Vrele gume

Forum internet izdanja časopisa za automobilizam, motociklizam i nautiku
Danas je Sre, 19. 6 2013. 15:54

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 252 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 17  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: Pet, 18. 9 2009. 17:12 
Forum Member
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pet, 11. 9 2009. 0:37
Postovani Forumasi,

Kao zastupnik americke kompanije "Omega Research & Development" proizvodjaca "Excalibur" alarma i nosilac iskljucive licence za brand "Excalibur" a u dogovoru sa redakcijom magazina "Vrele Gume", pokrenuli smo ovu temu u nameri da Vam ponudimo informacije iz "prve ruke" o Excalibur alarmima.

Slobodno nas pitajte sve Sto Vas zanima, a mi cemo se truditi da Vam odgovorimo u najkracem mogucem roku.

"Excalibur" Zastupnik Za Republiku Srbiju

ZTR Excalibur
Sasa Stanisic
Zrenjaninski put 128a
11211 Borca, Beograd

Vrh

PostPoslato: Ned, 20. 9 2009. 16:05 
Forum Member

Pridružio se: Ned, 16. 8 2009. 20:58
U koje marke novih automobila sme da se ugradi Vas alarm a da se ne izgubi garancija. I jos, da li alarm ugradjujete serijski tj svaka komponenta je uvek na istom mestu u nekom odredjenom automobilu ili u svaki automobil se ugradnja vrsi unikatno.

I da li vas alarm samo pisti ili vrsi blokadu struje, goriva,...?

Vrh

PostPoslato: Ned, 20. 9 2009. 21:05 
Forum Member
Korisnikov avatar

Da ne bi doslo do gubitka garancije, za nova vozila koja su u garanciji se preporucuje Excalibur sa Echo Pagerom koji ima dojavu cim se alarm oglasi (domet pagera testiran u Beogradu je do 300m). Uredjaj se vezuje "senzorski" (na vozilu se NISTA ne sece, niti se dira elektronika)vezuje se napajanje, signalizacija otvorenih vrata i sirena. Tako ugradjen alarm reaguje na otvaranje vrata, udarac i pokret unutar kabine. Sta god od toga da se desi salje se signal pageru = javlja se vlasniku da neko "napada" vozilo. Kada vozilu istekne garancija postoji mogucnost povezivanja centralne brave, cvetlosne signalizacije, blokade motora...

Prednost ovog uredjaja je sto NE POSTOJI mogucnost da alarm napravi problem elektronici na vozilu (uredjaj se ponasa kao obicna sijalica = jedino trosi struju za svoj rad).

Sto se tice postavljanja modula i uredjaja, trudimo se da svaka centrala, senzor, modul... budu na drugom mestu koliko je to moguce jer svaki model vozila ima bar 4-5 mesta gde je moguce "sakriti" centralu.

Svaki Excalibur ima blokadu motora samo je pitanje sta je moguce na kom vozilu ugraditi bez kasnijih problema po vlasnika.

Pozdrav

Vrh

PostPoslato: Pon, 21. 9 2009. 2:35 
Forum Member
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pet, 23. 3 2007. 16:15
Garaža: Honda Civic EU 1.6 VTEC 2003
Koliko košta najjeftiniji alarm (sa ugradnjom)? Konkretno me interesuje za Zastavu 128. Odgovor može i na PP ako ne želite javno da dajete takve informacije. Hvala.

Vrh

PostPoslato: Pon, 21. 9 2009. 14:11 
Forum Member
Korisnikov avatar

Saljem Vam odgovor na PP

Pozdrav

Vrh

PostPoslato: Uto, 22. 9 2009. 10:10 
Banned

Pridružio se: Uto, 31. 8 2004. 7:48
Koliko košta najeftinija varijanta za novog Punta iz Zastave i šta ona podrazumeva. Šta se dešava sa garancijom.
Napišite to javno da i drugi ljudi pročitaju umesto što bi ste da šapnete na uvo.

Vrh

PostPoslato: Uto, 22. 9 2009. 10:19 
Forum Member
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon, 24. 11 2003. 17:23
Vlasnicima Punta je zanimljiva ta olaksana varijanta, koja prakticno nema upliva u druge sisteme vozila. Da li se tu nesto sece od zica, i sta?
Koliko bi kostao uredjaj sa ugradnjom.
Koliko bi kostala montaza/demontaza po potrebi, ukoliko se desi ozbiljniji kvar na vozilu, pa da se ne natezemo sa garancijom, nego da se alarm kompletno ukloni do realizacije reklamacije?

I na kraju po isteku garancije sta je potrebno jos dodati, i po kojoj ceni, da bi se dobila optimalna zastita.

Vrh

PostPoslato: Uto, 22. 9 2009. 14:05 
Forum Member
Korisnikov avatar

Zaki je napisao:
Koliko košta najeftinija varijanta za novog Punta iz Zastave i šta ona podrazumeva. Šta se dešava sa garancijom.
Napišite to javno da i drugi ljudi pročitaju umesto što bi ste da šapnete na uvo.

Postovani,

nemamo razloga da sapucemo na uvo, jednostavno smatramo da je neumesno da ovo koristimo za promociju cena u nasem servisu. Namena ove teme je da se otklone sve zablude koje ljudi imaju oko Excalibur alarma. I da se time stane na put "serviserima" koji su nestrucni ili nesavesni. Mnogo puta sam cuo i procitao da je Excalibur ovakav ili onakav, da radi ovo ili ono, od nekih (ne bih da vredjam) nadri - majstora ili ljubitelja vozila tipa sam-svoj-majstor. Dok je nepobitna cinjenica da samo funkcionisanje alarma zavisi 80% od onoga ko ga je ugradio tj kako je ugradio i sta je od funkcija ukljucio... I to je prava namena ove teme.

Sto se tice Punta iz Zastave, moguce je ugraditi verziju sa Echo pagerom o kojoj smo Vec pricali ali postoji i mogucnost da se uredjaj veze sa svim opcijama bez ikakvih opasnosti po vozilo (jedino sto insistiramo na vezivanju na fabricku sirenu da se ne bi provlacila instalacija u motorni prostor - jedan nas kolega je imao problem sa njima "jer zbog toga curi voda u kabinu vozila") sve ostalo je MOGUCE povezati bez IKAKVE intervencije na elektronici vozila (znaci sve se vezuje po periferiji). Jedina potreba za "secenjem" instalacije je na mestu gde se radi blokada motora - ukoliko se ona povezuje.
Sto se garancije tice, imali smo slucaj da se nasem klijentu prosle godine oljustila farba na krovu i da mu je komisija iz italije odobrila zamenu vozila bez ikakvih problema sto se tice ugradjenog alarma (alarm smo skinuli i prebacili na novo vozilo). Ono na sta imaju pravo je sledece po pravnoj regulativi: "ukoliko prilikom izvodjenja radova na vozilu dodje do kvara, na taj kvar vlasnik vozila nema garantna prava". Prevedeno na narodski jezik, ni jedan prodavac ni proizvodjac vozila nema pravo da kaze "istrulile su Vam sajtne na vozilu zato sto je ugradjen alarm i nemte pravo na garanciju". To je klasicno izvrtanje zakona u svoju korist. S druge strane Punto II se pravi jos od 1999 godine (i elektronika na njemu za sve ove godine nije imala znacajnijh promena, tako da stvarno spada u jednostavnija vozila za rad.

Moguce je ugraditi model sa Echo Pagerom, ali posto ste pitali koji je uredjaj "najeftiniji" preporucujemo Vam Excalibur model 500 jer je namenjen vozilima sa jednostavnijom elektronikom i znatno je jeftiniji. Ovaj uredjaj ima sledece karakteristike:

- zvucna signalizacija
- svetlosna signalizacija
- reaguje na otvaranje vrata i gepeka na vozilu, ukoliko se ugradjuje dodatni prekidac i na otvaranje haube
- reaguje na slabiji udarac upozorenjem, na jaci udarac ili lom stakala sviranjem i svetlosnom signalizacijom (dvopojasni sok senzor)
- blokada motora
- komanda za centralnu bravu
- ATV funkcija - zastita od neovlascenog programiranja (u servisu, prionici) nove daljinske komande
- "plivajuci" kod (zastita od skeniranja)
- funcija protiv kradje kljuceva i daljinske komande
- tiho ukljucenje - po potrebi - daljinskom komandom
- ukljucenje bez senzora - po potrebi - daljinskom komandom
- opciono samoukljucenje i samozakljucavanje po izlasku iz vozila
- izlaz za fabricku i dodatnu sirenu
- dve daljinske komande
- panic funkcija - ukljucenje svetlosne i zvucne signalizacije putem daljinske komande
- valet funkcija - privremeno gasenje alarma za potrebe servisiranja vozila tj skidanja akumulatora
- komanda za otvaranje prtljaznika prilikom iskljucenja alarma
- 3. kanal za komandovanje nekom uredjaju na vozilu (npr podizanje stakala) ili kucnog modula za paljenje dvorisnog svetla ili otvaranje garaznih vrata

Ukoliko Vas jos uvek zanima cena uredjaja, javite se na pp pa cemo Vas rado informisati.

Srdacan pozdrav
Sasa Stanisic
ZTR Excalibur

Vrh

PostPoslato: Uto, 22. 9 2009. 14:24 
Forum Member
Korisnikov avatar

Bax je napisao:
Vlasnicima Punta je zanimljiva ta olaksana varijanta, koja prakticno nema upliva u druge sisteme vozila. Da li se tu nesto sece od zica, i sta?
Koliko bi kostao uredjaj sa ugradnjom.
Koliko bi kostala montaza/demontaza po potrebi, ukoliko se desi ozbiljniji kvar na vozilu, pa da se ne natezemo sa garancijom, nego da se alarm kompletno ukloni do realizacije reklamacije?

I na kraju po isteku garancije sta je potrebno jos dodati, i po kojoj ceni, da bi se dobila optimalna zastita.

Postovani,

o cenama ugradnje alarma vec objasnih nas stav u prethodnom postu, sto se tice dodavanja opcija po isteku garancije ukoliko se radi ta "olaksana varijanta" :) da je tako nazovemo, za Punta ne kosta NISTA jer ne iziskuje mnogo vremena a i Punto spada u jednostavnija vozila za rad. Prilikom takve ugradnje se NISTA ne sece na vozilu.

kada je u pitanju alarm ugradjen u nasem servisu demontaza i montaza alarma na isto vozilo se naplacuje simbolicno cisto zbog utrosenog vremena, kada se radi o Puntu tj Z10.

Srdacan Pozdrav
Sasa Stanisic
ZTR Excalibur

Vrh

PostPoslato: Uto, 22. 9 2009. 14:43 
Forum Member
Korisnikov avatar

Excalibur_TM je napisao:
Ono na sta imaju pravo je sledece po pravnoj regulativi: "ukoliko prilikom izvodjenja radova na vozilu dodje do kvara, na taj kvar vlasnik vozila nema garantna prava". Prevedeno na narodski jezik, ni jedan prodavac ni proizvodjac vozila nema pravo da kaze "istrulile su Vam sajtne na vozilu zato sto je ugradjen alarm i nemte pravo na garanciju". To je klasicno izvrtanje zakona u svoju korist. S druge strane Punto II se pravi jos od 1999 godine (i elektronika na njemu za sve ove godine nije imala znacajnijh promena, tako da stvarno spada u jednostavnija vozila za rad.

Razumem potpuno sta pricate, i u pravu ste.
U praksi je situacija drugacija, kad sam uzimao automobil bila je slicna prica u vezi Zedera, tj moze da skodi samo garanciji na letvu volana.
Medjutim, posle godinu dana osvanulo kucana uredba proizvodjaca, po kojom komplet ukidaju garanciju svakome ko je instalirao Zeder. Bilo okaceno na salterima u AK Vozdovac.

U tom grmu cuci zec, dzaba meni sto znam da sam u pravu ako ja ne mogu to svoje pravo da ostvarim. Neko naknadno sudjenje naravno nije valjano resenje...

Zato je bitno dapostoji mogucnost jeftinijeg sistema, koji ce se oglasiti na otvaranje vrata, i biti lako kompletno demontiran, bez tragova, u slucaju problema sa garancijom. Ovde je u prvom planu prepreka, obijanju vozila zbog muzike posto je to dosad i bio slucaj u 99 posto, bar oko Punta.

BTW oduvek imam Excalibur, rade besprekorno. Pozdrav i hvala na komentarima.

Vrh

PostPoslato: Uto, 22. 9 2009. 15:42 
Banned

Excalibur_TM je napisao:
Zaki je napisao:

[b]Postovani,

nemamo razloga da sapucemo na uvo, jednostavno smatramo da je neumesno da ovo koristimo za promociju cena u nasem servisu......

ZTR Excalibur

Ma celo vaše pojavljivanje je ovde marketinški nastup i ja kao eventualni korsinik vaših usluga želim da vidim jasne i konkretne uslove pod kojima prodajete svoje usluge.
Čim naiđem na "tuc" "muc" "ovo" "ono" "zavisi" ili da nije "lepo da se čuje javno", ja se okrenem i idem dalje, jer me to odmah asocira na nešto što sam toliko puta video.

Elem, u Delti su mi ponudili Meta alarm po ceni od 16000 din. U čemu je prednost tog vašeg i koliko će me koštati ako to uradim kod vas. Pitam vas konkretno jer mi koji smo ovde na forumu delimo svoja iskustva i dobra i loša. U tome je i kvalitet ovakvih foruma.

Vrh

PostPoslato: Uto, 22. 9 2009. 15:48 
Forum Member

Pridružio se: Uto, 12. 2 2008. 9:44
Garaža: VW Passat B 5.5 1.8 T
Da, ali forum nije za reklamiraje... Jeste, ali pod nekim uslovima.

Kad porastem hoću da budem atomski sat!

Vrh

PostPoslato: Uto, 22. 9 2009. 15:50 
Forum Member
Korisnikov avatar

Tema je pokrenuta u dogovoru sa redakcijom ...
Idi na post 1.

Vrh

PostPoslato: Uto, 22. 9 2009. 15:58 
Banned

Ljudi, ja hoću na ovakvom forumu da pročitam da je neko dobar i korektan i da se kod njega može nešto kupiti po razumnoj ceni, oću da vidim i telefon i adresu jer taj koji daje takvu uslugu zaslužuje takvu reklamu.
Isto tako kad naiđete na suprotan slučaj treba da štampanim slovima napišete ne idite kod tih lopova i šarlatana. To je pravi smisao razmene iskustava oko ovakvih stvari.
Modelator je tu da prepozna ciljane postove i da ih sankcioniše za razliku od iznesenog mišljenja na osnovu ličnog iskustva.

Vrh

PostPoslato: Uto, 22. 9 2009. 16:46 
Forum Member
Korisnikov avatar

Zaki je napisao:
Excalibur_TM je napisao:
Zaki je napisao:

[b]Postovani,

nemamo razloga da sapucemo na uvo, jednostavno smatramo da je neumesno da ovo koristimo za promociju cena u nasem servisu......

ZTR Excalibur

Ma celo vaše pojavljivanje je ovde marketinški nastup i ja kao eventualni korsinik vaših usluga želim da vidim jasne i konkretne uslove pod kojima prodajete svoje usluge.
Čim naiđem na "tuc" "muc" "ovo" "ono" "zavisi" ili da nije "lepo da se čuje javno", ja se okrenem i idem dalje, jer me to odmah asocira na nešto što sam toliko puta video.

Elem, u Delti su mi ponudili Meta alarm po ceni od 16000 din. U čemu je prednost tog vašeg i koliko će me koštati ako to uradim kod vas. Pitam vas konkretno jer mi koji smo ovde na forumu delimo svoja iskustva i dobra i loša. U tome je i kvalitet ovakvih foruma.

Celo nase pojavljivanje kao nosioca licence je u cilju sprecavanja rusenja renomea brenda "Excalibur", od strane RAZNIH NESAVESNIH, NEOVLASCENIH SERVISERA I PREVARANATA i normalno je da je i to neka vrsta "marketinskog nastupa" jer brinemo o svom imenu. MARKETINSKI NASTUP ili public relations je jedno a reklama drugo. Nije nam dogovor sa redakcijom bio da ovo koristimo za nasu reklamu, nego da objasnimo ljudima ko su pirati a ko ne, uz to naravno i da pojasnimo ljudima ono sto ih zanima. Iz principa i postovanja prema redakciji necu pisati cene ovde javno niti se reklamirati na ovaj nacin .

Ukoliko te bas zanima koliko nesto kosta kod nas, imas sajt, okreni telefon pa pitaj, da si iole ozbiljan, sigurno bi tako i uradio a ne cekao da ti odgovorim na forumu koliko nesto kosta. Ako ti je to ispod casti ili suvise komplikovano ti se slobodno "okreni i idi dalje" a stvarno ne znam gde si procitao u mojim postovima "tuc" "muc" "ovo" "ono" "zavisi". Rekao si i ovo "jer mi koji smo ovde na forumu delimo svoja iskustva i dobra i loša" A ako zelis necije misljenje, slobodno ga trazi od ostalih na forumu, ja sam ovde sluzbeno i baratam samo cinjenicama, a zar nije malo glupo da ti dajem misljenje o sebi?

Ne vidim da si negde na forumu pitao ljude iz Delte koliko kosta alarm, nego si verovatno otisao tamo ili nazvao telefonom.

A pogotovo mi nije namera da objasnjavam u cemu je razlika izmedju "Mete" i "Excalibura" jer nije na meni da o tome pricam. O Excaliburu mogu da ti pisem romane jer ga ugradjujem 11 godina, i reci cu ti sve sto te zanima. "Metu" nisam u ruke nikad uzeo i ne znam sta radi niti me zanima. Na tebi je kao korisniku da se raspitas kod onih koji ugradjuju "Metu" sta moze radi a sta ne, pa da onda uvidis prednosti i mane SAM. A i po zakonu je zabranjeno uporedjivati tudje IMENOVANE brandove sa svojim, bar javno (video si da na reklamama za prasak npr imas brendirani i neki no name - glup primer ali tako je), stvarno ne zelim da me neko tuzi zato sto sam pisao neovlasceno o njihovom proizvodu.
Ja ne branim nikome ko je bio kod mene u servisu da da svoj komentar o kvalitetu, usluzi, necemu drugom pa i o ceni. I dobar i los komentar je dobrodosao, pa menjajte iskustva, to nije moja uloga ovde. Iskreno da imam necega da se plasim ne bih ni bio ovde :)

Nadam se da ces shvatiti i naci razumevanja za moje postupke ovde.

Srdacan pozdrav

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 252 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 17  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]