Vrele gume

Forum internet izdanja časopisa za automobilizam, motociklizam i nautiku
Danas je Ned, 19. 5 2013. 23:37

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 272 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 19  Sledeća

Šta ste završili od škole
Osnovna 2%  2%  [ 2 ]
Srednja 31%  31%  [ 37 ]
Viša (II i III god.) 11%  11%  [ 13 ]
Fakultet 42%  42%  [ 50 ]
Magistarske/Master 11%  11%  [ 13 ]
Doktorat 3%  3%  [ 3 ]
Ukupno glasova : 118
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Obrazovanje
PostPoslato: Uto, 13. 1 2009. 23:23 
Forum Member
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ned, 28. 9 2008. 23:27
Ljubo, ako sam dobro shvatila, diplomirao si u Srbiji?
Ako je kao sto kazes, verovatno isto vazi i za ostale fakultete gde su osnovne studije trajale 9 semestara plus diplomski!?
Provericemo... :D

Ja sam diplomirala na Fakultetu muzicke umetnosti u Bg na dva odseka-klavir i solo-pevanje. Raspitujem se za jacu polovinu, sta bi on bez mene... :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: Sre, 14. 1 2009. 0:08 
Forum Member
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pon, 21. 6 2004. 1:07
dragvorl je napisao:
Ne znam Ljubo sta ovi izdaju, ali i ti dobro znas sta je nekad bio magistar, a to se u danasnje vreme vise ne koristi, kako si i cuo. 9+diplomski, program po kojem i ja idem se danas vrednuje diplomom master-a u Srbiji.

Zavrsio sam 4 godine informatika i upisao Master studije (jedna godina, dva semestra, 3 predmeta koje ti fakultet daje da slusas i 2 izborma predmeta- po svojoj zelji birash od 6 mogucih koliko su dali u izboru)...

Par kolega koji su sa mnom zavrsili fakultet, pa su sad na doktorsim, 3 godine traju doktorske ...

Imamo jedan zajednicki predmet svi masteri i doktori (svih smerova, a to je Metodologija naucno istrazivackog rada). A sada masteri i doktori na smeru informatika, imamo jos dva predmeta 'zajednicka' ( a to su Informaciono komunikacione tehnologije i elektronski marketing) i onda nam se 'putevi' razdvajaju ...

To je sto se tice Internacionalnog Univerziteta u Novom Pazaru, koji ima jos deprtmane u Beogradu, Subotici, Pancevu i Nišu.

I jos nesto, sa cetiri godine kad sam zavrsio fax, dobio sam zvanje 'diplomirani inzenjer informacionih tehnologija', kad zavrsim master, dobicu zvanje 'diplomirani master ', naravno informacionih tehnologija :D ...

Vrh

PostPoslato: Sre, 14. 1 2009. 0:12 
Forum Member
Korisnikov avatar

Pridružio se: Uto, 24. 1 2006. 15:54
Shele je napisao:
dragvorl je napisao:
'diplomirani master ', naravno informacionih tehnologija :D ...

qq, sve je nama u haosu u ovoj jadnoj drzavi.

Life is funny, skies are sunny
Bees make honey, who needs money

Vrh

PostPoslato: Sre, 14. 1 2009. 0:23 
New Member

Pridružio se: Ned, 28. 9 2008. 22:11
prvo vrtic, pa osnovna, pa srednja umjetnicka, pa akademija, pa diploma - akademski slikar , pa onda nabavio opela....pa onda se iscudjavam ovom forumu ....prvo porodjaji pa onda biro za zaposljavanje......sta slijedi....osnivanje fonda za nezbrinute astronaute

Vrh

PostPoslato: Sre, 14. 1 2009. 9:44 
Moderator

Pridružio se: Sre, 13. 7 2005. 16:21
Garaža: AUDI A3 Sport back Ambition
Diplomirani inzinjer masinstva. Diplomirao "davne" 1999. godine....Znaci 9 semestara, + jos jedan za izradu projekata i diplomskog...u prevodu 10....
Ljubo, holandsku pricu sam video...oni su stvarno likovi...bio sam u firmi, ozbiljnoj, odrzavanje im rade 3 tehnicara....neverovatno, pogotovo kad sam video kako i sa cime rade...ono je bruka....
Tu pricu za studente sam cuo oh momka koji nas je vozio taxi em po Holandiji....bilo mi neverovatno...I taj odnos prema inzinjerima mi je jos neverovatniji...sve na note i "duzno postovanje"...Meni bilo smesno na pocetku, a posle cudno....

