Test

Alfa Giulietta 1.6 JTDm/120 TCT

Vreme je za promene

Na sceni od 2010. godine, Alfa Giulietta polako ali sigurno odlazi u prošlost. No, zahvaljujući i dalje atraktivnom izgledu, odličnom 1.6 JTDm i još boljem automatskom TCT menjaču, interesovanje za nju i dalje postoji

Alfa Romeo Giulietta i dalje originalna, skučena i sa odličnom ponudom agregata! Twituj ovo!

Lepo stari Alfa Giulietta. Uprkos godinama, njen dizajn je i dalje aktuelan, prirodan, više svemirskih godina udaljen od nabuđenih Japanaca, tipa Honde Civic. Sve je ovde u suptilnim oblinama i detaljima, po ugledu na famoznu prednju masku. Verovali ili ne, izmenjena je krajem prošle godine, što su u Alfi nazvali "restilizacijom". Jednostavno horizontalne hromirane lajsne u središtu, zamenjene su crnim u obliku saća. I to je uglavnom sve što se tiče spoljašnjosti, a sve u iščekivanju da se dogodine pojavi naslednik, na posve novoj platformi. Do tada, šta je tu je, široka paleta odličnih agregata i magični šarm koji ovaj proizvođač ima na svoje poklonike, treba da je održe u životu.

i dalje orginalan stil,
agregat,
menjač,
pozicija za upravljačem,
potrošnja

unutrašnji prostor,
udobnost,
Stop&Start sistem,
nedostatak sofisticirane opreme

Jer zašto to ne reći, godine su učinile svoje, nakon strasne ljubavi, vreme je za svođenje računa. Nešto kao život sa voljenom osobom, u početku je sve idealno, no sa godinama eventualne mane iste sve više izlaze na videlo... Globalno uzevši ništa posebno deprimirajuće, ali sedam godina u auto industriji su danas čitava večnost, što se u najvećoj meri ogleda u unutrašnjosti. Ova je već bila doterana sredinom životnog veka, kada su izmenjeni upravljač, obloge na vratima, sedišta i kolor ekran, čime su ujedno ukinuti brojni prekidači na centralnoj konsoli. Spomenuti ekran, osetljiv na dodir, sada je u serijskoj opremi za sve verzije. No, ukoliko je sa satelitskim navođenjem, ima prečnik od 6,5 inča, odnosno samo 5 inča kada je bez njega (preuzet iz Fiata 500L).

Nazvan „U-Connect“, znatno je napredniji od bivšeg, dok su priključci prebačeni iz naslona za lakat, na dno centralne konsole (USB i AUX). Nimalo elegantno rešenje, šta više ni previše praktično, jer šta god da se priključi, mora se držati u rukama, odnosno spustiti na pod. Koliko god da sam tražio, nisam nažao zgodno mesto da odložim mobilni telefon, još manje za flašu sa vodom, koja se nervozno kotrljala po vozilu prilikom svakog ubrzanja i kočenja. U pregrade na vratima mogu da stanu samo novine ili auto karte, a u omanji naslon za laktove (opcija za jeftinije verzije), kutija cigareta i ključevi. Kad smo kod njih, Giulietta se i dalje pali klasičnim kontakt ključem, startovanje na dugme, kao i mnogi drugi savremeni dispozitivi, koje poseduju mlađi konkurenti, nisu dostupni. Ma nije važno, reći ćete, sve to se i onako često doplaćuje, ili je u ponudi tek kod najprestižnijih verzija. Tačno, samo i upotrebljeni materijali debelo kaskaju za mnogim konkurentskim modelima (VW Golf, Peugeot 3008, Renault Megane, Opel Astra).

     
 

Jednim pogledom

Karoserija

Udobnost

Izgled

4,6

Napred

4,0

Funkcionalnost

3,7

Pozadi

3,7

Kvalitet izrade

4,0

Ukupno:

3,85

Ukupno

4,10

Ponašanje u vožnji

Enterijer

Vozne osobine

4,4

Funkcionalnost

3,8

Performanse

4,1

Dizajn

4,2

Kočnice

4,3

Ponuda prostora

3,8

Ukupno:

4,26

Kvalitet materijala

3,8

Motor

4,4

Završna obrada

3,8

Menjač

4,4

Ukupno:

3,88

Cena

3,7

Prosečna ocena: 4,085

Vožena Giulietta, sa dvobojnom komandnom tablom (svetlo braon/crna kombinacija), deluje i dalje atraktivno, no kada se opipa plastika, sve je jasno. Tanka i tvrda, pripada jednom drugom vremenu. Znatno je ubedljivija intrument tabla, sa velikim analognim pokazivačima, stim da je crno beli ekran za putni računar mali i zastareo. Naprotiv, za upravljačem vozač se i dalje oseća prijatno, pod uslovom da nije XXL dimenzija. Uostalom, odavno smo se navikli da se od jedne Alfe može sve očekivati, osim prostranosti... Kožna sedišta su u skladu sa bojom armature, ali kada se malo bolje zagleda, jasno je da je koža upotrebljena samo na prednjem delu, ne i na poleđini sedišta.

Što se tiče familijarnog aspekta, Giulietta je posve prosečno nadarena. Na zadnjoj klupi komotno se osećaju deca srednjeg uzrasta, ne i krupnije odrasle osobe. Uz to, pristup je otežan malim ulaznim otvorom i uglom otvaranja vrata, dok je ručica za otvaranje istih, zakamuflirana u okvir prozora. Lepo, ali ne preterano praktično. Sam prtljažnik deluje prostrano, ali je utovarni prag previsok. No, kada se uporedi zapremina sa mlađim predstavnicima u segmentu, 360 litara deluju jako skromno u porednju sa 500 l, koliko imaju pojedini konkurenti. Peta vrata otvaraju se lako, jednostavnim pritiskom na znak proizvođača.

     
 

Savršen sklad
Počevši od 2010. godine, ovo je moje četvrto druženje sa Giuliettom. Nakon benzinskog 1.4 T/120 KS, te 1750 TBi/235 KS i dizela 2.0 JTDm, red je došao na odlični 1.6 JTDm, u sprezi sa novim automatskim menjačem TCT. Do prošle godine, kupci dizela, srednje snage, morali su se zadovoljiti sa ne preterano dinamičnim 1.6 JTDm od 105 KS, ili znatno snažnijim (čitajte skupljim, u Francuskoj za 2.000 evra) 2.0 JTDm od 150 KS. Prosto da se zapitamo zašto ga Alfa nije ranije ponudila, posebno jer je skuplji od slabije verzije za samo 200 evra, i mogao je poboljšati prodaju. Jer ova (prodaja), u Francuskoj i ostalim zemljama EU, duplo je slabija nego li pre koju godinu.

Jednom za upravljačem, vozač Giuliette vraća se pomalo zaboravljenim gestovima. Kao što smo rekli, neophodno je okrenuti kontakt ključ (sistem slobodne ruke nije na raspolaganju ni uz doplatu) i spustiti klasičnu ručnu kočnicu. Tim bolje, reći će neko, posebno jer je i zvuk motora baš kako treba. Diskretan pri nižim obrtajima, odnosno prijatno grlat kada se pribiži najvišim. Uz to, perfomanse koje obezbeđuje Giulietti uopšte nisu za podcenjivanja, "okruglo" 10 sekundi do stotke i maksimalna brzina od bezmalo 200 km/h. U svakodnevnoj upotrebi odlikuje se velikom elastičnošću, posebno kada je u "braku" sa spomenutim automatskim menjačem TCT (dupla spojnica). Vožnja je zahvaljujući njemu tečna, opuštena, sa snagom koja dolazi progresivno, bez imalo cimanja (a-cup). Tako je barem dok je selektor DNA u modu "Normal", jer kada se izabere "Dynamic ", obrtni moment poraste sa 280 na 320 Nm, što se manifestuje znatno boljim odzivom na gas.

     
 

Alfa Giulietta 1.6 JTDm/120 TCT

Motor: Dizel, četvorocilindrični, direktno ubrizgavanje + turbo
Zapremina: 1.956 cm3
Snaga: 120 KS pri 4.000 o/min
Obrtni momenat: 280 Nm pri 1.500 o/min (320 Nm u modu Dynamic)
Menjač: šestostepeni automatski/dupla spojnica
Pogon: na prednje točkove
Dimenzije: 4.354 x 1.798 x 1.465 mm
Međuosovinsko rastojanje 2.634 mm
Pneumatici: 225/45 R17
Težina praznog vozila: 1.310 kg
Zapremina prtljaznika: 350/1.320 lit
Rezervoar za gorivo: 60 lit
Ubrzanje 0-100 km/h 10 sekundi
Maksimalna brzina 195 km/h
Emisija štetnih izduvnih gasova 99 g/km
Prosečna potrošnja na testu 6,4 lit

Ovaj mod ujedno utiče i na ostale principijalne faktore vožnje, kao što je upravljanje (slabija asistencija), kočnice, ESP (reaguje kasnije) i aktivira elektronski diferencijal Q2, koji, ukoliko dođe do proklizavanja, reaguje na jedan od pogonskih točkova. Što da ne, ukoliko tražite perfomanse, ali u tom slučaju ionako ne preterano udobna Giulietta postaje još nepodnošljivija (naša verzija obuvena je u gume dimenzija 225/45 R17). Pri nižim brzinama i lošem putu, njeno ogibljenje zna da dobro protrese putnike. Ništa dramatično, no gore navedeni konkurenti to rade znatno talentovanije. Slično je i sa ponašanjem na putu, iako ne može da pocrveni ispred njih, nema ozbiljnost jednog Golfa 7 ili Peugeota 308. Ponoviću još jednom, brzina kojom TCT menja prenose je za svaku pohvalu, tako da gotovo nikada nije neophodno posegnuti za ručicama pored upravljača. I sve to bez osetnog povećanja potrošnje (u poređenju sa manuelnim), koja se našem slučaju uglavnom kretala između 6-7 lit, uprkos neefikasnom Stop&Start sistemu. Proradio je tek nakon par dana test vožnje, da bi potom nastavio da funkcioniše haotično, kako mu se "ćefne"...

Što se tiče paketa opreme, u ponudi su ukupno tri : Giulietta, Super i Veloce. Ukoliko je verovati ovlašćenom sajtu, promotivna cena za osnovni model 1.4 TB/120 iznosi 14.490 evra, odnosno 16.490 evra za voženi 1.6 JTDm. Sa automatskim TCT menjačem dostiže 17.990 evra, odnosno 19.190 evra za završni nivo Super. Mnogo ili ne, presudite sami, moje je da konstatujem kako ova Giulietta i dalje poseduje mnogo šarma, kao i nekoliko jakih aduta, gde pre svega mislim na motor i menjač. No ukoliko niste zagriženi fan ovog brenda, znajte da se na tržištu mogu pronaći moderniji, prostraniji i udobniji modeli, slične cene, ali bez famoznog "štita" na nosu i tradicije duge više od jednog veka.

Tekst i slike: Perica Rajković
14248
Postavljeno: 22.05.2017

Arhiva: Testovi

Rubrika: Uporedni testovi
Postavljeno: 08.11.2018

Peugeot Partner i Citroen Berlingo VU

Preko dve decenije Peugeot Partner i Citroen Berlingo lideri su u kategoriji lakih dostavnih vozila. Nova generacija donosi brojna poboljšanja i inovacije, što joj je odmah donelo titulu "Van of the year" za 2019. godinu


Rubrika: Testovi
Postavljeno: 30.10.2018

Renault Captur 1.3 TCe/150 EDC

Nakon Renaulta Scenic, Megana i izvesnog Mercedesa Classe A, red je na Capturu da usvoji novi 1.3 TCe, ovoga puta u verziji od 150 KS. Sportski mini SUV ili običan "naduvenko", proverili smo tokom sedmodnevnog druženja


Rubrika: Testovi
Postavljeno: 24.10.2018

Peugeot 508 GT 2.0 BlueHDi/180

Da li je sa novim 508 Peugeot najavio kraj limuzinama u D segmentu? Ukoliko je suditi po nasledniku jeste, njegov stil koketira sa kupeima tipa Audi A5 Sportback i BMW Serie 4 Gran Coupe


Ford Ka+ Active 1.5 TDCI/95

22.10.2018

Opel Grandland X 1.2 Turbo/130 Ultimate Tekst sa video prilogom!

20.10.2018

VW Touareg III 3.0 V6 TDI 4MOTION Tekst sa video prilogom!

12.10.2018

Renault Megane 1.3 Tce/140 Intense

10.10.2018

Citroen Berligo 3 1.5 BlueHDi/130 XTR Tekst sa video prilogom!

05.10.2018

Peugeot Rifter 1.5 BlueHDi/130 Automatic

01.10.2018

Dacia Duster Confort 1.2 TCe/125 4x4

17.08.2018

Ford EcoSport 1.5 TDCI/100 Titanium

01.08.2018

Mazda MX-5 RF

29.07.2018

Renault Megane RS

14.07.2018

Citroen Berlingo

07.07.2018

Kia Stinger 2.2 CRDi 4x2 GT-Line automatic

29.06.2018

Peugeot 508 2.0 BlueHDi/180 EAT6 GT-Line

26.06.2018

Mitsubishi L200 2.2 DI-I Insyle 4WD A/T

21.06.2018

Lada Vesta 1.6 16V Tekst sa video prilogom!

16.06.2018

Volvo XC40 D4 AWD Tekst sa video prilogom!

07.06.2018

Fiat Tipo SW 1.4 T/120 TNG

05.06.2018

Renault Scenic 1.3 Tce/160 Bose Energy

29.05.2018

AUDI A6 – 50TDI V6 quattro Tiptronic Tekst sa video prilogom!

18.05.2018

Opel Crossland X 1.6 D/120 Innovation

16.05.2018

Peugeot 308 1.2 Puretech 130 EAT8 i BMW Serie 1 118i/136 automatik

05.05.2018

Alfa Romeo Stelvio Super 2.2 JTDm 210 Q4

19.04.2018

Jaguar E-Pace First Edition S 2.0 180 Tekst sa video prilogom!

12.04.2018

Mitsubishi Eclipse Cross 1.5/163 2WD

07.04.2018

Toyota Land Cruiser 2.8 D-4-D Tekst sa video prilogom!

31.03.2018

Ford Fiesta 1.0 EcoBoost 140 ST- Line

28.03.2018

DS7 Crossback 2.0 BlueHDi Perfomance Line +

22.03.2018

Kia Soul EV

15.03.2018

Audi A8 50 TDI quattro Tekst sa video prilogom!

07.03.2018

Jeep Compass 1.6 Multijet/120 4x2 Limited

27.02.2018

Citroen C4 Cactus 1.2 PureTech

23.02.2018

Dacia Duster 1.5 dCi/110 4x2 Prestige

17.02.2018

Volkswagen T-Roc 2.0 TDI 4MOTION Tekst sa video prilogom!

