Vrele gume

Forum internet izdanja časopisa za automobilizam, motociklizam i nautiku
Danas je Pon, 20. 5 2013. 10:53

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 645 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 43  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: Sre, 29. 2 2012. 12:14 
Forum Member
Korisnikov avatar

Pridružio se: Čet, 04. 12 2008. 15:45
Jaka zima, pa još živim u Srbiji i...ode auspuh, naleteh na neutaban dubok sneg, a ništa nije ukazivalo na to.
Dobro sam još i prošao jer sam se kretao sporo.
100 evra talijanski, 100 evra domaći a razlika u garanciji od pola do cele godine na strani našeg proizvoda.

Mada imam utisak da se domaći ipak više čuje, a ja baš nešto i ne volim takav zvuk.

Vrh

PostPoslato: Pon, 05. 3 2012. 17:52 
New Member
Korisnikov avatar

Pridružio se: Čet, 04. 11 2010. 13:58
Pozdrav ,svima!
Posle 18 meseci i predjenih 12oookm bez problemčića pre neki dan puntić nije hteo da prepozna ni moj ni rezervni kljuc uz žestoko brujanje jednog releja koji se nalazi u kutiji sa osiguračima ispod haube kod svakog pokušaja starta motora . Pokusao sam sa paljenjem* u slučaju nužde* ali ni to nije bilo moguće.Posle poziva FIAT centru i 20-tak minuta čekanja prijatno su me iznenadili sa Šlep službom, živim na periferiji Smedereva, koja je stigla i auto odvezla do Servisa na Novom Beogradu.
Sada kreće tužniji deo priče jer , mada su me momci iz Servisa ubedjivali da su puni i da ne mogu da urade ni defektažu za 10-tak dana nisam bio u mogućnosti da , mada je kamion još trangeljao prema BG-u , ubedim gospodju iz Cal centra i vozača šlep službe da ode u neki drugi Servis. Danas me zovu iz FIAT-a i kažu mi istu prognozu za defektažu uz ponudu da mogu , naravno ako platim šlep službu, da ga prebacim u neki drugi Servis.
Pitanje za forumaše sa lošim iskustvom sa kvarom u garantnom roku. . .
Koliko je trajala opravka dok je auto bio u garantnom roku i kako sačuvati živce u ovakvim situacijama.
PS: Pregledom postova nisam video sličnu problematiku tako da bi možda ovo moglo biti nova tema ....
Pozzzzz . . .

Vrh

PostPoslato: Pon, 05. 3 2012. 18:48 
Forum Member

Pridružio se: Sre, 05. 4 2006. 19:24
Garaža: Fiat Punto Classic 1.2 LPG A/C
Hmm... Trebalo bi da takvi kvarovi u garantnom roku imaju prioritet, odnosno da ih fabrika koja ih je ovlastila "pritisne" da to pod hitno reše, no to očigledno nije slučaj. Ja bih na tvom mestu "seo" lepo na telefon i cimao ih sve redom da to odmah reše kako znaju i umeju umesto da traže pare za prebacivanje u drugi servis, a ako ne mogu da mi daju zamensko vozilo ili bar plate nepredviđene troškove koji će prouzrokovati ovakav kvar, odnosno ležanje auta u servisu (rent-a-car, recimo). Pripretio bi im usput i tužbom i obraćanjem medijima ako treba, pa da vidimo onda. Deset dana ili više bez skoro novog auta u garantnom roku? Pa gde to još ima?

Sent from my Samsung using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: Pon, 05. 3 2012. 22:13 
Forum Member
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ned, 03. 7 2011. 20:53
Garaža: Fiat Punto classic dyn 2010
mirko Alvirko pre neki dan testirao trapove na najzloglasnijem starom novosadskom putu .Da lce izdrzati ,izdrzali videcemo kad odem na proveru.

Vrh

PostPoslato: Sre, 04. 4 2012. 11:03 
New Member

Pridružio se: Pon, 16. 2 2009. 15:58
Kako da skinem "koroziju" sa znaka "FIAT" i natpisa "punto"?

Vrh

PostPoslato: Sre, 04. 4 2012. 12:50 
Forum Member

Pridružio se: Sre, 13. 1 2010. 19:37
Kakva korozija :?: , pa to je plastika :D

Vrh

PostPoslato: Sre, 04. 4 2012. 13:09 
New Member

Pridružio se: Pon, 16. 2 2009. 15:58
Zato sam i stavio navodnike a znak i natpis su promenili boju kao kada metal korodira.

Vrh

PostPoslato: Sre, 04. 4 2012. 13:58 
Forum Member
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre, 09. 6 2010. 22:50
Garaža: Fiat Punto Classic 1.3 MultiJe
Ne znam sto toliko panicite oko garancije. Svi bi mi voleli da se to uradi u roku od odmah ako moze, ali to je samo u snovima ili ako imas vezu ili pustu srecu. Druga je prica ako nece da ti poprave kola, ali po ovom slucaju su postupili maksimalno poslovno i krektno, poslali ti slep sluzbu u roku od 20 min. to je za mene vise nego fer, e sad sto si ti mislio da ce ti kola poprave odmah to je vec tvoj problem, a ne njihov verovatno si mislio da servis samo na tebe ceka. Sto se tice tehnike popravka u garantnom roku traje maksimum 45 dana verovatno da ima vremenski limit i za kola neznam tacno koliki je.
Ja sam punta kupio u salonu koji drze moji kumovi, pa auto bio star 5 meseci tj 26 juna mi se pokvarila klima po najvecoj vrucini iako sam imao debelu vezu opet sam cekao skoro mesec dana na popravku tacnije do 30 avgusta. Pa nisam pravio dramu znam da delovi za puntice dolaze iz Italije, crevo koje je meni puklo nije bilo na stanju pa sam cekao isporuku rezervnog dela. Inace popravke u garantnom roku se rade po principu zakazivanja isto kao i servisi na kolima i sve zavisi od servisa koliko je pretrpan sa poslom toliko ces i ti cekati da dodjes na red.

Vrh

PostPoslato: Čet, 05. 4 2012. 21:07 
Forum Member
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sub, 30. 5 2009. 17:47
Garaža: Opel corsa 1.3 dtc
VREGUM je napisao:
Zato sam i stavio navodnike a znak i natpis su promenili boju kao kada metal korodira.

Cime peres auto,sa bunarskom vodom,verovatno ti je voda puna gvozdja pa ostaju fleke posle vise pranja...meni se caletu na belom puntu vidi trag od slivanja vode na mnogim mestima (slicno srednjoj liniji u WC solji) :lol:

Vrh

PostPoslato: Pet, 06. 4 2012. 16:39 
New Member
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon, 31. 1 2011. 12:53
Cao svima evo mene opet al ovog puta sa ozbiljnim kvarom. Od krajem oktobra meseca 2011god punto ( 2006 dec. z10 1.2 ) mi je poceo da se gasi u sred voznje.Neki put odmah upali a neki put malo teze. U pocetku sam mislio da je problem u gorivu. Od tada sam poceo da sipam euro premium bmb95 . Dosla je zima i punto je prestao da se gasi . Medjutim kako je doslo lepse vreme opet je poceo. Odem kod majstora kaze senznor na radilici promenim al opet se gasi. skidao majstor i pumpu al sve je bilo ok. Tako je bilo sve do pre neki dan kad vise nije hteo uopste da upali . Na kontrolnoj tabli se upali servo i katancic. Odvezao sam ga jedva do elektricara kaze da je otisao i prikljucio ga na body i kaze da je ECU hibridni . Meni je licno to malo sumljivo mada kad se ugasi i nece da upali dam kontakt necuje se zujanje(pumpa) opet se upali katancic i lampica crvena za servo. Zvao sam nekoliko servisa kazu da nije ECU . Dali je neko imao slican problem ? Znam da ljudi sa punticima imaju probleme sa ECU i da onda radi na 2 cilindra ali ovo nije taj slucaj.

Vrh

PostPoslato: Sub, 07. 4 2012. 1:58 
Forum Member

Pridružio se: Čet, 18. 2 2010. 20:52
Mozda do kod kljuca odnosno ne prepoznavanja istog? Da ga mozda zeza imobilajzer ili kod pa ga ne prepoznaje povremeno i tada ga ugasi.

• fiat bravo 1.6 16v sx +lpg 1997god

Vrh

PostPoslato: Pon, 09. 4 2012. 15:57 
New Member

Pridružio se: Pon, 22. 2 2010. 1:10
Pozdrav, drugari. Mozda se secate, pominjao sam u ovoj temi peh sa vratima, tj. da je neko usao do pola u njih dok je auto stajao parkiran. Elem, epilog je sledeci: nadjen "donor za evropski izvestaj", nova vrata, materijal, usluga farbanja i komore, 15ak zabica.. U ovlascenom servisu "Autogarant", ne videh cenovnik, ali cale mi rece, 69K dinkica :shock:

Vrh

PostPoslato: Uto, 10. 4 2012. 22:19 
New Member
Korisnikov avatar

Pridružio se: Čet, 04. 11 2010. 13:58
Sh@rance je napisao:
Ne znam sto toliko panicite oko garancije. .

[smilie=character0029.gif]
Nisam imao nameru da paničim ali su i očekivanja ljudi da ce auto da im vrate pre nego što ce se vratiti cipele sa reklamacije zbog odlepljenog đona !!Kvar na mom automobilu nije trazio delove sa svemirske stanice MIR nego je trebalo samo resetovati racunar što bih i jurio privatno da auto nije u garanciji koju ćeš , po njihovim pravilima i klauzulama , verovatno prekršiti i ako samostalno zalepis auto oznaku Srbije . Zbog njihove evidencije i podatka da sam ugradio kod njih radio nisu mogli da mi to napakuju neovlašćeno priključenje istog kao uzrok kvara nego mi je receno da je miš , mada je tih dana bilo metar snega na parkingu kod moje zgrade ,oštetio jednu žicu i platio sam 1 sat njihovog vremena jer glodare ne *pokriva*garancija.Ja sam na kraju zadovoljan kako sam prošao ali nešto škripi kod ovlašćenih servisa i treba biti jako oprezan sa njima i u garanciji a još vise kasnije . Što se tiče mog Puntića on :D trenutno samo zuji.
Pitanje za forumaše U posledenje vreme ne smem rukom da zatvaram vrata jer me *ubija* statički elektricitet pa ih trenutno zatvaram laktom . Da li ima neko slično iskustvo i kako je problem ublažio ili rešio . . .
Pozdrav !!

Vrh

PostPoslato: Sre, 11. 4 2012. 0:24 
Forum Member
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pet, 08. 2 2008. 13:36
pantarei je napisao:
Sh@rance je napisao:

nego mi je receno da je miš
Pitanje za forumaše U posledenje vreme ne smem rukom da zatvaram vrata jer me *ubija* statički elektricitet pa ih trenutno zatvaram laktom . Da li ima neko slično iskustvo i kako je problem ublažio ili rešio . . .
Pozdrav !!

:lol: :lol: :lol: Za mis-a...
Ubi i mene... Ne pomaze nista...

Vrh

PostPoslato: Sre, 11. 4 2012. 10:12 
Forum Member
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre, 09. 6 2010. 22:50
Garaža: Fiat Punto Classic 1.3 MultiJe
pantarei je napisao:
Sh@rance je napisao:

[smilie=character0029.gif]
Nisam imao nameru da paničim ali su i očekivanja ljudi da ce auto da im vrate pre nego što ce se vratiti cipele sa reklamacije zbog odlepljenog đona !!Kvar na mom automobilu nije trazio delove sa svemirske stanice MIR nego je trebalo samo resetovati racunar.

Ne znam koliko si shvatio šta sam hteo da ti kažem. Svi ovlašćeni servisi kao i malo jače majstorske radionice koje imaju posla rade po principu zakazivanja. Nebitno dali je mušterija došla na zamenu sijalice ili da resetuje računar ili da menja korpu i lamelu, mušterija je mušterija. Ako si radio servis na kolima znaš da se radi po principu zakazivanja, zamisli sebe da ti odlože termin za drugi put samo zato što je nekom tamo koga ne poznaješ frka za kola.
Ako si vozio kola pre punta i išao kod iole krštenog majstora da ga održavaš onda znaš o čemu pričam. Ja sam pre punta vozio Citroen XM i održavao sam kola samo kod jednog majstora koji radi samo citroene, a pre toga sam vozio još dva citroena i samo kod njega išao.
Za 10 godina nikad nisam doživeo da mi kaže dođi odmah nego dođi za 7 dana ili 10. Čovek poštuje sve mušterije i njihovo vreme.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 645 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 43  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]