Vrele gume

Forum internet izdanja časopisa za automobilizam, motociklizam i nautiku
Danas je Uto, 21. 5 2013. 18:43

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: Ned, 15. 4 2012. 13:25 
New Member
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ned, 15. 4 2012. 13:23
Garaža: astra h 1.9 cosmo sport
da li neko zna kako da sam zamenim ksenon sijalicu za kratko svetlo? da li mora da se skida far,ako mora vidim da mora i branik.. da li moze bez skidanja? hvala

Vrh

PostPoslato: Ned, 15. 4 2012. 22:52 
Forum Member
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pet, 29. 10 2010. 10:17
Garaža: vectra B restajling 2.0 DTI
Ne mora nista da se skida,menja se to na licu mesta,ali ipak mora to da uradi neko kome je poznato.Na poslednjem opelovom skupu sam video kako je decko stavio ksenone nasem drugaru za 15-20 minuta na oba fara(sa balastima).Bila je u pitanju astra bertone ali verujem da je i kod tebe slican princip.

Vrh

PostPoslato: Ned, 15. 4 2012. 23:22 
Forum Member
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon, 29. 8 2005. 16:00
Garaža: Honda Civic 1.8 Sport
Kod Astre G (Bertone) i je prilaz farovima vrlo lagan, tako da tih 20 minuta nije nista specijalno - veci je problem nastelovati farove kako treba, a to u toku dana sigurno nije mogao da uradi kako treba.

E sad... Ne znam kako je kod Astre H.

Vrh

PostPoslato: Pon, 16. 4 2012. 16:23 
New Member

Pridružio se: Uto, 08. 12 2009. 16:45
Imas plastican poklopac na podkrilu (slabo se vidi od prasine)...otvoris ga (na zabice je) pa zavuci ruku i pipas i gledaj far spreda istovremeno ;)

Vrh

PostPoslato: Pon, 16. 4 2012. 22:04 
New Member
Korisnikov avatar

zdravo samo da javim da sam uspeo da zamenim sijalicu i da kazem da dosta vas nije bilo u pravu kod vasih postupaka,prvo kod ksenonskih sijalica ne moze da se pristupi iz podkrila kod tocka,moze na dva nacina da se skine branik i far i tako uradi sto je daleko komplikovanije ali ako se zna ceo postupak skidanja branika,na kraju bude lakse sa malo vise posla.. i na taj nacin sto se skine samo jedan prednji deo maske,odvrnu se dva srafa sto drze far( samo zbog toga da bi se far mogao malo mrdati) sto ce vam biti potrebno kod skidanja dva srafa od gumene maske koja pokriva far sa unutrasnje strane,skidanje ta dva srafa je jako nezgodno ,potrebna mala ugaona gedora ,jako je skucen prostor i potrebne male ruke:) a ne moje lopate.. nakon sto se skinu dva srafa gumeni poklopac se moze malo nakriviti,ne moze se skinuti jer ga drzi jos jedan sraf sa donje strane kojem se ne moze prici,znaci nakrivi se poklopac i skine se prvi deo okretom na jednu stranu,ne secam se koju,posle toga je sijalica uocljiva i ona se skida tako sto se uoce dve zice koje drze sijalicu njih je potrebno malo razmaknuti da izadju iz lezista i nakon toga isto okretom na jednu stranu izvaditi sijalicu,napomena kod menjanja nove,ne dirati istu prstima... ceo posao je komplikovan samo zbog zgucenog prostora,inace sledeci put ce mi ici dosta lakse jer znam kaoko i sta gde ide.. pozdrav i hvala svima na pomoci..

Vrh

PostPoslato: Pon, 16. 4 2012. 22:21 
Forum Member
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon, 29. 8 2005. 16:00
Garaža: Honda Civic 1.8 Sport
Sledeci put das 500-1000 dinara da ti to odrade u servisu da se ne zezas bezveze ili jos bolje - kupis sijalicu od nekoga ko se time bavi pa ti je i ugradi za DZ... :)

Vrh

PostPoslato: Pon, 16. 4 2012. 22:23 
New Member
Korisnikov avatar

tu si u pruvu ali praznici su billi a i imao sam vremena pa reko da vidim kako ide.. al sad da mi rikne sam bih,prvi put se namucis posle je mnogo lakse.. poz

Vrh

PostPoslato: Sub, 05. 5 2012. 12:43 
New Member

Pridružio se: Sub, 05. 5 2012. 12:20
Hteo bih da podelim moje iskustvo koje će možda nekome koristiti. Da bi se skinula sijalica dugog svetla,preporučujem prvo zamenu sa vozačeve strane. Prvo skinuti akumulator,pa onda imate lakši pristup sijalici. Onda preostaje skidanje zaštitne gume i osigurača,koji drži sijalicu i skidanje sijalice. Kada se malo uvežbate i vidite kako izgleda na toj strani tek onda preći na suvozačevu stranu i sve ponoviti. E,tu sam morao sve da radim levom rukom i bez gledanja,tj.“na osećaj“,jer je malo tesnije. Nadam se da sam nekome pomogao,jer sam se i sam poprilično namučio. To je moje iskustvo,a voleo bih da čujem ako ima još neki lakši način za zamenu sijalice. Pozdrav

Vrh

PostPoslato: Pon, 07. 5 2012. 10:36 
Forum Member
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon, 07. 7 2008. 8:39
Garaža: Opel Astra H 1.9cdti
Isto tako moze i sa druge strane, samo treba skinuti kuciste filtera vazduha.

Vrh

PostPoslato: Pon, 07. 5 2012. 17:25 
New Member

Pridružio se: Sub, 05. 5 2012. 12:20
Pretpostavljao sam,ali nisam imao adekvatan srafciger,cini mi se zvezdasti. Prvom prilikom ih kupujem!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]