14.02.2018

Opel Grandland X 1.6D Ultimate

06.02.2018

Hyundai KONA 1.6 T Tekst sa video prilogom!

02.02.2018

Renault Scenic 1.5 dCi Hybrid Assist Zen

29.01.2018

Dacia Duster 1.5 dCi 110 4x4 Tekst sa video prilogom!

24.01.2018

Opel Insignia Sports Tourer OPC Line 2.0 CDTI/170

17.01.2018

BMW 630d GT Tekst sa video prilogom!

10.01.2018

Citroen C3 Aircross 1.6 BlueHDi/120 Shine

03.01.2018

Suzuki Swift 1,2 Dualjet Tekst sa video prilogom!

29.12.2017

Ford Fiesta 1.5 TDCi protiv VW Polo 1.0 TSI Tekst sa video prilogom!

27.12.2017

Renault Alaskan 2.3 dCi/190 Intens automatic

11.12.2017

Dacia Logan MCV Stepway 1.5 dCi/90

05.12.2017

Volvo XC60 D5 AWD Tekst sa video prilogom!

29.11.2017

Ford Fiesta 1.5 TDi/120 Titanium

26.11.2017

Jaguar F-Type 3.0 V6 Cabrio Tekst sa video prilogom!

21.11.2017

Kia Picanto 1.0

18.11.2017

Mitsubishi ASX 1.6 Intense 2WD Tekst sa video prilogom!

15.11.2017

Suzuki Ignis 1.2 AllGrip (4WD) Tekst sa video prilogom!

09.11.2017

Kia Stonic 1.6 CRDi/110

07.11.2017

VW Arteon 2.0 TDI Elegance Tekst sa video prilogom!

02.11.2017

Peugeot 308 1.5 BlueHDi/130 GT-Line

31.10.2017

BMW X3 M40i Tekst sa video prilogom!

27.10.2017

Infiniti Q60 Tekst sa video prilogom!

21.10.2017

Citroen C3 Aircross

19.10.2017

Opel Insignia Grand Sport 1.5 Turbo /165 Innovation

13.10.2017

Renault Megane GT TCe 205 EDC Tekst sa video prilogom!

10.10.2017

Hyundai i30 1,4 T-GDI Tekst sa video prilogom!

05.10.2017

Opel Crossland X Innovation 1.2 Turbo/110 Automatic

27.09.2017

Seat Ibiza 1.0 TSI Tekst sa video prilogom!

22.09.2017

Renault Koleos 2.0 dCi/175 4WD CVT Intens

19.09.2017

Mazda 2 G90 Takumi Tekst sa video prilogom!

15.09.2017

BMW i8 Tekst sa video prilogom!

13.09.2017

Range Rover Velar V6 3.0 D300 Tekst sa video prilogom!

07.09.2017

Citroen C3 1.6 BlueHDi/75 Feel

05.09.2017

Dacia Duster 1.5 dCi 110 Laureate Tekst sa video prilogom!

30.08.2017

Mazda CX-5 CD175 AWD AT Revolution Top Tekst sa video prilogom!

26.08.2017

Volkswagen Amarok 3.0 TDI V6 Highline 4Motion Tekst sa video prilogom!

22.08.2017

Smart Cabrio Electric Drive Tekst sa video prilogom!

19.08.2017

BMW i3 (94 Ah) Tekst sa video prilogom!

18.08.2017

Renault Captur 1.5 dCi/110 Initiale Paris

11.08.2017

Volkswagen Golf 1.0 TSI Tekst sa video prilogom!

04.08.2017

Peugeot 5008 2.0 BlueHDi/150 Allure

01.08.2017

Volvo V90 Cross Country D5 Tekst sa video prilogom!

27.07.2017

Nissan Micra 1.5 dCi/90

24.07.2017

Mercedes-Benz E 220 d 4Matic All Terrain Tekst sa video prilogom!

20.07.2017

Renault Kadjar 1.6 TCe/165 Extended Grip

17.07.2017

Ford EDGE 2.0 TDCi/180 Tekst sa video prilogom!

14.07.2017

Kia Rio 1.2/84 KS

10.07.2017

Land Rover Discovery 5 Tekst sa video prilogom!

03.07.2017

Kia Optima 1.7 CRDi EX Business DCT

26.06.2017

Honda Civic 1.5 VTEC Turbo Tekst sa video prilogom!

19.06.2017

Peugeot 308 Tekst sa video prilogom!

17.06.2017

Subaru Outback 2.0D Lineartronic Exclusive Sport

12.06.2017

VW E-Golf Tekst sa video prilogom!

05.06.2017

Citroen SpaceTourer 2.0 BlueHDi/150 Bussines Lounge

02.06.2017

Hyundai Ioniq 1,6 GDI Hybrid Tekst sa video prilogom!

29.05.2017

Alfa Giulietta 1.6 JTDm/120 TCT

22.05.2017

Dacia Sandero 1.0 SCe 75 Autentic Tekst sa video prilogom!

15.05.2017

Volkswagen Up 1.0 MPI Tekst sa video prilogom!

09.05.2017

Peugeot 5008 1.6 THP/165 EAT6 GT-Line

01.05.2017

Renault Zoe Z.E. 40 Edition One

24.04.2017

Mazda6 CD175 AT Revolution Top Tekst sa video prilogom!

19.04.2017

Ford Kuga ST-Line 2.0 TDCi/150 4WD PowerShift

10.04.2017

Opel Zafira 2.0 CDTI/170 EcoFlex

03.04.2017

Alfa Romeo Giulia 2.2 JTDm/180 Sport

27.03.2017

BMW 520d Luxury Line Tekst sa video prilogom!

20.03.2017

Renault Twingo GT

14.03.2017

Audi Q5 2.0 TDI Quattro Stronic Tekst sa video prilogom!

02.03.2017

Renault Grand Scenic 1.5 dCi/110 Intens

23.02.2017

Ford Ka+ 1.2 Ti-VCT 85 KS Ultimate

20.02.2017

Toyota Corolla 1.6 Valvematic Sol

18.02.2017

Kia Niro

13.02.2017

Audi Q2 Sport 1.4 TFSI Tekst sa video prilogom!

10.02.2017

Opel Mokka X 1.6 CDTi/110

07.02.2017

Land Rover Discovery Sport 2.0 HSE TD4 Tekst sa video prilogom!

04.02.2017

Subaru Levorg 1.6 GT-S Premium Navi Sport

30.01.2017

Suzuki SX4 S-Cross 1.4 Boosterjet Elegance Tekst sa video prilogom!

27.01.2017

Citroen C3 1.2 PureTech/82 Feel

23.01.2017

Peugeot 3008 2.0 HDi Allure Tekst sa video prilogom!

19.01.2017

Bimota DB9 Brivido Tekst sa video prilogom!

16.01.2017

Toyota C-HR 1.2 C-ULT

09.01.2017

Chrysler Pacifica LX

05.01.2017

Fiat Spider 124 1.4 MultiAir

02.01.2017

Nissan Navara DC 2.3 dCi 190 Tekst sa video prilogom!

29.12.2016

Ford Edge 2.0 TDCI/210 Sport

26.12.2016

Kia Sportage 2.0 CRDI/136 4x4

23.12.2016

Ford Mustang 2.3 EcoBoost S Tekst sa video prilogom!

20.12.2016

Fiat Panda Cross 1.3 Multijet/80 4x4

16.12.2016

Mazda CX-5 CD150 TAKUMI

12.12.2016

Peugeot 3008 2.0 BlueHDi/150 GT Line Tekst sa video prilogom!

09.12.2016

BMW 730d xDrive (Long) Tekst sa video prilogom!

05.12.2016

Suzuki Baleno 1.2 Dualjet Elegance Tekst sa video prilogom!

28.11.2016

Renault Scenic 4 1,6 dCi/130

25.11.2016

TOYOTA Hilux Double Cab 2.4 D-4D Tekst sa video prilogom!

21.11.2016

Renault Kadjar Iconic Energy dCi 130 4WD

18.11.2016

Audi Q3 2.0 TDi Quattro S-tronic/S-line Tekst sa video prilogom!

14.11.2016

Fiat Tipo 1.4 T-Jet/120 Lounge

10.11.2016

Opel Astra 1,6 CDTI Tekst sa video prilogom!

07.11.2016

Citroen C3 1.2 PureTech 82 & 110 KS

03.11.2016

JAGUAR F-PACE R-SPORT 3.0d 300 AWD Tekst sa video prilogom!

31.10.2016

Mercedes-Benz G 500 4x4² Tekst sa video prilogom!

26.10.2016

Peugeot 208 1.2 PureTech/110 Allure

20.10.2016

Opel ADAM Jam 1.2

13.10.2016

Renault Clio 1.5 dCi/110

10.10.2016

2017 Cadillac XTS 3.6

06.10.2016

Renault Megane Estate 1.6 GT

28.09.2016

Citroen C4 Picasso 2.0 BlueHDi/150 Exclusive

21.09.2016

KIA Sportage 1.6 GDi EX Fresh

06.09.2016

Suzuki Vitara 1.6 VVT Elegance 4WD

01.09.2016

Opel Astra Sports Tourer 1.6 CDTi/110 Innovation

24.08.2016

Audi A6 2.0 TDI Quattro S Tronic S-Line

22.08.2016

Peugeot 2008 1.2 Pure Tech/110 i 1.6 BlueHDi/120

18.08.2016

Renault Clio Dynamique Energy TCe 90 Stop/Start GT Line

16.08.2016

BMW C650 Sport

08.08.2016

Citroen E-Mehari

04.08.2016

Peugeot 308 SW 1.2 Pure Tech/130 i 1.6 BlueHDi/120 GT-Line

28.07.2016

Fiat Tipo 1.3 MJTD Opening Edition Plus

23.07.2016

Mazda3 Sport G120 TAKUMI

12.07.2016

DS3 1.6 BlueHDi/120 Sport Chic

07.07.2016

Renault Talisman Grandtour 1.6 dCi/130 EDC

30.06.2016

Subaru BRZ

21.06.2016

Nissan Qashqai 1.2 DIG-T 2wd X-TRONIC 360 Plus

13.06.2016

Ford EcoSport 1.0 EcoBoost/125 i 1.5 TDCI/95

07.06.2016

Kia cee’d 1.0 T-GDI/120 GT Line

28.05.2016

Dacia Sandero Stepway 0.9 TCe Easy-R

26.05.2016

Mazda MX-5

18.05.2016

Ford S-Max 2.0 TDCi/180 4WD PowerShift Titanium

13.05.2016

Peugeot Partner Tepee Outdoor 1,6 BlueHDi/120

03.05.2016

Jeep Cherokee 2.2 MultiJet 185 Limited

27.04.2016

Mazda CX-5 2.2 D/150 Dynamique

20.04.2016

Opel Astra 1.6 CDTi136 Dynamic

14.04.2016

Kia Venga 1.6 CRDi/125 Premium

05.04.2016

MINI Cooper S JOHN COOPER WORKS

29.03.2016

Renault Espace 1.6 dCi 130 Life

23.03.2016

Fiesta Red & Black Edition 1.0 EcoBoost/140 ks i ST 1.6/182 ks

15.03.2016

Opel Karl 1.0 Cosmo

10.03.2016

Fiat 500X 1.6 MJT/120 vs. 1.4 MultiAir/140 DCT

05.03.2016

Fiat Tipo 1.6 Multijet Tekst sa video prilogom!

01.03.2016

Peugeot 308 1.6 GTi/270

26.02.2016

DS4 Crossback BlueHDi/180 EAT6 i DS4 2.0 BlueHDi/150

19.02.2016

Kia Picanto Sport 1.25 MPI

16.02.2016

Ford C-Max 1.5 TDCi/120 Titanium

10.02.2016

Renault Megane 1.6 dCi/130 Intens Tekst sa video prilogom!

02.02.2016

Renault Talisman 1.6 TCe/200 EDC 7 Intens

25.01.2016

Nissan X-Trail 1.6 4WD Tekna

22.01.2016

Dacia Logan MCV 1.5 dCi Life Plus Tekst sa video prilogom!

19.01.2016

Mitsubishi Outlander 2.2 DI-D 4WD Tekst sa video prilogom!

15.01.2016

Kia Sorento 3 2.2 CRDi Automatic EX Exclusive

14.01.2016

Opel Astra 1.4 T/125 Innovation Stop&Start

05.01.2016

Opel Corsa 1.3 CDTi/ 95 Ecoflex S&S Cosmo

29.12.2015

Renault Twingo 0.9/90 EDC

21.12.2015

Dacia Duster URBAN Explorer 1.5 dCi 110 4x4 S&S

16.12.2015

Jeep Renegade 2.0 Multijet/140 4WD Automatic Limited

08.12.2015

Opel Adam Rocks

02.12.2015

Honda HR-V 1.6 i-DTEC 2WD Tekst sa video prilogom!

23.11.2015

Fiat 500 1.2 Lounge

18.11.2015

Mazda CX-3 Skyactiv-1.5 D

11.11.2015

Citroen Berlingo XTR 1.6 BlueHDi/120

02.11.2015

MINI One Countryman Tekst sa video prilogom!

27.10.2015

Fiat 500X 1.4 MultiAir/140

22.10.2015

Peugeot 208 1.2 Pure Tech/110 Feline

07.10.2015

Kia Optima Hybrid

01.10.2015

Citroen C4 1.6 BlueHDi/120 Feel

30.09.2015

Renault Kadjar 1.5 dCi/110 EDC

25.09.2015

Renault Espace 1.6 dCi/160 EDC Initiale Paris

12.09.2015

Citroen DS5 1.6 THP/165

05.09.2015

Renault Captur 1.5 dCi/110

28.08.2015

Mazda6 Wagon CD175 AWD AT Revolution TOP

20.08.2015

Citroen C4 1.2 PureTech 110KS

13.08.2015

Dacia Lodgy&Dokker Stepway

28.07.2015

Peugeot 308 1.6/205 GT

24.07.2015

Peugeot 308 GT 2.0 BlueHDi

22.07.2015

Nissan Pulsar 1.5 dCi/110

14.07.2015

Ford Focus SW 1.5TDCI/120

10.07.2015

Mazda2 SKYACTIV 1.5 G-115 Revolution Top Soul Red Tekst sa video prilogom!

03.07.2015

Kia Rio 1.1 CRDi/75

30.06.2015

Mercedes-Benz V 250 BlueTEC AVANTGARDE Lang Tekst sa video prilogom!

15.06.2015

Peugeot 508 SW 2.0 BlueHdi/150

10.06.2015

Ford Mondeo 2.0 SW TDCi/180 Powershift Titanium

03.06.2015

Renault Twingo TCe/90 Dinamique vs. Smart Forfour Tekst sa video prilogom!

26.05.2015

Kia Pro_cee’d GT

20.05.2015

Opel Corsa 1.0 T/115 Cosmo Tekst sa video prilogom!

16.05.2015

Citroen C4 Grand Picasso 2.0 BlueHDi/150 KS Exclusive

07.05.2015

Toyota Auris 1.6 Valvematic Style Tekst sa video prilogom!

27.04.2015

BMW X6 xDrive 30d Tekst sa video prilogom!

20.04.2015

Hyundai i20 1.4 CRDI/90

30.03.2015

Smart ForTwo 1.0 Tekst sa video prilogom!

24.03.2015

BMW Active Tourer 218d Tekst sa video prilogom!

02.03.2015

Renault Clio 1.2 TCe/120 EDC Initiale Paris

26.02.2015

Volkswagen Passat 2.0 TDI BlueMotion Tekst sa video prilogom!

14.02.2015

Renault Twingo TCe/90 Dinamique Tekst sa video prilogom!

10.02.2015

Toyota Yaris 1.33 VVT-i Lounge Tekst sa video prilogom!

22.01.2015

Nissan Juke 1.2 DiG-T

12.01.2015

Fiat 500L Living 1.6 MultiJet/120

07.01.2015

Renault Megane Coupe 1.2 TCe 130 Energy GT Line

03.01.2015

Chevrolet Tahoe 5.3 V8 LS

30.12.2014

Toyota Aygo 1.0 x-play + x-touch Tekst sa video prilogom!

27.12.2014

Jeep Grand Cherokee 3,0 MultiJet Summit Tekst sa video prilogom!

12.12.2014

Renault Captur 1.5 dCi/90 EDC Helly Hansen

03.12.2014

Opel Astra Sedan 1.6 CDTi/136 Cosmo

28.11.2014

JEEP Cherokee 2.0 MJTD Tekst sa video prilogom!

18.11.2014

Mercedes GLA 220 CDI 4Matic AMG Line Tekst sa video prilogom!

13.11.2014

Kia Soul 1.6 CRDi/128

05.11.2014

Citroën C-Elysée 1.2 Vti Tekst sa video prilogom!

27.10.2014

Ford Fiesta 1.6 TDCi vs Renault Clio 1.5 dCi Tekst sa video prilogom!

22.10.2014

Renault Twingo 1.0 SCe/70 Expression

17.10.2014

Ford Tourneo Courier 1.0 EcoBooste/100KS

10.10.2014

Citroen C1 1.2VTi/82

25.09.2014

Opel Insignia Country Tourer 4x4

16.09.2014

Mercedes-Benz 220 CDI BlueTEC AMG Line Tekst sa video prilogom!

11.09.2014

Peugeot 308 1.6 BlueHDi

03.09.2014

Honda CRV 1.6 i-DTEC Comfort

25.08.2014

Jaguar XF Premium Luxury 2.2d Tekst sa video prilogom!

18.08.2014

Toyota Verso 1.6 D-4D Stella Tekst sa video prilogom!

13.08.2014

Citroen DS5 2.0 BlueHDi 180 automatic

05.08.2014

Opel Meriva 1.6 CDTI/136 Cosmo

29.07.2014

Isuzu D-Max 2.5 D Double Cab Premium Tekst sa video prilogom!

21.07.2014

Mazda 3 Sport 2.0i G165 / Mazda 3 Sport CD150

12.07.2014

Renault Megane CC 1.6 dCi/130

10.07.2014

Kia Cee’d 1.6 GDi / Kia Cee’d 1.6 CRDi

04.07.2014

BMW 220 d

27.06.2014

Mazda3 2.2 Skyactive-D

17.06.2014

Nissan Qashqai 1.5 dCi/110 Acenta Tekst sa video prilogom!

12.06.2014

BMW 518d

02.06.2014

Citroen C4 1.2 e-THP/130 Exclusive

21.05.2014

Toyota Auris Hybrid

14.05.2014

Dacia Duster 1.2 TCi/125 Prestige

08.05.2014

Mercedes-Benz ML 350 i BMW X5

03.05.2014

Ford Grand Tourneo Connect 1.6 TDCi/115

01.05.2014

Mazda 3

26.04.2014

Nissan Micra

21.04.2014

Seat Leon ST 1.6 TDi/105

18.04.2014

BMW X5 Xdrive 3.0 D

11.04.2014

Renault Megane 1.2 TCe GT Line 130 Energy

07.04.2014

Nissan NV-200 Evalia

31.03.2014

VW Golf vs Peugeot 308

26.03.2014

Opel Insignia Break Sport Tourer 2.0 CDTI/195 KS Cosmo

20.03.2014

Honda CR-V 2.0 i-VTEC Black Edition

18.03.2014

Toyota Corolla

15.03.2014

Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm/150

07.03.2014

Suzuki SX4 S-Cross

25.02.2014

Nissan Note 2 1.2/80 Acenta Connect

21.02.2014

Ford Fiesta 1.6 TDCi

19.02.2014

Peugeot 308 1.6 THP/156 Feline

14.02.2014

Toyota Auris Touring Sports 1.6 Valvematic Sol

12.02.2014

Fiat 500 Abarth 595 Turismo 1.4 T-Jet/160

10.02.2014

Opel Insignia 2.0 BiTurbo Tekst sa video prilogom!

06.02.2014

Nissan Qashqai 1.6 dCi

04.02.2014

Ford Fiesta 1.0 EcoBoost Titanium

31.01.2014

Honda Jazz 1,2 S i–VTEC Tekst sa video prilogom!

29.01.2014

Mazda6 2.0i Attraction

27.01.2014

Renault Grand Scenic 1,6 dCi Tekst sa video prilogom!

24.01.2014

Opel Cascada 2.0 CDTi Biturbo

21.01.2014

SsangYong Korando 2.0d 4x4 Style Tekst sa video prilogom!

16.01.2014

Mercedes-Benz E 300 BlueTEC HYBRID Tekst sa video prilogom!

14.01.2014

Nissan Micra 1.2 DIG-S Tekna

10.01.2014

Dacia Logan MCV 1.5 dCi/90

01.01.2014

Subaru Forester

25.12.2013

Fiat Panda 4x4

20.12.2013

Fiat 500L Trekking 1.6 MultiJet/105

12.12.2013

Mercedes-Benz ML 350 BlueTEC

09.12.2013

Hyundai ix35 2.0 CRDi GL Impression

06.12.2013

Nissan Juke Nismo

27.11.2013

Peugeot 208 GTi

20.11.2013

Kia pro_cee’d Tekst sa video prilogom!

08.11.2013

Dacia Dokker Tekst sa video prilogom!

05.11.2013

Peugeot 2008 Tekst sa video prilogom!

01.11.2013

Citroen C4 Picasso

30.10.2013

Mercedes-Benz CLA 45 AMG Tekst sa video prilogom!

25.10.2013

Opel Zafira Tourer 1.6 CDTI/136

16.10.2013

Honda Civic 1.8 Sport

15.10.2013

Mercedes E220 CDI

04.10.2013

Mazda 6

02.10.2013

Renault Captur Tekst sa video prilogom!

27.09.2013

Opel Mokka Tekst sa video prilogom!

21.09.2013

Renault Clio 4 RS 200 Cup

19.09.2013

Renault Scenic XMOD

04.09.2013

Volvo V40 Cross Country Tekst sa video prilogom!

21.08.2013

KIA cee’d Tekst sa video prilogom!

16.08.2013

Mercedes-Benz CLA Tekst sa video prilogom!

09.08.2013

Citroen DS3 Cabrio

07.08.2013

KIA Carens

24.07.2013

Subaru XV Tekst sa video prilogom!

05.07.2013

Renault Clio Grandtour

03.07.2013

Opel Adam

28.06.2013

Toyota RAV4, Honda CR-V, Hyundai Santa Fe Tekst sa video prilogom!

21.06.2013

Kia Ceed SW

19.06.2013

Renault Captur

12.06.2013

Citroen C4-Aircross

05.06.2013

Audi A3 - BMW serija 1 - Mercedes-Benz A klase Tekst sa video prilogom!

24.05.2013

Ford Fiesta

22.05.2013

Hyundai Santa Fe

17.05.2013

Citroen C- Elysée

08.05.2013

Škoda Citigo

26.04.2013

Dacia Logan 2 0.9/90 KS Laureate

24.04.2013

Mercedes-Benz ML 250 BlueTec Tekst sa video prilogom!

12.04.2013

Fiat 500L 1.3 Multijet Easy

10.04.2013

Honda CR-V Tekst sa video prilogom!

05.04.2013

Fiat 500 L

29.03.2013

Seat Mii

27.03.2013

Peugeot 301 Tekst sa video prilogom!

22.03.2013

Mercedes-Benz GL500

15.03.2013

Citroen C3 1.2 VTi Exclusive

13.03.2013

Hyundai i20 Tekst sa video prilogom!

06.03.2013

Opel Ampera

27.02.2013

Dacia Sandero 1.2 16V Story

13.02.2013

Dacia Sandero Stepway 1.5 dCi/90 Prestige

06.02.2013

Toyota Yaris Hybrid

01.02.2013

BMW X1 Tekst sa video prilogom!

25.01.2013

Dacia Dokker

23.01.2013

Renault Clio Tekst sa video prilogom!

18.01.2013

Audi A3

16.01.2013

Chevrolet Malibu 2.0 VCDi LTZ

11.01.2013

Renault Grand Scenic Tekst sa video prilogom!

28.12.2012

Volkswagen Golf VII

21.12.2012

Kia cee’d 1.6 CRDi/128 EX Maxx

19.12.2012

Alfa Romeo Giulietta

14.12.2012

Honda Civic Sedan

12.12.2012

Fiat Panda

07.12.2012

Citroen DS5 2.0 HDi/163 KS Sport Chic Automatic

28.11.2012

Mercedes A klasa i BMW Serija 1

16.11.2012

Ford Focus ST

31.10.2012

Renault Megane GT Line

23.10.2012

Opel Zafira Tourer 2.0 CDTi Cosmo Pack

17.10.2012

Toyota GT 86 Tekst sa video prilogom!

05.10.2012

Mazda CX-5

03.10.2012

Hyundai i30 Tekst sa video prilogom!

21.09.2012

Dacia Lodgy 1.5 dCi/110 Laureate

19.09.2012

Kia Rio Hatchback

03.09.2012

Renault Megan Coupe 1.2 TCe GT Line

29.08.2012

Peugeot 208

15.08.2012

Kia Rio 1.4 CRDi Sport

01.08.2012

Toyota Hilux

31.07.2012

Tata Nano

18.07.2012

Kia Rio Sport Sedan

13.07.2012

Toyota Prius

10.07.2012

Renault Grand Scenic

04.07.2012

Honda Civic

29.06.2012

Renault Twizy

20.06.2012

BMW 320d Tekst sa video prilogom!

15.06.2012

Kia Optima

06.06.2012

Mini Cooper S Coupe vs Renault Twingo Gordini

25.05.2012

Chevrolet Cruze 5 vrata 1.8/141 LTZ

23.05.2012

Opel Astra GTC Tekst sa video prilogom!

21.05.2012

Mercedes-Benz B klasa

11.05.2012

Renault Fluence ZE

09.05.2012

Toyota Avensis Tekst sa video prilogom!

04.05.2012

Opel Astra GTC

18.04.2012

Renault Twingo

04.04.2012

Fiat Punto Classic vs Dacia Sandero

30.03.2012

Ford Kuga vs Jeep Compass vs Toyota RAV4

26.03.2012

Ford Fiesta

21.03.2012

Citroen DS5

07.03.2012

Range Rover Evoque

24.02.2012

Nissan Leaf

22.02.2012

Mercedes-Benz ML

17.02.2012

Citroen C-Zero

08.02.2012

Toyota Yaris

31.01.2012

Volvo V60 D5 2.4/215 KS Ocean Race

25.01.2012

Renault Megane RS Trophy

20.01.2012

Ford Focus SW

11.01.2012

Hyundai i40

04.01.2012

Renault Koleos

28.12.2011

Hyundai Elantra

21.12.2011

Fiat Freemont 2.0 MJT/140 Urban

14.12.2011

KIA Rio

13.12.2011

Chevrolet Aveo 1.4/100 KS LTZ

30.11.2011

KIA Picanto

29.11.2011

Hyundai Veloster

18.11.2011

Peugeot 508 SW 1.6 e-HDi/112 KS Allure

16.11.2011

Renault Clio Gordini 1.5 dCi/105 KS

09.11.2011

Jeep Grand Cherokee

08.11.2011

Infiniti FX English version

03.11.2011

Ford Focus 1.6 SCTi/183 KS

26.10.2011

Opel Astra Sport Tourer vs Renault Megan Grandtour

12.10.2011

Nissan Micra English version

03.10.2011

Citroen DS4

28.09.2011

Subaru Impreza XV

14.09.2011

Suzuki Kizashi English version

01.09.2011

Ford Focus 1.6 TDCi/115 Titanium

30.08.2011

Mazda 5 1.6 MZ-CD/115 KS

17.08.2011

Mercedes C180 Coupe English version

15.08.2011

Renault Megane CC Floride 1.9/130KS

03.08.2011

Kia Picanto 1.0 Active

20.07.2011

Renault Scenic 1.6 dCi/130 KS Exception

13.07.2011

Hyundai ix35 vs KIA Sportage English version Tekst sa video prilogom!

08.07.2011

Peugeot 308 1.6 e-HDi

06.07.2011

Ford Grand C-Max

29.06.2011

Chevrolet Orlando

22.06.2011

Citroen DS4

15.06.2011

Alfa Romeo Giulietta 1750 TBi Quadrifoglio Verde

08.06.2011

Peugeot 508

01.06.2011

Hyundai ix20 English version

31.05.2011

Honda CR-V English version Tekst sa video prilogom!

27.05.2011

Nissan Juke

25.05.2011

Hyundai iX35 1.7 CRDi/115 KS 2WD Diamond

18.05.2011

Opel Corsa 1.7 CDTI/130KS OPC Line

11.05.2011

Audi A7 i Vlado Georgiev Tekst sa video prilogom!

10.05.2011

Mazda 3 1.6 MZ-CD Sport

04.05.2011

Automobili cene do 10.000 evra

02.05.2011

Renault Latitude 2.0dCi/150 Initiale

27.04.2011

Citroen DS3 Racing

20.04.2011

Citroen C5 2.2 HDi 204 KS Exclusive

13.04.2011

Volvo S60 English version Tekst sa video prilogom!

08.04.2011

Nissan Micra

06.04.2011

Dacia Sandero Stepway 1.5 dCi/90 KS

29.03.2011

KIA Sportage

16.03.2011

Lexus IS 200d

11.03.2011

Fiat 500 0.9 TwinAir

09.03.2011

Peugeot 5008

02.03.2011

VW Passat English version Tekst sa video prilogom!

26.02.2011

Volvo S60 D3/163 ks Summum automatik

23.02.2011

Mitsubishi ASX English version

18.02.2011

Citroen C4

16.02.2011

Chery Tengo English version

10.02.2011

Michelin zimski test

04.02.2011

Citroen C4 Picasso 1.6 HDi/112 Confort

02.02.2011

Renault Laguna 2.0 dCi/130 GT 4Control

26.01.2011

Suzuki Swift vs Suzuki Swift English version

25.01.2011

Mazda 6 2.2 MZR-CD/163 Combi GTA

19.01.2011

Seat Ibiza ST English version

14.01.2011

Opel Meriva 1.7 CDTi/100 ks Automatic

12.01.2011

Nissan Juke English version Tekst sa video prilogom!

06.01.2011

Ford C-Max

05.01.2011

Audi RS5 vs BMW M3 English version

03.01.2011

Subaru Outback

22.12.2010

VW MultivanGP

14.12.2010

BMW 730d Tekst sa video prilogom!

13.12.2010

Audi A1 vs MINI Cooper English version

10.12.2010

Hyundai i30 English version Tekst sa video prilogom!

09.12.2010

Ford Kuga 2.0 TDCi 4x2 Titanium

08.12.2010

KIA Sorento

03.12.2010

Peugeot 308 CC

01.12.2010

Dacia Duster vs Chery Tiggo English version

26.11.2010

Renault Megane 1.5 dCi/110 Estate EDC GT Line

24.11.2010

Renault Wind

17.11.2010

Nokian Z G2

11.11.2010

Alfa Giulietta 1.4 Tjet 120 Distinctive English version

11.11.2010

Fiat Doblo / Renault Kangoo

03.11.2010

Opel Astra 1.4 Turbo Sport

27.10.2010

VW Touareg English version Tekst sa video prilogom!

22.10.2010

Citroen DS3 / Peugeot RCZ / Renault Megane RS

12.10.2010

Citroen C4 2.0 HDi Excusive English version

09.10.2010

Peugeot 3008

06.10.2010

Honda CR-Z Tekst sa video prilogom!

05.10.2010

Renault Megane CC

29.09.2010

Mercedes E Cabriolet

28.09.2010

Kia Venga

22.09.2010

Renault Twingo RS Gordini

15.09.2010

Nissan GT-R

10.09.2010

Kia Venga 1.4 CRDi/90 i Citroen C3 Picasso 1.6 HDi/90

08.09.2010

Citroen DS3 1.6 HDi/110 Sport Chic

01.09.2010

Toyota RAV4

27.08.2010

Alfa Romeo MiTo

24.08.2010

Fiat Punto Classic LPG

20.08.2010

Kia C’eed SW

18.08.2010

Nokian Z G2

12.08.2010

Mazda 6

11.08.2010

Nissan 370Z

10.08.2010

Toyota Avensis

09.08.2010

Nissan Qashqai Tekst sa video prilogom!

05.08.2010

Peugeot RCZ

04.08.2010

Chery Ego Tekst sa video prilogom!

30.07.2010

Dacia Duster 1.5 dCi/110 4x4

28.07.2010

Chevrolet Spark 1.2 GPLi LS

21.07.2010

Renault Sport

20.07.2010

Toyota Auris

19.07.2010

Citroen C3 Tekst sa video prilogom!

16.07.2010

Volvo C30

14.07.2010

Jeep Cherokee

13.07.2010

Mazda MX-5

12.07.2010

KIA Soul

06.07.2010

Dacia Duster

30.06.2010

Hyundai ix35 Tekst sa video prilogom!

28.06.2010

BMW 530d Tekst sa video prilogom!

25.06.2010

Nissan Cube

23.06.2010

Audi S5 Coupe vs Audi S5 Cabrio

18.06.2010

KIA pro_cee’d

17.06.2010

Fiat Sedici 4x4 2.0 Multijet 135 ks

16.06.2010

Chevrolet Spark Tekst sa video prilogom!

15.06.2010

Opel Astra vs Renault Megane

09.06.2010

Audi Allroad

07.06.2010

Citroen Nemo

02.06.2010

FIAT 500 Abarth

01.06.2010

Volvo S80 2.4D/175 ks Summum

26.05.2010

Toyota iQ
III deo - Enterijer i oprema

24.05.2010

MTM Audi TT-RS

20.05.2010

Hyundai i20

19.05.2010

Renault Megan 2.0T RS Luxe

12.05.2010

Renault Fluence Tekst sa video prilogom!

29.04.2010

Peugeot 4007 2.2 HDi DCS6 Premium Pack

28.04.2010

Citroen C3 1.4/70 HDi Confort

21.04.2010

Chevrolet Cruze 2.0 VDCi/125 LS

14.04.2010

Mazda CX-7

08.04.2010

BMW X1 Tekst sa video prilogom!

03.04.2010

Nissan Note

31.03.2010

Opel Astra

30.03.2010

Fiat Punto Evo

24.03.2010

Peugeot 407 Coupe i Renault Laguna Coupe

17.03.2010

Alfa Romeo 159

10.03.2010

FIAT Punto Classic Dynamic LPG 1.2
1. deo - uvod

05.03.2010

Peugeot 5008

03.03.2010

Ford Ka 1.3 TDCi Titanium

24.02.2010

Toyota Land Cruiser 150 D-4D Tekst sa video prilogom!

22.02.2010

Opel Insignia Sports Tourer 2.0 CDTi/160 Cosmo Pack

17.02.2010

Mazda 3 i Kia Ceed

12.02.2010

Renault Scenic 1.5 dCi/110 Dinamique

10.02.2010

Renault Megane Grandtour Tekst sa video prilogom!

09.02.2010

Dacia Sandero Stepway 1.5 dCi Tekst sa video prilogom!

03.02.2010

BMW 320xd

01.02.2010

Audi A5 Sportback Tekst sa video prilogom!

29.01.2010

Honda Accord
4. deo - vozna dinamika
Tekst sa video prilogom!

28.01.2010

VW Golf GTD

22.01.2010

Hyundai i30 1,6 CRDi Tekst sa video prilogom!

20.01.2010

Mazda 3 1.6 MZ-CD Sport TX Navi

20.01.2010

Renault Fluence Tekst sa video prilogom!

11.01.2010

BMW Serija 5 GT Tekst sa video prilogom!

08.01.2010

Toyota IQ 1,0 VVT
2. deo - motor

31.12.2009

Ford Focus CC 2.0 TDCi Titanium

30.12.2009

Seat Exeo Tekst sa video prilogom!

29.12.2009

Dacia Sandero Stepway i Suzuki SX4

25.12.2009

Nissan Pixo

23.12.2009

Fiat 500C 1,2 Lounge

16.12.2009

Dodge Caliber SRT4 Tekst sa video prilogom!

14.12.2009

VW Golf GTI Tekst sa video prilogom!

11.12.2009

Opel Insignia

09.12.2009

Alfa Romeo MiTo

02.12.2009

Dodge Journey

27.11.2009

Mazda MX-5

25.11.2009

Citroen C5 V6 3.0 HDi/240 Exclusive

18.11.2009

Lexus RX vs BMW X5 vs Audi Q7

18.11.2009

Citroen C3 Picasso

11.11.2009

Volkswagen Polo

09.11.2009

VW Passat CC

05.11.2009

Mazda 6 SW

04.11.2009

Renault Clio GT 1.6/128

04.11.2009

Toyota iQ
1. deo - uvod

30.10.2009

Porsche 911 GT3

29.10.2009

Peugeot 3008

28.10.2009

Honda Jazz

23.10.2009

Lancia Delta

21.10.2009

Renault Megane Estate

14.10.2009

Alfa Romeo MiTo vs Mini Cooper S

13.10.2009

Honda Accord
3. deo - enterijer i oprema

09.10.2009

Hyundai Sonata

07.10.2009

Fiat Fiorino Qubo

07.10.2009

Toyota Urban Cruiser

06.10.2009

Porsche Panamera

05.10.2009

Saab 9-3 Cabriolet 2.0T Bio Power Aero

30.09.2009

Mercedes-Benz E klasa

25.09.2009

Mazda 3

24.09.2009

Dacia Sandero LPG

23.09.2009

Mini Clubman

22.09.2009

BMW Z4

17.09.2009

Chevrolet Cruze

16.09.2009

Peugeot 206+

09.09.2009

VW Scirocco

07.09.2009

Audi A5 Cabriolet

04.09.2009

Renault Koleos i Subaru Forester

26.08.2009

Audi TT RS

21.08.2009

Renault Thalia

19.08.2009

Toyota Avensis Wagon

17.08.2009

Peugeot 308 CC

12.08.2009

Hyundai Santa Fe

05.08.2009

Kia Soul

29.07.2009

Opel GT

20.07.2009

Seat Leon FR TDI

15.07.2009

Opel Astra GTC i Kia Procee'd

14.07.2009

Renault Grande Scenic 1.4 TCe Dinamique

08.07.2009

Citroen C1

01.07.2009

Carlsson Smart

26.06.2009

Kia Carnival 2.9 CRDi EX

24.06.2009

Nissan Qashqai +2

18.06.2009

Miloš Pavlović & Toyota iQ

17.06.2009

Renault Kangoo Be bop

17.06.2009

Ford Fiesta

12.06.2009

Hyundai i20 i Opel Corsa

11.06.2009

Subaru Impreza

10.06.2009

Renault Laguna Coupe

08.06.2009

Chevrolet Captiva

03.06.2009

Kia Pro_cee'd
4. deo - oprema

02.06.2009

Opel Agila

27.05.2009

Mercedes C180 Kompressor i C220 CDI

26.05.2009

Volvo XC60

20.05.2009

Hyundai iX55

19.05.2009

Ford Focus RS

18.05.2009

Mazda 6 1.8

13.05.2009

Škoda Superb

08.05.2009

Dacia Logan pick-up

06.05.2009

Toyota Avensis vs Honda Accord vs Mazda 6

04.05.2009

Dacia Sandero 1.5 dCi/85 Laureate

29.04.2009

Hyundai i30 CW

22.04.2009

Porsche Boxster S

17.04.2009

Citroen C6 2,2 HDi FAP/173 Exclusive

15.04.2009

Alfa Romeo MiTo

14.04.2009

Ford Ka

08.04.2009

Hyundai i10 vs Kia Picanto

03.04.2009

Mazda 2

01.04.2009

Mercedes-Benz GLK

27.03.2009

Honda Accord
1. deo - uvod

25.03.2009

Renault Megane 1.5 dCi Privilege

25.03.2009

Lexus IS

20.03.2009

Citroen C4

18.03.2009

VW Golf VI

16.03.2009

Renault Megane Coupe

11.03.2009

Jeep Wrangler vs Land Rover Defender

06.03.2009

Chevrolet Aveo GPL

04.03.2009

Maserati Quattroporte S

02.03.2009

Automobilske navigacije

26.02.2009

Mazda CX-7

25.02.2009

Volvo XC70

18.02.2009

Kia Procee'd
3. deo - servis i održavanje

13.02.2009

Renault Laguna Coupe

11.02.2009

Ford Fiesta

04.02.2009

Porsche Cayman S

03.02.2009

Peugeot Partner Tepee 1.6 HDi Outdoor

28.01.2009

Mercedes A160 CDI

22.01.2009

Citroen C5 Tourer 2.0 HDi Exclusive

21.01.2009

Ford Mondeo SW 2.2 TDCi i Peugeot 407 SW 2.2 HDi

14.01.2009

Ferrari California

09.01.2009

Shuanghuan sCEO 2,4 4WD

05.01.2009

Dacia Sandero 1,6 MPI

02.01.2009

Kolica za pijacu

31.12.2008

Audi Q5 2,0 TDI

30.12.2008

Renault Kangoo 1,5 dCi i Citroen Berlingo 1,6 HDi

24.12.2008

Suzuki Splash 1,2 GS
3. deo - servis i održavanje

23.12.2008

Michelin Pilot Alpin 3

22.12.2008

Subaru Forester

18.12.2008

Ford Kuga, Renault Koleos i Toyota RAV4

10.12.2008

Maserati GranTurismo S

08.12.2008

Lexus RX400h

05.12.2008

VW Passat CC

04.12.2008

Renault Twingo RS Cup

03.12.2008

Seat Ibiza 1,6 16v

02.12.2008

Kia Pro Cee'd 1,6 CRDi
2. deo - vožnja

24.11.2008

Daihatsu Cuore 1.0 i Citroen C1

19.11.2008

Peugeot 308 SW 1.6 VTi Sport

05.11.2008

Fiat 500, Hyundai i10 i Suzuki Splash

04.11.2008

Audi RS6, Audi Q7 V12 TDI

03.11.2008

Kia - fabrika Zilina u Slovačkoj

29.10.2008

Renault Twingo GT

27.10.2008

BMW X6 xDrive 35D

24.10.2008

Peugeot 4007 2,2 i Toyota RAV4 2,2 D-4D

08.10.2008

Porsche 911 Carrera 4S

03.10.2008

Ford Galaxy 2,0 TDCi Ghia

01.10.2008

Honda Accord 2,4 Executive

29.09.2008

Renault Laguna GT 2,0T

24.09.2008

Citroen C4 Picasso 1,6 HDi i Mazda 5 2,0 MRZ CD

17.09.2008

Kia Pro Cee'd 1,6 CRDi
1. deo - uvod

16.09.2008

Subaru Legacy 2,0 D SW Club

10.09.2008

Dacia Logan 1.5 dCi/70 Laureate

03.09.2008

Kia Pro Cee'd 2.0 CRDi Sport

27.08.2008

Isuzu D-Max Crew LS 3,0 td

26.08.2008

Peugeot 308 RCZ

21.08.2008

Renault Koleos 2.0 dCi/150 4X2 Dinamique

20.08.2008

Citroen 2CV TPV

09.08.2008

Suzuki Splash 1,2
1. deo - uvod

30.07.2008

BMW X5 3,0d i VW Touareg 3,0 V6 TDI

22.07.2008

Honda Legend 3,5 V6

14.07.2008

Subaru Impreza 2.5 WRX

10.07.2008

Nissan GT-R

07.07.2008

Citroen C5 2,7 V6 HDI Exclusive

04.07.2008

Subaru Justy 1.0 S

26.06.2008

Mazda 2 1,5 / 103KS Pack Sport

19.06.2008

Ford Focus 2,0 TDCi i Peugeot 308 2,0 HDi

12.06.2008

Opel Corsa OPC 1,6

09.06.2008

Volvo V70 2,4D Summum

05.06.2008

Mitsubishi Lancer Evolution

03.06.2008

Dacia Sandero

29.05.2008

Pneumatici

23.05.2008

Renault Grande Modus 1,5 dCi Expression 105 KS

22.05.2008

SsangYong Kyron 2,7 CDi

21.05.2008

VW Passat 2,0 TDI Highline

16.05.2008

Volvo V50 2.0D R-Designe

15.05.2008

Nissan Qashqai 1,5 dCi Acenta Pack

08.05.2008

Toyota Auris 1,6 VVT-i
3. deo - zaključak

05.05.2008

Kia Picanto 1,1 Active

01.05.2008

Kia Sorento 2.5 CRDi/170 EX Shilton

17.04.2008

Mazda 6 MZR 2,0

15.04.2008

Ford Mondeo SW 2,0 TDCi i Renault Laguna Estate 2,0 dCi

10.04.2008

Toyota Land Cruiser V8 D-4D Luxury

04.04.2008

Peugeot 207 SW 1.6 VTi Outdoor

27.03.2008

Opel Astra Sedan 1,6

25.03.2008

Kia Cee'd SW 1,6 CRDi

20.03.2008

Škoda Fabia 1,4 16v Elegance
2. deo - zaključak

18.03.2008

Renault Clio Estate 1,5 dCi / 85 Dinamique

13.03.2008

Peugeot 207 SW 1,6 HDI Trendy

06.03.2008

Mazda 2

05.03.2008

Audi A4 2,0 TDI

03.03.2008

Citroen C4 1.6 BioFlex

28.02.2008

Renault Laguna 2,0 dCi

27.02.2008

Volvo C30 T5 Summum 230KS

21.02.2008

Opel Antara 2,0 CDTI

15.02.2008

Dacia Logan MCV 1.5 dCi/85 Laureate 7 sedišta

14.02.2008

Peugeot 308 na putevima šampanjca

07.02.2008

Volkswagen Multivan 2,5 TDI

05.02.2008

Renault Laguna 3 1.5 dCi 110 Expression

31.01.2008

Peugeot 308 1,6 HDi

29.01.2008

Kia Cee'd 1,6 CRDi 115 Activa

24.01.2008

Toyota Auris 1,6 VVT-i
2. deo - motor, menjač i donji prostor

23.01.2008

Subaru Impreza 2,0 R Sport

17.01.2008

BMW 530xd

17.01.2008

Audi A3 2,0 TDI Ambition

14.01.2008

Daihatsu Materia 1,5 16v

10.01.2008

Hyundai i30 1.6 CRDi/115 ks Pack Confort

03.01.2008

Ford Transit 3,2 TDCi/200 KS i Transit Sportvan 2,2 TDCi/140

27.12.2007

Citroen C6 2,7 HDi i Citroen DS 21 "Ajkula"

24.12.2007

Ford Focus CC 2.0 TDCi Titanium

20.12.2007

Porsche 911 GT3

18.12.2007

Nissan Tiida 1,8 Tekna

14.12.2007

Renault Twingo 1.2 GT

13.12.2007

Fiat 500 1,3 MultiJet 16v Sport

12.12.2007

Mercedes CLS 320 CDI

07.12.2007

Ford Ranger 2.5 XLT Super Cab 4X4

06.12.2007

Seat Altea Freetrack 2,0 TDi

05.12.2007

Opel Corsa 1,7 CDTI Cosmo
3. deo - zaključak

04.12.2007

Volvo S80 3.2 AWD Summum

29.11.2007

Ferrari F430 Scuderia

23.11.2007

Pariski bicikli - Velib

22.11.2007

Kia Sportage 2,0 CRDi i Hyundai Tucson 2,0 CRDi 4WD Pack Luxe

15.11.2007

Citroen C-Crosser

08.11.2007

Toyota Auris 1,6

07.11.2007

Renault Kangoo 2

30.10.2007

VW Caddy Combi 1,9 TDI

26.10.2007

Ford S-Max 2.5 T Titanium

25.10.2007

Opel Corsa 1,7 CDTi Cosmo
2. deo - donji postroj i pogon

19.10.2007

Renault Megane RS 2.0 dCi/175 ks Luxe

18.10.2007

Peugeot 207 CC 1,6 HDi Griffe

11.10.2007

Honda Civic sedan 1,8 i-VTEC SE

10.10.2007

Volvo C70 D5 Summum

04.10.2007

Škoda Fabia 1,4 MPI Confort
1. deo - uvod

04.10.2007

Gumpert Apollo

26.09.2007

Fiat Bravo 1,9 MJ 16v 150KS

21.09.2007

Kia Carens 2,0 CRDi / Renault Grand Scenic 1,9 dCi

20.09.2007

Citroen C4 Grand Picasso 2,0 HDi Exclusive

13.09.2007

Dodge Nitro 2,8 CRD

12.09.2007

Ford Mondeo 2,0 TDCi Trend Plus

10.09.2007

Renault Twingo 1,5 dCi Initiale

06.09.2007

Hyundai i30 1,4 Comfort

04.09.2007

Opel Corsa 1,7 CDTi

29.08.2007

Peugeot 1007 1.6 HDi Spoty Pack

23.08.2007

Alfa Romeo 159 V6 3,2 JTS Q4

22.08.2007

Renault Modus 1.2 16v/100 ks Alyum

16.08.2007

Hyundai Sonata 2,0 CRDI Pack Luxe

09.08.2007

Toyota Corolla 1,6 VVT-i

07.08.2007

Mazda MX-5 1,8 Coupe-Roadster

02.08.2007

Ford C-Max

26.07.2007

Honda CR-V 2,2 CTDi

20.07.2007

Hyundai Tucson 2.0 CRDi 4WD Pack Luxe

19.07.2007

Hyundai Grandeur 2,2 CRDI

13.07.2007

Mercedes C280

11.07.2007

Stabilna situacija

09.07.2007

Mini Cooper S

03.07.2007

Peugeot 407 V6 2.7 HDi Feline

27.06.2007

Citroen Jumpy 2,0 HDI Combi Confort / 9 sedišta

20.06.2007

Subaru Outback 3,0R

13.06.2007

Toyota Hilux 3,0 D-4D i Mutsubishi L200 2,5 DI-D

08.06.2007

Volvo V50 1,8 Flexifuel E85 Summum

06.06.2007

Ford S-Max 1,8 TDCi/125 KS Trend

30.05.2007

Isuzu D-Max Crew Cab LS 3,0

25.05.2007

Dacia Logan MCV 1,6 16v / 7 sedišta

23.05.2007

Peugeot 207 1,6 THP/150 KS

16.05.2007

Toyota Auris 1,4 D-4D

11.05.2007

Audi TT 3,2 Quattro

04.05.2007

Subaru B9 Tribeca 3,0R

02.05.2007

Suzuki Swift 1,3 GS

28.04.2007

Daihatsu Trevis 1,0

25.04.2007

SsangYong Rexton II Prestige Plus 2,7 XVT

24.04.2007

Jeep Wrangler i Jeep Willys

19.04.2007

Hyundai Coupe 2,0 Pack Luxe

18.04.2007

Škoda Fabia II 1,4

16.04.2007

Renault Clio 2,0 16v Dynamique

11.04.2007

Nova Fabia

07.04.2007

Peugeot 307 1,6

04.04.2007

Toyota Avensis 2,0 D-4D Luna

03.04.2007

VW Jetta 2,0 TDI Confortline

02.04.2007

Toyota Yaris 1,3
3. deo - zaključak

30.03.2007

Škoda Roomster 1,4 TDI

26.03.2007

Mazda 6 2,0 MZR-CD Elegance

21.03.2007

Jeep Trailhawk Concept

13.03.2007

Renault Megane Coupe GT 2,0 dCi / Volvo C30 2,0 D

07.03.2007

Citroen Picasso 1,6 HDi BMP6 Pack Ambiance

28.02.2007

Mazda 5 2,0 MRZ-CD 110 KS Elegance

21.02.2007

Opel Vectra GTS 2,0 Turbo
2. deo - motor

16.02.2007

Nissan Micra C+C 1,6 automatik

14.02.2007

Ford Transit Van 330 SWB

13.02.2007

Volvo S40 D Summum

07.02.2007

Renault Clio RS 2,0

31.01.2007

Jeep Compass 2,3 i Suzuki Grand Vitara 2,0

25.01.2007

Fiatom Grande Punto 1,2 Dynamic na putevima Andaluzije

24.01.2007

Toyota Yaris 1,3 VVT-i Sol
2. deo - motor i ponašanje u vožnji

20.01.2007

Citroen C4 Picasso sa 5 sedišta

09.01.2007

Dacia Logan 1.6 16V/105 KS

03.01.2007

Mazda 3 2,3 MPS

02.01.2007

Mali automobili

28.12.2006

Opel Vectra GTS 2,0 Turbo
1. deo - uvod

25.12.2006

Mazda 3 1.6 MZ-CD Perfomance

13.12.2006

Citroen C4 1.6 HDi BMP6 Exclusive

29.11.2006

Porsche Cayenne S 4,5 V8

23.11.2006

Toyota Yaris 1,3 VVT-i

21.11.2006

Jeep Grand Cherokee 3,0 CRDI i Range Rover Sport TD

20.11.2006

Nissan Note 1,5 dCi/86 KS Acenta

15.11.2006

Ford S-Max 2,0 TDCi Titanium

01.11.2006

Renault Laguna Estate 2,0 dCi i Peugeot 407 SW 2,2 HDi

25.10.2006

Chevrolet Lacetti
3. deo - zaključak

24.10.2006

Range Rover Sport TD V6 HSE

19.10.2006

Super test polovnjaka:
Renault Megane sedan 1.5 dCi/100 KS

18.10.2006

Peugeot 207 1,6

17.10.2006

Ford Focus ST

12.10.2006

Renault Megane CC 2.0 dCi/150 KS Sport

12.10.2006

Toyota Avensis Wagon 2,2 D-4D
3. deo - servis

09.10.2006

Daihatsu Copen 1,3 VVT

27.09.2006

Renault Megane 2,0 dCi

26.09.2006

Chevrolet Lacetti 1,4 SE
2. deo - enterijer

25.09.2006

Hyundai Santa Fe

22.09.2006

Citroen C-Metisse

20.09.2006

Dodge Caliber 2,0 CRD SXT

14.09.2006

Citroen C5 2.2 HDi 173 KS FAP Exclusive

13.09.2006

Daihatsu Cuore 1.0 X

06.09.2006

Renault Espace 2,0 dCi FAP i Peugeot 807 2,2 HDi FAP

16.08.2006

Ford Focus Wagon 1,6
3. deo - zaključak

07.08.2006

Citroen C6 V6 2,7 HDi FAP Exclusive Pack Lounge

02.08.2006

Dacia Logan 1,5 dCi

31.07.2006

Peugeot 207 1.6 HDi 90 KS Sport

19.07.2006

Peugeot 207 1,6 16V i Renault Clio 1,6 16V

12.07.2006

Daihatsu Terios 1,5 Sport

05.07.2006

Ford Fiesta ST 2,0

04.07.2006

Chevrolet Lacetti 1,4 SE
1. deo - uvod

29.06.2006

Renault Modus 1.5 dCi/105 KS Confort

28.06.2006

Honda Civic 2,2 i-CDTi

27.06.2006

Ford Fiesta S 1.6 TDCi

21.06.2006

Seat Ibiza 1,4

20.06.2006

VW Jetta 1,9 TDI i Renault Megane Sedan 1,5 dCi

19.06.2006

Škoda Octavia 2.0 RS

14.06.2006

Toyota Avensis Wagon 2,2 D-4D
2. deo - enterijer

13.06.2006

Renault Grande Scenic 2.0 dCi 150 KS Luxe Dinamique

07.06.2006

Opel Zafira 1,9 CDTI OPC Line

06.06.2006

Ford Focus 1,6 Wagon
2. deo - enterijer

05.06.2006

Citroen C2 1.4 16V Stop&Start

31.05.2006

Hyundai Accent 1,5 CRDi

30.05.2006

Renault Clio 1.4 16V Luxe Privilege

22.05.2006

CITROEN PICASSO 1.6 HDi/92 KS Pack

10.05.2006

Renault Megane 2,0 RS Luxe i Ford Focus ST 2,5T

09.05.2006

Jeep Grand Cherokee 3,0 CRD Limited
2. deo - pogon i održavanje

08.05.2006

Peugeot 1007 1.6e 2-Tronic Sporty Pack

03.05.2006

Toyota RAV4 2,2 D-4D Executive

02.05.2006

Ford Fiesta 1.6 TDCi Ghia

26.04.2006

Uporedni test:
Citroen Berlingo 1.6 HDi/75 i Renault Kangoo 1.5 dCi/70

19.04.2006

VW GOLF V 1,9 TDI 4Motion

18.04.2006

Dacia Logan 1.5 dCi Laureate Pack

12.04.2006

Toyota Avensis Wagon 2,2 D-4D

07.04.2006

Toyota Yaris 1,3 Sol

06.04.2006

Peugeot 407 1.8i 16V 125 KS Confort

05.04.2006

Peugeot 407 Coupe 2,7 V6 HDi Sport Pack

31.03.2006

Renault Vel Satis 2.2 dCi Privilege

29.03.2006

Francuska posla

22.03.2006

Renault Megane 1,5 dCi
5. deo - zaključak

17.03.2006

Savremeni dizeli i loše gorivo

15.03.2006

Renault Megane 2,0 dCi

14.03.2006

Peugeot 407 Coupe 3.0 V6 Pack

08.03.2006

VW Polo 1,9 TDI Carat

07.03.2006

Ford Focus C-MAX 1.6 TDCi/90 KS

01.03.2006

Suzuki Swift 1,3

28.02.2006

Uporedni test:
Citroen C4 1.6 HDi i Ford Focus 1.6 TDCi

23.02.2006

Fiat Grande Punto 1,4 8V Dynamic

21.02.2006

SEAT LEON 2.0 TDI Stylance

15.02.2006

Toyota Hilux 2,5 D-4D i Isuzu D-Max 3,0 TD

09.02.2006

VW Fox 1.4 TDi 70 Pack Confort

08.02.2006

Peugeot 1007 1,4

07.02.2006

Renault Megane 1,5 dCi
4. deo - vozne osobine

02.02.2006

Ford Fusion Plus 1.6 TDCi

01.02.2006

Citroen C3 1,6 HDi i Renault Clio 1,5 dCi

26.01.2006

Renault Laguna Estate 2.0 dCi Initiale

26.01.2006

Mercedes Benz B 200 Turbo

24.01.2006

Peugeot 307 2.0 16V/180 KS Feline

19.01.2006

Škoda Octavia Combi 4x4 1,9 TDi

16.01.2006

Renault Megane 1,5 dCi
3. deo - enterijer

04.01.2006

Nissan Xterra

03.01.2006

Peugeot 307 CC 2,0 HDi Pack Sport

29.12.2005

Citroen C-SportLounge

27.12.2005

Peugeot 107 1,4 HDi Trendy

16.12.2005

Toyota Aygo 1,0

09.12.2005

Nissan Micra 1,2

05.12.2005

VW Passat 1,9 TDi Confort

02.12.2005

Citroen C1 1,4 HDi Pack

29.11.2005

Seat Leon 2,0 TDI

24.11.2005

BMW M6

21.11.2005

Ford Focus SW 1,6 TDCi Ghia

11.11.2005

VW Fox 1,2 Confort

10.11.2005

Renault Megane 1,5 dCi
2. deo - karoserija

04.11.2005

Citroen C5 Break 2,0 HDi i Renault Laguna Estate 2,2 dCi

28.10.2005

BMW 750 Li

27.10.2005

Peugeot 407 SW 2,0 HDi

20.10.2005

Jeep Grand Cherokee 3,0 CRD Limited

18.10.2005

Dacia Logan 1,4 MPI

10.10.2005

Hyundai Tucson 2,0 CRDi

07.10.2005

Citroen C4 1,4 16V Coupe VTR

04.10.2005

Chevrolet Spark 0,8

29.09.2005

Toyota Corolla 1,4 D-4D

26.09.2005

Honda Jazz 1,4

26.09.2005

Nissan Pathfinder 2,5 dCi

23.09.2005

Ford Fiesta 2,0 ST

20.09.2005

Honda Civic 1,6 16V

06.09.2005

Tigar Prima

31.08.2005

Daihatsu Sirion 1,3 X

30.08.2005

Seat Altea 1,6 Stylance

26.08.2005

Renault Megane 1,5 dCi

26.08.2005

Audi A4 2,0 TDI

25.08.2005

Renault Scenic 1,6 16V GPL

24.08.2005

Peugeot 107 1,0 Trendy

23.08.2005

Kia Cerato 1,5 CRDI

09.08.2005

Renault Trafic Generation 2,5 dCi Privilege

01.08.2005

VW Golf Plus 1,9 TDI Comfort

26.07.2005

Jeep Grand Cherokee 5,7 HEMI

19.07.2005

Ford Fiesta 1,6 TDCi Ghia

05.07.2005

Toyota Yaris 1,3 VVT-i Rhythm'n'Blues

30.06.2005

Nissan X-Trail

27.06.2005

Honda Jazz 1,4 i Mitsubishi Colt 1,3

23.06.2005

Renault Laguna 2,0 GT

23.06.2005

Peugeot 1007 Vitamine

20.06.2005

Citroen C3 Pluriel 1,4 HDi

10.06.2005

Peugeot 607 2,7 V6 HDi Signature

06.06.2005

Isuzu D-MAX 3,0 TD Crew Cab

27.05.2005

BMW 320i i 320d

25.05.2005

VW Golf V GTI

20.05.2005

Seat Toledo 1,9 TDI Reference

13.05.2005

Citroen C3 1,4 16V Sensodrive Stop/Start

06.05.2005

3000 km sa Renault Espace 2,2 dCi Aluminium

26.04.2005

Škoda Octavia Combi 1,9 TDi

22.04.2005

Honda Jazz 1,4

21.04.2005

Audi A6 3,0 TDI Quattro

29.03.2005

Citroen Xsara Picasso 1,6 HDi 16V

25.03.2005

Ford Mondeo 2,2 TDCi Clipper Titanium

22.03.2005

Peugeot 307 1,6 HDi i Renault Megane 1,5 dCi

18.03.2005

BMW X3 3,0d

15.03.2005

Citroen C4 1,6 HDi 92 KS Pack

11.03.2005

VW Caddy Life 1,9 TDi

02.03.2005

Peugeot 307 SW 2,0 HDi i Ford Focus C-Max 2,0 TDCi

28.02.2005

Seat Altea 2,0 TDi

23.02.2005

Toyota Prius 1,5

17.02.2005

Honda Jazz 1,4

14.02.2005

Mitsubishi Colt 1,3

11.02.2005

Peugeot 407 2,2

07.02.2005

Seat Ibiza Cupra 1,9 TDi / 160 KS

02.02.2005

VW Golf 1,9 TDi / 90 KS Confort

31.01.2005

Nissan Micra 1,2

25.01.2005

Citroen Xsara Picasso 1,6 HDi 16V

24.01.2005

Citroen C5 1,6 16V i 1,6 HDi

20.01.2005

Dacia Logan 1,6 MPI

15.01.2005

Renault Modus 1,4 16V Luxe Privilege

10.01.2005

Ford Focus 1,6 Ti-VCT Titanium

05.01.2005

Mercedes G55 AMG

31.12.2004

Toyota Land Cruiser 3,0 D-4D

29.12.2004

Škoda Octavia 2,0 TDi Ambiente

22.12.2004

Mitsubishi Outlander, Nissan X-Trail i Toyota RAV4

22.12.2004

Honda Jazz 1,4

22.12.2004

Citroen Xsara Picasso 1,6 HDI 16V 110 KS

23.11.2004

Honda Jazz 1,4

22.10.2004

Citroen Xsara Picasso 1,6 HDi 16V 110 KS

21.09.2004

Chrysler 300C

15.11.2004

Opel Corsa 1,3 CDTi

30.11.2004

BMW 645 Ci

16.10.2004

Peugeot 407 SW 1,6 HDi

21.10.2004

Fiat Idea 1,4

24.10.2004

Toyota Corolla 2,0 D-4D

28.10.2004

Peugeot 307 CC 2,0 16V

31.10.2004

Porsche Carrera 911 S

3.11.2004

Mitsubishi Outlander 2,0

8.11.2004

Aston Martin DB9

11.11.2004

Fiat Panda 1,2

12.09.2004

Citroen C3 X-TR 1,4 HDi 92 KS

15.09.2004

VW Polo 1,9 SDi

22.09.2004

Hyundai Tucson

25.09.2004

Peugeot 206 1,4 HDI

1.10.2004

RENAULT Megane 2,0 RS

10.08.2004

MERCEDES-BENZ C180 Kompressor

14.08.2004

HONDA FR-V

19.08.2004

FORD Fusion+

24.08.2004

ŠKODA Octavia 1,9 TDI

29.08.2004

BMW 760 Li

2.09.2004

CITROEN Xsara Picasso 1,6 HDi 16V Exclusive

8.07.2004

HONDA Civic Sedan 1,6 ES AT

12.07.2004

RENAULT Grand Scenic 1,5 dCi/100 KS Luxe Privilege

17.07.2004

SEAT Cordoba 1,9 TDi Sport

22.07.2004

TOYOTA Corolla Verso 2,0 D-4D

27.07.2004

MERCEDES-BENZ SLK 200 Kompressor

3.06.2004

LOTUS Elise 111R

10.06.2004

TOYOTA Corolla Wagon 1,6

18.06.2004

AUDI A3 2,0 TDi

13.05.2004

CITROEN C2 1,1

27.05.2004

FORD Focus C-Max 1,8 Trend

4.04.2004

TOYOTA Avensis D-CAT

9.04.2004

RENAULT Kangoo 4x4 1,9 dCi Privilege

14.04.2004

MAZDA 3 Sport

19.04.2004

FIAT Idea 1,3 JTD

24.04.2004

SEAT Leon 1,9 TDI

3.05.2004

BMW X3 3,0i

3.03.2004

RENAULT Clio Sport

8.03.2004

MERCEDES E320 4MATIC Avantgarde

13.03.2004

HONDA CR-V

17.03.2004

TOYOTA RAV4 2,0 D-4D Executive

22.03.2004

ŠKODA Fabia RS 1,9 TDi 130

27.03.2004

CHRYSLER PT Cruiser Cabrio

31.03.2004

LAMBORGHINI Gallardo

2.02.2004

VOLVO S60 2,4 D Summum

9.02.2004

SAAB 9-5 Wagon

16.02.2004

RENAULT Laguna 1,6 16V GPL Expression

23.02.2004

OPEL Vectra Caravan 3,0 CDTI

5.01.2004

HONDA Accord 2,4 Executive

11.01.2004

MITSUBISHI Lancer

19.01.2004

VW Beetle Cabrio

26.01.2004

MAZDA 3 1,6i

2.12.2003

VW Touran 1,9 TDi Comfort

9.12.2003

RENAULT Megane Coupe Cabrio 2,0

16.12.2003

SUZUKI Ignis 1,5

23.12.2003

PEUGEOT Partner 1,9 D

30.12.2003

CHEVROLET Corvette V8 5,7

1.11.2003

RENAULT Megane Grand Tour i Megane Sedan

5.11.2003

ROLLS-ROYCE Phantom

12.11.2003

CHRYSLER Sebring 2,7 LE

19.11.2003

FORD Tourneo Connect 1,8 TDCi

26.11.2003

FIAT Panda

4.10.2003

LEXUS RX 300

7.10.2003

SMART Roadster Coupe

11.10.2003

MERCEDES SL 55 AMG

14.10.2003

RENAULT Trafic 2,5 dCi 16V Passenger

18.10.2003

FORD Fusion 1,4 TDCi

21.10.2003

MINI One D

27.10.2003

FORD Focus C-Max

28.08.2003

CITROEN Pluriel 1,4i

2.09.2003

OPEL Meriva 1,6

6.09.2003

DAIHATSU Copen

12.09.2003

FIAT Stilo 1,8

16.09.2003

NISSAN 350 Z

19.09.2003

CHRYSLER Crossfire

27.07.2003

RENAULT Scenic II

31.07.2003

OPEL Signum 3,2 V6

4.08.2003

MERCEDES Vito i Viano

8.08.2003

DAEWOO Nubira II

12.08.2003

FIAT Doblo Cargo 1,9 DS High Roof

17.08.2003

PEUGEOT 807 3,0 V6 SV Pullman

22.08.2003

BMW Z4 3,0i SMG

27.06.2003

ALFA ROMEO 156 2,4 JTD

4.07.2003

HYUNDAI Getz 1,4

13.07.2003

ŠKODA Octavia Combi 1,8T RS Pack Sport

20.07.2003

FORD Streetka

26.05.2003

RENAULT Megane Coupe 1,5 dCi

1.06.2003

SEAT Alhambra 1,9 TDI

7.06.2003

TOYOTA Corolla Verso 1,6

11.06.2003

PEUGEOT 307 Break 1,6 16V XT

16.06.2003

AUDI A3

20.06.2003

OPEL Meriva

25.04.2003

LANCIA Thesis 2,4

30.04.2003

HYUNDAI Terracan 2,9 CRDI

6.05.2003

SEAT Cordoba 1,9 SDI Stella

13.05.2003

PEUGEOT Partner Ushuaia Grand Raid 1,6 16V

18.05.2003

TOYOTA Avensis Wagon 1,8 VVT-i

25.03.2003

FORD Fiesta Coupe 1,6 Trend

2.04.2003

SSANGYONG Rexton

14.04.2003

MITSUBISHI Pajero 3,2 DI-D

1.03.2003

CITROEN C8 2,2 16V HDi

11.03.2003

FORD Focus ST 170

5.02.2003

RENAULT Espace 1,9 dCi Authentique

14.02.2003

FORD Mondeo ST220

11.01.2003

TOYOTA Land Cruiser 3,0 D4-D

17.01.2003

SAAB 9-3 2,0t

21.01.2003

CITROEN Berlingo

26.01.2003

ALFA ROMEO 147 GTA

10.12.2002

RENAULT Kangoo 1,5 dCi 80 KS

21.12.2002

SUBARU Forester 2,0X AWD

26.12.2002

ŠKODA Superb 1,9 TDi Classic

4.01.2003

NISSAN 350 Z

12.11.2002

RENAULT Megane II

20.11.2002

HONDA Accord

3.12.2002

MAZDA 6 Sport

11.10.2002

FORD Fiesta 1,4 TDCi

18.10.2002

FERRARI Enzo Ferrari

25.10.2002

DAEWOO Kalos

31.10.2002

AUDI RS6 Avant

4.11.2002

MERCEDES SL 500

26.09.2002

PEUGEOT 307 SW 2,0 HDi

6.10.2002

KIA Sorento

29.08.2002

OPEL Vectra GTS

29.08.2002

VW Polo 1,2 6V

3.09.2002

moron
22.5.2017 13:35
44
9

I pored svih godina koja su iza nje, ova alfa mi je i danas prelepa. "Desetka".
Inače, to što se motor pali klasičnim ključem (a ne "na gumb" i karticom) i što ima klasičnu ručnu ( a ne električnu parkirnu kočnicu), za mene je samo velika prednost ( ko misli suprotno, neka se malo raspita koliko "traje" i koliko košta "opravka" te savremene "strujne parkirne kočnice"). Što napisa jedan u komentaru na cenu opravke/zamene te kočnice kod prethodnog Espacea, "Ispada da mi ceo automobil vredi kao osam "motorčića" električne parkirne kočnice?!?").

Peki,
ako je moguće, može li paralela izmedju ovog TCT menjača i njemu "sličnih" (DSG, EDC i dr.)? Da li je gori, isti, ili bolji, po Tvom razumevanju?
Vidim da uz 1,6 MJ taj "DSG" menjač odavno dolazi uz Renegade. A ko zna, možda će i u "novom" 500L ...

zlatko
22.5.2017 18:23
25
9

Ova Alfa ima jednu od najljepših "pozadina" koju sam imao priliku
vidjeti..Na žalost, kao i kod pripadnica ljepšeg pola, slijedi šok terapija kad se persona sa gore pomenutom pozadinom okrene :(
Dizajn prednjeg dijela je po principu "Bako,bako zašto su ti tako velike oči ?"
Nadam se da će novi model biti daleko od "buljketa" koji je aktuelan.
Inače, to je prvo i poslednje što mi se kod ove Alfe ne sviđa..
Sve ostale "starine" koje je Perica pobrojao su apsolutno nebitne i čak su po meni plus u odnosu na nove dugmetare..
Na žalost, nisam imao čast da vozim Giullietu, pa čak ni kao suvozač, jer su u mom kraju ( u kom caruje vw grupa) rijetke .
Ali prema Alfi imam respekt..

miki
22.5.2017 18:47
20
5

Meni bi ovo bio "best buy" auto, naravno ako bi cenu prilagodili hmmmm... Okolnostima ove alfe. Sve zavisi od prodavca, hoce ili nece.
Mozda bi Novinar mogao da bude malo blazi u svojim analizama, pa kozu na poledjini nema ni nemacki premijum, debelo se doplacuje i na porsi, znate kako napisu...leather seating surfaces.... Ko razume razume, ko ne razume misli da ima kozna sedista a ni naslon za glavu nije presvucen kozom...ostalo sa kljucem i parkirnom podrzavam ovako kako jeste.
Inace, g. Rajkovicu zelim sve najbolje ali moram da ga pitam da li se razvodi, obzirom na uvodni tekst.

LAcity®
22.5.2017 21:21
11
6

Gledam inostrane testove ove Alfe.
Kažu... 2017 Đulijeta kvalitativno je na nivou BMW-a serije 1 iz 2007. sa dodatkom da je enterijer na BMW-u serije 1 iz 2017. kao kod nekih iz 2007 (Unazadjen).
Ako je za verovati, kažu da je Đulijetin enterijer intuitivan, bez skretanja pogleda, tačno se zna gde je šta, a da se njome upravlja i zatvorenih očiju.
Preporučuju 1.6 mjt2 najslabiju veziju, jer troši kao upaljač , a ne kao što BMW deklariše 30% manju potrošnju.
A što se dizajna tiče, na slikama se ne može doživeti taj 3D osećaj koji daju italijanski automobili.
Zbog čega je najveći Alfa Romeo klub ljubitelja baš u Nemačkoj, a ne u Italiji, nije mi jasno. Možda zato što je nemačko tržište veće, pa samim tim i ima više Alfi nego u Italiji.
Sad neki dan na TV-u prikazuju Merkelovu, a iza nje prolaze dve Alfe 159.
Ono što me raduje jeste da je Perica bio objektivan

BB
22.5.2017 21:40
13
2

Moron, u potpunosti se slažem. Lično sam prošao iskustvo "pip, pip, pip..." 1500 km, srećom "otvorene", pokvarene elektronike automatske ručne kočnice i to na "svemogućem" VW Passat-u starom 3 godine... kako sam se tada zaželoo moje kockaste lade iz mladosti...

A što se tiče alfe giuliette, imam osjećaj da tek sad, kad su cijene na razmnijem nivou, kreće njihova prodaja. Pre neki dan koleginica pazarila jednu 1.4 benzinku i to crvenu...

maxy
22.5.2017 23:04
6
3

Sa svim svojim manama i dalje poželjna. Zašto je kvalitet materijala unutar kabine korak u nazad u odnosu na 147 ko će znati. Što se tiče kožnih sedišta 147/156/GT su ih imali u celosti i u pitanju je bila prava koža.

I ja bih voleo da čujem poređenje TCT menjača sa konkurencijom.

Peki
23.5.2017 00:11
8
0

@Miki, zahvaljujem na brizi, nece biti razvoda!
I Madam Rajkovic i ja navikli smo se na nase mane, kasno je za takve egzibicije nakon 27 godina braka... Strasti su se ugasile ali ostaje repsekt i razumevanje, uz dobru bazu, kao kod Giuliette!
@Moron, u pravu si, automatske elektricne kocnice "jedu" znatno brze zadnje diskove, a hoce i kvacilo. O opravkama da ne pricamo. Sto se tice automatskih menjaca sa duplom spojnicom znas i sam, mnogo toga zavisi od toga sa kakvim su motorom u sprezi. Uz dizele sa velikim obrtnim momentom funkcionisu uglavnom besprekorno. Koliko sam ja primetio, a i drugi "testeri" se uglavnom slazu, DSG kod VW je odlican, superiorniji je recimo od Renaultovog EDC. Ovaj kod Alfe zaista nije los, barem uz 1.6 JTDm.
Pozzzz

lazar bojanic
23.5.2017 02:00
15
1

Meni i dalje prelepa kao i prvog dana kad sam je video u Frankfurtu ...

Cene mi se cine bas povoljne , za tu klasu , za te motore i te performanse ...

Mislim da je u sustini auto i dalje aktuelan za znalce i sladokusce a za one koji jure najnovije modele i raznorazne novotarije od opreme svakako nije .
Eto jedinu manu koju ja tu realno vidim je to mozda malo pretegnuto vesanje ...

Inace ko u ovoj klasi ocekuje da ima mesta svuda po automobilu , mislim da ocekuje previse ...kada se automobil oblikuje ovako sexy , unutrasnje dimenzije moraju da pate , a prava ljubav mora da boli :-)


Nadam se da je Sergio Marchionne nece ukinuti u skladu sa njegovom strategijom napada na visu klasu i USA trziste ...

Inace , urednici americkog renomiranog casopisa Car & Driver su Giulia-u izbacili na 1. mesto u okviru grupe Entry-luxury Cars gde je potukla strasne modele Audi A4 i A5 , BMW 3 , Jaguar XE , Mercedes Benz C klasu itd ...

za neverne Tome evo i linka :
http://www.caranddriver.com/alfa-romeo/giulia

Pozzz

don
23.5.2017 09:36
7
8

E jbga Lazo, ti u djuliju ode, a tekst o djulijeti. Da je julka bolja od ostalih, to I vrapci na grani znaju.
Nego, glede materijala u unutrasnjosti...hm, ja imam oprecno misljenje. Obloge na vratima su mi super, onako fine, hrapave. Instrument tabla takodje mi je dobra, jedino ispod volana taj spoj mi je nekako nesretno rijesen, djeluje kao da zjapi. Mjesta pozadi ima jako malo, posebno za glave putnika, mislim da je granica negdje na 1.77m.
To je jedino auto, kad sam je vozio, a da me je smorilo, posebno u D modu. Ruke mi otpale :)
Al se vozi pravo (motor 170ks , dizel).
Auto nema nekih izrazitih gresaka, djecjih bolesti nije imao ni na pocetku proizvodnje a kamo li sada, ostaje samo upitnik za benzinske motore, posto ne znam nikoga da ga ima/vozi.
tct je drugacije konstrukcije neg dsg, I po meni je daleko bolji. DSG ima toliko greska da je to za popizdit, a kad se pokvari, adio Mare.
Inace, nedostatak tableta nije mana neg prednost.Kao I klasicna rucna I kljuc na okretanje (koji je malo drugacijeg polozaja, a to osjetite kad sjednete u alfu iz nekog drugog auta koje se pali sa kljucem).

don
23.5.2017 09:48
7
6

neki su uspredjivali, tamo jos 2012 ak se ne varam, tb sa tct I 170 ks iz 1.4 litre I dsg golfa 1.4 sa 160 ks, tu njemac trosi , premda je znatno laksi, cak 0.8l goriva vise na 100km. tct je tada imao 6 stupnjeva, a dsg 7, pa takav tezi 80tak kila I ima znatno manje dizemnzije, al ta usporedba je bila davno, kad je tct izasao. Da li se sta od tada promijenilo, koliko su unaprijedili tct (ako je bilo prostora za unaprijedjenje), ne znam, s obzirom da je prvi svoje vrste koji prenosi 350Nm, sto ga cini sposobnim da se ugradjuje u dizele (al ne one jace). Ovo za musicav start & stop, nije ni cudo jer slabo kad se taj system upotrebljava sa mjenjacem koji ima dvostruku spojku. Uostalom, taj system ionako smeta, pa ga mi vazda iskljucimo I miran si. Vozis se ko Beg, a nista ti ne smeta, samo tad je tct bio 2000 eura skuplji od manualca, a koliko je sad, ne znam.

s mile
23.5.2017 11:21
4
3

LAcity,
interesuje me jedno tvoje mišljenje, gde te mogu naći... forum...ili neki kontakt

pozz

Igor
23.5.2017 11:28
6
2

Da li mozete da uporedite motore 1.4 sa 120 ks i ovaj (1.6 jtdm sa 120 ks) u pogledu opsteg utiska o performansama, odzivu na gas i slicno?

moron
23.5.2017 13:22
4
5

Peki @ don
Ako dobro razumem, nema mesta eventualnom zaključku da je DCT po nečem "gori" od DSG ?

Milan J.
23.5.2017 14:09
6
3

Dragi moj Peki,

Ad 1: Za dobar brak treba odlučan muškarac koji će lupiti pesnicom o sto i reći:-Tako je ženo!
Ad 2 : Niko, pa čak ni vlasnici automatika, nosu umeli da mi objasne ono što me zanima. Postoje različiti automatici, počev od robotizovanih, preko klasičnih, sa hidrauličnim pretvaranjem obrtnog momenta do DSG i sličnih.
Zanima me sledeće. Kako se sa njima vozi? Ono što znam je da kada se gas stisne, menjaju na visokim obrtajima, kada se oduzme u vožnji, šaltuju u viši stepen, a kada se ponovo "stisne" vraćaju nazad.
Ne znam šta se sa nabrojenim menjačima dešava kad stanete na semafor ili rampu. Mora li se (kod robotizovanog i DSG) kliknuti papučica iza volana kada pozeleni semafor?
Takođe, kada se vozi nizbrdo, ili pred krivinom oduzmete gas, kako izbeći da menjač prebaci u viši stepen umesto da auto koči motorom. Mora li da se ide u manuelni izbor stepena prenosa, ili menjač "zna" da se ide nizbrdo.
Molim te, Peki, da odvojiš malo vremena i razjasniš mi kako to sve radi. I meni, koji znam da ne znam, a o onima koji misle da sve znaju.
Srdačan pozdrav od mladića koji je nedavno postao deda!!!

moron
23.5.2017 14:51
7
4

Milan J.
Ne shvati pogrešno, to što tražiš je "mnogo". Najjedostavniji način da to (teoreijski) saznaš je da odeš na sajt bilo kog domaćeg dilera, izabereš model (npr. baš Alfu Giuliettu ), "skineš" upustvo za upotrebu i "pročitaš" do sitnih creva za onaj AT menjač koji te interesuje ( pa i za "DSG" kod alfe).
Možeš, recimo, da na isti način pročitaš upustvo za AT kod Hyundai-a, npr "DSG" kod Elantre (sve je to bukvalno isto,isti principi rada, ista "upozorenja"), evo ti link, za DSG je poglavlje "5-24":
http://www.hyundai.co.rs/upload/document/uputstvo_elantra_2016-danas.pdf
Ako te, recimo, interesuje već malo "zastareli" fiatov Dualogic "automatski menjač" (robotizovani menjač sa 5 brzina, koji pod nazivom Easytronic koristi i opel, npr, kod corse 1,4 benzin i 13 dizel), pogledaj "principe rada" opisane u upustvu za Corsu ili 500L. Sve ih imaš na sajtu Opel.rs ili bilo kog dilera za Fiat, evo, npr. kod 500L, str. 99:
http://www.akkole.rs/sites/default/files/fiat-500l-uputstvo.pdfMilan J.
23.5.2017 20:19
6
2

Hvala Ti Moron što me praviš moronom. Za hjundaji ne znam engleski (sada ćeš me slati na kurs), a kod fijata je uputstvo toliko prosto, kao za bakice.
Nego, hvala na trudu, a Perica će kad-tad naći vremena da mi odgovori, jer sam pitanje njemu i postavio kao čoveku koji zna.
Uostalom poštujmo savete lekara, a ne nadrilekara koji, za razliku od onih prvih, misle da sve znaju.

Beli
23.5.2017 22:20
2
4

I ja bih zeleo da upoznam legendu iz Lazarevca - LAcity-ja

moron
24.5.2017 08:57
6
2

Milan J.
Izvini, nisam imao zlu nameru, već sam iz najboljih pobuda rekao što sam rekao, pri čemu upustvo za upotrebu ( u kome je i odgovor na sva Tvoja pitanja ) nisu pisali "nadrilekari".
Ali, u pravu si, Tvoja pitanje nije bilo namenjeno meni, tako da je greška samo moja.
Pozdrav
P.S. Upustvo za Elantru i njen "DSG" koje sam Ti "linkovao", je na srpskom (a ne na engleskom).

DC
24.5.2017 10:19
9
2

Ova Alfa je dokaz koliko se brzo stvari menjaju u automobilskoj industriji a pogotovo u ovoj klasi jer objektivno gledano auto je zastareo i nema sta da trazi protiv modernijih vozila kao npr 308, Megane ili Astra, uprkos odlicnom motoru i menjacu.

Sa druge strane dobrano dokazuje tvrdnju da se Alfa ne kupuje glavom nego srcem jer je jos uvek atraktivna i izaziva emocije koje jedan od gore navedenih (osim u GTi, RS i slicnim varijantama) nikad nece moci.

Ja razdvajam aute na dve grupe: prvu cine oni kojima vlasnik moze da se podici dok su novi a koji sa prolazom vremena pocinju da gube cari, da bi se za koju godinu sveli na prosto prevozno sredstvo. Drugu grupu cine auti koji zasluzuju paznju i bude ponos bez obzira na godine. Giulietta, kao uostalom i skoro svaka druga Alfa, definitivno pripada ovoj potonjoj.

Miroslav_NS
24.5.2017 11:59
4
1

I mene zanima isto sto i Igora - krace poredjenje benzinskog turbo 1.4 motora i jtdm-a 1.6, posto su po pitanju snage slicni.

Pored odziva na gas i performansi, zanima me i potrosnja: koliko vidim, Peki je vozio oba pa je mozda najkompetentniji da da svoj sud.

Interesantni su i jer oba idu u 500L (koji, izgleda, nece dobiti ni jedan novi motor), koji mi deluje bolje posle redizajna - i primamljivije. :)

Milan J.
24.5.2017 12:43
5
1

OK, Moron, izvini i Ti! Link sam otvarao na nekom šugavom lap topu bez miša i izašlo mi je nešto na engleskom. Pročitao sam to za "elantru" i samo delimično sebi nešto razjasnio. Tačnije, iz tog takvog uputstva sam implicitno zaključio da je bolje ostaviti se DSG-a kod konkretnog auta.
Hvala na pokušaju da pomogneš i još jednom izvini na ishitrenoj reakciji, a Peki će nam se, nadam se, ipak javiti.
Ako ne, igram loto i kupujem 2-3 auta i pišem "studiju".

don
24.5.2017 14:19
8
5

Ne znam po cemu je zastario? Ne treba normalnom covjeku tablet u autu, koji ce ti klinac? Auto ima sve komande na tockice I dugmice, taman kako treba. Zadaca vozaca je da gleda cestu, jer su u automobilu zivoti, a ne da bulji u j...tablet.
Nadalje, sasija je jako dobra I cvrsta, uzitak je voziti auto, mjenjac I motor su takodje odlicni. S obzirom da je stilski oblikovana, ne nudi neki prostor ali ga isto neces pronaci ni kod mazde 3.
To sto nema nekih senzora, to je irelevantno jer malo ko ih moze I kupiti, ak pogledas polovna auta, rijetko koji ima sijaset senzora na sebi.
Najvaznije je da djulijeta moze pruziti uzivanje u voznji, a za ostale bas I ne znam.

DC
24.5.2017 14:33
5
1

@Milan J. Znam da je pitanje upuceno Pekiju ali dok cekas na njegov odgovor evo mog iskustva iz vise (sigurno ni blizu kao Peki) vozenih auta:

Ne znam šta se sa nabrojenim menjačima dešava kad stanete na semafor ili rampu. Mora li se (kod robotizovanog i DSG) kliknuti papučica iza volana kada pozeleni semafor? - Ne. U automatskom modu se voznja svodi na gas i kocnicu. Kod nekih je preporucljivo izbaciti u neutralnu kod duzeg stajanja ali to zavisi vise od samog menjaca a manje od tipa istog. Tada pri kretanju na isti nacin trebas vratiti polugu u Drive. Ukoliko vozis u manuelnom modu i sa tipkama ga izbacis iz brzine (ukoliko je to uopste moguce jer opet zavisi od auta do auta), u tom slucaju ces takodje tipkama morati da ga ubacis u brzinu. Skoro svi (osim u vrlo specijalizovanim vozilima) imaju bezbednosne sisteme koji nece dozvoliti da se, kada se vozi u manulenom modu, motor ugasi zbog jako malih obrtaja (presaltace po potrebi sami na nize ili izbaciti auto iz brzine) i sa druge strane nece dozvoliti prelazak u obrtaje koje su visi od dozvoljenog (presaltace navise sami od sebe ili nece dozvoliti saltanje na nize).

Takođe, kada se vozi nizbrdo, ili pred krivinom oduzmete gas, kako izbeći da menjač prebaci u viši stepen umesto da auto koči motorom. Mora li da se ide u manuelni izbor stepena prenosa, ili menjač "zna" da se ide nizbrdo. - Opet zavisi vise od samog modela auta a manje od tipa menjaca. Uglavnom se proizvodjaci trude da ubace software koji prepoznaje kada vozac zeli da koci motorom ali nekima to polazi bolje za rukom od drugih. U sustini, za najefikasnije kocenje motorom ces kod prakticno svih prebaciti u manuelni mod.

Neko moje iskustvo je da bez obzira sto volim zustriju voznju, taj manuelni mod sluzi da se poigras s njime koji put kada prvi put sednes u auto i potom zaboravis na njega, osim u gore navedenoj situaciji kada treba da kocis motorom. Jedini relativno moderan automat koji sam vozio strogo u manuelnom modu je bio u Mitsubishi Lancer Sportback 1.8 MIVEC od 140 konja i CVT menjacom koji mi nije bio nikako po ukusu. Sa druge strane kazu za Subaru CVT tesko primetiti da je u pitanju CVT (bezstepeni), no njega jos nisam probao.

DC
24.5.2017 14:34
7
1

@Milan J. Znam da je pitanje upuceno Pekiju ali dok cekas na njegov odgovor evo mog iskustva iz vise (sigurno ni blizu kao Peki) vozenih auta:

Ne znam šta se sa nabrojenim menjačima dešava kad stanete na semafor ili rampu. Mora li se (kod robotizovanog i DSG) kliknuti papučica iza volana kada pozeleni semafor? - Ne. U automatskom modu se voznja svodi na gas i kocnicu. Kod nekih je preporucljivo izbaciti u neutralnu kod duzeg stajanja ali to zavisi vise od samog menjaca a manje od tipa istog. Tada pri kretanju na isti nacin trebas vratiti polugu u Drive. Ukoliko vozis u manuelnom modu i sa tipkama ga izbacis iz brzine (ukoliko je to uopste moguce jer opet zavisi od auta do auta), u tom slucaju ces takodje tipkama morati da ga ubacis u brzinu. Skoro svi (osim u vrlo specijalizovanim vozilima) imaju bezbednosne sisteme koji nece dozvoliti da se, kada se vozi u manulenom modu, motor ugasi zbog jako malih obrtaja (presaltace po potrebi sami na nize ili izbaciti auto iz brzine) i sa druge strane nece dozvoliti prelazak u obrtaje koje su visi od dozvoljenog (presaltace navise sami od sebe ili nece dozvoliti saltanje na nize).

Takođe, kada se vozi nizbrdo, ili pred krivinom oduzmete gas, kako izbeći da menjač prebaci u viši stepen umesto da auto koči motorom. Mora li da se ide u manuelni izbor stepena prenosa, ili menjač "zna" da se ide nizbrdo. - Opet zavisi vise od samog modela auta a manje od tipa menjaca. Uglavnom se proizvodjaci trude da ubace software koji prepoznaje kada vozac zeli da koci motorom ali nekima to polazi bolje za rukom od drugih. U sustini, za najefikasnije kocenje motorom ces kod prakticno svih prebaciti u manuelni mod.

Neko moje iskustvo je da bez obzira sto volim zustriju voznju, taj manuelni mod sluzi da se poigras s njime koji put kada prvi put sednes u auto i potom zaboravis na njega, osim u gore navedenoj situaciji kada treba da kocis motorom. Jedini relativno moderan automat koji sam vozio strogo u manuelnom modu je bio u Mitsubishi Lancer Sportback 1.8 MIVEC od 140 konja i CVT menjacom koji mi nije bio nikako po ukusu. Sa druge strane kazu za Subaru CVT tesko primetiti da je u pitanju CVT (bezstepeni), no njega jos nisam probao.

Milan J.
24.5.2017 22:00
7
1

DC, Zahvaljujem na iscrpnom odgovoru!

Peki
24.5.2017 23:07
10
0

Pozdrav svima i izvinjenje sto nisam odmah odgovorio na Milanovo pitanje. Svi znate da mi je ovo druzenje sa automobilima samo hobi, zbog posla i obaveza ne stizem da napisem tekstove, slicno je i sa odgovorima. Srecom po mene DC je bio brzi (merci DC), sve sto je napisao je tacno. Savremeni automatski menjaci su veoma "pametni", gotovo da citaju zelje vozaca. Na nizbrdici nece dakle prebaciti u visi prenos ukoliko se stopalo podigne sa gasa, zadrzace aktuelni. Gotovo svi poseduju i manuelni mod, za kojim se uvek moze posegnuti u voznji (uglavnom su to rucice pored upravljaca), kako bi se recimo kocilo motorom, ili jednostavno korigovala automatika. Uglavnom se sve svodi na gas/kocnica, bez obzira u kom da je modu (automatski ili manuelni), motor nikada ne moze da "kalira". Kada se zaustavi, ostaje u prvoj brzini, zbog cega je neophodno zadrzati stopalo na kocnici. Cim se popusti, bez pritiska na gas, vozilo polako krece. Koga to zamara (drzanje noge na kocnici), postavi rucicu u neutralni polazaj. Po polasku, u zavisnosti od proizvodaca, da bi se opet ubacila u mod D (drive), mora se pritisnuti kocnica, ne i kod ove Alfe. Uzevsi u obzir da savremeni automatski menjaci imaju danas najmanje 6 brzina, pa cak i 9, u principu su uvek u adekvatnom prenosu. Kada su sa duplom spojnicom obicno su brzi (ukoliko je u neparnom prenosu, parni su vec spremni), sve se dakle odvija brzo i bez cimanja. E sad, postoje suptilne razlike izmedu tipova menjaca i proizvodaca, danas sam recimo uzeo Subaru Outback 2.0 D CVT sa 7 prenosa, funkcionise znatno bolje nego sto sam ocekivao... POtrudicu se da napisem opsirnija zapaznja u vezi njega. To je dakle to, ko se jednom navikne na jedan savremen automatski menjac, na muci je sa mehanickim...
Neko se je zapitao moze li se porediti benzinski 1.4/120 sa 1.6 JTDm/120, naravno da moze, stim da je prednost uvek na strani dizela. Caka je u obrtnom momentu, koji je kod poslednjeg gotovo duplo veci, zbog cega su medubrzanja znatno ubedljivija. Upravo zbog obrtnog momenta dizeli su znatno bolje upareni sa automatskim menjacilma, nesto u vezi toga mozete pronaci u teksu nedavno vozenog Peugeota 5008.
Pozzzz

Lacky
25.5.2017 12:37
4
3

Moze se slobodno reci da automatski mjenjaci preuzimaju posao manuelnim potpuno opravdano!Ako Audi 8 Bmw 7 i S klasa godinama unazad nude iskljucivo automatik jasno je odakle "vjetar"duva.Ista situacija je i kod teretnih vozila jer se neki modeli iskljucivo "prave" sa automatikom!Kao sto rece Peki danasnji automatici su dovoljno "pametni" pa na prvom kilometru procitaju zelje vozaca? Od ovog pravila bih iskljucio ove robotizovane automatike koji su dobri od A do B dok se u svemo ostalom slabo snalaze!Po meni i dan danas je klasicni tzv "Wandler" automatik idealno rjesenje,kao Audi i Bmw sa 8 a MB sa 9 stepeni prenosa gdje su svi relevantni parametri dovedeni do savrsenstva!!!

Milan J.
25.5.2017 12:41
6
1

Hvala, Perice, DC i Moron.
Srećna vožnja i neka nas radari "zaobilaze"!

BB
26.5.2017 08:51
4
3

Milan J

automatici su dobri ali imaju i svoju cijenu. Treba ih više platiti, više troše, slabija ubrzavaju (ima nekih primjera gdje su izjednačeni), skloniji skupljim kvarovima i to se sve prelijeva na troškove. A troškove zamjene tvoje desne ruke plaćaš ti koji treba da upotrijebiš obje ruke da bi zaradio taj novac. I onda prema svojoj sposobnosti da zarađuješ, biraš manuelac ili automatik (ja prije 4 dana izabrao manuelac).

Što se tiče robotizovanih mjenjača, nekoliko sam ih vozio i stvari stoje ovako: kad prvi put sjedneš, nervira te cimanje, ako žešće voziš, cimanje je izraženo. Kad se navikneš kako mjenjač radi (što ovi na testu nemaju priliku) i voziš normalno, stvar izuzetno dobro radi.

moron
26.5.2017 10:55
6
2

Mislim da nikada nisam prežalio što pre 7-8 godina nisam uz 1,6 HDI "uzeo" i njihov "robotizovani" šestostepeni menjač. Jeste da malo ubija perfomanse (mislim da je razlika u ubrzanju bila ispod 1 sec), ali, kako uopšte nisam agresivan vozač, verujem da bismo se "izuzetno lepo slagali"...
Ali, "strah" od toga kako bi se "to" pokazalo posle par godina, bio je jači. Tako da i danas rukom "šaltam".

marko
29.5.2017 10:45
7
0

Cene su jako korektne. Ako uzmemo u obzir da model sa 2.0 mjtd motorom i 150ks u "super" opremi iznosi 18800e, i povucemo paralelu sa konkurencijom, cena je apsolutno na mestu. 147 je svojevreno bio mnogo skuplji automobil, ali danas kao polovnjak ne vredi nista. Giulietta sa mnogo nizom startnom cenom novog vozila, kao polovnjak vredi zaista mnogo i ne gubi na vrednosti kao starija braca.

Dule RTS
01.6.2017 10:51
10
1

Kada sam pazario Đulijetu, nisam mogao da se otrgnem utisku da je BMW serije 1 bio dosta preciznije odrađen, ali njegova tvrdoća i nikakva oprema (ni videlo premijum), buka trapa, kao i tesna sedišta su me odbili, pogotovo prenji deo pre redizajna. Serija 1 mi se svidela nakon što ju je moj poznanik pazario za 21.850€, međutim, kada treba da izađem iz auta, kičma ne da boli, nego ti BMW servis napiše uput za ortopediju. Isto i enterijer, kao da je iz 2000-e. Zaostao, ravan, neinventivan, površine ravne ko da je neka Škoda. Neprestano lupanje trapa, što nisam imao ni kod svog Megana 3, je neoprostivo za premijum marku. Slučajno sam primetio jednu Đulijetu i onako neformalno počeo razgovor sa tim susedom. Reče mi kratko: ,, Jarane, nemoj me niš pitat, no ga provozaj i baci mi ključeve kao da me zna celi život. Šta sam primetio, redizajn je pogodak u centar mete, dinamika i mjt2 motor pravi izbor, tamo gde se serija 1 muči, Alfa je već 100m odmakla, mek volan, ali direktan do srži, sedišta prave fotelje, skoro kao Mercedes, kočnice, karting osećaj. Da se ne bih kajao, ponovo provozam seriju 1. Šta oni prodaju pod nazivom premijum? Ni danas mi neće biti jasno. Svakako sam prvi put kupio Alfu, videćemo kako vreme deluje, ali sa sigurnošću mogu da tvrdim da joj BMW ni po čemu nije konkurencija. On je klot mašina sa propelerom i to mu diktira cenu. Čak je i Astra OPC veći premijum od serije 1. Neka me Alfa posluži upola ko njega serija 1 i biće to objašnjenje koje sam sebi ne mogu reći ni danas. A da užvam, svakako. Preporuka? Da, veliko DA!

NikolaL
18.8.2018 17:07
0
0

Alfa Romeo Giulietta je dizajnom neobican i drugaciji, skucen, nepraktican, mali auto koji kupuju samo oni kojima je prilikom kupovine automobila osecaj u voznji beskompromisno na prvom mestu. Za sve njene mane ste u pravu i za sve musice koje ima. To sto ima klasicnu rucnu kocnicu i standardan kljuc za paljenje samo govori u prilog tome da je Alfa zelela da u ovaj automobil unese deo tradicije i retro stila sto se narocito na dizajnu enterijera lako moze primetiti. Ona je oduvek bila drugaciji auto i takva ce uvek ostati. Inovacijama i space dizajnom bavice se drugi. Alfa ce da se pobrine samo da imate osmeh na licu svaki put kad sednete iza upravljaca i na krivudavom putu poterate sve njene konje u galop dok uzivate u metalnim zvucima radilice koja podize adrenalin u krvi. Ali avaj... dzaba je o tome pisati i pokusati docarati nekom ko to nije sa Alfom doziveo...

Pošaljite komentar:

Molimo vas da pre slanja komentara pročitate sledeće uputstvo:
Redakcija zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara.
Anonimni komentari se ne objavljuju.
Komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Govor mržnje ne tolerišemo.
Zbog ograničenog prostora, komentare koji predstavljaju komentar drugih (već objavljenih) komentara ne objavljujemo, kao ni polemike između komentatora. Molimo vas da u svrhu diskusije i polemike koristite naš Forum.
Pre pisanja samog komentara, molimo vas da izaberete tačan tekst na koju se odnosi komentar. Komentari koji sadržajem ne korespondiraju sa tekstom sa koje su poslati neće biti objavljeni.
VRELE GUME ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije.

Vaše ime:


Vaš komentar:Anti-spam-kod:
Kako bi bili sigurni da ste osoba, a ne robot-spamer, molimo Vas da u donje polje unesete kod sa slike: