Nije sto budala ubije sebe, vec sto ubije ili jos gore, obogalji nekoga za ceo zivot!!!
Imam A kategoriju vec nekoliko godina, a motor (tomos automatik) sam poceo da vozim u osnovnoj skoli.
Posle su dosli neki drugi, malo i malo vise jaci motori, ali sad se drzim 4 tocka iako sam aktivno vozio motore 10-ak godina.
Koliko god pazljivo vozio, voziti na 2 tocka po Beogradu je stavljanje glave u torbu.
O klincima na skuterima ne vredi trositi reci.
Mnogi nemaju ni osnovno poznavanje saobracajnih propisa, a ponasaju se kao da su jedini na putu. Odvrcu gas do daske, voze bez kacige ili nose one kineske slemove koji nisu nikakva zastita. Cak sam gledao neku emisiju gde su testirali te slemove i dokazali da je cak veca opasnost prilikom pada sa nekvalitetnim slemom nego bez kacige. Ne znam ciji je, ali jedan slem je bio od ciste plastike i prilikom udarca se izlomio, te je, da je bio na glavi, mogao da nanese ozbiljne povrede vozacu, tj. delovi slema su mogli zavrsiti u glavi vozaca. Pokusacu da iskopam negde na netu tu emisiju i da postavim link. Bio sam zgrozen kad sam to video. "Zastitna oprema" koja vas moze ozbiljno povrediti!!!
Od klinaca na skuterima gori su njihovi roditelji. Gori su roditelji koji im kupe skuter, a zastitnu opremu ne (solidna oprema, a tu mislim na kacigu, rukavice, jaknu sa protektorima, pa cak i pantalone sa protektorima iako su padovi sa skutera obicno pri malim brzinama, kosta vise nego vecina skutera) i takve roditelje bih zestoko udarao po dzepu jer ih tu najvise boli, a odgovarali bi mi i za ugrozavanje zivota sopstvenom detetu da se ja tu nesto pitam.
Na njihovu srecu, a zalost njihove dece, ne pitam se!!!