Test

Citroen C3 1.2 PureTech 82 & 110 KS

Biti drugačiji

Nakon premijernog prikazivanja na nedavno završenom Pariskom salonu automobila, novi Citroena C3 zakazao nam je randevu u Barseloni. Svež i "egzotičan", ovaj mali Ševron opet se ističe orginalnim izgledom, toliko različitim od konkurenata

Zavadi pa vladaj! To bi mogao biti moto kojim su se poveli dizajneri Citroena, kada su po prvi put kreirali C3. Još od samog starta, 2002. godine, ovaj mališan distancirao se konkurencije originalnim izgledom, koji, iako nije bio po svačijem ukusu, uvek je privlačio interesovanje. Rezultat je svakako pozitivan, te iako nikada nije bio na prvom mestu po prodaji u Francuskoj, delio je podijum sa Cliom i bratskim Peugeotom 208 (ranije kršten 207 i 206).

Sve u svemu oko 3,5 miliona prodatih jedinica, što je jedna petina svih Citroena, zbog čega proizvođač nije ni pokušao da nam sakrije kako je C3 za njega jedan od najvažnijih modela. Eh, kada se samo setim promocije prve generacije nadomak Pariza, koja je u neo retro stilu uspešno evocirala uspomene na legendarni "Spaček" (2CV), pa nakon toga i druge, u Italiji, gde je, između ostalog, inaugurisano ogromno vetrobransko staklo i nesvakidašnji enterijer, po ugledu na DS3.

     
 

moderan stil,
zaštićena karoserija,
živahan motor,
udobnost,
pozicija za upravljačem

previše jeftine plastike,
potrošnja u gradskoj vožnji,
vibracije kod slabije verzije

Ni poslednja generacija nije nas lišila neophodne originalnosti, jednostavno ovaj mališan nastavlja da nas iznenađuje, pa kome se dopadne! Dobro, ima u njemu dosta toga preuzetog iz Cactusa, no uzevši u obzir da je ovaj veoma specifičnog dizajna, to mu se ne može uzeti kao mana. Zapravo, Cactus je najavio budući stilski pravac brenda, te je posve normalno da je C3 maltene mini izvedba istog. Ovo ne treba shvatiti bukvalno, jer kada se stave jedan pored drugog, lako se može uočiti da samo C3 poseduje prednju masku sa integrisanim znakom Citroena, nešto kao kod C4 Picassa. Zauzvrat, svetlosna grupa, crne plastične zaštite na prorezima za točkove i pre svega tzv. "Airbumps" na bokovima (plastični umeci sa vazduhom, sposobni da apsorbuju manje udarce), jasno odaju krvno srodstvo. Uz izražene zaštite na branicima (opet od crne brut plastike), C3 je kao stvoren za gradsku džunglu, što će reći da bolju protekciju od lakih oštećenja nema niko u segmentu. OK, jeste da su Airbumps ovde manji nego li kod Cactusa, a ukoliko vas baš iritiraju, može se poručiti i bez njih.

Uostalom, najslabija verzija ih ni ne poseduje. A kako bi sve delovalo što modernije, mladalački, ponuđen je u nebrojeno boja i kombinacija, kako kupac ne bi kupio jedan C3, već svoj C3! Vozili smo ga u osnovnoj plavoj, crvenoj i beloj boji, sa šarenim umecima (krov, retrovizori, okviri od farova za maglu...), no na raspolaganju nam je bilo jos desetak raznobojnih, sa četiri ambijenta enterijera. Ko nakon svega ne pronađe svoju dobitnu kombinaciju, neka se odmah orijentiše prema nekom nemačkom ili korejskom proizvođaču... Što se tiče spoljašnjih dimenzija, novi C3 je ostao ispod granice od 4 m (3,99 metara), što znači da se izdužio za 6 centimetara. Ujedno je niži za čitavih 7 centimetara, za koliko je produženo i međusovinsko rastojanje.

     
 

Beba Cactus
Po ugledu na eksterijer, ni dizajn enterijera ne ostavlja nas ravnodušnim. I ovde je preovladao duh Cactusa, sa "nameštajem" kao u salonu! Štof sa kojim su presvučena sedišta, pa i oblik ovih, ne sreću se kod ostalih mališana. Osim što su udobna i sa dovoljno snažnim bočnim osloncima, imaju retko veliku amplitudu podešavanja.

Sama komandna tabla je prilično klasične koncepcije, ali opet moderne prezentacije. Platno istog dezena pronalazimo i na njoj (plastika kod jeftinijih verzija), kao i veliki ekran od 7 inča, pogodili ste, opet preuzet iz Cactusa. Ovde je postavljen malo niže, čime je dostupniji vozačevoj desnoj ruci, ali se pogled mora spustiti sa puta. No za razliku od velikog brata, instrument tabla je sa analognim pokazivačima, jednostavnim i preglednim. Tim bolje, s tim da se može izabrati i numerički pokazivač brzine (displej između dva instrumenta).

Pogled nam luta po unutrašnjosti i zaustavlja se na veoma dopadljivom rukohvatu od kože na vratima, nešto kao kod starinskih kofera. Nažalost, utvrdili smo da na plafonu nema nijednog, što smo u neformalnom razgovoru uz šampanjac, ukazali novoj direktorici Citroena, Gospođi Lindi Jackson. Reče da će se raspitati kod glavnog inženjera za razvoj zašto je tako, no i tu smo bili brži (ah ti gnjavatori od novinara koji sve vide...), jer nam je ovaj malo ranije objasnio kako je to zbog vazdušnih zavesa, kao u slučaju Peugeota 208. Hmmm, baš i nije neki razlog, i ostali proizvođači imaju vazdušne zavese, što ih ne sprečava da ponude rukohvate. Biće da je pre u pitanju kresanje troškova, kao u slučaju jeftine sjajne plastike, posebno na gornjem delu armature, ispod vetrobranskog stakla. O onoj niže od upravljača, nećemo trošiti reči...

Nasuprot tome, hvalospeve zaslužuje pozicija za upravljačem, koji je uzgred rečeno veoma dopadljivog oblika, velik i prijatan na dodir. Prostora za odlaganje sitnica ima maltene kao u jednom mini vanu, drugim rečima, police u vratima, kao i pregradak za rukavice ispred suvozača, su ogromni (ovaj poslednji ima 6,25 litara zapremine). U prilici da se smestim u par različitih završnih nivoa, primetio sam da je u slučaju verzije sa startovanjem motora bez ključa, jedna polica predviđena za mobilni telefon znatno manja nego li kada se radi o standardnom ključu (odstranjeno dugme START), tako da u nju ne može stati veći od recimo Iphone 5.

Nakon prednjih sedišta, prebacih se i na zadnju klupu, gde ima osetno više prostora za kolena nego li kod prethodnog C3. Ruku na srce to i nije neki uspeh, jer je bivšem ovo bila jedna od mana. Progres je ostvaren zahvaljujući novoj platformi, preuzetoj iz 208, ali i samoj formi prednje armature (izdubljena ispred suvozača), koja dozvoljava da se sedište povuće znatno ka napred. Sva sreća Citroen je odustao od zadnjih vrata sa fiksnim staklima (Cactus), no zaboga zašto se mogu spustiti samo do polovine!?

I ovde pronalazimo podosta boksova i udubljenja za sitnice (dve flaše od 0,5 litara staju u za to predviđeno mesto između prednjih sedišta), dok opštem ambijentu doprinos daje veliki panoramik stakleni krov, sa zastorom. Kod Cactusa ga nema (zastor), iz prostog razloga što je bio objavljen rat kilogramima, pa smo tako pročitali da je C3 teži za par kilograma od ovog, iako je kraći za čitavih 17 centimetara.

     
 

Odgovorni kažu da je to zbog pojačane šasije, kako bi što bolje podnela bočne udarce. Osim toga, C3 poseduje i znatno bogatiju opremu od velikog brata, kako serijsku, tako i dopunsku. Ovde ne možemo a da ne spomenemo ugrađenu kameru/foto aparat, ispod unutrašnjeg retrovizora, koja je presedan u segmentu, pa i šire. Uz doplatu od 270 evra, za najskuplji završni nivo Shine, sistem Connected Cam omogučuje vozaču da snimi put, odnosno uradi širokougaone fotografije, odličnog kvaliteta. Nakon toga, može ih podeliti sa prijateljima preko Facebooka ili Twittera.

Zabavu na stranu, znatno važnije je što sistem u slučaju udesa automatski snimi i sačuva u memoriji 30 poslednjih sekundi, što može poslužiti kao dokazni materijal u slučaju nesporazuma. Novi C3 je isto tako kompaktibilan sa sistemima Apple CarPlay i Android Auto, dok dispozitiv Mirror Link dozvoljava prenos informacija sa vešeg smartfona na centralni ekran. Za kraj ovog poglavlja još samo osvrt na prtljažni prostor, zapremine 300 litara. Lepa cifra, koja se obaranjem zadnjih naslona (deljivi na 2/3) može povećati na 922 litre. Ukoliko želimo baš da "zakeramo", možemo mu prebaciti visok utovarni prag i "stepenicu" kada su spušteni nasloni.

Tri cilindra je dosta
Na prezentaciju u Barseloni, Citroen je doterao samo jedan trocilindarski benzinski agregat od 82 i 110 ks. Naravno da je predviđen i dizel 1.6 BlueHDi, od 75 i 100 ks, no proizvođač je ubeđen da će većina potražnje biti zasnovana na benzincima, jer situacija se u Francuskoj, pa i ostalim zemljama EU, radikalno izmenila u poslednjih par godina, tako da dizeli u B segmentu nisu kao nekada tražena roba.

Naše druženje započeli smo sa slabijim 1.2 BlueTech/82, koji već par godina pokreće modele iz A i B segmenta grupacija PSA. Bez turbo punjača, ostvaruje skromnih 118 Nm, no u gradskoj i prigradskoj vožnji pokazao se dovoljno ubedljivim. Ukoliko se često ne upuštate u vožnju po ozbiljnim evropskim autoputevima, ispuniće većinu vaših potreba. Prva, druga, gas do daske, i eto nas začas na 70-80 km/h.

Jednim pogledom

Karoserija

Udobnost

Izgled

4,0

Napred

4,3

Funkcionalnost

4,2

Pozadi

4,1

Kvalitet izrade

3,8

Ukupno:

4,20

Ukupno

4,00

Ponašanje u vožnji

Enterijer

Vozne osobine

4,0

Funkcionalnost

4,1

Performanse

4,2

Dizajn

4,0

Kočnice

4,3

Ponuda prostora

4,0

Ukupno:

4,16

Kvalitet materijala

3,7

Motor

4,2

Završna obrada

3,8

Menjač

4,4

Ukupno:

3,92

Cena

3,9

Prosečna ocena: 4,112

Izolacija kabinskog prostora je dobra (vibracije se s druge strane ipak osećaju), u Citroenu navode da su tome posvetili posebnu pažnju. Isprobali smo ga i na autoputu, pri 120 km/h "vrti" se na prihvatljivih 3.500 o/min, s tim da se i na blagoj uzbrdici mora prebaciti u četvrti prenos, ukoliko ne i treći.

Njegov domen je znači grad i regionalni putevi, gde do izražaja dolazi toliko hvaljena Citroenova udobnost. Vozilo je zaista meko trimovano, neko će reći i previše. Prilikom snažnog ubrzanja prednji deo se blago podigne, dok u krivinama "zaroni", znatno više od recimo jednog Clija ili 208. Stvar ukusa, opet ponavljam uz ovaj motor ogibljenje je OK, dok smo uz snažniji 1.2 PureTech/110, poželeli malo tvrđe.

Utisak donekle popravljaju perfomantniji pneumatici (opciono dimenzija 205/50 R17), osim toga, na zadnjim točkovima su diskovi (doboši kod slabije). Sam agregat je neuporedivo živahniji i elastičniji, pre svega zahvaljujući turbo punjaču. Maksimalni obrtni momenat od 205 Nm razvija znatno ranije (1.500 o/min, umesto 2.750), što i te kako dobro dođe uz novi šestostepeni automatski menjač. Pažnja, ne radi se robotizovanom, na kakav smo se navikli kod PSA, već klasičnom, ali i dalje bez duple spojnice. Funkcioniše bez ikakve zamerke, čak je dobro usklađen i sa Stop&Start sistemom, koji se ne ugrađuje uz slabiju verziju. Poseduje mod Sport i za zimsku vožnju, ali je oznaka na instrument tabli toliko sitna, da smo nesvezno vozili u neželjenim izboru.

Za ovu priliku samo informacija da nam je putni računar pokazao prosečnu potrošnju od nepunih 8 litara, što je za dobrih pola litre više od slabijeg agregata. Podrazumeva se da će verzija od 110 ks biti ponuđena i sa ručnim menjačem. Pored spomenutih agregata navedimo i mali 1.0 PureTech/68 ks, sa početnom cenom u Francuskoj od 12.950 evra (bivši je startovao sa 13.600 evra). Na ovom tržištu niža je i do 1.000 evra od dvojca Clio/208, s tim da rizikujemo da se razočaramo perfomansama i unutrašnjošću, jer najjeftiniji C3 Live nema ništa od nabrojanog, kao ni klima uređaj. Mora se posegnuti za najskupljim Shine kako bi se "okusio" tablet i sve ostalo što smo imali u voženim primercima, kada treba računati na najmanje 17.000 evra za 1.2 PureTech/82 (+ 1.500 evra za 1.2 PureTech/110). Ostaje nada da će na našem tržištu cena biti osetno niža, kao što je to uostalom bio slučaj i sa predhodnim.

Citroen C3 1.2 Pure Tech/110 Shine

Motor: benzinski, 3 cilindra, 4 ventila po cilindru, turbo punjač
Zapremina: 1.199 cm3
Snaga: 110 KS, pri 5.500 o/min
Obrtni moment: 205 Nm, pri 1.500 o/min
Menjač: automatski šestostepeni
Pogon: na prednjoj osovini
Dimenzije: 3996 x 1749 x 1474 mm
Medusosvinsko rastojanje 2.540
Zapremina prtljažnika 300 - 922 l
Pneumatici: 205/55 R16 (voženi 205/50 R17)
Masa: 1.125 kg
Rezervoar za gorivo: 45 l
Ubrzanje 0-100 km/h 10,9 sekundi
Maksimalna brzina 188 km/h
Nivo izduvnih gasova 103 g/CO2

Tekst: Perica Rajkovic
Foto: Citroen, Perica Rajkovic
18405
Postavljeno: 03.11.2016

Arhiva: Testovi

Rubrika: Uporedni testovi
Postavljeno: 08.11.2018

Peugeot Partner i Citroen Berlingo VU

Preko dve decenije Peugeot Partner i Citroen Berlingo lideri su u kategoriji lakih dostavnih vozila. Nova generacija donosi brojna poboljšanja i inovacije, što joj je odmah donelo titulu "Van of the year" za 2019. godinu


Rubrika: Testovi
Postavljeno: 30.10.2018

Renault Captur 1.3 TCe/150 EDC

Nakon Renaulta Scenic, Megana i izvesnog Mercedesa Classe A, red je na Capturu da usvoji novi 1.3 TCe, ovoga puta u verziji od 150 KS. Sportski mini SUV ili običan "naduvenko", proverili smo tokom sedmodnevnog druženja


Rubrika: Testovi
Postavljeno: 24.10.2018

Peugeot 508 GT 2.0 BlueHDi/180

Da li je sa novim 508 Peugeot najavio kraj limuzinama u D segmentu? Ukoliko je suditi po nasledniku jeste, njegov stil koketira sa kupeima tipa Audi A5 Sportback i BMW Serie 4 Gran Coupe


Ford Ka+ Active 1.5 TDCI/95

22.10.2018

Opel Grandland X 1.2 Turbo/130 Ultimate Tekst sa video prilogom!