Vrh

PostPoslato: Sre, 14. 1 2009. 11:23 
Forum Member
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pet, 27. 2 2004. 13:41
Citiraj:
Ako je kao sto kazes, verovatno isto vazi i za ostale fakultete gde su osnovne studije trajale 9 semestara plus diplomski!?
Provericemo...

Ja sam diplomirala na Fakultetu muzicke umetnosti u Bg na dva odseka-klavir i solo-pevanje. Raspitujem se za jacu polovinu, sta bi on bez mene...

Jesam diplomirao sam u Srbiji (a moja mladja sestra je zavrsila faks u Holandiji) - a i moja zena je zavrsila (a i kao radi tamo :) ) muzicku akademiju :) isto tako u Bg teoretski odsek :)

Vrh

PostPoslato: Sre, 14. 1 2009. 14:28 
Forum Member
Korisnikov avatar

ljuba je napisao:
Citiraj:
Provericemo...

Ja sam diplomirala na Fakultetu muzicke umetnosti u Bg na dva odseka-klavir i solo-pevanje. Raspitujem se za jacu polovinu, sta bi on bez mene...

Jesam diplomirao sam u Srbiji (a moja mladja sestra je zavrsila faks u Holandiji) - a i moja zena je zavrsila (a i kao radi tamo :) ) muzicku akademiju :) isto tako u Bg teoretski odsek :)

Radi, radi, punom parom... :lol: (Ko razume, bolje da ne shvati... :lol: )

Vrh

PostPoslato: Čet, 02. 7 2009. 0:13 
Forum Member

Pridružio se: Čet, 01. 1 2009. 16:25
osnovna skola:full he he :D
srednja skola:3 stepen "proizvodjac finalnih proizvoda od drveta"stolar"(mrzelo me da ucim,a ovo je bilo najlakse),nakon toga sam ustanovio da od toga nema nista pa resim da idem dalje :D
fakultet:prva godina za marketing menadzment i za sada "ide" (da kucnem u drvo) dao sam 4 ispita do sada :D

Vrh

PostPoslato: Pon, 07. 9 2009. 23:06 
Forum Member
Korisnikov avatar

Masala!

Poražavajući podaci UN
Više od 1,3 miliona Srba bez završene osnovne škole

Međunarodni dan pismenosti, 8. septembar, Srbija dočekuje sa više od 1,3 miliona nepismenih ili ljudi koji nemaju završenu osnovnu školu, dok se u svetu taj broj procenjuje na više od 862 miliona.

Organizacija UN za obrazovanje, nauku i kulturu - UNESKO, proglasila je 8. septembar za Međunarodni dan pismenosti još 1967. u cilju da se svake godine, bar na taj datum, istakne važnosti čitanja i pismenosti u životu pojedinca i društva u celini.
Generalna skupština UN je proglasila 10 godina pismenosti za period 2003-2012, a prema podacima UNESKO i drugih međunarodnih organizaacija, poput Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD), od ukupnog broja nepismenih u svetu, dve trećine su žene, a 113 miliona deca - na kojima je budućnost sveta.
Podaci UNESKO iz 2006. godine govore da 75 odsto nepismenih stanovnika živi u podsaharskim zemljama, gde ženska deca uopšte ne idu u školu, a slede jugozapadna i istočna Azija i arapske zemlje. Prema podacima OECD-a, u razvijenim zemljama najveći broj stanovnika ima srednju školsku spremu (od 47 odsto u SAD, do 61 odsto u Austriji).

http://www.blic.rs/drustvo.php?id=109728"%20onclick="window.open(this.href);return%20false;

Vrh

PostPoslato: Pon, 07. 9 2009. 23:11 
Forum Member
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sub, 06. 10 2007. 21:50
Garaža: Hyundai i30 1,4
Prvi stepen visokog obrazovanja (ekonomski fakultet), strucni naziv ekonomista.

