Test

Alfa Romeo Giulia 2.2 JTDm/180 Sport

Che bella macchina

Svaka Alfa, dostojna tog imena, morala bi biti crvena, sa benzinskim srcem u grudima! Nažalost, sivo ruho moje Giulie osećalo se na mazut, što je samo donekle umanjilo njene čari

Alfa Romeo Giulia, automobil za poželeti. A za posedovati? Twituj ovo!

Nakon par promašenih randevua, najzad oči u oči sa Alfom Giuliom! Sastanak u nimalo romantičnim uslovima, pred kraj februara, sa temperaturom blizu nule i tmurnim olujnim nebom nad glavom! Ako ništa drugo, barem je bilo u tonu sa njenom prelepom karoserijom, iako sam se iskreno nadao da će biti crvena, kao srce zrele lubenice. Šta je tu je, "zadovoljiću" se datim, a biće valjda i koji sunčani dan za dušu... E da, nije samo moja malenkost balavila pripremajući se za test vožnju, već dobrih pet godina bez pravog noviteta, italijanski proizvođač iščekivao je novu Giuliu kao Mesiju! I dočekao ju je, u punom sjaju i raskoši. Gde god da se pojavi ova prelepa Italijanka pleni svojim izgledom.

Već po objavljivanju prvih fotografija, sredinom prošle godine, njena pojava izazvala je efekat atomske bombe. Najzad jedna prava Alfa, koja ima sve šanse da povrati izgubljeni prestiž, uz sve elemente koji krase luksuznu limuzinu : zavodljive forme, kvalitetna unutrašnjost, snažni agregati, sa "šestakom" od 510 KS (poreklom iz Ferrarija), integralni, odnosno pogon na zadnje točkove... Više nego li dovoljno da se zagolica mašta svih vozača, ljubitelja ili ne ovog brenda, kao i da se, barem malo, zabrinu nemački premijum proizvođači.

spoljašnji i unutrašnji dizajn,
pozicija za upravljačem,
odličan odnos vozna dinamika/udobnost,
upravljanje,
odziv na gas agregata u modu D

previse bučan motor u fazi ubrzavanja,
nedovoljno prostora za odlaganje sitnica,
ručica menjača teško ulazi u "rikverc",
karoserija bez zaštite,
cena

U opisivanje "bella macchina" neću se upuštati, verujem da fotografije govore više od reči. Zadržaću se samo na prepoznatljivoj prednjoj masci, raskošnih dimenzija i retke originalnosti. Naravno da je na nosu famozna Alfa značka, upravo kao i na poklopcu motora, tek da se zna o kome je reč kada vas pretekne...

Istakao bih i elegantnu prednju svetlosnu grupu, sa snažnim LED dnevnim svetlom, koja, između ostalog, doprinosi odličnom koeficijentu otpora vazduha (Cw 0,25). Sve u svemu na Giuliji nisam pronašao nijedan neukusan, kič detalj, fluidnost i sklad njenih formi je za svaku pohvalu!

     
 

Vozač napred, ostali stoj!
Smestiti se za upravljač Alfe, kod mene budi pomešana osećanja. Jednostavno impresioniran sam saznanjem da sam u jednoj legendi, koja je donela na svet nekoliko najlepših vozila u istoriji automobilizma, ali i legendi koja je često znala da omane...

Nakon neubedljive Guilliete i malog, ne preterano uzbudljivog Mito(mana), da vidimo šta nam je pripremila Giulia? Aha, početak obećava, umesto da samo položim stražnjicu u sedište, kao što sam to učinio malo ranije u Audiju Q3, od prijatelja koji mi je pomogao u realizaciji testa, spuštam ga znatno bliže asfaltu. Pozitivno? Kako za koga i u zavisnosti od situacije, trenutno, što usled godina, što zbog načetih leđa, preferiram višu poziciju. No dobro, Giulia i nije prevashodno namenjana nostalgičnim "metuzalemima", već mlađim, dinamičnim kadrovima, u mogućnosti da za nju izdvoje "kamaru" para! U našem slučaju nekih četrdesetak hiljada evra, uz par opcija kao što su kompletno kožna sedišta.

No, hajde de na kvarimo odmah raspoloženje, vratimo se poziciji za upravljačem, savršenoj u svakom pogledu. Savršenoj pod uslovom da nemate "King Kong" građu, jer iako Alfa, kao Mazda, ne navodi poželjne dimenzija vozača (u MX-5 spominju do 1,85 visine), verujem da ovaj ne bi smeo biti viši od 1,9 m. Za "kompaktne" (lepši izraz nego li niske), kao u mom slučaju, sve je idealno. Od detalja koji "ubija", odnosno dugmeta za startovanje motora, na donjoj levoj strani upravljača, po ugledu Ferrari. Zna Giulia kako treba sa muškarcima, pa iako mi je trebalo par dana da prestanem mahinalno tražiti kontakt sa desne strane, nalazim da je rešenje odlično.

Desna ruka tako je već ubacila menjač u brzinu, pod uslovom da je prvo "spustila" električnu ručnu kočnicu. Ova zna da nervira, ukoliko je već električna, onda bi morala biti i automatska, tj. da sama popusti kada se krene. Zapravo enterijer je onakav kakav smo i očekivali, "čist", lišen je svih nepotrebnih dugmića. Kroz trokraki upravljač pogled pada na dva veoma pregledna instrumenta, između kojih je integrisan poveći ekran, sa informacijama prevashodno vezanim za putni računar. Beli podeoci i kazaljke na crnoj podlozi, deluju pomalo klasično, ali i elegantno.

Slično je i sa komandnom tablom, dobro integrisan ekran, dimenzija i do 8,8 inča, je u "black panel" stilu, odnosno ništa se ne vidi dok je motor ugašen. Što bi rekao moj "kolega" Don, koji je imao tu privilegiju da nam prvi prenese svoja zapažanja, sve je na točkiće. Preciznije rečeno, komande su kružnog oblika, što se odnosi i na one za klima uređaj, kao i na DNA selektor, potenciometar za jačinu zvuka (sa strane suvozača) i centralni džojstik info-zabavnog sistema. Poslednji je jednostavan za upotrebu i logičan, nije neophodno imati nadprosečni koeficijent inteligencije da bi se "surfovalo", već nakon prvog kontakta.

Naprotiv, ekran nije osetljiv na dodir, što baš i nije u trendu... A kvalitet materijala pitate? Generalno uzevši veoma dobar, tako da se neću upuštati u raspravu da li je, ili nije, na nivou "premijuma". Iako se može pronaći i tvrda plastika, koja škripi (okolo instrumenata), mekana i sunđerasta zastupljena je u izobilju, uz sasvim zadovoljavajuću završnu obradu.

     
 

Kritiku bih pre uputio policama i pregradama male zapremine, iako mi je jasno da Giulia nije mini van, niti familijarna limuzina u bukvalnom smislu te reči. Flaša od 1 litar kotrljala se tako po podu (ne staje u vrata), dok malo veći Iphone ne može da uđe u dva udubljenja za limenke, pored ručice menjača. Samo sedišta mogla bi imati snažnije bočne oslonce, posebno na sedalnom delu. Ne bi škodilo ni više sunđera, moj razmaženi prijatelj, vlasnik gore spomenutog Q3, nije prestao da kuka kako ga boli zadnjica. Sa moje strane, više mi je zasmetalo odsustvo podešavanja za donji deo leđa, kao i grejači, što mi je nezamislivo uz kožna sedišta.

A pozadi? Ah, sigurno je da postoje prostornije berline u segmentu, recimo da je prostor na zadnjoj klupi od sekundarnog značaja. Gospođa na fotografiji, od nekih 1,8 m, osećala se komotno, dok će viši od nje imati problema, pre svega sa glavom. Drugo, široki centralni tunel praktično onemogućuje smeštaj treće osobe, iako naslon, bez oslonca za lakat, i nije toliko neudoban. Ukoliko se namere na veći put, mogu da računaju na prtljažnik od 480 lit (barem tako piše u prospektu...), bez mogućnosti da se poveća obaranjem naslona (opcija od 250 evra). Plitak je, sa relativno uskim otvorom, i bez rezervnog točka u dnu. Ukoliko ste pomislili da će karavan verzija biti superiornija na ovom polju, moram vas razočarati, po svemu sudeći ova nije u planu.

     
 

Klepeće pa klepeće
Moj Bože koje razočaranje doživi vozač kada staruje motor u hladno zimsko jutro! Umesto jednog rasnog "šestaka", ili barem turbo četvoricilindričnog, dobri "stari " dizel 2.2 JTDm preplavi kabinu prepoznatljivim brektanjem. Tako je dok se dobro ne zagreje, kao i prilikom snažnih ubrzanja. Uz to i vibrira, svaki put kada se aktivira nakon zaustavljanja (sistem Stop&Start je u serijskoj opremi), neprijatno zatrese čitavo vozilo. Izolaciji očigledno nije posvećena dužna pažnja, posebno uzevši u obzir pretenzije Giulie. Sva sreća, sa porastom radne temperature, i pre svega brzine, motor se učutka, kada do izražaja dolaze drugi brojni kvaliteti. Jer u suštini radi se o veoma dobrom, savremenom bloku, sposobnom da razvije i do 450 Nm. Ponuđen je u tri verzije od 150, 180 i 210 KS (najslabija od 136 nije predviđena za naše tržište), a na našem testu našle su se prve dve navedene.

Naime, nakon preuzimanja ključeva u u pres voznom parku Fiata France, našao sam se u nedoumici koja se verzija krije ispod haube? Od 180 KS, reče mi ljubazno šef parka, no imamo na raspolaganju i slabiju od 150 KS, ukoliko hoćete da je provozate i uverite se u razliku. Naravno da hoću, posebno nakon što sam se uverio da je ova jeftinija za 2.300 evra (isti završni nivo), a da je obrtni moment od 380 Nm identičan. Ruku na srce, razlike su zaista minimalne, kome za jednu sekundu slabije ubrzanju ne znači mnogo (8,4 do 100 km/h), može se mirne duše opredeliti za 150 KS.

Uostalom, gore spomenuti DNA sistem, za nadzor parametara rada motora, kada se postavi u mod D (Dynamic), gotovo da nadoknati razliku u snazi. Prelaskom na snažniju verziju, sa kojom sam proveo čitavu sedmicu (srećnog li čoveka, pomislićete), ipak se može osetiti da je agregat za nijansu "puniji", ali samo kada se od njega zahteva maksimum. U svakodnevnoj vožnji, sa DNA regulatorom u poziciji N (po gašenju motora uvek se samostalno postavi u N, što znači Natural), teško da će iko osetiti razliku. Pa čemu onda služi taj regulator, zapitaće se neko, posebno nakon što se uverio u znatno ubedljiviji odziv na gas i bolje perfomanse? E, tu se vraćamo na početak priče i kišu, ukoliko ne i sneg, gde bi ovakav priliv snage izazvao proklizavanje pogonskih točkova.

Drugim rečima, kako nemamo uvek želju i priliku za "jurcanjem", pozicije N i A odgovaraju vožnji po gradu i gužvama, odnosno otežanim uslovima vožnje (A označava All-Weather, odnosno za sve uslove) posebno kada se opredeli za ručni menjač. Uzevši u obzir da je Giulia automobil za one koji vole da voze, ovaj je posve logičan izbor. Kratka i lepa aluminijumska ručica, sa kratkim hodom, nije nažalost preterano precizna, pre svega kada se želi ubaciti u "rikverc". Bogami treba ga i pronaći, pozicija je kao za prvu brzinu, ali se mora snažno pritisnuti. Automatski, sa osam prenosa, predviđen je opciono uz obe verzije (košta kao da je od zlata, čitavih 2.300 evra), odnosno nametnut je kod izbora najsnažnije dizela od 210 KS. Kurioziteta radi, obrtni moment kod ovog je veći, i iznosi čitavih 450 Nm.

No, ono što distancira Guliu od većine konkurenata, i zbog čega će je kupci posve sigurno obožavati (izgled se podrazumeva) odnosi se na voznu dinamiku. Reči da ne pamtim kada sam vozio ovako zabavnu, dinamičnu i sigurnu limuzinu, nije dovoljno, jednostavno Giulia me je oduševila! Ni klizav asfalt nije joj mogao poremetiti ritam, na početku oprezno, a posle sve odvažnije, nizale su se sve brže i brže, krivina za krivinom. Zadnji pogon? Naravno, ali odličan raspored mase (50:50) i elektronski diferencijal Q2, uz fantastično ogibljenje i znanje Alfinih inženjera, čine je jedinstvenom mašinom za vožnju.

Neophodno je istaći da Giulia poseduje i posve novu platformu (ne deli nijedan zajednički element sa Maseratijem Ghibli), što je, uz obilatu upotrebu aluminijuma (delovi ogibljenja, vrata, prednja krila, krov...), svelo ukupnu masu vozila na nepunih 1.400 kg (sa ručnim menjačem). Uz vrhunsku stabilnost podrazumeva se i savršeno precizno upravljanje, direktno, da ne može biti direktnije za jedno serijsko vozilo. Lično, nisam osetio nikakvu razliku na upravljaču prilikom promena parametara motora (DNA regulator), biće da deluje isključivo na agregat. Nema znači nikavog uticaja ni na ogibljenje, barem ne kada se radi o klasičnom mehaničkom, pošto postoji i sa elektronski kontrolisanim amortizerima. Tim bolje, jer udobnost nije ni najmanje narušena, šta više, rekao bih da je odnos komfort/efikasnost bez presedana. I sve to uz respekt prema vašem budžetu, jer se ova Giulia zadovoljava u proseku sa nekih 7,5 lit. Na otvorenom putu i auto putu i manje (6,5 lit), dok u gradu treba računati na 9 do 10 lit.

Alfa Romeo Giulia 2.2 JTDm/180 Sport

Motor: turbo dizel
Zapremina: 2.143 cm3
Snaga: 180 KS pri 4.000 o/min
Obrtni moment: 380 Nm pri 1.500 o/min
Menjač: šestostepeni manuelni
Pogon: na zadnje točkove
Dimenzije: 3.640 x 1.860 x 1.430 mm
Međuosovinsko rastojanje: 2.820 mm
Zapremina prtljažnika: 480 lit
Pneumatici: 225/50 R17
Masa praznog vozila: 1.374 kg
Rezervoar za gorivo: 52 lit
Ubrzanje 0-100 km/h 7,2 sekundi
Maksimalna brzina 230 km/h
Potrošnja na testu 7,4 lit
Emisija štetnih izduvnih gasova 109 grama CO2

Sistem Stop&Start je veoma efikasan, s tim da svaki put kada se motor opet pokrene, Giulia nervozno zadrhti. E da, našem 2.2 JTDm ne nedostaje elana, već diskrecije! A kad smo već kod gradske vožnje, recimo da ima veoma skroman poluprečnik okretanja za svoje dimenzije. Jedino je osećaj na volanu čudan, kada su točkovi maksimalno "smotani", u određenim oklonostima ispuštaj svuk u stilu tak, tak, tak. Na ovo su me upozorili u press centu, (kažu da je posve normalno) kako im ne bi slučajno vratio vozilo, kao jedan kolega "journalista" pre mene. Ma nema brige, i da joj je otpao točak ne bi je vratio pre vremena...

Sa druge strane, moram konstatovati da sa Guliom nije lako živeti svakodnevno!? Karoserija je izuzetno osetljiva u urbanoj sredini, prednja maska je već po preuzimanju imala par lakih ožiljaka. Ja sam dodao još par na zadnjem braniku i felnama, osetljivim i na najmanje ivičnjake. Zapravo ovi su i najopasniji, tačno se podvuku ispod visine gume i oštete aluminijumske naplatke. U podzemni parking firme gde trenutno radim, nisam ni pomislio da siđem, osim što je uzak, ujedno je veoma strm. Po silasku na ravan deo, i viša vozila zagrebu beton "nosom", tako da bi, uprkos kratkim prelazima preko točkova, Giulia imala isti problem sa prednjim spojlerom.

Jednim pogledom

Karoserija

Udobnost

Izgled

4,9

Napred

4,4

Funkcionalnost

3,7

Pozadi

4,2

Kvalitet izrade

4,2

Ukupno:

4,30

Ukupno

4,26

Ponašanje u vožnji

Enterijer

Vozne osobine

4,9

Funkcionalnost

3,8

Performanse

4,2

Dizajn

4,6

Kočnice

4,3

Ponuda prostora

3,9

Ukupno:

4,46

Kvalitet materijala

4,0

Motor

4,0

Završna obrada

3,9

Menjač

3,9

Ukupno:

4,04

Cena

3,8

Prosečna ocena: 4,11

Skupa, ali vredi
Ukoliko je verovatima podacima na sajtu, najjeftinija Giulia je upravo ona koju sam nakrtako provozao (2.2 JTDm/150), po ceni od 31.690 evra. U zavisnosti od agregata, u ponudi su četiri paketa (Giulia, Super, Veloce i Quadrifoglio), pa se tako najprestižnija verzije 2.9 V6 Bi-Burbo/510 KS, može popeti na astronomskih 71.290 evra! Naravno da ima i "normalnih" četvorocilindarskih benzinaca od dve litre, snage 200 i 280 KS, stim da su skuplje od dizela (od 33.990 pa do 45.490 evra). Vratimo se zato na zemlju, odnosnu voženu 2.2 JTDm/180 Sport, čiji vlasnik možete postati za "skromnih" 34.990 evra!

Naša je dogurala do 40 "hiljadarki", a sve zbog nekoliko opcija, kao što su navedena kožna sedišta, plus aluminijumski naplaci od 18 cola, Bi xenon farovi, sistem multimedia od 8,8 inča, sa aplikacijama Car Pley i Android Auto, zatamnjena zadnja stakla, sportske aluminijumske papučice, "Run flat" gume, senzori za parkiranje sa kamerom napred i pozadi... A da, u vezi njih moj "internet kolega" Don konstatovao je da Giulia ima problema sa detekcijom, zbog prevelikih tablica napred. Iskreno rečeno ne znam razlog, ali i moja je često pištala bez ikavog vidljivog razloga!? Zadatak za Alfine inženjere, iako se senzori mogu isključiti, otklonite problem što pre! Logičnije je bilo, a sve u cilju sportske vožnje, da se kompletno može neutralisati i ESP.

Tako dođosmo i do sigurnosne opreme, posve na nivou konkurenata. U zavisnosti od završnog nivo, Giulia može da računa na auto adaptivni regulator brzine, kao i sistem za detekciju pešaka i uzbunu kada se previše (prebrzo) približi vozilu ispred. A ukoliko vam se vožena ne učini dovoljno agresivnom, pa uz to možete da dodate još kamaru para, verzije Veloce i Quadrofoglio su prava stvar. Osim dopunskih spojlera i specifičnih felni, iz kojih proviruju crvene kočione čeljusti, Alfa je predvidela i fantastična sportska sedišta, sa integrisanim naslonima za glave.

Šta još reći? Da me je očarala ova Giulia? Naravno, i te kako, ali ukoliko me upitate da li bih je kupio kada bih mogao, odgovor je negativan. Eto ti ga sad Peki, šta ti bi? Godine, "deco" i sredina u kojoj vozim, gde su ovakvi automobili nedovoljno zaštićeni (karoserija) i komplikovani za svakodnevnu upotrebu. Kao što rekoh, svaki i najmanji kontakt ostavlja na njoj traga, te ili posedovati još jedan žrtveni gradski auto, ili znatno polivalentniji i manje osetljiv SUV, slične cene, u stilu par puta spomenutog Audija Q3 2.0 TDI/184 KS. Stvar afiniteta, što ni malo ne umanjuje sve navedene kvalitete i draži ove prelepe italijanke.

Tekst i slike: Perica Rajković
37618
Postavljeno: 27.03.2017

Arhiva: Testovi

Rubrika: Uporedni testovi
Postavljeno: 08.11.2018

Peugeot Partner i Citroen Berlingo VU

Preko dve decenije Peugeot Partner i Citroen Berlingo lideri su u kategoriji lakih dostavnih vozila. Nova generacija donosi brojna poboljšanja i inovacije, što joj je odmah donelo titulu "Van of the year" za 2019. godinu


Rubrika: Testovi
Postavljeno: 30.10.2018

Renault Captur 1.3 TCe/150 EDC

Nakon Renaulta Scenic, Megana i izvesnog Mercedesa Classe A, red je na Capturu da usvoji novi 1.3 TCe, ovoga puta u verziji od 150 KS. Sportski mini SUV ili običan "naduvenko", proverili smo tokom sedmodnevnog druženja


Rubrika: Testovi
Postavljeno: 24.10.2018

Peugeot 508 GT 2.0 BlueHDi/180

Da li je sa novim 508 Peugeot najavio kraj limuzinama u D segmentu? Ukoliko je suditi po nasledniku jeste, njegov stil koketira sa kupeima tipa Audi A5 Sportback i BMW Serie 4 Gran Coupe


Ford Ka+ Active 1.5 TDCI/95

22.10.2018

Opel Grandland X 1.2 Turbo/130 Ultimate Tekst sa video prilogom!

20.10.2018

VW Touareg III 3.0 V6 TDI 4MOTION Tekst sa video prilogom!

12.10.2018

Renault Megane 1.3 Tce/140 Intense

10.10.2018

Citroen Berligo 3 1.5 BlueHDi/130 XTR Tekst sa video prilogom!

05.10.2018

Peugeot Rifter 1.5 BlueHDi/130 Automatic

01.10.2018

Dacia Duster Confort 1.2 TCe/125 4x4

17.08.2018

Ford EcoSport 1.5 TDCI/100 Titanium

01.08.2018

Mazda MX-5 RF

29.07.2018

Renault Megane RS

14.07.2018

Citroen Berlingo

07.07.2018

Kia Stinger 2.2 CRDi 4x2 GT-Line automatic

29.06.2018

Peugeot 508 2.0 BlueHDi/180 EAT6 GT-Line

26.06.2018

Mitsubishi L200 2.2 DI-I Insyle 4WD A/T

21.06.2018

Lada Vesta 1.6 16V Tekst sa video prilogom!

16.06.2018

Volvo XC40 D4 AWD Tekst sa video prilogom!

07.06.2018

Fiat Tipo SW 1.4 T/120 TNG

05.06.2018

Renault Scenic 1.3 Tce/160 Bose Energy

29.05.2018

AUDI A6 – 50TDI V6 quattro Tiptronic Tekst sa video prilogom!

18.05.2018

Opel Crossland X 1.6 D/120 Innovation

16.05.2018

Peugeot 308 1.2 Puretech 130 EAT8 i BMW Serie 1 118i/136 automatik

05.05.2018

Alfa Romeo Stelvio Super 2.2 JTDm 210 Q4

19.04.2018

Jaguar E-Pace First Edition S 2.0 180 Tekst sa video prilogom!

12.04.2018

Mitsubishi Eclipse Cross 1.5/163 2WD

07.04.2018

Toyota Land Cruiser 2.8 D-4-D Tekst sa video prilogom!

31.03.2018

Ford Fiesta 1.0 EcoBoost 140 ST- Line

28.03.2018

DS7 Crossback 2.0 BlueHDi Perfomance Line +

22.03.2018

Kia Soul EV

15.03.2018

Audi A8 50 TDI quattro Tekst sa video prilogom!

07.03.2018

Jeep Compass 1.6 Multijet/120 4x2 Limited

27.02.2018

Citroen C4 Cactus 1.2 PureTech

23.02.2018

Dacia Duster 1.5 dCi/110 4x2 Prestige

17.02.2018

Volkswagen T-Roc 2.0 TDI 4MOTION Tekst sa video prilogom!

14.02.2018

Opel Grandland X 1.6D Ultimate

06.02.2018

Hyundai KONA 1.6 T Tekst sa video prilogom!

02.02.2018

Renault Scenic 1.5 dCi Hybrid Assist Zen

29.01.2018

Dacia Duster 1.5 dCi 110 4x4 Tekst sa video prilogom!

24.01.2018

Opel Insignia Sports Tourer OPC Line 2.0 CDTI/170

17.01.2018

BMW 630d GT Tekst sa video prilogom!

10.01.2018

Citroen C3 Aircross 1.6 BlueHDi/120 Shine

03.01.2018

Suzuki Swift 1,2 Dualjet Tekst sa video prilogom!

29.12.2017

Ford Fiesta 1.5 TDCi protiv VW Polo 1.0 TSI Tekst sa video prilogom!

27.12.2017

Renault Alaskan 2.3 dCi/190 Intens automatic

11.12.2017

Dacia Logan MCV Stepway 1.5 dCi/90

05.12.2017

Volvo XC60 D5 AWD Tekst sa video prilogom!

29.11.2017

Ford Fiesta 1.5 TDi/120 Titanium

26.11.2017

Jaguar F-Type 3.0 V6 Cabrio Tekst sa video prilogom!

21.11.2017

Kia Picanto 1.0

18.11.2017

Mitsubishi ASX 1.6 Intense 2WD Tekst sa video prilogom!

15.11.2017

Suzuki Ignis 1.2 AllGrip (4WD) Tekst sa video prilogom!

09.11.2017

Kia Stonic 1.6 CRDi/110

07.11.2017

VW Arteon 2.0 TDI Elegance Tekst sa video prilogom!

02.11.2017

Peugeot 308 1.5 BlueHDi/130 GT-Line

31.10.2017

BMW X3 M40i Tekst sa video prilogom!

27.10.2017

Infiniti Q60 Tekst sa video prilogom!

21.10.2017

Citroen C3 Aircross

19.10.2017

Opel Insignia Grand Sport 1.5 Turbo /165 Innovation

13.10.2017

Renault Megane GT TCe 205 EDC Tekst sa video prilogom!

10.10.2017

Hyundai i30 1,4 T-GDI Tekst sa video prilogom!

05.10.2017

Opel Crossland X Innovation 1.2 Turbo/110 Automatic

27.09.2017

Seat Ibiza 1.0 TSI Tekst sa video prilogom!

22.09.2017

Renault Koleos 2.0 dCi/175 4WD CVT Intens

19.09.2017

Mazda 2 G90 Takumi Tekst sa video prilogom!

15.09.2017

BMW i8 Tekst sa video prilogom!

13.09.2017

Range Rover Velar V6 3.0 D300 Tekst sa video prilogom!

07.09.2017

Citroen C3 1.6 BlueHDi/75 Feel

05.09.2017

Dacia Duster 1.5 dCi 110 Laureate Tekst sa video prilogom!

30.08.2017

Mazda CX-5 CD175 AWD AT Revolution Top Tekst sa video prilogom!

26.08.2017

Volkswagen Amarok 3.0 TDI V6 Highline 4Motion Tekst sa video prilogom!

22.08.2017

Smart Cabrio Electric Drive Tekst sa video prilogom!

19.08.2017

BMW i3 (94 Ah) Tekst sa video prilogom!

18.08.2017

Renault Captur 1.5 dCi/110 Initiale Paris

11.08.2017

Volkswagen Golf 1.0 TSI Tekst sa video prilogom!

04.08.2017

Peugeot 5008 2.0 BlueHDi/150 Allure

01.08.2017

Volvo V90 Cross Country D5 Tekst sa video prilogom!

27.07.2017

Nissan Micra 1.5 dCi/90

24.07.2017

Mercedes-Benz E 220 d 4Matic All Terrain Tekst sa video prilogom!

20.07.2017

Renault Kadjar 1.6 TCe/165 Extended Grip

17.07.2017

Ford EDGE 2.0 TDCi/180 Tekst sa video prilogom!

14.07.2017

Kia Rio 1.2/84 KS

10.07.2017

Land Rover Discovery 5 Tekst sa video prilogom!

03.07.2017

Kia Optima 1.7 CRDi EX Business DCT

26.06.2017

Honda Civic 1.5 VTEC Turbo Tekst sa video prilogom!

19.06.2017

Peugeot 308 Tekst sa video prilogom!

17.06.2017

Subaru Outback 2.0D Lineartronic Exclusive Sport

12.06.2017

VW E-Golf Tekst sa video prilogom!

05.06.2017

Citroen SpaceTourer 2.0 BlueHDi/150 Bussines Lounge

02.06.2017

Hyundai Ioniq 1,6 GDI Hybrid Tekst sa video prilogom!

29.05.2017

Alfa Giulietta 1.6 JTDm/120 TCT

22.05.2017

Dacia Sandero 1.0 SCe 75 Autentic Tekst sa video prilogom!

15.05.2017

Volkswagen Up 1.0 MPI Tekst sa video prilogom!

09.05.2017

Peugeot 5008 1.6 THP/165 EAT6 GT-Line

01.05.2017

Renault Zoe Z.E. 40 Edition One

24.04.2017

Mazda6 CD175 AT Revolution Top Tekst sa video prilogom!

19.04.2017

Ford Kuga ST-Line 2.0 TDCi/150 4WD PowerShift

10.04.2017

Opel Zafira 2.0 CDTI/170 EcoFlex

03.04.2017

Alfa Romeo Giulia 2.2 JTDm/180 Sport

27.03.2017

BMW 520d Luxury Line Tekst sa video prilogom!

20.03.2017

Renault Twingo GT

14.03.2017

Audi Q5 2.0 TDI Quattro Stronic Tekst sa video prilogom!

02.03.2017

Renault Grand Scenic 1.5 dCi/110 Intens

23.02.2017

Ford Ka+ 1.2 Ti-VCT 85 KS Ultimate

20.02.2017

Toyota Corolla 1.6 Valvematic Sol

18.02.2017

Kia Niro

13.02.2017

Audi Q2 Sport 1.4 TFSI Tekst sa video prilogom!

10.02.2017

Opel Mokka X 1.6 CDTi/110

07.02.2017

Land Rover Discovery Sport 2.0 HSE TD4 Tekst sa video prilogom!

04.02.2017

Subaru Levorg 1.6 GT-S Premium Navi Sport

30.01.2017

Suzuki SX4 S-Cross 1.4 Boosterjet Elegance Tekst sa video prilogom!

27.01.2017

Citroen C3 1.2 PureTech/82 Feel

23.01.2017

Peugeot 3008 2.0 HDi Allure Tekst sa video prilogom!

19.01.2017

Bimota DB9 Brivido Tekst sa video prilogom!

16.01.2017

Toyota C-HR 1.2 C-ULT

09.01.2017

Chrysler Pacifica LX

05.01.2017

Fiat Spider 124 1.4 MultiAir

02.01.2017

Nissan Navara DC 2.3 dCi 190 Tekst sa video prilogom!

29.12.2016

Ford Edge 2.0 TDCI/210 Sport

26.12.2016

Kia Sportage 2.0 CRDI/136 4x4

23.12.2016

Ford Mustang 2.3 EcoBoost S Tekst sa video prilogom!

20.12.2016

Fiat Panda Cross 1.3 Multijet/80 4x4

16.12.2016

Mazda CX-5 CD150 TAKUMI

12.12.2016

Peugeot 3008 2.0 BlueHDi/150 GT Line Tekst sa video prilogom!

09.12.2016

BMW 730d xDrive (Long) Tekst sa video prilogom!

05.12.2016

Suzuki Baleno 1.2 Dualjet Elegance Tekst sa video prilogom!

28.11.2016

Renault Scenic 4 1,6 dCi/130

25.11.2016

TOYOTA Hilux Double Cab 2.4 D-4D Tekst sa video prilogom!

21.11.2016

Renault Kadjar Iconic Energy dCi 130 4WD

18.11.2016

Audi Q3 2.0 TDi Quattro S-tronic/S-line Tekst sa video prilogom!

14.11.2016

Fiat Tipo 1.4 T-Jet/120 Lounge

10.11.2016

Opel Astra 1,6 CDTI Tekst sa video prilogom!

07.11.2016

Citroen C3 1.2 PureTech 82 & 110 KS

03.11.2016

JAGUAR F-PACE R-SPORT 3.0d 300 AWD Tekst sa video prilogom!

31.10.2016

Mercedes-Benz G 500 4x4² Tekst sa video prilogom!

26.10.2016

Peugeot 208 1.2 PureTech/110 Allure

20.10.2016

Opel ADAM Jam 1.2

13.10.2016

Renault Clio 1.5 dCi/110

10.10.2016

2017 Cadillac XTS 3.6

06.10.2016

Renault Megane Estate 1.6 GT

28.09.2016

Citroen C4 Picasso 2.0 BlueHDi/150 Exclusive

21.09.2016

KIA Sportage 1.6 GDi EX Fresh

06.09.2016

Suzuki Vitara 1.6 VVT Elegance 4WD

01.09.2016

Opel Astra Sports Tourer 1.6 CDTi/110 Innovation

24.08.2016

Audi A6 2.0 TDI Quattro S Tronic S-Line

22.08.2016

Peugeot 2008 1.2 Pure Tech/110 i 1.6 BlueHDi/120

18.08.2016

Renault Clio Dynamique Energy TCe 90 Stop/Start GT Line

16.08.2016

BMW C650 Sport

08.08.2016

Citroen E-Mehari

04.08.2016

Peugeot 308 SW 1.2 Pure Tech/130 i 1.6 BlueHDi/120 GT-Line

28.07.2016

Fiat Tipo 1.3 MJTD Opening Edition Plus

23.07.2016

Mazda3 Sport G120 TAKUMI

12.07.2016

DS3 1.6 BlueHDi/120 Sport Chic

07.07.2016

Renault Talisman Grandtour 1.6 dCi/130 EDC

30.06.2016

Subaru BRZ

21.06.2016

Nissan Qashqai 1.2 DIG-T 2wd X-TRONIC 360 Plus

13.06.2016

Ford EcoSport 1.0 EcoBoost/125 i 1.5 TDCI/95

07.06.2016

Kia cee’d 1.0 T-GDI/120 GT Line

28.05.2016

Dacia Sandero Stepway 0.9 TCe Easy-R

26.05.2016

Mazda MX-5

18.05.2016

Ford S-Max 2.0 TDCi/180 4WD PowerShift Titanium

13.05.2016

Peugeot Partner Tepee Outdoor 1,6 BlueHDi/120

03.05.2016

Jeep Cherokee 2.2 MultiJet 185 Limited

27.04.2016

Mazda CX-5 2.2 D/150 Dynamique

20.04.2016

Opel Astra 1.6 CDTi136 Dynamic

14.04.2016

Kia Venga 1.6 CRDi/125 Premium

05.04.2016

MINI Cooper S JOHN COOPER WORKS

29.03.2016

Renault Espace 1.6 dCi 130 Life

23.03.2016

Fiesta Red & Black Edition 1.0 EcoBoost/140 ks i ST 1.6/182 ks

15.03.2016

Opel Karl 1.0 Cosmo

10.03.2016

Fiat 500X 1.6 MJT/120 vs. 1.4 MultiAir/140 DCT

05.03.2016

Fiat Tipo 1.6 Multijet Tekst sa video prilogom!

01.03.2016

Peugeot 308 1.6 GTi/270

26.02.2016

DS4 Crossback BlueHDi/180 EAT6 i DS4 2.0 BlueHDi/150

19.02.2016

Kia Picanto Sport 1.25 MPI

16.02.2016

Ford C-Max 1.5 TDCi/120 Titanium

10.02.2016

Renault Megane 1.6 dCi/130 Intens Tekst sa video prilogom!

02.02.2016

Renault Talisman 1.6 TCe/200 EDC 7 Intens

25.01.2016

Nissan X-Trail 1.6 4WD Tekna

22.01.2016

Dacia Logan MCV 1.5 dCi Life Plus Tekst sa video prilogom!

19.01.2016

Mitsubishi Outlander 2.2 DI-D 4WD Tekst sa video prilogom!

15.01.2016

Kia Sorento 3 2.2 CRDi Automatic EX Exclusive

14.01.2016

Opel Astra 1.4 T/125 Innovation Stop&Start

05.01.2016

Opel Corsa 1.3 CDTi/ 95 Ecoflex S&S Cosmo

29.12.2015

Renault Twingo 0.9/90 EDC

21.12.2015

Dacia Duster URBAN Explorer 1.5 dCi 110 4x4 S&S

16.12.2015

Jeep Renegade 2.0 Multijet/140 4WD Automatic Limited

08.12.2015

Opel Adam Rocks

02.12.2015

Honda HR-V 1.6 i-DTEC 2WD Tekst sa video prilogom!

23.11.2015

Fiat 500 1.2 Lounge

18.11.2015

Mazda CX-3 Skyactiv-1.5 D

11.11.2015

Citroen Berlingo XTR 1.6 BlueHDi/120

02.11.2015

MINI One Countryman Tekst sa video prilogom!

27.10.2015

Fiat 500X 1.4 MultiAir/140

22.10.2015

Peugeot 208 1.2 Pure Tech/110 Feline

07.10.2015

Kia Optima Hybrid

01.10.2015

Citroen C4 1.6 BlueHDi/120 Feel

30.09.2015

Renault Kadjar 1.5 dCi/110 EDC

25.09.2015

Renault Espace 1.6 dCi/160 EDC Initiale Paris

12.09.2015

Citroen DS5 1.6 THP/165

05.09.2015

Renault Captur 1.5 dCi/110

28.08.2015

Mazda6 Wagon CD175 AWD AT Revolution TOP

20.08.2015

Citroen C4 1.2 PureTech 110KS

13.08.2015

Dacia Lodgy&Dokker Stepway

28.07.2015

Peugeot 308 1.6/205 GT

24.07.2015

Peugeot 308 GT 2.0 BlueHDi

22.07.2015

Nissan Pulsar 1.5 dCi/110

14.07.2015

Ford Focus SW 1.5TDCI/120

10.07.2015

Mazda2 SKYACTIV 1.5 G-115 Revolution Top Soul Red Tekst sa video prilogom!

03.07.2015

Kia Rio 1.1 CRDi/75

30.06.2015

Mercedes-Benz V 250 BlueTEC AVANTGARDE Lang Tekst sa video prilogom!

15.06.2015

Peugeot 508 SW 2.0 BlueHdi/150

10.06.2015

Ford Mondeo 2.0 SW TDCi/180 Powershift Titanium

03.06.2015

Renault Twingo TCe/90 Dinamique vs. Smart Forfour Tekst sa video prilogom!

26.05.2015

Kia Pro_cee’d GT

20.05.2015

Opel Corsa 1.0 T/115 Cosmo Tekst sa video prilogom!

16.05.2015

Citroen C4 Grand Picasso 2.0 BlueHDi/150 KS Exclusive

07.05.2015

Toyota Auris 1.6 Valvematic Style Tekst sa video prilogom!

27.04.2015

BMW X6 xDrive 30d Tekst sa video prilogom!

20.04.2015

Hyundai i20 1.4 CRDI/90

30.03.2015

Smart ForTwo 1.0 Tekst sa video prilogom!

24.03.2015

BMW Active Tourer 218d Tekst sa video prilogom!

02.03.2015

Renault Clio 1.2 TCe/120 EDC Initiale Paris

26.02.2015

Volkswagen Passat 2.0 TDI BlueMotion Tekst sa video prilogom!

14.02.2015

Renault Twingo TCe/90 Dinamique Tekst sa video prilogom!

10.02.2015

Toyota Yaris 1.33 VVT-i Lounge Tekst sa video prilogom!

22.01.2015

Nissan Juke 1.2 DiG-T

12.01.2015

Fiat 500L Living 1.6 MultiJet/120

07.01.2015

Renault Megane Coupe 1.2 TCe 130 Energy GT Line

03.01.2015

Chevrolet Tahoe 5.3 V8 LS

30.12.2014

Toyota Aygo 1.0 x-play + x-touch Tekst sa video prilogom!

27.12.2014

Jeep Grand Cherokee 3,0 MultiJet Summit Tekst sa video prilogom!

12.12.2014

Renault Captur 1.5 dCi/90 EDC Helly Hansen

03.12.2014

Opel Astra Sedan 1.6 CDTi/136 Cosmo

28.11.2014

JEEP Cherokee 2.0 MJTD Tekst sa video prilogom!

18.11.2014

Mercedes GLA 220 CDI 4Matic AMG Line Tekst sa video prilogom!

13.11.2014

Kia Soul 1.6 CRDi/128

05.11.2014

Citroën C-Elysée 1.2 Vti Tekst sa video prilogom!

27.10.2014

Ford Fiesta 1.6 TDCi vs Renault Clio 1.5 dCi Tekst sa video prilogom!

22.10.2014

Renault Twingo 1.0 SCe/70 Expression

17.10.2014

Ford Tourneo Courier 1.0 EcoBooste/100KS

10.10.2014

Citroen C1 1.2VTi/82

25.09.2014

Opel Insignia Country Tourer 4x4

16.09.2014

Mercedes-Benz 220 CDI BlueTEC AMG Line Tekst sa video prilogom!

11.09.2014

Peugeot 308 1.6 BlueHDi

03.09.2014

Honda CRV 1.6 i-DTEC Comfort

25.08.2014

Jaguar XF Premium Luxury 2.2d Tekst sa video prilogom!

18.08.2014

Toyota Verso 1.6 D-4D Stella Tekst sa video prilogom!

13.08.2014

Citroen DS5 2.0 BlueHDi 180 automatic

05.08.2014

Opel Meriva 1.6 CDTI/136 Cosmo

29.07.2014

Isuzu D-Max 2.5 D Double Cab Premium Tekst sa video prilogom!

21.07.2014

Mazda 3 Sport 2.0i G165 / Mazda 3 Sport CD150

12.07.2014

Renault Megane CC 1.6 dCi/130

10.07.2014

Kia Cee’d 1.6 GDi / Kia Cee’d 1.6 CRDi

04.07.2014

BMW 220 d

27.06.2014

Mazda3 2.2 Skyactive-D

17.06.2014

Nissan Qashqai 1.5 dCi/110 Acenta Tekst sa video prilogom!

12.06.2014

BMW 518d

02.06.2014

Citroen C4 1.2 e-THP/130 Exclusive

21.05.2014

Toyota Auris Hybrid

14.05.2014

Dacia Duster 1.2 TCi/125 Prestige

08.05.2014

Mercedes-Benz ML 350 i BMW X5

03.05.2014

Ford Grand Tourneo Connect 1.6 TDCi/115

01.05.2014

Mazda 3

26.04.2014

Nissan Micra

21.04.2014

Seat Leon ST 1.6 TDi/105

18.04.2014

BMW X5 Xdrive 3.0 D

11.04.2014

Renault Megane 1.2 TCe GT Line 130 Energy

07.04.2014

Nissan NV-200 Evalia

31.03.2014

VW Golf vs Peugeot 308

26.03.2014

Opel Insignia Break Sport Tourer 2.0 CDTI/195 KS Cosmo

20.03.2014

Honda CR-V 2.0 i-VTEC Black Edition

18.03.2014

Toyota Corolla

15.03.2014

Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm/150

07.03.2014

Suzuki SX4 S-Cross

25.02.2014

Nissan Note 2 1.2/80 Acenta Connect

21.02.2014

Ford Fiesta 1.6 TDCi

19.02.2014

Peugeot 308 1.6 THP/156 Feline

14.02.2014

Toyota Auris Touring Sports 1.6 Valvematic Sol

12.02.2014

Fiat 500 Abarth 595 Turismo 1.4 T-Jet/160

10.02.2014

Opel Insignia 2.0 BiTurbo Tekst sa video prilogom!

06.02.2014

Nissan Qashqai 1.6 dCi

04.02.2014

Ford Fiesta 1.0 EcoBoost Titanium

31.01.2014

Honda Jazz 1,2 S i–VTEC Tekst sa video prilogom!

29.01.2014

Mazda6 2.0i Attraction

27.01.2014

Renault Grand Scenic 1,6 dCi Tekst sa video prilogom!

24.01.2014

Opel Cascada 2.0 CDTi Biturbo

21.01.2014

SsangYong Korando 2.0d 4x4 Style Tekst sa video prilogom!

16.01.2014

Mercedes-Benz E 300 BlueTEC HYBRID Tekst sa video prilogom!

14.01.2014

Nissan Micra 1.2 DIG-S Tekna

10.01.2014

Dacia Logan MCV 1.5 dCi/90

01.01.2014

Subaru Forester

25.12.2013

Fiat Panda 4x4

20.12.2013

Fiat 500L Trekking 1.6 MultiJet/105

12.12.2013

Mercedes-Benz ML 350 BlueTEC

09.12.2013

Hyundai ix35 2.0 CRDi GL Impression

06.12.2013

Nissan Juke Nismo

27.11.2013

Peugeot 208 GTi

20.11.2013

Kia pro_cee’d Tekst sa video prilogom!

08.11.2013

Dacia Dokker Tekst sa video prilogom!

05.11.2013

Peugeot 2008 Tekst sa video prilogom!

01.11.2013

Citroen C4 Picasso

30.10.2013

Mercedes-Benz CLA 45 AMG Tekst sa video prilogom!

25.10.2013

Opel Zafira Tourer 1.6 CDTI/136

16.10.2013

Honda Civic 1.8 Sport

15.10.2013

Mercedes E220 CDI

04.10.2013

Mazda 6

02.10.2013

Renault Captur Tekst sa video prilogom!

27.09.2013

Opel Mokka Tekst sa video prilogom!

21.09.2013

Renault Clio 4 RS 200 Cup

19.09.2013

Renault Scenic XMOD

04.09.2013

Volvo V40 Cross Country Tekst sa video prilogom!

21.08.2013

KIA cee’d Tekst sa video prilogom!

16.08.2013

Mercedes-Benz CLA Tekst sa video prilogom!

09.08.2013

Citroen DS3 Cabrio

07.08.2013

KIA Carens

24.07.2013

Subaru XV Tekst sa video prilogom!

05.07.2013

Renault Clio Grandtour

03.07.2013

Opel Adam

28.06.2013

Toyota RAV4, Honda CR-V, Hyundai Santa Fe Tekst sa video prilogom!

21.06.2013

Kia Ceed SW

19.06.2013

Renault Captur

12.06.2013

Citroen C4-Aircross

05.06.2013

Audi A3 - BMW serija 1 - Mercedes-Benz A klase Tekst sa video prilogom!

24.05.2013

Ford Fiesta

22.05.2013

Hyundai Santa Fe

17.05.2013

Citroen C- Elysée

08.05.2013

Škoda Citigo

26.04.2013

Dacia Logan 2 0.9/90 KS Laureate

24.04.2013

Mercedes-Benz ML 250 BlueTec Tekst sa video prilogom!

12.04.2013

Fiat 500L 1.3 Multijet Easy

10.04.2013

Honda CR-V Tekst sa video prilogom!

05.04.2013

Fiat 500 L

29.03.2013

Seat Mii

27.03.2013

Peugeot 301 Tekst sa video prilogom!

22.03.2013

Mercedes-Benz GL500

15.03.2013

Citroen C3 1.2 VTi Exclusive

13.03.2013

Hyundai i20 Tekst sa video prilogom!

06.03.2013

Opel Ampera

27.02.2013

Dacia Sandero 1.2 16V Story

13.02.2013

Dacia Sandero Stepway 1.5 dCi/90 Prestige

06.02.2013

Toyota Yaris Hybrid

01.02.2013

BMW X1 Tekst sa video prilogom!

25.01.2013

Dacia Dokker

23.01.2013

Renault Clio Tekst sa video prilogom!

18.01.2013

Audi A3

16.01.2013

Chevrolet Malibu 2.0 VCDi LTZ

11.01.2013

Renault Grand Scenic Tekst sa video prilogom!

28.12.2012

Volkswagen Golf VII

21.12.2012

Kia cee’d 1.6 CRDi/128 EX Maxx

19.12.2012

Alfa Romeo Giulietta

14.12.2012

Honda Civic Sedan

12.12.2012

Fiat Panda

07.12.2012

Citroen DS5 2.0 HDi/163 KS Sport Chic Automatic

28.11.2012

Mercedes A klasa i BMW Serija 1

16.11.2012

Ford Focus ST

31.10.2012

Renault Megane GT Line

23.10.2012

Opel Zafira Tourer 2.0 CDTi Cosmo Pack

17.10.2012

Toyota GT 86 Tekst sa video prilogom!

05.10.2012

Mazda CX-5

03.10.2012

Hyundai i30 Tekst sa video prilogom!

21.09.2012

Dacia Lodgy 1.5 dCi/110 Laureate

19.09.2012

Kia Rio Hatchback

03.09.2012

Renault Megan Coupe 1.2 TCe GT Line

29.08.2012

Peugeot 208

15.08.2012

Kia Rio 1.4 CRDi Sport

01.08.2012

Toyota Hilux

31.07.2012

Tata Nano

18.07.2012

Kia Rio Sport Sedan

13.07.2012

Toyota Prius

10.07.2012

Renault Grand Scenic

04.07.2012

Honda Civic

29.06.2012

Renault Twizy

20.06.2012

BMW 320d Tekst sa video prilogom!

15.06.2012

Kia Optima

06.06.2012

Mini Cooper S Coupe vs Renault Twingo Gordini

25.05.2012

Chevrolet Cruze 5 vrata 1.8/141 LTZ

23.05.2012

Opel Astra GTC Tekst sa video prilogom!

21.05.2012

Mercedes-Benz B klasa

11.05.2012

Renault Fluence ZE

09.05.2012

Toyota Avensis Tekst sa video prilogom!

04.05.2012

Opel Astra GTC

18.04.2012

Renault Twingo

04.04.2012

Fiat Punto Classic vs Dacia Sandero

30.03.2012

Ford Kuga vs Jeep Compass vs Toyota RAV4

26.03.2012

Ford Fiesta

21.03.2012

Citroen DS5

07.03.2012

Range Rover Evoque

24.02.2012

Nissan Leaf

22.02.2012

Mercedes-Benz ML

17.02.2012

Citroen C-Zero

08.02.2012

Toyota Yaris

31.01.2012

Volvo V60 D5 2.4/215 KS Ocean Race

25.01.2012

Renault Megane RS Trophy

20.01.2012

Ford Focus SW

11.01.2012

Hyundai i40

04.01.2012

Renault Koleos

28.12.2011

Hyundai Elantra

21.12.2011

Fiat Freemont 2.0 MJT/140 Urban

14.12.2011

KIA Rio

13.12.2011

Chevrolet Aveo 1.4/100 KS LTZ

30.11.2011

KIA Picanto

29.11.2011

Hyundai Veloster

18.11.2011

Peugeot 508 SW 1.6 e-HDi/112 KS Allure

16.11.2011

Renault Clio Gordini 1.5 dCi/105 KS

09.11.2011

Jeep Grand Cherokee

08.11.2011

Infiniti FX English version

03.11.2011

Ford Focus 1.6 SCTi/183 KS

26.10.2011

Opel Astra Sport Tourer vs Renault Megan Grandtour

12.10.2011

Nissan Micra English version

03.10.2011

Citroen DS4

28.09.2011

Subaru Impreza XV

14.09.2011

Suzuki Kizashi English version

01.09.2011

Ford Focus 1.6 TDCi/115 Titanium

30.08.2011

Mazda 5 1.6 MZ-CD/115 KS

17.08.2011

Mercedes C180 Coupe English version

15.08.2011

Renault Megane CC Floride 1.9/130KS

03.08.2011

Kia Picanto 1.0 Active

20.07.2011

Renault Scenic 1.6 dCi/130 KS Exception

13.07.2011

Hyundai ix35 vs KIA Sportage English version Tekst sa video prilogom!

08.07.2011

Peugeot 308 1.6 e-HDi

06.07.2011

Ford Grand C-Max

29.06.2011

Chevrolet Orlando

22.06.2011

Citroen DS4

15.06.2011

Alfa Romeo Giulietta 1750 TBi Quadrifoglio Verde

08.06.2011

Peugeot 508

01.06.2011

Hyundai ix20 English version

31.05.2011

Honda CR-V English version Tekst sa video prilogom!

27.05.2011

Nissan Juke

25.05.2011

Hyundai iX35 1.7 CRDi/115 KS 2WD Diamond

18.05.2011

Opel Corsa 1.7 CDTI/130KS OPC Line

11.05.2011

Audi A7 i Vlado Georgiev Tekst sa video prilogom!

10.05.2011

Mazda 3 1.6 MZ-CD Sport

04.05.2011

Automobili cene do 10.000 evra

02.05.2011

Renault Latitude 2.0dCi/150 Initiale

27.04.2011

Citroen DS3 Racing

20.04.2011

Citroen C5 2.2 HDi 204 KS Exclusive

13.04.2011

Volvo S60 English version Tekst sa video prilogom!

08.04.2011

Nissan Micra

06.04.2011

Dacia Sandero Stepway 1.5 dCi/90 KS

29.03.2011

KIA Sportage

16.03.2011

Lexus IS 200d

11.03.2011

Fiat 500 0.9 TwinAir

09.03.2011

Peugeot 5008

02.03.2011

VW Passat English version Tekst sa video prilogom!

26.02.2011

Volvo S60 D3/163 ks Summum automatik

23.02.2011

Mitsubishi ASX English version

18.02.2011

Citroen C4

16.02.2011

Chery Tengo English version

10.02.2011

Michelin zimski test

04.02.2011

Citroen C4 Picasso 1.6 HDi/112 Confort

02.02.2011

Renault Laguna 2.0 dCi/130 GT 4Control

26.01.2011

Suzuki Swift vs Suzuki Swift English version

25.01.2011

Mazda 6 2.2 MZR-CD/163 Combi GTA

19.01.2011

Seat Ibiza ST English version

14.01.2011

Opel Meriva 1.7 CDTi/100 ks Automatic

12.01.2011

Nissan Juke English version Tekst sa video prilogom!

06.01.2011

Ford C-Max

05.01.2011

Audi RS5 vs BMW M3 English version

03.01.2011

Subaru Outback

22.12.2010

VW MultivanGP

14.12.2010

BMW 730d Tekst sa video prilogom!

13.12.2010

Audi A1 vs MINI Cooper English version

10.12.2010

Hyundai i30 English version Tekst sa video prilogom!

09.12.2010

Ford Kuga 2.0 TDCi 4x2 Titanium

08.12.2010

KIA Sorento

03.12.2010

Peugeot 308 CC

01.12.2010

Dacia Duster vs Chery Tiggo English version

26.11.2010

Renault Megane 1.5 dCi/110 Estate EDC GT Line

24.11.2010

Renault Wind

17.11.2010

Nokian Z G2

11.11.2010

Alfa Giulietta 1.4 Tjet 120 Distinctive English version

11.11.2010

Fiat Doblo / Renault Kangoo

03.11.2010

Opel Astra 1.4 Turbo Sport

27.10.2010

VW Touareg English version Tekst sa video prilogom!

22.10.2010

Citroen DS3 / Peugeot RCZ / Renault Megane RS

12.10.2010

Citroen C4 2.0 HDi Excusive English version

09.10.2010

Peugeot 3008

06.10.2010

Honda CR-Z Tekst sa video prilogom!

05.10.2010

Renault Megane CC

29.09.2010

Mercedes E Cabriolet

28.09.2010

Kia Venga

22.09.2010

Renault Twingo RS Gordini

15.09.2010

Nissan GT-R

10.09.2010

Kia Venga 1.4 CRDi/90 i Citroen C3 Picasso 1.6 HDi/90

08.09.2010

Citroen DS3 1.6 HDi/110 Sport Chic

01.09.2010

Toyota RAV4

27.08.2010

Alfa Romeo MiTo

24.08.2010

Fiat Punto Classic LPG

20.08.2010

Kia C’eed SW

18.08.2010

Nokian Z G2

12.08.2010

Mazda 6

11.08.2010

Nissan 370Z

10.08.2010

Toyota Avensis

09.08.2010

Nissan Qashqai Tekst sa video prilogom!

05.08.2010

Peugeot RCZ

04.08.2010

Chery Ego Tekst sa video prilogom!

30.07.2010

Dacia Duster 1.5 dCi/110 4x4

28.07.2010

Chevrolet Spark 1.2 GPLi LS

21.07.2010

Renault Sport

20.07.2010

Toyota Auris

19.07.2010

Citroen C3 Tekst sa video prilogom!

16.07.2010

Volvo C30

14.07.2010

Jeep Cherokee

13.07.2010

Mazda MX-5

12.07.2010

KIA Soul

06.07.2010

Dacia Duster

30.06.2010

Hyundai ix35 Tekst sa video prilogom!

28.06.2010

BMW 530d Tekst sa video prilogom!

25.06.2010

Nissan Cube

23.06.2010

Audi S5 Coupe vs Audi S5 Cabrio

18.06.2010

KIA pro_cee’d

17.06.2010

Fiat Sedici 4x4 2.0 Multijet 135 ks

16.06.2010

Chevrolet Spark Tekst sa video prilogom!

15.06.2010

Opel Astra vs Renault Megane

09.06.2010

Audi Allroad

07.06.2010

Citroen Nemo

02.06.2010

FIAT 500 Abarth

01.06.2010

Volvo S80 2.4D/175 ks Summum

26.05.2010

Toyota iQ
III deo - Enterijer i oprema

24.05.2010

MTM Audi TT-RS

20.05.2010

Hyundai i20

19.05.2010

Renault Megan 2.0T RS Luxe

12.05.2010

Renault Fluence Tekst sa video prilogom!

29.04.2010

Peugeot 4007 2.2 HDi DCS6 Premium Pack

28.04.2010

Citroen C3 1.4/70 HDi Confort

21.04.2010

Chevrolet Cruze 2.0 VDCi/125 LS

14.04.2010

Mazda CX-7

08.04.2010

BMW X1 Tekst sa video prilogom!

03.04.2010

Nissan Note

31.03.2010

Opel Astra

30.03.2010

Fiat Punto Evo

24.03.2010

Peugeot 407 Coupe i Renault Laguna Coupe

17.03.2010

Alfa Romeo 159

10.03.2010

FIAT Punto Classic Dynamic LPG 1.2
1. deo - uvod

05.03.2010

Peugeot 5008

03.03.2010

Ford Ka 1.3 TDCi Titanium

24.02.2010

Toyota Land Cruiser 150 D-4D Tekst sa video prilogom!

22.02.2010

Opel Insignia Sports Tourer 2.0 CDTi/160 Cosmo Pack

17.02.2010

Mazda 3 i Kia Ceed

12.02.2010

Renault Scenic 1.5 dCi/110 Dinamique

10.02.2010

Renault Megane Grandtour Tekst sa video prilogom!

09.02.2010

Dacia Sandero Stepway 1.5 dCi Tekst sa video prilogom!

03.02.2010

BMW 320xd

01.02.2010

Audi A5 Sportback Tekst sa video prilogom!

29.01.2010

Honda Accord
4. deo - vozna dinamika
Tekst sa video prilogom!

28.01.2010

VW Golf GTD

22.01.2010

Hyundai i30 1,6 CRDi Tekst sa video prilogom!

20.01.2010

Mazda 3 1.6 MZ-CD Sport TX Navi

20.01.2010

Renault Fluence Tekst sa video prilogom!

11.01.2010

BMW Serija 5 GT Tekst sa video prilogom!

08.01.2010

Toyota IQ 1,0 VVT
2. deo - motor

31.12.2009

Ford Focus CC 2.0 TDCi Titanium

30.12.2009

Seat Exeo Tekst sa video prilogom!

29.12.2009

Dacia Sandero Stepway i Suzuki SX4

25.12.2009

Nissan Pixo

23.12.2009

Fiat 500C 1,2 Lounge

16.12.2009

Dodge Caliber SRT4 Tekst sa video prilogom!

14.12.2009

VW Golf GTI Tekst sa video prilogom!

11.12.2009

Opel Insignia

09.12.2009

Alfa Romeo MiTo

02.12.2009

Dodge Journey

27.11.2009

Mazda MX-5

25.11.2009

Citroen C5 V6 3.0 HDi/240 Exclusive

18.11.2009

Lexus RX vs BMW X5 vs Audi Q7

18.11.2009

Citroen C3 Picasso

11.11.2009

Volkswagen Polo

09.11.2009

VW Passat CC

05.11.2009

Mazda 6 SW

04.11.2009

Renault Clio GT 1.6/128

04.11.2009

Toyota iQ
1. deo - uvod

30.10.2009

Porsche 911 GT3

29.10.2009

Peugeot 3008

28.10.2009

Honda Jazz

23.10.2009

Lancia Delta

21.10.2009

Renault Megane Estate

14.10.2009

Alfa Romeo MiTo vs Mini Cooper S

13.10.2009

Honda Accord
3. deo - enterijer i oprema

09.10.2009

Hyundai Sonata

07.10.2009

Fiat Fiorino Qubo

07.10.2009

Toyota Urban Cruiser

06.10.2009

Porsche Panamera

05.10.2009

Saab 9-3 Cabriolet 2.0T Bio Power Aero

30.09.2009

Mercedes-Benz E klasa

25.09.2009

Mazda 3

24.09.2009

Dacia Sandero LPG

23.09.2009

Mini Clubman

22.09.2009

BMW Z4

17.09.2009

Chevrolet Cruze

16.09.2009

Peugeot 206+

09.09.2009

VW Scirocco

07.09.2009

Audi A5 Cabriolet

04.09.2009

Renault Koleos i Subaru Forester

26.08.2009

Audi TT RS

21.08.2009

Renault Thalia

19.08.2009

Toyota Avensis Wagon

17.08.2009

Peugeot 308 CC

12.08.2009

Hyundai Santa Fe

05.08.2009

Kia Soul

29.07.2009

Opel GT

20.07.2009

Seat Leon FR TDI

15.07.2009

Opel Astra GTC i Kia Procee'd

14.07.2009

Renault Grande Scenic 1.4 TCe Dinamique

08.07.2009

Citroen C1

01.07.2009

Carlsson Smart

26.06.2009

Kia Carnival 2.9 CRDi EX

24.06.2009

Nissan Qashqai +2

18.06.2009

Miloš Pavlović & Toyota iQ

17.06.2009

Renault Kangoo Be bop

17.06.2009

Ford Fiesta

12.06.2009

Hyundai i20 i Opel Corsa

11.06.2009

Subaru Impreza

10.06.2009

Renault Laguna Coupe

08.06.2009

Chevrolet Captiva

03.06.2009

Kia Pro_cee'd
4. deo - oprema

02.06.2009

Opel Agila

27.05.2009

Mercedes C180 Kompressor i C220 CDI

26.05.2009

Volvo XC60

20.05.2009

Hyundai iX55

19.05.2009

Ford Focus RS

18.05.2009

Mazda 6 1.8

13.05.2009

Škoda Superb

08.05.2009

Dacia Logan pick-up

06.05.2009

Toyota Avensis vs Honda Accord vs Mazda 6

04.05.2009

Dacia Sandero 1.5 dCi/85 Laureate

29.04.2009

Hyundai i30 CW

22.04.2009

Porsche Boxster S

17.04.2009

Citroen C6 2,2 HDi FAP/173 Exclusive

15.04.2009

Alfa Romeo MiTo

14.04.2009

Ford Ka

08.04.2009

Hyundai i10 vs Kia Picanto

03.04.2009

Mazda 2

01.04.2009

Mercedes-Benz GLK

27.03.2009

Honda Accord
1. deo - uvod

25.03.2009

Renault Megane 1.5 dCi Privilege

25.03.2009

Lexus IS

20.03.2009

Citroen C4

18.03.2009

VW Golf VI

16.03.2009

Renault Megane Coupe

11.03.2009

Jeep Wrangler vs Land Rover Defender

06.03.2009

Chevrolet Aveo GPL

04.03.2009

Maserati Quattroporte S

02.03.2009

Automobilske navigacije

26.02.2009

Mazda CX-7

25.02.2009

Volvo XC70

18.02.2009

Kia Procee'd
3. deo - servis i održavanje

13.02.2009

Renault Laguna Coupe

11.02.2009

Ford Fiesta

04.02.2009

Porsche Cayman S

03.02.2009

Peugeot Partner Tepee 1.6 HDi Outdoor

28.01.2009

Mercedes A160 CDI

22.01.2009

Citroen C5 Tourer 2.0 HDi Exclusive

21.01.2009

Ford Mondeo SW 2.2 TDCi i Peugeot 407 SW 2.2 HDi

14.01.2009

Ferrari California

09.01.2009

Shuanghuan sCEO 2,4 4WD

05.01.2009

Dacia Sandero 1,6 MPI

02.01.2009

Kolica za pijacu

31.12.2008

Audi Q5 2,0 TDI

30.12.2008

Renault Kangoo 1,5 dCi i Citroen Berlingo 1,6 HDi

24.12.2008

Suzuki Splash 1,2 GS
3. deo - servis i održavanje

23.12.2008

Michelin Pilot Alpin 3

22.12.2008

Subaru Forester

18.12.2008

Ford Kuga, Renault Koleos i Toyota RAV4

10.12.2008

Maserati GranTurismo S

08.12.2008

Lexus RX400h

05.12.2008

VW Passat CC

04.12.2008

Renault Twingo RS Cup

03.12.2008

Seat Ibiza 1,6 16v

02.12.2008

Kia Pro Cee'd 1,6 CRDi
2. deo - vožnja

24.11.2008

Daihatsu Cuore 1.0 i Citroen C1

19.11.2008

Peugeot 308 SW 1.6 VTi Sport

05.11.2008

Fiat 500, Hyundai i10 i Suzuki Splash

04.11.2008

Audi RS6, Audi Q7 V12 TDI

03.11.2008

Kia - fabrika Zilina u Slovačkoj

29.10.2008

Renault Twingo GT

27.10.2008

BMW X6 xDrive 35D

24.10.2008

Peugeot 4007 2,2 i Toyota RAV4 2,2 D-4D

08.10.2008

Porsche 911 Carrera 4S

03.10.2008

Ford Galaxy 2,0 TDCi Ghia

01.10.2008

Honda Accord 2,4 Executive

29.09.2008

Renault Laguna GT 2,0T

24.09.2008

Citroen C4 Picasso 1,6 HDi i Mazda 5 2,0 MRZ CD

17.09.2008

Kia Pro Cee'd 1,6 CRDi
1. deo - uvod

16.09.2008

Subaru Legacy 2,0 D SW Club

10.09.2008

Dacia Logan 1.5 dCi/70 Laureate

03.09.2008

Kia Pro Cee'd 2.0 CRDi Sport

27.08.2008

Isuzu D-Max Crew LS 3,0 td

26.08.2008

Peugeot 308 RCZ

21.08.2008

Renault Koleos 2.0 dCi/150 4X2 Dinamique

20.08.2008

Citroen 2CV TPV

09.08.2008

Suzuki Splash 1,2
1. deo - uvod

30.07.2008

BMW X5 3,0d i VW Touareg 3,0 V6 TDI

22.07.2008

Honda Legend 3,5 V6

14.07.2008

Subaru Impreza 2.5 WRX

10.07.2008

Nissan GT-R

07.07.2008

Citroen C5 2,7 V6 HDI Exclusive

04.07.2008

Subaru Justy 1.0 S

26.06.2008

Mazda 2 1,5 / 103KS Pack Sport

19.06.2008

Ford Focus 2,0 TDCi i Peugeot 308 2,0 HDi

12.06.2008

Opel Corsa OPC 1,6

09.06.2008

Volvo V70 2,4D Summum

05.06.2008

Mitsubishi Lancer Evolution

03.06.2008

Dacia Sandero

29.05.2008

Pneumatici

23.05.2008

Renault Grande Modus 1,5 dCi Expression 105 KS

22.05.2008

SsangYong Kyron 2,7 CDi

21.05.2008

VW Passat 2,0 TDI Highline

16.05.2008

Volvo V50 2.0D R-Designe

15.05.2008

Nissan Qashqai 1,5 dCi Acenta Pack

08.05.2008

Toyota Auris 1,6 VVT-i
3. deo - zaključak

05.05.2008

Kia Picanto 1,1 Active

01.05.2008

Kia Sorento 2.5 CRDi/170 EX Shilton

17.04.2008

Mazda 6 MZR 2,0

15.04.2008

Ford Mondeo SW 2,0 TDCi i Renault Laguna Estate 2,0 dCi

10.04.2008

Toyota Land Cruiser V8 D-4D Luxury

04.04.2008

Peugeot 207 SW 1.6 VTi Outdoor

27.03.2008

Opel Astra Sedan 1,6

25.03.2008

Kia Cee'd SW 1,6 CRDi

20.03.2008

Škoda Fabia 1,4 16v Elegance
2. deo - zaključak

18.03.2008

Renault Clio Estate 1,5 dCi / 85 Dinamique

13.03.2008

Peugeot 207 SW 1,6 HDI Trendy

06.03.2008

Mazda 2

05.03.2008

Audi A4 2,0 TDI

03.03.2008

Citroen C4 1.6 BioFlex

28.02.2008

Renault Laguna 2,0 dCi

27.02.2008

Volvo C30 T5 Summum 230KS

21.02.2008

Opel Antara 2,0 CDTI

15.02.2008

Dacia Logan MCV 1.5 dCi/85 Laureate 7 sedišta

14.02.2008

Peugeot 308 na putevima šampanjca

07.02.2008

Volkswagen Multivan 2,5 TDI

05.02.2008

Renault Laguna 3 1.5 dCi 110 Expression

31.01.2008

Peugeot 308 1,6 HDi

29.01.2008

Kia Cee'd 1,6 CRDi 115 Activa

24.01.2008

Toyota Auris 1,6 VVT-i
2. deo - motor, menjač i donji prostor

23.01.2008

Subaru Impreza 2,0 R Sport

17.01.2008

BMW 530xd

17.01.2008

Audi A3 2,0 TDI Ambition

14.01.2008

Daihatsu Materia 1,5 16v

10.01.2008

Hyundai i30 1.6 CRDi/115 ks Pack Confort

03.01.2008

Ford Transit 3,2 TDCi/200 KS i Transit Sportvan 2,2 TDCi/140

27.12.2007

Citroen C6 2,7 HDi i Citroen DS 21 "Ajkula"

24.12.2007

Ford Focus CC 2.0 TDCi Titanium

20.12.2007

Porsche 911 GT3

18.12.2007

Nissan Tiida 1,8 Tekna

14.12.2007

Renault Twingo 1.2 GT

13.12.2007

Fiat 500 1,3 MultiJet 16v Sport

12.12.2007

Mercedes CLS 320 CDI

07.12.2007

Ford Ranger 2.5 XLT Super Cab 4X4

06.12.2007

Seat Altea Freetrack 2,0 TDi

05.12.2007

Opel Corsa 1,7 CDTI Cosmo
3. deo - zaključak

04.12.2007

Volvo S80 3.2 AWD Summum

29.11.2007

Ferrari F430 Scuderia

23.11.2007

Pariski bicikli - Velib

22.11.2007

Kia Sportage 2,0 CRDi i Hyundai Tucson 2,0 CRDi 4WD Pack Luxe

15.11.2007

Citroen C-Crosser

08.11.2007

Toyota Auris 1,6

07.11.2007

Renault Kangoo 2

30.10.2007

VW Caddy Combi 1,9 TDI

26.10.2007

Ford S-Max 2.5 T Titanium

25.10.2007

Opel Corsa 1,7 CDTi Cosmo
2. deo - donji postroj i pogon

19.10.2007

Renault Megane RS 2.0 dCi/175 ks Luxe

18.10.2007

Peugeot 207 CC 1,6 HDi Griffe

11.10.2007

Honda Civic sedan 1,8 i-VTEC SE

10.10.2007

Volvo C70 D5 Summum

04.10.2007

Škoda Fabia 1,4 MPI Confort
1. deo - uvod

04.10.2007

Gumpert Apollo

26.09.2007

Fiat Bravo 1,9 MJ 16v 150KS

21.09.2007

Kia Carens 2,0 CRDi / Renault Grand Scenic 1,9 dCi

20.09.2007

Citroen C4 Grand Picasso 2,0 HDi Exclusive

13.09.2007

Dodge Nitro 2,8 CRD

12.09.2007

Ford Mondeo 2,0 TDCi Trend Plus

10.09.2007

Renault Twingo 1,5 dCi Initiale

06.09.2007

Hyundai i30 1,4 Comfort

04.09.2007

Opel Corsa 1,7 CDTi

29.08.2007

Peugeot 1007 1.6 HDi Spoty Pack

23.08.2007

Alfa Romeo 159 V6 3,2 JTS Q4

22.08.2007

Renault Modus 1.2 16v/100 ks Alyum

16.08.2007

Hyundai Sonata 2,0 CRDI Pack Luxe

09.08.2007

Toyota Corolla 1,6 VVT-i

07.08.2007

Mazda MX-5 1,8 Coupe-Roadster

02.08.2007

Ford C-Max

26.07.2007

Honda CR-V 2,2 CTDi

20.07.2007

Hyundai Tucson 2.0 CRDi 4WD Pack Luxe

19.07.2007

Hyundai Grandeur 2,2 CRDI

13.07.2007

Mercedes C280

11.07.2007

Stabilna situacija

09.07.2007

Mini Cooper S

03.07.2007

Peugeot 407 V6 2.7 HDi Feline

27.06.2007

Citroen Jumpy 2,0 HDI Combi Confort / 9 sedišta

20.06.2007

Subaru Outback 3,0R

13.06.2007

Toyota Hilux 3,0 D-4D i Mutsubishi L200 2,5 DI-D

08.06.2007

Volvo V50 1,8 Flexifuel E85 Summum

06.06.2007

Ford S-Max 1,8 TDCi/125 KS Trend

30.05.2007

Isuzu D-Max Crew Cab LS 3,0

25.05.2007

Dacia Logan MCV 1,6 16v / 7 sedišta

23.05.2007

Peugeot 207 1,6 THP/150 KS

16.05.2007

Toyota Auris 1,4 D-4D

11.05.2007

Audi TT 3,2 Quattro

04.05.2007

Subaru B9 Tribeca 3,0R

02.05.2007

Suzuki Swift 1,3 GS

28.04.2007

Daihatsu Trevis 1,0

25.04.2007

SsangYong Rexton II Prestige Plus 2,7 XVT

24.04.2007

Jeep Wrangler i Jeep Willys

19.04.2007

Hyundai Coupe 2,0 Pack Luxe

18.04.2007

Škoda Fabia II 1,4

16.04.2007

Renault Clio 2,0 16v Dynamique

11.04.2007

Nova Fabia

07.04.2007

Peugeot 307 1,6

04.04.2007

Toyota Avensis 2,0 D-4D Luna

03.04.2007

VW Jetta 2,0 TDI Confortline

02.04.2007

Toyota Yaris 1,3
3. deo - zaključak

30.03.2007

Škoda Roomster 1,4 TDI

26.03.2007

Mazda 6 2,0 MZR-CD Elegance

21.03.2007

Jeep Trailhawk Concept

13.03.2007

Renault Megane Coupe GT 2,0 dCi / Volvo C30 2,0 D

07.03.2007

Citroen Picasso 1,6 HDi BMP6 Pack Ambiance

28.02.2007

Mazda 5 2,0 MRZ-CD 110 KS Elegance

21.02.2007

Opel Vectra GTS 2,0 Turbo
2. deo - motor

16.02.2007

Nissan Micra C+C 1,6 automatik

14.02.2007

Ford Transit Van 330 SWB

13.02.2007

Volvo S40 D Summum

07.02.2007

Renault Clio RS 2,0

31.01.2007

Jeep Compass 2,3 i Suzuki Grand Vitara 2,0

25.01.2007

Fiatom Grande Punto 1,2 Dynamic na putevima Andaluzije

24.01.2007

Toyota Yaris 1,3 VVT-i Sol
2. deo - motor i ponašanje u vožnji

20.01.2007

Citroen C4 Picasso sa 5 sedišta

09.01.2007

Dacia Logan 1.6 16V/105 KS

03.01.2007

Mazda 3 2,3 MPS

02.01.2007

Mali automobili

28.12.2006

Opel Vectra GTS 2,0 Turbo
1. deo - uvod

25.12.2006

Mazda 3 1.6 MZ-CD Perfomance

13.12.2006

Citroen C4 1.6 HDi BMP6 Exclusive

29.11.2006

Porsche Cayenne S 4,5 V8

23.11.2006

Toyota Yaris 1,3 VVT-i

21.11.2006

Jeep Grand Cherokee 3,0 CRDI i Range Rover Sport TD

20.11.2006

Nissan Note 1,5 dCi/86 KS Acenta

15.11.2006

Ford S-Max 2,0 TDCi Titanium

01.11.2006

Renault Laguna Estate 2,0 dCi i Peugeot 407 SW 2,2 HDi

25.10.2006

Chevrolet Lacetti
3. deo - zaključak

24.10.2006

Range Rover Sport TD V6 HSE

19.10.2006

Super test polovnjaka:
Renault Megane sedan 1.5 dCi/100 KS

18.10.2006

Peugeot 207 1,6

17.10.2006

Ford Focus ST

12.10.2006

Renault Megane CC 2.0 dCi/150 KS Sport

12.10.2006

Toyota Avensis Wagon 2,2 D-4D
3. deo - servis

09.10.2006

Daihatsu Copen 1,3 VVT

27.09.2006

Renault Megane 2,0 dCi

26.09.2006

Chevrolet Lacetti 1,4 SE
2. deo - enterijer

25.09.2006

Hyundai Santa Fe

22.09.2006

Citroen C-Metisse

20.09.2006

Dodge Caliber 2,0 CRD SXT

14.09.2006

Citroen C5 2.2 HDi 173 KS FAP Exclusive

13.09.2006

Daihatsu Cuore 1.0 X

06.09.2006

Renault Espace 2,0 dCi FAP i Peugeot 807 2,2 HDi FAP

16.08.2006

Ford Focus Wagon 1,6
3. deo - zaključak

07.08.2006

Citroen C6 V6 2,7 HDi FAP Exclusive Pack Lounge

02.08.2006

Dacia Logan 1,5 dCi

31.07.2006

Peugeot 207 1.6 HDi 90 KS Sport

19.07.2006

Peugeot 207 1,6 16V i Renault Clio 1,6 16V

12.07.2006

Daihatsu Terios 1,5 Sport

05.07.2006

Ford Fiesta ST 2,0

04.07.2006

Chevrolet Lacetti 1,4 SE
1. deo - uvod

29.06.2006

Renault Modus 1.5 dCi/105 KS Confort

28.06.2006

Honda Civic 2,2 i-CDTi

27.06.2006

Ford Fiesta S 1.6 TDCi

21.06.2006

Seat Ibiza 1,4

20.06.2006

VW Jetta 1,9 TDI i Renault Megane Sedan 1,5 dCi

19.06.2006

Škoda Octavia 2.0 RS

14.06.2006

Toyota Avensis Wagon 2,2 D-4D
2. deo - enterijer

13.06.2006

Renault Grande Scenic 2.0 dCi 150 KS Luxe Dinamique

07.06.2006

Opel Zafira 1,9 CDTI OPC Line

06.06.2006

Ford Focus 1,6 Wagon
2. deo - enterijer

05.06.2006

Citroen C2 1.4 16V Stop&Start

31.05.2006

Hyundai Accent 1,5 CRDi

30.05.2006

Renault Clio 1.4 16V Luxe Privilege

22.05.2006

CITROEN PICASSO 1.6 HDi/92 KS Pack

10.05.2006

Renault Megane 2,0 RS Luxe i Ford Focus ST 2,5T

09.05.2006

Jeep Grand Cherokee 3,0 CRD Limited
2. deo - pogon i održavanje

08.05.2006

Peugeot 1007 1.6e 2-Tronic Sporty Pack

03.05.2006

Toyota RAV4 2,2 D-4D Executive

02.05.2006

Ford Fiesta 1.6 TDCi Ghia

26.04.2006

Uporedni test:
Citroen Berlingo 1.6 HDi/75 i Renault Kangoo 1.5 dCi/70

19.04.2006

VW GOLF V 1,9 TDI 4Motion

18.04.2006

Dacia Logan 1.5 dCi Laureate Pack

12.04.2006

Toyota Avensis Wagon 2,2 D-4D

07.04.2006

Toyota Yaris 1,3 Sol

06.04.2006

Peugeot 407 1.8i 16V 125 KS Confort

05.04.2006

Peugeot 407 Coupe 2,7 V6 HDi Sport Pack

31.03.2006

Renault Vel Satis 2.2 dCi Privilege

29.03.2006

Francuska posla

22.03.2006

Renault Megane 1,5 dCi
5. deo - zaključak

17.03.2006

Savremeni dizeli i loše gorivo

15.03.2006

Renault Megane 2,0 dCi

14.03.2006

Peugeot 407 Coupe 3.0 V6 Pack

08.03.2006

VW Polo 1,9 TDI Carat

07.03.2006

Ford Focus C-MAX 1.6 TDCi/90 KS

01.03.2006

Suzuki Swift 1,3

28.02.2006

Uporedni test:
Citroen C4 1.6 HDi i Ford Focus 1.6 TDCi

23.02.2006

Fiat Grande Punto 1,4 8V Dynamic

21.02.2006

SEAT LEON 2.0 TDI Stylance

15.02.2006

Toyota Hilux 2,5 D-4D i Isuzu D-Max 3,0 TD

09.02.2006

VW Fox 1.4 TDi 70 Pack Confort

08.02.2006

Peugeot 1007 1,4

07.02.2006

Renault Megane 1,5 dCi
4. deo - vozne osobine

02.02.2006

Ford Fusion Plus 1.6 TDCi

01.02.2006

Citroen C3 1,6 HDi i Renault Clio 1,5 dCi

26.01.2006

Renault Laguna Estate 2.0 dCi Initiale

26.01.2006

Mercedes Benz B 200 Turbo

24.01.2006

Peugeot 307 2.0 16V/180 KS Feline

19.01.2006

Škoda Octavia Combi 4x4 1,9 TDi

16.01.2006

Renault Megane 1,5 dCi
3. deo - enterijer

04.01.2006

Nissan Xterra

03.01.2006

Peugeot 307 CC 2,0 HDi Pack Sport

29.12.2005

Citroen C-SportLounge

27.12.2005

Peugeot 107 1,4 HDi Trendy

16.12.2005

Toyota Aygo 1,0

09.12.2005

Nissan Micra 1,2

05.12.2005

VW Passat 1,9 TDi Confort

02.12.2005

Citroen C1 1,4 HDi Pack

29.11.2005

Seat Leon 2,0 TDI

24.11.2005

BMW M6

21.11.2005

Ford Focus SW 1,6 TDCi Ghia

11.11.2005

VW Fox 1,2 Confort

10.11.2005

Renault Megane 1,5 dCi
2. deo - karoserija

04.11.2005

Citroen C5 Break 2,0 HDi i Renault Laguna Estate 2,2 dCi

28.10.2005

BMW 750 Li

27.10.2005

Peugeot 407 SW 2,0 HDi

20.10.2005

Jeep Grand Cherokee 3,0 CRD Limited

18.10.2005

Dacia Logan 1,4 MPI

10.10.2005

Hyundai Tucson 2,0 CRDi

07.10.2005

Citroen C4 1,4 16V Coupe VTR

04.10.2005

Chevrolet Spark 0,8

29.09.2005

Toyota Corolla 1,4 D-4D

26.09.2005

Honda Jazz 1,4

26.09.2005

Nissan Pathfinder 2,5 dCi

23.09.2005

Ford Fiesta 2,0 ST

20.09.2005

Honda Civic 1,6 16V

06.09.2005

Tigar Prima

31.08.2005

Daihatsu Sirion 1,3 X

30.08.2005

Seat Altea 1,6 Stylance

26.08.2005

Renault Megane 1,5 dCi

26.08.2005

Audi A4 2,0 TDI

25.08.2005

Renault Scenic 1,6 16V GPL

24.08.2005

Peugeot 107 1,0 Trendy

23.08.2005

Kia Cerato 1,5 CRDI

09.08.2005

Renault Trafic Generation 2,5 dCi Privilege

01.08.2005

VW Golf Plus 1,9 TDI Comfort

26.07.2005

Jeep Grand Cherokee 5,7 HEMI

19.07.2005

Ford Fiesta 1,6 TDCi Ghia

05.07.2005

Toyota Yaris 1,3 VVT-i Rhythm'n'Blues

30.06.2005

Nissan X-Trail

27.06.2005

Honda Jazz 1,4 i Mitsubishi Colt 1,3

23.06.2005

Renault Laguna 2,0 GT

23.06.2005

Peugeot 1007 Vitamine

20.06.2005

Citroen C3 Pluriel 1,4 HDi

10.06.2005

Peugeot 607 2,7 V6 HDi Signature

06.06.2005

Isuzu D-MAX 3,0 TD Crew Cab

27.05.2005

BMW 320i i 320d

25.05.2005

VW Golf V GTI

20.05.2005

Seat Toledo 1,9 TDI Reference

13.05.2005

Citroen C3 1,4 16V Sensodrive Stop/Start

06.05.2005

3000 km sa Renault Espace 2,2 dCi Aluminium

26.04.2005

Škoda Octavia Combi 1,9 TDi

22.04.2005

Honda Jazz 1,4

21.04.2005

Audi A6 3,0 TDI Quattro

29.03.2005

Citroen Xsara Picasso 1,6 HDi 16V

25.03.2005

Ford Mondeo 2,2 TDCi Clipper Titanium

22.03.2005

Peugeot 307 1,6 HDi i Renault Megane 1,5 dCi

18.03.2005

BMW X3 3,0d

15.03.2005

Citroen C4 1,6 HDi 92 KS Pack

11.03.2005

VW Caddy Life 1,9 TDi

02.03.2005

Peugeot 307 SW 2,0 HDi i Ford Focus C-Max 2,0 TDCi

28.02.2005

Seat Altea 2,0 TDi

23.02.2005

Toyota Prius 1,5

17.02.2005

Honda Jazz 1,4

14.02.2005

Mitsubishi Colt 1,3

11.02.2005

Peugeot 407 2,2

07.02.2005

Seat Ibiza Cupra 1,9 TDi / 160 KS

02.02.2005

VW Golf 1,9 TDi / 90 KS Confort

31.01.2005

Nissan Micra 1,2

25.01.2005

Citroen Xsara Picasso 1,6 HDi 16V

24.01.2005

Citroen C5 1,6 16V i 1,6 HDi

20.01.2005

Dacia Logan 1,6 MPI

15.01.2005

Renault Modus 1,4 16V Luxe Privilege

10.01.2005

Ford Focus 1,6 Ti-VCT Titanium

05.01.2005

Mercedes G55 AMG

31.12.2004

Toyota Land Cruiser 3,0 D-4D

29.12.2004

Škoda Octavia 2,0 TDi Ambiente

22.12.2004

Mitsubishi Outlander, Nissan X-Trail i Toyota RAV4

22.12.2004

Honda Jazz 1,4

22.12.2004

Citroen Xsara Picasso 1,6 HDI 16V 110 KS

23.11.2004

Honda Jazz 1,4

22.10.2004

Citroen Xsara Picasso 1,6 HDi 16V 110 KS

21.09.2004

Chrysler 300C

15.11.2004

Opel Corsa 1,3 CDTi

30.11.2004

BMW 645 Ci

16.10.2004

Peugeot 407 SW 1,6 HDi

21.10.2004

Fiat Idea 1,4

24.10.2004

Toyota Corolla 2,0 D-4D

28.10.2004

Peugeot 307 CC 2,0 16V

31.10.2004

Porsche Carrera 911 S

3.11.2004

Mitsubishi Outlander 2,0

8.11.2004

Aston Martin DB9

11.11.2004

Fiat Panda 1,2

12.09.2004

Citroen C3 X-TR 1,4 HDi 92 KS

15.09.2004

VW Polo 1,9 SDi

22.09.2004

Hyundai Tucson

25.09.2004

Peugeot 206 1,4 HDI

1.10.2004

RENAULT Megane 2,0 RS

10.08.2004

MERCEDES-BENZ C180 Kompressor

14.08.2004

HONDA FR-V

19.08.2004

FORD Fusion+

24.08.2004

ŠKODA Octavia 1,9 TDI

29.08.2004

BMW 760 Li

2.09.2004

CITROEN Xsara Picasso 1,6 HDi 16V Exclusive

8.07.2004

HONDA Civic Sedan 1,6 ES AT

12.07.2004

RENAULT Grand Scenic 1,5 dCi/100 KS Luxe Privilege

17.07.2004

SEAT Cordoba 1,9 TDi Sport

22.07.2004

TOYOTA Corolla Verso 2,0 D-4D

27.07.2004

MERCEDES-BENZ SLK 200 Kompressor

3.06.2004

LOTUS Elise 111R

10.06.2004

TOYOTA Corolla Wagon 1,6

18.06.2004

AUDI A3 2,0 TDi

13.05.2004

CITROEN C2 1,1

27.05.2004

FORD Focus C-Max 1,8 Trend

4.04.2004

TOYOTA Avensis D-CAT

9.04.2004

RENAULT Kangoo 4x4 1,9 dCi Privilege

14.04.2004

MAZDA 3 Sport

19.04.2004

FIAT Idea 1,3 JTD

24.04.2004

SEAT Leon 1,9 TDI

3.05.2004

BMW X3 3,0i

3.03.2004

RENAULT Clio Sport

8.03.2004

MERCEDES E320 4MATIC Avantgarde

13.03.2004

HONDA CR-V

17.03.2004

TOYOTA RAV4 2,0 D-4D Executive

22.03.2004

ŠKODA Fabia RS 1,9 TDi 130

27.03.2004

CHRYSLER PT Cruiser Cabrio

31.03.2004

LAMBORGHINI Gallardo

2.02.2004

VOLVO S60 2,4 D Summum

9.02.2004

SAAB 9-5 Wagon

16.02.2004

RENAULT Laguna 1,6 16V GPL Expression

23.02.2004

OPEL Vectra Caravan 3,0 CDTI

5.01.2004

HONDA Accord 2,4 Executive

11.01.2004

MITSUBISHI Lancer

19.01.2004

VW Beetle Cabrio

26.01.2004

MAZDA 3 1,6i

2.12.2003

VW Touran 1,9 TDi Comfort

9.12.2003

RENAULT Megane Coupe Cabrio 2,0

16.12.2003

SUZUKI Ignis 1,5

23.12.2003

PEUGEOT Partner 1,9 D

30.12.2003

CHEVROLET Corvette V8 5,7

1.11.2003

RENAULT Megane Grand Tour i Megane Sedan

5.11.2003

ROLLS-ROYCE Phantom

12.11.2003

CHRYSLER Sebring 2,7 LE

19.11.2003

FORD Tourneo Connect 1,8 TDCi

26.11.2003

FIAT Panda

4.10.2003

LEXUS RX 300

7.10.2003

SMART Roadster Coupe

11.10.2003

MERCEDES SL 55 AMG

14.10.2003

RENAULT Trafic 2,5 dCi 16V Passenger

18.10.2003

FORD Fusion 1,4 TDCi

21.10.2003

MINI One D

27.10.2003

FORD Focus C-Max

28.08.2003

CITROEN Pluriel 1,4i

2.09.2003

OPEL Meriva 1,6

6.09.2003

DAIHATSU Copen

12.09.2003

FIAT Stilo 1,8

16.09.2003

NISSAN 350 Z

19.09.2003

CHRYSLER Crossfire

27.07.2003

RENAULT Scenic II

31.07.2003

OPEL Signum 3,2 V6

4.08.2003

MERCEDES Vito i Viano

8.08.2003

DAEWOO Nubira II

12.08.2003

FIAT Doblo Cargo 1,9 DS High Roof

17.08.2003

PEUGEOT 807 3,0 V6 SV Pullman

22.08.2003

BMW Z4 3,0i SMG

27.06.2003

ALFA ROMEO 156 2,4 JTD

4.07.2003

HYUNDAI Getz 1,4

13.07.2003

ŠKODA Octavia Combi 1,8T RS Pack Sport

20.07.2003

FORD Streetka

26.05.2003

RENAULT Megane Coupe 1,5 dCi

1.06.2003

SEAT Alhambra 1,9 TDI

7.06.2003

TOYOTA Corolla Verso 1,6

11.06.2003

PEUGEOT 307 Break 1,6 16V XT

16.06.2003

AUDI A3

20.06.2003

OPEL Meriva

25.04.2003

LANCIA Thesis 2,4

30.04.2003

HYUNDAI Terracan 2,9 CRDI

6.05.2003

SEAT Cordoba 1,9 SDI Stella

13.05.2003

PEUGEOT Partner Ushuaia Grand Raid 1,6 16V

18.05.2003

TOYOTA Avensis Wagon 1,8 VVT-i

25.03.2003

FORD Fiesta Coupe 1,6 Trend

2.04.2003

SSANGYONG Rexton

14.04.2003

MITSUBISHI Pajero 3,2 DI-D

1.03.2003

CITROEN C8 2,2 16V HDi

11.03.2003

FORD Focus ST 170

5.02.2003

RENAULT Espace 1,9 dCi Authentique

14.02.2003

FORD Mondeo ST220

11.01.2003

TOYOTA Land Cruiser 3,0 D4-D

17.01.2003

SAAB 9-3 2,0t

21.01.2003

CITROEN Berlingo

26.01.2003

ALFA ROMEO 147 GTA

10.12.2002

RENAULT Kangoo 1,5 dCi 80 KS

21.12.2002

SUBARU Forester 2,0X AWD

26.12.2002

ŠKODA Superb 1,9 TDi Classic

4.01.2003

NISSAN 350 Z

12.11.2002

RENAULT Megane II

20.11.2002

HONDA Accord

3.12.2002

MAZDA 6 Sport

11.10.2002

FORD Fiesta 1,4 TDCi

18.10.2002

FERRARI Enzo Ferrari

25.10.2002

DAEWOO Kalos

31.10.2002

AUDI RS6 Avant

4.11.2002

MERCEDES SL 500

26.09.2002

PEUGEOT 307 SW 2,0 HDi

6.10.2002

KIA Sorento

29.08.2002

OPEL Vectra GTS

29.08.2002

VW Polo 1,2 6V

3.09.2002

Zoca
27.3.2017 01:01
39
1

Ovo je test .Ni po babu ni po.....

djuka
27.3.2017 08:46
7
33

lepa jeste,ali eto nje za 2 godine na 15000e, i tesko ko ce je kupiti zbog 2.2 motora.. onaj ko uzima 2.2 je samo mercedes c..

Granduljko
27.3.2017 09:23
23
7

Konacno da Perica izvoza pravu masinu!
Vrh, nema dalje :)

HTC
27.3.2017 09:34
8
60

Pukusali da kopiraju bmw seriju 3 ali bezuspesno.

Реалан
27.3.2017 09:57
33
5

@djuka

А коме је уопште битно што је мотор од 2.2 литре!? Осим можда овде у накарадној Србији где је правилник о регистрацији поприлично застарео! И овај мотор је сигурно бољи од, сад већ старог, 2.2 мотора код мерцедеса (мерцедес је сад избацио 2.0 дизел, али не знам да ли иде у C класу)

Реалан
27.3.2017 10:52
28
5

Коментар за сам аутомобил:

коначно мало живости у сегменту, таман мало немачки конкуренти да се пресаберу. А ту је још и Jaguar XE, разлог више за разноликост у класи. Остало је све очекивано од алфе, надам се да ће се добро показати у експлоатацији па да размислим о њој као половњаку за 2-3 године.

don
27.3.2017 11:07
15
9

Posto sam na poslu, samo kratki osvrt :)
Eto Pekija u Stelviju sa dvije flasice od po 0.5 litara zapremine - ako ne mozes da ih pobijedis, pridruzi im se !:-)
Inace se slazem sa komentarom Granduljka, I sam sam posao da napisem takvo sta, al me je pretekao :)

Digresija:Komsija u mene prodaje lexusa Is , 160k km, 220d, 177 ks za 7k eura. Motor po snazi I zapremini blizak alfinom, po ostalom je svjetlosnu godinu iza. Cucla ko smuk I salaso skupa, ispusta cudo u atomosferu a uperen sa smijesnim mjenjacem pusi od svakog konkurenta (iz tog godista,dakle 2008). Spominjem ga zato, da se vidi koliko je ovaj alfin dizelas napredan (mozete uzeti I bilo koji noviji od bilo kojeg proizvodjaca,nebitno). Naprosto jede malu djecu, al jos uperen sa automatskim mjenjacem (koji zna da steka kod rucnog prebacivanja - pri tome ne mislim na vozacevu asistenciju preko papucica) izmamljuje osmijeh na lice. Pomenuti IS jos je I nekih 200 kg tezi od alfe. Alfa se vozi fantasticno dobro I nema konkurenta koji joj je ravan po tom pitanju. Cijena dizelke od 136 KS pocinje od superprihvatljivih 27k eura. Naravno, svi je cekamo polovnu, al to nije do nje, neg do nas. Ko nam je kriv sto nemamo para za novu?
Sto kaze jedan natpis na majici: You can´t buy happiness but you can buy Alfa Romeo which is the same thing. :-)
P.S. Peki spominje neku gospodju na slici, na koju se to sliku odnosi (doduse nisam ih pregledao pojedinacnim klikom, al ovako na ovlas se ne vidi nikakva gospodja)

Sale
27.3.2017 11:44
17
13

ova Alfa je prevazisla konkurente u bukvalno svakom smislu.

U Srbiji ce vremenom biti problem sa registracijom 2.2 dizela ali ce u to valjda biti reseno uskoro promenom oporezivanja.

U svakom slucaju savrsenstvo u klasi !
Jedino se ne slazem sa stavom da je Giulietta neubedljiva naprotiv ,odlican auto za svakodnevnu voznju. A nova 2018 ce biti poput Giulie

Wpn
27.3.2017 12:59
14
6

Odlican clanak,ne slazem se za zakljuckom da je bolje izabrati SUV za tu vrijednost,jer stil se placa i ne zelim pripadati onoj grupi koja kupuje vozila na metar, mada ne mogu biti nepristrasan s obzirom da godinama vozim alfina vozila.Sve te mane bile su evidentne i kod 159tke iako je drugacija koncepcija vozila,od nedostatka prostora za odlaganje sitnica ,cudnih senzora koji piste i na ivicnjake koji su nizi od najnize tacke auta i osjetljivi bokovi za gradske parkinge narocito kod auta od 184 sirine.Odlican test nadam se da ce uskoro biti test veloce 4x4 pogona.
Pozdrav

LAcity®
27.3.2017 13:02
26
17

@ Perica R
U negativne ocene sta stavili nezaštićenu karoseriju.

Izvinite , ali koji to Reno ima zaštićenu karoseriju?

Moram pisati Alfinim inženjerima da ugrade 1 roll bar i 1 čekrk, kao i da je oblože jastucima i ćebadima.

don
27.3.2017 13:40
14
9

hehe, lacity,dobro uoceno!. Mislio je vjerovatno na Vgrill, jel tu od kamencica voli otici boja, ali meni na mom autu, a ovaj put nije alfa, od kamencica otisla hauba, hladnjak klime. Jbga, kad se vozi po autoputu. Inace se kod alfe na to mjesto stavi folija i rijesen problem. Da je I meni djulije na 7 dana, pa makar naredna dva dana vozio vw (puj, puj,daleko bilo) :-) Eh, da mi je da na miru sjedne I procitam sta je Peki napisao, ovako samo u stresu (hocu se ja hvalit kako pisem test za vrijeme radnog vremena, eto mi ga sad)

maxy
27.3.2017 14:06
13
1

Strpljenje je gorko, ali su mu plodovi slatki. Da li ću izdržati?

Реалан
27.3.2017 14:19
10
4

@LAcity

Не би требало поредити алфу и рено, ипак алфа пуца на премиум сегмент ;)

LAcity®
27.3.2017 14:37
7
15

@ don
Neka mi samo pokaže isto to što Alfa nema, ko ima!
Jel ima Reno, njegova zakletva i amanet?

djuka
27.3.2017 16:26
11
7

realan, ja komentarisem auto za nase trziste,jer zivim ovde i placam ovoj nakaradnoj drzavi dazbine...napominjem da je lep auto al daleko je od c klase.. takva ce mu i cena biti za dve godine. alfa ce kostati 15000e,a mercedes c 23000e za isto godiste.. kupio bih alfu onda.

Enzo
27.3.2017 17:39
19
2

Ok, yt, Vlado Georgijev, Daljina, da vidim da li znaaaam (umrecu od ove nepametne pesme).

U cemu je daleko ispod C-klase?

C-klasa, snaga: 129-510 KS
Alfa: 136-510
Jaaag: 163-380

C-klasa, startna cena, FR: 31,000
Alfa: 31,000
XE: 37.500
BMW 3: 32,000

Sta tacno u standardnoj opremi nudi Merc, a ne nude ostali? Isto pitanje, sta u top napucanoj opremi nudi Merc?

Top verzija nije preskupa, nasuprot:

C63 AMG-S - 97,000 (510)
C63 AMG - 88.000 (476KS)
Detelina - 80,000 (510)
M3 - 88,000 (431)Singer
27.3.2017 19:00
11
7

Ova Alfa cilja nemacku trojku i eventualno Jaguar XE...u odnosu na njih, cini mi se da Giulia nije bas superiorna! Peki kaze da odavno nije vozio nesto tako zabavno, i sigurno itd.... uz Duzno Postovanje, gledam unazad i nisam video da je vozio nesto od pomenutog, ili jeste a nije nam predstavio, sto apsolutno nije fer :)Da se razumemo, mislim da je Alfa prelepa, enterijer takodje, samo bi je bilo lepo uporediti sa nekim od konkurenata, pa da vidimo pravo stanje stvari! Ipak za 40 000€, moze da se nabavi sve od pomenutog...
P.S. svidja mi se ono "kompaktni" vozaci :)

Lacky
27.3.2017 20:00
4
1

Atraktivna Italijanka sa svih strana!
Mozemo reci da su pogled bacali na Minhen nista strasno ako su.Dugo Alfa trazi sebe a tu je i zadnja vuca kao nekad.Sta nije dobro : motor podrhtava,nema grijaca u sjedistima (nije moguce)ne ide uz "Premium" Zaboravimo ovo idemo na emocije "Italijanka" ih sigurno ima,mozda je jaci benzinac bolje rjesenje!!! Pozzz

Bimba
27.3.2017 20:07
7
2

Prelepa je i tacka!Aman,dajte novi broj!!!

lauda
27.3.2017 21:05
11
0

Objektivan test. Primedbe na sedista i el. rucnu to dokazuju. Peki, mala ispravka. Napisali ste: "Alfina znacka na nosu i poklopcu motora". Verovatno ste mislili na poklopac prtljaznika.

uroš
27.3.2017 21:44
4
28

EEE. ALFA VIDEO SAM JEDNU PO GRADU BELE BOJE ISPRVA NE ZNAM JEL AUDI , JEL MAZDA, MISLIM ZA TE PARE BMW TROJKA BILO KOJA ZA KLASU BOLJA MOTOR MENJAČ DIZAJN NAŽALOST TALIJANI KASNE 5-10 GODINA ZA BEMBAROM, ŽAO MI JE VEOMA

mivec
28.3.2017 00:44
18
2

Sjajna je. Zapravo, deluje svaki put sve lepse. Auto ima neki sarm kakav je imao npr. Mercedes 80ih ili BMW 90ih, ne mogu to opisati, ali to je upravo ono sto je nedostajalo u premijum segmentu.
Svakako ima i nekih mana, da kazem decijih bolesti, ali po meni vecina toga moze da se otkloni vec za godinu dan, a i da ne otklone, ovo je auto koji se kupuje srcem, kao i svaka Alfa, i sve sitne mane su joj unapred oprostene.

Wpn
28.3.2017 13:07
17
3

Urose mozes reci sta ti se vise svidja,ali reci da je mjenjac bolji kod bmw je ludost narocito sto ZF radi mjenjace kod alfe i bmw s tim sto je u alfu brzi mjenjac,a sto se tice motora opet govoris o common rail motorima koje je fiat razvio ,a drugi preuzeli,a to da alfa kaska za drugima 10,15 godina ne bih rekao ipak su oni prije nego ih je fiat uzeo i unistio radili aluminiske blokove cio prosli vijek,e sada svaka cast njemcima ali neko rece da se ovo auto kupuje srcem i slazem se,a kvalitet,pa kvalitet je priblizan kod evropskih vozila,sve su iste komponente 10tak evropskih firmi od elektronike preko vjesanja itd.
Svaka alfa vara na slikama i uzivo je mnogo ljepsa,i svaki model je uvjek drugaciji za razliku od nekih njemaca,kobasice razlicitih velicina neko je kazao.
Pozdrav

moron
28.3.2017 13:10
7
2

Gospodine Rajkoviću,
kakvo je Vaše razumevanje, da li su Žabari pri konstrukciji ovih kola vodili računa o dugotrupnim ljudima, degeneričnih proporcija ? Kao što su neki ...
Pozdrav

pecagt
28.3.2017 17:53
19
2

Ne bih mnogo komentarisao ovu Alfu, zelim je i imacu je, dovoljno je jasno koliko mi se svidja...u neku ruku apropo teme, danas sam u Dunavskoj kod Kompresora na Dorcolu video Stelvia(ne cak ni crven, nego tamno plave boje, u pokretu, na ulici bre:-)) ..xaxaxaa kakav domaci zadatak,kome,pa svima...kad su izasli na liniju preglednosti da se ukljuce u ulicu,nisu zaustavili saobracaj nego je vreme stalo...a vi tupite o tome sta je premium plastika,i ko je premium sastavlja...e kukala nam majka svima,a svi cekamo da se nesto oplovnjaci pa da kupimo...

mkm
28.3.2017 20:41
8
19

Alfa je OK i svima je dobrodosao comeback ovog brenda. Ali ulazak u premium segment??? Izvinite ali Alfa ima rupu od desetak godina na trzistu, a to znaci nema kontinuitet u proizvodnji kao ni kontinuitet u razvoj modela i tehnologije.. Po meni ova Alfa je kao novorodjena beba u kraljskoj porodici, ali porodica gde je kraljska loza prekinuta, gde ni otac ni deda nisu imali kraljsu titulu. Ova alfa ima tedki zadatak da izgradi kraljstvo iz pocetka. Tako da ne palite odmah na Mercedese BMW-e ili Audije. Oladite i sacekajte rezultat. I 156 i 159 su bili dizajnerski izvanredni automobili ali trzisni fijasko.

Bimba
28.3.2017 21:14
15
3

Mkm,idi u skolu,propustio si casove pravopisa.

Enzo
28.3.2017 22:51
22
0

Tesla se pojavio, i postao premijum gotovo odmah.
McLaren posle F1 nije imao nista, pa je poceo prakticno od nule.
Bugatti je imao samo slavno ime.
Pagani je radio na Lamborghiniju, ali prakticno i on od nule.

Pustite prodaju u apsolutnim brojevima, to je kategorija za sebe. Jedan broj novina koje uredjuje Vucicevic D.J. donese i vise profita i citalaca nego sve Andricevo, ali se valjda zna ko vise vredi?

Ima kvalitetne materijale, ima najjace motore za odgovarajucu zapreminu, ima ludo mocnu verziju, ima najnaprednije menjace, nema jeftinu klot verziju - za mene premijum brate...


Milan
29.3.2017 00:07
17
1

Ne slazem se sa hvalospevima o dizajnu. Giulia jeste lep automobil, ali ne ostavlja bez daha. Uzivo doduse deluje lepse, ali od naslednika vanvremenskih 156 i 159 se ocekuje vise
Enterijer je za mene pozitivno iznenadjenje. Jedan od onih gde nista ne bih menjao, savrseno u skladu sa duhom vozila, cista 10!
Na zalost samo sam sedeo u njoj, nisam imao priliku da vozim pa ne mogu komentarisati osecaj u voznji. Razocaran sam ako je zvucna izolacija losa iako odaje utisak vozackog automobila. Da je neprikladna kao porodicni auto - jeste, isto koliko i BMW serije 3. Na zalost mene i Perice, nije namenjena za nasu generaciju osim ako ne podetinjimo pod star dane kada se deca osamostale i bude nam trebao auto za nas i gospodju.
Nadam se da ce se naci dovoljno mladih, uspesnih i zeljnih avanture da joj budu kupci. Treba reci da je u startu u mnogo losijoj poziciji od nemacke trojke, sto zbog nedostataka kontinuiteta sto zbog cinjenice da na najvecem evropskom trzistu, Namckom, veliki broj automobila iz ove klase se proda kao sluzbeni. Italijanski auto u nemackoj firmi?
@Perica
Nisam dizel-hejter, ali uz ovakav auto plus sve cesca ogranicenja u velikim gradovima benzinac bi bio logicniji izbor. Ima li sanse za test benzinske varijante?
Gde se nalazi ovaj prelepi dvorac koji je posluzio kao pozadina za fotografije?

Munze Ljux
29.3.2017 23:18
9
3

Snagu od 150 i 180 ks su trebali da ponude sa motorom od 2.0, a jaci motor sa tim 2.2 blokom. Nije tacno da je zapremina preko 2.0 samo nama kamen o vratu, jer dosta evropskih zemalja ima slicne poreske propise. Uostalom, i Mercedes E i C klasu od skoro nudi sa 2.0 dizel motorom iz tog razloga. Dodatno me je zacudilo da motor preko 200 konja ide samo sa matikom. Auto lepo izgleda, ali su se bas zaigrali sa cenom. Drago mi je sto je Peki nasao posao, jer sam pored svih mojih problema i o tome mislio. Nazalost, dosli smo u poziciju da nas jedna plata deli od porodicnog bankrota.

Munze Ljux
29.3.2017 23:50
5
3

Snagu od 150 i 180 ks su trebali da ponude sa motorom od 2.0, a jaci motor sa tim 2.2 blokom. Nije tacno da je zapremina preko 2.0 samo nama kamen o vratu, jer dosta evropskih zemalja ima slicne poreske propise. Uostalom, i Mercedes E i C klasu od skoro nudi sa 2.0 dizel motorom iz tog razloga. Dodatno me je zacudilo da motor preko 200 konja ide samo sa matikom. Auto lepo izgleda, ali su se bas zaigrali sa cenom. Drago mi je sto je Peki nasao posao, jer sam pored svih mojih problema i o tome mislio. Nazalost, dosli smo u poziciju da nas jedna plata deli od porodicnog bankrota.

lazar bojanic
30.3.2017 01:27
25
0

evo i mene da kazem nesto ...

sedeo sam u dve nove Gulije u auto salonu u NS-u jos u toku promocije prosle godine na leto ...Stojanov je ne znam kako nabavio tri komada , dva normalna i jedan potpuno nenormalni sa zutim kocionim celjustima i nesto strava konja ...elem , zena me slikala na mobilnom i posle su se tih par slicica pokazale ovde u USA kao dobra ulaznica u svet zaludjenika

Neko ograniceno iskustvo sa brendom je imao moj brat , vozeci 159 kao karavan sa 2.0 dizelkom i 150 konja

Mene je ta stara vec kupila ...imala je 150.000 u satu i 4 godine u krstenici a izgledaja je unutra bolje od svakog nemackog premijuma i to za tri koplja ...kvalitet koze i instrument table kod Alfe 159 je takav da se na sedistima ne vide tragovi upotrebe a tabla ne skripi ni malo . Ja sam izmenjao 4 audija i svakom sam sediste ulubio za godinu do godinu i po , a kako su se kilometri redjali znalo jei da pucketa ponegde ...

Brat nije imao nekih vecih problema , culo se nesto na lezaju ventilatora klime , servis nije nista cuo i to se nista nije ni diralo ...brat je prodao priljatelju koji je procistio dizne , neke i zamenuo (sto je ok na 200+ hiljada ) , ocistio turbinu u nekom servisu i danas je vozi bez problema , cak prijavljuje znatno manju potrosnju posle tih zahvata ...


Ja sam tu staru probao i bila mi je intrigantna , malo teska na volanu i menjacu ali sve u svemu zanimljiva

Sad nova ...sedeo sam u normalnoj verziji 2.0 turbo benzinac i mogu da kazem da meni to uopste nije malo ...ja sam 185/110Kg imam posiroka ledja i sasvim sam se ok smestio ....seo sam i iza sebe i sve mi je to delovalo OK za tu klasu .

Dizajn unutrasnjosti me je ocarao , narocite kako su spakovali tablet ...spolja sasvim OK u skladu sa Alfa nasledjem , nista preterani ali svojstveno sebi , bez kopiranja i ludiranja a opet lepo .

Meni je Sava spominjao neke cene za taj turbo benzinac oko 36.000 eura u toj dosta bogatoj opremi sa koznim sedalima i ko zna sta jos , sto je meni delovalo sasvim razumno za taj rang performansi , opreme i ambicija ...

Dakle ja mislim da taj auto moze da se takmici sa neformalnom grupom poznatom kao nemacka premium trojka po svemu ...mislim da je Fiat kao gazda grupacije zamislio Alfu kao sponu izmedju Maseratija i realnosti i da ce Alfa napustiti manje i jeftinije modele i pokusati sebe da lansira u neku orbitu te zamisljenje premium klase ...da li ce im to uspeti videcemo ali pocetak je dobar ...

Ovde u Teksasu vidjam Maserati quattroporte u velikim kolicinama , daleko vecim nego S klasu ili BMW klase 7 ...to je ovde dosta skup automobil u klasi 100.000 $ i vise , a ima ih bas dosta na ulicama . Alfa se ovde kotira kao neko ekscentricno vozilo jer su dugo prodaju zasnivali samo na 4c modelu a tek odnedavno mogu da se kupe jos tri modela Gulije ...
Cene su jako dobre , bazni model od 280 konja se nudi za oko 37.000 $ sto je ovde cena osnovnog modela BMW-a serije 3 sa slabijim motorom i nula opreme ...ako pozelite da dovedete taj BMW na nivo snage i oprme Gulije zavrti vam se u glavi i novcaniku .

Dalje u prici sa trkacima iz komsiluka BMW se ovde dobro kotira ali su svi svesni da se i kvarucka ...vole ga pa mu zmire na jedno oko , a to je osobina koja je krasila i vozace Alfe , barem se tako pricalo pre.

Koliko sam ja informisan ispod lima i haube Alfe su italijani napucali najbolje menjace , amortizere i svu najbolju elektroniku kako bi popravili svoj realno los image . Mislim da im je startegija dobra , ponudice vise za manje sto su i japanci i korenaci radili kada su se probijali ...sada su ta vremena iza nasa , japanci su skupi i to je normalno a koreanci , barem ovde u USA postaju sve skuplji i skuplji ...a realno su sasvim prosecni u svemu .

Alfa je barem nadprosecno lepa !

Ja im zelim srecu , jer ipak je to veliko ime u svetu koji volimo , veliko nasledje i nesto sasvim sasvim drugacije u dizajnerskom smislu danasnje opste kradje.

Ja cu jednu probati cim uhvatim vremena i zakazem , diler mi je samo na 10 milja , pa sto da ne ?

Pozzz

Peki
30.3.2017 09:07
16
0

Eh, verovao sam da Giulia podici prasinu, ali ne bas toliku, i to nakon ponovljenog testa (Don),.. Kao prvo da Vam se izvinem sto nisam odmah odgovorio na postavljena pitanja, nije da necu, vec jednostavno ne stizem od posla i obaveza da sednem za kompjuter.
Daklem, za hronicno zavisnog pljuvaca Renaulta (prepoznace se), samo konstatacija da ukoliko jednom dode svojim kolima u Pariz, ili neku drugu "divlju" evropsku prestonicu (Rim, Madrid...), pa kada vidi kako mu se na parkingu njegova ljubimac (Skoda predpostavljam) pomera, shvatice sta sam hteo da kazem u vezi slabe zastite. Ovde se parkira na dodir, a ako bas zafali desetak santimetara, boze moj pa pogura se auto (branik na branik), tim gore ako je u brzini... Ja moje cesto ostavljam u leru, sa blago podignutom rucnom kocnicom, kako bi mogli da "setaju". Alfa je posebno osetljiva, njena prelepa maska u direktnom je kontaktu sa kukam za vucu.
Za dona odgovor u vezi gospode na zadnjoj klupi, bice da se nije dopala uredniku, pa ju je cenzurisao :-)) Sa svojuh 1,8 m osecala se korektno na zadnjo klupi, ali verujem da Moron (aluzija u tekst na King Kong gradu...), nebi stao!
Neko me je upitao i za zamak u pozadini, ima ih barem 2-3 na slika, a onaj veliki zove se Pierrefond (na 100 km od Pariza). Ima ih koliko hoces, problem je kako se pribliziti, tj uci u privatni posed i napraviti slike sa klima u prvom planu...
Naravno i da cu se potruditi da dobijem i jednu benzinsku Giuliu, ali to ne zavisi samo od mene. Sa laksim i zivahnijim motorom od dizela, verujem da ce biti TOP!!!
E sad, zasto je nebi kupio! Zato sto nemam 40.000 evra, pa lupetam gluposti!!! Salim se, ali ovakva suma u datim okolnostima (privremeni posao i godine) mi izgleda OGROMNAAAA! Verovatno bi promenio misljenje kada bi mi bila lako dostupna, jer Giulia nebi bila jedino vozilo u Fmailiji. U meduvremenu, SUV mi bas leze, trenutno se jako dobro slazemo jedan Ford Kuga i ja (restilizovana, 2.0 TDCI/150 Powerchift).
Pozdrav svima i izvinjenje ukoliko sam nekoga zaboravio

Peki
30.3.2017 10:41
11
1

Izvinjenje i za pravopisne greske, tako je to kada se ne stave naocare i ponovo ne procita otkucano...

Enzo
30.3.2017 11:51
8
0

Vezano za cenu premijuma, meni cak deluje da nisu skupi. Solidni premijumi sa oko 150 dizelskih konja kostaju u rasponu od 30-35.000 (FRA cene).

Poredjenja radi, 308, Style (bar svetla za maglu) - 21.5
ili Allure (rikverc kamera) - 25.0
HDi, 1.6, 120 - 28 / 30!

Golf, Confortline, 150KS dizel, 29.5!

Pri tome, u oba slucaja idu doplate za detktor u mrtvom uglu, automatsko kocenje/ aktivni radar, normalni broj vrata u slucaju Golfa... I sigurno se dobije losija vozna dinamika sto bi se reklo

Rajketa
30.3.2017 18:54
6
4

Gosn Pero, gdi ce Vi dusa?
E sto nisam neki reporter, pa da opletem po Talismanu. Fali mu zastita, neubedljiv, za penzose...

don
28.4.2017 09:40
1
0

Jesmo li spomenuli 4 godine garancije bez ogranicenja kilometara????

Pošaljite komentar:

Molimo vas da pre slanja komentara pročitate sledeće uputstvo:
Redakcija zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara.
Anonimni komentari se ne objavljuju.
Komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Govor mržnje ne tolerišemo.
Zbog ograničenog prostora, komentare koji predstavljaju komentar drugih (već objavljenih) komentara ne objavljujemo, kao ni polemike između komentatora. Molimo vas da u svrhu diskusije i polemike koristite naš Forum.
Pre pisanja samog komentara, molimo vas da izaberete tačan tekst na koju se odnosi komentar. Komentari koji sadržajem ne korespondiraju sa tekstom sa koje su poslati neće biti objavljeni.
VRELE GUME ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije.

Vaše ime:


Vaš komentar:Anti-spam-kod:
Kako bi bili sigurni da ste osoba, a ne robot-spamer, molimo Vas da u donje polje unesete kod sa slike: