Drugari, jel isao neko kolima skoro do Nemacke ?
evo ovako, pozvan sam na neki strucni seminar u Berlin pa se razmisljam da idem kolima. Jeste da je Avionom brze, a verovatno i jeftinije (kazem verovatno jer nema direktan let BG - Berlin, a Wizzairom ima ali ide na svakih 7 dana, pa cu to sto ustedim na karti, da potrosim na hotelu, klopi, obilascima itd)
isao bih : Beograd - Mihnen - Berlin.
Zanima me sta je sve potrebno od opreme za kola ? ..verovatno sve 4 zimske gume (planiram da kupim sada 2 , ali ako trebaju 4 da kupim odmah sve 4)
da li treba zeleni karton ili nesto drugo od opreme (trougao, sajla itd ..mada to vec imam u kolima)
drugo, cene benzina i putarina ? ..moj drugar koji zivi u Mihenu, kaze da ga dolazak i povratak iz Minhena dodje oko 350 eura .. pa mi nije jasno kako ?
ako do Minhena i nazad ima oko 2.000 km, a auto mi trosi oko 7 litara, onda je to 140 litara benzina tj. oko 200 eura. Nije valjda da su putarine tako skupe ? Da, pitacu ga sigurno ,nego rekoh, ajde kad sam ovde, da vidim i vasa iskustva.
Do Berlina ima oko 1.600 km i nazad, to je 3.200 ...ja racunam da cu potrositi oko 250 litara benzina, sto dodje racunam oko 350 eura (u Nemackoj je 1.4 eura, ne znam koliko je u Madjarskoj ? da li je bolje da ga napunim u Madjarskoj pre nego udjem u DE ? )
kao sto rekoh, verovatno je avionom jeftinije ,i naravno brze, ali ajde malo da provozam auto i da ga "obradujem" sa kvalitetnim benzinom

))
puno pozdrava svima i hvala unapred na savetu.