20.10.2018

VW Touareg III 3.0 V6 TDI 4MOTION Tekst sa video prilogom!

12.10.2018

Renault Megane 1.3 Tce/140 Intense

10.10.2018

Citroen Berligo 3 1.5 BlueHDi/130 XTR Tekst sa video prilogom!

05.10.2018

Peugeot Rifter 1.5 BlueHDi/130 Automatic

01.10.2018

Dacia Duster Confort 1.2 TCe/125 4x4

17.08.2018

Ford EcoSport 1.5 TDCI/100 Titanium

01.08.2018

Mazda MX-5 RF

29.07.2018

Renault Megane RS

14.07.2018

Citroen Berlingo

07.07.2018

Kia Stinger 2.2 CRDi 4x2 GT-Line automatic

29.06.2018

Peugeot 508 2.0 BlueHDi/180 EAT6 GT-Line

26.06.2018

Mitsubishi L200 2.2 DI-I Insyle 4WD A/T

21.06.2018

Lada Vesta 1.6 16V Tekst sa video prilogom!

16.06.2018

Volvo XC40 D4 AWD Tekst sa video prilogom!

07.06.2018

Fiat Tipo SW 1.4 T/120 TNG

05.06.2018

Renault Scenic 1.3 Tce/160 Bose Energy

29.05.2018

AUDI A6 – 50TDI V6 quattro Tiptronic Tekst sa video prilogom!

18.05.2018

Opel Crossland X 1.6 D/120 Innovation

16.05.2018

Peugeot 308 1.2 Puretech 130 EAT8 i BMW Serie 1 118i/136 automatik

05.05.2018

Alfa Romeo Stelvio Super 2.2 JTDm 210 Q4

19.04.2018

Jaguar E-Pace First Edition S 2.0 180 Tekst sa video prilogom!

12.04.2018

Mitsubishi Eclipse Cross 1.5/163 2WD

07.04.2018

Toyota Land Cruiser 2.8 D-4-D Tekst sa video prilogom!

31.03.2018

Ford Fiesta 1.0 EcoBoost 140 ST- Line

28.03.2018

DS7 Crossback 2.0 BlueHDi Perfomance Line +

22.03.2018

Kia Soul EV

15.03.2018

Audi A8 50 TDI quattro Tekst sa video prilogom!

07.03.2018

Jeep Compass 1.6 Multijet/120 4x2 Limited

27.02.2018

Citroen C4 Cactus 1.2 PureTech

23.02.2018

Dacia Duster 1.5 dCi/110 4x2 Prestige

17.02.2018

Volkswagen T-Roc 2.0 TDI 4MOTION Tekst sa video prilogom!

14.02.2018

Opel Grandland X 1.6D Ultimate

06.02.2018

Hyundai KONA 1.6 T Tekst sa video prilogom!

02.02.2018

Renault Scenic 1.5 dCi Hybrid Assist Zen

29.01.2018

Dacia Duster 1.5 dCi 110 4x4 Tekst sa video prilogom!

24.01.2018

Opel Insignia Sports Tourer OPC Line 2.0 CDTI/170

17.01.2018

BMW 630d GT Tekst sa video prilogom!

10.01.2018

Citroen C3 Aircross 1.6 BlueHDi/120 Shine

03.01.2018

Suzuki Swift 1,2 Dualjet Tekst sa video prilogom!

29.12.2017

Ford Fiesta 1.5 TDCi protiv VW Polo 1.0 TSI Tekst sa video prilogom!

27.12.2017

Renault Alaskan 2.3 dCi/190 Intens automatic

11.12.2017

Dacia Logan MCV Stepway 1.5 dCi/90

05.12.2017

Volvo XC60 D5 AWD Tekst sa video prilogom!

29.11.2017

Ford Fiesta 1.5 TDi/120 Titanium

26.11.2017

Jaguar F-Type 3.0 V6 Cabrio Tekst sa video prilogom!

21.11.2017

Kia Picanto 1.0

18.11.2017

Mitsubishi ASX 1.6 Intense 2WD Tekst sa video prilogom!

15.11.2017

Suzuki Ignis 1.2 AllGrip (4WD) Tekst sa video prilogom!

09.11.2017

Kia Stonic 1.6 CRDi/110

07.11.2017

VW Arteon 2.0 TDI Elegance Tekst sa video prilogom!

02.11.2017

Peugeot 308 1.5 BlueHDi/130 GT-Line

31.10.2017

BMW X3 M40i Tekst sa video prilogom!

27.10.2017

Infiniti Q60 Tekst sa video prilogom!

21.10.2017

Citroen C3 Aircross

19.10.2017

Opel Insignia Grand Sport 1.5 Turbo /165 Innovation

13.10.2017

Renault Megane GT TCe 205 EDC Tekst sa video prilogom!

10.10.2017

Hyundai i30 1,4 T-GDI Tekst sa video prilogom!

05.10.2017

Opel Crossland X Innovation 1.2 Turbo/110 Automatic

27.09.2017

Seat Ibiza 1.0 TSI Tekst sa video prilogom!

22.09.2017

Renault Koleos 2.0 dCi/175 4WD CVT Intens

19.09.2017

Mazda 2 G90 Takumi Tekst sa video prilogom!

15.09.2017

BMW i8 Tekst sa video prilogom!

13.09.2017

Range Rover Velar V6 3.0 D300 Tekst sa video prilogom!

07.09.2017

Citroen C3 1.6 BlueHDi/75 Feel

05.09.2017

Dacia Duster 1.5 dCi 110 Laureate Tekst sa video prilogom!

30.08.2017

Mazda CX-5 CD175 AWD AT Revolution Top Tekst sa video prilogom!

26.08.2017

Volkswagen Amarok 3.0 TDI V6 Highline 4Motion Tekst sa video prilogom!

22.08.2017

Smart Cabrio Electric Drive Tekst sa video prilogom!

19.08.2017

BMW i3 (94 Ah) Tekst sa video prilogom!

18.08.2017

Renault Captur 1.5 dCi/110 Initiale Paris

11.08.2017

Volkswagen Golf 1.0 TSI Tekst sa video prilogom!

04.08.2017

Peugeot 5008 2.0 BlueHDi/150 Allure

01.08.2017

Volvo V90 Cross Country D5 Tekst sa video prilogom!

27.07.2017

Nissan Micra 1.5 dCi/90

24.07.2017

Mercedes-Benz E 220 d 4Matic All Terrain Tekst sa video prilogom!

20.07.2017

Renault Kadjar 1.6 TCe/165 Extended Grip

17.07.2017

Ford EDGE 2.0 TDCi/180 Tekst sa video prilogom!

14.07.2017

Kia Rio 1.2/84 KS

10.07.2017

Land Rover Discovery 5 Tekst sa video prilogom!

03.07.2017

Kia Optima 1.7 CRDi EX Business DCT

26.06.2017

Honda Civic 1.5 VTEC Turbo Tekst sa video prilogom!

19.06.2017

Peugeot 308 Tekst sa video prilogom!

17.06.2017

Subaru Outback 2.0D Lineartronic Exclusive Sport

12.06.2017

VW E-Golf Tekst sa video prilogom!

05.06.2017

Citroen SpaceTourer 2.0 BlueHDi/150 Bussines Lounge

02.06.2017

Hyundai Ioniq 1,6 GDI Hybrid Tekst sa video prilogom!

29.05.2017

Alfa Giulietta 1.6 JTDm/120 TCT

22.05.2017

Dacia Sandero 1.0 SCe 75 Autentic Tekst sa video prilogom!

15.05.2017

Volkswagen Up 1.0 MPI Tekst sa video prilogom!

09.05.2017

Peugeot 5008 1.6 THP/165 EAT6 GT-Line

01.05.2017

Renault Zoe Z.E. 40 Edition One

24.04.2017

Mazda6 CD175 AT Revolution Top Tekst sa video prilogom!

19.04.2017

Ford Kuga ST-Line 2.0 TDCi/150 4WD PowerShift

10.04.2017

Opel Zafira 2.0 CDTI/170 EcoFlex

03.04.2017

Alfa Romeo Giulia 2.2 JTDm/180 Sport

27.03.2017

BMW 520d Luxury Line Tekst sa video prilogom!

20.03.2017

Renault Twingo GT

14.03.2017

Audi Q5 2.0 TDI Quattro Stronic Tekst sa video prilogom!

02.03.2017

Renault Grand Scenic 1.5 dCi/110 Intens

23.02.2017

Ford Ka+ 1.2 Ti-VCT 85 KS Ultimate

20.02.2017

Toyota Corolla 1.6 Valvematic Sol

18.02.2017

Kia Niro

13.02.2017

Audi Q2 Sport 1.4 TFSI Tekst sa video prilogom!

10.02.2017

Opel Mokka X 1.6 CDTi/110

07.02.2017

Land Rover Discovery Sport 2.0 HSE TD4 Tekst sa video prilogom!

04.02.2017

Subaru Levorg 1.6 GT-S Premium Navi Sport

30.01.2017

Suzuki SX4 S-Cross 1.4 Boosterjet Elegance Tekst sa video prilogom!

27.01.2017

Citroen C3 1.2 PureTech/82 Feel

23.01.2017

Peugeot 3008 2.0 HDi Allure Tekst sa video prilogom!

19.01.2017

Bimota DB9 Brivido Tekst sa video prilogom!

16.01.2017

Toyota C-HR 1.2 C-ULT

09.01.2017

Chrysler Pacifica LX

05.01.2017

Fiat Spider 124 1.4 MultiAir

02.01.2017

Nissan Navara DC 2.3 dCi 190 Tekst sa video prilogom!

29.12.2016

Ford Edge 2.0 TDCI/210 Sport

26.12.2016

Kia Sportage 2.0 CRDI/136 4x4

23.12.2016

Ford Mustang 2.3 EcoBoost S Tekst sa video prilogom!

20.12.2016

Fiat Panda Cross 1.3 Multijet/80 4x4

16.12.2016

Mazda CX-5 CD150 TAKUMI

12.12.2016

Peugeot 3008 2.0 BlueHDi/150 GT Line Tekst sa video prilogom!

09.12.2016

BMW 730d xDrive (Long) Tekst sa video prilogom!

05.12.2016

Suzuki Baleno 1.2 Dualjet Elegance Tekst sa video prilogom!

28.11.2016

Renault Scenic 4 1,6 dCi/130

25.11.2016

TOYOTA Hilux Double Cab 2.4 D-4D Tekst sa video prilogom!

21.11.2016

Renault Kadjar Iconic Energy dCi 130 4WD

18.11.2016

Audi Q3 2.0 TDi Quattro S-tronic/S-line Tekst sa video prilogom!

14.11.2016

Fiat Tipo 1.4 T-Jet/120 Lounge

10.11.2016

Opel Astra 1,6 CDTI Tekst sa video prilogom!

07.11.2016

Citroen C3 1.2 PureTech 82 & 110 KS

03.11.2016

JAGUAR F-PACE R-SPORT 3.0d 300 AWD Tekst sa video prilogom!

31.10.2016

Mercedes-Benz G 500 4x4² Tekst sa video prilogom!

26.10.2016

Peugeot 208 1.2 PureTech/110 Allure

20.10.2016

Opel ADAM Jam 1.2

13.10.2016

Renault Clio 1.5 dCi/110

10.10.2016

2017 Cadillac XTS 3.6

06.10.2016

Renault Megane Estate 1.6 GT

28.09.2016

Citroen C4 Picasso 2.0 BlueHDi/150 Exclusive

21.09.2016

KIA Sportage 1.6 GDi EX Fresh

06.09.2016

Suzuki Vitara 1.6 VVT Elegance 4WD

01.09.2016

Opel Astra Sports Tourer 1.6 CDTi/110 Innovation

24.08.2016

Audi A6 2.0 TDI Quattro S Tronic S-Line

22.08.2016

Peugeot 2008 1.2 Pure Tech/110 i 1.6 BlueHDi/120

18.08.2016

Renault Clio Dynamique Energy TCe 90 Stop/Start GT Line

16.08.2016

BMW C650 Sport

08.08.2016

Citroen E-Mehari

04.08.2016

Peugeot 308 SW 1.2 Pure Tech/130 i 1.6 BlueHDi/120 GT-Line

28.07.2016

Fiat Tipo 1.3 MJTD Opening Edition Plus

23.07.2016

Mazda3 Sport G120 TAKUMI

12.07.2016

DS3 1.6 BlueHDi/120 Sport Chic

07.07.2016

Renault Talisman Grandtour 1.6 dCi/130 EDC

30.06.2016

Subaru BRZ

21.06.2016

Nissan Qashqai 1.2 DIG-T 2wd X-TRONIC 360 Plus

13.06.2016

Ford EcoSport 1.0 EcoBoost/125 i 1.5 TDCI/95

07.06.2016

Kia cee’d 1.0 T-GDI/120 GT Line

28.05.2016

Dacia Sandero Stepway 0.9 TCe Easy-R

26.05.2016

Mazda MX-5

18.05.2016

Ford S-Max 2.0 TDCi/180 4WD PowerShift Titanium

13.05.2016

Peugeot Partner Tepee Outdoor 1,6 BlueHDi/120

03.05.2016

Jeep Cherokee 2.2 MultiJet 185 Limited

27.04.2016

Mazda CX-5 2.2 D/150 Dynamique

20.04.2016

Opel Astra 1.6 CDTi136 Dynamic

14.04.2016

Kia Venga 1.6 CRDi/125 Premium

05.04.2016

MINI Cooper S JOHN COOPER WORKS

29.03.2016

Renault Espace 1.6 dCi 130 Life

23.03.2016

Fiesta Red & Black Edition 1.0 EcoBoost/140 ks i ST 1.6/182 ks

15.03.2016

Opel Karl 1.0 Cosmo

10.03.2016

Fiat 500X 1.6 MJT/120 vs. 1.4 MultiAir/140 DCT

05.03.2016

Fiat Tipo 1.6 Multijet Tekst sa video prilogom!

01.03.2016

Peugeot 308 1.6 GTi/270

26.02.2016

DS4 Crossback BlueHDi/180 EAT6 i DS4 2.0 BlueHDi/150

19.02.2016

Kia Picanto Sport 1.25 MPI

16.02.2016

Ford C-Max 1.5 TDCi/120 Titanium

10.02.2016

Renault Megane 1.6 dCi/130 Intens Tekst sa video prilogom!

02.02.2016

Renault Talisman 1.6 TCe/200 EDC 7 Intens

25.01.2016

Nissan X-Trail 1.6 4WD Tekna

22.01.2016

Dacia Logan MCV 1.5 dCi Life Plus Tekst sa video prilogom!

19.01.2016

Mitsubishi Outlander 2.2 DI-D 4WD Tekst sa video prilogom!

15.01.2016

Kia Sorento 3 2.2 CRDi Automatic EX Exclusive

14.01.2016

Opel Astra 1.4 T/125 Innovation Stop&Start

05.01.2016

Opel Corsa 1.3 CDTi/ 95 Ecoflex S&S Cosmo

29.12.2015

Renault Twingo 0.9/90 EDC

21.12.2015

Dacia Duster URBAN Explorer 1.5 dCi 110 4x4 S&S

16.12.2015

Jeep Renegade 2.0 Multijet/140 4WD Automatic Limited

08.12.2015

Opel Adam Rocks

02.12.2015

Honda HR-V 1.6 i-DTEC 2WD Tekst sa video prilogom!

23.11.2015

Fiat 500 1.2 Lounge

18.11.2015

Mazda CX-3 Skyactiv-1.5 D

11.11.2015

Citroen Berlingo XTR 1.6 BlueHDi/120

02.11.2015

MINI One Countryman Tekst sa video prilogom!

27.10.2015

Fiat 500X 1.4 MultiAir/140

22.10.2015

Peugeot 208 1.2 Pure Tech/110 Feline

07.10.2015

Kia Optima Hybrid

01.10.2015

Citroen C4 1.6 BlueHDi/120 Feel

30.09.2015

Renault Kadjar 1.5 dCi/110 EDC

25.09.2015

Renault Espace 1.6 dCi/160 EDC Initiale Paris

12.09.2015

Citroen DS5 1.6 THP/165

05.09.2015

Renault Captur 1.5 dCi/110

28.08.2015

Mazda6 Wagon CD175 AWD AT Revolution TOP

20.08.2015

Citroen C4 1.2 PureTech 110KS

13.08.2015

Dacia Lodgy&Dokker Stepway

28.07.2015

Peugeot 308 1.6/205 GT

24.07.2015

Peugeot 308 GT 2.0 BlueHDi

22.07.2015

Nissan Pulsar 1.5 dCi/110

14.07.2015

Ford Focus SW 1.5TDCI/120

10.07.2015

Mazda2 SKYACTIV 1.5 G-115 Revolution Top Soul Red Tekst sa video prilogom!

03.07.2015

Kia Rio 1.1 CRDi/75

30.06.2015

Mercedes-Benz V 250 BlueTEC AVANTGARDE Lang Tekst sa video prilogom!

15.06.2015

Peugeot 508 SW 2.0 BlueHdi/150

10.06.2015

Ford Mondeo 2.0 SW TDCi/180 Powershift Titanium

03.06.2015

Renault Twingo TCe/90 Dinamique vs. Smart Forfour Tekst sa video prilogom!

26.05.2015

Kia Pro_cee’d GT

20.05.2015

Opel Corsa 1.0 T/115 Cosmo Tekst sa video prilogom!

16.05.2015

Citroen C4 Grand Picasso 2.0 BlueHDi/150 KS Exclusive

07.05.2015

Toyota Auris 1.6 Valvematic Style Tekst sa video prilogom!

27.04.2015

BMW X6 xDrive 30d Tekst sa video prilogom!

20.04.2015

Hyundai i20 1.4 CRDI/90

30.03.2015

Smart ForTwo 1.0 Tekst sa video prilogom!

24.03.2015

BMW Active Tourer 218d Tekst sa video prilogom!

02.03.2015

Renault Clio 1.2 TCe/120 EDC Initiale Paris

26.02.2015

Volkswagen Passat 2.0 TDI BlueMotion Tekst sa video prilogom!

14.02.2015

Renault Twingo TCe/90 Dinamique Tekst sa video prilogom!

10.02.2015

Toyota Yaris 1.33 VVT-i Lounge Tekst sa video prilogom!

22.01.2015

Nissan Juke 1.2 DiG-T

12.01.2015

Fiat 500L Living 1.6 MultiJet/120

07.01.2015

Renault Megane Coupe 1.2 TCe 130 Energy GT Line

03.01.2015

Chevrolet Tahoe 5.3 V8 LS

30.12.2014

Toyota Aygo 1.0 x-play + x-touch Tekst sa video prilogom!

27.12.2014

Jeep Grand Cherokee 3,0 MultiJet Summit Tekst sa video prilogom!

12.12.2014

Renault Captur 1.5 dCi/90 EDC Helly Hansen

03.12.2014

Opel Astra Sedan 1.6 CDTi/136 Cosmo

28.11.2014

JEEP Cherokee 2.0 MJTD Tekst sa video prilogom!

18.11.2014

Mercedes GLA 220 CDI 4Matic AMG Line Tekst sa video prilogom!

13.11.2014

Kia Soul 1.6 CRDi/128

05.11.2014

Citroën C-Elysée 1.2 Vti Tekst sa video prilogom!

27.10.2014

Ford Fiesta 1.6 TDCi vs Renault Clio 1.5 dCi Tekst sa video prilogom!

22.10.2014

Renault Twingo 1.0 SCe/70 Expression

17.10.2014

Ford Tourneo Courier 1.0 EcoBooste/100KS

10.10.2014

Citroen C1 1.2VTi/82

25.09.2014

Opel Insignia Country Tourer 4x4

16.09.2014

Mercedes-Benz 220 CDI BlueTEC AMG Line Tekst sa video prilogom!

11.09.2014

Peugeot 308 1.6 BlueHDi

03.09.2014

Honda CRV 1.6 i-DTEC Comfort

25.08.2014

Jaguar XF Premium Luxury 2.2d Tekst sa video prilogom!

18.08.2014

Toyota Verso 1.6 D-4D Stella Tekst sa video prilogom!

13.08.2014

Citroen DS5 2.0 BlueHDi 180 automatic

05.08.2014

Opel Meriva 1.6 CDTI/136 Cosmo

29.07.2014

Isuzu D-Max 2.5 D Double Cab Premium Tekst sa video prilogom!

21.07.2014

Mazda 3 Sport 2.0i G165 / Mazda 3 Sport CD150

12.07.2014

Renault Megane CC 1.6 dCi/130

10.07.2014

Kia Cee’d 1.6 GDi / Kia Cee’d 1.6 CRDi

04.07.2014

BMW 220 d

27.06.2014

Mazda3 2.2 Skyactive-D

17.06.2014

Nissan Qashqai 1.5 dCi/110 Acenta Tekst sa video prilogom!

12.06.2014

BMW 518d

02.06.2014

Citroen C4 1.2 e-THP/130 Exclusive

21.05.2014

Toyota Auris Hybrid

14.05.2014

Dacia Duster 1.2 TCi/125 Prestige

08.05.2014

Mercedes-Benz ML 350 i BMW X5

03.05.2014

Ford Grand Tourneo Connect 1.6 TDCi/115

01.05.2014

Mazda 3

26.04.2014

Nissan Micra

21.04.2014

Seat Leon ST 1.6 TDi/105

18.04.2014

BMW X5 Xdrive 3.0 D

11.04.2014

Renault Megane 1.2 TCe GT Line 130 Energy

07.04.2014

Nissan NV-200 Evalia

31.03.2014

VW Golf vs Peugeot 308

26.03.2014

Opel Insignia Break Sport Tourer 2.0 CDTI/195 KS Cosmo

20.03.2014

Honda CR-V 2.0 i-VTEC Black Edition

18.03.2014

Toyota Corolla

15.03.2014

Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm/150

07.03.2014

Suzuki SX4 S-Cross

25.02.2014

Nissan Note 2 1.2/80 Acenta Connect

21.02.2014

Ford Fiesta 1.6 TDCi

19.02.2014

Peugeot 308 1.6 THP/156 Feline

14.02.2014

Toyota Auris Touring Sports 1.6 Valvematic Sol

12.02.2014

Fiat 500 Abarth 595 Turismo 1.4 T-Jet/160

10.02.2014

Opel Insignia 2.0 BiTurbo Tekst sa video prilogom!

06.02.2014

Nissan Qashqai 1.6 dCi

04.02.2014

Ford Fiesta 1.0 EcoBoost Titanium

31.01.2014

Honda Jazz 1,2 S i–VTEC Tekst sa video prilogom!

29.01.2014

Mazda6 2.0i Attraction

27.01.2014

Renault Grand Scenic 1,6 dCi Tekst sa video prilogom!

24.01.2014

Opel Cascada 2.0 CDTi Biturbo

21.01.2014

SsangYong Korando 2.0d 4x4 Style Tekst sa video prilogom!

16.01.2014

Mercedes-Benz E 300 BlueTEC HYBRID Tekst sa video prilogom!

14.01.2014

Nissan Micra 1.2 DIG-S Tekna

10.01.2014

Dacia Logan MCV 1.5 dCi/90

01.01.2014

Subaru Forester

25.12.2013

Fiat Panda 4x4

20.12.2013

Fiat 500L Trekking 1.6 MultiJet/105

12.12.2013

Mercedes-Benz ML 350 BlueTEC

09.12.2013

Hyundai ix35 2.0 CRDi GL Impression

06.12.2013

Nissan Juke Nismo

27.11.2013

Peugeot 208 GTi

20.11.2013

Kia pro_cee’d Tekst sa video prilogom!

08.11.2013

Dacia Dokker Tekst sa video prilogom!

05.11.2013

Peugeot 2008 Tekst sa video prilogom!

01.11.2013

Citroen C4 Picasso

30.10.2013

Mercedes-Benz CLA 45 AMG Tekst sa video prilogom!

25.10.2013

Opel Zafira Tourer 1.6 CDTI/136

16.10.2013

Honda Civic 1.8 Sport

15.10.2013

Mercedes E220 CDI

04.10.2013

Mazda 6

02.10.2013

Renault Captur Tekst sa video prilogom!

27.09.2013

Opel Mokka Tekst sa video prilogom!

21.09.2013

Renault Clio 4 RS 200 Cup

19.09.2013

Renault Scenic XMOD

04.09.2013

Volvo V40 Cross Country Tekst sa video prilogom!

21.08.2013

KIA cee’d Tekst sa video prilogom!

16.08.2013

Mercedes-Benz CLA Tekst sa video prilogom!

09.08.2013

Citroen DS3 Cabrio

07.08.2013

KIA Carens

24.07.2013

Subaru XV Tekst sa video prilogom!

05.07.2013

Renault Clio Grandtour

03.07.2013

Opel Adam

28.06.2013

Toyota RAV4, Honda CR-V, Hyundai Santa Fe Tekst sa video prilogom!

21.06.2013

Kia Ceed SW

19.06.2013

Renault Captur

12.06.2013

Citroen C4-Aircross

05.06.2013

Audi A3 - BMW serija 1 - Mercedes-Benz A klase Tekst sa video prilogom!

24.05.2013

Ford Fiesta

22.05.2013

Hyundai Santa Fe

17.05.2013

Citroen C- Elysée

08.05.2013

Škoda Citigo

26.04.2013

Dacia Logan 2 0.9/90 KS Laureate

24.04.2013

Mercedes-Benz ML 250 BlueTec Tekst sa video prilogom!

12.04.2013

Fiat 500L 1.3 Multijet Easy

10.04.2013

Honda CR-V Tekst sa video prilogom!

05.04.2013

Fiat 500 L

29.03.2013

Seat Mii

27.03.2013

Peugeot 301 Tekst sa video prilogom!

22.03.2013

Mercedes-Benz GL500

15.03.2013

Citroen C3 1.2 VTi Exclusive

13.03.2013

Hyundai i20 Tekst sa video prilogom!

06.03.2013

Opel Ampera

27.02.2013

Dacia Sandero 1.2 16V Story

13.02.2013

Dacia Sandero Stepway 1.5 dCi/90 Prestige

06.02.2013

Toyota Yaris Hybrid

01.02.2013

BMW X1 Tekst sa video prilogom!

25.01.2013

Dacia Dokker

23.01.2013

Renault Clio Tekst sa video prilogom!

18.01.2013

Audi A3

16.01.2013

Chevrolet Malibu 2.0 VCDi LTZ

11.01.2013

Renault Grand Scenic Tekst sa video prilogom!

28.12.2012

Volkswagen Golf VII

21.12.2012

Kia cee’d 1.6 CRDi/128 EX Maxx

19.12.2012

Alfa Romeo Giulietta

14.12.2012

Honda Civic Sedan

12.12.2012

Fiat Panda

07.12.2012

Citroen DS5 2.0 HDi/163 KS Sport Chic Automatic

28.11.2012

Mercedes A klasa i BMW Serija 1

16.11.2012

Ford Focus ST

31.10.2012

Renault Megane GT Line

23.10.2012

Opel Zafira Tourer 2.0 CDTi Cosmo Pack

17.10.2012

Toyota GT 86 Tekst sa video prilogom!

05.10.2012

Mazda CX-5

03.10.2012

Hyundai i30 Tekst sa video prilogom!

21.09.2012

Dacia Lodgy 1.5 dCi/110 Laureate

19.09.2012

Kia Rio Hatchback

03.09.2012

Renault Megan Coupe 1.2 TCe GT Line

29.08.2012

Peugeot 208

15.08.2012

Kia Rio 1.4 CRDi Sport

01.08.2012

Toyota Hilux

31.07.2012

Tata Nano

18.07.2012

Kia Rio Sport Sedan

13.07.2012

Toyota Prius

10.07.2012

Renault Grand Scenic

04.07.2012

Honda Civic

29.06.2012

Renault Twizy

20.06.2012

BMW 320d Tekst sa video prilogom!

15.06.2012

Kia Optima

06.06.2012

Mini Cooper S Coupe vs Renault Twingo Gordini

25.05.2012

Chevrolet Cruze 5 vrata 1.8/141 LTZ

23.05.2012

Opel Astra GTC Tekst sa video prilogom!

21.05.2012

Mercedes-Benz B klasa

11.05.2012

Renault Fluence ZE

09.05.2012

Toyota Avensis Tekst sa video prilogom!

04.05.2012

Opel Astra GTC

18.04.2012

Renault Twingo

04.04.2012

Fiat Punto Classic vs Dacia Sandero

30.03.2012

Ford Kuga vs Jeep Compass vs Toyota RAV4

26.03.2012

Ford Fiesta

21.03.2012

Citroen DS5

07.03.2012

Range Rover Evoque

24.02.2012

Nissan Leaf

22.02.2012

Mercedes-Benz ML

17.02.2012

Citroen C-Zero

08.02.2012

Toyota Yaris

31.01.2012

Volvo V60 D5 2.4/215 KS Ocean Race

25.01.2012

Renault Megane RS Trophy

20.01.2012

Ford Focus SW

11.01.2012

Hyundai i40

04.01.2012

Renault Koleos

28.12.2011

Hyundai Elantra

21.12.2011

Fiat Freemont 2.0 MJT/140 Urban

14.12.2011

KIA Rio

13.12.2011

Chevrolet Aveo 1.4/100 KS LTZ

30.11.2011

KIA Picanto

29.11.2011

Hyundai Veloster

18.11.2011

Peugeot 508 SW 1.6 e-HDi/112 KS Allure

16.11.2011

Renault Clio Gordini 1.5 dCi/105 KS

09.11.2011

Jeep Grand Cherokee

08.11.2011

Infiniti FX English version

03.11.2011

Ford Focus 1.6 SCTi/183 KS

26.10.2011

Opel Astra Sport Tourer vs Renault Megan Grandtour

12.10.2011

Nissan Micra English version

03.10.2011

Citroen DS4

28.09.2011

Subaru Impreza XV

14.09.2011

Suzuki Kizashi English version

01.09.2011

Ford Focus 1.6 TDCi/115 Titanium

30.08.2011

Mazda 5 1.6 MZ-CD/115 KS

17.08.2011

Mercedes C180 Coupe English version

15.08.2011

Renault Megane CC Floride 1.9/130KS

03.08.2011

Kia Picanto 1.0 Active

20.07.2011

Renault Scenic 1.6 dCi/130 KS Exception

13.07.2011

Hyundai ix35 vs KIA Sportage English version Tekst sa video prilogom!

08.07.2011

Peugeot 308 1.6 e-HDi

06.07.2011

Ford Grand C-Max

29.06.2011

Chevrolet Orlando

22.06.2011

Citroen DS4

15.06.2011

Alfa Romeo Giulietta 1750 TBi Quadrifoglio Verde

08.06.2011

Peugeot 508

01.06.2011

Hyundai ix20 English version

31.05.2011

Honda CR-V English version Tekst sa video prilogom!

27.05.2011

Nissan Juke

25.05.2011

Hyundai iX35 1.7 CRDi/115 KS 2WD Diamond

18.05.2011

Opel Corsa 1.7 CDTI/130KS OPC Line

11.05.2011

Audi A7 i Vlado Georgiev Tekst sa video prilogom!

10.05.2011

Mazda 3 1.6 MZ-CD Sport

04.05.2011

Automobili cene do 10.000 evra

02.05.2011

Renault Latitude 2.0dCi/150 Initiale

27.04.2011

Citroen DS3 Racing

20.04.2011

Citroen C5 2.2 HDi 204 KS Exclusive

13.04.2011

Volvo S60 English version Tekst sa video prilogom!

08.04.2011

Nissan Micra

06.04.2011

Dacia Sandero Stepway 1.5 dCi/90 KS

29.03.2011

KIA Sportage

16.03.2011

Lexus IS 200d

11.03.2011

Fiat 500 0.9 TwinAir

09.03.2011

Peugeot 5008

02.03.2011

VW Passat English version Tekst sa video prilogom!

26.02.2011

Volvo S60 D3/163 ks Summum automatik

23.02.2011

Mitsubishi ASX English version

18.02.2011

Citroen C4

16.02.2011

Chery Tengo English version

10.02.2011

Michelin zimski test

04.02.2011

Citroen C4 Picasso 1.6 HDi/112 Confort

02.02.2011

Renault Laguna 2.0 dCi/130 GT 4Control

26.01.2011

Suzuki Swift vs Suzuki Swift English version

25.01.2011

Mazda 6 2.2 MZR-CD/163 Combi GTA

19.01.2011

Seat Ibiza ST English version

14.01.2011

Opel Meriva 1.7 CDTi/100 ks Automatic

12.01.2011

Nissan Juke English version Tekst sa video prilogom!

06.01.2011

Ford C-Max

05.01.2011

Audi RS5 vs BMW M3 English version

03.01.2011

Subaru Outback

22.12.2010

VW MultivanGP

14.12.2010

BMW 730d Tekst sa video prilogom!

13.12.2010

Audi A1 vs MINI Cooper English version

10.12.2010

Hyundai i30 English version Tekst sa video prilogom!

09.12.2010

Ford Kuga 2.0 TDCi 4x2 Titanium

08.12.2010

KIA Sorento

03.12.2010

Peugeot 308 CC

01.12.2010

Dacia Duster vs Chery Tiggo English version

26.11.2010

Renault Megane 1.5 dCi/110 Estate EDC GT Line

24.11.2010

Renault Wind

17.11.2010

Nokian Z G2

11.11.2010

Alfa Giulietta 1.4 Tjet 120 Distinctive English version

11.11.2010

Fiat Doblo / Renault Kangoo

03.11.2010

Opel Astra 1.4 Turbo Sport

27.10.2010

VW Touareg English version Tekst sa video prilogom!

22.10.2010

Citroen DS3 / Peugeot RCZ / Renault Megane RS

12.10.2010

Citroen C4 2.0 HDi Excusive English version

09.10.2010

Peugeot 3008

06.10.2010

Honda CR-Z Tekst sa video prilogom!

05.10.2010

Renault Megane CC

29.09.2010

Mercedes E Cabriolet

28.09.2010

Kia Venga

22.09.2010

Renault Twingo RS Gordini

15.09.2010

Nissan GT-R

10.09.2010

Kia Venga 1.4 CRDi/90 i Citroen C3 Picasso 1.6 HDi/90

08.09.2010

Citroen DS3 1.6 HDi/110 Sport Chic

01.09.2010

Toyota RAV4

27.08.2010

Alfa Romeo MiTo

24.08.2010

Fiat Punto Classic LPG

20.08.2010

Kia C’eed SW

18.08.2010

Nokian Z G2

12.08.2010

Mazda 6

11.08.2010

Nissan 370Z

10.08.2010

Toyota Avensis

09.08.2010

Nissan Qashqai Tekst sa video prilogom!

05.08.2010

Peugeot RCZ

04.08.2010

Chery Ego Tekst sa video prilogom!

30.07.2010

Dacia Duster 1.5 dCi/110 4x4

28.07.2010

Chevrolet Spark 1.2 GPLi LS

21.07.2010

Renault Sport

20.07.2010

Toyota Auris

19.07.2010

Citroen C3 Tekst sa video prilogom!

16.07.2010

Volvo C30

14.07.2010

Jeep Cherokee

13.07.2010

Mazda MX-5

12.07.2010

KIA Soul

06.07.2010

Dacia Duster

30.06.2010

Hyundai ix35 Tekst sa video prilogom!

28.06.2010

BMW 530d Tekst sa video prilogom!

25.06.2010

Nissan Cube

23.06.2010

Audi S5 Coupe vs Audi S5 Cabrio

18.06.2010

KIA pro_cee’d

17.06.2010

Fiat Sedici 4x4 2.0 Multijet 135 ks

16.06.2010

Chevrolet Spark Tekst sa video prilogom!

15.06.2010

Opel Astra vs Renault Megane

09.06.2010

Audi Allroad

07.06.2010

Citroen Nemo

02.06.2010

FIAT 500 Abarth

01.06.2010

Volvo S80 2.4D/175 ks Summum

26.05.2010

Toyota iQ
III deo - Enterijer i oprema

24.05.2010

MTM Audi TT-RS

20.05.2010

Hyundai i20

19.05.2010

Renault Megan 2.0T RS Luxe

12.05.2010

Renault Fluence Tekst sa video prilogom!

29.04.2010

Peugeot 4007 2.2 HDi DCS6 Premium Pack

28.04.2010

Citroen C3 1.4/70 HDi Confort

21.04.2010

Chevrolet Cruze 2.0 VDCi/125 LS

14.04.2010

Mazda CX-7

08.04.2010

BMW X1 Tekst sa video prilogom!

03.04.2010

Nissan Note

31.03.2010

Opel Astra

30.03.2010

Fiat Punto Evo

24.03.2010

Peugeot 407 Coupe i Renault Laguna Coupe

17.03.2010

Alfa Romeo 159

10.03.2010

FIAT Punto Classic Dynamic LPG 1.2
1. deo - uvod

05.03.2010

Peugeot 5008

03.03.2010

Ford Ka 1.3 TDCi Titanium

24.02.2010

Toyota Land Cruiser 150 D-4D Tekst sa video prilogom!

22.02.2010

Opel Insignia Sports Tourer 2.0 CDTi/160 Cosmo Pack

17.02.2010

Mazda 3 i Kia Ceed

12.02.2010

Renault Scenic 1.5 dCi/110 Dinamique

10.02.2010

Renault Megane Grandtour Tekst sa video prilogom!

09.02.2010

Dacia Sandero Stepway 1.5 dCi Tekst sa video prilogom!

03.02.2010

BMW 320xd

01.02.2010

Audi A5 Sportback Tekst sa video prilogom!

29.01.2010

Honda Accord
4. deo - vozna dinamika
Tekst sa video prilogom!

28.01.2010

VW Golf GTD

22.01.2010

Hyundai i30 1,6 CRDi Tekst sa video prilogom!

20.01.2010

Mazda 3 1.6 MZ-CD Sport TX Navi

20.01.2010

Renault Fluence Tekst sa video prilogom!

11.01.2010

BMW Serija 5 GT Tekst sa video prilogom!

08.01.2010

Toyota IQ 1,0 VVT
2. deo - motor

31.12.2009

Ford Focus CC 2.0 TDCi Titanium

30.12.2009

Seat Exeo Tekst sa video prilogom!

29.12.2009

Dacia Sandero Stepway i Suzuki SX4

25.12.2009

Nissan Pixo

23.12.2009

Fiat 500C 1,2 Lounge

16.12.2009

Dodge Caliber SRT4 Tekst sa video prilogom!

14.12.2009

VW Golf GTI Tekst sa video prilogom!

11.12.2009

Opel Insignia

09.12.2009

Alfa Romeo MiTo

02.12.2009

Dodge Journey

27.11.2009

Mazda MX-5

25.11.2009

Citroen C5 V6 3.0 HDi/240 Exclusive

18.11.2009

Lexus RX vs BMW X5 vs Audi Q7

18.11.2009

Citroen C3 Picasso

11.11.2009

Volkswagen Polo

09.11.2009

VW Passat CC

05.11.2009

Mazda 6 SW

04.11.2009

Renault Clio GT 1.6/128

04.11.2009

Toyota iQ
1. deo - uvod

30.10.2009

Porsche 911 GT3

29.10.2009

Peugeot 3008

28.10.2009

Honda Jazz

23.10.2009

Lancia Delta

21.10.2009

Renault Megane Estate

14.10.2009

Alfa Romeo MiTo vs Mini Cooper S

13.10.2009

Honda Accord
3. deo - enterijer i oprema

09.10.2009

Hyundai Sonata

07.10.2009

Fiat Fiorino Qubo

07.10.2009

Toyota Urban Cruiser

06.10.2009

Porsche Panamera

05.10.2009

Saab 9-3 Cabriolet 2.0T Bio Power Aero

30.09.2009

Mercedes-Benz E klasa

25.09.2009

Mazda 3

24.09.2009

Dacia Sandero LPG

23.09.2009

Mini Clubman

22.09.2009

BMW Z4

17.09.2009

Chevrolet Cruze

16.09.2009

Peugeot 206+

09.09.2009

VW Scirocco

07.09.2009

Audi A5 Cabriolet

04.09.2009

Renault Koleos i Subaru Forester

26.08.2009

Audi TT RS

21.08.2009

Renault Thalia

19.08.2009

Toyota Avensis Wagon

17.08.2009

Peugeot 308 CC

12.08.2009

Hyundai Santa Fe

05.08.2009

Kia Soul

29.07.2009

Opel GT

20.07.2009

Seat Leon FR TDI

15.07.2009

Opel Astra GTC i Kia Procee'd

14.07.2009

Renault Grande Scenic 1.4 TCe Dinamique

08.07.2009

Citroen C1

01.07.2009

Carlsson Smart

26.06.2009

Kia Carnival 2.9 CRDi EX

24.06.2009

Nissan Qashqai +2

18.06.2009

Miloš Pavlović & Toyota iQ

17.06.2009

Renault Kangoo Be bop

17.06.2009

Ford Fiesta

12.06.2009

Hyundai i20 i Opel Corsa

11.06.2009

Subaru Impreza

10.06.2009

Renault Laguna Coupe

08.06.2009

Chevrolet Captiva

03.06.2009

Kia Pro_cee'd
4. deo - oprema

02.06.2009

Opel Agila

27.05.2009

Mercedes C180 Kompressor i C220 CDI

26.05.2009

Volvo XC60

20.05.2009

Hyundai iX55

19.05.2009

Ford Focus RS

18.05.2009

Mazda 6 1.8

13.05.2009

Škoda Superb

08.05.2009

Dacia Logan pick-up

06.05.2009

Toyota Avensis vs Honda Accord vs Mazda 6

04.05.2009

Dacia Sandero 1.5 dCi/85 Laureate

29.04.2009

Hyundai i30 CW

22.04.2009

Porsche Boxster S

17.04.2009

Citroen C6 2,2 HDi FAP/173 Exclusive

15.04.2009

Alfa Romeo MiTo

14.04.2009

Ford Ka

08.04.2009

Hyundai i10 vs Kia Picanto

03.04.2009

Mazda 2

01.04.2009

Mercedes-Benz GLK

27.03.2009

Honda Accord
1. deo - uvod

25.03.2009

Renault Megane 1.5 dCi Privilege

25.03.2009

Lexus IS

20.03.2009

Citroen C4

18.03.2009

VW Golf VI

16.03.2009

Renault Megane Coupe

11.03.2009

Jeep Wrangler vs Land Rover Defender

06.03.2009

Chevrolet Aveo GPL

04.03.2009

Maserati Quattroporte S

02.03.2009

Automobilske navigacije

26.02.2009

Mazda CX-7

25.02.2009

Volvo XC70

18.02.2009

Kia Procee'd
3. deo - servis i održavanje

13.02.2009

Renault Laguna Coupe

11.02.2009

Ford Fiesta

04.02.2009

Porsche Cayman S

03.02.2009

Peugeot Partner Tepee 1.6 HDi Outdoor

28.01.2009

Mercedes A160 CDI

22.01.2009

Citroen C5 Tourer 2.0 HDi Exclusive

21.01.2009

Ford Mondeo SW 2.2 TDCi i Peugeot 407 SW 2.2 HDi

14.01.2009

Ferrari California

09.01.2009

Shuanghuan sCEO 2,4 4WD

05.01.2009

Dacia Sandero 1,6 MPI

02.01.2009

Kolica za pijacu

31.12.2008

Audi Q5 2,0 TDI

30.12.2008

Renault Kangoo 1,5 dCi i Citroen Berlingo 1,6 HDi

24.12.2008

Suzuki Splash 1,2 GS
3. deo - servis i održavanje

23.12.2008

Michelin Pilot Alpin 3

22.12.2008

Subaru Forester

18.12.2008

Ford Kuga, Renault Koleos i Toyota RAV4

10.12.2008

Maserati GranTurismo S

08.12.2008

Lexus RX400h

05.12.2008

VW Passat CC

04.12.2008

Renault Twingo RS Cup

03.12.2008

Seat Ibiza 1,6 16v

02.12.2008

Kia Pro Cee'd 1,6 CRDi
2. deo - vožnja

24.11.2008

Daihatsu Cuore 1.0 i Citroen C1

19.11.2008

Peugeot 308 SW 1.6 VTi Sport

05.11.2008

Fiat 500, Hyundai i10 i Suzuki Splash

04.11.2008

Audi RS6, Audi Q7 V12 TDI

03.11.2008

Kia - fabrika Zilina u Slovačkoj

29.10.2008

Renault Twingo GT

27.10.2008

BMW X6 xDrive 35D

24.10.2008

Peugeot 4007 2,2 i Toyota RAV4 2,2 D-4D

08.10.2008

Porsche 911 Carrera 4S

03.10.2008

Ford Galaxy 2,0 TDCi Ghia

01.10.2008

Honda Accord 2,4 Executive

29.09.2008

Renault Laguna GT 2,0T

24.09.2008

Citroen C4 Picasso 1,6 HDi i Mazda 5 2,0 MRZ CD

17.09.2008

Kia Pro Cee'd 1,6 CRDi
1. deo - uvod

16.09.2008

Subaru Legacy 2,0 D SW Club

10.09.2008

Dacia Logan 1.5 dCi/70 Laureate

03.09.2008

Kia Pro Cee'd 2.0 CRDi Sport

27.08.2008

Isuzu D-Max Crew LS 3,0 td

26.08.2008

Peugeot 308 RCZ

21.08.2008

Renault Koleos 2.0 dCi/150 4X2 Dinamique

20.08.2008

Citroen 2CV TPV

09.08.2008

Suzuki Splash 1,2
1. deo - uvod

30.07.2008

BMW X5 3,0d i VW Touareg 3,0 V6 TDI

22.07.2008

Honda Legend 3,5 V6

14.07.2008

Subaru Impreza 2.5 WRX

10.07.2008

Nissan GT-R

07.07.2008

Citroen C5 2,7 V6 HDI Exclusive

04.07.2008

Subaru Justy 1.0 S

26.06.2008

Mazda 2 1,5 / 103KS Pack Sport

19.06.2008

Ford Focus 2,0 TDCi i Peugeot 308 2,0 HDi

12.06.2008

Opel Corsa OPC 1,6

09.06.2008

Volvo V70 2,4D Summum

05.06.2008

Mitsubishi Lancer Evolution

03.06.2008

Dacia Sandero

29.05.2008

Pneumatici

23.05.2008

Renault Grande Modus 1,5 dCi Expression 105 KS

22.05.2008

SsangYong Kyron 2,7 CDi

21.05.2008

VW Passat 2,0 TDI Highline

16.05.2008

Volvo V50 2.0D R-Designe

15.05.2008

Nissan Qashqai 1,5 dCi Acenta Pack

08.05.2008

Toyota Auris 1,6 VVT-i
3. deo - zaključak

05.05.2008

Kia Picanto 1,1 Active

01.05.2008

Kia Sorento 2.5 CRDi/170 EX Shilton

17.04.2008

Mazda 6 MZR 2,0

15.04.2008

Ford Mondeo SW 2,0 TDCi i Renault Laguna Estate 2,0 dCi

10.04.2008

Toyota Land Cruiser V8 D-4D Luxury

04.04.2008

Peugeot 207 SW 1.6 VTi Outdoor

27.03.2008

Opel Astra Sedan 1,6

25.03.2008

Kia Cee'd SW 1,6 CRDi

20.03.2008

Škoda Fabia 1,4 16v Elegance
2. deo - zaključak

18.03.2008

Renault Clio Estate 1,5 dCi / 85 Dinamique

13.03.2008

Peugeot 207 SW 1,6 HDI Trendy

06.03.2008

Mazda 2

05.03.2008

Audi A4 2,0 TDI

03.03.2008

Citroen C4 1.6 BioFlex

28.02.2008

Renault Laguna 2,0 dCi

27.02.2008

Volvo C30 T5 Summum 230KS

21.02.2008

Opel Antara 2,0 CDTI

15.02.2008

Dacia Logan MCV 1.5 dCi/85 Laureate 7 sedišta

14.02.2008

Peugeot 308 na putevima šampanjca

07.02.2008

Volkswagen Multivan 2,5 TDI

05.02.2008

Renault Laguna 3 1.5 dCi 110 Expression

31.01.2008

Peugeot 308 1,6 HDi

29.01.2008

Kia Cee'd 1,6 CRDi 115 Activa

24.01.2008

Toyota Auris 1,6 VVT-i
2. deo - motor, menjač i donji prostor

23.01.2008

Subaru Impreza 2,0 R Sport

17.01.2008

BMW 530xd

17.01.2008

Audi A3 2,0 TDI Ambition

14.01.2008

Daihatsu Materia 1,5 16v

10.01.2008

Hyundai i30 1.6 CRDi/115 ks Pack Confort

03.01.2008

Ford Transit 3,2 TDCi/200 KS i Transit Sportvan 2,2 TDCi/140

27.12.2007

Citroen C6 2,7 HDi i Citroen DS 21 "Ajkula"

