@Ana M. Lepo zvuci.
@Ugibugi Ma nista ja tu bolonju ne razumem, po meni je sve to nevidjeno sranje i glupost. Sad' se sve nesto boduje, znaci totalno ali totalno drugacije je od vremena kada sam ja upisao, doduse ja sam upisao daleke, daleeeke 1997. godine fakultet pa se za vreme mog vecitog studiranja izmenjalo svasta i u okviru starog sistema a da ne pricam o bolonji...
Tih 7 ispita ne bih polozio ni za 7 godina, veruj mi... ja sam zaista zadovoljan ovom diplomom koju imam jer sam vrlo lako mogao da ostanem i bez nje, bio sam u velikom problemu i jedva sam se iscupao! Jednostavno sam pogresno radio, verovatno i upisao pogresan fakultet, da mi je sada 18 godina znao bih sta bih i kako... ovako, radim za platu, imam i porodicne obaveze i sve i da hocu bukvalno ne bih imao vremena kada da ucim... zaista sada sebe ne mogu da zamislim da sednem i da ucim, zivci su mi odavno u autu.
Mislim da je Ana u pravu i da se to sve sada razlikuje od fakulteta do fakulteta, po meni bi trebalo promeniti sistematizaciju i onda bih ja imao visoko obrazovanje samo prvi stepen, to kao da sujetu izlecim.

Posto mi na diplomi pise prvi stepen visokog a ne pise VISE obrazovanje. Verovatno ce mi nekada trebati to dipl. ali jebiga... mada opet, kad' vidim ko sve radi u banci na visokim polozajima i prima ogromnu platu onda shvatim da mi mozda i nece trebati. Sve zavisi od toga gde radis valjda...
Ja mislim da konkretno sada na Ekonomiji si dipl. posle te tri godine... po novom... a posle 4 si master... mislim! Diploma po starom sistemu (4 godine) iskreno pojma nemam sa cime se izjednacava... evo moja sestra je zavrsila filoloski 4 godine pa je isla jos 2 godine na Singidunum i sada je master... e to je jedina varijanta koju bih nekada u nekoj prici mogao da odradim a da sam bio pametan to je trebalo i da uradim, da odem na neki privatni fax, platim i zavrsim to jer te posle niko ne pita da li si zavrsio drzavni ili privatni, to se sada maltene izjednacilo (iako je drzavni ipak drzavni, i ja sam vise cenim kada mi neko kaze da se zavrsio drzavni, kada mi neko kaze da je zavrsio Singidunum recimo moja reakcija je "aha, vazi, ajd' sad' pali"). Ali kasnije, kod zaposljavanja, iz mog iskustva, nema razlike.