Zoki81 je napisao:
rele je napisao:
Zoki81 je napisao:
Rele jel postoje takvi časovi za obuku profesionalnog poliranja automobila ovde kod nas?
Poliranje u principu moze da se nauci kod bilo kojeg farbara koji drzi da sebe tj do kvaliteta radova koji izlaze iz njegove radionice.
A sto se tice Meguiars detailing classes pa naravno da nema kod nas
Ja idem u Zagreb,od prosle godine postoji zastupnik u Cro i s vremena na vreme se napravi tako neki dogadjaj.
Da nema kod njih isao bih i negde nama najblize gde se odrzava, a to cu i da uradim na prolece ako kod njih bude neki dug period izmedju takvih stvari.
Rele odlično si sredip Pandu, mogao bi da detaljno objasniš proceduru poliranja vozila (npr. metalik farba) sa predstavljanjem proizvoda koje imaš, a koje koristiš u tom poliranju + cena proizvoda pa da ostali imaju neku " putanju" za rad ( koga to naravno zanima).
Malo je to opsirno za pisati ako nekog nesto konkretno zanima moze slobodno da pita,sta znam ja cu odgovoriti.
Inace koristim 3M i Meguiars proizvode.
HGT je napisao:
Pre par dana sam primetio da mi je ceo auto prekriven sitnim zuckastim tackicama, a posto je auto beo, jos se vise primecuje.
Pretpostavljam da je to neka vrsta smole sa drveca, posto je auto bio parkiran pod lipom duze vreme.
Pokusao sam da uklonim fleke Turtle Bug&Tar Remover-om, ali sam postigao slabe rezultate.

Medicinski alkohol se pokazao nesto bolje, ali i sa njim ide uzasno sporo i ne smem ni da pomislim koliko vremena je potrebno da se ceo auto ocisti.
WD40 jos nisam isprobao..
U auto perionici su mi savetovali da uradim masinskom poliranje i garantuju da ce to resiti problem.
Koliko mi je pametno da radim masinsko poliranje, sa obizirom da je auto star samo dve godine i da nema ogrebotina? Da li je istina da se time ostecuje lak?
Svaki savet je dobrodosao, posto stvarno nisam pametan kako da postupim

Mislim da bi te sitne flekice mogao da skines glinom i eventualno ako nesto ostane sa nekim cistacem farbe( od meguiarsa to je speed glaze) osim ako je to smola.
Poliranje ni slucajno pre ciscenja farbe od svih prljavstina u suprotnom ce biti vise stete nego koristi.