Meni to deluje preskupo. Ranije su bar delili aparate džabe, a sada aparat košta kao i običan kućni aparat za espreso. Imajući u vidu da se proizvod tek pojavio na tržištu logično mi je da idu sa "niskom" cenom kako bi navukli ljude da kupe aparate. Kada kupiš aparat onda si u njihovim rukama i oni mogu slobodno da se igraju sa cenom kapsula. U prevodu poskupeće. Pritom ne možeš da se igraš i menjaš kafe i tražiš najbolje za tvoje nepce.
I dalje mislim da je običan aparat za espreso bolji.
Btw Espreso sa mlekom u sudu košta 20 din i pritom oni ne rade s gubitkom nego pokrivaju trošak bez zarade tako da je već sada kapsula drastično skuplja.
Posto mi deluje da se ovde dosta vas razume u espresso aparate, pravljenje kafe i slicno, evo da se i ja oglasim. Nedavno sam dobio na poklon ovaj aparat za kafu marke "Martello". Interesuje me sta mislite o njemu? Kakav je?
Za sada sasvim dobro radi, jedino je problem nabavljanje kapsula kojih nema u nasoj zemlji (bar ih ja nigde nisam nasao, a u nekim radnjam nisam ni mogao da objasnim sta mi treba ). Pritom svaki proizvodjac aparata ima svoje kapsule. Problem je sto se oblici razlicitih proizvodjaca razlikuju, pa je cesto nemoguce koristiti aparat jedne marke a kapsule druge. Naravno, izuzetak je ako se naleti bas na isti oblik i velicinu kapsula, onda nema veze koje je marke aparat...
Probao sam sve vrste kapsula (4 ili 5), ali iskreno ja ne primecujem neku znacajnu razliku medju njima...sve su mi nekako iste, pa cak i ona dekofeinizirana. Jedino se mozda istice "intensivo" i ona mi za sada najvise prija. Mozda ce vremenom biti drugacije, kad mi ukus postane prefinjeniji za kafu... Inace, posto rucno stopiram sipanje kafe, na pocetku sam pustao vise vode pa je kafa bila slabija i nije mi odgovarala...nekako je bljutava. Medjutim, sad sam poceo da pravim istu kao po kaficima, znaci kratak espresso tako sto napunim pola soljice i stopiram. E takva je odlicna!
A dole je ono sto pise na jednom od njihovih sajtova. Izmedju ostalog stoji da se razvija pritisak od 20 bara, sto kapiram da je odlicno...
The Ingenious Machine
The perfect coffee needs creative blending, expertise in roasting, proper grinding and most of all the RIGHT machine. The machine uses original Italian components. Each machine is tested to produce consistently accurate water pressure, water temperature and precise brewing time for a prefect cup of coffee.
Choose from a selection of three different colours, Silver, Black and Red. Retail Price: S$399 inclusive GST
Fact box
20 Bar Pressure 980 watts motor 1.3 liter, removable and transparent water tank Capsule ejection system Size : Height 30 cm, width 23 cm, depth 30 cm Weight 4.2 kg
Pridružio se: Sub, 12. 7 2008. 20:08 Postovi: 1583 Lokacija: Novi Sad
probao sam kafu, iz ovog aparata i to nije kafa, to je napitak, i ko voli napitke ok je, za one koji vole kafu jedino pije vodu nespresso, od aparata iz kucne radinosti...
da dodam, da je napitak bio losiji neko kad sam smuckam nes gold...
to ne vredi te pare...
o nespresso aparatu vredi razmisliti...on je jedini korentan, jer pravi solidan esspreso, ali ga nema kod nas
p.s. kod nas vise nije dobar ni kraci espresso, tako da o kafama kod nas ne vredi ni pricati...ali to sam vec ranije pisao, i steta je...
Pridružio se: Pet, 06. 2 2009. 21:39 Postovi: 7273
Planirao sam da ga uzmem, pogotovo što sam ga našao po dobroj ceni od 65€ u Mediamarktu u Mađarskoj (onaj najeftiniji model), ali sam odustao kada sam se malo bolje raspitao. Crkavaju od tvrde vode, što sam u principu i znao, ali sve sam se nešto ponadao da je nešto popravljeno u odnosu na starije modele. Imam Krups espresso aparat od pre pet-šest godina, tačnije drugi komad istog modela pošto je prvi crkao u garanciji, i on je počeo da brljavi u poslednje vreme. Dakle, lepo je to zamišljeno, ali džaba.
p.s. kod nas vise nije dobar ni kraci espresso, tako da o kafama kod nas ne vredi ni pricati...ali to sam vec ranije pisao, i steta je...
ih bre bre, pa nemoguce da u zemlji od sedam i po miliona stanovnika nije moguce naci pravi espresso! Mislim da preterujes i da od kafe pravis carobni napitak za cije je spravljanje potrebno ne znam kakvo umece i najsavremenija tehnologija...
Pridružio se: Sub, 12. 7 2008. 20:08 Postovi: 1583 Lokacija: Novi Sad
naravno da je potrebno. oni koji znaju sta je dobra kafa znaju sta pricam. ranije vec receno. a i objasnio sam zasto
i to samo kraci espresso. produzeni je brlja, zbog duzeg cedjenja. sve drugo su napici
Italijani znaju sta je dobra kafa. Nju je izuzetno tesko napraviti. treba pre svega nastelovan i dobar espresso aparat, covek koji zna da je svaka sitnica prilikom pravljenja znaci za ukus, i naravno kvalitena kafa, koja je tacno odredjeno vreme mlevena ( u italjiji gledaju na sat kad melju)... i jeste nauka, jer kod nas u nsu je pojam kvalitetna kava.
u bgu ima dobrih. Ima i u ns u naravno ali svega par kafica, i u odredjenim smenama...
...kao i vino u americi, nemackoj, emiratima, isto se tesko nalazi dobra kafa, jer ljudi nemaju osecas sta je kafa... pricam o espressu. italija, i mnoge zemlje evrope znaju
Pridružio se: Sub, 01. 8 2009. 18:19 Postovi: 2849
swemir je napisao:
probao sam kafu, iz ovog aparata i to nije kafa, to je napitak, i ko voli napitke ok je, za one koji vole kafu jedino pije vodu nespresso, od aparata iz kucne radinosti...
da dodam, da je napitak bio losiji neko kad sam smuckam nes gold...
to ne vredi te pare...
o nespresso aparatu vredi razmisliti...on je jedini korentan, jer pravi solidan esspreso, ali ga nema kod nas
I ja htedoh da pomenem nes gold.
A ako mi se bas pije takav napitak otici cu u neki kafic.
Pridružio se: Uto, 03. 8 2010. 13:48 Postovi: 226 Lokacija: Beograd
Garaža: Hyundai i30 1.6 CRDi
ja sam kupio dolce gusto, konačno. uzeo sam najjeftiniji model, Piccolo.
raspitao sam se, Krups i Nescafe su razvili i Nespresso tako da je ovo ista priča, mislim isti proizvodjači aparata i kafe, a nespresso neće dolaziti kod nas još neko vreme, nema ga još ni u sloveniji.
kafa je vrhunska, posebno espresso barista koji je pravi italijanski espresso. mnogo je jak. aparat pravi vrh penu, posebno na kapućinu.
što se tiče kamenca, ima Krupsov prašak protiv kamenca koji se ubacuje u aparat na svaka 3-4 meseca.
za sada sam extra zadovoljan, videćemo kako će se ponašati u budućnosti. posebno mi se svidja što ne pravi samo espresso nego i ostale napitke. gledao sam na sajtu, ima preko 35 ukusa u evropi.
I ja sam uzeo isti taj aparat pre par dana, za sad sam veoma zadovoljan. Meni kao prosečnom konzumentu je isto kao kafa iz dobrog kafića. Do sad sam probao Capucino, espresso intenso, caffe late i cafe longo i nemam zamerku ni na jedan. Imao sam sreće kad sam kupovao jer sam naleteo na mini akciju pa sam dobio još dodatne 2 kutije patrona - jedna espresso intenso, a druga pomešano od svega po malo.
Treba da kupimo nama u stanu neki aparat, posto moja bolja polovina pije skoro iskljucivo samo espreso... Imamo aparat za filter kafu, ali nije to to, cak ni izbliza, meni je daleko bolja turska...
Aparat je oko 10.000 din. Kapsule su 500 i kusur din, kutija od 16 komada. Problem je što se kafe sa mlekom (kapućino, latte machiato, caffe lungo...) prave od 2 kapsule, pa su samim tim duplo skuplje po šolji. Ko pije nekoliko kafa dnevno, pa par osoba, i ne ispadne baš jeftino. Mi radnim danom pijemo kafu na poslu, pa za par kafa vikendom nije strašna cifra.
I meni je to puno... Ja racunam da cu da kupim neki aparat oko 20ak hiljada, a kafu cu da kupujem kao i uvek u privatnoj reziji od proverenih prodavaca...
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 6 gostiju
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu Ne možete slati prikačene fajlove u ovom forumu