Nisam nista zaokruzio jer ova opcija ne postoji.

Ja ne idem u boj po tome kolika mi sila preti, već koliku svetinju branim.

Vrh

PostPoslato: Uto, 08. 9 2009. 0:38 
Forum Member
Korisnikov avatar

Ogi je napisao:
Prvi stepen visokog obrazovanja (ekonomski fakultet), strucni naziv ekonomista.

Nisam nista zaokruzio jer ova opcija ne postoji.

Sta ti je to? Prvi put cujem za takvo stepenovanje... :?

Vrh

PostPoslato: Uto, 08. 9 2009. 9:38 
Forum Member
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sub, 06. 10 2007. 21:50
Garaža: Hyundai i30 1,4
To ti je takozvana "mala diploma", hvala Bogu sto su to uveli jer ja inace verovatno ne bih zavrsio fakultet. Mislim da to sada ima vecina ako ne i svi fakulteti gde je tako nesto moguce, to je valjda po bolonjskoj nesto... znaci bukvalno mi u diplomi pise onako kako sam ja ovde napisao... to bi u sistematizaciji bilo nesto vise od vise skole a nize od fakulteta (jer nisam dipl.) medjutim posto zvanicno takva sistematizacija ne postoji ja se na poslu vodim kao radnik sa visom, i bas mi smeta kada neko uporedi ovo sto ja imam sa Visom poslovnom na primer. Ako se ne varam, sada ce fax kao sto je do sada bio da nosi titulu bachelor-a i trajace 3 godine (moguce da bih mogao da se ubacim u ovu grupu) a 4 godine ce vec biti master. Meni je ostalo 7 ispita da diplomiram, polozio sam 26, dosta vise nego sto je uopste potrebno za diplomu koju imam ali sam se kasno opredelio za nju pa sam onda morao da polazem neke specificne ispite koji nisu bili na mom smeru ali su morali da se imaju polozeno za ovu diplomu. U svakom slucaju sam zadovoljan i ovime, ne opterecujem se sto nisam zavrsio fax a sto se tice daljeg unapredjenja zavrsavao bih neke kurseve tipa brokerski itd.

Ja ne idem u boj po tome kolika mi sila preti, već koliku svetinju branim.

Vrh

PostPoslato: Uto, 08. 9 2009. 11:06 
Forum Member
Korisnikov avatar

Pridružio se: Pet, 12. 10 2007. 2:32
Garaža: VW Caddy 1.9TDI, 207 1.4hdi
Na ekonomskom u NSu isto postoji ta mogucnost stepenovanje, zvanje ekonomiste, tj. vodi se kao visa skola. Jer i iz vise kad izadjes si ekonomista.
Bolonjci posle 3 godine su ekonomisti, posle 5 godina master. Bar tako je na Subotickom ekonomskom faxu i odeljenju u NSu.

Vrh

PostPoslato: Uto, 08. 9 2009. 17:31 
Forum Member
Korisnikov avatar

Polako ce taj stepen skolovanja postati standard, dakle bachelor (3-4) godine, a master jos 2 ili jedna na to. Eto, na FTN u NS sam ja predzadnja generacija koja je imala za dz studije za master , a ovi posle ce morati sve da placaju, nema vise mastera na budzetu. Steze se obruc, a kvalitet opada...to je moje misljenje...

Vrh

PostPoslato: Uto, 08. 9 2009. 22:25 
Forum Member

Pridružio se: Sre, 05. 8 2009. 10:54
Ja zavrsio srednju medicinsku pa sad upisao prvu giduna na fakultetu Bezbednosti...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 272 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 19  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]