Test

Chrysler Pacifica LX

Šesta generacija američke ikone

"Preživeli su napad terenaca, ali da li će moći i krosovera?"

Evo kako izgleda kada Vrele Gume testiraju američkog Italijana Twituj ovo!

Ako je Chrysler korporacija po nečemu poznata, to je svakako kao pionir po proizvodnji prvog svetskog minivana. Mnogi rivali se neće složiti sa ovom tvrdnjom, pa tako Volkswagen tvrdi da je njegov Type 2 bio prvi minivan dok će svoje zasluge tražiti i Renault sa modelom Espace. Type 2 je odavno penzionisan dok je Espace ušao u kategoriju popularnih krosovera. Međutim, Chrysler se ne predaje, pa iako se čini da su dani minivanova odbrojani, kompanija je nedavno predstavila šestu generaciju svog najpoznatijeg modela sa kojim smo nedavno imali prilike da se upoznamo.

Nekada tri, a danas samo jedan
Prvi minivan Chrysler korporacije je bio Plymouth Voyager, predstavljen 1984. godine, da bi nekoliko meseci kasnije usledio i Dodge Caravan. Treći, i ujedno poslednji model, je debitovao 1990. godine kao Chrysler Town & Country. Oni su se prodavali izuzetno dobro i spasili su kompaniju nekoliko sigurnih bankrota, a do današnjeg dana su izuzetno popularni kod kupaca. Naime, u 2015. godini Chrysler je prodao 138.000 primeraka dok je Dodge dodao još 134.000.

Chrysler je uspeo da sahrani većinu konkurenata, pa se tako Ford povukao iz minivan klase posle 2004. Godine, dok se General Motors predao četiri godine kasnije. To je ostavilo samo četiri konkurenta i to sve inostrane - Toyota Sienna, Honda Odyssey, Nissan Quest i Kia Sedona.

Za 2016. godinu Chrysler je predstavio novu generaciju, po prvi put posle osam godina, a da je reč o potpuno novom modelu je pokazalo samo menjanje strategije. Naime, Dodge verzija je na pragu da bude penzionisana dok je Chrysler promenio ime u Pacifica u nadi da jedan minivan može da nastavi da nadmašuje konkurenciju.

cena,
snažan motor,
performanse,
mehanika

kvalitet enterijera,
gubitak vrednosti kao polovnjaka

Fudbalske mame
Dugo godina minivan je bio omiljeni izbor takozvanih "soccer moms" ili mama koje su često vozile decu iz komšiluka na fudbalske treninge. Međutim, početkom 1990-ih godina, takav trend su zamenili terenci pa nije bilo retkost da za volanom ogromnog Chevrolet Suburbana vidimo ženu srednjih godina i niske građe kako jedva vidi preko volana. To ne znači da minivanovi više nisu imali svoje mesto na tržištu, ali njihova prodaja nikada nije uspela da se vrati na onaj nivo iz 1980-ih godina. Sada minivanovi imaju još veće probleme, a to su izuzetno popularni krosoveri. Oni su mehanički identični, ali deluju agresivnije, robusnije i samim tim privlače pažnju mlađih kupaca. Kako minivanovi planiraju da se bore?

Da li minivan može da bude "kul"?
Iskren da budem, uvek sam smatrao da bi moralo da se desi čudo da bih iznajmio minivan. Imao sam prilike da probam nekoliko njih, ali nijedan od njih me nije oduševio u toliko meri da bi želeo da ga vozim po drugi put. Istina, minivanovi imaju odlično iskorišćen prostor, izuzetnu vidljivost i lagani su za vožnju, ali sam se uvek za volanom osećao kao gore spomenuta "soccer mom".

Ipak, taj dan pakirana Pacifica u Enterprise salonu za iznajmljivanje automobila mi je privukla pažnju samom svojom pojavom. Dizajn nije bio dosadan kao kod japanskih rivala - štaviše, bio je elegantan i samim tim je delovao dovoljno sportski. Nakon što sam odbio nekoliko sedana, 20 minuta kasnije sam za volanom Pacifice bio na autoputu.

Na prvi pogled sve je idealno ...
Čak i ako zaboravimo na subjektivni dizajn (mada opcione 20-inčne felne i skrivene šine svakako dodaju određenu dozu sportskih linija), na prvi pogled Pacifica je više nego impresivan minivan. Sam osećaj za volanom je daleko drugačiji od bilo kog sličnog vozila koje sam ranije vozio. Za tako nešto postoji nekoliko zasluga. Možda najveća od njih je" Compact Wide" platforma, koju je Fiat originalno razvio za Alfu Romeo 2010. godine, ali je u međuvremenu modifikovao na nekoliko novih američkih modela. Zahvaljujući korišćenju laganih materijala, težina sada iznosi nešto manje od dve tone. To ne samo što je za 120 kg manje nego u prošlosti već je i za 40 kg manje nego dosadašnji lider Honda Odyssey.

I opet taj dizajn i kako se odrazio na enterijer
Moram da priznam da nisam baš bio oduševljen kada sam prvi put video slike nove Pacifice. Daleko od toga da mi se nije dopala, ali je prednji deo bio identična kopija nedavno ugašenog Chryslera 200. Kada se zna da on nikada nije opravdao prodajna očekivanja, pitam se zašto je Chrysler toliko ubeđen da bi on mogao da uspeh na najvažnijem modelu za kompaniju.

Ono gde se Pacifica izdvaja od konkurencije je krov, koji je svakako niži pa samim tim i više sportski. To je donelo privlačnije linije, ali se posebno odrazilo na prostor u trećem redu sedišta, koji je sada ubedljivo najmanji u klasi. U svim drugim kategorijama Pacifica ne zaostaje, posebno ako se uporedi sa spomenutom Hondom Odyssey - po mnogima najkompletnijim minivanom u klasi.

Moje najveće razočaranje je svakako palo na račun enterijera. Na prvi pogled on je jako dopadljiv. Čak i u ovoj osnovnoj LX verziji on pruža nekoliko različitih boja, a kupac može da bira između verzija sa sedam i osam sedišta. Chrysler je predstavio veliku inovaciju sredinom 1990-ih godina kada je postao prva kompanija koja je ponudila sedišta koja su se, u nekoliko laganih poteza, kompletno spuštala u pod. Ni novi model nije razočarao u ovoj kategoriji, a Pacifica ponovo prednjači u segment po dimenzijama otvora zadnjih vrata. Prilaz trećeg reda sedišta je izuzetno lagan. Drugi red sedišta se pomera jednim potezom, pa iako je prostor za glavu manji zbog nižeg krova, prostor za noge je više nego impresivan.

     
 

Povratak u 1995. Godinu
Međutim, deo koji najviše razočarava su sami materijali u enterijeru. Oni na vratima i nisu loši i pružaju dopadljivu plastiku, ali je kontrolna tabla podsetila na jeftine Chryslerove enterijere pre nego što je Fiat otklonio ovu manu. Možda su moja lična očekivanja bila velika posle izuzetno dobrog iskustva sa Chryslerom 200 i Dodgeom Dartom, ali kontrolna tabla me je podsetila na zaboravljene dane Dodge Calibera i Jeep Patriota.

Plastika ne samo što je jeftina na dodir već je i završna izrada izuzetno loša. Primera radi, ispod kontrolne table se nalazi velika kutija koja je idealna za sve poveće stvari, ali mi se desilo nekoliko puta da se ona sama otvori svaki put kada bi žešće krenuo sa semafora. Razumljivo je da je reč o najjeftinijem modelu u ponudi, ali ovako nešto bi bilo neprihvatljivo i na daleko jeftinijim proizvodima.

Još razočaranja ...
Još jedan detalj mi je privukao veliku pažnju, a to je nedostatak držača za čaše. Naime, Pacifica ih ima samo dva. Neko će reći, "Pa koga je još briga za takve detalje", ali svaku porodičnu osobu koja koristi svoj minivan za prevoz više od jedne osobe svakako jeste. Ono što je interesantvno je da prostora za tako nešto ima više nego dovoljno pa samim tim se postavlja pitanje da li postoji neka fabrička opcija koju testirana Pacifica ipak nije imala. I za kraj kritika moram da spomenem da se Chrysler korporacija nikada nije mogla pohvaliti ni sa kvalitetnom elektronikom, pa tako ni Pacifica nije izuzetak. Naime, iako je naš minivan star svega nekoliko meseci, dugme za zatvaranje zadnjih vrata sa vozačeve strane nije radilo.

... uz nekoliko pohvala
Pored svih spomenutih mana, Pacifica se može pohvatili i sa mnogo pozitivnih karakteristika po pitanju enterijera. Čak i najosnovniji modeli pružaju kožna sedišta i volan, a Uconnect sistem je takođe vredan pažnje. Za razliku od manje braće, ovaj put Chrysler je ponudio monitor solidnih dimenzija, a sve komande su osetljive na dodir. Vlasnik tako može da poveže svoj telefon i uživa u svemu onome preko većeg ekrana i sve to bez ijednog dolara doplate. Ostale komande enterijera su uglavnom bez većih mana.

Pacifica nema tradicionalnu ručicu menjača, pa umesto nje koristi jedno veliko dugme. Ovaj potez je svakako obećavajući, ali se spomenuto dugme nalazi jako blizu dugmeta za pojačavanje muzike (a ni dugme za klimu i grejanje nije daleko), pa bi vozač, uz momenat nepažnje, mogao greškom da izbaci minivan iz vožnje. Ali ni to nije sve. Za ekstra novac kupac može da dobije neku od najluksuznije opreme, kao što su stakleni krov, monitore u sedištima, osam USB priključaka, DVD plejer i navigacioni sistem.

Odlična mehanika
Jedan detalj po kojem Pacifica i dalje predvodi svoju klasu je mehanika. U vreme pisanja ove priče, jedini motor kao opcija je poznati Pentastar V6 zapremine 3,6 litara. On razvija 295 ks i 353 Nm obrtnog momenta, što ga čini apsolutnim liderom među minivanovima. Ubrzanje do 100 km/h iznosi 7,5 sekundi, što je takođe najbolja vrednost u klasi, dok je maksimalna brzina limitirana na 173 km/h. Samo je jedan menjač u ponudi i to automatski sa devet stepena prenosa, a on snagu šalje na prednje točkove. Smatramo da je Chrysler ovde propustio veliku priliku da ukrade određeni broj mušterija od krosovera zbog nedostatka pogona na sva četiri točka, posebno što rival Toyota Sienna nudi navedenu opciju. Nešto kasnije u ponudu će biti uvršćen i hibrid, a on će moći da pređe 53 kilometra uz korišćenje samo elektromotora.

Tokom vožnje nisam mogao da nađem neku veću manu. Pacifica solidno ubrzava, takođe i koči, dok je menjač uvek u pravoj brzini. Čak i pri brzinama preko 150 km/h obrtaji se vrte na veoma niskih 2.500 o/min, pa je samim tim ekonomičnost solidna. Udobnost je takođe na veoma visokom nivou, posebno kada se uporedi sa konkurencijom, dok je buka gotovo nepostojeća. Možda jedina mana važi na račun kvaliteta spomenutog menjača pa je on tako proteklih godina imao dosta opoziva i velika je boljka svih Chryslerovih proizvoda.

Potrošnja i sigurnost
Po fabričkim brojkama gradska potrošnja iznosi 13 litara dok na autoputu Pacifica troši oko 4,5 litre manje. Ja, nažalost, nisam uspeo da priđem navedenim brojevima. Iako je većinski deo moje vožnje protekao na autoputu, kombinovana potrošnja od 11,5 litara je svakako razočaravajuća ako pogledamo fabrički navedene vrednosti, ali opet nije ni prevelika kada se zna da je reč o vozilu dugačkom skoro 5,2 metra i teškom skoro dve tone.

S druge strane, sigurnosne mere su odlične, a ovaj detalj je veoma bitan kada se zna na koje kupce Chrysler cilja. Spomenućemo da je Pacifica dobila maksimalne ocene na testovima sudara, što je veliki napredak kada se zna da je prethodnik imao više nego slabe ocene. Pacifica je jedini minivan sa automatskim kočenjem ukoliko sistem primeti opasnost, ali on je dostupan samo na dva najskuplja nivoa opreme.

Da li izabrati Pacificu protiv strane konkurencije ...
Sa početnom cenom od 28.595 dolara, Pacifica je nekoliko stotina dolara jeftinija nego Honda Odyssey i Toyota Sienna, ali opet za nekoliko stotina dolara skuplja nego Kia Sedona i Nissan Quest. Američkom predstavniku u korist idu veći popusti pa se tako u proseku Pacifica može kupiti za oko 3.800 dolara ispod fabričke cene. To je identična suma kao i popust za Odyssey, ali za oko 1,500 dolara više nego Sienna. Pacifica je takođe modernija, tehnički naprednija i dinamičnija u poređenju sa rivalima, a pritom pruža i značajno moćniji motor i neku opremu kao standard na najjeftinijim modelima koja nije dostupna čak ni na bogato opremljenim konkurentima (paljenje na dugme, drugi i treći red sedišta koji se spuštaju u pod, itd.). Međutim, Chryslerov predstavnik se nikada nije mogao pohvaliti sa visokim kvalitetom i preprodajnom vrednosti - nešto gde su se Odyssey i Sienna pokazali najboljim.

... ili ipak protiv domaćih "rivala"?
Kada je Pacificin prethodnik Chrysler Town & Country ugašen sredinom 2016. godine, kompanija je odlučila da proizvodi blizanca Dodge Grand Caravan godinu dana duže. Grand Caravan pruža identičan motor, ali i menjač sa samo šest stepena prenosa, enterijer slabijeg kvaliteta i niže sigurnosne mere. Međutim, njegova početna cena iznosi samo 24.500 dolara uz prosečan popust od 5.200 dolara, što ga svakako čini privlačnijim za kupovinu.

Za one koji ipak žele agresivnije vozilo sa sličnom cenom, tu je i Dodge Durango - rođak veoma popularnog Jeep Grand Cherokeeja. On košta koju hiljadu više, ali takođe pruža tri reda sedišta, identičan motor i menjač i pogon na zadnje točkove (u opciji su i pogon na sva četiri točka i V8 motor).

