Predstavljamo

BMW Series 6 Gran Coupe

Konkurencija u klasi je učinila svoje. Odgovor BMW-a na Mercedesov CLS se nije (pre)dugo čekao

Grandiozan

Čekalo se zapravo, taman onoliko koliko je bilo potrebno da se stvori model dostojan bavarskog proizvođača automobila.


Novi BMW-ov model je samo poslednji u nizu kupea sa četvoro vrata, koji su se, pomalo neverovatno, najbolje prodavali u vreme najsnažnijeg udara svetske ekonomske krize. Nije trebalo puno vremena da Audi, kao treći predstavnik nemačke premijum trojke, predstavi javnosti svoj A7 Sportback i momentalno postigne zapažene rezultate. A za nova krizna vremena i nove izazove, tu je Serija 6 u izdanju sa četvoro vrata i potpuno novim imidžom.

Šta je zapravo Gran Coupe ?
Prema definiciji BMW-a, Gran Coupe je model sa četvoro vrata i konfiguracijom sedišta 4+1. Ovaj recept uspešno kombinuje zadivljujuće proporcije, dizajn i vozne karakteristike Coupe verzije Serije 6, i unutrašnji prostor sa svim pogodnostima za teoretski predviđenih pet putnika. Prikazani elementi izgledaju veoma impresivno. Karoserija dugačka 5.007 mm je već zašla u teritoriju Serije 7, dok su širina (1.894 mm) i visina (1.392mm) i dalje na nivou Coupe verzije. Sa praktične strane, 4+1 konfiguracija sedišta, i pored velike želje konstruktora, neće biti baš najpogodniji smeštaj za pet odraslih putnika.

Karoserija je izrađena u prepoznatljivom stilu BMW-a, sa dugom i snažnom haubom, kratkim prepustom napred i kabinom pomerenom unazad
Za ovu klasu, u koju se svrstava Gran Coupe, ništa ne sme da se prepusti slučaju. Visoko kvalitetni materijali, pažljivo odabrane boje i pedantno izrađene površine u unutrašnjosti stvaraju ambijent definisan luksuzom i tevtonskom funkcionalnošću

Pre svega, zbog produžene centralne konzole, koja u velikoj meri ograničava pokrete trećeg putnika na zadnjoj klupi. Iz tog razloga bi Gran Coupe i dalje trebalo posmatrati kao ultra-luksuzni model namenjen finansijski dobrostojećim kupcima, koji od ovakvog automobila mogu da očekuju kombinaciju sportske i udobne vožnje. Izuzetan unutrašnji prostor Gran Coupea je prisutan zahvaljujući međuosovinskom rastojanju točkova od celih 2.968 mm, odnosno za 111 mm više nego kod Coupe verzije.

Geometrija stila
Kritike upućene mnogim proizvođačima automobila, u pogledu skoro identičnog izgleda različitih modela, kod poslednjeg modela BMW-a se mogu svesti na prepisani izgled ranije predstavljene Coupe verzije. Karoserija je izrađena u prepoznatljivom stilu BMW-a, sa dugom i snažnom haubom, kratkim prepustom napred i kabinom pomerenom unazad. Pri samom dizajniranju, naglasak je stavljen na izražajnost prednjeg dela i nešto modifikovanu masku hladnjaka. Ceo gril, ukomponovan sa širokim i spoljoštenim dizajnom prednjeg dela, stvara vezu sa motorom smeštenim ispod haube. Kombinacija sportskog duha, stila i luksuza je posebno izražena kada se automobil gleda sa strane. Produženi prozori koji se završavaju u C stubu daju automobilu izduženi izgled, karakterističan za klasične kupe modele. Vrata su izrađena bez klasičnih okvira, dok se lagano padajuća linija krova nežno nastavlja na poklopac prtljažnika. Stameni zadnji deo karoserije, spojen sa mišićavim bokovima, pruža onu neponovljivu dozu snage, uvek prisutnu kod BMW-a. Široke linije zadnjeg dela karoserije omogućile su da svetlosna grupa i izduvne cevi dođu do izražaja. 'Naoštreni' vrh poklopca prtljažnika ima dvostruku ulogu. Pored estetske atraktivnosti, on služi kao spojler i obezbeđuje snažnije opterećenje zadnje osovine pri većim brzinama. Prtljažnik od 460 litara nije oborio rekord po zapremini i po kapacitetu se svrstava u prosek klase. Dodatni prostor se može dobiti jednostavnim preklapanjem zadnje klupe, pri čemu se dobija ukupno 1.265 litara. Gran Coupe se serijski isporučuje sa all-season runflat pneumaticima dimenzija 245/45 R18.

Stvoreno za kraljeve puta
Za ovaku visoku klasu, u koju se svrstava Gran Coupe, ništa ne sme da se prepusti slučaju. Visoko kvalitetni materijali, pažljivo odabrane boje i pedantno izrađene površine u unutrašnjosti stvaraju ambijent definisan luksuzom i tevtonskom funkcionalnošću. Zaštitni znak BMW-a, vozački orjentisan kokpit, oslobođen je nepotrebnih detalja, kako bi samu vožnju učinio jednostavnijom. Pozicija menjača i ručne kočnice je smeštena nešto niže u odnosu na suvozačevu polovinu konzole, čime se dobio ergonomski bolji položaj u toku vožnje. Gledajući samu instrument tablu, velikih iznenađenja i nema. Kompletan infotainment sistem, koji obuhvata navigaciju, telefon i nezaobilazne zabavne funkcije, je smešten na 10.2-inčni high definition displej na vrhu konzole. Za kontrolu svih vitalnih funkcija je i dalje zadužen iDrive džojstik, smešten između vozača i suvozača. Sveprisutan fluidni dizajn unutrašnjosti sa neprekidnim padajućim linijama skladno povezuje različite delove enterijera. Cela unutrašnjost je zapravo podređena vozaču i putnicima, izuzetno prostrana i sa pravim pravcatim direktorskim foteljama. Gran Coupe je u pravom smislu reči kancelarija na točkovima. Sloboda pokreta tokom vožnje i neometan pogled na dešavanja van vozila omogućavaju svim putnicima istinsko uživanje tokom dugih putovanja. Boje i materijali u unutrašnjosti su odabrani da pojačaju utisak luksuza i sportski karakter. Standardna Dakota koža je dostupna u tri boje. Opciona Exclusiv Nappa se nudi kupcima u četiri različite nijanse, a Merino koža u pet različitih varijanti. Za M paket je na raspolaganju Alcantara.

     
 

Veliki brat prati sve
BMW ConnectedDrive, kao sveobuhvatni sistem za pomoć vozaču u svoj rad uključuje Lane Departure Warning (Kontrolu napuštanja saobraćajne trake), Active Blind Spot Detection (Otkrivanje vozila u mrtvom uglu), Parking Assistant, Pedestrian Detection (Prepoznavanje pešaka), Dynamic Stability Control, Traction Control, Cornering Brake Control, Dynamic Brake Control, Start-off Assistant i Active Cruise Control sisteme. Kao integrisani dodatak Park Distance Control sistema se pridružuje kamera, smeštena na poklopcu prtljažnika, ispod BMW značke. Kupcima su opciono na raspolaganju Top/Side View sistemi. Top view sa kamerama u retrovizorima prikazuje sliku na centralnom displeju iz 'ptičije perspektive', omogućavajući vozaču sigurniji prolazak kroz uzane ulice. Side view za svoj rad koristi kamere smeštene u prednjem braniku. Integrisani rad kamera vozaču prikazuje sliku levo i desno od vozila, omogućavajući mu da na vreme uoči dolazeći saobraćaj. Gran Coupe je opremljen sa trenutno najsavremenijim Head-Up displejem na svetu. Ceo prikaz informacija na vetrobranskom staklu je osmišljen tako da smanji odvraćanje pažnje sa puta. Poslednja generacija ovog sistema donosi trodimenzionalni prikaz grafike, čime prikazani znaci deluju znatno realističnije. Polje u kome je BMW posebno napredovao je osvetljenje. Za standardnu verziju Gran Coupea je predviđena ugradnja adaptivnih ksenonskih farova, dok je potencijalnim kupcima na raspolaganju potpuno LED osvetljenje sa novom kontrolom rada.

     
 

Nepresušan izvor snage
Paleta motora za Gran Coupe je slična onoj u Coupe i Cabriolet verzijama Serije 6. U modelu 650i se nalazi modifikovani 4.4-litarski twin-turbo benzinac sa 444 KS. Gran Coupeu sa ovim motorom je potrebno samo 4.6 s za ubrzanje od 0 do 100 km/h. Potrošnja, ako je verovati fabričkim podacima, se kreće u rasponu od 8.6-8.8 l/100km. Uz najsnažniji motor se opciono isporučuje pogon na sva četiri točka, pri čemu se performanse dodatno poboljšavaju. Slabiji motor u ponudi je trolitarski šestocilindraš sa 315 KS, predviđen za verziju 640i. Ova verzija stiže do 100 km/h za 5.4 s i postiže maksimalnih (elektronski ograničenih) 250 km/h. Dizel opcija, 640d, je takođe opremljena agregatom od tri litre i isporučuje se sa 313 KS. Za prenos snage na podlogu se brine ultramoderni automatski menjač sa 8 stepeni prenosa. BMW EfficientDynamics, u saradnji sa regenerativnim kočenjem, uključuje Auto Start/Stop funkciju i ECO PRO režim vožnje, smanjujući tako potrošnja goriva – i do 20 %.

Zajednička produkcija
Gran Coupe verzija Serije 6 će se proizvoditi u BMW-ovom nemačkom pogonu u Dingolfingu, uporedo sa Coupe i Cabrio verzijama Serije 6, ali i pored Serija 5 i 7. Zvanični cenovnik za nemačko tržište izgleda ovako: Gran Coupe 640i – 79.500 €, Gran Coupe 650i – 92.600 €, Gran Coupe 650i xDrive – 96.000 €, Gran Coupe 640d – 83.000 €.

Gran Coupe verzija Serije 6 će se proizvoditi u BMW-ovom nemačkom pogonu u Dingolfingu, uporedo sa Coupe i Cabrio verzijama Serije 6
Tekst Vince Geza
Fotografije BMW
6285
Postavljeno: 03.02.2012

Arhiva: Predstavljanja

Rubrika: Predstavljanja
Postavljeno: 17.05.2018

Rolls-Royce Cullinan

Pre samo sedam godina predstavnici kompanije Rolls-Royce su kategorično tvrdili da njihova kompanija ne planira ulazak u segmentSUV modela. Ipak, izgleda da su tržišni zahtevi jači i od britanske tradicije


Rubrika: Predstavljanja
Postavljeno: 12.03.2018

Mercedes-Benz AMG GT63 S 4-Door

Mercedes-Benz, tačnije njihovo AMG odeljenje je još na prošlogodišnjem ženevskom sajmu automobila obećalo da će njihov novi model biti najnapredniji i najsnažniji automobil do sada


Rubrika: Predstavljanja
Postavljeno: 09.03.2018

Audi A6 (2019)

Pored brojnih noviteta predstavljenih na ženevskom sajmu automobila, nova verzija jednog dobro poznatog modela postala je apsolutni hit. Audi A6!


Peugeot 508

01.03.2018

Ford Ranger Raptor (2019)

21.02.2018

Hyundai i30 Fastback Tekst sa video prilogom!

12.02.2018

Mercedes-Benz A-Class

07.02.2018

Mercedes-Benz G-Class 2018.

23.01.2018

Lamborghini Urus

26.12.2017

Jeep Wrangler 2018 Tekst sa video prilogom!

08.12.2017

Jaguar E-Pace

28.11.2017

Toyota Land Cruiser (2018)

06.11.2017

Polestar 1 (2020)

30.10.2017

Audi A7 Sportback

24.10.2017

Aston Martin DB11 Volante

16.10.2017

Audi R8 V10 RWS

09.10.2017

Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo

06.10.2017

Suzuki Swift Sport 2018

04.10.2017

Toyota Yaris GRMN

28.09.2017

Volkswagen Polo GTI

26.09.2017

Škoda Karoq

21.09.2017

Audi RS4 Avant

20.09.2017

Renault Megane RS

18.09.2017

Volkswagen I.D. Crozz II Koncept

16.09.2017

Dacia Duster

14.09.2017

Porsche Cayenne

04.09.2017

Renault Alaskan

02.09.2017

Bentley Continental GT

01.09.2017

Volkswagen T-Roc

28.08.2017

Ferrari Portofino

25.08.2017

BMW M5

23.08.2017

Mercedes Maybach 6 Cabriolet Tekst sa video prilogom!

21.08.2017

Lotus Evora GT430

14.08.2017

Mercedes X klasa

22.07.2017

Hyundai i30 N

21.07.2017

Audi A8

18.07.2017

Jaguar XE SV Project 8 (2018)

05.07.2017

Peugeot Pick Up (2018)

28.06.2017

Nissan X-Trail (2018)

21.06.2017

Škoda Octavia RS

20.06.2017

Hyundai Kona

15.06.2017

Peugeot 308 za 2018. godinu

07.06.2017

Fiat 500L za 2018. godinu

24.05.2017

Škoda Karoq

20.05.2017

BMW M240i Coupe

17.05.2017

Dacia Logan MCV Stepway

12.05.2017

Seat Ibiza

02.05.2017

Honda Civic Type R

28.04.2017

Mercedes-AMG S63 4MATIC+

25.04.2017

Lexus LS 500h

21.04.2017

Škoda Octavia RS

20.04.2017

Mazda CX-5

14.04.2017

Volkswagen e-Golf

11.04.2017

Alpine A110 Tekst sa video prilogom!

23.03.2017

Volkswagen Arteon

21.03.2017

Volvo XC60 za 2018. godinu

13.03.2017

BMW Serija 1 sedan

04.03.2017

Lamborghini Aventador S

28.02.2017

Škoda Citigo za 2017.

24.02.2017

Škoda Kodiaq Scout

11.02.2017

Nissan Micra

24.01.2017

2018 Mercedes GLA

21.01.2017

Toyota Camry 2018

17.01.2017

Audi Q8

11.01.2017

Mercedes AMG GT R

06.01.2017

Škoda Octavia Scout

03.01.2017

2017 Opel Insignia Tekst sa video prilogom!

28.12.2016

2017 Ford Fiesta

13.12.2016

Novi Jeep Compass

30.11.2016

Alfa Romeo Stelvio

22.11.2016

2017 BMW serije 5

15.10.2016

Jeep Compass

12.10.2016

Lincoln Continental

16.09.2016

Škoda Kodiaq

10.09.2016

Renault Megane Sedan

26.08.2016

Fiat 500 Abarth

22.07.2016

Renault Koleos

11.07.2016

Maserati Levante

09.04.2016

Subaru Impreza

06.04.2016

Bugatti Chiron

30.03.2016

Mercedes-AMG C63 Coupe

26.08.2015

Audi S8 plus

19.08.2015

Opel Astra

30.07.2015

Audi A4 i A4 Avant

25.07.2015

Honda Civic Type R

08.06.2015

Nissan Sway koncept

29.05.2015

BMW serija 1

15.04.2015

Ferrari 488 GTB

13.04.2015

Porsche 911 Targa 4 GTS

10.04.2015

Cadillac CTS-V

24.01.2015

Toyota Mirai

05.01.2015

Porsche 911 GTS

31.12.2014

Jaguar XE

12.09.2014

Ford Focus ST

28.08.2014

Mercedes-Benz S65 AMG Coupe

27.08.2014

Peugeot 508

23.07.2014

Mercedes V klase

16.07.2014

2015 Ford F-150

15.07.2014

Audi Allroad Shooting Brake

25.06.2014

Golf R400

13.06.2014

Mercedes-Benz Coupe Concept SUV

10.06.2014

McLaren 650S

09.05.2014

Mercedes-Benz S klasa kupe

28.04.2014

Chrysler 200

23.04.2014

Peugeot 108

22.04.2014

BMW Active Tourer Series 2

19.04.2014

Jeep Renegade

13.03.2014

Toyota FT-1

11.03.2014

Nissan Sport Sedan Concept

06.03.2014

BMW X3

03.03.2014

Infiniti Q50 Eau Rouge

28.02.2014

Mercedes GLA 45 AMG

24.02.2014

Mercedes-Benz AMG Vision Gran Turismo

20.02.2014

Lamborghini Huracan LP610-4

18.02.2014

Mercedes-Benz C klasa

11.02.2014

Ford Mustang

05.02.2014

Subaru WRX

30.01.2014

Jaguar F-Type

28.01.2014

Porsche Macan

23.01.2014

Lexus RC Coupe

07.01.2014

Mercedes-Benz S 63 AMG

30.12.2013

Mini Cooper

27.12.2013

BMW serija 2

19.12.2013

Tržište SAD - Toyota Tundra

29.11.2013

BMW serija 4

28.11.2013

Ford Fiesta ST 2014

21.11.2013

Nissan X-Trail

13.11.2013

Audi Nanuk Concept

12.11.2013

Nikada rođeni modeli - Jaguar F-Type

31.10.2013

BMW i8

22.10.2013

Volkswagen Golf R

17.10.2013

Opel Monza

10.10.2013

Volvo Coupe Concept

07.10.2013

Jaguar Project7

16.09.2013

BMW i3

13.09.2013

Mercedes-Benz S63 AMG

10.09.2013

Peugeot 308

13.08.2013

Mazda3

05.08.2013

BMW X5

29.07.2013

Škoda Octavia RS

22.07.2013

Icona Vulcano

15.07.2013

Porsche 911 Turbo/Turbo S

10.07.2013

Volkswagen Golf GTI

02.07.2013

Maserati Ghibli

25.06.2013

Mercedes-Benz S klasa Tekst sa video prilogom!

17.06.2013

Citroen C4 Picasso

14.06.2013

Range Rover Sport

31.05.2013

Audi A3 Sedan

27.05.2013

Suzuki SX4

21.05.2013

BMW X4

10.05.2013

LaFerrari

06.05.2013

KIA Provo Concept

03.05.2013

McLaren P1

01.05.2013

Porsche 911 GT3

25.04.2013

Lamborghini Veneno

22.04.2013

Toyota i-ROAD

18.04.2013

Ford Explorer

15.04.2013

Cadillac ELR Tekst sa video prilogom!

09.04.2013

Nissan Note

08.04.2013

Lexus IS

03.04.2013

VW Cross Blue Concept

02.04.2013

Mercedes-Benz A45 AMG

01.04.2013

BMW Serija 3 Grand Turismo

26.03.2013

BMW Series 4 Coupe Concept Tekst sa video prilogom!

21.03.2013

Chevrolet Corvette C7 Stingray Tekst sa video prilogom!

19.03.2013

Volvo S60 Polestar Concept

11.03.2013

Mercedes-Benz CLA Tekst sa video prilogom!

05.03.2013

Renault Captur

25.02.2013

Subaru Forester

20.02.2013

Peugeot 2008

18.02.2013

Nissan Pathfinder

31.01.2013

Audi RS6 Avant

24.01.2013

Porsche Cayman

17.01.2013

Citroen DS3 Cabrio

02.01.2013

Mazda 6

26.12.2012

MINI Paceman

18.12.2012

McLaren P1

05.12.2012

Škoda Rapid

03.12.2012

Jaguar F-type

29.11.2012

Peugeot Onyx Concept

21.11.2012

Ford Mondeo

19.11.2012

Peugeot 208 GTi

13.11.2012

Toyota Auris

08.11.2012

VW Golf 7

06.11.2012

Opel Adam

01.10.2012

Renault Clio

26.09.2012

BMW Serija 7

24.09.2012

Land Rover Range Rover

18.09.2012

Mercedes-Benz G Klasa

11.09.2012

BMW Zagato Coupe

24.08.2012

Porsche 918 Prototype

13.08.2012

Mercedes-Benz Style Coupe

09.08.2012

Volkswagen Scirocco GTS

07.08.2012

Fisker Atlantic Tekst sa video prilogom!

25.07.2012

Bentley Continental GT Speed

23.07.2012

BMW X1

16.07.2012

MG Icon

03.07.2012

Citroen Numéro 9 Concept

26.06.2012

Toyota Avalon

19.06.2012

Volkswagen Golf GTi Cabriolet

13.06.2012

Nissan NV200

11.06.2012

Bentley EXF 9

08.06.2012

Dodge Viper SRT

01.06.2012

Infiniti Emerg-E

30.05.2012

Lamborghini Aventador Jota

28.05.2012

Volvo V40

17.05.2012

Chevrolet Camaro ZL1

08.05.2012

Mercedes-Benz A klasa

30.04.2012

Ferrari F12 Berlinetta

23.04.2012

BMW Concept M135i

17.04.2012

Audi RS4 Avant

12.04.2012

Chevrolet Corvette 427

10.04.2012

MINI Roadster

06.04.2012

Porsche Panamera GTS

03.04.2012

BMW M6

28.03.2012

Aston Martin V12 Zagato

20.03.2012

Audi A6 Allroad Quattro

16.03.2012

Honda Accord Coupe Concept

12.03.2012

Toyota GT-86

09.03.2012

Cadillac ATS

05.03.2012

Acura NSX

01.03.2012

Dodge Dart

28.02.2012

Volkswagen E-Bugster

20.02.2012

Porsche Boxster

15.02.2012

Audi A1 Sportback

07.02.2012

BMW Series 6 Gran Coupe

03.02.2012

Mercedes-Benz SL 2013

02.02.2012

Bentley Continental GT V8

27.01.2012

Volkswagen Cross Coupe

24.01.2012

Mercedes F125

17.01.2012

Lancia Thema

06.01.2012

Subaru BRZ

03.01.2012

Lamborghini Gallardo Super Trofeo Stradale

27.12.2011

Mazda Takeri

09.12.2011

Peugeot 208

05.12.2011

Jaguar C-X16

02.12.2011

Renault Frendzy

25.11.2011

Honda Civic

23.11.2011

Škoda MissionL

17.11.2011

Mercedes-Benz C63 AMG Black Series

11.11.2011

Nissan Juke-R

10.11.2011

Maserati Kubang

31.10.2011

Hyundai i30

27.10.2011

Ford Evos

24.10.2011

Lexus GS

20.10.2011

Subaru XV

18.10.2011

FIAT Panda

11.10.2011

Porsche 911 Carrera

04.10.2011

Lexus LFA Nurburgring Edition

30.09.2011

BMW i3/i8

29.09.2011

Mercedes-Benz B klasa

26.09.2011

Mazda CX-5

20.09.2011

Aqos Le Mans

23.08.2011

Porsche Panamera S Hybrid

11.08.2011

VW Tiguan

05.08.2011

Mercedes M klasa

29.07.2011

Scion FR-S

19.07.2011

BMW 328 Hommage Tekst sa video prilogom!

01.07.2011

BMW Serija 1

28.06.2011

Hyundai i40 sedan

21.06.2011

Lexus LF-Gh Tekst sa video prilogom!

09.06.2011

Citroen DS5

06.06.2011

VW Beetle

26.05.2011

Mercedes-Benz Concept A

24.05.2011

Audi Q3

19.05.2011

Škoda Vision

12.05.2011

Alfa Romeo 4C

09.05.2011

Ford B-MAX

29.04.2011

Kia Rio

18.04.2011

BMW Vision ConnectedDrive

14.04.2011

Lamborghini Aventador Tekst sa video prilogom!

11.04.2011

VW XL1

07.04.2011

Aston Martin Virage Tekst sa video prilogom!

15.03.2011

Porsche 918 RSR

10.03.2011

Honda Civic

07.03.2011

Lancia Stratos

01.03.2011

Mercedes-Benz SLK Tekst sa video prilogom!

24.02.2011

Hyundai Veloster

22.02.2011

Ferrari FF

14.02.2011

Nissan Ellure

03.02.2011

MINI Countryman WRC

01.02.2011

Audi A6 Tekst sa video prilogom!

28.01.2011

Honda Brio

27.01.2011

BMW Serija 1 M Coupe Tekst sa video prilogom!

24.01.2011

Dacia Duster Trophée Andros

10.01.2011

Red Bull X1

29.12.2010

Jaguar C-X75 Tekst sa video prilogom!

24.12.2010

Audi RS 3 Sportback

20.12.2010

Hyundai Elantra

16.12.2010

Pagani Zonda Tricolore

02.12.2010

Ford Ranger i Mazda BT-50

29.11.2010

Saab 9-4X

23.11.2010

VW Eos

18.11.2010

BMW 6 Series Concept Coupe

05.11.2010

Mazda Shinari

02.11.2010

Opel GTC Paris

01.11.2010

Lotus Elite

19.10.2010

VW Passat

14.10.2010

Bugatti Veyron Super Sport

04.10.2010

Mercedes CLS

24.09.2010

Citroen DS4

16.09.2010

Range Rover Evoque

31.08.2010

Audi A7 Sportback

30.08.2010

Peugeot 508

26.08.2010

BMW X3

23.08.2010

Volkswagen Jetta

26.07.2010

Renault Latitude

22.07.2010

Audi A1 Wörthersee 2010

15.07.2010

Jeep Grand Cherokee Tekst sa video prilogom!

22.06.2010

Citroën C4 Tekst sa video prilogom!

21.06.2010

Alfa Romeo Zagato TZ3 Corsa

04.06.2010

Mercedes-Benz Shooting Break

03.06.2010

VW Phaeton

31.05.2010

BMW Gran Coupe Concept

21.05.2010

Benero

11.05.2010

KIA Optima

26.04.2010

Porsche 918 Spyder Tekst sa video prilogom!

19.04.2010

Porsche Cayenne Tekst sa video prilogom!

06.04.2010

Noble M600

01.04.2010

Nissan Juke Tekst sa video prilogom!

29.03.2010

VW Touareg Tekst sa video prilogom!

26.03.2010

Audi A1

19.03.2010

Peugeot SR1

09.03.2010

VW Compact Coupe Concept

04.03.2010

Ford Focus

02.03.2010

Opel Meriva

26.02.2010

Pagani Zonda R

25.02.2010

Hyundai Sonata

08.02.2010

VW Amarok

27.01.2010

Alfa Romeo Giulietta

25.01.2010

Bugatti 16C Galibier

28.12.2009

BMW M3 GTS

22.12.2009

Dacia Duster Andros Tekst sa video prilogom!

21.12.2009

Lexus LFA

24.11.2009

Toyota FT-86

16.11.2009

Honda CR-Z

13.11.2009

Hyundai ix35

02.11.2009

Mercedes-Benz SLS AMG

20.10.2009

Ford C-MAX

16.10.2009

Trabant nT

14.10.2009

McLaren MP4-12C Tekst sa video prilogom!

12.10.2009

Nissan LEAF

28.09.2009

Jaguar XJ

18.09.2009

KIA Venga

14.09.2009

Bentley Mulsanne

10.09.2009

Peugeot 5008

14.08.2009

Zenvo ST1

10.08.2009

BMW X1

23.07.2009

Citroen C3

21.07.2009

Opel Astra

06.07.2009

Kia Sorento

03.07.2009

VW Scirocco R

02.07.2009

Aston Martin One-77

23.06.2009

Subaru Legacy

04.06.2009

Acura ZDX

14.05.2009

BMW X5 M i X6 M

12.05.2009

Infiniti Essence

11.05.2009

Opel Ampera

27.04.2009

Mercedes-Benz SLS

24.04.2009

Škoda Yeti

23.04.2009

Toyota Verso

09.04.2009

VW Polo

07.04.2009

Dacia Duster

06.04.2009

Rinspeed iChallenge Concept

31.03.2009

BMW Serija 5 Gran Turismo

23.03.2009

Rolls-Royce 200EX

13.03.2009

Mercedes E Coupe

12.03.2009

Toyota Prius

05.03.2009

Mercedes E klasa

03.03.2009

Peugeot 3008

27.02.2009

VW Concept Blue Sport

25.02.2009

Audi Sportback Concept

23.02.2009

Shelby Mustang GT500

06.02.2009

Mercedes SL65 AMG Black Series

30.01.2009

Mazda 3

19.01.2009

BMW Z4

12.01.2009

Volvo S60

07.01.2009

Nissan 370Z

24.12.2008

Chevrolet Volt

16.12.2008

Lamborghini Estoque

20.11.2008

Toyota Avensis

17.11.2008

Toyota Urban Cruiser

22.10.2008

Mercedes-Benz Concept Fascination

20.10.2008

Renault Megane III

17.10.2008

Lotus Evora

02.10.2008

BMW serija 7

30.09.2008

Citroen C3 Picasso

23.09.2008

Ford Focus RS

18.09.2008

VW Golf VI

15.09.2008

Alfa Romeo MiTo

14.08.2008

Opel Insignia

01.08.2008

Kaipan 14

28.07.2008

BMW GINA Light Visionary Model koncept

25.07.2008

Chevrolet Aveo 3 door

23.07.2008

Opel Insignia

30.06.2008

Ferrari California

27.06.2008

VW Scirocco

16.06.2008

Suzuki A-Star Concept

10.06.2008

Lancia Delta

02.06.2008

Jaguar XF

30.05.2008

VW Caddy Maxi Life

28.05.2008

Kia Soul

13.05.2008

Ford Fiesta

09.05.2008

Rinspeed sQuba

29.04.2008

Renault Koleos

23.04.2008

Mercedes-Benz SL 63 AMG i SL 65 AMG

31.03.2008

Nissan GT-R, Murano i Pivo 2 Concept

27.03.2008

Dodge Challenger SRT8

21.03.2008

Ford Explorer 2008

17.03.2008

Citroen C5

29.02.2008

Cadillac Provoq Concept

08.02.2008

Mercedes-Benz Vision GLK Freeside

06.02.2008

Mercedes-Benz F700 Concept

07.01.2008

Seat Tribu Concept

02.01.2008

Audi metroproject quattro

17.12.2007

Toyota IQ Concept

10.12.2007

VW Tiguan

21.11.2007

Suzuki Splash

12.11.2007

Opel Astra Sedan

06.11.2007

Ford Kuga

05.11.2007

Citroen C-Cactus Concept

24.10.2007

Mazda 6

09.10.2007

Audi A4

08.10.2007

BMW Concept X6

05.10.2007

BMW Serija 1 Coupe

02.10.2007

Mini Clubman

27.09.2007

Peugeot 308 RC Z

14.09.2007

Porsche 911 GT2

11.09.2007

Bentley Brooklands

30.08.2007

Spyker C12 Zagato

20.08.2007

Renault Laguna

30.07.2007

Seat Altea Freetrack

25.07.2007

Peugeot 308

18.07.2007

Fiat Linea

16.07.2007

Opel Agila

10.07.2007

VW Golf GTI W12-650

28.06.2007

Porsche 911 Turbo Cabriolet

25.06.2007

Mazda 2

22.06.2007

Peugeot 207 SW Outdoor Concept

21.06.2007

Buick Riviera Concept

19.06.2007

Suzuki SX4 Sedan

15.06.2007

Audi TT Clubsport Quattro

11.06.2007

Kia KND-4 Concept

07.06.2007

Honda Accord Coupe Concept

04.06.2007

Volkswagen Golf Variant

02.06.2007

Lada C-class Concept Coupe

31.05.2007

Ford Mustang Shelby GT 500 KR

28.05.2007

Mazda Hakaze Concept

24.05.2007

BMW M3 Coupe

22.05.2007

Opel GTC Concept

19.05.2007

Chevrolet Beat, Trax i Groove

17.05.2007

Hyundai Genesis Concept

14.05.2007

BMW Concept CS

09.05.2007

GM V6 Dizel

03.05.2007

Maserati GranTurismo

27.04.2007

Citroen C-Crosser i Peugeot 4007

25.04.2007

Dodge Demon Concept

23.04.2007

Cirrus

21.04.2007

Audi A5

17.04.2007

Ford Mondeo

13.04.2007

Fiat 500

09.04.2007

Rinspeed eXasis

06.04.2007

Suzuki XL7

05.04.2007

KTM X-Bow

27.03.2007

Renault Twingo

22.03.2007

Motor Volvo 3,2 litra R6

08.03.2007

VW Tiguan

05.03.2007

Maybach 62 S

26.02.2007

Eurostar EU-97

22.02.2007

Mercedes-Benz C klase

15.02.2007

Rolls-Royce Phantom Drophead Coupe

12.02.2007

Dodge Viper SRT 10

09.02.2007

Evector VUT 100 Cobra

06.02.2007

Kia Cee'd

29.01.2007

BMW serije 3 Cabrio

26.01.2007

Peugeot 207 CC

23.01.2007

VW Iroc Concept

22.01.2007

Volvo XC60 Concept

19.01.2007

Jaguar C-XF

16.01.2007

Škoda Fabia

15.01.2007

Mazda BT-50

12.01.2007

VW GX3

04.01.2007

Aston Martin Rapide

01.01.2007

Toyota Auris Concept

29.12.2006

Chevrolet WTCC Ultra

22.12.2006

Audi R8

18.12.2006

Chrysler Sebring Cabrio

14.12.2006

Lancia Delta HPE Concept

01.12.2006

GM SUV 2007.

27.11.2006

Peugeot 908 RC

24.11.2006

Dodge Avenger Concept

16.11.2006

Dacia Logan MCV

14.11.2006

Fiat Bravo

13.11.2006

Mini

03.11.2006

Ford Mondeo

27.10.2006

Tesla Roadster

05.10.2006

BMW X5

19.09.2006

Citroen C4 Picasso

12.09.2006

Ford Transit

22.08.2006

Alfa Romeo 159 Sportwagon

15.08.2006

Pagani Zonda Roadster F

08.08.2006

Saab Aero X

01.08.2006

Mercedes-Benz CL-klase

28.07.2006

Mazda Kabura Concept

25.07.2006

Chrysler Sebring

24.07.2006

Kia Carnival

17.07.2006

Lamborghini Murcielago LP640

10.07.2006

Chevrolet Captiva

03.07.2006

Dodge Caliber

26.06.2006

Mercedes-Benz E-klase

15.06.2006

BMW Serije 3 Coupé

09.06.2006

Dacia Logan Steppe Concept

01.06.2006

Peugeot 207 RCup Concept

26.05.2006

Opel Corsa

25.05.2006

VW Concept A

19.05.2006

Hyundai Santa Fe

11.05.2006

Saab 9-7X

04.05.2006

Honda Legend

27.04.2006

Audi TT

24.04.2006

Muscle Cars

20.04.2006

Fiat Doblo

14.04.2006

Suzuki SX4

11.04.2006

Opel GT

04.04.2006

BMW Z4 M Coupe

30.03.2006

Dodge Hornet Concept

28.03.2006

Ford S-MAX

23.03.2006

Lexus LS 460 L

13.03.2006

Mazda CX-7

09.03.2006

Peugeot 207

06.03.2006

Ferrari 599 GTB

02.03.2006

Audi S6

24.02.2006

Lamborghini Miura

20.02.2006

Mitsubishi Concept X

14.02.2006

Suzuki Grand Vitara

13.02.2006

Smart Crosstown

10.02.2006

Citroen C-AirPlay Concept

06.02.2006

Mercedes-Benz GL klase

03.02.2006

SAAB 9-5

30.01.2006

Ford Iosis

23.01.2006

Mini Cooper S

20.01.2006

Fiat Sedici

12.01.2006

Dodge Nitro Concept

05.01.2006

Opel Antara GTC Concept

26.12.2005

Jeep Compass

22.12.2005

Maserati GranSport Spyder

14.12.2005

Ferrari GG 50 Concept

12.12.2005

Škoda Octavia RS

06.12.2005

BMW Z4

01.12.2005

Ford Galaxy

28.11.2005

Mazda Sassou

23.11.2005

Carlsson CM50 K

22.11.2005

Toyota Yaris II

18.11.2005

VW EcoRacer Concept

17.11.2005

Mercedes-Benz Vision R 63 AMG

09.11.2005

Mini Wagon Concept

01.11.2005

Peugeot 20Cup

31.10.2005

Hyundai Accent SR Concept

26.10.2005

Dodge Viper SRT10 Coupe

21.10.2005

VW Eos

17.10.2005

Lamborghini Gallardo SE

12.10.2005

Opel Vectra OPC

06.10.2005

Opel Astra TwinTop

03.10.2005

Audi Q7

27.09.2005

Citroen C-SportLounge

22.09.2005

Honda Civic

19.09.2005

Ford Focus MS Design

05.09.2005

Fiat 600 50th

01.09.2005

Porsche Cayman S

19.08.2005

VW Fox

18.08.2005

Lexus IS 200

17.08.2005

Volvo C70 CC

16.08.2005

VW Passat Caravan

15.08.2005

Jaguar XK 4,2-S

12.08.2005

Seat Leon

08.08.2005

Mercedes-Benz Bionic Car

05.08.2005

Škoda Yeti

02.08.2005

Pagani Zonda

30.07.2005

Maybach Exelero

28.07.2005

Peugeot 307

25.07.2005

Ford Focus Vignale Concept

21.07.2005

Mercedes-Benz S klase

18.07.2005

Renault Clio III

15.07.2005

Cadillac DTS

06.07.2005

Hyundai Portico

04.07.2005

Ford SAV

01.07.2005

Alfa Romeo Brera

29.06.2005

Subaru B9 Tribeca

27.06.2005

BMW 3 Touring

24.06.2005

Opel Zafira

22.06.2005

Jeep Grand Cherokee

20.06.2005

Kleemann

09.06.2005

Mitsubishi Colt Coupe-Cabriolet

07.06.2005

Citroen C1

02.06.2005

Peugeot 107

01.06.2005

Alfa Romeo 159

24.05.2005

Fiat Croma

19.05.2005

Mazda MX-5

16.05.2005

SsangYong Rexton

05.05.2005

Cadillac BTS

04.05.2005

Peugeot 407 Coupe Prologue

03.05.2005

Aston Martin V8 Vantage

02.05.2005

Lexus RX 400h

28.04.2005

Lancia Y Sport

27.04.2005

Ferrari F430 Spider

23.04.2005

Toyota Aygo

15.04.2005

Ford Sport Trac

01.04.2005

BMW serije 3

28.03.2005

Citroen C6

24.03.2005

Hyundai Sonata

22.03.2005

Dodge Charger

17.03.2005

Opel Astra GTC

14.03.2005

Venturi Fétish

12.03.2005

Bentley Continental Flying Spur

10.03.2005

Jaguar Advanced Lightweight Coupe

01.03.2005

Nissan Pathfinder

22.02.2005

BMW M6

19.02.2005

Mazda 5

15.02.2005

Alfa Romeo 157

12.02.2005

Mercedes M klase

08.02.2005

VW Passat

05.02.2005

Toyota Motor Triathlon Race Car

28.01.2005

Mercedes B i R klase

24.01.2005

Porsche Boxster

18.01.2005

Ferrari 575 M Maranello Superamerica

12.01.2005

Audi A6 Avant

06.01.2005

VW Touareg W12 Sport

01.01.2005

Volvo XC90 V8

29.12.2004

Alfa Romeo 147

22.12.2004

Citroen C4

16.11.2004

Renault Modus

19.11.2004

Jaguar Concept Eight

23.11.2004

BMW M5

26.11.2004

Ford Focus II

30.11.2004

Dacia Logan

3.12.2004

Suzuki Swift

7.12.2004

Peugeot 907

10.12.2004

Ford Focus

17.10.2004

Opel Astra Caravan

26.10.2004

Ferrari F 430

1.11.2004

Mercedes A klasa

12.09.2004

Fiat Trepiuno

16.09.2004

SAAB 9-3 Sport Sedan 1,9 TiD

20.09.2004

Subaru R1e

29.09.2004

Maserati MC 12

4.10.2004

PEUGEOT 1007

9.08.2004

BMW serija 1

13.08.2004

ALFA ROMEO Crosswagon Q4

17.08.2004

OPEL Tigra TwinTop 1,8 Cosmo

21.08.2004

LAND ROVER Discovery

25.08.2004

AUDI A3 Sportback

30.08.2004

VW Concept C

4.09.2004

PEUGEOT 407

9.07.2004

LANCIA Musa

11.07.2004

FIAT Multipla

14.07.2004

PORSCHE 911

16.07.2004

KIA Cerato

19.07.2004

MITSUBISHI Colt

21.07.2004

OPEL TriXX

24.07.2004

BMW serija 3

29.07.2004

MAZDA MX Flexa

31.07.2004

CHEVROLET Lacetti

2.06.2004

CHRYSLER Crossfire Coupe i Cabrio

10.06.2004

BMW M5

16.06.2004

AUDI A6

23.06.2004

MINI Cooper Cabrio

30.06.2004

PEUGEOT 407 Silhouette

10.05.2004

BMW serija 1

11.05.2004

CHRYSLER 300C Sedan

14.05.2004

FORD Shelby Cobra

18.05.2004

TOYOTA Corolla Verso

21.05.2004

CITROEN C4 Sport

25.05.2004

SEAT Altea

29.05.2004

BMW 645 Ci

6.04.2004

OPEL Astra

9.04.2004

MERCEDES C klase

12.04.2004

KIA Picanto

15.04.2004

ROLLS ROYCE 100EX

20.04.2004

ROVER 75 V8

24.04.2004

FORD Mustang

28.04.2004

MITSUBISHI Lancer Evo VIII

3.05.2004

FORD Visos

4.03.2004

ASTON MARTIN DB9

11.03.2004

LEXUS GS 430

18.03.2004

VOLVO V50

24.03.2004

RANGE STORMER

30.03.2004

PEUGEOT 407

3.02.2004

CHEVROLET Corvette C6

7.02.2004

PORSCHE Cayenne 3,2 V6

11.02.2004

BMW 645 Ci Cabrio

17.02.2004

CADILLAC SRX

21.02.2004

HONDA Acura 3,2 CL Type-S

26.02.2004

SEAT Altea

3.01.2004

AUDI Le Mans Quattro

8.01.2004

KIA Picanto

13.01.2004

VOLVO S40

17.01.2004

ALFA ROMEO GT

21.01.2004

DACIA Solenza

25.01.2004

PONTIAC GTO

29.01.2004

OPEL Insignia

1.12.2003

FERRARI 612 Scaglietti

4.12.2003

FIAT Idea

8.12.2003

NISSAN Murano

11.12.2003

CHRYSLER 300C

15.12.2003

SMART ForFour

18.12.2003

JAGUAR R-D6

23.12.2003

BMW Alpina B7

25.12.2003

ALFA ROMEO 166

29.12.2003

MERCEDES SLR McLaren

3.11.2003

VW Golf V

7.11.2003

PEUGEOT 307 CC

11.11.2003

LANCIA Fulvia Coupe

15.11.2003

LAND ROVER Freelander

18.11.2003

DODGE Viper SRT-10

22.11.2003

TOYOTA Prius

27.11.2003

OPEL Astra

4.10.2003

MAZDA 3

9.10.2003

BENTLEY Continental GT

16.10.2003

VW Concept R

23.10.2003

DODGE Intrepid

27.10.2003

BMW serije 6

27.08.2003

FERRARI 360 Challenge Stradale

3.09.2003

LANCIA Ypsilon

10.09.2003

MASERATI Quattroporte

17.09.2003

CADILLAC CTS

22.09.2003

SAAB 9-3 Convertible

28.07.2003

FORD GT40

1.08.2003

BMW M3 CSL

5.08.2003

MINI One D

9.08.2003

MERCEDES C 30 CDI AMG

13.08.2003

MITSUBISHI Outlander

18.08.2003

CITROEN C2 Sport

27.06.2003

OPEL Signum 3,0 V6 CDTI

7.07.2003

JAGUAR XJ

14.07.2003

RENAULT Scenic II

18.07.2003

CADILLAC XLR

22.07.2003

LAMBORGHINI Gallardo

28.05.2003

MERCEDES CLK Cabrio

4.06.2003

KIA Opirus

11.06.2003

VW Phaeton V10 TDI

18.06.2003

BMW serija 5

27.04.2003

FORD Focus C-MAX

4.05.2003

PORSCHE Carrera GT

11.05.2003

VW Touran

18.05.2003

CADILLAC Sixteen

28.03.2003

VW Beetle Cabrio

3.04.2003

AUDI Pikes Peak

12.04.2003

CITROEN C3 Pluriel

15.04.2003

MITSUBISHI Pajero Evo 2+2 Concept

19.04.2003

HUMMER H2

6.03.2003

ROLLS-ROYCE Phantom

10.03.2003

PEUGEOT RC

14.03.2003

NISSAN Micra

5.02.2003

LANCIA Phedra

18.02.2003

CHRYSLER PT Cruiser Cabrio

22.02.2003

ALFA ROMEO Brera

11.01.2003

PEUGEOT 307 CC

17.01.2003

MAZDA 2

22.01.2003

PEUGEOT Sesame

6.12.2002

RENAULT Ellypse

26.12.2002

OPEL Meriva

4.01.2003

AUDI A8

12.11.2002

FORD Streetka

23.11.2002

MERCEDES-BENZ Vision GST

3.12.2002

CITROEN C3 Pluriel

12.10.2002

CHEVROLET TrailBlazer

31.10.2002

RENAULT Megane II

1.10.2002

MAYBACH

27.08.2002

BENTLEY GT Coupe

27.08.2002

BMW CS1

27.08.2002

Slavisica
03.2.2012 20:33
21
24

Nemam zamerki! :-D

Aleksandar
03.2.2012 23:40
24
28

Stvarno je ekstra auto.

vlajce 330ci
04.2.2012 10:38
26
24

Ovim autom BMW pokazuje, da ce jos dugo drzati poziciju broj 1 kod automobila premijum klase.

S70
04.2.2012 11:49
18
18

dobar je ali ne znam cemu ovo sluzi ako ocu luksuzan kupe uzecu 6-icu a ako ocu limuzinu uzecu 5-icu

miodrag
04.2.2012 15:24
21
10

Zaista izgleda lijepo samo sto je problem kod BMW-ea je taj sto na ulici ne razlikujes peticu i sedmicu, sad je tu i sestica koja je identicna (mala razlika u farovima i jos par sitnica). novu tricu jos nisam vidio, ali na slikama i ona ima iste crte. jedva se malo razlikuje. Mogu slobodno reci da su izgubili inspiraciju njihovi inzinjeri. licno mi je mercedesov CLS daleko orginalniji od ovog bmw-ea. premda ovo samo dzaba pisem posto cu ih moci kupiti tek za jedno 10-tak godina kad cijena bude oko 10-15 hiljada a tad ih vjerovatno necu zeljeti.

stojko
04.2.2012 18:19
25
17

Mislim da je CLS mnogo individualniji i kvalitetniji a A7 potpuno nezavrsen

miki
04.2.2012 18:52
25
9

Dobar je bmw, pogledajte: BMW M5 vs Nissan GT-R

vik
05.2.2012 09:41
12
20

pa ovde ima onih sto imaju zamerke na ovaj auto,tj.avion.sta li oni voze da mi je znati samo...

skajvikler
06.2.2012 07:49
18
6

Sto nece biti dobar kad kosta da svi gore navedeni prodate svoje automobile ili po jedan bubreg opet bi vam zafalilo za registraciju.
Nema proizvodjaca koji za taj novac ne bi napravio isti ili cak bolji...
Mada u poslednje vreme BMW ima bas dosta falicnih automobila skoro je povuceno pola miliona minija zbog kvarova vodene pumpe sto dalje vodi u pregrevanje a motor za manje od 1 min moze onako pregrejan samo u otpad.A ove luksuznije verzije pocele su da gore samo od sebe ko neveruje nek procita...

Slavisica
06.2.2012 10:04
9
1

@ miki
daj link!

Slavisica
06.2.2012 11:51
11
3

Inace,sto se tice opoziva,da budemo malo precizniji : BMW povlaci oko 200.000 Minija (Cooper S i JCW) zbog te pumpe za vodu.
A VAG povlaci oko 300.000 vozila sa dvolitarskim motorima zbog kvara na sistemu ubrizgavanja. Povlace se svi modeli iz grupe u koje se ugradjuju ti motori (VW,Seat,Skoda,Audi).
Htedoh reci,opozivi su normalna stvar danas i ne vidim zasto bi time skrnavili ovaj clanak o GranCoupe-u,preudicirajuci da je ovo (potencijalno) los auto,kad ionako niko nema iskustva sa njim.
I zanima me koji su to sve modeli BMW koji su falicni u zadnje vreme?
Msm,ne kazem da je to dezinformacija,samo me zanima...


Aleksandar
06.2.2012 17:12
7
1

I mene isto interesuje...

Zux
06.2.2012 17:57
15
12

Dobar je BMW, ali nista bolji od mnogih koji kao nisu u premium klasi

skajvikler
07.2.2012 07:39
15
5

E ako vas zanima citajte znam da je tesko poverovati za vas ljubitelje ali i najbolji grese
nije lako dati 60 000 za auto a on plane ko sveca...
http://www.b92.net/automobili/vesti.php?yyyy=2011&mm=09&nav_id=539273

bMW je objavio da će opozvati automobile iz serija 5 i 7 i modele X5 i X6 zbog opasnosti od požara.

http://www.b92.net/automobili/vesti.php?yyyy=2011&mm=09&nav_id=539273

u ostalom snadjite se mnoge novine to skrivaju ipak je to brend

Slavisica
07.2.2012 10:35
8
14

Nisam ja "ljubitelj",samo komentarisem.
Koliko sam video na tim linkovima,nije zabelezen ni jedan slucaj pozara. Jel tako? I da se on moze desiti samo u ekstremnim slucajevima.
Kad smo kod pozara i klevetanja BMW-a da moze doci do paljenja vozila od 60k eura,sta da se kaze za slucaj 458 Italia (Ferrari),gde se nekoliko auta zapalilo zbog isto tako banalne greske (lepak u blatobranima mislim da je bio u pitanju).I sad,posle svega toga,vidim da se ljudi bas i ne otimaju da daju 220k eura za 458? Ma,sve beze od njega! :-)))
Opet kazem,opozivi su danas normalna stvar...

Slavisica
07.2.2012 11:07
9
5

@ Redakcija
Da li ste sigurni da je sa sistemom "lajkovanja" sve ok? Jer,recimo,kad nekome "udarim" like/dislike,i izadjem sa sajta,i sledeci put kad udjem,sistem mi omogucava da to isto ponovo radim,tj. da lajkujem komentar koji sam vec lajkovao...

dzoi
07.2.2012 11:59
15
7

Citam ovo za povlacenje i ne mogu da verujem da se i bmw iskvario...Ipak je mecka mecka...

Dragan
07.2.2012 12:01
14
3

http://auto.blog.rs/blog/auto/vesti/2011/06/30/opoziv-za-bmw-x5 http://www.naslovi.net/2011-10-31/auto-blog/bmw-opoziv-za-32-000-vozila-zbog-opasnosti-od-pozara/2920694 http://sr-rs.facebook.com/notes/tvs-auto/bmw-opoziv-120000-vozila/243026885739619 Itd.....

Aleksandar
07.2.2012 12:38
10
13

Naravno da su opozivi normalna stvar u danasnjem automobilskom svetu, jer ko radi taj, razume se i gresi. Cak i oni koji su najbolji grese. A uostalom, ja bar tako mislim, da su ti opozivi, osim ako nisu preterani, dokaz da brend brine o svojim klijentima - korisnicima. A to da BMW i ostali premijum proizvodjaci nisu nista bolji od ostalih, mislim da nije bas tacno. Jeste tacno to da je u zadnjih desetak godina jaz izmedju BMW-a, Audi-ja i Mercedesa i ostalih proizvodjaca smanjen ali tesko je zaista poverovati u to da su dvostruko i vise jeftiniji automobili na istom nivou kao ovi nemci koje sam pomenuo. Posebno kada se udje u recimo jedan BMW F10, onda posle toga sva ova jeftinija vozila deluju dosta prosecno. To je zaista tako jer on izaziva strasne impresije. Dobro poredjenje bi bio Apple u IT svetu, koji je isto tako zaista mnogo jaci u odnosu na recimo Microsoft. Mogu da se porede sa ovim premijum proizvodjacima kompanije kao sto je Cadillac, Lincoln, Honda (Acura), Toyota (Lexus), Volvo, Range Rover i slicni, kao i u D segmentu Alfa Romeo 159 dok ga je jos proizvodila Alfa. Mada su to opet sve premijum vozila.

Dragan
07.2.2012 14:30
13
37

@ Slavisice Redakcijo, redakcijo upomoc, imam puno dislajkova, nesto nije u redu... sad i ovde pocinjes kao sto si kod Volvoa!

Tristan
07.2.2012 15:58
12
22

Kakve veze imaju opozivi s ovim automobilom kojeg je očigledno većina komentatora "vozila", pošto znaju ko je od koga kvalitetniji i sl? Mercedes u poslednjih 10 godina ima daleko više grešaka od BMW-a, pa šta? Meni lično se ovaj auto više sviđa od CLS-a, sudeći sa slika, mada Mercedesa obožavam. Ovde su mnogi komentatori očigledno nedavno postali punoletni.

Slavisica
07.2.2012 16:51
8
21

@ Dragan
Nemoj biti cinican,nije pristojno.
Moje stanje lajkova/dislajkova je bilo 0:0 kad sam pisao (tebi) sporni post.
Tebi je logicno da svaki put kad udjes/udjemo da se moze lajkovati tamo gde si vec to radio?

bmw
07.2.2012 23:29
13
28

svako ko je u zivotu imao bar jedan nov auto zna da recalls ili povlacenje je sasvim normalna stvar. to ne znaci da ce bmw povuci nazad auta i baciti ih na neki otpad, vec da svaka musterija lepo dobije pismo iz obliznjeg bmw servisa ili prodavca od kojeg je kupio, da neki deo u automobilu nije bezbedan i da prilikom sledeceg servisa taj isti deo ce biti zamenjen o trosku, u ovom slucaju bmw-a.. to tako funkcijonise, i desava se bukvalno svakom proizvodjacu automobila.. toliko o tom slucaju...ova bembara je vrh vrhova i veoma rado bih je posedovao

Aleksandar
08.2.2012 14:16
10
26

bmw
Da slazem se sa komentarom, a isto mislim da je 6 Gran Coupe, vrh vrhova.

Jasta
09.2.2012 13:03
6
0

Dobro je covek napisao raspravljete se o necemu sto imA cenu da svi vi koji ste napisali komentar prodate po bubreg falilo bi vam za registraciju:)))mislim stvarno smesno za taj novac ne bi smeo da se kvari ili povlaci znaci da je krajnja kontrola vozila iz fabrike popustila i da nema kontrole kvaliteta kao nekad...
Nekadasnji kvalitet nikad vise nece imati nova vozila stari BMW si mogao i bez ulja malte ne da vozis a u ovome nesmes ni cigaru da zapalis a da se neupali bar 5 lampica...

Aleksandar
09.2.2012 14:36
7
0

Ima istine u tome ali takvi su svi novi automobili sa mnogo vise ugradjene tehnologije i uopste sofisticiraniji od starih (sto kupci traze sami) a to sa sobom moze da povlaci i to da su "ranjiviji" nego li oni jednostavni stari. I to je vrlo logicna stvar.

Zoki
09.2.2012 16:43
2
26

Slavisica @ Vidi sta si sada uradio sa pumpanjem lajkova, mislis da ti je to bilo pametno!?

Slavisica
09.2.2012 21:34
6
5

@ Zoki
Druze,ja sam se samo pozalio na to da taj sistem ne radi kako treba ili u najmanju ruku radi sumnjivo.
Nisam ja,kako ti kazes,pumpao lajkove/dislajkove (ali neko ocigledno jeste).
Da jesam,ja bih imao,razume se,najvise lajkova...
Ovde sam da vodim(o) neku konstruktivnu raspravu,a ne da omalovazavam tudje misljenje time sto cu lupati dislajkove.


Zoki
09.2.2012 22:48
7
21

Slavisica @ Nisam mislio da si ti ti pumpao (ti si korektan), nego si nekome otvorio oci i sad nema vise realnih lajkova

Slavisica
10.2.2012 01:12
5
5

@ Zoki
Sorry,pogresno sam razumeo. :-)

hi
19.2.2012 04:20
2
1

Uvek sam vuse postovao BMW-a i MECKU, kako je ovde neki zovu od AUDI-a, bas zbog tog razlicitog dizajna izmedju klasa, dok su AUDI-jevi modeli svi bili isti, razlika je bila samo u velicini, bilo ih je tesko razlikovati dok im se ne priblizis, BMW je upravo to sad uradio, samo je poceo da smanjuje sedmicu i od nje na pravi ostale modele dok je MECKA ipak ostala mastovitija... ipak na kraju bemabara je bembara, benzinac sa tom kubikazom da trosi svega 9l, to je samo za pohvaliti...

4wd
19.2.2012 10:37
0
5

Bmw dolazi u obzir samo ako je nazad ispisana oznaka IX ili DX, to vam kazem iz iskustva

Pošaljite komentar:

Molimo vas da pre slanja komentara pročitate sledeće uputstvo:
Redakcija zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara.
Anonimni komentari se ne objavljuju.
Komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Govor mržnje ne tolerišemo.
Zbog ograničenog prostora, komentare koji predstavljaju komentar drugih (već objavljenih) komentara ne objavljujemo, kao ni polemike između komentatora. Molimo vas da u svrhu diskusije i polemike koristite naš Forum.
Pre pisanja samog komentara, molimo vas da izaberete tačan tekst na koju se odnosi komentar. Komentari koji sadržajem ne korespondiraju sa tekstom sa koje su poslati neće biti objavljeni.
VRELE GUME ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije.

Vaše ime:


Vaš komentar:Anti-spam-kod:
Kako bi bili sigurni da ste osoba, a ne robot-spamer, molimo Vas da u donje polje unesete kod sa slike: