Predstavljamo

Audi A4 i A4 Avant

Audi jasno prepoznaje svoj put, a on se zove...

Visoka tehnologija

Nova generacija Audijevog predstavnika u D segmentu, kako u sedan tako i karavan varijanti, predstavlja sintezu napredne tehnologije i prepoznatljive estetike


A4 sedan poseduje najbolji koeficijent otpora vazduha u klasi sa 0,23 Twituj ovo!

Kompletna tehnologija u bestseler porodici iz Ingolštata je iznova razvijena, i to u cilju definisanja standarda u segmentu.

Počnimo od aerodinamike. A4 sedan poseduje najbolji koeficijent otpora vazduha u klasi sa 0,23. Emisija CO2 je takođe impresivna kod novih modela i iznosi 95 grama po kilometru za A4 2.0 TDI 110 kW/150 ks i 99 grama po kilometru za A4 Avant 2.0 TDI. Model sa 2.0 TFSI turbo benzincem sa 140 kW/190 ks emituje 109 grama CO2 po pređenom kilometru, odnosno 114 grama u karavanskoj Avant verziji.

Najsnažniji motori su dva TDI šestocilindraša sa do 200 kW/272 ks. Nova generacija TFSI četvorocilindarskih agregata sa novorazvijenom metodom sagorevanja u cilindrima postavlja standarde u smislu potrošnje goriva, emisije štetnih gasova i performansi (u svojoj klasi). Obe verzije će biti lansirane na tržište ove jeseni.

Prtljažnik Avant verzije raspolaže zapreminom od 505 litara što je najviše među premijum modelima u D segmentu Twituj ovo!

Enterijer kvalitetan i praktičan
U odnosu na odlazeći model, novajlija je „porastao“ u dimenzijama, ali mu je značajno smanjena masa, i to do 120 kg u zavisnosti od motora. Dužina iznosi 4,73 m, širina 1,84 m, visina 1,43 m, uz međuosovinsko rastojanje od 2,82 m. Karoserija novog A4 je među najlakšim u klasi zahvaljujući inteligentnom odabiru materijala i lakoj konstrukciji.

Audi A4 je lider u segmentu i što se tiče nivoa buke. Putnici, sem što mogu da uživaju u obilju prostora, čija je širina naglašena karakterističnim linijama enterijera, noću će takođe moći da uživaju u posebnom ambijentu, naglašenom diskretnim svetlosnim konturama koje osvetljavaju vrata i centralnu konzolu. Suvišno je reći da je završna obrada vrhunska, dok boje i materijali prate novi koncept koji kupcima pruža širu mogućnost personalizacije.

Prtljažnik Avant verzije raspolaže zapreminom od 505 litara što je najviše među premijum modelima u D segmentu. Sa položenim naslonima zadnjih sedišta, zapremina se penje na 1.510 litara. Elektro asistencija zatvaranja zadnjih vrata je standardna, dok senzorska kontrola za otvaranje i zatvaranje vrata prtljažnika dolazi kao opcija.

Kada je Audi u pitanju, nikako ne treba zaboraviti naprednu tehnologiju. Poznati Audijev MMI je sada još intuitivniji, sa novim displejem i sistemom kontrole. Glavne tehnološke atrakcije novog A4 su Audijev virtuelni kokpit, Matrix LED farovi, Audijev interfejs za pametne mobilne telefone, Bang & Olufsen uređaj sa 3D zvukom, sistem bežičnog punjenja telefona, „head-up“ displej, kao i novi sistemi asistencije za vozača.

Marka iz Ingolštata je pripremila i revolucionarnu inovaciju kada su benzinski motori u pitanju Twituj ovo!

Motori, motori...
Novi Audi A4 i A4 Avant će biti lansiran u Nemačkoj, inicijalno sa sedam dostupnih motora, tri TFSI i četiri TDI. Izlazna snaga je značajno porasla, i u rasponu je od 110 kW/150 ks do 200 kW/272 ks, dok je u isto vreme smanjena potrošnja goriva i to za do 21 odsto. A4 2.0 TDI ultra troši samo 3,7 litara, uz deklarisanu emisiju CO2 od samo 95 grama po kilometru, dok su vrednosti vezane za Avant verziju 3,8 litara i 99 grama CO2 po pređenom kilometru.

Marka iz Ingolštata je pripremila i revolucionarnu inovaciju kada su benzinski motori u pitanju (mada se o tome još uvek ne izjašnjava detaljnije). Naime, 2.0 TFSI sa 140 kW/190 ks, koristi potpuno novi metod sagorevanja u cilindrima, što ga čini posebno efikasnim. Troši prosečno tek 4,8 litara benzina na 100 kilometara, uz emisiju CO2 od 109 g/km. U A4 Avant modelu, troši 5,0 litara na pređenih 100 kilometara, dok mu emisija CO2 iznosi 114 g/km. Tokom tržišnog ciklusa, biće lansirana i g-tron verzija koja za gorivo koristi prirodni zemni gas ili Audi e-gas.

Bez obzira što je naglasak na sportskim atributima i performansama, fokus je zadržan i na komforu Twituj ovo!

Menjači i vozna dinamika
Pogonski sistem i šasija novog Audija A4 i A4 Avanta su u potpunosti razvijane od samog početka. Manuelna šestostepena transmisija, sedmostepeni S tronic (dostupan sada i za modele s prednjim pogonom) i osmostepeni tiptronic su redizajnirani. Automatski menjači sada poseduju funkciju koja omogućava vožnju u „leru“. Kontrola obrtnog momenta kadra da bira pogonski točak dodatno kontroliše pogon na prednje točkove, kao i quattro integralni sistem. Za najsnažniji TDI, Audi je u ponudu stavio sportski diferencijal na zadnjoj osovini.

Kada govorimo o upravljivosti, A4 je na ovom planu napravio veliki napredak. Bez obzira što je naglasak na sportskim atributima i performansama, fokus je zadržan i na komforu. Ogibljenje i sistem upravljanja filtriraju vibracije koje mogu da nastanu od neravne vozne podloge, ali i dalje adekvatno komuniciraju sa vozačem obezbeđujući mu osećaj u vezi sa lateralnim silama i vođenjem točkova.

Ova sposobnost vozila je bazirana na novorazvijenoj osovini sa spojevima u pet tačaka i elektromehaničkoj servo asistenciji. Oba sistema se odlikuju smanjenom masom. Ova postavka čini temelj kada su u pitanju sportska upravljivost i prvoklasni komfor, ali doprinosi i smanjenoj potrošnji goriva. Dodatne opcije su dinamički sistem upravljanja (čiji prenosni odnosi variraju u odnosu na brzinu vozila i ugao upravljanja), kao i ogibljenje sa podesivim amortizerima. Potonja opcija vozaču obezbeđuje dve postavke: sportsku i komfornu. Oba režima su uključena u Audijev sistem odabira vozne dinamike, koji se ubraja u standardnu opremu za modele sa motorima od 140 kW/190 ks i više.

A4 i A4 Avant takođe postavljaju standarde u klasi sa brojnim sistemima vozačke asistencije u službi uštede goriva, bezbednosti i komfora.

Kada govorimo o A4, još uvek nije objavljen „RS“ model, ali s obzirom da Audi tvrdi da je težina standardnih modela otišla dole za do 120 kg, zahvaljujući upotrebi pojačanog čelika u šasiji i panela karoserije od aluminijuma, treba očekivati visoke performance Twituj ovo!

U odnosu na konkurenciju
Već smo konstatovali, A4 je „porastao“ u odnosu na prethodni model. Sa 4.726 mm je 21 mm duži nego ranije, što ga čini čak 102 mm dužim u odnosu na seriju 3, 55 mm dužim u odnosu na Jaguar XE i 40 mm dužim u poređenju sa Mercedesom C klase. Ipak, zapremina prtljažnika je identična sa BMW-om i Mercedesom (sedan verzije) – 480 l, a 25 l je izdašnija u odnosu na Jaguar.

Dimenzije Giulije još uvek nisu poznate ali treba očekivati da budu slične Jaguarovim zbog izražene sportske orijentacije i stajlinga. Već znamo da je motor u Quadrifoglio Verde sa 510 ks najsnažiji, a pruža i najbolji odnos mase i snage u klasi. Sa masom od oko 1.500 kg, Alfa je 80 kg lakša od M3 a 165 kg lakša od XE S. U odnosu na AMG C63 ima čak 215 kg manje.

Kada govorimo o A4, još uvek nije objavljen „RS“ model, ali s obzirom da Audi tvrdi da je težina standardnih modela otišla dole za do 120 kg, zahvaljujući upotrebi pojačanog čelika u šasiji i panela karoserije od aluminijuma, treba očekivati visoke performance. To bi Audijevog pulena trebalo da stavi rame uz rame sa konkurencijom, bez obzira na prednost u veličini.

Takođe smo konstatovali da je novi Audi A4 je lansiran sa sedam inicijalno dostupnih agregata, među kojima se nalaze četiri turbo dizela i tri turbo benzinca. Osnovnu jedinicu čini 1.4 TSI sa 150 ks, što je 30 „konja“ više nego ranije. A4 pogonjen ovim motorom do „stotke“ ubrzava za 8,9 sekundi, uz maksimalnu brzinu od 210 km/h. Poređenja radi, BMW 316i ES ispod haube poseduje 1,6 litarski turbo benzinac sa 136 ks. Sprint do „stotke“ obavlja za 8,6 sekundi, a maksimalna brzina ovog modela iznosi 209 km/h.

Ulazni Mercedes C klase, C200, dolazi sa benzincem od 186 ks, koji će ujedno biti i skuplji od svojih nemačkih rivala. Bazni XE sa 163 ks (turbo benzinac) iz stanja mirovanja do 100 km/h ubrzava za 8,4 sekunde, a maksimalno može da pojuri do 227 km/h.

Novi Audi A4 vodi po pitanju efikasnosti, jer model sa 2.0 TDI motorom troši tek 3,7 l goriva na 100 pređenih kilometara Twituj ovo!

Dizeli su izjednačeniji. A4 sa jedinicom od 150 ks sprint do „stotke“ završava za 8,6 sekundi. Poređenja radi, BMW 320d EfficientDynamics sa 163 ks može do 100 km/h da ubrza za 7,8 sekundi. Jaguar XE 2.0 D SE (takođe 163 ks) ovu radnju obavlja za 8,4 sekunde, dok je Mercedes C200 BlueTEC sa 1,6 litarskim turbo dizelom sa 135 „konja“ najsporiji – 9,7 sekundi.

S druge strane, trenutno najmoćniji motor u A4 je 3.0 TDI sa 272 ks. Kod XE je to 3,0 litarski kompresorski V6 sa 340 „konja“. BMW M3 iz 4,0 litarskog rednog turbo „šestaka“ izvlači 430 ks (sprint do stotke 4,2 sekunde), dok Mercedes-AMG C63 S isporučuje čak 510 „konja“ i sprint do „stotke“ obavlja za ravno 4 sekunde.

Međutim, nova Alfa Romeo Giulia nadmašuje sve. QV verzija takođe raspolaže sa 510 ks kao i C63, ali zahvaljujući manjoj masi, ubrzanje do 100 km/h obavlja za 3,9 sekundi.

Jedan od najvažnijih faktora za kupce automobila je efikasnost. Novi Audi A4 po tom pitanju vodi, jer model sa 2.0 TDI motorom troši tek 3,7 l goriva na 100 pređenih kilometara. Emisija CO2 je takođe minimalna i iznosi 95 g/km.

BMW 320d u EfficientDynamics izdanju troši 3,8 l, ali sa nešto većom emisijom CO2 od 99 g/km. Mercedes C200 BlueTEC SE, mada raspolaže s manje snage, troši 3,9 l dizela na 100 kilometara, uz emisiju CO2 od 101 g/km.

Brojke vezane za Giuliju nisu poznate, ali s obzirom na aktuelnu paletu motora, treba očekivati da bude izuzetno konkurentna i što se efikasnosti tiče.

Pavle Barta
10812
Postavljeno: 25.07.2015

Arhiva: Predstavljanja

Rubrika: Predstavljanja
Postavljeno: 17.05.2018

Rolls-Royce Cullinan

Pre samo sedam godina predstavnici kompanije Rolls-Royce su kategorično tvrdili da njihova kompanija ne planira ulazak u segmentSUV modela. Ipak, izgleda da su tržišni zahtevi jači i od britanske tradicije


Rubrika: Predstavljanja
Postavljeno: 12.03.2018

Mercedes-Benz AMG GT63 S 4-Door

Mercedes-Benz, tačnije njihovo AMG odeljenje je još na prošlogodišnjem ženevskom sajmu automobila obećalo da će njihov novi model biti najnapredniji i najsnažniji automobil do sada


Rubrika: Predstavljanja
Postavljeno: 09.03.2018

Audi A6 (2019)

Pored brojnih noviteta predstavljenih na ženevskom sajmu automobila, nova verzija jednog dobro poznatog modela postala je apsolutni hit. Audi A6!


Peugeot 508

01.03.2018

Ford Ranger Raptor (2019)

21.02.2018

Hyundai i30 Fastback Tekst sa video prilogom!

12.02.2018

Mercedes-Benz A-Class

07.02.2018

Mercedes-Benz G-Class 2018.

23.01.2018

Lamborghini Urus

26.12.2017

Jeep Wrangler 2018 Tekst sa video prilogom!

08.12.2017

Jaguar E-Pace

28.11.2017

Toyota Land Cruiser (2018)

06.11.2017

Polestar 1 (2020)

30.10.2017

Audi A7 Sportback

24.10.2017

Aston Martin DB11 Volante

16.10.2017

Audi R8 V10 RWS

09.10.2017

Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo

06.10.2017

Suzuki Swift Sport 2018

04.10.2017

Toyota Yaris GRMN

28.09.2017

Volkswagen Polo GTI

26.09.2017

Škoda Karoq

21.09.2017

Audi RS4 Avant

20.09.2017

Renault Megane RS

18.09.2017

Volkswagen I.D. Crozz II Koncept

16.09.2017

Dacia Duster

14.09.2017

Porsche Cayenne

04.09.2017

Renault Alaskan

02.09.2017

Bentley Continental GT

01.09.2017

Volkswagen T-Roc

28.08.2017

Ferrari Portofino

25.08.2017

BMW M5

23.08.2017

Mercedes Maybach 6 Cabriolet Tekst sa video prilogom!

21.08.2017

Lotus Evora GT430

14.08.2017

Mercedes X klasa

22.07.2017

Hyundai i30 N

21.07.2017

Audi A8

18.07.2017

Jaguar XE SV Project 8 (2018)

05.07.2017

Peugeot Pick Up (2018)

28.06.2017

Nissan X-Trail (2018)

21.06.2017

Škoda Octavia RS

20.06.2017

Hyundai Kona

15.06.2017

Peugeot 308 za 2018. godinu

07.06.2017

Fiat 500L za 2018. godinu

24.05.2017

Škoda Karoq

20.05.2017

BMW M240i Coupe

17.05.2017

Dacia Logan MCV Stepway

12.05.2017

Seat Ibiza

02.05.2017

Honda Civic Type R

28.04.2017

Mercedes-AMG S63 4MATIC+

25.04.2017

Lexus LS 500h

21.04.2017

Škoda Octavia RS

20.04.2017

Mazda CX-5

14.04.2017

Volkswagen e-Golf

11.04.2017

Alpine A110 Tekst sa video prilogom!

23.03.2017

Volkswagen Arteon

21.03.2017

Volvo XC60 za 2018. godinu

13.03.2017

BMW Serija 1 sedan

04.03.2017

Lamborghini Aventador S

28.02.2017

Škoda Citigo za 2017.

24.02.2017

Škoda Kodiaq Scout

11.02.2017

Nissan Micra

24.01.2017

2018 Mercedes GLA

21.01.2017

Toyota Camry 2018

17.01.2017

Audi Q8

11.01.2017

Mercedes AMG GT R

06.01.2017

Škoda Octavia Scout

03.01.2017

2017 Opel Insignia Tekst sa video prilogom!

28.12.2016

2017 Ford Fiesta

13.12.2016

Novi Jeep Compass

30.11.2016

Alfa Romeo Stelvio

22.11.2016

2017 BMW serije 5

15.10.2016

Jeep Compass

12.10.2016

Lincoln Continental

16.09.2016

Škoda Kodiaq

10.09.2016

Renault Megane Sedan

26.08.2016

Fiat 500 Abarth

22.07.2016

Renault Koleos

11.07.2016

Maserati Levante

09.04.2016

Subaru Impreza

06.04.2016

Bugatti Chiron

30.03.2016

Mercedes-AMG C63 Coupe

26.08.2015

Audi S8 plus

19.08.2015

Opel Astra

30.07.2015

Audi A4 i A4 Avant

25.07.2015

Honda Civic Type R

08.06.2015

Nissan Sway koncept

29.05.2015

BMW serija 1

15.04.2015

Ferrari 488 GTB

13.04.2015

Porsche 911 Targa 4 GTS

10.04.2015

Cadillac CTS-V

24.01.2015

Toyota Mirai

05.01.2015

Porsche 911 GTS

31.12.2014

Jaguar XE

12.09.2014

Ford Focus ST

28.08.2014

Mercedes-Benz S65 AMG Coupe

27.08.2014

Peugeot 508

23.07.2014

Mercedes V klase

16.07.2014

2015 Ford F-150

15.07.2014

Audi Allroad Shooting Brake

25.06.2014

Golf R400

13.06.2014

Mercedes-Benz Coupe Concept SUV

10.06.2014

McLaren 650S

09.05.2014

Mercedes-Benz S klasa kupe

28.04.2014

Chrysler 200

23.04.2014

Peugeot 108

22.04.2014

BMW Active Tourer Series 2

19.04.2014

Jeep Renegade

13.03.2014

Toyota FT-1

11.03.2014

Nissan Sport Sedan Concept

06.03.2014

BMW X3

03.03.2014

Infiniti Q50 Eau Rouge

28.02.2014

Mercedes GLA 45 AMG

24.02.2014

Mercedes-Benz AMG Vision Gran Turismo

20.02.2014

Lamborghini Huracan LP610-4

18.02.2014

Mercedes-Benz C klasa

11.02.2014

Ford Mustang

05.02.2014

Subaru WRX

30.01.2014

Jaguar F-Type

28.01.2014

Porsche Macan

23.01.2014

Lexus RC Coupe

07.01.2014

Mercedes-Benz S 63 AMG

30.12.2013

Mini Cooper

27.12.2013

BMW serija 2

19.12.2013

Tržište SAD - Toyota Tundra

29.11.2013

BMW serija 4

28.11.2013

Ford Fiesta ST 2014

21.11.2013

Nissan X-Trail

13.11.2013

Audi Nanuk Concept

12.11.2013

Nikada rođeni modeli - Jaguar F-Type

31.10.2013

BMW i8

22.10.2013

Volkswagen Golf R

17.10.2013

Opel Monza

10.10.2013

Volvo Coupe Concept

07.10.2013

Jaguar Project7

16.09.2013

BMW i3

13.09.2013

Mercedes-Benz S63 AMG

10.09.2013

Peugeot 308

13.08.2013

Mazda3

05.08.2013

BMW X5

29.07.2013

Škoda Octavia RS

22.07.2013

Icona Vulcano

15.07.2013

Porsche 911 Turbo/Turbo S

10.07.2013

Volkswagen Golf GTI

02.07.2013

Maserati Ghibli

25.06.2013

Mercedes-Benz S klasa Tekst sa video prilogom!

17.06.2013

Citroen C4 Picasso

14.06.2013

Range Rover Sport

31.05.2013

Audi A3 Sedan

27.05.2013

Suzuki SX4

21.05.2013

BMW X4

10.05.2013

LaFerrari

06.05.2013

KIA Provo Concept

03.05.2013

McLaren P1

01.05.2013

Porsche 911 GT3

25.04.2013

Lamborghini Veneno

22.04.2013

Toyota i-ROAD

18.04.2013

Ford Explorer

15.04.2013

Cadillac ELR Tekst sa video prilogom!

09.04.2013

Nissan Note

08.04.2013

Lexus IS

03.04.2013

VW Cross Blue Concept

02.04.2013

Mercedes-Benz A45 AMG

01.04.2013

BMW Serija 3 Grand Turismo

26.03.2013

BMW Series 4 Coupe Concept Tekst sa video prilogom!

21.03.2013

Chevrolet Corvette C7 Stingray Tekst sa video prilogom!

19.03.2013

Volvo S60 Polestar Concept

11.03.2013

Mercedes-Benz CLA Tekst sa video prilogom!

05.03.2013

Renault Captur

25.02.2013

Subaru Forester

20.02.2013

Peugeot 2008

18.02.2013

Nissan Pathfinder

31.01.2013

Audi RS6 Avant

24.01.2013

Porsche Cayman

17.01.2013

Citroen DS3 Cabrio

02.01.2013

Mazda 6

26.12.2012

MINI Paceman

18.12.2012

McLaren P1

05.12.2012

Škoda Rapid

03.12.2012

Jaguar F-type

29.11.2012

Peugeot Onyx Concept

21.11.2012

Ford Mondeo

19.11.2012

Peugeot 208 GTi

13.11.2012

Toyota Auris

08.11.2012

VW Golf 7

06.11.2012

Opel Adam

01.10.2012

Renault Clio

26.09.2012

BMW Serija 7

24.09.2012

Land Rover Range Rover

18.09.2012

Mercedes-Benz G Klasa

11.09.2012

BMW Zagato Coupe

24.08.2012

Porsche 918 Prototype

13.08.2012

Mercedes-Benz Style Coupe

09.08.2012

Volkswagen Scirocco GTS

07.08.2012

Fisker Atlantic Tekst sa video prilogom!

25.07.2012

Bentley Continental GT Speed

23.07.2012

BMW X1

16.07.2012

MG Icon

03.07.2012

Citroen Numéro 9 Concept

26.06.2012

Toyota Avalon

19.06.2012

Volkswagen Golf GTi Cabriolet

13.06.2012

Nissan NV200

11.06.2012

Bentley EXF 9

08.06.2012

Dodge Viper SRT

01.06.2012

Infiniti Emerg-E

30.05.2012

Lamborghini Aventador Jota

28.05.2012

Volvo V40

17.05.2012

Chevrolet Camaro ZL1

08.05.2012

Mercedes-Benz A klasa

30.04.2012

Ferrari F12 Berlinetta

23.04.2012

BMW Concept M135i

17.04.2012

Audi RS4 Avant

12.04.2012

Chevrolet Corvette 427

10.04.2012

MINI Roadster

06.04.2012

Porsche Panamera GTS

03.04.2012

BMW M6

28.03.2012

Aston Martin V12 Zagato

20.03.2012

Audi A6 Allroad Quattro

16.03.2012

Honda Accord Coupe Concept

12.03.2012

Toyota GT-86

09.03.2012

Cadillac ATS

05.03.2012

Acura NSX

01.03.2012

Dodge Dart

28.02.2012

Volkswagen E-Bugster

20.02.2012

Porsche Boxster

15.02.2012

Audi A1 Sportback

07.02.2012

BMW Series 6 Gran Coupe

03.02.2012

Mercedes-Benz SL 2013

02.02.2012

Bentley Continental GT V8

27.01.2012

Volkswagen Cross Coupe

24.01.2012

Mercedes F125

17.01.2012

Lancia Thema

06.01.2012

Subaru BRZ

03.01.2012

Lamborghini Gallardo Super Trofeo Stradale

27.12.2011

Mazda Takeri

09.12.2011

Peugeot 208

05.12.2011

Jaguar C-X16

02.12.2011

Renault Frendzy

25.11.2011

Honda Civic

23.11.2011

Škoda MissionL

17.11.2011

Mercedes-Benz C63 AMG Black Series

11.11.2011

Nissan Juke-R

10.11.2011

Maserati Kubang

31.10.2011

Hyundai i30

27.10.2011

Ford Evos

24.10.2011

Lexus GS

20.10.2011

Subaru XV

18.10.2011

FIAT Panda

11.10.2011

Porsche 911 Carrera

04.10.2011

Lexus LFA Nurburgring Edition

30.09.2011

BMW i3/i8

29.09.2011

Mercedes-Benz B klasa

26.09.2011

Mazda CX-5

20.09.2011

Aqos Le Mans

23.08.2011

Porsche Panamera S Hybrid

11.08.2011

VW Tiguan

05.08.2011

Mercedes M klasa

29.07.2011

Scion FR-S

19.07.2011

BMW 328 Hommage Tekst sa video prilogom!

01.07.2011

BMW Serija 1

28.06.2011

Hyundai i40 sedan

21.06.2011

Lexus LF-Gh Tekst sa video prilogom!

09.06.2011

Citroen DS5

06.06.2011

VW Beetle

26.05.2011

Mercedes-Benz Concept A

24.05.2011

Audi Q3

19.05.2011

Škoda Vision

12.05.2011

Alfa Romeo 4C

09.05.2011

Ford B-MAX

29.04.2011

Kia Rio

18.04.2011

BMW Vision ConnectedDrive

14.04.2011

Lamborghini Aventador Tekst sa video prilogom!

11.04.2011

VW XL1

07.04.2011

Aston Martin Virage Tekst sa video prilogom!

15.03.2011

Porsche 918 RSR

10.03.2011

Honda Civic

07.03.2011

Lancia Stratos

01.03.2011

Mercedes-Benz SLK Tekst sa video prilogom!

24.02.2011

Hyundai Veloster

22.02.2011

Ferrari FF

14.02.2011

Nissan Ellure

03.02.2011

MINI Countryman WRC

01.02.2011

Audi A6 Tekst sa video prilogom!

28.01.2011

Honda Brio

27.01.2011

BMW Serija 1 M Coupe Tekst sa video prilogom!

24.01.2011

Dacia Duster Trophée Andros

10.01.2011

Red Bull X1

29.12.2010

Jaguar C-X75 Tekst sa video prilogom!

24.12.2010

Audi RS 3 Sportback

20.12.2010

Hyundai Elantra

16.12.2010

Pagani Zonda Tricolore

02.12.2010

Ford Ranger i Mazda BT-50

29.11.2010

Saab 9-4X

23.11.2010

VW Eos

18.11.2010

BMW 6 Series Concept Coupe

05.11.2010

Mazda Shinari

02.11.2010

Opel GTC Paris

01.11.2010

Lotus Elite

19.10.2010

VW Passat

14.10.2010

Bugatti Veyron Super Sport

04.10.2010

Mercedes CLS

24.09.2010

Citroen DS4

16.09.2010

Range Rover Evoque

31.08.2010

Audi A7 Sportback

30.08.2010

Peugeot 508

26.08.2010

BMW X3

23.08.2010

Volkswagen Jetta

26.07.2010

Renault Latitude

22.07.2010

Audi A1 Wörthersee 2010

15.07.2010

Jeep Grand Cherokee Tekst sa video prilogom!

22.06.2010

Citroën C4 Tekst sa video prilogom!

21.06.2010

Alfa Romeo Zagato TZ3 Corsa

04.06.2010

Mercedes-Benz Shooting Break

03.06.2010

VW Phaeton

31.05.2010

BMW Gran Coupe Concept

21.05.2010

Benero

11.05.2010

KIA Optima

26.04.2010

Porsche 918 Spyder Tekst sa video prilogom!

19.04.2010

Porsche Cayenne Tekst sa video prilogom!

06.04.2010

Noble M600

01.04.2010

Nissan Juke Tekst sa video prilogom!

29.03.2010

VW Touareg Tekst sa video prilogom!

26.03.2010

Audi A1

19.03.2010

Peugeot SR1

09.03.2010

VW Compact Coupe Concept

04.03.2010

Ford Focus

02.03.2010

Opel Meriva

26.02.2010

Pagani Zonda R

25.02.2010

Hyundai Sonata

08.02.2010

VW Amarok

27.01.2010

Alfa Romeo Giulietta

25.01.2010

Bugatti 16C Galibier

28.12.2009

BMW M3 GTS

22.12.2009

Dacia Duster Andros Tekst sa video prilogom!

21.12.2009

Lexus LFA

24.11.2009

Toyota FT-86

16.11.2009

Honda CR-Z

13.11.2009

Hyundai ix35

02.11.2009

Mercedes-Benz SLS AMG

20.10.2009

Ford C-MAX

16.10.2009

Trabant nT

14.10.2009

McLaren MP4-12C Tekst sa video prilogom!

12.10.2009

Nissan LEAF

28.09.2009

Jaguar XJ

18.09.2009

KIA Venga

14.09.2009

Bentley Mulsanne

10.09.2009

Peugeot 5008

14.08.2009

Zenvo ST1

10.08.2009

BMW X1

23.07.2009

Citroen C3

21.07.2009

Opel Astra

06.07.2009

Kia Sorento

03.07.2009

VW Scirocco R

02.07.2009

Aston Martin One-77

23.06.2009

Subaru Legacy

04.06.2009

Acura ZDX

14.05.2009

BMW X5 M i X6 M

12.05.2009

Infiniti Essence

11.05.2009

Opel Ampera

27.04.2009

Mercedes-Benz SLS

24.04.2009

Škoda Yeti

23.04.2009

Toyota Verso

09.04.2009

VW Polo

07.04.2009

Dacia Duster

06.04.2009

Rinspeed iChallenge Concept

31.03.2009

BMW Serija 5 Gran Turismo

23.03.2009

Rolls-Royce 200EX

13.03.2009

Mercedes E Coupe

12.03.2009

Toyota Prius

05.03.2009

Mercedes E klasa

03.03.2009

Peugeot 3008

27.02.2009

VW Concept Blue Sport

25.02.2009

Audi Sportback Concept

23.02.2009

Shelby Mustang GT500

06.02.2009

Mercedes SL65 AMG Black Series

30.01.2009

Mazda 3

19.01.2009

BMW Z4

12.01.2009

Volvo S60

07.01.2009

Nissan 370Z

24.12.2008

Chevrolet Volt

16.12.2008

Lamborghini Estoque

20.11.2008

Toyota Avensis

17.11.2008

Toyota Urban Cruiser

22.10.2008

Mercedes-Benz Concept Fascination

20.10.2008

Renault Megane III

17.10.2008

Lotus Evora

02.10.2008

BMW serija 7

30.09.2008

Citroen C3 Picasso

23.09.2008

Ford Focus RS

18.09.2008

VW Golf VI

15.09.2008

Alfa Romeo MiTo

14.08.2008

Opel Insignia

01.08.2008

Kaipan 14

28.07.2008

BMW GINA Light Visionary Model koncept

25.07.2008

Chevrolet Aveo 3 door

23.07.2008

Opel Insignia

30.06.2008

Ferrari California

27.06.2008

VW Scirocco

16.06.2008

Suzuki A-Star Concept

10.06.2008

Lancia Delta

02.06.2008

Jaguar XF

30.05.2008

VW Caddy Maxi Life

28.05.2008

Kia Soul

13.05.2008

Ford Fiesta

09.05.2008

Rinspeed sQuba

29.04.2008

Renault Koleos

23.04.2008

Mercedes-Benz SL 63 AMG i SL 65 AMG

31.03.2008

Nissan GT-R, Murano i Pivo 2 Concept

27.03.2008

Dodge Challenger SRT8

21.03.2008

Ford Explorer 2008

17.03.2008

Citroen C5

29.02.2008

Cadillac Provoq Concept

08.02.2008

Mercedes-Benz Vision GLK Freeside

06.02.2008

Mercedes-Benz F700 Concept

07.01.2008

Seat Tribu Concept

02.01.2008

Audi metroproject quattro

17.12.2007

Toyota IQ Concept

10.12.2007

VW Tiguan

21.11.2007

Suzuki Splash

12.11.2007

Opel Astra Sedan

06.11.2007

Ford Kuga

05.11.2007

Citroen C-Cactus Concept

24.10.2007

Mazda 6

09.10.2007

Audi A4

08.10.2007

BMW Concept X6

05.10.2007

BMW Serija 1 Coupe

02.10.2007

Mini Clubman

27.09.2007

Peugeot 308 RC Z

14.09.2007

Porsche 911 GT2

11.09.2007

Bentley Brooklands

30.08.2007

Spyker C12 Zagato

20.08.2007

Renault Laguna

30.07.2007

Seat Altea Freetrack

25.07.2007

Peugeot 308

18.07.2007

Fiat Linea

16.07.2007

Opel Agila

10.07.2007

VW Golf GTI W12-650

28.06.2007

Porsche 911 Turbo Cabriolet

25.06.2007

Mazda 2

22.06.2007

Peugeot 207 SW Outdoor Concept

21.06.2007

Buick Riviera Concept

19.06.2007

Suzuki SX4 Sedan

15.06.2007

Audi TT Clubsport Quattro

11.06.2007

Kia KND-4 Concept

07.06.2007

Honda Accord Coupe Concept

04.06.2007

Volkswagen Golf Variant

02.06.2007

Lada C-class Concept Coupe

31.05.2007

Ford Mustang Shelby GT 500 KR

28.05.2007

Mazda Hakaze Concept

24.05.2007

BMW M3 Coupe

22.05.2007

Opel GTC Concept

19.05.2007

Chevrolet Beat, Trax i Groove

17.05.2007

Hyundai Genesis Concept

14.05.2007

BMW Concept CS

09.05.2007

GM V6 Dizel

03.05.2007

Maserati GranTurismo

27.04.2007

Citroen C-Crosser i Peugeot 4007

25.04.2007

Dodge Demon Concept

23.04.2007

Cirrus

21.04.2007

Audi A5

17.04.2007

Ford Mondeo

13.04.2007

Fiat 500

09.04.2007

Rinspeed eXasis

06.04.2007

Suzuki XL7

05.04.2007

KTM X-Bow

27.03.2007

Renault Twingo

22.03.2007

Motor Volvo 3,2 litra R6

08.03.2007

VW Tiguan

05.03.2007

Maybach 62 S

26.02.2007

Eurostar EU-97

22.02.2007

Mercedes-Benz C klase

15.02.2007

Rolls-Royce Phantom Drophead Coupe

12.02.2007

Dodge Viper SRT 10

09.02.2007

Evector VUT 100 Cobra

06.02.2007

Kia Cee'd

29.01.2007

BMW serije 3 Cabrio

26.01.2007

Peugeot 207 CC

23.01.2007

VW Iroc Concept

22.01.2007

Volvo XC60 Concept

19.01.2007

Jaguar C-XF

16.01.2007

Škoda Fabia

15.01.2007

Mazda BT-50

12.01.2007

VW GX3

04.01.2007

Aston Martin Rapide

01.01.2007

Toyota Auris Concept

29.12.2006

Chevrolet WTCC Ultra

22.12.2006

Audi R8

18.12.2006

Chrysler Sebring Cabrio

14.12.2006

Lancia Delta HPE Concept

01.12.2006

GM SUV 2007.

27.11.2006

Peugeot 908 RC

24.11.2006

Dodge Avenger Concept

16.11.2006

Dacia Logan MCV

14.11.2006

Fiat Bravo

13.11.2006

Mini

03.11.2006

Ford Mondeo

27.10.2006

Tesla Roadster

05.10.2006

BMW X5

19.09.2006

Citroen C4 Picasso

12.09.2006

Ford Transit

22.08.2006

Alfa Romeo 159 Sportwagon

15.08.2006

Pagani Zonda Roadster F

08.08.2006

Saab Aero X

01.08.2006

Mercedes-Benz CL-klase

28.07.2006

Mazda Kabura Concept

25.07.2006

Chrysler Sebring

24.07.2006

Kia Carnival

17.07.2006

Lamborghini Murcielago LP640

10.07.2006

Chevrolet Captiva

03.07.2006

Dodge Caliber

26.06.2006

Mercedes-Benz E-klase

15.06.2006

BMW Serije 3 Coupé

09.06.2006

Dacia Logan Steppe Concept

01.06.2006

Peugeot 207 RCup Concept

26.05.2006

Opel Corsa

25.05.2006

VW Concept A

19.05.2006

Hyundai Santa Fe

11.05.2006

Saab 9-7X

04.05.2006

Honda Legend

27.04.2006

Audi TT

24.04.2006

Muscle Cars

20.04.2006

Fiat Doblo

14.04.2006

Suzuki SX4

11.04.2006

Opel GT

04.04.2006

BMW Z4 M Coupe

30.03.2006

Dodge Hornet Concept

28.03.2006

Ford S-MAX

23.03.2006

Lexus LS 460 L

13.03.2006

Mazda CX-7

09.03.2006

Peugeot 207

06.03.2006

Ferrari 599 GTB

02.03.2006

Audi S6

24.02.2006

Lamborghini Miura

20.02.2006

Mitsubishi Concept X

14.02.2006

Suzuki Grand Vitara

13.02.2006

Smart Crosstown

10.02.2006

Citroen C-AirPlay Concept

06.02.2006

Mercedes-Benz GL klase

03.02.2006

SAAB 9-5

30.01.2006

Ford Iosis

23.01.2006

Mini Cooper S

20.01.2006

Fiat Sedici

12.01.2006

Dodge Nitro Concept

05.01.2006

Opel Antara GTC Concept

26.12.2005

Jeep Compass

22.12.2005

Maserati GranSport Spyder

14.12.2005

Ferrari GG 50 Concept

12.12.2005

Škoda Octavia RS

06.12.2005

BMW Z4

01.12.2005

Ford Galaxy

28.11.2005

Mazda Sassou

23.11.2005

Carlsson CM50 K

22.11.2005

Toyota Yaris II

18.11.2005

VW EcoRacer Concept

17.11.2005

Mercedes-Benz Vision R 63 AMG

09.11.2005

Mini Wagon Concept

01.11.2005

Peugeot 20Cup

31.10.2005

Hyundai Accent SR Concept

26.10.2005

Dodge Viper SRT10 Coupe

21.10.2005

VW Eos

17.10.2005

Lamborghini Gallardo SE

12.10.2005

Opel Vectra OPC

06.10.2005

Opel Astra TwinTop

03.10.2005

Audi Q7

27.09.2005

Citroen C-SportLounge

22.09.2005

Honda Civic

19.09.2005

Ford Focus MS Design

05.09.2005

Fiat 600 50th

01.09.2005

Porsche Cayman S

19.08.2005

VW Fox

18.08.2005

Lexus IS 200

17.08.2005

Volvo C70 CC

16.08.2005

VW Passat Caravan

15.08.2005

Jaguar XK 4,2-S

12.08.2005

Seat Leon

08.08.2005

Mercedes-Benz Bionic Car

05.08.2005

Škoda Yeti

02.08.2005

Pagani Zonda

30.07.2005

Maybach Exelero

28.07.2005

Peugeot 307

25.07.2005

Ford Focus Vignale Concept

21.07.2005

Mercedes-Benz S klase

18.07.2005

Renault Clio III

15.07.2005

Cadillac DTS

06.07.2005

Hyundai Portico

04.07.2005

Ford SAV

01.07.2005

Alfa Romeo Brera

29.06.2005

Subaru B9 Tribeca

27.06.2005

BMW 3 Touring

24.06.2005

Opel Zafira

22.06.2005

Jeep Grand Cherokee

20.06.2005

Kleemann

09.06.2005

Mitsubishi Colt Coupe-Cabriolet

07.06.2005

Citroen C1

02.06.2005

Peugeot 107

01.06.2005

Alfa Romeo 159

24.05.2005

Fiat Croma

19.05.2005

Mazda MX-5

16.05.2005

SsangYong Rexton

05.05.2005

Cadillac BTS

04.05.2005

Peugeot 407 Coupe Prologue

03.05.2005

Aston Martin V8 Vantage

02.05.2005

Lexus RX 400h

28.04.2005

Lancia Y Sport

27.04.2005

Ferrari F430 Spider

23.04.2005

Toyota Aygo

15.04.2005

Ford Sport Trac

01.04.2005

BMW serije 3

28.03.2005

Citroen C6

24.03.2005

Hyundai Sonata

22.03.2005

Dodge Charger

17.03.2005

Opel Astra GTC

14.03.2005

Venturi Fétish

12.03.2005

Bentley Continental Flying Spur

10.03.2005

Jaguar Advanced Lightweight Coupe

01.03.2005

Nissan Pathfinder

22.02.2005

BMW M6

19.02.2005

Mazda 5

15.02.2005

Alfa Romeo 157

12.02.2005

Mercedes M klase

08.02.2005

VW Passat

05.02.2005

Toyota Motor Triathlon Race Car

28.01.2005

Mercedes B i R klase

24.01.2005

Porsche Boxster

18.01.2005

Ferrari 575 M Maranello Superamerica

12.01.2005

Audi A6 Avant

06.01.2005

VW Touareg W12 Sport

01.01.2005

Volvo XC90 V8

29.12.2004

Alfa Romeo 147

22.12.2004

Citroen C4

16.11.2004

Renault Modus

19.11.2004

Jaguar Concept Eight

23.11.2004

BMW M5

26.11.2004

Ford Focus II

30.11.2004

Dacia Logan

3.12.2004

Suzuki Swift

7.12.2004

Peugeot 907

10.12.2004

Ford Focus

17.10.2004

Opel Astra Caravan

26.10.2004

Ferrari F 430

1.11.2004

Mercedes A klasa

12.09.2004

Fiat Trepiuno

16.09.2004

SAAB 9-3 Sport Sedan 1,9 TiD

20.09.2004

Subaru R1e

29.09.2004

Maserati MC 12

4.10.2004

PEUGEOT 1007

9.08.2004

BMW serija 1

13.08.2004

ALFA ROMEO Crosswagon Q4

17.08.2004

OPEL Tigra TwinTop 1,8 Cosmo

21.08.2004

LAND ROVER Discovery

25.08.2004

AUDI A3 Sportback

30.08.2004

VW Concept C

4.09.2004

PEUGEOT 407

9.07.2004

LANCIA Musa

11.07.2004

FIAT Multipla

14.07.2004

PORSCHE 911

16.07.2004

KIA Cerato

19.07.2004

MITSUBISHI Colt

21.07.2004

OPEL TriXX

24.07.2004

BMW serija 3

29.07.2004

MAZDA MX Flexa

31.07.2004

CHEVROLET Lacetti

2.06.2004

CHRYSLER Crossfire Coupe i Cabrio

10.06.2004

BMW M5

16.06.2004

AUDI A6

23.06.2004

MINI Cooper Cabrio

30.06.2004

PEUGEOT 407 Silhouette

10.05.2004

BMW serija 1

11.05.2004

CHRYSLER 300C Sedan

14.05.2004

FORD Shelby Cobra

18.05.2004

TOYOTA Corolla Verso

21.05.2004

CITROEN C4 Sport

25.05.2004

SEAT Altea

29.05.2004

BMW 645 Ci

6.04.2004

OPEL Astra

9.04.2004

MERCEDES C klase

12.04.2004

KIA Picanto

15.04.2004

ROLLS ROYCE 100EX

20.04.2004

ROVER 75 V8

24.04.2004

FORD Mustang

28.04.2004

MITSUBISHI Lancer Evo VIII

3.05.2004

FORD Visos

4.03.2004

ASTON MARTIN DB9

11.03.2004

LEXUS GS 430

18.03.2004

VOLVO V50

24.03.2004

RANGE STORMER

30.03.2004

PEUGEOT 407

3.02.2004

CHEVROLET Corvette C6

7.02.2004

PORSCHE Cayenne 3,2 V6

11.02.2004

BMW 645 Ci Cabrio

17.02.2004

CADILLAC SRX

21.02.2004

HONDA Acura 3,2 CL Type-S

26.02.2004

SEAT Altea

3.01.2004

AUDI Le Mans Quattro

8.01.2004

KIA Picanto

13.01.2004

VOLVO S40

17.01.2004

ALFA ROMEO GT

21.01.2004

DACIA Solenza

25.01.2004

PONTIAC GTO

29.01.2004

OPEL Insignia

1.12.2003

FERRARI 612 Scaglietti

4.12.2003

FIAT Idea

8.12.2003

NISSAN Murano

11.12.2003

CHRYSLER 300C

15.12.2003

SMART ForFour

18.12.2003

JAGUAR R-D6

23.12.2003

BMW Alpina B7

25.12.2003

ALFA ROMEO 166

29.12.2003

MERCEDES SLR McLaren

3.11.2003

VW Golf V

7.11.2003

PEUGEOT 307 CC

11.11.2003

LANCIA Fulvia Coupe

15.11.2003

LAND ROVER Freelander

18.11.2003

DODGE Viper SRT-10

22.11.2003

TOYOTA Prius

27.11.2003

OPEL Astra

4.10.2003

MAZDA 3

9.10.2003

BENTLEY Continental GT

16.10.2003

VW Concept R

23.10.2003

DODGE Intrepid

27.10.2003

BMW serije 6

27.08.2003

FERRARI 360 Challenge Stradale

3.09.2003

LANCIA Ypsilon

10.09.2003

MASERATI Quattroporte

17.09.2003

CADILLAC CTS

22.09.2003

SAAB 9-3 Convertible

28.07.2003

FORD GT40

1.08.2003

BMW M3 CSL

5.08.2003

MINI One D

9.08.2003

MERCEDES C 30 CDI AMG

13.08.2003

MITSUBISHI Outlander

18.08.2003

CITROEN C2 Sport

27.06.2003

OPEL Signum 3,0 V6 CDTI

7.07.2003

JAGUAR XJ

14.07.2003

RENAULT Scenic II

18.07.2003

CADILLAC XLR

22.07.2003

LAMBORGHINI Gallardo

28.05.2003

MERCEDES CLK Cabrio

4.06.2003

KIA Opirus

11.06.2003

VW Phaeton V10 TDI

18.06.2003

BMW serija 5

27.04.2003

FORD Focus C-MAX

4.05.2003

PORSCHE Carrera GT

11.05.2003

VW Touran

18.05.2003

CADILLAC Sixteen

28.03.2003

VW Beetle Cabrio

3.04.2003

AUDI Pikes Peak

12.04.2003

CITROEN C3 Pluriel

15.04.2003

MITSUBISHI Pajero Evo 2+2 Concept

19.04.2003

HUMMER H2

6.03.2003

ROLLS-ROYCE Phantom

10.03.2003

PEUGEOT RC

14.03.2003

NISSAN Micra

5.02.2003

LANCIA Phedra

18.02.2003

CHRYSLER PT Cruiser Cabrio

22.02.2003

ALFA ROMEO Brera

11.01.2003

PEUGEOT 307 CC

17.01.2003

MAZDA 2

22.01.2003

PEUGEOT Sesame

6.12.2002

RENAULT Ellypse

26.12.2002

OPEL Meriva

4.01.2003

AUDI A8

12.11.2002

FORD Streetka

23.11.2002

MERCEDES-BENZ Vision GST

3.12.2002

CITROEN C3 Pluriel

12.10.2002

CHEVROLET TrailBlazer

31.10.2002

RENAULT Megane II

1.10.2002

MAYBACH

27.08.2002

BENTLEY GT Coupe

27.08.2002

BMW CS1

27.08.2002

serpico
25.7.2015 07:35
16
5

ah sto reci to je Napredak kroz Tehniku ,meni se bas svidja mada mi je na prvu isti kao predhodnik ali to je taj nemacki pragmatican dizajn evolucije u detalju i tehnoloskog nabildavanja!jJako je lepo sto motori tako malo trose ali nazalost sve to i kosta !Sve u svemu Audiju dajem 5cu iz svega osim dizajna koji ke kao i u VW -a samo nastavak predhodnika !

Bojan
25.7.2015 11:16
14
6

zasto.bi menjali iz korena svoj dizajn kada prepoznatljivi po istom. tako i trrba, nije to sklopocija neka bez svog pravca.

Реалан
25.7.2015 12:30
16
4

Само ме занима докле ће им бити допуштено да овако лажу у вези потрошње!? У пракси то је увек више за 30%. А свака генерација троши 20% мање, испада да ускоро долазе до потрошње испод 1л

Milan
25.7.2015 12:31
14
9

Juce sam vozio jednog prethodne generacije. Nije mi jasno sta ljudi vide u audiju, za mene je samo pretvrd i preskup auto dobre izrade.

karadjole
25.7.2015 16:43
11
7

Sve si rekao Ne dobra izrada nego ponajbolja uopce medju velikoserijskim brendovima!Solidnost,zavrsna obrada i kvalitet izrade je vec godinama zastitni znak Goapodara prstenova!Mnogi gledaju samo dizajna ali novi A4 odusevljava prbenstveno na novim motorima koji su nabildani kilovatima i okretnim momentom a trose ko kosilice!!!Auto je "prepoznatljiv "jos tamo od B5 ce ali to je prepoznatljiva silueta brenda i modela!Uz to audi opet briljira u perfektno uredjenom enterijeru kao da je uradjen iz jednog komada granita!I to nije marketing nego je istina!Auto je potpuno nov a opet isti na kraju krajeva kao i svi njemacki brendovi posebice Premium igraci!

Hans
25.7.2015 18:14
15
1

@Realan Slatko sam se nasmijao, ali si upravu. Neki modeli raznih proizvodjaca su u zadnjih 15 godina prosli i kroz cetiri generacije. Svaka je trosila 20% manje! Jos malo pa na vazduh. :-D

Paprikar
25.7.2015 22:42
16
4

Novi A4 ima, kada bi pobrojali, vise inovacija nego nova Djulija, ali i u odnosu na ceo americki ogranak FCA.

Milan 2
26.7.2015 13:39
10
9

Naslov nije dovrsen, treba ovako da glasi: VISOKA TEHNOLOGIJA, VELIKA PREVARA. Muka mi je vise od ove kombinacije Audi-VW i njihovih novih tehnologija, kojima se bave poslednjih godina. Svaka nova generacija trosi 20% manje goriva, pa tako bi trebalo da danas bukvalno idu na vazduh, vase je samo da jednom napunite rezervoar do cepa i mirni ste narednih 5 godina. Sve nenormalno nbrijani motori malih zapremina sa preko 150 konja, a svi trose oko 4l, ma da kako da ne, to moze ali kad rade u leru na semaforu. Covek ima novog Passata, starog 2 godine 1.4tsi valjda ima 150ks, prosek 9 litara, toliko o njihovih 4l. Na sta lici ovo u Audiju, kakav je ovo televizor iza volana, kuda ide auto industrija?

Nemanjica
26.7.2015 16:04
3
18

Prodavci magle, kao i njihov vlasnik vw...

ALFISTA
26.7.2015 17:36
10
12

@karadjole Jeste vi to vec vozili novu generaciju A4 pa toliko sigurno sve to tvrdite? Sto se tice mog iskustva sa Audijima nikada nisam posedovao jedan(vozim Alfa Romeo Giuliettu QV i Alfa Romeo 75 3.0 V6), ali sam ih vozio dosta, izmedju ostalog i proslu gen. A4 i mogu reci da je auto solidan, nista vise ni manje, ima dovoljno snage i opreme u nekom srednjem paketu opreme, ali nista ne ostavlja utisak posebnosti. Sto se tice cene malo je visa, ali mora i VW AG na necemu zaradjivati:-)
@Paprikar Cemu silno pljuvanje po FCA? Ako vam se ne svidjau njihova vozila jednostavno ih necete kupiti, ali ne morate ih pljuvati na svakoj mogucoj temi. Takodje Giuliu vozili niste, pa je ne mozete ocenjivati.

Nemanjica
26.7.2015 17:53
3
18

AlFISTA, pragmaticnost, kao i nedostatak osecaja, za lepim i pravim vrednostima je, nazalost, prisutna kod dela populacije! Ne treba od istih ocekivati drugaciji pristup prema prefinjenim brendovima, nevezano samo za automobile! Btw, nije ni svestan kakav je monstrum QV Giulia, kao i brzinu koju postize, bez hendikepiranih (invalidskih) ogranicenja, poput Nemaca! ;-)
P.S. Taj "kvalitet" smo videli, kao drugi najgori proizvodjac, kada su u pitanju kvarovi! No comment

karadjole
26.7.2015 23:46
15
0

Naravno da nisam ALFISTA ali sam bio vlasnik nekoliko Audija i stvarno nisam sa tim njemackim premium brendom imao nikakovih problema sem redovnih servisa i delova koji se trose ovisno o stilu voznje i godisnje predjene kilometraze a ja sam svaki svoj automobil godisnje servisirao i nikada nisam imao nepredvidjenih kvarova niti havarija!U audiju me svaki put iznova odusevi ta kvaliteta sklapanja kokpita kao i celokupna karoserija koja je vrlo solidna!Nisam slepi obozavalac jednog brenda niti vw grupe ali audi danas jeste jedan od najboljih velikoserijskih luksuznih automobila!

Bojan
27.7.2015 08:48
12
2

Ovaj mali bi bio srecan kao mali majmun kad bi neko reko da je julija bolja od a4.... a realno likcic nema.nista od toga. :-D

Paprikar
27.7.2015 10:15
14
2

@ALFISTA
Cemu to silno odusevljenje necim sto (uslovno) niko nije video, niti uporedio, opipao, probao itd?!?
E vidis, upravo to mene iritira, zapravo do odusevljavanje, bajanje, ti hvalospevi, dusa, emocije i ostali elementi magle.
Ne pljujem silno, kako kazes, samo iznosim fan facts sto bi Ameri rekli, koji su nazalost nekim bolni da ih cuju (procitaju), a to je vec njihov problem, zar ne?

P.S. I kako je ovo demokratsko drustvo, i vlada sloboda govora i misljenja, znam da mogu, sve dok je u granicama napisanog uputstva za komentarisanje. ;)

Nemanjica
27.7.2015 10:35
0
16

A sta delegat zvani Bojan ima? Osim sto likuje, ja bar uzivam u carima Alfe, a ti, osim sto likujes? Sta? Pa, nista, samo ti to i preostajee...Poz

Nemanjica
27.7.2015 11:08
1
16

pepper, slusam samo demagogiju koju "prosipas"...Niko i ne ocekuje od tebe i takvih poput tebe, da razume i prihvati koncepciju i filozofiju brendova sa Apenina! U prethodnom komentaru sam lepo pojasnio neke stvari! Pametnom dovoljno! ;-)
P.S. Ne samo da ce Giulia potuci A4, nego ce ga pojesti za dorucak, pogotovo u ultimativnim verzijama! Nisi ni svestan kakve performanse ima na svim poljima, od vesanja, ogibljenja, upravljivosti, motora...A tek max brzina od 320km je posebna prica, traktor moze samo da uzdahne kad "zasvira" simfonija sa potpisom kompozitora iz Modene! Prema tome, budi dobar "decko" i sa ushicenjem cekaj sajam u Frankfurtu!

Paprikar
27.7.2015 12:32
15
4

@Nemanjica
Cekaj jel si ti to uporedio FWD vs RWD auto?
Moze da ga demolira samo na papiru, A4 ima kao prvo imidz veoma solidnog automobila, giganta koji zaradjuje i koji ima novca, a Djulija je nov model iza nje sem basni (da ne objasnjavam detaljnije zasto basna, u igri su neke plovke koje gutaju) ne stoji nista po cemu bi neko rekao da je to auto koji obecava. Osim toga poredjenjem inovacija zakljucuje se da je Djulija vec u zaostatku. Ubrzo ce tu doci i prakticni elementi. Videli smo jedan jedini napucani model koji ce u ukupnoj prodaji biti zastupljen u promilima, tako da to sto ima 320 km/h Vmax moze da bude presudno samo na papiru. :)

Nemanjica
27.7.2015 12:58
1
15

...pepper...:-)...demagog,..:-)...tuzna prica...bez arumenta...Imidz? cega, koga, gde...Nema rasprave, bice pojeden u svakom aspektu, mada, realno, on i nije prava konkurencija, vec BMW! ;-)

Paprikar
27.7.2015 13:34
13
0

@Nemanjica
Jak si sagovornik samo tako, zasto nema rasprave, nemas argumente?
Hehe
P.S. Dobro da si i ovoliko komentara izdrzao, bez i jednog argumenta.

Nemanjica
27.7.2015 13:56
0
15

pepper, nisam bas raspolozen za prepucavanje, moji argumenti su prethodnim komentarima, inace kad krenem sa tobom u prepucavanje, to je kao rat i mir da pisem! Evo, povlacim se, u pravu si, sta jos zelis?
P.S. sacekacemo Frankfurt, pa cemo lepo likovati, odnosno ja:-))
P.S. Zar ih nije sramota da sebe nazivaju premium igracem, a koriste fwd, gde im je zadnji...Aaa?! :-p
Drugari, sa "one"strane portala, izvinjavam se u ime peppera, na navalentnoscu i borbom protiv "fiktivnih" vetrenjaca! Hvala Vam u njegovo, kao i svoje ime!:-)

Bojan
27.7.2015 14:16
13
2

Joj druze nemanja nisam se#ak da ti sada govorim sta vozim. Toliko koliko si bistar decko.
Smiri strasti vidis da smaras sve ljude

Nemanjica
27.7.2015 14:37
1
12

Bojane, zaobidji me sa tvojim smornim komentarima, kao i visprenoscu kojom zracis, a to sta si, ne bih komentarisao! Jasno, ili treba da ti se pojasni, s obzirom da je vise puta bila polemika sa tobom! Bojim se da ti se nisam obratio, prema tome, setnja lagana!

Paprikar
27.7.2015 14:38
13
1

@Nemanjica
Ma nemas argumente, batali bajke.
Frankfurt nije toliko bitan, bitni su testovi, a oni prvi mogu da dodju tek naredne godine, do tada, Alfa jos dodatno gubi poziciju (mislim na prodaju) dok se oni oporave odose ostali.
Polozaj motora i pogona nema, ama bas nikakve veze sa tim da li je nesto premijum, vec sa tehnologijom, materijalima, imidzom i tako dalje.
Po tvojoj logici Alfa vec odavno nije premijum zar ne?

P.S. Nemoj da se izvinjavas u moje ime.

Nemanjica
27.7.2015 14:55
1
13

Ne, pepper, ja te lepo pitam, zar ih nije sramota da koriste prednji pogon, i ne shvataj sve bukvalno, i nikako na taj perfidni nacin ne izvrci reci koje nisam rekao! Naravno da su odlike premium igraca platforma, pogon, transmisija, materijali, kvalitet zavrsne obrade! Problem je jedini sto ti permanentno miniras FIAT grupu...bez argumenta! Sto se tice Giulie, nijedan parametar ne pokazuje da ce biti u podredjenom polozaju u odnosu na A4, tako da su to suplje price, pocevsi od platforme, preko motora, menjaca, vesanja, odziva upravljaca, da ne nabrajam xy stvari! Bolje vec kad trosis energiju na prepucavanje, usmeri na edukovanje ovog pacera, sa smesnim konstatacijama, bar ga nauci segmentima i klasama automobila, da se ne blamira. kad vec jezik ima, neka ga upotrebi argumentovano, umesto sto kevce kao maltezer!

audifan
27.7.2015 22:24
9
4

Nema tu puno prostora za polemiku.Auto je savrsen kao savrseno skrojeno odelo.

serpico
28.7.2015 08:17
8
4

Audifan kratko i jasno!Komentar na svome mjestu!

Bojan
28.7.2015 11:56
11
2

Upravo tako kako Fan kaze. Kratko jasno bez decackih za#ebancija i knjiških fora kao sastav da se pise. :-D

Paprikar
28.7.2015 12:10
13
0

Sto se tice Alfe pa ona poslednjih bezmalo 30 godina koristi prednji pogon, i? Sramota? Nemoj to dva put da kazes!!!
Evo sada ce da se preorijentisu kako bi mogli da podele platforme, motore i menjace sa Krajslerom, Dodzem, Dzipom, Maseratijem. Svi za jednog, jedan za sve.

Nemanjica
28.7.2015 16:36
0
13

pepper, i dalje mi nisi odgovorio na pitanje, pusti demagogiju, kratko i jasno,ocekujem odgovor, da ne bi doslo do ponovne intervencije kod drugara sa one strane portala! Argumenti pepper, odmah! Primiri "maltezera"...ponovo kevce!
P.S. Pa to je odlika vw da sve dele, njihov zastitni znak!;-) A sto se tice savrseno skrojenog odela, zna se gde se kroji po meri, a to je Italija! Uvek Brioni po meri, nikad Boss, pa bilo ono i Black linija! :-p

Paninaro
28.7.2015 18:13
9
0

@ Nemanjica: Ne razumem potrebu da se prema svima ophodis sa visine, dakle pogledaj argumente koje je paprikar naveo. Volim i ja Alfu, ali zbog takvih kao sto si ti nas ostale ljubitelje gledaju kao cudake. Cuj sad prigovaras za fwd kod Audija, a to sto Alfa istu vrstu pogona koristi decenijama to nista, a? Budi realan, pozz

Paprikar
28.7.2015 18:33
12
0

@Nemanjica
Rade volje, ali ne znam koje je pitanje.
Zasto ti toliko ljudi lupaju minuse, ako je tvoj stav ispravan?!?

don
28.7.2015 21:24
4
12

Nema smisla poredit Djuliju sa listom papira, tj a4, koji je nista drugo do li malo drugaciji passat. Ono sto je jedino dobro kod ovog audija je izgled vozacevog okruzenja, uksan i sa stilom, sto se ne moze reci za ostale modele marke i koncerna kojem pripada. Tih audija je puno proslo kroz moje ruke, niti jedan me nicim nije odusevio ukupno, neki je imao samo dizajn (serija pet, tj a5).Osjecaj u voznji u poredjenju sa alfom, je nula. 159 je imala najbolji prednji pogon tak da je potukla i bmw sa zadnjim. Njenu tezinu uopce ne primjecujem, zbog potentnih motora.
Ono sto bi alfa trebala poraditi jest aerodinamika. Trebaju ispeglati te krivulje i istesati formu i poplocati podnicu, sto oni uporno ne rade i time debelo grijese.
Neki proizvodjaci imaju snaznije motore od nominalno navedenih, tako da treba dobro ispitati koliko koji model ima snage (ne hvatati se za sluzbene objave), ne bih se cudio da a4 ima vise od deklarisanih.
Sto se tice samog audija, vw propagandna masinerija je uspjela nekim cudom nakon niza godina ubaciti audi u premijum, ostalo je historija.
Audi jest kao odijelo, ali ono za svaki dan, dok alfa je kao svila i kadifa, odjelce za uzivanje,sa potpisom najboljih majstore kuhinje za najbolje dogadjaje a ne za sprovode i njive poput generickih modela iz ingolstadta.
Italijani cesto sje... na materijalima, jer vizualno ne djeluju sto bi svabe rekle Edel i na sitnicama, sto kvari dojam.
Na audijama se jedino dobro zaradjuje, kao serviser. Vjerujte mi na rijec...ne znam marku od koje se bolje zivi i uziva, kao mehanicar. Samo vi vozite audi, osmijeh sa lica nece mi silaziti :) ta i nije za svakoga svila i kadifa :)
p.s.
alfista, mozel kakva opservacija djulijete qv u nekoliko postova, da cujemo iz prve ruke.

Nemanjica
28.7.2015 22:04
1
12

Paninaro, sa visine? Ok, ako tako mislis, irelevantno! Ti kao pravi ljubitelj Alfe, tesko, da li si demantovao nekim komentare fanove vw grupe, ne, nisi, evo upravo je don to potvrdio, samo dosta opsirnije od mene, jer me mrzi da stalno objasnjavam jedno te iste...Sve najbolje, a sad da se posvetim prijatelju cayenny!;-)
Pepper, opet se pravis ..., nece mi biti tesko da ponovim pitanje! Zar ih nije sramota da koriste prednji pogon? Zasto ne predju na zadnji?Sto se tice Alfe, nije 30ak godina, vec 22 godine, od 75ce, ali ni to nije bitno, s obzirom da istorijsko nasledje kod tebe ne "izaziva" nikakvu emociju, znacaj, postovanje...Ali zato pragmaticnost, prosto izvire, onako balkanski, postoji lepsi izraz, bar je srpski jezik veoma bogat, no uzdrzacu se! Kada smo kod cuore sportivo, njen oreol moze da izazove postovanje, samo, kod pravih i istinskih ljubitelja auto sveta! Svakoj polemici mesta tu nema! Kada smo kod pogona, kod nje zadnji pogon iskonski, od samog pocetka, preko prvog supersporta na svetu, postavljanju standarda...Druga stvar, pocetkom devedesetih je nastupio buran period i doveo to takvog stanja, kojeg smo svi svesni! Sada 20ak godina kasnije Alfa se vratila u svom punom sjaju! Prava dnk genetika iste, zadnji pogon, zbog kojeg su joj najvise zamerili! To vreme je proslo, karte su izmesane, i doslo je do nove podele, sa "novim" igracima, spremnih za finale! Pametnima, vise nego dovoljno! Iskreno se nadam, da smo razjasnili to! Kakvi minusi crni, koga to zanima? Masa, merilo kvaliteta, a jos vise ukusa...Nemoj da smo pateticni! Posto vidim da te zanimaju "ocene"(nije ti prvi put) ponekad podeli samnom, posto iskljucivo koristim App, bice svima lepse!:.;-)
Don, lepo receno!

Paprikar
29.7.2015 10:48
9
0

@Nemanjica
U kakvoj ti decko zabludi zivis, pa to nije zdravo.
Karte su vec podeljene.
Alfa se vraca na RWD jer treba da se deli platforma sa Krajslerom, Dodzom, Dzipom, Maseratijem, tako da o vracanju na iskonsko, zbog tradicije pije vodu samo u PR saopstenjima, realnih osnova ta bajka nema.

P.S. Molim te nemoj vise da se hvalis da znas nesto o Alfi, zaboravio si cuvenu Alfu 33 (proizvodnja je krenula 1983), i Arnu (iako je prepakovani Nisan ipak je FWD), 164, a gore pomenuta 75-ica je izasla pre 30 godina (1985), tako da bolje da si cutao i nisi nista odgovorio, samo pokazujes velike rupe u znanju!!!

Nemanjica
29.7.2015 12:12
0
10

Pepper, do kada se proizvodila 75, prema tome...Kakvo deljenje platforme sa Chryslerom, gluposti pises! Strucnjak, da li od tog animoziteta si zaslepljen, pa nista ne zelis da vidis! Zna se cemu je povratak na zadnji pogon...To je njen "pravi" pogon, pusti me c segmenta i 33ke, ...Poenta je da i dalje nisi odgovorio na pitanje...Ne razumem tvoje deljenje platformi (tipa chrysler, dodge) smesano...


Paprikar
29.7.2015 12:38
8
0

@Nemanjica
O cemu ti decko pricas, kakve ima veze do kada se pravila?!? Cinjenicu koju ne mozes da promenis je da je proslo 30, pa i vise godina. Sto su presli na FWD? Zbog fazona? Pa isti je sada slucaj, samo obrnuto.

Ako mislis da je to zbog tradicije u gadnoj si zabuni, velikoserijski proizvodjaci, ponajmanje haju za tradicijom, njima je bitna zarada, a ako platforma mora, ima da pokriva i nekoliko proizvodjaca. Skoro svaki gigant to radi, a ni FCA nece, niti je, izuzetak.

P.S. Kada je budu delili, onda cete svi vi fanovi da pricate "jeste ali ona je poreklom od Alfe Cuore Sportivo, tu je i Maserati umesao prste". Zivi bili pa videli!

ALFISTA
29.7.2015 13:09
1
7

@don

Nemanjica
29.7.2015 13:33
0
7

pepper, ne vredi se raspravljati sa tobom...drzi se ti svojih anemicno-bezlicnih vozila i uzivaj! ok?!

ALFISTA
29.7.2015 13:51
4
5

@don Sto se tice Giuliette QV modelske je godine 2015, sto znaci da nisam mogao uzeti manuelni menjac, vec samo 6stepeni TCT, ali to i nije neki problem posto je menjac odlican, posebno u dynamic modu. Ubrzanje od nula do 100 je 6,0 sekundi, 0,5 brze od Golfa GTI(isprobano u realnosti). Kabina je kao i kod svake Alfe vozacki orjentisana, sedista su odlicna(svako moze naci savrsenu poziciju) cak i ne pretvrda, osim na nekim bas losim deonicama puta, a mesta ima i pozadi za putnike moje velicine(180cm). Auto je opremljen niskoprofilnim gumama tako da se mora obratiti povecana paznja kada se vozi losim putevima. Motor je isti kao i u 4C 1742ccm, nije veliki potrosac kada se umereno vozi. Snage ima i vise nego dovoljno (240ks) i veoma je elastican, pa su preticanja decija igra. Dizajnerski gledano Giulietta je pored LANCIE Delte ubedljivo najlepsa u klasi, a cesto se desava da je ljudi slikaju. Infotainment sistem je Uconnect sa 6.5" touchscreenom, radi odlicno i veoma je intuitivan i lak za koriscenje. Uparivanje sa telefonom radi perfektno, a glasovne komande su u mom slucaju na engleskomi kod njih imam malu primedbu koja moze nekom dosta da iskomplikuje zivot, jer razaznaju samo perfektno izgovorenu rec(hvala bogu pa imam dobar izgovor engleskih reci). Prtljaznik je kao i u obicnoj Giulietti, u skladu sa prosekom klase, utovarni prag je malo vise zbog dizajna zadnjeg kraja, ali nije neki veliki problem. Sad ono najbitnije, a to je ponasanje na putu i tu QV blista. Auto je neverovatno stabilan u krivinama, a upravljac je precizan i obavlja svoj posao za svaku pohvalu. Podupravljanje(understeer) se moze javiti jedino ako se bas pretera sa brzinom u krivini, a i tada je minimalno, inace auto se ponasa kao da je awd. Ovakvo ponasanje je zasluga Alfinog Q2 sistema koji ako prepozna da ce auto proklizati koci unutrasnji tocak i tako koriguje putanju. Kocnice su odlicne i ne pokazuju znake zamora ni posle velikog broja ostrih kocenja(diskovi dimenzija 330mm napred i 278 mm iza). Sto se tice bezbednosti 5 zvezdica na EURO NCAP testu uz 97% zastite odraslih. I da zavrsim sa nekim opstim utiskom-sa autom sam prezadovoljan i kada bih morao da dam ocenu bila bi 8.8/10.

Nemanjica
29.7.2015 14:31
1
7

Drugari iz Redakcije, izvinjenje za "maltret" sa moje strane, ovo je ujedno i poslednje prepucavanje sa paprikarom!
Paprikar, za pocetak kao i kraj, tu perfidnu "urbanu" tuznu pricu ostavi za neke druge "ljude" kod kojih prolazak ima, meni nemoj te gluposti da plasiras! Kada smo kod Fiat grupe, vise puta je doslo do demantovanja tvog rezonovanja, vezano za istu! Kada se malo vratimo u proslost i pogledamo komentare koje si tako ponosito pisao, vidimo da su nebuloze, ne samo tvoje, vec i drugog "strucnog" kadra, koji preferira vw grupu! Npr, stalno je potencirano kako je alfa pukla, bankrotila, nema od nje nista, proslost, prodace je vw, zatim je dosao FIAT kao kvarljivo nepouzdano smece koje ce bankrotirati pod chryslerom, posto i jedan benz se jedva izvukao...Naravno, moja malenkost vas je demantovala...Onda se pojavljuje Giulia koja je na platformi chryslera, odnosno prepakovani chrysler, kao i maserati sto je! Glupost iz domena osnovne skole! Onda ti je pojasnjeno da se razvija nova platforma u Maseratiju, zvana Giorgio, da bi konacno apsorbovao, kao i pojedini "delegati" ...Krucijalna nebuloza je da se vratila zadnjem pogonu, da bi delila platformu sa americkim ogrankom, ne znajuci da je zadnji pogon namenjen jos pre kupovine chryslera, naslednik 159ke je morao da se vrati zadnjem pogonu, posto je Alfa bila u zescoj krizi! Naravno da su ljudi cekali povratak genima, to je jedna od vodecih zamerki! Jednostavno ljudi nisu prihvatili cinjenicu da pionir sporta ima prednji pogon! A ti i dalje mudro cuti i ne odgovaraj na pitanje koje sam ti xy puta postavio za Audi! Nije ni bitno vise! Poz

Nemanjica
29.7.2015 14:38
1
6

AlFISTA, koje je boje QV?

Bojan
29.7.2015 16:35
8
0

Jao, ajde prvo neka ovde oni koji imaju "P" na gepeku to odlepe, pa neka sticu iskustvo kroz svakodnevnu voznju bar 5 godina pa neka onda prica(ju).

don
29.7.2015 17:04
4
5

oo, hvala na iscrpnom komentaru, to se cijeni!

don
29.7.2015 17:06
3
6

jel se dobije u ovaj audi , mjesecno 3l ulja gratis ? trebace...

Nemanjica
29.7.2015 18:46
1
10

don, naravno po full ceni, masinerija mora da radi!:-)

karadjole
29.7.2015 19:24
10
0

Ajde Deco Mir !!!!Bice berba usiju!Sad idem po sibu!Sta se prepucavate bez veze!Svatko ima pravo na misljenje!Koji je auto bolji ili losiji isto tako nema veze to nije ni bitno,oba auta su vrh danasnje tehnike jedino sto se Alfa nakon dugog posta tek treba dokazati i u prodaji i u kvalitetu dok je Audi etabiliran i pouzdan igrac u srednjoj klasi vec godinama a po kvaliteti izrade ubedljivo najbolji sto jest,jest!

don
29.7.2015 20:18
0
9

audi, pa pouzdan? jel to neko spava zimski san?
tct je super...najbolji!

Enzo
29.7.2015 20:21
9
0

Cestitam Alfista sto si nabavio drustvo za 75 :)
i zelim ti da ih obe cuvas jos dugo.
Gledam neku Giulietu ovde kod mene, cudna tamno ljubicasta koja prelazi u crnu pod nekim uglovima. Posle 8C, najlepse ofarbani auto koji sam video (a vala sam ih se nagledao).

Inace, ovaj Audi, ocekivano i kako treba da bude. Od mene imaju velike simpatije za novu digitalnu tablu. I za cw skidam kapu...

don
29.7.2015 21:06
2
5

Nema godinama nikakvog napretka kroz tehnologiju, nikakve audi inovacije, ni sa ovim modelom, od koristi auto industriji, osim industriji motornog ulja! Cestitam, znalci.
Deset puta prepravih post, nema smisla da trolam i podj...am, kad ne pijem viagru light :) Ode gledat partizana, da vidim imal losiji klub od Hajduka :)
Sukus svega:
Mislim da se Pavle trebao zaustaviti u pisanju ovog teksta kod recenice: Ali alfa Guila ih nadmasuje sve. :-)Paprikar
30.7.2015 07:29
5
0

@Nemanjica
Ma ti neces da odgovoris jer nemas argumente.
Tebi nije sramota sto je Alfa i dalje vecinom (i konstantno poslednjih 30+ godina) marka sa FWD a sada ti smeta Audijev prednji pogon. Dvostruki arsini. Osim toga, ne citas dobro, zapravo uopste, odgovorio sam ti vise puta da prednji pogon nikakve veze nema sa definicijom premijuma (mozes pronaci na internetu gomilu), ali te izgleda zamaraju duzi komentari, sama njihova obrada.

Maseratijeva platforma za dve limuzine i jeste radjena jednim delom na Krajslerovoj platformi, mozes da puknes od muke, a isto tako su i delovi enterijera, i sistemi preuzeti iz Krajslera, kao i dva motora (dizel o kome ti ne znas ni da postoji, i benzinac poreklom od Pentastara).

Ova platforma na kojoj je Djulija jeste navodno nova (nisam rekao da je ona Krajslerova ni jednom nego slabo pamtis), neka bude, ali cinjenica je da ce se naci i na buducim modelima Krajslera, Dodza, i Dzipa, kao i Maseratija. Ne postoji logika da naprave platfomu koju ce koristi najvise jedna marka, to ne mogu ni mnogo bogatiji koncerni, a ne FCA koji je najzaduzenija grupacija na svetu.

Alfa jeste pukla, a ako renesansu predstavlja jedan model, a drugi ce stici za godinu i vise, onda stvarno niko od nemacke premijum trojke ne treba da spava. Mada, da ne gresim dusu, evo prodace Ferari i Manjeti Mareli pa ce biti nekog novca. Rade slicno kao i Srbija, prodaju zlatnu koku, da bi pokrpili rupe.

P.S. Nauci da se nadimci pisu velikim slovima, ucio si to u skoli!

Nemanjica
30.7.2015 10:53
1
5

Drugari, neka pohvala da sevne, nema prepucavanja sa moje strane,a?! Ajmo, mala pohvala moje malenkosti!;-))
Karadjole, gde je ta famozna siba?

ALFISTA
30.7.2015 10:56
3
4

@don Hvala.
Giulietta je srebrna metalik sa crnim felnama i krovom.

ALFISTA
30.7.2015 11:09
2
2

@don Bas sam procitao ovaj komentar za potrosnju ulja, i mogu da kazem da stvarno ne razumem zbog cega Audijevi(ali i BMWovi V8, neki SUBARUi) modeli imaju toliki problem sa potrosnjom ulja. Pa kad nov motor trosi ulje, sta ce biti kada bude star 10-15 godina? Molio bih nekog vlasnika Audija( Audifan?) da mi ovo objasni ako ima neke info zbog cega se ovo desava.
@Paprikar Istina je da Ghibli i Quattroporte koriste izmenjenu Chryslerovu platformu, ali je ona toliko promenjena da je samo pod zajednicki sa Chryslerom. Maseratijev dizel je 3.0 V6 i proizvodi ga VM motori, italijanska kompanija, koju je nedavno kupio FIAT. Sto se tice benzinskog V6 on deli blok sa Pentastar V6 motorom i to je to, sve ostalo je Ferrari.

don
30.7.2015 11:31
2
3

ma nekontam ni ja, ali ih treba izbjegavati u sirokom luku. 1l na hiljadarku, mjesecno 4 litre, a neko i vise, sve da je i dzaba ulje, do3.14zdi covjeku dolijevat, tim prije sto drugi nemaju tih problema.

Nemanjica
30.7.2015 12:05
0
5

Pepper, potucen si argumentima, lazes, lepo si rekao xy puta da Giulia koristi chyslerovu platformu, kao i da je Maserati prepakovan chrysler, da li je malicioznost ili latentna "demencija" u pitanju, nisam siguran, ali verovatno je prvo u pitanju! Nisam te pitao da li ima veze prednji pogon sa premiumom, nego ZASTO NE PREDJU NA ZADNJI POGON, ZAR IH NIJE SRAMOTA? ALFISTA ti je pojasnio, kao i ja xy puta!!!
Karadjole, udri sto jace, i sto brze!;-)
ALFISTA, dobra kombinacija boja, sve najbolje!:-)

Paprikar
30.7.2015 12:11
5
0

@ALFISTA
Dzabe sve to pises, o tome sam ovde napisao referate (ne znam koliko si ovde aktivan, lako je proverivo ono sto pisem), decko ne zeli da cuje cinjenicno stanje. Pojedini prekidaci kao i infoteinment sistem su takodje iz Krajslera. On je cak ovde ubedjivao da ne postoji dizel motor u Gibliju i Kvatroporteu. Nema covek vise sta da kaze pored toga.

Paprikar
30.7.2015 12:40
5
0

@Nemanjica
Cekaj zar ti nisi prestao sa prepucavanjem sa mnom?


Pa kada mozete da vicete za Audi sto koristi neke motore ili komponente iz VW da je prepakovani VW, onda je po istoj analogiji i ovo prepakovani Krajsler. Kraj price!

Nista sto je Alfista rekao, ti nisi nikada rekao, ali NIKADA. Ti si pricao sto sta, izmedju ostalog da je Maserati na novoj nikada koriscenoj platformi, i benzinci su poreklom u potpunosti Ferarijevi. Za dizele nisi ni znao da postoji,...

Audi nema razloga da predje na RWD, iz vise prakticnih razloga, od kojih je deljenje svojih komponenti sa drugima u koncernu, a drugo, mozes da puknes od muke, premijum ne podrazumeva RWD. To bi onda znacilo da Alfa poslednjih 30 godina nije premijum, ili luksuzna marka (ovo poslednje je stariji termin)
Nemanjica
30.7.2015 13:10
0
5

E tu sam te cekao pepper, pa hvala ti na konacnom iskrenom odgovoru! Deli komponente sa wagenom...Slusaj pepper, demantovao ti mene ili ne, na kraju si pukao kao zvecka, i nikad nemoj da sistis bez argumenta, i nikada nemoj da dozvolis sebi luksuz da nazivas Maseratija prepakovanim chryslerom, ili Alfu, FIAT grupa nije vw, prodavci magle! I sramota je da su na prednjem pogonu, kao sto je i Alfi bilo zamerano od 75ce sto je na prednjem pogonu! A sto se tice motora, produkt ferrarija je a ne pentstar kao sto si sistao, a platforma je bukvalno doradjena, preradjena, jednostavno nova! Puko si pepper za sve "pare"...

Nemanjica
30.7.2015 13:23
0
4

P.S. Samo mi molim te reci, zar te nije sramota da lazes, imas "100" godina a lazes! Nije u pitanju Ghibli nego Quattroporte! Mislim da je stvarno razvijeno dobro prijateljstvo izmedju tebe i alchajmera, u tom slucaju izvini sto sam te nazvao lazovom!

ALFISTA
30.7.2015 13:34
2
3

@Nemanjica Hvala na komplimentima i lepim zeljama
@Paprikar Da, u pravu ste za infotainment, on je Chryslerov Uconnect, koji je jedan od najboljih u klasi, jedino sto Maserati koristi izmenjenu grafiku i jaci procesor, pa je sistem neverovatno brz. Sto se prekidaca tice i oni se dele(prekidac za svetla i dimmer), sto je sasvim normalno. Slazem se sa vama da rwd nije uslov da neka marka bude premium, jer je bitan osecaj u voznji(Alfa 156 se vozi bolje od velikog broja rwd automobila) i vozne karakteristike, pored materijala itd.

Audifan
30.7.2015 16:34
5
1

Koje prepucavanje bez argumenata...Alfa jos nije ni iskotila tu kako se zove crusler djurdjinu sa penstar motorom...Koji ce Audiju Fwd kada ima savrseni AWD??? Uber quattro..

Paprikar cuvaj zivce, za normalne i trezvene osobe ovaj ni posle 2 godine koliko dezurno otpada ovde po VG osim glupiranja,iznosenja nebuloza nista pametno nije napisao.
Od tolikog fana raspale Italo industrije sam makar ocekivao poznavanje te sasice modela.. Pa da quatroporte nepostoji dizel ....Ajde mali idi na kupanje.
Mozda nesto i p...es ako te ne p..bu

Nemanjica
30.7.2015 16:50
0
4

Audifan, o cemu ti pevas, sedi miran i nauci ime brenda, ne ponasaj se kao sa planine da si sisao! Chrysler, nema cruslera, toliko poznavanje sa toliko godina, strasno! I ti si jedan od delegate koji je sa ispadima prednjacio, kao i sada! Zato bolje cuti i ne javljaj se! I nemoj mnogo da se cimas, nije pozeljno, zbog zdravlja, a sto se tice devojaka, izgleda da ti je samo to preostalo, da delis "savete"...Nesto vise od toga, davno proslo vreme...;-)

Bojan
30.7.2015 17:34
3
0

Ahahah Audifan svaka cast i ja sam to bio napisao ali zabotavio da stavim tackice pa mi "duskvalifikovali" komentar :-D

valjda je sad klincu doslo iz pedu u glavu :-)

don
30.7.2015 18:08
2
4

Jel, kako jemoguce da VG nisu testirale ghibli do sada?...steta,odlican auto, za mene najbolji u klasi.

Nemanjica
30.7.2015 19:00
1
4

O, civava se oglasila...Kevci, samo to i mozes, pa naravno da je "crusler" ghibli tata u klasi, nece valda traktor! ;-)

Nemanjica
30.7.2015 19:05
0
4

Funnyfan, samo reci, ako treba i Boschovu pumpu ces da dobijes u paketu, da napumpas ono sto nemas

don
30.7.2015 23:54
1
3

Sto se tice djulijine platforme, nju mogu koristiti drugi modeli, ionako od prve djulije je napravljeno 7-8 drugih izdanaka na istoj osnovi.Dakle, nista novo.

Ako je 2.5 godine trajao razvoj, pa naravno da ce koristiti neke postojece stvari i modificirati.
Smijesno je te zamjerke cuti od ljudi koji glorificiraju babuska dizajn. Zaboga, vw i njihovim klonovima modeli su isti godinama od najmanjeg do najveceg, tako je primjerice, audi 80% vw, a a1 slici a8 (i oni izmedju njih jedni drugima) ko jaje jajetu, tak da me uopce ne zanimaju.Sta imaju novine nas "silovat" kad znamo kako ce narednih 15 generacija audija ili vw izgledati, a izgledat ce taman toliko da koncern u tom vremenskom razdoblju izmijeni na njihovoj izradi, samo 4 alata i 2 dobavljaca i zaradi hrpu para na kompleksasima, a da pri tom ne nauce niti volan dizajnirati (od njega me ruke bole, pa ih vozim samo sa prstima, pitam se ima li tu pravne osnove za tuzbu ?)a kamo li sjedala, tako da moram ortopedu ici svaki put nakon voznje ragicama iz vw kuhinje (ne salim se ovaj se put,stvarno je tako, u dlanove usjeknut volan smijesnog profila(nesto kao ovalan) tako da su oni crveni,bolni, zivac od ruke upaljen, kicma boli, pozadina trni ko da si na klupi sjedio).Pohvaljujem lucidne osvrtne na podatke o potrosnji, tj. laz.Iz iskustva sa vw, znam da piju ko smuk i salaso skupa,a ovi uz benzin te krv, cuclaju jos i ulje!

Mene muci kod djulije jedino sredisnji tunel, jer nece biti mjesta za petog putnika, mjesta za glavu pozadi kao i za noge, a ocekujem i relativno skroman prtljaznik. Ove sitnice ce mediji skloni germanima uvelicati i napraviti slona, a golf ce pobijediti u svakom poredjenju ;)


Paprikar
31.7.2015 09:16
4
0

@Nemanjica
E moj decko po toj analogiji Alfa u 159-Spajder-Breru nije imala ni jedan svoj benzinac jer su svi koristili blokove iz GM tj Opela, a 1.8 je bio motor koji se pravio u Opelovoj fabrici.
Opet poklopac, tiCu tamo.
Nesto sto je derivat, i izvedeno iz necega, nije ni u kom slucaju nista potpuno novo, tako da mozes da puknes od muke.

@Alfista
Nikada ja nisam rekao da je los taj infotejment uredjaj, vec samo da je iz Krajslera, samo od od tih cinjenica se ne moze pobeci, a i premijum trojka ne ugradjuje iste prekidace u Skodu i u Audi, ili Bentli. Toliko o tome.

@Audifan
Ne trosim ni malo, nego se decko lozi mnogo, ni malo nije objektivan, sa puno emocija gleda na sve, a to ne valja. Licno mislim da ne bi trebao jer je to samo marka od cijeg uspeha nema ama bas nista.
Pozdrav!

@don
A jel znas da je platforma Djulijete nastala tako sto su doradili platformu Stila?
Za te pare koje su ulozili u nju, ne moze nista potpuno novo da se napravi (u pitanju je "samo" 100 miliona dolara, dok za potpuno novu platformu treba i do 10 puta vise novca).
Toliko o tome.

Nemanjica
31.7.2015 12:24
1
3

Pepper, da li je moguce, da toliko ides...? Da li ti cujes sebe? Koristi "
infotejment" iz Chryslera i dugmice za svetlo...Ahaha, kakav si ti p......t! Jel Chrysler ili Maserati pravi taj infotejment! Pricamo o automobilima, a ne od elektronskoj oppemi, pa taj isti bre Audi koristi 80% vagenovih delova! Alo bre, o cemu ti pevas, majke ti! Sedi miran!U kanalu si zescem! Ne verujem sta citam! Uzas!

Nemanjica
31.7.2015 12:58
0
6

Ocigledno je da prioni uzimaju danak, medju "zastupnicima" vagen grupe, i to masovno! No comment, keve mi!

Bojan
31.7.2015 14:15
5
0

ovaj klinac je lud :-D

Nemanjica
31.7.2015 14:50
0
4

Mesto...;-)

Bojan
31.7.2015 17:20
4
0

Zeleni, tako reci svom keru a ne nekome koga ne znas, i nekome iskusnijem u svemu ovome.
Kad si vec tako elokventan budi i pristojan, ovako nisi kompletan "paketic" nego samo mali smesni decak

don
31.7.2015 20:11
2
4

Djulijete?pa onda je stilo odlicno auto,djulijeta po sigurnosti idalje ne prevazidjena u klasi,a vozi se fenomenalno. Kapa dolje stilu. Usput,svi zamhwramo alfi previse dodirnih tacaka sa fijatom,jer zelimo da bude samostalna,no racionalizacija i optimizacija troskova,tjera proizvodjaca na ustupke. No smijesno je gledati grancucu u tudjem oku,a ne vidjeti kod sebe sumu.zahvalite tacskrinu na greskama!

Ružni
31.7.2015 20:31
4
0

Jaoo, moram li kad god sednem u ovu moju balkansku kancelariju i otvorim Vrele Gume u pokušaju da se malo relaksiram da naletim na svađe i prepucavanja dostojna istočnog fronta? Treba li i na taj način da se iznova podsećam gde sam? Zar ne možete prosto da komentarišete tekst i držite se razmene mišljenja bez nametanja svojih afiniteta prema brendovima?

Nemanjice,
pogledaj majke ti svoj komentar od 26.7.2015 17:53 koji je pokrenuo lavinu. Kapiraš li da konstantno, uvek i svuda u komentarima, napadaš OSOBU kačeći uvredljive karakterizacije umesto da prezentuješ svoje mišljenje uz potporu argumenata? Nikakvo čudo što posle sve krene ovim tokom. Možda ti je to cilj? Ne bi bilo loše da ponekad probaš ovako:
Evo ja mogu da ti odgovorim na pitanje "zar Audi nije sramota da koristi prednju vuču", i to iz prve ruke jer sam odavno u kontaktu sa likom na poziciji u Audiju. Kada su osamdesetih rešili da podignu imidž brenda, sproveli su opsežno istraživanje tržišta kako bi pronašli sebi prostor između dva etabilirana predstavnika premijum klase. Zaključili su da postoji tržište za auto premijum kvaliteta ALI BEZ ZADNJE VUČE jer je dobar deo ispitanih imao profil starijih, ozbiljnih ljudi sa velikim primanjima koje je privlačila ideja bezbednosti i sigurnosti vožnje auta sa prednjom vučom u svim vremenskim uslovima jer je tadašnja tehnologija prednje vuče bila dovoljno sazrela a današnji sigurnosni sistemi nisu postojali. Prosto. Umesto da krenu na Dvojku njihovim oružjem, krenuli su svojim i svojom filozofijom od Dvojke napravili Trojku. Pogledaj Audijeve reklame iz tog vremena i biće ti jasno.
O samom autu, Audifan je objasnio, nema se tu šta dodati. Pljuvačima savetujem da probaju, pa da pričaju.
Poydrav svima!

Audifan
31.7.2015 21:14
4
0

Nemanja.....kao odraslom bez CA...Pic..CA ili to ima drugo znacenje dugino....Ne hvala volim zenski rod nezelilim da te pumpam...zadrzi pumpu za sebe...

serpico
01.8.2015 07:19
3
0

Zasto se i dalje prepucavate oko Audija A4 ,znate zasto?Zato dragi Audifan sto bi potajno i ovi "schwabomrzci" rado provozali ovog Di di ja kao i kad izadje novi Golf onda krenu salve komentara pa isti je sve bez veze a u biti pola tih hejtera bi ga vidjelo u svom dvoru ili garazi!Audi A4 nije eksperimentisao nego je samo nastavio sa svojim sloganom "Vorsprung durch Technik" a nova Djulija mi se svidja i lep je auto a posebno je lep kokpit ali ljudi Audi se dokazivat ne mora a Alfa ce morati zapeti dobro i to prodajom da se dokaze,jer moze ona biti stvarno i bolja od geringovske svete trojke ali ako se bude prodavala kao npr. nekad fiat stilo ajmo majko pisu kuci u milano propalo je a Audi sa tim nema problema kao i Bmw te Mrsejdis!pozz Audifanu!!!!

Nemanjica
01.8.2015 09:24
0
3

Drugari, pa Vi ste se raspisali...:-)
Dobro je pisati, pogotovo kad to isto ima dubinu i smisao! Bravo, bravo! "Napredak kroz pisanje (tehniku)...
Ruzni, pa, gde si Ruzni, radni covece, lepo je videti komentar sa potpisom Ruznog (modene)...zezam se!:-)
Kada smo kod odgovora, to je svakako pravi, to se ceni, hvala, a ne kao neki.,.E, sad, da li bih se slozio sa tom konstatacijom, manje je relavantno! Vidis, problem pogona je sad manje bitan, bitni su medjuljudski odnosi! Problem je sto svaki put kada je u pitanju FIAT grupa, pojedini, isti delegati su tu prvi nacrtani da popljuju, naravno, dobiju odgovor! Uzrocno-poslednicna reakcija! Medjutim ima i onih koji krenu da vredjaju odmah i to im nije prvi put, poput Bojana(pogledaj prvi njegov komentar upucen meni) a za njim dise i Fannyfan...E sad sa druge strane je famozni Pepper, sa kojim su uvek maratonska prepucavanja do "besvesti"...Koji zna da na perfidan nacin izokrene cinjenice! Argumenti su xy puta bili prezentovani sa moje strane! I veruj mi, svaki sledeci put ce adekvatan odgovor, biti zesci sa moje strane! Sa prostim masama rasprave nema, nego samo poklopac, kao sa fannyfanom, posto njegova retorika, ne zasluzuje drugacije! Bice nagradjen, svakako! Pozz :-)
Bojan, jel si se izigrao (istrcao)...E, sad mozes da se smiris, ako treba ponovo, samo reci!;-)

Audifan
01.8.2015 10:12
3
0

Ogroman pozdrav Serpicu,ma druze neradi se ovde o glupim limenim ljubimcima vec mi je pun q.Idotsko,prepotentnog cinizma i indirektnog vredjanja ljudi a sve od jedne iskompleksirano nedovrsene (nevaspitane) bubuljicave spodobe,koja nema M.da ni da kaze ko je.
Sto se tice relacije Alfa itd to smo temu odavno apsolvirali,sto se tice dizajna audija iskrenopredhodni model me je odusevio kada je izasao ovaj pa prenecu imresije kada ga preuzmem i ponovo propeler zamenim OOOO. Na volanu sam gledao Zmiju vise nego sto pojedini i misle i vrlo dobro znam sta pricam a najvise sta mi treba da kupim. Necu u detalje ,pokrenucu novu lavinu idiotskih replika.Radi se o cinjenicama da je alfa valjala nebi sada bila u dnu auto industrije ikazem ako ih 159tka nije vratila u zivot ova bleda naslednica nece sigurno,dizajn je totalno anemican za alfu ta verzija sa "ferari"motorom ce vrlo brzo biti po klinackim shvatanjima prejebana verzijom M3-m4 cls i rs4 (elektro turbina) trakcije i ostale stvari o njima necu.
Sto se tice Stila i 159 tke(zahvaljujuci GM-OPELU) nisu imali bolje modele decenijama. Ali je i gubitak za fabriku bio veliki(o tome je pisano i u VG) sto se tice njihovog 1750TBI pa procitajte test 159 sa tim agregatom,cini mi se da je Peki testirao.
Ovde viseputa smo zakljucili,treba da pozitivno i objektivno razmenjujemo iskustva ali nemoze se od malog Trola-Tvora ziveti ,iznervira ljude i pokrene negativne kometare,mali pesko,toliko korektnih osoba je diglo ruke od portala bas zbog slinavka (Peca GT i drugi) prosle godine dok se kupao u nekoj bari ako se secas 10 dana mir,bilo je lavina apela da se slinavko banuje ali nazalost nista.Samo zato ponekad puknem,zabole mene i za audii za alfu i sve ostale,meni treba bezbedan siguran elegantan auto,niske potrosnje i prave garancije i zato vozim nove audije i hajde bmw iako novog nisam dosada uzeo 2-3 god stare primerke,sada sam naravno cekao izlazak novog a4 nezurimi se,mislio sma bice ista politika kao ranije prvo a5 pa a4. sada valjde usred anemije dizajna a4 a5 dolazi kao slag na tortu pa nzm ,mozda asacekam a5.

Pozdrav svimakoji znate da odgovarate i pisete kao ljudi.

Nemanjica
01.8.2015 10:36
0
3

Da li se to masa zvana Milan malo iznervirala, ocigledno da Nemacka pumpa radi svoj posao odlicno! Nista bez boscha, a?Mozes samo da balis, nista vise...Nastavi sa pumpanjem onog sto nemas i bice svi zadovoljni! A jezik taj skrati, jasno, kao i komplekse koje imas! Da li smo se razumeli, a tu pricu ostavi za svoje pacijente, jer na svaku tvoju prozivku, usledece odgovor! Jasno!

Bojan
01.8.2015 11:36
3
0

Redakcijo, cemu pustanje poslednjeg kom os balavca? Da li taj komentar ima veze o postu? razmislite malo sta pustate.

Nemanjica
01.8.2015 12:12
0
4

Bojane, rekao sam ti, ne obracaj mi se vise, a isto vazi za onog matorog pacenika! Nemoj vise da si mi se obratio! Jel jasno bre? I ti onaj frustrirani polupismeni fannyfan! U protivnom, bicete stalno prozivani! Zaboravite ime moje i problema biti nece!!!

Redakcija
01.8.2015 12:50
2
1

Dragi svi,

Trudimo se maksimalno da ne cenzurišemo komentare, da sve na ovom portalu bude transparentno. Jasno je da i na ovoj temi ima komentara koji krše pravila, ali s obzirom da smo ovde svi "Vrele Gume" porodica, očekivali smo da će se sve nesuglasice rešiti prijateljski.

Da se niko ne bi osetio omalovaženim i uskraćenim, pušteni su i komentari kojima ovde nije mesto. Apelujemo da se to prekine. Ujedno, budući komentari sa ličnim prepucavanjima (a da nemaju veze s temom) neće biti validirani.

Pozdrav svima, i hajde da spustimo loptu.

don
01.8.2015 19:47
2
1

Cemu prepucavanje oko pogona,priroda prednjaka ne dopusta vise od nekih 250ks,a da ne bude zescih problema,dok zadnja vuca s tim nema brigebal ima sa tunelcinom, stilom voznje i cijenom. Ekskluziva trazi snaznije motore. Oni su 80ih poceli gurat audi u oberklasu propagandom,a nisu im se smijali iako tamo nisu pripadali. Da bi koristili snaznije motore,unaprijedili su 4x4 pogon. Al ko zna koliko je toga namjesteno,sjetiimo se adac testova i titula.mogu imati adekvatnu cijenu jer dijele 80% dijelova sa vagenom,jedino od audija je unutrasnjost i profinjeni materijali,bar na izgled.kad se sjetim troska popravka automatske getribe na,cini mi se s8, 10k eura,a jos na ljetovanju bio,il kad ga je jaran vozio 3km sa dignutom rucnom uz poveci oblak dima i lijep smrad ,kad je stao na benzisku,tek primijetio. Sta ces,promili uradili svoje.

Petrolhead
05.8.2015 00:37
1
0

Procitao sam sve i nemam vise pojma o cemu je vecina pisala i sa kojim ciljem.
Kome se svidja Audi, kupice Audi. Kome se svidja nesto drugo, kupice nesto drugo. Teske su rijeci govoriti od kojeg auta je koji bolji, kad nije bolje samo ako je nesto realno bolje u nekom smislu. 100% bolje ne postoji.
Bolje je samo ono sto se nekom subjektivno vise svidja. Tacka.

Pošaljite komentar:

Molimo vas da pre slanja komentara pročitate sledeće uputstvo:
Redakcija zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara.
Anonimni komentari se ne objavljuju.
Komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Govor mržnje ne tolerišemo.
Zbog ograničenog prostora, komentare koji predstavljaju komentar drugih (već objavljenih) komentara ne objavljujemo, kao ni polemike između komentatora. Molimo vas da u svrhu diskusije i polemike koristite naš Forum.
Pre pisanja samog komentara, molimo vas da izaberete tačan tekst na koju se odnosi komentar. Komentari koji sadržajem ne korespondiraju sa tekstom sa koje su poslati neće biti objavljeni.
VRELE GUME ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije.

Vaše ime:


Vaš komentar:Anti-spam-kod:
Kako bi bili sigurni da ste osoba, a ne robot-spamer, molimo Vas da u donje polje unesete kod sa slike: