Vrele gume

Forum internet izdanja casopisa za automobilizam, motociklizam i nautiku
Danas je Sre, 08. 9 2010. 17:52

Sva vremena su u UTC + 2 sata

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 40 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Strajk prevoznika cisterni sa gorivom u Grckoj
PostPoslato: Pet, 30. 7 2010. 23:07 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ned, 14. 3 2010. 20:53
Evo nekih novosti:
http://www.novosti.rs/vesti/turizam.90. ... e-na-pumpu

Citiraj:
Na Krfu nisu culi za strajk

Tamo i idem :mrgreen:

Vrh
 Profil Email  

PostPoslato: Pet, 30. 7 2010. 23:23 

Pridružio se: Pet, 10. 2 2006. 0:36
Barem jedna pozitivna vest, i ja idem na Krf :D

Vrh

PostPoslato: Pon, 02. 8 2010. 12:06 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pet, 12. 10 2007. 2:32
Kazu danas da je zavrsen strajk.

Vrh

PostPoslato: Pon, 02. 8 2010. 12:18 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ned, 14. 3 2010. 20:53
Da, izgleda je zavrsen, meni je juce kum javio iz Grcke da stize gorivo na pumpe...

Vrh
 Profil Email  

PostPoslato: Pon, 02. 8 2010. 12:56 

Pridružio se: Sre, 11. 11 2009. 17:29
Sinoc se vratio sa Krfa.
Neke pumpe rade neke ne.
Negde sipaju za najvise 20 eura.
Najveci problem je dizel koga obicno nema.
Bezolovni je tako loseg kvaliteta da ceo rezervoar istrosim jako brzo.
Cena je oko 1,60 za litar [smilie=mad0218.gif]
Kada sam u Srbiji na NIS-u sipao bezolovni nisam mogao da verujem
koliko kola bolje idu i manje trose [smilie=love0030.gif]

Vrh
 Profil Email  

PostPoslato: Uto, 03. 8 2010. 3:39 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pet, 30. 9 2005. 23:02
Evo ja sam dosao sa Zakintosa, isao sam kolima, doziveo i preziveo strajk pa cu da napisem moje vidjenje.

Vece pred strajk sam slucajno kroz prozor apartmana cuo decka do nas kako nesto prica o frci u vezi goriva, kako Grci vec prave redove i slicno, ali nisam imao pojma o cemu se radi. Mislio sam da je mali nesto istripovao. Inace sam odlucio da se skroz izolujem od svakodnevnih desavanja, internet nisam hteo da koristim, TV sam upalio 2-3 puta.

Posto sam bas dosta cunjao kolima po ostrvu to isto vece sam ipak za svaki slucaj otisao na pumpu i sipao polao rezervoara. Primecivalo se na pumpi neko da ne kazem neredovno stanje, ali nikakve guzve nije bilo.

Onda sam poceo da primecujem redove na ostrvu i da pojedine pumpe uopste nemaju benzin. Posto mi auto malo trosi nisam se brinuo. Treceg ili cetvrtog dana sam opet sipao uvece benzin ali ni tada nisam napunio do vrha jer jos uvek nisam bio svestan strajka i koliko je ozbiljan. Ispostavilo se da su pumpe dobile gorivo posle 22 uvece i da sam ja sluacajno naleteo na jednu od tih. Opet nije bilo guzve.

5 dana strajka sam iznajmio Vitaru sa otvorenim krovom i tek kada je ujutro dosao momak iz rent a cara i objasnio mi na kojoj pumpi ima goriva i da bih trebao odmah da odem dok se ne stvori red shvatio sam koliko je situacija ozbiljna. On mi je i objasnio ko i zasto strajkuje. Na pumpi sam cekao oko pola sata i dali su da se sipa za maksimalno 20 evra. Taman za toliko sam i planirao da sipam. Inace, zbog frke sa gorivo kola su iznajmljivali sa praznim rezervoarima, tj. ostavljali su taman toliko da se ode do najblize pumpe. Tad dok sam cekao na pumpi video sam dva nasa momka sa Audijem A6 kako pune dve flase od litar i po sa gorivom, izgleda da su vozili na isparenjima.

Sledeceg dana su na ostrvo dosli prijatelji koji su bili informisani o svemu i ispricali da su vidjali i tuce na pumpama. Zatim su pocele da stizu poruke iz Srbije da se gorivo placa 5 evra, da nema hrane, da su guzve na granicama jer Grci idu u Makedoniju po benzin...neki su se bas ozbiljno zabrinuli. Meni je sve to bilo smesno jer nista od toga nisam osetio dole ali sam ipak odlucio da za svaki slucaj natocim benzin do vrha. Otisao na pumpu na kojoj sam prethodnog dana video da ima benzina, stao u red i bio spreman da cekam koliko treba. Tada sam osetio sve blagodeti voznje dizela u Grckoj. Posto su oni zemlja sa najmanje dizela u celoj EU, mislim da samo oko 5% vozi na dizel, njega je na pumpama bilo u normalnim kolicinama, nije se cekao red i nije bilo ogranicenja u kolicini sipanja.

Na kraju sam za jedan dan produzio boravak u Grckoj, prespavao u Delfima u povratku, sacekao kraj strajka i sve granice presao za manje od 20 minuta ukupno.

Vrh

PostPoslato: Uto, 03. 8 2010. 9:43 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon, 27. 10 2003. 12:06
Ti si ocigledno rodjen pod srecnom zvezdom :)

Ja sam bio u Grckoj jos pocetkom juna (dakle strajk nije bio ni u najavi :)) i dva puta mi se za 10 dana desilo da dizela uopste nema na dve pumpe kod Soluna... Ja bas umem da ubodem... :)

Vrh

PostPoslato: Uto, 03. 8 2010. 11:42 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ned, 12. 9 2004. 0:25
To je bas interesantno da imaju tako malo dizelasa a dizel im je bas osetno jeftiniji od benzina.
Inace kad pomenu zakintos, voznja tamo je pravi show :) Puteve pravili kako kome padne na pamet, putokazi cirkus, a potrosnja goriva tezi ka beskonacnosti :)

Vrh

PostPoslato: Uto, 03. 8 2010. 12:36 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pet, 30. 9 2005. 23:02
Za to si u pravu, nikada nisam bio na mestu gde su putokazi losije postavljeni. Putevi pravljeni bez ikakvih pravila a vaznost istih na kratama pogresno predstavljena. Nigde nisam vise video zaustavljenih automobila i motora pred raskrsnicama i putokazima sa otvorenim kartama. Ljudi ne znaju sta ih je snaslo. Ali posle par dana navikavanja nekako sam shvatio da bas to daje neku draz ostrvu. Navigacija mi je par puta bas pomogla, a posle nekoliko dana sam se snalazio bez nje i znakova jer sam obisao ostrvo nekoliko puta. O tome cu vise u temi o Grckoj.

Vrh

PostPoslato: Uto, 03. 8 2010. 13:09 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto, 11. 7 2006. 13:13
O tome se i ja spremam da pisem :mrgreen:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 40 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3

Sva vremena su u UTC + 2 sata