E'o vratih se...
Krenuli juce u 17.15h iz centra grada, u Graz stigli u 22h i 30 min.
Put je bio manje-vise prazan. Iza Zagreba imas na par mesta suzenje gde su radovi, tu je ogranicenje izmedju 60 i 100 na sat. Putarina kroz Hr je 15 evra. 10 kod Zagreba i 4.85 tamo pre granice. SLO vinjeta je 15 evra / 7 dana, a A vinjeta 8 evra.
GORIVO U SLOVENIJI NA AUTO-PUTU JE 1.254 evra
![yesss [yesss]](./images/smilies/happy0158.gif)
(10 din jeftinije nego kod nas)
SLO su nas zaustavili sa Skodom Octavijom RS crnom (novi model, bez oznaka, samo strob svetla u braniku) da provere vinjetu (na staklu ima 5, pa su morali da vide koja je vazeca). Austrijanci su nas zaustavili 8 km od "granice", stajali sa strane sa TUranom policijskim.
Dok smo isli tamo, desila se saobracajka ispred Zg, ali u smeru prema Beogradu. Kolona je bila 12 km, ali se sve rascistilo dok smo se vratili.
Provozao sam se kroz grad (ogroman je, pogotovo za 300.000 ljudi koji zive u njemu). Jako je lep, vidi se koilko imaju kesa, ali su ulice srednje zalosne... Zapravo, osim samog centra grada, situacija je gora nego u Bg

Rupa nema, ali je sve jako neravno, na mnogim mestima obrisane linije sa puta...
Ono sto mi se svidelo, nocu gase semafore na raskrsnicama na kojima nema prometa, da te ne zadrzavaju bzv... I, pazi, ima mnogo biciklista, cak i nocu.
Na granicama se ukupno nismo zadrzali vise od pola sata. Jedino su slovenci pravili sranje, bila je kolona od skoro kilometar, a samo jedna rampa radila... Onda su valjda skontali da tako ne ide, pa su otvorili jos dve (u smeru prema Grazu)
Prosek brzine nam je bio 147 na sat u povratku (u voznji, a jos nekih pola sata smo proveli na granicama i na pumpi u SLO) Sto se toga tice, niko nije nista kontrolisao, nije bilo radara, presretaca itd... Kada su nas zaustavili za vinjetu, obisli su nas na 170, ja reko naje*o sam ko zuti, a on samo lampom osvetlio vinjete i kao ok je, nastavite..
Mrtav sam umoran, ako sam nesto zaboravio, pitaj.