Test

Dacia Duster Confort 1.2 TCe/125 4x4

Dekompleksiran SUV

Po ugledu na predhodni Duster i novi poseduje efikasnu integralnu transmisiju, čime je njegovo polje delovanja znatno prošireno. Tim bolje, no u tom slučaju zaboravite na početnu cenu od 12.000 evra. Za najeftiniji 4x4 treba vam 4.000 evra više

Nakon prvog druženja sa Dusterom 1.5 dCi 2WD, red je došla verzija sa integralnim pogonom, pokretana benzinskim 1.2 TCe od 125 KS. Potpuno obrnuto od onoga što sam poželeo i što mi je trebalo, jer je prvi navedeni vožen u zimskim uslovima po francuskim i švajcarskim Aplima, dok je 4WD Duster testiran usred žarkog leta. Bolje ikad nego nikad, iako njegove off-raod kapacitete nismo mogli proveriti u datim okolnostima. Naime, sušni period koji je zahvatio Francusku omogučio nam je vožnju jedino po zemljanim i šumskim putevima, kao i požnjetim poljima, blata nije bilo ni za lek! No dobro, ovaj Duster i nije ograničen samo na bespuća, ujedno smo se bolje upoznali sa benzinskim 1.2 TCe, bez obzira što će dotični ubrzo biti zamenjen novim 1.3 TCe. Po rečima odgovornih u francuskom DACIA Press centru, 1.2 TCe nastaviće još izvesno vreme karijeru na skromnijim tržištima (čitajte našem), ali neće i na domaćem Francuskom. Iz tog razloga jedva ga dobih na test, i to poprilično "nabudženi" primerak koji je ostao sa međunarodne prezentacije od zimus. Hoću da kažem da je poslužio kao eksponat, sa brojnim atraktivnim opcijama koje su mu nakalemljene. Mislim pre svega na masivni metalni odbojnik napred i proširene pragove, dok su krovni nosači, aluminijumski naplaci od 16 cola i snažno zatamljena zadnja stakla, više manje u serijskoj ponudi za najviši završni nivo Prestige. Što zahvaljujući njima, što modernijem dizajnu, deluje prilično atraktivno, i kao takav dekompleksiran je u poređenju sa prestižnijim SUV.

Novi Duster je u estetskom pogledu znatno privlačniji, iako je zadržao prepoznatljive forme predhodnika

     
 

dopadljiv "look",
novi enterijer,
opšta udobnost,
poboljšana ergonomija,
diskretan i dovoljno perfomantan agregat,
off-road perfomanse

dve hiljade evra skuplji 4WD,
veća težina,
potrošnja,
bez automatskog menjača uz 1.2 TCe,
kvalitet plastike,
doboši na zadnjim točkovima,
poklopac rezervoara sa ključem

Rekao bih skromna evolucija, bazirana na detaljima, iz prostog razloga jer proizvođač nije želeo značajnije odstupiti od stila i koncepta koji je doprineo njegovom uspehu. Iako se to ne bi reklo na prvi pogled, svi elementi karoserije su novi. Duster 2 prepoznaćete tako po višim bokovima, specifičnim branicima, izraženijim prorezima za točkove, finijom prednjom maskom sa svetlima razvučenim na krajeve karoserije i zadnjom svetlosnom grupom u stilu Jeep-a Renegade. Bolji poznavaoci brenda odmah će zapaziti i novi dizajn aluminijumskih felni, atraktivnije boje karoserije i "škrge" na bokovima, čisto estetskog karaktera. Spomenuti metalni odbojnik na voženom primerku spada u dopunsku opremu, za koju nisam siguran da prolazi sigurnosne norme u pojedinim zemljama. Prošireni pragovi sa stepenicom nemaju taj problem, ali uzivši u obzir da Duster nije uzdignut od tla pola metra već "samo" 21 cm, više smetaju nego što nečemu zaista služe. Tako je i sa zaštitama za sunce u obliku zadnjih stakla, nakačenim na okvire prozora. Rekao bih nepotrebna, "jeftina bižuterija", koja služi isključivo za personalizaciju vozila, jer Duster 4x4 ima dovoljno realnih kvaliteta. Baš zato, pre nego se posvetimo njima, recimo da je voženi primer bio u srednjem završnom nivou Comfort (ispod je Essential a iznad Prestige), koji, kako i samo ime kaže, poseduje minimum neophodne opreme za komfornu vožnju. Mislim pre svega na manuelni klima uređaj, vozačevo sedište i upravljač podesivi po visini i dubini, električne podizače za sva četiri stakla, tempomat i limiter brzine, preklopivu zadnju klupu u odnosu 1/3 - 2/3. Cena za ovu verziju iznosi 16.590 evra, odnosno 2.000 manje ukoliko vam ne treba integrealni pogon (2WD). Naizgled veoma povoljno, samo ukoliko poželite primerak kao na fotografijama, računajte na još nekoliko hiljada evra opcija. Ja sam došao do sume od oko 19.000 evra (metalizirana boja, hi-Fi sistem Focal, taktilni ekran od 7 inča, parking senzori sa kamerom, aluminijumski naplaci....), tako da je možda mudrije odmah se opredeliti za završni nivo Prestige. Jeste da je u startu skuplji za 1.500 evra (17.890 evra), ali tako dolazite do automatske klime i nekoliko dodatnih paketa, odnosno do opcija kao što je kartica slobodne ruke (150 evra), nedostupnih uz niže pakete.

Sa 11.990 evra, koliko košta osnovna verzija, dođosmo tako do 20.000 evra, što baš i nije primerna suma za jedan niskobudžetski automobil

Na korak do proseka
Ulepšan spolja, Duster je logično evoluirao i u unutrašnjosti. Međutim, poređenje sa modernijim SUV, tipa Nissan Qashqai, Renault Kadjar ili Peugeot 3008, za njega je dalje nepovoljno, nivo prezentacije i izbor materijala znatno je inferiorniji. Naprotiv, uporedimo li ga sa Dusterom prve generacije, posebno pre restilizacije (početak 2014. godine), možemo konstatovati značajan progres na planu kvaliteta, ergonomije i opreme. Po otvaranju vrata teško je ne primetiti sasvim novu komandnu tablu, klasičnog ali dopadljivog dizajna, blago zaokrenutu prema vozaču. Karakterišu je tri, umesto nekadašnja dva centralna izduva za vazduh, ispod kojih je ekran od 7 inča, osetljiv na dodir. Sada je smešten za desetak santimetara višlje, što olakšava manipulaciju i preglednost. Novi su i instrumenti, dva analogna sa elegantnom crvenom kazaljkom, koje se po startovanju motora "zakucaju" udesno! Grafika je interesantna, ali Dacija ovde nastavlja u istom stilu; identičan obromer za sve agregate, bez obeleženog crvenog zabranjenog polja.

Komplimente zaslužuju novi prekidači na centralnoj konzoli, u stilu Peugeota 3008, kao i komande klima uređaja, koji može biti i automatski

     
 

Inače moram naglasiti, automatski klima uređaj po prvi put pronalazimo u jednoj Daciji, iako će cepidlake odmah zakukati kako nije dvozonski. Neka mi oproste pojedini čitaoci, koje ni Duster ni sve što dolazi od Dacije ne interesuje, što ću u "sitna creva" izložiti sva zapažanja u vezi enterijera, ali zbog velike aktuelnosti ovog na to sam prisiljen. Dobrim delom odnose se na ergonomiju, evidentno poboljšanu, ne i idealnu. Komande za električne podizače prozora (četiri u našem slučaju) su kako i treba na vratima, ali su smeštene previše unazad, zbog čeka je levu ruku neophodno svaki put neprijatno uvrnuti u laktu i ramenu. Vozačevo sedište se najzad podešava znatno preciznijom ručicom i po visini, kao i u lumbalnom delu, točkićem sa desne strane, integrisanim u naslonu za lakat (opcija). Osim što je u sedalnom delu produženo za 2 cm, udobnije je i sa jačim bočnim osloncima. Po želji, sedišta mogu biti biti presvučena i kožom, ali samo u jednom uskom delu koje ima kontakt sa telom. Podešava se i upravljač, najzad u dve ose, opet ne i za bazični Essential. A kad smo već kod upravljača, sada je elegantniji i sa četiri paoka. Dobri poznavaoci znaju da ga je proizvođač zamenio pred kraj životnog veka Dustera 1.

Bolji osećaj volanom je evidentan, čak je i prostor za putnike napred superiorniji

     
 

U Daciji navode da su u tom cilju pomerili A stubove za 10 cm prema napred. Uočljiv je i pomak po pitanju završne obrade. Primera radi, glave zavrtanja koje smo mogli videti u dnu kučišta, gde su ručice za otvaranje vrata, sad pokriva parče crne plastike. Kazem bolje nego li pre, ali smo i dalje od standarda koji važe za "normalne" SUV. Naime, gumeni zaptivci na B stubovima postavljeni su od oka (barem na test vozilu), dok se pri ulasku na zadnja sedišta mogu zapaziti podni tepisi spojeni "zihericim", kao da su krojeni za neko drugo vozilo. Sama armatura je i dalje od tvrda, ne preterano rafinirane plastike, mada je manje zrnasta i rustična nego u predhonom Dusteru. Prostora za odlaganje sitnica ne nedostaje, iako nisu rekordne zapremine, pregrade u vratima mogu da prime flašu od 1,5 lit. Standardni boks ispred suvozača je osvetljen, a ispod njegovog sedišta pronašli smo i poveću praktičnu fijoku.

Razočaravajuća zadnja klupa
Putnici pozadi od sada mogu isprazniti džepove u ostave na vratima i to bi se mogao nazvati kao najveći pomak novog Dustera u ovom sektoru.

Prostor na zadnjoj klupi nije preterano izdašan. Zbog debljih prednjih sedišta stekao sam utisak da se izgubilo par santimetara za kolenaNaslon zadnjih sedišta je kao i pre, preterano uspravan, i kao takav prilično neudoban za duža putovanja. Usled neizmenjenih spoljašnjih dimenzija (4,34 m), odnosno međuosovinskog rastojanja, prtljažnik se isto tako nije povećao. Konkretno, verzija sa pogon na prednje točkove poseduje 445 litara korisne zapremine (po nekim merenjima 475 lit), bez obzira da li je u dnu točak istih dimenzija. U slučaju verzije sa 4x4 pogonom, pod prtljažnika je uzdignut, samim tim zapremina je smanjen na 411 litara. Njegova unutrašnjost sada je bolje izolovana, istim materijalom kao i kabina. Podrazumeva se da se naslon zadnje klupe obara u odnosu 2/3, odnosno iz jednog dela kod najeftinijeg Dustera.

     
 

Mali ali pali i žari
Kao što smo rekli, nakon dobro poznatog dizela 1.5 dCi/110, ovoga puta obreli smo se u najsnažnijem benzinskom 1.2 Tce od 125 KS. Isto tako najavili smo da bez obzira što je savremene koncepcije, biće zamenjen u dogledno vreme, po ugledu na dizel. Radi se zapravo o novoj generaciji 1.5 dCi sa prefiksom "Blue", čistijem i snažnijim. Renault je objavio da će razvijati 95 i 115 KS, i da je prvom navedenom obrni momenat podignut za 30 Nm (240 Nm pri 1750 o/min). OK, vratimo se opet našem malom benzincu, sposobnom da podari Dusteru neophodan elan. Dobrim delom zahvaljujući i kraćim prenosnim odnosima, isključivo kada se radi o verziji sa intergralnom transmisijom. Proizvođač čak savetuje da se krene drugim stepenom prenosa, koliko je prva kratka. Na to smo već navikli kod Dustera i pokazalo se kao praktična stvar! Jer osim što skraćeni prenosi omogučuju efikasniju off-road vožnju, pomažu i prilikom ubrzanja i međubrzanja, što nije na odmet ukoliko se zna da je 4WD verzija teža za 117 kg.

Agregat rado i brzo se penje u obrtaje, uz veoma diskretan zvuk. Izolaciji kabinskog prostora posvećena je znatno veća pažnja, dok sam pogonski agregat prikazuje veliku kulturu rada

     
 

Ipak, valja priznati, obrtni moment od 205 Nm, koliko razvija, danas ne impresionira ni vozače motocikala, no uprkos takvom marketingu elastičnost je iznenađujuća u svakodnevnoj vožnji. Po gradu se bez problema može održavati nekih 60 km/h u petoj brzini, pa i polako ubrzati, bez potrebe da se "prešaltuje" u niži stepen. Naravno da je 1.5 dCi/110 bolji na ovom polju, ali perfomanse benzinca su ipak superiornije. Vožnja na auto putu ne predstavlja nikakvo mučenje, čak ni pri prohibiciskim brzinama iznad 150 km/h. Treba ipak reči da je režim rada visok, pri 130 km/h motor se "vrti" na 3.000 o/min. Prekidač za tempomat (regulator brzine) smešten je potpuno neprimereno između sedišta, pored ručne kočnice, i nije sposoban da samostalno održava distancu sa vozilom ispred, kao kod savremenijih SUV modela. Ogibljenje je udobno, buka od kotrljanja i šumovi od vetra su prigušeni, jedini problem je potrošnja. Sa aerodinamikom kao ormar, ovaj Duster troši 9 litara kaood šale, pri prosečnoj brzini od 132 km/h! Naravno da može i manje (oko 7 litara), ali i znatno više u slučaju komplikovanije gradske vožnje (11-12 litara). U ovakvim okolnostima primetno je neprijatno cimanje (A-Cup), kada se naglo doda ili oduzme gas. Mod "Eco", koji osetno kvari perfomanse i ne služi ama baš ničemu, ništa ne menja.

Zabeležni prosek potrošnje nakon jedne sedmice testiranja i nekih 1.500 pređenih kilometara iznosio je 8,8 litara benzina

Dacia Duster Confort 1.2 TCe/125 4x4

Motor: dizel, 4 cilindra, 8 ventila, turbo punjač
Zapremina: 1.199 cm3
Snaga: 125 KS pri 5.300 o/min
Obrtni moment: 205 Nm, pri 2.300 o/min
Menjač: ručni šestostepeni
Pogon: integralni, tri moda funkcionisanja
Dimenzije: 4.340 x 18 x 1.690 mm
Med. rastojanje 2.670 mm
Zapremina prtljažnika 411 - 1.444 lit
Pneumatici: 215/65 R16
Masa: 1.317 kg
Rezervoar za gorivo: 50 lit
Ubrzanje 0-100 km/h 11 sekundi
Maksimalna brzina 179 km/h
Nivo izduvnih gasova 145 g/CO²
Prosečna potrošnja na testu 8,8 lit
Početna cena 11.990 evra
Cena vožene verzije 16.590 evra

Jednim pogledom

Karoserija

Udobnost

Izgled

4,2

Napred

4,2

Funkcionalnost

4,3

Pozadi

3,9

Kvalitet izrade

4,0

Ukupno:

4,05

Ukupno

4,16

Ponašanje u vožnji

Enterijer

Vozne osobine

4,1

Funkcionalnost

4,1

Performanse

4,0

Dizajn

4,0

Kočnice

3,9

Ponuda prostora

3,9

Ukupno:

4,00

Kvalitet materijala

3,7

Motor

4,1

Završna obrada

3,7

Menjač

4,2

Ukupno:

3,88

Cena

4,5

Prosečna ocena: 4,128

Oba agregata mogu dakle biti u sprezi sa integralnom transmisijom, ali samo dizel ima pravo na automatski menjač sa duplom spojnicom. Šteta, jer iako se šestostepeni ručni pokazao dovoljno preciznim i prijatnim, ovakva odluka nije u skladu sa aktuelnom "politikom" proterivanja dizela iz urbane sredine. Upravo kada sam vratio ovaj Duster u pres vozni park, bio sam na muci kako da odem kući sa mojim privatnim Meganom 1.5 dCi, ostavljenim na parkingu ispred!? Zbog velikog zagađenja vazduha Pariska profektura zabranila je tri dana uzastopno cirkulaciju vozila koja nose vinjete broj 4 i 5 (sva vozila u Francuskoj podeljena su u pet kategorija u zavisnosti od količine CO2 koji ispušaju), u protivnom sledi kazna od 68 evra, uz imobilizaciju vozila i eventualno odnošenje paukom. Šta je tu je, u svakom slučaju 4WD nama taj problem (automatski EDC menjač ide samo uz 2WD), pa hajde da vidimo šta zna i može izvan asfaltiranih puteva. Pre nego ih napustimo samo konstatacija da dinamički kvaliteti Dustera nisu za potcenjivanje. Čak i prilikom dinamične vožnje ESP se retko palio, i to u slučaju kada je selektor između sedišta u pozici 2WD. U modu Auto još je sigurniji, ukoliko prednji proklize i do 50 % obrtnog momenta prelazi na zadnje točkove. Činjenica je da se prilično naginje i da je izraženo podupravljanje, ali opša bezbednost nije dovedena u pitanje. Nije loše za vozilo postavljeno na prastaroj platformi modela Clio 2.

Po zemljanim stazama, ili još bolje van svih puteva, ogibljenje pokazuje začuđujuću sposonost da apsorbuje sve nepravilnosti i razne rupetine

Stavljanjem selektora u poziciju 4WD Lock postaje pravi terenac, sa napadnim i izlaznim uglom od 30 i 33°. Snaga se ravnopravno rasporedi na sva četiri točka, kada se stiče utisak da je odziv na gas slabiji. Tako je sve do brzine od 60 km/h, pod uslovom da se vozi najmanje jedan minut. Potom, blokada se automatski isključi, kao i u slučaju kada se dostigne 80 km/h. A kako se ne bi preteralo sa entuzijazmom, na ekranu se lepo može konstatovati nagib vozila prilikom uspona i spusta, odnosno bočni nagib. Elektronski je kontrolisana i brzina pri jakoj nizbrdici, ukljušivanjem sistema HDC ograničena je na 10 km/h. Podrazumeva se da se ESP može isključiti ukoliko je to neophodno (vožnja po blatu, snegu i slično), no ovaj se opet samostalno aktivirati kada vozilo dostigne 50 km/h (60 km/h u modu 4WD Lock). Na početku testa rekosmo i kako nam je sušni juli onemogučio vožnju po klizavoj podlozi, za uzvrat proverili smo kako se "pentra" po drveću! Naravno da preterujem, u šumi nadomak Pariza mogli smo samo da se popnemo na nekoliko nasipa, često sa jednom "šapom" visoko u vazduhu. Zaključak, kome zaista treba vozilo za sve terene, Duster 4WD je odličan izbor. U protivnom, standardnI 2WD je "puna kapa" za svakodnevnu upotrebu, a za razliku u ceni od 2.000 evra, gotovo da si možete priuštiti automatski menjač i znatno ekonomičniji dizel motor. Jer ovaj je skuplji za samo 400 evra, a kako razlika u potrošnji iznosi bezmalo 2 litre, začas se amortizuje. Jeste da su perfomanse benzinca nešto superiornije i da je ujedno prijatniji za vožnju, no moj glas ipak ide ekonomičnijem dizelu. Verujem da u Srbiji ovi neće biti zabranjeni u dogledno vreme, kao što verujem da gradske vlasti Pariza neće uspeti u nameri da ih prognaju do 2020-te godine, kao što je planirano...

Tekst i slike: Perica Rajković
10367
Postavljeno: 17.08.2018

Arhiva: Testovi

Rubrika: Uporedni testovi
Postavljeno: 08.11.2018

Peugeot Partner i Citroen Berlingo VU

Preko dve decenije Peugeot Partner i Citroen Berlingo lideri su u kategoriji lakih dostavnih vozila. Nova generacija donosi brojna poboljšanja i inovacije, što joj je odmah donelo titulu "Van of the year" za 2019. godinu


Rubrika: Testovi
Postavljeno: 30.10.2018

Renault Captur 1.3 TCe/150 EDC

Nakon Renaulta Scenic, Megana i izvesnog Mercedesa Classe A, red je na Capturu da usvoji novi 1.3 TCe, ovoga puta u verziji od 150 KS. Sportski mini SUV ili običan "naduvenko", proverili smo tokom sedmodnevnog druženja


Rubrika: Testovi
Postavljeno: 24.10.2018

Peugeot 508 GT 2.0 BlueHDi/180

Da li je sa novim 508 Peugeot najavio kraj limuzinama u D segmentu? Ukoliko je suditi po nasledniku jeste, njegov stil koketira sa kupeima tipa Audi A5 Sportback i BMW Serie 4 Gran Coupe


Ford Ka+ Active 1.5 TDCI/95

22.10.2018

Opel Grandland X 1.2 Turbo/130 Ultimate Tekst sa video prilogom!

20.10.2018

VW Touareg III 3.0 V6 TDI 4MOTION Tekst sa video prilogom!

12.10.2018

Renault Megane 1.3 Tce/140 Intense

10.10.2018

Citroen Berligo 3 1.5 BlueHDi/130 XTR Tekst sa video prilogom!

05.10.2018

Peugeot Rifter 1.5 BlueHDi/130 Automatic

01.10.2018

Dacia Duster Confort 1.2 TCe/125 4x4

17.08.2018

Ford EcoSport 1.5 TDCI/100 Titanium

01.08.2018

Mazda MX-5 RF

29.07.2018

Renault Megane RS

14.07.2018

Citroen Berlingo

07.07.2018

Kia Stinger 2.2 CRDi 4x2 GT-Line automatic

29.06.2018

Peugeot 508 2.0 BlueHDi/180 EAT6 GT-Line

26.06.2018

Mitsubishi L200 2.2 DI-I Insyle 4WD A/T

21.06.2018

Lada Vesta 1.6 16V Tekst sa video prilogom!

16.06.2018

Volvo XC40 D4 AWD Tekst sa video prilogom!

07.06.2018

Fiat Tipo SW 1.4 T/120 TNG

05.06.2018

Renault Scenic 1.3 Tce/160 Bose Energy

29.05.2018

AUDI A6 – 50TDI V6 quattro Tiptronic Tekst sa video prilogom!

18.05.2018

Opel Crossland X 1.6 D/120 Innovation

16.05.2018

Peugeot 308 1.2 Puretech 130 EAT8 i BMW Serie 1 118i/136 automatik

05.05.2018

Alfa Romeo Stelvio Super 2.2 JTDm 210 Q4

19.04.2018

Jaguar E-Pace First Edition S 2.0 180 Tekst sa video prilogom!

12.04.2018

Mitsubishi Eclipse Cross 1.5/163 2WD

07.04.2018

Toyota Land Cruiser 2.8 D-4-D Tekst sa video prilogom!

31.03.2018

Ford Fiesta 1.0 EcoBoost 140 ST- Line

28.03.2018

DS7 Crossback 2.0 BlueHDi Perfomance Line +

22.03.2018

Kia Soul EV

15.03.2018

Audi A8 50 TDI quattro Tekst sa video prilogom!

07.03.2018

Jeep Compass 1.6 Multijet/120 4x2 Limited

27.02.2018

Citroen C4 Cactus 1.2 PureTech

23.02.2018

Dacia Duster 1.5 dCi/110 4x2 Prestige

17.02.2018

Volkswagen T-Roc 2.0 TDI 4MOTION Tekst sa video prilogom!

14.02.2018

Opel Grandland X 1.6D Ultimate

06.02.2018

Hyundai KONA 1.6 T Tekst sa video prilogom!

02.02.2018

Renault Scenic 1.5 dCi Hybrid Assist Zen

29.01.2018

Dacia Duster 1.5 dCi 110 4x4 Tekst sa video prilogom!

24.01.2018

Opel Insignia Sports Tourer OPC Line 2.0 CDTI/170

17.01.2018

BMW 630d GT Tekst sa video prilogom!

10.01.2018

Citroen C3 Aircross 1.6 BlueHDi/120 Shine

03.01.2018

Suzuki Swift 1,2 Dualjet Tekst sa video prilogom!

29.12.2017

Ford Fiesta 1.5 TDCi protiv VW Polo 1.0 TSI Tekst sa video prilogom!

27.12.2017

Renault Alaskan 2.3 dCi/190 Intens automatic

11.12.2017

Dacia Logan MCV Stepway 1.5 dCi/90

05.12.2017

Volvo XC60 D5 AWD Tekst sa video prilogom!

29.11.2017

Ford Fiesta 1.5 TDi/120 Titanium

26.11.2017

Jaguar F-Type 3.0 V6 Cabrio Tekst sa video prilogom!

21.11.2017

Kia Picanto 1.0

18.11.2017

Mitsubishi ASX 1.6 Intense 2WD Tekst sa video prilogom!

15.11.2017

Suzuki Ignis 1.2 AllGrip (4WD) Tekst sa video prilogom!

09.11.2017

Kia Stonic 1.6 CRDi/110

07.11.2017

VW Arteon 2.0 TDI Elegance Tekst sa video prilogom!

02.11.2017

Peugeot 308 1.5 BlueHDi/130 GT-Line

31.10.2017

BMW X3 M40i Tekst sa video prilogom!

27.10.2017

Infiniti Q60 Tekst sa video prilogom!

21.10.2017

Citroen C3 Aircross

19.10.2017

Opel Insignia Grand Sport 1.5 Turbo /165 Innovation

13.10.2017

Renault Megane GT TCe 205 EDC Tekst sa video prilogom!

10.10.2017

Hyundai i30 1,4 T-GDI Tekst sa video prilogom!

05.10.2017

Opel Crossland X Innovation 1.2 Turbo/110 Automatic

27.09.2017

Seat Ibiza 1.0 TSI Tekst sa video prilogom!

22.09.2017

Renault Koleos 2.0 dCi/175 4WD CVT Intens

19.09.2017

Mazda 2 G90 Takumi Tekst sa video prilogom!

15.09.2017

BMW i8 Tekst sa video prilogom!

13.09.2017

Range Rover Velar V6 3.0 D300 Tekst sa video prilogom!

07.09.2017

Citroen C3 1.6 BlueHDi/75 Feel

05.09.2017

Dacia Duster 1.5 dCi 110 Laureate Tekst sa video prilogom!

30.08.2017

Mazda CX-5 CD175 AWD AT Revolution Top Tekst sa video prilogom!

26.08.2017

Volkswagen Amarok 3.0 TDI V6 Highline 4Motion Tekst sa video prilogom!

22.08.2017

Smart Cabrio Electric Drive Tekst sa video prilogom!

19.08.2017

BMW i3 (94 Ah) Tekst sa video prilogom!

18.08.2017

Renault Captur 1.5 dCi/110 Initiale Paris

11.08.2017

Volkswagen Golf 1.0 TSI Tekst sa video prilogom!

04.08.2017

Peugeot 5008 2.0 BlueHDi/150 Allure

01.08.2017

Volvo V90 Cross Country D5 Tekst sa video prilogom!

27.07.2017

Nissan Micra 1.5 dCi/90

24.07.2017

Mercedes-Benz E 220 d 4Matic All Terrain Tekst sa video prilogom!

20.07.2017

Renault Kadjar 1.6 TCe/165 Extended Grip

17.07.2017

Ford EDGE 2.0 TDCi/180 Tekst sa video prilogom!

14.07.2017

Kia Rio 1.2/84 KS

10.07.2017

Land Rover Discovery 5 Tekst sa video prilogom!

03.07.2017

Kia Optima 1.7 CRDi EX Business DCT

26.06.2017

Honda Civic 1.5 VTEC Turbo Tekst sa video prilogom!

19.06.2017

Peugeot 308 Tekst sa video prilogom!

17.06.2017

Subaru Outback 2.0D Lineartronic Exclusive Sport

12.06.2017

VW E-Golf Tekst sa video prilogom!

05.06.2017

Citroen SpaceTourer 2.0 BlueHDi/150 Bussines Lounge

02.06.2017

Hyundai Ioniq 1,6 GDI Hybrid Tekst sa video prilogom!

29.05.2017

Alfa Giulietta 1.6 JTDm/120 TCT

22.05.2017

Dacia Sandero 1.0 SCe 75 Autentic Tekst sa video prilogom!

15.05.2017

Volkswagen Up 1.0 MPI Tekst sa video prilogom!

09.05.2017

Peugeot 5008 1.6 THP/165 EAT6 GT-Line

01.05.2017

Renault Zoe Z.E. 40 Edition One

24.04.2017

Mazda6 CD175 AT Revolution Top Tekst sa video prilogom!

19.04.2017

Ford Kuga ST-Line 2.0 TDCi/150 4WD PowerShift

10.04.2017

Opel Zafira 2.0 CDTI/170 EcoFlex

03.04.2017

Alfa Romeo Giulia 2.2 JTDm/180 Sport

27.03.2017

BMW 520d Luxury Line Tekst sa video prilogom!

20.03.2017

Renault Twingo GT

14.03.2017

Audi Q5 2.0 TDI Quattro Stronic Tekst sa video prilogom!

02.03.2017

Renault Grand Scenic 1.5 dCi/110 Intens

23.02.2017

Ford Ka+ 1.2 Ti-VCT 85 KS Ultimate

20.02.2017

Toyota Corolla 1.6 Valvematic Sol

18.02.2017

Kia Niro

13.02.2017

Audi Q2 Sport 1.4 TFSI Tekst sa video prilogom!

10.02.2017

Opel Mokka X 1.6 CDTi/110

07.02.2017

Land Rover Discovery Sport 2.0 HSE TD4 Tekst sa video prilogom!

04.02.2017

Subaru Levorg 1.6 GT-S Premium Navi Sport

30.01.2017

Suzuki SX4 S-Cross 1.4 Boosterjet Elegance Tekst sa video prilogom!

27.01.2017

Citroen C3 1.2 PureTech/82 Feel

23.01.2017

Peugeot 3008 2.0 HDi Allure Tekst sa video prilogom!

19.01.2017

Bimota DB9 Brivido Tekst sa video prilogom!

16.01.2017

Toyota C-HR 1.2 C-ULT

09.01.2017

Chrysler Pacifica LX

05.01.2017

Fiat Spider 124 1.4 MultiAir

02.01.2017

Nissan Navara DC 2.3 dCi 190 Tekst sa video prilogom!

29.12.2016

Ford Edge 2.0 TDCI/210 Sport

26.12.2016

Kia Sportage 2.0 CRDI/136 4x4

23.12.2016

Ford Mustang 2.3 EcoBoost S Tekst sa video prilogom!

20.12.2016

Fiat Panda Cross 1.3 Multijet/80 4x4

16.12.2016

Mazda CX-5 CD150 TAKUMI

12.12.2016

Peugeot 3008 2.0 BlueHDi/150 GT Line Tekst sa video prilogom!

09.12.2016

BMW 730d xDrive (Long) Tekst sa video prilogom!

05.12.2016

Suzuki Baleno 1.2 Dualjet Elegance Tekst sa video prilogom!

28.11.2016

Renault Scenic 4 1,6 dCi/130

25.11.2016

TOYOTA Hilux Double Cab 2.4 D-4D Tekst sa video prilogom!

21.11.2016

Renault Kadjar Iconic Energy dCi 130 4WD

18.11.2016

Audi Q3 2.0 TDi Quattro S-tronic/S-line Tekst sa video prilogom!

14.11.2016

Fiat Tipo 1.4 T-Jet/120 Lounge

10.11.2016

Opel Astra 1,6 CDTI Tekst sa video prilogom!

07.11.2016

Citroen C3 1.2 PureTech 82 & 110 KS

03.11.2016

JAGUAR F-PACE R-SPORT 3.0d 300 AWD Tekst sa video prilogom!

31.10.2016

Mercedes-Benz G 500 4x4² Tekst sa video prilogom!

26.10.2016

Peugeot 208 1.2 PureTech/110 Allure

20.10.2016

Opel ADAM Jam 1.2

13.10.2016

Renault Clio 1.5 dCi/110

10.10.2016

2017 Cadillac XTS 3.6

06.10.2016

Renault Megane Estate 1.6 GT

28.09.2016

Citroen C4 Picasso 2.0 BlueHDi/150 Exclusive

21.09.2016

KIA Sportage 1.6 GDi EX Fresh

06.09.2016

Suzuki Vitara 1.6 VVT Elegance 4WD

01.09.2016

Opel Astra Sports Tourer 1.6 CDTi/110 Innovation

24.08.2016

Audi A6 2.0 TDI Quattro S Tronic S-Line

22.08.2016

Peugeot 2008 1.2 Pure Tech/110 i 1.6 BlueHDi/120

18.08.2016

Renault Clio Dynamique Energy TCe 90 Stop/Start GT Line

16.08.2016

BMW C650 Sport

08.08.2016

Citroen E-Mehari

04.08.2016

Peugeot 308 SW 1.2 Pure Tech/130 i 1.6 BlueHDi/120 GT-Line

28.07.2016

Fiat Tipo 1.3 MJTD Opening Edition Plus

23.07.2016

Mazda3 Sport G120 TAKUMI

12.07.2016

DS3 1.6 BlueHDi/120 Sport Chic

07.07.2016

Renault Talisman Grandtour 1.6 dCi/130 EDC

30.06.2016

Subaru BRZ

21.06.2016

Nissan Qashqai 1.2 DIG-T 2wd X-TRONIC 360 Plus

13.06.2016

Ford EcoSport 1.0 EcoBoost/125 i 1.5 TDCI/95

07.06.2016

Kia cee’d 1.0 T-GDI/120 GT Line

28.05.2016

Dacia Sandero Stepway 0.9 TCe Easy-R

26.05.2016

Mazda MX-5

18.05.2016

Ford S-Max 2.0 TDCi/180 4WD PowerShift Titanium

13.05.2016

Peugeot Partner Tepee Outdoor 1,6 BlueHDi/120

03.05.2016

Jeep Cherokee 2.2 MultiJet 185 Limited

27.04.2016

Mazda CX-5 2.2 D/150 Dynamique

20.04.2016

Opel Astra 1.6 CDTi136 Dynamic

14.04.2016

Kia Venga 1.6 CRDi/125 Premium

05.04.2016

MINI Cooper S JOHN COOPER WORKS

29.03.2016

Renault Espace 1.6 dCi 130 Life

23.03.2016

Fiesta Red & Black Edition 1.0 EcoBoost/140 ks i ST 1.6/182 ks

15.03.2016

Opel Karl 1.0 Cosmo

10.03.2016

Fiat 500X 1.6 MJT/120 vs. 1.4 MultiAir/140 DCT

05.03.2016

Fiat Tipo 1.6 Multijet Tekst sa video prilogom!

01.03.2016

Peugeot 308 1.6 GTi/270

26.02.2016

DS4 Crossback BlueHDi/180 EAT6 i DS4 2.0 BlueHDi/150

19.02.2016

Kia Picanto Sport 1.25 MPI

16.02.2016

Ford C-Max 1.5 TDCi/120 Titanium

10.02.2016

Renault Megane 1.6 dCi/130 Intens Tekst sa video prilogom!

02.02.2016

Renault Talisman 1.6 TCe/200 EDC 7 Intens

25.01.2016

Nissan X-Trail 1.6 4WD Tekna

22.01.2016

Dacia Logan MCV 1.5 dCi Life Plus Tekst sa video prilogom!

19.01.2016

Mitsubishi Outlander 2.2 DI-D 4WD Tekst sa video prilogom!

15.01.2016

Kia Sorento 3 2.2 CRDi Automatic EX Exclusive

14.01.2016

Opel Astra 1.4 T/125 Innovation Stop&Start

05.01.2016

Opel Corsa 1.3 CDTi/ 95 Ecoflex S&S Cosmo

29.12.2015

Renault Twingo 0.9/90 EDC

21.12.2015

Dacia Duster URBAN Explorer 1.5 dCi 110 4x4 S&S

16.12.2015

Jeep Renegade 2.0 Multijet/140 4WD Automatic Limited

08.12.2015

Opel Adam Rocks

02.12.2015

Honda HR-V 1.6 i-DTEC 2WD Tekst sa video prilogom!

23.11.2015

Fiat 500 1.2 Lounge

18.11.2015

Mazda CX-3 Skyactiv-1.5 D

11.11.2015

Citroen Berlingo XTR 1.6 BlueHDi/120

02.11.2015

MINI One Countryman Tekst sa video prilogom!

27.10.2015

Fiat 500X 1.4 MultiAir/140

22.10.2015

Peugeot 208 1.2 Pure Tech/110 Feline

07.10.2015

Kia Optima Hybrid

01.10.2015

Citroen C4 1.6 BlueHDi/120 Feel

30.09.2015

Renault Kadjar 1.5 dCi/110 EDC

25.09.2015

Renault Espace 1.6 dCi/160 EDC Initiale Paris

12.09.2015

Citroen DS5 1.6 THP/165

05.09.2015

Renault Captur 1.5 dCi/110

28.08.2015

Mazda6 Wagon CD175 AWD AT Revolution TOP

20.08.2015

Citroen C4 1.2 PureTech 110KS

13.08.2015

Dacia Lodgy&Dokker Stepway

28.07.2015

Peugeot 308 1.6/205 GT

24.07.2015

Peugeot 308 GT 2.0 BlueHDi

22.07.2015

Nissan Pulsar 1.5 dCi/110

14.07.2015

Ford Focus SW 1.5TDCI/120

10.07.2015

Mazda2 SKYACTIV 1.5 G-115 Revolution Top Soul Red Tekst sa video prilogom!

03.07.2015

Kia Rio 1.1 CRDi/75

30.06.2015

Mercedes-Benz V 250 BlueTEC AVANTGARDE Lang Tekst sa video prilogom!

15.06.2015

Peugeot 508 SW 2.0 BlueHdi/150

10.06.2015

Ford Mondeo 2.0 SW TDCi/180 Powershift Titanium

03.06.2015

Renault Twingo TCe/90 Dinamique vs. Smart Forfour Tekst sa video prilogom!

26.05.2015

Kia Pro_cee’d GT

20.05.2015

Opel Corsa 1.0 T/115 Cosmo Tekst sa video prilogom!

16.05.2015

Citroen C4 Grand Picasso 2.0 BlueHDi/150 KS Exclusive

07.05.2015

Toyota Auris 1.6 Valvematic Style Tekst sa video prilogom!

27.04.2015

BMW X6 xDrive 30d Tekst sa video prilogom!

20.04.2015

Hyundai i20 1.4 CRDI/90

30.03.2015

Smart ForTwo 1.0 Tekst sa video prilogom!

24.03.2015

BMW Active Tourer 218d Tekst sa video prilogom!

02.03.2015

Renault Clio 1.2 TCe/120 EDC Initiale Paris

26.02.2015

Volkswagen Passat 2.0 TDI BlueMotion Tekst sa video prilogom!

14.02.2015

Renault Twingo TCe/90 Dinamique Tekst sa video prilogom!

10.02.2015

Toyota Yaris 1.33 VVT-i Lounge Tekst sa video prilogom!

22.01.2015

Nissan Juke 1.2 DiG-T

12.01.2015

Fiat 500L Living 1.6 MultiJet/120

07.01.2015

Renault Megane Coupe 1.2 TCe 130 Energy GT Line

03.01.2015

Chevrolet Tahoe 5.3 V8 LS

30.12.2014

Toyota Aygo 1.0 x-play + x-touch Tekst sa video prilogom!

27.12.2014

Jeep Grand Cherokee 3,0 MultiJet Summit Tekst sa video prilogom!

12.12.2014

Renault Captur 1.5 dCi/90 EDC Helly Hansen

03.12.2014

Opel Astra Sedan 1.6 CDTi/136 Cosmo

28.11.2014

JEEP Cherokee 2.0 MJTD Tekst sa video prilogom!

18.11.2014

Mercedes GLA 220 CDI 4Matic AMG Line Tekst sa video prilogom!

13.11.2014

Kia Soul 1.6 CRDi/128

05.11.2014

Citroën C-Elysée 1.2 Vti Tekst sa video prilogom!

27.10.2014

Ford Fiesta 1.6 TDCi vs Renault Clio 1.5 dCi Tekst sa video prilogom!

22.10.2014

Renault Twingo 1.0 SCe/70 Expression

17.10.2014

Ford Tourneo Courier 1.0 EcoBooste/100KS

10.10.2014

Citroen C1 1.2VTi/82

25.09.2014

Opel Insignia Country Tourer 4x4

16.09.2014

Mercedes-Benz 220 CDI BlueTEC AMG Line Tekst sa video prilogom!

11.09.2014

Peugeot 308 1.6 BlueHDi

03.09.2014

Honda CRV 1.6 i-DTEC Comfort

25.08.2014

Jaguar XF Premium Luxury 2.2d Tekst sa video prilogom!

18.08.2014

Toyota Verso 1.6 D-4D Stella Tekst sa video prilogom!

13.08.2014

Citroen DS5 2.0 BlueHDi 180 automatic

05.08.2014

Opel Meriva 1.6 CDTI/136 Cosmo

29.07.2014

Isuzu D-Max 2.5 D Double Cab Premium Tekst sa video prilogom!

21.07.2014

Mazda 3 Sport 2.0i G165 / Mazda 3 Sport CD150

12.07.2014

Renault Megane CC 1.6 dCi/130

10.07.2014

Kia Cee’d 1.6 GDi / Kia Cee’d 1.6 CRDi

04.07.2014

BMW 220 d

27.06.2014

Mazda3 2.2 Skyactive-D

17.06.2014

Nissan Qashqai 1.5 dCi/110 Acenta Tekst sa video prilogom!

12.06.2014

BMW 518d

02.06.2014

Citroen C4 1.2 e-THP/130 Exclusive

21.05.2014

Toyota Auris Hybrid

14.05.2014

Dacia Duster 1.2 TCi/125 Prestige

08.05.2014

Mercedes-Benz ML 350 i BMW X5

03.05.2014

Ford Grand Tourneo Connect 1.6 TDCi/115

01.05.2014

Mazda 3

26.04.2014

Nissan Micra

21.04.2014

Seat Leon ST 1.6 TDi/105

18.04.2014

BMW X5 Xdrive 3.0 D

11.04.2014

Renault Megane 1.2 TCe GT Line 130 Energy

07.04.2014

Nissan NV-200 Evalia

31.03.2014

VW Golf vs Peugeot 308

26.03.2014

Opel Insignia Break Sport Tourer 2.0 CDTI/195 KS Cosmo

20.03.2014

Honda CR-V 2.0 i-VTEC Black Edition

18.03.2014

Toyota Corolla

15.03.2014

Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm/150

07.03.2014

Suzuki SX4 S-Cross

25.02.2014

Nissan Note 2 1.2/80 Acenta Connect

21.02.2014

Ford Fiesta 1.6 TDCi

19.02.2014

Peugeot 308 1.6 THP/156 Feline

14.02.2014

Toyota Auris Touring Sports 1.6 Valvematic Sol

12.02.2014

Fiat 500 Abarth 595 Turismo 1.4 T-Jet/160

10.02.2014

Opel Insignia 2.0 BiTurbo Tekst sa video prilogom!

06.02.2014

Nissan Qashqai 1.6 dCi

04.02.2014

Ford Fiesta 1.0 EcoBoost Titanium

31.01.2014

Honda Jazz 1,2 S i–VTEC Tekst sa video prilogom!

29.01.2014

Mazda6 2.0i Attraction

27.01.2014

Renault Grand Scenic 1,6 dCi Tekst sa video prilogom!

24.01.2014

Opel Cascada 2.0 CDTi Biturbo

21.01.2014

SsangYong Korando 2.0d 4x4 Style Tekst sa video prilogom!

16.01.2014

Mercedes-Benz E 300 BlueTEC HYBRID Tekst sa video prilogom!

14.01.2014

Nissan Micra 1.2 DIG-S Tekna

10.01.2014

Dacia Logan MCV 1.5 dCi/90

01.01.2014

Subaru Forester

25.12.2013

Fiat Panda 4x4

20.12.2013

Fiat 500L Trekking 1.6 MultiJet/105

12.12.2013

Mercedes-Benz ML 350 BlueTEC

09.12.2013

Hyundai ix35 2.0 CRDi GL Impression

06.12.2013

Nissan Juke Nismo

27.11.2013

Peugeot 208 GTi

20.11.2013

Kia pro_cee’d Tekst sa video prilogom!

08.11.2013

Dacia Dokker Tekst sa video prilogom!

05.11.2013

Peugeot 2008 Tekst sa video prilogom!

01.11.2013

Citroen C4 Picasso

30.10.2013

Mercedes-Benz CLA 45 AMG Tekst sa video prilogom!

25.10.2013

Opel Zafira Tourer 1.6 CDTI/136

16.10.2013

Honda Civic 1.8 Sport

15.10.2013

Mercedes E220 CDI

04.10.2013

Mazda 6

02.10.2013

Renault Captur Tekst sa video prilogom!

27.09.2013

Opel Mokka Tekst sa video prilogom!

21.09.2013

Renault Clio 4 RS 200 Cup

19.09.2013

Renault Scenic XMOD

04.09.2013

Volvo V40 Cross Country Tekst sa video prilogom!

21.08.2013

KIA cee’d Tekst sa video prilogom!

16.08.2013

Mercedes-Benz CLA Tekst sa video prilogom!

09.08.2013

Citroen DS3 Cabrio

07.08.2013

KIA Carens

24.07.2013

Subaru XV Tekst sa video prilogom!

05.07.2013

Renault Clio Grandtour

03.07.2013

Opel Adam

28.06.2013

Toyota RAV4, Honda CR-V, Hyundai Santa Fe Tekst sa video prilogom!

21.06.2013

Kia Ceed SW

19.06.2013

Renault Captur

12.06.2013

Citroen C4-Aircross

05.06.2013

Audi A3 - BMW serija 1 - Mercedes-Benz A klase Tekst sa video prilogom!

24.05.2013

Ford Fiesta

22.05.2013

Hyundai Santa Fe

17.05.2013

Citroen C- Elysée

08.05.2013

Škoda Citigo

26.04.2013

Dacia Logan 2 0.9/90 KS Laureate

24.04.2013

Mercedes-Benz ML 250 BlueTec Tekst sa video prilogom!

12.04.2013

Fiat 500L 1.3 Multijet Easy

10.04.2013

Honda CR-V Tekst sa video prilogom!

05.04.2013

Fiat 500 L

29.03.2013

Seat Mii

27.03.2013

Peugeot 301 Tekst sa video prilogom!

22.03.2013

Mercedes-Benz GL500

15.03.2013

Citroen C3 1.2 VTi Exclusive

13.03.2013

Hyundai i20 Tekst sa video prilogom!

06.03.2013

Opel Ampera

27.02.2013

Dacia Sandero 1.2 16V Story

13.02.2013

Dacia Sandero Stepway 1.5 dCi/90 Prestige

06.02.2013

Toyota Yaris Hybrid

01.02.2013

BMW X1 Tekst sa video prilogom!

25.01.2013

Dacia Dokker

23.01.2013

Renault Clio Tekst sa video prilogom!

18.01.2013

Audi A3

16.01.2013

Chevrolet Malibu 2.0 VCDi LTZ

11.01.2013

Renault Grand Scenic Tekst sa video prilogom!

28.12.2012

Volkswagen Golf VII

21.12.2012

Kia cee’d 1.6 CRDi/128 EX Maxx

19.12.2012

Alfa Romeo Giulietta

14.12.2012

Honda Civic Sedan

12.12.2012

Fiat Panda

07.12.2012

Citroen DS5 2.0 HDi/163 KS Sport Chic Automatic

28.11.2012

Mercedes A klasa i BMW Serija 1

16.11.2012

Ford Focus ST

31.10.2012

Renault Megane GT Line

23.10.2012

Opel Zafira Tourer 2.0 CDTi Cosmo Pack

17.10.2012

Toyota GT 86 Tekst sa video prilogom!

05.10.2012

Mazda CX-5

03.10.2012

Hyundai i30 Tekst sa video prilogom!

21.09.2012

Dacia Lodgy 1.5 dCi/110 Laureate

19.09.2012

Kia Rio Hatchback

03.09.2012

Renault Megan Coupe 1.2 TCe GT Line

29.08.2012

Peugeot 208

15.08.2012

Kia Rio 1.4 CRDi Sport

01.08.2012

Toyota Hilux

31.07.2012

Tata Nano

18.07.2012

Kia Rio Sport Sedan

13.07.2012

Toyota Prius

10.07.2012

Renault Grand Scenic

04.07.2012

Honda Civic

29.06.2012

Renault Twizy

20.06.2012

BMW 320d Tekst sa video prilogom!

15.06.2012

Kia Optima

06.06.2012

Mini Cooper S Coupe vs Renault Twingo Gordini

25.05.2012

Chevrolet Cruze 5 vrata 1.8/141 LTZ

23.05.2012

Opel Astra GTC Tekst sa video prilogom!

21.05.2012

Mercedes-Benz B klasa

11.05.2012

Renault Fluence ZE

09.05.2012

Toyota Avensis Tekst sa video prilogom!

04.05.2012

Opel Astra GTC

18.04.2012

Renault Twingo

04.04.2012

Fiat Punto Classic vs Dacia Sandero

30.03.2012

Ford Kuga vs Jeep Compass vs Toyota RAV4

26.03.2012

Ford Fiesta

21.03.2012

Citroen DS5

07.03.2012

Range Rover Evoque

24.02.2012

Nissan Leaf

22.02.2012

Mercedes-Benz ML

17.02.2012

Citroen C-Zero

08.02.2012

Toyota Yaris

31.01.2012

Volvo V60 D5 2.4/215 KS Ocean Race

25.01.2012

Renault Megane RS Trophy

20.01.2012

Ford Focus SW

11.01.2012

Hyundai i40

04.01.2012

Renault Koleos

28.12.2011

Hyundai Elantra

21.12.2011

Fiat Freemont 2.0 MJT/140 Urban

14.12.2011

KIA Rio

13.12.2011

Chevrolet Aveo 1.4/100 KS LTZ

30.11.2011

KIA Picanto

29.11.2011

Hyundai Veloster

18.11.2011

Peugeot 508 SW 1.6 e-HDi/112 KS Allure

16.11.2011

Renault Clio Gordini 1.5 dCi/105 KS

09.11.2011

Jeep Grand Cherokee

08.11.2011

Infiniti FX English version

03.11.2011

Ford Focus 1.6 SCTi/183 KS

26.10.2011

Opel Astra Sport Tourer vs Renault Megan Grandtour

12.10.2011

Nissan Micra English version

03.10.2011

Citroen DS4

28.09.2011

Subaru Impreza XV

14.09.2011

Suzuki Kizashi English version

01.09.2011

Ford Focus 1.6 TDCi/115 Titanium

30.08.2011

Mazda 5 1.6 MZ-CD/115 KS

17.08.2011

Mercedes C180 Coupe English version

15.08.2011

Renault Megane CC Floride 1.9/130KS

03.08.2011

Kia Picanto 1.0 Active

20.07.2011

Renault Scenic 1.6 dCi/130 KS Exception

13.07.2011

Hyundai ix35 vs KIA Sportage English version Tekst sa video prilogom!

08.07.2011

Peugeot 308 1.6 e-HDi

06.07.2011

Ford Grand C-Max

29.06.2011

Chevrolet Orlando

22.06.2011

Citroen DS4

15.06.2011

Alfa Romeo Giulietta 1750 TBi Quadrifoglio Verde

08.06.2011

Peugeot 508

01.06.2011

Hyundai ix20 English version

31.05.2011

Honda CR-V English version Tekst sa video prilogom!

27.05.2011

Nissan Juke

25.05.2011

Hyundai iX35 1.7 CRDi/115 KS 2WD Diamond

18.05.2011

Opel Corsa 1.7 CDTI/130KS OPC Line

11.05.2011

Audi A7 i Vlado Georgiev Tekst sa video prilogom!

10.05.2011

Mazda 3 1.6 MZ-CD Sport

04.05.2011

Automobili cene do 10.000 evra

02.05.2011

Renault Latitude 2.0dCi/150 Initiale

27.04.2011

Citroen DS3 Racing

20.04.2011

Citroen C5 2.2 HDi 204 KS Exclusive

13.04.2011

Volvo S60 English version Tekst sa video prilogom!

08.04.2011

Nissan Micra

06.04.2011

Dacia Sandero Stepway 1.5 dCi/90 KS

29.03.2011

KIA Sportage

16.03.2011

Lexus IS 200d

11.03.2011

Fiat 500 0.9 TwinAir

09.03.2011

Peugeot 5008

02.03.2011

VW Passat English version Tekst sa video prilogom!

26.02.2011

Volvo S60 D3/163 ks Summum automatik

23.02.2011

Mitsubishi ASX English version

18.02.2011

Citroen C4

16.02.2011

Chery Tengo English version

10.02.2011

Michelin zimski test

04.02.2011

Citroen C4 Picasso 1.6 HDi/112 Confort

02.02.2011

Renault Laguna 2.0 dCi/130 GT 4Control

26.01.2011

Suzuki Swift vs Suzuki Swift English version

25.01.2011

Mazda 6 2.2 MZR-CD/163 Combi GTA

19.01.2011

Seat Ibiza ST English version

14.01.2011

Opel Meriva 1.7 CDTi/100 ks Automatic

12.01.2011

Nissan Juke English version Tekst sa video prilogom!

06.01.2011

Ford C-Max

05.01.2011

Audi RS5 vs BMW M3 English version

03.01.2011

Subaru Outback

22.12.2010

VW MultivanGP

14.12.2010

BMW 730d Tekst sa video prilogom!

13.12.2010

Audi A1 vs MINI Cooper English version

10.12.2010

Hyundai i30 English version Tekst sa video prilogom!

09.12.2010

Ford Kuga 2.0 TDCi 4x2 Titanium

08.12.2010

KIA Sorento

03.12.2010

Peugeot 308 CC

01.12.2010

Dacia Duster vs Chery Tiggo English version

26.11.2010

Renault Megane 1.5 dCi/110 Estate EDC GT Line

24.11.2010

Renault Wind

17.11.2010

Nokian Z G2

11.11.2010

Alfa Giulietta 1.4 Tjet 120 Distinctive English version

11.11.2010

Fiat Doblo / Renault Kangoo

03.11.2010

Opel Astra 1.4 Turbo Sport

27.10.2010

VW Touareg English version Tekst sa video prilogom!

22.10.2010

Citroen DS3 / Peugeot RCZ / Renault Megane RS

12.10.2010

Citroen C4 2.0 HDi Excusive English version

09.10.2010

Peugeot 3008

06.10.2010

Honda CR-Z Tekst sa video prilogom!

05.10.2010

Renault Megane CC

29.09.2010

Mercedes E Cabriolet

28.09.2010

Kia Venga

22.09.2010

Renault Twingo RS Gordini

15.09.2010

Nissan GT-R

10.09.2010

Kia Venga 1.4 CRDi/90 i Citroen C3 Picasso 1.6 HDi/90

08.09.2010

Citroen DS3 1.6 HDi/110 Sport Chic

01.09.2010

Toyota RAV4

27.08.2010

Alfa Romeo MiTo

24.08.2010

Fiat Punto Classic LPG

20.08.2010

Kia C’eed SW

18.08.2010

Nokian Z G2

12.08.2010

Mazda 6

11.08.2010

Nissan 370Z

10.08.2010

Toyota Avensis

09.08.2010

Nissan Qashqai Tekst sa video prilogom!

05.08.2010

Peugeot RCZ

04.08.2010

Chery Ego Tekst sa video prilogom!

30.07.2010

Dacia Duster 1.5 dCi/110 4x4

28.07.2010

Chevrolet Spark 1.2 GPLi LS

21.07.2010

Renault Sport

20.07.2010

Toyota Auris

19.07.2010

Citroen C3 Tekst sa video prilogom!

16.07.2010

Volvo C30

14.07.2010

Jeep Cherokee

13.07.2010

Mazda MX-5

12.07.2010

KIA Soul

06.07.2010

Dacia Duster

30.06.2010

Hyundai ix35 Tekst sa video prilogom!

28.06.2010

BMW 530d Tekst sa video prilogom!

25.06.2010

Nissan Cube

23.06.2010

Audi S5 Coupe vs Audi S5 Cabrio

18.06.2010

KIA pro_cee’d

17.06.2010

Fiat Sedici 4x4 2.0 Multijet 135 ks

16.06.2010

Chevrolet Spark Tekst sa video prilogom!

15.06.2010

Opel Astra vs Renault Megane

09.06.2010

Audi Allroad

07.06.2010

Citroen Nemo

02.06.2010

FIAT 500 Abarth

01.06.2010

Volvo S80 2.4D/175 ks Summum

26.05.2010

Toyota iQ
III deo - Enterijer i oprema

24.05.2010

MTM Audi TT-RS

20.05.2010

Hyundai i20

19.05.2010

Renault Megan 2.0T RS Luxe

12.05.2010

Renault Fluence Tekst sa video prilogom!

29.04.2010

Peugeot 4007 2.2 HDi DCS6 Premium Pack

28.04.2010

Citroen C3 1.4/70 HDi Confort

21.04.2010

Chevrolet Cruze 2.0 VDCi/125 LS

14.04.2010

Mazda CX-7

08.04.2010

BMW X1 Tekst sa video prilogom!

03.04.2010

Nissan Note

31.03.2010

Opel Astra

30.03.2010

Fiat Punto Evo

24.03.2010

Peugeot 407 Coupe i Renault Laguna Coupe

17.03.2010

Alfa Romeo 159

10.03.2010

FIAT Punto Classic Dynamic LPG 1.2
1. deo - uvod

05.03.2010

Peugeot 5008

03.03.2010

Ford Ka 1.3 TDCi Titanium

24.02.2010

Toyota Land Cruiser 150 D-4D Tekst sa video prilogom!

22.02.2010

Opel Insignia Sports Tourer 2.0 CDTi/160 Cosmo Pack

17.02.2010

Mazda 3 i Kia Ceed

12.02.2010

Renault Scenic 1.5 dCi/110 Dinamique

10.02.2010

Renault Megane Grandtour Tekst sa video prilogom!

09.02.2010

Dacia Sandero Stepway 1.5 dCi Tekst sa video prilogom!

03.02.2010

BMW 320xd

01.02.2010

Audi A5 Sportback Tekst sa video prilogom!

29.01.2010

Honda Accord
4. deo - vozna dinamika
Tekst sa video prilogom!

28.01.2010

VW Golf GTD

22.01.2010

Hyundai i30 1,6 CRDi Tekst sa video prilogom!

20.01.2010

Mazda 3 1.6 MZ-CD Sport TX Navi

20.01.2010

Renault Fluence Tekst sa video prilogom!

11.01.2010

BMW Serija 5 GT Tekst sa video prilogom!

08.01.2010

Toyota IQ 1,0 VVT
2. deo - motor

31.12.2009

Ford Focus CC 2.0 TDCi Titanium

30.12.2009

Seat Exeo Tekst sa video prilogom!

29.12.2009

Dacia Sandero Stepway i Suzuki SX4

25.12.2009

Nissan Pixo

23.12.2009

Fiat 500C 1,2 Lounge

16.12.2009

Dodge Caliber SRT4 Tekst sa video prilogom!

14.12.2009

VW Golf GTI Tekst sa video prilogom!

11.12.2009

Opel Insignia

09.12.2009

Alfa Romeo MiTo

02.12.2009

Dodge Journey

27.11.2009

Mazda MX-5

25.11.2009

Citroen C5 V6 3.0 HDi/240 Exclusive

18.11.2009

Lexus RX vs BMW X5 vs Audi Q7

18.11.2009

Citroen C3 Picasso

11.11.2009

Volkswagen Polo

09.11.2009

VW Passat CC

05.11.2009

Mazda 6 SW

04.11.2009

Renault Clio GT 1.6/128

04.11.2009

Toyota iQ
1. deo - uvod

30.10.2009

Porsche 911 GT3

29.10.2009

Peugeot 3008

28.10.2009

Honda Jazz

23.10.2009

Lancia Delta

21.10.2009

Renault Megane Estate

14.10.2009

Alfa Romeo MiTo vs Mini Cooper S

13.10.2009

Honda Accord
3. deo - enterijer i oprema

09.10.2009

Hyundai Sonata

07.10.2009

Fiat Fiorino Qubo

07.10.2009

Toyota Urban Cruiser

06.10.2009

Porsche Panamera

05.10.2009

Saab 9-3 Cabriolet 2.0T Bio Power Aero

30.09.2009

Mercedes-Benz E klasa

25.09.2009

Mazda 3

24.09.2009

Dacia Sandero LPG

23.09.2009

Mini Clubman

22.09.2009

BMW Z4

17.09.2009

Chevrolet Cruze

16.09.2009

Peugeot 206+

09.09.2009

VW Scirocco

07.09.2009

Audi A5 Cabriolet

04.09.2009

Renault Koleos i Subaru Forester

26.08.2009

Audi TT RS

21.08.2009

Renault Thalia

19.08.2009

Toyota Avensis Wagon

17.08.2009

Peugeot 308 CC

12.08.2009

Hyundai Santa Fe

05.08.2009

Kia Soul

29.07.2009

Opel GT

20.07.2009

Seat Leon FR TDI

15.07.2009

Opel Astra GTC i Kia Procee'd

14.07.2009

Renault Grande Scenic 1.4 TCe Dinamique

08.07.2009

Citroen C1

01.07.2009

Carlsson Smart

26.06.2009

Kia Carnival 2.9 CRDi EX

24.06.2009

Nissan Qashqai +2

18.06.2009

Miloš Pavlović & Toyota iQ

17.06.2009

Renault Kangoo Be bop

17.06.2009

Ford Fiesta

12.06.2009

Hyundai i20 i Opel Corsa

11.06.2009

Subaru Impreza

10.06.2009

Renault Laguna Coupe

08.06.2009

Chevrolet Captiva

03.06.2009

Kia Pro_cee'd
4. deo - oprema

02.06.2009

Opel Agila

27.05.2009

Mercedes C180 Kompressor i C220 CDI

26.05.2009

Volvo XC60

20.05.2009

Hyundai iX55

19.05.2009

Ford Focus RS

18.05.2009

Mazda 6 1.8

13.05.2009

Škoda Superb

08.05.2009

Dacia Logan pick-up

06.05.2009

Toyota Avensis vs Honda Accord vs Mazda 6

04.05.2009

Dacia Sandero 1.5 dCi/85 Laureate

29.04.2009

Hyundai i30 CW

22.04.2009

Porsche Boxster S

17.04.2009

Citroen C6 2,2 HDi FAP/173 Exclusive

15.04.2009

Alfa Romeo MiTo

14.04.2009

Ford Ka

08.04.2009

Hyundai i10 vs Kia Picanto

03.04.2009

Mazda 2

01.04.2009

Mercedes-Benz GLK

27.03.2009

Honda Accord
1. deo - uvod

25.03.2009

Renault Megane 1.5 dCi Privilege

25.03.2009

Lexus IS

20.03.2009

Citroen C4

18.03.2009

VW Golf VI

16.03.2009

Renault Megane Coupe

11.03.2009

Jeep Wrangler vs Land Rover Defender

06.03.2009

Chevrolet Aveo GPL

04.03.2009

Maserati Quattroporte S

02.03.2009

Automobilske navigacije

26.02.2009

Mazda CX-7

25.02.2009

Volvo XC70

18.02.2009

Kia Procee'd
3. deo - servis i održavanje

13.02.2009

Renault Laguna Coupe

11.02.2009

Ford Fiesta

04.02.2009

Porsche Cayman S

03.02.2009

Peugeot Partner Tepee 1.6 HDi Outdoor

28.01.2009

Mercedes A160 CDI

22.01.2009

Citroen C5 Tourer 2.0 HDi Exclusive

21.01.2009

Ford Mondeo SW 2.2 TDCi i Peugeot 407 SW 2.2 HDi

14.01.2009

Ferrari California

09.01.2009

Shuanghuan sCEO 2,4 4WD

05.01.2009

Dacia Sandero 1,6 MPI

02.01.2009

Kolica za pijacu

31.12.2008

Audi Q5 2,0 TDI

30.12.2008

Renault Kangoo 1,5 dCi i Citroen Berlingo 1,6 HDi

24.12.2008

Suzuki Splash 1,2 GS
3. deo - servis i održavanje

23.12.2008

Michelin Pilot Alpin 3

22.12.2008

Subaru Forester

18.12.2008

Ford Kuga, Renault Koleos i Toyota RAV4

10.12.2008

Maserati GranTurismo S

08.12.2008

Lexus RX400h

05.12.2008

VW Passat CC

04.12.2008

Renault Twingo RS Cup

03.12.2008

Seat Ibiza 1,6 16v

02.12.2008

Kia Pro Cee'd 1,6 CRDi
2. deo - vožnja

24.11.2008

Daihatsu Cuore 1.0 i Citroen C1

19.11.2008

Peugeot 308 SW 1.6 VTi Sport

05.11.2008

Fiat 500, Hyundai i10 i Suzuki Splash

04.11.2008

Audi RS6, Audi Q7 V12 TDI

03.11.2008

Kia - fabrika Zilina u Slovačkoj

29.10.2008

Renault Twingo GT

27.10.2008

BMW X6 xDrive 35D

24.10.2008

Peugeot 4007 2,2 i Toyota RAV4 2,2 D-4D

08.10.2008

Porsche 911 Carrera 4S

03.10.2008

Ford Galaxy 2,0 TDCi Ghia

01.10.2008

Honda Accord 2,4 Executive

29.09.2008

Renault Laguna GT 2,0T

24.09.2008

Citroen C4 Picasso 1,6 HDi i Mazda 5 2,0 MRZ CD

17.09.2008

Kia Pro Cee'd 1,6 CRDi
1. deo - uvod

16.09.2008

Subaru Legacy 2,0 D SW Club

10.09.2008

Dacia Logan 1.5 dCi/70 Laureate

03.09.2008

Kia Pro Cee'd 2.0 CRDi Sport

27.08.2008

Isuzu D-Max Crew LS 3,0 td

26.08.2008

Peugeot 308 RCZ

21.08.2008

Renault Koleos 2.0 dCi/150 4X2 Dinamique

20.08.2008

Citroen 2CV TPV

09.08.2008

Suzuki Splash 1,2
1. deo - uvod

30.07.2008

BMW X5 3,0d i VW Touareg 3,0 V6 TDI

22.07.2008

Honda Legend 3,5 V6

14.07.2008

Subaru Impreza 2.5 WRX

10.07.2008

Nissan GT-R

07.07.2008

Citroen C5 2,7 V6 HDI Exclusive

04.07.2008

Subaru Justy 1.0 S

26.06.2008

Mazda 2 1,5 / 103KS Pack Sport

19.06.2008

Ford Focus 2,0 TDCi i Peugeot 308 2,0 HDi

12.06.2008

Opel Corsa OPC 1,6

09.06.2008

Volvo V70 2,4D Summum

05.06.2008

Mitsubishi Lancer Evolution

03.06.2008

Dacia Sandero

29.05.2008

Pneumatici

23.05.2008

Renault Grande Modus 1,5 dCi Expression 105 KS

22.05.2008

SsangYong Kyron 2,7 CDi

21.05.2008

VW Passat 2,0 TDI Highline

16.05.2008

Volvo V50 2.0D R-Designe

15.05.2008

Nissan Qashqai 1,5 dCi Acenta Pack

08.05.2008

Toyota Auris 1,6 VVT-i
3. deo - zaključak

05.05.2008

Kia Picanto 1,1 Active

01.05.2008

Kia Sorento 2.5 CRDi/170 EX Shilton

17.04.2008

Mazda 6 MZR 2,0

15.04.2008

Ford Mondeo SW 2,0 TDCi i Renault Laguna Estate 2,0 dCi

10.04.2008

Toyota Land Cruiser V8 D-4D Luxury

04.04.2008

Peugeot 207 SW 1.6 VTi Outdoor

27.03.2008

Opel Astra Sedan 1,6

25.03.2008

Kia Cee'd SW 1,6 CRDi

20.03.2008

Škoda Fabia 1,4 16v Elegance
2. deo - zaključak

18.03.2008

Renault Clio Estate 1,5 dCi / 85 Dinamique

13.03.2008

Peugeot 207 SW 1,6 HDI Trendy

06.03.2008

Mazda 2

05.03.2008

Audi A4 2,0 TDI

03.03.2008

Citroen C4 1.6 BioFlex

28.02.2008

Renault Laguna 2,0 dCi

27.02.2008

Volvo C30 T5 Summum 230KS

21.02.2008

Opel Antara 2,0 CDTI

15.02.2008

Dacia Logan MCV 1.5 dCi/85 Laureate 7 sedišta

14.02.2008

Peugeot 308 na putevima šampanjca

07.02.2008

Volkswagen Multivan 2,5 TDI

05.02.2008

Renault Laguna 3 1.5 dCi 110 Expression

31.01.2008

Peugeot 308 1,6 HDi

29.01.2008

Kia Cee'd 1,6 CRDi 115 Activa

24.01.2008

Toyota Auris 1,6 VVT-i
2. deo - motor, menjač i donji prostor

23.01.2008

Subaru Impreza 2,0 R Sport

17.01.2008

BMW 530xd

17.01.2008

Audi A3 2,0 TDI Ambition

14.01.2008

Daihatsu Materia 1,5 16v

10.01.2008

Hyundai i30 1.6 CRDi/115 ks Pack Confort

03.01.2008

Ford Transit 3,2 TDCi/200 KS i Transit Sportvan 2,2 TDCi/140

27.12.2007

Citroen C6 2,7 HDi i Citroen DS 21 "Ajkula"

24.12.2007

Ford Focus CC 2.0 TDCi Titanium

20.12.2007

Porsche 911 GT3

18.12.2007

Nissan Tiida 1,8 Tekna

14.12.2007

Renault Twingo 1.2 GT

13.12.2007

Fiat 500 1,3 MultiJet 16v Sport

12.12.2007

Mercedes CLS 320 CDI

07.12.2007

Ford Ranger 2.5 XLT Super Cab 4X4

06.12.2007

Seat Altea Freetrack 2,0 TDi

05.12.2007

Opel Corsa 1,7 CDTI Cosmo
3. deo - zaključak

04.12.2007

Volvo S80 3.2 AWD Summum

29.11.2007

Ferrari F430 Scuderia

23.11.2007

Pariski bicikli - Velib

22.11.2007

Kia Sportage 2,0 CRDi i Hyundai Tucson 2,0 CRDi 4WD Pack Luxe

15.11.2007

Citroen C-Crosser

08.11.2007

Toyota Auris 1,6

07.11.2007

Renault Kangoo 2

30.10.2007

VW Caddy Combi 1,9 TDI

26.10.2007

Ford S-Max 2.5 T Titanium

25.10.2007

Opel Corsa 1,7 CDTi Cosmo
2. deo - donji postroj i pogon

19.10.2007

Renault Megane RS 2.0 dCi/175 ks Luxe

18.10.2007

Peugeot 207 CC 1,6 HDi Griffe

11.10.2007

Honda Civic sedan 1,8 i-VTEC SE

10.10.2007

Volvo C70 D5 Summum

04.10.2007

Škoda Fabia 1,4 MPI Confort
1. deo - uvod

04.10.2007

Gumpert Apollo

26.09.2007

Fiat Bravo 1,9 MJ 16v 150KS

21.09.2007

Kia Carens 2,0 CRDi / Renault Grand Scenic 1,9 dCi

20.09.2007

Citroen C4 Grand Picasso 2,0 HDi Exclusive

13.09.2007

Dodge Nitro 2,8 CRD

12.09.2007

Ford Mondeo 2,0 TDCi Trend Plus

10.09.2007

Renault Twingo 1,5 dCi Initiale

06.09.2007

Hyundai i30 1,4 Comfort

04.09.2007

Opel Corsa 1,7 CDTi

29.08.2007

Peugeot 1007 1.6 HDi Spoty Pack

23.08.2007

Alfa Romeo 159 V6 3,2 JTS Q4

22.08.2007

Renault Modus 1.2 16v/100 ks Alyum

16.08.2007

Hyundai Sonata 2,0 CRDI Pack Luxe

09.08.2007

Toyota Corolla 1,6 VVT-i

07.08.2007

Mazda MX-5 1,8 Coupe-Roadster

02.08.2007

Ford C-Max

26.07.2007

Honda CR-V 2,2 CTDi

20.07.2007

Hyundai Tucson 2.0 CRDi 4WD Pack Luxe

19.07.2007

Hyundai Grandeur 2,2 CRDI

13.07.2007

Mercedes C280

11.07.2007

Stabilna situacija

09.07.2007

Mini Cooper S

03.07.2007

Peugeot 407 V6 2.7 HDi Feline

27.06.2007

Citroen Jumpy 2,0 HDI Combi Confort / 9 sedišta

20.06.2007

Subaru Outback 3,0R

13.06.2007

Toyota Hilux 3,0 D-4D i Mutsubishi L200 2,5 DI-D

08.06.2007

Volvo V50 1,8 Flexifuel E85 Summum

06.06.2007

Ford S-Max 1,8 TDCi/125 KS Trend

30.05.2007

Isuzu D-Max Crew Cab LS 3,0

25.05.2007

Dacia Logan MCV 1,6 16v / 7 sedišta

23.05.2007

Peugeot 207 1,6 THP/150 KS

16.05.2007

Toyota Auris 1,4 D-4D

11.05.2007

Audi TT 3,2 Quattro

04.05.2007

Subaru B9 Tribeca 3,0R

02.05.2007

Suzuki Swift 1,3 GS

28.04.2007

Daihatsu Trevis 1,0

25.04.2007

SsangYong Rexton II Prestige Plus 2,7 XVT

24.04.2007

Jeep Wrangler i Jeep Willys

19.04.2007

Hyundai Coupe 2,0 Pack Luxe

18.04.2007

Škoda Fabia II 1,4

16.04.2007

Renault Clio 2,0 16v Dynamique

11.04.2007

Nova Fabia

07.04.2007

Peugeot 307 1,6

04.04.2007

Toyota Avensis 2,0 D-4D Luna

03.04.2007

VW Jetta 2,0 TDI Confortline

02.04.2007

Toyota Yaris 1,3
3. deo - zaključak

30.03.2007

Škoda Roomster 1,4 TDI

26.03.2007

Mazda 6 2,0 MZR-CD Elegance

21.03.2007

Jeep Trailhawk Concept

13.03.2007

Renault Megane Coupe GT 2,0 dCi / Volvo C30 2,0 D

07.03.2007

Citroen Picasso 1,6 HDi BMP6 Pack Ambiance

28.02.2007

Mazda 5 2,0 MRZ-CD 110 KS Elegance

21.02.2007

Opel Vectra GTS 2,0 Turbo
2. deo - motor

16.02.2007

Nissan Micra C+C 1,6 automatik

14.02.2007

Ford Transit Van 330 SWB

13.02.2007

Volvo S40 D Summum

07.02.2007

Renault Clio RS 2,0

31.01.2007

Jeep Compass 2,3 i Suzuki Grand Vitara 2,0

25.01.2007

Fiatom Grande Punto 1,2 Dynamic na putevima Andaluzije

24.01.2007

Toyota Yaris 1,3 VVT-i Sol
2. deo - motor i ponašanje u vožnji

20.01.2007

Citroen C4 Picasso sa 5 sedišta

09.01.2007

Dacia Logan 1.6 16V/105 KS

03.01.2007

Mazda 3 2,3 MPS

02.01.2007

Mali automobili

28.12.2006

Opel Vectra GTS 2,0 Turbo
1. deo - uvod

25.12.2006

Mazda 3 1.6 MZ-CD Perfomance

13.12.2006

Citroen C4 1.6 HDi BMP6 Exclusive

29.11.2006

Porsche Cayenne S 4,5 V8

23.11.2006

Toyota Yaris 1,3 VVT-i

21.11.2006

Jeep Grand Cherokee 3,0 CRDI i Range Rover Sport TD

20.11.2006

Nissan Note 1,5 dCi/86 KS Acenta

15.11.2006

Ford S-Max 2,0 TDCi Titanium

01.11.2006

Renault Laguna Estate 2,0 dCi i Peugeot 407 SW 2,2 HDi

25.10.2006

Chevrolet Lacetti
3. deo - zaključak

24.10.2006

Range Rover Sport TD V6 HSE

19.10.2006

Super test polovnjaka:
Renault Megane sedan 1.5 dCi/100 KS

18.10.2006

Peugeot 207 1,6

17.10.2006

Ford Focus ST

12.10.2006

Renault Megane CC 2.0 dCi/150 KS Sport

12.10.2006

Toyota Avensis Wagon 2,2 D-4D
3. deo - servis

09.10.2006

Daihatsu Copen 1,3 VVT

27.09.2006

Renault Megane 2,0 dCi

26.09.2006

Chevrolet Lacetti 1,4 SE
2. deo - enterijer

25.09.2006

Hyundai Santa Fe

22.09.2006

Citroen C-Metisse

20.09.2006

Dodge Caliber 2,0 CRD SXT

14.09.2006

Citroen C5 2.2 HDi 173 KS FAP Exclusive

13.09.2006

Daihatsu Cuore 1.0 X

06.09.2006

Renault Espace 2,0 dCi FAP i Peugeot 807 2,2 HDi FAP

16.08.2006

Ford Focus Wagon 1,6
3. deo - zaključak

07.08.2006

Citroen C6 V6 2,7 HDi FAP Exclusive Pack Lounge

02.08.2006

Dacia Logan 1,5 dCi

31.07.2006

Peugeot 207 1.6 HDi 90 KS Sport

19.07.2006

Peugeot 207 1,6 16V i Renault Clio 1,6 16V

12.07.2006

Daihatsu Terios 1,5 Sport

05.07.2006

Ford Fiesta ST 2,0

04.07.2006

Chevrolet Lacetti 1,4 SE
1. deo - uvod

29.06.2006

Renault Modus 1.5 dCi/105 KS Confort

28.06.2006

Honda Civic 2,2 i-CDTi

27.06.2006

Ford Fiesta S 1.6 TDCi

21.06.2006

Seat Ibiza 1,4

20.06.2006

VW Jetta 1,9 TDI i Renault Megane Sedan 1,5 dCi

19.06.2006

Škoda Octavia 2.0 RS

14.06.2006

Toyota Avensis Wagon 2,2 D-4D
2. deo - enterijer

13.06.2006

Renault Grande Scenic 2.0 dCi 150 KS Luxe Dinamique

07.06.2006

Opel Zafira 1,9 CDTI OPC Line

06.06.2006

Ford Focus 1,6 Wagon
2. deo - enterijer

05.06.2006

Citroen C2 1.4 16V Stop&Start

31.05.2006

Hyundai Accent 1,5 CRDi

30.05.2006

Renault Clio 1.4 16V Luxe Privilege

22.05.2006

CITROEN PICASSO 1.6 HDi/92 KS Pack

10.05.2006

Renault Megane 2,0 RS Luxe i Ford Focus ST 2,5T

09.05.2006

Jeep Grand Cherokee 3,0 CRD Limited
2. deo - pogon i održavanje

08.05.2006

Peugeot 1007 1.6e 2-Tronic Sporty Pack

03.05.2006

Toyota RAV4 2,2 D-4D Executive

02.05.2006

Ford Fiesta 1.6 TDCi Ghia

26.04.2006

Uporedni test:
Citroen Berlingo 1.6 HDi/75 i Renault Kangoo 1.5 dCi/70

19.04.2006

VW GOLF V 1,9 TDI 4Motion

18.04.2006

Dacia Logan 1.5 dCi Laureate Pack

12.04.2006

Toyota Avensis Wagon 2,2 D-4D

07.04.2006

Toyota Yaris 1,3 Sol

06.04.2006

Peugeot 407 1.8i 16V 125 KS Confort

05.04.2006

Peugeot 407 Coupe 2,7 V6 HDi Sport Pack

31.03.2006

Renault Vel Satis 2.2 dCi Privilege

29.03.2006

Francuska posla

22.03.2006

Renault Megane 1,5 dCi
5. deo - zaključak

17.03.2006

Savremeni dizeli i loše gorivo

15.03.2006

Renault Megane 2,0 dCi

14.03.2006

Peugeot 407 Coupe 3.0 V6 Pack

08.03.2006

VW Polo 1,9 TDI Carat

07.03.2006

Ford Focus C-MAX 1.6 TDCi/90 KS

01.03.2006

Suzuki Swift 1,3

28.02.2006

Uporedni test:
Citroen C4 1.6 HDi i Ford Focus 1.6 TDCi

23.02.2006

Fiat Grande Punto 1,4 8V Dynamic

21.02.2006

SEAT LEON 2.0 TDI Stylance

15.02.2006

Toyota Hilux 2,5 D-4D i Isuzu D-Max 3,0 TD

09.02.2006

VW Fox 1.4 TDi 70 Pack Confort

08.02.2006

Peugeot 1007 1,4

07.02.2006

Renault Megane 1,5 dCi
4. deo - vozne osobine

02.02.2006

Ford Fusion Plus 1.6 TDCi

01.02.2006

Citroen C3 1,6 HDi i Renault Clio 1,5 dCi

26.01.2006

Renault Laguna Estate 2.0 dCi Initiale

26.01.2006

Mercedes Benz B 200 Turbo

24.01.2006

Peugeot 307 2.0 16V/180 KS Feline

19.01.2006

Škoda Octavia Combi 4x4 1,9 TDi

16.01.2006

Renault Megane 1,5 dCi
3. deo - enterijer

04.01.2006

Nissan Xterra

03.01.2006

Peugeot 307 CC 2,0 HDi Pack Sport

29.12.2005

Citroen C-SportLounge

27.12.2005

Peugeot 107 1,4 HDi Trendy

16.12.2005

Toyota Aygo 1,0

09.12.2005

Nissan Micra 1,2

05.12.2005

VW Passat 1,9 TDi Confort

02.12.2005

Citroen C1 1,4 HDi Pack

29.11.2005

Seat Leon 2,0 TDI

24.11.2005

BMW M6

21.11.2005

Ford Focus SW 1,6 TDCi Ghia

11.11.2005

VW Fox 1,2 Confort

10.11.2005

Renault Megane 1,5 dCi
2. deo - karoserija

04.11.2005

Citroen C5 Break 2,0 HDi i Renault Laguna Estate 2,2 dCi

28.10.2005

BMW 750 Li

27.10.2005

Peugeot 407 SW 2,0 HDi

20.10.2005

Jeep Grand Cherokee 3,0 CRD Limited

18.10.2005

Dacia Logan 1,4 MPI

10.10.2005

Hyundai Tucson 2,0 CRDi

07.10.2005

Citroen C4 1,4 16V Coupe VTR

04.10.2005

Chevrolet Spark 0,8

29.09.2005

Toyota Corolla 1,4 D-4D

26.09.2005

Honda Jazz 1,4

26.09.2005

Nissan Pathfinder 2,5 dCi

23.09.2005

Ford Fiesta 2,0 ST

20.09.2005

Honda Civic 1,6 16V

06.09.2005

Tigar Prima

31.08.2005

Daihatsu Sirion 1,3 X

30.08.2005

Seat Altea 1,6 Stylance

26.08.2005

Renault Megane 1,5 dCi

26.08.2005

Audi A4 2,0 TDI

25.08.2005

Renault Scenic 1,6 16V GPL

24.08.2005

Peugeot 107 1,0 Trendy

23.08.2005

Kia Cerato 1,5 CRDI

09.08.2005

Renault Trafic Generation 2,5 dCi Privilege

01.08.2005

VW Golf Plus 1,9 TDI Comfort

26.07.2005

Jeep Grand Cherokee 5,7 HEMI

19.07.2005

Ford Fiesta 1,6 TDCi Ghia

05.07.2005

Toyota Yaris 1,3 VVT-i Rhythm'n'Blues

30.06.2005

Nissan X-Trail

27.06.2005

Honda Jazz 1,4 i Mitsubishi Colt 1,3

23.06.2005

Renault Laguna 2,0 GT

23.06.2005

Peugeot 1007 Vitamine

20.06.2005

Citroen C3 Pluriel 1,4 HDi

10.06.2005

Peugeot 607 2,7 V6 HDi Signature

06.06.2005

Isuzu D-MAX 3,0 TD Crew Cab

27.05.2005

BMW 320i i 320d

25.05.2005

VW Golf V GTI

20.05.2005

Seat Toledo 1,9 TDI Reference

13.05.2005

Citroen C3 1,4 16V Sensodrive Stop/Start

06.05.2005

3000 km sa Renault Espace 2,2 dCi Aluminium

26.04.2005

Škoda Octavia Combi 1,9 TDi

22.04.2005

Honda Jazz 1,4

21.04.2005

Audi A6 3,0 TDI Quattro

29.03.2005

Citroen Xsara Picasso 1,6 HDi 16V

25.03.2005

Ford Mondeo 2,2 TDCi Clipper Titanium

22.03.2005

Peugeot 307 1,6 HDi i Renault Megane 1,5 dCi

18.03.2005

BMW X3 3,0d

15.03.2005

Citroen C4 1,6 HDi 92 KS Pack

11.03.2005

VW Caddy Life 1,9 TDi

02.03.2005

Peugeot 307 SW 2,0 HDi i Ford Focus C-Max 2,0 TDCi

28.02.2005

Seat Altea 2,0 TDi

23.02.2005

Toyota Prius 1,5

17.02.2005

Honda Jazz 1,4

14.02.2005

Mitsubishi Colt 1,3

11.02.2005

Peugeot 407 2,2

07.02.2005

Seat Ibiza Cupra 1,9 TDi / 160 KS

02.02.2005

VW Golf 1,9 TDi / 90 KS Confort

31.01.2005

Nissan Micra 1,2

25.01.2005

Citroen Xsara Picasso 1,6 HDi 16V

24.01.2005

Citroen C5 1,6 16V i 1,6 HDi

20.01.2005

Dacia Logan 1,6 MPI

15.01.2005

Renault Modus 1,4 16V Luxe Privilege

10.01.2005

Ford Focus 1,6 Ti-VCT Titanium

05.01.2005

Mercedes G55 AMG

31.12.2004

Toyota Land Cruiser 3,0 D-4D

29.12.2004

Škoda Octavia 2,0 TDi Ambiente

22.12.2004

Mitsubishi Outlander, Nissan X-Trail i Toyota RAV4

22.12.2004

Honda Jazz 1,4

22.12.2004

Citroen Xsara Picasso 1,6 HDI 16V 110 KS

23.11.2004

Honda Jazz 1,4

22.10.2004

Citroen Xsara Picasso 1,6 HDi 16V 110 KS

21.09.2004

Chrysler 300C

15.11.2004

Opel Corsa 1,3 CDTi

30.11.2004

BMW 645 Ci

16.10.2004

Peugeot 407 SW 1,6 HDi

21.10.2004

Fiat Idea 1,4

24.10.2004

Toyota Corolla 2,0 D-4D

28.10.2004

Peugeot 307 CC 2,0 16V

31.10.2004

Porsche Carrera 911 S

3.11.2004

Mitsubishi Outlander 2,0

8.11.2004

Aston Martin DB9

11.11.2004

Fiat Panda 1,2

12.09.2004

Citroen C3 X-TR 1,4 HDi 92 KS

15.09.2004

VW Polo 1,9 SDi

22.09.2004

Hyundai Tucson

25.09.2004

Peugeot 206 1,4 HDI

1.10.2004

RENAULT Megane 2,0 RS

10.08.2004

MERCEDES-BENZ C180 Kompressor

14.08.2004

HONDA FR-V

19.08.2004

FORD Fusion+

24.08.2004

ŠKODA Octavia 1,9 TDI

29.08.2004

BMW 760 Li

2.09.2004

CITROEN Xsara Picasso 1,6 HDi 16V Exclusive

8.07.2004

HONDA Civic Sedan 1,6 ES AT

12.07.2004

RENAULT Grand Scenic 1,5 dCi/100 KS Luxe Privilege

17.07.2004

SEAT Cordoba 1,9 TDi Sport

22.07.2004

TOYOTA Corolla Verso 2,0 D-4D

27.07.2004

MERCEDES-BENZ SLK 200 Kompressor

3.06.2004

LOTUS Elise 111R

10.06.2004

TOYOTA Corolla Wagon 1,6

18.06.2004

AUDI A3 2,0 TDi

13.05.2004

CITROEN C2 1,1

27.05.2004

FORD Focus C-Max 1,8 Trend

4.04.2004

TOYOTA Avensis D-CAT

9.04.2004

RENAULT Kangoo 4x4 1,9 dCi Privilege

14.04.2004

MAZDA 3 Sport

19.04.2004

FIAT Idea 1,3 JTD

24.04.2004

SEAT Leon 1,9 TDI

3.05.2004

BMW X3 3,0i

3.03.2004

RENAULT Clio Sport

8.03.2004

MERCEDES E320 4MATIC Avantgarde

13.03.2004

HONDA CR-V

17.03.2004

TOYOTA RAV4 2,0 D-4D Executive

22.03.2004

ŠKODA Fabia RS 1,9 TDi 130

27.03.2004

CHRYSLER PT Cruiser Cabrio

31.03.2004

LAMBORGHINI Gallardo

2.02.2004

VOLVO S60 2,4 D Summum

9.02.2004

SAAB 9-5 Wagon

16.02.2004

RENAULT Laguna 1,6 16V GPL Expression

23.02.2004

OPEL Vectra Caravan 3,0 CDTI

5.01.2004

HONDA Accord 2,4 Executive

11.01.2004

MITSUBISHI Lancer

19.01.2004

VW Beetle Cabrio

26.01.2004

MAZDA 3 1,6i

2.12.2003

VW Touran 1,9 TDi Comfort

9.12.2003

RENAULT Megane Coupe Cabrio 2,0

16.12.2003

SUZUKI Ignis 1,5

23.12.2003

PEUGEOT Partner 1,9 D

30.12.2003

CHEVROLET Corvette V8 5,7

1.11.2003

RENAULT Megane Grand Tour i Megane Sedan

5.11.2003

ROLLS-ROYCE Phantom

12.11.2003

CHRYSLER Sebring 2,7 LE

19.11.2003

FORD Tourneo Connect 1,8 TDCi

26.11.2003

FIAT Panda

4.10.2003

LEXUS RX 300

7.10.2003

SMART Roadster Coupe

11.10.2003

MERCEDES SL 55 AMG

14.10.2003

RENAULT Trafic 2,5 dCi 16V Passenger

18.10.2003

FORD Fusion 1,4 TDCi

21.10.2003

MINI One D

27.10.2003

FORD Focus C-Max

28.08.2003

CITROEN Pluriel 1,4i

2.09.2003

OPEL Meriva 1,6

6.09.2003

DAIHATSU Copen

12.09.2003

FIAT Stilo 1,8

16.09.2003

NISSAN 350 Z

19.09.2003

CHRYSLER Crossfire

27.07.2003

RENAULT Scenic II

31.07.2003

OPEL Signum 3,2 V6

4.08.2003

MERCEDES Vito i Viano

8.08.2003

DAEWOO Nubira II

12.08.2003

FIAT Doblo Cargo 1,9 DS High Roof

17.08.2003

PEUGEOT 807 3,0 V6 SV Pullman

22.08.2003

BMW Z4 3,0i SMG

27.06.2003

ALFA ROMEO 156 2,4 JTD

4.07.2003

HYUNDAI Getz 1,4

13.07.2003

ŠKODA Octavia Combi 1,8T RS Pack Sport

20.07.2003

FORD Streetka

26.05.2003

RENAULT Megane Coupe 1,5 dCi

1.06.2003

SEAT Alhambra 1,9 TDI

7.06.2003

TOYOTA Corolla Verso 1,6

11.06.2003

PEUGEOT 307 Break 1,6 16V XT

16.06.2003

AUDI A3

20.06.2003

OPEL Meriva

25.04.2003

LANCIA Thesis 2,4

30.04.2003

HYUNDAI Terracan 2,9 CRDI

6.05.2003

SEAT Cordoba 1,9 SDI Stella

13.05.2003

PEUGEOT Partner Ushuaia Grand Raid 1,6 16V

18.05.2003

TOYOTA Avensis Wagon 1,8 VVT-i

25.03.2003

FORD Fiesta Coupe 1,6 Trend

2.04.2003

SSANGYONG Rexton

14.04.2003

MITSUBISHI Pajero 3,2 DI-D

1.03.2003

CITROEN C8 2,2 16V HDi

11.03.2003

FORD Focus ST 170

5.02.2003

RENAULT Espace 1,9 dCi Authentique

14.02.2003

FORD Mondeo ST220

11.01.2003

TOYOTA Land Cruiser 3,0 D4-D

17.01.2003

SAAB 9-3 2,0t

21.01.2003

CITROEN Berlingo

26.01.2003

ALFA ROMEO 147 GTA

10.12.2002

RENAULT Kangoo 1,5 dCi 80 KS

21.12.2002

SUBARU Forester 2,0X AWD

26.12.2002

ŠKODA Superb 1,9 TDi Classic

4.01.2003

NISSAN 350 Z

12.11.2002

RENAULT Megane II

20.11.2002

HONDA Accord

3.12.2002

MAZDA 6 Sport

11.10.2002

FORD Fiesta 1,4 TDCi

18.10.2002

FERRARI Enzo Ferrari

25.10.2002

DAEWOO Kalos

31.10.2002

AUDI RS6 Avant

4.11.2002

MERCEDES SL 500

26.09.2002

PEUGEOT 307 SW 2,0 HDi

6.10.2002

KIA Sorento

29.08.2002

OPEL Vectra GTS

29.08.2002

VW Polo 1,2 6V

3.09.2002

Goran-Goran
17.8.2018 10:44
22
10

Što više čitam, gledam i slušam, Duster mi deluje kao lepo upakovan ispodprosečni automobil. Jedina korisnost je ta off road karakteristika

Aca Z.
17.8.2018 12:15
17
3

Za pohvalu je što su poboljšali zvučnu izolaciju.Cena je za opremljenije modele otišla i do 20-ak hiljada što nije malo.Za taj iznos već može da se bira recimo:Škoda Karoq,Kia Sportage ili Hjundai Tuscon.Iako su povećali značajno opremu novog modela.Cena je ipak malo nerealna.Isplatljivije je kupiti dizelaš u Prestige opremi.Lično mi se dopada novi dizajn eksterijera koji je nalik prethodnom ali i moderniji enterijer i pored tvrde plastike.

don
17.8.2018 12:20
12
18

Tako nekako. Sada su uspjeli napraviti (kopiranjem) ugodnu straznjicu, docim sprijeda idalje zbog farova nije ni malo privlacan, a ni bocna linija nije oku ugodna. Sve u svemu, vanjski dizajn ipak moze proci, a unutrasnji puno previse podsjeca na suzuki . 20k eura za ovo? treba li komentar?

moron
17.8.2018 16:11
33
3

Ovaj duster je napravio korak od sedam milja u odnosu na prethodni. Veliki "plus" ( u mojoj glavi ) je u Prestige paketu 6 air bagova, 6 park. senzora pozadi, podešavanje volana u dve ose, normalno podešavanje visine sedišta, lep materijal presvleka sedišta, auto klima ... Dve što dačija nikada imala nije. Ali ... Kada detaljno sagledate niz detalja, to je (materijalima, obradom i rešenjima) ostao teški "jeftilen". Koji je sve, samo ne jeftin.
Pa, Prestige DCI 110 4X4 košta skoro kao Jeep Renegade 2,0 MJ 4X4 Longitude ( 19.990 ), koji je uz to i bogatiji opremom. Evo ga link:
http://www.jeep.rs/promocije/renegade-longitude-2.0.pdf
A pošto je Peki pominjao kako današnji automobil treba da ima i adaptivni tempomtat, AEB i još dosta onih bezbednosnih sistema, evo za istu cenu i dva Renegade-a, bukvalno krcata opremom ( paketi Limited), uz 1,6 MJ i/ili 1,4 MultiAir:
http://www.jeep.rs/promocije/Limited-1.4.pdf
Pri svemu tome, ja kao degenerik, sa 192 cm, visine, u Renegade sednem pozadi "bez greške", bez imalo teskobe. A u Duster ne mogu.
Prosto, bojim se da mi je dačija duster skupa. Iako je daleko, deleko bolja od prethodne.

Evroskeptik
17.8.2018 18:11
26
13

Ko uopšte ima dilemu ako se za iste pare nude Facia Duster i Jeep Renegade! Zaista treba biti glupavi balkanac pa kupiti tu rumunsko-francusku skalameriju. Da se razumemo osim cene, nije ni servis Dustra mnogo povoljniji bez obzira kakvi su banditi u post prodaji Jeepa.

Peki, kao i uvek sjajan prikaz i očekujem da sa urednikom proširiš sve to na video. Ide vam ta priča ko pogleda test Berlinga shvatiće .

Ja
17.8.2018 22:23
22
9

A kada bi malo realnije sagledali situaciju, a ne pricali to sto pricate zbog znacke koju auto nosi, ne bi ste pisali ovako.

Ljepota je subjektivna stvar, a Duster meni licno ima dizajn u top 5 u SUV segmentu jer je pravo musko auto. Opet kazem, subjekz-tivno.

U BiH gdje je zivim Duster 1.5 DCI 4x4 Prestige košta nekih 17000 eura. Pominjete Renegade, Karog i slične. Uzimate osnovne 4x2 modela da bi navukli istu cijenu. Uzmite fino 4x4 dizel sa takvom opremom... Bar 4000 eura gore. Nekome sica, mnogima puno.

Gospodo izvolite. Meni bi prvi izbor bio Renegade, drugi Duster, treci Vitara. Dalje ne bih gledao jer se za tu cijenu ne moze dobiti ni blizu ovoliko, a skuplje auto od 20000 eura je za obicnog covjeka na Balkanu rasipanje para, sa moje tacke gledista.

Ratko65
18.8.2018 07:23
18
13

Dacia Duster - sirotinjska iluzija ali i korisna radna mazga problematičnih ocena bezbednosti.

Svakako pre Renegade, Vitara pa i SsangYong Tivoli nego Duster

Osim toga, Duster je tehnološka prahistorija koja se uvaljuje kupcima u lepom celofanu. Dakle sa jedne strane skupo plaćena stara tehnologija sa druge to možda nije ni loše , bar je oprobana i dokazana.

Slavisica
18.8.2018 11:55
20
2

U svemu recenom ima istine.
I u skladu sa tim treba pre svega svako sebe da nadje, u smislu sta mu treba i za koje pare.
Pa tako, ako mi treba 4x4 dizel, napucan svim i svacim, tesko da bih dao (licno) za Dustera 20,000.
Ali, ko je zadovoljan osnovnim 1,6 Sce/115ks, u Comfort/Prestige paketu koji sadrze maltene sve neophodno, moze da pazari simpatican SUV za 12,590, odnosno 13,890 eura.
Tesko da se takav paket moze na trzistu dobiti za te pare.
Generalno, ista filozofija se moze primeniti na sve marke i modele, pa tako npr za iste pare se moze kupiti napucani Q3 ili neka osrednja E klasa (primera je bezbroj), a sve se svede na licne afinitete.

Boki
20.8.2018 12:29
15
5

Da li se zna ima li ovaj automobil pocinkovanu limariju? Ovo je tema kojom se ne bavi baš niko, ali verovatno postoji neka metoda kojom se može utvrditi kojim su hemikalijama premazani. Ranije Dačije očigledno nisu jer ih nakon 10 godina upotrebe dobro napada korozija. Isti slučaj je sa Kinezuima, Chery strašno korodira, kao automobili sa početka 90-ih. Jednostavno zaključak je da je bolje kupti polovnog Megana nego novi Logan recimo, Megan još 20 godina i neće zarđati, možda neće nikad zarđati, a karoserija je po meni najvažniji i najskuplji deo na autu. Dati 10 ili 15 hiljada evra za auto koji nakon par godina izbije korozija je bačen novac u današnje vreme...

Petar Petrovic
20.8.2018 19:10
12
5

Postoje dva problema sa ovim automobilom i cenom od blizu 20.000E. Prvi je da se za mnogo manje para moze kupiti Lada Niva, koja je bolja kao terenac, a drugi da se za iste pare moze kupiti iz iste kuce npr Megan koji je bolji kao automobil za voznju putem. Ili kupiti za neznatno vise i Ladu Nivu i Vestu i koristiti po potrebi. Ocigledno zele da iskoriste SUVmaniju i maksimizuju profit, sigurno je zarada po komadu ovde mnogo veca nego kod Sandera. Sto za kupca bas i nije dobro.

Djuk
21.8.2018 08:41
13
9

Pošto mi je garaža 4.5m , morao sam da nadjem dimenzije ovog Dustera. 4.34m , Logan MCV 4.45m, Sandero 4.04m. Ovo je u stvari Sandero karavan sa klirensom. Samo 30cm duži od Sandera. Medjutim, gepek je veliki taman koliko treba. Vozio sam 1.2 turbo i mogu reći da je bolji od 1.6 iz prethodnog. Potrošnja ista u gram. Uplatio sam učešće, nadam se redinom novembra stiže i moj Duster

Rikošet
21.8.2018 10:26
19
2

Sve što mislim o Dusteru stoji ispod prošlog Pekijevog testa, pa ne bi da se ponavljam. Korozija na dijelovima vješanja novih automobila nije tema o kojoj bi trebalo da se piše i priča u 21. vijeku i ružna je mrlja na ovom zanimljivom automobilu... Volio bih da i u ovom slučaju imamo fotografiju zadnjeg vješanja, jer bi mogao da se kladim da su i na ovom modelu mnogi dijelovi porđali...

Kod konkretnog Dusteru većina je imala primjedbu na cijenu što me podsjetilo na jednu interesantnu priče jednog britanskog inovatora koji je iznerviran stalnim upadima sitnih lopova u njegovu vikendicu napravio neku svoju verziju sigurnosne brave... Elem dobio je efikasan proizvod čiji kvalitet su prepoznali prvo njegovi prijatelji pa onda i ostali kako se priča širila. U suštini njegov izum nije dozvoljavao da se brzo otvori što je bilo dovoljno da alarm i policija odrade svoje... Odredio je neku realnu cijenu, jer je želio da pomogne ljudima sa sličnom nevoljom koju je imao. Nakon nekog vremena i sve većeg interesovanja kupaca polako su počeli osim običnih ljudi da mu se obraćaju i oni malo bogatiji željni sigurnosti... Poenta. Oni su tražili nešto "sigurnije" od onoga što je prodavao običnom svijetu za razumne pare. Nakon što je potrošio mnogo vremena na objašnjavanje da je njegov proizvod univerzalan i da ne može biti sigurniji, bolji i skuplji, odlučio je da zbog ovih bogatih koji su ga smarali napravi istu bravu, za iste pare kao onu jeftinu, ali ju je obojio u drugu "ekskluzivniju" boju i izmjenio joj kućište. Pogađate šta su bogati kupovali, kad bi im ponudio dva suštinski identična, ali njima drugačija proizvoda...

Duster poput testnog je za kupca kojem se ovaj automobil dopada i koji ga želi kupiti sa najboljom mogućom opremom, bez razmišljanja o alternativama koje ovdje mnogi nude. On želi, on hoće, on može... Mada je suština ovog modela u verziji sa nelakiranim branicima 4x4 pogonom, klimom i kukom sve je više kupaca koji jednostavno ne mogu i "najjeftiniji" radni automobil voziti bez debele šminke... Ta šminka se plaća, a testni automobil je samo prikaz koliko debela ona može biti na Dusteru, a ne koliko je ona i potrebna... Zato cijenu ovdje ne treba stavljati u prvi plan, jer će puno veći postotak Dustera biti prodat u jeftinijim kombinacijama, u kojima on ruku na srce jednostavno nema adekvatnu konkurenciju...

matrix
22.8.2018 20:46
14
3

Imao sam dileme kao nekoliko prethodnih komentatora pre dve godine. Na kraju sam dao nekoliko hiljada više i pazario renegade longitude 4x4. Razlika u ceni apsolutno opravdava razliku u kvalitetu.

Boki
24.8.2018 17:50
5
2

@ Rikošet
Mene ne brine korozija na delovima vešanja, to je debeo materijal pa neće se raspasti, nego me brine korozija limarije kod starijih modela Dačija i zanima me da li je taj problem rešen i na koji način. Ako nije rešen, šta će mi ovaj auto, nemamo mi para da na svakih par godina pazarimo nova kola. Neki ih kupuju da im traju doživotno, a neki očakuju da nakon 10-ak godina vožnje mogu uzeti neki dinar kada ih prodaju. Kome će prodati auto koji je probila korozija i koliko vrede polovni automobili koji su skloni propadaju?

Rikošet
25.8.2018 12:55
7
1

Boki

Ovo oko korozije je čini mi se individualan doživljaj svakog od nas. Meni taj detalj upada u oči i u startu eliminiše Dustera. To je čisti subjektivan stav, jer ne mogu da prihvatim činjenicu da je u 21. vijeku (ma koliko "povoljno" bilo) novo i rđavo "normalno" kako mi to nedavno reče jedan prodavac Dacie. To je kaže normalno za terenca...

Kažem ja njemu, nije normalno to je skandalozno, jer su za najviše 100 eura mogli to lijepo pocinčati ili zaštiti. Da tako treba biti i kod ostalih proizvođača onda bi na svim novim modelima ti dijelovi bili rđavi, ali nisu. Prihvatam da nam mjerila kvaliteta nisu ista, ali ne i da me prave ludim... On ćuti kao zaliven...

Što se tiče toga kakav će Duster biti za deset godina. Ako na novom na vješanju ima korozije onda ti se odgovor nekako nameće sam... Čini mi se da je aktuelni Sandero djelimično pocinčan, tačnije bolje je zaštićen od prvog, pa pretpostavljam da je ista stvar i sa Dusterom, a koliko je to efikasno vidjećemo za deset godina :)

BB
25.8.2018 18:35
7
4

Rikošet, šta bi rekao na sprinter i vitu?
Oni hrđaju dok su još u katalogu...

Vaske
27.8.2018 07:27
7
11

Ipak je ovo Dacija, za ovaj novac bez razmisljanja Opel.

bimba
30.8.2018 23:00
10
6

Svidja mi se.

Don
10.9.2018 02:14
7
5

Dje ovaj Perika, jel pronašao put do Pariza il su ga Talijanke sustigle? Peeerikaaaa, jaaaviiii seee!

Aca Z.
10.9.2018 21:52
8
1

Zašto nema Pekijevih testova?

Peki
11.9.2018 10:50
12
0

@Don, bas mi je drago sto mislis na mene... :-)
Kazu u redakciji da su menjali server kako bi bio stabilnij, pa je zato na njemu manje zbivanja.
Inace hvala na pitanju, dobro sam, vratismo se zivi i zdravi kuci nakon 7.000 km i bezmalo mesec dana. Utisci slede ubrzo, kao i testovi! Posla nema za matuzaleme u FR, pa sta cu drugo do da se vozikam...
Pozzzzz

xtrimi
13.9.2018 12:36
5
1

Baš sam hteo da pitam gde je Peki? Nešto dugo nema testova na VG . Izgleda da samo Peki piše.

Dusan
13.9.2018 12:39
9
3

Dajte mi jedan ovakav!

Aca Z.
13.9.2018 20:44
6
1

Peki,da li će biti neki test Renoa Megan 2,to jest predstavljanje vašeg auta iz vašeg ugla, kako se pokazao,šta je dobro a šta nije.I koji bi naredni auto bio vaš izbor,tipa neki suv ili klasičan kompakt?

Peki
15.9.2018 12:19
8
0

@Aco pozdrav,
Verujem da nema potreba za nekim testom Megana 2, u par recenica mogu ti reci sta ne valja. Motor se pokazao OK, 1.5 dCi/100 KS, na njemu nisam imao nikavih intervencija. Promenjeni su svi kaisevi i pumpa za vodu nakon nekih 90.000 km (sada ima 110.000), dok ulje i filtere menjam sam. Uvek je sinteticko, najboljeg kvaliteta, iako godisnje predem sa njim jedva 6-7 hiljada kilometara. Iz predostroznosti uvek kupujem i najkvalitetnije gorivo, u FR postoji standardni dizel i nekakv "super" dizel sa vise aditiva. Isto tako i dalje ima fabricko kvacilo, amortizere i izduvnu granu (godina proizvodnje 2015). Najveci proble sa Meganom 2 je zavrsna obrada i kvaliet materijala. Rukohvati na prednjim vratima su se ogulili, elektricni prozor na desnim malo radi malo ne radi, klima mi curi u unutrasnjost, komandna tabla vibrira i ispusta svakave zvukove.... Sta da ti kazem, gura i bez problema prelazi tehnicki pregled. Ne menjam ga jer nemam para ni realne potrebe (stalno sam u test vozilima), no od 1 januara naredne godine vise necu smeti da ga vozim po Parizu, radnim danom od 8-20 h. Poseduje vinjetu br 4 i kao takav je proglasen prljavim i nepozeljnim. Prosle nedelje sam uradio test Megana 4 sa novim 1.3 TCe od 140 KS, i mogu ti reci da bi mog rado zamenio za ovaj. Kao benzinac nema nikavih problema sa zabranama, a i pokazao se veoma ekonomicnim i zabavnim za voznju. Jos da nadem neki posao ili da dobijem na lotou....
Pozzzz
PS. Imam vise uraden testova u redakciji, i ja cekam na objavu...

Lauda
15.9.2018 20:59
5
1

Peki, kako to, Megan 2, a 2015. godište?

moron
15.9.2018 22:25
5
1

Peki
Čekamo i "mi" :)

Peki
16.9.2018 18:21
5
1

@Lauda, greska, kamo srece da je 2015, podmladio sam ga za celu deceniju (2005 god).
Uzgred pade mi na pamet jos par mana, pozicija za upravljacem je recimo losa, cak i kada se sediste maksimalno spusti, sedi se previsoko. Zameniti prednje sijalice ravno je podvigu, kao i filter za gorivo. Korozije za sada nema nigde, dok su se kocnice pokazale izdrzljivim. Prednji diskovi su promenjeni na nakih 80.000 km (ne i zadnji), kao i tri kompleta pakni. "Crko" je i jedan nosac motora zbog cega su vibracije snaznije. Klimu sam punio dva puta i za sada funkcionise kako treba, ali kao sto sam rekao zapusio se kanal pa voda curi u kabinu, sa strane suvozaca. Spomenuo bih i elektricnu asistenciju, preterano snaznu, do te mere da se nema nikakav osecaj o stanju puta. Verujem da nije tako los kao polovnjak, posebno ukoliko su cene niske kao u Francuskoj. Za mog bi mogao dobiti maksimalno 1.500 evra... Spominju se izvesni problemi sa tubo punjacem sve do 2005-2006 godine, zbog cega treba biti oprezan prilikom kupovine i proveriti da li je vlasnik respektovao redovne servise.

djoraw
17.9.2018 16:48
7
1

Do kada ce strajkovati test vozaci ili redakcija?

Vec vise od mesec dana nema nijednog testa...

Gosn Piro apelujemo da se slozite sa zahtevima sindikata...

Peki
17.9.2018 21:26
7
0

@djoraw nemoj molim te po meni, ja ne strajkujem :-))
Svake nedelje uzmem po jedno test vozilo i "odradim" ga....
Pozzzzz

doraw
18.9.2018 13:33
7
1

@Peki: BravoPeki!!!! Pravi pionir!!! A onda sigurno jesen stize... Spremanje zimnice... Redakcija sve testove stavlja u tegle pa da se cita u dugim nocima uz romanticno padanje snega uz pucketanje radijatora :))))

Peki
26.9.2018 20:48
5
1

Tek informacije radi zasto nema objava novih testova...

VRELE GUME online
24 septembre, 11:47 · ...

VAŽNO SAOPŠTENJE!!!
Zahvaljujemo se svima na lepim rečima, a posebno "jatacima" na pomoći i podršci za montiranje i završetak ove poslednje emisije #VRELEGUME iz Kana!

Emisija je urađena u izuzetno teškim uslovima obzirom da nam je, dok smo bili na putu, u noći između srede i petka iz redakcije odneta oprema, oba kompjutera za predmontažu i montažu. Kao i kompletna arhiva sa preko 200 emisija i cela kreativa. Završili smo je ekstremno teškim uslovima.

Nadamo se, i očekujemo da će kriminalistička policija uspešno da obavi svoj deo posla, obzirom da je ovo napad na naš posao, a ne na nekakvu materijalnu korist.

Onima kojima je bio cilj da nas osujete, poručujemo da je ideja i znanje ono što nosimo u glavama između ušiju, i ne meri se predmetima ni atomima.

Pošaljite komentar:

Molimo vas da pre slanja komentara pročitate sledeće uputstvo:
Redakcija zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara.
Anonimni komentari se ne objavljuju.
Komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Govor mržnje ne tolerišemo.
Zbog ograničenog prostora, komentare koji predstavljaju komentar drugih (već objavljenih) komentara ne objavljujemo, kao ni polemike između komentatora. Molimo vas da u svrhu diskusije i polemike koristite naš Forum.
Pre pisanja samog komentara, molimo vas da izaberete tačan tekst na koju se odnosi komentar. Komentari koji sadržajem ne korespondiraju sa tekstom sa koje su poslati neće biti objavljeni.
VRELE GUME ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije.

Vaše ime:


Vaš komentar:Anti-spam-kod:
Kako bi bili sigurni da ste osoba, a ne robot-spamer, molimo Vas da u donje polje unesete kod sa slike: