Vrele gume

Forum internet izdanja casopisa za automobilizam, motociklizam i nautiku
Danas je Pet, 10. 9 2010. 5:07

Sva vremena su u UTC + 2 sata

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Pioneer radio - troši previše struje kada je isključen
PostPoslato: Sub, 31. 7 2010. 18:08 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sub, 09. 2 2008. 2:35
Imam u jednom autu Pioneer DEH-200MP. To je isti uređaj kao DEH-2000, ali nema euro džek (on je povezan naknadno... u svakom slučaju mislim da to nije bitno za celu priču). Povremeno se dešavalo da se akumulator skroz isprazni, bez nekog vidljivog razloga. Na kraju sam, spajanjem ampermetra između akumulatora i jedne kleme, ustanovio da auto troši 70 mA kada je ugašen (pažnja, ako ovo radite, ne pokušavajte da sa spojenim ampermetrom upalite auto, jer ćete spržiti instrument :D ). To je mnogo, tj. znači da se ceo akumulator od 55 Ah isprazni za otprilike mesec dana. Zatim sam vadio jedan po jedan osigurač i ustanovio da struju troši radio (bez njega je potrošnja ugašenog auta praktično 0). Kada se skine pločica, potrošnja je 0, ali skoro nikada nije skidana. Žice su bile povezane tako da radio ima struju i kada je auto ugašen. Sada sam povezao na drugi način (kada se ugasi auto, radio ostaje bez struje) i problem je rešen. Alternativa je bila da uvek skidam pločicu, ali to bi mi bilo dosta zamorno.

Verujem da se i ostali Pioneerovi modeli ponašaju na isti način, tako da znate... Ili skidajte uvek pločicu, ili povežite tako da ostaje bez struje kada se auto ugasi.

Vrh

Tema posta: Re: Pioneer radio - troši previše struje kada je isključen
PostPoslato: Sub, 31. 7 2010. 19:20 

Pridružio se: Sre, 12. 3 2008. 23:48
Imao sam pioneera u kolima i nikad mu nije skinuta pločica,a nije vezan na bravu i nikad nisam imao problem sa akumulatorom dok naravno posle 4-5 godina ne crkne sam od sebe
Verujem da ti je radio neispravan pa se to dešava, znači neko ima ispravan radio i može da ga poveže kako god hoće, sve će biti u redu

Vrh

Tema posta: Re: Pioneer radio - troši previše struje kada je isključen
PostPoslato: Sub, 31. 7 2010. 20:50 
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sub, 09. 2 2008. 2:35
RS TEAM je napisao:
Imao sam pioneera u kolima i nikad mu nije skinuta pločica,a nije vezan na bravu i nikad nisam imao problem sa akumulatorom dok naravno posle 4-5 godina ne crkne sam od sebe

Ni ja prve dve godine nisam primećivao problem, dok akumulator nije oslabio. :) Možda se tako ponaša samo taj čudni DEH-200MP model, možda samo moj primerak, ko zna...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata