Pozdrav svima!
Imam jednu dilemicu, pa bih vas zamolio da mi pomognete. Rec je o tome da ne znam da li moj auto ima ESP, pa u njemu sadrzan i ASR ili samo ASR. Zasto imam dilemu? U mom autu to izgleda ovako:
Znaci dugme sa za rucno aktiviranje na kome pise ASR. E sada, vidjao sam razne slike golfova, koji su isti model kao moj, s tim sto im tu gde meni pise ASR pise ESP. Kada se aktivira ovaj uredjaj izadje ovo:
Ako se ne vidi lepo, to je trougao oko koga je strelica a u njemu znak uzvika. Napominjem da se ovaj uredjaj moze aktivirati rucno ( pritiskom na dugme ), a sam od sebe se aktivira u situacijama kao sto su naglo startovanje automobila, naglo ulazenje u krivine i najvise po snegu i kada je put klizav. Kada se rucno ukljuci, ona slicica se pojavi i stoji dok je ne iskljucim, a kada se automatski aktivira samo zasvetli i odmah se ugasi ( kao blic na fotoaparatu ), kao obavestenje vozacu da je uredjaj odradio posao. Sta se desava sa autom kada se uredjaj aktivira: blago se spusti ( kao da za trenutak udje 5 osoba u auto i odmah potom izadje ), u slucaju da auto krene da se zanosi ( npr. kada je sneg ), momentalno se vraca u prvobitni polozaj, naravno ne bas 100%, ali eliminise dalje zanosenje, motoru ne znatno padaju obrtaji ( za 200, za jednu crticu) i potom se vrate. To su " simptomi " rada ovog uredjaja.
Da li vi znate sta je to?
Unapred hvala na odgovorima!