Vrele gume

Forum internet izdanja časopisa za automobilizam, motociklizam i nautiku
Danas je Uto, 21. 5 2013. 12:57

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 112 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: Pon, 14. 6 2010. 1:15 
Forum Member
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pet, 29. 1 2010. 3:05
Narednih dana planiram da kupim klimu (12000 BTU), pa sam počeo malo da ih studiram, međutim iskustvo = 0, tako da bi mi dobrodošla vaša iskustva, informacije, akcije, itd...

Na prvi pogled vidim da ima jako puno marki koje rade klime i naravno, cene se poprililno razlikuju, skoro za duplo.

Npr:
Aux, Fox, Vox, Vivax, Weg, Elite, Korel su izmedju 16000 i 18000
Artcool, Samsung 19000
Midea, Galanz, Whirlpool 20000 - 23000
Tu su negde DeLonghi, ElectroLux do 25,
a LG ---> 30000.

Neke moje informacije su da je LG zaista i najbolji, ali da li vredi 10000 više od Samsunga, Artcool-a...??????

Vrh

PostPoslato: Pon, 14. 6 2010. 1:18 
Forum Member
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto, 24. 1 2006. 15:54
Imam u kuci Mideu 12icu. Radi i hladi ok vec 3 ili 4 godine.

Life is funny, skies are sunny
Bees make honey, who needs money

Vrh

PostPoslato: Pon, 14. 6 2010. 1:20 
Forum Member
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon, 13. 10 2008. 19:37
Garaža: VW Polo Cross
Imam kuci 2 samsung klime, za sad rade extra, na jednoj je bio crko neki deo koji je morao da se menja. Rade vec 4 godine. Greju do minus 10, onda vise ne mogu :-)

Vrh

PostPoslato: Pon, 14. 6 2010. 1:34 
Forum Member
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ned, 27. 8 2006. 23:12
Imao sam LG klimu pa je riknula posle 5 godina ali nasom nepaznjom. Sad imam VOX i zadovoljan sam mada je LG hladio mnogo bolje. Vox sljaka vec 2-3 godine bez problema.
Sta god imam u kuci od LG-a (televizor, frizider...) sve radi bez ikakvih problema jako dugo!

--PARKING MAJSTOR--

Poslednji put menjao Drejk dana Pon, 14. 6 2010. 1:37, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: Pon, 14. 6 2010. 1:36 
Forum Member
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pet, 12. 10 2007. 2:32
Garaža: VW Caddy 1.9TDI, 207 1.4hdi
Skoro pa je sve to isto, samo druge nalepnice.

Vrh

PostPoslato: Pon, 14. 6 2010. 1:51 
Forum Member
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sub, 27. 6 2009. 0:13
Garaža: Audi Cabriolet
dag81 je napisao:

Slazem se sa Dagom. U svetu postoje samo dva proizvodjaca kompresora za klimu tako da treba da gledas samo kompresor, on je najbitniji.

Vrh

PostPoslato: Pon, 14. 6 2010. 9:45 
Forum Member
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pet, 23. 3 2007. 16:15
Garaža: Honda Civic EU 1.6 VTEC 2003
Jedan moj drugar koji ugrađuje klime kaže da je Samsung generalno najbolji. Najviše ih je ugradio i procentualno ima najmanje reklamacija.

Ja imam Samsung klimu već 2 godine, ali mi još stoji upakovana. Nikako da odvojim pare da je ugradim, ali moraću uskoro.

Vrh

PostPoslato: Pon, 14. 6 2010. 10:01 
Forum Member
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pet, 06. 2 2009. 21:39
Nemanja90 je napisao:
dag81 je napisao:

Slazem se sa Dagom. U svetu postoje samo dva proizvodjaca kompresora za klimu tako da treba da gledas samo kompresor, on je najbitniji.

I ima i nema istine u ovome. Ako ništa drugo, za početak uporedite buku spoljne jedinice na nekoj jeftinoj i skupoj klimi pa sudite. Ja imam Housel 12 nekih pet godina i prezadovoljan sam. Nažaloist, nema ih više na tržištu. Kako jedan poznanik koji se bavi klimama kaže, od jeftinijih su dobre Galanz. Takođe, bitna je i ugradnja. Poslednjih godina je ekspanzija klima uređaja i klimadžije u sezoni imaju posla preko glave pa ima mnogo i onih koji ne rade dobro. Dobio sam jedan savet od poznanika pa ga prosleđujem- nemojte ugrađivati klimu na +35°C već kada danima pada kiša. Biće bolje ugrađena i nećete dugo čekati majstora. :)

Vrh

PostPoslato: Pon, 14. 6 2010. 11:23 
Forum Member
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre, 27. 10 2004. 14:30
Housel, Midea, Vox i slicno su rad iste fabrike.

U pitanju je kineski kooperant koji radi za Mideu.

Naime Midea je najveca fabrika klima uredjaja na svetu maltene, sve klime na nasem trzistu rade njihovi kooperanti, dok sama Mideina fabrika radi sada samo klima uredjaje Toshiba i Tadiran.

2004 je bilo najbolje vreme za kupovinu Housel i Midea klima jer ih je tad sklapala ta fabrika tek preuzeta od strane Toshibe, sa svim Toshibinim delovima (kompresorom), logika na ploci Sanyo... bile su vrh klime za te novce tada.

Sada ih rade kineski kooperanti i kvalitet je... onako... radi ali nije to - to. Sama Midea vise to ne pravi, rekoh, vec radi klima uredjaje Toshiba i od pre 2 godine Tadiran. Tadiran vise ne prave izraelci, Toshiba je preuzela da ih radi u Mideinoj fabrici.

Najkvalitetnije klime su Toshiba, Daikin, Panasonic, Fujitsu i Tadiran. Po mogucstvu intverteri - ko ima novca.

Sledece po kvalitetu su LG i Samsung, nekada makedonski Fonko koji je radio sa Toshibom (Fonko je klimatizovao bazu Bondstil i frankfurtski aerodrom, imaju veliko iskustvo). Ja recimo imam Fonko klimu jer je moj tast bio njihov kooperant, celokupna Toshiba masina, grejac kompresora za start na velikim minusima, tisa je duplo od najnovijih klima... ali nema ih vise kod nas (mozda neko i prodaje). 8 godina radi bez greske i bez servisa, samo redovno ciscenje kompletno spoljne i unutrasnje jednom godisnje (ja to sam odradim).

Uglavnom ja bih ciljao Panasonic, LG, Samsung, Fujitsu. Za nezahtevne korisnike Midea, Galanz, Vox, Kopernikus...

Ko ima novca - Panasonic inverter u skupoj ili Midea inverter u jeftinijoj radinosti.

LG inverteri imaju dosta problema te ih nemojte ni uzimati u razmatranje.

Vrh

PostPoslato: Pon, 14. 6 2010. 13:25 
Forum Member
Korisnikov avatar

Ja isto imam Housel, radi vec 4 godine bez problema i dosta je tiha, 9-tka.
Drugar ima isto Housel, ali njegova sigurno ima 7-8 godina i ne zali se.

Slobo,
Sto se ne proizvodi vise Housel?

Vrh

PostPoslato: Pon, 14. 6 2010. 13:35 
Forum Member
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sre, 27. 10 2004. 14:30
Zato sto Midea fabrika vise ne radi te vrste klima vec pravi samo Toshibu i Tadiran a i zavisi s kim je bila kooperacija sa Mideom.

Drugi kineski Midein kooperant radi Mideu, Vox i jos neke "marke".

Housel je proizvodjen u Mideinoj fabrici za istocno evropska trzista.

Dakle, dok Toshiba nije preuzela komplet svu proizvodnju, fabrika Midea je radila klime Midea i Housel. Naziv je zavisio od trzista do trzista, odnosno u skladu s kooperacijom u nekoj zemlji.

Kao sto su radili i druge vrste klima, tj. u sustini je to Midea a na njoj stoji Vivax ili Vox ili Elin...

Sada to ne radi, kao sto rekoh, ta fabrika vec kooperacija je u pitanju (druga fabrika sklapa za njih).

Vrh

PostPoslato: Pon, 14. 6 2010. 13:37 
Forum Member

Pridružio se: Sub, 04. 4 2009. 15:13
Imam gajbi dve Fujitsu(12000 btu) i ubijaju kako hlade za ovih par godina rade perfektno, mada su bile osetno skuplje od mnogih u trenutku kupovine .

Vrh

PostPoslato: Pon, 14. 6 2010. 14:18 
Forum Member
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ned, 14. 3 2010. 20:53
Ja imam Mitsubishi Heavy Industries klimu (trebalo bi da se pravi u Japanu) i radi sigurno 5 godina bez problema... Jel zna neko kako se rangiraju one u poredjenju sa prisutnijim proizvodjacima kod nas?
Samo sto je sad pocela da mi smeta za sinuse, pa je vec 2 dana ne palim :(

Poslednji put menjao krstin dana Pon, 14. 6 2010. 14:31, izmenjena 2 puta

Vrh

PostPoslato: Pon, 14. 6 2010. 14:20 
Forum Member
Korisnikov avatar

igorche20 je napisao:
Imam gajbi dve Fujitsu(12000 btu) i ubijaju kako hlade za ovih par godina rade perfektno, mada su bile osetno skuplje od mnogih u trenutku kupovine .

Nije moguce. :lol: :wink:
Najbolja klima po recima majstora, ali i najskuplja.

Vrh

PostPoslato: Pon, 14. 6 2010. 16:16 
Forum Member
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pet, 28. 9 2007. 21:24
Kazu ljudi da je Lg medju najboljima, ali ne danasnji, vec do pre2godine...

Drugar ima 2 12tice u kuci, jedna kod njega LG i hvali je i tiha je, dok u drugom delu njegov otac Samsung, kaze da je za nijansu losija, ali je i bila dosta jeftinija.

Ja kod sebe imam ugradjenu Crypton 18ticu i prezadovoljan sam, posle nekog vreme kod moje babe je takodje ugradjen Crypton 12tica. Razlog zasto bas ta klima, zato sto je bila najjeftinija u Tehnomaniji tad i pokazala se odlicno. Mislim da je moja 18tica placena 21.000du, dok je LG 12 kostao toliko[a prevashodno su obe ugradjene zbog grejanja]...

Sto se kompresora tice mahom su kinezi... Toshiba made in Japan je najbolja..

Mogu da pohvalim i NEO koji u jednom frizerskom salonu radi non stop, zima leto, zimi se ne gasi, vec 2godine

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 112 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]