Za kamere sam se tako izrazio u zurbi.. Nije akcenat bio na tome da necemo znati gde su, nego da ce ih biti svuda, a ne samo na 4-5 mesta poput patrola, pa ce se mnogo pazljivije voziti..
@Pix: Koliko znam ogranicenje u gradu je 50, ne 40? To sto se "ranije" tolerisalo prekoracenje do 10kmh ne znaci da treba i sada, u cemu je onda poenta propisivanja brzine na 50 ako si do 60 miran?! Dosao je jednostavno trenutak da shvatimo (kao narod) sta to znaci "Zakon", u smislu da ako je dozvoljeno 50 da ce ti sa 55 pisati kaznu. Mozda jeste idiotski ako bi mi to sad tumacili za sebe "sta je 5kmh", ali sa pravne strane tu je sve jesno: prekoracio?- kazna. I molim. Znas sta je dozvoljeno, tako i vozi. Svi se pozivaju na svajcarske puteve, na standard, nisam bas siguran da tamo tolerisu kada vozis 50 gde kazu moze do 40kmh? U Svajcarskoj ti staju kad se primaknes samo pesackom, a ovde ne moram da vam pricam kakva je situacija.. Uostalom, dozvola se oduzima tek kad po gradu vozis preko 70, znaci 71+, a to je ipak previse za grad.
Drugo, ZOBS je radjen za celu Srbiju, ne samo za Beograd. Tih 50kmh je sasvim normalno za gradove, mozda za Beogradske bulevare treba napisati posebne odredbe u Zakonu

Evo i pekara u mom komsiluku do skoro je normalno radila, a sada ne moze vise da radi. Sve su radili isto kao godinama unazad ali sad mora da ispunjava HACCP standard.. Tako je i sa vozilima. Sve vozimo isto, ali se otislo dalje u svesti, standardima, zastiti i moramo da se prilagodjavamo tome. To bi onda znacilo da onaj ko ima skuplji i bezbedniji auto i gume moze da vozi 80, a na tom istom mestu neko sa manje bezbednim autom moze da vozi 50 najvise..
Odgovor na pitanje zasto ima vise nesreca moze se naci i na ovom i brojnim drugim forumima, otprilike je to stav da se niko nece povinovati Zakonu, vec ce sa parama za kaznu u dzepu juriti kao i do sada.. Osporavace se policijski izvestaju, prolongirace se kod sudije.. Jednostavno nas narod ne zeli da se "primiri" i prihvati nova pravila saobracaja, kamera nema, kaznjavanja na kucnu adresu samo uz sliku nema.. Kad sve to zazivi i nas covek ce se urazumiti, samo polako

Evo ja sam npr 10 godina vozio bez zimskih guma. Potpuno normalno, sve je bilo u redu. E sad, Zakon kaze mora zimske a i sami forumasi kazu da je bezbednije, da ce nekad i 2 metra kocenja biti razlika izmedju zivota i smrti, ili bar male stete i velike stete. Isto tako, neki covek, tamo negde, kome je to struka vise nego svima nama ovde, rekao je da je bezbednije da maksimalna brzina bude 50, ne 60. Opet, 2m kocenja manje bice razlika izmedju zivota i smrti, ili bar male stete i velike stete. Ma koliko god nam neke stvari delovale nebulozno i nelogicno sa naseg aspekta, ma koliko mi bili ubedjeni da znamo najbolje - testovi i istrazivanja, kako uticaja letnjih guma na kocenje zimi, tako i duzine kocenja i udaranja pesaka sa 50 i 60, govore sta je ispravnije i sta bi trebalo prihvatiti. E sad zasto ce neko prihvatiti istazivanje ADAC testa a odmahivati rukom na istrazivanje koliko je veca sansa da prezivi pesak sa 50 na sat nego sa 60, zasto ce neko reci da treba uzeti zimske gume a ne treba spustiti brzinu na 50, to je pitanje na koje ja nemam odgovor.. Objasnjenje "svi voze brzo po beogradskim bulevarima" bilo bi jednako objasnjenju "pola Srbije vozi bez zimskih guma". Jedno je vozacima prihvatljivo, drugo nije