Vrele gume

Forum internet izdanja časopisa za automobilizam, motociklizam i nautiku
Danas je Pet, 24. 5 2013. 14:49

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 124 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Zlatiborski okrug
PostPoslato: Pon, 24. 10 2011. 19:29 
Forum Member

Pridružio se: Ned, 11. 10 2009. 15:16
Dragane pricam o opustenoj, normalnoj voznji. Inace znam da kad se potera moze to ispod, logicno je. Da se ne idemo sad u opste poznate rasprave ciji je veci, ali bilo je onih klinackih fazona kad se tek polozilo.
Cim izadjs iz UE do Bele Zemlje imas dve trake za gore. Znaci samo sibaj. A to je nekih ~7km. Onda suzenje u dve trake ukupno, i puna linija. Tu se primiris ~200m, pa ako imas "srece" pretices sve do motela "Zlatiborska noc" koji se nalazi na izlazu sa Belih Zemalja. Onda je puna do pred Bracu Sekulic (pumpa i motel), pa opet udri do pred Danex pumpu. Onda opet pripnes konja do Susice (max 2-3km), i onda opet 2 trake za uzbrdo do pred sam Zlatibor. Sve u svemu puno, puno dobrih mesta za bezbedno preticanje, + ti se poklopi da i tamo gde su ukupno 2 trake ima manje saobracaja [smilie=character0182.gif] , noc kad inace ima jos manje saobracaja... Ihaaaaj. Stize se itekako za dosta manje od 20min. A put i nije naivan, odneo je mnogo zivota i to bas zbog ovakvih razloga (da se to isprasi na brzinu).
Za malo opusteniju i rastereceniju voznju je idealan. Da sebi malo oduska. Prija ta deonica uvek. Ali ja govorim o nekom globalnom vremenu. I o onom razmisljanju da kad krenem na otvoren put nije bitno izmlatiti taj put sto pre, vec i malo uzivati. I tu je recimo ~20min UE-Zlatibor. Pogotovu kad 3h tabanas Ibarsku, oda ti stvarno ne znaci nista da stgnes 2-3min pre ili kasnije, pa se samim tim i ne lomis da ne pretices gde nisu 3 trake.

Vrh

PostPoslato: Pon, 24. 10 2011. 19:48 
Forum Member
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto, 11. 8 2009. 17:30
pa najvise sam na to i mislio, bas kako si lepo objasnio, da je put komforan za voznju, krivine su duge i brze i nije ama bas nikakav napor voziti ih, posebno posle jednog odvratnog dela izmedju pozege i uzica ( da, idiot je opet pogresno podesio navigaciju ali je posle konacno shvatio u cemu je problem ), iz pozege se ide lepo magistralom neko vreme i onda naglo sidjes na neki budjavi uski dvosmerni put i dusa ti izadje na nos...
zato sam i rekao da je taj put od uzica prema zlatiboru super i da se bas brzo stigne jer se dobije zelja da predjes 40kmh posle one kaldrme...
inace pretrpane magistrale mi nisu bas veliko uzivanje, po meni je najbolji deo puta sremska mitrovica-zlatibor bio deo izmedju sapca i valjeva, deonica od nekih 60+km sa novim asfaltom i bukvalno nijednom jedinom rupom ili necim slicnim, niti nekim kriticnim mestom tokom puta ( kojih inace ima, nepregledne i ostre krivine sa losim asfaltom...
takvom magistralom, ili putem kao sto je taj uzice-zlatibor bih mogao voziti do meseca...

Vrh

PostPoslato: Pon, 24. 10 2011. 22:09 
Forum Member

Pridružio se: Ned, 25. 4 2010. 11:28
Kuda li si ti isao od Pozege do Uzica :lol:
Udarili su novi asfalt, prilicno dobro su to odradili...
A dok su to radili, silo se preko tog Lunovog sela...kuku majko...

Nego, Stjepo, Zlatiborska noc je ozbiljan hotel, a ne motel. Vredjas ljude, sta su ti skrivili? :P

Taj deo uzbrdo (duple trake od Susice) je super kada se penjes. U silasku, iza krivine cesto stoje panduri i vrebaju one koji preko pune preticu (slepere najcesce...)

Prosli put mi se desilo da se na usponu od UE preticu kamioni... Majko moja... A iza njih rulja psuje, taman se do'vatili kvalitetnog puta :D
Jos gore je bilo na usponu na Rudnik - jedan se krece nekih 20kmh, a drugi ga pretice sa 22kmh [smilie=mad0235.gif]

Inace ne idem Ibarskom iz BGa, vec preko Topole, pa na Rudnik, ali tad mi se omace i nikada vise...

Vrh

PostPoslato: Pon, 24. 10 2011. 22:12 
Forum Member
Korisnikov avatar

Pridružio se: Čet, 11. 10 2007. 17:09
Garaža: Alfa 145 2.0 16V QV
Sad je bas fino ici od Pozege do Uzica,konacno sredili veci deo onog asfalta,prodjoh sinoc...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 124 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]