Vrele gume

Forum internet izdanja časopisa za automobilizam, motociklizam i nautiku
Danas je Sub, 18. 5 2013. 18:47

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 252 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 17  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: Ned, 11. 10 2009. 14:46 
Forum Member
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pet, 06. 2 2009. 21:39
Da, ali Adidas i Adidash iz Kine nisu isti.

Vrh

PostPoslato: Uto, 13. 10 2009. 12:25 
Forum Member
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pet, 11. 9 2009. 0:37
OVERLORD je napisao:
Zasto ne stavite cene i ostalih modela Excalibur Alarma nego samo preko PP, verovatno po pricipu za skuplji auto skuplji alarm a moguc je i dogovor :wink: .Nezam o kakvom kvalitetu govorite u odnosu ostalih dobavljaca kada je sve to ista kineska roba :wink: .Da li date u ruke musteriji pakovanje pre ugradnje da vidi sta pise koja je zemlja porekla,svi bi videli da nema ni "U" od USA,sve je to ista kineska roba,ne kazem da je sve lose sto je kinesko ali ne treba obmanjivati narod nekim pricama o originalu i falsifikatu. [smilie=mad0270.gif]

Postovani,

Procitajte prethodne postove pa cete shvatiti zasto ne pisemo cene. Sto se tice "po pricipu za skuplji auto skuplji alarm" normalno je da nije ista cena ugradnje za "Yugo" koji nema nikakvu elektroniku i radi se 1,5h i "A6 2005god" koji je mnogo kompleksnije vozilo, puno elektronskih sistema i ugradnja traje 6-7h. Mislim da je nerealno ocekivati da cena ugradnje bude ista. Sto se dogovora tice, naravno da dajemo kolicinske kao i popuste nasim starim klijentima. Sto se tice obmanjivanja naroda o "nekim pricama o originalu i falsifikatu" mislim da posle svih nasih objasnjavanja u prethodnim postovima i postavljanja nase licence za brand "Excalibur" suvisno o tome i raspravljati. Sto se tice pakovanja, uredjaje ne ugradjujemo iz kese ili iz dzepa nego iz ambalaze koju jos nismo poceli da krijemo niti imamo razloga.Po zakonu o intelektualnoj svojini sasvim je jasno definisano sta je to "ZIG" ili robna marka i sta je to piraterija.

Bilo bi to jako slicno situaciji da uzmemo enciklopediju nekog svetskog izdavaca, u boji sa ilustracijama i tvrdim povezom, iskopiramo je na fotokopir masini i prodajemo kao original enciklopediju... I jedno i drugo su enciklopedije, samo je jedna original a druga je kradja. Onda jos povr svega "posten kupac koji je znao da kupuje kopiju" ide okolo i prica kako su enciklopedije tog izdavaca jako loseg kvaliteta...

Eto na slikovitom primeru, objasnjenja za nase pojavljivanje ovde.

Vidim da nemate ni jedno drugo konkretno pitanje koje bi se ticalo Vaseg vozila ili Excalibur alarma (zbog cega je i postavljena ova tema) pa se nadam da smo zadovoljili Vasu znatizelju savesnog potrosaca.

Pozdrav

Vrh

PostPoslato: Uto, 13. 10 2009. 19:54 
Banned

Pridružio se: Uto, 31. 8 2004. 7:48
:lol:

Vrh

PostPoslato: Uto, 27. 10 2009. 11:57 
New Member
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ned, 31. 5 2009. 2:08
Stvarno ne razumem sta hocete vise od coveka... Sve je lepo objasnio... Cene ili na PP ili na sajtu, telefonom, licno... postoji hiljade nacina. Da necete da dodje licno kod vas kuci da vam prezentuje kako koji alarm radi... Ne razumem vas... Lepo je sto su se setili... Nesto nisam primetio predstavnike nekih drugih marki da su se pojavili "javno" na forumu i bili otvoreni za konkretna pitanja (ne racunam na provokatore kao...), nego i na njihovom sajtu kad im postavis pitanje koje im se ne svidja jednostavno ga ignorisu.

