Test

Citroen C4 Picasso 2.0 BlueHDi/150 Exclusive

Picasso se vraća kući

Nazvan po slavnom španskom umetniku, Citroen Picasso pokazao nam je šta zna i ume na jednosmesečnom testu, dugom preko 5.500 kilometara

Svake godine, po dolasku leta, u meni se sukobljavaju dve ličnosti! Prva kaže idi kući, familija, prijatelji i nostalgični zov mladosti važniji su ti od zujanja po svetu. Uostalom, nigde nas željnije ne očekuju i dočekuju, a i "deca", sada devojke, sve više ispoljavaju gene predaka, nešto ih vuče matici Srbiji...

Sa druge strane, mali crni đavo šapuće mi na uvo, uživaj bre, samo jednom se živi, treba videti sveta. Za zavičaj biće vremena, penzija nije daleko, pa ćeš na miru krckati to malo što si zaradio u tuđini. I šta drugo do pronaći kompromisno rešenje, koje me neće u potpunosti zadovoljiti, ali će dozvoliti da se od svega "kusa" po malo. Zimi i van sezone na jeftini Wizz Air u posetu familiji, a leti "egzotika", nažalost, usled skromnih finansijskih mogućnosti, uglavnom ograničena na Stari kontinent.

motor u svakom pogledu,
preglednost,
raspoloživ prostor i modularnost,
potrošnja,
bogata oprema

stil teško "svarljiv",
koncentracija funkcija na ekranu,
previše tvrd trim u kombinaciji sa niskoprofilnim gumama,
neprecizna ručica menjača,
prevaziđen GPS,
previše diskretna restilizacija modela za 2017. godinu

Dobro, kada smo i to prelomili, ostaje de se pronađe nešto što odgovara sve skromnijim francuskim platama (kada ih uopšte ima), a da je relativno sigurno u ovom danas pomahnitalom svetu. Bivše francuske kolonije, odnosno zemlje Magreba, su sve samo ne to, a i ruku na srce, njihovih pripadnika imam previše u komšiluku... Grčka je bogu iza nogu, Italija i Azurna obala bi zahtevali podizanje kredita za tri sedmice odmora, a "bratska" Hrvatska me nakon desetak godina momačkog druženja sa njom više ne privlači.

Ostaje nam dakle Španija, eventualno Portugal, u stilu što južnije to tužnije... Tužnije u ekonomskom smislu, jer u ovim krajevima životni standard tek je nešto veći nego li naš srpski. Sa dobrih tridesetak procenata nezaposlenosti i minimalcem od 600 evra, Andaluzija je dobar primer. Što bi rekli Francuzi, "Le malheur de une fait le bonheur des autres" (u slobodnom prevodu „nesreća jednih sreća je za druge“), pa se tako za "tepsiju baklava" može pronaći dobar smeštaj, o kvalitetnoj hrani, piću i izlascima da ne govorim. Priča vam možda postaje sve interesantnija, da, da, još uvek postoje takve oaze, sa u proseku 300 sunčanih dana u godini. Jedna od njih, poznata je pod nazivom Ojen, malo mesto sa 3.000 duša, u brdu, na 7 kilometara od svetski čuvenog letovališta Marbella. Još uvek ste skeptični? Možda treba da vam kažem da se mala, ali ukusno nameštena kuća, uz sav respekt prema lokalnoj tradiciji, iznajmljuje za 10 evra na dan po osobi (u našem slučaju 40 evra), a ako baš i poželite da je kupite, lako ćete pronaći nešto slično za manje od 1.000 evra kvadrat.

     
 

Par prijatelja, sa kojima delimo ovu priču više od dve decenije, uradli su upravo to, i za cenu jedne smrdljive garsonjere od 20 m2, u predgrađu Pariza, postali su vlasnici tipične andaluzijske bele kuće, sa zidovima debelim barem jedan metar! No kao i u svakoj bajci, ima jedno ali koje sreću kvari!? Ni manje ni više do 2.000 kilometara deli moje trenutno mesto prebivališta od ovog "raja", do kojeg se u punoj sezoni stiže pri punoj ceni avionskih karata. Aha, pa kada se sve to pomnoži puta 4, koliko nas je bogu hvala, plus Rent-a-car za jedno tri sedmice, eto mene opet u banci da tražim potrošački kredit za godišnji odmor, kao i mnogi Francuzi!

Verujem da polako naslućujete šta je pisac ovim želeo da kaže, srećom ima i drugo rešenje. Kao i za većinu mojih zemljaka, automobil je dar od boga, nema rezervacija karata, ograničenog prtljaga, striktnog datuma polaska... Strpaš u kola šta ti treba i ne treba, kreneš kad ti se ćefne, stanes kad baš moraš i eto te "već" nakon 24 časa neprekidne vožnje na cilju! Hmmm, nekada bilo, sada se pripoveda, sede kose i ozbiljno načeta leđa, nalažu jednu smireniju varijantu, opet zasnovanu na kompromisima. Barem jedna noć u hotelu i automobil dostojan tog imena, minimum su koji zahtevam kada se u ovako neštu upustim. E tu započinje jedna druga priča, odnosno kako se "ogrebati" za test vozilo na mesec dana, koje ćemo, ako ne bude neprijatnih iznenađenja, vratiti sa 5-6 hiljada kilometara više na kilometar satu?

     
 

Mnogo vas volimo ali...
Test vozilo na mesec dana!? Rado bismo vam ustupili, ali znate mnogo je, vremenski i po pitanju kilometraže, ima i drugih novinara koji bi da ga testiraju, bla, bla, bla... To mi rekoše u Kiji i Hyundaiju (tražio sam novi Sportage, odnosno Tucson), kao i u Peugeotu i Renaultu.

Vidim ja biće belaja, ne ide mi se na put sa matorim Meganeom (bez obzira što sam promenio gume, ulje, filtere i pakne), daj da vidim sa Citroenom, koji mi je više puta izašao u susret. Da, samo noviteta ni za lek, izuzmemo li novi C3, koji će biti premijerno prikazan na Salonu u Parizu.

No nekako je baš sredinom jula procurela informacija o restilizaciji C4 Picasso, pa k’o velim eto prilike da proverim. "Ma može Perica, samo nemamo novi, i njega ćemo prikazati u oktobru na salonu. Samo da ti iskreno kažem, razlike su minimalne i odnose se uglavnom na prednji deo". Važi Francois (šef voznog parka), daj mi "stari", ali neku dizel verziju, kako ne bi plakao od pumpe do pumpe!

I bogami dade mi Francois 2.0 BluHDi/150, i to u najluksuznijem završnom nivou Exclusive, ma da sam birao ne bi mogao izabrati bolji! Usput rečeno, bio je u pravu kada je rekao da su izmene veoma diskretne, u šta se možemo uveriti upoređujući fotografije. Tri godine nakon lansiranja, Picasso za 2017. distancira se pre svega redizajniranim donjim delom branika (veći otvor za vazduh), gde su svetla za maglu uokvirena hromiranim lajsnama. Ovo se odnosi i na Grand i obični Picasso, koji su od sada identični gledani spreda. Na zadnjem delu sada su za sve verzije svetla u tzv. "3D" tehnologiji. Uvedene su i nove boje karoserije i aluminijumske felne, kako bi se što uspešnije suprostavio novom Renault Scenicu. Sve u svemu veoma "tanko", no srećom po našeg umetnika, njegov talenat ostao je neokrnjen. Iako sa preko 300.000 prodatih primeraka nije oborio rekord dve prethodne generacije, pred njim su bez sumnje još duge godine egzistencije.

Prvo fruštuk pa ondak na put
Ne znam zašto, ali nikada nisam voleo polazak na put u ranim jutarnjim časovima. Nekako mi to dođe kao kazna dići se u cik zore, oduvek sam više voleo korektno odspavati i doručkovati. Uostalom, rezervisali smo hotel na polovini puta, na severu Španije, u zemlji Baska (Bilbao). Nekih 1.000 km, za šta nam je, uz 3-4 pauze, dovoljno desetak sati vožnje.

Zauzvrat, mudro odlažemo polazak do nedelje, u nadi da su milioni vozača već otišli. Procena se pokazala tačnom, bez većih problema kotrljamo se odličnim autoputem A10 prema Bordeauxu (Bordo), gradu i regionu sinonimu za kvalitetna crna vina (imaju i belo i roze). Pre toga, trebalo je spustiti bezmalo stotinak kila prtljaga sa trećeg sprata (bez lifta), i sve uredno složiti u našeg Picassa. Nema problema, sve je stalo, čak i sa rezervnim točkom i zadnjim sedištima odgurnutim maksimalno unazad (smeštena na klizačima sa amplitudom pomeranja od 15 centimetara), ovaj poseduje minimum 537 litara. Prostor je pravilnih dimenzija, a vrata prtljažnika su u našem slučaju motorizovana.

No restilizovani je još praktičniji, modni trendovi nalažu da se otvaraju čim se stopalo podvuče ispod branika. Inače naš nije posedovao rezervni točak, tako da smo se morali osloniti na pribor za krpljenje, kompresor i statistiku, koja kaže da se u proseku guma izbuši nakon 80.000 km... Nije dakle bilo potrebe da povećamo zapreminu prtljažnika pomeranjem sedišta ka napred, ili eventualno njihovim obaranjem, kada se dobija još stotinak litara.

Uzgred rečeno, sva su istih dimenzija (sedišta), sa mogućnošću da se podesi nagib naslona. Više nego li poželjno za duži put, jer je u kombinaciji sa masivnim naslonima za glavu, posve izvodljivo udobno se zavaliti. Sa nepunih 1,7 metara visine, blizankinje pozadi ne mogu se požaliti na prostor za kolena, zbog čega je par dana pred put kolega za dvadesetak santimetara više dao svoje mišljenje. Ima ga posve dovoljno, nažalost, stopala se ne mogu podvući pod prednja sedišta. Madam na suvozačevom sedištu je u još boljoj poziciji, sva uzbuđena otkrila je ispod svog ima oslonac za noge, koji se električnom komandom izvuče gotovo pola metra. Istaći da ga intenzivno koristila, verovatno nije neophodno naglasiti.

Lepo, a gde sam ja u celoj priči? Da je u pitanju jedan familijarni van, jasno je odmah po ulasku u vozilo, kako zbog arhitekture komandne table, tako i zbog blago povišene pozicije i dimenzija vetrobranskog stakla. Ovo je ogrooomno, zbog čega su predviđeni klizajući štitnici za sunce. Čak i pri oblačnom vremenu, impresivna je količina svetlosti koja prodire u kabinu, dok je sa prvim sunčanim zracima klima uređaj apsolutno neophodan. A sunca je bilo neprekidno, sva sreća inženjeri Citroena pobrinuli su se da izduva za vazduh ima na sve strane, računajuću i pozadi, na B stubovima.

Sama komandna tabla igra na kartu modernizma, sa dva velika LCD ekrana od 7 i 12 inča. Na gornjem su numerički instrumenti, koji, formom i aspektom imitiraju analogne (kilometar sat i obrtomer deluju kao "pravi"), ili imaju čisto numerički aspekt (brojke). Njihova čitljivost je odlična, čak i po najjačem suncu, dok noću, pritiskom na komandu kontrast na upravljaču, ostaje da svetli samo kilometar sat, i to smanjenim intenzitetom.

     
 

Zanimljivo je je što se između ovakvih instrumenata može ubaciti i karta sa satelitskom navigacijom, ili privatne fotografije. A kad smo kod konekcije, u srednjem pregratku, odmah pored standardnog ispred suvozača, pronalazimo dva USB priključka za punjenje telefona, plus standardnu priključnicu od 220 V. Pristup im je zaista komplikovan, vozač u vožnji bolje da ovo prepusti putnicima.

Osim toga, uzevši u obzira da nas je u vozilu bilo četvoro, a da se "iPhoni" prazne kao čaše pijanca, nedostajao nam je još jedan ulaz. Na veliko razočaranje spomenutih blizankinja, pozadi je samo jedna utičnica od 12V. O dizajnu komandne table nemam neko posebno mišljenje, samo konstatacija da su dugmići smanjeni na minimum, za razliku od upravljača.

Nakon mesec dana intenzivne upotrebe nalazim da su pored točkiča za jačinu zvuka, inženjeri mogli ostaviti još po koji, recimo za regulaciju klima uređaja. Ovako, neprekidno se mora birati između GPS-a, raznih podešavanja i klime. Iskreno rečeno, imao sam prilike sresti se i sa praktičnijim vanovima, klasične koncepcije... Sama pozicija za upravljačem je bez zamerki, dok su sedišta, u našem slučaju sa nazovi masažom i električnim podešavanjem, udobna i široka. Koža kojom su obložena odiše kvalitetom, ali u ovakvim okolnostima morali smo ih pokrivati peškirima za plažu. Smestiti se na njih bez zaštite, nakon što su ostala satima izložena suncu, čisti je mazohizam!

     
 

Motor za put i novčanik
Više se ni ne sećam kojom prilikom, no jednom sam se zapitao zbog čega kupiti blok od dve litre, kada 1.6 BlueHDi ima talenat koji se retko sreće i ujedno razvija 120 ks i 300 Nm? Povlačim šta sam rekao, 2.0 BlueHDi ipak je osetno snažniji, i kao takav znatno bolje adaptiran maksimalno opterećenom Picassu. Sa punim rezervoarom od 57 litara, stvarima i nas četvoro, verujem da smo imali dobrih 1.800 kilograma. Osim toga, konfiguracija puta i konstantno uključen klima uređaj, iscrpljuju konjiće, tako da nije naodmet imati tridesetak više i obrtni moment od 370 Nm.

Ukoliko se ovo i nije pokazalo neophodnim na ravnim francuskim putevima, gde smo se zbog nebrojenih radara više manje pridržavali ograničenja, i te kako je došlo do izražaja po brdovitim španskim. Pre toga samo konstatacija da se od Pariza do granice mora platiti nekih 70 evra za putarinu, pod uslovima da se ide najbržim i ujedno najkraćim autoputem A10. No ukoliko se samo malo skrene preko Orleansa i Limoža (Limoges), može se uštedeti polovina te sume. Ovde je maksimalna brzina ograničena na 110 km/h, no u većini slučaja zadržane su dve vozne trake, dok su predeli znatno interesantniji.

Sa druge strane granice, u okolini grada Saint Sabastian, dočekuje nas kiša, čemu se ne treba čuditi ukoliko se zna da se radi o planinskim predelima. Ovde dominiraju tuneli i brzi zavoji na odličnom auto putu, što se skupo naplaćuje na naplatnoj rampi. Ode još dvadesetak evrića za jedva 200 pređenih kilometara! U ovakvim okolnostima uverili smo se u odličnu preglednost Picassa, kroz duple A stubove, tanke poput štapića u kineskom restoranu, i spomenuto vetrobransko staklo, sve se vidi.

     
 

Nakon obaveznog kupanja, noć provodimo u šarmantnom mestu Castro Urdiales, na domak grada Bilbao. Odlična prilika da se probaju razni "tapas", nešto u stilu naših meze, ali sa znatno većim izborom, računajući i nebrojene plodove mora. Male porcije, ponekad tek za jedan zalogaj, kako bi se od svega probalo po malo. Iskreno govoreći, tokom dvadesetak dana uglavnom smo se hranili na ovaj način, jer niskoj ceni i raznovrsnošću hrane, teško je bilo odoleti. Tim bolje po nas budžet, posebno jer ostatak Španije, pre i posle Madrida, uglavnom vozimo po veoma dobrim, i što je najvažnije, besplatnim putevima. Dobro, ni ovde se ne radi ovde o pravom autoputu, sa svom infrastrukturom, gde pre svega mislim na velike i odlično opremljene benzinske stanice, već na kvazi autoput, sa dve vozne trake.

Inače maksimalna autorizovana brzina u Španiji je 120 km/h, no nenastanjeni predeli i nepregledna polja i brda sa maslinovim drvećem (Španije je najveći proizvođač maslinovog ulja na svetu, sa godišnjom produkcijom od preko 500 miliona litara), prosto me mame da vozim znatno brže. Posebno jer se ni lokalni vozači ne ustručavaju da svoje metalne ljubimce poguraju u prohibicijske brzine, iznad 160-170 km/h. Nema problema za naš Picasso (maksimalna brzina preko 200 km/h), koji ih prati bez imalo muke, uz nizak nivo buke u kabini. U ovakvim okolnostima potrošnja se penje na 7-7,5 litara, no pri jednom umerenijem, legalnom ritmu, niža je za 1 litru.

     
 

Još malo pa gotovo
Malo po malo, stigosmo do juga Španije, odnosno obale poznate pod imenom Costa Del Sol. E ovde opet počinje dranje sa putarinom, no kao i u Francuskoj, pored autoputa, obavezno je imati i besplatni "nacional" (put drugoga reda), koje ovoga puta izbegavam iz prostog razloga!? Zasitio sam se vožnje. Dva dana i 2.000 km ubili su u meni želju za razgledanjem pejzaža, cilj je što pre smestiti u iznajmljenu kuću, pored čuvene Marbelje. Supruga je, od kako je poznajem, totalni antitalenat za vožnju, dok je jedna od još uvek nepunoletnih blizankinja nedovoljno iskusna za ovako nešto. Više ni ne znam kako je kod nas, no po važećem francuskom zakonu prošla je testove i odvozala obaveznih 20 sati, tako da ima pravo voziti isključivo naš privatni automobil (pitanje osiguranja), u mom prisustvu, sve dok ne napuni 18 godina, kada mora položiti i vožnju.

No dobro, moj "drugar" Picasso uveliko mi je pomogao, kako opštom udobnošću, tako i savremenim dispozitivima. Podrazumeva se da poseduje regulator brzine, ali ovde je aktivan, što znači da drži zadatu distancu sa vozilom ispred. Usporava i ubrzava po potrebi, ali kada je jedan kamion naglo ušao u našu traku, uverio sam se da sistem ne može totalno zaustaviti vozilo u slučaju urgentne situacije, za razliku od pojedinih konkurenata. Tako je bilo do sada, novi je navodno sposoban i za tako nešto.

     
 

Da se ne uspavam zadužen je sigurnosni pojas, koji snažno zavibrira svaki put kada se iz jedne u drugu traku pređe bez pokazivača pravca. Uzgred rečeno, kada se zakopča (pojas) znažno pritegne vozaća i suvožača uz sedište, kao i ukoliko se jače zakoči. Sve u svemu relativno svež stižem do našeg sela Ojen, do kojeg vode lakat krivine, u koje se "uleće" isključivo u drugoj brzini.

Deonica koju smo u narednim sedmicama prevaljivali po 2-3 puta dnevno, danju i noću, koja nam je ujedno omogućila da se uverimo u veliki talenat Picassa. Ukoliko i nije najagilniji u segmentu, sigurno je jedan od najstabilnijih. Zasluga pripada novoj platformi, kao i, gle čuda, retko tvrdom ogibljenju!? E da, verovali ili ne, u zavojima ima veoma malo podupravljanja i ljuljanja, donekle nauštrb udobnosti. Po dobrom putu ovo se ne oseti, ali po lošim, ili još gore zemljanim, kojih u Andaluziji ima u izobilju, cimao nas je i tresao do bola.

Iako nije za poređenje, recimo da je Hyundai Tucson od prijatelja (novi naravno), iznajmljen preko Rent-a-car-a, daleko udobniji. Bez ulaženja u detalje, ovaj me je prijatno iznenadio, no ostavimo ga za neku drugu priliku... Tvrdoća Picassa donekle se može objasniti i retko velikim pritiskom u gumama, nakon što smo nagazili na jedan šraf, zbog kojeg je došlo do polaganog pada pritiska iz prednje leve gume (sistem je signalizirao kada je ostalo još dva bara), ustanovio sam da su naduvane na 3 atmosfere!? Nije ničija greška, tako stoji i na natpisu sa unutrašnje strane vozačevih vrata, pod uslovom da je vozilo opterećeno. Sva sreća, uz jednu "bombu" za krpljenje, kupljenu na prvoj benzinskoj pumpi, nisam morao izvaditi sve stvari iz prtljažnika i posegnuti za orginalnim priborom i kompresorom. Izem ih u statistiku... S druge strane, reči hvale zaslužuju svetla, osim što su snažna (kratka su xenon, a duga standardna), snop prati konfiguraciju terena, i ujedno samostalno prelazi sa kratkih na duga i obrnuto.

     
 

Turizam i "plezir" za dušu
Ove godine, znatno smo manje obilazili mesta i gradove, koje, ukoliko dolazite po prvi put, nikako ne smete da zaobiđete (Granada, Sevilja, Ronda...), iz više razloga. Jedan od principijelnih je uzrast mojih ćerki, koje, svaka vrsta eksurzije, kao i letovanje sa roditeljima u nekoj zabitoj selendri, jednostavno "smara"! Pa još i bez wi-fi u kući, ne znam kome je bilo teže? Nama sa njima, ili obrnuto? Onako, među nama, verujem da je ovo poslednje familijarno putovanje, bez obzira na sva trud koji sam uložio, čekajući ih k’o budala, do 2-3 ujutru, ispred neke od diskoteka u mondenskom Puerto Banus, nadomak Marbelje.

Mesto gde su ukotvljene jahte od više desetina metara, sa bolidima ispred koje je nemoguće videti ni na najboljim auto salonima.

Verujte mi na reč, čuveni francuski Saint Tropez u poređenju sa ovim mestom je obična ribarska palanka... Naš turizam ograničili smo između Malage i Tarife, gradića na izlasku iz Gibraltara. Tek da okusimo i čari Atlantika, gde dominiraju ogromne peščane plaže i duvaju snažni vetrovi, neophodni za razna surfovanja.

     
 

Jednim pogledom

Karoserija

Udobnost

Izgled

3,8

Napred

3,8

Funkcionalnost

4,4

Pozadi

3,7

Kvalitet izrade

4,3

Ukupno:

3,75

Ukupno

4,16

Ponašanje u vožnji

Enterijer

Vozne osobine

4,2

Funkcionalnost

4,6

Performanse

4,5

Dizajn

3,8

Kočnice

4,3

Ponuda prostora

4,2

Ukupno:

4,33

Kvalitet materijala

4,4

Motor

4,6

Završna obrada

4,3

Menjač

3,6

Ukupno:

4,26

Cena

4,0

Prosečna ocena: 4,101

Posetili smo dakle i Malagu, grad sa preko pola miliona stanovnika (drugi po veličini u Andaluziji nakon Sevilje), inače postojbinu Picassa. Njegov muzej jednostavno nismo mogli da zaobiđemo, iako smo ga napustili pre predviđenog vremena... Verovali ili ne, za razliku od muzeja u Francuskoj, zabranjeno je fotografisanje (naravno bez blica), a kako sam odlučio da isterujem pravdu, bili smo "zamoljeni" da ga napustimo, na veliko zadovoljstvo blizankinja (ionako su više vremena provele na besplatnom wi-fI).

Jedno zapažanje, opet za razliku od francuskih kolega koje rade u obezbeđenju (bez obzira na branšu), u Španiji su opremljeni palicama, lisicama i bočicama sa suzavcem. I dok u Francuskoj nemaju nikavih ovlašćenja, ovde su bili spremni da ih upotrebe... Revoltiran, utehu tražim u već spomenutim "tapas" i odličnom crnom vinu iz regiona Rioja (centralna Španija).

Ukoliko imate mogućnosti izaberite neko sa oznakom "Reserva" ili "Grand reserva", što znači da je vino odstojalo najmanje 12-18 meseci u potpuno novim drvenim buradima, koja će mu na kraju dati poseban "šmek". U supermarketu mogu se pronaći počevši od 7-8 evra. Nakon ručka sledi šoping, gde uske ulice starog grada pružaju zaklon od nemilosrdnog sunca. Veće, komercijalne, u novom delu Malage, pokrivene su ogromnim platnenim zastorima. Genijalno rešenje!

     
 

No u gradskim uslovima (i ne samo gradskim), naš navigacioni sistem pokazao je brojne slabosti. Ukoliko se na velikim pravcima možemo osloniti na njega, ovde začas "poludi". Jednostavno Picasso je lansiran pre tri godine i od tada mnogo toga se promenilo. Upravo zbog toga osvežena verzija poseduje potpuno novi GPS, nažalost ne i šestostepeni manuelni menjač. Iako je ručica ovog dobro pozicionirana, a sami prenosni odnosi korektno odmereni, nije prijatna za rukovanje. Jedan dobar automatski bolje bi mu "legao", posebno u gradskoj vožnji.

Sa druge strane, oduševio nas je potrošnjom i odličnim Stop&Start sistemom, koji gasi motor čim brzina opadne ispod 20 km/h. E sad, po nesnosnoj vrućini i sa "uspavanim" motorom, klima uređaj nije dovoljno efikasan, što me je primoralo da ugasim Stop&Start. Uprkos tome, po gradu ne prelazi 7-7,5 litara u proseku. Moramo spomenuti i veoma upotrebljiv sistem za pomoć pri polasku na usponu, koji je oduševio moju ćerku Emiliju. Na muci sa našim matorim Meganom (setite se vašeg početka i maltretiranja sa klasičnom ručnom kočnicom), odmah ga je usvojila. Iskreno govoreći, konfiguracija terena u Andaluziji je toliko komplikovana, da je ovaj neophodan čak i iskusnom vozaču. A pomoć vozačima, kao uostalom i pešacima, pružaju i "inteligentni" semafori, gde se u sekundama vidi koliko vremena ostaje pre nego li se otvore. Francuzi bi ih trebali pod hitno usvojiti, umesto što na njih postavljaju radare i kamere.

     
 

Nismo zaboravili da obiđemo i nesvakidašnju Rondu, do koje se stiže odličnim krivudavim putem (1.300 metara nadmorske visine), idealnim za testiranje voznih sposobnostih vašeg ljubimca. Iako sam "ladno" ostavio iza sebe većinu vozača koji su me usporavali, na jednom kratkom delu nekoliko fabuloznih Ferrarija i Maseratija (nisam imao vremena da vidim ni o kojim se modelima tačno radi), pretekli su me kao da stojim!

Ovde do punog izražaja dolazi 370 Nm obrtnog momenta, umesto u drugoj brzini, velike uspone i zavoje uglavnom savlađujem u trećoj. Sama Ronda je fantastično mesto, okačeno na stenama, sa ponorom od nekoliko stotina metara, gde je uostalom inaugurisana prva zvanična arena u Španiji za borbu sa bikovima. Po povratku, na iskušenju su kočnice, posebno jer termometar pokazuje spoljašnju temperaturu blizu 40. podeoka. No Picasso je savremen automobil, i bez kočenja motorom, jedan ovakav spust za njega ne predstavlja nikakav problem.

Citroen C4 Picasso 2.0 BlueHDi/150 Exclusive

Motor: Dizel, četvorocilindrični, direktno ubrizgavanje
Zapremina: 1.997 cm3
Snaga: 150 ks pri 4.000 o/min
Obrtni momenat: 370 Nm pri 1.750 o/min
Menjač: šestostepeni manuelni ili robotizovani ETG6
Pogon: na prednje točkove
Dimenzije: 4.428 x 1.830 x 1.620 mm
Zapremina prtljaž. 537 l (630 sa pomerenim sedištima)
Međ. Rastojanje 2.785 mm
Pneumatici: 215/50 R17
Težina praznog vozila: 1.415 kg
Rezervoar za gorivo: 57 l
Ubrzanje 0-100 km/h 9,7 sekundi
Maksimalna brzina 210 km/h
Emisija štetnih izduvnih gasova 110 g/km
Prosečna potrošnja na testu 6,4 l

Sve ima svoj kraj
Želju da se vratimo par dana ranije u Pariz, kako bi se pripremili za posao i školu, i ujedno "odmorili od odmora", oduvala je vest da su u glavnom gradu Francuske nezapamćene tropske vrućine. Šta je tu je, vraćamo se vikendom, deleći tako put sa "hordama" Marokanaca i Alžiraca, koji me mislima vraćaju u daleke 80-e godine i letnje migracije Turaka na našim putevima.

Začuđuja je hrabrost ovih ljudi, da ne kažem ludost, koji prevale i po 3.000 km (u jednom pravcu) često u u kombijima i automobilima odavno zrelim za otpad. Bez klima uređaja, sa peškrima na prozorima kako bi se zaštitili od sunca i prtljagom na krovu od stotinak kilograma, panično traže hladovinu na retkim parkinzima. Nismo brojali koliko smo ih videli zaustavljenih pored puta, sa otvorenom haubom motora...

Uzgred rečeno, na španskim putevima sreli smo neuobičajno mnogo Picassa, posebno prve generacije, dok poslednji često upotrebljava policija i taksisti. Nije ni čudno ukoliko se zna da se oduvek pravio u Španiji, te je praktično domaći automobil. Kotrljamo se tako ka kući i polako svodimo račune. Za putarinu sam ukupno potrošio nekih 120 evra, dok je Picasso, sa odličnom prosečnom potrošnjom od 6,4 litre, za 5.500 km popio oko 350 litara dizela. Cena ovog varira između 1 i 1,2 evra, u zavisnosti od države i mesta gde je benzinska stanica (najskuplji je na autoputevima). Recimo da me je i to koštalo nepunih 400 evra, na šta treba dodati dve noći u hotelu po ceni od 180 evra. Svu svemu nekih 700 evra, s tim da smo 1.500 kilometara prevalili u lokalnoj vožnji. Hoću da kažem da ukupna cena puta ne prelazi 600 evra, što je neuporedivo jeftinije od varijante avion/rent-a-car. OK, nisam računao amortizaciju vozila i četiri dana provedena u kolima, ali, kako to vole da kažu Francuzi, i putovanje je sastavni deo odmora.

     
 

Naš Picasso u potpunosti se pokazao na visini zadatka, iskreno rečeno zaista mi je olakšao posao. Globalno uzevši dobar minivan, sa još boljim agregatom, snažnim i čistim. BlueHDi koristi specijalnu tečnost kako bi pročistio izduvne gasove (rezervoar u dnu prtljažnika), koja se mora dosipati svakih 20.000 km, sa cenom od 15 evra za bidon od 10 litara. Izuzmemo li spomenuti "šraf", nismo imali ama baš nikavih problema, računajući i elemente u unutrašnjosti, koji su zbog visokih temperatura bili na velikom iskušenju.

Početna cena u Srbiji za ovog "umetnika" iznosi 18.990 evra (1.6 BlueHDi/100 KS), dok se naš 2.0 BlueHDi/150 Exclusive, prodaje za 25.990 evra (akcija). Nije malo, ali ukoliko na zvaničnom sajtu pogledate detalje opreme, uverićete se da je izuzetno bogato opremljen. Ništa ne nedostaje, dok su spomenute mane u dobroj meri otklonje dolaskom restilizovane verzije. Njegova cena u Francuskoj ostala je neizmenjena. Pored voženog dizela, na raspolaganju je dakle i slabiji 1.6 BlueHDi od 100 i 120 ks, dok boje benzinca u Srbiji brani samo jedan blok, 1.6 THP od 165 ks. Za velike familije, Grand Picasso je još bolje adaptiran, pre svega zahvaljujući dopunskim sedištima (+2) i znatno većem prtljažniku, stim što se za njega treba doplatiti oko 1.000 evra.

     
 
Tekst i slike: Perica Rajković
13468
Postavljeno: 21.09.2016

Arhiva: Testovi

Rubrika: Uporedni testovi
Postavljeno: 08.11.2018

Peugeot Partner i Citroen Berlingo VU

Preko dve decenije Peugeot Partner i Citroen Berlingo lideri su u kategoriji lakih dostavnih vozila. Nova generacija donosi brojna poboljšanja i inovacije, što joj je odmah donelo titulu "Van of the year" za 2019. godinu


Rubrika: Testovi
Postavljeno: 30.10.2018

Renault Captur 1.3 TCe/150 EDC

Nakon Renaulta Scenic, Megana i izvesnog Mercedesa Classe A, red je na Capturu da usvoji novi 1.3 TCe, ovoga puta u verziji od 150 KS. Sportski mini SUV ili običan "naduvenko", proverili smo tokom sedmodnevnog druženja


Rubrika: Testovi
Postavljeno: 24.10.2018

Peugeot 508 GT 2.0 BlueHDi/180

Da li je sa novim 508 Peugeot najavio kraj limuzinama u D segmentu? Ukoliko je suditi po nasledniku jeste, njegov stil koketira sa kupeima tipa Audi A5 Sportback i BMW Serie 4 Gran Coupe


Ford Ka+ Active 1.5 TDCI/95

22.10.2018

Opel Grandland X 1.2 Turbo/130 Ultimate Tekst sa video prilogom!

20.10.2018

VW Touareg III 3.0 V6 TDI 4MOTION Tekst sa video prilogom!

12.10.2018

Renault Megane 1.3 Tce/140 Intense

10.10.2018

Citroen Berligo 3 1.5 BlueHDi/130 XTR Tekst sa video prilogom!

05.10.2018

Peugeot Rifter 1.5 BlueHDi/130 Automatic

01.10.2018

Dacia Duster Confort 1.2 TCe/125 4x4

17.08.2018

Ford EcoSport 1.5 TDCI/100 Titanium

01.08.2018

Mazda MX-5 RF

29.07.2018

Renault Megane RS

14.07.2018

Citroen Berlingo

07.07.2018

Kia Stinger 2.2 CRDi 4x2 GT-Line automatic

29.06.2018

Peugeot 508 2.0 BlueHDi/180 EAT6 GT-Line

26.06.2018

Mitsubishi L200 2.2 DI-I Insyle 4WD A/T

21.06.2018

Lada Vesta 1.6 16V Tekst sa video prilogom!

16.06.2018

Volvo XC40 D4 AWD Tekst sa video prilogom!

07.06.2018

Fiat Tipo SW 1.4 T/120 TNG

05.06.2018

Renault Scenic 1.3 Tce/160 Bose Energy

29.05.2018

AUDI A6 – 50TDI V6 quattro Tiptronic Tekst sa video prilogom!

18.05.2018

Opel Crossland X 1.6 D/120 Innovation

16.05.2018

Peugeot 308 1.2 Puretech 130 EAT8 i BMW Serie 1 118i/136 automatik

05.05.2018

Alfa Romeo Stelvio Super 2.2 JTDm 210 Q4

19.04.2018

Jaguar E-Pace First Edition S 2.0 180 Tekst sa video prilogom!

12.04.2018

Mitsubishi Eclipse Cross 1.5/163 2WD

07.04.2018

Toyota Land Cruiser 2.8 D-4-D Tekst sa video prilogom!

31.03.2018

Ford Fiesta 1.0 EcoBoost 140 ST- Line

28.03.2018

DS7 Crossback 2.0 BlueHDi Perfomance Line +

22.03.2018

Kia Soul EV

15.03.2018

Audi A8 50 TDI quattro Tekst sa video prilogom!

07.03.2018

Jeep Compass 1.6 Multijet/120 4x2 Limited

27.02.2018

Citroen C4 Cactus 1.2 PureTech

23.02.2018

Dacia Duster 1.5 dCi/110 4x2 Prestige

17.02.2018

Volkswagen T-Roc 2.0 TDI 4MOTION Tekst sa video prilogom!

14.02.2018

Opel Grandland X 1.6D Ultimate

06.02.2018

Hyundai KONA 1.6 T Tekst sa video prilogom!

02.02.2018

Renault Scenic 1.5 dCi Hybrid Assist Zen

29.01.2018

Dacia Duster 1.5 dCi 110 4x4 Tekst sa video prilogom!

24.01.2018

Opel Insignia Sports Tourer OPC Line 2.0 CDTI/170

17.01.2018

BMW 630d GT Tekst sa video prilogom!

10.01.2018

Citroen C3 Aircross 1.6 BlueHDi/120 Shine

03.01.2018

Suzuki Swift 1,2 Dualjet Tekst sa video prilogom!

29.12.2017

Ford Fiesta 1.5 TDCi protiv VW Polo 1.0 TSI Tekst sa video prilogom!

27.12.2017

Renault Alaskan 2.3 dCi/190 Intens automatic

11.12.2017

Dacia Logan MCV Stepway 1.5 dCi/90

05.12.2017

Volvo XC60 D5 AWD Tekst sa video prilogom!

29.11.2017

Ford Fiesta 1.5 TDi/120 Titanium

26.11.2017

Jaguar F-Type 3.0 V6 Cabrio Tekst sa video prilogom!

21.11.2017

Kia Picanto 1.0

18.11.2017

Mitsubishi ASX 1.6 Intense 2WD Tekst sa video prilogom!

15.11.2017

Suzuki Ignis 1.2 AllGrip (4WD) Tekst sa video prilogom!

09.11.2017

Kia Stonic 1.6 CRDi/110

07.11.2017

VW Arteon 2.0 TDI Elegance Tekst sa video prilogom!

02.11.2017

Peugeot 308 1.5 BlueHDi/130 GT-Line

31.10.2017

BMW X3 M40i Tekst sa video prilogom!

27.10.2017

Infiniti Q60 Tekst sa video prilogom!

21.10.2017

Citroen C3 Aircross

19.10.2017

Opel Insignia Grand Sport 1.5 Turbo /165 Innovation

13.10.2017

Renault Megane GT TCe 205 EDC Tekst sa video prilogom!

10.10.2017

Hyundai i30 1,4 T-GDI Tekst sa video prilogom!

05.10.2017

Opel Crossland X Innovation 1.2 Turbo/110 Automatic

27.09.2017

Seat Ibiza 1.0 TSI Tekst sa video prilogom!

22.09.2017

Renault Koleos 2.0 dCi/175 4WD CVT Intens

19.09.2017

Mazda 2 G90 Takumi Tekst sa video prilogom!

15.09.2017

BMW i8 Tekst sa video prilogom!

13.09.2017

Range Rover Velar V6 3.0 D300 Tekst sa video prilogom!

07.09.2017

Citroen C3 1.6 BlueHDi/75 Feel

05.09.2017

Dacia Duster 1.5 dCi 110 Laureate Tekst sa video prilogom!

30.08.2017

Mazda CX-5 CD175 AWD AT Revolution Top Tekst sa video prilogom!

26.08.2017

Volkswagen Amarok 3.0 TDI V6 Highline 4Motion Tekst sa video prilogom!

22.08.2017

Smart Cabrio Electric Drive Tekst sa video prilogom!

19.08.2017

BMW i3 (94 Ah) Tekst sa video prilogom!

18.08.2017

Renault Captur 1.5 dCi/110 Initiale Paris

11.08.2017

Volkswagen Golf 1.0 TSI Tekst sa video prilogom!

04.08.2017

Peugeot 5008 2.0 BlueHDi/150 Allure

01.08.2017

Volvo V90 Cross Country D5 Tekst sa video prilogom!

27.07.2017

Nissan Micra 1.5 dCi/90

24.07.2017

Mercedes-Benz E 220 d 4Matic All Terrain Tekst sa video prilogom!

20.07.2017

Renault Kadjar 1.6 TCe/165 Extended Grip

17.07.2017

Ford EDGE 2.0 TDCi/180 Tekst sa video prilogom!

14.07.2017

Kia Rio 1.2/84 KS

10.07.2017

Land Rover Discovery 5 Tekst sa video prilogom!

03.07.2017

Kia Optima 1.7 CRDi EX Business DCT

26.06.2017

Honda Civic 1.5 VTEC Turbo Tekst sa video prilogom!

19.06.2017

Peugeot 308 Tekst sa video prilogom!

17.06.2017

Subaru Outback 2.0D Lineartronic Exclusive Sport

12.06.2017

VW E-Golf Tekst sa video prilogom!

05.06.2017

Citroen SpaceTourer 2.0 BlueHDi/150 Bussines Lounge

02.06.2017

Hyundai Ioniq 1,6 GDI Hybrid Tekst sa video prilogom!

29.05.2017

Alfa Giulietta 1.6 JTDm/120 TCT

22.05.2017

Dacia Sandero 1.0 SCe 75 Autentic Tekst sa video prilogom!

15.05.2017

Volkswagen Up 1.0 MPI Tekst sa video prilogom!

09.05.2017

Peugeot 5008 1.6 THP/165 EAT6 GT-Line

01.05.2017

Renault Zoe Z.E. 40 Edition One

24.04.2017

Mazda6 CD175 AT Revolution Top Tekst sa video prilogom!

19.04.2017

Ford Kuga ST-Line 2.0 TDCi/150 4WD PowerShift

10.04.2017

Opel Zafira 2.0 CDTI/170 EcoFlex

03.04.2017

Alfa Romeo Giulia 2.2 JTDm/180 Sport

27.03.2017

BMW 520d Luxury Line Tekst sa video prilogom!

20.03.2017

Renault Twingo GT

14.03.2017

Audi Q5 2.0 TDI Quattro Stronic Tekst sa video prilogom!

02.03.2017

Renault Grand Scenic 1.5 dCi/110 Intens

23.02.2017

Ford Ka+ 1.2 Ti-VCT 85 KS Ultimate

20.02.2017

Toyota Corolla 1.6 Valvematic Sol

18.02.2017

Kia Niro

13.02.2017

Audi Q2 Sport 1.4 TFSI Tekst sa video prilogom!

10.02.2017

Opel Mokka X 1.6 CDTi/110

07.02.2017

Land Rover Discovery Sport 2.0 HSE TD4 Tekst sa video prilogom!

04.02.2017

Subaru Levorg 1.6 GT-S Premium Navi Sport

30.01.2017

Suzuki SX4 S-Cross 1.4 Boosterjet Elegance Tekst sa video prilogom!

27.01.2017

Citroen C3 1.2 PureTech/82 Feel

23.01.2017

Peugeot 3008 2.0 HDi Allure Tekst sa video prilogom!

19.01.2017

Bimota DB9 Brivido Tekst sa video prilogom!

16.01.2017

Toyota C-HR 1.2 C-ULT

09.01.2017

Chrysler Pacifica LX

05.01.2017

Fiat Spider 124 1.4 MultiAir

02.01.2017

Nissan Navara DC 2.3 dCi 190 Tekst sa video prilogom!

29.12.2016

Ford Edge 2.0 TDCI/210 Sport

26.12.2016

Kia Sportage 2.0 CRDI/136 4x4

23.12.2016

Ford Mustang 2.3 EcoBoost S Tekst sa video prilogom!

20.12.2016

Fiat Panda Cross 1.3 Multijet/80 4x4

16.12.2016

Mazda CX-5 CD150 TAKUMI

12.12.2016

Peugeot 3008 2.0 BlueHDi/150 GT Line Tekst sa video prilogom!

09.12.2016

BMW 730d xDrive (Long) Tekst sa video prilogom!

05.12.2016

Suzuki Baleno 1.2 Dualjet Elegance Tekst sa video prilogom!

28.11.2016

Renault Scenic 4 1,6 dCi/130

25.11.2016

TOYOTA Hilux Double Cab 2.4 D-4D Tekst sa video prilogom!

21.11.2016

Renault Kadjar Iconic Energy dCi 130 4WD

18.11.2016

Audi Q3 2.0 TDi Quattro S-tronic/S-line Tekst sa video prilogom!

14.11.2016

Fiat Tipo 1.4 T-Jet/120 Lounge

10.11.2016

Opel Astra 1,6 CDTI Tekst sa video prilogom!

07.11.2016

Citroen C3 1.2 PureTech 82 & 110 KS

03.11.2016

JAGUAR F-PACE R-SPORT 3.0d 300 AWD Tekst sa video prilogom!

31.10.2016

Mercedes-Benz G 500 4x4² Tekst sa video prilogom!

26.10.2016

Peugeot 208 1.2 PureTech/110 Allure

20.10.2016

Opel ADAM Jam 1.2

13.10.2016

Renault Clio 1.5 dCi/110

10.10.2016

2017 Cadillac XTS 3.6

06.10.2016

Renault Megane Estate 1.6 GT

28.09.2016

Citroen C4 Picasso 2.0 BlueHDi/150 Exclusive

21.09.2016

KIA Sportage 1.6 GDi EX Fresh

06.09.2016

Suzuki Vitara 1.6 VVT Elegance 4WD

01.09.2016

Opel Astra Sports Tourer 1.6 CDTi/110 Innovation

24.08.2016

Audi A6 2.0 TDI Quattro S Tronic S-Line

22.08.2016

Peugeot 2008 1.2 Pure Tech/110 i 1.6 BlueHDi/120

18.08.2016

Renault Clio Dynamique Energy TCe 90 Stop/Start GT Line

16.08.2016

BMW C650 Sport

08.08.2016

Citroen E-Mehari

04.08.2016

Peugeot 308 SW 1.2 Pure Tech/130 i 1.6 BlueHDi/120 GT-Line

28.07.2016

Fiat Tipo 1.3 MJTD Opening Edition Plus

23.07.2016

Mazda3 Sport G120 TAKUMI

12.07.2016

DS3 1.6 BlueHDi/120 Sport Chic

07.07.2016

Renault Talisman Grandtour 1.6 dCi/130 EDC

30.06.2016

Subaru BRZ

21.06.2016

Nissan Qashqai 1.2 DIG-T 2wd X-TRONIC 360 Plus

13.06.2016

Ford EcoSport 1.0 EcoBoost/125 i 1.5 TDCI/95

07.06.2016

Kia cee’d 1.0 T-GDI/120 GT Line

28.05.2016

Dacia Sandero Stepway 0.9 TCe Easy-R

26.05.2016

Mazda MX-5

18.05.2016

Ford S-Max 2.0 TDCi/180 4WD PowerShift Titanium

13.05.2016

Peugeot Partner Tepee Outdoor 1,6 BlueHDi/120

03.05.2016

Jeep Cherokee 2.2 MultiJet 185 Limited

27.04.2016

Mazda CX-5 2.2 D/150 Dynamique

20.04.2016

Opel Astra 1.6 CDTi136 Dynamic

14.04.2016

Kia Venga 1.6 CRDi/125 Premium

05.04.2016

MINI Cooper S JOHN COOPER WORKS

29.03.2016

Renault Espace 1.6 dCi 130 Life

23.03.2016

Fiesta Red & Black Edition 1.0 EcoBoost/140 ks i ST 1.6/182 ks

15.03.2016

Opel Karl 1.0 Cosmo

10.03.2016

Fiat 500X 1.6 MJT/120 vs. 1.4 MultiAir/140 DCT

05.03.2016

Fiat Tipo 1.6 Multijet Tekst sa video prilogom!

01.03.2016

Peugeot 308 1.6 GTi/270

26.02.2016

DS4 Crossback BlueHDi/180 EAT6 i DS4 2.0 BlueHDi/150

19.02.2016

Kia Picanto Sport 1.25 MPI

16.02.2016

Ford C-Max 1.5 TDCi/120 Titanium

10.02.2016

Renault Megane 1.6 dCi/130 Intens Tekst sa video prilogom!

02.02.2016

Renault Talisman 1.6 TCe/200 EDC 7 Intens

25.01.2016

Nissan X-Trail 1.6 4WD Tekna

22.01.2016

Dacia Logan MCV 1.5 dCi Life Plus Tekst sa video prilogom!

19.01.2016

Mitsubishi Outlander 2.2 DI-D 4WD Tekst sa video prilogom!

15.01.2016

Kia Sorento 3 2.2 CRDi Automatic EX Exclusive

14.01.2016

Opel Astra 1.4 T/125 Innovation Stop&Start

05.01.2016

Opel Corsa 1.3 CDTi/ 95 Ecoflex S&S Cosmo

29.12.2015

Renault Twingo 0.9/90 EDC

21.12.2015

Dacia Duster URBAN Explorer 1.5 dCi 110 4x4 S&S

16.12.2015

Jeep Renegade 2.0 Multijet/140 4WD Automatic Limited

08.12.2015

Opel Adam Rocks

02.12.2015

Honda HR-V 1.6 i-DTEC 2WD Tekst sa video prilogom!

23.11.2015

Fiat 500 1.2 Lounge

18.11.2015

Mazda CX-3 Skyactiv-1.5 D

11.11.2015

Citroen Berlingo XTR 1.6 BlueHDi/120

02.11.2015

MINI One Countryman Tekst sa video prilogom!

27.10.2015

Fiat 500X 1.4 MultiAir/140

22.10.2015

Peugeot 208 1.2 Pure Tech/110 Feline

07.10.2015

Kia Optima Hybrid

01.10.2015

Citroen C4 1.6 BlueHDi/120 Feel

30.09.2015

Renault Kadjar 1.5 dCi/110 EDC

25.09.2015

Renault Espace 1.6 dCi/160 EDC Initiale Paris

12.09.2015

Citroen DS5 1.6 THP/165

05.09.2015

Renault Captur 1.5 dCi/110

28.08.2015

Mazda6 Wagon CD175 AWD AT Revolution TOP

20.08.2015

Citroen C4 1.2 PureTech 110KS

13.08.2015

Dacia Lodgy&Dokker Stepway

28.07.2015

Peugeot 308 1.6/205 GT

24.07.2015

Peugeot 308 GT 2.0 BlueHDi

22.07.2015

Nissan Pulsar 1.5 dCi/110

14.07.2015

Ford Focus SW 1.5TDCI/120

10.07.2015

Mazda2 SKYACTIV 1.5 G-115 Revolution Top Soul Red Tekst sa video prilogom!

03.07.2015

Kia Rio 1.1 CRDi/75

30.06.2015

Mercedes-Benz V 250 BlueTEC AVANTGARDE Lang Tekst sa video prilogom!

15.06.2015

Peugeot 508 SW 2.0 BlueHdi/150

10.06.2015

Ford Mondeo 2.0 SW TDCi/180 Powershift Titanium

03.06.2015

Renault Twingo TCe/90 Dinamique vs. Smart Forfour Tekst sa video prilogom!

26.05.2015

Kia Pro_cee’d GT

20.05.2015

Opel Corsa 1.0 T/115 Cosmo Tekst sa video prilogom!

16.05.2015

Citroen C4 Grand Picasso 2.0 BlueHDi/150 KS Exclusive

07.05.2015

Toyota Auris 1.6 Valvematic Style Tekst sa video prilogom!

27.04.2015

BMW X6 xDrive 30d Tekst sa video prilogom!

20.04.2015

Hyundai i20 1.4 CRDI/90

30.03.2015

Smart ForTwo 1.0 Tekst sa video prilogom!

24.03.2015

BMW Active Tourer 218d Tekst sa video prilogom!

02.03.2015

Renault Clio 1.2 TCe/120 EDC Initiale Paris

26.02.2015

Volkswagen Passat 2.0 TDI BlueMotion Tekst sa video prilogom!

14.02.2015

Renault Twingo TCe/90 Dinamique Tekst sa video prilogom!

10.02.2015

Toyota Yaris 1.33 VVT-i Lounge Tekst sa video prilogom!

22.01.2015

Nissan Juke 1.2 DiG-T

12.01.2015

Fiat 500L Living 1.6 MultiJet/120

07.01.2015

Renault Megane Coupe 1.2 TCe 130 Energy GT Line

03.01.2015

Chevrolet Tahoe 5.3 V8 LS

30.12.2014

Toyota Aygo 1.0 x-play + x-touch Tekst sa video prilogom!

27.12.2014

Jeep Grand Cherokee 3,0 MultiJet Summit Tekst sa video prilogom!

12.12.2014

Renault Captur 1.5 dCi/90 EDC Helly Hansen

03.12.2014

Opel Astra Sedan 1.6 CDTi/136 Cosmo

28.11.2014

JEEP Cherokee 2.0 MJTD Tekst sa video prilogom!

18.11.2014

Mercedes GLA 220 CDI 4Matic AMG Line Tekst sa video prilogom!

13.11.2014

Kia Soul 1.6 CRDi/128

05.11.2014

Citroën C-Elysée 1.2 Vti Tekst sa video prilogom!

27.10.2014

Ford Fiesta 1.6 TDCi vs Renault Clio 1.5 dCi Tekst sa video prilogom!

22.10.2014

Renault Twingo 1.0 SCe/70 Expression

17.10.2014

Ford Tourneo Courier 1.0 EcoBooste/100KS

10.10.2014

Citroen C1 1.2VTi/82

25.09.2014

Opel Insignia Country Tourer 4x4

16.09.2014

Mercedes-Benz 220 CDI BlueTEC AMG Line Tekst sa video prilogom!

11.09.2014

Peugeot 308 1.6 BlueHDi

03.09.2014

Honda CRV 1.6 i-DTEC Comfort

25.08.2014

Jaguar XF Premium Luxury 2.2d Tekst sa video prilogom!

18.08.2014

Toyota Verso 1.6 D-4D Stella Tekst sa video prilogom!

13.08.2014

Citroen DS5 2.0 BlueHDi 180 automatic

05.08.2014

Opel Meriva 1.6 CDTI/136 Cosmo

29.07.2014

Isuzu D-Max 2.5 D Double Cab Premium Tekst sa video prilogom!

21.07.2014

Mazda 3 Sport 2.0i G165 / Mazda 3 Sport CD150

12.07.2014

Renault Megane CC 1.6 dCi/130

10.07.2014

Kia Cee’d 1.6 GDi / Kia Cee’d 1.6 CRDi

04.07.2014

BMW 220 d

27.06.2014

Mazda3 2.2 Skyactive-D

17.06.2014

Nissan Qashqai 1.5 dCi/110 Acenta Tekst sa video prilogom!

12.06.2014

BMW 518d

02.06.2014

Citroen C4 1.2 e-THP/130 Exclusive

21.05.2014

Toyota Auris Hybrid

14.05.2014

Dacia Duster 1.2 TCi/125 Prestige

08.05.2014

Mercedes-Benz ML 350 i BMW X5

03.05.2014

Ford Grand Tourneo Connect 1.6 TDCi/115

01.05.2014

Mazda 3

26.04.2014

Nissan Micra

21.04.2014

Seat Leon ST 1.6 TDi/105

18.04.2014

BMW X5 Xdrive 3.0 D

11.04.2014

Renault Megane 1.2 TCe GT Line 130 Energy

07.04.2014

Nissan NV-200 Evalia

31.03.2014

VW Golf vs Peugeot 308

26.03.2014

Opel Insignia Break Sport Tourer 2.0 CDTI/195 KS Cosmo

20.03.2014

Honda CR-V 2.0 i-VTEC Black Edition

18.03.2014

Toyota Corolla

15.03.2014

Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm/150

07.03.2014

Suzuki SX4 S-Cross

25.02.2014

Nissan Note 2 1.2/80 Acenta Connect

21.02.2014

Ford Fiesta 1.6 TDCi

19.02.2014

Peugeot 308 1.6 THP/156 Feline

14.02.2014

Toyota Auris Touring Sports 1.6 Valvematic Sol

12.02.2014

Fiat 500 Abarth 595 Turismo 1.4 T-Jet/160

10.02.2014

Opel Insignia 2.0 BiTurbo Tekst sa video prilogom!

06.02.2014

Nissan Qashqai 1.6 dCi

04.02.2014

Ford Fiesta 1.0 EcoBoost Titanium

31.01.2014

Honda Jazz 1,2 S i–VTEC Tekst sa video prilogom!

29.01.2014

Mazda6 2.0i Attraction

27.01.2014

Renault Grand Scenic 1,6 dCi Tekst sa video prilogom!

24.01.2014

Opel Cascada 2.0 CDTi Biturbo

21.01.2014

SsangYong Korando 2.0d 4x4 Style Tekst sa video prilogom!

16.01.2014

Mercedes-Benz E 300 BlueTEC HYBRID Tekst sa video prilogom!

14.01.2014

Nissan Micra 1.2 DIG-S Tekna

10.01.2014

Dacia Logan MCV 1.5 dCi/90

01.01.2014

Subaru Forester

25.12.2013

Fiat Panda 4x4

20.12.2013

Fiat 500L Trekking 1.6 MultiJet/105

12.12.2013

Mercedes-Benz ML 350 BlueTEC

09.12.2013

Hyundai ix35 2.0 CRDi GL Impression

06.12.2013

Nissan Juke Nismo

27.11.2013

Peugeot 208 GTi

20.11.2013

Kia pro_cee’d Tekst sa video prilogom!

08.11.2013

Dacia Dokker Tekst sa video prilogom!

05.11.2013

Peugeot 2008 Tekst sa video prilogom!

01.11.2013

Citroen C4 Picasso

30.10.2013

Mercedes-Benz CLA 45 AMG Tekst sa video prilogom!

25.10.2013

Opel Zafira Tourer 1.6 CDTI/136

16.10.2013

Honda Civic 1.8 Sport

15.10.2013

Mercedes E220 CDI

04.10.2013

Mazda 6

02.10.2013

Renault Captur Tekst sa video prilogom!

27.09.2013

Opel Mokka Tekst sa video prilogom!

21.09.2013

Renault Clio 4 RS 200 Cup

19.09.2013

Renault Scenic XMOD

04.09.2013

Volvo V40 Cross Country Tekst sa video prilogom!

21.08.2013

KIA cee’d Tekst sa video prilogom!

16.08.2013

Mercedes-Benz CLA Tekst sa video prilogom!

09.08.2013

Citroen DS3 Cabrio

07.08.2013

KIA Carens

24.07.2013

Subaru XV Tekst sa video prilogom!

05.07.2013

Renault Clio Grandtour

03.07.2013

Opel Adam

28.06.2013

Toyota RAV4, Honda CR-V, Hyundai Santa Fe Tekst sa video prilogom!

21.06.2013

Kia Ceed SW

19.06.2013

Renault Captur

12.06.2013

Citroen C4-Aircross

05.06.2013

Audi A3 - BMW serija 1 - Mercedes-Benz A klase Tekst sa video prilogom!

24.05.2013

Ford Fiesta

22.05.2013

Hyundai Santa Fe

17.05.2013

Citroen C- Elysée

08.05.2013

Škoda Citigo

26.04.2013

Dacia Logan 2 0.9/90 KS Laureate

24.04.2013

Mercedes-Benz ML 250 BlueTec Tekst sa video prilogom!

12.04.2013

Fiat 500L 1.3 Multijet Easy

10.04.2013

Honda CR-V Tekst sa video prilogom!

05.04.2013

Fiat 500 L

29.03.2013

Seat Mii

27.03.2013

Peugeot 301 Tekst sa video prilogom!

22.03.2013

Mercedes-Benz GL500

15.03.2013

Citroen C3 1.2 VTi Exclusive

13.03.2013

Hyundai i20 Tekst sa video prilogom!

06.03.2013

Opel Ampera

27.02.2013

Dacia Sandero 1.2 16V Story

13.02.2013

Dacia Sandero Stepway 1.5 dCi/90 Prestige

06.02.2013

Toyota Yaris Hybrid

01.02.2013

BMW X1 Tekst sa video prilogom!

25.01.2013

Dacia Dokker

23.01.2013

Renault Clio Tekst sa video prilogom!

18.01.2013

Audi A3

16.01.2013

Chevrolet Malibu 2.0 VCDi LTZ

11.01.2013

Renault Grand Scenic Tekst sa video prilogom!

28.12.2012

Volkswagen Golf VII

21.12.2012

Kia cee’d 1.6 CRDi/128 EX Maxx

19.12.2012

Alfa Romeo Giulietta

14.12.2012

Honda Civic Sedan

12.12.2012

Fiat Panda

07.12.2012

Citroen DS5 2.0 HDi/163 KS Sport Chic Automatic

28.11.2012

Mercedes A klasa i BMW Serija 1

16.11.2012

Ford Focus ST

31.10.2012

Renault Megane GT Line

23.10.2012

Opel Zafira Tourer 2.0 CDTi Cosmo Pack

17.10.2012

Toyota GT 86 Tekst sa video prilogom!

05.10.2012

Mazda CX-5

03.10.2012

Hyundai i30 Tekst sa video prilogom!

21.09.2012

Dacia Lodgy 1.5 dCi/110 Laureate

19.09.2012

Kia Rio Hatchback

03.09.2012

Renault Megan Coupe 1.2 TCe GT Line

29.08.2012

Peugeot 208

15.08.2012

Kia Rio 1.4 CRDi Sport

01.08.2012

Toyota Hilux

31.07.2012

Tata Nano

18.07.2012

Kia Rio Sport Sedan

13.07.2012

Toyota Prius

10.07.2012

Renault Grand Scenic

04.07.2012

Honda Civic

29.06.2012

Renault Twizy

20.06.2012

BMW 320d Tekst sa video prilogom!

15.06.2012

Kia Optima

06.06.2012

Mini Cooper S Coupe vs Renault Twingo Gordini

25.05.2012

Chevrolet Cruze 5 vrata 1.8/141 LTZ

23.05.2012

Opel Astra GTC Tekst sa video prilogom!

21.05.2012

Mercedes-Benz B klasa

11.05.2012

Renault Fluence ZE

09.05.2012

Toyota Avensis Tekst sa video prilogom!

04.05.2012

Opel Astra GTC

18.04.2012

Renault Twingo

04.04.2012

Fiat Punto Classic vs Dacia Sandero

30.03.2012

Ford Kuga vs Jeep Compass vs Toyota RAV4

26.03.2012

Ford Fiesta

21.03.2012

Citroen DS5

07.03.2012

Range Rover Evoque

24.02.2012

Nissan Leaf

22.02.2012

Mercedes-Benz ML

17.02.2012

Citroen C-Zero

08.02.2012

Toyota Yaris

31.01.2012

Volvo V60 D5 2.4/215 KS Ocean Race

25.01.2012

Renault Megane RS Trophy

20.01.2012

Ford Focus SW

11.01.2012

Hyundai i40

04.01.2012

Renault Koleos

28.12.2011

Hyundai Elantra

21.12.2011

Fiat Freemont 2.0 MJT/140 Urban

14.12.2011

KIA Rio

13.12.2011

Chevrolet Aveo 1.4/100 KS LTZ

30.11.2011

KIA Picanto

29.11.2011

Hyundai Veloster

18.11.2011

Peugeot 508 SW 1.6 e-HDi/112 KS Allure

16.11.2011

Renault Clio Gordini 1.5 dCi/105 KS

09.11.2011

Jeep Grand Cherokee

08.11.2011

Infiniti FX English version

03.11.2011

Ford Focus 1.6 SCTi/183 KS

26.10.2011

Opel Astra Sport Tourer vs Renault Megan Grandtour

12.10.2011

Nissan Micra English version

03.10.2011

Citroen DS4

28.09.2011

Subaru Impreza XV

14.09.2011

Suzuki Kizashi English version

01.09.2011

Ford Focus 1.6 TDCi/115 Titanium

30.08.2011

Mazda 5 1.6 MZ-CD/115 KS

17.08.2011

Mercedes C180 Coupe English version

15.08.2011

Renault Megane CC Floride 1.9/130KS

03.08.2011

Kia Picanto 1.0 Active

20.07.2011

Renault Scenic 1.6 dCi/130 KS Exception

13.07.2011

Hyundai ix35 vs KIA Sportage English version Tekst sa video prilogom!

08.07.2011

Peugeot 308 1.6 e-HDi

06.07.2011

Ford Grand C-Max

29.06.2011

Chevrolet Orlando

22.06.2011

Citroen DS4

15.06.2011

Alfa Romeo Giulietta 1750 TBi Quadrifoglio Verde

08.06.2011

Peugeot 508

01.06.2011

Hyundai ix20 English version

31.05.2011

Honda CR-V English version Tekst sa video prilogom!

27.05.2011

Nissan Juke

25.05.2011

Hyundai iX35 1.7 CRDi/115 KS 2WD Diamond

18.05.2011

Opel Corsa 1.7 CDTI/130KS OPC Line

11.05.2011

Audi A7 i Vlado Georgiev Tekst sa video prilogom!

10.05.2011

Mazda 3 1.6 MZ-CD Sport

04.05.2011

Automobili cene do 10.000 evra

02.05.2011

Renault Latitude 2.0dCi/150 Initiale

27.04.2011

Citroen DS3 Racing

20.04.2011

Citroen C5 2.2 HDi 204 KS Exclusive

13.04.2011

Volvo S60 English version Tekst sa video prilogom!

08.04.2011

Nissan Micra

06.04.2011

Dacia Sandero Stepway 1.5 dCi/90 KS

29.03.2011

KIA Sportage

16.03.2011

Lexus IS 200d

11.03.2011

Fiat 500 0.9 TwinAir

09.03.2011

Peugeot 5008

02.03.2011

VW Passat English version Tekst sa video prilogom!

26.02.2011

Volvo S60 D3/163 ks Summum automatik

23.02.2011

Mitsubishi ASX English version

18.02.2011

Citroen C4

16.02.2011

Chery Tengo English version

10.02.2011

Michelin zimski test

04.02.2011

Citroen C4 Picasso 1.6 HDi/112 Confort

02.02.2011

Renault Laguna 2.0 dCi/130 GT 4Control

26.01.2011

Suzuki Swift vs Suzuki Swift English version

25.01.2011

Mazda 6 2.2 MZR-CD/163 Combi GTA

19.01.2011

Seat Ibiza ST English version

14.01.2011

Opel Meriva 1.7 CDTi/100 ks Automatic

12.01.2011

Nissan Juke English version Tekst sa video prilogom!

06.01.2011

Ford C-Max

05.01.2011

Audi RS5 vs BMW M3 English version

03.01.2011

Subaru Outback

22.12.2010

VW MultivanGP

14.12.2010

BMW 730d Tekst sa video prilogom!

13.12.2010

Audi A1 vs MINI Cooper English version

10.12.2010

Hyundai i30 English version Tekst sa video prilogom!

09.12.2010

Ford Kuga 2.0 TDCi 4x2 Titanium

08.12.2010

KIA Sorento

03.12.2010

Peugeot 308 CC

01.12.2010

Dacia Duster vs Chery Tiggo English version

26.11.2010

Renault Megane 1.5 dCi/110 Estate EDC GT Line

24.11.2010

Renault Wind

17.11.2010

Nokian Z G2

11.11.2010

Alfa Giulietta 1.4 Tjet 120 Distinctive English version

11.11.2010

Fiat Doblo / Renault Kangoo

03.11.2010

Opel Astra 1.4 Turbo Sport

27.10.2010

VW Touareg English version Tekst sa video prilogom!

22.10.2010

Citroen DS3 / Peugeot RCZ / Renault Megane RS

12.10.2010

Citroen C4 2.0 HDi Excusive English version

09.10.2010

Peugeot 3008

06.10.2010

Honda CR-Z Tekst sa video prilogom!

05.10.2010

Renault Megane CC

29.09.2010

Mercedes E Cabriolet

28.09.2010

Kia Venga

22.09.2010

Renault Twingo RS Gordini

15.09.2010

Nissan GT-R

10.09.2010

Kia Venga 1.4 CRDi/90 i Citroen C3 Picasso 1.6 HDi/90

08.09.2010

Citroen DS3 1.6 HDi/110 Sport Chic

01.09.2010

Toyota RAV4

27.08.2010

Alfa Romeo MiTo

24.08.2010

Fiat Punto Classic LPG

20.08.2010

Kia C’eed SW

18.08.2010

Nokian Z G2

12.08.2010

Mazda 6

11.08.2010

Nissan 370Z

10.08.2010

Toyota Avensis

09.08.2010

Nissan Qashqai Tekst sa video prilogom!

05.08.2010

Peugeot RCZ

04.08.2010

Chery Ego Tekst sa video prilogom!

30.07.2010

Dacia Duster 1.5 dCi/110 4x4

28.07.2010

Chevrolet Spark 1.2 GPLi LS

21.07.2010

Renault Sport

20.07.2010

Toyota Auris

19.07.2010

Citroen C3 Tekst sa video prilogom!

16.07.2010

Volvo C30

14.07.2010

Jeep Cherokee

13.07.2010

Mazda MX-5

12.07.2010

KIA Soul

06.07.2010

Dacia Duster

30.06.2010

Hyundai ix35 Tekst sa video prilogom!

28.06.2010

BMW 530d Tekst sa video prilogom!

25.06.2010

Nissan Cube

23.06.2010

Audi S5 Coupe vs Audi S5 Cabrio

18.06.2010

KIA pro_cee’d

17.06.2010

Fiat Sedici 4x4 2.0 Multijet 135 ks

16.06.2010

Chevrolet Spark Tekst sa video prilogom!

15.06.2010

Opel Astra vs Renault Megane

09.06.2010

Audi Allroad

07.06.2010

Citroen Nemo

02.06.2010

FIAT 500 Abarth

01.06.2010

Volvo S80 2.4D/175 ks Summum

26.05.2010

Toyota iQ
III deo - Enterijer i oprema

24.05.2010

MTM Audi TT-RS

20.05.2010

Hyundai i20

19.05.2010

Renault Megan 2.0T RS Luxe

12.05.2010

Renault Fluence Tekst sa video prilogom!

29.04.2010

Peugeot 4007 2.2 HDi DCS6 Premium Pack

28.04.2010

Citroen C3 1.4/70 HDi Confort

21.04.2010

Chevrolet Cruze 2.0 VDCi/125 LS

14.04.2010

Mazda CX-7

08.04.2010

BMW X1 Tekst sa video prilogom!

03.04.2010

Nissan Note

31.03.2010

Opel Astra

30.03.2010

Fiat Punto Evo

24.03.2010

Peugeot 407 Coupe i Renault Laguna Coupe

17.03.2010

Alfa Romeo 159

10.03.2010

FIAT Punto Classic Dynamic LPG 1.2
1. deo - uvod

05.03.2010

Peugeot 5008

03.03.2010

Ford Ka 1.3 TDCi Titanium

24.02.2010

Toyota Land Cruiser 150 D-4D Tekst sa video prilogom!

22.02.2010

Opel Insignia Sports Tourer 2.0 CDTi/160 Cosmo Pack

17.02.2010

Mazda 3 i Kia Ceed

12.02.2010

Renault Scenic 1.5 dCi/110 Dinamique

10.02.2010

Renault Megane Grandtour Tekst sa video prilogom!

09.02.2010

Dacia Sandero Stepway 1.5 dCi Tekst sa video prilogom!

03.02.2010

BMW 320xd

01.02.2010

Audi A5 Sportback Tekst sa video prilogom!

29.01.2010

Honda Accord
4. deo - vozna dinamika
Tekst sa video prilogom!

28.01.2010

VW Golf GTD

22.01.2010

Hyundai i30 1,6 CRDi Tekst sa video prilogom!

20.01.2010

Mazda 3 1.6 MZ-CD Sport TX Navi

20.01.2010

Renault Fluence Tekst sa video prilogom!

11.01.2010

BMW Serija 5 GT Tekst sa video prilogom!

08.01.2010

Toyota IQ 1,0 VVT
2. deo - motor

31.12.2009

Ford Focus CC 2.0 TDCi Titanium

30.12.2009

Seat Exeo Tekst sa video prilogom!

29.12.2009

Dacia Sandero Stepway i Suzuki SX4

25.12.2009

Nissan Pixo

23.12.2009

Fiat 500C 1,2 Lounge

16.12.2009

Dodge Caliber SRT4 Tekst sa video prilogom!

14.12.2009

VW Golf GTI Tekst sa video prilogom!

11.12.2009

Opel Insignia

09.12.2009

Alfa Romeo MiTo

02.12.2009

Dodge Journey

27.11.2009

Mazda MX-5

25.11.2009

Citroen C5 V6 3.0 HDi/240 Exclusive

18.11.2009

Lexus RX vs BMW X5 vs Audi Q7

18.11.2009

Citroen C3 Picasso

11.11.2009

Volkswagen Polo

09.11.2009

VW Passat CC

05.11.2009

Mazda 6 SW

04.11.2009

Renault Clio GT 1.6/128

04.11.2009

Toyota iQ
1. deo - uvod

30.10.2009

Porsche 911 GT3

29.10.2009

Peugeot 3008

28.10.2009

Honda Jazz

23.10.2009

Lancia Delta

21.10.2009

Renault Megane Estate

14.10.2009

Alfa Romeo MiTo vs Mini Cooper S

13.10.2009

Honda Accord
3. deo - enterijer i oprema

09.10.2009

Hyundai Sonata

07.10.2009

Fiat Fiorino Qubo

07.10.2009

Toyota Urban Cruiser

06.10.2009

Porsche Panamera

05.10.2009

Saab 9-3 Cabriolet 2.0T Bio Power Aero

30.09.2009

Mercedes-Benz E klasa

25.09.2009

Mazda 3

24.09.2009

Dacia Sandero LPG

23.09.2009

Mini Clubman

22.09.2009

BMW Z4

17.09.2009

Chevrolet Cruze

16.09.2009

Peugeot 206+

09.09.2009

VW Scirocco

07.09.2009

Audi A5 Cabriolet

04.09.2009

Renault Koleos i Subaru Forester

26.08.2009

Audi TT RS

21.08.2009

Renault Thalia

19.08.2009

Toyota Avensis Wagon

17.08.2009

Peugeot 308 CC

12.08.2009

Hyundai Santa Fe

05.08.2009

Kia Soul

29.07.2009

Opel GT

20.07.2009

Seat Leon FR TDI

15.07.2009

Opel Astra GTC i Kia Procee'd

14.07.2009

Renault Grande Scenic 1.4 TCe Dinamique

08.07.2009

Citroen C1

01.07.2009

Carlsson Smart

26.06.2009

Kia Carnival 2.9 CRDi EX

24.06.2009

Nissan Qashqai +2

18.06.2009

Miloš Pavlović & Toyota iQ

17.06.2009

Renault Kangoo Be bop

17.06.2009

Ford Fiesta

12.06.2009

Hyundai i20 i Opel Corsa

11.06.2009

Subaru Impreza

10.06.2009

Renault Laguna Coupe

08.06.2009

Chevrolet Captiva

03.06.2009

Kia Pro_cee'd
4. deo - oprema

02.06.2009

Opel Agila

27.05.2009

Mercedes C180 Kompressor i C220 CDI

26.05.2009

Volvo XC60

20.05.2009

Hyundai iX55

19.05.2009

Ford Focus RS

18.05.2009

Mazda 6 1.8

13.05.2009

Škoda Superb

08.05.2009

Dacia Logan pick-up

06.05.2009

Toyota Avensis vs Honda Accord vs Mazda 6

04.05.2009

Dacia Sandero 1.5 dCi/85 Laureate

29.04.2009

Hyundai i30 CW

22.04.2009

Porsche Boxster S

17.04.2009

Citroen C6 2,2 HDi FAP/173 Exclusive

15.04.2009

Alfa Romeo MiTo

14.04.2009

Ford Ka

08.04.2009

Hyundai i10 vs Kia Picanto

03.04.2009

Mazda 2

01.04.2009

Mercedes-Benz GLK

27.03.2009

Honda Accord
1. deo - uvod

25.03.2009

Renault Megane 1.5 dCi Privilege

25.03.2009

Lexus IS

20.03.2009

Citroen C4

18.03.2009

VW Golf VI

16.03.2009

Renault Megane Coupe

11.03.2009

Jeep Wrangler vs Land Rover Defender

06.03.2009

Chevrolet Aveo GPL

04.03.2009

Maserati Quattroporte S

02.03.2009

Automobilske navigacije

26.02.2009

Mazda CX-7

25.02.2009

Volvo XC70

18.02.2009

Kia Procee'd
3. deo - servis i održavanje

13.02.2009

Renault Laguna Coupe

11.02.2009

Ford Fiesta

04.02.2009

Porsche Cayman S

03.02.2009

Peugeot Partner Tepee 1.6 HDi Outdoor

28.01.2009

Mercedes A160 CDI

22.01.2009

Citroen C5 Tourer 2.0 HDi Exclusive

21.01.2009

Ford Mondeo SW 2.2 TDCi i Peugeot 407 SW 2.2 HDi

14.01.2009

Ferrari California

09.01.2009

Shuanghuan sCEO 2,4 4WD

05.01.2009

Dacia Sandero 1,6 MPI

02.01.2009

Kolica za pijacu

31.12.2008

Audi Q5 2,0 TDI

30.12.2008

Renault Kangoo 1,5 dCi i Citroen Berlingo 1,6 HDi

24.12.2008

Suzuki Splash 1,2 GS
3. deo - servis i održavanje

23.12.2008

Michelin Pilot Alpin 3

22.12.2008

Subaru Forester

18.12.2008

Ford Kuga, Renault Koleos i Toyota RAV4

10.12.2008

Maserati GranTurismo S

08.12.2008

Lexus RX400h

05.12.2008

VW Passat CC

04.12.2008

Renault Twingo RS Cup

03.12.2008

Seat Ibiza 1,6 16v

02.12.2008

Kia Pro Cee'd 1,6 CRDi
2. deo - vožnja

24.11.2008

Daihatsu Cuore 1.0 i Citroen C1

19.11.2008

Peugeot 308 SW 1.6 VTi Sport

05.11.2008

Fiat 500, Hyundai i10 i Suzuki Splash

04.11.2008

Audi RS6, Audi Q7 V12 TDI

03.11.2008

Kia - fabrika Zilina u Slovačkoj

29.10.2008

Renault Twingo GT

27.10.2008

BMW X6 xDrive 35D

24.10.2008

Peugeot 4007 2,2 i Toyota RAV4 2,2 D-4D

08.10.2008

Porsche 911 Carrera 4S

03.10.2008

Ford Galaxy 2,0 TDCi Ghia

01.10.2008

Honda Accord 2,4 Executive

29.09.2008

Renault Laguna GT 2,0T

24.09.2008

Citroen C4 Picasso 1,6 HDi i Mazda 5 2,0 MRZ CD

17.09.2008

Kia Pro Cee'd 1,6 CRDi
1. deo - uvod

16.09.2008

Subaru Legacy 2,0 D SW Club

10.09.2008

Dacia Logan 1.5 dCi/70 Laureate

03.09.2008

Kia Pro Cee'd 2.0 CRDi Sport

27.08.2008

Isuzu D-Max Crew LS 3,0 td

26.08.2008

Peugeot 308 RCZ

21.08.2008

Renault Koleos 2.0 dCi/150 4X2 Dinamique

20.08.2008

Citroen 2CV TPV

09.08.2008

Suzuki Splash 1,2
1. deo - uvod

30.07.2008

BMW X5 3,0d i VW Touareg 3,0 V6 TDI

22.07.2008

Honda Legend 3,5 V6

14.07.2008

Subaru Impreza 2.5 WRX

10.07.2008

Nissan GT-R

07.07.2008

Citroen C5 2,7 V6 HDI Exclusive

04.07.2008

Subaru Justy 1.0 S

26.06.2008

Mazda 2 1,5 / 103KS Pack Sport

19.06.2008

Ford Focus 2,0 TDCi i Peugeot 308 2,0 HDi

12.06.2008

Opel Corsa OPC 1,6

09.06.2008

Volvo V70 2,4D Summum

05.06.2008

Mitsubishi Lancer Evolution

03.06.2008

Dacia Sandero

29.05.2008

Pneumatici

23.05.2008

Renault Grande Modus 1,5 dCi Expression 105 KS

22.05.2008

SsangYong Kyron 2,7 CDi

21.05.2008

VW Passat 2,0 TDI Highline

16.05.2008

Volvo V50 2.0D R-Designe

15.05.2008

Nissan Qashqai 1,5 dCi Acenta Pack

08.05.2008

Toyota Auris 1,6 VVT-i
3. deo - zaključak

05.05.2008

Kia Picanto 1,1 Active

01.05.2008

Kia Sorento 2.5 CRDi/170 EX Shilton

17.04.2008

Mazda 6 MZR 2,0

15.04.2008

Ford Mondeo SW 2,0 TDCi i Renault Laguna Estate 2,0 dCi

10.04.2008

Toyota Land Cruiser V8 D-4D Luxury

04.04.2008

Peugeot 207 SW 1.6 VTi Outdoor

27.03.2008

Opel Astra Sedan 1,6

25.03.2008

Kia Cee'd SW 1,6 CRDi

20.03.2008

Škoda Fabia 1,4 16v Elegance
2. deo - zaključak

18.03.2008

Renault Clio Estate 1,5 dCi / 85 Dinamique

13.03.2008

Peugeot 207 SW 1,6 HDI Trendy

06.03.2008

Mazda 2

05.03.2008

Audi A4 2,0 TDI

03.03.2008

Citroen C4 1.6 BioFlex

28.02.2008

Renault Laguna 2,0 dCi

27.02.2008

Volvo C30 T5 Summum 230KS

21.02.2008

Opel Antara 2,0 CDTI

15.02.2008

Dacia Logan MCV 1.5 dCi/85 Laureate 7 sedišta

14.02.2008

Peugeot 308 na putevima šampanjca

07.02.2008

Volkswagen Multivan 2,5 TDI

05.02.2008

Renault Laguna 3 1.5 dCi 110 Expression

31.01.2008

Peugeot 308 1,6 HDi

29.01.2008

Kia Cee'd 1,6 CRDi 115 Activa

24.01.2008

Toyota Auris 1,6 VVT-i
2. deo - motor, menjač i donji prostor

23.01.2008

Subaru Impreza 2,0 R Sport

17.01.2008

BMW 530xd

17.01.2008

Audi A3 2,0 TDI Ambition

14.01.2008

Daihatsu Materia 1,5 16v

10.01.2008

Hyundai i30 1.6 CRDi/115 ks Pack Confort

03.01.2008

Ford Transit 3,2 TDCi/200 KS i Transit Sportvan 2,2 TDCi/140

27.12.2007

Citroen C6 2,7 HDi i Citroen DS 21 "Ajkula"

24.12.2007

Ford Focus CC 2.0 TDCi Titanium

20.12.2007

Porsche 911 GT3

18.12.2007

Nissan Tiida 1,8 Tekna

14.12.2007

Renault Twingo 1.2 GT

13.12.2007

Fiat 500 1,3 MultiJet 16v Sport

12.12.2007

Mercedes CLS 320 CDI

07.12.2007

Ford Ranger 2.5 XLT Super Cab 4X4

06.12.2007

Seat Altea Freetrack 2,0 TDi

05.12.2007

Opel Corsa 1,7 CDTI Cosmo
3. deo - zaključak

04.12.2007

Volvo S80 3.2 AWD Summum

29.11.2007

Ferrari F430 Scuderia

23.11.2007

Pariski bicikli - Velib

22.11.2007

Kia Sportage 2,0 CRDi i Hyundai Tucson 2,0 CRDi 4WD Pack Luxe

15.11.2007

Citroen C-Crosser

08.11.2007

Toyota Auris 1,6

07.11.2007

Renault Kangoo 2

30.10.2007

VW Caddy Combi 1,9 TDI

26.10.2007

Ford S-Max 2.5 T Titanium

25.10.2007

Opel Corsa 1,7 CDTi Cosmo
2. deo - donji postroj i pogon

19.10.2007

Renault Megane RS 2.0 dCi/175 ks Luxe

18.10.2007

Peugeot 207 CC 1,6 HDi Griffe

11.10.2007

Honda Civic sedan 1,8 i-VTEC SE

10.10.2007

Volvo C70 D5 Summum

04.10.2007

Škoda Fabia 1,4 MPI Confort
1. deo - uvod

04.10.2007

Gumpert Apollo

26.09.2007

Fiat Bravo 1,9 MJ 16v 150KS

21.09.2007

Kia Carens 2,0 CRDi / Renault Grand Scenic 1,9 dCi

20.09.2007

Citroen C4 Grand Picasso 2,0 HDi Exclusive

13.09.2007

Dodge Nitro 2,8 CRD

12.09.2007

Ford Mondeo 2,0 TDCi Trend Plus

10.09.2007

Renault Twingo 1,5 dCi Initiale

06.09.2007

Hyundai i30 1,4 Comfort

04.09.2007

Opel Corsa 1,7 CDTi

29.08.2007

Peugeot 1007 1.6 HDi Spoty Pack

23.08.2007

Alfa Romeo 159 V6 3,2 JTS Q4

22.08.2007

Renault Modus 1.2 16v/100 ks Alyum

16.08.2007

Hyundai Sonata 2,0 CRDI Pack Luxe

09.08.2007

Toyota Corolla 1,6 VVT-i

07.08.2007

Mazda MX-5 1,8 Coupe-Roadster

02.08.2007

Ford C-Max

26.07.2007

Honda CR-V 2,2 CTDi

20.07.2007

Hyundai Tucson 2.0 CRDi 4WD Pack Luxe

19.07.2007

Hyundai Grandeur 2,2 CRDI

13.07.2007

Mercedes C280

11.07.2007

Stabilna situacija

09.07.2007

Mini Cooper S

03.07.2007

Peugeot 407 V6 2.7 HDi Feline

27.06.2007

Citroen Jumpy 2,0 HDI Combi Confort / 9 sedišta

20.06.2007

Subaru Outback 3,0R

13.06.2007

Toyota Hilux 3,0 D-4D i Mutsubishi L200 2,5 DI-D

08.06.2007

Volvo V50 1,8 Flexifuel E85 Summum

06.06.2007

Ford S-Max 1,8 TDCi/125 KS Trend

30.05.2007

Isuzu D-Max Crew Cab LS 3,0

25.05.2007

Dacia Logan MCV 1,6 16v / 7 sedišta

23.05.2007

Peugeot 207 1,6 THP/150 KS

16.05.2007

Toyota Auris 1,4 D-4D

11.05.2007

Audi TT 3,2 Quattro

04.05.2007

Subaru B9 Tribeca 3,0R

02.05.2007

Suzuki Swift 1,3 GS

28.04.2007

Daihatsu Trevis 1,0

25.04.2007

SsangYong Rexton II Prestige Plus 2,7 XVT

24.04.2007

Jeep Wrangler i Jeep Willys

19.04.2007

Hyundai Coupe 2,0 Pack Luxe

18.04.2007

Škoda Fabia II 1,4

16.04.2007

Renault Clio 2,0 16v Dynamique

11.04.2007

Nova Fabia

07.04.2007

Peugeot 307 1,6

04.04.2007

Toyota Avensis 2,0 D-4D Luna

03.04.2007

VW Jetta 2,0 TDI Confortline

02.04.2007

Toyota Yaris 1,3
3. deo - zaključak

30.03.2007

Škoda Roomster 1,4 TDI

26.03.2007

Mazda 6 2,0 MZR-CD Elegance

21.03.2007

Jeep Trailhawk Concept

13.03.2007

Renault Megane Coupe GT 2,0 dCi / Volvo C30 2,0 D

07.03.2007

Citroen Picasso 1,6 HDi BMP6 Pack Ambiance

28.02.2007

Mazda 5 2,0 MRZ-CD 110 KS Elegance

21.02.2007

Opel Vectra GTS 2,0 Turbo
2. deo - motor

16.02.2007

Nissan Micra C+C 1,6 automatik

14.02.2007

Ford Transit Van 330 SWB

13.02.2007

Volvo S40 D Summum

07.02.2007

Renault Clio RS 2,0

31.01.2007

Jeep Compass 2,3 i Suzuki Grand Vitara 2,0

25.01.2007

Fiatom Grande Punto 1,2 Dynamic na putevima Andaluzije

24.01.2007

Toyota Yaris 1,3 VVT-i Sol
2. deo - motor i ponašanje u vožnji

20.01.2007

Citroen C4 Picasso sa 5 sedišta

09.01.2007

Dacia Logan 1.6 16V/105 KS

03.01.2007

Mazda 3 2,3 MPS

02.01.2007

Mali automobili

28.12.2006

Opel Vectra GTS 2,0 Turbo
1. deo - uvod

25.12.2006

Mazda 3 1.6 MZ-CD Perfomance

13.12.2006

Citroen C4 1.6 HDi BMP6 Exclusive

29.11.2006

Porsche Cayenne S 4,5 V8

23.11.2006

Toyota Yaris 1,3 VVT-i

21.11.2006

Jeep Grand Cherokee 3,0 CRDI i Range Rover Sport TD

20.11.2006

Nissan Note 1,5 dCi/86 KS Acenta

15.11.2006

Ford S-Max 2,0 TDCi Titanium

01.11.2006

Renault Laguna Estate 2,0 dCi i Peugeot 407 SW 2,2 HDi

25.10.2006

Chevrolet Lacetti
3. deo - zaključak

24.10.2006

Range Rover Sport TD V6 HSE

19.10.2006

Super test polovnjaka:
Renault Megane sedan 1.5 dCi/100 KS

18.10.2006

Peugeot 207 1,6

17.10.2006

Ford Focus ST

12.10.2006

Renault Megane CC 2.0 dCi/150 KS Sport

12.10.2006

Toyota Avensis Wagon 2,2 D-4D
3. deo - servis

09.10.2006

Daihatsu Copen 1,3 VVT

27.09.2006

Renault Megane 2,0 dCi

26.09.2006

Chevrolet Lacetti 1,4 SE
2. deo - enterijer

25.09.2006

Hyundai Santa Fe

22.09.2006

Citroen C-Metisse

20.09.2006

Dodge Caliber 2,0 CRD SXT

14.09.2006

Citroen C5 2.2 HDi 173 KS FAP Exclusive

13.09.2006

Daihatsu Cuore 1.0 X

06.09.2006

Renault Espace 2,0 dCi FAP i Peugeot 807 2,2 HDi FAP

16.08.2006

Ford Focus Wagon 1,6
3. deo - zaključak

07.08.2006

Citroen C6 V6 2,7 HDi FAP Exclusive Pack Lounge

02.08.2006

Dacia Logan 1,5 dCi

31.07.2006

Peugeot 207 1.6 HDi 90 KS Sport

19.07.2006

Peugeot 207 1,6 16V i Renault Clio 1,6 16V

12.07.2006

Daihatsu Terios 1,5 Sport

05.07.2006

Ford Fiesta ST 2,0

04.07.2006

Chevrolet Lacetti 1,4 SE
1. deo - uvod

29.06.2006

Renault Modus 1.5 dCi/105 KS Confort

28.06.2006

Honda Civic 2,2 i-CDTi

27.06.2006

Ford Fiesta S 1.6 TDCi

21.06.2006

Seat Ibiza 1,4

20.06.2006

VW Jetta 1,9 TDI i Renault Megane Sedan 1,5 dCi

19.06.2006

Škoda Octavia 2.0 RS

14.06.2006

Toyota Avensis Wagon 2,2 D-4D
2. deo - enterijer

13.06.2006

Renault Grande Scenic 2.0 dCi 150 KS Luxe Dinamique

07.06.2006

Opel Zafira 1,9 CDTI OPC Line

06.06.2006

Ford Focus 1,6 Wagon
2. deo - enterijer

05.06.2006

Citroen C2 1.4 16V Stop&Start

31.05.2006

Hyundai Accent 1,5 CRDi

30.05.2006

Renault Clio 1.4 16V Luxe Privilege

22.05.2006

CITROEN PICASSO 1.6 HDi/92 KS Pack

10.05.2006

Renault Megane 2,0 RS Luxe i Ford Focus ST 2,5T

09.05.2006

Jeep Grand Cherokee 3,0 CRD Limited
2. deo - pogon i održavanje

08.05.2006

Peugeot 1007 1.6e 2-Tronic Sporty Pack

03.05.2006

Toyota RAV4 2,2 D-4D Executive

02.05.2006

Ford Fiesta 1.6 TDCi Ghia

26.04.2006

Uporedni test:
Citroen Berlingo 1.6 HDi/75 i Renault Kangoo 1.5 dCi/70

19.04.2006

VW GOLF V 1,9 TDI 4Motion

18.04.2006

Dacia Logan 1.5 dCi Laureate Pack

12.04.2006

Toyota Avensis Wagon 2,2 D-4D

07.04.2006

Toyota Yaris 1,3 Sol

06.04.2006

Peugeot 407 1.8i 16V 125 KS Confort

05.04.2006

Peugeot 407 Coupe 2,7 V6 HDi Sport Pack

31.03.2006

Renault Vel Satis 2.2 dCi Privilege

29.03.2006

Francuska posla

22.03.2006

Renault Megane 1,5 dCi
5. deo - zaključak

17.03.2006

Savremeni dizeli i loše gorivo

15.03.2006

Renault Megane 2,0 dCi

14.03.2006

Peugeot 407 Coupe 3.0 V6 Pack

08.03.2006

VW Polo 1,9 TDI Carat

07.03.2006

Ford Focus C-MAX 1.6 TDCi/90 KS

01.03.2006

Suzuki Swift 1,3

28.02.2006

Uporedni test:
Citroen C4 1.6 HDi i Ford Focus 1.6 TDCi

23.02.2006

Fiat Grande Punto 1,4 8V Dynamic

21.02.2006

SEAT LEON 2.0 TDI Stylance

15.02.2006

Toyota Hilux 2,5 D-4D i Isuzu D-Max 3,0 TD

09.02.2006

VW Fox 1.4 TDi 70 Pack Confort

08.02.2006

Peugeot 1007 1,4

07.02.2006

Renault Megane 1,5 dCi
4. deo - vozne osobine

02.02.2006

Ford Fusion Plus 1.6 TDCi

01.02.2006

Citroen C3 1,6 HDi i Renault Clio 1,5 dCi

26.01.2006

Renault Laguna Estate 2.0 dCi Initiale

26.01.2006

Mercedes Benz B 200 Turbo

24.01.2006

Peugeot 307 2.0 16V/180 KS Feline

19.01.2006

Škoda Octavia Combi 4x4 1,9 TDi

16.01.2006

Renault Megane 1,5 dCi
3. deo - enterijer

04.01.2006

Nissan Xterra

03.01.2006

Peugeot 307 CC 2,0 HDi Pack Sport

29.12.2005

Citroen C-SportLounge

27.12.2005

Peugeot 107 1,4 HDi Trendy

16.12.2005

Toyota Aygo 1,0

09.12.2005

Nissan Micra 1,2

05.12.2005

VW Passat 1,9 TDi Confort

02.12.2005

Citroen C1 1,4 HDi Pack

29.11.2005

Seat Leon 2,0 TDI

24.11.2005

BMW M6

21.11.2005

Ford Focus SW 1,6 TDCi Ghia

11.11.2005

VW Fox 1,2 Confort

10.11.2005

Renault Megane 1,5 dCi
2. deo - karoserija

04.11.2005

Citroen C5 Break 2,0 HDi i Renault Laguna Estate 2,2 dCi

28.10.2005

BMW 750 Li

27.10.2005

Peugeot 407 SW 2,0 HDi

20.10.2005

Jeep Grand Cherokee 3,0 CRD Limited

18.10.2005

Dacia Logan 1,4 MPI

10.10.2005

Hyundai Tucson 2,0 CRDi

07.10.2005

Citroen C4 1,4 16V Coupe VTR

04.10.2005

Chevrolet Spark 0,8

29.09.2005

Toyota Corolla 1,4 D-4D

26.09.2005

Honda Jazz 1,4

26.09.2005

Nissan Pathfinder 2,5 dCi

23.09.2005

Ford Fiesta 2,0 ST

20.09.2005

Honda Civic 1,6 16V

06.09.2005

Tigar Prima

31.08.2005

Daihatsu Sirion 1,3 X

30.08.2005

Seat Altea 1,6 Stylance

26.08.2005

Renault Megane 1,5 dCi

26.08.2005

Audi A4 2,0 TDI

25.08.2005

Renault Scenic 1,6 16V GPL

24.08.2005

Peugeot 107 1,0 Trendy

23.08.2005

Kia Cerato 1,5 CRDI

09.08.2005

Renault Trafic Generation 2,5 dCi Privilege

01.08.2005

VW Golf Plus 1,9 TDI Comfort

26.07.2005

Jeep Grand Cherokee 5,7 HEMI

19.07.2005

Ford Fiesta 1,6 TDCi Ghia

05.07.2005

Toyota Yaris 1,3 VVT-i Rhythm'n'Blues

30.06.2005

Nissan X-Trail

27.06.2005

Honda Jazz 1,4 i Mitsubishi Colt 1,3

23.06.2005

Renault Laguna 2,0 GT

23.06.2005

Peugeot 1007 Vitamine

20.06.2005

Citroen C3 Pluriel 1,4 HDi

10.06.2005

Peugeot 607 2,7 V6 HDi Signature

06.06.2005

Isuzu D-MAX 3,0 TD Crew Cab

27.05.2005

BMW 320i i 320d

25.05.2005

VW Golf V GTI

20.05.2005

Seat Toledo 1,9 TDI Reference

13.05.2005

Citroen C3 1,4 16V Sensodrive Stop/Start

06.05.2005

3000 km sa Renault Espace 2,2 dCi Aluminium

26.04.2005

Škoda Octavia Combi 1,9 TDi

22.04.2005

Honda Jazz 1,4

21.04.2005

Audi A6 3,0 TDI Quattro

29.03.2005

Citroen Xsara Picasso 1,6 HDi 16V

25.03.2005

Ford Mondeo 2,2 TDCi Clipper Titanium

22.03.2005

Peugeot 307 1,6 HDi i Renault Megane 1,5 dCi

18.03.2005

BMW X3 3,0d

15.03.2005

Citroen C4 1,6 HDi 92 KS Pack

11.03.2005

VW Caddy Life 1,9 TDi

02.03.2005

Peugeot 307 SW 2,0 HDi i Ford Focus C-Max 2,0 TDCi

28.02.2005

Seat Altea 2,0 TDi

23.02.2005

Toyota Prius 1,5

17.02.2005

Honda Jazz 1,4

14.02.2005

Mitsubishi Colt 1,3

11.02.2005

Peugeot 407 2,2

07.02.2005

Seat Ibiza Cupra 1,9 TDi / 160 KS

02.02.2005

VW Golf 1,9 TDi / 90 KS Confort

31.01.2005

Nissan Micra 1,2

25.01.2005

Citroen Xsara Picasso 1,6 HDi 16V

24.01.2005

Citroen C5 1,6 16V i 1,6 HDi

20.01.2005

Dacia Logan 1,6 MPI

15.01.2005

Renault Modus 1,4 16V Luxe Privilege

10.01.2005

Ford Focus 1,6 Ti-VCT Titanium

05.01.2005

Mercedes G55 AMG

31.12.2004

Toyota Land Cruiser 3,0 D-4D

29.12.2004

Škoda Octavia 2,0 TDi Ambiente

22.12.2004

Mitsubishi Outlander, Nissan X-Trail i Toyota RAV4

22.12.2004

Honda Jazz 1,4

22.12.2004

Citroen Xsara Picasso 1,6 HDI 16V 110 KS

23.11.2004

Honda Jazz 1,4

22.10.2004

Citroen Xsara Picasso 1,6 HDi 16V 110 KS

21.09.2004

Chrysler 300C

15.11.2004

Opel Corsa 1,3 CDTi

30.11.2004

BMW 645 Ci

16.10.2004

Peugeot 407 SW 1,6 HDi

21.10.2004

Fiat Idea 1,4

24.10.2004

Toyota Corolla 2,0 D-4D

28.10.2004

Peugeot 307 CC 2,0 16V

31.10.2004

Porsche Carrera 911 S

3.11.2004

Mitsubishi Outlander 2,0

8.11.2004

Aston Martin DB9

11.11.2004

Fiat Panda 1,2

12.09.2004

Citroen C3 X-TR 1,4 HDi 92 KS

15.09.2004

VW Polo 1,9 SDi

22.09.2004

Hyundai Tucson

25.09.2004

Peugeot 206 1,4 HDI

1.10.2004

RENAULT Megane 2,0 RS

10.08.2004

MERCEDES-BENZ C180 Kompressor

14.08.2004

HONDA FR-V

19.08.2004

FORD Fusion+

24.08.2004

ŠKODA Octavia 1,9 TDI

29.08.2004

BMW 760 Li

2.09.2004

CITROEN Xsara Picasso 1,6 HDi 16V Exclusive

8.07.2004

HONDA Civic Sedan 1,6 ES AT

12.07.2004

RENAULT Grand Scenic 1,5 dCi/100 KS Luxe Privilege

17.07.2004

SEAT Cordoba 1,9 TDi Sport

22.07.2004

TOYOTA Corolla Verso 2,0 D-4D

27.07.2004

MERCEDES-BENZ SLK 200 Kompressor

3.06.2004

LOTUS Elise 111R

10.06.2004

TOYOTA Corolla Wagon 1,6

18.06.2004

AUDI A3 2,0 TDi

13.05.2004

CITROEN C2 1,1

27.05.2004

FORD Focus C-Max 1,8 Trend

4.04.2004

TOYOTA Avensis D-CAT

9.04.2004

RENAULT Kangoo 4x4 1,9 dCi Privilege

14.04.2004

MAZDA 3 Sport

19.04.2004

FIAT Idea 1,3 JTD

24.04.2004

SEAT Leon 1,9 TDI

3.05.2004

BMW X3 3,0i

3.03.2004

RENAULT Clio Sport

8.03.2004

MERCEDES E320 4MATIC Avantgarde

13.03.2004

HONDA CR-V

17.03.2004

TOYOTA RAV4 2,0 D-4D Executive

22.03.2004

ŠKODA Fabia RS 1,9 TDi 130

27.03.2004

CHRYSLER PT Cruiser Cabrio

31.03.2004

LAMBORGHINI Gallardo

2.02.2004

VOLVO S60 2,4 D Summum

9.02.2004

SAAB 9-5 Wagon

16.02.2004

RENAULT Laguna 1,6 16V GPL Expression

23.02.2004

OPEL Vectra Caravan 3,0 CDTI

5.01.2004

HONDA Accord 2,4 Executive

11.01.2004

MITSUBISHI Lancer

19.01.2004

VW Beetle Cabrio

26.01.2004

MAZDA 3 1,6i

2.12.2003

VW Touran 1,9 TDi Comfort

9.12.2003

RENAULT Megane Coupe Cabrio 2,0

16.12.2003

SUZUKI Ignis 1,5

23.12.2003

PEUGEOT Partner 1,9 D

30.12.2003

CHEVROLET Corvette V8 5,7

1.11.2003

RENAULT Megane Grand Tour i Megane Sedan

5.11.2003

ROLLS-ROYCE Phantom

12.11.2003

CHRYSLER Sebring 2,7 LE

19.11.2003

FORD Tourneo Connect 1,8 TDCi

26.11.2003

FIAT Panda

4.10.2003

LEXUS RX 300

7.10.2003

SMART Roadster Coupe

11.10.2003

MERCEDES SL 55 AMG

14.10.2003

RENAULT Trafic 2,5 dCi 16V Passenger

18.10.2003

FORD Fusion 1,4 TDCi

21.10.2003

MINI One D

27.10.2003

FORD Focus C-Max

28.08.2003

CITROEN Pluriel 1,4i

2.09.2003

OPEL Meriva 1,6

6.09.2003

DAIHATSU Copen

12.09.2003

FIAT Stilo 1,8

16.09.2003

NISSAN 350 Z

19.09.2003

CHRYSLER Crossfire

27.07.2003

RENAULT Scenic II

31.07.2003

OPEL Signum 3,2 V6

4.08.2003

MERCEDES Vito i Viano

8.08.2003

DAEWOO Nubira II

12.08.2003

FIAT Doblo Cargo 1,9 DS High Roof

17.08.2003

PEUGEOT 807 3,0 V6 SV Pullman

22.08.2003

BMW Z4 3,0i SMG

27.06.2003

ALFA ROMEO 156 2,4 JTD

4.07.2003

HYUNDAI Getz 1,4

13.07.2003

ŠKODA Octavia Combi 1,8T RS Pack Sport

20.07.2003

FORD Streetka

26.05.2003

RENAULT Megane Coupe 1,5 dCi

1.06.2003

SEAT Alhambra 1,9 TDI

7.06.2003

TOYOTA Corolla Verso 1,6

11.06.2003

PEUGEOT 307 Break 1,6 16V XT

16.06.2003

AUDI A3

20.06.2003

OPEL Meriva

25.04.2003

LANCIA Thesis 2,4

30.04.2003

HYUNDAI Terracan 2,9 CRDI

6.05.2003

SEAT Cordoba 1,9 SDI Stella

13.05.2003

PEUGEOT Partner Ushuaia Grand Raid 1,6 16V

18.05.2003

TOYOTA Avensis Wagon 1,8 VVT-i

25.03.2003

FORD Fiesta Coupe 1,6 Trend

2.04.2003

SSANGYONG Rexton

14.04.2003

MITSUBISHI Pajero 3,2 DI-D

1.03.2003

CITROEN C8 2,2 16V HDi

11.03.2003

FORD Focus ST 170

5.02.2003

RENAULT Espace 1,9 dCi Authentique

14.02.2003

FORD Mondeo ST220

11.01.2003

TOYOTA Land Cruiser 3,0 D4-D

17.01.2003

SAAB 9-3 2,0t

21.01.2003

CITROEN Berlingo

26.01.2003

ALFA ROMEO 147 GTA

10.12.2002

RENAULT Kangoo 1,5 dCi 80 KS

21.12.2002

SUBARU Forester 2,0X AWD

26.12.2002

ŠKODA Superb 1,9 TDi Classic

4.01.2003

NISSAN 350 Z

12.11.2002

RENAULT Megane II

20.11.2002

HONDA Accord

3.12.2002

MAZDA 6 Sport

11.10.2002

FORD Fiesta 1,4 TDCi

18.10.2002

FERRARI Enzo Ferrari

25.10.2002

DAEWOO Kalos

31.10.2002

AUDI RS6 Avant

4.11.2002

MERCEDES SL 500

26.09.2002

PEUGEOT 307 SW 2,0 HDi

6.10.2002

KIA Sorento

29.08.2002

OPEL Vectra GTS

29.08.2002

VW Polo 1,2 6V

3.09.2002

zex
21.9.2016 01:06
13
4

zanimljiv auto...

zvezdan
21.9.2016 08:01
20
5

Divno, putopis i test. Bas za uzivanciju.Mogu samo da vam "zavidim". Imam jednu molbu. Ako Vam prilike dozvole, koristite test vozila i sakupljanje utisaka o njima i za interesantne predele u Francuskoj. Ovo je stvarno multikulturalan test i interesantan siroj populaciji. Sto se automobila tice, ja lepsi monovolumen ne videh, i ne smatram cenu od 25 - 30 hilj Eur prevelikom za ovako opremljen primerak. Pogledajte samo cene juznokorejskih automobila....

Nemanja
21.9.2016 09:23
7
7

Mislim da je menjac ETG6 veliki promasaj za PSA.

aleksa
21.9.2016 10:25
13
2

kao prvo pozrdrav za Pekija i njegove uvek interesantne testove...Sto se tice auta, vec danima se vozim u istom, isti motor, cak i boja ista, ali bez koznih sedista... Neznam za kozna, ali ova su tvrda, bas tvrda.To me prvo neprijatno iznenadilo.Masaza se i nemoze nazvati masazom...onaj deo, produzetak nisam koristio ali kazu da je ok za dremanje, ali meni je par puta zasmetao u normalnoj poziciji, ali nije strasno....Sedeo sam i nazad, mesta dosta, prostrano, sedista tvrda, cini mi se tvrdja nego li napred, mada verov mi se cini samo...U brzim i dugim krivinma mi se nesvidja, iz istih izlazi ne bas prijatno, kao ni u naglim promenima pravca gde se oseti ljuljanje, iako bi se zapitali zasto kad se oseti da je tvrfji, neko bi pomislio da cebda lepi za asfalt, ali ne...To su neke sitnicebkojebsam primetio da mi se ne svidjaju, a svidja mi se motor, startan je, jak, menjac takodje ok. Asistencije vozavu su takofje za pohvalu, raznorazne pregradice za sitnice....sve u svemu , dobro porodicno vozilo, bez nekog " divljanja" za volanom i bicete zadovoljni s njime.

don
21.9.2016 10:43
14
7

Aferim! Da ni jedan tekst vise ne napises, bilo bi dosta. Ovo je kruna! Odlično! Vidim da trebao bi ti češće na odmor.
Kupit kakvu gajbicu od 40 kvadrata u Ojenu i miran!
Super su slike, posebno uvodna kraj Abdul Azizove dzamije u Marbelli, ak se ne varam. Jedan tip za sljedece ljetovanje :Za cijenu tvog puta (700e), mogao si ljetovat u Turskoj , bar je ovo godine tako(10 dana hotel 5zvijezda, all inclusive, soba za troje doduse ili jedno tri sedmice ak ne i vise u nekakvom apartmanu, ukljucen dorucak). Ostaje samo da nadjes povoljan let. Gledah i ja tu Spaniju, al je skupa bila (nista tako povoljno nisam nasao, pa je hotel kudikamo povoljniji bio).
Universal Car Vehicle Power-Dual 2 Port USB Car Charger , a ima ih i sa tri uticnice. Ovaj kosta oko 2 eura.
Ne znam kako vama, al meni na odmoru, ak cu samo u hotelu i na plazi biti, vrijeme ide jako sporo. Dodje mi da uzmem tri mjeseca u godini ne placenog odmora, jedan mjesec placenog, i radim samo 8 mjeseci, a cetiri odmaram u kakvoj gajbici na jugu Spanije ili Turske. Milina i za tijelo i dušu. Sjetim se jednog bracnog para iz Njemacke koji je napustio doticnu zemlju i otisao na Vir da zivi i iznajmljuje apartmane. Zena je vazda kukala kako ju nesto boli, dok je bila u domovini. Prelaskom na more, doktora i ne vidi,a nista ne boli.
Ak cemo racunat, izem ti statistiku ha?:-), za čovu od 50 ljeta, ostalo mu bar nekih 15 godina zivota, hajmo rec, od tih 15 godina, 1/3 prespava, 1/3 je na poslu i ostaje ti kad zbrojis samo pet godinica zivota, u sto je ukljuceno sve, obilaci prijatelja, roditeljski sastanci, odlasci doktoru, ovo ono....Kad ovako realno pogledas, nije nesto, ha?
Treba gledat i na sebe, Imal kakvih gajbica u Ojenu i slicno, pogotovo sto djeca nece nikad biti zahvalna, mozda kad i sami postanu roditelji pa shvate sta je to, a onda si "ti" tj mi, vec mozda na "aparatima"...Gajbica, gajbica i uzivat, dok ne dodje cika bolest i starost. Makar 4 mjeseca u godini...

moron
21.9.2016 11:27
8
5

Veoma lep prikaz vozila, lepa "naracija". Bravo Peki. Kao redovan "pljuvač" (a i neko ko je pre oko dve godine bio zagrejan za ovaj piksao i detaljno ga sagledevao "uživo"), rekao bih sledeće:
-panoramska šoferka je super,ali "klizno nebo" u prednjem delu ( sa "suncobranima" ) je uradjeno od neke baš jadne i jeftnije plastike, deluje nesolidno i to se možda uklapa u kola koja koštaju 10.000 eura, ali ne i u cenu pikasa;
- kada kupujete takvo porodično vozilo,gledate sve,pa i da li ima krovne šine,trebaće (nije nužno da su "savremene", "integrisane"), a kratki pikaso ih uopšte nema ( ni dugački u nižim paketima);
- unutrašnja oplata krova (nebo) se pozadi naglo spušta baš u zoni glava zadnjih putnika (moguće da je tu "gore" smešten sigurnosni pojas),takvo glupo rešenje u toj klasi ima samo još dugački C-maks (i to samo iza zadnjeg levog sedišta) i komfor za glave visokih putnika je dramatičan, mesto za "visoke glave" ne postoji (to nije samo moj zaključak, već još nekih viših prijatelja koji su probali sesti pozadi), a da ne govorim kako mesta za glave ( sa istog razloga ) nema u trećem redu. Ja mislim da u treći red ovog vozila (dugačke verzije) ne može da sedne neko sa 170 cm,što je ispod granice proseka tog segmenta.
-sistem preklapanja drugog reda sedišta (radi ulaska u treći ) je očajan, obe šine ostaju na podu i skočni zglob da izvrnete pokušavajući negde tu da stanete radi ulaska u treći red (dok, recimo, "bratski" 5008 ima "genijalno" (uobičajeno) rešenje (kod njega se dižu i šine i pod pri ulasku/izlasku u treći red ostaje potpuno ravan i go);
- sam onaj centralni enterijer je meni težak za svariti, pri čemu bitno drugačije ( jako jadno ) izgleda ako nije ovaj najviši paket koji je Peki testirao (ili bar onaj pretposlednji);
- što se tiče pomena rezervnog točka, ja sam gledao kola u vreme smene EURO 5 i EURO 6, oba su bila u salonu, svaki HDi ( EURO 5) ga je imao, ali nijedan BlueHDI ( EURO 6) ga nije imao, a rečeno mi je (i pokazano) da je kod EURO 6 rezervoar za "ureu" praktično smešten na mesto rezervnog točka. Glupost.

Ko ima stomaka, sve te mane možda nisu tako bitne.
Inače, BlueHDI 120 ima veoma jadno ubrzanje i u kratkom pikasu( preko 13 sekundi), tako da mogu da zamislim kako "vuče" opterećen ili ne daj Bože u "dugačkom".

xn
21.9.2016 15:12
4
9

odlican putopis i test, svaka cast...licno ovaj picaso mi je barem duplo ruzniji od prethodnog (verzija sa pet sedista), ove vece su oba me zanimljive za mene...

LAcity
21.9.2016 15:25
12
9

@ Peki
To da stopala putnika koji sede pozadi ne mogu da se smeste ispod prednjih sedišta, to je koliko znam FATALNA greška Megana 4.
Da je infotaiment sistem zastero, ne bih rekao.
Da je redizajniran samo da bi parirao najnovijem Scenic-u, nema veze sa životom, redizajniran je jer je na pola životnog ciklusa, a kad god izađe novi Picasso, aktuelni Scenic izgleda kao igračka.
I ostaje da se ipak razmisli, zašto je Scenic uvek jeftiniji od Picasso-a, čak iako je Scenic nov, a Picasso samo redizajniran. Uostalom, Picasso je savršen toliko da dalje nema. Jedino što se i meni ne sviđa je komanda klimatizacije. Ali aj da kažemo Citreon želi da bude uvek drugačiji.
I to što si mu za zamerku našao da je dizajn teško svarljiv, pokazeće ti novi C3. Sa slika, novi C3 ima enterijer o kome Clio može samo da sanja.
I nije mi još jasna Peugeot politika, kvalitetniji u svakom detalju i od Citroena i od Renoa, a dizajn su promašili na svim novim modelima, sem 308 i 2008

Synyster
21.9.2016 15:44
19
5

Svaka cast. Ovo je definitivno jedna od najboljih prica koje su Vrele Gume objavile u skorije vreme (a i duze).

loeb-np
21.9.2016 18:01
5
3

e sad posto je i novi Renault Scenic na sceni dajte da ih testiramo :-) oba istovremeno pa da vidimo ili mozda novi Gr. Picaso i novi Gr. Scenic :-)

pecagt
21.9.2016 21:15
0
18

Ma scenic je izmislio i klasu i voznju i postojanje i za ovog i za svakog pikasa unazad,ne da se porediti....

oDSkora
21.9.2016 23:17
9
1

naostrio sam se da citam o picasu,svidja mi se I mozda bi zamenio DS-5 jednim ovakvim ali nista nisam upamtio vezano za auto...
Peki fotke su super,prica je fenomenalna,predeli prelepi kao I bliznakinje (ne lice na tatu...hahahahaha )!!!
uzivao sam u tekstu,idem da bacim pogled na Ojen a o kolima drugi put...
SVAKA CAST,TEKST ZA UDZBENIKE!!!

Dr.Bre
22.9.2016 08:44
3
6

Nisam čitao tekst ali su fotke odlične.

oDSkora
22.9.2016 10:10
5
4

Blizankinje su lepe na mamu, a pametne na tatu hahahaha

Peki
22.9.2016 10:36
6
4

@Don, sada sam tek na miru procitao tvoj komentar, ako je kao sto kazes, ruzno mi se pise... Ja cu jos malo pa 57 godina, ukoliko odbijem spavanje, posao i vreme kod doktora, ostaje mi par godina zivota :-((
Inace u pravu si! Klima u Anfaluziji je odlicna, sve sto me je bolelo, i sto opet pocne da me boli kada se vratim u Pariz, tamo je kao rukom odneseno. Nisu bez veze nasi prijatelji kupili tamo kucu, za sada je koriste mesec dana leti i jos 3-4 puta godisnje po jednu sedmicu. Van sezone pronade se avionska karta u oba pravca za manje od 100 evra, dok je iznajmljivanje kola 5 evra na dan! Verujem da cu ubrzo opet posetiti region, ali ovoga puta samo sa Madame! Kljuceve od kuce mi stalno nude, avion je jeftin, a temperature su izuzetno prijatne cak i zimi. E sad, mene vuce zavicaj, prijatelji, familija i rostiljanje, na kraju pre ce biti jedna vikendica u okolini Novog Sada nego li Ojen...
Pozdrav svima

don
22.9.2016 11:18
7
4

Ae, sto bi rekli Dalmosi. Ko ne zna da uziva od malena, nece ni kad omatori. To vazi i za mene :)
A ova prica o siromasnom Jugu, a bogatom sjeveru, me podsjeti na Italiju, treba imat jeftinu radnu snagu, zato to i naprave u drzavi.Ciljano.
Kupi ti u Ojenu, uz to sto mozes uzivat mozes i zaradjivat na njoj. A vezano za familiju, odi probaj kod njih zivjet , da te smjeste, brzo ces odleprsat u Ojen i nece te nista vise vuci u zavicaj :) Tako je sa nama svima iseljenicima, ak si na odmoru - zazelis se povratka(vecina, ja ne spadam u te) jer mislis uh kako je lijepo - jest jer si na odmoru, cim podjes zivjet s njima, shvatis koju si gresku ucinio, tak da je bolje uzivat tamo dje te nista ne boli, dje vrijeme lagano ide, kupanje, more, a onda po 30godina stecenoj navici dva put godisnje u zavicaj, cemu prekidanje tradicije i useljavanje, pa ja :-)? Djeca kad se udaju/ozene, dobijes unuke i opet valja iz NS u Pariz cuvat pichuladiju, pa doktoru, jer imas tamo zdravstveno...aha, paprika od tvog uzivanja. Ne ispade na kraju onako kako si je covjek zamislio... Vec vidjen scenarij na bar 100 osoba iz Njemacke, ne znam nikog kome se posrecilo, ajd bar se tjese da nisu vise auslenderi. Na koncu konca te ionako uvijek vrate u zavicaj, al u horizontali, pa bolje uzivat. Kucica na moru se uvijek moze prodat,al mocna makina, automatski mjenjac i lagano krstarenje, objavljivanje videa na svom youtube kanalu sa francuskim titlovima (ipak je sire govorno podrucje a u porodicni biznis ukljucis djecu, nek prevode, bolje znaju gramatiku), para lagano kaplje od reklama i da vidis. A kod Piroskog po kajsije jedared u godini, ionako ne radjaju vise. 6 mjeseci mora, 4 mjeseca Pariza, 2 Novog sada (6 mjeseci iznajmljujes gajbu)..
eee :-)
Moracu i ja ako Bog da tako sta napravit.

don
24.9.2016 08:48
6
4

A bas mi je drago sto si namucio sa tabletom i ne izdvojenim komandama klime, jer kad sam ja govorio za pezo 308 da je samo radi toga u zescoj banani😂😁😁😁problem iphona se rijesi sa onim prikljuckom iz prethodnog posta, za dva eura. Odoh opet da citam, stadoh kod ovog pasusa za klimu, pa rekoh moram komentirati,heheh.

Milan 2
24.9.2016 10:13
5
4

Svaka čast Peki, ali moj favorit je Renault Espace.

moron
24.9.2016 21:03
5
7

Ovaj Scenic ce (osim ako je u najvišem paketu ) pored novog Easpacea delovati jako staro, rekao bih.

A sada opet pogledah onu fotografiju sa dva plava Scenica, jedan pored drugog ( slikana otpozadi ), i shvatih da je onaj levi "Grand", Ima one integrisane uzdužne krovne šine . Lepo mu stoje, A i boja šina je fenomenalna.

don
25.9.2016 20:01
4
5

A dje ti vidis senica i to dva? Radi dudovaca! Dobar ovaj mali,zuti.😁

moron
26.9.2016 10:38
6
0

don
U pravu si, greška moja, mislio sam dva pikasa na slici, a ne dva scenica :)

Mario
27.9.2016 23:05
5
1

Izvrstan putopis i test, pravo je opuštanje čitati i diviti se krajoliku. Imao sam prilike voziti c4 Picasso kao službeni i jedina zamjerka koju imam je podvozje ostalo je sve za 5 :-).

Pošaljite komentar:

Molimo vas da pre slanja komentara pročitate sledeće uputstvo:
Redakcija zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara.
Anonimni komentari se ne objavljuju.
Komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Govor mržnje ne tolerišemo.
Zbog ograničenog prostora, komentare koji predstavljaju komentar drugih (već objavljenih) komentara ne objavljujemo, kao ni polemike između komentatora. Molimo vas da u svrhu diskusije i polemike koristite naš Forum.
Pre pisanja samog komentara, molimo vas da izaberete tačan tekst na koju se odnosi komentar. Komentari koji sadržajem ne korespondiraju sa tekstom sa koje su poslati neće biti objavljeni.
VRELE GUME ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije.

Vaše ime:


Vaš komentar:Anti-spam-kod:
Kako bi bili sigurni da ste osoba, a ne robot-spamer, molimo Vas da u donje polje unesete kod sa slike: