E, izvinjavam se što pišem u dve teme, ali u onoj drugoj niko neće videti post pa samim tim ni odgovoriti..
elem, zimus bilo neko čukanje ispred mene u uskoj uličici, a ja žurio na fudbal i pokušam da ga okrenem, kad ono krrrrrrrrk..nabijem mu branik na mali stubić.
Rezultat je bio ulubljen branik koji sam popravio i dobro ulubljen hladnjak klime, ali i ono što tada nisam znao - zaglavljen ventilator hladnjaka.
Za ventilator sam saznao kad mi je u sred zime kazaljka za temperaturu prešla polovinu skale i tad sam video da nešto nije u redu.
Odem kod majstora, on odglavi ventilator, zameni osigurač koji je bio crko i od tada mogu da kažem da je sve relativno u redu.
Relativno zato što je ventilator toliko bučan da ga čujem i kad pojačam muziku preko pola, a druga stvar koja me pomalo brine je to što se mnogo češće uključuje nego ranije, što me navodi na zaključak da hladnjak slabije odvodi toplotu ili se termodavač malo pomerio.
Još jedna razlika u odnosu na raniji period je to što sada kazaljka temperature krene napred za pola jednog polja i onda se uključi ventilator i vrati je nazad...ranije nit se kazaljka pomerala nit sam znao kad se uključuje ventilator.
Jedan majstor pogledo i reče da može tako da ide ali da bi trebalo da zamenim ventilator, jer je pitanje dokle će da gura...sad, ne znam šta mi je činiti.
Ako ima neko neku pametnu misao bilo bi visoko cenjeno