Američki Italijan
Možda je najbolji zaljučak taj da je Pacifica upravo onakva kakvu reputaciju pojedini italijanski automobili imaju. Ona je lepa na oko, dinamična i zabavna za vožnju, ali u isto vreme slabog kvaliteta i niske vrednosti. Chrysler korporacija nema pravo na grešku. Modeli Chrysler 200 i Dodge Dart su nedavno ugašeni zbog loše prodaje, pa kompanija trenutno ima samo nekoliko uspešnih proizvoda kao što su Jeep i Ram. Pacifica je još uvek lider u klasi, barem sa prodajne strane, a njen neuspeh bi mogao da ostavi velike posledice za Chrysler.

Zoran Tomasović
6893
Postavljeno: 05.01.2017

Arhiva: Testovi

Rubrika: Uporedni testovi
Postavljeno: 08.11.2018

Peugeot Partner i Citroen Berlingo VU

Preko dve decenije Peugeot Partner i Citroen Berlingo lideri su u kategoriji lakih dostavnih vozila. Nova generacija donosi brojna poboljšanja i inovacije, što joj je odmah donelo titulu "Van of the year" za 2019. godinu


Rubrika: Testovi
Postavljeno: 30.10.2018

Renault Captur 1.3 TCe/150 EDC

Nakon Renaulta Scenic, Megana i izvesnog Mercedesa Classe A, red je na Capturu da usvoji novi 1.3 TCe, ovoga puta u verziji od 150 KS. Sportski mini SUV ili običan "naduvenko", proverili smo tokom sedmodnevnog druženja


Rubrika: Testovi
Postavljeno: 24.10.2018

Peugeot 508 GT 2.0 BlueHDi/180

Da li je sa novim 508 Peugeot najavio kraj limuzinama u D segmentu? Ukoliko je suditi po nasledniku jeste, njegov stil koketira sa kupeima tipa Audi A5 Sportback i BMW Serie 4 Gran Coupe


Ford Ka+ Active 1.5 TDCI/95

22.10.2018

Opel Grandland X 1.2 Turbo/130 Ultimate Tekst sa video prilogom!

20.10.2018

VW Touareg III 3.0 V6 TDI 4MOTION Tekst sa video prilogom!

12.10.2018

Renault Megane 1.3 Tce/140 Intense

10.10.2018

Citroen Berligo 3 1.5 BlueHDi/130 XTR Tekst sa video prilogom!

05.10.2018

Peugeot Rifter 1.5 BlueHDi/130 Automatic

01.10.2018

Dacia Duster Confort 1.2 TCe/125 4x4

17.08.2018

Ford EcoSport 1.5 TDCI/100 Titanium

01.08.2018

Mazda MX-5 RF

29.07.2018

Renault Megane RS

14.07.2018

Citroen Berlingo

07.07.2018

Kia Stinger 2.2 CRDi 4x2 GT-Line automatic

29.06.2018

Peugeot 508 2.0 BlueHDi/180 EAT6 GT-Line

26.06.2018

Mitsubishi L200 2.2 DI-I Insyle 4WD A/T

21.06.2018

Lada Vesta 1.6 16V Tekst sa video prilogom!

16.06.2018

Volvo XC40 D4 AWD Tekst sa video prilogom!

07.06.2018

Fiat Tipo SW 1.4 T/120 TNG

05.06.2018

Renault Scenic 1.3 Tce/160 Bose Energy

29.05.2018

AUDI A6 – 50TDI V6 quattro Tiptronic Tekst sa video prilogom!

18.05.2018

Opel Crossland X 1.6 D/120 Innovation

16.05.2018

Peugeot 308 1.2 Puretech 130 EAT8 i BMW Serie 1 118i/136 automatik

05.05.2018

Alfa Romeo Stelvio Super 2.2 JTDm 210 Q4

19.04.2018

Jaguar E-Pace First Edition S 2.0 180 Tekst sa video prilogom!

12.04.2018

Mitsubishi Eclipse Cross 1.5/163 2WD

07.04.2018

Toyota Land Cruiser 2.8 D-4-D Tekst sa video prilogom!

31.03.2018

Ford Fiesta 1.0 EcoBoost 140 ST- Line

28.03.2018

DS7 Crossback 2.0 BlueHDi Perfomance Line +

22.03.2018

Kia Soul EV

15.03.2018

Audi A8 50 TDI quattro Tekst sa video prilogom!

07.03.2018

Jeep Compass 1.6 Multijet/120 4x2 Limited

27.02.2018

Citroen C4 Cactus 1.2 PureTech

23.02.2018

Dacia Duster 1.5 dCi/110 4x2 Prestige

17.02.2018

Volkswagen T-Roc 2.0 TDI 4MOTION Tekst sa video prilogom!

14.02.2018

Opel Grandland X 1.6D Ultimate

06.02.2018

Hyundai KONA 1.6 T Tekst sa video prilogom!

02.02.2018

Renault Scenic 1.5 dCi Hybrid Assist Zen

29.01.2018

Dacia Duster 1.5 dCi 110 4x4 Tekst sa video prilogom!

24.01.2018

Opel Insignia Sports Tourer OPC Line 2.0 CDTI/170

17.01.2018

BMW 630d GT Tekst sa video prilogom!

10.01.2018

Citroen C3 Aircross 1.6 BlueHDi/120 Shine

03.01.2018

Suzuki Swift 1,2 Dualjet Tekst sa video prilogom!

29.12.2017

Ford Fiesta 1.5 TDCi protiv VW Polo 1.0 TSI Tekst sa video prilogom!

27.12.2017

Renault Alaskan 2.3 dCi/190 Intens automatic

11.12.2017

Dacia Logan MCV Stepway 1.5 dCi/90

05.12.2017

Volvo XC60 D5 AWD Tekst sa video prilogom!

29.11.2017

Ford Fiesta 1.5 TDi/120 Titanium

26.11.2017

Jaguar F-Type 3.0 V6 Cabrio Tekst sa video prilogom!

21.11.2017

Kia Picanto 1.0

18.11.2017

Mitsubishi ASX 1.6 Intense 2WD Tekst sa video prilogom!

15.11.2017

Suzuki Ignis 1.2 AllGrip (4WD) Tekst sa video prilogom!

09.11.2017

Kia Stonic 1.6 CRDi/110

07.11.2017

VW Arteon 2.0 TDI Elegance Tekst sa video prilogom!

02.11.2017

Peugeot 308 1.5 BlueHDi/130 GT-Line

31.10.2017

BMW X3 M40i Tekst sa video prilogom!

27.10.2017

Infiniti Q60 Tekst sa video prilogom!

21.10.2017

Citroen C3 Aircross

19.10.2017

Opel Insignia Grand Sport 1.5 Turbo /165 Innovation

13.10.2017

Renault Megane GT TCe 205 EDC Tekst sa video prilogom!

10.10.2017

Hyundai i30 1,4 T-GDI Tekst sa video prilogom!

05.10.2017

Opel Crossland X Innovation 1.2 Turbo/110 Automatic

27.09.2017

Seat Ibiza 1.0 TSI Tekst sa video prilogom!

22.09.2017

Renault Koleos 2.0 dCi/175 4WD CVT Intens

19.09.2017

Mazda 2 G90 Takumi Tekst sa video prilogom!

15.09.2017

BMW i8 Tekst sa video prilogom!

13.09.2017

Range Rover Velar V6 3.0 D300 Tekst sa video prilogom!

07.09.2017

Citroen C3 1.6 BlueHDi/75 Feel

05.09.2017

Dacia Duster 1.5 dCi 110 Laureate Tekst sa video prilogom!

30.08.2017

Mazda CX-5 CD175 AWD AT Revolution Top Tekst sa video prilogom!

26.08.2017

Volkswagen Amarok 3.0 TDI V6 Highline 4Motion Tekst sa video prilogom!

22.08.2017

Smart Cabrio Electric Drive Tekst sa video prilogom!

19.08.2017

BMW i3 (94 Ah) Tekst sa video prilogom!

18.08.2017

Renault Captur 1.5 dCi/110 Initiale Paris

11.08.2017

Volkswagen Golf 1.0 TSI Tekst sa video prilogom!

04.08.2017

Peugeot 5008 2.0 BlueHDi/150 Allure

01.08.2017

Volvo V90 Cross Country D5 Tekst sa video prilogom!

27.07.2017

Nissan Micra 1.5 dCi/90

24.07.2017

Mercedes-Benz E 220 d 4Matic All Terrain Tekst sa video prilogom!

20.07.2017

Renault Kadjar 1.6 TCe/165 Extended Grip

17.07.2017

Ford EDGE 2.0 TDCi/180 Tekst sa video prilogom!

14.07.2017

Kia Rio 1.2/84 KS

10.07.2017

Land Rover Discovery 5 Tekst sa video prilogom!

03.07.2017

Kia Optima 1.7 CRDi EX Business DCT

26.06.2017

Honda Civic 1.5 VTEC Turbo Tekst sa video prilogom!

19.06.2017

Peugeot 308 Tekst sa video prilogom!

17.06.2017

Subaru Outback 2.0D Lineartronic Exclusive Sport

12.06.2017

VW E-Golf Tekst sa video prilogom!

05.06.2017

Citroen SpaceTourer 2.0 BlueHDi/150 Bussines Lounge

02.06.2017

Hyundai Ioniq 1,6 GDI Hybrid Tekst sa video prilogom!

29.05.2017

Alfa Giulietta 1.6 JTDm/120 TCT

22.05.2017

Dacia Sandero 1.0 SCe 75 Autentic Tekst sa video prilogom!

15.05.2017

Volkswagen Up 1.0 MPI Tekst sa video prilogom!

09.05.2017

Peugeot 5008 1.6 THP/165 EAT6 GT-Line

01.05.2017

Renault Zoe Z.E. 40 Edition One

24.04.2017

Mazda6 CD175 AT Revolution Top Tekst sa video prilogom!

19.04.2017

Ford Kuga ST-Line 2.0 TDCi/150 4WD PowerShift

10.04.2017

Opel Zafira 2.0 CDTI/170 EcoFlex

03.04.2017

Alfa Romeo Giulia 2.2 JTDm/180 Sport

27.03.2017

BMW 520d Luxury Line Tekst sa video prilogom!

20.03.2017

Renault Twingo GT

14.03.2017

Audi Q5 2.0 TDI Quattro Stronic Tekst sa video prilogom!

02.03.2017

Renault Grand Scenic 1.5 dCi/110 Intens

23.02.2017

Ford Ka+ 1.2 Ti-VCT 85 KS Ultimate

20.02.2017

Toyota Corolla 1.6 Valvematic Sol

18.02.2017

Kia Niro

13.02.2017

Audi Q2 Sport 1.4 TFSI Tekst sa video prilogom!

10.02.2017

Opel Mokka X 1.6 CDTi/110

07.02.2017

Land Rover Discovery Sport 2.0 HSE TD4 Tekst sa video prilogom!

04.02.2017

Subaru Levorg 1.6 GT-S Premium Navi Sport

30.01.2017

Suzuki SX4 S-Cross 1.4 Boosterjet Elegance Tekst sa video prilogom!

27.01.2017

Citroen C3 1.2 PureTech/82 Feel

23.01.2017

Peugeot 3008 2.0 HDi Allure Tekst sa video prilogom!

19.01.2017

Bimota DB9 Brivido Tekst sa video prilogom!

16.01.2017

Toyota C-HR 1.2 C-ULT

09.01.2017

Chrysler Pacifica LX

05.01.2017

Fiat Spider 124 1.4 MultiAir

02.01.2017

Nissan Navara DC 2.3 dCi 190 Tekst sa video prilogom!

29.12.2016

Ford Edge 2.0 TDCI/210 Sport

26.12.2016

Kia Sportage 2.0 CRDI/136 4x4

23.12.2016

Ford Mustang 2.3 EcoBoost S Tekst sa video prilogom!

20.12.2016

Fiat Panda Cross 1.3 Multijet/80 4x4

16.12.2016

Mazda CX-5 CD150 TAKUMI

12.12.2016

Peugeot 3008 2.0 BlueHDi/150 GT Line Tekst sa video prilogom!

09.12.2016

BMW 730d xDrive (Long) Tekst sa video prilogom!

05.12.2016

Suzuki Baleno 1.2 Dualjet Elegance Tekst sa video prilogom!

28.11.2016

Renault Scenic 4 1,6 dCi/130

25.11.2016

TOYOTA Hilux Double Cab 2.4 D-4D Tekst sa video prilogom!

21.11.2016

Renault Kadjar Iconic Energy dCi 130 4WD

18.11.2016

Audi Q3 2.0 TDi Quattro S-tronic/S-line Tekst sa video prilogom!

14.11.2016

Fiat Tipo 1.4 T-Jet/120 Lounge

10.11.2016

Opel Astra 1,6 CDTI Tekst sa video prilogom!

07.11.2016

Citroen C3 1.2 PureTech 82 & 110 KS

03.11.2016

JAGUAR F-PACE R-SPORT 3.0d 300 AWD Tekst sa video prilogom!

31.10.2016

Mercedes-Benz G 500 4x4² Tekst sa video prilogom!

26.10.2016

Peugeot 208 1.2 PureTech/110 Allure

20.10.2016

Opel ADAM Jam 1.2

13.10.2016

Renault Clio 1.5 dCi/110

10.10.2016

2017 Cadillac XTS 3.6

06.10.2016

Renault Megane Estate 1.6 GT

28.09.2016

Citroen C4 Picasso 2.0 BlueHDi/150 Exclusive

21.09.2016

KIA Sportage 1.6 GDi EX Fresh

06.09.2016

Suzuki Vitara 1.6 VVT Elegance 4WD

01.09.2016

Opel Astra Sports Tourer 1.6 CDTi/110 Innovation

24.08.2016

Audi A6 2.0 TDI Quattro S Tronic S-Line

22.08.2016

Peugeot 2008 1.2 Pure Tech/110 i 1.6 BlueHDi/120

18.08.2016

Renault Clio Dynamique Energy TCe 90 Stop/Start GT Line

16.08.2016

BMW C650 Sport

08.08.2016

Citroen E-Mehari

04.08.2016

Peugeot 308 SW 1.2 Pure Tech/130 i 1.6 BlueHDi/120 GT-Line

28.07.2016

Fiat Tipo 1.3 MJTD Opening Edition Plus

23.07.2016

Mazda3 Sport G120 TAKUMI

12.07.2016

DS3 1.6 BlueHDi/120 Sport Chic

07.07.2016

Renault Talisman Grandtour 1.6 dCi/130 EDC

30.06.2016

Subaru BRZ

21.06.2016

Nissan Qashqai 1.2 DIG-T 2wd X-TRONIC 360 Plus

13.06.2016

Ford EcoSport 1.0 EcoBoost/125 i 1.5 TDCI/95

07.06.2016

Kia cee’d 1.0 T-GDI/120 GT Line

28.05.2016

Dacia Sandero Stepway 0.9 TCe Easy-R

26.05.2016

Mazda MX-5

18.05.2016

Ford S-Max 2.0 TDCi/180 4WD PowerShift Titanium

13.05.2016

Peugeot Partner Tepee Outdoor 1,6 BlueHDi/120

03.05.2016

Jeep Cherokee 2.2 MultiJet 185 Limited

27.04.2016

Mazda CX-5 2.2 D/150 Dynamique

20.04.2016

Opel Astra 1.6 CDTi136 Dynamic

14.04.2016

Kia Venga 1.6 CRDi/125 Premium

05.04.2016

MINI Cooper S JOHN COOPER WORKS

29.03.2016

Renault Espace 1.6 dCi 130 Life

23.03.2016

Fiesta Red & Black Edition 1.0 EcoBoost/140 ks i ST 1.6/182 ks

15.03.2016

Opel Karl 1.0 Cosmo

10.03.2016

Fiat 500X 1.6 MJT/120 vs. 1.4 MultiAir/140 DCT

05.03.2016

Fiat Tipo 1.6 Multijet Tekst sa video prilogom!

01.03.2016

Peugeot 308 1.6 GTi/270

26.02.2016

DS4 Crossback BlueHDi/180 EAT6 i DS4 2.0 BlueHDi/150

19.02.2016

Kia Picanto Sport 1.25 MPI

16.02.2016

Ford C-Max 1.5 TDCi/120 Titanium

10.02.2016

Renault Megane 1.6 dCi/130 Intens Tekst sa video prilogom!

02.02.2016

Renault Talisman 1.6 TCe/200 EDC 7 Intens

25.01.2016

Nissan X-Trail 1.6 4WD Tekna

22.01.2016

Dacia Logan MCV 1.5 dCi Life Plus Tekst sa video prilogom!

19.01.2016

Mitsubishi Outlander 2.2 DI-D 4WD Tekst sa video prilogom!

15.01.2016

Kia Sorento 3 2.2 CRDi Automatic EX Exclusive

14.01.2016

Opel Astra 1.4 T/125 Innovation Stop&Start

05.01.2016

Opel Corsa 1.3 CDTi/ 95 Ecoflex S&S Cosmo

29.12.2015

Renault Twingo 0.9/90 EDC

21.12.2015

Dacia Duster URBAN Explorer 1.5 dCi 110 4x4 S&S

16.12.2015

Jeep Renegade 2.0 Multijet/140 4WD Automatic Limited

08.12.2015

Opel Adam Rocks

02.12.2015

Honda HR-V 1.6 i-DTEC 2WD Tekst sa video prilogom!

23.11.2015

Fiat 500 1.2 Lounge

18.11.2015

Mazda CX-3 Skyactiv-1.5 D

11.11.2015

Citroen Berlingo XTR 1.6 BlueHDi/120

02.11.2015

MINI One Countryman Tekst sa video prilogom!

27.10.2015

Fiat 500X 1.4 MultiAir/140

22.10.2015

Peugeot 208 1.2 Pure Tech/110 Feline

07.10.2015

Kia Optima Hybrid

01.10.2015

Citroen C4 1.6 BlueHDi/120 Feel

30.09.2015

Renault Kadjar 1.5 dCi/110 EDC

25.09.2015

Renault Espace 1.6 dCi/160 EDC Initiale Paris

12.09.2015

Citroen DS5 1.6 THP/165

05.09.2015

Renault Captur 1.5 dCi/110

28.08.2015

Mazda6 Wagon CD175 AWD AT Revolution TOP

20.08.2015

Citroen C4 1.2 PureTech 110KS

13.08.2015

Dacia Lodgy&Dokker Stepway

28.07.2015

Peugeot 308 1.6/205 GT

24.07.2015

Peugeot 308 GT 2.0 BlueHDi

22.07.2015

Nissan Pulsar 1.5 dCi/110

14.07.2015

Ford Focus SW 1.5TDCI/120

10.07.2015

Mazda2 SKYACTIV 1.5 G-115 Revolution Top Soul Red Tekst sa video prilogom!

03.07.2015

Kia Rio 1.1 CRDi/75

30.06.2015

Mercedes-Benz V 250 BlueTEC AVANTGARDE Lang Tekst sa video prilogom!

15.06.2015

Peugeot 508 SW 2.0 BlueHdi/150

10.06.2015

Ford Mondeo 2.0 SW TDCi/180 Powershift Titanium

03.06.2015

Renault Twingo TCe/90 Dinamique vs. Smart Forfour Tekst sa video prilogom!

26.05.2015

Kia Pro_cee’d GT

20.05.2015

Opel Corsa 1.0 T/115 Cosmo Tekst sa video prilogom!

16.05.2015

Citroen C4 Grand Picasso 2.0 BlueHDi/150 KS Exclusive

07.05.2015

Toyota Auris 1.6 Valvematic Style Tekst sa video prilogom!

27.04.2015

BMW X6 xDrive 30d Tekst sa video prilogom!

20.04.2015

Hyundai i20 1.4 CRDI/90

30.03.2015

Smart ForTwo 1.0 Tekst sa video prilogom!

24.03.2015

BMW Active Tourer 218d Tekst sa video prilogom!

02.03.2015

Renault Clio 1.2 TCe/120 EDC Initiale Paris

26.02.2015

Volkswagen Passat 2.0 TDI BlueMotion Tekst sa video prilogom!

14.02.2015

Renault Twingo TCe/90 Dinamique Tekst sa video prilogom!

10.02.2015

Toyota Yaris 1.33 VVT-i Lounge Tekst sa video prilogom!

22.01.2015

Nissan Juke 1.2 DiG-T

12.01.2015

Fiat 500L Living 1.6 MultiJet/120

07.01.2015

Renault Megane Coupe 1.2 TCe 130 Energy GT Line

03.01.2015

Chevrolet Tahoe 5.3 V8 LS

30.12.2014

Toyota Aygo 1.0 x-play + x-touch Tekst sa video prilogom!

27.12.2014

Jeep Grand Cherokee 3,0 MultiJet Summit Tekst sa video prilogom!

12.12.2014

Renault Captur 1.5 dCi/90 EDC Helly Hansen

03.12.2014

Opel Astra Sedan 1.6 CDTi/136 Cosmo

28.11.2014

JEEP Cherokee 2.0 MJTD Tekst sa video prilogom!

18.11.2014

Mercedes GLA 220 CDI 4Matic AMG Line Tekst sa video prilogom!

13.11.2014

Kia Soul 1.6 CRDi/128

05.11.2014

Citroën C-Elysée 1.2 Vti Tekst sa video prilogom!

27.10.2014

Ford Fiesta 1.6 TDCi vs Renault Clio 1.5 dCi Tekst sa video prilogom!

22.10.2014

Renault Twingo 1.0 SCe/70 Expression

17.10.2014

Ford Tourneo Courier 1.0 EcoBooste/100KS

10.10.2014

Citroen C1 1.2VTi/82

25.09.2014

Opel Insignia Country Tourer 4x4

16.09.2014

Mercedes-Benz 220 CDI BlueTEC AMG Line Tekst sa video prilogom!

11.09.2014

Peugeot 308 1.6 BlueHDi

03.09.2014

Honda CRV 1.6 i-DTEC Comfort

25.08.2014

Jaguar XF Premium Luxury 2.2d Tekst sa video prilogom!

18.08.2014

Toyota Verso 1.6 D-4D Stella Tekst sa video prilogom!

13.08.2014

Citroen DS5 2.0 BlueHDi 180 automatic

05.08.2014

Opel Meriva 1.6 CDTI/136 Cosmo

29.07.2014

Isuzu D-Max 2.5 D Double Cab Premium Tekst sa video prilogom!

21.07.2014

Mazda 3 Sport 2.0i G165 / Mazda 3 Sport CD150

12.07.2014

Renault Megane CC 1.6 dCi/130

10.07.2014

Kia Cee’d 1.6 GDi / Kia Cee’d 1.6 CRDi

04.07.2014

BMW 220 d

27.06.2014

Mazda3 2.2 Skyactive-D

17.06.2014

Nissan Qashqai 1.5 dCi/110 Acenta Tekst sa video prilogom!

12.06.2014

BMW 518d

02.06.2014

Citroen C4 1.2 e-THP/130 Exclusive

21.05.2014

Toyota Auris Hybrid

14.05.2014

Dacia Duster 1.2 TCi/125 Prestige

08.05.2014

Mercedes-Benz ML 350 i BMW X5

03.05.2014

Ford Grand Tourneo Connect 1.6 TDCi/115

01.05.2014

Mazda 3

26.04.2014

Nissan Micra

21.04.2014

Seat Leon ST 1.6 TDi/105

18.04.2014

BMW X5 Xdrive 3.0 D

11.04.2014

Renault Megane 1.2 TCe GT Line 130 Energy

07.04.2014

Nissan NV-200 Evalia

31.03.2014

VW Golf vs Peugeot 308

26.03.2014

Opel Insignia Break Sport Tourer 2.0 CDTI/195 KS Cosmo

20.03.2014

Honda CR-V 2.0 i-VTEC Black Edition

18.03.2014

Toyota Corolla

15.03.2014

Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm/150

07.03.2014

Suzuki SX4 S-Cross

25.02.2014

Nissan Note 2 1.2/80 Acenta Connect

21.02.2014

Ford Fiesta 1.6 TDCi

19.02.2014

Peugeot 308 1.6 THP/156 Feline

14.02.2014

Toyota Auris Touring Sports 1.6 Valvematic Sol

12.02.2014

Fiat 500 Abarth 595 Turismo 1.4 T-Jet/160

10.02.2014

Opel Insignia 2.0 BiTurbo Tekst sa video prilogom!

06.02.2014

Nissan Qashqai 1.6 dCi

04.02.2014

Ford Fiesta 1.0 EcoBoost Titanium

31.01.2014

Honda Jazz 1,2 S i–VTEC Tekst sa video prilogom!

29.01.2014

Mazda6 2.0i Attraction

27.01.2014

Renault Grand Scenic 1,6 dCi Tekst sa video prilogom!

24.01.2014

Opel Cascada 2.0 CDTi Biturbo

21.01.2014

SsangYong Korando 2.0d 4x4 Style Tekst sa video prilogom!

16.01.2014

Mercedes-Benz E 300 BlueTEC HYBRID Tekst sa video prilogom!

14.01.2014

Nissan Micra 1.2 DIG-S Tekna

10.01.2014

Dacia Logan MCV 1.5 dCi/90

01.01.2014

Subaru Forester

25.12.2013

Fiat Panda 4x4

20.12.2013

Fiat 500L Trekking 1.6 MultiJet/105

12.12.2013

Mercedes-Benz ML 350 BlueTEC

09.12.2013

Hyundai ix35 2.0 CRDi GL Impression

06.12.2013

Nissan Juke Nismo

27.11.2013

Peugeot 208 GTi

20.11.2013

Kia pro_cee’d Tekst sa video prilogom!

08.11.2013

Dacia Dokker Tekst sa video prilogom!

05.11.2013

Peugeot 2008 Tekst sa video prilogom!

01.11.2013

Citroen C4 Picasso

30.10.2013

Mercedes-Benz CLA 45 AMG Tekst sa video prilogom!

25.10.2013

Opel Zafira Tourer 1.6 CDTI/136

16.10.2013

Honda Civic 1.8 Sport

15.10.2013

Mercedes E220 CDI

04.10.2013

Mazda 6

02.10.2013

Renault Captur Tekst sa video prilogom!

27.09.2013

Opel Mokka Tekst sa video prilogom!

21.09.2013

Renault Clio 4 RS 200 Cup

19.09.2013

Renault Scenic XMOD

04.09.2013

Volvo V40 Cross Country Tekst sa video prilogom!

21.08.2013

KIA cee’d Tekst sa video prilogom!

16.08.2013

Mercedes-Benz CLA Tekst sa video prilogom!

09.08.2013

Citroen DS3 Cabrio

07.08.2013

KIA Carens

24.07.2013

Subaru XV Tekst sa video prilogom!

05.07.2013

Renault Clio Grandtour

03.07.2013

Opel Adam

28.06.2013

Toyota RAV4, Honda CR-V, Hyundai Santa Fe Tekst sa video prilogom!

21.06.2013

Kia Ceed SW

19.06.2013

Renault Captur

12.06.2013

Citroen C4-Aircross

05.06.2013

Audi A3 - BMW serija 1 - Mercedes-Benz A klase Tekst sa video prilogom!

24.05.2013

Ford Fiesta

22.05.2013

Hyundai Santa Fe

17.05.2013

Citroen C- Elysée

08.05.2013

Škoda Citigo

26.04.2013

Dacia Logan 2 0.9/90 KS Laureate

24.04.2013

Mercedes-Benz ML 250 BlueTec Tekst sa video prilogom!

12.04.2013

Fiat 500L 1.3 Multijet Easy

10.04.2013

Honda CR-V Tekst sa video prilogom!

05.04.2013

Fiat 500 L

29.03.2013

Seat Mii

27.03.2013

Peugeot 301 Tekst sa video prilogom!

22.03.2013

Mercedes-Benz GL500

15.03.2013

Citroen C3 1.2 VTi Exclusive

13.03.2013

Hyundai i20 Tekst sa video prilogom!

06.03.2013

Opel Ampera

27.02.2013

Dacia Sandero 1.2 16V Story

13.02.2013

Dacia Sandero Stepway 1.5 dCi/90 Prestige

06.02.2013

Toyota Yaris Hybrid

01.02.2013

BMW X1 Tekst sa video prilogom!

25.01.2013

Dacia Dokker

23.01.2013

Renault Clio Tekst sa video prilogom!

18.01.2013

Audi A3

16.01.2013

Chevrolet Malibu 2.0 VCDi LTZ

11.01.2013

Renault Grand Scenic Tekst sa video prilogom!

28.12.2012

Volkswagen Golf VII

21.12.2012

Kia cee’d 1.6 CRDi/128 EX Maxx

19.12.2012

Alfa Romeo Giulietta

14.12.2012

Honda Civic Sedan

12.12.2012

Fiat Panda

07.12.2012

Citroen DS5 2.0 HDi/163 KS Sport Chic Automatic

28.11.2012

Mercedes A klasa i BMW Serija 1

16.11.2012

Ford Focus ST

31.10.2012

Renault Megane GT Line

23.10.2012

Opel Zafira Tourer 2.0 CDTi Cosmo Pack

17.10.2012

Toyota GT 86 Tekst sa video prilogom!

05.10.2012

Mazda CX-5

03.10.2012

Hyundai i30 Tekst sa video prilogom!

21.09.2012

Dacia Lodgy 1.5 dCi/110 Laureate

19.09.2012

Kia Rio Hatchback

03.09.2012

Renault Megan Coupe 1.2 TCe GT Line

29.08.2012

Peugeot 208

15.08.2012

Kia Rio 1.4 CRDi Sport

01.08.2012

Toyota Hilux

31.07.2012

Tata Nano

18.07.2012

Kia Rio Sport Sedan

13.07.2012

Toyota Prius

10.07.2012

Renault Grand Scenic

04.07.2012

Honda Civic

29.06.2012

Renault Twizy

20.06.2012

BMW 320d Tekst sa video prilogom!

15.06.2012

Kia Optima

06.06.2012

Mini Cooper S Coupe vs Renault Twingo Gordini

25.05.2012

Chevrolet Cruze 5 vrata 1.8/141 LTZ

23.05.2012

Opel Astra GTC Tekst sa video prilogom!

21.05.2012

Mercedes-Benz B klasa

11.05.2012

Renault Fluence ZE

09.05.2012

Toyota Avensis Tekst sa video prilogom!

04.05.2012

Opel Astra GTC

18.04.2012

Renault Twingo

04.04.2012

Fiat Punto Classic vs Dacia Sandero

30.03.2012

Ford Kuga vs Jeep Compass vs Toyota RAV4

26.03.2012

Ford Fiesta

21.03.2012

Citroen DS5

07.03.2012

Range Rover Evoque

24.02.2012

Nissan Leaf

22.02.2012

Mercedes-Benz ML

17.02.2012

Citroen C-Zero

08.02.2012

Toyota Yaris

31.01.2012

Volvo V60 D5 2.4/215 KS Ocean Race

25.01.2012

Renault Megane RS Trophy

20.01.2012

Ford Focus SW

11.01.2012

Hyundai i40

04.01.2012

Renault Koleos

28.12.2011

Hyundai Elantra

21.12.2011

Fiat Freemont 2.0 MJT/140 Urban

14.12.2011

KIA Rio

13.12.2011

Chevrolet Aveo 1.4/100 KS LTZ

30.11.2011

KIA Picanto

29.11.2011

Hyundai Veloster

18.11.2011

Peugeot 508 SW 1.6 e-HDi/112 KS Allure

16.11.2011

Renault Clio Gordini 1.5 dCi/105 KS

09.11.2011

Jeep Grand Cherokee

08.11.2011

Infiniti FX English version

03.11.2011

Ford Focus 1.6 SCTi/183 KS

26.10.2011

Opel Astra Sport Tourer vs Renault Megan Grandtour

12.10.2011

Nissan Micra English version

03.10.2011

Citroen DS4

28.09.2011

Subaru Impreza XV

14.09.2011

Suzuki Kizashi English version

01.09.2011

Ford Focus 1.6 TDCi/115 Titanium

30.08.2011

Mazda 5 1.6 MZ-CD/115 KS

17.08.2011

Mercedes C180 Coupe English version

15.08.2011

Renault Megane CC Floride 1.9/130KS

03.08.2011

Kia Picanto 1.0 Active

20.07.2011

Renault Scenic 1.6 dCi/130 KS Exception

13.07.2011

Hyundai ix35 vs KIA Sportage English version Tekst sa video prilogom!

08.07.2011

Peugeot 308 1.6 e-HDi

06.07.2011

Ford Grand C-Max

29.06.2011

Chevrolet Orlando

22.06.2011

Citroen DS4

15.06.2011

Alfa Romeo Giulietta 1750 TBi Quadrifoglio Verde

08.06.2011

Peugeot 508

01.06.2011

Hyundai ix20 English version

31.05.2011

Honda CR-V English version Tekst sa video prilogom!

27.05.2011

Nissan Juke

25.05.2011

Hyundai iX35 1.7 CRDi/115 KS 2WD Diamond

18.05.2011

Opel Corsa 1.7 CDTI/130KS OPC Line

11.05.2011

Audi A7 i Vlado Georgiev Tekst sa video prilogom!

10.05.2011

Mazda 3 1.6 MZ-CD Sport

04.05.2011

Automobili cene do 10.000 evra

02.05.2011

Renault Latitude 2.0dCi/150 Initiale

27.04.2011

Citroen DS3 Racing

20.04.2011

Citroen C5 2.2 HDi 204 KS Exclusive

13.04.2011

Volvo S60 English version Tekst sa video prilogom!

08.04.2011

Nissan Micra

06.04.2011

Dacia Sandero Stepway 1.5 dCi/90 KS

29.03.2011

KIA Sportage

16.03.2011

Lexus IS 200d

11.03.2011

Fiat 500 0.9 TwinAir

09.03.2011

Peugeot 5008

02.03.2011

VW Passat English version Tekst sa video prilogom!

26.02.2011

Volvo S60 D3/163 ks Summum automatik

23.02.2011

Mitsubishi ASX English version

18.02.2011

Citroen C4

16.02.2011

Chery Tengo English version

10.02.2011

Michelin zimski test

04.02.2011

Citroen C4 Picasso 1.6 HDi/112 Confort

02.02.2011

Renault Laguna 2.0 dCi/130 GT 4Control

26.01.2011

Suzuki Swift vs Suzuki Swift English version

25.01.2011

Mazda 6 2.2 MZR-CD/163 Combi GTA

19.01.2011

Seat Ibiza ST English version

14.01.2011

Opel Meriva 1.7 CDTi/100 ks Automatic

12.01.2011

Nissan Juke English version Tekst sa video prilogom!

06.01.2011

Ford C-Max

05.01.2011

Audi RS5 vs BMW M3 English version

03.01.2011

Subaru Outback

22.12.2010

VW MultivanGP

14.12.2010

BMW 730d Tekst sa video prilogom!

13.12.2010

Audi A1 vs MINI Cooper English version

10.12.2010

Hyundai i30 English version Tekst sa video prilogom!

09.12.2010

Ford Kuga 2.0 TDCi 4x2 Titanium

08.12.2010

KIA Sorento

03.12.2010

Peugeot 308 CC

01.12.2010

Dacia Duster vs Chery Tiggo English version

26.11.2010

Renault Megane 1.5 dCi/110 Estate EDC GT Line

24.11.2010

Renault Wind

17.11.2010

Nokian Z G2

11.11.2010

Alfa Giulietta 1.4 Tjet 120 Distinctive English version

11.11.2010

Fiat Doblo / Renault Kangoo

03.11.2010

Opel Astra 1.4 Turbo Sport

27.10.2010

VW Touareg English version Tekst sa video prilogom!

22.10.2010

Citroen DS3 / Peugeot RCZ / Renault Megane RS

12.10.2010

Citroen C4 2.0 HDi Excusive English version

09.10.2010

Peugeot 3008

06.10.2010

Honda CR-Z Tekst sa video prilogom!

05.10.2010

Renault Megane CC

29.09.2010

Mercedes E Cabriolet

28.09.2010

Kia Venga

22.09.2010

Renault Twingo RS Gordini

15.09.2010

Nissan GT-R

10.09.2010

Kia Venga 1.4 CRDi/90 i Citroen C3 Picasso 1.6 HDi/90

08.09.2010

Citroen DS3 1.6 HDi/110 Sport Chic

01.09.2010

Toyota RAV4

27.08.2010

Alfa Romeo MiTo

24.08.2010

Fiat Punto Classic LPG

20.08.2010

Kia C’eed SW

18.08.2010

Nokian Z G2

12.08.2010

Mazda 6

11.08.2010

Nissan 370Z

10.08.2010

Toyota Avensis

09.08.2010

Nissan Qashqai Tekst sa video prilogom!

05.08.2010

Peugeot RCZ

04.08.2010

Chery Ego Tekst sa video prilogom!

30.07.2010

Dacia Duster 1.5 dCi/110 4x4

28.07.2010

Chevrolet Spark 1.2 GPLi LS

21.07.2010

Renault Sport

20.07.2010

Toyota Auris

19.07.2010

Citroen C3 Tekst sa video prilogom!

16.07.2010

Volvo C30

14.07.2010

Jeep Cherokee

13.07.2010

Mazda MX-5

12.07.2010

KIA Soul

06.07.2010

Dacia Duster

30.06.2010

Hyundai ix35 Tekst sa video prilogom!

28.06.2010

BMW 530d Tekst sa video prilogom!

25.06.2010

Nissan Cube

23.06.2010

Audi S5 Coupe vs Audi S5 Cabrio

18.06.2010

KIA pro_cee’d

17.06.2010

Fiat Sedici 4x4 2.0 Multijet 135 ks

16.06.2010

Chevrolet Spark Tekst sa video prilogom!

15.06.2010

Opel Astra vs Renault Megane

09.06.2010

Audi Allroad

07.06.2010

Citroen Nemo

02.06.2010

FIAT 500 Abarth

01.06.2010

Volvo S80 2.4D/175 ks Summum

26.05.2010

Toyota iQ
III deo - Enterijer i oprema

24.05.2010

MTM Audi TT-RS

20.05.2010

Hyundai i20

19.05.2010

Renault Megan 2.0T RS Luxe

12.05.2010

Renault Fluence Tekst sa video prilogom!

29.04.2010

Peugeot 4007 2.2 HDi DCS6 Premium Pack

28.04.2010

Citroen C3 1.4/70 HDi Confort

21.04.2010

Chevrolet Cruze 2.0 VDCi/125 LS

14.04.2010

Mazda CX-7

08.04.2010

BMW X1 Tekst sa video prilogom!

03.04.2010

Nissan Note

31.03.2010

Opel Astra

30.03.2010

Fiat Punto Evo

24.03.2010

Peugeot 407 Coupe i Renault Laguna Coupe

17.03.2010

Alfa Romeo 159

10.03.2010

FIAT Punto Classic Dynamic LPG 1.2
1. deo - uvod

05.03.2010

Peugeot 5008

03.03.2010

Ford Ka 1.3 TDCi Titanium

24.02.2010

Toyota Land Cruiser 150 D-4D Tekst sa video prilogom!

22.02.2010

Opel Insignia Sports Tourer 2.0 CDTi/160 Cosmo Pack

17.02.2010

Mazda 3 i Kia Ceed

12.02.2010

Renault Scenic 1.5 dCi/110 Dinamique

10.02.2010

Renault Megane Grandtour Tekst sa video prilogom!

09.02.2010

Dacia Sandero Stepway 1.5 dCi Tekst sa video prilogom!

03.02.2010

BMW 320xd

01.02.2010

Audi A5 Sportback Tekst sa video prilogom!

29.01.2010

Honda Accord
4. deo - vozna dinamika
Tekst sa video prilogom!

28.01.2010

VW Golf GTD

22.01.2010

Hyundai i30 1,6 CRDi Tekst sa video prilogom!

20.01.2010

Mazda 3 1.6 MZ-CD Sport TX Navi

20.01.2010

Renault Fluence Tekst sa video prilogom!

11.01.2010

BMW Serija 5 GT Tekst sa video prilogom!

08.01.2010

Toyota IQ 1,0 VVT
2. deo - motor

31.12.2009

Ford Focus CC 2.0 TDCi Titanium

30.12.2009

Seat Exeo Tekst sa video prilogom!

29.12.2009

Dacia Sandero Stepway i Suzuki SX4

25.12.2009

Nissan Pixo

23.12.2009

Fiat 500C 1,2 Lounge

16.12.2009

Dodge Caliber SRT4 Tekst sa video prilogom!

14.12.2009

VW Golf GTI Tekst sa video prilogom!

11.12.2009

Opel Insignia

09.12.2009

Alfa Romeo MiTo

02.12.2009

Dodge Journey

27.11.2009

Mazda MX-5

25.11.2009

Citroen C5 V6 3.0 HDi/240 Exclusive

18.11.2009

Lexus RX vs BMW X5 vs Audi Q7

18.11.2009

Citroen C3 Picasso

11.11.2009

Volkswagen Polo

09.11.2009

VW Passat CC

05.11.2009

Mazda 6 SW

04.11.2009

Renault Clio GT 1.6/128

04.11.2009

Toyota iQ
1. deo - uvod

30.10.2009

Porsche 911 GT3

29.10.2009

Peugeot 3008

28.10.2009

Honda Jazz

23.10.2009

Lancia Delta

21.10.2009

Renault Megane Estate

14.10.2009

Alfa Romeo MiTo vs Mini Cooper S

13.10.2009

Honda Accord
3. deo - enterijer i oprema

09.10.2009

Hyundai Sonata

07.10.2009

Fiat Fiorino Qubo

07.10.2009

Toyota Urban Cruiser

06.10.2009

Porsche Panamera

05.10.2009

Saab 9-3 Cabriolet 2.0T Bio Power Aero

30.09.2009

Mercedes-Benz E klasa

25.09.2009

Mazda 3

24.09.2009

Dacia Sandero LPG

23.09.2009

Mini Clubman

22.09.2009

BMW Z4

17.09.2009

Chevrolet Cruze

16.09.2009

Peugeot 206+

09.09.2009

VW Scirocco

07.09.2009

Audi A5 Cabriolet

04.09.2009

Renault Koleos i Subaru Forester

26.08.2009

Audi TT RS

21.08.2009

Renault Thalia

19.08.2009

Toyota Avensis Wagon

17.08.2009

Peugeot 308 CC

12.08.2009

Hyundai Santa Fe

05.08.2009

Kia Soul

29.07.2009

Opel GT

20.07.2009

Seat Leon FR TDI

15.07.2009

Opel Astra GTC i Kia Procee'd

14.07.2009

Renault Grande Scenic 1.4 TCe Dinamique

08.07.2009

Citroen C1

01.07.2009

Carlsson Smart

26.06.2009

Kia Carnival 2.9 CRDi EX

24.06.2009

Nissan Qashqai +2

18.06.2009

Miloš Pavlović & Toyota iQ

17.06.2009

Renault Kangoo Be bop

17.06.2009

Ford Fiesta

12.06.2009

Hyundai i20 i Opel Corsa

11.06.2009

Subaru Impreza

10.06.2009

Renault Laguna Coupe

08.06.2009

Chevrolet Captiva

03.06.2009

Kia Pro_cee'd
4. deo - oprema

02.06.2009

Opel Agila

27.05.2009

Mercedes C180 Kompressor i C220 CDI

26.05.2009

Volvo XC60

20.05.2009

Hyundai iX55

19.05.2009

Ford Focus RS

18.05.2009

Mazda 6 1.8

13.05.2009

Škoda Superb

08.05.2009

Dacia Logan pick-up

06.05.2009

Toyota Avensis vs Honda Accord vs Mazda 6

04.05.2009

Dacia Sandero 1.5 dCi/85 Laureate

29.04.2009

Hyundai i30 CW

22.04.2009

Porsche Boxster S

17.04.2009

Citroen C6 2,2 HDi FAP/173 Exclusive

15.04.2009

Alfa Romeo MiTo

14.04.2009

Ford Ka

08.04.2009

Hyundai i10 vs Kia Picanto

03.04.2009

Mazda 2

01.04.2009

Mercedes-Benz GLK

27.03.2009

Honda Accord
1. deo - uvod

25.03.2009

Renault Megane 1.5 dCi Privilege

25.03.2009

Lexus IS

20.03.2009

Citroen C4

18.03.2009

VW Golf VI

16.03.2009

Renault Megane Coupe

11.03.2009

Jeep Wrangler vs Land Rover Defender

06.03.2009

Chevrolet Aveo GPL

04.03.2009

Maserati Quattroporte S

02.03.2009

Automobilske navigacije

26.02.2009

Mazda CX-7

25.02.2009

Volvo XC70

18.02.2009

Kia Procee'd
3. deo - servis i održavanje

13.02.2009

Renault Laguna Coupe

11.02.2009

Ford Fiesta

04.02.2009

Porsche Cayman S

03.02.2009

Peugeot Partner Tepee 1.6 HDi Outdoor

28.01.2009

Mercedes A160 CDI

22.01.2009

Citroen C5 Tourer 2.0 HDi Exclusive

21.01.2009

Ford Mondeo SW 2.2 TDCi i Peugeot 407 SW 2.2 HDi

14.01.2009

Ferrari California

09.01.2009

Shuanghuan sCEO 2,4 4WD

05.01.2009

Dacia Sandero 1,6 MPI

02.01.2009

Kolica za pijacu

31.12.2008

Audi Q5 2,0 TDI

30.12.2008

Renault Kangoo 1,5 dCi i Citroen Berlingo 1,6 HDi

24.12.2008

Suzuki Splash 1,2 GS
3. deo - servis i održavanje

23.12.2008

Michelin Pilot Alpin 3

22.12.2008

Subaru Forester

18.12.2008

Ford Kuga, Renault Koleos i Toyota RAV4

10.12.2008

Maserati GranTurismo S

08.12.2008

Lexus RX400h

05.12.2008

VW Passat CC

04.12.2008

Renault Twingo RS Cup

03.12.2008

Seat Ibiza 1,6 16v

02.12.2008

Kia Pro Cee'd 1,6 CRDi
2. deo - vožnja

24.11.2008

Daihatsu Cuore 1.0 i Citroen C1

19.11.2008

Peugeot 308 SW 1.6 VTi Sport

05.11.2008

Fiat 500, Hyundai i10 i Suzuki Splash

04.11.2008

Audi RS6, Audi Q7 V12 TDI

03.11.2008

Kia - fabrika Zilina u Slovačkoj

29.10.2008

Renault Twingo GT

27.10.2008

BMW X6 xDrive 35D

24.10.2008

Peugeot 4007 2,2 i Toyota RAV4 2,2 D-4D

08.10.2008

Porsche 911 Carrera 4S

03.10.2008

Ford Galaxy 2,0 TDCi Ghia

01.10.2008

Honda Accord 2,4 Executive

29.09.2008

Renault Laguna GT 2,0T

24.09.2008

Citroen C4 Picasso 1,6 HDi i Mazda 5 2,0 MRZ CD

17.09.2008

Kia Pro Cee'd 1,6 CRDi
1. deo - uvod

16.09.2008

Subaru Legacy 2,0 D SW Club

10.09.2008

Dacia Logan 1.5 dCi/70 Laureate

03.09.2008

Kia Pro Cee'd 2.0 CRDi Sport

27.08.2008

Isuzu D-Max Crew LS 3,0 td

26.08.2008

Peugeot 308 RCZ

21.08.2008

Renault Koleos 2.0 dCi/150 4X2 Dinamique

20.08.2008

Citroen 2CV TPV

09.08.2008

Suzuki Splash 1,2
1. deo - uvod

30.07.2008

BMW X5 3,0d i VW Touareg 3,0 V6 TDI

22.07.2008

Honda Legend 3,5 V6

14.07.2008

Subaru Impreza 2.5 WRX

10.07.2008

Nissan GT-R

07.07.2008

Citroen C5 2,7 V6 HDI Exclusive

04.07.2008

Subaru Justy 1.0 S

26.06.2008

Mazda 2 1,5 / 103KS Pack Sport

19.06.2008

Ford Focus 2,0 TDCi i Peugeot 308 2,0 HDi

12.06.2008

Opel Corsa OPC 1,6

09.06.2008

Volvo V70 2,4D Summum

05.06.2008

Mitsubishi Lancer Evolution

03.06.2008

Dacia Sandero

29.05.2008

Pneumatici

23.05.2008

Renault Grande Modus 1,5 dCi Expression 105 KS

22.05.2008

SsangYong Kyron 2,7 CDi

21.05.2008

VW Passat 2,0 TDI Highline

16.05.2008

Volvo V50 2.0D R-Designe

15.05.2008

Nissan Qashqai 1,5 dCi Acenta Pack

08.05.2008

Toyota Auris 1,6 VVT-i
3. deo - zaključak

05.05.2008

Kia Picanto 1,1 Active

01.05.2008

Kia Sorento 2.5 CRDi/170 EX Shilton

17.04.2008

Mazda 6 MZR 2,0

15.04.2008

Ford Mondeo SW 2,0 TDCi i Renault Laguna Estate 2,0 dCi

10.04.2008

Toyota Land Cruiser V8 D-4D Luxury

04.04.2008

Peugeot 207 SW 1.6 VTi Outdoor

27.03.2008

Opel Astra Sedan 1,6

25.03.2008

Kia Cee'd SW 1,6 CRDi

20.03.2008

Škoda Fabia 1,4 16v Elegance
2. deo - zaključak

18.03.2008

Renault Clio Estate 1,5 dCi / 85 Dinamique

13.03.2008

Peugeot 207 SW 1,6 HDI Trendy

06.03.2008

Mazda 2

05.03.2008

Audi A4 2,0 TDI

03.03.2008

Citroen C4 1.6 BioFlex

28.02.2008

Renault Laguna 2,0 dCi

27.02.2008

Volvo C30 T5 Summum 230KS

21.02.2008

Opel Antara 2,0 CDTI

15.02.2008

Dacia Logan MCV 1.5 dCi/85 Laureate 7 sedišta

14.02.2008

Peugeot 308 na putevima šampanjca

07.02.2008

Volkswagen Multivan 2,5 TDI

05.02.2008

Renault Laguna 3 1.5 dCi 110 Expression

31.01.2008

Peugeot 308 1,6 HDi

29.01.2008

Kia Cee'd 1,6 CRDi 115 Activa

24.01.2008

Toyota Auris 1,6 VVT-i
2. deo - motor, menjač i donji prostor

23.01.2008

Subaru Impreza 2,0 R Sport

17.01.2008

BMW 530xd

17.01.2008

Audi A3 2,0 TDI Ambition

14.01.2008

Daihatsu Materia 1,5 16v

10.01.2008

Hyundai i30 1.6 CRDi/115 ks Pack Confort

03.01.2008

Ford Transit 3,2 TDCi/200 KS i Transit Sportvan 2,2 TDCi/140

27.12.2007

Citroen C6 2,7 HDi i Citroen DS 21 "Ajkula"