24.12.2007

Ford Focus CC 2.0 TDCi Titanium

20.12.2007

Porsche 911 GT3

18.12.2007

Nissan Tiida 1,8 Tekna

14.12.2007

Renault Twingo 1.2 GT

13.12.2007

Fiat 500 1,3 MultiJet 16v Sport

12.12.2007

Mercedes CLS 320 CDI

07.12.2007

Ford Ranger 2.5 XLT Super Cab 4X4

06.12.2007

Seat Altea Freetrack 2,0 TDi

05.12.2007

Opel Corsa 1,7 CDTI Cosmo
3. deo - zaključak

04.12.2007

Volvo S80 3.2 AWD Summum

29.11.2007

Ferrari F430 Scuderia

23.11.2007

Pariski bicikli - Velib

22.11.2007

Kia Sportage 2,0 CRDi i Hyundai Tucson 2,0 CRDi 4WD Pack Luxe

15.11.2007

Citroen C-Crosser

08.11.2007

Toyota Auris 1,6

07.11.2007

Renault Kangoo 2

30.10.2007

VW Caddy Combi 1,9 TDI

26.10.2007

Ford S-Max 2.5 T Titanium

25.10.2007

Opel Corsa 1,7 CDTi Cosmo
2. deo - donji postroj i pogon

19.10.2007

Renault Megane RS 2.0 dCi/175 ks Luxe

18.10.2007

Peugeot 207 CC 1,6 HDi Griffe

11.10.2007

Honda Civic sedan 1,8 i-VTEC SE

10.10.2007

Volvo C70 D5 Summum

04.10.2007

Škoda Fabia 1,4 MPI Confort
1. deo - uvod

04.10.2007

Gumpert Apollo

26.09.2007

Fiat Bravo 1,9 MJ 16v 150KS

21.09.2007

Kia Carens 2,0 CRDi / Renault Grand Scenic 1,9 dCi

20.09.2007

Citroen C4 Grand Picasso 2,0 HDi Exclusive

13.09.2007

Dodge Nitro 2,8 CRD

12.09.2007

Ford Mondeo 2,0 TDCi Trend Plus

10.09.2007

Renault Twingo 1,5 dCi Initiale

06.09.2007

Hyundai i30 1,4 Comfort

04.09.2007

Opel Corsa 1,7 CDTi

29.08.2007

Peugeot 1007 1.6 HDi Spoty Pack

23.08.2007

Alfa Romeo 159 V6 3,2 JTS Q4

22.08.2007

Renault Modus 1.2 16v/100 ks Alyum

16.08.2007

Hyundai Sonata 2,0 CRDI Pack Luxe

09.08.2007

Toyota Corolla 1,6 VVT-i

07.08.2007

Mazda MX-5 1,8 Coupe-Roadster

02.08.2007

Ford C-Max

26.07.2007

Honda CR-V 2,2 CTDi

20.07.2007

Hyundai Tucson 2.0 CRDi 4WD Pack Luxe

19.07.2007

Hyundai Grandeur 2,2 CRDI

13.07.2007

Mercedes C280

11.07.2007

Stabilna situacija

09.07.2007

Mini Cooper S

03.07.2007

Peugeot 407 V6 2.7 HDi Feline

27.06.2007

Citroen Jumpy 2,0 HDI Combi Confort / 9 sedišta

20.06.2007

Subaru Outback 3,0R

13.06.2007

Toyota Hilux 3,0 D-4D i Mutsubishi L200 2,5 DI-D

08.06.2007

Volvo V50 1,8 Flexifuel E85 Summum

06.06.2007

Ford S-Max 1,8 TDCi/125 KS Trend

30.05.2007

Isuzu D-Max Crew Cab LS 3,0

25.05.2007

Dacia Logan MCV 1,6 16v / 7 sedišta

23.05.2007

Peugeot 207 1,6 THP/150 KS

16.05.2007

Toyota Auris 1,4 D-4D

11.05.2007

Audi TT 3,2 Quattro

04.05.2007

Subaru B9 Tribeca 3,0R

02.05.2007

Suzuki Swift 1,3 GS

28.04.2007

Daihatsu Trevis 1,0

25.04.2007

SsangYong Rexton II Prestige Plus 2,7 XVT

24.04.2007

Jeep Wrangler i Jeep Willys

19.04.2007

Hyundai Coupe 2,0 Pack Luxe

18.04.2007

Škoda Fabia II 1,4

16.04.2007

Renault Clio 2,0 16v Dynamique

11.04.2007

Nova Fabia

07.04.2007

Peugeot 307 1,6

04.04.2007

Toyota Avensis 2,0 D-4D Luna

03.04.2007

VW Jetta 2,0 TDI Confortline

02.04.2007

Toyota Yaris 1,3
3. deo - zaključak

30.03.2007

Škoda Roomster 1,4 TDI

26.03.2007

Mazda 6 2,0 MZR-CD Elegance

21.03.2007

Jeep Trailhawk Concept

13.03.2007

Renault Megane Coupe GT 2,0 dCi / Volvo C30 2,0 D

07.03.2007

Citroen Picasso 1,6 HDi BMP6 Pack Ambiance

28.02.2007

Mazda 5 2,0 MRZ-CD 110 KS Elegance

21.02.2007

Opel Vectra GTS 2,0 Turbo
2. deo - motor

16.02.2007

Nissan Micra C+C 1,6 automatik

14.02.2007

Ford Transit Van 330 SWB

13.02.2007

Volvo S40 D Summum

07.02.2007

Renault Clio RS 2,0

31.01.2007

Jeep Compass 2,3 i Suzuki Grand Vitara 2,0

25.01.2007

Fiatom Grande Punto 1,2 Dynamic na putevima Andaluzije

24.01.2007

Toyota Yaris 1,3 VVT-i Sol
2. deo - motor i ponašanje u vožnji

20.01.2007

Citroen C4 Picasso sa 5 sedišta

09.01.2007

Dacia Logan 1.6 16V/105 KS

03.01.2007

Mazda 3 2,3 MPS

02.01.2007

Mali automobili

28.12.2006

Opel Vectra GTS 2,0 Turbo
1. deo - uvod

25.12.2006

Mazda 3 1.6 MZ-CD Perfomance

13.12.2006

Citroen C4 1.6 HDi BMP6 Exclusive

29.11.2006

Porsche Cayenne S 4,5 V8

23.11.2006

Toyota Yaris 1,3 VVT-i

21.11.2006

Jeep Grand Cherokee 3,0 CRDI i Range Rover Sport TD

20.11.2006

Nissan Note 1,5 dCi/86 KS Acenta

15.11.2006

Ford S-Max 2,0 TDCi Titanium

01.11.2006

Renault Laguna Estate 2,0 dCi i Peugeot 407 SW 2,2 HDi

25.10.2006

Chevrolet Lacetti
3. deo - zaključak

24.10.2006

Range Rover Sport TD V6 HSE

19.10.2006

Super test polovnjaka:
Renault Megane sedan 1.5 dCi/100 KS

18.10.2006

Peugeot 207 1,6

17.10.2006

Ford Focus ST

12.10.2006

Renault Megane CC 2.0 dCi/150 KS Sport

12.10.2006

Toyota Avensis Wagon 2,2 D-4D
3. deo - servis

09.10.2006

Daihatsu Copen 1,3 VVT

27.09.2006

Renault Megane 2,0 dCi

26.09.2006

Chevrolet Lacetti 1,4 SE
2. deo - enterijer

25.09.2006

Hyundai Santa Fe

22.09.2006

Citroen C-Metisse

20.09.2006

Dodge Caliber 2,0 CRD SXT

14.09.2006

Citroen C5 2.2 HDi 173 KS FAP Exclusive

13.09.2006

Daihatsu Cuore 1.0 X

06.09.2006

Renault Espace 2,0 dCi FAP i Peugeot 807 2,2 HDi FAP

16.08.2006

Ford Focus Wagon 1,6
3. deo - zaključak

07.08.2006

Citroen C6 V6 2,7 HDi FAP Exclusive Pack Lounge

02.08.2006

Dacia Logan 1,5 dCi

31.07.2006

Peugeot 207 1.6 HDi 90 KS Sport

19.07.2006

Peugeot 207 1,6 16V i Renault Clio 1,6 16V

12.07.2006

Daihatsu Terios 1,5 Sport

05.07.2006

Ford Fiesta ST 2,0

04.07.2006

Chevrolet Lacetti 1,4 SE
1. deo - uvod

29.06.2006

Renault Modus 1.5 dCi/105 KS Confort

28.06.2006

Honda Civic 2,2 i-CDTi

27.06.2006

Ford Fiesta S 1.6 TDCi

21.06.2006

Seat Ibiza 1,4

20.06.2006

VW Jetta 1,9 TDI i Renault Megane Sedan 1,5 dCi

19.06.2006

Škoda Octavia 2.0 RS

14.06.2006

Toyota Avensis Wagon 2,2 D-4D
2. deo - enterijer

13.06.2006

Renault Grande Scenic 2.0 dCi 150 KS Luxe Dinamique

07.06.2006

Opel Zafira 1,9 CDTI OPC Line

06.06.2006

Ford Focus 1,6 Wagon
2. deo - enterijer

05.06.2006

Citroen C2 1.4 16V Stop&Start

31.05.2006

Hyundai Accent 1,5 CRDi

30.05.2006

Renault Clio 1.4 16V Luxe Privilege

22.05.2006

CITROEN PICASSO 1.6 HDi/92 KS Pack

10.05.2006

Renault Megane 2,0 RS Luxe i Ford Focus ST 2,5T

09.05.2006

Jeep Grand Cherokee 3,0 CRD Limited
2. deo - pogon i održavanje

08.05.2006

Peugeot 1007 1.6e 2-Tronic Sporty Pack

03.05.2006

Toyota RAV4 2,2 D-4D Executive

02.05.2006

Ford Fiesta 1.6 TDCi Ghia

26.04.2006

Uporedni test:
Citroen Berlingo 1.6 HDi/75 i Renault Kangoo 1.5 dCi/70

19.04.2006

VW GOLF V 1,9 TDI 4Motion

18.04.2006

Dacia Logan 1.5 dCi Laureate Pack

12.04.2006

Toyota Avensis Wagon 2,2 D-4D

07.04.2006

Toyota Yaris 1,3 Sol

06.04.2006

Peugeot 407 1.8i 16V 125 KS Confort

05.04.2006

Peugeot 407 Coupe 2,7 V6 HDi Sport Pack

31.03.2006

Renault Vel Satis 2.2 dCi Privilege

29.03.2006

Francuska posla

22.03.2006

Renault Megane 1,5 dCi
5. deo - zaključak

17.03.2006

Savremeni dizeli i loše gorivo

15.03.2006

Renault Megane 2,0 dCi

14.03.2006

Peugeot 407 Coupe 3.0 V6 Pack

08.03.2006

VW Polo 1,9 TDI Carat

07.03.2006

Ford Focus C-MAX 1.6 TDCi/90 KS

01.03.2006

Suzuki Swift 1,3

28.02.2006

Uporedni test:
Citroen C4 1.6 HDi i Ford Focus 1.6 TDCi

23.02.2006

Fiat Grande Punto 1,4 8V Dynamic

21.02.2006

SEAT LEON 2.0 TDI Stylance

15.02.2006

Toyota Hilux 2,5 D-4D i Isuzu D-Max 3,0 TD

09.02.2006

VW Fox 1.4 TDi 70 Pack Confort

08.02.2006

Peugeot 1007 1,4

07.02.2006

Renault Megane 1,5 dCi
4. deo - vozne osobine

02.02.2006

Ford Fusion Plus 1.6 TDCi

01.02.2006

Citroen C3 1,6 HDi i Renault Clio 1,5 dCi

26.01.2006

Renault Laguna Estate 2.0 dCi Initiale

26.01.2006

Mercedes Benz B 200 Turbo

24.01.2006

Peugeot 307 2.0 16V/180 KS Feline

19.01.2006

Škoda Octavia Combi 4x4 1,9 TDi

16.01.2006

Renault Megane 1,5 dCi
3. deo - enterijer

04.01.2006

Nissan Xterra

03.01.2006

Peugeot 307 CC 2,0 HDi Pack Sport

29.12.2005

Citroen C-SportLounge

27.12.2005

Peugeot 107 1,4 HDi Trendy

16.12.2005

Toyota Aygo 1,0

09.12.2005

Nissan Micra 1,2

05.12.2005

VW Passat 1,9 TDi Confort

02.12.2005

Citroen C1 1,4 HDi Pack

29.11.2005

Seat Leon 2,0 TDI

24.11.2005

BMW M6

21.11.2005

Ford Focus SW 1,6 TDCi Ghia

11.11.2005

VW Fox 1,2 Confort

10.11.2005

Renault Megane 1,5 dCi
2. deo - karoserija

04.11.2005

Citroen C5 Break 2,0 HDi i Renault Laguna Estate 2,2 dCi

28.10.2005

BMW 750 Li

27.10.2005

Peugeot 407 SW 2,0 HDi

20.10.2005

Jeep Grand Cherokee 3,0 CRD Limited

18.10.2005

Dacia Logan 1,4 MPI

10.10.2005

Hyundai Tucson 2,0 CRDi

07.10.2005

Citroen C4 1,4 16V Coupe VTR

04.10.2005

Chevrolet Spark 0,8

29.09.2005

Toyota Corolla 1,4 D-4D

26.09.2005

Honda Jazz 1,4

26.09.2005

Nissan Pathfinder 2,5 dCi

23.09.2005

Ford Fiesta 2,0 ST

20.09.2005

Honda Civic 1,6 16V

06.09.2005

Tigar Prima

31.08.2005

Daihatsu Sirion 1,3 X

30.08.2005

Seat Altea 1,6 Stylance

26.08.2005

Renault Megane 1,5 dCi

26.08.2005

Audi A4 2,0 TDI

25.08.2005

Renault Scenic 1,6 16V GPL

24.08.2005

Peugeot 107 1,0 Trendy

23.08.2005

Kia Cerato 1,5 CRDI

09.08.2005

Renault Trafic Generation 2,5 dCi Privilege

01.08.2005

VW Golf Plus 1,9 TDI Comfort

26.07.2005

Jeep Grand Cherokee 5,7 HEMI

19.07.2005

Ford Fiesta 1,6 TDCi Ghia

05.07.2005

Toyota Yaris 1,3 VVT-i Rhythm'n'Blues

30.06.2005

Nissan X-Trail

27.06.2005

Honda Jazz 1,4 i Mitsubishi Colt 1,3

23.06.2005

Renault Laguna 2,0 GT

23.06.2005

Peugeot 1007 Vitamine

20.06.2005

Citroen C3 Pluriel 1,4 HDi

10.06.2005

Peugeot 607 2,7 V6 HDi Signature

06.06.2005

Isuzu D-MAX 3,0 TD Crew Cab

27.05.2005

BMW 320i i 320d

25.05.2005

VW Golf V GTI

20.05.2005

Seat Toledo 1,9 TDI Reference

13.05.2005

Citroen C3 1,4 16V Sensodrive Stop/Start

06.05.2005

3000 km sa Renault Espace 2,2 dCi Aluminium

26.04.2005

Škoda Octavia Combi 1,9 TDi

22.04.2005

Honda Jazz 1,4

21.04.2005

Audi A6 3,0 TDI Quattro

29.03.2005

Citroen Xsara Picasso 1,6 HDi 16V

25.03.2005

Ford Mondeo 2,2 TDCi Clipper Titanium

22.03.2005

Peugeot 307 1,6 HDi i Renault Megane 1,5 dCi

18.03.2005

BMW X3 3,0d

15.03.2005

Citroen C4 1,6 HDi 92 KS Pack

11.03.2005

VW Caddy Life 1,9 TDi

02.03.2005

Peugeot 307 SW 2,0 HDi i Ford Focus C-Max 2,0 TDCi

28.02.2005

Seat Altea 2,0 TDi

23.02.2005

Toyota Prius 1,5

17.02.2005

Honda Jazz 1,4

14.02.2005

Mitsubishi Colt 1,3

11.02.2005

Peugeot 407 2,2

07.02.2005

Seat Ibiza Cupra 1,9 TDi / 160 KS

02.02.2005

VW Golf 1,9 TDi / 90 KS Confort

31.01.2005

Nissan Micra 1,2

25.01.2005

Citroen Xsara Picasso 1,6 HDi 16V

24.01.2005

Citroen C5 1,6 16V i 1,6 HDi

20.01.2005

Dacia Logan 1,6 MPI

15.01.2005

Renault Modus 1,4 16V Luxe Privilege

10.01.2005

Ford Focus 1,6 Ti-VCT Titanium

05.01.2005

Mercedes G55 AMG

31.12.2004

Toyota Land Cruiser 3,0 D-4D

29.12.2004

Škoda Octavia 2,0 TDi Ambiente

22.12.2004

Mitsubishi Outlander, Nissan X-Trail i Toyota RAV4

22.12.2004

Honda Jazz 1,4

22.12.2004

Citroen Xsara Picasso 1,6 HDI 16V 110 KS

23.11.2004

Honda Jazz 1,4

22.10.2004

Citroen Xsara Picasso 1,6 HDi 16V 110 KS

21.09.2004

Chrysler 300C

15.11.2004

Opel Corsa 1,3 CDTi

30.11.2004

BMW 645 Ci

16.10.2004

Peugeot 407 SW 1,6 HDi

21.10.2004

Fiat Idea 1,4

24.10.2004

Toyota Corolla 2,0 D-4D

28.10.2004

Peugeot 307 CC 2,0 16V

31.10.2004

Porsche Carrera 911 S

3.11.2004

Mitsubishi Outlander 2,0

8.11.2004

Aston Martin DB9

11.11.2004

Fiat Panda 1,2

12.09.2004

Citroen C3 X-TR 1,4 HDi 92 KS

15.09.2004

VW Polo 1,9 SDi

22.09.2004

Hyundai Tucson

25.09.2004

Peugeot 206 1,4 HDI

1.10.2004

RENAULT Megane 2,0 RS

10.08.2004

MERCEDES-BENZ C180 Kompressor

14.08.2004

HONDA FR-V

19.08.2004

FORD Fusion+

24.08.2004

ŠKODA Octavia 1,9 TDI

29.08.2004

BMW 760 Li

2.09.2004

CITROEN Xsara Picasso 1,6 HDi 16V Exclusive

8.07.2004

HONDA Civic Sedan 1,6 ES AT

12.07.2004

RENAULT Grand Scenic 1,5 dCi/100 KS Luxe Privilege

17.07.2004

SEAT Cordoba 1,9 TDi Sport

22.07.2004

TOYOTA Corolla Verso 2,0 D-4D

27.07.2004

MERCEDES-BENZ SLK 200 Kompressor

3.06.2004

LOTUS Elise 111R

10.06.2004

TOYOTA Corolla Wagon 1,6

18.06.2004

AUDI A3 2,0 TDi

13.05.2004

CITROEN C2 1,1

27.05.2004

FORD Focus C-Max 1,8 Trend

4.04.2004

TOYOTA Avensis D-CAT

9.04.2004

RENAULT Kangoo 4x4 1,9 dCi Privilege

14.04.2004

MAZDA 3 Sport

19.04.2004

FIAT Idea 1,3 JTD

24.04.2004

SEAT Leon 1,9 TDI

3.05.2004

BMW X3 3,0i

3.03.2004

RENAULT Clio Sport

8.03.2004

MERCEDES E320 4MATIC Avantgarde

13.03.2004

HONDA CR-V

17.03.2004

TOYOTA RAV4 2,0 D-4D Executive

22.03.2004

ŠKODA Fabia RS 1,9 TDi 130

27.03.2004

CHRYSLER PT Cruiser Cabrio

31.03.2004

LAMBORGHINI Gallardo

2.02.2004

VOLVO S60 2,4 D Summum

9.02.2004

SAAB 9-5 Wagon

16.02.2004

RENAULT Laguna 1,6 16V GPL Expression

23.02.2004

OPEL Vectra Caravan 3,0 CDTI

5.01.2004

HONDA Accord 2,4 Executive

11.01.2004

MITSUBISHI Lancer

19.01.2004

VW Beetle Cabrio

26.01.2004

MAZDA 3 1,6i

2.12.2003

VW Touran 1,9 TDi Comfort

9.12.2003

RENAULT Megane Coupe Cabrio 2,0

16.12.2003

SUZUKI Ignis 1,5

23.12.2003

PEUGEOT Partner 1,9 D

30.12.2003

CHEVROLET Corvette V8 5,7

1.11.2003

RENAULT Megane Grand Tour i Megane Sedan

5.11.2003

ROLLS-ROYCE Phantom

12.11.2003

CHRYSLER Sebring 2,7 LE

19.11.2003

FORD Tourneo Connect 1,8 TDCi

26.11.2003

FIAT Panda

4.10.2003

LEXUS RX 300

7.10.2003

SMART Roadster Coupe

11.10.2003

MERCEDES SL 55 AMG

14.10.2003

RENAULT Trafic 2,5 dCi 16V Passenger

18.10.2003

FORD Fusion 1,4 TDCi

21.10.2003

MINI One D

27.10.2003

FORD Focus C-Max

28.08.2003

CITROEN Pluriel 1,4i

2.09.2003

OPEL Meriva 1,6

6.09.2003

DAIHATSU Copen

12.09.2003

FIAT Stilo 1,8

16.09.2003

NISSAN 350 Z

19.09.2003

CHRYSLER Crossfire

27.07.2003

RENAULT Scenic II

31.07.2003

OPEL Signum 3,2 V6

4.08.2003

MERCEDES Vito i Viano

8.08.2003

DAEWOO Nubira II

12.08.2003

FIAT Doblo Cargo 1,9 DS High Roof

17.08.2003

PEUGEOT 807 3,0 V6 SV Pullman

22.08.2003

BMW Z4 3,0i SMG

27.06.2003

ALFA ROMEO 156 2,4 JTD

4.07.2003

HYUNDAI Getz 1,4

13.07.2003

ŠKODA Octavia Combi 1,8T RS Pack Sport

20.07.2003

FORD Streetka

26.05.2003

RENAULT Megane Coupe 1,5 dCi

1.06.2003

SEAT Alhambra 1,9 TDI

7.06.2003

TOYOTA Corolla Verso 1,6

11.06.2003

PEUGEOT 307 Break 1,6 16V XT

16.06.2003

AUDI A3

20.06.2003

OPEL Meriva

25.04.2003

LANCIA Thesis 2,4

30.04.2003

HYUNDAI Terracan 2,9 CRDI

6.05.2003

SEAT Cordoba 1,9 SDI Stella

13.05.2003

PEUGEOT Partner Ushuaia Grand Raid 1,6 16V

18.05.2003

TOYOTA Avensis Wagon 1,8 VVT-i

25.03.2003

FORD Fiesta Coupe 1,6 Trend

2.04.2003

SSANGYONG Rexton

14.04.2003

MITSUBISHI Pajero 3,2 DI-D

1.03.2003

CITROEN C8 2,2 16V HDi

11.03.2003

FORD Focus ST 170

5.02.2003

RENAULT Espace 1,9 dCi Authentique

14.02.2003

FORD Mondeo ST220

11.01.2003

TOYOTA Land Cruiser 3,0 D4-D

17.01.2003

SAAB 9-3 2,0t

21.01.2003

CITROEN Berlingo

26.01.2003

ALFA ROMEO 147 GTA

10.12.2002

RENAULT Kangoo 1,5 dCi 80 KS

21.12.2002

SUBARU Forester 2,0X AWD

26.12.2002

ŠKODA Superb 1,9 TDi Classic

4.01.2003

NISSAN 350 Z

12.11.2002

RENAULT Megane II

20.11.2002

HONDA Accord

3.12.2002

MAZDA 6 Sport

11.10.2002

FORD Fiesta 1,4 TDCi

18.10.2002

FERRARI Enzo Ferrari

25.10.2002

DAEWOO Kalos

31.10.2002

AUDI RS6 Avant

4.11.2002

MERCEDES SL 500

26.09.2002

PEUGEOT 307 SW 2,0 HDi

6.10.2002

KIA Sorento

29.08.2002

OPEL Vectra GTS

29.08.2002

VW Polo 1,2 6V

3.09.2002

Synyster
03.11.2016 00:38
34
8

Pravo osvezenje pored vec vidjene konkurencije.

Nek crknu Svabe
03.11.2016 02:28
25
10

C3 je trenutno najoriginalniji automobil u gradskom segmentu. Jedini konkurent po pitanju izgleda je Clio, Svabe su tu 3 svetlosne godine iza.
C3 ima sve sto jednom automobilu treba: originalan je, praktican, jednostavan, otporan na ogrebotine. I svi ce zapamtiti kojim se autom vozite kroz grad. Tzv. "faktor vidljivosti" je maksimalan.
1,2 PureTech malo vibrira (iskustvo iz Cactusa), ali je OK. Jedino otvoreno pitanje jeste rucni menjac, koji me je na Cactusu 1.2 razocarao. Perice, javite kakvi su utisci sa rucnim menjacem.
Cekamo cenu.

Hans
03.11.2016 07:12
24
6

Konačno zanimljiv Citroen sa puno originalnosti

Šteta što kod nas nema dobro uporište u nekoj ozbiljnoj firmi koja prati želje kupaca. Uglavnom nemaju na lageru ono što je najzanimljivije od modela, prezentacija im je očajna kao i nastup u kojem su im ovi sjajni modeli potpuno nevidljivi u odnosu na recimo Peugeot

zvezdan
03.11.2016 07:25
28
6

HARIZMA! Ni najlepsi, ni najjaci. Najpozeljniji, svakako. Licno, tome tezim:)

don
03.11.2016 07:25
7
48

Koje gluposti pišete, pa za ne povjerovati!. Original?osvježenje?konkurencija već viđena? Puno alkohola trošite!!!
Jbte jež, auto napravljen od 208 Ice i kaktusa, posudio od drugih 90% dijelova, ovdje se proglašava osvježenje, neviđenim do sada. Koje gluposti, strašno, za plakat od smijeha.
Nego, Peki imal šta kod tebe NOVO? 😂

Hans
03.11.2016 10:18
13
1

Eee, imaju nas dva.

Miroslav_NS
03.11.2016 10:32
14
1

Gosn. Rajkovicu, mozete li uporediti ponudu prostora u C4 Cactus-u i novom C3? Napred, pozadi, ostave za stinice, visina krova...

I, generalno, ako mozete u bukvalno dve recenice da date neko svoje vidjenje o poredjenju ta dva modela. Znam da je C4 Cactus na starijoj platformi i radjen u maniru stedljivosti, ali - da li se to bas jako vidi ili ne? Pritom, verujem i da je za blaze silaske sa ceste ipak bolji od C3...

Unapred Vam hvala i cestitke na objektivnom testu!

Goran_Goran
03.11.2016 12:36
14
2

E ljudi ovaj Rajkovic zivi kao bubreg u loju... malo Pariz, malo barselona, malo azurna obala. Voleo bih biti Perica, pa makar i sada sa 55 pa nadalje.
Lepi testovi

drugmirko
03.11.2016 19:24
6
3

@Miroslav_NS

ovaj C3, sadašnji C3, Cactus i 208 (kao i 2008 i 301/C-Elysse) su napravljeni na istoj platformi, zvanoj PSA PF1... razlike su samo u blagim strukturnim promenama koje je donelo "godište" i/ili potrebe međuosovinskog rastojanja pojedinačnog modela...
ovaj novi C3 nisam još imao prolike videt u živo (osim u prolazu, na šleperu i još i to poprilično "transportno konzerviranog" zaštitnim plahtama i naljepnicama) ali već je "sa interneta" vidljivo, da su kod njega puno manje prakticirali "esencialnost" odnosno, štedjeli puno manje nego na Cactusu... u biti, osim na tvrdoj plastici armature i gepeku bez ravnog dna kad su oboreni zadnji sicevi -i nisu!
kad bi mu priuštili mekanu plastiku armature, ravno dno gepeka kod obaranja zadnjih siceva i 6 stepeni manualac bio bi verovatno najbolji auto u klasi...

Nikola
03.11.2016 19:56
4
15

Ja stvarno nevidim ništa pozitivno u ovom modelu citroena , mislim da je totalni promašaj . Prednji kraj kaktus zadnji kraj polo ,unutrašnjost katastrofa ,motor tri cilindra 110 ks ? :P
Ono što me počinje užasno nervirati je to što izgleda ovi u auto industriji neznaju šta hoće. Hoće mali motor nafuran,pa sad kažu nije to dobro troši dosta , ajde idemo na hibrid i to ima svoje mane više nego vrline, pa onda e automobili opet mnogo mana nego vrlina .
Urade super koncept i umesto da ga odrade tako oni na kraju naprave ni 10% od koncepta ,kadaa posle 10-20 godina izađe auto koji liči na koncept već staro i viđeno.
Auto industrija je u totalnom rasulu a od nas nizašta uzimaju tolike pare i za one automobile koje ne prodaju pa moraju da ih unište, umesto niže cene i menjaš auto na 2-3 godine i svima dobro .

Ja
03.11.2016 23:27
15
2

Bas dobar autic. Bas onakav kakav treba da bude predstavnik ove klase. Udoban, praktican, simpatican. Gradovi su postali previse sivi i monotoni.

Sjedista me odusevljavaju.

Tink
03.11.2016 23:28
4
3

U BiH već mjesecima Pežo 208 sa 82 ks i solidnom opremom koja sadrĹži i kolor ekran od 7 inča, košta 10 000 evra. Sumnjam da novi C3 barem dvije godine može biti konkurentan cijenom. Riječ je o istom autu, samo što ovaj ima bumb obloge.

Peki
04.11.2016 09:59
12
1

@Goran Goran, nazalost gresis, i to debelo. Bubrezi koje si spomenuo cesto me bole od posla, kao sto pojedini znaju na Birou za nezaposlene sam vec dve godine, od tada radim sta nadem. Trenutno sam u jednom ogromnom hotelu sa 265 soba, malo na recepciji, vise druzeci se sa koferima od 30-40 kg.... Moj smarfon mokazuje da na poslu dnevno prelazim izmedu 12 i 14 km, zbog cega sam doterao liniju i formu (pozitivno), ali stadaju leda i noge! Stoji se i hoda efektivno 6-7 casova. Barselonu sam prihvatio jer je pala kada su moji slobodni dani (sreda i cetvrtak), dok se za vikend "arbajtuje". Onako usput, ni Pariz nije sto je nekada bio, posebno kada u njemu zivis. No dobro, nada u bolje sutra umire poslednja, ne zalim se, ima gore, ali bogami i mnogo bolje, racunajuci i Srbiju!
E kada smo i to rascistili, kratak odgovor Miroslavu iz NS. Ukoliko bi trebalo porediti C3 i Cactus, treba da se zna sta je prioritet. Ukoliko je to unutrasnji prostor, Cactus je u prednosti, svakako je bolje adaptiran familijarnoj upotrebi. Cudi me da u arhivi nisam pronasao Test o njemu, jer znam da sam ga uradio. Nebitno, Cactus sam imao vise puta, a kako je je pojedinim citaocima poznato da sam tada piskarao i za jedan drugi casopis, pronasao sam tekst sa promocije.
POzdrav svima
Lažni revolucionar
Dostojan svoje reputacije, Sitroen je lansirao nesvakidašnji "kaktus", u želji da se vrati osnovnim vrednostima automobila
Povratak pravim vrednostima, bez nepotrebnih i skupih datalja, uz ograničene troškove i finalnu cenu, cilje je novog "kaktusa". To nikako ne znači da je Sitroen pribegao "low coast" koncepciji, kao u slučaju "c-elize", mada je u startu ovo bila ideja vodilja. Dovoljno je samo pogledati opremu i cenu malo snažnijih verzija, kako bi se uverili u suprotno. Po kreatorima, pre se radi o drugačijem pristupu i viđenju savremenog automobila, što je uočljivo već na prvi pogled. Izgledom izmedu klasičnog hečbeka u C segmentu i malog krosovera, "kaktus" je teško ubaciti u neku od postojećih kategorija. Čak i pre nego li se smestimo u njegovu unutrašnjost, isto tako nesvakidašnju, pažnju nam privlače široki plastični umeci na vratima. Nazvani "erbump" (Airbump) svakako doprinose orginalnost, no njih cilj u suštini je da zaštite karoseriju od svakodnevnih oštećenja. Jer ukoliko je u Srbiji prosto nezamislivo "odvaliti" bokove vrata susednog vozila na uskom parkingu, odnosno parkirati se na dodir, ovo je svakodnevna pojava u gusto naseljenim sredinama, tipa Pariz. Koliko li sam samo puta pronašao oštećeno press vozilo nakon samo sat-dva posete nekom tržišnom centru, što od kolica, što od nesavesnih vlasnika drugih automobila. Upravo zbog takvih, Sitroenovi inženjeri su i izmislili ove plastike, napunjene vazduhom, sposobne da absorbuju čak i jače udarce, do brzine od 4 km/h. Otporna je na grebanje, a navodno su urađeni i najstrožiji UV testovi, kako ne bi promenili boju pod uticajem sunčevih zraka. Ukoliko su ipak oštećene, lako se mogu zameniti, što je daleko jeftinije i jednostavnije nego li posetiti limara. Zaštitne plastike, ovoga puta obične, ima uostalom i po svim delovima karoserije (okolo proreza za točkove, na prednjim i zadnjim branicima, poklopcu prtljažnika...). Ima tu još podosta detalja koji vredi navesti, kao što su recimo LED dnavna svetla, inagurisana od strane "c4 pikaso". Sve u svemu, vizuelni utisak je pozitivan, simpatični i orginalni "kaktus" lako se distancira od konkurenata, kao što su "pežo 2008" i "reno kaptur".
Dugmići, šta to beše?
Prvi kontakt sa enterijerom kod mnogih će izazvati još veći efekat iznenađenja. Po ugledu na "pežo 308", komandna tabla lišena je praktično svih dugmića i prekidača, čije funkcije je preuzeo veliki centralni kolor ekran. Sa njim smo se već sreli kod "pikasa", gde se pokazao jednostavnim za upotrebu, bez obzira na silne mogućnosti. Čak je i instrument tabla maksimalno pojednostavljena, gde jedan manji ekran služi kao pokazivač brzine. Na njemu smo uzaludno tražili obrtomer, što su nam malo kasnije potvrdili i odgovorni za razvoj, konstatacijom kako jednom automobilu za bezbrigu ovakav "detalj" nije neophodan! Ništa znači od merača obrtaja, kao ni od rukohvata na plafonu, kada smo već kod mana. Nema ni zaštitne zavese od sunca na panoramik krovu, koji je doduše snažno zatamljen. Naprotiv, veoma su nam se dopala brojna praktična udubljenja i boksovi za odlaganje sitnica, kao što je pregradak za rukavice na gornjen delu armature. Otvara se naviše, zahvaljujući vazdušnom jastuku smeštenom iznad glave suvozača, odnosno u plafonu. Nema problema po bezbednost, u slučaju potreba razvuće se preko čitavog vetrobranskog stakla, računajući i navedeni centralni ekran. Ovde se ne završava inoventnost Sitroena, naprotiv, ne možemo a da ne spomenemo odlična sedišta, koja su kod benzinskih verzija u obliku klupe. Još jedan pokušaj koketiranja sa 70-tim godinama, kao kod čuvenog "2 CV", kod nas od milja nazvanog "spaček". Naime, kada je "kaktus" opremljen robotizovanim menjačem, standardna ručica zamenjena je velikim prekidačima na centralnoj konsoli. Bez obzira što se napred ne mogu smestiti tri osobe, time se stiće utisak prostranosti, bez da se izgubilo na udobnosti. Jer sedišta se i dalje mogu individualno podešavati, i ujedno poseduju snažne bočne oslonce. Pozicija za upravljačem je bez većih zamerki, bez obzira što se ovaj ne može podesiti po dubini (samo po visini). Stilom se distanciraju i nasloni za laktove, kako između sedišta (truglasti), tako i oni na vratima. Poslednji navedeni su tapacirani i obloženi platnom, dok rukohvati podsećaju na drške kod luksuznih putnih torbi. Unutrašnjost je kod skupljih verzija dvobojna, a svi navedeni detalji su u tonu (ukupno četiri boje enterijera).
Situacija je znatno lošija na zadnjoj klupi, ne toliko zbog nedostatka prostora, koliko zbog želje proizvođača da smanji težinu vozila. Naime, dve osobe se osećaju posve komotno, kao u bilo kojem drugom vozilu u C segmentu. Nije loše, ukoliko se zna da "kaktus" ima skromnih 4,16 m dužine, problem je pre svega u praktičnom aspektu. Jer kako bi uštedeo 11 kg, Sitroen je ukinuo podizače zadnjih stakla. Mogu se samo otškrinuti, kao u jedom sićušnom "C1". U istom cilju je i zadnja klupa iz jednog dela (-6 kg), te je recimo nemoguće istovremeno transportovati jedno ili dvoje dece, plus bicikle. Sva sreća, prtljažnik je sasvim korektne zapremine od nekih 360 lit, pa sve do 1.170 lit.
Benzinac za dušu
Ukoliko je "kaktus" u nečemu ostao dostojan, to je svakako opšta udobnost. Iako nema pravo na novu platformu, kao "308", postojeća od "C3"m pretrpela je značajne modifikacije. Osim što je razmak točkova širi, veće je međuosovinsko rastojanje (+ 6 cm), tako da je ponašanje u vožnji posve sigurno. Možda ne toliko ubedljivo kao kod recimo bratskog "2008", jer je "kaktus" prilično uzdignut od tla, sa amortizerima koji imaju veći hod. Temperametnom vožnjom uverili smo se da ima dosta podupravljanja u oštrim krivinama, odnosno da prednji deo "zaroni" prilikom snažnog kočenja. Nista strašno, nad bezbednošću bdi efikasni i seriski ESP, uostalom, ovakvo ponašanje posve je u opštem duhu vozila. Što se tiče pogonskih jedinica, izdvajamo novi trocilindarski 1.2 Pure Tech, koji je po prvi put ovde predstavljen u verziji od 110 KS. Snažniji od 130 KS, smo više puta isprobali u prestižnijim modelima grupacije PSA, no kako je "kaktus" izuzetno lagan automobil, perfomanse su na visini očekivanja. Sitroen navodi da se upotrebom lakih materijala uštedelo čitavih 200 kg u poređenju sa "C4", tako da ova verzija teži između 1.020 i 1.095 kg. Ne treba se zato čuditi što sa petostepenim ručnim menjačem ubrzava za samo 9,3 sec do 100 km/h. Zahvaljujući velikom obrtnom momentu od 205 Nm, prihvata gas iz najnižih obrtaja, uz prepoznatljiv grlat zvuk trocilindraša. Čak nam se i potrošnja učinila posve prihvatljivom, putni računar pokazao je prosek između 6,5 i 7 lit. Pored ovog, u ponudi je isto tako trocilindarski blok od 75 i 82 KS, dok boje dizela brani 1.6 e-HDi/92. Dobro poznat agregat, dovoljno diskretan i perfomantan, uprkos sporom robotizovanom menjaču ETG6. Trenutno je isključivo u paru sa njim, no uskoro se očekuje novi 1.6 BlueHDi/100 ks, po želji i sa manuelnim. Na kratko smo provozali i dizel, kod koga pri polasku treba pritisnuti dugme "D". Ispod njega je drugo za vožnju unazad ("R"), a pored "N" (ler). Nakon početnog privikavanja, nalazim da rešenje nije loše, posebno što se uvek može ispomoći dvema ručicama pored upravljača. Detaljnije o ovom motoru ostavljavamo za jedno od narednih druženja. Recimo još samo da je u Francuskoj najavljena cena od 13.990 evra, pa sve do 23.000 evra. Više manje na nivou navedenih konkurenata, stim da je "kaktus" bogato opremljen i znatno orginalniji. Dovoljno ili ne za veći komercijalni uspeh, pokazati će vreme, što u mnogome zavisi i od novog sistema prodaje. Po ugledu na mobilne telefone, kupac se može odlučiti na klasični lizing, ili ugovor "a la carta". Za sumu od 250 do 350 evra mesečno, pošteđen je svih briga, računajući osiguranje i održavanje, gde spadaju čak i potrošni delovi, kao što su gume i kočnice.

Peki
04.11.2016 11:33
7
1

@Miroslave nadoh jos jedan tekst o Cactusu, sa kojim sam, kao i ove godine, otisao na odmor u Spaniju. Malo sam ga skratio, ali ovde se radi o dizelu 1.6 HDi/92, koji je od prosle godine zamenjen novim 1.6 BlueHDi/100 KS.
Nadam se da si tako saznao sve sto te interesuje o Cactusu? Nazalost nema fotki, iz nekoh nepoznatog razloga Cactus koji sam uradio za VG nije u arhivi!?
Pozzzz
5.000 km sa Sitroenom Cactus

Pre nego li je započela zvanična prodaja na našem tržištu, družili smo se sa Cactusom punih mesec dana, u želji da proverimo sve kvalitete i mane ovog nesvakidašnjeg Sitroena

Priča počinje krajem juna meseca 2014 god, na prezentaciji novog Sitroena "kaktus" u Amsterdamu. Promocija kao promocija, jedva par sati vožnje, apsolutno nedovoljno da bi se bolje upoznalo sa vozilom. No u neformalnom razgovoru uz večeru, pada dogovor sa odgovornima u press voznom parku da mi se jedan "kaktus" ustupi na "super test" od mesec dana, sa kojim smo se u avgustu zaputili na sam jug Starog kontinenta. Andaluzija, postojbina flamenka, koride, španskih gitara, bogate kulture i divljih pejzaža raskošne lepote, bila je naše krajnje odredište. Ni manje ni više nego 2.000 km (jednom pravcu), od čega polovina otpada na Francusku, gde dominiraju odlični auto putevi. Uzevši u obzir distancu koju je trebalo prevaliti, naš izbor se suzio na najsnažniju dizel verziju, tj dobro poznati e-1.6 HDi od 92 KS. Posve logično, jer pored ovog motora u ponudi su samo mali trocilindarski 1.2 od 75 i 82 KS, kao i novi 1.2 Pure Tech/110 KS, vožen na spomenutoj prezentaciji. Bez sumnje interesantni agregati, ali pre svega namenjeni za grad i kraće distance. Bilo kako bilo, na put krećemo sa jednim "sivo maslinasto-zelenim" kaktusom, ukrašenim krem belim umecima od plastike, nazvanim "erbump" (Airbump). Već na prvi pogled ovo je jedna od njegovih specifičnosti, sa ciljem da se karoserija zaštiti od lakših oštećenja. Napunjene vazduhom, podnose bez oštečenja udarce do 4 km/h, što i te kako dobro dođe na stešnjenom parkingu. Njihova boja varira u zavisnosti od boje karoserije, a po potrebi mogu se lako zameniti. Sam dizajn ovog Sitroena prilično je nesvakidašnji, što su nam uostalom potvrdili i nebrojeni pogledi drugih vozača i prolaznika. "Qué es esto" (ma šta je to), zapitali su nas mnogi Španci, iako se "kaktus" proizvodi upravo na njihovom tlu? Posve normalno, jer za svo vreme nismo videli ni jedan drugi, a i sam izgled ovog mešavina je različitih žanrova. Iako teoretski pripada C segmentu, po nekima je bliži malim krosoverima, zbog čega su nas više puta zapitali ima li integralni pogon. Opšti utisak je veoma pozitivan, bez obzira na nekonvencionalne detalje prednjeg dela, kao što su visoko podignuta LED dnevna svetla. No nije samo spoljni izgled ono čime se distancira od konkurencije. Moj "kopilot" i životni saputnik, već dobre dve i po decenije, oduševila se enterijerom. Dizajn odskače od svega viđenog, bez da se to negativno odražava na praktični aspekt. Kao prvo, bez potrebe da se saginje, mogla je da odloži sve neophodne sitnice u pregradak za rukavice, smešten na gornjem delu centralne konsole. Slično je i sa ostalim ostavama, gde sa lakoćom staju razni putni "rekviziti" (vlašice sa vodom, cigarete, auto karte, mobilni telefoni...). Međutim, najvažnija stavka za jedan ovako dug put, barem za ostatak familije, svakako je prtljažnik. Uzevši u obzir dužinu vozila od skromnih 4,15 m, veći je nego što smo očekivali. Zvanično 368 dm3, no kako je naš "kaktus" bio bez rezervnog točka (opcija za pojedina tržišta), u prostor namenjen njemu stalo je 10-15 pari cipela i patika. Šteta je ipak što zadnja klupa nije deljiva, što onemogućava prevoz tri osobe, plus dopunski prtljag. Napunjeni do vrha, na put krećemo radnim danom, kako bi izbegli tradicionalne letnje migracije miliona turista. Iz Pariza uzimamo pravac za grad Bordo (Bordeaux), svetski čuven po vrhunskim crnim vinima. Bez uobičajnih gužvi na auto putu, naš "kaktus" pokazao se u najboljem svetlu. Motor diskretno prede, tako da pri brzinama od 140-150 km/h, nije neophodno pojačati zvuk kvalitetnog radio prijemnika, niti podići glas. Nažalost, desetine CD-a koje su pripremile moje ćerke, ostaće neupotrebljeni, ugrađeni medija sistem nema čitać za njih. Tu su zato dva USB priključka i još jedan za "ajfon", dok hard disk ima više desetina gigabajta memorije. U Sitroenu izgleda da vole muziku, na njemu je već bilo usnimljeno stotinak pesama. Inače, kontrola zvuka, kao i klima uređaja i satelitskog navođenja, obavlja se preko velikog kolor ekrana. Nije komplikovan za rukovanje, ali bi mogao biti brži. Za pokazivanje brzine sazlužan je drugi, znatno manji, postavljen na mesto gde je obično instrument tabla. Velike crvene brojke pokazuju nam tačnu brzinu, što je i te kako neophodno kada se prolazi pored nebrojenih fiksnih radara (trenutno oko 2.500 na francuskim putevima). No kada smo nakon 300 km auto puta skrenuli na regionalne puteve, u želji da uštedimo novac za putarinu, zasmetalo nam je odsustvo obrtomera. Vozač se mora osloniti na slušni sistem prilikom promene prenosa, što je pomalo nezgodno u brdskim predelima. Neko će reči da to obavlja automatika, jer je uz ovaj agregat Sitroen predvideo šestostepeni automatski menjač ETG6. Tačno, samo što ovaj spor i okleva sa izborom prenosa, te se vozač često mora ispomoći dvema ručicama pored upravljača. Zapravo radi se o robotizovanom menjaču (za bazu je poslužio klasični, sa elektro-hidrauličnom komadom kvačila), bez duple spojnice. Elektronika ipak ima poslednju reč, i ograničava želje vozača. Same komande su veoma neobične, sastavljene od tri velika dugmeta, na donjem delu komandne table. Pri polasku treba pritisnu na "D", za vožnju unazad "R", dok je dugme "D" za neutralnu poziciju. Zahtevaju izvesno prilagođavanje, no na kraju rešenje se pokazalo praktičnim. Za sada, ovaj je jedini u ponudi, no uskoro se očekuje osveženi 1.6 BluHDi od 100 KS, koji će biti ponuđen i sa ručnim menjačem. Naprotiv, oduševili smo se udobnošću sedišta. Iako su nezavisna deluju kao da je reč o klupi iz jednog dela, upravo zato što nema klasične ručice menjača. Vozačevo se podešava po visini, kao i upravljač (ne i po dubini), što ne utiče na veoma dobru poziciju. Čestom zamenom sedišta, uverili smo se kako na zadnjim ne nedostaje prostora za dve, ukoliko ne i tri osobe. Šupljine u vratima su zgodne i velike, dok u džepove na poleđini prednjih sedišta, staju časopisi i poveći "ajpad".
Nakon nepunih 1.000 km i dobrih desetak sati vožnje, stižemo preko "zemlje Baska" (Pays de Basque) do španske granice. Nakon nedelju dana odmora nastavljamo dalje, tražeći nešto tipičnije, ujedno adaptirano našim financiskim mogučnostima. Krivudavi planinski putevi vode nas do čuvenih "belih sela", kao što je Ojen, ofarbanih kao nekada davno krećom. Nas "kaktus" se hrabro ponaša u oštrim krivinama, iako ovo nije njegov omiljeni teren. Naime, šasija je preuzeta od manjeg "C3", no iako je modificirana (duža sa 6 cm, sa širim tragom točkova), ne može se meriti sa recimo bratskim "C4". Podešen je pre svega na udobnost (na test vozilu točkovi od 17 cola donekle kvare opšti utisak), no sigurnost nikada nije dovedena u pitanje. Putnici uzaludno traže ručice na plafonu kako bi se pridržali, Sitroen ih je jednostavno "zaboravio". Upravo kao i ogledalce na zaštitniku za sunce sa strane suvozača, što je po mišljenu svih pripadnica lepšega pola neoprostivo! U mane spada i nemogućnost da se spuste zadnja stakla, izvodljivo ih je otškrinuti 4-5 santimetara. A kada smo primetili da veliki stakleni krov nema zastor, bili smo ubeđeni kako će mo biti preterano izloženi nemilosrdnom suncu. Greška, kao i zadnja stakla, snažno je zatamljen, dok je efikasan klima uređaj u potpunosti odstranio naša strahovanja. Nismo imali muke ni da se maksimalno opterečeni popnemo do visoko "okačene" Ronde (1,300 metara nadmorske visne), kako zahvaljujući dobrom obrtnom momentu od 230 Nm, tako i maloj težini vozila. Razno raznim uštedama proizvođač je ograničio težinu na 1.130 kg (od 1.000 kg za benzince), što je za oko 200 kg manje od "C4". Nije bilo problema ni prilikom spusta, uprkos obicnim dobošima pozadi. Uz snažniji 1.6 BlueHDi/100 i najsnažniji benzinski 1.2 PureTeck 1.2/110 KS, predviđeni su zadnji diskovi. Po uskim i strmim ulicama opet smo na muci sa menjačem. Jedno je sigurno, ukoliko živite u sličnoj sredini, ručni je bolje adaptiran, posebno prilikom parkiranja. Bez kvačila se ne može fino dozirati snaga, što je rezultiralo izgreban branicima. Srećom tu sistem za pomoć pri kretanju na uzbrdici, senzori za parkiranje i kamera, neophodna zbog masivnog "C" stuba. Potrošnja u gradu je veoma niska, putni računar nikada nije pokazao više od 7 lit. Ovaj Sitroen poseduje efikasni Stop&Start sistem, koji funkcioniše i kada su uključeni veliki potrošači (klima uređaj i svetla). Uzgred rečeno, uz malo dobre volje po regionalnim putevima sišli smo na jedva 4-4,5 lit. Na auto putevima zadovoljava se sa 5,7 lit, čak i kada se radi o "ozbiljnim" brzinama.
Dopalo mi se:
- opšta udobnost
- ekonomičan i dovoljno perfomantan motor
- orginalan i praktičan enterijer
- potošnja

Nije mi se dopalo:
- spor automatski menjač
- prozori pozadi se ne otvaraju
- bez ručica za pridržavanje na plafonu
- zadnja klupa iz jednog dela

Tehničke karakteristike: Citroen C4 Cactus 1.6 e-HDi Stop&Start

Motor: dizel, četiri cilindra, direktno ubrizgavanje +turbo punjač
Zapremina: 1560 cm3
Snaga: 92 ks pri 4.000 o/min
Obrtni moment: 230 Nm pri 1.750 o/min
Menjač: šestostepeni automatski
Pogon: na prednje točkove
Dimenzije: 4.157 x 1.730 x 1.480 mm
Međuosovinsko rastojanje: 2.595 mm
Zapremina prtljažnika: 368 - 1.170 dm3
Pneumatici: 205/50 R17
Masa: 1.020-1.095 kg
Rezervoar za gorivo: 50 lit
Ubrzanje 0-100 km/h 11,4 sekundi
Maksimalna brzina 182 km/h
Emisija štetnih izduvnih gasova 94 grama CO2/km


Nikola
04.11.2016 22:19
5
7

Hvala redakcio na drugom mom komentaru koji nije objavljen. Izgleda da je tačna ona da za 50 eura novinar može napisati sve što poželiš . Izgleda da Vam negativni komentari baš ne prijaju .

"
05.11.2016 10:56
2
4

...

Ludak
05.11.2016 11:56
7
5

Premijum za Reno plastikanera!

Peki
05.11.2016 13:31
8
2

@Nikola ponovo napisi tvoj komentar, bas me interesuje ko se to prodaje za 50 evra??? Ukoliko ti je prosao ovako negativan stav, ne vidim zasto nebi i komentar? Bice da je pre tehnicki problem u pitanju, jer sam i ja morao vise puta ponoviti moje. Cekamo....

Synyster
05.11.2016 15:58
4
2

@Nikola,
Nemoj biti jedan od onih kojima je jezik brzi od mozga. Strpi se malo, komentar ne moze uvek biti odmah objavljen (a tvoj je na kraju objavljen).

Peja
05.11.2016 16:07
4
1

Znam da ovo nije tema, Perice da li mozemo ocekivati test novog PUG3008

Lejan
05.11.2016 17:18
0
4

...

Peki
05.11.2016 18:35
7
1

@Peja rezervisao sam novi 3008 2.0 BlueHdi/150 za kraj novembra

Vlado, Niš
06.11.2016 02:08
3
1

A ja mislio Peki radi ko "Stig" u "L automobile"!
;)
Peki, svaka cast!

boki
06.11.2016 03:03
2
1

@Peki
Kakav je rucni menjac u novom C3 ?
Je li to isti onaj neprecizni kao i u Cactusu 1.2?
Jedva cekam test 3008-ce...:)

don
06.11.2016 07:44
2
2

Bice ipak nesto novo....

Ludak
06.11.2016 10:23
4
5

@Peki
Zasto u komentarima objavljujete ono sto niste smeli napisati u tekstu?!?

arkadije
06.11.2016 18:42
1
5

Peki se samo slika, ko starlete i av. pretera ga
:)

peki
06.11.2016 19:23
5
1

Ludak, sve sto si procitao u oba komentara, objavljeno je u jednom domacem casopisu pre 1-2 godine. Uostalom u arhivi mozes pronaci test Cactusa u slicnom stilu.

joj
06.11.2016 20:34
6
1

Peki , mozes videti ko je Ludak po komentarima i koji brend spominje.(drugi clanak sa Fiestom) Mislim da te ovde jedan isti covek uporno zaj... i nemoj se primati. Izgleda da ga ipak nije ni malo sramota.
Ne samo svojih provokacija nego i toga sto pojma nema o materiji.


Peki
06.11.2016 20:57
6
1

Boki, u PSA nemaju desetak petostepenih rucnih menjaca, sto ce reci da je u C3 isti kao u Cactusu i 206. Ne preterano precizan, "gumen" i sa veoma dugim poslednjim prenosima, obavlja posao, bez da je prijatan za rukovanje.

Nikola
06.11.2016 22:59
5
3

Peki i Synyster molim Vas nemojte da Vama bude jezik brži od mozga , ja dobro znam zašto sam ovo napisao , a vi čitajte i druge komentare :)
Hvala redakciji što je objavila moj komentar tek posle druge poruke i dokazala da izveštava korektno :)

Miroslav_NS
07.11.2016 10:27
4
2

Gosn. Rajkovicu, hvala na vrlo iscrpnim komentarima i tekstovima koje ste ovde prosledili!

Vrlo mi je zao sto Cactus ima tako nekih skoro neshvatljivih nedostataka (razumem stednju, ali mislim da su preterali), poput zadnjih prozora i ogledalaca na zastiti od Sunca kod suvozaca. Prosto, prostorno mi vise odgovara, a C3 je lepse uradjen, ali se bojim da bi mi bio premali... No dobro, ima jos vremena za donosenje odluka.

Marko
08.11.2016 19:55
1
10

Švaba se prevrce u grobu kad vidi ovu rugobu

Pošaljite komentar:

Molimo vas da pre slanja komentara pročitate sledeće uputstvo:
Redakcija zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara.
Anonimni komentari se ne objavljuju.
Komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Govor mržnje ne tolerišemo.
Zbog ograničenog prostora, komentare koji predstavljaju komentar drugih (već objavljenih) komentara ne objavljujemo, kao ni polemike između komentatora. Molimo vas da u svrhu diskusije i polemike koristite naš Forum.
Pre pisanja samog komentara, molimo vas da izaberete tačan tekst na koju se odnosi komentar. Komentari koji sadržajem ne korespondiraju sa tekstom sa koje su poslati neće biti objavljeni.
VRELE GUME ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije.

Vaše ime:


Vaš komentar:Anti-spam-kod:
Kako bi bili sigurni da ste osoba, a ne robot-spamer, molimo Vas da u donje polje unesete kod sa slike: