Vrele gume

Forum internet izdanja časopisa za automobilizam, motociklizam i nautiku
Danas je Sre, 22. 5 2013. 0:03

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Kamper - Kampovanje
PostPoslato: Pet, 18. 9 2009. 12:02 
Forum Member
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pet, 27. 2 2004. 13:41
Zanima me da li neko ima iskustva sa kamperima, koliko trose, kolko su izdrzljivi, kako se placaju vinjete, kolko su mobilni po gradovima, gde ih cuvaju i naravno gde su putovali sa njima.

Ja imam jaku zelju da kupim isti i oblizujem se oko: Pilote galaxi intergraal fiat 2.5 td 6-1993 124000km

Samo me brinu dodatni troskovi (porez i osiguranje cu da prezivim - to je oko 850Eur-a godisnje), odrzavanje, parking...

Vrh

PostPoslato: Pet, 18. 9 2009. 12:28 
Forum Member
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pet, 06. 2 2009. 21:39
Nemam šta reći o kamperima, ali ću te pitati zašto ne kamp prikolica? Mislim da je praktičnija u mnogim stvarima, manje košta od kampera i održavanje je neuporedivo jeftinije. Jedino gde je kamper u prednosti je što u njemu mogu biti putnici u toku vožnje.

Vrh

PostPoslato: Pet, 18. 9 2009. 14:58 
Forum Member
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pet, 27. 2 2004. 13:41
Evo kako ja vidim prednost kampera:
- Autonomna jedinica, mnogo je pokretnija od prikolice, a i dosta brze - zakonski sa prikolicom ne smes da ides preko 80km/h po auto putu a sa kamperom mozes i 100km/h
- Daleko vise prostora mozes da vuces sa sobom nego sa autom
- Deluje kao jedna kompaktna celina - energija, voda, otpadna voda...
- Jeftinija je za imati je nego prikolica + dizel veliki auto (samo dizel veliki auto kosta godisnje oko 1300Eur-a porez+osiguranje naspram 800Eur-a za prikolicu), a mozes udobnije da putujes sa kamperom nego sa autom

Ukratko to...

Vrh

PostPoslato: Pet, 18. 9 2009. 15:00 
Forum Member
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ned, 30. 12 2007. 17:36
Meni je kamper mnogo zanimljiviji...baš podseća na putujuću kuću, pa zato...

"Nema velike ljubavi bez velike radosti, ali i bez velike patnje. E, to vam je Crvena zvezda. Ima da se raduješ do neba, ali sekiracija ti ne gine." - Ljuba Tadić.

Vrh

PostPoslato: Pet, 18. 9 2009. 21:13 
Forum Member
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto, 24. 1 2006. 15:54
ljuba je napisao:
- Autonomna jedinica, mnogo je pokretnija od prikolice, a i dosta brze - zakonski sa prikolicom ne smes da ides preko 80km/h po auto putu a sa kamperom mozes i 100km/h
- Jeftinija je za imati je nego prikolica + dizel veliki auto (samo dizel veliki auto kosta godisnje oko 1300Eur-a porez+osiguranje naspram 800Eur-a za prikolicu), a mozes udobnije da putujes sa kamperom nego sa autom

Ukratko to...

Ovo je ekstra za neko krstarenje od par meseci Evropom ili Amerikom. Posle bih ga obavezno prodao.

Life is funny, skies are sunny
Bees make honey, who needs money

Vrh

PostPoslato: Pet, 18. 9 2009. 21:23 
Forum Member
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pet, 06. 2 2009. 21:39
ljuba je napisao:

Ukratko to...

To poslednje što si rekao je možda i najveća prednost kampera. Kada sam rekao da je prikolica jeftinija za održavanje od kampera, mislio sam da ne zahteva skoro nikakvo održavanje dok je kamper motorno vozilo koje zahteva određene intervencije s vremena na vreme. Uz prikolicu ti treba automobil, a uz kamper ti opet treba jedan automobil jer se kamper osim na odmor praktično ne upotrebljava tako da imaš dva vozila na vratu u smislu održavanja i poreza. Kada se prikolicom dođe na odredište, auto se otkači i njiime se zuji tamo- amo dok je sa kaperom to teže.

Vrh

PostPoslato: Uto, 31. 8 2010. 18:11 
Forum Member
Korisnikov avatar

Pridružio se: Čet, 23. 10 2003. 16:34
Garaža: DeLorean DMC-12
Pravo resenje za kampere. Piaggio APE MOCA.

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Vrh

PostPoslato: Uto, 24. 5 2011. 13:14 
Forum Member

Pridružio se: Pet, 30. 1 2009. 1:25
Ajde da dignem temu iz mrtvih.

Kamper je izuzetno ne rentabilno vozilo za imati osim ako se ne rentira. Tako su i cene polovnih jako različite. Privatni kamperi koji nisu rentirani jako drže cenu jer godišnje prelaze smešno malu kilometražu, dok su vozila koja su rentirana značajno jeftinija ali i u mnogo lošijem stanju.

Po meni mnogo logičniji izbor od kupovine je iznajmiti vozilo za put. Cene se uglavnom kreću u rasponu 100-150 evra dnevno u zavisnosti od broja kreveta, luksuza.... Za porodične potrebe integralac ( pravljen na bazi furgona bez promena gabarita) sa 4 kreveta je sasvim dovoljan, a pri tom je i najjeftiniji. U Beogradu postoje, koliko ja znam dve firme koje se bave rentiranjem kampera, ali ni jedna nema u ponudi integralac nego veća i skuplja vozila. Integralac sam našao u Sloveniji za 100e/dan, što je cenovno ok ponuda i ima smisla otići do Slo kolima tamo ostaviti auto, uzeti kamper i zapucati put Italije, Francuske, Španije.

Finansijski, kako čujem od članova koji su skoro putovali u te krajeve, dođe manje više isto kao i korišćenje hotela u zapadnoj Evropi, a tim da što se povečava broj putnika u kamperu on postaje isplativiji, ali nema jurenja hotela, raspakivanja i pakovanja svaki drugi dan...

Najveća mana kampera je što u gradovima nema manevarske sposobnosti automobila, teže je naći parking, u nekim mestima nije dozvoljeno ući u centar.

Vrh

PostPoslato: Uto, 24. 5 2011. 13:19 
Forum Member
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto, 24. 1 2006. 15:54
Kada sam bio u Kaliforniji vidjao sam te kampere na prodaju, bilo je nesto matoro iz 70-ih za nesto smesno para, tipa 1500 dolara. Ali je problem sto takva vozila po zakonu u nekim gradovima ne smeju da se uopste parkiraju na duze vreme na ulici, nego postoje posebni parkinzi za njih, sa sve prikljuckom za struju i kanalizaciju, neki ljudi i zive tako. Jedan od razloga sto su ih proterali je sto su praznili otpadnu vodu u sahtove po gradovima. :lol:

Life is funny, skies are sunny
Bees make honey, who needs money

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]