BlueHDi/120 GT-Line

28.07.2016

Fiat Tipo 1.3 MJTD Opening Edition Plus

23.07.2016

Mazda3 Sport G120 TAKUMI

12.07.2016

DS3 1.6 BlueHDi/120 Sport Chic

07.07.2016

Renault Talisman Grandtour 1.6 dCi/130 EDC

30.06.2016

Subaru BRZ

21.06.2016

Nissan Qashqai 1.2 DIG-T 2wd X-TRONIC 360 Plus

13.06.2016

Ford EcoSport 1.0 EcoBoost/125 i 1.5 TDCI/95

07.06.2016

Kia cee’d 1.0 T-GDI/120 GT Line

28.05.2016

Dacia Sandero Stepway 0.9 TCe Easy-R

26.05.2016

Mazda MX-5

18.05.2016

Ford S-Max 2.0 TDCi/180 4WD PowerShift Titanium

13.05.2016

Peugeot Partner Tepee Outdoor 1,6 BlueHDi/120

03.05.2016

Jeep Cherokee 2.2 MultiJet 185 Limited

27.04.2016

Mazda CX-5 2.2 D/150 Dynamique

20.04.2016

Opel Astra 1.6 CDTi136 Dynamic

14.04.2016

Kia Venga 1.6 CRDi/125 Premium

05.04.2016

MINI Cooper S JOHN COOPER WORKS

29.03.2016

Renault Espace 1.6 dCi 130 Life

23.03.2016

Fiesta Red & Black Edition 1.0 EcoBoost/140 ks i ST 1.6/182 ks

15.03.2016

Opel Karl 1.0 Cosmo

10.03.2016

Fiat 500X 1.6 MJT/120 vs. 1.4 MultiAir/140 DCT

05.03.2016

Fiat Tipo 1.6 Multijet Tekst sa video prilogom!

01.03.2016

Peugeot 308 1.6 GTi/270

26.02.2016

DS4 Crossback BlueHDi/180 EAT6 i DS4 2.0 BlueHDi/150

19.02.2016

Kia Picanto Sport 1.25 MPI

16.02.2016

Ford C-Max 1.5 TDCi/120 Titanium

10.02.2016

Renault Megane 1.6 dCi/130 Intens Tekst sa video prilogom!

02.02.2016

Renault Talisman 1.6 TCe/200 EDC 7 Intens

25.01.2016

Nissan X-Trail 1.6 4WD Tekna

22.01.2016

Dacia Logan MCV 1.5 dCi Life Plus Tekst sa video prilogom!

19.01.2016

Mitsubishi Outlander 2.2 DI-D 4WD Tekst sa video prilogom!

15.01.2016

Kia Sorento 3 2.2 CRDi Automatic EX Exclusive

14.01.2016

Opel Astra 1.4 T/125 Innovation Stop&Start

05.01.2016

Opel Corsa 1.3 CDTi/ 95 Ecoflex S&S Cosmo

29.12.2015

Renault Twingo 0.9/90 EDC

21.12.2015

Dacia Duster URBAN Explorer 1.5 dCi 110 4x4 S&S

16.12.2015

Jeep Renegade 2.0 Multijet/140 4WD Automatic Limited

08.12.2015

Opel Adam Rocks

02.12.2015

Honda HR-V 1.6 i-DTEC 2WD Tekst sa video prilogom!

23.11.2015

Fiat 500 1.2 Lounge

18.11.2015

Mazda CX-3 Skyactiv-1.5 D

11.11.2015

Citroen Berlingo XTR 1.6 BlueHDi/120

02.11.2015

MINI One Countryman Tekst sa video prilogom!

27.10.2015

Fiat 500X 1.4 MultiAir/140

22.10.2015

Peugeot 208 1.2 Pure Tech/110 Feline

07.10.2015

Kia Optima Hybrid

01.10.2015

Citroen C4 1.6 BlueHDi/120 Feel

30.09.2015

Renault Kadjar 1.5 dCi/110 EDC

25.09.2015

Renault Espace 1.6 dCi/160 EDC Initiale Paris

12.09.2015

Citroen DS5 1.6 THP/165

05.09.2015

Renault Captur 1.5 dCi/110

28.08.2015

Mazda6 Wagon CD175 AWD AT Revolution TOP

20.08.2015

Citroen C4 1.2 PureTech 110KS

13.08.2015

Dacia Lodgy&Dokker Stepway

28.07.2015

Peugeot 308 1.6/205 GT

24.07.2015

Peugeot 308 GT 2.0 BlueHDi

22.07.2015

Nissan Pulsar 1.5 dCi/110

14.07.2015

Ford Focus SW 1.5TDCI/120

10.07.2015

Mazda2 SKYACTIV 1.5 G-115 Revolution Top Soul Red Tekst sa video prilogom!

03.07.2015

Kia Rio 1.1 CRDi/75

30.06.2015

Mercedes-Benz V 250 BlueTEC AVANTGARDE Lang Tekst sa video prilogom!

15.06.2015

Peugeot 508 SW 2.0 BlueHdi/150

10.06.2015

Ford Mondeo 2.0 SW TDCi/180 Powershift Titanium

03.06.2015

Renault Twingo TCe/90 Dinamique vs. Smart Forfour Tekst sa video prilogom!

26.05.2015

Kia Pro_cee’d GT

20.05.2015

Opel Corsa 1.0 T/115 Cosmo Tekst sa video prilogom!

16.05.2015

Citroen C4 Grand Picasso 2.0 BlueHDi/150 KS Exclusive

07.05.2015

Toyota Auris 1.6 Valvematic Style Tekst sa video prilogom!

27.04.2015

BMW X6 xDrive 30d Tekst sa video prilogom!

20.04.2015

Hyundai i20 1.4 CRDI/90

30.03.2015

Smart ForTwo 1.0 Tekst sa video prilogom!

24.03.2015

BMW Active Tourer 218d Tekst sa video prilogom!

02.03.2015

Renault Clio 1.2 TCe/120 EDC Initiale Paris

26.02.2015

Volkswagen Passat 2.0 TDI BlueMotion Tekst sa video prilogom!

14.02.2015

Renault Twingo TCe/90 Dinamique Tekst sa video prilogom!

10.02.2015

Toyota Yaris 1.33 VVT-i Lounge Tekst sa video prilogom!

22.01.2015

Nissan Juke 1.2 DiG-T

12.01.2015

Fiat 500L Living 1.6 MultiJet/120

07.01.2015

Renault Megane Coupe 1.2 TCe 130 Energy GT Line

03.01.2015

Chevrolet Tahoe 5.3 V8 LS

30.12.2014

Toyota Aygo 1.0 x-play + x-touch Tekst sa video prilogom!

27.12.2014

Jeep Grand Cherokee 3,0 MultiJet Summit Tekst sa video prilogom!

12.12.2014

Renault Captur 1.5 dCi/90 EDC Helly Hansen

03.12.2014

Opel Astra Sedan 1.6 CDTi/136 Cosmo

28.11.2014

JEEP Cherokee 2.0 MJTD Tekst sa video prilogom!

18.11.2014

Mercedes GLA 220 CDI 4Matic AMG Line Tekst sa video prilogom!

13.11.2014

Kia Soul 1.6 CRDi/128

05.11.2014

Citroën C-Elysée 1.2 Vti Tekst sa video prilogom!

27.10.2014

Ford Fiesta 1.6 TDCi vs Renault Clio 1.5 dCi Tekst sa video prilogom!

22.10.2014

Renault Twingo 1.0 SCe/70 Expression

17.10.2014

Ford Tourneo Courier 1.0 EcoBooste/100KS

10.10.2014

Citroen C1 1.2VTi/82

25.09.2014

Opel Insignia Country Tourer 4x4

16.09.2014

Mercedes-Benz 220 CDI BlueTEC AMG Line Tekst sa video prilogom!

11.09.2014

Peugeot 308 1.6 BlueHDi

03.09.2014

Honda CRV 1.6 i-DTEC Comfort

25.08.2014

Jaguar XF Premium Luxury 2.2d Tekst sa video prilogom!

18.08.2014

Toyota Verso 1.6 D-4D Stella Tekst sa video prilogom!

13.08.2014

Citroen DS5 2.0 BlueHDi 180 automatic

05.08.2014

Opel Meriva 1.6 CDTI/136 Cosmo

29.07.2014

Isuzu D-Max 2.5 D Double Cab Premium Tekst sa video prilogom!

21.07.2014

Mazda 3 Sport 2.0i G165 / Mazda 3 Sport CD150

12.07.2014

Renault Megane CC 1.6 dCi/130

10.07.2014

Kia Cee’d 1.6 GDi / Kia Cee’d 1.6 CRDi

04.07.2014

BMW 220 d

27.06.2014

Mazda3 2.2 Skyactive-D

17.06.2014

Nissan Qashqai 1.5 dCi/110 Acenta Tekst sa video prilogom!

12.06.2014

BMW 518d

02.06.2014

Citroen C4 1.2 e-THP/130 Exclusive

21.05.2014

Toyota Auris Hybrid

14.05.2014

Dacia Duster 1.2 TCi/125 Prestige

08.05.2014

Mercedes-Benz ML 350 i BMW X5

03.05.2014

Ford Grand Tourneo Connect 1.6 TDCi/115

01.05.2014

Mazda 3

26.04.2014

Nissan Micra

21.04.2014

Seat Leon ST 1.6 TDi/105

18.04.2014

BMW X5 Xdrive 3.0 D

11.04.2014

Renault Megane 1.2 TCe GT Line 130 Energy

07.04.2014

Nissan NV-200 Evalia

31.03.2014

VW Golf vs Peugeot 308

26.03.2014

Opel Insignia Break Sport Tourer 2.0 CDTI/195 KS Cosmo

20.03.2014

Honda CR-V 2.0 i-VTEC Black Edition

18.03.2014

Toyota Corolla

15.03.2014

Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm/150

07.03.2014

Suzuki SX4 S-Cross

25.02.2014

Nissan Note 2 1.2/80 Acenta Connect

21.02.2014

Ford Fiesta 1.6 TDCi

19.02.2014

Peugeot 308 1.6 THP/156 Feline

14.02.2014

Toyota Auris Touring Sports 1.6 Valvematic Sol

12.02.2014

Fiat 500 Abarth 595 Turismo 1.4 T-Jet/160

10.02.2014

Opel Insignia 2.0 BiTurbo Tekst sa video prilogom!

06.02.2014

Nissan Qashqai 1.6 dCi

04.02.2014

Ford Fiesta 1.0 EcoBoost Titanium

31.01.2014

Honda Jazz 1,2 S i–VTEC Tekst sa video prilogom!

29.01.2014

Mazda6 2.0i Attraction

27.01.2014

Renault Grand Scenic 1,6 dCi Tekst sa video prilogom!

24.01.2014

Opel Cascada 2.0 CDTi Biturbo

21.01.2014

SsangYong Korando 2.0d 4x4 Style Tekst sa video prilogom!

16.01.2014

Mercedes-Benz E 300 BlueTEC HYBRID Tekst sa video prilogom!

14.01.2014

Nissan Micra 1.2 DIG-S Tekna

10.01.2014

Dacia Logan MCV 1.5 dCi/90

01.01.2014

Subaru Forester

25.12.2013

Fiat Panda 4x4

20.12.2013

Fiat 500L Trekking 1.6 MultiJet/105

12.12.2013

Mercedes-Benz ML 350 BlueTEC

09.12.2013

Hyundai ix35 2.0 CRDi GL Impression

06.12.2013

Nissan Juke Nismo

27.11.2013

Peugeot 208 GTi

20.11.2013

Kia pro_cee’d Tekst sa video prilogom!

08.11.2013

Dacia Dokker Tekst sa video prilogom!

05.11.2013

Peugeot 2008 Tekst sa video prilogom!

01.11.2013

Citroen C4 Picasso

30.10.2013

Mercedes-Benz CLA 45 AMG Tekst sa video prilogom!

25.10.2013

Opel Zafira Tourer 1.6 CDTI/136

16.10.2013

Honda Civic 1.8 Sport

15.10.2013

Mercedes E220 CDI

04.10.2013

Mazda 6

02.10.2013

Renault Captur Tekst sa video prilogom!

27.09.2013

Opel Mokka Tekst sa video prilogom!

21.09.2013

Renault Clio 4 RS 200 Cup

19.09.2013

Renault Scenic XMOD

04.09.2013

Volvo V40 Cross Country Tekst sa video prilogom!

21.08.2013

KIA cee’d Tekst sa video prilogom!

16.08.2013

Mercedes-Benz CLA Tekst sa video prilogom!

09.08.2013

Citroen DS3 Cabrio

07.08.2013

KIA Carens

24.07.2013

Subaru XV Tekst sa video prilogom!

05.07.2013

Renault Clio Grandtour

03.07.2013

Opel Adam

28.06.2013

Toyota RAV4, Honda CR-V, Hyundai Santa Fe Tekst sa video prilogom!

21.06.2013

Kia Ceed SW

19.06.2013

Renault Captur

12.06.2013

Citroen C4-Aircross

05.06.2013

Audi A3 - BMW serija 1 - Mercedes-Benz A klase Tekst sa video prilogom!

24.05.2013

Ford Fiesta

22.05.2013

Hyundai Santa Fe

17.05.2013

Citroen C- Elysée

08.05.2013

Škoda Citigo

26.04.2013

Dacia Logan 2 0.9/90 KS Laureate

24.04.2013

Mercedes-Benz ML 250 BlueTec Tekst sa video prilogom!

12.04.2013

Fiat 500L 1.3 Multijet Easy

10.04.2013

Honda CR-V Tekst sa video prilogom!

05.04.2013

Fiat 500 L

29.03.2013

Seat Mii

27.03.2013

Peugeot 301 Tekst sa video prilogom!

22.03.2013

Mercedes-Benz GL500

15.03.2013

Citroen C3 1.2 VTi Exclusive

13.03.2013

Hyundai i20 Tekst sa video prilogom!

06.03.2013

Opel Ampera

27.02.2013

Dacia Sandero 1.2 16V Story

13.02.2013

Dacia Sandero Stepway 1.5 dCi/90 Prestige

06.02.2013

Toyota Yaris Hybrid

01.02.2013

BMW X1 Tekst sa video prilogom!

25.01.2013

Dacia Dokker

23.01.2013

Renault Clio Tekst sa video prilogom!

18.01.2013

Audi A3

16.01.2013

Chevrolet Malibu 2.0 VCDi LTZ

11.01.2013

Renault Grand Scenic Tekst sa video prilogom!

28.12.2012

Volkswagen Golf VII

21.12.2012

Kia cee’d 1.6 CRDi/128 EX Maxx

19.12.2012

Alfa Romeo Giulietta

14.12.2012

Honda Civic Sedan

12.12.2012

Fiat Panda

07.12.2012

Citroen DS5 2.0 HDi/163 KS Sport Chic Automatic

28.11.2012

Mercedes A klasa i BMW Serija 1

16.11.2012

Ford Focus ST

31.10.2012

Renault Megane GT Line

23.10.2012

Opel Zafira Tourer 2.0 CDTi Cosmo Pack

17.10.2012

Toyota GT 86 Tekst sa video prilogom!

05.10.2012

Mazda CX-5

03.10.2012

Hyundai i30 Tekst sa video prilogom!

21.09.2012

Dacia Lodgy 1.5 dCi/110 Laureate

19.09.2012

Kia Rio Hatchback

03.09.2012

Renault Megan Coupe 1.2 TCe GT Line

29.08.2012

Peugeot 208

15.08.2012

Kia Rio 1.4 CRDi Sport

01.08.2012

Toyota Hilux

31.07.2012

Tata Nano

18.07.2012

Kia Rio Sport Sedan

13.07.2012

Toyota Prius

10.07.2012

Renault Grand Scenic

04.07.2012

Honda Civic

29.06.2012

Renault Twizy

20.06.2012

BMW 320d Tekst sa video prilogom!

15.06.2012

Kia Optima

06.06.2012

Mini Cooper S Coupe vs Renault Twingo Gordini

25.05.2012

Chevrolet Cruze 5 vrata 1.8/141 LTZ

23.05.2012

Opel Astra GTC Tekst sa video prilogom!

21.05.2012

Mercedes-Benz B klasa

11.05.2012

Renault Fluence ZE

09.05.2012

Toyota Avensis Tekst sa video prilogom!

04.05.2012

Opel Astra GTC

18.04.2012

Renault Twingo

04.04.2012

Fiat Punto Classic vs Dacia Sandero

30.03.2012

Ford Kuga vs Jeep Compass vs Toyota RAV4

26.03.2012

Ford Fiesta

21.03.2012

Citroen DS5

07.03.2012

Range Rover Evoque

24.02.2012

Nissan Leaf

22.02.2012

Mercedes-Benz ML

17.02.2012

Citroen C-Zero

08.02.2012

Toyota Yaris

31.01.2012

Volvo V60 D5 2.4/215 KS Ocean Race

25.01.2012

Renault Megane RS Trophy

20.01.2012

Ford Focus SW

11.01.2012

Hyundai i40

04.01.2012

Renault Koleos

28.12.2011

Hyundai Elantra

21.12.2011

Fiat Freemont 2.0 MJT/140 Urban

14.12.2011

KIA Rio

13.12.2011

Chevrolet Aveo 1.4/100 KS LTZ

30.11.2011

KIA Picanto

29.11.2011

Hyundai Veloster

18.11.2011

Peugeot 508 SW 1.6 e-HDi/112 KS Allure

16.11.2011

Renault Clio Gordini 1.5 dCi/105 KS

09.11.2011

Jeep Grand Cherokee

08.11.2011

Infiniti FX English version

03.11.2011

Ford Focus 1.6 SCTi/183 KS

26.10.2011

Opel Astra Sport Tourer vs Renault Megan Grandtour

12.10.2011

Nissan Micra English version

03.10.2011

Citroen DS4

28.09.2011

Subaru Impreza XV

14.09.2011

Suzuki Kizashi English version

01.09.2011

Ford Focus 1.6 TDCi/115 Titanium

30.08.2011

Mazda 5 1.6 MZ-CD/115 KS

17.08.2011

Mercedes C180 Coupe English version

15.08.2011

Renault Megane CC Floride 1.9/130KS

03.08.2011

Kia Picanto 1.0 Active

20.07.2011

Renault Scenic 1.6 dCi/130 KS Exception

13.07.2011

Hyundai ix35 vs KIA Sportage English version Tekst sa video prilogom!

08.07.2011

Peugeot 308 1.6 e-HDi

06.07.2011

Ford Grand C-Max

29.06.2011

Chevrolet Orlando

22.06.2011

Citroen DS4

15.06.2011

Alfa Romeo Giulietta 1750 TBi Quadrifoglio Verde

08.06.2011

Peugeot 508

01.06.2011

Hyundai ix20 English version

31.05.2011

Honda CR-V English version Tekst sa video prilogom!

27.05.2011

Nissan Juke

25.05.2011

Hyundai iX35 1.7 CRDi/115 KS 2WD Diamond

18.05.2011

Opel Corsa 1.7 CDTI/130KS OPC Line

11.05.2011

Audi A7 i Vlado Georgiev Tekst sa video prilogom!

10.05.2011

Mazda 3 1.6 MZ-CD Sport

04.05.2011

Automobili cene do 10.000 evra

02.05.2011

Renault Latitude 2.0dCi/150 Initiale

27.04.2011

Citroen DS3 Racing

20.04.2011

Citroen C5 2.2 HDi 204 KS Exclusive

13.04.2011

Volvo S60 English version Tekst sa video prilogom!

08.04.2011

Nissan Micra

06.04.2011

Dacia Sandero Stepway 1.5 dCi/90 KS

29.03.2011

KIA Sportage

16.03.2011

Lexus IS 200d

11.03.2011

Fiat 500 0.9 TwinAir

09.03.2011

Peugeot 5008

02.03.2011

VW Passat English version Tekst sa video prilogom!

26.02.2011

Volvo S60 D3/163 ks Summum automatik

23.02.2011

Mitsubishi ASX English version

18.02.2011

Citroen C4

16.02.2011

Chery Tengo English version

10.02.2011

Michelin zimski test

04.02.2011

Citroen C4 Picasso 1.6 HDi/112 Confort

02.02.2011

Renault Laguna 2.0 dCi/130 GT 4Control

26.01.2011

Suzuki Swift vs Suzuki Swift English version

25.01.2011

Mazda 6 2.2 MZR-CD/163 Combi GTA

19.01.2011

Seat Ibiza ST English version

14.01.2011

Opel Meriva 1.7 CDTi/100 ks Automatic

12.01.2011

Nissan Juke English version Tekst sa video prilogom!

06.01.2011

Ford C-Max

05.01.2011

Audi RS5 vs BMW M3 English version

03.01.2011

Subaru Outback

22.12.2010

VW MultivanGP

14.12.2010

BMW 730d Tekst sa video prilogom!

13.12.2010

Audi A1 vs MINI Cooper English version

10.12.2010

Hyundai i30 English version Tekst sa video prilogom!

09.12.2010

Ford Kuga 2.0 TDCi 4x2 Titanium

08.12.2010

KIA Sorento

03.12.2010

Peugeot 308 CC

01.12.2010

Dacia Duster vs Chery Tiggo English version

26.11.2010

Renault Megane 1.5 dCi/110 Estate EDC GT Line

24.11.2010

Renault Wind

17.11.2010

Nokian Z G2

11.11.2010

Alfa Giulietta 1.4 Tjet 120 Distinctive English version

11.11.2010

Fiat Doblo / Renault Kangoo

03.11.2010

Opel Astra 1.4 Turbo Sport

27.10.2010

VW Touareg English version Tekst sa video prilogom!

22.10.2010

Citroen DS3 / Peugeot RCZ / Renault Megane RS

12.10.2010

Citroen C4 2.0 HDi Excusive English version

09.10.2010

Peugeot 3008

06.10.2010

Honda CR-Z Tekst sa video prilogom!

05.10.2010

Renault Megane CC

29.09.2010

Mercedes E Cabriolet

28.09.2010

Kia Venga

22.09.2010

Renault Twingo RS Gordini

15.09.2010

Nissan GT-R

10.09.2010

Kia Venga 1.4 CRDi/90 i Citroen C3 Picasso 1.6 HDi/90

08.09.2010

Citroen DS3 1.6 HDi/110 Sport Chic

01.09.2010

Toyota RAV4

27.08.2010

Alfa Romeo MiTo

24.08.2010

Fiat Punto Classic LPG

20.08.2010

Kia C’eed SW

18.08.2010

Nokian Z G2

12.08.2010

Mazda 6

11.08.2010

Nissan 370Z

10.08.2010

Toyota Avensis

09.08.2010

Nissan Qashqai Tekst sa video prilogom!

05.08.2010

Peugeot RCZ

04.08.2010

Chery Ego Tekst sa video prilogom!

30.07.2010

Dacia Duster 1.5 dCi/110 4x4

28.07.2010

Chevrolet Spark 1.2 GPLi LS

21.07.2010

Renault Sport

20.07.2010

Toyota Auris

19.07.2010

Citroen C3 Tekst sa video prilogom!

16.07.2010

Volvo C30

14.07.2010

Jeep Cherokee

13.07.2010

Mazda MX-5

12.07.2010

KIA Soul

06.07.2010

Dacia Duster

30.06.2010

Hyundai ix35 Tekst sa video prilogom!

28.06.2010

BMW 530d Tekst sa video prilogom!

25.06.2010

Nissan Cube

23.06.2010

Audi S5 Coupe vs Audi S5 Cabrio

18.06.2010

KIA pro_cee’d

17.06.2010

Fiat Sedici 4x4 2.0 Multijet 135 ks

16.06.2010

Chevrolet Spark Tekst sa video prilogom!

15.06.2010

Opel Astra vs Renault Megane

09.06.2010

Audi Allroad

07.06.2010

Citroen Nemo

02.06.2010

FIAT 500 Abarth

01.06.2010

Volvo S80 2.4D/175 ks Summum

26.05.2010

Toyota iQ
III deo - Enterijer i oprema

24.05.2010

MTM Audi TT-RS

20.05.2010

Hyundai i20

19.05.2010

Renault Megan 2.0T RS Luxe

12.05.2010

Renault Fluence Tekst sa video prilogom!

29.04.2010

Peugeot 4007 2.2 HDi DCS6 Premium Pack

28.04.2010

Citroen C3 1.4/70 HDi Confort

21.04.2010

Chevrolet Cruze 2.0 VDCi/125 LS

14.04.2010

Mazda CX-7

08.04.2010

BMW X1 Tekst sa video prilogom!

03.04.2010

Nissan Note

31.03.2010

Opel Astra

30.03.2010

Fiat Punto Evo

24.03.2010

Peugeot 407 Coupe i Renault Laguna Coupe

17.03.2010

Alfa Romeo 159

10.03.2010

FIAT Punto Classic Dynamic LPG 1.2
1. deo - uvod

05.03.2010

Peugeot 5008

03.03.2010

Ford Ka 1.3 TDCi Titanium

24.02.2010

Toyota Land Cruiser 150 D-4D Tekst sa video prilogom!

22.02.2010

Opel Insignia Sports Tourer 2.0 CDTi/160 Cosmo Pack

17.02.2010

Mazda 3 i Kia Ceed

12.02.2010

Renault Scenic 1.5 dCi/110 Dinamique

10.02.2010

Renault Megane Grandtour Tekst sa video prilogom!

09.02.2010

Dacia Sandero Stepway 1.5 dCi Tekst sa video prilogom!

03.02.2010

BMW 320xd

01.02.2010

Audi A5 Sportback Tekst sa video prilogom!

29.01.2010

Honda Accord
4. deo - vozna dinamika
Tekst sa video prilogom!

28.01.2010

VW Golf GTD

22.01.2010

Hyundai i30 1,6 CRDi Tekst sa video prilogom!

20.01.2010

Mazda 3 1.6 MZ-CD Sport TX Navi

20.01.2010

Renault Fluence Tekst sa video prilogom!

11.01.2010

BMW Serija 5 GT Tekst sa video prilogom!

08.01.2010

Toyota IQ 1,0 VVT
2. deo - motor

31.12.2009

Ford Focus CC 2.0 TDCi Titanium

30.12.2009

Seat Exeo Tekst sa video prilogom!

29.12.2009

Dacia Sandero Stepway i Suzuki SX4

25.12.2009

Nissan Pixo

23.12.2009

Fiat 500C 1,2 Lounge

16.12.2009

Dodge Caliber SRT4 Tekst sa video prilogom!

14.12.2009

VW Golf GTI Tekst sa video prilogom!

11.12.2009

Opel Insignia

09.12.2009

Alfa Romeo MiTo

02.12.2009

Dodge Journey

27.11.2009

Mazda MX-5

25.11.2009

Citroen C5 V6 3.0 HDi/240 Exclusive

18.11.2009

Lexus RX vs BMW X5 vs Audi Q7

18.11.2009

Citroen C3 Picasso

11.11.2009

Volkswagen Polo

09.11.2009

VW Passat CC

05.11.2009

Mazda 6 SW

04.11.2009

Renault Clio GT 1.6/128

04.11.2009

Toyota iQ
1. deo - uvod

30.10.2009

Porsche 911 GT3

29.10.2009

Peugeot 3008

28.10.2009

Honda Jazz

23.10.2009

Lancia Delta

21.10.2009

Renault Megane Estate

14.10.2009

Alfa Romeo MiTo vs Mini Cooper S

13.10.2009

Honda Accord
3. deo - enterijer i oprema

09.10.2009

Hyundai Sonata

07.10.2009

Fiat Fiorino Qubo

07.10.2009

Toyota Urban Cruiser

06.10.2009

Porsche Panamera

05.10.2009

Saab 9-3 Cabriolet 2.0T Bio Power Aero

30.09.2009

Mercedes-Benz E klasa

25.09.2009

Mazda 3

24.09.2009

Dacia Sandero LPG

23.09.2009

Mini Clubman

22.09.2009

BMW Z4

17.09.2009

Chevrolet Cruze

16.09.2009

Peugeot 206+

09.09.2009

VW Scirocco

07.09.2009

Audi A5 Cabriolet

04.09.2009

Renault Koleos i Subaru Forester

26.08.2009

Audi TT RS

21.08.2009

Renault Thalia

19.08.2009

Toyota Avensis Wagon

17.08.2009

Peugeot 308 CC

12.08.2009

Hyundai Santa Fe

05.08.2009

Kia Soul

29.07.2009

Opel GT

20.07.2009

Seat Leon FR TDI

15.07.2009

Opel Astra GTC i Kia Procee'd

14.07.2009

Renault Grande Scenic 1.4 TCe Dinamique

08.07.2009

Citroen C1

01.07.2009

Carlsson Smart

26.06.2009

Kia Carnival 2.9 CRDi EX

24.06.2009

Nissan Qashqai +2

18.06.2009

Miloš Pavlović & Toyota iQ

17.06.2009

Renault Kangoo Be bop

17.06.2009

Ford Fiesta

12.06.2009

Hyundai i20 i Opel Corsa

11.06.2009

Subaru Impreza

10.06.2009

Renault Laguna Coupe

08.06.2009

Chevrolet Captiva

03.06.2009

Kia Pro_cee'd
4. deo - oprema

02.06.2009

Opel Agila

27.05.2009

Mercedes C180 Kompressor i C220 CDI

26.05.2009

Volvo XC60

20.05.2009

Hyundai iX55

19.05.2009

Ford Focus RS

18.05.2009

Mazda 6 1.8

13.05.2009

Škoda Superb

08.05.2009

Dacia Logan pick-up

06.05.2009

Toyota Avensis vs Honda Accord vs Mazda 6

04.05.2009

Dacia Sandero 1.5 dCi/85 Laureate

29.04.2009

Hyundai i30 CW

22.04.2009

Porsche Boxster S

17.04.2009

Citroen C6 2,2 HDi FAP/173 Exclusive

15.04.2009

Alfa Romeo MiTo

14.04.2009

Ford Ka

08.04.2009

Hyundai i10 vs Kia Picanto

03.04.2009

Mazda 2

01.04.2009

Mercedes-Benz GLK

27.03.2009

Honda Accord
1. deo - uvod

25.03.2009

Renault Megane 1.5 dCi Privilege

25.03.2009

Lexus IS

20.03.2009

Citroen C4

18.03.2009

VW Golf VI

16.03.2009

Renault Megane Coupe

11.03.2009

Jeep Wrangler vs Land Rover Defender

06.03.2009

Chevrolet Aveo GPL

04.03.2009

Maserati Quattroporte S

02.03.2009

Automobilske navigacije

26.02.2009

Mazda CX-7

25.02.2009

Volvo XC70

18.02.2009

Kia Procee'd
3. deo - servis i održavanje

13.02.2009

Renault Laguna Coupe

11.02.2009

Ford Fiesta

04.02.2009

Porsche Cayman S

03.02.2009

Peugeot Partner Tepee 1.6 HDi Outdoor

28.01.2009

Mercedes A160 CDI

22.01.2009

Citroen C5 Tourer 2.0 HDi Exclusive

21.01.2009

Ford Mondeo SW 2.2 TDCi i Peugeot 407 SW 2.2 HDi

14.01.2009

Ferrari California

09.01.2009

Shuanghuan sCEO 2,4 4WD

05.01.2009

Dacia Sandero 1,6 MPI

02.01.2009

Kolica za pijacu

31.12.2008

Audi Q5 2,0 TDI

30.12.2008

Renault Kangoo 1,5 dCi i Citroen Berlingo 1,6 HDi

24.12.2008

Suzuki Splash 1,2 GS
3. deo - servis i održavanje

23.12.2008

Michelin Pilot Alpin 3

22.12.2008

Subaru Forester

18.12.2008

Ford Kuga, Renault Koleos i Toyota RAV4

10.12.2008

Maserati GranTurismo S

08.12.2008

Lexus RX400h

05.12.2008

VW Passat CC

04.12.2008

Renault Twingo RS Cup

03.12.2008

Seat Ibiza 1,6 16v

02.12.2008

Kia Pro Cee'd 1,6 CRDi
2. deo - vožnja

24.11.2008

Daihatsu Cuore 1.0 i Citroen C1

19.11.2008

Peugeot 308 SW 1.6 VTi Sport

05.11.2008

Fiat 500, Hyundai i10 i Suzuki Splash

04.11.2008

Audi RS6, Audi Q7 V12 TDI

03.11.2008

Kia - fabrika Zilina u Slovačkoj

29.10.2008

Renault Twingo GT

27.10.2008

BMW X6 xDrive 35D

24.10.2008

Peugeot 4007 2,2 i Toyota RAV4 2,2 D-4D

08.10.2008

Porsche 911 Carrera 4S

03.10.2008

Ford Galaxy 2,0 TDCi Ghia

01.10.2008

Honda Accord 2,4 Executive

29.09.2008

Renault Laguna GT 2,0T

24.09.2008

Citroen C4 Picasso 1,6 HDi i Mazda 5 2,0 MRZ CD

17.09.2008

Kia Pro Cee'd 1,6 CRDi
1. deo - uvod

16.09.2008

Subaru Legacy 2,0 D SW Club

10.09.2008

Dacia Logan 1.5 dCi/70 Laureate

03.09.2008

Kia Pro Cee'd 2.0 CRDi Sport

27.08.2008

Isuzu D-Max Crew LS 3,0 td

26.08.2008

Peugeot 308 RCZ

21.08.2008

Renault Koleos 2.0 dCi/150 4X2 Dinamique

20.08.2008

Citroen 2CV TPV

09.08.2008

Suzuki Splash 1,2
1. deo - uvod

30.07.2008

BMW X5 3,0d i VW Touareg 3,0 V6 TDI

22.07.2008

Honda Legend 3,5 V6

14.07.2008

Subaru Impreza 2.5 WRX

10.07.2008

Nissan GT-R

07.07.2008

Citroen C5 2,7 V6 HDI Exclusive

04.07.2008

Subaru Justy 1.0 S

26.06.2008

Mazda 2 1,5 / 103KS Pack Sport

19.06.2008

Ford Focus 2,0 TDCi i Peugeot 308 2,0 HDi

12.06.2008

Opel Corsa OPC 1,6

09.06.2008

Volvo V70 2,4D Summum

05.06.2008

Mitsubishi Lancer Evolution

03.06.2008

Dacia Sandero

29.05.2008

Pneumatici

23.05.2008

Renault Grande Modus 1,5 dCi Expression 105 KS

22.05.2008

SsangYong Kyron 2,7 CDi

21.05.2008

VW Passat 2,0 TDI Highline

16.05.2008

Volvo V50 2.0D R-Designe

15.05.2008

Nissan Qashqai 1,5 dCi Acenta Pack

08.05.2008

Toyota Auris 1,6 VVT-i
3. deo - zaključak

05.05.2008

Kia Picanto 1,1 Active

01.05.2008

Kia Sorento 2.5 CRDi/170 EX Shilton

17.04.2008

Mazda 6 MZR 2,0

15.04.2008

Ford Mondeo SW 2,0 TDCi i Renault Laguna Estate 2,0 dCi

10.04.2008

Toyota Land Cruiser V8 D-4D Luxury

04.04.2008

Peugeot 207 SW 1.6 VTi Outdoor

27.03.2008

Opel Astra Sedan 1,6

25.03.2008

Kia Cee'd SW 1,6 CRDi

20.03.2008

Škoda Fabia 1,4 16v Elegance
2. deo - zaključak

18.03.2008

Renault Clio Estate 1,5 dCi / 85 Dinamique

13.03.2008

Peugeot 207 SW 1,6 HDI Trendy

06.03.2008

Mazda 2

05.03.2008

Audi A4 2,0 TDI

03.03.2008

Citroen C4 1.6 BioFlex

28.02.2008

Renault Laguna 2,0 dCi

27.02.2008

Volvo C30 T5 Summum 230KS

21.02.2008

Opel Antara 2,0 CDTI

15.02.2008

Dacia Logan MCV 1.5 dCi/85 Laureate 7 sedišta

14.02.2008

Peugeot 308 na putevima šampanjca

07.02.2008

Volkswagen Multivan 2,5 TDI

05.02.2008

Renault Laguna 3 1.5 dCi 110 Expression

31.01.2008

Peugeot 308 1,6 HDi

29.01.2008

Kia Cee'd 1,6 CRDi 115 Activa

24.01.2008

Toyota Auris 1,6 VVT-i
2. deo - motor, menjač i donji prostor

23.01.2008

Subaru Impreza 2,0 R Sport

17.01.2008

BMW 530xd

17.01.2008

Audi A3 2,0 TDI Ambition

14.01.2008

Daihatsu Materia 1,5 16v

10.01.2008

Hyundai i30 1.6 CRDi/115 ks Pack Confort

03.01.2008

Ford Transit 3,2 TDCi/200 KS i Transit Sportvan 2,2 TDCi/140

27.12.2007

Citroen C6 2,7 HDi i Citroen DS 21 "Ajkula"

24.12.2007

Ford Focus CC 2.0 TDCi Titanium

20.12.2007

Porsche 911 GT3

18.12.2007

Nissan Tiida 1,8 Tekna

14.12.2007

Renault Twingo 1.2 GT

13.12.2007

Fiat 500 1,3 MultiJet 16v Sport

12.12.2007

Mercedes CLS 320 CDI

07.12.2007

Ford Ranger 2.5 XLT Super Cab 4X4

06.12.2007

Seat Altea Freetrack 2,0 TDi

05.12.2007

Opel Corsa 1,7 CDTI Cosmo
3. deo - zaključak

04.12.2007

Volvo S80 3.2 AWD Summum

29.11.2007

Ferrari F430 Scuderia

23.11.2007

Pariski bicikli - Velib

22.11.2007

Kia Sportage 2,0 CRDi i Hyundai Tucson 2,0 CRDi 4WD Pack Luxe

15.11.2007

Citroen C-Crosser

08.11.2007

Toyota Auris 1,6

07.11.2007

Renault Kangoo 2

30.10.2007

VW Caddy Combi 1,9 TDI

26.10.2007

Ford S-Max 2.5 T Titanium

25.10.2007

Opel Corsa 1,7 CDTi Cosmo
2. deo - donji postroj i pogon

19.10.2007

Renault Megane RS 2.0 dCi/175 ks Luxe

18.10.2007

Peugeot 207 CC 1,6 HDi Griffe

11.10.2007

Honda Civic sedan 1,8 i-VTEC SE

10.10.2007

Volvo C70 D5 Summum

04.10.2007

Škoda Fabia 1,4 MPI Confort
1. deo - uvod

04.10.2007

Gumpert Apollo

26.09.2007

Fiat Bravo 1,9 MJ 16v 150KS

21.09.2007

Kia Carens 2,0 CRDi / Renault Grand Scenic 1,9 dCi

20.09.2007

Citroen C4 Grand Picasso 2,0 HDi Exclusive

13.09.2007

Dodge Nitro 2,8 CRD

12.09.2007

Ford Mondeo 2,0 TDCi Trend Plus

10.09.2007

Renault Twingo 1,5 dCi Initiale

06.09.2007

Hyundai i30 1,4 Comfort

04.09.2007

Opel Corsa 1,7 CDTi

29.08.2007

Peugeot 1007 1.6 HDi Spoty Pack

23.08.2007

Alfa Romeo 159 V6 3,2 JTS Q4

22.08.2007

Renault Modus 1.2 16v/100 ks Alyum

16.08.2007

Hyundai Sonata 2,0 CRDI Pack Luxe

09.08.2007

Toyota Corolla 1,6 VVT-i

07.08.2007

Mazda MX-5 1,8 Coupe-Roadster

02.08.2007

Ford C-Max

26.07.2007

Honda CR-V 2,2 CTDi

20.07.2007

Hyundai Tucson 2.0 CRDi 4WD Pack Luxe

19.07.2007

Hyundai Grandeur 2,2 CRDI

13.07.2007

Mercedes C280

11.07.2007

Stabilna situacija

09.07.2007

Mini Cooper S

03.07.2007

Peugeot 407 V6 2.7 HDi Feline

27.06.2007

Citroen Jumpy 2,0 HDI Combi Confort / 9 sedišta

20.06.2007

Subaru Outback 3,0R

13.06.2007

Toyota Hilux 3,0 D-4D i Mutsubishi L200 2,5 DI-D

08.06.2007

Volvo V50 1,8 Flexifuel E85 Summum

06.06.2007

Ford S-Max 1,8 TDCi/125 KS Trend

30.05.2007

Isuzu D-Max Crew Cab LS 3,0

25.05.2007

Dacia Logan MCV 1,6 16v / 7 sedišta

23.05.2007

Peugeot 207 1,6 THP/150 KS

16.05.2007

Toyota Auris 1,4 D-4D

11.05.2007

Audi TT 3,2 Quattro

04.05.2007

Subaru B9 Tribeca 3,0R

02.05.2007

Suzuki Swift 1,3 GS

28.04.2007

Daihatsu Trevis 1,0

25.04.2007

SsangYong Rexton II Prestige Plus 2,7 XVT

24.04.2007

Jeep Wrangler i Jeep Willys

19.04.2007

Hyundai Coupe 2,0 Pack Luxe

18.04.2007

Škoda Fabia II 1,4

16.04.2007

Renault Clio 2,0 16v Dynamique

11.04.2007

Nova Fabia

07.04.2007

Peugeot 307 1,6

04.04.2007

Toyota Avensis 2,0 D-4D Luna

03.04.2007

VW Jetta 2,0 TDI Confortline

02.04.2007

Toyota Yaris 1,3
3. deo - zaključak

30.03.2007

Škoda Roomster 1,4 TDI

26.03.2007

Mazda 6 2,0 MZR-CD Elegance

21.03.2007

Jeep Trailhawk Concept

13.03.2007

Renault Megane Coupe GT 2,0 dCi / Volvo C30 2,0 D

07.03.2007

Citroen Picasso 1,6 HDi BMP6 Pack Ambiance

28.02.2007

Mazda 5 2,0 MRZ-CD 110 KS Elegance

21.02.2007

Opel Vectra GTS 2,0 Turbo
2. deo - motor

16.02.2007

Nissan Micra C+C 1,6 automatik

14.02.2007

Ford Transit Van 330 SWB

13.02.2007

Volvo S40 D Summum

07.02.2007

Renault Clio RS 2,0

31.01.2007

Jeep Compass 2,3 i Suzuki Grand Vitara 2,0

25.01.2007

Fiatom Grande Punto 1,2 Dynamic na putevima Andaluzije

24.01.2007

Toyota Yaris 1,3 VVT-i Sol
2. deo - motor i ponašanje u vožnji

20.01.2007

Citroen C4 Picasso sa 5 sedišta

09.01.2007

Dacia Logan 1.6 16V/105 KS

03.01.2007

Mazda 3 2,3 MPS

02.01.2007

Mali automobili

28.12.2006

Opel Vectra GTS 2,0 Turbo
1. deo - uvod

25.12.2006

Mazda 3 1.6 MZ-CD Perfomance

13.12.2006

Citroen C4 1.6 HDi BMP6 Exclusive

29.11.2006

Porsche Cayenne S 4,5 V8

23.11.2006

Toyota Yaris 1,3 VVT-i

21.11.2006

Jeep Grand Cherokee 3,0 CRDI i Range Rover Sport TD

20.11.2006

Nissan Note 1,5 dCi/86 KS Acenta

15.11.2006

Ford S-Max 2,0 TDCi Titanium

01.11.2006

Renault Laguna Estate 2,0 dCi i Peugeot 407 SW 2,2 HDi

25.10.2006

Chevrolet Lacetti
3. deo - zaključak

24.10.2006

Range Rover Sport TD V6 HSE

19.10.2006

Super test polovnjaka:
Renault Megane sedan 1.5 dCi/100 KS

18.10.2006

Peugeot 207 1,6

17.10.2006

Ford Focus ST

12.10.2006

Renault Megane CC 2.0 dCi/150 KS Sport

12.10.2006

Toyota Avensis Wagon 2,2 D-4D
3. deo - servis

09.10.2006

Daihatsu Copen 1,3 VVT

27.09.2006

Renault Megane 2,0 dCi

26.09.2006

Chevrolet Lacetti 1,4 SE
2. deo - enterijer

25.09.2006

Hyundai Santa Fe

22.09.2006

Citroen C-Metisse

20.09.2006

Dodge Caliber 2,0 CRD SXT

14.09.2006

Citroen C5 2.2 HDi 173 KS FAP Exclusive

13.09.2006

Daihatsu Cuore 1.0 X

06.09.2006

Renault Espace 2,0 dCi FAP i Peugeot 807 2,2 HDi FAP

16.08.2006

Ford Focus Wagon 1,6
3. deo - zaključak

07.08.2006

Citroen C6 V6 2,7 HDi FAP Exclusive Pack Lounge

02.08.2006

Dacia Logan 1,5 dCi

31.07.2006

Peugeot 207 1.6 HDi 90 KS Sport

19.07.2006

Peugeot 207 1,6 16V i Renault Clio 1,6 16V

12.07.2006

Daihatsu Terios 1,5 Sport

05.07.2006

Ford Fiesta ST 2,0

04.07.2006

Chevrolet Lacetti 1,4 SE
1. deo - uvod

29.06.2006

Renault Modus 1.5 dCi/105 KS Confort

28.06.2006

Honda Civic 2,2 i-CDTi

27.06.2006

Ford Fiesta S 1.6 TDCi

21.06.2006

Seat Ibiza 1,4

20.06.2006

VW Jetta 1,9 TDI i Renault Megane Sedan 1,5 dCi

19.06.2006

Škoda Octavia 2.0 RS

14.06.2006

Toyota Avensis Wagon 2,2 D-4D
2. deo - enterijer

13.06.2006

Renault Grande Scenic 2.0 dCi 150 KS Luxe Dinamique

07.06.2006

Opel Zafira 1,9 CDTI OPC Line

06.06.2006

Ford Focus 1,6 Wagon
2. deo - enterijer

05.06.2006

Citroen C2 1.4 16V Stop&Start

31.05.2006

Hyundai Accent 1,5 CRDi

30.05.2006

Renault Clio 1.4 16V Luxe Privilege

22.05.2006

CITROEN PICASSO 1.6 HDi/92 KS Pack

10.05.2006

Renault Megane 2,0 RS Luxe i Ford Focus ST 2,5T

09.05.2006

Jeep Grand Cherokee 3,0 CRD Limited
2. deo - pogon i održavanje

08.05.2006

Peugeot 1007 1.6e 2-Tronic Sporty Pack

03.05.2006

Toyota RAV4 2,2 D-4D Executive

02.05.2006

Ford Fiesta 1.6 TDCi Ghia

26.04.2006

Uporedni test:
Citroen Berlingo 1.6 HDi/75 i Renault Kangoo 1.5 dCi/70

19.04.2006

VW GOLF V 1,9 TDI 4Motion

18.04.2006

Dacia Logan 1.5 dCi Laureate Pack

12.04.2006

Toyota Avensis Wagon 2,2 D-4D

07.04.2006

Toyota Yaris 1,3 Sol

06.04.2006

Peugeot 407 1.8i 16V 125 KS Confort

05.04.2006

Peugeot 407 Coupe 2,7 V6 HDi Sport Pack

31.03.2006

Renault Vel Satis 2.2 dCi Privilege

29.03.2006

Francuska posla

22.03.2006

Renault Megane 1,5 dCi
5. deo - zaključak

17.03.2006

Savremeni dizeli i loše gorivo

15.03.2006

Renault Megane 2,0 dCi

14.03.2006

Peugeot 407 Coupe 3.0 V6 Pack

08.03.2006

VW Polo 1,9 TDI Carat

07.03.2006

Ford Focus C-MAX 1.6 TDCi/90 KS

01.03.2006

Suzuki Swift 1,3

28.02.2006

Uporedni test:
Citroen C4 1.6 HDi i Ford Focus 1.6 TDCi

23.02.2006

Fiat Grande Punto 1,4 8V Dynamic

21.02.2006

SEAT LEON 2.0 TDI Stylance

15.02.2006

Toyota Hilux 2,5 D-4D i Isuzu D-Max 3,0 TD

09.02.2006

VW Fox 1.4 TDi 70 Pack Confort

08.02.2006

Peugeot 1007 1,4

07.02.2006

Renault Megane 1,5 dCi
4. deo - vozne osobine

02.02.2006

Ford Fusion Plus 1.6 TDCi

01.02.2006

Citroen C3 1,6 HDi i Renault Clio 1,5 dCi

26.01.2006

Renault Laguna Estate 2.0 dCi Initiale

26.01.2006

Mercedes Benz B 200 Turbo

24.01.2006

Peugeot 307 2.0 16V/180 KS Feline

19.01.2006

Škoda Octavia Combi 4x4 1,9 TDi

16.01.2006

Renault Megane 1,5 dCi
3. deo - enterijer

04.01.2006

Nissan Xterra

03.01.2006

Peugeot 307 CC 2,0 HDi Pack Sport

29.12.2005

Citroen C-SportLounge

27.12.2005

Peugeot 107 1,4 HDi Trendy

16.12.2005

Toyota Aygo 1,0

09.12.2005

Nissan Micra 1,2

05.12.2005

VW Passat 1,9 TDi Confort

02.12.2005

Citroen C1 1,4 HDi Pack

29.11.2005

Seat Leon 2,0 TDI

24.11.2005

BMW M6

21.11.2005

Ford Focus SW 1,6 TDCi Ghia

11.11.2005

VW Fox 1,2 Confort

10.11.2005

Renault Megane 1,5 dCi
2. deo - karoserija

04.11.2005

Citroen C5 Break 2,0 HDi i Renault Laguna Estate 2,2 dCi

28.10.2005

BMW 750 Li

27.10.2005

Peugeot 407 SW 2,0 HDi

20.10.2005

Jeep Grand Cherokee 3,0 CRD Limited

18.10.2005

Dacia Logan 1,4 MPI

10.10.2005

Hyundai Tucson 2,0 CRDi

07.10.2005

Citroen C4 1,4 16V Coupe VTR

04.10.2005

Chevrolet Spark 0,8

29.09.2005

Toyota Corolla 1,4 D-4D

26.09.2005

Honda Jazz 1,4

26.09.2005

Nissan Pathfinder 2,5 dCi

23.09.2005

Ford Fiesta 2,0 ST

20.09.2005

Honda Civic 1,6 16V

06.09.2005

Tigar Prima

31.08.2005

Daihatsu Sirion 1,3 X

30.08.2005

Seat Altea 1,6 Stylance

26.08.2005

Renault Megane 1,5 dCi

26.08.2005

Audi A4 2,0 TDI

25.08.2005

Renault Scenic 1,6 16V GPL

24.08.2005

Peugeot 107 1,0 Trendy

23.08.2005

Kia Cerato 1,5 CRDI

09.08.2005

Renault Trafic Generation 2,5 dCi Privilege

01.08.2005

VW Golf Plus 1,9 TDI Comfort

26.07.2005

Jeep Grand Cherokee 5,7 HEMI

19.07.2005

Ford Fiesta 1,6 TDCi Ghia

05.07.2005

Toyota Yaris 1,3 VVT-i Rhythm'n'Blues

30.06.2005

Nissan X-Trail

27.06.2005

Honda Jazz 1,4 i Mitsubishi Colt 1,3

23.06.2005

Renault Laguna 2,0 GT

23.06.2005

Peugeot 1007 Vitamine

20.06.2005

Citroen C3 Pluriel 1,4 HDi

10.06.2005

Peugeot 607 2,7 V6 HDi Signature

06.06.2005

Isuzu D-MAX 3,0 TD Crew Cab

27.05.2005

BMW 320i i 320d

25.05.2005

VW Golf V GTI

20.05.2005

Seat Toledo 1,9 TDI Reference

13.05.2005

Citroen C3 1,4 16V Sensodrive Stop/Start

06.05.2005

3000 km sa Renault Espace 2,2 dCi Aluminium

26.04.2005

Škoda Octavia Combi 1,9 TDi

22.04.2005

Honda Jazz 1,4

21.04.2005

Audi A6 3,0 TDI Quattro

29.03.2005

Citroen Xsara Picasso 1,6 HDi 16V

25.03.2005

Ford Mondeo 2,2 TDCi Clipper Titanium

22.03.2005

Peugeot 307 1,6 HDi i Renault Megane 1,5 dCi

18.03.2005

BMW X3 3,0d

15.03.2005

Citroen C4 1,6 HDi 92 KS Pack

11.03.2005

VW Caddy Life 1,9 TDi

02.03.2005

Peugeot 307 SW 2,0 HDi i Ford Focus C-Max 2,0 TDCi

28.02.2005

Seat Altea 2,0 TDi

23.02.2005

Toyota Prius 1,5

17.02.2005

Honda Jazz 1,4

14.02.2005

Mitsubishi Colt 1,3

11.02.2005

Peugeot 407 2,2

07.02.2005

Seat Ibiza Cupra 1,9 TDi / 160 KS

02.02.2005

VW Golf 1,9 TDi / 90 KS Confort

31.01.2005

Nissan Micra 1,2

25.01.2005

Citroen Xsara Picasso 1,6 HDi 16V

24.01.2005

Citroen C5 1,6 16V i 1,6 HDi

20.01.2005

Dacia Logan 1,6 MPI

15.01.2005

Renault Modus 1,4 16V Luxe Privilege

10.01.2005

Ford Focus 1,6 Ti-VCT Titanium

05.01.2005

Mercedes G55 AMG

31.12.2004

Toyota Land Cruiser 3,0 D-4D

29.12.2004

Škoda Octavia 2,0 TDi Ambiente

22.12.2004

Mitsubishi Outlander, Nissan X-Trail i Toyota RAV4

22.12.2004

Honda Jazz 1,4

22.12.2004

Citroen Xsara Picasso 1,6 HDI 16V 110 KS

23.11.2004

Honda Jazz 1,4

22.10.2004

Citroen Xsara Picasso 1,6 HDi 16V 110 KS

21.09.2004

Chrysler 300C

15.11.2004

Opel Corsa 1,3 CDTi

30.11.2004

BMW 645 Ci

16.10.2004

Peugeot 407 SW 1,6 HDi

21.10.2004

Fiat Idea 1,4

24.10.2004

Toyota Corolla 2,0 D-4D

28.10.2004

Peugeot 307 CC 2,0 16V

31.10.2004

Porsche Carrera 911 S

3.11.2004

Mitsubishi Outlander 2,0

8.11.2004

Aston Martin DB9

11.11.2004

Fiat Panda 1,2

12.09.2004

Citroen C3 X-TR 1,4 HDi 92 KS

15.09.2004

VW Polo 1,9 SDi

22.09.2004

Hyundai Tucson

25.09.2004

Peugeot 206 1,4 HDI

1.10.2004

RENAULT Megane 2,0 RS

10.08.2004

MERCEDES-BENZ C180 Kompressor

14.08.2004

HONDA FR-V

19.08.2004

FORD Fusion+

24.08.2004

ŠKODA Octavia 1,9 TDI

29.08.2004

BMW 760 Li

2.09.2004

CITROEN Xsara Picasso 1,6 HDi 16V Exclusive

8.07.2004

HONDA Civic Sedan 1,6 ES AT

12.07.2004

RENAULT Grand Scenic 1,5 dCi/100 KS Luxe Privilege

17.07.2004

SEAT Cordoba 1,9 TDi Sport

22.07.2004

TOYOTA Corolla Verso 2,0 D-4D

27.07.2004

MERCEDES-BENZ SLK 200 Kompressor

3.06.2004

LOTUS Elise 111R

10.06.2004

TOYOTA Corolla Wagon 1,6

18.06.2004

AUDI A3 2,0 TDi

13.05.2004

CITROEN C2 1,1

27.05.2004

FORD Focus C-Max 1,8 Trend

4.04.2004

TOYOTA Avensis D-CAT

9.04.2004

RENAULT Kangoo 4x4 1,9 dCi Privilege

14.04.2004

MAZDA 3 Sport

19.04.2004

FIAT Idea 1,3 JTD

24.04.2004

SEAT Leon 1,9 TDI

3.05.2004

BMW X3 3,0i

3.03.2004

RENAULT Clio Sport

8.03.2004

MERCEDES E320 4MATIC Avantgarde

13.03.2004

HONDA CR-V

17.03.2004

TOYOTA RAV4 2,0 D-4D Executive

22.03.2004

ŠKODA Fabia RS 1,9 TDi 130

27.03.2004

CHRYSLER PT Cruiser Cabrio

31.03.2004

LAMBORGHINI Gallardo

2.02.2004

VOLVO S60 2,4 D Summum

9.02.2004

SAAB 9-5 Wagon

16.02.2004

RENAULT Laguna 1,6 16V GPL Expression

23.02.2004

OPEL Vectra Caravan 3,0 CDTI

5.01.2004

HONDA Accord 2,4 Executive

11.01.2004

MITSUBISHI Lancer

19.01.2004

VW Beetle Cabrio

26.01.2004

MAZDA 3 1,6i

2.12.2003

VW Touran 1,9 TDi Comfort

9.12.2003

RENAULT Megane Coupe Cabrio 2,0

16.12.2003

SUZUKI Ignis 1,5

23.12.2003

PEUGEOT Partner 1,9 D

30.12.2003

CHEVROLET Corvette V8 5,7

1.11.2003

RENAULT Megane Grand Tour i Megane Sedan

5.11.2003

ROLLS-ROYCE Phantom

12.11.2003

CHRYSLER Sebring 2,7 LE

19.11.2003

FORD Tourneo Connect 1,8 TDCi

26.11.2003

FIAT Panda

4.10.2003

LEXUS RX 300

7.10.2003

SMART Roadster Coupe

11.10.2003

MERCEDES SL 55 AMG

14.10.2003

RENAULT Trafic 2,5 dCi 16V Passenger

18.10.2003

FORD Fusion 1,4 TDCi

21.10.2003

MINI One D

27.10.2003

FORD Focus C-Max

28.08.2003

CITROEN Pluriel 1,4i

2.09.2003

OPEL Meriva 1,6

6.09.2003

DAIHATSU Copen

12.09.2003

FIAT Stilo 1,8

16.09.2003

NISSAN 350 Z

19.09.2003

CHRYSLER Crossfire

27.07.2003

RENAULT Scenic II

31.07.2003

OPEL Signum 3,2 V6

4.08.2003

MERCEDES Vito i Viano

8.08.2003

DAEWOO Nubira II

12.08.2003

FIAT Doblo Cargo 1,9 DS High Roof

17.08.2003

PEUGEOT 807 3,0 V6 SV Pullman

22.08.2003

BMW Z4 3,0i SMG

27.06.2003

ALFA ROMEO 156 2,4 JTD

4.07.2003

HYUNDAI Getz 1,4

13.07.2003

ŠKODA Octavia Combi 1,8T RS Pack Sport

20.07.2003

FORD Streetka

26.05.2003

RENAULT Megane Coupe 1,5 dCi

1.06.2003

SEAT Alhambra 1,9 TDI

7.06.2003

TOYOTA Corolla Verso 1,6

11.06.2003

PEUGEOT 307 Break 1,6 16V XT

16.06.2003

AUDI A3

20.06.2003

OPEL Meriva

25.04.2003

LANCIA Thesis 2,4

30.04.2003

HYUNDAI Terracan 2,9 CRDI

6.05.2003

SEAT Cordoba 1,9 SDI Stella

13.05.2003

PEUGEOT Partner Ushuaia Grand Raid 1,6 16V

18.05.2003

TOYOTA Avensis Wagon 1,8 VVT-i

25.03.2003

FORD Fiesta Coupe 1,6 Trend

2.04.2003

SSANGYONG Rexton

14.04.2003

MITSUBISHI Pajero 3,2 DI-D

1.03.2003

CITROEN C8 2,2 16V HDi

11.03.2003

FORD Focus ST 170

5.02.2003

RENAULT Espace 1,9 dCi Authentique

14.02.2003

FORD Mondeo ST220

11.01.2003

TOYOTA Land Cruiser 3,0 D4-D

17.01.2003

SAAB 9-3 2,0t

21.01.2003

CITROEN Berlingo

26.01.2003

ALFA ROMEO 147 GTA

10.12.2002

RENAULT Kangoo 1,5 dCi 80 KS

21.12.2002

SUBARU Forester 2,0X AWD

26.12.2002

ŠKODA Superb 1,9 TDi Classic

4.01.2003

NISSAN 350 Z

12.11.2002

RENAULT Megane II

20.11.2002

HONDA Accord

3.12.2002

MAZDA 6 Sport

11.10.2002

FORD Fiesta 1,4 TDCi

18.10.2002

FERRARI Enzo Ferrari

25.10.2002

DAEWOO Kalos

31.10.2002

AUDI RS6 Avant

4.11.2002

MERCEDES SL 500

26.09.2002

PEUGEOT 307 SW 2,0 HDi

6.10.2002

KIA Sorento

29.08.2002

OPEL Vectra GTS

29.08.2002

VW Polo 1,2 6V

3.09.2002

bocca
17.2.2018 11:36
23
5

Najzad malo opširniji test i tekst Dustera i srpskim medijima.

Takođe zanimljiv za pomalo zainteresovanog kupca, ali 1.6 sce motora.

Može par pitanja? Spominje se nešto malo poboljšana aerodinamika! Kod nas se taj podatak vrlo vešto krije. Ima li u Francuskoj konkretan podatak? Drugo, 1.6 sce ide u samo par modela Renoa i dačije. Kažu da je nisanov. Zna li se šta više o njegovoj npr pouzdanosti, ugradnji auto gasa... Kolika li se tu potrošnja može očekivati ako dci troši 7?!? I još nešto, u Srbiji je 1.6 sce u najvećem i najlepšem paketu opreme 13800e ali do kraja meseca i sa besplatnim zimskim gumama od 17 cola, ne znam kog proizvođača. Ali i vlasnici Dačija, gde i sam pripadam, dobili su i vaučer od 400e za dodatnu opremu ili opcije. Sasvim lepi popusti. Ima prostora! Pozdrav!

Dejan L
17.2.2018 15:44
16
2


Kad bi svaki novi model napredovao kao Duster, neki ne bi bili samo puki redizajn, npr famozno skupa Opel Korsa.

igi
17.2.2018 19:29
30
5

Za kupovinu Dačijinih vozila, pa i ovaj Daster, se pretežno koristi izraz "racionalna kupovina".
Ali nakon čitanja ovog teksta ja ga evo - želim :)
Nije baš da mi treba ta klasa i baš taj model (što se tiče svakodnevnih potreba) ali baš sam ga nekako poželeo. Idealan je za naše "švajcarske" puteve (pune rupa), ne prevelik spolja a dovoljno komforan unutra uz prostran prtljažnik, čak i atraktivno izgleda sa ovom bojom i felnama, plus faktor cene - kako čovek da ga ne poželi. Ili da preciziram, prosečan čovek sa prosečnom platom u ovoj zemlji. O snobovima kojima "smrdi" ovaj amblem i kojima je ovo "kanta" drugom prilikom.

Don
17.2.2018 20:43
11
33

Igi, nisi li primijetio nešto loše na sebi? Zašto vrijeđaš ljude koji imaju vise znanja, ukusa,sposobnosti , para od tebe? Po čemu su ljudi kojima se Dacia gadi,smrdi i kojima je ta sklopocija kanta, snobovi ? To sto se tebi svidja dacia, to je tvoj problem i dovoljno govori o tebi. I na kraju, niko te ne drži da budeš u toj zemlji i da radis za tu platu, ako ti se ne svidja, onda se , poput većine nas iseli.evo, vidis da Periki nije ni malo loše, živi u “selu” Tj Parizu (poštaru, pronađeni ga tamo u tvom selu) ima love da ljetuje i zimuje, svako malo vozi kante a Ak dobije na lotu, provoza i auto npr djuliju.:)

moron
17.2.2018 22:42
37
0

Zar toliko mana ima?
Sigurno je bolji T-Roc sa plastičnim volanom i petostepenim menjačem?
Dobose pozadi nudi i Captur, zar ne?
Nema AEB?
Da, ima ga Hyundai Kona, ali samo u najvišem paketu, za 26.000.
Baznjak nema podešavanje volana u dve ose? Da, ta opcija kod baznjaka (sa podešavanjem visine sedišta), košta 300. Toliko kd bazne oktavije košta centralno zaključavanje na daljinski kao opcija, jer standardno nema, kao sto ni bazna fabija nema podešavanje volana u dve ose, ni klimu. Novi duster je ipak avion za sve to.
Ni prošli duster nije baš bio dzabe. Nije ni ovaj. Ali, ovaj je za iste pare ne samo mnogo bolji, već je toliko dobar da je za neke postao "domaći zadatak" po serijskoj opremi.
Odličan automobili. Kao 4WD nema pandana po ceni. A kao 2WD ima/nema smisla koliko i ostali.

Bojan
17.2.2018 22:51
9
17

Jako mi je cudno da jedan eminentan novinar, poput Pekija, ne prokomentarise cinjenicu da je novi daster dobio samo 3 zvezdice na euro ncap testu, i to izmedju ostalog zbog jako lose zastite vrata vozaca u slucaju udara od nazad!

moron
18.2.2018 07:10
27
2

Tačno je i da je na NCAP ovaj Duster osvojio tri zvezdice ali pogledajte tamo koliko savremenih vozila testiranih posednjih godinu dana je takodje osvojilo tri zvezdice. Neka dosta zvučna imena. Ne želim da ih nabrajam, da ne bude da ih pljujem, ali, "ima njih kao salate".

Peki
18.2.2018 09:40
19
0

@Bocca, benzinski 1.6 SCe je poreklom iz Nissana, i ugraduje se u Duster pocevsi od 2015 god. Renaultov 1.6 16 v nije mogao da prode eko norme pa je odluceno da ga ovaj zameni. Blok je od aluminijuma, sa lancem, a mogli smo ga pronaci kod modela kao sto su Note i Juke. Pricao sam sa jednim kolegom koji ga ima u Dusteru, kaze da je tih, ali kako mu je mali obrtni moment, mora da se navlaci u obrtaje. U vezi potrosnje navodi podatak od 8,5 lit. Naravno da se moze preraditi na gas, no ukoliko se ne varam novi Duster ga ima u ponudi. Potrosnja koju sam ja imao sa 1.5 dCi je povisena, jer je Duster vozen dobrim delom na auto putu brzinom izmedu 140-150 km/h. U povoljnijim uslovima eksloatacije sigurno je niza, raunaj na oko 6 - 6,5 lit

@Moron, navedene mane su pre "manice", no nasao sam za shodno da ih navedem, kao i brojne kvalitete. Naravno da je ucinjen veliki progres, u to nema nikakve sumnje, posebno ukoliko se uzme u obzir cena. Baci pogled na tabelu, dao sam ocenu 4,7 od maksimalnih 5. Mozda sam postao malo stroziji u ocenjivanju Dacija jer su me pojedini citaoci zestoko isprozivali, cak i tvrdili kako me placaju da pisem pozitivno o njenim modelima. Sada ce na tebe da navale.... :-)
Ukoliko zelis moje licno misljenje, da mi treba jedan pravi 4x4, a da i dalje zaradujem koliko zaradujem (malo), uzeo bi Duster bez oklevanja. Sa pogonom na prednje tockove, verujem da gore navedeni 1.6 SCe/115 posteno odraduje posao, uz to cena je, ukoliko je tacno to sto je napisao Bocca, vise nego li pristupacna. U vezi kras testova i 3 zvezdice, nemam sta da dodam, sve si rekao.
Pozzzz

Rikošet
18.2.2018 12:21
28
3

Mada je svaki put zanimljivo čitati Pericine živopisne testove odavno ne pričitah konkretnije štivo. Iz teksta se baš vidi 2.000 pređenih kilometara...

Prošlom Dusteru ako pogledam cijenu ne bih puno toga zamjerio. No ako zanemarimo cijenu s puno toga nisam bio zadovoljan. Rđa na poluosovinama i na dijelovima vješanja čak i na salonskim vozilima. Naježio bih se svaki put kad to vidio i kad bih shvatio da će neko u 21. vijeku da kupi rđav, nov automobil... Limarija jako osjetljiva, a lak veoma tanak... Unutrašnjost blatobrana veoma loše zaštićena, nema plastičnih obloga, a lak i zaštita naneseni sa puno "curaka" i površinskih nepravilnosti...
Eko kožu na sjedištima nikome ne bih poželio. Ljeti se topite, jer "ne diše" a zimi odoše bubrezi. Ventilacija veoma loša, a na maksimumu otpadaju uši od buke. Zvučna izolacija skromna, a ona spužva između vjetrobrana i instrument panela je očajno rješenje. Pokazivač goriva je nepouzdan, fabrički radio nikad ne uspijeva čisto da "uhvati" stanicu. Obrtomjer bez crvene zone... Pozicija za upravljačem za moju krupniju konstituciju katastrofa, sjedalne površine prekratke, a sistem za podešavanje vozačevog neprecizan i nepraktičan. Vidljivi šarafi svuda po kabini... Ručni mjenjač sa 4x4 pogonom naporan u gradu iako se može krenuti iz druge...

Pozitivne stvari su vrhunski 1.5 dCi motor, 4x4 pogon i njegove off-road mogućnosti, te poprilično udobno vješanje...

Dakle prostora za napredak je bilo na pretek. Ako su popravili samo dio toga, a cijena je ostala na istom nivou onda je razumljivo oduševljenje novim modelom...

Šta mislim o Dusteru pokušaći ilustrovati kroz lični primjer. Prva pegla koju je žena uzela je bila Rowentina. Sedam jezika priča i koštala je oko 100 eura. Pregorjela je u garanciji, pa se mjesecima povlačila po servisima i na kraju zamijenjena Boschovom u istoj vrijednosti. Boschova je izdržala malo više od godine... U naletu bijesa odem i kupim najjeftiniju Elit peglu za 12,5 Eura, jer pelene nisu mogu da čekaju dok se Bosch prošeta po servisama... Elit pegla već tri godine. Nije lijepa, nema zvučno ime, nema onaj dodatni rezervoar u koji staje 100 litara vode i milion Rowentinih funkcija, ali pegla veš i boli me briga koliko će da traje, jer je 8 puta jeftinija od Rowente i Boscha...

E takav je i Duster. Ima mana, ali one nisu tako skupe kao što su na Mercedesu, BMW-u, Audiju, Nissanu i ostalim višestruko vrjednijim modelima...


BB
18.2.2018 12:37
23
3

Te zvjezdice su pi posljednjem testu i veće su nego nekadašnjih 5 zvjezdica. A druga svar je da se prašinar može vozati i po šumi a tamo se drugačije zvjezdice broje. Recimo trebaš da izađeš iz šume/planine prije nego padne metar snijega koje prognoza najavljuje (sigurna smrt).
A inače je dobra opcija za domaćeg vozača koji ne putuje svaki dan 120 km na posao (čest slučaj na zapadu) i ne pravi velike kilometraže pa ne mora da ulaže bogatsvo u automobil. S jedne strane manje "uživa u vožnji" ali više u životu, prijateljima, djeci, prirodi...

Boki
18.2.2018 23:19
13
5

Primetio sam i ranije, a i sada da se doboš pozadi navodi kao mana. Tačno je da disk jače koči i bolje se hladi, ali ako doboš zadovoljava potrebnu kočionu silu nema razloga izbegavati ga. Auto je nazad lakši, još se težište prebacuje prema napred kada se koči, mnogo je malo kočenja potrebno pozadi. Doboš ima prednosti u odnosu na disk, sporije se haba i duže traje, kočnice su zaštićene od spoljnih uticaja, ručna kočnica bolje radi i manje se kvari, lakše se popravlja. Na kraju doboš je jeftinji.

moron
18.2.2018 23:23
16
1

Rikošet
Ovo što si rekao ( "Rđa na poluosovinama i na dijelovima vješanja čak i na salonskim vozilima. Naježio bih se svaki put kad to vidio i kad bih shvatio da će neko u 21. vijeku da kupi rđav, nov automobil... "). Nije se promenilo, čini mi se.
Imao sam prilike da pre 15-ak dana odozdo fotografišem jedan novi duster, baš onaj što je bio na promociji na Staroj planini. Jesta da sam fotografisao noću, ali i svetlost blica je jasno pokazalo da odozdo na novom primerku ima korozije na mesima koje pominješ ( mogu poslati i fotografije redakciji ili Pekiju). Ali, po mom razumevanju, to "nije funkcionalna korozija", obzirom na "masivnost delova" koji korodiraju, neće napraviti bilo kakvu štetu ni za 10-15 godina.
No, da je ružno za videti, jeste.

BB
19.2.2018 10:03
14
0

I ja sam na VW Crafter-u vidio koroziju na šarafima točkova i još nekim dijelovima (vozilo u salonu). A Mercedes Sprintera nisam vidio ni jednog bez korozije (hrđa dok je još u katalogu), pa ga svi hvale kao dobar kombi...

Bitno je šta hoćeš da objasniš, a onda ćeš naći načina...

Rikošet
19.2.2018 14:14
8
0

moron, BB

Da se razumijemo rđa mi najviše smeta vizuelno. Ne volim ju nikako vidjeti na polovnom, a kamoli novom automobilu. Da sam potencijalni kupac Dustera (Sprintera ili Craftera) odbila bi me odmah, ali to je samo subjektivni stav...

Da li i na koji način utiče na pojedine dijelove i sam automobil najbolje nam mogu reći vlasnici Dustera. Nadam se da će se barem jedan odvažiti i napisati ovdje par redova, jer ako se iz Pericinih 2.000 km može toliko toga korisnog iščitati mogu da zamislim koliko bi se moglo iz iskustva nekog vlasnika, koji Dustera vozi godinama...Pitanje
19.2.2018 17:33
7
21

@Rikoset,nema takvog gradjanina ovde koji poseduje Dustera! Svi ga hvale i velicaju ali samo u salonu i test voznji,kada dodje kupovina uzima se ili Lada Niva sa te svrhe ili polovni Golf jer je najbolji auto na svetu, to ti je surova realnost!

maxy
20.2.2018 10:18
11
0

Bacih pogled na aktuelni cenovnik i u drugom paketu opreme, comfort, koji je apsolutno prihvatljiv i 1.6 SCe motorizacijom, košta 12500 eur. Meni se čini da je to fer ponuda. E sad da li se još nešto može izvući od opreme pregovorima...?
Mada 4x4 benzinska varijanta ima već malo jaču cenu koja bi morala ići malo dole.
Ono što ne znam, a bilo bi korisno navesti su troškovi održavanja. Slažem se da se za 12500 eur može kupiti dobar polovnjak, ali ostaje pitanje cene tekućeg održavanja.

moron
20.2.2018 11:26
9
1

Rikošet
Ja sam matora konjina i najgore uspomene iz rane mladosti su mi vezane za "funkcionalnu" koroziju, i na kola koja "nestaju" ... Zato ne mogu danas da podnesem ni običnu "vizuelnu koroziju", koja ne ugrožava funkciju.
Imao sam ladu nivu, preko 100.000 km sa njom prešao i tešku sam preventivnu borbu sa korozijom od prvoga dana vodio ( na tim kolima je bila stavljena tokom života kod mene "tona bitumena" ).
Što se doboša tiče, imaju neke svoje prednosti, ali i goleme mane. Nema idealno. Na dosta vozila koja pozadi imaju diskove zbog potrebne slabije kočione sile ili redje upotrebe kola ili vožnje neopterećenog vozila (što opet vodi manjoj kočionoj sili ), dolazi do korozije, koja završi prevremenom zamenom zadnjih diskova (koji su nekada u kompletu zajedno sa ležajem) i to bude lud trošak.

BB
20.2.2018 14:10
4
0

@Peki

Šta bi sa videom?
Prijavi mi yt da ima pa onda opet nema...

Peki
20.2.2018 15:17
6
0

@BB, i ja cuo da ima pa vidim da nema, bice da je "kriva" redakcija... Nisi nista propustio, onako amatersko "polivanje" spolja i iznutra...

igor
20.2.2018 15:38
5
4

poštovani autor piše za dci motor da je diskretan i ekonomičan, ovo drugo mi je jasno, ali za prvo nisam siguran na što se misli...da li je motor skroman po snazi za dustera, da li je tih ili pre tih, da li je tek prosječnog kvaliteta i trajnosti ?

Boki
20.2.2018 16:20
8
1

@Rikošet
Ovo uopšte nije rđa nego blato. Vidiš da ga im i po rezervnoj gumi. Da nije i guma zarđala?

Peki
20.2.2018 22:28
9
0

@Igore, mani se onog "postovani autor", Peki je sasvim dovoljno :-))
Kada sam naveo da je agregat diskretan, mislio sam pre svega na kulturu rada, tj da je relativno tih. Znaci diskretan je, ne namece su radu putnicima. U svakom slucaju znatno je tisi od Fiatovog 1.6 MultiJet/120, koji se nalazi u novom Jeepu Compass, uprkos mnogo boljoj izolaciji kabinskog prostora nego li kod Dustera. Test sledi uskoro...
No ako bas hoces, moze se tumaciti i drugacije, jer nesto je slabiji i sa manjim obrtnim momentom od konkurentskih 1.6. Ovo je inace najaci dizel u Dusteru, mada, ko zna, mozda mu jednoga dana ugrade i snazniji 1.6 dCi od 130 KS...
Pozzzz

Rikošet
21.2.2018 22:46
3
1

Boki

Pretpostavljam da se tvoj komentar odnosi na Pericinu fotografiju zadnjeg vješanja novog Dustera...

Podsjećam te da nigdje i u nijednom komentaru nisam spemenuo rđu na novom modelu, jer ga još nisam ni vidio uživo... Sva priča oko rđe je vezana za prošli model, kod kojeg je to bila očigledna činjenica...

A.M.
22.2.2018 12:50
6
0

Vrlo lepa reportaža i test Dastera,

Može li razjašnjenje fotografije WC-a od autora: da li ja dobro razumem da se vrši nekakvo recikliranje tečnosti i da treba koristiti odgovarajuću WC šolju u zavisnosti od toga šta se pilo?
Zvuči apsurdno.

Redakcija
22.2.2018 13:25
3
1

Postovani, u cilju objektivnog informisanja, na Vrele Gume zvanicni FB nalog smo postavili fotografiju podvozja novog Dacia Dustera. Ocenite sami nivo korozivne podloznosti ovog modela

Srdacno,

Redakcija

moron
22.2.2018 16:47
6
1

Nemam FB ...

Peki
22.2.2018 18:32
4
0

@A.M. Prvo sam pomislio kako se radi o nekakvoj reciklazi, ali ipak je samo sala. Natpisi su u javnom toaletu u gradicu Colmar, u regionu Alzas (Francuska), na granici sa Nemackoj.
Pozzzz

igi
23.2.2018 15:16
3
0

@moron: Ne treba ti nalog na fb da bi čitao VG na fb.

Pošaljite komentar:

Molimo vas da pre slanja komentara pročitate sledeće uputstvo:
Redakcija zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara.
Anonimni komentari se ne objavljuju.
Komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Govor mržnje ne tolerišemo.
Zbog ograničenog prostora, komentare koji predstavljaju komentar drugih (već objavljenih) komentara ne objavljujemo, kao ni polemike između komentatora. Molimo vas da u svrhu diskusije i polemike koristite naš Forum.
Pre pisanja samog komentara, molimo vas da izaberete tačan tekst na koju se odnosi komentar. Komentari koji sadržajem ne korespondiraju sa tekstom sa koje su poslati neće biti objavljeni.
VRELE GUME ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije.

Vaše ime:


Vaš komentar:Anti-spam-kod:
Kako bi bili sigurni da ste osoba, a ne robot-spamer, molimo Vas da u donje polje unesete kod sa slike: