Ukoliko niste primetili tema ovog topica je "Excalibur Alarmi, sve sto Vas zanima!" a ne dodjite da ugradite "Excalibur" kod nas. Ne znam dal ovde citate samo ono sto vama odgovara ili pisete smisljeno u neciju korist. Kao nosioci licence za brand "Excalibur" imamo svako pravo da izmisljotine i gluposti koje su off topic skinemo sa nase teme. Svako ko bude pisao off topic postove bice obrisan.
TEMA JE POKRENUTA ISKLJUCIVO RADI SPRECAVANJA PIRATERIJE I PREVARA VEZANIH ZA NAS BRAND. POGOTOVO POSTO SE KOPIJA NASIH ALARMA MOZE KUPITI NA BUVLJIM PIJACAMA PO SMESNOJ CENI I PROTIV CEGA NEMAMO MOGUCNOSTI DA SE BORIMO. DRUGO JE PITANJE ZASTO SE NAS PROIZVOD KOPIRA A NE NEKI DRUGI, VEROVATNO ZBOG RENOMEA STECENOG POSTO SMO GODINAMA NA TRZISTU DOK VECINA DRUGIH PROIZVODJACA NIJE OPSTALA DUZE OD 5 GODINA.
NIKOGA NISMO ZVALI DA KORISTI NASE PROIZVODE ILI USLUGE I NIGDE NISMO OSTAVILI BROJ TELEFONA ILI NESTO SLICNO.
UKOLIKO NEKO IMA NEKO TEHNICKO PITANJE MOZE DA PISE OVDE, NA DRUGE POSTOVE VISE NECEMO ODGOVARATI.
Srdacan pozdrav svim forumasima i onima koji se trude da se tako pretstave
Pridružio se: Sre, 13. 7 2005. 16:21 Postovi: 6210 Lokacija: Sabac
Garaža: AUDI A3 Sport back Ambition
Ocigledno da ti ova prozivka ne odgovara. Kopiraju se i druge marke, pa? Ako nisi primetio, svi ovde su postovaoci i ljubitelji automobila i oni su im hobi. Cak i moderatori rade za dzabe. Verovatno je to dobro za tvoj posao. Mislim da je ova tema za mene zavrsena. Verovatno jako brzo i za druge clanove foruma. Zaista razumem da neko svoje znanje i vlasnistvo rentira kako zeli, ali ova tema, po meni, prevazilazi granice dobrog ukusa.
Pridružio se: Pet, 12. 10 2007. 2:32 Postovi: 7893 Lokacija: Novi Sad
Garaža: VW Caddy 1.9TDI, 207 1.4hdi
Pa covek je platio verovatno reklamu ili se na drugi nacin dogovorio, ne vidim nista lose u tome. Jednostavno stiti svoj zasticeni proizvod od neinformisanih ljudi kojih je previse i koji veruju previse internetu.
Jednom prilikom sam se cuo sa ovim servisom, imao na proslom Passatu alarm pa sam planirao da napravim daljinac jer samdobi samo jedan uz auto. Iskreno covek koji se tad javio je bio poslovan i lepo objasnio sta i kako. Istina nisam odradio posao, jer sam prodao auto.
Uopste mi nije drago sto ga napadate, jeste uleteo da se tako izrazim, ali bas me interesuje kako bi vecina vas odreagovala da mu neki klinci pljuju po proizvodu za koji imate sertifikat. A najbitnije od svega, ja nism video da se iko javio sto je ugradio alarm kod njih da ga ''zapljune'', da kaze ovo ili ono. Budimo realni, i budimo ljudi a ne napaljeni klinci koji veruju svemu sto cuju.
Ocigledno da ti ova prozivka ne odgovara. Kopiraju se i druge marke, pa? Ako nisi primetio, svi ovde su postovaoci i ljubitelji automobila i oni su im hobi. Cak i moderatori rade za dzabe. Verovatno je to dobro za tvoj posao. Mislim da je ova tema za mene zavrsena. Verovatno jako brzo i za druge clanove foruma. Zaista razumem da neko svoje znanje i vlasnistvo rentira kako zeli, ali ova tema, po meni, prevazilazi granice dobrog ukusa.
Postovani ZEX
stvarno se trudim da shvatim sta ste hteli da kazete time "kopiraju se i druge marke pa". Znaci po Vama bi smo trebali da godine razvoja, tradicije i tesko stecenog znaka prepoznatljivosti prepustimo piratima koji se bave kopiranjem tudjih proizvoda?
Drago mi je da ste konacno pokazali da ste na strani piraterije tj. svoje pravo lice.
Dokle god postoji zakon u ovoj drzavi radicemo na suzbijanju piraterije, a Vama ako se to ne svidja, ne morate da posecujete nasu temu.
ovako su dosli i iz trajala pa su otisli sa foruma...
ne vredi kolega Excalibur_TM
propasce ti tema samo zato sto nemas podrsku
koga interesuje ugradnja alarma on takvu informaciju ne trazi ovde a koga interesuje uopsteno : cena, nacin ugradnje, radno vreme taj ce takav info ovde pronaci ALI posto ti nisi raspolozen za takav vid komunikacije neces imati uspeha u svom "poslu"
a posto imas stvarno ograniceno znanje u domenu komunikacije putem internet foruma mislim da si osudjen na nista perspektivno
Excalibur_TM je napisao:
zex je napisao:
Postovani ZEX
stvarno se trudim da shvatim sta ste hteli da kazete time "kopiraju se i druge marke pa". Znaci po Vama bi smo trebali da godine razvoja, tradicije i tesko stecenog znaka prepoznatljivosti prepustimo piratima koji se bave kopiranjem tudjih proizvoda?
Drago mi je da ste konacno pokazali da ste na strani piraterije tj. svoje pravo lice.
Dokle god postoji zakon u ovoj drzavi radicemo na suzbijanju piraterije, a Vama ako se to ne svidja, ne morate da posecujete nasu temu.
Srdacan pozdrav
jbg, ovim si sebi zatvorio usta, na ovaj nacin prozvati nekoga zasluzuje osudu
ukoliko imas u svojoj kucnoj kolekciji bar jedan piratski cd ili dvd - znaci da si licemeran a samim tim drzak i bezobrazan
sve u svemu glup potez od jedne "ozbiljne " kompanije
_________________ bolje je cutati i biti smatran glupim nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju
Будите мудри као змије, а безазлени као голубови. Never Confuse Education With Intelligence Bolje ispasti glup, nego ispasti iz aviona!
Poslednji put menjao veljko dana Sre, 04. 11 2009. 20:16, izmenjena samo jedanput
Pridružio se: Sre, 28. 12 2005. 22:32 Postovi: 1758
Oni u Excalibur kupuji iskljucivo originalne cd-ove i ostalu robu,a ni na kraj pameti im nije da skidaju muziku ili filmove sa interneta za dzabe jer je to piraterija
Pridružio se: Pon, 27. 10 2003. 12:06 Postovi: 4078 Lokacija: Novi Sad, exVojvodina
Garaža: VW Polo 1,6 TDI
zex je napisao:
Potpuno se slazem sa Zexom. Cak mislim da bi smo kao Moderatori mogli da stupimo u neku vrstu bojkota "svog posla" ovde... Nesto kao strajk iz protesta prema ovakvim pijacarskim metodama reklamiranja.
Pridružio se: Pet, 06. 2 2009. 21:39 Postovi: 7273
I bez štrajka, reakcija forumaša im je dovoljno rekla kako stoje stvari. Tema komotno može pod ključ pošto smo čuli "sve to nas zanima" pa i više od toga.
Nase pojavljivanje ovde je direktno izazvano temom "u kom servisu u Beogradu ugraditi Excalibur alarm" koja je samo po sebi u suprotnosti sa zakonom jer je "Excalibur" zasticena robna marka (ponavljamo ovo po ko zna koji put jer smo zakljucili da pojedinci namerno zmure na tu cinjenicu) koju imaju pravo da koriste ISKLJUCIVO nosioci licence. Obratili smo se cenjenoj redakciji casopisa “Vrele Gume” kod kojih smo naisli na razumevanje I punu podrsku u suzbijanju piraterije I ostvarivanju nasih prava na polju intelektualne svojine u skladu sa zakonom.
Primetili smo I tendenciju nekih clanova (ciju strucnost I obrazovanje po pitanju funkcionisanja Excalibur alarma ne bi komentarisali ovom prilikom) kako dele odgovore I “savete” u vezi nasih proizvoda dok niko ne postavlja pitanje ko su ti ljudi I u ciju korist pisu, ponajmanje sta pisu. Zbog takvih “majstora” smo predozili redakciji da pokrenemo temu “Excalibur alarmi, sve sto Vas zanima” kako bi informisali ljubitelje automobilizma I clanove ovog renomiranog foruma o pravoj istini o nasim proizvodima. Jer svako nestrucno pisanje o nasem proizvodu nanosi stetu nasem imenu.
Naravno da smo time dobili neki oblik besplatne promocije nas I nasih proizvoda ali do toga ne bi ni doslo da pojedinci ovde nisu krsili zakon (svesno ili nesvesno).
Postovi koji su brisani su bili ili off topic ili krsenje zakona, iako mi direktno do sada nismo obrisali ni jedan (sve do sada obrisano je obrisano od strane admin-a na nas zahtev).
Naravno da ne zelimo da se pojedinci ovde pojavljuju I optuzuju nasu kucu zasto se proizvodi na kojima pise “Excalibur” (koji se prodaju na ebay-u ili raznim buvljim pijacama, bez dokaza o originalnosti ili poreklu) prodaju po apsurdno niskim cak sumnjivim cenama. U samom startu smo se I pojavili ovde kako bi sprecili takvu pojavu. Za one koji ne shvataju o cemu pricamo, navescemo sledeci primer: Na bilo kojoj “buvljoj pijaci” mozete kupiti trenerku sa zakonom zasticenim imenom “Nike” po ceni od par stotina din, dok original u prodavnici kosta par hiljada din. Niko se nije pojavio I optuzio njih zasto se njihove kopije prodaju tako jeftino jer se I oni sami protiv toga bore. Zasto neko od Vas, boraca za pravdu I slobodu govora ne optuzi “MGM”, “Paramount” ili “Walt Disney” za cenzuru slobode govora jer gase piratske forume I sajtove na kojima se siri piraterija?
Odgovor je vise nego jasan ko su ti “borci za slobodu govora, I u ciju korist pisu. Mi stvarno nismo u mogucnosti da zaustavimo pirateriju, ali smo u mogucnosti da se protiv toga borimo I da bar u nekoj meri informisemo korisnike kako ne bi bili prevareni.
Sto se tice naseg moderatorskog statusa, dobijen je na predlog admin-a ovog foruma I ogranicen je iskljucivo na kontrolu nase teme, opet radi brisanja postova koji sun a nasoj temi a nisu u skladu sa zakonom o intelektualnoj svojini.
Jedino sto nam je nejasno je sto se pojedini moderatori ovde oglasavaju recima “Ocigledno da ti ova prozivka ne odgovara. Kopiraju se i druge marke, pa?” sto direktno pretstavlja podrsku pirateriji I ostavlja jasnu poruku, da nemamo pravo da se protiv ove pojave borimo.
Rezime svega je da nikome na ovom forumu nismo rekli nemojte da ugradjujete taj I taj alaramni uredjaj nego dodjite kod nas jer je nas uredjaj najbolji, sto bi bilo ispod svake granice ukusnog, cak I protivzakonito.
Dobrodosli su clanovi ovog foruma I oni koji to nisu a pritom su korisnici nasih usluga , da javno iskazu svoju kritiku na racun nasih usluga koje su koristili a nisu njima zadovoljni iz bilo kog razloga (naravno sa kopijom garantnog lista). Takav post na nasoj temi nikada nece biti obrisan, I to je jedina kritika koju prihvatamo. Sve ostale kritike smatramo neosnovanim.
Srdacan Pozdrav
Poslednji put menjao Excalibur_TM dana Čet, 05. 11 2009. 13:13, izmenjena samo jedanput
Pridružio se: Pon, 13. 11 2006. 13:56 Postovi: 2280 Lokacija: Beograd
Tehnički i teoretski ste u pravu, vezano za intelektualnu svojinu, patente, zakone... To niko normalan i kulturan ne spori i ne dovodi u pitanje. U praksi, stav i način komuniciranja, u stvari više ubeđivanja i dokazivanja, kao i prepucavanje sa forumašima vam je potpuno pogrešno i nije u duhu razvijanja dobrih odnosa i upoznavanja potencijalnih korisnika sa proizvodom koji zastupate i reklamirate, čak i da ste potpuno u pravu! Imate prava i na to, ali kao što je dosta ljudi već reklo, samo sebi pravite negativnu reklamu, forumaše baš briga... Ovaj vaš mali krstaški poduhvat na forumu je unapred osuđen na propast, ali se slažem da treba razvijati svest i suzbiti pirateriju u bilo kom obliku na prihvatljiv nivo, jer je iskorenjavanje nemoguće, kako u "razvijenom" svetu, tako i kod nas. Ne jurišajte na vetrenjače, budite malo mudriji i uvek pristupačni za sva pitanja i prave informacije, nađite se kad zagusti, pređite preko eventualnih provokacija i budite tolerantniji prema budućim klijentima. Utisak koji ste evidentno svima ostavili može da se popravi uz razum i malo volje. Pozdrav i srećno!
Nepravda, pa to ti je!
_________________ Someday we'll be dead and none of this will matter...
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 2 gostiju
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu Ne možete slati prikačene fajlove u ovom forumu