Vrele gume

Forum internet izdanja časopisa za automobilizam, motociklizam i nautiku
Danas je Čet, 23. 5 2013. 0:00

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 35 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: Sub, 16. 4 2011. 14:59 
Forum Member

Pridružio se: Čet, 26. 4 2007. 8:32
Garaža: 2009 Honda Jazz 1.2 LS
Posle praznika idem do Graca na nekoliko dana. Gledao sam nekoliko ruta na viamichelin i kontam se da li da Slovencima placam vinjetu za ono malo puta kroz Sloveniju tj... da li da kroz Hrvatsku idem preko Vukovara Osijeka Nasica Virovitice Varazdina ka Ptuju??? Austrijancima placam vinjetu jer cu tamo ostati malo duze i to je ok... Kakav je ovaj put kroz Hrvatsku? Na sajtu HAKa pise da je u pitanju put D2 tzv drzavna cesta? Sta mislite o ovoj varijanti (ima li neko iskustva?) ili da derem auto putem i hrvatima bacim 20x2 eura??? Takodje dobrodosli su saveti za smestaj u Sloveniji (apartman itd itd) Austriji...
Hvala Vam!!!

Vrh

PostPoslato: Sub, 16. 4 2011. 15:02 
Forum Member

Pridružio se: Pet, 30. 1 2009. 1:25
Ja bih išao autoputem bez razmišljanja, jes da košta ali je brže, sigurnije, udobnije.

Vrh

PostPoslato: Sub, 16. 4 2011. 15:18 
Forum Member

Evo sta kaze ViaMichelin...ovaj deo od Osijeka do Nasica mi je sumnjiv

Prikačeni fajlovi:
ScreenShot001.jpg
ScreenShot001.jpg [ 119.08 KiB | Pogledano 741 puta ]

PostPoslato: Sub, 16. 4 2011. 15:26 
Forum Member

|A evo sta veli HAK. Vreme mi nije bitno... posto putujem za Jazzom ne mogu da postignem neku znacajniju brzinu, a i dosadno mi je da vozim automputem kojim sam isao toliko puta, a gore po onom delu Hrvatske bas nikad..... sta preporucujete da se poseti u Austriji ... hocu celu da je prokrstarim

Vrh

PostPoslato: Sub, 16. 4 2011. 15:29 
Forum Member

Pridružio se: Pet, 30. 1 2009. 1:25
Meni je ceo deo oko Osijeka problematičan, naročito sada posle presude Gotovini. Oko Osijeka ima puno izbeglica iz Baranje koji se nisu vratili u Beli Manastir, Vukovar...Zato mislim da ne treba silaziti s auto puta. Da je put kroz Dalmaciju bila bi druga priča. Možda je ovo moja predrasuda, al bolje sprečiti neprijatnosti.

Vrh

PostPoslato: Sub, 16. 4 2011. 15:32 
Forum Member

Pridružio se: Sre, 05. 4 2006. 19:24
Garaža: Fiat Punto Classic 1.2 LPG A/C
Da, i svi samo čekaju 24h na ulici da naiđe neka BG tabla... :lol:

Slobodno vozi kuda više voliš, autoput je brži i sigurniji (u smislu da ti neće izleteti neki traktorista ili biciklista), a lokalni putevi zanimljiviji... Ceste kroz Hrvatsku su odlične, na celom tom pravcu malo je lošiji put samo tu kad pređeš Dunav pa do Osijeka, a i to je u rangu naših redovnih puteva. Oko Osijeka imaš obilaznicu, prozviždiš za minut, samo ga vidiš sa desne strane u prolazu. Kroz svako sledeće mesto prođeš za pola minuta... Vožnja će sigurno trajati dosta duže jer ima mali milion mesta i moraš paziti na radare i policiju, ali će te manje koštati (nema putarine) i zanimljivije je... Ako imaš dovoljno vremena - što da ne... :wink:

Vrh

PostPoslato: Sub, 16. 4 2011. 16:36 
Forum Member
Korisnikov avatar

Pridružio se: Čet, 12. 6 2008. 11:31
Garaža: Peugeot 406 SW
Ja idem sledece nedelje za Graz, pa ces dobiti izvestaj sa puta...

Vrh

PostPoslato: Sub, 16. 4 2011. 18:39 
Forum Member
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sub, 18. 10 2008. 0:27
Garaža: Astra g 2.0 dti
A mozes da ides i autoputem i da ne platis vinjetu slovencima :).

Mrzi me sad da trazim ali na forum.hr ima detaljno opisan put sa sve slikama kako proci od Zagreba do Graza bez da se plati vinjeta. Hrvatima je Graz "da pljunes" pa idu tamo u vikend shoping i provalili su put, a da ne moraju da placaju vinjetu za par kilometra autoputa. Inace, varijanta je 100% legalna

EDIT: Ipak me nije mrzelo: http://www.motori.hr/forum/index.php/to ... 100.0.html

EDIT2: Ovde na ovom linku koji sam okacio postoji cak i deo koji se tice kako stici do Graza, a ne platiti austrijsku vinjetu.

Vrh

PostPoslato: Pon, 18. 4 2011. 21:57 
Forum Member

hvala vam svima na pomoci... jos uvek kontam. Kada ti ides Mali Vuce? Ja idem 26og

Vrh

PostPoslato: Pon, 18. 4 2011. 21:58 
Forum Member
Korisnikov avatar

Pridružio se: Čet, 12. 6 2008. 11:31
Garaža: Peugeot 406 SW
Ne znam jos tacan datum, znacu krajem nedelje... Ali se vracam pre 26. sigurno. Ako idem uopste

Vrh

PostPoslato: Pon, 18. 4 2011. 22:10 
Forum Member

Pridružio se: Pet, 08. 9 2006. 22:39
Ja redovno idem do Virovitice iz Beograda. Nemas tamo bog zna sta da vidis, vise ce te smoriti kombajni i traktori. Ja uvek idem Autoputem do Djakova, i odatle se ukljucujem na tu D2 magistralu. Prvi deo do Nasica je katastrofa i u rupama, cak je i ogranicenje 40 zbog rupa. Sve dalje je OK.

Posle Virovitice sam isao par puta do Zagreba i put je ok, ali smorio sam se zestoko zbog preticanja kamiona jer je malo vijugaviji put, a bas je tad bila sezona nekih radova, pa stalno neka guzva zbog traktora i kombajna.

Inace na tom potezu, pogledaj HAK-ov sajt gde su radari. Zaista tu budu.

Ja bih uvek izabrao varijantu autoput do Zagreba, pa eventualno Slovence da zaobidjem.

BTW ja cu sad na Veliki Petak da idem tamo.

Vrh

PostPoslato: Pon, 18. 4 2011. 22:29 
Forum Member

Pridružio se: Sre, 05. 4 2006. 19:24
Garaža: Fiat Punto Classic 1.2 LPG A/C
Od Đakova do Našica ti je neki lokalni put kroz sela i kojekakve zabiti, gde nađe baš tuda da prolaziš... :) Iz pravca Osijeka je druga priča, mnogo bolji put, jedino što se takođe prolazi kroz mali milion mesta pa nema brze vožnje... :wink:

Vrh

PostPoslato: Uto, 19. 4 2011. 18:29 
Forum Member

Pridružio se: Pet, 08. 9 2006. 22:39
Od Djakova do Nasica je katastrofa. Ali od auto puta BG-ZG do Djakova je najnoviji autoput, gde nema zive duse. Jednom sam ceo segment prosao da nisam video auto ispred ili iza, niti u suprotnoj traci :)

Vrh

PostPoslato: Sre, 20. 4 2011. 0:45 
Forum Member

Pridružio se: Sre, 14. 12 2005. 20:52
Garaža: Peugeot 407 SW 2.0 HDi
Savetujem ti autoput.. Izgubices i vremena i zivaca.. Em sto ima loseg puta, em sto ima guzve.. E sad, jedino ti finansijski momenat moze presuditi..

Vrh

PostPoslato: Sre, 20. 4 2011. 16:08 
Forum Member

Pridružio se: Pon, 10. 4 2006. 13:14
Mislim da ti je najbolje kako ti Kaže IgorP. Kroz CRO je auto put jako dobar a mogu ti reći i dosadan kako je ravno. Nikad da prođe. Prošle godine sam išao do Maribora a da ne uzimam vinjetu. Veruj mi, učinili su sve da ti presedne zaobilaženje. Posle granice (Macelj) ionako nije auto-put nekih 15 tak km. Nakon toga je kružni tok (odsek Draženci) gde počinje auto-put a ti onda desno. Išao sam onda desno pored fabrike Perutnina Ptuj pa onda negde desno da izađem na stari put prema Mariboru. Taj put sada nije toliko opterećen kao nekada ali znaju da budu radari. Za onaj podatak nisam znao da kružni tok kod Pesnice podrazumevaju kao auto-put, inače sam uvek išao starim putem za Graz, aerodrom ti ostane sa leve strane. Ako ideš samo do Graza stvarno je bezveze da kupuješ vinjetu ali je A vinjeta jevtinija od Slo: za 10 dana je 7.8 eur. Mislim da su i slovenci sada uveli elektronsku kontrolu vinjete jer su ranije gledali dvogledima. Mislim da je bolje da kupiš vinjete i putuješ kao čovek. Kako hoćeš.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 35 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]