Vrh

PostPoslato: Uto, 27. 10 2009. 20:09 
New Member

Pridružio se: Uto, 27. 10 2009. 18:43
mene zanima kako to da najskuplje americke alarme otvaraju sa obicnom kutijom, ima i na internetu postavljen video

Vrh

PostPoslato: Čet, 29. 10 2009. 10:52 
Forum Member
Korisnikov avatar

supersima je napisao:
mene zanima kako to da najskuplje americke alarme otvaraju sa obicnom kutijom, ima i na internetu postavljen video

Postovani,

Ne znam o kojim je to alarmima rec, ali pokusacu da Vam objasnim. Vecina tih "skupih" alarma nema plivajuci kod, tzv. "code hopping". Bez plivajuceg koda, svaki uredjaj je podlozan otvaranju pomucu scanner-a tj. tom "obicnom kutijom" kako vi kazete.

Kod Excalibur alarma je plivajuci kod standard poslednjih 13god, tako da nas alarm nije moguce otvoriti. :D

Srdacan pozdrav

Vrh

PostPoslato: Čet, 29. 10 2009. 11:16 
Forum Member
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon, 24. 11 2003. 17:23
Kakva je situacija sa ometanjem signala daljinca. Da li je moguce blokirati aktivaciju alarma sa nekim blokatorom.

Pitam ovo, jer ima jedno mesto na Fruskoj gori, gde sam sasvim slucajno provalio, u razmaku od celih 3-4 godina, da bas na tom parkingu ne radi daljinac na alarmu...
Odem odatle sve proradi...

Alarm je takodje bio Excalibur, ali model star 10 godina.

Vrh

PostPoslato: Pet, 30. 10 2009. 9:27 
Forum Member
Korisnikov avatar

Bax je napisao:
Kakva je situacija sa ometanjem signala daljinca. Da li je moguce blokirati aktivaciju alarma sa nekim blokatorom.

Pitam ovo, jer ima jedno mesto na Fruskoj gori, gde sam sasvim slucajno provalio, u razmaku od celih 3-4 godina, da bas na tom parkingu ne radi daljinac na alarmu...
Odem odatle sve proradi...

Alarm je takodje bio Excalibur, ali model star 10 godina.

Ne razumem na koju aktivaciju alarma mislis? (ukljucenje pri izlasku iz vozila ili alarmiranje pri pokusaju kradje).

Postoji li blizu tog mesta neki repetitor slucajno? U podnozju starog Avalskog tornja niko nije mogao da ukljuci niti iskljuci alarm zbog jacine signala koji je ometao sve sto koristi radio talas. Ne znam kakva je situacija sa novim modelima (probacemo kada proradi toranj :D ) , mada iskreno ne vidim razlog da bude drugacije. Sreca pa je takvih mesta u Srbiji 5-6... A uvek postoji sigurnosno iskljucenje za takve i situacije kada se osteti daljinska komanda...

Pozdrav

Vrh

PostPoslato: Pet, 30. 10 2009. 12:41 
Forum Member
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon, 24. 11 2003. 17:23
Vrlo moguce da je do nekih repetitora postavljenih na FG.
Ne radi aktivacija alarma pomocu daljinca.

Ono sto sam ja cuo, da se upravo slicni ometaci koriste kod kradje vozila obezbedjenih alarmom.

Mada kod mene su Excalibur alarmi stelovni da se sami naoruzaju posle nekog vremena. Sto recimo nije moguce sa fabrickim alarmom.

Vrh

PostPoslato: Ned, 01. 11 2009. 19:39 
Forum Member
Korisnikov avatar

Bax je napisao:
Vrlo moguce da je do nekih repetitora postavljenih na FG.
Ne radi aktivacija alarma pomocu daljinca.

Ono sto sam ja cuo, da se upravo slicni ometaci koriste kod kradje vozila obezbedjenih alarmom.

Mada kod mene su Excalibur alarmi stelovni da se sami naoruzaju posle nekog vremena. Sto recimo nije moguce sa fabrickim alarmom.

Razumem, ali "takvim ometacem" je moguce samo ometati komunikaciju daljinac-alarm ali ne i rad samog uredjaja. I jos nesto, takvi predajnici-repetitori su snage nekoliko stotina ako ne i nekoliko hiljada wati, tako da je malo "neprakticno" u varijanti za poneti, zbog gabarita a i zbog potrosnje...

pozdrav

Vrh

PostPoslato: Sre, 04. 11 2009. 1:27 
Forum Member
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pet, 12. 10 2007. 2:32
Garaža: VW Caddy 1.9TDI, 207 1.4hdi
Koliko ja znam bitnija je ugradnja, tj. na kojim mestima se stavlja blokada(mastovitost), kako ce se zamaskirati sve zice koje vode do blokada da se ne bi primetile u odnosu na fabricke, sakrivanje centrale alarma i na kraju dolazi taj famozni sistem koji to sve regulise(alarm). Mislim da danas svaki alarm ima plivajuci kod.
Slazem se da neki no name ne bih ni ja stavio, a sad da li je Cobra, Exallibur ili ne znam ni ja koji je manje vise marginalno.

Inace ono sto se ugradjuje u ovlascenom servisu Cobra, ja ne bih stavljao jer mi se ne svidja kako funkcionise, tj. to je dodatni imobilajzer, sema je ista verovatno na svim vozilima tako da lopovi mogu lako da ga deaktiviraju a kosta kod njih 600e. A da ne pricam da se odradi i relativno aljkavo, ako uzmemo cifru koja se placa za uslugu.

Vrh

PostPoslato: Sre, 04. 11 2009. 8:59 
Forum Member
Korisnikov avatar

Postovani,

kao prvo, stvarno nisam informisan sta rade u cobrinom ovlascenom servisu, tako da vas molim da ne pisete takve stvari (a i da rade to sto ste napisali, smatram da tome nije mesto na ovoj temi). Tema ovog posta je Excalibur i ono sto Vas o njemu zanima. Sto se tice plivajuceg koda znam da ga imaju Excalibur i Viper, sto se tice Cobre nisam bas ubedjen posto vecina njihovih novih modela koristi fabricki daljinac od vozila za ukljucenje i iskljucenje. Ne znam koja fabricka daljinska komanda na vozilu ima plivajuci kod???

Sto se tice njihovih alarma koji imaju svoju daljinsku komandu, mislim da imaju plivajuci kod ali nisam siguran.

U pravu ste sto se tice sakrivanja blokade, centrale i instalacije. Tu se sa Vama potpuno slazem.

Pozdrav

Vrh

PostPoslato: Sre, 04. 11 2009. 13:43 
Moderator

Pridružio se: Sre, 13. 7 2005. 16:21
Garaža: AUDI A3 Sport back Ambition
Mislim da ovde ima previse reklame. Ima i nekih prituzbi, pa posle ovog upozorenja, ako se ponovi malo cemo zakljucati....
Mislim dsa se reklamni prostor placa i moze se dobiti u redakciji. Zaista svi smo ovde besplatno i ne mislim da je u redu da neko reklamira svoje proizvode ni ovde ni u nekoj drugoj temi. Ovo je najduza reklama koju sam dozvolio.

Vrh

PostPoslato: Sre, 04. 11 2009. 13:57 
Forum Member
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pet, 06. 2 2009. 21:39
viewtopic.php?f=10&t=16861&p=214111#p214111

Vrh

PostPoslato: Sre, 04. 11 2009. 15:04 
Moderator

Pridružio se: Sre, 13. 7 2005. 16:21
Garaža: AUDI A3 Sport back Ambition
slobo, kao sto sam gore rekao.
Nemam dalji komentar

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 252 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 17  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]