Stan ima 150m2 ali je terasa 35m2 koju sada opremam i mislim da ce biti najlepsi i najatrktivniji deo stana.
To sto "zuji" na snimku je ves masina posto nisu zatvorena vrata
Sto se tice rasvete slobo se vidi njen pravi efekat na snimku. Rasveti smo posvetili bas puno paznje ali snimak ne moze da docara ambijent. Posto imam smart home sistem onda mogu da se igram sa ambijentom celog stana. Mnogo je lepo kada ukljucim samo ambijentalnu LED rasvetu koja izbija iskljucivo iz delova koji su farbani metaliziranom farbom (jedva sam nasao majstore koji znaju da rade sa tom farbom).
Inace arhitekta koji mi je radio stan je na ovom projektu dobio nekoliko nagrada, stan je izlazio u nasa 2 casopisa, jedan italijanski casopis i jedan katalog (za staklene pregrade i inoskanu bravariju...).
Sto se tice djakuzja u spavacoj sobi, mnogo mi se svidja kako je ispalo i daje lep ambijet. Ali nikada to ne bi radio da pred njega nemam jos 3 kupatila. Ono jeste lepo ali nije za svakodnevnu upotrebu. A i u startu nisam bio upucen koliko kostaju one staklene pregrade i da sam znao cenu unapred dobro bi razmislio. Samo ona staklena pregrada u spavacoj sobi sa pampleksiranim staklom, inoksanim drzacima, klizacima, rukohvatima (kompletnom bravarijom) izadje preko 15.000eur.
Inace stan ima jos dosta specificnosti na koje se mislilo u izgradnji. Razvukao sam ozvucenje po celom stanu tako da nemamprobleme sa razvlacenjem kablova. Takodje sam svuda ostavio buzire i sada sta god novo od tehnike da uzmem nikada se nece videti kablovi....
Sto se tice lifta koju ulazi direktno u stan, to fenomenalna i korisna stvar a objasnicu i zasto. Kao prvo nesvakidasnje je a meni se svidjaju neobicne stvari. Kao drugo, kada dodjem kuci silazim u garaze kolima (kupio sam kompletno sva parking mesta u svojoj zgradi tako da samo ja mogu da silazim dole), a posto je lift spusten skroz do garaza na -1 sprat (sto danas retko ko radi) onda direktno iz kola ulazim u lift koji me vodi pravo u stan. Velike su prednosti kada nesto nosis u stan ili iz stana a i svakako je lepse kada direktno iz auta uskocis u stan. Dobar je osecaj sto bukvalno nemam nikakve kontakte sa ostalim stanarima. A posto je stan penthaus (ceo sprat je moj) onda nemam ni komsije, a posto sam na najgornjem spratu onda nemam nikoga gore da mi lupa... tako da imam komditet skoro kao u kuci (mada stan ne moze da se poredi sa kucom).
Inace ovaj princip lifta je jedino problematican zbog bezbednosti posto ako nije dobro obezbedjeno lopovima olaksava stvar pa sam tu dosta poveo racuna. Prvo sam stavio blind vrata na samom izlazu iz lifa i odma jos jedna blind vrata na ulazu u trpezariju iz hodnika. Postavio sam video nadzor u liftu, u mom hodniku i u celoj zgradi. Alarm sam upario sa smart home sistemom. Kucica od lifta ima plafon koji se skida radi servisiranja, to sam posebno obezbedio tako da serviseri moraju meni da se jave kada trebaju da otvraju kucicu. Kada se udje u lift, sa sobom nosim mali imobilajzer koji sistem mora da prepozna, onda imam moju karticu koju ubacim i lift tek onda ima funkciju da ode u garaze i na najgornji sprat u moj stan.
Naravno u stanu imam i sporedni ulaz u slucaju nestanka struje.
U svakom slucaju, lift koji ulazi direktno u stan je jako korisna stvar pogotovo kada se upari sa mogucnoscu da ide skroz u graze, ali jako mora da se povede racuna o bezbedosti.