24.12.2007

Ford Focus CC 2.0 TDCi Titanium

20.12.2007

Porsche 911 GT3

18.12.2007

Nissan Tiida 1,8 Tekna

14.12.2007

Renault Twingo 1.2 GT

13.12.2007

Fiat 500 1,3 MultiJet 16v Sport

12.12.2007

Mercedes CLS 320 CDI

07.12.2007

Ford Ranger 2.5 XLT Super Cab 4X4

06.12.2007

Seat Altea Freetrack 2,0 TDi

05.12.2007

Opel Corsa 1,7 CDTI Cosmo
3. deo - zaključak

04.12.2007

Volvo S80 3.2 AWD Summum

29.11.2007

Ferrari F430 Scuderia

23.11.2007

Pariski bicikli - Velib

22.11.2007

Kia Sportage 2,0 CRDi i Hyundai Tucson 2,0 CRDi 4WD Pack Luxe

15.11.2007

Citroen C-Crosser

08.11.2007

Toyota Auris 1,6

07.11.2007

Renault Kangoo 2

30.10.2007

VW Caddy Combi 1,9 TDI

26.10.2007

Ford S-Max 2.5 T Titanium

25.10.2007

Opel Corsa 1,7 CDTi Cosmo
2. deo - donji postroj i pogon

19.10.2007

Renault Megane RS 2.0 dCi/175 ks Luxe

18.10.2007

Peugeot 207 CC 1,6 HDi Griffe

11.10.2007

Honda Civic sedan 1,8 i-VTEC SE

10.10.2007

Volvo C70 D5 Summum

04.10.2007

Škoda Fabia 1,4 MPI Confort
1. deo - uvod

04.10.2007

Gumpert Apollo

26.09.2007

Fiat Bravo 1,9 MJ 16v 150KS

21.09.2007

Kia Carens 2,0 CRDi / Renault Grand Scenic 1,9 dCi

20.09.2007

Citroen C4 Grand Picasso 2,0 HDi Exclusive

13.09.2007

Dodge Nitro 2,8 CRD

12.09.2007

Ford Mondeo 2,0 TDCi Trend Plus

10.09.2007

Renault Twingo 1,5 dCi Initiale

06.09.2007

Hyundai i30 1,4 Comfort

04.09.2007

Opel Corsa 1,7 CDTi

29.08.2007

Peugeot 1007 1.6 HDi Spoty Pack

23.08.2007

Alfa Romeo 159 V6 3,2 JTS Q4

22.08.2007

Renault Modus 1.2 16v/100 ks Alyum

16.08.2007

Hyundai Sonata 2,0 CRDI Pack Luxe

09.08.2007

Toyota Corolla 1,6 VVT-i

07.08.2007

Mazda MX-5 1,8 Coupe-Roadster

02.08.2007

Ford C-Max

26.07.2007

Honda CR-V 2,2 CTDi

20.07.2007

Hyundai Tucson 2.0 CRDi 4WD Pack Luxe

19.07.2007

Hyundai Grandeur 2,2 CRDI

13.07.2007

Mercedes C280

11.07.2007

Stabilna situacija

09.07.2007

Mini Cooper S

03.07.2007

Peugeot 407 V6 2.7 HDi Feline

27.06.2007

Citroen Jumpy 2,0 HDI Combi Confort / 9 sedišta

20.06.2007

Subaru Outback 3,0R

13.06.2007

Toyota Hilux 3,0 D-4D i Mutsubishi L200 2,5 DI-D

08.06.2007

Volvo V50 1,8 Flexifuel E85 Summum

06.06.2007

Ford S-Max 1,8 TDCi/125 KS Trend

30.05.2007

Isuzu D-Max Crew Cab LS 3,0

25.05.2007

Dacia Logan MCV 1,6 16v / 7 sedišta

23.05.2007

Peugeot 207 1,6 THP/150 KS

16.05.2007

Toyota Auris 1,4 D-4D

11.05.2007

Audi TT 3,2 Quattro

04.05.2007

Subaru B9 Tribeca 3,0R

02.05.2007

Suzuki Swift 1,3 GS

28.04.2007

Daihatsu Trevis 1,0

25.04.2007

SsangYong Rexton II Prestige Plus 2,7 XVT

24.04.2007

Jeep Wrangler i Jeep Willys

19.04.2007

Hyundai Coupe 2,0 Pack Luxe

18.04.2007

Škoda Fabia II 1,4

16.04.2007

Renault Clio 2,0 16v Dynamique

11.04.2007

Nova Fabia

07.04.2007

Peugeot 307 1,6

04.04.2007

Toyota Avensis 2,0 D-4D Luna

03.04.2007

VW Jetta 2,0 TDI Confortline

02.04.2007

Toyota Yaris 1,3
3. deo - zaključak

30.03.2007

Škoda Roomster 1,4 TDI

26.03.2007

Mazda 6 2,0 MZR-CD Elegance

21.03.2007

Jeep Trailhawk Concept

13.03.2007

Renault Megane Coupe GT 2,0 dCi / Volvo C30 2,0 D

07.03.2007

Citroen Picasso 1,6 HDi BMP6 Pack Ambiance

28.02.2007

Mazda 5 2,0 MRZ-CD 110 KS Elegance

21.02.2007

Opel Vectra GTS 2,0 Turbo
2. deo - motor

16.02.2007

Nissan Micra C+C 1,6 automatik

14.02.2007

Ford Transit Van 330 SWB

13.02.2007

Volvo S40 D Summum

07.02.2007

Renault Clio RS 2,0

31.01.2007

Jeep Compass 2,3 i Suzuki Grand Vitara 2,0

25.01.2007

Fiatom Grande Punto 1,2 Dynamic na putevima Andaluzije

24.01.2007

Toyota Yaris 1,3 VVT-i Sol
2. deo - motor i ponašanje u vožnji

20.01.2007

Citroen C4 Picasso sa 5 sedišta

09.01.2007

Dacia Logan 1.6 16V/105 KS

03.01.2007

Mazda 3 2,3 MPS

02.01.2007

Mali automobili

28.12.2006

Opel Vectra GTS 2,0 Turbo
1. deo - uvod

25.12.2006

Mazda 3 1.6 MZ-CD Perfomance

13.12.2006

Citroen C4 1.6 HDi BMP6 Exclusive

29.11.2006

Porsche Cayenne S 4,5 V8

23.11.2006

Toyota Yaris 1,3 VVT-i

21.11.2006

Jeep Grand Cherokee 3,0 CRDI i Range Rover Sport TD

20.11.2006

Nissan Note 1,5 dCi/86 KS Acenta

15.11.2006

Ford S-Max 2,0 TDCi Titanium

01.11.2006

Renault Laguna Estate 2,0 dCi i Peugeot 407 SW 2,2 HDi

25.10.2006

Chevrolet Lacetti
3. deo - zaključak

24.10.2006

Range Rover Sport TD V6 HSE

19.10.2006

Super test polovnjaka:
Renault Megane sedan 1.5 dCi/100 KS

18.10.2006

Peugeot 207 1,6

17.10.2006

Ford Focus ST

12.10.2006

Renault Megane CC 2.0 dCi/150 KS Sport

12.10.2006

Toyota Avensis Wagon 2,2 D-4D
3. deo - servis

09.10.2006

Daihatsu Copen 1,3 VVT

27.09.2006

Renault Megane 2,0 dCi

26.09.2006

Chevrolet Lacetti 1,4 SE
2. deo - enterijer

25.09.2006

Hyundai Santa Fe

22.09.2006

Citroen C-Metisse

20.09.2006

Dodge Caliber 2,0 CRD SXT

14.09.2006

Citroen C5 2.2 HDi 173 KS FAP Exclusive

13.09.2006

Daihatsu Cuore 1.0 X

06.09.2006

Renault Espace 2,0 dCi FAP i Peugeot 807 2,2 HDi FAP

16.08.2006

Ford Focus Wagon 1,6
3. deo - zaključak

07.08.2006

Citroen C6 V6 2,7 HDi FAP Exclusive Pack Lounge

02.08.2006

Dacia Logan 1,5 dCi

31.07.2006

Peugeot 207 1.6 HDi 90 KS Sport

19.07.2006

Peugeot 207 1,6 16V i Renault Clio 1,6 16V

12.07.2006

Daihatsu Terios 1,5 Sport

05.07.2006

Ford Fiesta ST 2,0

04.07.2006

Chevrolet Lacetti 1,4 SE
1. deo - uvod

29.06.2006

Renault Modus 1.5 dCi/105 KS Confort

28.06.2006

Honda Civic 2,2 i-CDTi

27.06.2006

Ford Fiesta S 1.6 TDCi

21.06.2006

Seat Ibiza 1,4

20.06.2006

VW Jetta 1,9 TDI i Renault Megane Sedan 1,5 dCi

19.06.2006

Škoda Octavia 2.0 RS

14.06.2006

Toyota Avensis Wagon 2,2 D-4D
2. deo - enterijer

13.06.2006

Renault Grande Scenic 2.0 dCi 150 KS Luxe Dinamique

07.06.2006

Opel Zafira 1,9 CDTI OPC Line

06.06.2006

Ford Focus 1,6 Wagon
2. deo - enterijer

05.06.2006

Citroen C2 1.4 16V Stop&Start

31.05.2006

Hyundai Accent 1,5 CRDi

30.05.2006

Renault Clio 1.4 16V Luxe Privilege

22.05.2006

CITROEN PICASSO 1.6 HDi/92 KS Pack

10.05.2006

Renault Megane 2,0 RS Luxe i Ford Focus ST 2,5T

09.05.2006

Jeep Grand Cherokee 3,0 CRD Limited
2. deo - pogon i održavanje

08.05.2006

Peugeot 1007 1.6e 2-Tronic Sporty Pack

03.05.2006

Toyota RAV4 2,2 D-4D Executive

02.05.2006

Ford Fiesta 1.6 TDCi Ghia

26.04.2006

Uporedni test:
Citroen Berlingo 1.6 HDi/75 i Renault Kangoo 1.5 dCi/70

19.04.2006

VW GOLF V 1,9 TDI 4Motion

18.04.2006

Dacia Logan 1.5 dCi Laureate Pack

12.04.2006

Toyota Avensis Wagon 2,2 D-4D

07.04.2006

Toyota Yaris 1,3 Sol

06.04.2006

Peugeot 407 1.8i 16V 125 KS Confort

05.04.2006

Peugeot 407 Coupe 2,7 V6 HDi Sport Pack

31.03.2006

Renault Vel Satis 2.2 dCi Privilege

29.03.2006

Francuska posla

22.03.2006

Renault Megane 1,5 dCi
5. deo - zaključak

17.03.2006

Savremeni dizeli i loše gorivo

15.03.2006

Renault Megane 2,0 dCi

14.03.2006

Peugeot 407 Coupe 3.0 V6 Pack

08.03.2006

VW Polo 1,9 TDI Carat

07.03.2006

Ford Focus C-MAX 1.6 TDCi/90 KS

01.03.2006

Suzuki Swift 1,3

28.02.2006

Uporedni test:
Citroen C4 1.6 HDi i Ford Focus 1.6 TDCi

23.02.2006

Fiat Grande Punto 1,4 8V Dynamic

21.02.2006

SEAT LEON 2.0 TDI Stylance

15.02.2006

Toyota Hilux 2,5 D-4D i Isuzu D-Max 3,0 TD

09.02.2006

VW Fox 1.4 TDi 70 Pack Confort

08.02.2006

Peugeot 1007 1,4

07.02.2006

Renault Megane 1,5 dCi
4. deo - vozne osobine

02.02.2006

Ford Fusion Plus 1.6 TDCi

01.02.2006

Citroen C3 1,6 HDi i Renault Clio 1,5 dCi

26.01.2006

Renault Laguna Estate 2.0 dCi Initiale

26.01.2006

Mercedes Benz B 200 Turbo

24.01.2006

Peugeot 307 2.0 16V/180 KS Feline

19.01.2006

Škoda Octavia Combi 4x4 1,9 TDi

16.01.2006

Renault Megane 1,5 dCi
3. deo - enterijer

04.01.2006

Nissan Xterra

03.01.2006

Peugeot 307 CC 2,0 HDi Pack Sport

29.12.2005

Citroen C-SportLounge

27.12.2005

Peugeot 107 1,4 HDi Trendy

16.12.2005

Toyota Aygo 1,0

09.12.2005

Nissan Micra 1,2

05.12.2005

VW Passat 1,9 TDi Confort

02.12.2005

Citroen C1 1,4 HDi Pack

29.11.2005

Seat Leon 2,0 TDI

24.11.2005

BMW M6

21.11.2005

Ford Focus SW 1,6 TDCi Ghia

11.11.2005

VW Fox 1,2 Confort

10.11.2005

Renault Megane 1,5 dCi
2. deo - karoserija

04.11.2005

Citroen C5 Break 2,0 HDi i Renault Laguna Estate 2,2 dCi

28.10.2005

BMW 750 Li

27.10.2005

Peugeot 407 SW 2,0 HDi

20.10.2005

Jeep Grand Cherokee 3,0 CRD Limited

18.10.2005

Dacia Logan 1,4 MPI

10.10.2005

Hyundai Tucson 2,0 CRDi

07.10.2005

Citroen C4 1,4 16V Coupe VTR

04.10.2005

Chevrolet Spark 0,8

29.09.2005

Toyota Corolla 1,4 D-4D

26.09.2005

Honda Jazz 1,4

26.09.2005

Nissan Pathfinder 2,5 dCi

23.09.2005

Ford Fiesta 2,0 ST

20.09.2005

Honda Civic 1,6 16V

06.09.2005

Tigar Prima

31.08.2005

Daihatsu Sirion 1,3 X

30.08.2005

Seat Altea 1,6 Stylance

26.08.2005

Renault Megane 1,5 dCi

26.08.2005

Audi A4 2,0 TDI

25.08.2005

Renault Scenic 1,6 16V GPL

24.08.2005

Peugeot 107 1,0 Trendy

23.08.2005

Kia Cerato 1,5 CRDI

09.08.2005

Renault Trafic Generation 2,5 dCi Privilege

01.08.2005

VW Golf Plus 1,9 TDI Comfort

26.07.2005

Jeep Grand Cherokee 5,7 HEMI

19.07.2005

Ford Fiesta 1,6 TDCi Ghia

05.07.2005

Toyota Yaris 1,3 VVT-i Rhythm'n'Blues

30.06.2005

Nissan X-Trail

27.06.2005

Honda Jazz 1,4 i Mitsubishi Colt 1,3

23.06.2005

Renault Laguna 2,0 GT

23.06.2005

Peugeot 1007 Vitamine

20.06.2005

Citroen C3 Pluriel 1,4 HDi

10.06.2005

Peugeot 607 2,7 V6 HDi Signature

06.06.2005

Isuzu D-MAX 3,0 TD Crew Cab

27.05.2005

BMW 320i i 320d

25.05.2005

VW Golf V GTI

20.05.2005

Seat Toledo 1,9 TDI Reference

13.05.2005

Citroen C3 1,4 16V Sensodrive Stop/Start

06.05.2005

3000 km sa Renault Espace 2,2 dCi Aluminium

26.04.2005

Škoda Octavia Combi 1,9 TDi

22.04.2005

Honda Jazz 1,4

21.04.2005

Audi A6 3,0 TDI Quattro

29.03.2005

Citroen Xsara Picasso 1,6 HDi 16V

25.03.2005

Ford Mondeo 2,2 TDCi Clipper Titanium

22.03.2005

Peugeot 307 1,6 HDi i Renault Megane 1,5 dCi

18.03.2005

BMW X3 3,0d

15.03.2005

Citroen C4 1,6 HDi 92 KS Pack

11.03.2005

VW Caddy Life 1,9 TDi

02.03.2005

Peugeot 307 SW 2,0 HDi i Ford Focus C-Max 2,0 TDCi

28.02.2005

Seat Altea 2,0 TDi

23.02.2005

Toyota Prius 1,5

17.02.2005

Honda Jazz 1,4

14.02.2005

Mitsubishi Colt 1,3

11.02.2005

Peugeot 407 2,2

07.02.2005

Seat Ibiza Cupra 1,9 TDi / 160 KS

02.02.2005

VW Golf 1,9 TDi / 90 KS Confort

31.01.2005

Nissan Micra 1,2

25.01.2005

Citroen Xsara Picasso 1,6 HDi 16V

24.01.2005

Citroen C5 1,6 16V i 1,6 HDi

20.01.2005

Dacia Logan 1,6 MPI

15.01.2005

Renault Modus 1,4 16V Luxe Privilege

10.01.2005

Ford Focus 1,6 Ti-VCT Titanium

05.01.2005

Mercedes G55 AMG

31.12.2004

Toyota Land Cruiser 3,0 D-4D

29.12.2004

Škoda Octavia 2,0 TDi Ambiente

22.12.2004

Mitsubishi Outlander, Nissan X-Trail i Toyota RAV4

22.12.2004

Honda Jazz 1,4

22.12.2004

Citroen Xsara Picasso 1,6 HDI 16V 110 KS

23.11.2004

Honda Jazz 1,4

22.10.2004

Citroen Xsara Picasso 1,6 HDi 16V 110 KS

21.09.2004

Chrysler 300C

15.11.2004

Opel Corsa 1,3 CDTi

30.11.2004

BMW 645 Ci

16.10.2004

Peugeot 407 SW 1,6 HDi

21.10.2004

Fiat Idea 1,4

24.10.2004

Toyota Corolla 2,0 D-4D

28.10.2004

Peugeot 307 CC 2,0 16V

31.10.2004

Porsche Carrera 911 S

3.11.2004

Mitsubishi Outlander 2,0

8.11.2004

Aston Martin DB9

11.11.2004

Fiat Panda 1,2

12.09.2004

Citroen C3 X-TR 1,4 HDi 92 KS

15.09.2004

VW Polo 1,9 SDi

22.09.2004

Hyundai Tucson

25.09.2004

Peugeot 206 1,4 HDI

1.10.2004

RENAULT Megane 2,0 RS

10.08.2004

MERCEDES-BENZ C180 Kompressor

14.08.2004

HONDA FR-V

19.08.2004

FORD Fusion+

24.08.2004

ŠKODA Octavia 1,9 TDI

29.08.2004

BMW 760 Li

2.09.2004

CITROEN Xsara Picasso 1,6 HDi 16V Exclusive

8.07.2004

HONDA Civic Sedan 1,6 ES AT

12.07.2004

RENAULT Grand Scenic 1,5 dCi/100 KS Luxe Privilege

17.07.2004

SEAT Cordoba 1,9 TDi Sport

22.07.2004

TOYOTA Corolla Verso 2,0 D-4D

27.07.2004

MERCEDES-BENZ SLK 200 Kompressor

3.06.2004

LOTUS Elise 111R

10.06.2004

TOYOTA Corolla Wagon 1,6

18.06.2004

AUDI A3 2,0 TDi

13.05.2004

CITROEN C2 1,1

27.05.2004

FORD Focus C-Max 1,8 Trend

4.04.2004

TOYOTA Avensis D-CAT

9.04.2004

RENAULT Kangoo 4x4 1,9 dCi Privilege

14.04.2004

MAZDA 3 Sport

19.04.2004

FIAT Idea 1,3 JTD

24.04.2004

SEAT Leon 1,9 TDI

3.05.2004

BMW X3 3,0i

3.03.2004

RENAULT Clio Sport

8.03.2004

MERCEDES E320 4MATIC Avantgarde

13.03.2004

HONDA CR-V

17.03.2004

TOYOTA RAV4 2,0 D-4D Executive

22.03.2004

ŠKODA Fabia RS 1,9 TDi 130

27.03.2004

CHRYSLER PT Cruiser Cabrio

31.03.2004

LAMBORGHINI Gallardo

2.02.2004

VOLVO S60 2,4 D Summum

9.02.2004

SAAB 9-5 Wagon

16.02.2004

RENAULT Laguna 1,6 16V GPL Expression

23.02.2004

OPEL Vectra Caravan 3,0 CDTI

5.01.2004

HONDA Accord 2,4 Executive

11.01.2004

MITSUBISHI Lancer

19.01.2004

VW Beetle Cabrio

26.01.2004

MAZDA 3 1,6i

2.12.2003

VW Touran 1,9 TDi Comfort

9.12.2003

RENAULT Megane Coupe Cabrio 2,0

16.12.2003

SUZUKI Ignis 1,5

23.12.2003

PEUGEOT Partner 1,9 D

30.12.2003

CHEVROLET Corvette V8 5,7

1.11.2003

RENAULT Megane Grand Tour i Megane Sedan

5.11.2003

ROLLS-ROYCE Phantom

12.11.2003

CHRYSLER Sebring 2,7 LE

19.11.2003

FORD Tourneo Connect 1,8 TDCi

26.11.2003

FIAT Panda

4.10.2003

LEXUS RX 300

7.10.2003

SMART Roadster Coupe

11.10.2003

MERCEDES SL 55 AMG

14.10.2003

RENAULT Trafic 2,5 dCi 16V Passenger

18.10.2003

FORD Fusion 1,4 TDCi

21.10.2003

MINI One D

27.10.2003

FORD Focus C-Max

28.08.2003

CITROEN Pluriel 1,4i

2.09.2003

OPEL Meriva 1,6

6.09.2003

DAIHATSU Copen

12.09.2003

FIAT Stilo 1,8

16.09.2003

NISSAN 350 Z

19.09.2003

CHRYSLER Crossfire

27.07.2003

RENAULT Scenic II

31.07.2003

OPEL Signum 3,2 V6

4.08.2003

MERCEDES Vito i Viano

8.08.2003

DAEWOO Nubira II

12.08.2003

FIAT Doblo Cargo 1,9 DS High Roof

17.08.2003

PEUGEOT 807 3,0 V6 SV Pullman

22.08.2003

BMW Z4 3,0i SMG

27.06.2003

ALFA ROMEO 156 2,4 JTD

4.07.2003

HYUNDAI Getz 1,4

13.07.2003

ŠKODA Octavia Combi 1,8T RS Pack Sport

20.07.2003

FORD Streetka

26.05.2003

RENAULT Megane Coupe 1,5 dCi

1.06.2003

SEAT Alhambra 1,9 TDI

7.06.2003

TOYOTA Corolla Verso 1,6

11.06.2003

PEUGEOT 307 Break 1,6 16V XT

16.06.2003

AUDI A3

20.06.2003

OPEL Meriva

25.04.2003

LANCIA Thesis 2,4

30.04.2003

HYUNDAI Terracan 2,9 CRDI

6.05.2003

SEAT Cordoba 1,9 SDI Stella

13.05.2003

PEUGEOT Partner Ushuaia Grand Raid 1,6 16V

18.05.2003

TOYOTA Avensis Wagon 1,8 VVT-i

25.03.2003

FORD Fiesta Coupe 1,6 Trend

2.04.2003

SSANGYONG Rexton

14.04.2003

MITSUBISHI Pajero 3,2 DI-D

1.03.2003

CITROEN C8 2,2 16V HDi

11.03.2003

FORD Focus ST 170

5.02.2003

RENAULT Espace 1,9 dCi Authentique

14.02.2003

FORD Mondeo ST220

11.01.2003

TOYOTA Land Cruiser 3,0 D4-D

17.01.2003

SAAB 9-3 2,0t

21.01.2003

CITROEN Berlingo

26.01.2003

ALFA ROMEO 147 GTA

10.12.2002

RENAULT Kangoo 1,5 dCi 80 KS

21.12.2002

SUBARU Forester 2,0X AWD

26.12.2002

ŠKODA Superb 1,9 TDi Classic

4.01.2003

NISSAN 350 Z

12.11.2002

RENAULT Megane II

20.11.2002

HONDA Accord

3.12.2002

MAZDA 6 Sport

11.10.2002

FORD Fiesta 1,4 TDCi

18.10.2002

FERRARI Enzo Ferrari

25.10.2002

DAEWOO Kalos

31.10.2002

AUDI RS6 Avant

4.11.2002

MERCEDES SL 500

26.09.2002

PEUGEOT 307 SW 2,0 HDi

6.10.2002

KIA Sorento

29.08.2002

OPEL Vectra GTS

29.08.2002

VW Polo 1,2 6V

3.09.2002

LAcity
05.1.2017 07:47
14
15

Možda nije naj u klasi, ali kad vidim Hondu Odisej, Pacifiki bih svašta nešto oprostio.
Čitajući strane testove, stičem utisak da je Pacifika najlepši američki auto. Toliko joj lepotu hvale novinari. Meni lično... miriše, ne smrdi, ali zadnj deo nekako visi. Je li Chysler i dalje koristi pojaseve sa Daimler etiketom? Jel istina da Chrysler samo blago modifikuje Mercedesove platforme iz prethodne saradnje sa Damiler-Benz grupacijom?
I šta je u stvari Pacifika? Porodični rmpalija poput Espace-a, po meni je ta klasa totalno istresanje besa, nepotrebno velika, besmislena i nezgrapna gomila lima... čak i za porodice sa 5 dece. Meni čak ni Espace ne može da bude opravdan iz razloga šo ne poznajem ni 1 osobu koja vozi Espace, a da sam video popunjena mesta za sedenje. Kad god vidim Espace, vozi ga 1 osoba, čak ni 1 nisam video suvozača. A kamoli decu, ili 3-5 putnika još. Evo Milan Belin vozi po Beogradu Espace-a i ne vidim koja je svrha takvog ponašanja!? Da pokaže ljudima Espace ili da pokažeda ume da vozi 5m auto? KO ima pare, a želi to da pokaže, neće kupiti Espace od 40.000€. Koja porodica sa 5 dece može da izađe na kraj sa novcem, pa da skupi 40.000€ ?
Čak i Pacifika, ništa nešto povoljnija, ma najbolje kupite kamp prikolicu

don
05.1.2017 08:48
7
7

sta je subjektivni dizajn?

HTC
05.1.2017 09:19
10
14

Ova instrument tabla je pravi haos ne zna se za sta koje dugme sluzi!Katastrofa!Ma kad su Amerikanci znali naptavit auto NIKADA!!!

boki
05.1.2017 10:39
18
8

Kad vidim ovakve automobile, shvatim zasto su Japanci osvojili Ameriku.

LAcity
05.1.2017 11:25
10
14

@ HTC
Zamoliću te da mi objasniš kako bi se snašao u Hondama, sa 5 displeja... sve asimetrično i stihijski postavljeni sa duplim informacijama, sa 2 dugmeta za paljenje, sa minijaturnim digitalnim satom, ala osamdesete...
Pogledaj konfuziju kod Honde, njen raspored komandi, pa onda komentariši.
Ergonomija je sasvim normalna kod Pacifike, gore multimedija, dole klima... Šta nije jasno?
Šta? Pišeš da bi pisao, misliš da si pametan , pa prosipaš jedva prostoproširenu rečenicu?

MARKO
05.1.2017 11:55
14
4

``FORD SE POVUKAO 2004``. A STA JE S-MAX? U EVROPI U VRHU SVAKAKO PO MNOGIM PARAMETRIMA. ``Ono gde se Pacifica izdvaja od konkurencije je krov, koji je svakako niži pa samim tim i više sportski`` I OPET S-MAX. JESTE PACIFICA DUZA, JESTE I SOLIDNOG DIZAJNA, ALI BAS TOLIKO JEDINSTVENA NIJE.

pecagt
05.1.2017 14:16
8
7

Svaka cast autoru za trud i zelju da nam priblizi nesto sa druge strane bare,sa uzivanjem sam vitao,inace Espace je 1.:-)
Auto je realno za moj i ukus ostatka sveta cenim vise nego bezvezan i nebitan,ali tamo ima vidimo ogromnu publiku i opstaje klasa poput dinosaurymusa

pecagt
05.1.2017 14:17
9
4

LAcity u oba komentara kao po obicaju promasio temu,zivot,svemir....

Synyster
05.1.2017 14:58
14
7

@HTC,
Amerikanci su se vozili u limuzinama od 400 ks u vreme kada je vecina Evrope vozila Bubu i Spacek, a Japancima i biciklo bilo savremeno prevozno sredstvo.

Synyster
05.1.2017 14:59
9
6

@boki,
Japanci su osvojili ceo svet, ne samo Ameriku. Jel ti jasno zasto su osvojili i Evropu onda?

Synyster
05.1.2017 15:04
14
1

@MARKO,
Pacifica se ne prodaje u Evropi, a S-Max se ne prodaje u Americi. Tako da se ne mogu porediti.
Drugo, cak i da se porede, S-Max je dugacak 4,796 mm, a Pacifica 5,171 mm. Tako da je poprilicna razlika u dimenzijama izmedju njih.
I ono poslednje, u Americi da bi vozilo bilo minivan ono mora imati zadnja vrata na sine ... sto S-Max nema. Na Americkom trzistu cak ni Galaxy se nebi racunao kao minivan zbog zadnjih vrata.

N.N.
05.1.2017 17:52
13
3

Amerikanc su varali na kljusadi u doba tih 400... Ali tko voli neko izvoli.

Japanci su pomeli Amere u audoindustriji jer su Ameri radili proizvodnju sa tolerancijama kao hobi.

Što se autora tiče. Prekršio je jedno pravilo. Nikad ne radi recenziju na autu iz rent-a-cara, pogotovo ne u SAD-u. To je totalno razdrkano već u startu.

Pacifica je svakako osvojila nagradu za 10 najboljih interijera prošle godine.

LaTweety
05.1.2017 17:57
0
13

Jel neko rekao LaCity ?
Opet koriste moj nick pa lupetaju .
Da je monovolumen dobar Skoda bi ga vec napravila i to sa lepom mekanom 24karatno pozlacenom plastikom.

pecagt
05.1.2017 20:03
11
5

Synister, a sto se ti toliko primas,da ne kazemprimas k srcu, cim neko kaze nesto protiv americkih kola, koja u vecini slucajeva za ukus evropljana jesu kante....bmw,benz,audi,vw,ceo japan i cela koreja imaju odlicnu prodju u sad, a auti iz sad-a nemaju ni odlicnu,ni nikakvu prodju nigde van sad,govori li tebi to nesto...sve sto nisam pobrojao od evrope i azije ima prodaju opet u ostatku sveta...gde su cenjeni toliko ameri van sad???????:

Synyster
05.1.2017 21:13
12
8

@pecagt,
Ameri su cenjeni svuda ... samo Evropska i Azijska politika ne dozvoljava Evropskim i Azijskim obicnim smrtnicima da voze takvo vozilo. Ustvari bi mozda trebao da kazem da Americka politika dozvoljava svojim gradjanima da voze velike i mocne aute, sto nije slucaj kod Evrope i Azije.

Jer sta mislis da je pozelnije voziti, Dodge Charger ili Ford Fiestu? Ja znam da i vi u Evropi imate mocne aute, ali oni nisu rezervisani za obicne smrtnike.

Kao sto je Dodge u reklami za Charger rekao, "Niko od nas nije odrastao sa posterom VW Passata na zidu". :)

By the way, Amerikanci su odavno primetili da ne mozes uspesno prodavati isti auto na oba kontinenta. Pa su tako GM i Ford uspesniji u Evropi nego bilo koja Evropska kompanija u Americi. Jer dok VW bezuspesno pokusava da ubedi Amere da kupe njegovu Evropsku ponudu, GM i Ford su preko Opela i Forda EU bez ikakvih problema prodaju svoje proizvode Evropskim kupcima. Ako ces mi sad reci kako Opel i Ford EU nemaju nikakve veze sa Amerikom, onda cu i ja tebi reci da vecina tih Japanaca u Americi nemaju bas nikakve veze sa Japanom - svi uspesni "Japanci" u Americi su modeli razvijeni u Americi, proizvode se u Americi i uradjeni su specificno za ukus Americkih kupaca.

Enzo
05.1.2017 21:34
14
0

Pozdrav Synyster! Prvi bih voleo da vozim USA-style automobile - ali ne u Evropi, ne u ovom dobu.

Vozeci u pogresno doba dana autoputem sa 6 traka (kroz grad) ovih dana, shvatio sam da automobili imaju tajni parametar koji zlata vredi: minimalna brzina bez pipanja kvacila. Ako je 3mph umesto 2, sledi upala.
Na zalost svih ljubitelja, ovo je vaznije od 0-100 ubrzanja.

Kamere svuda, guzve svuda, vise vredi tempomat nego Vmax.

I u nekulturnim gradovima, parking mesta su jedna iza drugog. Ako je mesto napustio Peugeotic od 3,5-4,0 m, sa brzim Chargerom mozes samo da se nerviras.

Cini mi se da auto prestaje da bude simobl slobode, i postaje alatka koja se precizno koristi, kao krckalica za orahe ili blender :(

Amer
06.1.2017 01:47
11
5

Synyster,
Upravu si. Nemozes porediti Americko trziste sa Evropskim. Zanimljivi su mi komentari tipa: pre bih vozio Nemca sa 1,2l motorom nego Amerikanca sa 5,4l motorom. Pozdrav za redakciju sto testira i Americke modele. Samo napred. Poceo sam da citam Vrele Gume jos pre petnajstak godina kao klinac i jos sam redovan online citaoc u Americi.

serpico
06.1.2017 09:29
5
0

Synyster vredi se prepirati oko stvari ali oko automobila nikako!

moron
06.1.2017 10:45
11
6

Znam samo jedno. Moj kolega ovde u Srbiji imao sebring od 2004 do 2015. Djubar od kola. Nema šta mu se nije pokvarilo i mada (rekao bih) dobro zaradjuje, bubrege je prodavao za opravke tih kola. Majstor mu je sliku uramio i suze ronio kada je saznao da prodaje kola. Tavria, Zaporožac ili Aleko su pojam kvaliteta za ta američka kola. A dizajn enterijetra je bio na nivou "ranog prošlog veka".
Ni mrtav ih u Evropi kupio ne bih.
Što se Synyster-a tiče, ja mu ne zameram. Moj "blizak rod" je pre 20-al godina otišao NY. Nekada je kod nas vozio (i) kratak "đip", 4X4, sa 1,6 motorom, sa kojim smo se vozali svuda osim po putu.
I srećan je bio.
U USA vozi "đip" od šest metara, samo sa prednjim pogonom, sa motorom "od šest litara", kuka za problem parkinga, cenu parkinga, potrošnje goriva, a kada hoće da izadje sa kolima iz garaže (gde "kao sardine" stoji "hiljadu" vozila), dan ranije treba da najavi izlazak iz garaže i tačno vreme izlaska i povratka ...
A kada ga pitam "A dobri moj, koji će ti moj ... "đip" sa 2WD, kakav je to "đip", kada sa njim ne možeš van puta?", kaže: "Pa, svakako ne smem da sidjem sa puta, kaznili bi me, šta će mi "đip" sa 4WD, samo bi trošio još više ..."

Amerika, obećana zemlja ... Zar ne?

asd
06.1.2017 12:01
9
1

Solidan auto za USA trziste. Licno bi pre uzeo neki SUV. Mada ovo cudo ima mnogo vise mesta unutra nego prosecan SUV. Ljudi, ovo prosecna americka porodica sredneg staleza kupi za tromesecna primanja i sluzi za drndanje. Mi iz ove drzave sa niskim standardom ne mozemo ni da se priblizimo americkom nacinu razmisljanja kad su automobili u pitanju. Sta je bolje, sta losije, koga boli K? :) Realno...

Synyster
06.1.2017 13:56
9
2

@moron,
Sebring je izuzetno los automobil i nije bas najbolji pokazatelj Americke skole. Ne znam koje je godiste Sebring tvog prijatelja, ali moj prvi bolji automobil u Americi je bio 1997 Dodge Intrepid krajem 1990-ih godina. 3.5L motor, auto-stick menjac (danas ga ima gotovo svaki auto, ali u to vreme nije bio bas cest), ogroman, udoban, tih. Enterijer jeste stvarno bio nizeg kvaliteta, ali si dobivao auto dimenzija i opreme kao BMW 7-Series za cenu manju nego BMW 3-Series. Presao sam sa njim 105,000 milja (168,000 km) pre nego sto sam ga prodao. Imao sam par sitnih problema, ali nista znacajno, uglavnom me je odlicno sluzio - posebno kad pogledamo da je rec o proizvodu Chryslera iz perioda kada su bas imali problema sa kvalitetom.
Predpostavicu da je tvoj rodjak kupio "djip" (tj. najverovatnije crossover) zbog prostora, a ne da bi silazio sa asfalta? A u New Yorku i da hoce nema gde da sidje sa asfalta.

Amer
06.1.2017 23:25
9
1

Ja imam forda sa 5,4l motorom i 200 000+ milja, osim nekih manjih popravki i odrzavanja (kocnice, jedna brava..) nista nisam radio. Nikad nisam imao takvu srecu ni sa jednim evropskim autom. Moje iskustvo sa americkim autima.

kalabaster
07.1.2017 07:58
0
8

Ta Pacifica mnogi je hvale ali meni osobno bez veze,nit smrdi nit mirisi,velik i prostran preplastican monovolumen!Meni ruzan dizajn sa tim odvratnim svjetlima i tim bezveznim krajzlerovim logotipom!

Bojan
07.1.2017 14:38
2
9

#Amer... mozda neko i poveruje u to sta zaista imas. ;)

Munze Ljux
07.1.2017 18:56
4
4

24 komentara za ovu kotobanju, a motorcikle niko i ne pogleda. Ko pise ove komentare, neka teska gerijatrija?

Synyster
07.1.2017 20:13
7
2

@Munze Ljux,
Eto i ti si napisao ovaj komentar ... Znaci da spadas medju one koje kritikujes.

Synyster
07.1.2017 20:16
7
2

@Bojan,
Sto bi bilo tesko poverovati? Fordovi Triton motori (4.6L, 5.4L, 6.8L) su mogli preci nevidjeno mnogo. Ja sam imao taj motor (4.6L V8) u mom Fordu F-150.
A pre 15-ak godina sam sa Fordom Econoline vanom sa Triton motorom (sa 1.2 miliona km na satu) presao celu Ameriku. I to je bio pun namestaja i jos sam vukao prikolicu sa autom na njoj.
Prelaze vise nego i Golf 2 1.6 dizel i Mercedes W123.

pecagt
07.1.2017 20:35
7
1

Munze ljux, vratio me covek u realnost, polio me covek hladnom vodom, udario mi medicinski samar...i to bas u trenutku kada sam opet hteo da udjem da postujem kilometarski post o relativnosti i shvatanju razlika izmedju americkih auta, koje mi u evropi dovizljavamo kao predinenzionirane megalomanske cetvorotockase,kompromitovane pouzdanosti sa sramotno losim materijalima i jos losijom zavrsnom obradom u enterijeru, i potrosnjom koja odgovara jedino stanovnistvu zemlje koja naftu otima po tudjim zemljama gazeci preko leseva....i evropskih auta,koje oni dozivljavaju kao kompromisne igrackice i mlinove za kafu, i kunu se u misicave automobile i korvete i ne znam ni ja sta, ali ipak je prestiz nad prestizima kad se protegnu nemacki ili italijanski konjic ili trozubac ili bik...kadilak je svetski vrh, ali opet tamo nekako nisi uspeo u zivotu,niti ces ikome skrenuti paznju na svoj uspeh bez trokrake zvezde ili plavo-belog propelera,tako da ta prica slabije pije vodu...uglavnom oduzio bih ja to jos ko zna koliko...ali lepo natrcim na poslednji komentar Munze Ljuxa,i osvestio me covek,kotobanja od auta realno...sto bi se prepirali dalje oko toga, jako postujem. Synisterove komentare i misljenje i poznavanje americkog trzista i automobila,ali apriori imati stav da je sve sto nije made in usa, manje dobro i da ostatak sveta koji ne vozi americka kola nema pojma,to mi ne pije vodu opet...inace interpid koji je pominjao mi je svojevremeno bio jedan od lepsih,atraktivnijih i omiljenijih auta, bilo ih je par u BG nedugo nakon sto su se pojavili,nema ko se nije okretao za njima,a tamo je to bio ono fazon najobicniji auto...sve ja postujem i razumem...ali necemo se uvek sloziti svi u svemu.....

IvanZP
07.1.2017 21:11
4
4

Enterijer ala opel suza 91god. Mlogo bre ruzno auto za nas evropljane.

Synyster
07.1.2017 22:26
6
3

@pecagt,
Ja nesto ne primecujem da sam igde rekao da ne valja sve sto nije made in the USA. Vec na sam odgovarao na predrasude koje kruze o Americkim autima, i to uglavnom od ljudi koji jedino "licno" iskustvo sa Americkim autima imaju pre 15 godina kada ih je prijatelj na 20 minuta provozao u 1988 Chevrolet Corsica. Pa im se nije dopao taj "dozviljaj" i na osnovu njega oni su zakljucili da svaki Americki auto (cak i oni iz 2017. godine) razvija 150 ks iz 5.0L, trosi 30 litara, u krivinama zavrsava u jarku i ima losu zavrsnu izradu. Cesto da bi se dokazale ove "teorije" sledi poredjenje izmedju Chevroleta i Mercedesa da bi se videlo kako Evropski auti zaista imaju bolju zavrsnu izradu.
Ovo inace nije nista na tvoj racun, ovo je generalno komentar ... osim zadnjeg dela za Mercedes, posto vidim da si se i ti obavezno uhvatio samo luksuznih i super-automobila (iako ostalih 95% populacije vozi nesto sasvim drugo).
Sa druge strane, ono sta jeste na tvoj racun je komentar kad si gore rekao kako je Pacifica "bezvezna" ... Mislim, dolazis sa kontinenta gde je Golf ubedljivo najprodavaniji auto i kazes kako je Pacifica bezvezna? Na Pacifici se barem vidi da je dizajnerski tim radio nesto prethodnih 5 godina ... sto ne mogu reci za vecinu Nemackih auta (eh da je barem samo 5 godina kod Nemaca, pa to bi bila premija).

I mozda je samo do mene, ali ako su ispred mene dva auta identicne cene - meni je mnogo pozeljnija karakteristika 295 ks umesto 129 ks (Pacifica vs Espace) nego kvalitetniji entijer umesto jeftine plastike.

Cviko
07.1.2017 23:22
3
3

Pre svega dizajneri su poklekli. Nemaju više ideja. Linija automobila nema duše a sve drugo ima. Kod automobila iz šezdesetih godina prošlog veka, nije bilo ove silne elektronike ali zato su automobili imali dušu. Ovo je sada sve bezlično, toliko da je sve svemu slično, ko jaje jajetu.

lazar bojanic
08.1.2017 04:23
7
1

Zivim tek 3 meseca u USA i sta da vam kazem nisam bas postao ekspert za ovdasnje prilike ali ponesto sam i naucio i video i iskusio ...

Pre svega ovde je gorivo jako jeftino ...galon koji iznosi oko 3,8 litara se trenutno u Texasu placa 2.3$ ...

Porezi i registracija su smesni u odnosu na Srbiju i nemaju puno veze sa kubikazom ...

Klima je surova i zacas se promeni za po 30 stepeni Celzijusa u roku od dva dana ...

Vozi se dosta opustenije , nema cimanjana , jurnjave , ogranicenja brzine su max 70 milja ali se realno vozi do 80 milja ...

Auti traju puno duze nego u Evropi jer su motori veci , sporije se vozi .

Amerikanci jako vole Japanske automobile ali ti automobili nemaju nikakve veze sa Japanom osim sto su gazde iz Japana . Sve te Honde i Toyote se proizvode u USA fabrikama po ukusu americkih vozaca , proizvode ih americki radnici i jako puno americkih inzenjera ....stil rada , kontrola i jos ponesto je u duhu japanske tradicije .

Tako da je jako tesko tu sad biti pametan ...moj kolega vozi Acuru V6 sa 3.5 litarskim motorom koja ima 290KS i ide jako dobro a pri tome nije previse rastrosna ...vozio sam je i ja i ide stvarno jako dobro .

Takav auto bi u EU pa cak i u Srbiji bio potpuno besmislen zbog potrosnje i cene registracije ali u USA je to sasvim normalan i ne previse skup auto .

Pacificu vidjam ali ne precesto ...ovde hara Honda Odissey i jos neka Toyota ali nisam siguran za ime ...

Pozzz

Munze Ljux
08.1.2017 10:25
4
6

Moj prvi kucni ljubimac je bio dinosaurus, mator sam kao biblija, ali se ne dam. Sto rece Klarkson; prvo vozite bicikl, pa moped, onda neki sportski kupe, zatim limuzinu, pa karavane, vise modela, onda dodje na red krosover i iza toga smrt.

pecagt
08.1.2017 14:54
5
1

Synyster, slatko si me nasmejao sa pricom o korzici, zato sto je ona apsolutno tacna,izmedju ostalih i u mom slucaju....ali su se kasnije iskustva dopunila uglavnom chrysler i dodge paletom koji su krajem devedesetih i u prvoj deceniji 2000tih zaista bili ocajni...sad sto si tice golfa iako si uputio meni,nisi me nasao ni 1% jer sam apsolutni protivnik istog,celog veka predosadan,precenjen i jednostavno mi je vazda bio ocajan i najbolji ama bas nikad i ni u cemu u klasi(ali ga ne pljujem ovde jer postujem ljude ovde koji ga cene npr,serpico svojevremeno audifan,imali smo zajednicki jezik uvek bez obzira na razlicite stavove...i to je najcesce kao optimalan auto u svemu,i to je ljudima najbolje kod njega, meni je upravo utisak to da on ne blista ni u cemu,sve zavisi od perspektive posmatraca)...mnogo vise cenim nemacku premium trojku,francuski i italijanski mejnstrim(a tu boga mi nikad nije nedostajalo atraktivnost i avangarde,kao i inovacija),o svedjanima i da ne pocinjemo...tako da to je to sto se tice golfa...cenim da obojica dolazimo sa istog kontinenta....samo kontinent na kome si ti sada, moze sebi da dozvoli auto od 300 konja kao standard,iz razloga koje sam objasnio u prethodnom postu,i onih koje je naveo Lazar Bojanic...shvatanja su jednostavno previse razlicita,uporno poredimo espace i ovu pacifiku kao neke repere,espas je u ovoj generaciji nikad manji unutra(to vise nije to,nije pravi mini ven)ali je postao nikad pozeljniji i platio cenu toga,i dijametralno je suprotan ovom krajsleru u svemu sto predstavljaju....kako god,misljenja su tu da se sloze ili suprotstave,opet se vracam na pocetak,auto mi se(da ne kazem-nam se) ne svidja i nisi mi ti tome kriv,nije nista licno hvala Bogu... ali mi se svidja tvoj rad i trud i znanje i entuzijajzam,i rekoh sa uzivanjem sam citao i opet cu kada bude bilo nesto jer volim automobile u globalu,i zahvalan sam i tebi i redakciji uopste na mogucnosti da procitamo nesto o onome sto volimo a ovde nam nije dostupno...srecan Bozic i sve najbolje prijtelji dragi!

Synyster
08.1.2017 19:34
7
1

@pecagt,
Iz nekog razloga sam primetio da se nasi ljudi bas srecu sa Corsicom ... Nisam siguran zasto jer zaista ne znam da se bas toliko izvozila u Evropu.
Za ostatak se slazem. To su dva previse razlicita sveta, sto je upravo razlog zasto je Pacifica uradjena onako kako je uradjena. U Americi se cene snaga, prostor i mnogo opreme za pristupacnu cenu. Zavrsna izrada, ekonomicnost i slicno su manje bitne karakteristike.

northman
12.1.2017 10:19
1
0

cuj ovog,.bezvezan krajslerov logotip?!?!?! jedan od najlepsih po mom mišljenju, i uopšte svi krajslerovi modeli imaju nesto svoje i posebno....ne govorim o samom kvalitetu,moze bolje ali im oprastam

Pošaljite komentar:

Molimo vas da pre slanja komentara pročitate sledeće uputstvo:
Redakcija zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara.
Anonimni komentari se ne objavljuju.
Komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Govor mržnje ne tolerišemo.
Zbog ograničenog prostora, komentare koji predstavljaju komentar drugih (već objavljenih) komentara ne objavljujemo, kao ni polemike između komentatora. Molimo vas da u svrhu diskusije i polemike koristite naš Forum.
Pre pisanja samog komentara, molimo vas da izaberete tačan tekst na koju se odnosi komentar. Komentari koji sadržajem ne korespondiraju sa tekstom sa koje su poslati neće biti objavljeni.
VRELE GUME ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije.

Vaše ime:


Vaš komentar:Anti-spam-kod:
Kako bi bili sigurni da ste osoba, a ne robot-spamer, molimo Vas da u donje polje unesete kod sa slike: