Ma kakva pijaca po Belgiji i Holandiji (COOOVJECE). prije 4-5 godina sam bio na jednoj auto-pijaci u blizini Antwerpena. Pijaca je bila puna preprodavaca. Uglavnom se dominirali nasi Romi. Bilo je u 8:30h nemoguce naci auto iz prve ruke. Inace, po Belgiji su auta dosta rizicna za kupovinu, izuzev u garazama. A najpovoljnije garaze su u sjevernom dijelu Belgije (blizina Holandije). Ima jako mnogo auta na plin. Izadjes bilo gdje sa auto puta i vozis krom mala mjesta. Ali - radnim danima. A ona glupa pjaca iznad Antwerpena je bila nedjeljom.
Mozda najveci auto market je u Essenu (Njemacka). akodje nedjeljom. Mada, ... i tamo je slicna stvar. Sa razlikom sto pored Roma vodecu rijec kao preprodavci vode Turci. Njemac kad hoce da prodaje auto, stavi ga na
www.mobile.de ili na
www.autoscout24.de. Na njemackom eBay- u se takodje moze naci interesantnih ponuda, mada su ovi gorespomenuti sajtovi sigurniji.
Da bi vidio kakva je razlika u cijenama, pogledaj i kako se krecu cijene auta u Luxemburgu (ja zivim u Luxemburgu):
www.luxauto.luJedan moj rodjak je bio zaljubljen u odlazak nedjeljom u Essen na auto pijacu. Ali, nakon nekoliko diskutabilnih trgovina se odljubio. Ja sam kod nekih kurda u Frankfurtu bio kupio Omegu C. Naravno, Omegi je bila vracena kimometraza. Motor mi je crkao prije 2 mjeseca (srecom - nasao sam na njemackom eBay-u drugi sa malom kilometrazom i jeftino).
To sto ces potrositi novca na putovanje do Belgije (ustvari ne znam ni gdje zivis), bolje bi ti bilo da kupis neko novo auto na otplatu (kao sto sam i ja uradio prije par dana) a ne da gatas sta ti je uvaljeno ispod znaka neke atraktivne auto marke.