Online plus

Adria Coral

Kamper kao način života

Kuća putujuća

Priča samo za one koji su već oslobodili svoj duh ili imaju ozbiljnu nameru da to urade


Šta raditi sa onima koji od putovanja traže nešto više?
Šta punuditi onima koji rastojanje od tačke A do tačke B ne svode samo na puko i brzo prelaženje puta do koktel šanka u nekom „All inclusive“ letovalištu? Kako udovoljiti onima kojima je i čin putovanja svetinja?

Ako izuzmemo ekstreme poput biciklističih ili moto bajkerskih avantura sa šatorom u rancu, jedno rešenje se nudi samo po sebi: motorni kamper ili kuća putujuća.

Tri u jedan
Priliku da ovu filozofiju života testiramo dobili smo planirajući izveštavanje sa sajma automobila u Frankfurtu. Avion, preskupe hotele i taksi, menjali smo za nešto nesvakidašnje. Naravno, uz stručnu i tehničku podršku kompanije Camping Centar Beograd koja je za našu redakciju odabrala, opremila i ustupila nam jedan od svojih kampera. Ideja je sasvim jednostavna a plan putovanja opušten, jer ovo je moderno doba.

Adria Coral po svojim konceptualnim rešenjima uređenja unutrašnjeg prostora pripada „staroj školi“ kampera, što podrazumeva povišeni profil, nadgradnju vozačke kabine i potrebu prilagođavanja vozača na gabarite

Da bi uradili svoj posao dovoljna nam je samo dobra internet konekcija. Sve ostalo je stvar rutine, bez obzira na kojoj se koordinati nalazimo. Izbor je pao na „samohodni“ kamper Adria Coral koji je postavljen na šasiju oprobanog dostavnog radnika Fiat Ducato 130. Njega smo pretvorili u našu redakciju. Nije to bila obična redakcija, već ona „tri u jedan“. Ova se čak volšebno sa prvim mrakom nekom čarolijom transformiše u udobnu garsonjeru koja nudi sve potrebno za kvalitetan i ispunjen odmor, prilično daleko od sajmske stresne atmosfere. Zapravo, tako daleko a tako blizu, jer zelena kamper oaza „Stop&Sleep“ udaljena je svega par stotina metara od recimo hale 11 frankfurtskog sajma u kojoj su se baškarili novi BMW modeli.

     
 

Zahteva iskusnog vozača
Ipak krenimo redom! Adria Coral po svojim konceptualnim rešenjima uređenja unutrašnjeg prostora pripada „staroj školi“ kampera, što podrazumeva povišeni profil, nadgradnju vozačke kabine i potrebu prilagođavanja vozača na gabarite. Jer ukupnom dužinom od 7.3 i visinom od 3.20 metra i težinom od tačno 3.500 kilograma nalazi se tačno na granici zakonske regulative B vozačke kategorije. Iskreno rečeno, ovakva grdosija zahteva punu pažnju, koncentraciju i veliko vozačko iskustvo. Uprkos tome što smo se nakon navikavanja na gabarite sa lakoćom probijali kroz sam centar Salzburga, vožnja kampera zahteva pre svega precizno pripremljen plan putovanja. Potrebno je dobro proučiti rutu, izbegavati niske nadvožnjake i tunele, zaboraviti na garaže, stvoriti kamionski prostor za manevrisanje jer ti „daleki“ zadnji točkovi uvek streme prema bankini.

Povišeno sedenje, udobna sedišta i sasvim pristojna ergonomija su saveznici vozača

U vožnji
Sama organizacija vozačkog mesta je ona koju smo već toliko puta upoznali u Fiatovim Ducato modelima. Povišeno sedenje, udobna sedišta i sasvim pristojna ergonomija su saveznici vozača. Dobro društvo, sigurnosni pojasevi na svim sedištima i jedna posebna atmosfera u samom vozilu su još bitniji faktor da putovanje kamperom bude jedno veliko, bezbedno uživanje. Ipak, mali savet! Ne treba preterivati, dnevna doza vožnje od 400 kilometara neka bude maksimum. Sve preko toga već više priliči utreniranom vozaču linijskog autobusa.

Fiat Ducato 130 MultiJet opterećen garsonjerom troši prosečno oko 14 litara goriva na 100 kilometara Twituj ovo!

Performanse? Dobro, priznajemo, nismo merili ubrzanje, ali putna brzina od oko 110-120 km/h je sasvim prijatna. Tempomat je čini još lakšom za održavanje sasvim solidne dnevne prosečne putne brzine od preko 90 km/h. U ovom ritmu vožnje, Fiat Ducato 130 MuliJet opterećen garsonjerom troši prosečno oko 14 litara goriva na 100 kilometara. U režimu do 100 km/h moguće je uštedeti i dve litre na sto kilometara. Planiranje putovanja podrazumeva i finansijski plan. Dakle uz više potrošenog goriva treba neminovno računati i na oko 40% skuplje putarine nego kod kategorije putničkih vozila.

Master kabina nadprosečno udobnog kreveta je u zadnjem delu vozila, sasvim dobar krevet je i iznad vozača a za goste može poslužiti i montažno-demontažni na mestu salona

Prva noć
Zahvaljujući gužvi na graničnom prelazu Batrovci i već osetnoj atmosferi da se nešto „kuva“ u političkom životu, naš plan putovanja je produžen za čak 4 časa, koliko smo i zakasnili na našu prvu destinaciju, slovenački gradić Ptuj. Ipak razloga za paniku nema. Kamping Terme Ptuj radi 24 časa (za raliku od onog u Salzburgu). U gluvo doba noći, tiho, najtiše moguće pronalazimo prvo slobodno mesto. Isključujemo motor nakon 500 kilometara vožnje i otvaramo frižider. Red je! Jedna (džem) kajsijica za „majstora“, a za veselu ekipu dobro lokalno vino. Ljubazan čuvar najavljenoj sedmoj sili donosi pozdrave od uprave kampa! Nešto pršute, sira i slovenačkih kobasica. Tek da se nazdravi prvi dan „novog života“ uz jesenji miris Alpskog vazduha i šum potoka koji teče pored kampinga. Konektujemo se na gradsku električnu mrežu ne zbog nas već zbog frižidera da sa 12 pređe na 220V. Vrlo komforno plinsko grejanje stambenog dela vredno je svake pohvale.

     
 

Prvo jutro
Sunce, tišina, nasmejana lica, cvrkut ptica! Ovo je jedan drugi svet! Ipak, ruku na srce, u poređenju sa nautičkim standardom marina, mora se naglasiti, kamping infrastruktura je nešto skromnija ali sasvim dovoljna i topla za osnovne jutarnje potrebe.

Nakon izuzetnog doručka u Hotelu Grand Hotel Primus krećemo dalje. Hitamo prema Frankfurtu, jer sutra nas čeka velika fešta Alfa Romeo Renntag u Klassikstadt-u, a rado bi ovde odmarali još koji dan u toplini termalnih voda i dobre hrane.

Smeštaj
Oni naviknuti na brodsku konfiguraciju enterijera, u kamperu se osećaju kao kod kuće samo što ne ljulja. Isti rasposred, isti materijali, isti mirisi. Dovoljno. Naša već vremešna Adria Coral sasvim se dobro drži i pruža pun komfor za četiri osobe. Master kabina nadprosečno udobnog kreveta je u zadnjem delu vozila, sasvim dobar krevet je i iznad vozača a za goste može poslužiti i montažno-demontažni na mestu salona.

     
 
Dnevni najam kampera se kreće u rasponu od 80-130 evra u zavisnosti od sezone. Smeštaj u kampingu za 4 osobe prosečno košta u Evropi od 25-30 evra na dan. Svi ostali troškovi su kao i da ste kod svoje kuće

Kuhinja
Iznenađujuće dobro opremljena kuhinja ne zaostaje za prosečnom u bilo kojem stanu. Frižider sa zamrzivačem od svojih 200 litara pokreće sa na 12 i 220 Volti ali i na butan, tako da za kuvarski repromaterijal i hladne napitke problema nema. Tri efikasna plinska gorionika i klasična plinska rerna nisu tu samo za nuždu već i sa potencijalima za spremanje ozbiljnih obroka. Aspirator za kuhinjske mirise takođe nije bio na odmet, mada prirodna ventilacija kampera nema manu.

Dnevni boravak
Zahvaljujući velikom stolu i sedištima (sa naslonima za glavu i pojasevima) centralni deo vozila se rotacijom vozačkog i suvozačkog sedišta u momentu pretvara u udoban dnevni boravak. Sasvim komforan za najmanje četiri osoba ali i više ako je društvo potaman.

     
 

Ptuj, Slovenija

Svojom bogatom istorijom grad Ptuj u Sloveniji, predstavlja idealnu stanicu na svakom kamperskom „Road tripu“.
Terme Ptuj nude opuštanje po uzoru na starorimski hedonizam. Gostima je ponuđeno da uživaju u odličnim Wellness uslugama, velikom vodenom parku i brojnim mogućnostima aktivnog odmora. Smeštaj je prilagođen za svakoga. Za one naklonjene klasičnom turizmu ti je "Grand Hotel Primus", koji je poneo ime po slavnom rimskom vojskovođi Antoniju Primusu, koji je ime Ptuja poneo u svet. Arhitektonsko rešenje hotela, uniforme osoblja i mnoštvo detalja na originalan način nosi pečat bogate rimske prošlosti.
Defintivno ovo nije običan, korporativno bezličan, hotel sa 4 zvezdice.
U parku pored hotela nalazi se savremen kompletno opremljen kamping, a putnici mogu računati na specijalitete tradicionalne kontinentalne kuhinje matičnog hotela.

Toalet
Za solidnan komfor kabina, kuhinje i dnevnog boravka, cenu je platio toalet. Prilično skučeno ali ipak krajnje funkcionalno i u praksi sasvim upotrebljivo, što podrazumeva toplu vodu, grejanje i ventilaciju.

Ostava
Kao i u svakom stanu, a u kamperu još više, ostava predstavlja pola komfora. Što se tiče kampera ovog tipa sa izdignutom pozicijom kreveta u master kabini, mesta za odlaganje rekvizita, prtljaga i opreme ima sasvim dovoljno. U zadnjem delu je smeštena ostava u kojoj je moguće prevesti i manji skuter motocikl, bicikle i složiti kompletan kamperski nameštaj.

Pokretna grdosija zahteva punu pažnju, koncentraciju i veliko vozačko iskustvo

Cene
Dobro opremljeni kamperi ove klase koštaju od 50.000-80.000 evra. Za one koji ne žele vlasničku obavezu ovog tipa ili žele ali nemaju tolike pare rešenje postoji. Dnevni najam se kreće u rasponu od 80-130 evra u zavisnosti od sezone. Smeštaj u kampingu za 4 osobe prosečno košta u Evropi od 25-30 evra na dan. Svi ostali troškovi su kao i da ste kod svoje kuće.

Frankfurtski dani
Zahvaljujući dobroj organizaciji sajma, čekalo nas je rezervisano mesto u privremenom kampingu koji se nalazi svega par stotina metara od sajamskih hala. Pozicija koja se samo poželeti može uz besplatan wi-fi moćnog protoka, specijalno na usluzi akreditovanim novinarima! Umesto preskupog taksija ili zagušljive podzemne, lagana šetnja do kapija sajma. Umesto guranja u Press centru, „podizanje“ fotografija i klipova u toku pauze uz Fritz kolu i bele kobasice.

Šta reći dalje? Šta poželeti više?
Život je lep! Posao je lep! Treba samo prepoznati taj trenutak sreće!
Kamper je njegova produžena ruka!

Uz više potrošenog goriva treba neminovno računati i na oko 40% skuplje putarine nego kod kategorije putničkih vozila
Miodrag Piroški
14478
Postavljeno: 08.10.2015

Arhiva: Online plus

Rubrika: Online plus
Postavljeno: 16.10.2018

Vienna Classic days 2018
Tekst sa video prilogom!

„Vienna Classic days“, jedan od najvećih skupova starovremenskih vozila, ove godine okupio je rekordnih 200 automobila. Po već poznatom scenariju, zborno mesto bilo je ispred gradske kuće u Beču. Sve je počelo u petak kada se vozio noćni reli „Sundown Trophy“, subota je bila rezervisna za vožnju po itinereru duž istorijskih ruta glavnog grada Austrije, kao i koleketivnu okupaciju centralne sobraćajnice „Ring-s trasse“, dok je nedelja tradicionalno rezervisana za opuštenu varijatu oldtajmer piknika kraj Dunava


Rubrika: Online plus
Postavljeno: 22.06.2018

Range Rover, Rolls Roys, Audi, Maserati, Ferrari...

Koji su omljeni automobili poznatih fudbalera i šta voze najbolji od njih? U slavu Svetskog prvenstva koje se ovih dana održava u Rusiji, pišemo o najboljim modelima najboljih fudbalera današnjice i nekih starih nezaboravnih asova


Rubrika: Online plus
Postavljeno: 11.06.2018

Mercury

Tržište vanbrodskih motora u Srbiji je u usponu. Legendarni Mercury preuzima primat po prodaji a sve u nastojanju da svima dokaže da je neprikosnoven No.1 na vodi


Modeli CR7 Tekst sa video prilogom!

27.05.2018

Šta vozi Papa?

24.05.2018

Revolucija na dva točka i malo elektrike

23.05.2018

VOŽNJA BEZ KAZNI

07.05.2018

Bodo Bušman i Brabus

04.05.2018

UBER

26.04.2018

Vladimir Putin Tekst sa video prilogom!

23.04.2018

Donald Trump

17.04.2018

Elektrifikacija četvorotočkaša

14.03.2018

BMW M5

30.01.2018

Tržište novoregistrovanih vozila u Srbiji 2017

18.01.2018

Tržište novih automobila u Srbiji 2017. po segmentima i modelima

16.01.2018

Premijere 2017.

05.01.2018

Istorija Pinap devojaka

13.12.2017

Obijanje vozila

01.12.2017

Pripremite automobil za zimu

17.11.2017

Pirelli kalendar za 2018. godinu

14.11.2017

Superautomobili 1993

23.10.2017

Sukob Škode i VW-a

18.10.2017

Tržište novih vozila u prva tri kvartala 2017. godine

10.10.2017

Obavezna oprema

30.09.2017

Saloni automobila

11.09.2017

Električni automobili u Srbiji

17.08.2017

Infiniti Prototype 9 Concept

16.08.2017

Automobilizam pre Velikog rata u SAD

12.08.2017

Peugeot 308 Cup

07.08.2017

Type R danas proslavlja 25 godina svog postojanja

27.07.2017

Opel Insignia GSi

26.07.2017

Električni automobili

12.07.2017

Pred vratima ozbiljnog tržišta automobila

12.07.2017

Renaultov električni trio Tekst sa video prilogom!

06.07.2017

Hyundai N Performance Tekst sa video prilogom!

04.07.2017

BMW X3 – treća generacija Tekst sa video prilogom!

30.06.2017

Bezbednost saobraćaja Tekst sa video prilogom!

22.06.2017

Lamborghini Huracan Performante

09.06.2017

Poseta Hyundaijevoj fabrici u Nošovicama Tekst sa video prilogom!

03.06.2017

Top 5 TV emisija o automobilima

31.05.2017

Niki Hejden

25.05.2017

Tržište polovnjaka april 2017.

19.05.2017

Ferućo Lamborgini

18.05.2017

Enco Ferari – čovek koji je ostvario svoj san

13.05.2017

Dream Jet

11.05.2017

Filmovi za ljubitelje automobila 2

04.05.2017

Polovni automobili u 2017.

30.04.2017

Filmovi za ljubitelje automobila

29.04.2017

Barometar PLUS

27.04.2017

Renault Clio by Zoran Kastratović

26.04.2017

Audi RS3 LMS

12.04.2017

Električni automobili

07.04.2017

Porsche Panamera Sport Turismo Tekst sa video prilogom!

06.04.2017

53. Međunarodni sajam automobila i motocikala u Beogradu

01.04.2017

Auto delovi - istraživanje

31.03.2017

Range Rover Velar

29.03.2017

Beograd 2017

28.03.2017

Beograd 2017

25.03.2017

SUV histerija

22.03.2017

Beograd 2017

18.03.2017

Mercedes-Benz G650 Maybach Landaulet

17.03.2017

Izazov Dukat planine Tekst sa video prilogom!

15.03.2017

Najstrašnija reč automobilske industrije

26.02.2017

Tupolev Tu-4

22.02.2017

Ford F-Series slavi 70. rođendan

21.02.2017

Muscle Cars (treći deo)

16.02.2017

Amerika Bomber

15.02.2017

Muscle Cars (drugi deo)

09.02.2017

Muscle Cars (prvi deo)

03.02.2017

2018 Ford Mustang GT

01.02.2017

Zeleni pakao Tekst sa video prilogom!

28.01.2017

Kako će Donald Trump da promeni auto industriju u SAD

26.01.2017

Kia Stinger

25.01.2017

Caproni Ca.60

18.01.2017

Krađa automobila

13.01.2017

Howard Hughes Tekst sa video prilogom!

12.01.2017

ELVIS: Svi kraljevi automobili

08.01.2017

MiG-ova ulica

07.01.2017

10 najčitanijih testova na našem sajtu

31.12.2016

Prekookeanski brodovi

27.12.2016

Tržište polovnih automobila

24.12.2016

O.J. Simpson i Ford Bronco (1993) Tekst sa video prilogom!

22.12.2016

Tehnički pregledi

19.12.2016

Über Amerikanci – 2. deo

15.12.2016

Über Amerikanci – 1. deo

14.12.2016

Kako su uvozni automobili potisli domaće proizvođače na američkom tržištu - 2. deo

07.12.2016

Kako su uvozni automobili potisli domaće proizvođače na američkom tržištu - 1. deo

06.12.2016

Najveće oružje Prvog i Drugog svetskog rata

01.12.2016

Bankrotiranje General Motorsa - II deo

24.11.2016

Bankrotiranje General Motorsa - I deo

23.11.2016

Zimske gume

09.11.2016

Amelia Earhart

18.10.2016

Ram 1500 Rebel TRX Tekst sa video prilogom!

14.10.2016

Brend

11.10.2016

Najveće oružje Sovjetskog Saveza

08.10.2016

Domaće aktuelnosti

05.10.2016

Avro Canada VZ-9 Avrocar

04.10.2016

Genesis

01.10.2016

Čitaoci reporteri

20.09.2016

Leteća Krila

13.09.2016

Chevrolet Malibu

09.09.2016

Panzer VIII Maus

30.08.2016

Bartini Beriev VVA-14

23.08.2016

Fiat 126P na Kubi Tekst sa video prilogom!

19.08.2016

Kamper ili prikolica

30.07.2016

Događaji Tekst sa video prilogom!

06.07.2016

VW Golf GTI Clubsport S

04.07.2016

Ford KA+

02.07.2016

Audi S5

23.06.2016

BMW-ova vizija za naredni vek Tekst sa video prilogom!

20.06.2016

24 časa Le Mana 2016 Tekst sa video prilogom!

20.06.2016

Renault Clio 2017

15.06.2016

Kampovanje prikolicom

11.06.2016

Događaji

24.05.2016

Formula1

10.05.2016

Ayrton Senna (21.3.1960.-1.5.1994.) Tekst sa video prilogom!

30.04.2016

SEAT Ateca

26.03.2016

Audi Q2

18.03.2016

V8 Bandits Tekst sa video prilogom!

17.03.2016

Renault Scenic

09.03.2016

Pagani Huayra BC

25.02.2016

Blic test: Audi Q7 3.0 TDI quattro

23.02.2016

Autonomni automobili

20.02.2016

Najskuplji dizel u regionu

20.02.2016

BMW M2 Coupe Moto GP Safety Car Tekst sa video prilogom!

15.02.2016

Opel Mokka X

12.02.2016

Indija vs Srbija

09.02.2016

Kućni ljubimci Tekst sa video prilogom!

06.02.2016

Land Rover Defender Tekst sa video prilogom!

04.02.2016

Trijumvirat Tekst sa video prilogom!

01.02.2016

Novi Porsche 718 Boxster i 718 Boxster S Tekst sa video prilogom!

30.01.2016

Opel GT Concept

28.01.2016

Ford Focus RS

27.01.2016

Mercedes-Benz E klasa 2017 Tekst sa video prilogom!

12.01.2016

NAIAS 2016

08.01.2016

Istorijat motociklizma Tekst sa video prilogom!

06.01.2016

Trijumvirat Tekst sa video prilogom!

02.01.2016

Najbolje ocenjeni automobili na testovima Vrele Gume Media Sistema 2015.

31.12.2015

Tržište polovnjaka u 2015. godini

30.12.2015

Šampioni aukcija 2015.

26.12.2015

Lancia Ypsilon 2016

24.12.2015

Preporuka stručnjaka

19.12.2015

Trijumvirat: Tekst sa video prilogom!

18.12.2015

Ford Crown Victoria Tekst sa video prilogom!

14.12.2015

Novi Mercedes-Benz E-Klase

12.12.2015

Lotus Exige Sport 350

11.12.2015

Wankel motor - promašaji koji su obećavali Tekst sa video prilogom!

07.12.2015

Prokletstvo Džejmsa Dina Tekst sa video prilogom!

03.12.2015

Honda Civic

01.12.2015

Infiniti QX30

30.11.2015

Fordovi skandali - Priča br. 2 Tekst sa video prilogom!

28.11.2015

Fordovi skandali - Priča br. 1 Tekst sa video prilogom!

27.11.2015

Jeff Gordon

26.11.2015

Šampionat u apsolutnoj kategoriji

20.11.2015

Peugeot 204

13.11.2015

Kako osvojiti američko tržište? Tekst sa video prilogom!

10.11.2015

Rejmond Levi

07.11.2015

Dodge Viper ACR za 2016. godinu Tekst sa video prilogom!

06.11.2015

Metan (CNG)

04.11.2015

Off Road - JEEP Adventure Days/Zlatibor 2015. Tekst sa video prilogom!

30.10.2015

Bloodhound SSC

21.10.2015

Zatamnjivanje stakala

17.10.2015

Opel Astra TCR

16.10.2015

Lada Vesta

14.10.2015

Adria Coral Tekst sa video prilogom!

08.10.2015

VW - Hronika skandala Tekst sa video prilogom!

06.10.2015

O Nedodirljivima sa ilegalnim softverom

03.10.2015

Jaguar F-Pace Tekst sa video prilogom!

29.09.2015

Infiniti Q30

28.09.2015

Novi Renault Megane Tekst sa video prilogom!

26.09.2015

Suzuki Baleno Tekst sa video prilogom!

24.09.2015

Toyota Hilux

23.09.2015

Porsche Mission E Concept Tekst sa video prilogom!

18.09.2015

Formula 1

11.09.2015

Chantilly 2015 Arts & Elagance

09.09.2015

Barnea Collection

08.09.2015

Borgward Isabella

03.09.2015

Formula 1

02.09.2015

Registracija autotomobila

01.09.2015

Steyr 50

27.08.2015

ZENITH 24 sata Elegancije 2015 powered by CHIVAS

27.08.2015

Zaštita automobila od krađe

24.08.2015

Icona Vulcano Titanium Tekst sa video prilogom!

22.08.2015

BMW M4 GTS Tekst sa video prilogom!

21.08.2015

Polovni delovi

18.08.2015

Koenigsegg One:1 Tekst sa video prilogom!

12.08.2015

V12 simfonijom protiv građevinskih mašina Tekst sa video prilogom!

07.08.2015

Subaru

05.08.2015

Pojačana kontrola vezivanja Tekst sa video prilogom!

04.08.2015

Ferrari 488 Spider

03.08.2015

Smart DCT Turbo

01.08.2015

Intervju Zoran Drobnjak

31.07.2015

Statistika

27.07.2015

Ford GT Le Mans 2016 Tekst sa video prilogom!

20.07.2015

Mazda 2 vs Renault Clio

18.07.2015

Rekordi koji će najteže biti oboreni u Formuli 1

17.07.2015

Chevrolet Cruze

11.07.2015

Oldtajmer skupovi

09.07.2015

Renault Talisman

08.07.2015

Poređenje – Audi A4 vs BMW serije 3 vs Mercedes-Benz C klase vs Jaguar XE vs Alfa Romeo Giulia

02.07.2015

Mercedes-Benz A klasa

01.07.2015

Saveti

29.06.2015

Alfa Romeo Giulia

26.06.2015

Peugeot 308 GTi

25.06.2015

Salon aeronautike Paris - Bourget 2015

24.06.2015

Anketa - Euro 4 norma

23.06.2015

Mercedes-Benz GLC

20.06.2015

Mazda CX-3

19.06.2015

Šokantni rezultati naučnog istraživanja

17.06.2015

BMW serije 7

12.06.2015

Pretnje i ucene iz Forda u Srbiji

06.06.2015

BMW X1

05.06.2015

BMW S1000 XR

01.06.2015

Akcija

30.05.2015

Ducati Panigale R

28.05.2015

Fiat Ægea

27.05.2015

Toyota Hilux

23.05.2015

BMW Motorrad na stazama uspeha

19.05.2015

Alfa Romeo

15.05.2015

Novitec Rosso Ferrari California T

14.05.2015

Nautika

13.05.2015

Mercedes-Benz G klase

09.05.2015

Ducati Diavel Titanium

08.05.2015

Volo Auto Museum

06.05.2015

Formula1

02.05.2015

Tailfin

29.04.2015

Formula E

28.04.2015

Peugeot 308 R HYbrid

25.04.2015

Volkswagen C Coupe GTE Concept

24.04.2015

Volkswagen Transporter T6

23.04.2015

Mercedes-Benz Concept GLC Coupe

22.04.2015

Audi Prologue Allroad koncept

18.04.2015

Lamborghini Huracan LP 640-4 Superleggera

16.04.2015

Citroen Aircross Tekst sa video prilogom!

09.04.2015

C.A.M.E.R Mostra Scambia

08.04.2015

Citroen Cactus 1.2 VTi/82 Shine

07.04.2015

Traktori na putu

04.04.2015

Jaguar XF

03.04.2015

Opel Corsa TNG

02.04.2015

McLaren 570S Coupe

01.04.2015

Opel Corsa Turbo

28.03.2015

Mercedes-Benz GLE i Mercedes-AMG GLE63

27.03.2015

Dosije Clarkson

19.03.2015

Mercedes-Benz CLA Shooting Brake

14.03.2015

Ženeva 2015 - Koncepti

12.03.2015

Audi TT Cup Tekst sa video prilogom!

11.03.2015

Ženeva 2015 - Tuning

10.03.2015

Opel Corsa OPC Tekst sa video prilogom!

07.03.2015

Automobili koji su obeležili sajam u Ženevi

06.03.2015

Audi R8

28.02.2015

Brabus 850 6.0 Biturbo Coupe

24.02.2015

Muzej Tehnike u Beču

21.02.2015

Škoda Superb

19.02.2015

Rinspeed BMW i3 Budii Concept Tekst sa video prilogom!

18.02.2015

Nissan Titan

17.02.2015

Ford Focus RS

09.02.2015

Preliminarni testovi u Herezu, u Španiji

07.02.2015

Zvezde Rétromobile 2015.

06.02.2015

Renault Kadjar

04.02.2015

Hyundai i10 1,2 GLS Premium Tekst sa video prilogom!

28.01.2015

Top 10 kolekcionara među poznatim ličnostima

26.01.2015

Ford GT

21.01.2015

Volkswagen Cross Coupe GTE Concept

20.01.2015

Alfa Romeo 4C Spider

19.01.2015

Ford F150 Raptor

14.01.2015

Dolar i akcize zaustavili pad cena goriva

14.01.2015

Buick Cascada

13.01.2015

Seat Leon ST Cupra

10.01.2015

Želje za 2015.

31.12.2014

Tržište polovnih automobila

25.12.2014

Škoda Superb

23.12.2014

Citroen DS3 i DS4

22.12.2014

Kako je BMW postao „BMW“

18.12.2014

Audi Q7

16.12.2014

Kako nastaju Opel sportski automobili

15.12.2014

Mercedes GLE Coupe

13.12.2014

Volvo XC90 T8

11.12.2014

Saveti stručnjaka

10.12.2014

Fiat 695 Abarth Biposto

09.12.2014

Povratak auto industrije u Bugarsku preko Kine

06.12.2014

Opel KARL

04.12.2014

Ford Mondeo

02.12.2014

Tehnologija

27.11.2014

Mitsubishi XR-PHEV koncept

26.11.2014

Opel Adam S

20.11.2014

Kia slavi jubilej

20.11.2014

Inovacije iz Volkswagena

15.11.2014

Fiat 500x

14.11.2014

Novi modeli na Euro NCAP testu... Tekst sa video prilogom!

12.11.2014

Sajam motocikala EICMA Milano

11.11.2014

BMW XDrive Experience

07.11.2014

Benzin vs Dizel

04.11.2014

Sajmovi: Auto e Moto d’Epoca Tekst sa video prilogom!

03.11.2014

Zimski pneumatici

01.11.2014

BMW X5M & X6M Tekst sa video prilogom!

31.10.2014

U susret VN SAD

30.10.2014

Plavi koridor!

28.10.2014

Nissan GT-R Nismo

25.10.2014

Mercedes GLA 45 AMG u Brabusovoj izvedbi

23.10.2014

Mondial de l’Automobile 2014

20.10.2014

Transferi u F1 su pred nama

18.10.2014

2015 Renault Espace

16.10.2014

F1 Déjà vu Tekst sa video prilogom!

14.10.2014

Tariranje 2014. Jeep Cherokee

14.10.2014

Fiat Abarth 695 SS Tekst sa video prilogom!

13.10.2014

Staza u Sočiju Tekst sa video prilogom!

11.10.2014

Suzuki Vitara

09.10.2014

Fića skup

08.10.2014

Kiša na VN Japana

07.10.2014

INTERMOT 2014.

06.10.2014

Honda Civic Type R

01.10.2014

Formula1

29.09.2014

Kupovina automobila

27.09.2014

Tehnologija

26.09.2014

Nova Opel Corsa

22.09.2014

Mercedes B klase

20.09.2014

Ferrari

17.09.2014

Najnebezbedniji automobili u istoriji

15.09.2014

Mercedes-Benz AMG GT Tekst sa video prilogom!

13.09.2014

Aktuelna dešavanja u „najbržem cirkusu na svetu“

10.09.2014

Chrysler otkrio unapređenja za 2015.

09.09.2014

Automobilske marke koje muškarci najviše vole

06.09.2014

Land Rover Discovery Sport 2015 Tekst sa video prilogom!

05.09.2014

Pred VN Italije Tekst sa video prilogom!

04.09.2014

Volvo XC90 Tekst sa video prilogom!

02.09.2014

Mali Renault, dugogodišnji igrač u promenama u društvu

01.09.2014

Kriza u Rusiji

30.08.2014

Dodge Charger Tekst sa video prilogom!

20.08.2014

Zvezde malih ekrana?

19.08.2014

Šta je vozio Gagarin

14.08.2014

Šef Fiat/Chryslera želi deo finansijskog „kolača“ koji pripada snabdevačima originalnih delova

12.08.2014

3 strane Kopa

08.08.2014

Mercedes-Benz S 600 Guard

07.08.2014

Testiranje bezbednosti vozila Tekst sa video prilogom!

01.08.2014

Šta i kako kada vam se slomi staklo na automobilu

31.07.2014

Porsche Cayenne

26.07.2014

PR: Rally Baja Aragon 2014

24.07.2014

Lexus NX 2015

22.07.2014

Novi smart fortwo & forfour Tekst sa video prilogom!

19.07.2014

II. NAVIGATIONRALLY 2014.

18.07.2014

Opel Corsa

18.07.2014

Renault Megane RS 275 Trophy

14.07.2014

Groblje automobila

11.07.2014

Lexus IS

05.07.2014

Pred VN Velike Britanije Tekst sa video prilogom!

03.07.2014

Staze koje su odnele najviše života u istoriji

02.07.2014

Rolls-Royce Ghost V-Specification

01.07.2014

Goodyearovih deset najvažnijih saveta za vožnju kad putujete na odmor

28.06.2014

Mercedes Benz 300 SDL -1986 Tekst sa video prilogom!

26.06.2014

VN Austrije

23.06.2014

Cigarette Racing 50 Vision GT Concept

19.06.2014

24 časa Le Mana

16.06.2014

Tesla Motors oslobodio svoje patente

15.06.2014

Interstellar

14.06.2014

Popravka auto stakala

13.06.2014

Novi BMW Serije 4 Gran Coupe

11.06.2014

Ford B-Max 1.0 Trend EcoBoost vs Fiat 500L 1.4 Nacionale vs Opel Meriva 1.4 Active XER

07.06.2014

Volkswagen Scirocco

06.06.2014

FIĆA SKUP 2014. – MINHEN

04.06.2014

Brzinomeri

30.05.2014

Srebrne strele

29.05.2014

Mercedes C klasa karavan („Estate“)

26.05.2014

Transferi za 2015. o kojima se „šuška“

24.05.2014

Rezvani Beast

23.05.2014

Bavarci nezadrživi

19.05.2014

BRABUS 850 6.0 Biturbo

15.05.2014

Mini Paceman GoalCooper

13.05.2014

U sećanje na Ajrtona Senu Tekst sa video prilogom!

12.05.2014

VN Španije 2014

10.05.2014

Najčudniji avioni u istoriji

07.05.2014

Uredba Vlade

05.05.2014

Vozni park komunističkih državnika

02.05.2014

BMW Vision Future Luxury

30.04.2014

9. Jeep i prijatelji Vrele Gume Off Road

25.04.2014

Peking 2014

24.04.2014

VN Kine

17.04.2014

Ferrari LaFerrari XX

16.04.2014

Red Bull Air Race World Championship

15.04.2014

Ford Focus Sedan

10.04.2014

BMW serije 4 Gran Coupe

04.04.2014

F1 Top Ten

02.04.2014

Obrum PL-01 Tekst sa video prilogom!

01.04.2014

Novitec Torado Lamborghini Aventador NL2

29.03.2014

Neobična pravila u saobraćaju

28.03.2014

Mazda motori

25.03.2014

Budućnost saobraćaja

25.03.2014

Ilegalni taksista

23.03.2014

Limuzina američkog predsednika

22.03.2014

Mini

12.03.2014

MTM

08.03.2014

Registar MUP Srbije

01.03.2014

Novoregistrovana vozila u 2013.

27.02.2014

Mazda3 Sedan 2.0i 120 KS Challenge

26.02.2014

SAAB 9000 Aero Tekst sa video prilogom!

22.02.2014

Pontonski čamac PrinceCraft Vogue 25SE Tekst sa video prilogom!

15.02.2014

1989 Porsche Panamericana Concept

13.02.2014

Limuzina za rastanak

13.02.2014

Bolidi 2014

07.02.2014

Osvrt na sajam automobila u Beču

03.02.2014

Opel 4x4

03.02.2014

Mercedes S600

25.01.2014

Audi Museum Mobile - drugi deo

22.01.2014

Ford Shelby GT350CR

20.01.2014

Prodaja automobila u regionu za 2013. English version

18.01.2014

Kacige Sebastiana Fetela

17.01.2014

Audi Museum Mobile - prvi deo

15.01.2014

Digitalizacija automobila

13.01.2014

Vrele Gume ispred Top Geara

11.01.2014

Honda S660 Concept

05.01.2014

Restauracija: Opel Kadett C GT/E 1900 Tekst sa video prilogom!

03.01.2014

Caterham Seven 160

02.01.2014

Sa letnjim pneumaticima nema odštete!?

30.12.2013

Audi planira da svrgne BMW

28.12.2013

Saab 9-3 Viggen

24.12.2013

Nissan BladeGlider Concept

16.12.2013

Cadillac Escalade

13.12.2013

Jaguar C-X17 Concept

11.12.2013

Nissan Nismo GT-R

10.12.2013

Limitirane serije nelimitiranih cena

07.12.2013

Ferrari Racing One 458 Competition

05.12.2013

Ford Mustang

05.12.2013

1931 Bugatti Royale Kellner Coupe

04.12.2013

Renault Initiale Paris Concept

03.12.2013

Muzeju tehnike u Beču

02.12.2013

BMW Concept Active Tourer Outdoor

30.11.2013

Bosch

26.11.2013

Valentino Rossi na Monza Rally Show

26.11.2013

1982 Zastava 750 SL Tekst sa video prilogom!

23.11.2013

Pravilnik o zimskim gumama ipak jasan vozačima

22.11.2013

Saab

18.11.2013

Red Bull, gazirano piće koje pokreće najbrže bolide na svetu

16.11.2013

Električni automobil, budućnost ili zabluda auto industrije?

15.11.2013

Peter Schreyer Tekst sa video prilogom!

14.11.2013

Monster Energy Gymkhana GRiD Tekst sa video prilogom!

11.11.2013

RUSH

09.11.2013

Oldtimer - Show, Budapest

06.11.2013

PSA koncern

02.11.2013

Elon Musk

26.10.2013

PGO Cevennes

23.10.2013

Kinesko tržište

19.10.2013

Toyota i-Road u proizvodnji 2014.

13.10.2013

Prodaja automobila u Srbiji u odnosu na prethodnu godinu

11.10.2013

Fiat Amerika

08.10.2013

Velodrom Budimpešta

03.10.2013

Ferrari SP12 EC

26.09.2013

Hrčak za volanom kamiona Tekst sa video prilogom!

25.09.2013

YU AMK Veteran

23.09.2013

Promalja li se sunce iza crnih oblaka auto tržišta?

12.09.2013

10 najisplativijih

08.09.2013

Opel

05.09.2013

Yugo 45 Tekst sa video prilogom!

01.09.2013

Tesla Model S

29.08.2013

Intervju sa CORRADO LOPRESTOM

27.08.2013

Jeep Cherokee

26.08.2013

Bentley Flying Spur

14.08.2013

Trendovi boja automobila

11.08.2013

Mobilni telefoni u vožnji

02.08.2013

Rolls-Royce Wraith

31.07.2013

SAAB

18.07.2013

Spyker B6 Venator Concept

09.07.2013

FIAT 500L Living i 500L Trekking

07.07.2013

Infiniti Q50

26.06.2013

BMW Lusso Gran Coupe

23.06.2013

Oldtimer Klub Beograd

20.05.2013

Bad Homburg

15.05.2013

Boschert B300

29.04.2013

Baterije budućnosti?

19.04.2013

Muzej saobraćaja u Bratislavi

04.04.2013

Sretenjski Off Road karavan 2013

28.03.2013

SOMFY

21.03.2013

Statistika prodaje

17.03.2013

Ford EcoSport

12.03.2013

MQB platforma

08.03.2013

Toyota Auris Touring Sports

22.02.2013

Istorija Toyote Corolle

12.02.2013

Consumer Reports Tekst sa video prilogom!

08.02.2013

2012 Dartz PROMBRON Aladeen Edition

05.02.2013

Ford Transit/Tourneo Custom

29.01.2013

BMW Concept Serije 4

08.01.2013

Peugeot 2008 Concept

06.01.2013

Fiat Linea Tekst sa video prilogom!

04.01.2013

Honda CR-V

03.01.2013

Lamborghini Urus

31.12.2012

RRRolipop muzej - Eggenburg, Austrija

24.12.2012

HOFMANN - AUTOSERVISNA OPREMA

17.12.2012

Završetak oldtajmer sezone u Nemačkoj

10.12.2012

Deset stvari koje morate znati o gumama

08.12.2012

2013 Toyota RAV4

30.11.2012

Oldtajmer muzej – Bavarska

27.11.2012

Hydra Schmidt Coupé

14.11.2012

Hiperprodukcija

11.11.2012

75 godina Toyote

04.11.2012

Peugeot 4008/Citroen C4 AirCross

03.11.2012

1976 Chrysler New Yorker Brougham

30.10.2012

Blue Corridor 2012 Rally

27.10.2012

Opel Mokka

25.10.2012

Oldtajmer skup Beograd

19.10.2012

Nova Opel Cascada

18.10.2012

Opel Olympia

05.09.2012

Mercedes-Benz 170 SCB

27.08.2012

Volvo kaskaderska akrobacija

24.08.2012

10. skup moto kluba „CLASSIC WHEELS“ u Futogu

17.08.2012

Seat Leon

27.07.2012

Renault Clio IV

11.07.2012

Tržište polovnih automobila

07.07.2012

Opel rođendanska žurka na Hungaroringu

02.06.2012

Oldtimer Expo - Budimpešta 2012

02.05.2012

Oldtimer Expo 2012

27.04.2012

Udruženje istoričara automobilizma

26.04.2012

Downsizing

14.03.2012

Goodyear

05.01.2012

Muzej oldtimera

29.12.2011

Most kod Beške

05.11.2011

Porsche 959 Tekst sa video prilogom!

04.11.2011

Albert Biermann, šef odseka za razvoj BMW-a

21.10.2011

Audi A6 Avant / BMW 5 Touring / Mercedes E220 Estate

14.10.2011

BMW M3 E36

10.10.2011

VW i ekologija English version Tekst sa video prilogom!

21.09.2011

Salon automobila u Frankfurtu

13.09.2011

Rezerve nafte veće nego što se misli Tekst sa video prilogom!

21.07.2011

Devetostepeni menjač

10.06.2011

BMW serije 8

03.06.2011

Alternativna goriva

21.05.2011

Audi A6 2.0 TDI vs BMW 520d vs Mercedes E220 CDI

05.05.2011

BMW Innovation Days 2011 Tekst sa video prilogom!

23.04.2011

5 neverovatnih inovacija Mercedes-Benza

20.04.2011

Najjeftiniji automobili na svetu

12.04.2011

Najskuplji svetski automobili Tekst sa video prilogom!

04.04.2011

Film Tekst sa video prilogom!

31.03.2011

Audi A6 vs Mercedes E klase vs BMW serije 5 English version Tekst sa video prilogom!

18.02.2011

McLaren MP4-12C Tekst sa video prilogom!

17.02.2011

Tehnologija

03.02.2011

Novi momenti u slučaju 'registarskih tablica'

03.02.2011

Ford Focus vs VW Golf vs Opel Astra

19.01.2011

Intervju - Karl Lagerfeld English version

04.01.2011

INTERVIEW - Vladimir Rebić, zamenik Načelnika Uprave saobraćajne policije

21.12.2010

Prodaja

16.12.2010

MICHELIN Alpin 4 Tekst sa video prilogom!

15.12.2010

Koliko verujete automobilskim novinarima? English version

30.11.2010

Saobraćajna dokumenta

16.11.2010

Zimska oprema

04.11.2010

Zatamnjivanje stakala

25.10.2010

Mercedes-Benz 500 E Tekst sa video prilogom!

18.10.2010

Salon automobila, Pariz 2010 - Komentar English version

10.10.2010

Prominent woman entrepreneurs

24.09.2010

Automechanika 2010

20.09.2010

Ekskluzivno Tekst sa video prilogom!

17.07.2010

Mercedes SLS E Cell Tekst sa video prilogom!

08.07.2010

Alfa Romeo – prvih 100 godina

05.07.2010

Ekskluzivno

24.06.2010

Zanimljivost Tekst sa video prilogom!

18.06.2010

Jeep Club Srbija Tekst sa video prilogom!

15.06.2010

Most na Beški

08.06.2010

Poređenje

07.06.2010

Akcija

26.04.2010

Hibridna vozila

07.04.2010

Humanost

07.04.2010

G-Couture, samo za odabrane

06.03.2010

F1 - 2010

15.02.2010

Lorinser

13.02.2010

„Gazela“ naša nasušna

02.02.2010

BMW C1-E Tekst sa video prilogom!

26.01.2010

F1 na vodi

05.01.2010

Carine

15.12.2009

Audi A8

04.12.2009

Lizing

02.12.2009

Nauka u službi frizure

20.11.2009

Aston Martin Rapide

21.10.2009

BMW Z4 by AC Schnitzer

26.09.2009

Nautika

08.09.2009

Porsche Panamera S (4S)

02.09.2009

Prva vožnja Mazdaspeed 3

25.08.2009

Polovni automobili

10.07.2009

Zakon o bezbednosti u saobraćaju

05.06.2009

Aerodinamika

22.05.2009

WorldFirst Racing

15.05.2009

GT2 i GT-R

30.04.2009

don
08.10.2015 07:49
11
4

Prelijepo, mada se karte za avion i smjestaj u hotelu daju unaprijed kupiti i rezervirati,tako da mi je usteda sumnjiva, al cef iliti gust nije isti!Ovako ste bili tik uz sajam!Neprocjenljivo!
A sta znaci ovo cijena ostalih troskova kao kod kuce, koliko je to u eurima i sta se sve placa, ak moze kratko za nas koji nikad nismo iskusili kampiranje?
Fitz kola?ocito neko nema problema sa krvnim pritiskom :)

kamper
08.10.2015 07:53
11
0

Sjajan tekst . Bas kako jeste. Zao mi je sto do sada nisam imao prilike da i ovako kampukem. Dvadest godina sam vukao prilolicu Adria. To je vec malo slozenije voziti ali prica ista

drugarica
08.10.2015 11:31
8
0

Koji si ti CAR Piro/piroski... ne... kralj hedonizma! Svaka cast, i daj nam tu nautiku ponovo

drugarica
08.10.2015 11:32
7
0

Koji si ti CAR Piroski... ne... kralj hedonizma! Svaka cast, i daj nam tu nautiku ponovo

Ruma
08.10.2015 12:16
4
0

Video sam vas kod nas na knez petrolu. to je prava uzivancija.

Milan.J
08.10.2015 12:37
4
0

Ako sam dobro videi, toalet ima tuš.
Kako je rešen odvod? Pretpostavljam kanister.
Da li je WC "suvi", ili sve ide u istu posudu.
Uz krajnje defanzivnu vožnju i 14l/100 nije sve tako idealno, rekao bih.

@Milan.J

Tus, umivaonik i odvod sudopere se skuplaju u tzv. SIVI tank zapremine 100 litara koji se praznu u Kampnig centrima na posebno odredjenom kolektor.

WC je hemijski, nije suvi i sve se skuplja u hermetcki zatvorenu posudu koja se prazni takodje na za to odredjeno mesto *jedna od fotografija u seriji sa narandzastim detaljima.

Potrosnja! Moze i manje, realno je oko 12,5 litara pri 110 kmh uz mirne vremenske uslove. Mi smo imali mnogo vetra, kise, zastoja na putevima u nemackjoj, guzva na granicama,... ali toliko smo izmerili.

Inace ovo je starija koncepcija vozila, sada je uglavnom u istoj kalsi izbacena nadgradnja vozacke kabine, kamperi su nizi imaju bolju aerodinamiku a krevet se spusta na hidrauliku sa krova kabine tako da se nije izgunilo na konforu! Oni trose oko 9 litara.

Goran_Goran
08.10.2015 13:24
5
0

daj ne sladite vise! kakav sjajan prilog

@MilanJ
Pa nigde ne pise da je ovo zabava za sirotinju. sve ima svoju cenu druze. uvek postoji opcija privatan apartman u grckoj kilometar od plaze i bus prevoz do tamo

REDAKCIJA
08.10.2015 13:36
8
1

@don
Finansijski plan je sledeci: najam vozila u proseku 100 eur/dan. Kamping 25-30. Putarine i gorivo po ucinku. Hrana po apetitu, ali niste zavisni od restorana vec kuvate samo kao i kod kuce.

Nasa matematika za osam dana, cetiri osobe u akciji Sajam Automobila Frankfurt je sledeca:

1. Najam vozila : 800 evra
2. Gorivo 2.500 km :500 evra
3. Putarine, vinjete : 300 evra
4. Kamping (4 noci, ostalo na divlje): 100 eur
5. Hrana pice, .....: 500 evra
UKUPNO .............: 2.100 evra za 8 dana, 4 osobe

KALKULACIJA AVION 3 dana (dve noci), 4 osobe

1. Avio karte : 1.200-1.500 eur
2. Hotel : cca, min 1.000 eur
3. Taksi, podzemna : 100 eur
4. Ishrana po restoranima : min 500 eur
UKUPNO............:2.900 - 3.000 evraotac Makarije
08.10.2015 14:03
7
2

Recimo, želim da odem u Portorož ( oko 650 km od BGD ) na par dana.
Mogu da odem kolima ( lake vožnje 6 sati ) i da se smestim, primera radi, u veoma lepim apartamina u „Marini Portorož“ (onaj najmanji, od oko 65 m2 ( za 4-6 osoba ) je oko 115 eura – ako dolazite prvi put (posle možete da ih dobijete i za 100)).
Al, umesto tako, mogu da se do Portoroža malo duže i znatno skuplje „klackam“ ovom „konzervom“ i da se „u konzervi“ smestim u kamp koji se „naslanja“ na „Marinu Portorož“ ( vidjao sam tamo ovakve kampere).
I da me sve to u „u konzervi“ konačnom zbiru dodje znatno skuplje – bar po mom razumevanju (koje je "samo moje" i niko "nije u obavezi" da se složi).
Ova „kuća putujuća“ još uvek ima svoj nesporan smisao u odredjenim prilikama, ali se bojim da je on sve manji. I da taj smisao nije baš toliko ekonomski, koliko „slobodarski“.

kamper
08.10.2015 17:06
3
0

@otac Makarije

Pa ovo i nije tekst za Vas gospodine. Procitajte za pocetak masna slova ispod naslova! "Za slobodne duhom" gospodine

Tulipan
08.10.2015 19:38
4
0

@ Makarije

Rauzumijem u potpunosti tvoje razmišljanje..ali razumi i ti to da ovo nije pravljeno za široke mase,već za ljude koji ovo vole i nije im toliko stalo do komocije..Ja razumijem, jer vozim motor, i kada idem dalje idu kometnari "gdje ćeš, ukočićeš se, evo sad će kiša"..A ne znaju da baš ti "neuslovi" čine te da se osjetiš živim, i zato ne kažem da bih kupio ovako nešto..ali razumijem one koje bi :)

miki
08.10.2015 19:41
5
0

- slike hrane su odlicne. Ono kostunicavo voce i sljive je dobro za potenciju i probavu. Jedna stvar je neophodna a druga dobrodosla kada ste na tako malom prostoru toliko vremena :)
- Baja sa kopljem na ulazu hotela je garant iz susedne republike (Drzave, tj. kantona)
- Kad smo kod hotela i vase procene na 1000 E/4 osobe/ dve noci to je ipak tesko uporedivo sa kamperom. Mozda bi bilo bolje da poredite najam garsonjere sa krevetima na sprat na 7 dana. Znam, sajam. Razumem.
- A kad smo kod kreveta, ko je spavao u podkrovlju?
- Hrana 500E...prva tri dana ste mogli da ponesete sendvice a za ostalo pasulj i sarma u serpicama i prenosni frizider. Za pice se grebete na novinarskim brifinzima. Naravno uvek rasklopljiva casa u zadnjem dzepu ako prolazite pored cesme.
- Gledao sam slike vise puta ali nisam video da ste praznili hermeticku posudu.

Sve ste me razumeli, zavidim vam. Najvise na slobodnom vremenu i drustvu a ne na kamperu.

don
08.10.2015 19:42
4
3

Puno hvala na iscrpnom odgovoru.Usput, sad tek vidjeh i video(odlican prilog, a sto je onaj fasovao avion:-) garant zbog astre),spominje se na pocetku emsija sa Sajma, a dje to (nisam nikako vidio tu emisiju)?? Pa nema je, danima stoji ova o RR.

Synyster
08.10.2015 20:13
6
1

RV je za ljude koji nemaju ograniceno vreme i koji sa uzivanjem to rade. Za one koji imaju sedmicu ili dve da odu na godisnji odmor RV se nikako ne isplati, ne samo sa finansijske strane vec se treba uracunati koliko je napor voziti tako duge relacije. Ja sam pre par godina vozio nekih 40-ak sati (umesto da sam letio 3) cisto iz razloga jer se voznjom ima mnogo toga vise zanimljivog videti. Tad je sve proteklo u zurbi, vratio sam se umorniji nego sto sam otisao, a finansijski nisam nista manje novca potrosio. Zato sam rekao sebi da cu jednog dana kad odem u penziju onda iznajmiti RV i bez zurbe obici sve sta nisam stigao dok sam bio mladji. A do tada putujem avionom.

otac Makarije
08.10.2015 22:07
3
1

@kamper
Ja se ne bih ni javio da REDAKCIJA nije iznela svoju kalkulaciju o navodnoj komparativnoj ekonomskoj prednosti upotrebe "kuće putujuće". A ona ne postoji (za mene).
Moje izvinjenje, jer nisam imao nameru da ljubiteljima ove vrste "vozila" dovodim u pitanje njihovo "opredeljenje".
Uostalom, svako ima svoju "bolest".
Pozdrav

don
09.10.2015 07:57
2
4

a oni bili 8 dana, nisam znao, inace bih navratio...Vidim da bi i jos neki zavrsili u avioni, zbog manjka kamperskog duha(mozda neko hrci:). Nema narusavanja discipline,pa makar ni kicme, discipline :)

MunzeLjux
10.10.2015 00:01
6
0

Ovo kupuju dokazane skrtice, koje u nepromisljenoj potrazi za ustedom, trose enormne kolicine para. To su isti likovi koji po sistemu; sam svoj majstor, izvode ama bas sve radove i popravke na kuci, kolima, camcu... sve dok se ne skrljaju sa merdevina, ili dok ih ne sprzi struja oko koje takodje vole da prckaju. U vreme interneta, kada mozete mesecima ranije da odredite itinerer i rezervisete prenociste sa ili bez dorucka i da lagano krenete autom na put bez stresa i nerviranja. Usput, nikome necete smetati na putu zbog spore voznje.

Peki
13.10.2015 00:08
3
1

Ovako, na evropskim putevima "kuce putujuce" su veoma cesta pojava, posebno u vreme letnje sezone. Ima dobre dve decenije kako ih merkam i razmisljam da iznajmim (kupovina je van svake pameti), no ni sam vise ne znam zasto nisam!? A bogami smo ih zagledali i zavirivali u unutrasnjost, pravili planove o "tour de europe" (put po evropi) i mastali gde ce mo se sve zautaviti na dan-dva. E tu je poenta u celoj prici, iznajmiti ovako nesto da bi se otislo od tacke A do tacke B, i tamo ostalo nekoliko sedmica, zaista nema logike, po najmanje ekonomske. Vlasnici sa kojima sam pricao isticu pre svega mobilnost, caka je upravo u tome da se sto vise obide, vidi i uziva, pa sta kosta da kosta. Naravno da se treba dobro pripremiti za put, no infrastruktura je na zapadu odlicna, sto znaci da mesta gde se moze bezbedno parkirati, prikljuciti na struju i vodu, te isprazniti sanitarne elemente, zaista ne nedostaje. Jos manje divljih, bez obzira sto mnoge opstine zabranjuju ovakvim vozilima bilo kakvo zadrzavanje.

Dragan
14.10.2015 08:26
2
0

ponovite komentar

Pošaljite komentar:

Molimo vas da pre slanja komentara pročitate sledeće uputstvo:
Redakcija zadržava pravo izbora komentara koji će biti objavljeni, kao i pravo skraćivanja komentara.
Anonimni komentari se ne objavljuju.
Komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Govor mržnje ne tolerišemo.
Zbog ograničenog prostora, komentare koji predstavljaju komentar drugih (već objavljenih) komentara ne objavljujemo, kao ni polemike između komentatora. Molimo vas da u svrhu diskusije i polemike koristite naš Forum.
Pre pisanja samog komentara, molimo vas da izaberete tačan tekst na koju se odnosi komentar. Komentari koji sadržajem ne korespondiraju sa tekstom sa koje su poslati neće biti objavljeni.
VRELE GUME ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije.

Vaše ime:


Vaš komentar:Anti-spam-kod:
Kako bi bili sigurni da ste osoba, a ne robot-spamer, molimo Vas da u donje polje unesete kod sa slike: